Castorama
1 10 6 1

Opinie o Castorama

Filtruj opinie po kryteriach:

Zenek
 Opinia

Bardzo niepokojące są te wpisy. Myslałem złożyć cv ale muszę to przemyśleć.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
miecia
 Opinia
@Zenek 14.03.2019 19:14

To są tylko nieliczne opinie na cały sklep gdzie pracuje bardzo dużo osób. Nie ma co się Nimi sugerować. W każdej pracy jest wiele minusów i plusów i nie ma co się zrażać tylko paroma opiniami :)

Pomocna?
Tak4Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc
 Opinia
@Zenek 14.03.2019 19:14

Zenek nie składaj dobrze ci radzę , ta praca to horror gdy zacznie się sezon

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kcin
 Opinia
@Gosc 16.03.2019 17:09

Dokładnie Zenek, wszyscy się zwalniają a ty chcesz się zatrudnić

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nik
 Opinia
@Kcin 20.03.2019 20:52

Zenek szkoda twoich nerwów , taka praca okej ale nie za te marne pieniądze

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia

Dzień dobry. Pisze ta opinię by zwrócić Państwu uwagę na pewne praktyki Castorama Bielsko-Biała ul. Warszawska. W dniu 18.10.2017 r. zakupiłem w sklepie miedzy innymi Baterię Umywalkową i Baterię Wannową...zakup był po doradzeniu przez sprzedawcę. W trakcie eksploatacji owych Baterii okazało się że umywalkowa ma za krótką wylewkę i jest szalenie niepraktyczna, a wannowa tak blokuje ciśnienie wody, że cieknie ona naprawdę powoli. Mając to na uwadze, oraz moje wyjazdy - mogłem udać się do sklepu w tej sprawie w dniu dzisiejszym dn. 10.11.2017 r. i tam dowiedziałem się, że z uwagi na to, iż sprzęty były używane nie mogą nic zrobić.... To jest bardzo nie w porządku zachowanie, gdyż nie jestem zadowolony z zakupu, bez montażu nie mogłem sprawdzić działania sprzętu...który de facto dokonałem za doradą pracownika Castoramy...

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Marek 10.11.2017 10:45

Współczuję Wam pracownicy castoramy takich dzbanów.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Castodramat
 Opinia
@Marek 10.11.2017 10:45

Kogo obchodzi jakaś bateria boże. Od tego jest opinelo tu się pisze na temat pracodawcy. Pomyślicie co piszecie 90% procent osób to nie interesuje

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sanitariusz
 Opinia

Jesteście wszyscy wstrętni skoro macie coś do powiedzenia na temat kierownictwa i dyrektora to od tego są zebrania Msi czy z kierownikami sklepu a nie wylewanie żalów anonimowo mamy 21 wiek obudźcie się ... w końcu sami godzicie się pracować na umowę o pracę jeżeli się wam nie podoba to droga wolna pracy jest dość w Bielsku :)

Pomocna?
Tak10Nie3
Nie sanitariusz
 Opinia
@sanitariusz 10.03.2019 18:23

Drogi sanitariuszu....owszem,mamy 21 wiek,stad zapewne taka forma wypowiedzi. Proponujesz na zebraniu Msi prowadzonym przez dyrektora "pozalic"sie na dyrektora? Albo na kierowników? To naprawde ciekawe. Zresztą Ci kierownicy to w duzej mierze wspaniali ludzie,wszyscy dobrze wiemy,ze chodzi tu o jednostki. I o ogolna atmosfere,ktora niestety przeklada sie na naszą prace. Pozdrawiam Cie,wcale nie anonimowy SANITARIUSZU????

Pomocna?
Tak14Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiadomix30
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

O aferze robi sie juz głośno w konkurencyjnych sklepach od Leroy po Media... Sugerował bym Panu dyrektorowi wprowadzić konkurs "najgorszy pracownik roku". Faworyt, balista sokół wygrywa wszystkie.

