brak logo

talento development

Kraków

Opinie o talento development

nataliann 2009-11-21 19:52:40
odradzam pracy w tej firmie - jej właściciel ma kilka dziedzin działalności -
yeslogo - firma pseudo reklamowa, dotacje unijne, wzgórze bony - inwestycja w
pod krakowskich niepolomicach (jak idzie jej przebieg polecam google).
odradzam! od początku kombinowanie, minimalna kwota wynagrodzenia na umowie -
reszta ( o ile uda sie cos wynegocjowac) - pod stolelm w kopercie albo na
innej umowie, kazdy komputer ma zainstalowany program do sledzenia tego co
jego użytkownik robi (oczywiście nikt nie jest o tym informowany), w firmie
jest kilku konfidentów - nazwisk podawać nie będę bo to mała firma i lepiej
uważać na każdego.
Ludzie są mili, rozmawiają , patrząc na nich przez palce można odnieść
wrażenie że nawet są inteligenti ale... przy pierwszej lepszej okazji
podkablują! - nawet gdy robisz przysługę dla nich, gdy rozmawiasz przez
prywatny telefon itp itd - w razie problemów , ludzie z tej firmy nie pomogą,
zawsze staną po stronie ich guru szefa - [usunięte przez moderatora]! W firmie pracuje dziewczyna
[usunięte przez moderatora] - mila i niby fajna - wzbudza zaufanie - powiedz jej co ci nie pasuje w
pracy a na drugi dzien szef bedzie o tym wiedziec. Najbardziej odradzam
chorowania - licz sie wtedy z nie milymi telefonami, kontrolą czy siedzisz w
domu i tekstami typu albo wracasz do pracy jutro albo wylecisz dyscyplinarnie.
Na rozmowie kwalifikacyjnej proponują bezpłatny okres próbny - nie daj się nabrać!
aa i jeszcze jedno - ciężko jest odejść! wkręcają w lojalki i stają na głowie
żeby dać zwolnienie dyscyplinarne a nie za porozumieniem stron.

Omijaj szerokim łukiem!
1
Klementyna 2010-05-31 12:13:05
Zgadzam się z tobą [usunięte przez moderatora] to złodziej i oszust razem ze swoim wspólnikiem [usunięte przez moderatora].Oszukał dużo ludzi przez swoją inwestycję wzgórze Bony w tym również wykonawcę Pana [usunięte przez moderatora].Dla mnie to zwykli śmiecie,nie ludzie ,którzy idą do celu po trupach i chcą się tak dorobić.ale im nie wychodzi jeden mieszka u tatusia W Niepołomicacha drugi za pieniadze ktorych nie oddał kupił sobie samochód.A tytaj wklejam reportaz z internetu Osiedle Żubr to niejedyna inwestycja w Niepołomicach, której klienci zgłosili się do"Gazety" z prośbą o interwencję. Pani [usunięte przez moderatora], klientka firmy Talento Development, która buduje w podkrakowskiej miejscowości os. Wzgórze Bony, boi się, że jej mieszkanie również nie powstanie. - Kupiłam lokal od tej firmy na początku 2008 roku. Przez dwanaście miesięcy powstały tylko fundamenty, podczas gdy deweloper zapewniał, że w maju tego roku mieszkania będą gotowe. Postępów nie było, były natomiast żądania wpłat kolejnych rat - żali się kobieta.

[usunięte przez moderatora], prezes Talento Development, tłumaczy, że opóźnienia w budowie to wynik kryzysu. - Wstrzymaliśmy prace i czekamy na kredyt, żeby je kontynuować. Jest szansa, że skończymy budowę w tym roku. Zapewniam klientów, że firma nie ma długów ani kłopotów finansowych i ich mieszkania nie są zagrożone - podkreśla. Sprawę dewelopera bada krakowska prokuratura, gdyż klientka złożyła doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa.

