brak logo

Cubus

Kraków

Opinie o Cubus

FcRodzio 2009-01-21 12:49:47
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako niedostatecznie.
Atmosfera nieciekawa, ludzie fałszywi, kierowniczka zakłamana
Nie mozna negocjować stawki.
Najbardziej podobało mi się w Cubus: praca z klientami, sprzedaz ubrań, nawiazywanie kontaktow i znajomosci z klientami
Najbardziej nie podobało mi się w Cubus:
praca niekompetentnej kierowniczki
karolajna 2010-05-05 02:35:32
a jakie zarobki ze tak dyskretnie zapytam?
shantelle 2012-09-07 22:22:48
Pracowałam kawał czasu w Cubusie we Wrocławiu i mogę na prawdę duuużo powiedzieć jakie cyrki się tam działy. Mówie od razu, że wszystko zalezy od kierownika ja miałam akurat NIEPRZYJEMNOŚĆ współpracy z Panią (usunięte przez administratora) której chyba pomyliło się przedszkole z pracą i należytą dojrzałością i stabilizacją emocjonalną, tym bardziej gdy obejmuje się stanowisko kierownika i słono ma się za to siedzenia płacone. Moi drodzy (usunięte przez administratora) w każdym znaczeniu tego słowa, nie było słowa \\\"proszę, przepraszam, czy mogłabyś, dziękuje\\\" po prostu rozkaz ZRÓB TO, a gdy nie zdążyłaś zaraz pytania \\\"to ile razy mam Ci powtarzać\\\", nie dobrze się robiło od tych tekstów... Dostawy dwa razy w tyg i dźwigania po ok 20 kg SAMA (!), kręgosłup po kilku tygodniach po prostu zaczął się buntować, a To nie był karton czy dwa ale czasem nawet 4 potężne palety (!). Obsługa na tzw najwyższym poziomie, czyli gdy klient zbliżał się do wejścia to zaraz musi był standardowe \\\"dzień dobry\\\" a nim się rozejrzy po sklepie to zaraz \\\"w czym mogę pomóc\\\" (sama w myślach się o to wyzywałam...), trzeba robić wszystko, obsługa kasy (a tam wciskanie na c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wszystkiego co jest (usunięte przez administratora)na około) roznoszenie przymierzalni, porządek na sklepie i obsługa klienta, a niech jeszcze dostawa bedzie w tym dniu to już kaplica... Wracając do zachowania \\\"Pani kierownik\\\" to aż dziwne by niespełna 25 letnia kobieta potrafiła ZARZĄDZAĆ (a nie rządzić) ludźmi, grożenie zwolnieniami, szukanie tzw kabla wśród personelu (!), poniżanie przed pracownikami i klientami, krzyki na sklepie dot tego że czegoś ktoś komuś nie zaproponował (a chyba ciężko wciskać komuś nie zbyt tanie rzeczy jak przychodzi kobieta z piątką dzieci i kupuje tylko jednemu bo akurat szkołe zaczyna-i to na wyprz), zero współczucia i poszanowania wolnego czasu czy nawet tego że ma się przerwę. Chodzenie głodnym podczas pracy (bo kier może jeść co 5 min a nam tylko gdy się POZWOLI), Z moich obserwacji wynika że nie trzeba by robić coś szczególnie nie tak jak się powinno by podpaść Pani kier, czasem na wejściu już czuło się oddech i wieczne nie zadowolenie i non stop jęczenie że wszystko jest nie tak. Tego nie da się opisać słowami, dziewczyny płakały nie raz na zmianie bo się załamywały psychicznie czy fizycznie od dźwigania tych potwornych ciężarów. Wypłata na okres próbny to ok 1200zł po 3 mieś ma się premię i o nią trzeba właśnie zawalczyć i dlatego nie jest ona zawsze (codziennie). Mnie tam trzymały tylko pieniądze które z resztą wypracowałam łzami i potem ( zresztą jak każda z nas) i po pewnym czasie stwierdziłam po prostu NIE WARTO, za dużo nerwów, zdrowia i sił kosztuje ta praca a i tak nie ma słów wdzięczności gdy jest ku temu powód. Teraz pracuje za nie całe 1000zł i mam genialny zespół, spokój cisza, zero nagabywania klientów i wszyscy są zadowoleni :) Odpoczywam w pracy i tego wam wszystkim życzę, szanujcie siebie i swoje zdrowie... Musimy dodawać takie opinie by takich osób jak ja było jak najmniej i również dlatego by wreszcie nie robili porządków z personelem ale także z tymi którzy siedzą wyżej.