Pomocna?
Tak19Nie
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Osa
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Wiadomix30 10.03.2019 15:36

Z nagrodą niech się spieszą póki (usunięte przez administratora)na wolności

Pomocna?
Tak9Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bsn56
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Wyzysk pracowiczych tyle w temacie Moje sugestie dla Castorama: Dramat

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zawiedziona
 Opinia

Nie jestem pewna, czy mówimy o tej samej Pani, ale zakupy w castoramie są czasem dla mnie żenującą patologią relacji zawodowo-spolecznych. Kobiecina zapomina, że nie jest w tej hali sama, że WSPÓŁpracuje z innymi i mija klientów, których komfort jest chyba najważniejszy, bo to oni zostawiają tam kasę. Czasem mam ochotę zawrócić i zrobić zakupy w innym miejscu, ponieważ wysłuchiwanie wrzasków, dyktatorskiego tonu względem swoich kolegów w pracy jest nie dość, że nieprofesjonalne, to dodatkowo prostackie. Uważam, że w miejscach publicznych trzeba ostro zastanowić się nad wypowiadanymi słowami i tonem głosu. Pani nie pracuje jedynie na swoją opinię. Produkuje zdanie klientów na temat castoramy. Już abstrachuję od zachowania, ktorego byłam świadkiem, gdy z rękami w kieszeni, wskazywała nogą koledze co gdzie ma na półce przestawic. Z całym szacunkiem... nie jesteśmy chyba w zoo...

Pomocna?
Tak45Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikt
 Opinia
@Zawiedziona 20.02.2019 17:57

Widzę że w każdej Castoramie jest podobnie! W Chorzowie również faworyta DS rozstawia wszystkich po kątach i myśli że jest nietykalna! A przecież z Bytomia przenieśli ją za bliskie kontakty z ówczesnym KdsB. Żenada że region nie reaguje na postępowanie DS, nie wspominając o prywacie którą uprawia!

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Michał
 Opinia

Dam Wam wszystkim dobrą radę. (usunięte przez administratora) z castoramy ja tak zrobiłem i będę żył z 10 lat dłużej

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc
 Opinia
@Michał 19.02.2019 23:23

A jak długo tam pracowałeś jeśli można wiedzieć?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wrukwiony
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Gosc 25.02.2019 08:46

Jakie to ma znaczenie,chcesz cos udowodnic?A może masz zamiar trolować, ja tam pracowałem 15 lat,potwierdzam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosc
 Opinia
@Wrukwiony 26.02.2019 21:28

A jakies osoby pracowały tam bardzo krótko typu kilka miesięcy czy wszyscy kilka lat?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gierlas z ekipą
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Castorama,Castorama, kastogowno. (usunięte przez administratora) Na dobry początek wypadało by podać się do dymisji, ale tu trzeba honoru... Może tak na odchodne dać podwyżki bo w Biedronce lepiej płacą. Zwolnić parę kierowników , a ludzie przestaną się zwolniac , a w szczególności jednego żeby Cię nie pociągnął na dno , przez swoje ciagutki , (usunięte przez administratora) A ludzie milczeć wiecznie nie bada i w sądzie prawdę powiedzą ,(usunięte przez administratora)? A to że teraz udaje że pracuje to mu już nie pomoże , teraz to kawę parzyć może gdzieś w kawiarni , to jedynie umie .(usunięte przez administratora). Tyle strat co narobił na ogrodzie to byście catering na rok dla pracowników opłacili. Co on ma na Ciebie że go nie (usunięte przez administratora) ? Drewno , ogród jaki następny dział zniszczy?(usunięte przez administratora)tacy pracownicy świadczą o sklepie .

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bronek
 Opinia

Czesc wszystkim. Ja jak i większość załogi popieram wypowiedzi poprzedników co tutaj się dzieje.(usunięte przez administratora) zamiast dbać o personel który zna się na rzeczy i godnie pracuje to patrzy tylko na siebie i swoje premie,ktore nie wiem dlaczego tyle dostaje kasy A nam pracownikom żałuje podwyżek. W innych Castoramach pracownicy pracujący tyle samo co my zarabiają więcej A tu stoimy w miejscu i dlatego nasz (usunięte przez administratora)jest najlepszy pod tym względem i nie chcą go przenieść gdzie indziej.Tniemy koszta jak w Lidlu.porazka.(usunięte przez administratora)a jak przychodzi miesiąc rozliczeniowy turbo premii to nagle robione są różne roboty tak żebyśmy dostali jak najmniej!!!! Taki (usunięte przez administratora) to skarb.Kiedys Castorama była najbardziej dobrze płatna firma A teraz to już w Biedronce i Lidlu lepiej płacą. Zero szacunku dla nas.Nie ma pieniędzy dla pracowników ale w centrali coraz to więcej nominacji na (usunięte przez administratora)nie wiadomo od czego A my jak zwykle jesteśmy pomijani.Za niedługo otworzy się MERKURY to będą zbiorowe odejścia,tego pewnie chcecie. CDN.

