Castorama Polska
2 36 6 1

Opinie o Castorama Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

DD
 Opinia

Nie polecam. Pracowałem pare miesięcy na tym targu. Nie wiem jak jest teraz, ale mogę opisać swoją sytuację z przeszłości. Zdecydowałem się gdyż miałem przerwę wakacyjna w studiach i mój kolega miał już tam staż i namawiał i namawiał. Przestrzegałem wszystkich zasad, pracowałem przez ten okres we wszystkie niedziele, gdyż nikt inny nie chciał z działu zostać (starzy znajomi kierownika działu nie musieli pracować w weekendy). Nie przeszkadzało mi to w żaden sposób, wiadomo- większa kaska na wyjazd wakacyjny. Zdarzały się niepłatne nadgodziny. Jak to z młodymi i niedoświadczonymi pracownikami, wszystkie najgorsze zadania czekały na mnie choćby 2 dni, ale to normalne w każdej pracy, iż wykorzystuje się na początku młodych. Po paru miesiącach zostałem wezwany do pana dyrektora (specjalnie z małej, na Pana trzeba zasłużyć, samo stanowisko nie idzie w parze z tytułem), w zasadzie szczęśliwy, bo ciężko pracowałem i myślałem, że może ktoś to zauważył i docenił. Okazało się inaczej, panowie ( pan dyrektor i pan kierownik działu) zaprosili mnie do gabinetu szefa sadzając mnie naprzeciw. Poinoformowali mnie, iż zostaję zwolniony z powodu niedociągnięć w pracy, poprosiłem o dowody na to stwierdzenie. Panowie zdziwieni moja odpowiedzią przeszli do spóźnień, poprosiłem o dowód, gdyż nigdy się nie spoźniłem i opuściłem 1 dzień pracy po informacji z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. Panowie ponownie zdziwieni zamilkli na chwilę i w tym momencie mój kierownik stwierdził, iż nie zgrałem się z ekipą z działu. Spytałem czy, aby na pewno powinni określać moja pracowitość na podstawie umiejętności lizania miejsca, w którym plecy tracą swą szlachetna nazwę (spytałem czy to jest wyznacznikiem jakości mojej pracy). W tym momencie pan dyrektor stwierdził, iż moja nonszalancja oraz (usunięte przez administratora) nie zezwalają mi na dalsza współpracę z „jego” firmą. W ten oto sposób ciężka praca i sumiennością zostałem zwolniony, gdyż (usunięte przez administratora) obawiał się, ze jeżeli chociaż jedna osoba nie podbija kultu jego osoby, to stanowi zagrożenie, gdyż informacje na temat lenistwa, braku systematyczności, ciągłego nawalania pana kierownika oraz jego kliki mogą wyjść na światło dzienne. Nie polecam tej firmy nikomu, tylko w formie pracy dorywczej- nie marnujcie tam sobie życia, oczywiście w miarę możliwości.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
waldek
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

czy ktoś z was wytaczał kastoramie proces za nie uzasadnione zwolnienie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
filemon
 Opinia

Ludzie nie potrafią docenić stabilnej pracy i płacy bo jest jej dużo!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Leśny
 Opinia

Zarobki... Nowym pracownikom dzialu handlowego dają na start ok 3000 Brutto Nowym pracownikom magazynu 3300 brutto. + Różnego rodzaju premie i dodatki Praktycznie żadnych wymagań wobec osoby zatrudnianej. Jedyne wymagania jakie stawiają to zebys do pracy przychodził i był trzeźwy ;) mimo to ludzie się zwalniają po kilku dniach lub w lepszych przypadkach po kilku tygodniach.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Anita, z tego co widzę do pracy w Castoramie potrzebni są nowi pracownicy - firma obecnie prowadzi rekrutacje. Po więcej szczegółów odsyłam Cię pod ich stronę internetową w zakładce "praca" -->>https://www.castorama.pl/praca/castorama . Czy masz zamiar wybrać się na rozmowę rekrutacyjną? Jeśli tak to po opisz jej przebieg.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anita
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik casto
 Opinia

Castorama Pierwsza pensja doradcy klienta to 2,6 tys. zł brutto, do tego dochodzą premie za wyniki w pracy oraz 13 i 14 pensja. Dodatkowo za przepracowane niedziele pracownicy nie tracąc prawa do dnia wolnego otrzymują 150 zł. Kolejne podwyżki są pochodną stażu pracy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Pracownik casto 06.07.2018 22:35

Praca w castoramie?? Może? Mój brat tam pracował. Mój ulubiony dział oczywiscie ogród uwielbiam. Najlepsza ekipa zawsze pracuje na ogrodzie :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@KMN wyrażając swoją opinię na forum musisz pamiętać, że panują tutaj pewne zasady, których nikt nie może łamać. Jeżeli Twój wpis łamie regulamin jest automatycznie zgłaszany do administratora i do usunięcia. Można wyrazić swoje zdanie bez łamania regulaminu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Kapusiom mowimy NIE możesz wyrazić swoją opinię o firmie Castorama Polska, ale nie możesz w tej opinii nikogo nie obrażać. Rozumiem, że możesz mieć prawo być zawiedziony, że ktoś inny dostał awans, ale to nie upoważnia Cie do obrażania tej osoby. Pamiętaj, że na forum obowiązuje regulamin.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KMN
 Opinia
@Maja 02.03.2018 09:14

Kogo niby obraziłem? Wyrazilem swoja opinie. Kto tam pracuje ten wie jak to wszystko wyglada.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kapusiom mowimy NIE
 Opinia

Niepolecam. Pracowałem w Oliwie kilka lat. Ekipa słaba bo połowa działu się opierdalała a kierownik nic z tym nie robił. w dodatku najwiekszy len i nierob dostaje awans na lepszy dział a ty masz zasuwac dalej. dziad, pijaczyna nie docenial ludzi i staral sie chyba wyeliminowac doswiadczonych doradcow. sam sobie strzelil w kolano bo kilka osob odeszlo bo mialo dosc pomijania przy premiach. ten sklep ma teraz zle opinie wsrod klientow.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@Nowy Twój komentarz opisuje Castoramę w Szczecinie, a wątek dotyczy Gdańska. Skupmy się na dyskusji nad sklepami w jednym mieście, żeby potencjalnym pracownikom nie mieszać. @Ja pracuję w Castoramie dziewi a czy rozmawiałeś o podwyżkach, przypominałeś o sobie? Może warto chodzić i się upominać? Gdy nie mówisz, że oczekujesz podwyżki, ktoś myśleć, że tak jest Ci dobrze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karla
 Opinia

Witam wszystkich mam okazję zatrudnienia na stanowisko kasjer .Proszę o opinie jak faktycznie wygląda tam praca jak zarobki,zmiany itp.Dodam iż praca przez agencję

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja pracuję w Castoramie dziewi
 Opinia

Ja pracuję w Castoramie dziewięć lat jest naprawdę masakra kierownik ma wcale nie docenia w ciągu dziewięciu lat dostałem jedną podwyżka zastanówcie się nad pracą tam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
 Opinia
@Ja pracuję w Castoramie dziewi 25.10.2017 23:58

I jeszcze jedno pracuje dziewięć lat mam 3100 A pracownik model który pracuje na magazynie po roku czasu ma 3000tys pozdrowienia dla kierownika działu drewna Szczecin3

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

Własnie się dowiedziałam, że Castorama Polska wspiera uchwałę antysmogową. Dobrze słyszeń, że firma popiera akcje dbające o środowisko @Zaradny, @Pracownik czyli polecacie pracę w tym sklepie? Akurat jest kilka stanowisk do Gdańska https://www.castorama.pl/praca/castorama/offers/region/407040/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zaradny
 Opinia

Popieram gościa też pracuje tu już sporo atmosfera w pracy jest spoko każdy ma ogrom pracy a jeśli kwasem jest ze ktoś pokaże ci brak towaru w półce i masz to dopakować to chyba zlożylaś omyłkowo podanie o pracę. ....top model hehehe wydaje mi się ze i tam czarna by narzekała bo buty cisną,bo stanik za mały hehehe

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Czarna co to za opinia . A jak mają sprawdzić nowego czy jest dobry.Oczywiście że dać mu trudne zadanie tylko w taki sposób sprawdzisz czy osoba się nadaje.To jest praca,wypłaty nikt za piękne oczy nie dostaje jeśli masz problem z pracodawcą to proponuję zmienić pracę. Tylko powiedz gdzie dają dodatek za niedziele czy też premie w roku i imprezy na bardzo wysokim poziomie. Ja pracuje tu juz 5 lat i jestem zadowolony.fakt ....jest ogrom roboty ale za to dostaje pieniądze. Jak chcesz pięknie pachnieć i za stanie w aleje dostawać wypłatę zgłoś się do Top model ????

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czarna
 Opinia

Ludzie , którzy pracują w Castoramie w Gdańsku Osowej tworzą elity. Tworzą toksyczną atmosferę w pracy . Osoby , które zaczynają pracę są wykorzystywani przez starszych stażem pracowników do tzw. Czarnej roboty. Kierownictwo jest z przypadku. Ktoś powinien się tym zająć.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia
@Czarna 15.10.2017 16:07

Ciekawa opinia. Pracuję tam od kilku lat i nie uważam iż w moim dziale jest toksyczna atmosfera.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

@nick czy ze względu na fakt, że agencja pozyskuje pracowników do sklepu Castorama Polska nie zdecydowałeś się na pracę? Może ktoś w ten sposób był zatrudniany i wypowie się na temat tego czy tak strasznie jest jak obawiał się @nick.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nick
 Opinia

rok temu dzwonilem to mi owili, ze agencje pracy sa tam, masakra....agencje pracy to dnooo

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia

Na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć nowi pracownicy? Jakie benefity zapewnia Castorama Polska?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
eszpea
 Opinia

2300 zł nawet dla nowych pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalicko
 Opinia
@eszpea 09.02.2017 22:08

Dla nowych także. Ale nie wpadaj w euforię, bo jest to stawka brutto. Po podatkach otrzymasz ledwo 1800 czy 1950 złotych (z dodatkiem za pracę w niedzielę). Jest to wprawdzie netto więcej niż np. w Tesco czy Auchan ale podobno Lidl daje jescze więcej. (Swego czasu Lidl podebrał bardzo dużo pracowników innych marketów - własnie za pomocą zaoferowania wyższych płac). Ja obecnie mam w budżetówce na start 2850 brutto i 3500 zł. brutto na własną działalność (tzw. samozatrudnienie u innego prywatnego pracodawcy)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jh
 Opinia
@eszpea 09.02.2017 22:08

tak dla nowych. Castorama ma obecnie chyba jedne z najniższych stawek i nic nie wskazuje na poprawę. Mało kto chce tam już pracować . W sezonie zapierdziel taki że pot się leje. Dobrze się zastanów !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia

2300 to jest od pon-piątku czy od pon-sob? Jak jest płatna sob osobno jak niedziela? Czy jak normalny dzień tyg? Bardzo dziękuje za odp z góry

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalicko
 Opinia
@Janusz 06.02.2017 22:09

Sobota jest płatna normalnie. A stawka 2300 brutto dotyczy całego miesiąca. Nie ma w Castoramie czegoś takiego, jak praca od poniedziałku do piątku. Przepisy określają maksymalną ilość godzin pracy na tydzień i to jest przestrzegane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalicko
 Opinia

Odradzam. Pracownicy są w porządu - życzliwi. Ale pierd... jest dyrektor tego hipermarketu. Tak w jednym zdaniu możnaby ocenić pracę w tym miejscu. Mobbing pełną gębą. Wariat czepia się byle czego. Po 6 tygodniach sam zrezygnowałem, wcześniej załatwiwszy sobie pracę gdzie indziej (dzisiaj o to bardzo łatwo) i przy świadkach powiedziawszy dziadowi co o tym jego bajzlu myślę. Nie rozumiem ludzi, którzy przyzwyczajeni do miejsca pracy dają się gnoić takiemu gościowi w obecnych warunkach, gdzie o pracę wyjątkowo łatwo.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik!
 Opinia

