Castorama Polska

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 31 ocen.

Opinie o Castorama Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska

Maja

@Nowy Twój komentarz opisuje Castoramę w Szczecinie, a wątek dotyczy Gdańska. Skupmy się na dyskusji nad sklepami w jednym mieście, żeby potencjalnym pracownikom nie mieszać. @Ja pracuję w Castoramie dziewi a czy rozmawiałeś o podwyżkach, przypominałeś o sobie? Może warto chodzić i się upominać? Gdy nie mówisz, że oczekujesz podwyżki, ktoś myśleć, że tak jest Ci dobrze.

Karla

Witam wszystkich mam okazję zatrudnienia na stanowisko kasjer .Proszę o opinie jak faktycznie wygląda tam praca jak zarobki,zmiany itp.Dodam iż praca przez agencję

Ja pracuję w Castoramie dziewi

Ja pracuję w Castoramie dziewięć lat jest naprawdę masakra kierownik ma wcale nie docenia w ciągu dziewięciu lat dostałem jedną podwyżka zastanówcie się nad pracą tam

Nowy
@Ja pracuję w Castoramie dziewi 25.10.2017 23:58
Ja pracuję w Castoramie dziewięć lat jest naprawdę masakra kierownik ma wcale nie docenia w ciągu dziewięciu lat dostałem jedną...

I jeszcze jedno pracuje dziewięć lat mam 3100 A pracownik model który pracuje na magazynie po roku czasu ma 3000tys pozdrowienia dla kierownika działu drewna Szczecin3

Maja

Własnie się dowiedziałam, że Castorama Polska wspiera uchwałę antysmogową. Dobrze słyszeń, że firma popiera akcje dbające o środowisko @Zaradny, @Pracownik czyli polecacie pracę w tym sklepie? Akurat jest kilka stanowisk do Gdańska https://www.castorama.pl/praca/castorama/offers/region/407040/

Zaradny

Popieram gościa też pracuje tu już sporo atmosfera w pracy jest spoko każdy ma ogrom pracy a jeśli kwasem jest ze ktoś pokaże ci brak towaru w półce i masz to dopakować to chyba zlożylaś omyłkowo podanie o pracę. ....top model hehehe wydaje mi się ze i tam czarna by narzekała bo buty cisną,bo stanik za mały hehehe

Pracownik

Czarna co to za opinia . A jak mają sprawdzić nowego czy jest dobry.Oczywiście że dać mu trudne zadanie tylko w taki sposób sprawdzisz czy osoba się nadaje.To jest praca,wypłaty nikt za piękne oczy nie dostaje jeśli masz problem z pracodawcą to proponuję zmienić pracę. Tylko powiedz gdzie dają dodatek za niedziele czy też premie w roku i imprezy na bardzo wysokim poziomie. Ja pracuje tu juz 5 lat i jestem zadowolony.fakt ....jest ogrom roboty ale za to dostaje pieniądze. Jak chcesz pięknie pachnieć i za stanie w aleje dostawać wypłatę zgłoś się do Top model ????

Czarna

Ludzie , którzy pracują w Castoramie w Gdańsku Osowej tworzą elity. Tworzą toksyczną atmosferę w pracy . Osoby , które zaczynają pracę są wykorzystywani przez starszych stażem pracowników do tzw. Czarnej roboty. Kierownictwo jest z przypadku. Ktoś powinien się tym zająć.

Gość
@Czarna 15.10.2017 16:07
Ludzie , którzy pracują w Castoramie w Gdańsku Osowej tworzą elity. Tworzą toksyczną atmosferę w pracy . Osoby , które zaczynaj...

Ciekawa opinia. Pracuję tam od kilku lat i nie uważam iż w moim dziale jest toksyczna atmosfera.

Maja

@nick czy ze względu na fakt, że agencja pozyskuje pracowników do sklepu Castorama Polska nie zdecydowałeś się na pracę? Może ktoś w ten sposób był zatrudniany i wypowie się na temat tego czy tak strasznie jest jak obawiał się @nick.

nick

rok temu dzwonilem to mi owili, ze agencje pracy sa tam, masakra....agencje pracy to dnooo

Maja

Na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć nowi pracownicy? Jakie benefity zapewnia Castorama Polska?

eszpea

2300 zł nawet dla nowych pracowników?

Kalicko
@eszpea 09.02.2017 22:08
2300 zł nawet dla nowych pracowników?

Dla nowych także. Ale nie wpadaj w euforię, bo jest to stawka brutto. Po podatkach otrzymasz ledwo 1800 czy 1950 złotych (z dodatkiem za pracę w niedzielę). Jest to wprawdzie netto więcej niż np. w Tesco czy Auchan ale podobno Lidl daje jescze więcej. (Swego czasu Lidl podebrał bardzo dużo pracowników innych marketów - własnie za pomocą zaoferowania wyższych płac). Ja obecnie mam w budżetówce na start 2850 brutto i 3500 zł. brutto na własną działalność (tzw. samozatrudnienie u innego prywatnego pracodawcy)

jh
@eszpea 09.02.2017 22:08
2300 zł nawet dla nowych pracowników?

tak dla nowych. Castorama ma obecnie chyba jedne z najniższych stawek i nic nie wskazuje na poprawę. Mało kto chce tam już pracować . W sezonie zapierdziel taki że pot się leje. Dobrze się zastanów !

Janusz

2300 to jest od pon-piątku czy od pon-sob? Jak jest płatna sob osobno jak niedziela? Czy jak normalny dzień tyg? Bardzo dziękuje za odp z góry

Kalicko
@Janusz 06.02.2017 22:09
2300 to jest od pon-piątku czy od pon-sob? Jak jest płatna sob osobno jak niedziela? Czy jak normalny dzień tyg? Bardzo dziękuj...

Sobota jest płatna normalnie. A stawka 2300 brutto dotyczy całego miesiąca. Nie ma w Castoramie czegoś takiego, jak praca od poniedziałku do piątku. Przepisy określają maksymalną ilość godzin pracy na tydzień i to jest przestrzegane.

Kalicko

Odradzam. Pracownicy są w porządu - życzliwi. Ale pierd... jest dyrektor tego hipermarketu. Tak w jednym zdaniu możnaby ocenić pracę w tym miejscu. Mobbing pełną gębą. Wariat czepia się byle czego. Po 6 tygodniach sam zrezygnowałem, wcześniej załatwiwszy sobie pracę gdzie indziej (dzisiaj o to bardzo łatwo) i przy świadkach powiedziawszy dziadowi co o tym jego bajzlu myślę. Nie rozumiem ludzi, którzy przyzwyczajeni do miejsca pracy dają się gnoić takiemu gościowi w obecnych warunkach, gdzie o pracę wyjątkowo łatwo.

były pracownik!

Witam. Nie polecam!! Pracowałam 5 dni, zatrudniona zostałam przez pośrednictwo pracy, nie było mnie tylko dwa dni!! z powodu zatrucia pokarmowego!! zgłosiłam w sobotę Pani z agencji ze nie będzie mnie w niedzielę i zapytałam się czy będą jakieś konsekwencje odp że nie i że zgłosi Castoramie że mnie nie będzie (wtedy jeszcze nie wiedziałam że mam zatrucie pokarmowe), nie spałam całą noc wymiotując, w niedziele zgłosiłam że nie będzie mnie w poniedziałek gdyż nadal się źle czuje, dziś miałam wolne i dowiedziałam się że przez to że mnie nie było rezygnują ze współpracy!! Po prostu masakra totalna!! nie było mnie dwa dni z powodu zatrucia na które dostałam mocne leki a oni przez telefon powiedzieli mi że jeżeli na początku współpracy zdarzają się takie rzeczy to co będzie przy dalszej współpracy. Więc nie polecam!! chyba że jesteś zdrowym robotem który nie będzie chorować i będzie jak robot! Szkolenie tygodniowe, bujda po 4 dniach dostałam kasetkę swój numer i kazano mi usiąść samej i to w popołudnie gdzie jest największy ruch.

Krzysztof

Witam. Ile teraz zarabia doradca klienta ?

Kalicko
@Krzysztof 09.12.2016 19:09
Witam. Ile teraz zarabia doradca klienta ?

2300 zł. brutto + 150 zł. brutto dodatek za niedzielę. Są też premie półroczne (85% podstawy wynagrodzenia) i małe kwartalne (liczone od wypracowanego zysku). Wprawdzie płacą nieco więcej niż w Auchan czy Tesco, to w zwykłej budżetówce mam na start 2850 zł. brutto, a w drugiej firmie prywatnej (pracuję na dwa fronty) 3500 brutto. Wprawdzie, gdy szedłem do Castoramy na Osowej w Gdańsku nie zamierząłem od razu z niej uciekać. Do złożenia wypowiedzenia po zaledwie 6 tygodniach przyczynił się szurnięty dyrektor tego sklepu, który usiłował mnie publicznie zgnoić. (Sam widziałem, jak pewna dziewczyna popłakała się po tym, jak ją ten wariat napadł).

Minion

Ogólnie jeśli chodzi o Castorama to uważam, że mamy o czym rozmawiać, bo firma jest naprawdę bardzo gościnna i dobra, fantastyczna sprawa to też te ich pensje

pracowałam

Praca idealna dla dupowłazów i donosicieli. Pewny awans i wysokie premie.

malio

Piszecie o awansach... są ale dla swoich kabli albo znajomych z zewnątrz. Na jeden z działów nagle powrócił były pracownik po wielu latach i od razu został zastępcą... Pensje już nie są aż tak wysokie jak kiedyś. W Lidlu wiecej zarobisz..Kierownicy to prostaki nie mający pojęcia o kierowaniu ludźmi.

Aldia

Pracodawca nie szanuje swoich pracownikow. Tutaj jestes popychadłem. Pracownicy z doswiadczeniem i wiedzą zastepowani sa pracownikami tymczasowymi. Ciągłe problemy jak idziesz na urlop. Jak zachorujesz lub weźmiesz opiekę - to juz na maxa podpadówa. Masz tyrać na maxa i nie pytać się o voucher na taxi po nocnej inwentaryzacji...

anonim
@Aldia 03.01.2016 09:01
Pracodawca nie szanuje swoich pracownikow. Tutaj jestes popychadłem. Pracownicy z doswiadczeniem i wiedzą zastepowani sa pracow...

to jaki problem nagrać mobbing camerą albo dyktafonem podrzucić do inspekcji pracy i nie zapowiedziana kontrola gotowa i pracodawca ma kłopoty a wy możecie walczyć odszkodowanie

Kalicko
@anonim 18.11.2016 10:33
to jaki problem nagrać mobbing camerą albo dyktafonem podrzucić do inspekcji pracy i nie zapowiedziana kontrola gotowa i pr...

Łatwo się mówi. Znam się na mobbingu i go przerabiałem również w sądzi epracy. Z chorej firmy, od chorego przełożonego najlepiej uciekać czym prędzej. Odbierasz mu wtedy satysfakcję ze zgnojenia ciebie. Mina takiego mobbera na odchodne jest bezcenna. Ja tego w tej Castoramie doświadczyłem.

cukiereczek

nie narzekajcie, w jakim markecie są 13 i 14 pensje a także premie z zysków???

zwolnioiny

Praca bardzo cięzka. zwolnić mogą cie w każdej chwili za byle co. a jak im nie podpasujesz choc dobrze pracujesz to coś wymyślą. podłożą ci świnię albo konsekwentnie dzień po dniu mówią że jesteś niekompetentny. przestrzeganie prawa pracy to pozory. w którym miejscu prawo pracy toleruje mobbing? jeżeli na prawdę nie masz pracy i jesteś zdesperowany to spoko. zatrudnij się i szybko szukaj czegoś zanim Cię wyleją. ktoś wcześniej napisał" złote czasy Castoramy juz minęły" - to prawda:) a za miske ryżu to praca jest na każdym kroku....

Bezrobotna20000

Praca, w której nie znasz dnia ani godziny, kiedy staniesz się bezrobotnym. Praca na kasie, może niektórym wydaje się, że jest lekko i przyjemnie- błąd, pomylisz się na kasie, możesz mieć naganę( od 9zł

Jaaaa

Mój staż koło 10 lat. W momencie zatrudnienia dostaniecie ok. 1600zł netto/mies (z dodatkiem za niedziele). Plus dwie premie w roku. Plusy: wszystkie kwoty na papierze, przestrzegany kodeks pracy, 2 razy w roku premie, bogaty socjal (karty benefit, placówki medyczne, bilety do kina), fajni ludzie, zdobycie obszernej wiedzy, imprezy pracownicze Minusy: ciężko fizycznie po dłuższym czasie, problem z pobraniem 2 tyg. urlopu w okresie wakacyjnym, brak możliwości posiadania swojego tel. komórkowego, praca w kurzu, ciągłe odgórne naciski na sprzedaż i obsługę - rycie głowy, nagany(utrata premii) za pierdoły bez uprzednich upomnień, klienci nie szanujący pracowników wylewający swoje frustracje o wszystko, brak możliwości uzyskania podwyżek - ciągłe powoływanie firmy na kryzys... Złote czasy Castoramy niestety minęły.

anonim2

7,60 netto / h

Romek

nie wiem nie pracowałem tam ale z chęcią spróbuję, jestem bezrobotny - stocznia nie ma pracy!!!! czy ktoś się orientuje jaki są zarobki w castoramie? dziękuję i pozdrawiam [usunięte przez administratora]

anonim

Praca wyczerpująca, odpowiedzialna, czasami ciężka. poznałem mnóstwo nowych ludzi, zdobyłem doświadczenie na dziale budowlanym, wiele się nauczyłem.

Zostaw opinię o Castorama Polska - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama Polska