Pomocna?
Tak61Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Johnny
 Opinia
@Bronek 01.02.2019 18:47

Także się podpisuję pod tym postem. Dyrekcja Castoramy Bielsko-Biała to żenująca banda napuszonych cymbałów, ich głupie decyzje i bzdurne fanaberie kładą się cieniem na całej ekipie sklepu. To taki typ kierownictwa, które jak idzie podczas obchodu po sklepie to wzbudza pełen politowania śmiech zwykłych pracowników albo wywołuje masowe uciekanie przepracowanych i poirytowanych doradców klienta do alejek aby się znów dyrole nie dowalili do jakiejś bzdury. A NAPRAWDĘ ważnych rzeczy, wpływających na obroty sklepu to gdzie tam zauważyć, na samej kradzieży towaru przez klientów to dosłownie z 1/5 dochodu sklepu wyparowuje ale ciągle są komentarze odnośnie bramek dla pracowników (które nota bene piszczą na wszystko, stąd pracownicy mają wy****ne i zamiast marnować 5 min na opróżnianiu kieszeni z rynsztunku bojowego omijają bramki w 5 sek) i każdej bzdury którą można sobie wyobrazić. Po ciężkim dźwiganiu towaru na półki jesteś spocony i jest ci słabo? Łykniesz trochę wody i postoisz 5 minut aby odpocząć przed dalszą pracą? BEEEEEEEP, oko dyra cię wypatrzy i masz przykre uwagi że masz nie pić na sklepie (wtf, dystrybutory wody dla pracowników na przestrzeni są... Najwyraźniej tylko dla ozdoby. Bo na magazynie dystrybutor zabrali bo "ludzie stoją a my pijemy". Bo ci ludzie, klienci, muszą po 8 godzin dziennie targać ciężkie towary na magazynie, który przypomina piekło upośledzonych zboczeńców ze względu na magiczną zdolność zatykania się po dach towarem w przeciągu paru kwadransów... Ty sprzątasz i układasz cały dzień a już na następny dzień (usunięte przez administratora) gorszy niż wczoraj, prawdziwe syzyfowe prace! Kierownictwo winne, bo zamawiają nagle towaru jak porażeni i potem magazynierzy zmuszeni są włączać 150% prędkości aby nie polec. A wystarczyłoby tylko pomyśleć przy komputerze i trochę regularniej zamawiać brakujących towarów zamiast pół sklepu na raz. Generalnie chłopaków z magazynu pozdrawiam, bo ten sklep by umarł po jednym dniu gdyby nie oni. Prawdziwi bohaterzy, oczywiście niedoceniani ani słowem ani zarobkiem! Klienci niestety tego też nigdy nie zrozumieją i marudzą, ale to już osobny temat...) Z kolei poniżej Wielmożnego Dyrektorstwa stoją kierownicy, którzy jak dorwali się do koryta 15 lat wcześniej tak tkwią do tej pory. Przy rekrutacji walą nam slogany, że większość oryginalnej ekipy z otwarcia sklepu pracuje do dziś. Haha, toć ta "większość" to właśnie kierownictwo które siedzi jak pączki w maśle i roboty to się nie chwyci choćby pistolet do głowy przyłożyć. Nie wszyscy tacy są, tak z 1/3 to cudowni ludzie, ale reszta to dramat... Godziny szczytu, klienci walą drzwiami i oknami, dosłownie armageddon, pracownicy latają jak z motorkiem w tyłku panikując bo nie wiadomo kim się zająć w pierwszej kolejności a kierownicy... Kierują... Pogaduchami i plotami z głównej alejki, spacerując sobie w najlepsze i witając się z kumplami. Szczególnie zaś nie pozdrawiam pewnej wybitnej inaczej kierowniczki, zwanej pieszczotliwie "Fioną". Pracownicy na 100% ją kojarzą i wiedzą co mam do napisania, stąd się wstrzymam od komentarza bo byłoby naprawdę wulgarnie. Panna powinna wylecieć dekadę temu na zbitą pupcię z wilczym biletem do kontaktów z innymi ludźmi. Obraża i doprowadza do pasji nie tylko pracowników, nad którymi się niemal znęca swoją bezdenną głupotą, ale i klientów, od których niejednokrotnie słyszałem zasłużone wyzwiska pod jej adresem. Tak w ogóle pracownicy są bardzo różni w tej placówce (co zdaje się być truizmem) ale polaryzacja "tych świetnych" i "tych koszmarnych" jest naprawdę ekstremalna. Dobrzy pomogą klientowi, ułożą towar, ogarną magazyn, zdążą pogadać ze współpracownikami i ogarną swoje alejki, a ci źli zrobią to samo, tylko zupełnie inaczej: uciekną od klienta, oleją towar licząc (słusznie, skądinąd) że ktoś inny się tym zajmie, rozwalą magazyn, zdążą pogadać ze WSZYSTKIMI tylko nie klientami i nielicznymi porządnymi kierownikami a swoje alejki scedują na najmłodszych, nieopierzonych jeszcze pracowników. Generalnie pracę nawet warunkowo polecam, jak się chce bumelować i ma się w życiu farta. Bo jak ma się pecha, to dwa miesiące i można dostać rozstroju nerwowego. Jak jest ok, to na niektórych działach praca lekka, łatwa i przyjemna. A jak nie jest ok, to potrafi być iście piekielna, obozy pracy nie są przesadzonym opisem... A, no i płaca żałosna. Zapomnijcie o kwotach większych niż 2100/rękę i 3200 na święta i wakacje. Ale dyrektorstwo przy rekrutacjach tak zachwala, że karierę zrobicie, że możliwości, że rozwój... Pusty śmiech ogarnia; to bajki. Mam nadzieję że ten sklep upadnie i wszyscy fajni pracownicy przeniosą się do Merkury. Bo kierowników i dyrekcji nie ma już jak uratować.

Pomocna?
Tak39Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
casto fan
 Opinia

Merkury moze Castorama podobnie jak ty cieszy się ze już tam nie pracujesz. Castorama jako pracodawca i sieć nie jest zła wręcz przeciwnie uważam że to solidny uczciwy pracodawca. Co innego pracownicy a dokładniej kierownicy których w skrócie powinno nie być i wszystko by się kreciło. Na sklepie wszyscy wiedzą ze są osoby zarządzające które się do tego nie nadaja a już napewno nie zasługują na swoje posady. Niestety- nikt ich nie ruszy

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Casto fuck
 Opinia
@casto fan 06.02.2019 18:15

Ta szkoda że ten bardzo dobry pracodawca tak marnie płaci

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Castosrama
 Opinia
@Casto fuck 08.02.2019 18:16

Dokładnie, praca poniżej przeciętnej za marne grosze, prawda jest taka że w castoramie pracują osoby które potrzebują jakichkolwiek pieniędzy a na pewno w międzyczasie szukają czegoś innego

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Castosrama 08.02.2019 22:39

Dokładnie , ja zmieniłem prace poszedłem na magazyn i w ogóle nie żałuję , mniej stresu do tego wolne wszystkie weekendy a jeśli chodzi o pieniądze to zarabiam więcej . Jednym słowem castorama to dno

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Andrzej
 Opinia
@Castosrama 08.02.2019 22:39

Dokładnie , ja zmieniłem prace poszedłem na magazyn i w ogóle nie żałuję , mniej stresu do tego wolne wszystkie weekendy a jeśli chodzi o pieniądze to zarabiam więcej . Jednym słowem castorama to dno

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mars
 Opinia
@Andrzej 09.02.2019 20:48

nie kojarzę żadnego Andrzeja, może u nas nie pracowałeś a jesli pracowałeś to na tyle krótko że zarabiałeś grosze. jesli prześledzić pracowników Castoramy to dla większości finansowo chyba nie jest tak źle, skoro tak wielu pracowników ma staż ok 10 lat pracy. Co do działań pracodawcy od kiedy pracuje jest wielkie narzekanie, ciągłe zmiany, nie zrozumiałe zmiany ale tak jest w kazdej korporacji, i w każdej firmie nastawionej na zysk. Pracownicy są wykorzystywani do granic możliwości, jeśli się zwolnią zatrudniani są nowi

