logo Power Media S.A.

Power Media S.A.

Wrocław

Opinie o Power Media S.A.

konsultant 2014-04-24 13:27:28
Ja tam pracuje i jestem bardzo zadowolony. Jak ktoś zarobił 500zł. to gratuluję ambicji i zaangażowania w parce. Chyba cały dzień jedynki wciskałeś! Proponuję się udać do pracy w Biedronce na kasę :P owszem wymagają, ale zawsze jest adekwatne wynagrodzenie do wyników.
1
fredka 2014-04-24 13:39:32
POLECAM, MOŻNA DOBRZE ZAROBIĆ, RZETELNA FIRMA I MIŁA ATMOSFERA.
szalony telemarketer 2014-04-24 14:42:42
Cześć i czołem jestem konsultantem w firmie Power Media już od 2 lat moje wynagrodzenie w pierwszym miesiącu osiągnęło pułap 1350zł tylko dlatego że byłem nowym konsultantem i uczyłem się całej oferty rozmowy z klientami i struktury działania systemu co za tym idzie wszystko szło mi wolniej niż tak zwanym "rekinom sprzedaży" teraz moje wynagrodzenie w firmie waha się między 1800-2500zł co pozwala mi na godne życie we Wrocławiu. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy wszyscy są przyjaźnie nastawieni i chętnie pomagają, jest to głównie młody ambitny zespół który nie stara się rywalizować ze sobą a raczej zależy im na zawieraniu nowych znajomości. Jeżeli chodzi o Liderów chętnie służą pomocą, można na nich liczyć w pierwszych dniach pracy jak i później można podejść spytać jeżeli jest jakiś problem lub po prostu nam nie idzie bo się wypaliliśmy. Szkolenia są krótkie treściwe adekwatne do oferty jaką musimy znać siadając na stanowisku pracy. Owszem przerwy nie są płatne ale pokażcie mi drugą firmę we Wrocławiu w branży Call Center która płaci 12zł-15zł brutto za 1h przepracowaną. System pracy jest 6-7 godzinny wiec można spiąć tyłek i siedzieć i pracować przez 5,5-6,5 godzin pracy co za tym idzie nasze wynagrodzenie będzie w porządku (jak wspominałem nie narzekam). Do osoby która przepracowała rzekomo cały miesiąc w ciężkich męczarniach i zarobiła 500zł łatwo obliczyć 12 zł/h brutto, netto wychodzi 10zł 500zł/10zł to jest 50 przepracowanych godzin to chyba za bardzo się nie napracowałaś, nie licząc oczywiście premii sprzedażowej. Premia sprzedażowa waha się od 8-14 zł za każdą podpisaną umowę przez klienta dla porównania inna wielka firma która zatrudnia b.dużą ilość konsultantów płaci 7,5 netto za przepracowaną godzinę i od 2-6zł za umowę która zakończy się sukcesem czyli podpisaniem dokumentów przez klienta. Wynagrodzenie jest adekwatne do pracy jaką się wkłada ktoś tu dobrze napisał jak się nie podoba to TESCO na magazynie przyjmie wszystkich, pozdrawiam!!
1
dociekliwa 2014-11-30 21:46:38
Jak zarobiłeś 2500 na rękę to musiałeś przepracować 250 godzin. Uważasz że to jest ok?
Aleksandra B. 2014-12-08 15:30:30
Bardzo proszę o zwrócenie uwagi na to, o jakiej firmie pisze się opinię. Jak sam nagłówek wskazuje, wątek dotyczy firmy POWER MEDIA S.A. a opinie, jak mniemam, wypisują Państwo o firmie Power Media Sp. z o.o. , czyli o Call Center.

Firma Power Media S.A. nie zajmuje się świadczeniem żadnych usług telekomunikacyjnych, nie działa jako call center.
Jesteśmy spółką akcyjną, firmą informatyczną, o której można poczytać na naszej stronie internetowej: www.powermedia.com.pl

Firma, której praktyki i działania komentujecie nie ma nawet własnej strony internetowej i działała jak słyszę w wielu już miejscach, m.in. na Prostej.
Nasza siedziba niezmiennie znajduje się na ulicy Grabiszyńskiej 241 B.

Proszę o świadome komentowanie i opisywanie swoich doświadczeń, bo na chwilę obecną umieszczone są w wątku, który dotyczy nie tej firmy, której ma dotyczyć.
1
jopas 2015-06-06 19:05:13
zgadza się . I jeśli chodzi o Power Media SA to firma poszukuje nowych pracowników. Dla zainteresowanych podrzucam info w tym temacie http://www.praca.pl/programista-java_709326.html . Nie pisza nic o umowie o pracę , dlatego to jest dla mnie największa zagwostka. Można na nią właściwie liczyc czy nie?
lena 2015-08-14 14:07:14
no nawet spore zarobki ze mozna zarobic 2500 zl, ale chyba trzeba duzo wsadzic w to roboty. ja osobiscie chce sie zalapac na Programista PHP - płatne praktyki. tylko nie napisali ile bedezie to trwalo ale zaskocyzlo mnie ze nawet na praktykach oferuja karte multisport benefit. a jest mozliwosc pozniej zatrudnienia?
xyzzz 2015-08-17 08:49:01
Dobre miejsce do pracy. Bardzo fajna atmosfera, fajni ludzie, co jakiś czas wypady dla chętnych na kajaki lub wspólne ognisko, co tydzień dostawa owoców dla wszystkich. Z szefostwem jest się na ty. Jest tu co prawda kilka różnych działów, firma jest spora, więc nie wszystkich zna się z imienia, ale zawsze można zamienić w kuchni kilka słów. Zarobki też są w porządku :) Ogółem polecam.

@lena: myślę, że tak. Tutaj jeśli kogoś szukają, to raczej na stałe, a nie na 2-3 miesiące.
66tr4 2015-09-13 17:18:06
hej, jako osoba szukająca pracy przeglądam sporo stron z ogłoszeniami i niedawno natknąłem się na te od firmy Power Media S.A. i widziałem że szukają aktualnie pracowników na stanowisko konsultanta linii wsparcia z językiem francuskim, testera oprogramowania we Wrocławiu, specjalisty IT w Obornikach Sląskich..
nitro 2016-01-09 01:33:54
W Power media co i rusz poszukują ludzi do pracy. Widziałem ostatnio że developer SQL jest potrzebny a nie napisali za wiele o tym co oferują. Ktoś już był na rozmowie?
wojtek 2016-01-28 15:21:26
nitro, ja widziałem oferte pracy na programistę SQL, a nie developera. Oferta taka standardowa, dają zatrudnienie na umowę o pracę lub B2B, czy możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego.
lena 2016-01-30 19:52:39
Już nie ma oferty na developera SQL, pewnie kogoś znaleźli. Za to szukają kilkunastu osób na stanowisko Magento/Drupal Developer. Oferują dobre wynagrodzenie i najlepsze jest to że można pracować zdalnie
jopas 2016-02-01 19:58:10
rzeczywiście poszukują takich osób na całą Polskę, wraz z developerami z pythona. Power Media to duża i warta zainteresowania firma. Dlatego myślę, że warto
rtyu345 2016-02-03 20:25:00
hej wszystkim, oo no to jzeli mozna pracowac zdalnie to jest to idelana praca dla mnie, poniewaz mozna to pogodzic w jakis sposob ze studiami dziennymi,
czwartek 2016-02-05 20:34:12
A ja widziałem, że szukają teraz kogoś na specjalistę ds. wsparcia it, ale nie wiem jak się przygotować do rozmowy. Dobrze, że jest wolontariat pracowniczy i opieka medyczna, ale nie wiadomo jaka umowa.
heszko 2016-03-28 08:30:28
Pracowałem w PowerMedia 10 lat temu jako programista. Firma zatrudniała kilkaset osób do outsourcingu oraz kilkadziesiąt wewnętrznie. Ja należałem do zespołu wewnętrznego, gdzie przepracowałem 2 lata. Była to również moja pierwsza praca zawodowa.

Zalety:
* Przejrzystość pensji przez pierwsze kilka lat. Na początku prezes pokazał mi Excela z tym ile firma płaci za programistę przy odpowiednim stażu zatrudnienia. Wynagrodzenie zmieniało się bodajże co 6 lub 12 mcy (nie pamiętam dokładnie) i mogłem mieć pewność ile będę zarabiał po jakim czasie.
* Bardzo fair wybór formy zatrudnienia. W tym samym arkuszu Excela widniały rubryki "forma zatrudnienia", "pensja netto", "pensja brutto", "koszt pracodawcy". Dla danego kosztu pracodawcy mogłem wybrać dowolną formę zatrudnienia (etat, umowa o dzieło, DG), mogąc pobierać wyższą pensję netto. Co istotne, niezależnie od formy zatrudnienia otrzymywało się tyle samo dni płatnego urlopu i godziny pracy, co przy etacie, więc mało kto wybierał etat.
* Fajny zespół
* Finansowe upominki od firmy na Boże Narodzenie (o niewielkiej wartości, ale zawsze miło)
* Lokalizacja w centrum Wrocławia, fajnie było w trakcie pracy wyskoczyć do knajpki na pizzę
* Miałem fajnych kierowników, którzy dawali dużo informacji zwrotnych i pomagali się rozwijać

Wady:
* Prezes, wprowadzał dziwną, psychotyczną atmosferę. Umiejętności międzypersonalne na bardzo niskim poziomie. Jak go nie było w pobliżu to było super, jak pojawiał się w biurze to siedziałem jak na szpilkach. Odszedłem z firmy z jego powodu. Jak prezes kogoś lubił to miał dobrze, jak nie lubił to miał słabo.
* Deklarowanie godzin pracy. Każda czynność musiała być wpisywana w wewnętrznym wykazie co robiłem i w jakim dniu. Nie musiałem podawać o której godzinie to robiłem, ale w jakim dniu. Zaleceniem było, aby deklarować wszystko co zajmowało min. 15 minut. Niektórzy robili to na pewno mniej dokładnie, nie widziałem żeby mieli z tego powodu jakiekolwiek problemy. Było to _nieco_ uciążliwe.
* Humorzasta "polityka firmy". Zarząd powtarzał, że jak ktoś odejdzie to nie może już wrócić, co było mało profesjonalne. Choś mogło to być tylko gadanie bez pokrycia.
* Hierarchiczność zamiast merytokracji.
* Pracownik ponosił czasowe konsekwencje niskiej jakości. Taki klasyczny błąd robienia nie-agile. Proces projektu był taki - firma negocjuje cenę z klientem, tak niską jak się da, byle tylko złapać projekt. Obiecują wszystko co klient sobie zażyczy z twardym deadlinem. Następnie zespół siada do kodu i implementuje ile tylko da radę. Jak nie nadąża to ucina się jakość, zamiast funkcjonalności. Wdrażamy projekt u klienta. Program się sypie i programista go serwisuje, ale nigdy nie dostaje czasu, aby doprowadzić projekt do porządnej jakości, bo przecież firma już wydała na development więcej niż zarobiła. Ale projekt nadal ktoś musi supportować i robi to programista otrzymujący telefony od niezadowolonego klienta. Tak przynajmniej to wyglądało w moim projekcie.

Ponadto:
* Zarobki około rynkowej mediany dla IT
* Projekty przeciętnie ciekawe

Zaznaczam, że opinia bazuje na doświadczeniu sprzed 10 lat, które jest zdeaktualizowane.
C 2016-04-14 12:50:57
@czwartek odośnie przygotowania do rozmowy to radzę nastawić się na sprawdzenie znajomości języka angielskiego, bo jest wymagany i może być też jakiś test.
baba 2016-05-16 21:38:34
ale to na wszystkich stanowiskach sprawdzają praktyczną znajomość języka angielskiego? ja chciałabym zdobyć zatrudnienie u was jako Web Developer – Python Developer Regular – Senior (P/WR/MZ) ale słabo mówię niestety po angielsku - czy mam więc szanse?
Zostaw swoją opinię o Power Media S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Power Media S.A.