brak logo

Włoska Kawiarnia "Pertutti"

Warszawa

Opinie o Włoska Kawiarnia "Pertutti"

moni 2012-01-09 12:19:38
Pracuję tam, od 4 lat i nie narzekam. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie niezadowolony. Jeśli chodzi o atmosferę to zależy od zespołu (czyli od nas samych). Niektórzy nie chcą się narobić a zarobić i dlatego przelewają swoje frustracje na tego typu forach.
Bystry 2012-06-16 21:30:11
Nikt tej firmie już nic nie zrobi na słowo( usunięte przez administratora )opisani na odpowiednim forum jako niepoważna firma.
malutkaa 2012-11-14 14:30:18
niestety wszystkie opinie o tej firmie sa prawdziwe gadaja o duzych zarobkach a jak przychodzi co do czego to( usunięte przez administratora ). Jest jeszcze duzo rzeczy które sprawiaja ze ta firma nie jest zbytnio powazna ale nie bede sie rozpisywac, jednym słowem nie polecam pracy w tym miejscu.To była najgorsza praca jaka w zyciu mialam. Pozdrawiam:)
Prawo 2012-11-23 22:49:55
Istnieją jeszcze Sądy Pracy - jeśli ktoś jest oszukany - to tam się zgłasza.
Niunia 2013-08-13 14:23:12
Jak najbardziej zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Miałam przyjemność pracować tam 1,5 miesiąca i sama do tej pory sie dziwie, ze tyle wytrzymałam! Teoretycznie kawiarnia jest otwarta do 22 ale posprzątanie, ofoliowanie lodów, umycie expresów itd. zajmuje czasem nawet 1,5-2 h za co nie ma się płacone, ( usunięte przez administratora ) Z napiwków wychodzi może po 50 zl na głowe miesięcznie, po prostu śmiech na sali!! Zero jakiegokolwiek szacunku ze strony pracodawcy, pomiatają ludźmi jak śmieciami! Czepiają się za wszystkie bzdury, nie ma się przerw, trzeba jeść w biegu za co jeszcze możesz dostać opierdziel, kiedyś została zwolniona dziewczyna za to, że wyjęła telefon żeby sprawdzić godzinę. Panują tam zasady wzięte z kosmosu, np. zakaz utrzymywania prywatnych kontaktów z pracownikami kawiarni jak i całego centrum handlowego!! Jakieś żarty, żeby pracodawca ustalał mi z kim ja mam się widywać po pracy!! Jednym słowem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Strzeżcie się tego miejsca!!!
julka12 2013-09-11 10:08:01
Ja pracuję tam od kilku dni, póki co jestem zadowolona. atmosfera bardzo ok, dziewczyny sympatyczne. dziewczyny mówią, że wypłata bez problemu na czas. póki co mogę polecić.
Ania 2013-09-11 15:33:19
zostałam tam zaproszona na dzień próbny, wrażenie z pierwszego dnia było dobre,chociaż bardzo się bałam po przeczytaniu opinii, ale postanowiłam spróbować. dam znać co dalej. kusi mnie bardzo wynagrodzenie więc zaryzykuję.
Niunia 2013-09-12 13:44:36
Oczywiście, ze nie polecam!!!! No mi też się podobało przez pierwszy tydzien czy dwa ale to tylko pozory! I nie liczcie na duże wyplaty! To ściema!!
Ania 2013-09-12 15:25:51
a jaką stawkę miałaś za godzinę?
Ania 2013-09-15 15:18:39
na początek 13 PLN. jestem studentką.
Marta 2013-09-24 22:41:12
Witajcie dziewczyny w tej kawiarni pracuję od miesiąca jest bardzo dużo pracy więc trzeba mieć kondycję, ale atmosfera jest ok, dziewczyny bardzo miłe i pomocne a kasa wypłacana na czas. jestem zatrudniona przez agencję pracy.
an 2013-09-27 15:19:17
Powstrzymuję śmiech czytając wypowiedzi :)
Pracuję tam już dłuższy czas, co prawda pracownicy zmieniają się, a czy któraś z Was zastanowiła się nad powodem ? Nie jest to praca lekka, ale jest przyjemna i dobrze płatna, z tym że nie każdy nadaje się do takiej pracy, tu potrzebne są osoby myślące, chętne, z charakterem, a jak na razie po mojej obserwacji to ciężko takie znaleźć.
Po drugie pracę też trzeba szanować i być szczerym, a nie za plecami obgadywać i tworzyć historię. Dziewczyny poświęcają nam czas by nas nauczyć czegoś, ale czy każda z was to docenia ? Osoby, które ze mną zaczynały myślały, że chyba tu tylko stoimy i nic nie robimy, więc się rozczarowały :)


Moja rada :
- jeżeli wiesz czego chcesz, jesteś otwarta, potrafisz nawiązać kontakt z klientami i nie stroisz fochów - to klucz do sukcesu. Warunki mamy, tylko od nas zależy jakimi będziemy pracownikami :)
- jeżeli spotykamy problem to moim zdaniem trzeba go rozwiązać, a nie uciekać :)
- umowa jest przesyłana przez agencję na czas, z godzinami pracy nikt mnie nie oszukał, za godziny w których sprzątamy też mamy płacone.

Moim zdaniem 11zł do ręki to jest sporo, możecie przejść się po innych punktach - ile dostaniecie ?

Po prostu niektóre komentarze są beznadziejne, każdy potrafi narzekać, oczekiwać gruszek na wierzbie, a w zamian co daje ? Jeżeli ktoś jest PRACOWITY i UCZCIWY to według mnie jest to docenione przez szefa.

Pozdrawiam dziewczyny, które są bądź były zadowolone z pracy w tym miejscu :)
Magda 2013-09-30 11:44:34
Ja też polecam pracę w tej kawiarni- pracuję tam i jestem bardzo zadowolona- zespół jest niesamowicie zgrany, pensja naprawdę ok. Pani Kasia z agencji DPKL jest bardzo miła i pomocna.
ona_27 2013-11-26 16:34:21
Ja na pracę w tej firmie nie narzekałam a wręcz lubiłam tam pracować...mimo, że to nie łatwa praca ale przynajmniej człowiek za tą męczącą robotę dostawał naprawde niezłe wynagrodzenie
pracowałam tam od kwietnia do pazdziernika (rzerwa pomiędyz jednymi studiami a drugimi)2008 roku...nie wiem co prawda jak teraz wyglądają warunki pracy ale można było tam wyciągnąć w tamtym roku lekko ponad 3000 zł...za godzinę tam się dostawało około 16 zł do ręki..płacono za czas sprzątania czy nawet przebierania w szatni...
straszne ilości dziewczyn się przewijały to fakt ale jesli ktos ma przyjść na 15 a jest o 17 i nie widzi w tym nic złego no to sorry....sami rozumiecie...ja odeszłam bo poszłam na studia dzienne a oni wtedy nie zatrudniali studentów ( Pani (usunięte przez administratora) chciała ze mna jednak dalej współpracować łamiąc zasady - miałam przychodzić na weekendy ... i spróbowałam w pazdzienriku ale padałam na pysk w pn na zajeciach poprostu przy takiej pracy potrzebne jest wolny dzien)
wiele nowych co tam przychodziła poprostu nie dawała rady fizycznie....mysłała,ze postoją i jakoś zleci...to i takie osoby leciały nikt nie płaci za samo stanie
czesc tez wogole miala problemy z msleniem...ja wtedy pierwszy raz pracowalam w gastro i po 2 tyg sama uczylam nowe a samodzielnym pracownikiem stalam sie po 2 dniach...zadna filozofia taka praca...zaczelam tam nie od sali a od deserów potem poszłam na sale....ale czesto tez pomagałam jak dziewczyny nie dawaly rady z deserami co nie było dla mnie problemem...
...
nie wiem jak jest teraz...pensje pewnie nizsze bo kryzys ale ja bardzo dobrze wspominam prace w tej kawiarni
1
anna 2014-02-04 12:53:18
jaka żona, żona nie pracuje w tej firmie.
XYZ 2014-02-04 13:47:06
Ja też tam pracowałam, byłam zadowolona do czasu. Przymykało się oczy na to że najpierw się robiło po 16h dziennie pozniej 13... czesto w weekendy bez przerwy jak byl ruch... no ale niestety zaczelo sie robic nieciekawie jak zaczal szef nie wyplacac pensji... Bo stwierdzil ze za duzo przepracowalysmy i nie ma z czego nam zaplacic... smiech na sali. Jak chcialysmy z dziewczynami pieniadze to pozwalnial wszystkie po kolei. Zostaly trzy i robily po 75h tygodniowo. (usunięte przez administratora)
XYZ 2014-02-10 15:21:18
DO ZET:
Owszem centrum handlowe jest od 10 do 22 czynne tylko ze pertutti z racji tego, że były kiedyś śniadania, było otwarte od 7 i zanim posprzątałyśmy to była 23, więc równa się to 16h... nie wierzysz? idź tam i sama zasuwaj po tyle to się przekonasz. A. i wyprzedzę pytanie "po co od 7 skoro nie ma ludzi o tej porze?".
Owszem są, bo przychodzili klienci np z siłowni która jest od 6 i wiele innych :)
A do wytrzymania jest, kwestia przyzwyczajenia. Tylko że trzeba zapomnieć o życiu prywatnym pracując tam.
viola 2014-02-12 09:50:53
wszystkie negatywne opinie są prawdziwe , praca w tej firmie jak i we wszystkich innych prowadzonych przez tego gościa to jeden wielki koszmar .
(usunięte przez administratora)
XYZ 2014-02-12 20:35:08
ja zatrudniona byłam przez agencję pracy i to agencja wypłacała mi za pracę.Rozliczałam się z przepracowanych godzin.
AZ 2014-02-20 10:57:39
Ja też byłam zatrudniona przez agencję i dostawałam pieniądze - czasem z drobnym opóźnieniem, ale zawsze jak zadzwoniłam to udzielano mi odpowiedzi kiedy będą pieniądze- generalnie byłam zadowolona. Aczkolwiek praca jest dość ciężka i pracuje się długo.
Simon 2014-04-08 21:31:57
Mi ta stawka coś nie pasuje, rzadko kiedy w jakiejkolwiek kafejce płacą takie pieniądze. Maks 9-10 zł więc pytanie czy gdzieś jest haczyk :)
Franek 2014-04-12 19:10:29
Ja podobnie myslę, chyba, że to dobra włoska knajpka i rzeczywiście można zarobić, ale wtedy tez z napiwków dochodziłyby dobre pieniądze.
Polcia 2014-04-16 00:37:12
Oczekiwałabym aż wreszcie wypowiedzą się pracownicy o sytuacji w Petutti. Pomogłoby to widać licznej rzeszy podjąć decyzję..
iker 2014-05-28 21:57:21
Nie Petutti tylko Pertutti, mała literówka, ale jednak kawiarnia inna. Napiwki dzielicie na załoge, czy indywidualnie?
Jola2014 2014-06-10 14:08:59
Kawiarnia Pertutti została zamknięta i w sumie nikt nic nie wie co będzie dalej.
1
lenka 2014-07-11 13:46:37
pracowałam tam, 4 lata od 2004 było ciężko nadgodziny non-stop, napiwki zabierali na straty chamstwo!!! (usunięte przez administratora)-szef to cwaniak płaci dobrze ale każdy kto go poznał to wie o co mi chodzi.
Znajomi i rodzina pracownika to musiała udawać, ze się nie zna bo szef zabronił aaa szkoda gadać, dziewczyny były super ale i tak się kłóciłyśmy wiecie przemęczenie.
Pani (usunięte przez administratora)siostra szefa to kazała nożem wc szorować.
Jeżeli chodzi o płacę to nigdy nie miałam problemu było ok i na czas.
Ania12 2014-07-15 22:39:04
Niestety nie wiadomo czy otworzą. Chociaż na stronie internetowej jest informacja że kawiarnia ma być w innej lokalizacji.
Maria 2015-02-04 08:55:03
Wiadomo jak każdemu jest potrzebna przerwa w ciągu dnia, chwila wytchnienia. W moim przypadku idealnym na to miejscem jest właśnie pertutti, co oznacza nie mniej nie więcej - dla wszystkich. I rzeczywiście można spotkać szeroki przekrój społeczeństwa z racji na ofertę lodów i bogatą ofertę wszelkiego rodzaju kaw. Wspaniałe miejsce.
agata 2015-03-03 18:52:07
Czy ktoś może utrzymuje/ma nr tel do właściciela tego miejsca ? pracowałam tam i nadal nie otrzymałam PIT-u z którego trzeba się przeco rozliczyć -,-
Aneta 2015-03-11 12:06:14
Ja też tam pracowałam,ale byłam zatrudniona przez agencję i pit otrzymałam.
jeśli byłaś zatrudniona bezpośrednio przez pertutti to spróbuj złapać pana Krzysztofa w firmie K-2 na Opaczewskiej 85
Asia 2015-04-23 11:05:49
Firma Lodziarnie Włoskie Pertutti ,która była w Blue City została zamknięta. Ja pit dostałam ale byłam zatrudniona przez firmę zewnętrzną, nie wiem niestety czy osoby które były zatrudnione bezpośrednio przez Pertutti też otrzymały pity.
3erft 2016-05-14 22:11:01
@maszynowy no a czy porobwles moze czegos sie dowiedziec z ich strony internetowej? tam to powinno byc
Zostaw swoją opinię o Włoska Kawiarnia "Pertutti" - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Włoska Kawiarnia "Pertutti"