brak logo

Hotel Diament

Wrocław

Opinie o Hotel Diament

żenada 2014-02-03 21:08:04

odradzam szczerze pracę we wrocławskim diamencie. przyjmowane są osoby nie z branży i bez doświadczenia, bo tak taniej. szefostwo uważa, że jak da laptopa i telefon oraz "zadaniowy czas pracy" to jesteś już ich własnością nawet w czasie wolnym. ( usunięte przez administratora ) jest tak wielkie, że tylko on nadaje się do pracy i tylko on jest najlepszy. hotel miał potencjał, jednak nikt normalny z prezesem się nie dogada. system wynagradzania to żenująco niska podstawa i premia za wyniki-prezes zrobi wszystko, żeby się nie należała. najgorsze jest jednak to , że jak człowiek odchodzi, to można zapomnieć o wypłaceniu należnego wynagrodzenia. klienci już odchodzą od diamentu i wy się tam nie pakujcie!
xyz 2014-03-05 20:33:00
Przestrzegam przed pracą w Hotelu Diament we Wrocławiu. Doświadczeni
pracownicy sami odchodzą, a w ramach "oszczędności" przyjmowane są
osoby bez doświadczenia, które nie mają zielonego pojęcia o
hotelarstwie. Prezes i jego świta, skutecznie wyniszczają psychicznie,
nie dając żadnych złudzeń, że może być lepiej.
Atmosfera w pracy daje wiele do życzenia, każdy na każdego
krzywo patrzy. Skończyły się czasy, kiedy pracownicy sobie na wzajem
pomagali, teraz obowiązuje zasada "spychologii", niestety przykład idzie
z góry.
Dla ewentualnych kandydatów - zastanów się dwa razy czy warto w to wchodzić!
.... 2014-04-09 12:42:40
Jakiś czas temu zostałem zaproszony na rozmowę do działu sprzedaży do wrocławskiego Diamentu, nie zdecydowałem się na podjęcie tam pracy, ponieważ po rozmowie z kierowniczką działu sprzedaży panią Katarzyną stwierdziłem, że ta osoba nie ma zielonego pojęcia o sprzedaży usług hotelarskich. Podczas tej rozmowy "uczyłem" panią technik sprzedaży. O hotelarstwie już w ogóle nie miała zielonego pojęcia a tym bardziej o obiekcie, w którym pracowała, ponieważ zadałem jej kilka pytań, nie wiedziała ile jest jedynek, dwójek.... nie wiedziała nawet ile jest ogólnie pokoi w hotelu. Jeśli chcesz pracować z nieprofesjonalnym personelem, aplikuj :) swoją drogą warunki finansowe też kiepskie, zwłaszcza, że wtedy w hotelu nic się nie działo...
:) 2014-04-13 16:53:21
Brawo dla nowej dyrektorki wrocławskiego diamentu, 10 osób się zwolniło w ciągu niecałych dwóch miesięcy :) dobrze, że świat hotelarski we Wrocławiu jest mały i ta pani jest wszędzie spalona...
... 2014-04-18 21:19:51
potwierdzam wczesniejsze opinie, nowe mądralińskie tak zniechęciły do siebie wszystkich, że nikt nie chce z nimi pracować... i zostały z ręką w nocniku... zero szacunku do cudzej pracy!
....... 2014-05-02 18:56:34
brawo brawo brawo 10 osob oj to pani Dyrektor daje dobry przykład (usunięte przez administratora)
........... 2014-05-09 16:02:23
może najwyższa pora zrobić coś z tym, żeby było lepiej? Czy lepiej nie widzieć problemu??? Na pewno łatwiej :)
:) 2014-06-28 23:18:18
I pani dyrektor wyleciała z hukiem :) brawo, pierwsza i zapewne jedyna dobra decyzja zarządu
maja 2014-07-31 11:04:34
jest już nowy dyrektor ? Jest lepiej ? Płacą za nadgodziny i dają umowę o pracę ?
:( 2014-07-31 12:26:21
jest jeszcze gorzej!!!!!
barni 2014-08-05 15:36:11
ha, ha atrakcyjne czyli minimum
hejhej 2014-08-07 12:13:34
czy warto ubiegać się o pracę tam?
? 2014-08-08 14:17:25
chce zlozyc cv do sprzedazy,bo szukaja. Jest juz lepiej?
hejhej 2014-08-08 17:29:39
ogłoszenie na dyrektora jest teraz na stronie Randstad. Czas do końca października. Czyli jeśli dzisiaj kogoś zatrudnią to po 3 miesiącach też wywalą. W takim razie nie warto nawet aplikować.
