Opinie o castorama.pl - Castorama Polska sp. z o.o. w Warszawa

1.9/5

Branże: Sprzedaż farb, szkła i wyrobów metalowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Castorama Polska Sp. z o.o. w Warszawa

Garage

Castorama była kiedyś dobrym pracodawca. Teraz nie polecam. Wymagania z trąby. Obarczanie ludzi odpowiedzialnoscia za chore odgorne decyzje. Wszechobecna propaganda jak to nie jest super a ludzie widza coś innego. Jak wyrazisz niezadowolenie lub pomysł który nie pokrywa sie ze zdaniem dyrekcji to jestes za to oceniany a nie za efekty pracy. Marksistowska i komunistyczna metoda zarzadzania to chleb powszedni. Trzeba mówić ze sól jest słodka a czarne to biale. Nie polecam

Klient Olsztyn
@Garage

Pracownicy śnięci jeden odsyła do drugiego... cieżko o pomoc z wyrobem bez metki. Cala grupa produktowa bez etykiety...

Keep smiling

Csatorama jest wspaniałym pracodawcą. Kierownictwo docenia doświadczonych i zaangażowanych pracowników z szerokim zakresem wiedzy. Pracując w tej firmie można poznać wiele innowacyjnych systemów komputerowych niezbędnych w logistyce i handlu.

Richard
@Keep smiling

Czy casto będzie zatrudniać Przedstawicieli Handlowych ?? PH z Leroy Merlin czekają z niecierpliwością na zmianę pracodawcy

Pyza

Hej. Szybkie pytanko, praca na dziale sanitarnym, łazienka itp., ciężko, jak z nauką nowych rzeczy? Czy ktoś zaczynał w nowo otwartym sklepie, od zera? Mam rozmowę w piątek w Płocku, ale mam obawy. Składałam na inny dział, a odezwali się z innego. Doradźcie????

Zuber
@@

Zgadzam się z tym że podczas rozmowy kwalifikacyjnej obiecują pomoc przy przeszkoleniu przez miesiąc i na tym tylko to się kończy.

JA*

Nigdy nikomu jeszcze nie wystawialam opini ale tym razem zrobie to z mila checia . A mianowicie ktoregos dnia zdecydowalismy z mezem zakupic panele do domu i zajechalismy do Castoramy i napotkalismy pana Mateusza Mikosza-Olsztyn dzial podlog , od poczatku poczulismy sie dobrze i swobodnie z tym panem tzn ze mozemy mu zaufac . Ja* z natury jestem bardzo wymagajaca bo wiem czego chce ,ale pana Mateusza to nie zrazilo do nas :) byl zasypywany pytaniami a czemu to czemu tamto a czym sie rozni to od tego itd .Obsluzyl nas z pelna profesjonalnoscia zyczliwoscia uprzejmoscia i szacunkiem , gdzie w tych czasach niestety pracownicy sklepowi zachowuja sie tak ze podejscie do nich i zapytanie o cokolwiek sprawia wielka trudnosc i pretensje ze sie w ogole o cokolwiek czlowiek pyta. Bylismy bardzo milo zaskoczeni ze sa jeszcze dobrzy ludzie ktorzy cenia swoja prace i klienta tak jak pan Mateusz Mikosza . Minely 2 miesiace a pan Mateusz dalej nam pomaga z ogarnieciem paneli podkladow listew itd i musze podkreslic ze angazuje sie calym sercem aby caly proces byl zrealizowany bez jakich kolwiek przeszkod i najkorzystniej dla klienta .Mam tez porownanie z dzialem Budowlanym gdzie ktoregos pieknego popoludnia zadzwonilam zapytac o wylewke poziomujaco , to w jaki sposob odzywal sie pan z tego dzialu bylo kary godne .Zapytalam czy moze wiadomo kiedy bedzie dostawa danego produktu bo potrzebuje okolo 50 workow a bylo na stanie 5 tylko a on na to ze jak przyjada to beda z pretensja w glosie zrobilo mi sie przykro bo nie spodziewalam sie takiej uszczypliwej odpowiedzi , wiec dalej go podpytuje ze moze zna date bo pilnie potrzebuje tego produktu a on dalej nieprzyjemnym glosem z ta sama odpowiedzia ze jak przyjada to beda , wiec powiedzialam ze w takim razie sprawdze u konkurencji a on wtedy ze moze sprawdzic w systemie czy bylo to zamowione i kiedy bedzie . Bylam po prostu w szoku ze tak mnie potraktowal bo bylismy obsluzeni w tym samym sklepie na innym dziale przez pan Mateusza Mikosza w calkiem inny sposob .Moze warto bylo by sie zastanowic nad szkloeniami dla pracownikow jak traktowac klienta dla takich ludzi jak z dzialu Budowlanego . Jesli ktos potrzebuje pomocy w wyborze paneli podlogowych polecam jak najbardziej z czystym sumieniem pana Mateusza Mikosza ktory daje z siebie w pracy 120% albo i wiecej , oby wiecej takich pracownikow jak pan Mateusz . Dziekuje za panska pomoc !!!

