Auchan Polska
3 111 6 1

Opinie o Auchan Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska

Zainteresowany

Czy potrzebują pracowników? Na jaki dział?

Karolina

@MIKA, co według Ciebie musiałoby się zmienić w relacji pracodawca-pracownik w firmie Auchan Polska, aby nie było problemu z naborem nowych pracowników. Czy zmiana płacy byłaby wystarczającym czynnikiem, czy jednak inne aspekty też wymagają przemodelowania? Zachęcam również inne osoby do zabrania głosu w tej sprawie.

MIKA
@Karolina 05.07.2018 19:50

Dodatkowa smieszna premia, jak się pojdzie na zwolnienie to juz zabierają - nikt nie bierze pod uwage ze pracuja tu samo kobiety które maja dzieci i one czasem choruja a pracy nikt za te osoby nie zrobi po powrocie robią nadgodziny ale premia juz sie nie należy.

MIKA

Po 3tyg pracy stwierdzam ze Auchan to jedna wielka porażka ! Myślą ze jedna osoba będzie robić na 2 etaty. Ludzi brak do pracy bo tak słabo płacą a z czasem pracy robią pod gorke pracownikowi -wszystko aby było na nie korzysc pracownika. Oby tak dalej to nawet Ukraińcy nie będą chciali przyjść do Centrali.

Karolina

@Kamila kwestia umów o której piszesz jest zgodna z prawem, to że w innych firmach bywa inaczej nie oznacza, że pracodawca musi od razu po umowie na okres próbny dawać od razu umowę na czas nieokreślony. Być może do obowiązków ochrony należała także kontrola pracowników. Czy problem o którym piszesz polega na tym, że w Auchan Polska stosowana jest zbyt duża kontrola pracowników?

Kamila

Dziwny temat z umowami, w innych podobnych zakładach pracy dostaje się umowę próbną a po tej umowie na czas nieokreślony a w obiekcie, którym pracowałam pracownicy dostają umowy próbne i dwie na czas określony. Kolejny aspekt, który mi się nie podobał to ochrony, która zamiast przeciwdziałać stratą sklepu to śledziła pracowników i tworzyła notatki w tym na mnie, że użyłam telefonu na około 5 min w ciągu pracy. Wynagrodzenie jakie dostałam na umowie to 2300, dla jednego do spoko a dla drugiego to mało. Praca jaką wykonywałam na dziale to wykładanie towaru, odbieranie służbowego telefonu i odpowiadanie na pytania klientów (kasy często dzwoniły bo produkt nie posiadał kodu), inwentaryzacje, mapowanie działu, i wszytko to co menadżer czy dyrektor zażyczył (bez skojarzeń).

Karolina

@Mika Skoro piszesz, że dostałaś pracę po 1 rozmowie to znaczy, że proces rekrutacji nie jest przedłużany bez powodu. Na jakim stanowisku rozpoczęłaś pracę? Jak Twoje pierwsze wrażenia? @Korek Dlaczego tak uważasz? Czym to jest spowodowane?

Kama

Zgadzam się z większością złych opini o pracy w Auchan.Praca w ksiegowości koszmar współczuję ludziom którzy tam zostali ,bo mądrzy odeszli.Nie warto się poświęcać ,szkoda zdrowia i nerwów .Lepiej poszukać nowej pracy i jak najszybciej o niej zapomnieć.Ja tak zrobiłam.Polecam życie nie kończy się na pracy w Auchan- teraz już to wiem.

anonymous
@Mika 01.06.2018 09:18

premia brutto. podział na PtP RtR i OTC a nastepnie PtP rozdzielone na kolejne działy. ciśnienie na ilość najlepieij z wysoką jakością i bez L4 ale po 2 tygodniach L4 to jedyna szansa na odpoczynek.

Chętny do pracy

Najlepiej dla niektórych żeby zasiłki były odpowiednio wysokie!!! Normalna firma i tyle w temacie.

Korek
@Chętny do pracy 13.05.2018 18:17

Narmalna dla nie normalnych i tyle w temacie .

Karolina

@Mika Czy dostałaś już odpowiedź na swoją aplikację? Jeśli tak to podziel się proszę swoimi wrażeniami. Informacje te będą cenne dla innych użytkowników. @h. Na pewno wszystko złe jest w Auchan Polska? Może kwestie atmosfery w pracy warto poruszyć z kierownikiem? Pamiętaj, by nikogo nie obrażać na forum, bo zabrania tego regulamin.