Witam. Nie polecam!! Pracowałam 5 dni, zatrudniona zostałam przez pośrednictwo pracy, nie było mnie tylko dwa dni!! z powodu zatrucia pokarmowego!! zgłosiłam w sobotę Pani z agencji ze nie będzie mnie w niedzielę i zapytałam się czy będą jakieś konsekwencje odp że nie i że zgłosi Castoramie że mnie nie będzie (wtedy jeszcze nie wiedziałam że mam zatrucie pokarmowe), nie spałam całą noc wymiotując, w niedziele zgłosiłam że nie będzie mnie w poniedziałek gdyż nadal się źle czuje, dziś miałam wolne i dowiedziałam się że przez to że mnie nie było rezygnują ze współpracy!! Po prostu masakra totalna!! nie było mnie dwa dni z powodu zatrucia na które dostałam mocne leki a oni przez telefon powiedzieli mi że jeżeli na początku współpracy zdarzają się takie rzeczy to co będzie przy dalszej współpracy. Więc nie polecam!! chyba że jesteś zdrowym robotem który nie będzie chorować i będzie jak robot! Szkolenie tygodniowe, bujda po 4 dniach dostałam kasetkę swój numer i kazano mi usiąść samej i to w popołudnie gdzie jest największy ruch.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krzysztof
 Opinia

Witam. Ile teraz zarabia doradca klienta ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalicko
 Opinia
@Krzysztof 09.12.2016 19:09

2300 zł. brutto + 150 zł. brutto dodatek za niedzielę. Są też premie półroczne (85% podstawy wynagrodzenia) i małe kwartalne (liczone od wypracowanego zysku). Wprawdzie płacą nieco więcej niż w Auchan czy Tesco, to w zwykłej budżetówce mam na start 2850 zł. brutto, a w drugiej firmie prywatnej (pracuję na dwa fronty) 3500 brutto. Wprawdzie, gdy szedłem do Castoramy na Osowej w Gdańsku nie zamierząłem od razu z niej uciekać. Do złożenia wypowiedzenia po zaledwie 6 tygodniach przyczynił się szurnięty dyrektor tego sklepu, który usiłował mnie publicznie zgnoić. (Sam widziałem, jak pewna dziewczyna popłakała się po tym, jak ją ten wariat napadł).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Minion
 Opinia

Ogólnie jeśli chodzi o Castorama to uważam, że mamy o czym rozmawiać, bo firma jest naprawdę bardzo gościnna i dobra, fantastyczna sprawa to też te ich pensje

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracowałam
 Opinia

Praca idealna dla dupowłazów i donosicieli. Pewny awans i wysokie premie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
malio
 Opinia

Piszecie o awansach... są ale dla swoich kabli albo znajomych z zewnątrz. Na jeden z działów nagle powrócił były pracownik po wielu latach i od razu został zastępcą... Pensje już nie są aż tak wysokie jak kiedyś. W Lidlu wiecej zarobisz..Kierownicy to prostaki nie mający pojęcia o kierowaniu ludźmi.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aldia
 Opinia

Pracodawca nie szanuje swoich pracownikow. Tutaj jestes popychadłem. Pracownicy z doswiadczeniem i wiedzą zastepowani sa pracownikami tymczasowymi. Ciągłe problemy jak idziesz na urlop. Jak zachorujesz lub weźmiesz opiekę - to juz na maxa podpadówa. Masz tyrać na maxa i nie pytać się o voucher na taxi po nocnej inwentaryzacji...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia
@Aldia 03.01.2016 09:01

to jaki problem nagrać mobbing camerą albo dyktafonem podrzucić do inspekcji pracy i nie zapowiedziana kontrola gotowa i pracodawca ma kłopoty a wy możecie walczyć odszkodowanie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kalicko
 Opinia
@anonim 18.11.2016 10:33

Łatwo się mówi. Znam się na mobbingu i go przerabiałem również w sądzi epracy. Z chorej firmy, od chorego przełożonego najlepiej uciekać czym prędzej. Odbierasz mu wtedy satysfakcję ze zgnojenia ciebie. Mina takiego mobbera na odchodne jest bezcenna. Ja tego w tej Castoramie doświadczyłem.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
cukiereczek
 Opinia

nie narzekajcie, w jakim markecie są 13 i 14 pensje a także premie z zysków???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Castorama Polska - Gdańsk

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.