@JA*

Za takie pieniądze nie będę z siebie dawał 120% ani 100% ani 80%. Wypłata niska to i od siebie daje wymagane minimum. Nie dostajemy premii za sprzedaż więc lata nam to czy klient coś kupi czy nie.

diX

chciałbym zatrudnic sie tutaj jako kasjer, głównie interesuje mnie sklep na gocławiu. Czy wiecie ile można zarobić na rękę? Na jakie zarobki mieiseczne mozna ostatecznie liczyc ze wszystkim?

Riko
@diX

Jakim "wszystkim" masz na myśli? Poza pensją nic nie ma :) myśle, ze nie więcej niż 6000-6500brutto

Alojzy Popiołek
@Riko

Ile? Tyle to doradcy nie mają, takie zarobki to zastępcy kierownika co najwyżej :)

Lata pracy
@Alojzy Popiołek

Po 12 latach mają tyle w Oświęcimiu.

AI
@diX

Nie polecam ci sklepu na Gocławiu beton umysłowy i straszne kierownictwo ludzie teraz uciekają z tego sklepu. Nowy może liczyć na coś kolo 6000 brutto teraz

Loko Nowy wpis
@Lata pracy

Niestety ale zarobki z różnych zakątków Polski różnią się. Ja kończąc karierę rok temu w casto, po prawie 3 latach miałem 6500brutto jako zwykły magazynier. Pracowałem w dużym mieście wojewódzkim.

#Żenada Nowy wpis
@Loko

Ja pracując 14 rok mam 6600brutto, duże miasto, czas na zmiany, BRAK PREMII, totalna ŻENADA.

Loko Nowy wpis
@#Żenada

Ale to akurat fakt. Były również osoby pracujące nawet o dekadę dłużej niż ja i mieli pensje zbliżona do mojej, a nawet kilka osób miało mniej niż ja.

CastoLudek Nowy wpis

Po wielu latach pracy tylko 6400 brutto bez żadnych premii. Wszystko zabrali 13,14 , turbinę .

kowal
Użytkownicy czekają na odpowiedź 16 dni.

a co powiecie o pracy w castorama Głogów? I co sądzicie o dyrekcji tam?

Praca bez szału. Działy obsadzone ilością ludzi tyle aby starczyło do obsługi pracowników tyłu żebyś nie wiedział w co ręce włożyć. Jak ktoś pójdzie na l4 to już jest nie ciekawie, w sezonie urlopowym robisz za dwóch. Place starzy pracownicy ok bo nachapali się za poprzedniego właściciela. Nowi pracownicy bez szału dostają tyle co wszędzie. A rób to samo co stary pracownik lub więcej. Grupa Kingfisher cały czas chwali się jakie to obroty robi ale nie przekłada się to na pensje. Bebefity słabe. wczasy pod grusza. Brak 13, premi kierowniczych itp. Zwykły kapitalistyczny (usunięte przez administratora)

Pracownik biurowy
Przebieg rekrutacji

Brałem udział w rekrutacji do biura na Krakowiaków. Pierwszy raz spotkałem się z rekruterką która stara się zniechęcić do pracy w ramach swojej organizacji. Dodatkowo tzw śmichy chichy to chyba nie przystoją podczas rozmowy i zerkanie w kółko do smartfona. Padło hasło, że mogę czuć się bardzo nieszczęśliwy na tym stanowisku. Oczywiście nikt się nawet nie pofatygował aby do mnie zadzwonić i powiedzieć o wyniku rekrutacji. Dobrze, że znalazłem sobie inną pracę. Okropne podejście do kandydatów

Pytania

Standardowe

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
dyzio

Ile trzeba mieć lat doświadczenia jako projektant wnętrz? Mam zamiar przesłać CV i ciekawi mnie ten aspekt.