Mika
@Karolina 24.05.2018 14:52

Tak, dostałąm sie po 1 rozmowie. Kase w miare oki. To nie jest moja pierwsza praca wiec wiem ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca w centrali a na hali to 2 rozne swiaty.

wolf

Po niemal 6 miesiącach w kasie nasuwają mi się nowe wnioski: 1. Praca dla ludzi z Ursynowa, Mokotowa, Piaseczna - czas dojazdu i koszty paliwa czynią tę pracę mało opłacalną, ze Śródmieścia samochodem około godziny, koszt paliwa miesięcznie ok. 500 PLN, komunikacją jakieś półtorej godziny, taniej, ale tłok w metrze taki jak w puszce sardynek, kto ma samochód wybiera samochód, kasjer pracuje 7 godzin, a w domu nie ma go 11 - 12 2. Niestety brak całego etatu - co stawia pracownika w niejasnej sytuacji wobec ZUS, zbierania na emeryturę, rentę, obecnie jest niby emerytura kapitałowa i nie ważny jest wymiar czasu pracy, ale lepiej dmuchać na zimne, przepisy w Polsce zmieniają się jak w kalejdoskopie i dobrze trzymać rękę na pulsie, by za 25 lat urzędnik ZUS nie powiedział, sorry, nie miałeś całego etatu, cmoknij się, 3. Kasjerzy dostają coraz więcej obowiązków - między innymi mają wyczuć w ręku różnicę w masie produktu, nieuczciwi klienci ważą np. 3 pomidory, a po zważeniu dokładają jednego, kasjer skanując produkty ma wyczuć tę różnicę, biorąc po uwagę tempo pracy i ilość przerzucanych produktów jest to niemożliwe, 4. Jest fajna atmosfera pracy, nie ma mobbingu, krzyków, człowiek siada na kasie i liczy, wypada godzina końcowa to zamyka i idzie do domu, nie zostaje się po godzinach, 5. Warto popracować jakiś czas, nauczyć się działać a kasie, a później szukać poważniejszej pracy

Dzik

Powinno się pozamykac te molochy bo nic z tego ludzie tam nie mają oprócz marnych zarobków wstyd (usunięte przez administratora)

Pracownik

Pracowałem w Auchan 4 lata żadnych szkoleń nie mialem. Premie po 35 zl. Brutto podpisywałem. Rozwój zawodowy na papierze tylko. Podwyżki są po 50-100 zl na rok brutto. Chcecie normalnie zarabiać ? Szukajcie gdzie indziej pracy. W 2016 roku pensja na poziomie 2100 brutto teraz może z 2300.

Dzik
@Pracownik 21.09.2017 23:18

To naprawdę (usunięte przez administratora)

Karolina

Może da się napisać coś pozytywnego na temat pracy w Auchan Polska? Ostatnie opinie na forum nie są dobre. Jednak jeśli chodzi o warunki pracy oraz zatrudnienia to może w tej kwestii można zmienić coś na plus. Zachęcam do wypowiadania swoich opinii oraz dzielenia się bieżącymi informacjami na temat rekrutacji na poszczególne stanowiska oraz ich przebiegu. Czy firma proponuje benefity swoim pracownikom? Jeśli tak to warto o tym wspomnieć na forum. Są to świadczenia dodatkowe, których rolą jest większa motywacja pracowników.

Dzik
@h. 20.04.2018 16:44

Typowa (usunięte przez administratora)

Administrator

Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z Auchan Polska. Jak dziś wygląda zatrudnienie w tym przedsiębiorstwie?

heniek
@Administrator 16.04.2018 09:35

nic się nie zmieniło/ nadal DNO

zniesmaczony

Jeśli ktoś nie wie co pisze to będzie lepiej jak przestanie pisać. Cóż to za porównanie

Piotrek Pi

Auchan Raczej Auscheitz niegodziwe warunki pracy zle traktowanie pracownikow przez mng praca praca nic wiecej.male.premie mobbing mng nic.nie robia maja uklady z dyrektorem.zawsze pacownik bedzie najgorszy managerowie to lizodupy bez mydla wchodza w (usunięte przez administratora) dyrektora.Najgorsza praca w jakiej robilem zaklamani ludzie jak psy falszywe (usunięte przez administratora)

wolf

Od listopada pracuję na kasie w Auchan. Nie jest to praca marzeń, ale z całą stanowczością można powiedzieć, że jest najczystsza. Nie jest specjalnie ciężka i czas szybko mija, przesuwa się produkty po ladzie, skanuje i tyle, nic skomplikowanego. Zarobki nie są wysokie, jest ewentualnie możliwy awans na liniową/liniowego, ale to strzał we własną stopę. Biedni ludzie, muszą się nabiegać, rozmieniają pieniądze, pomagają, zbierają koszyki, lepiej siedzieć sobie w kasie. Warto może popracować kilka miesięcy tak dla porównania, dobre rozwiązanie dla uczniów, studentów, emerytów. Po pewnym czasie widzę, że trzeba szukać poważniejszej pracy, tak by zarobić chociaż ze 3000 brutto.

Tolek

Jeśli ktoś myślał, że pójdzie do pracy w takim dużym obiekcie i będzie się obijał to jest rozczarowany. Dla mnie to było oczywiste od poczatku i teraz pracuję, nie narzekam i całkiem nieźle zarabiam. Takie nastawienie bardzo pomaga, zresztą pracowici zawsze sobie poradzą.

Mng
@inny 10.02.2018 21:23

Tak z 2100moze brutto

Kama

Zgadzam się z większością złych opini o pracy w Auchan.Praca w ksiegowości koszmar współczuję ludziom którzy tam zostali ,bo mądrzy odeszli.Nie warto się poświęcać ,szkoda zdrowia i nerwów .Lepiej poszukać nowej pracy i jak najszybciej o niej zapomnieć.Ja tak zrobiłam.Polecam życie nie kończy się na pracy w Auchan- teraz już to wiem.

Eryk

W sytuacji gdy na rynku zaczyna brakować ludzi do pracy sądzę, że firmy będą zmuszone podnosić zarobki. W przeciwnym razie nie będzie komu pracować.

Sponge
@Eryk 18.12.2017 15:26

Wolą zatrudniać za wyższe stawki pracowników z ukrainy niż podnieść wynagrodzenia dla etatowych pracowników.

ja

Kto opowie, co to za praca, w jakich godzinach i za ile Pracownik Administracji - kontrola i analiza cen konkurencji. Czy jest to umowa o pracę czy raczej zlecenie? Z góry dziekuję

Obeznany
@ja 26.07.2017 18:43

Jedna zmiana (6-14), umowa o prace. Chodzisz ze skanerem i skanujesz ceny konkurencji + papierkowa robota w biurze.

Anna

Nie doceniają pracowników. W księgowości szeregowy pracownik ma zarobki 2000 zł na rękę po 10 latach pracy. Odradzam ten dział. Managerowie księgowości, którzy mieli wiedzę pouciekali. Odradzam i czekam na opinie innych pracowników księgowości, śmiało.

ździsiek chomąto

Największym minusem roboty w auchanie Piaseczno są niskie płace, najmniejsze ze wszystkich marketów, i to się nie zmieni, bo jak Polacy przestaną się zatrudniać to się weźmie Ukraińców. Ta firma schodzi na psy co raz bardziej, no ale przecież nikt nikogo nie zmusza... Atmosfera pracy na plus.

żenada

żenada! w siedzibie cała góra do wymiany począwszy od dyrektorów kończąc na aktualnej głównej księgowej. Cieszę się, że odszedłem i nigdy do auchan nie wrócę. słyszałem o przygotowywanym pozwie przeciwko kilku dyrektorom podajcie kontakt do osoby, która to prowadzi też się pod nim podpiszę.

#####

Kolejny moloch gdzie setki ludzi się przewinęło i przewinie.

#####

Kolejny moloch gdzie setki ludzi się przewinęło i przewinie.

Karolina

Aktualnie Auchan prowadzi procesy rekrutacyjne w kilku swoich oddziałach. Oferują umowę o pracę, system benefitowy oraz kompleksowe szkolenia na danym stanowisku. Jak wyglądają te szkolenia? Czy są wystarczające, aby wdrożyć się w pracę? Jak wygląda możliwość dalszego rozwoju w firmie?

Magda

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy praca specjalisty ds. współpracy z dostawcami (j. angielski) wPiasecznie jest jeszcze aktualna? Co poza językiem mogą wymagać?

Madzia

Jak są wakacje to generalnie ludzie mało opinii piszą i ja też czekam jak jest w centrali , może sie dowiemy?

Bartek

Nikt nic nie mówi o pracy w centrali. Czyli dobrze się tam pracuje?

Jaa
@Bartek 24.07.2017 10:23

A myslisz ze atmosfera to niby z konkurencji przyszla? Tak samo sie pracuje. Pranie lepetyny od rana.

Zostaw opinię o Auchan Polska - Piaseczno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska