Castorama Polska
2 124 6 1

Opinie o Castorama Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

Mateusz
 Opinia

Co się dziwisz. Przychodzą znajomi i sprzedają, chowają przed klientami jak się promocja kończy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patrycja
 Opinia

Bardzo sie zawidolam na sklepie Castorama w Bytomiu. Poniewaz zamowilam we wtorek drzwi i mialam w sobotę odebrac. Zjechalam na sklep i okazalo sie ze nie ma moich zaplaconych drzwi bo sprzedali. Potem mialam miec dostaw do domu na godzinę 14 dzwonie do nich kolo 15 a oni mi mowia ze nie maja transportu o bede u mnie miedzy 17 a 20. Porazka totalna jak potrafią klientów w konia zrobic. Jak tu sie nie wkur××c. Cala sobota w du××e.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@Patrycja 07.07.2018 21:20

Wstrząsające!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Konrad
 Opinia

A ja uważam, że jak dobrze się pracuje to nie powinno się obawiać , że ktoś będzie źle mnie oceniał!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Castorama Polska? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartek I
 Opinia
@Administrator 29.04.2018 14:11

okropnie, ludzie niby wydają się mili ale to tylko pozory w połowie przypadków. Dużo podpier...lania i lizusów, trzeba uważać co komu się mówi i bo ściany mają uszy. Firma mobbingowa a kierownicy nie wiem w jaki sposób są wybierani. Kierownicy nie mają szacunku dla pracowników (nie licząć podpier....laczy) ;)

Pomocna?
Tak18Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Castorobol
 Opinia
@Administrator 29.04.2018 14:11

Atmosfera??? Nie zartujcie. Jak jest za dobra i ekipa chodzi rozesmiana to od razu kierownicy przekazuja nam opinie dyrekcji,ze panuje zbyt duze rozluznienie. Ciekawe,kiedy beda nami dowodzic ludzie,dla ktorych nasze dobre humory beda powodem do dumy...Poki co,firma stacza sie rownia pochyla....Podejście do pracownika jest marneeee.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Platerowa25

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@Bartek I 05.06.2018 13:08

Brawo! W sedno

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekawy
 Opinia

Czy Doradcy muszą pracować fizycznie?

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasjerka
 Opinia

Dobrze, że chociaż kasować potrafi, bo Ty KLIJENCIE nawet pisać nie potrafisz. I taki poziom prezentuje właśnie 3/4 KLIJENTÓW Casto - ludzie nie zatrudniajcie się tam - pracuję trzeci miesiąc jako kasjerka i marze tylko o chwili kiedy odejdę - KLIJENCI to dosłownie półmózgi, tylko chamstwo i prostactwo, kupa starych zboków, którzy napastowuja kasjerki zalosnymi tekstami i spojrzeniami w dwóch kierunkach, jeszcze więcej awanturnikow, którzy oczekuja, ze im się wszystko poda pod nos, najlepiej jeszcze za nich zapłaci i zawiezie towar do domu, to też masa "turystów" ciągnących z oddalonych o 70-80 km wioch i nie potrafiacych nawet odłożyć koszyka na miejsce czy nie rozumiejacych podstawowych zasad obowiązujących w sklepach, faceci o paznokciach dłuższych niż moje i wyklinajacy za to, że nie jest się alfa i omega, rzucający pieniędzmi itd., mogła bym wymieniać o wiele dłużej :/ A i drogi KLIJENCIE jestem u końca drugich studiów magisterskich i potrafię zapewne o wiele więcej niż Ty i na pewno nie jedna kasjerka osiągnie w życiu więcej niż Ty czyli dno :)

Pomocna?
Tak55Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia
@Kasjerka 12.07.2016 00:01

komu chcesz zaimponować pisząc "klijenci"? no i gratuluję stódjuf magisterskih. w sam raz do pracy na kasie.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
paulaaa
 Opinia
@Kasjerka 12.07.2016 00:01

No cóż, klienci niestety tacy są wszędzie. Obojętnie gdzie się zatrudnisz w obsłudze klienta zawsze znajdzie się ktoś chamski. Trzeba to przełknąć i żyć dalej a nie tylko narzekać. Jak się nie chcę mieć do czynienia z klientami to czas znaleźć pracę np w biurze. I to nie wina firmy, że tacy ludzie chodzą po świecie. Jestem kierownikiem w sklepie sportowym i jakoś radzę sobie z takimi klientami.

Pomocna?
Tak3Nie
taki
 Opinia
@Kasjerka 12.07.2016 00:01

dobre dobre dobre

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kora
 Opinia
@Kasjerka 12.07.2016 00:01

Ja wiem, że czasem lekko nie jest, ale kto to ten kliJent? Bo jak człowiek sobie z nim nie radzi to może to nie praca dla pani dwukrotnej magister... Mniemam, że ów studia z filologią polską, tudzież innym językoznawstwem nie mają nic wspólnego. :P

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Joanna
 Opinia
@Kasjerka 12.07.2016 00:01

Studia magisterskie i nie potrafisz poprawnie napisać KLIENT ????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miły
 Opinia
@taki 26.05.2018 13:58

Jakiś czas temu był u nas klient który jechał 90km w jedna strone aby kupic towar - gdybyście widzieli jego wyraz twarzy kiedy się okazało ze towaru nie ma( powstrzymanie się od śmiechu było bardzo trudne ) wszystko przez strone internetową Castoramy która jest tak nieaktualna ze az żal tych klientów A obrywamy za to my - Lecz skoro ,, góry'' to nie obchodzi to dlaczego mam nas zwykłych szarych pracowników :)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Miły 22.09.2018 12:57

Wszędzie to samo. Co sklep, market czy salon... Praca z klientem - obsługa,powinna być dodatkowo płacone za szkodliwe warunki dla zdrowia :)))

Pomocna?
Tak9Nie
Dział budowlany
 Opinia

Pszyszłem tu popaczeć na co wy tu wypisujecie.jestem kierownikiem działu,i powiem tylko tyle...było się uczyc ,a nie bonki zbijac na lekcjach.Moze byście byli w kierownictwie, tam muszą być naprawdę inteligętni ludzie,a nie ledwo po maturze. Popracujcie nad sobom,to morze uda wam się awansowac

Pomocna?
Tak92Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dział budowlany
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Acha, nie wiem jak wygląda w Koninie,ale szanujcie swoich kierownikuw

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dział budowlany
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Hehehe spoko,jaja sobie robie,nie jestem kierownikiem,a chciałbym nim zostać,i teraz pytanie..ile można wyciągnąć na łapkę,będąc kierownikiem działu?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
GalAnonim
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Ktoś w ogóle z kierownictwa zna polską ortografię?

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...................................
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

idioto uczenie nie ma nic to wyzysku człowieka a ty na kierownika się nie nadajesz jak większość gdybyś się nadawał ludzie by nie uciekali bo masz cv i wiesz kogo wybierasz gdybyś miał doświadczenie a w dzisiejszych czasach kierownik guzik robi bierze niezłe pieniądze i zwala jeszcze obowiązki swoje na innych

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ona
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Pan kierownik to chyba powinien czas na czytanie slownika poświęcić, bo niby taki uczony a zdania z błędami....i tacy pracownicy właśnie obejmują kierownicze stanowisko...

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Udziwnion
 Opinia
@................................... 13.09.2017 11:21

Hehehe toc gościu jaja sobie robi,a wy myślicie że to na poważnie,przeczytajcie co dalej napisał :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Praca w tej firmie nauczyła mnie doceniać poprzednich pracodawców, jakaś totalna porażka, na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują wróżki na wierzbie.. ledwo 2tys na reke mozna wyciagnac a premie to jakies widmo premie, duzo słyszałem a raz widzilem przez okres roku 14premie i tyle.. zwiałem z tej firmy

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Serio?
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Naucz się pisać analfabeto i w ciula robić ludzi, że jesteś kierownikiem idź gdzie indziej, bo takiego jełopa by na to stanowisko nie przyjęli.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aka
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Ty popracuj nad językiem polskim bo robisz mega błędy i składniowo w Twoich zdaniach nie ma ładu ani składu. Jak tacy kierownicy są w Castoramie to ja podziękuję.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dział budowlany
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Rany ,wszedłem tu po czasie i widze co Wy tu wypisujecie.Napisałem wcześniej że nie jestem żadnym kierownikiem,a tym bardziej Castoramy :-D Jaja sobie zrobiłem A Wy się pieklicie :-D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Martyna
 Opinia
@aka 20.11.2017 20:56

Inteligencja pierwsza klasa, to był sarkazm xd

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mm
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

O matko , człowieku tyś to chyba podstawówki nie skończył

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nie wyksztalcony
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Droga kadro kierownicza widac,ze czas na lekcjach zostaw wykorzystany w 100% w szczegolnosci na jezyku Polskim :) brawo za odwage osmieszenia sie na forum probujac obrazac innych. Dla Pana informacji nie mam szkoly a, prowadze 2 firmy zatrudniajace ludzi oraz dajace mozliwosci rozwoju Pozdrawiam serdecznie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aniula
 Opinia
@Nie wyksztalcony 27.02.2018 19:30

Ja tam nie chce nic mówic,ale facet raczej napisał to dla jaj:-D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dyrektorlerła
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

ty tempy jesteś

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
źenada
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Kierownik ale tyle błędów ortograficznych źenada

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ona
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Przepraszam ale mam wątpliwości co do Pana wykształcenia , skoro faktycznie jest Pan kierownikiem to castorama powinna się wstydzić ..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Martyna
 Opinia
@ona 08.06.2018 14:23

On nigdzie nie napisał że jest kierownikiem Castoramy, zresztą później napisał że jaja sobie robił.Także wyluzujcie :-D

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ktosia
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

jakbyś był kierownikiem działu jak to się chwalisz , to byś nie robił takich błędów nawet literackich nie wspomnę o ortografi , hahaha raczej to ledwo podstawówkę skończyłeś ,,,tragedia ..... masakra.......napewno zaimponowałeś

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
POL
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

DOBREEEEEEEE !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Dział budowlany 09.06.2017 15:27

Patrząc po wpisie kierownika można gratulować osobie która go awansowała. Śmiech na sali.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kas
 Opinia

Witam pracowników Castoramy :). Mam pytanko odnoście "widełek" zarobków. Teraz szukają Doradcy handlowego, dział elektryczny w Zielonej Górze. Jakich dochodów mogę spodziewać się na tym stanowisku ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonin
 Opinia

Nie polecam castoromy która odmówiła złożenia regału nadmieniam ze jestem samotna kobieta i nie znam sie na montażu Prośba o pomoc została negatywnie odrzucona jestem zawiedziona nie polecam castoramy osobom którzy sa w takiej sytuacji jak ja Moim zdaniem castorama powinna miec człowieka odpowiedzialnego za montaże regałów itp w koncu to my klienci powinniśmy byc zadowoleni z obsługi towaru Przykro mi ale bede kierowała wszystkich moich znajomych na inne sklepy budowlane ktore wykonują usługe klienta

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
oj tam
 Opinia
@anonin 14.11.2015 15:19

to jest market budowlany a nie pomoc dla samotnych. E-darling jest dla samotnych Pań. Może jeszcze jakieś oczekiwania co do spełniania potrzeb?

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Siwy
 Opinia
@anonin 14.11.2015 15:19

Myślisz,ze ludzie mają czas na skladanie mebli? nie umiesz, zaplac sasiadowi ktory to zrobi, klienci mysla ze sa panami swiata? skoro towar jest oryginalnie zapakowany to chyba nie tak dla jaj.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zgierek
 Opinia
@anonin 14.11.2015 15:19

Ciekawe w jakim innym markecie rzekomo poskładają ci ten regał, nie po to jest tam instrukcja żeby składał to pracownik na sklepie... Jeśli nie potrafisz to nie kupuj.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Eliot
 Opinia
@anonin 14.11.2015 15:19

Moze jesze meble kuchenne maja pani zlozyc ktore pani u nich zkupila i powkladac flizanki ????