Tru
@dyzio

Zależy, jak to powstawało to brali bez doświadczenia, wszystko zależy ile czasu szukają , jak są dwie osoby jeszcze i będzie się od kogo nauczyć to nie jest to problem nie do przeskoczenia, bardziej liczy się CV , jeśli ktoś jest kucharzem a druga osoba skończyła plastyka, mimo że nie mają te osoby doświadczenia to jasne jest że na rozmowę zaproszą da drugą , aplikuj, nic nie ryzykujesz

mm
@dyzio

Jak na każde stanowisko w każdej firmie. 20 lat doświadczenia w wieku 25 lat i najlepiej za najniższą.

Ideologia
@dyzio

Trzeba być kobietą. Nie zatrudniają mężczyzn na te stanowisko bo nie ma tam pracy fizycznej a muszą zatrudniać kobiety aby ładnie w słupkach różnorodności i inkluzywności to wyglądało.

diX
@Ideologia

czyli panuje zwykła dyskryminacja, tak?

castorobol
@diX

generalnie da sie wyczuć, że niektóre ścieżki są dla ciebie zamknięte, bo jesteś mężczyzną.

Mały Bambur
Użytkownicy czekają na odpowiedź 21 dni.

Sektor Logistyki w Castoramie na Okęciu to nie praca – to (usunięte przez administratora). Kierownik Paweł to chodzący przykład osoby, która nigdy nie powinna zarządzać ludźmi. Ciągłe rzucanie głupich, poniżających docinków w stronę pracowników, wieczne obarczanie winą za błędy, których nawet nie popełniliśmy, i bezsensowne nakładanie presji. Nawet 5 minut rozmowy z kolegą było traktowane jak zbrodnia, bo „macie się rozejść i zająć robotą”. W międzyczasie karierowicze bez kręgosłupa moralnego podlizywali się kierownikowi, licząc na jakieś groszowe podwyżki w zamian za donoszenie na współpracowników. (usunięte przez administratora) na każdym kroku. Najgorsi są jednak ludzie na wyższych stanowiskach – jakim cudem dyrekcja przez tyle czasu przymykała oko na kierownika, przez którego regularnie ludzie rzucają papierami? Odpowiedź chyba zna każdy, kto tam pracował. Wszyscy, którzy mieli cokolwiek do zaoferowania i potrafili wywiązywać się ze swoich obowiązków, już dawno się stamtąd ewakuowali. Nie pozdrawiam Pawła i nikomu nie życzę pracowania pod jego „zarządem”. Jeśli ktoś chce zmarnować sobie zdrowie psychiczne i poczucie własnej wartości, to proszę bardzo – to idealne miejsce.

Pan z Tartaku Castorama

Mam pytanie do sektora logistyki . W jaki sposób pozbywacie się drewna . Tzn połamane palety itp. W naszej Castoramie podobno je gdzieś sprzedają i w związku z tym każą nam ciąć to piłą iręcznie układać w kontenerze , aby waga była korzystna . Nam MAGAZYNIEROM ?! Czasami nie wiem już gdzie pracuje . Czy to jest tartak czy magazyn .

castorobol
@Pan z Tartaku Castorama

u nas zajmuje się tym serwis sprzątający. tu nie ma kto pracować i gdyby jakiś magazynier się tym zajmował, to ta firma by padła na pysk, bo nie da się robić tego co już robimy mniejszą ilością ludzi. jest inwentura, a tu połowa składu na l4 (część zapowiada sięna bardzo długie), ale kierownictwo ma wyjebongo. wracając: składają do kontenera, nie zawsze rozwalając każdą na sztuki i wyjeżdża to na jakiś śmietnik czy coś, zabiera to firma, która odbiera całą resztę (usunięte przez administratora) od nas.