1
kelner 2014-11-27 08:13:41
Hotel Diament Zabrze: Chcesz dobrze zarobić? Musisz dużo zrobić godzin. Atmosfera różna,w połowie każdy za plecami mówi o drugim pracowniku,szef kuchni który nic nie robi,tylko na pracownikach się znęca.manager na każdej imprezie po kryjomu spożywa alkohol,ma z nim problem widać to,zamyka się ze swoimi ulubionymi kelnerki w biurze i piją gdy dyrekcja wyjdzie do domu. Wynosi alkohol do auta,a gdy są straty kelnerzy muszą je pokrywać. Dramat.
1
valmont 2014-12-01 18:32:46
Cześć wszystkim, firma Hotel Diament opublikowała właśnie nową ofertę pracy, polecam wszystkim. Zachęcam do komentowania na forum, wszelkie uwagi mile widziane. Prężnie rozwijająca się sieć Hotele Diament S.A. poszukuje profesjonalnych, dynamicznych, zmotywowanych kandydat&oa...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5722897?keywords=&region=
praktykantka 2014-12-16 20:11:10
A jak traktują praktykantów ?
............... 2015-01-21 12:47:32
W Diamencie to się można garba dorobić. Praca non stop, człowiek się stara a na końcu i tak zostaje zwolniony, bo ma większą wiedzę na temat hotelarstwa niż prezesi i dyrektorzy. Stawki za sprzątanie pokoi są żenujące... "prezesom" radzę pójść po rozum do głowy, bo niedługo nikt tam nie będzie chciał pracować
1
michal 2015-02-26 19:23:20
Nie polecam pracy w Hotelu Diament we Wrocławiu.Nie docenia się tam pracy i osobistego zaangażowania.Pracownicy przychodzą i za chwilę uciekają.Rekord został pobity prawie rok temu,gdy w ciągu kilku tygodni odeszła niemal cała załoga.Wydarzyło się to po zmianie na stanowisku dyrektora hotelu.Praca w hotelu nie polega na ciągłej wymianie pracowników,tylko na stabilizacji.Pracownicy muszą tworzyć jedną drużynę,która wzajemnie może na sobie polegać.A dyrektor musi zapracować na szacunek swoich podwladnych.A tego we wrocławskim Diamencie od ponad roku już nie ma.
..... 2015-03-02 22:11:59
Masowa ucieczka nie była wynikiem zmiany na stanowisku dyrektora (chociaż podejście nowej dyrektorki do pracowników na pewno pomogło podjąć decyzję..) ale wyrzuceniem kierownika recepcji (oczywiście bez zatrudnienia kompetentnego zastępcy).
Z tego co czytam, potem było już tylko gorzej, goście solidnie odczuli zmianę obsługi.
Ale kogo to interesuje w diamencie....
2
k 2015-03-03 20:10:17
Pani Agnieszka, która od stycznia zeszłego roku aż do czerwca pełniła funkcję dyrektora hotelu, fatalnie spełniała się w tej roli, jej stosunek do pracowników był okropny, mobbing, bossing, u niej był czymś normalnym, nie kryła się z tym przy prezesie, który nic nie zrobił z jej zachowaniem. Dobrze, że trzymali ją tylko pół roku, ale o pół roku za długo. Kierownika recepcji zwolniła, bo miała na to stanowisko swoją koleżankę, która pierwszego dnia po pierwszym samodzielnym dniu zaprosiła ją do obejrzenia hotelu. Mam nadzieję, że z kolejnego hotelu Agnieszka wyleci z hukiem, ta kobieta nie zasługuje nawet na odrobinę szacunku, bo sama nie ma szscunku do innych i w diamencie spotkała ją za to kara
.... 2015-03-30 20:28:15
Chyba napisane jest, że Wrocław....
nowy pracownik 2015-05-06 18:17:27
recepcja - jeszcze nigdy nie pracowałem na tak kiepskich warunkach płacowych, kręcenie z prowizjami, najgorszy Hotel we Wrocławiu - oczywiście mam na myśli miejsce pracy. Atmosfera w porządku, dyrektor ok, jednak zarząd nie da ludziom zarobić. Za te pieniądze nie uda się nawet przeżyć, o benefitach typu multisport można zapomnieć.
Hana 2015-07-11 15:08:38
Też chciałabym się dowiedzieć jakie aktualnie panują tam warunki. Ktoś, coś może mi powiedzieć jak jest teraz??
Gal 2015-07-15 11:23:34
Ja również chciałbym poznać aktualną opinię jeśli chodzi o pracę na recepcji. Dzisiaj byłem na rozmowie i zaproszono mnie w piątek na nockę, na obserwację.
kobieta 2015-09-22 12:13:21
praca w hotelu diament Zabrze zniszczyła życie mojej rodziny. Generalnie szerzy się tam kurwiarstwo i darmowa prostytucja. Co mozna sądzić o kobiecie która pakuje sie do łóżka facetowi z 2 dzieci i kolejnym w drodze ( 3 miesiąc ciąży) - sama mając dziecko ....Polecam Panią Kierownik Ewę U. z Zabrza innym chętnym :)
Ps: O nim sądze tak samo...
2
rd 2015-10-24 19:40:37
Po jakims czasie może zostaniesz kierownikiem zmiany albo recepcji.
1
Kama 2016-02-14 19:41:37
Koleżanka pracuje we Wrocławiu na recepcji i bardzo sobie chwali. Nowy Dyrektor, nowy kierownik - w miarę stały zespół i bardzo fajnie się pracuje. Nie wiem jak w innych Diamentach, ale w tym jest podobno bardzo fajnie.
poszukiwacz 2016-04-13 15:32:59
Witam ! Jutro ide na rozmowe o prace do Diamentu we Wrocławiu, na pokojowa wraz z kolezanka, czego mozemy sie tam teraz spodziewac ? Obecnie pracuje w hotelu ale atmosfera tragiczna i zarobki do wykonywanej pracy tragiczne, a widze w ogłoszeniu na pokojowa zarobki od 2000- 3000 zł. Mozecie mi powiedziec jak to tam jest ?
1
Pokojowa 2016-05-11 13:01:48
ODRADZAM, SZKODA CZASU. Mało płacą, bałagan organizacyjny, kierownicy ok, ale nic nie mogą. Praca jako pokojowa bez dnia wolnego nawet w swieta za najniższą krajową. Obiecują premie, która jest śmieszna 100 zł brutto. Prezesi buraki, na nic nie ma pieniedzy, dziurawe ręczniki. ciągłe zmiany pracowników recepcji, ale co sie dziwić. ODRADZAM.
byly pracownik 2016-06-01 12:25:32
Zgadzam sie prezesi nie maja nawet czasu zeby podpisac umowe pracownikowi, dodatkowo głowna domena hotelu jest wyzysk pracownika, dosłownie, pokojówki czasami maja do posprzatnia 30 , czasem 40 pokoi na łebka dziennie, nie polecam
Lady in Red 2016-07-01 18:50:25
Ja byłam ostatnio na godzinach próbnych na Recepcji. Bardzo fajni ludzie, fajna atmosfera, kierownicy bardzo pomocni. Boje się tylko tych zmian 12h, muszą być męczące.. Wrocław podobno codziennie prawie pełny.
1
Gość 2016-07-02 18:15:25
Szczerze nie polecam - należy omijać to miejsce szerokim łukiem...
Gość 2016-07-06 20:01:39
Lepiej upomnij się o umowę bo to nie takie oczywiste, że ją dostaniesz...
Lady in Red 2016-07-07 07:30:28
To był mój warunek. Na szczęście spełniony.
1
Milka 2016-07-11 21:02:01
Dzisiaj byłam na rozmowie na recepcje. Kierownik bardzo sympatyczny, zespół młody i fajny. W czwartek godziny próbne. Dam znać co i jak :)
1
Diamentowy 2016-08-24 09:45:26
oooo widze ze usuwaja komenatrze...... Chciałam dodać tylko do tego wyzej napisanego przeze mnie, że zauwazylam tam zależnosc iż wyżej ranga tym gorzej jezeli chodzi o atmosfere.
Sarah 2016-09-05 07:19:54
ZastepcOM? Jezzzu, dziewczyno. Chyba już wiem dlaczego nie pracujesz :D
2
Diamentowy 2016-09-07 14:03:08
tak....ale.....badz posluszny oraz 2000 kola dostaniesz aha....wycisna z ciebie wszystkie soki. W trakcie rekrutacji nawet zapytaja sie Ciebie czy posiadasz rodzine....
rubin 2016-09-07 22:06:39
wiesz jak na starcie to moim zdaniem takie wynagrodzenie jest całkiem w porządku i nie ma co narzekać, wiele firm nie daje nWET tyle jak wiem, ale oczywiście pod warunkiem że później to wynagrodzenie podlega jakiemuś wzrostowi i to w miarę normalnym przedziale czasowym
Zostaw swoją opinię o Hotel Diament - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Diament