*imię klientki Talento Development na jej prośbę zostało zmienione
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
1
mela 2010-05-31 12:21:29
ja tez miałam z nimi do czynienia zwykli oszuści i złodzieje.UWAŻAJCIE!!!!
Niepołomice: Deweloper do prokuratury
Raty wpłacone, a postępów budowy nie widać...
Krakowska prokuratura przyjrzy się działalności firmy deweloperskiej budującej w Niepołomicach osiedle mieszkaniowe "Wzgórze Bony". Doniesienie o możliwości popełnienia przestępstwa złożyła jedna z klientek zirytowana brakiem postępów w budowie mimo wpłacania kolejnych rat.

Sprawę śledzi "Dziennik Polski". Stawiająca "Wzgórze Bony" firma Talento Development umowy z klientami podpisała w styczniu, ale do dziś powstały zaledwie fundamenty pod trzy domy jednorodzinne. Klientka, która zdecydowała się na zakup mieszkania w domu wielorodzinnym, skarży się, że pod ten budynek wykopano tylko dół. Twierdzi, że w firmie usłyszała, iż deweloper nie otrzymawszy spodziewanego kredytu m.in. jej pieniądze wykorzystał do wykonania fundamentów domów jednorodzinnych. Prokuratura wyjaśni, czy rzeczywiście doszło w tym przypadku do przestępstwa.
karol 2010-05-31 22:29:12
ja też o nich słyszałem [usunięte przez moderatora] jest juz znany w calych niepołomicach jako oszust i zlodziej.Do tej pory nic tam niema tylko reklama wisi pod jego domem na Grunwaldzkiej w Niepolomicach chyba dalej te mieszkania sprzedaję ,szuka nastepnych naiwnych sam tam byłem bo chciałem kupić mieszkanie w biurze powiedzieli że trwaja tam intensywne prace budowlane a tymczasem na budowie nic się nie dzieje dlatego kupiłem u pani [usunięte przez moderatora] i już mieszkam u siebie .Precz z oszustami !!!!!
1
Agnieszka 2014-03-12 11:44:58
"nataliann" rozumiem ze jesteś rozgoryczona ale znowu nie wymyślaj takich bajek.
Kilka lat pracowałam w tej firmie i współpraca układała się bardzo dobrze.
Nigdy nie było nenkań, kontrol i podsłuchów o których piszesz.
3
czarna merry 2014-10-01 14:34:55
kochani podsłuchy w firmie, monitoring na słuzbowych komputerach, czytanie poczty pracowniczej, programy monitorujące na komórkach - TO W DZISIEJSZYCH CZASCH STANDARD, kazda korporacja posiada cos takiego, do roboty przychodzi sie pracowac a nie lelum polelum, co do donoszenia - zastanawiam sie po co donosic? wystarczy zainstalowac cos w pokoju , wiec uwazajcie z tym oczernianiem ludzi - bo najprawdopodobiej pracodawca ma takie urządzenie - zreszta nic nadzwyczajnego wiekszosc firm krakowskich ma cos takiego

dzieci tam pracują czy co?
normalna 2014-10-07 19:44:11
pracuje w tej firmie od pół roku i jest dobrze ..wypłaty na czas a to ważne , miła atmosfera wśród współpracowników ,,,może było gorzej ale teraz nie zauwazyłą tych wszystkich wad które wymieniacie
obraz 2015-02-24 22:14:11
Ja właśnie złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo, lepiej wyrażać opinie i tym samym budować pozytywną atmosferę na spotkaniu z osobą rekrutującą dlatego prosiłbym o porady co do tego/ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami
Ada 2015-07-20 20:00:50
Możesz się spodziewać wszystkiego najgorszego. Bezpieczniej dla Ciebie omijać to szerokim łukiem.
malec 2016-05-18 21:38:09
mirek, ale pracując dłużej chyba kazdy dochodzi do tego samego zadnia. Nie mam informacj żeby jednak teraz był jakieś nowe rekrutacje - skąd takie informacje wytrzasnęliście ? To może i ja się załapię.
Zostaw swoją opinię o talento development - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie talento development