Audi 80t
@castorobol

Jeśli chodzi o "twór " o nazwie Logistyka to takie coś nie istnieje w castoramie. Każdy kto tam pracował a pracuje w normalnej Logistyce(MAGAZYN) wam to powie. Tak dla przybliżenia osobom które chcą się zatrudnić na taki stanowisko w skrócie wygląda tak że jest to dział który prowadzi sklep internetowy, zatowarowanie całego sklepu, faktury, paragony, zakupy na telefon , dostawy od A do Z, kontakt telefoniczny plus informacja telefoniczna( klienci w pierwszej kolejności dzwonią na Logistyke , a jak nie to i tak sklep ich tam przekieruje). Jeszcze wiele innych rzeczy na których brakło by tutaj czasu a nie ma nic wspólnego z Logistyka plus oczywiście praca fizyczna przez duże F(ciągłe przerzucanie kilku ton dziennie kafli paneli i kabin). Oczywiście wszystko to za pensję.... Tak że pozdrawiam wszystkich byłych "Logistykow".

jasiek

Dla pracownika sklepu proponowali dodatek za pracę w niedzielę. Czyli ile konkretnie taki dodatek może wynieść?

Piotrek87

150 Brutto za obecność w Niedzielę, fajny ten dodatek był… ale 15lat temu :D

Wolololo

Stawka dniowa+ok. 170zl.

Alan
@Wolololo

Dużo jest osób chętnych na przyjście do pracy w niedzielę? Zawsze to jakaś forma żeby zarobić sobie coś ekstra.

Dragon
@Alan

U nas chętnych brak. Kierownik wyznacza na siłę i jest to odbierane jako kara. 160 brutto to żaden dodatek, taka kwota to poniżenie.

Janusz 84
@Alan

Kolego u mnie także parę osób poleciało, parę samo się zwolniło, atmosfera jest rewelacyjna, każdy patrzy na drugą osobę z byka, strachem chcą ludzi ustawić bo dobrze zapłacić nie chcą, a uciąć już nie mają co, premie to już przeszłość :D

mm

240 brutto czyli jakies 180 netto

Magazynier
@mm

160 brutto Kielce

Kasjer
@Magazynier

W Krakowie 190brutto, też bez szału i też za karę chodzimy...

@Kasjer

Pod Warszawą jest 240, ciekawe. Ale fakt, raczej każdy wolałby ten czas spędzić z rodziną jak kolejną dniówkę klepać.

Zarobki

W umowie o pracę mamy jasno napisane że nasze wynagrodzenie zawiera premię 13, 14 oraz turbo progresję włączone w podstawę. Policzmy zatem ile tak na prawdę zarabiamy. Otóż minimalna krajowa w styczniu 2025 wyniosła 4666 zł brutto. Zakładając że jedna premia to ok. 3/4 wypłaty daje nam 3/4 x 4666zł x 3 =10498,5 zł premii rocznie od najniższej krajowej brutto. Ile to wychodzi przy włączeniu premii w podstawę? Liczmy dalej. 1/12 x 10498,5 + 4666 = 5540,87 zł brutto/msc z włączoną 13, 14 oraz progresją. Ostatnio mają spadek sprzedaży więc nawet biorąc pod uwagę samą 13 i 14 bez progresji po obliczeniach wychodzi 5 249,25 zł brutto. Przypominam że obliczenia są na podstawie minimalnej krajowej. @Pracodawca

Alojzy Popiołek
@Zarobki

Wrzucenie 13 i 14 do podstawy było z ich strony majstersztykiem. Dzięki temu przez ostatnie lata mogli dawać symboliczne podwyżki. Bo gdyby nie ten ruch, to żeby dorównać szybko rosnącej najniższej krajowej musieliby dawać co rok 500-600 a nie 200-300

Madof
@Zarobki

Rocznie pracownik traci 10-20tys zł zależy od stażu pracy szok

Becia

Czy chłopak jako magazynier musi dźwigać czy jest to praca zautomatyzowana? Nie było o tym mowy w ogłoszeniu a to jednak ważna sprawa...

Kizo
@Becia

Em magazynier.. no pewnie przyjdzie Ci coś czasem przenieść z punktu A do punktu B, no ale bez przesady :D

@Kizo

Kabiny z nadstawek trzeba będzie jednak w regał wstawić. Dźwigania jest sporo zwłaszcza jak jest się bez uprawnień.