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miły
 Opinia
@anonin 14.11.2015 15:19

Jak głupi trzeba być aby nie umiec złożyć regału????????????????????????? KOCHANI KLIENCI

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

Mam pytanie czy Castorama oszczędza na klimatyzacji? Na zewnątrz 32 stopnie i klimatyzacji brak :/ słabo. Jak w piekle duszno nie chce sie wchodzić i miła obsługa nie pomoże.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Casto
 Opinia
@Iza 29.05.2018 17:09

Castorama Poznań Komorniki nie posiada ani klimatyzacji , ani nawet wentylacji...Gotują tam klientów i pracowników...

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Malina
 Opinia

Bardzo nerwowi pracownicy

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiktoria
 Opinia

@ona, @Martyna, pracujecie w Castoramie? Jeśli tak, to jak oceniacie pracę w tym miejscu? Jakie są warunki zatrudnienia i atmosfera panująca w firmie? Zachęcam Was do wypowiedzi odnośnie pracy w Castoramie!

Pomocna?
Tak49Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rademenes
 Opinia

Cześć. Pisze dla zainteresowanych. Pracowałem w Casto 7lat zwolnilem sie w roku ubieglym. Glownym powodem zwolnienia nie byla pensje ani atmosfera w pracy. Te nie byly zle. Powodem bylo to, ze ta firma w tym momencie nie jest juz nic w stanie zaoferowac pracownikom. Dobre czasy skonczyly sie w okolicach roku 2010/2011. Gdy zatrudnialem sie w 2007r podstawa na dzien dobry po przyjeciu wynosila ok 1700zl brutto+125zl za kazda niedziele. W roku 2011 zarabialem juz jako zastepca kierownika dzialu Istopnia ok 3300 brutto+150zl za kazda niedziele+2 premie w roku (czerwiec i grudzien) w wysokosci ok 2500 brutto. Do tego dochodzily szkolenia z pracy+ szkolenia organizowane przez firmy wspolpracujace (czasami naprawde na bogato). Kierownik dzialu czyli moj bezposredni przelozony- swietny gosc, kazdemu zycze takiego szefa. Dyrektor sklepu rowniez bardzo w porzadku, szczery i uczciwy, zlego słowa nie powiem. Niestety to tyle z dobrych rzeczy. Od roku 2011 przez kolejne 3 lata 0 podwyzek, zadnych szkolen. Coraz wiecej wymagan za ta sama kase, coraz wiecej przypieprzania sie, czesto o glupoty, zazwyczaj ze strony dyrektora regionalnego (gosc oderwany od rzeczywistosci), ktory jak slowo daje, nie wiem jak trafil na to stanowisko. Przebudowa za przebudowa, pomysly z centrali niczym ze skeczów Monty Pythona. Dostawy z magazynu centralnego w ilosciach ktore wystarczylyby na 10 lat handlu( nikt w centrali nie myslal gdzie sklepy pomieszcza ten towar). Kupcy ktorzy kontraktowali towar (glownie z Chin) byli albo totalnymi amatorami albo co bardziej prawdopodobne brali grube łapowki za zamowienia, pozniej nie interesujac sie zupelnie tym co z tym towarem sie stanie(czesto wrecz gnil na magazynach). Dyrektor generalny zupelnie nie interesowal sie firma (taka byla powszechna opinia) majac na posylki swojego ,,pitbulla" Denisa. Mimo, ze ja na atmosfere nie narzekalem (glownie dlatego, ze pracowalem z fajnymi ludzmi) to serdecznie odradzam pracę w tej firmie. W chwili obecnej totalnie nierozwojowa, ukierunkowana na to zeby z pracownika wycisnac jak najwiecej, w zamian dajac jak najmniej. Szkoda waszego czasu i nerwow na prace za 2000 brutto podstawy. Mam nadzieje, ze moj opis sytuacji w firmie bedzie dla kogos przydatny.

Pomocna?
Tak56Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pajączek
 Opinia
@rademenes 21.04.2015 14:45

Mimo, że wpis był dwa lata temu, zgadzam się w 100%. Jestem z podobnego sklepu w kujawsko-pomorskim i nic się nie zmieniło w tym temacie. Może i kierownikom się poprawiło, ale szarzy mali pracownicy nadal są wykorzystywani do bólu. Góra przymyka oko, na kierwnicze nic nie robienie, na kilkakrotne przerwy w ciągu dnia, na ślęczeniu prywatnym nad telefonem - i to jest ok. a magazyn centralny - jedna masakra. Zero logistycznego podejścia, zero fajnych rengy, wszystko nie na nasze warunki społeczne - nic się nie podoba i jeszcze najlepsza niedostępność nowych kabin, które ktoś sobie wymyślił. Tylko nikt nie wie , jaka to żenada przed klientami, że expo jest a towaru zamówić nie można. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tyu
 Opinia
@rademenes 21.04.2015 14:45

Witam wszystkich. Postanowiłem, że i ja podzielę się moimi przemyśleniami z przed lat kiedy jeszcze firma była francuska i kadra menedżerska nie z łapanki. W owym czasie było raptem 7 sklepów. Ja zaczynałem na Popularnej w W-wie. Później praca w zach. Polsce, po drodze kilka implantacji, wyjazdowych szkoleń produktowych z prawdziwego zdarzenia, szkoleń menedżerskich. Wtedy uważałem, że castorama to miejsce z potencjałem - szansą rozwoju zarówno w dziedzinie poznania technologii produkcji, doskonalenia technik sprzedaży jak również szansą na rozwój własnej kariery. Moje zapatrywania wychodziły na przeciw oczekiwaniom firmy tak wówczas sądziłem - wszak sklepów było mało, atmosfera fajna, młodzi, ambitni ludzie, kadra doświadczona, wykształcona i z klasą taka od której człowiek się z ochotą uczył. No ale mówię o latach 2001-2002, kilka lat później firmę przejęli Anglicy a po drodze dołączył facet kierujący przedtem jeronimo martens "zoptymalizował" zarządzanie firmą i jest to co jest. Prawdę mówiąc proces "optymalizacji" trwa nadal. Do tego stopnia, że kiedy od czasu do czasu odwiedzam "mój" sklep (od 15 lat w charakterze klienta) to ogarnia mnie żal i pytanie czy i gdzie istnieje granica totalnego zezwierzęcenia patrząc na widok wrzeszczących kierowników na pracowników dyrektorów na kierowników itp. wszak liczą się tylko słupki. A ja i czasem ucha zasięgnę i zapytam starych pracowników jak jest. I jest tak jak tu co poniektórzy piszą poziom upodlenia wyznacza dyrektor a potem jak to mówią (usunięte przez administratora) leci w dół. poprzez przypadkowych kierowników co to pulę podwyżek rozdają na swoich donosicieli i wazeliniarzy za nic mając ludzi chcących swą pracą, motywacją, zaangażowaniem coś osiągnąć. W castoramie nie ma na to miejsca, model współpracy i zarządzania zasobami ludzkimi jak widać się zmienił. Ale cóż wymagać od prostych, przypadkowych ludzi. Z drugiej strony czy bieganie między 3 alejkami z perspektywami pracy jak wyżej was rajcuje? W rejonach gdzie o robotę ciężko, z językiem kiepsko może być to jakaś krótkotrwała alternatywa. Ja w każdym bądź razie odradzam.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek Radom
 Opinia

Co do inteligencji zastepcow kieroenikow w Radomiu zastepca kierownika działu budowlanego jest niekompetetna osoba ktora nie umie załatwic zadnej sprawy odsyła do zwykłego pracownika ktory załatwił mi sprawę od reki z pomoca kierownika ale dal rade. A ten baran był chamski pyskaty wiec odradzam z nim rozmowe. A co do czego chodzilo o zamowienie na kilka tys.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wko
 Opinia

Pracuję w casto 5 lat, rozmawiam z ludźmi z innych działów, z innych castoram(szkolenia implantacje) więc podzielę się swoimi przemyśleniami, może komuś to pomoże . Trzeba pamiętać że to jest duża sieć, pracuje sie samodzielnie tzn nikt nad tobą nie stoi z zegarkiem i nie pilnuje. Jeśli chodzi o atmosferę , o pracę czy jest ciężka czy nie to trudno na takie pytanie odpowiedzieć jednoznacznie, bo wszystko to zależy gdzie się trafi , jeden kierownik będzie ci wyliczał przerwy co do minuty , inny będzie przymykał oko na 5 min inny na 10 .To samo dotyczy ludzi, zawsze na sklepie gdzie pracuje 150 osób to znajdzie się 5 zjebów, ale to wszędzie tak jest. Jeśli chodzi o pieniądze to na start teraz jest 2600 brutto plus 2 półroczne premie coś koło 1400 zł netto.Jeśli ktoś pracuje rzetelnie , przychodzi punktualnie, nie bierze uż, nie choruje co chwilę,cechuje się wysoką kulturą osobistą wykonuje polecenia nawet jak są bez sensu, krótko mówiąc angażuję się w pracy to nie ma bata aby kierownik tego nie dostrzegł. Jest teraz tak mało osób do pracy że taka ogarnieta osoba dosyć szybko jest w stanie dostać podwyżkę.Wiadomo że tam kokosów sie nie zarobi ale płaca na poziomie 2,8 tyś na rękę w mniejszych miastach i 3,5 tyś w większych to jest do zrobienia., na więcej raczej bym nie liczył , oczywiście jak ktoś ma duży staż to zarobi więcej, ale ja pisze tu o osobach nowych tak w perspektywie 2-3 letniej . Jeśli chodzi o awanse to tutaj karty są rozdane i nie napalał bym się na to że ktos przyjdzie z ulicy , nawet po studiach to zostanie kierownikiem czy choć by zastępcą. Te czasy minęły. Jeszcze jedno apropo kierowników im ma gorsze wykształcenie ,tym gorzej dla pracownika bo taki kierownik "musi" sie wykazywać cały czas , bo gdzie on taką pracę znajdzie z takim wykształceniem?

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pulawy
 Opinia

Andrzej 01.02.2018 01:42 Pracownicy Brico Depot w Puławach zgłaszajcie sytuację mobingu do Warszawy! DYREKTOR NIE JEST BOGIEM JEST TYLKO PRACOWNIKIEM i ma swoich przełożonych. Skoro nic nie wiedzą to jak mają reagować? Nie dajcie się, kiedyś jego też wyrzucą. pomocna (20) odpowiedz Magda 30.01.2018 23:35 Dyrekcja w Brico Depot to jakaś pomyłka, kto ich wybrał i trzyma na tym stanowisku? Takiego pomiatania ludźmi i zastraszania dawno nie widziałam. Pracownicy czekają kogo zwolnią następnego. Nie wolno chorować i brać zwolnień lekarskich bo zwolnią, urlop na żądanie - do zwolnienia. Kto im na to pozwala? Gdzie są ich przełożeni? Czy to przypadkiem nie jest mobing? pomocna (24) odpowiedz

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Irek
 Opinia

Praca w handlu nie jest lekka ale jak ktoś lubi to powinien być zadowolony!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia
@Irek 18.01.2018 15:36

Niby taki wyuczony a takie byki ortograficzne robi :) żenada...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
 Opinia
@Irek 18.01.2018 15:36

Sorry to miało być do Pana niżej :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Klient
 Opinia

Jelenia góra drogi market budowlany drzwi wewnętrzne nigdy nie były w promocji w leroy są co tydzień milsza obsługa w Castoramie chodzą jak chcą w leroy można się targować i dostaje się rabat 15% naprzykład dziś dostałem na drzwi pojechałem do Castoramy się zapytać to się zaczeli śmiać moja noga tam niepujdzie i rodzina też gdzie robiliśmy zawsze tam zakupy .

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dobra rada
 Opinia
@Klient 21.04.2017 00:26

Po pierwsze nikogo to nie obchodzi. Wszyscy pracownicy mają to w du***. Po drugie - brawo, ale z ciebie buraku cebulaku janusz biznesu, targować się najlepiej o wszystko, żeby tylko rabat wyłudzić, wstyd. Jeżdżenie cały dzień między marketami i szukanie gdzie taniej, gdzie dajo wincyj rabatów i promocjów. XD Bardzo dobrze, nie zaglądaj do casto, a najlepiej nie zaglądaj nigdzie, siedź w domu na du***, zrobisz przysługę ludzkości.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tehduck
 Opinia

Tak czytam te Wasze "wpisy" i myślę, że pracuję w innej firmie, choć pod tym samym szyldem :) Może mi się poszczęściło, może po prostu wolę pracować niż narzekać. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jan
 Opinia

Obiecują na rozmowie cuda a pozniej traktuja jak ciecia nie polecam, zrezygnowalem i przeszedlem do mniejszej korpo jestem tam juz rok i planuje zostac a place sa duzo lepsze.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Żółty
 Opinia

Witam.Moja opinia dotyczy ochrony w sklepie Castorama na W.sławka wchodząc do sklepu z żoną i moim towarem poprosiłem o naklejkę Pan mi przyklejił ale niestety nie znalazłem tego czego szukałem więc wyszedłem pojechałem jeszcze do LM,Obi i wróciłem jednak do tego marketu zrobiłem zakupy i gdy wychodziłem podeszła do mnie ochrona a raczej zostawili mi drogę i zaprosili mnie do jakiegoś pokoju gdzie wyszliśmy w trzy osoby poczym uświadomili mi że chwilę temu byłem i ukradkiem ledy kiedy ja powiedziałem że nie bo wnosiłem swoje i miałem je oklejone straszyli mnie policją a jak poprosiłem o materiał z monitoringu to ochroniarz nie chciał mi go pokazać ale przypomniałem sobie że w samochodzie mam tą naklejkę co mi parenaście minut temu nakleił jakiś Pan po czym Pan z ochrony bardzo mnie zaczoł przepraszać spalił się jak burak i takie tam poprostu PARANOJA zero przepływu wiadomości między jakimś psełdo gościem który siedzi i patrzy w monitorki co niby twierdził że coś ukradkiem ja już w tym markecie nigdy nie zrobię zakupów tylko dlatego że ochrona jest nie wiarygodna i nie spełnia swoich zadań a was ostrzegamy jak coś wnosicie swojego to poproście o naklejkę nic na gębe że niby ja będę Pana pamiętam że coś tam Pan wnosi swojego żałuję tylko jednego że nie zrobiłem zadumy i nie wezwałem kierownika sklepu pytanie czy by to coś zmieniło ale polak mądry po szkodzie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andżej
 Opinia
@Żółty 28.01.2017 01:31

Kurwa!!! Może by tak znaki interpunkcyjne?!?!?! Trochę łatwiej by się czytało...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TK
 Opinia

Jaka firma robi wam audyty TK ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Moix
 Opinia
@TK 18.09.2017 23:43

O ile dobrze pamiętam to tak. A co masz na myśli??

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
oon
 Opinia

No w radomiu to na sklepie same idioty nawet nie wiedzą co leży na półkach w sklepie kto ich tam zatrudnil

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Yhs
 Opinia
@oon 02.09.2017 22:14

To sam się tam zatrudnij, od razu jakość obsługi wzrośnie:-)))

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
re
 Opinia
@oon 02.09.2017 22:14

Się dziwisz ? Chciał byś pracować za takie grosze ? Zaczynałem prace miałem 2300 brutto po roku mam 2600 brutto, i teraz pierwszy lepszy kto przyjdzie dostaje tyle samo, szacunek pracownika, że lepszy pierwszy ma tyle co ktoś kto robi ponad rok i wie większość, żenada dbanie o pracownika, a po za tym jak niedziela przyjdzie to odechciewa się tam iść , bo ludzi tyle jak by rozdawali coś za darmo

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nico
 Opinia
@re 13.09.2017 09:24

ja zatrudniłem się na początku tego miesiąca i mam 2700 brutto Lublin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
igiii
 Opinia

nieroby w radomiu kierownicy nie majacy pojecia co sprzedaja debile tam pracuja

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kami88
 Opinia

Radom Castorama jedna wielka układanka kierowników mało robią albo nic.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sosna 1
 Opinia

Castorama Katowice. Rozmowa kwalifikacyjna. Pan kierownik twarzy nie wychyla zza monitora, prosi żeby powiedzieć coś o sobie. Całość rozmowy (dwie osoby naraz!) może ze trzy minuty, z tego półtorej słuchamy tego co i tak wiemy z ogłoszenia. Dobra, koniec, następny do golenia! Ja pierdziu... Nawet ze Świadkami Jehowy przez domofon dłużej rozmawiam! :))

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciasto z rana
 Opinia
@Sosna 1 13.07.2017 18:08

Zaiste, godne potępienia zachowanie Waćpanno. Ów osobnik nie był dżentelmenem.Totalny brak znajomości etykiety oraz ogłady. Niewiasta zasługuje na szacunek,oraz na to żeby poświęcić jej więcej czasu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
DAREKK
 Opinia

Jako nowy pracownik castoramy jestem mile zaskoczony. Ciuchy,buty,nożyk,identyfikator- wszystko firmowe(często w innych zakładach pracy takich luksusów nie było) :-p Atmosfera ok. Klienty dokuczają czasami bo myślą że wszystko człowiek wie i na wszystkim się zna. Przychodzą do sklepu i nie wiedzą co chcą kupić. Podwyżkę parę zyla mają dać w tym miesiącu- napiszę wam koło 10 tego czy dostałem. Minusy to tak jak niektórzy wcześniej pisali że (według mnie) za dużo przywożone towaru który nie schodzi i trzeba kombinować gdzie go upchnąć a ten co jest na niego popyt często rzadko się pojawia. No ten co zamawia towar powinien się skonsultować ze sklepem i targać(przeważnie z chin) to co schodzi. A nie - przyjdzie cała paleta jakiegoś towaru co słabo schodzi i trzeba kombinować gdzie go wcisnąć. cdn. mej relacji nastąpi :-p Trochę się stali pracownicy wkurzają że dostają tyle samo wypłaty co ja chodź mają już doświadczenie i więcej obowiązków niż ja. Ale to nie ja ustalam tam reguły. No- powinni więcej ode mnie zarabiać ale co ja im poradzę. Pewnie że to nie fer wobec nich.

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SDad
 Opinia

Witam, chciałbym zapytać czy zatrudniając się przez agencję pracy (znalazłem ogłoszenie na olx i był tam numer do agencji, a nie było napisane jaki sklep) i oferta jest na umowę zlecenie, czy przysługiwałby mi taki sam socjal?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sztigiribongo
 Opinia
@SDad 05.04.2017 16:14

Nie. Socjal jest tylko dla pracownikow bezposrednio zatrudnianych przez casto. Dostaniesz super smierdzace buty i milion obowiazkow wiecej niz pracownik casto...Zadnego socjalu, dodatkowego ubezpieczenia, premii, biletow itd. Nic. No i mniejsza kasa, bo wszyscy chxa zarobic.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
grzesiek
 Opinia

Tak czytam te wypowiedzi jaki ja jestem szczesliwy ze opuscilem w 2011 szeregi tego łajna . Czego sie dorobilem w Katowicach ? hu,.........a złym pracownikiem nie bylem wmontowali mi ze zrobilem to ,tamto za maja nagrania i straszyli policja .

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
All
 Opinia

A'propos pracy w Casto, czy w dyrekcji na krakowiaków pracują jeszcze te same osoby w zarządzie co 10 lat temu? Pracowałam na popularnej i na krakowiaków później, było super ale wtedy zupełnie inaczej to wyglądało niż teraz opisujecie. I zarobki były bardzo dobre. Co prawda na krakowiaków były wredne osoby jak Corinne Limozin, która jak kogoś nie lubiła potrafiła załatwić nieźle ale inni byli w porządku. Mam nadzieję, że tej mdłej sucz już tam nie ma, pozostałych serdecznie pozdrawiam.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Castorama Polska - Konin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.