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ANDRZEJ ANDRZEJ ANDRZEJ ANDRZE
 Opinia
@Mars 11.02.2019 16:57

A ty myślisz, że ktoś tu poda swoje prawdziwe imię? Jak tobie się podoba to spoko każdy może mieć swoje zdanie a ty prawdopodobnie jesteś na wyższym stanowisku skoro tak zachwalasz castorame. Każdy wie jak ta praca wygląda i nikt nie da sobie zamydlić oczu, że jest inaczej. 10 letni staż wynika z tego iż trudno znaleźć pracę w dzisiejszych czasach a większość z pracowników ma rodziny które trzeba utrzymać.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gość
 Opinia
@ANDRZEJ ANDRZEJ ANDRZEJ ANDRZE 11.02.2019 18:04

Trudno znaleźć lepszą prace, na lepszych warunkach, szczególnie dłużej zatrudnionym. obecnie wszędzie słychać ze mamy rynek pracownika ale do wyboru są miejsca pracy za najniższą krajową płace.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jowisz
 Opinia

Ogólnie ludzie tam pracujący są okej ale na każdym dziale znajdzie się kilka(usunięte przez administratora). Małe zarobki ogólnie do (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jowisz
 Opinia

Ogólnie ludzie tam pracujący są okej ale na każdym dziale znajdzie się kilka (usunięte przez administratora). Małe zarobki ogólnie do (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

Ktoś może wie ile można zarobić na miesiąc?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia
@Nick 05.02.2019 21:32

2000

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hmmm
 Opinia
@Nick 05.02.2019 22:26

Pensja wyjsciowa dla poczatkujacego 2000 zl netto, o podwyzke nawet najmniejsza bardzo ciezko

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Merkury
 Opinia

Castorama jest beznadziejna dzięki Bogu, że budują Merkurego naprzeciwko mam nadzieję że większość ludzi się tam przeniesie a castorama opustoszeje ja osobiście cieszę się, że już tam nie pracuję za tą marną pensję.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stary pracownik
 Opinia

Pracowałem w castoramie od bardzo dawno na dziale budowlanym. Było tam zdecydowanie za mało ludzi, dużo ciężkiej roboty i zero szacunku dla pracownika. Praca typowo na magazynie tylko, że z obsługą klienta za co płacą marne grosze. Pracownicy sobie nie pomagają, w pojedynke systematyczne noszenie ciężkich rzeczy typu drzwi, zakład pracy jednym słowem.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Majk
 Opinia
@Stary pracownik 04.02.2019 17:09

Dokładnie tak nikomu nie polecam tej pracy chyba że lubi być obrażany przez klientów . Na początku tyle obiecują a później nic z tego nie ma

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jan
 Opinia

Sokół piękny ptak. Szkoda że po zawodówce. Firma ok. Ale ludzie (usunięte przez administratora) Cóż pracuj jak widzą klep po ramieniu a może się uda 100brutto dostać ???? śmiech. Kiedyś były szkolenia. Nacisk na wiedzę-koniec. Teraz oszczędności!!! Tak wydusić firme. Każdy ciągnie do siebie. Polska część sieci jeszcze kokosy przynosi, Bielsko ciągnie machinę, a machina?!?... Miażdży ludzi. Pozornie ludzie z kredytami udają że jest ok w głębi widząc niesprawiedliwość. Dobra praca po szkole na 5lat później wciąga a ty ludzisz się że będzie lepiej. Przynieś wynieś pozamiatał. (usunięte przez administratora) ponoć ???????????? zamiast kierowników (nie wszystkich) po 3...4...osoby by młode dali by było spokojniej i wydajniej bez Tetris a na jadalni. Moje sugestie dla Castorama: Kontrole pip i z Warszawy. (Rozmowa z pracownikami, wymiana dyrektora, podwyżki bez ciągłego narzekania). Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Iść na rękę ekipie. Doceniac za staż i wiedzę. Zmienić atmosferę pracy

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartosz
 Opinia

Minęło już trochę czasu odkąd pracowałem w castoramie ale poczucie niesprawiedliwości dalej we mnie jest przez to jak zostałem potraktowany ile kłamstwa na mnie spadło ale będę miał satysfakcję jak chociaż w małym stopniu zaszkodze tym komentarzem ludzią którzy chcieli mnie zniszczyć mam tu na myśli kierownika działu metalowego wszyscy wiedzą o kogo chodzi który kłamał perfidnie na mój temat zamiast mi pomóc jakomś radą to wogóle nie rozmawiał ze mną jak usłyszałem te kłamliwe słowa to byłem w szoku i nawet nie potrafiłem się przed tym obronić niektóre osoby z tego działu napewno cieszyły się że mi dogryźli i zapewne kilka innych osób których nawet nie znam też kierownik nie poniósł żadnych konsekwencji to nie może być tak że można każdego oczerniać bez konsekwencji i ta sytuacja zmieniła moje postrzeganie o tej firmie teraz i tak się czuje od was lepszy bo mam swoje wartości a wy ich nie macie mówię tylko do tych osób które mi zaszkodziły a wy już wiecie kto to taki przekażę ten komentarz do centrali głównej w warszawie i tam opisze szczegółowo każdą sytuację

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bartosz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Bartosz 18.12.2018 23:04

Boli was moja opinia

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wyrobnik
 Opinia

Witam. Sklep Castorama Bielsko to równia pochyla. Kierownicy barisci,tylko pic kawę potrafią całymi dniami. Jak juz sie ktorys pojawi na sklepie,to jak paw sie przechadza. Ale zeby cos pomoc na dziale,to nie daj boze. Może q koncu zmieni sie dyrektor i przyjdzie na jego miejsce ktoś,kto się ta śmietanka zajmie,bo na razie jest przyzwolenie na nicnierobienie. A pracownika sie traktuje jak wyrobnika,wszędzie zalegaja palety z towarem,bo ruch na okraglo,praconikow coraz mniej,obowiązków przybywa.

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jacek
 Opinia

Witam , praca w tej firmie to porażka mego życia , miałem okazję pracować da dziale ogród , nie było to miłe doświadczenie , k(usunięte przez administratora) myślący dolną częścią ciała a nie mózgiem , jedno obiecuję drugie robi : w sumie nic nie robi , (usunięte przez administratora) A to że jego rodzina tam pracuję , na fikcyjnym stanowisku , robi grafik cały miesiąc i jeszcze go źle układa , ludzie przeliczenie godziny bo ona tego nie umie , jego wiecznie nie ma bo załatwia prywaty , (usunięte przez administratora) zarobki marne a premie symboliczne ogólnie nie polecam

Pomocna?
Tak58Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jastrząb
 Opinia
@Jacek 09.10.2018 18:59

Pracowałem kiedyś na dziale drewno, tak się składa że T.S. był tam kierownikiem, rozwalił cały dział , na niczym się nie znał, paczył ino wyrwać jakas pupcie, taki palant jak ich wiele, straty jakie powodował to połowa dochodu ,sama firma ok , ale ten nie udaniec to ma stołek chyba za saniie członka dyrektorowi.

Pomocna?
Tak48Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stolarz
 Opinia

Skuszony atrakcyjną ceną postanowiłem zamówić w Castoramie formatki płyty meblowej,cięte na wymiar.Pierwsze co mnie zdziwiło,to czas oczekiwania na usługę - 9 (dziewięć!)dni.Nie spieszyło mi się,więc przystałem na taki odległy termin.Odbiór był o czasie,pan z działu załadował mi formatki na wózek,ogólnie ok...Ale nie do końca,moim błędem było,że nie sprawdziłem na miejscu jakości cięcia i wykonania usługi.Postrzępione krawędzie płyt,rzaz od podcinaka przesunięty o ok. 0,5-0,6 mm od rzazu piły(stolarze wiedzą o czym piszę),a najlepsze... to wymiary.Na osiem formatek o długości 550 mm trzy były dobre,a reszta miała wymiary pomiędzy 549 a 553 mm.Całkiem niezły "rozrzut",prawda?Każdemu,kto ma zamiar zamówić płyty z usługą cięcia,radzę omijać Castoramę szerokim łukiem - szkoda pieniędzy i nerwów,lepiej udać się do fachowców.Może trochę drożej,ale pewniej.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Castorama - Bielsko-Biała

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castorama

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.