@Becia

Tak, np gresy po 25kg karton, kabiny po 50kg z nadstawek w regał, jak jakiś (usunięte przez administratora) zamówi 24 worki 25kg zaprawy betonowej przez Internet to samo też się nie przerzuci.

Miler
@Becia

Dzwigać, dźwigać, do porzygu. Patrzcie jak z*******, jak koliber!

Olcia

Czy mogę prosić opinię o pracy w Castorama Starogard Gdański? Jak z godzinami i atmosferą?

@Olcia

Castorama Starogard to porażka!!8Trzymać się z daleka! Dziwne ze centrala nie interesuje sie co sie tam dzieje. Wymuszanie pracy ponad 10godz bo niby nie trzeba ale jak nie to w styczniu znowu bedzie trzeba zostawać dłużej i zaraz oceniać będą pracowników i będzie to wytkniete. Zwolnili pracowników dużo rzuciło papierami i zostali ci co mają jeszcze resztki sił i młodzi którzy nie wiedzą jeszcze o co tam chodzi i co tam robią. Nikt do pracy nie chce przyjść bo sklep zrobił sobie okropna opinie i w Starogardzie i w innych Castoramach. A szanowne dyrektorstwo kiedy jest najwięcej pracy i nie wiadomo w co ręce włożyć umywa ręce i ucieka ze sklepu. Każą pracować najlepiej w każdą sobotę a ich nie ma. Nie dociera do nich że ludzie mają swoje obowiązki i życie i że są już wykończeni pracując po 6 a niektórzy i więcej dni bez przerwy po 10 j11 godzin. W przyszłym roku nie zostanie tam nikt ze starych pracowników z doświadczeniem. Takiego bałaganu jeszcze nigdy tam nie było!!!!!!!

Jakub
@Ja

Możecie chociaż liczyć na jakieś bonusy za dodatkowe godziny pracy? Zastanawia mnie czy taka sytuacja zdarza się często, czy to raczej kwestia końcówki roku.

Miler
@Jakub

Bonusem jest uśmiech pani Dyrektor i uścisk dłoni logistyka. Dodatkowe godziny oczywiście w ramach kwartalnego równoważonego systemu pracy czyli w listopadzie na drugą zmianę przychodzisz przez dwa tygodnie na 14 zamiast na 13 (bo po co skończyć godzinę szybciej ranną zmianę?) A w styczniu robisz po 9-10h i 12h w dniu inwentury i też masz godziny oddane po inwenturze. Bo przecież firma zbankrutuje jak zapłaci ci wymagane prawem 150% za nadgodziny. W niedziele handlowe zmiany sa po 9h ale plus że jest dodatek 240 brutto. Co do reszty roku to nadgodzin praktycznie nie ma.

Logistyk sot

Szkoda życia na pracę w tym (usunięte przez administratora) .

fasola

Kierownik w sklepie castorama okęcie na magazynie to osoba do zwolnienia, kompletnie nie radzi sobie z zarządzaniem zasobem ludzkim, martwi się tylko o siebie dodatkowo ma głupie docinki względem pracowników czy wymagania ponad normę . Nigdy nikomu nie pomoże.

wieslaw

Chciałem podziękowac pani Joannie z działu dekoracyjnego która pracuje w castoramie przy ulicy ku słońcu w szczecinie.Jeatem częstym klijentem tego sklepu z uwagi na bliskość zamieszkania i szczerze powiem że jestem pozytywnie zaskoczony postawa pani Joanny kompetencja jak i zaangażowanie i profesjonalnosc sprawia że klijent wychodzi ze sklepu wpełni usatysfakcjonowany ,brawo życzylibyśmy sobie aby takich pracowników było wiecej Pozdrawiam wraz z małzonka p. joanne

Nikodem

Siema jestem nowym pracownikiem na dziale farby i lakiery. Uczę się w prywatnym liceum mam status ucznia i proponują mi 4600 netto podstawy + 1200 netto premii max do wyrobienia. Myślicie że to legit czy może być scam?

Lutka
@Nikodem

Jakiej premii? W Casto nie ma żadnych premii. Kiedyś były premie i dodatki stażowe, ale już parę lat temu wszystko zostało zlikwidowane.