1
Maciej 2014-02-20 20:43:09
Pracujesz za niecałe 1000 i jesteś zadowolona?! Gratuluje ambicji!
anwery 2014-05-16 09:08:35
Potwierdzam, praca w Cubusie tylko dla wytrwałych!!!
1
Magdalena Chudzik 2014-09-10 22:36:46
Praca do dupy, kasa 900 zł brutto a pracownicy nie wyedukowani. Pracowałam w Szczecinie w Atrium Molo. Współczuję tym ludziom.
1
mp 2014-09-13 19:22:56
a wiesz jak z dekoratorami? kto nimi zarządza? jaką mają kasę?
1
Kasia 2014-09-16 11:41:10
Dokładnie ponawiam zapytanie koleżanki Magdaleny jaka kasa dla dekoratora , godziny pracy??? Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam
1
volf 2014-10-08 21:10:11
praca w cubus to paranoja. mowie Wam, uciekajcie jak najdalej. kierownicy nic tam nie robia, tylko siedza w swoim kantorku i obgaduja , a innym kaza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pozatym kierownictwo niekompetentne, zaniedbuja swoje obowiazki a swoje humorki wylewaja jak pomyje na pracownikow. Jedna wielka tragedia !!! Odradzam ! Tam nikt nie chce pracowac nawet jak szukali nowych pracownikow to tylko 3 os dały cv
bonia 2014-10-08 21:15:57
Tez was ostrzegam. nie pracujcie tam bo tylko nabawicie sie nerwicy i wykonczycie . szanujcie sie i swoje zdrowie, bo tam slowo "szacunek" nie istnieje. nie wiem jak te sklepy jeszcze dzialaja, przerost ambicji kierownika nie zna granic. Kadra niemiła niepomocna brak tolerancj zrozumienia szacunku. DUUUUUZY MINUS !!!!!!!!!!1
seescap 2014-10-08 21:27:52
nepotyzm, kumoterstwo, brak etyki biznesu, brak sprawnego zarządzania, brak polityki personalnej i dlatego firma ta, jest tak słabo postrzegana, wina kierownictwa, które tylko "zastrasza",jedno wielkie G@#%& robi- sluchaj, musisz czuc sie tam tak jakby sie conajmniej zlapalo boga za nogi
Kaj 2014-10-09 18:59:19
Dzień dobry,czy ktoś z was orientuje się jakie ma zarobki Visual Merchandiser Regionalny? Będę wdzięczna za odpowiedz i serdecznie Pozdrawiam
1
pork 2014-10-24 15:19:12
ELA@ Cubusa odradzam . moja znajoma tam pracowala. podobno kiero przeglada neta czyli jak wiadomo nic nie robi a sprzedawcy robia jak murzynki
kola 2014-10-29 20:52:07
Ja pracuje w Cubusie i masakra chodziłam do pracy z zapaleniem oskrzeli bo kierowniczka stwierdziłam że mam się nie wygłupiać ze przyniosę jej zwolnienie bo od zapalenia oskrzeli się nie umiera i mam przychodzić do pracy na początku jest miło sielsko a potem do dupy masakra, Jak tylko coś znajdę to uciekam. Zarobki jak na takie zapierdzielanie średnie
tyson 2014-11-14 12:02:46
slyszalem ze najgorzej jest w bielsku. chodzilem tam kiedys ale ta natarczywosc sprzedawczyn -sami wiecie. laski nawet fajne, tylko jedna wyglada jak rudy krasnal-karzeł brak jej tylko garnca ze zlotem i tenczy.
lalalalal 2014-11-25 16:22:15
A czy ktoś z was orientuje się jakie są zarobki w Cubus Blue City na pełnym etacie? Mam nadzieję, że nie jest to najniższa krajowa.. Jutro ide na rozmowę i chciałabym się zorientować na co mogę liczyć. Pozdrawiam!!
kolorowa 2014-11-29 15:02:23
Ubiegałam się niedawno o pracę w tym sklepie. Pani kierownik zadzwoniła do mnie dzień po wysłaniu CV, przez telefon wydawała się bardzo miłą i co najważniejsze zainteresowaną osobą. Jednak! Na rozmowę musiałam specjalnie przejechać pół Polski, gdy się stawiłam na miejscu nie usłyszałam żadnego standardowego pytania m.in. co wiem o firmie, cechy idealnego sprzedawcy itp. Od razu po dzień dobry usłyszałam, że szukają osoby z doświadczeniem w sprzedaży oraz CALL CENTER i że nie mam czego tu szukać!! Zero szacunku dla osoby bez doświadczenia!! Co lepsze Pani kierownik powiedziała, że kładą duży nacisk na jak najlepszą obsługę klienta..kiedy wchodziłam do sklepu nikt się mną nie zainteresował ani nawet nie usłyszałam głupiego dzień dobry...W takim razie droga pani kierownik powinna pani zwolnić cały zespół bo się do niczego nie nadają! Z resztą Pani tez się nie nadaję na osobę rekrutującą. Jednym słowem nie polecam Cubus w Warszawie!
1
nina 2015-04-03 18:13:02
Pracuję w Cubusie już dosyć długo i powiem szczerze że to chyba wszystko zależy od placówki. Ja naprawdę jestem zadowolona. Umowa o pracę, wypłaty przychodzą terminowo, premię można wyrobić bardzo wysoką- dodatkowo wpada co miesiąc ponad 300zł. Pieniądze też nie najgorsze. Owszem przychodzą dostawy 3 razy w tygodniu, jest dużo do zrobienia ale zespół jest zgrany, kierowniczka w porządku, także nie zrażajcie się bo nie wszędzie są takie cyrki. Obsługa klienta na wysokim poziomie, coraz częstsze szkolenia, ale naprawdę złego nie mogę powiedzieć na firmę.
wiena 2015-06-01 07:25:35
Hej.są różne salony i różne zespoły.W jednych jest ok w innych dzieją się cuda. Nacisk na kier z góry ogromny. Zarobki co do wymagań trochę słabe.zarobki pracownikow cały etat ok 1900 brutto plus premia (200-400 brutto) zależy czy da się ją w danym miesiącu wyrobicć i dopiero po okresie próbnym. Praca średnio ciężka. Najwięcej pracy jest przy zmianach salonu i przecenach, w normalnym czasie jest ok. Jeśli ktoś lubi sprzedawac i obsługiwać klientów. Nacisk na sprzedaż dodatkową, masakra. Przyjmowanie dostaw: 2-3 razy w tygodniu. Jedna lub dwie palety. Do ogarnięcia nawet przez jedną osobę. Jeśli komuś ciężko, zawsze mógł poczekać na drugą osobę i razem zdjąć kartony ( różnej wielkości). Rozpakowanie kartonów robił zespół przez cały dzień, jeśli był na to czas. Ponieważ najważniejszą jest obsługa. Ja pracowała w zagranym zespole, ale wiem ze na innych salonach jest różnie. Dodam ze pracowalam dłużej niż trzy lata.
Steven69 2016-05-23 08:14:08
Cholera, kupiłem w marcu spodnie granatowe, po pierwszym praniu zrobiły się jakieś różowawe na udach...

Mam nadzieje że przyjmą reklamację.

Co do koszulek letnich to materiał z jakich jest zrobiony jest cieńszy od papieru.

Więcej tam nic nie kupię.
maka 2016-06-23 19:08:11
Ja zanosiłam wczoraj do nich cv zostawiłam przy kasie, nie wiem czy oferują umowe o prace bo żadna z pan mi nie chciala udzielic informacji, nie wiem tez jaka stawka dlatego pisze do was, moze powiecie mi na ile moge liczyć jako sprzedwca? nie mam dosiwadczenia
Zostaw swoją opinię o Cubus - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cubus