Zainteresowany
@Nikodem

Powiem tobie tak tobie netto mi na rozmowie zaproponowali 4700 brutto Miasto Biała Podlaska świeżo otwarty sklep.Smiech na sali około 3600netto wychodzi dodam dział techniczny.

kandydat
@Zainteresowany

Biała z casto to słabo wygląda z płacą bo nawet chłopaków z konkurencji pobrali to zarobki takie jak mówisz dla ludzi z doświadczeniem 3600 bez premii - wiec motywacji do dobrej obsługi brak - o reszcie młodziaków bez doświadczenia lub po pracy w kwiaciarniach czy salonach z biżuterią to już szkoda gadać - sprzedawcy biżuterii będą omawiać dla klienta zalety betonu b30 do b20 - jedno jest pewne na pewno nie będzie to dobra obsługa

prezesnaswoim
@kandydat

No i tak jak sie zapowiadało - w bialskiej casto idzie pod wodą ostro - już pierwsze rotacje - zmiany kierowników - presja bez odpowiedniego wynagordzenia - oj długo to nie potrwa jak plany nie będa robione będzie coraz gorzej

@kandydat

To się dzieje wszędzie w Castoramie. Szczerze ciekawe czy nie długo nie będzie tego samego co z Rumunią

Były
@Pirt

W roku finansowym 2023/24 Castorama Polska miała sprzedaż na poziomie 1,7 miliarda GBP (około 8,56 mld zł), ze spadkiem 9,5 proc. LfL. 13 miliarda Kingfisher.A onia nawet nie mają pieniędzy żeby wypłacić ekwiwalent za urlop tylko wsadzają go w okres wypowiedzenia.

14 lat w firmie
@Nikodem

Napewno do k100 sie przyjąłeś? Ja po 14 latach nie ma 4600 netto, a i żadnych premiach nie wiem jedynie to jakies po nowemu 1500 wczasów pod grusza przy najniższymi progu dochodowym i od czasu do czasu jakis konkurs zrobią, ale wygrywa np 1 sklep w regionie . Na portalu ala facebook castorama "yammer" mozesz wyrazić swoja opinię, ale tylko dobra bo inaczej telefony z "prośbą" o usuniecie wpisu. W badaniu zaangażowania oceniając zgodnie ze swoim sumieniem dostajemy po uszach dlaczego taki słaby wynik i doszukują się winy dyrektora kierownika, nie patrząc ze to przez centrale i zarządzania firma nie docenieniu ludzi maja takie, a nie inne oceny. Sa sklepy co oczywiście mają super wyniki, poprzedzone nagonką a spróbujcie do swojego gniazda nasrać. Szkoda słów. @Pracodawca

Daradue
@Zainteresowany

Wszystko zależy od regionu. Pracowałem ok. 2.5 roku. Na szczęście się zwolniłem. Moja płaca zatrzymała się na lekko ponad 6000zl brutto- duże miasto wojewódzkie

Unikać jak ognia, jeśli posiadacie chociaż minimalne wykształcenie i/lub nieco oleju w głowie, to z palcem w nosie znajdziecie lepszą pracę, gdzie będą was traktować z szacunkiem. Wypłata na czas, szczególnie takiej wielkości, to nie powód aby pozbywać się swojej godności. (usunięte przez administratora) oczekiwania ponad miarę czy oszczerstwa, to tu normalka. Nowi pracownicy dostają więcej na start od starszych, jeśli poruszysz tę kwestię, to staniesz się niewygodny. Niedawno wyszła też sprawa z zawyżonymi wymaganiami na badaniach okresowych dla starszych pracowników, no bo oni mieli jeszcze jakieś normalne stawki - to trzeba było się ich pozbyć. Po 25 wersji grafiku w ciągu jednego miesiąca. Na odchodne (usunięte przez administratora) mnie, że nie znajdę lepiej płatnej pracy tak o, po 3 miesiącach miałem nową umowę z 1500 brutto więcej niż w Casto. Do dziś widzę też zupełnie inną mentalność pracy moją, a moich nowych współpracowników, jakbym się wydostał z jakiegoś obozu pracy i zaczął w normalnym świecie funkcjonować. Także ten :D nie dajcie się, niech ten skansen upadnie albo przejdzie gruntowną przemianę.

Jakub
@:)

Pozbyć się, czyli rozumiem zwolnić? Piszesz o bardzo nieprzyjemnych rzeczach, zwłaszcza z tymi badaniami. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić, że taka sytuacja miała miejsce?

@Jakub

Pikon czy też inne oceny pracodawcy zawsze najpierw masz zebranie jakie wynik są tymi na plus następnie mówione jest że nasze zarobki nie mogą rzutować na cały obraz firmy no i że jeżeli źle wypadnie takie badanie to program naprawczy będzie czekał zespoły/działy na sklepie. Jeszcze trochę i magazynier będzie nie tyłka doradca co jeszcze kasjerem ... Porażka

DobrzeToJuzByło
@Pirt

Potwierdzam, firma prowadzi ankietę, a jeśli w skali 1-10 zaznaczysz ocenę niższa niż 9 to już jesteś wrogiem systemu, a jak jeszcze dodasz PRAWDZIWY szczery merytoryczny komentarz krytykujący Castokupe to już jesteś do ścięcia, najlepiej do zwolnienia, aaa i jeszcze pytanie czy polecisz komuś Castoramę jako miejsce pracy XD

Greu

Kiedy za takie coś w końcu poleci łeb jednemu czy drugiemu? To ma być anonimowe, może wtedy się nauczą.

Feliks

Odradzam pracę w castoramie PIASECZNO. Jestem w trakcie rozglądania się za inna praca bo przez (usunięte przez administratora) jaki dostaje się tam od kierowników nie da się żyć. Jest naprawdę ciężko, każdy się każdego czepia. Koszmar

Tak...
@Feliks

Bo czasy się zmieniają, ale mentalność kierownictwa nie zmienia się...

poprawny

Castorama to super miejsce pracy, co chwile grube podwyżki, premia 13 i 14, premia za brak absencji. Elastyczny grafik i niesamowicie dobra atmosfera. Łubu dubu Łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu to mówiłem ja : poprawny. Tak naprawdę to tragedia, Tesco nam się zrobiło w Castoramie,(usunięte przez administratora), nie zanosi się na nic lepszego więc jak kto może i ma kogoś kto mu poleci coś normalnego z godziwą pensją to niech zmyka gdzie (usunięte przez administratora) rośnie.

Smutek

Dzisiaj można żona dostała 2500 premii świątecznej i nie pracuje w firmie, która obraca milionami... Ja dostałem 300 zł. I to jest właśnie takie miejsce i moment, żeby zadać sobie pytanie kim ja dla tej firmy jestem? Inflacja zapierdziela, moja wypłata jest mniej warta niż rok temu, spada poziom życia, ale tak chyba ma być. Trzeba samemu ogarnąć. 300 zł na święta bo nie chciałem poddać się weryfikacji dochodów w rodzinie.

doświadczona

Hej, jakie są płace jeśli chodzi o doradcę handlowego? Bo mam rozmowę i zastanawiam się czy w ogóle się wybierać....

Były
@doświadczona

Kilka stówek więcej niż najniższa krajowa praca za dwóch dziwne grafiki brak premi od sprzedaży na karpia nawet złotówki nie dadzą.Bieda z nędzą.

Josef81
@doświadczona

Cześć, daj sobie spokój z Castorama, straciłem w tej firmie 10lat, wszystkie premię zostały usunięte, social to jakieś nieporozumienie, chwalą się a wygląda to bardzo słabo, praca w Castoramie jest stabilna ale wypłata to jakieś nieporozumienie w stosunku do wymagań przełożonych, obsługujesz, dokładasz towar, ogarniasz zamówienia, 3 osoby na zmienię a później słyszysz że za mało zrobiłeś za 4tys. Po nowym roku uciekam z tego Titanica, centrala zniszczyła tą firmę.

Petry

Mi jako doradcę na sklepie oferowali 5300bruutto. Skończyło się na rozmowie. Na szeście na rozmowie czytając te komentarze.

Xxx
@doświadczona

200zl więcej od najniższej krajowej, zero premi zero dodatków. (usunięte przez administratora)nikomu nie polecam

Zostaw merytoryczną opinię o Castorama Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Castorama Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Castorama Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 217.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Castorama Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 139, z czego 8 to opinie pozytywne, 109 to opinie negatywne, a 22 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Castorama Polska Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Castorama Polska Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy