Auchan Polska Sp. z o.o.

Adres: Puławska 46, 05-500 Piaseczno

NIP: 5260309174 REGON: 10001888 KRS: 0000032892

Auchan Polska Sp. z o.o.
2 126 191 5 1

Opinie o Auchan Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Jorg
 Rekomendacja

W dniu dzisiejszym tj. 17.07.2019, robiąc codzienne zakupy w markecie w Tychach, Kupiłem kartę sieciową TP-LINK. Po rozpieczętowaniu na kasie plastikowej skrzynki, okazało się,że pudełko z kartą nie jest ofoliowane tzn. ktoś już korzystał z tej karty. Udałem się do punktu zwrotów towarów, i oznajmiłem pracownicy sklepu, że zakupiłem towar używany i czy po sprawdzeniu w domu będę mógł towar zwrócić. Pracownica postąpiła ze mną pomimo mojego wieku 66 lat jak z gówniarzem, oświadczyła mi (usunięte przez administratora) mnie), że wszystkie opakowania nie mają folii i jeżeli będę sprzęt używał w domu nie będzie mogła go ode mnie odebrać. Karty nie wziąłem. Był to mój ostatni zakup w Auchan i bardzo odradzam wszystkim zakupów w tym super? markecie.

Pomocna?
Tak1Nie
Markus Aurelius
 Opinia

Pytanie, czy w Auchan zaczyna brakować chętnych na managerów? Widzę ogłoszenia kierowane wprost do studentów, na Płatny Staż Managerski, gdzie człowiek na studiach bez doświadczenia ma kierować doświadczonym zespołem doświadczonych pracowników. Wygląda to niepoważnie. Cytuję: -TWOJA PRACA BĘDZIE POLEGAŁA NA: Planowaniu i realizacji działań handlowych, Wdrażaniu własnych pomysłów, Analizie wyników sprzedaży i obserwacji działań konkurencji, Zarządzaniu zadaniami i czasem pracy zespołu, Komunikacji z zespołem i reagowaniu na bieżące sytuacje. CZEGO POTRZEBUJESZ, ABY TO REALIZOWAĆ: Dyspozycyjności min. 40 godzin w tygodniu przez okres 3 miesięcy, Statusu studenta lub świeżo upieczonego absolwenta, Chęci pogłębiania wiedzy w zakresie szeroko pojętego biznesu i handlu, Pasji do ludzi oraz otwartości na relacje, Gotowości do pracy w jednym z dużych miast w Polsce. CO OD NAS DOSTAJESZ: Szansę na stworzenie i realizację własnego projektu, Możliwość poznania i zgłębienia „tajników” zarządzania (m.in. zarządzania zadaniami oraz czasem pracy zespołu), Wynagrodzenie oraz pokaźny zastrzyk wiedzy i nowych umiejętności, Nowe znajomości, wsparcie i szkolenia z zakresu wykonywanego zawodu, Szansę na zatrudnienie po zakończeniu stażu na stanowisku Managera.

Pomocna?
Tak1Nie
Roman
 Opinia
@Markus Aurelius 30.06.2019 16:00

Przytoczyłeś ogłoszenie tylko na staż. Studenci lub absolwenci studiów także muszą nauczyć się zawodu, a właśnie ludzie z wyższym wykształceniem są ukierunkowani do przyszłego kierowania ludźmi. Oczywiście na razie daleka do tego droga. Myślę, że po takim stażu jeszcze minie dużo czasu zanim zostaną osobami kierującymi i decyzyjnymi. Pracujesz w Auchan i możesz napisać jak według Ciebie wyglądają warunki pracy i wynagrodzenia? Jeżeli tak podziel się na forum swoim zdaniem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
1sze i ostatnie.
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Markus Aurelius 30.06.2019 16:00

Brakuje z IT, chciałem zrobić zakupy online, ale oczywiście reklama na 80% strony z ukrytym "zamknij"(o ile można ją zamknąć.. mi się nie udało) jakiegoś sosu RedHot. Zakupy zrobiłem w lidlu.

Pomocna?
TakNie
Roman
 Opinia
@1sze i ostatnie. 11.07.2019 21:22

Rozumiem Twoje rozczarowanie jeśli chodzi o problemy ze zrobieniem zakupów, ale powinieneś to zgłosić do działu obsługi klientów w Auchan. Na tym forum przede wszystkim szukamy opinii dotyczących zatrudnienia. Czy odwiedzają ten wątek pracownicy sklepu, którzy mogliby wypowiedzieć się o wynagrodzeniu i atmosferze w miejscu pracy. Pracując w Auchan można mieć zniżkę na asortyment sklepu? Liczę, że ktoś mi odpowie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Via123456
 Opinia

Obsługa!!! jakaś masakra.czekałam 30 minut na panią.po czym że wcześniejszym uzgodnieniu z inną osobą.mialo być szybki zakup.zamiast tego była jedną wielką massakar.ogolnie.nie polecam tego sklepu.

Pomocna?
Tak7Nie
Aleksandra
 Opinia
@Via123456 06.06.2019 17:29

Opinie klientów również tu sobie cenimy, a zatem dobrze, że opowiedziałaś nam o sytuacji, jak Cię spotkała. Czy zgłosiłaś to Kierownikowi sklepu? Pracowników Auchan Polska chciałabym z kolei zachęcić do większej aktywności na forum. Może zechcecie nam powiedzieć, czy w ostatnim czasie Wasze zarobki nieco się poprawiły?Zapraszam do dyskusji.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
×y
 Opinia
@Via123456 06.06.2019 17:29

Pracowałam 3 tyg. Na szwajcarskiej auchman na warzywach i owocach masakra. Jest pracownica co robi 3 miesiąc okresu próbnego na każdego krzyczy, i daje rozkazy ona czuje się jak kierownik A nim nie jest menadzera tego działu daje jej na to przyzwolenie i mówi że ona jest najlepszym pracownikiem. Ja zbierałam obniżki i co kolejek zrobiłam to Dla menadzerki wszystko było źle zrobione. Nawet wmawiają mi ona że ja psuje atmosferę, że zyskuje. Nie polecam pracy bo w ciągu pół godz musisz 6 skrzynek pokroić arbuza i mielony bo inaczej masz ochrzan

Pomocna?
Tak1Nie
Roman
 Opinia
@×y 29.06.2019 18:40

Wychodzi na to, że niezbyt długo pracowałaś w firmie Auchan Polska. Wracając do tego, co napisałaś na temat rozkazów jednego z pracowników, to zastanawia mnie, czy próbowałaś może rozmawiać z szefem firmy, dlaczego kierownik daje takie przyzwolenia? Proszę, abyś rozwinęła tę kwestię.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
×y
 Opinia
@Roman 29.06.2019 19:45

Rozmawiałam z menadzera działu to mi mówiła że to wszystko wyolbrzymiam zignorowała to wszystko A do głównego menadzera sklepu powiedziano mi że pracownik nie ma szans tylko menadżerowie danych działów mają szansę by z nim rozmawiac

Pomocna?
TakNie
×y
 Opinia
@Roman 29.06.2019 19:45

A zwolniła się z auchman bo mi wstyd było że pracownica na mnie krzyczy i że się śmieje że jak jestem chora i nie mogę dźwigać to że nie powinnam pracować i że mam się zwolnić. Przy klientach darka się na cały sklep aż mi wstyd było tam pracować. I teraz mi wstyd iść tam na zakupy. Więcej wstydu się najadłem i dużo stresu niż warta jest placa

Pomocna?
Tak1Nie1
Zibi
 Opinia

Byłem wieloletnim klientem marketu najpierw Billa, Elea i Simple a teraz kiedy zmieniono to na Auchan to jest tragedia. Półki puste, bałagan towar przyjeżdża późno albo tak małe ilości że trzeba polowanie urządzać. Stoisko z wędlinami jeszcze w miarę ale ceny wędlin odstraszające. Piekarnia? Rano jeszcze można kupić coś świeżego ale popołudniu i wieczorem trzeba polować. Obsługa tragiczna wolna jak żółw i łaskę robi jak się go o coś poprosi. Na sklepie można jeszcze ze dwie osoby znaleźć miłe ale to rzadkość. Obsługa na kasie żenada - trzeba się w cierpliwość uzbroić żeby być w miarę szybko skasowanym. Jedna rzuca towarem jak psu, druga musi wypowiadać wszystkie plotki, do innej strach podejść, następna ma ruchy słonicy,inna jeszcze udaje miss kasjerek , kolejny siada z miną Pana i władcy i łaskę robi że skasuje kogoś. Poza tym jak to wygląda żeby personel sprzątaniem sklepu się zajmował a potem na kasie siadał i towar podawał -obrzydliwe. Sklep schodzi na psy.

Pomocna?
Tak7Nie1
Aleksandra
 Opinia
@Zibi 05.06.2019 15:53

Rozumiem, że masz pewne obiekcje co do ogólnego funkcjonowania Auchan Polska, ale pamiętaj, iż w tym przypadku nie da się "przeskoczyć" niektórych problemów. Mam jednak nadzieję, że nie zniechęciłeś się całkowicie i nadal będziesz robił tam czasem zakupy?

Pomocna?
TakNie6
Kasjerka2018
 Opinia

Nie polecam Auchan Katowice (Kasy) Praca ciężka, napięty grafik Lizusy robią tylko na rano i weekendy mają wolne. Niska z najniższych stawek ( max 1300 zł, ale to naprawdę wygrana na loterii). Przerwa 15 min. Jedynie kasjerki są uwalone na kasie Brak możliwości posiadania przy sobie tel. Brak wyjścia do wc, ledwo co można się napić. Ochrona nie reaguje. Bardziej patrzą na ręce kasjerką, niż złodzieją... Zwalniają nawet z tego powodu, że matka/ kobieta miała w pełni, należący się jej urlop po poronny. Wstyd i hańba!!!!!! Kobieta-kobiecie Szczerze, nie polecam!!!!!!!

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MeGusta
 Opinia
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:53

Pisze to, wieczna rewirantka, która mataczy ukrywając ciążę. Kłamstwa rozgoryczonego lenia. Uważaj co piszesz, bo co raz w internet wrzucone nigdy nie zginie, a nie wiesz z kim się jeszcze w życiu spotkasz.

Pomocna?
Tak2Nie15
Edyta
 Opinia
@MeGusta 10.01.2019 19:00

@MeGusta ciąża to sprawa osobista i to kobieta decyduje kiedy i komu o niej powie. Twoja odpowiedź mało retoryczna i nijak ma się do oceny Kasjerki2018. Napisz jakie plusy Ty widzisz w firmie?

Pomocna?
Tak18Nie
MeGusta
 Opinia
@Edyta 12.01.2019 19:22

Opinia @Kasjerka2018 jest zakłamana. Jako pracownik Auchan 3 Stawy zapewniam, że nie dochodzi do tak kuriozalnych sytuacji wyżej opisanych. Kasjerzy mają zapewniony dostęp do wody pitnej, mają możliwość dodatkowego "zejścia" z kasy w celu skorzystania z toalety. Nikt tam w pampersach nie siedzi. Jeśli chodzi o tel to jest wewnętrzny regulamin pracy, który tą kwestię normuje - nie wiem czy podobałoby się Pani jakby kasjerka w trakcie obsługi rozmawiała przez prywatny telefon. @Kasjerka2018 podpisując umowę o pracę znała te warunki i zgodziła się na nie.

Pomocna?
Tak4Nie9
Ryszard
 Opinia
@MeGusta 13.01.2019 21:06

Mógłbyś odnieść się do tego, co zostało napisane na temat wynagrodzeń, które oferuje firma Auchan Polska zatrudnionym pracownikom na stanowisku kasjerek? Rzeczywiście tak wyglądają oferowane stawki, czy może z Twoich doświadczeń wygląda to zupełnie inaczej? Opisz proszę, co wiesz na ten temat.

Pomocna?
Tak2Nie
MeGusta
 Opinia
@Ryszard 22.01.2019 10:25

Kwoty podane przez @Kasjerka2018 to orientacyjne zarobki osób przebywających na L4. Wiarygodne informacje otrzymasz na rozmowie kwalifikacyjnej.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryszard
 Opinia
@MeGusta 22.01.2019 17:45

A czy jesteś w stanie napisać coś o rozmowie kwalifikacyjnej? Chciałbym dowiedzieć się, jak ona wygląda i na jakiego rodzaju pytania należy się przygotować ze strony firmy Auchan Polska? W trakcie rozmowy jest sprawdzana nasza wiedza i umiejętności, które będą przydatne dla pracodawcy? Będę bardzo wdzięczny za rzetelną odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Danka
 Opinia
@Ryszard 22.01.2019 10:25

Najlepiej dopytywać o szczegóły bezpośrednio przedstawicieli firmy. Skontaktuj się sam z nimi.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryszard
 Opinia
@Danka 29.01.2019 21:00

Rozumiem - myślałem jednak, że uzyskam informacje na ten temat w tym wątku, który dotyczy dyskusji na właśnie takie tematy. Jesteś osobą, która pracuje w firmie Auchan Polska? Słyszałaś coś na temat ewentualnych podwyżek wynagrodzenia? W najbliższym czasie można czegoś takiego się spodziewać? Doszły mnie słuchy, że planowane są takie ruchy, jednak nie wiem ile w tym prawdy.

Pomocna?
Tak1Nie
Markus Aurelius
 Opinia
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:53

Ludzie, proszę, uczcie się pisać poprawnie "Bardziej patrzą na ręce kasjerką, niż złodzieją..." piszemy kasjerkom, złodziejom. A co do opinii o sklepie, słabo to wygląda, współczuję, mam nadzieję, że się poprawią, a szefostwo (MeGusta) nie będą się tak nosić jak sami mają za uszami, co widać po agresywnych wpisach.

Pomocna?
Tak1Nie
Aleksandra
 Opinia
@Markus Aurelius 15.05.2019 15:46

Oczywiście - poprawność gramatyczna jest tu bardzo istotna, dlatego dziękuję, że starasz się pilnować tej kwestii. Jednak najlepiej byłoby, jakby Twoje wypowiedzi w większym stopniu poruszały tematy ściśle związane z aktualnymi warunkami pracy w Auchan Polska. Może posiadasz chociażby wiedzę, dotyczącą obecnych warunków płacowych? Czy w ostatnim czasie zwiększyły się tam pensje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Expracownik
 Opinia

Auchan ma zalety patrząc na nasz rynek pracy. Jest to firma napewno stabilna, pensja.na czas, jakies tam bony ( choc dla mnie to bzdura żeby były z funduszu socjalnego, powinny być dodatkiem do pakietu premiowego o.ktorym za chwilę), pakiet lux medu, tania silownia choć pracownikom szczególnie na PGC jest ona zbędna jeśli pracują notmalnie, jasno rozliczany czas pracy, system tempora, dofinansowanie urlopu, jest tego sporo i nie sposób tego odmówić, mozna poznać naprawde ciekawych, mądrych ludzi. Wszystko zależy od sklepu do którego traficie i rzecz jasna Dtrektora lub po prostu dyrektora ( duża liteta ma znaczenie ). P(usunięte przez administratora) Tak tak moi drodzy, w Auchan manager myje półki, towaruje, plauje grafiki, nadzoruje, zamiawia, robi akcje handlowe, zamawia dekoracje, polnuje spraw handlowych, robi podsumowania, prezentacje, szkolenia, rozmowy, briefey, spotkania z dyrektorem codziennie.1'5 h na których ciagle mówi.się o tym samym, i.musisz zmieścić się w ciagu 8h bo nadgodziny.nie są mile widziane. Przykładowo jesli jest "dym" w sezonie.i 6 h spędzam.na sklepie na hali przy palecie to czasu na.biurowe sprawy brakuje, dodatkowo dochodzą dyżury sklepowe u.mnie około 6 do8 w.miesiacu na ktorych ciężko jest zrobić coś od początku do.konca, biegania multum, rozmowy, telefony po prostu te dni to.dni dla.Sklepu. Po kolejne ciężko wypłacać pracownikom (usunięte przez administratora) zł brutto premi drukowania, podpisów wiecej niż to wszystko warte, dla.mnie jako.managera do.żałosne bo wiem ze.moja ekipa pracowała raz lepoej raz gorzej, ale lakka praca to nie była i byli zaangażowani. Najgorsze jednak jest brak.konsekwencji i decyzji Twoich przełożonych, w poniedzialek rób tak.bo taki standart, a we.środę jak sytuacja kryzysowa to standardy.na.bok bo trzeba to czy tamto. Ciągłe zmiany decyzji powoduja brak.zaufania Twoich ludzi do osoby mamagera, wychodzisz na.glupka że sam.nie wiesz czego chcesz. Większość wyższych stopniem chwali się ze zaczynali od.zwykłego pracownika...tak tak, i szybko.zapomnieli.ze wymiana TG , przerzucenie palet towaru nie.zadzieje sie w ciagu minuty, że burzy to pewien plan pracy jaki.manager.sobie zaplanowal, ma byc.najlepiej tu i teraz. Pensja mangera? Za ilosc spraw,.pracy, oraz odppwiedzialnosc (usunięte przez administratora) to niska, u.konkurencji powoduje uśmiechy na.rozmowach kwalifikacyjnych " proszę Pana my takich stawek nie mamy". Jesli zachorujesz, wezmiesz ze dwa trzy zwolnienia z.reguły przygotuj się na.cisnienie , malo.kogo.obchodzi co.dlaczego.. nie.ma.cie wiec senior.ma.wiecej pracy wiec jestes na cenzurowanym. Są sklepu gdzie jest senior, ktory ma pod sobą dwóch managerow, powieciee po co? Odpowiedzcie sobie sami. (usunięte przez administratora) Auchan nauczylo mnie tego, ze można byc Mangerem ktory tylko.wykonuje polecenia, nie masz swobody, nie.mozesz realizowac pomysłów, za to tego się od.Ciebie potem ocZekuje w prezentacjach. . . Kazde Auchan jest inne, bo to ludzie tworzą sklep. Z reguly jednak wuglada podobnie. Ja rozstalem sie z tą firmą, bo woleli pakować miliony w polki, dekoracje, plastiki w realach niż w zadowolonych ludzi ( nadmienie że rok po zakonczeniu przejecia reala wiele z rozwiązań w ktore poszło kupę pieniędzy jest z k zmieniane i juz nie aktualne ), dla moich pracowników dodatek (usunięte przez administratora)brutto miesięcznie to.duza kwota, ale jest to nieosiągalne. PrZejęcie reala okazalo.sie.kosztochlonne, a rynek.już sie.zmienil, zysku.nie.ma wiec jest jak.jest. Wielu moich Szefow.z.Poaseczna powinno.przyjeżdżać do.sklepow bez.zapowiedzi, zobaczyli by prawdziwe zycie sklepu, oni.nie sa.swiadomi co.sie wyprawia na.dole bo zawsze widza.porzadek, uscmiechy, uprzejmosci, a sklep w poniedzialek wyglada.conajmniej.ciekawie :) Auchan to.dobra firma.na.poczatek, ale.jesli.chcesz zarobić i sie rozwijac szukaj..:)

Pomocna?
Tak24Nie
MenaHa
 Opinia
@Expracownik 10.06.2017 09:50

Nic dodać nic ująć...brawo

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Toptop
 Opinia
@Expracownik 10.06.2017 09:50

to ile w końcu zarabia manager?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Markus Aurelius
 Opinia
@Expracownik 10.06.2017 09:50

Pytanie do administratora dlaczego tyle zostało usunięte przez administratora - wypada dopisać powód usunięcia. W przeciwnym razie zachodzi podejrzenie o sterowanie przez portal wypowiedzią na korzyść osób trzecich, w tym przyp. pracodawcy. A po co komu forum, gdzie to pracodawca steruje opiniami pracowników, równie dobrze moglibyście zamknąć się i zniknąć z rynku portali opiniotwórczych. Im dłużej te praktyki będziecie stosować, tym bardziej będzie obniżało się zaufanie do Goworka, aż w końcu skończycie z zerową aktywnością. Proszę podawać dlaczego coś zostało usunięte, działajcie profesjonalnie do kroćset!

Pomocna?
Tak5Nie1
Pioter
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja

Pełniłem obowiązki Managera w jednym ze sklepów Auchan (nie było to Piaseczno) i zdecydowałem się napisać kilka słów - bo jak ja szukałem pracy to nie mogłem znaleźć nic sensownego na temat tej firmy :) Praca Managera polega w głównej mierze na trzymaniu swojego działu w ryzach. Trzeba pilnować cen, promocji, obecności asortymentu, przygotowywać się na "gazetki", robić tzw. deklaracje (zamawianie produktów na konkretne akcje promocyjne + uzupełnienie stocku (zapasu), rozliczanie pracowników z czasu pracy oraz również pakowanie towaru w półki. Trzeba naprawdę ciężko pracować, szczególnie w gorących okresach, tj. święta bożego narodzenia, święta wielkanocne i urodziny Auchan, które są w maju (dużo gazetek, jedna po drugiej). Trzeba pamiętać, że wygląda pracy w bardzo dużej mierze zależy od dyrektora w sklepie - część z nich jest niewymagająca i przymyka oko na pewne niedoskonałości, natomiast występują również tacy, którzy zwracają uwagę na brud na półkach, pokrzywione listwy, kolejność ułożonych produktów itd - a to wszystko trzeba zrobić "na wczoraj" rzucając wszystkie swoje obowiązki i poprawiając wygląd sklepu. Dlatego właśnie często czasu nie wystarcza na wszystko - osoba początkująca na pewno nie będzie w stanie zmieścić się w 8 godzinnym trybie pracy i konieczne będzie wypracowanie nadgodzin. Te nie są płatne, wyłącznie do odbioru w późniejszym terminie. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najcięższa praca występuje na dziale PGC, Napoje, Sport i sezon a także Kultura (częste akcje promocyjne, wystawianie specjalnych stref + w przypadku działów spożywczych pilnowanie terminów ważności i świeżości produktów). Jednym z przyjemniejszych do pracy działów jest EM i Menaż (mało akcji promocyjnych, dosyć stały asortyment). Podsumowując: Praca w Auchan to naprawdę ciekawe doświadczenie, ale trzeba przygotować się na ciężką pracę, również fizyczną. Raz zbudowany sukces jest niemożliwy do utrzymania ze względu na dużą dynamikę i zmieniające się warunki - co chwilę pojawia się coś nowego a tęgie głowy z Centrali wymyślają usprawnienia, które tylko komplikują pracę i wprowadzają chaos wśród pracowników. W zależności od sklepu - obligatoryjna praca również w nocy. System naliczania czasu pracy sekundowy, 15 minut przerwy płatnej w ciągu 8 godzin pracy. Bony na święta, dofinansowanie do wakacji, premie kwartalne uzależnione od wyników sklepu. Występuje premia półroczna, którą naprawdę czuć w portfelu. Pozostałe premie są symboliczne. Wspominam ten czas dobrze, trzeba mieć dobry zespół na dziale, ludzi, którzy się nie opierdzielają - bo wtedy jest już połowa sukcesu. Moim zdaniem wypłata nieadekwatna do ilości obowiązków i stresu. Praca na dziale dla zwykłych pracowników dość wymagająca, ale za to prosta i powtarzalna. Trzeba wziąć paletę, wpakować towar na półkę i w sumie na tym obowiązki pracownika się kończą. Socjal na plus, prywatna opieka medyczna za darmo, ubezpieczenie za 1 grosz, dofinansowana w połowie karta sportowa. Obiady w zależności od sklepu - zazwyczaj dofinansowane (obiad dwudaniowy za 4-5 złotych).

Pomocna?
Tak14Nie2
Markus Aurelius
 Opinia
@Pioter 24.03.2019 20:14

Dobra opinia, podziękował. Jak dla mnie to koszt tego całego socjalu równie dobrze można by przerzucić na składnik pensji pracownika, dzięki czemu byłaby ona wyższa i opłacałoby się tam pracować także bez tych benefitów. A tak to tu benefit tam benefit tu dopłata tam dofinansowanie i wychodzi, że zarobisz 2 tys. za pracę ponad siły, ale masz się cieszyć z tych dodatkowych "prezentów", których wcale nie potrzebujesz, a które na siłę upycha się jako składnik oferty. Poza tym jedno ale "Trzeba wziąć paletę, wpakować towar na półkę i w sumie na tym obowiązki pracownika się kończą." - typowa opinia managera, który sam nie musi tego robić, bo zamiast machać łopata ma myśleć i kontrolować. Jakby te obowiązki paletowe były takie proste i przyjemne, to mnóstwo chętnych garnęłoby się do pracy. Tymczasem już nawet o Ukraińców trudno, bo wolą za zachodnią granice wyjechać. Praca fizyczna pracowników szeregowych w marketach stanowi podstawę istnienia tych wszystkich handlowych gigantów, tymczasem płaca na samym dole jest zawsze najniższa. Bez średniego szczebla managerów może obyć się niejedna firma, zaś bez pracowników szeregowych żadna nie ma racji bytu.

Pomocna?
Tak4Nie
Andrzej
 Opinia

To, co tam się dzieje to jakiś koszmar. Auchan przy ul. Mołdawskiej w Warszawie - p. Renata z nabiału znęca się nad pracownikami. Byłem świadkiem, jak wyzywa innych pracowników od (usunięte przez administratora) krzyczy na współpracownice lub mówi, żeby poszły do ośrodka pomocy społecznej bo są kretynkami. Co gorsza kierownictwo kompletnie nie zwraca na to uwagi. Kolejna sprawa - nie mam nic przeciwko zatrudnianiu Ukraińców, ale niech chociaż mówią po polsku. A nie, idziesz po wędlinę, a tam tylko sprzedawczyni jest Polką. Mało tego, kiedy nie można dogadać się z Ukrainkami, one zwracają się do niej, żeby zamiast nich obsługiwała. To za co dostają pieniądze? Kierowniczka to z kolei kompletna furiatka, która nie przyjmuje sprzeciwu. Współczuję też pracownikom z działu warzyw, którzy są bez przerwy pomiatani. Moje sugestie dla Auchan Polska Sp. z o.o.: - zatrudnić więcej Polaków - przeszkolić Ukraińców z polskiego - wprowadzić zakaz rozmów na sklepie w innym języku niż polski - odnosi się wrażenie, że obsługa obgaduje klientów - zgłosić p.Renatę z Mołdawskiej na policję o mobbing lub usunąć ją ze stanowiska - zmienić podejście do pracowników Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zatrudnić więcej Polaków

Pomocna?
Tak9Nie4
Agata
 Opinia
@Andrzej 11.12.2018 14:57

Bardzo Cię proszę, żebyś nie podawał na forum imion osób zatrudnionych w firmie. Jest to zabronione przez regulamin, który gwarantuje ochronę danych osobowych. Jeśli pojawiają się one we wpisie, administrator serwisu może go usunąć. Więcej szczegółów znajdziesz pod linkiem: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
Tak8Nie
Ja
 Opinia
@Andrzej 11.12.2018 14:57

Eeeee tam przesada????

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Andrzej 11.12.2018 14:57

Lekka przesada...

Pomocna?
Tak2Nie
Robert
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Auchan, potężna firma. (usunięte przez administratora) pod tytułem wielu niewiadomych nie mówiąc o braku przepływu informacji. Opiszę stanowisko pracownika hali, więc uczymy się jak specyficznie wykładać towar co i tak większość klientów nie zauważa. Praca przyjemna jak trafi się na odpowiednią ekipę, u mnie jest wielu menadżerów działów co wchodzą w odbyt dyrektorowi, przykre ale cóż się nie zrobi dla pieniędzy. Praca jak praca z klientem. Co na plus to baonu świąteczne około 400 złoty, dofinansowanie do Multisport gdzie płacimy tylko około 60 a i wczasy pod grusza i wiele innych ale stawka podstawowa mowa o wypłacie jest nie adekwatna...

Pomocna?
Tak5Nie
Piotrkowianin
 Opinia

W Piotrkowie Tryb. 3 dni przed Świętami Bożego narodzenia włącznie z Wigilią pracują wszyscy! Kasa, kasa, obroty i to dla zachodniego wyzyskiwacza. Jak pod zaborami kur... Powiedzieli, że im oddadzą po nowym roku. A ja pytam, jak u nich wygląda okres rozlizzeniowy, skoro oddadzą im w 2019 r.? Do tego Inspekcja Pracy przy kontroli za ciasto i kawę u dyrektora stwierdza, że wszystko jest ok. Wyzyskują ludzi za marne pieniądzei zero reakcji...!

Pomocna?
Tak7Nie
Ja
 Opinia
@Piotrkowianin 23.12.2018 21:28

To chyba normalne że w handlu przed świętami pracują wszyscy. Największe obroty.vokres rozliczeniowy to zdaje się 3 m-ce

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasjerka2018
 Opinia

C.d Oszukują na premiach, odszkodowaniach i wczasach pod gruszą. Auchan 3 Stawy Nie polecam!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie
MeGusta
 Opinia
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:57

Jak się nie chodzi do roboty to się nie ma premii.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kasjerka2018
 Opinia

Lizusy 2 umowę, mają na czas nie określony, a zwykli na 3 mies. PIP potrzebny Auchan 3 Stawy Nie polecam!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie1
MeGusta
 Opinia
@Kasjerka2018 01.12.2018 00:59

Więcej rewirów bierz, a potem zdziwko, że umowa nieprzedłużona. Proszę nie mylić solidnej pracy z lizusostwem.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ihor
 Opinia

Jakie agencje pracy zatrudniają ukraińców w Auchan?

Pomocna?
TakNie
Andrzej
 Opinia
@Ihor 07.12.2018 07:11

Golden

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Xyzzz
 Opinia

Czy to prawda, że w poniedziałki po niedzielach niehandlowych pracownicy magazynu na pierwszej zmianie pracują od godziny 5? Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
eloelo320
 Opinia

firma auchan jest straszna głupia i miałem taką sytułacje że obsługa była niemiła i nieustępliwa nigdy nie wejdę do tego sklepu Moje sugestie dla Auchan Polska Sp. z o.o.: o84fy5yf58yf85u8x Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: niebyć zmęczony i zły

Pomocna?
TakNie1
Karolina
 Opinia

Nie polecam, pracowałam 4 lata robiąc to co menadżerka a świeżaki mają wszystko w (usunięte przez administratora) i dostają podobną stawkę do mojej. Klimat w pracy to porażka, ochrona przywala się jak za długo porozmawiasz z kolegą z pracy zamiast pilnować działów.

Pomocna?
Tak8Nie
Klaudia
 Opinia
@Karolina 31.08.2018 21:28

Ale to nie rozumiem, kto ci każe robić wszystko to co managerka jeśli nią nie jesteś? Sama jesteś sobie winna bo na to pozwalasz. Raz pokazałaś, że zrobisz i teraz ciągle będą cię wykorzystywać. Ja pracuje w Auchan od roku i traktuję pracę jak pracę a nie swoje drugie życie jak niektórzy. Nie powiem idealnie nie jest ale przychodzę do pracy robię swoje 8 godzin i idę do domu. Robię tylko to co mam w umowie i za co mi płacą czyli obsługa klienta i dbanie o swój dział np.sprzatanie bo to dział ryby i tyle. Nikt mi nie narzuci że mam odwalać za kogoś robotę.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anomim
 Opinia

Oszukuja klientow na temat rat w gazedce i na informacji podaja informacje wprowadzającą klijeta w blont.

Pomocna?
Tak1Nie
EEM
 Opinia

A ten spasiony ochroniarz - kapuś i donosiciel dalej tam siedzi w Piasecznie?

Pomocna?
Tak4Nie
Kinuś
 Opinia

Jestem z E-commerce. Odkąd Auchan się połączyło z E-commercem wszystko jest gorzej. Rządzą betony niereformowalne, które uważają że hipery nadal są najważniejsze. Ostatnio odszedł od nas dyro od logistyki. Gość był najlepszym menadżerem jakiego znaliśmy i na dodatek był profesjonalny. A odszedł bo po zmianie podobno dostał takie warunki od Auchan że byłby głupi jakby się zgodził. Panie Panie J. pozdrawiamy i czekamy może nas Pan stąd zabierze do pracy gdzie ludzi się szanuje tak jak Pan to robił.

Pomocna?
TakNie
2 kierowców
 Opinia
@Kinuś 13.09.2018 07:24

Już nigdy nie będzie takiej atmosfery jak kiedyś. Podobno stary dyro szuka ludzi. Macie jakiś namiar? Lepiej u niego za mniej niż w tym (usunięte przez administratora) nawet jakby dali więcej. Chociaż kaska by się przydała też.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca
 Opinia
@Kinuś 13.09.2018 07:24

A ja uwazam, ze dopiero za obecnevo Pana J. Pensje poszly do gory. Poprzedni J. Nie mial sily przebicia i dlatego placil minimum krajowe. Wiec zmiana jest na plus.

Pomocna?
TakNie
Kierowca
 Opinia
@Kinuś 13.09.2018 07:24

Za poprzedniego Pana J. Zarabialo sie minimum krajowe. Nie mial sily przebicia. Za nowego Pana J. Z kasa jest duzo lepiej. Dodatkowo wcale nie odczuwam roznicy atmosfery, jest taka sama. Wiec jak dla mnie teraz jest znacznie lepiej

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
LOLEK stary kierowca
 Opinia
@Kierowca 30.10.2018 14:34

I tu się mylisz. Stary J był szefem nowego pana J. To on załatwiał większą kasę dla nas. Poza tym rynek wymógł podniesienie stawek. Nowy pan J mówi, że i tak dużo zarabiamy, bo w markecie zarabia się dużo mniej. Jedno co teraz mamy to to że nie płacą nam jak robimy więcej punktów. I jestem pewny, że jak nie ma starego J to nikt za nami nie stanie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wkurzony kierowca
 Opinia
@Kierowca 30.10.2018 13:06

Ty nie jesteś kierowcą. Gdybyś był kierowcą w zespole nie pisałbyś takich bredni. Bzdury piszesz, wszyscy wiedzą, że jest źle. magazyn kończy późno, my mamy spóźnienia nie z naszej winy, nie ma premii za punkty powyżej planu bo taką możliwość zabrali. I to jest ta twoja lepsza kasa? Po co zabierać od kogoś punkty żeby pomóc jak nie ma za to kasy, 20 punktów dziennie i brak czasu . Weź się chłopie ogarnij. Pisać możesz, że jest wszystko super ale nie jest. Jest dużo gorzej. I w wynikach, w atmosferze, we wszystkim.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca
 Opinia
@LOLEK stary kierowca 06.11.2018 14:48

Ja wiem, ze mam ponad 1000 wiecej. Stary J to byl cieple kluchy jako szef, chociaz na transporcie sie znal. I nic nie zmieni mojej opinii.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bardzo stary kierowca
 Opinia
@Kierowca 10.11.2018 21:08

Jestem bardzo długo w Auchan i byłem przed J, zanim przyszedł i jestem teraz. Było na początku średnio, później było dobrze jak był stary J, a teraz jest do (usunięte przez administratora) Zarabiasz większą kasę bo taki jest rynek a nie dlatego że ktoś coś załatwił. W selgrosie płacą dużo i gdyby Auchan nie podniosło kasy wszyscy by odeszli. Kilku naszych tam już jest. A stary J zawalczył o premie jak miał blokadę na podnoszenie kasy. Mogłeś robić więcej zamówień i miałeś dodatkową kapustę a teraz? I jakoś nie poczułem ciepłych kluchòw. Nie każdy się drze jak sam wiesz kto. Dobry menadżer się nie drze. Stary miał szacun u ludzi i on szanował ludzi. A teraz liczy się tylko ile rozwieziesz zamówień im więcej tym lepiej ale kasy za więcej nie ma. I skończmy już gadać o starym bo jego już nie ma.

Pomocna?
TakNie
Aleksander
 Opinia
@Bardzo stary kierowca 15.11.2018 12:01

@Kierowca, @LOLEK stary kierowca, proszę Was byście nie podawali w swoich wpisach inicjałów oraz innych informacji wskazujących na konkretną osobę związaną z firmą. Jest to zabronione przez regulamin ze względu na ochronę tożsamości. Komentarze, które to postanowienie łamią, mogą być skasowane. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do zasad obowiązujących w serwisie: https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mercedes
 Opinia
@Aleksander 19.11.2018 12:48

Jest 40 kierowców, nie ma LOLKA, to ksywka, starych kierowców jest że 20.

Pomocna?
Tak1Nie
Tolek
 Opinia

Czy może ktoś napisać czy jest prawdą budowa kolejnego sklepu? Kiedyś pracowałem w Auchan i miło wspominam a teraz czasami dowiaduję się o nowiny. W sumie to jedno z lepszych miejsc do pracy w handlu. Wiadome jest, że jak ktoś nie lubi takiej roboty to mu będzie źle.

Pomocna?
TakNie
Tola
 Opinia
@Tolek 31.05.2017 20:38

Tolek jesteś podstawiony?Co chwilę jakaś super opinia

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ona
 Opinia
@Tolek 31.05.2017 20:38

Prawda jest taka że pracują tylko ci którzy nie mają innego wyjścia, jak myślisz dlaczego jest tak mało chętnych do przyjęcia a jak są to odchodzą po dwóch dniach . Na nieustanne przebudowy działów są pieniążki ale żeby dostać marne grosze premii musisz wyrobić cel obrotu który jest nie do wykonania..

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
chłopak
 Opinia

Witam, ktoś powie jak wygląda sprzedaż akcji pracowniczych przy zwalnianiu ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zainteresowana z problemem
 Opinia

Dzwonie na Nr 22 7038200 Niby do Dyrekcji tel ... i Tylko info Prosze czekac i muzyczka powalajaca ... 2x po 10 minut jestem juz u kresu wytrzymalosci ... Wtorek godz 9,13 a tam nikt nie odbiera ... Od ktorej godz DYREKCJA pracuje ????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
karakal
 Opinia

firma super ale 0 komunikacji brak relacji między członkami korporacji strach w oczach pracowników = widzę na każdym kroku smutne

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mariola1234
 Opinia

Cześć wszystkim !!! Ja pracuje w Auchan Częstochowa a dokładnie Poczesna. Moje odczucia co do pracy w tej firmie są nieciekawe. Nigdy nie wiesz kiedy na Ciebie zaczną wieszać psy. Ja sama po odejściu z pracy mojego managera, chłopaka którego zaangażowanie do tej pracy było niesamowite a jego kontakt z nami i warunki jakie nam stwarzał były bardzo dobre. Chciało nam się pracować - ale niestety on sam odszedł bo nie chciał uczestniczyć w tej całej atmosferze jaka tu panuje. Na tą chwile jest coraz gorzej. Brak kompetentnych zarządzających, bałagan a zarobki bardzo słabe. Szkoda że dyrekcja Auchan Polska nie chce się przyjrzeć bardziej na to co dzieje się u nas.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@MIKA, co według Ciebie musiałoby się zmienić w relacji pracodawca-pracownik w firmie Auchan Polska, aby nie było problemu z naborem nowych pracowników. Czy zmiana płacy byłaby wystarczającym czynnikiem, czy jednak inne aspekty też wymagają przemodelowania? Zachęcam również inne osoby do zabrania głosu w tej sprawie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MIKA
 Opinia
@Karolina 05.07.2018 19:50

1 Zarobki- jak będą odpowiednie do tych stanowisko to będą tez ludzie chętni do pracy, zmniejszy sie ilość zwolnień lekarskich pracownikow 2 Inny system rozliczenia pracownika w Temporze, tu pracuja dorośli ludzie którzy wiedza ze praca musi być wykonana a nie narzucone nadgodziny Może jak księgowość nie zamknie kolejnego miesiąca bo już są takie braki w kadrach to może "gora" się obudzi bo nie maja zielonego pojecia o niczym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MIKA
 Opinia
@Karolina 05.07.2018 19:50

Dodatkowa smieszna premia, jak się pojdzie na zwolnienie to juz zabierają - nikt nie bierze pod uwage ze pracuja tu samo kobiety które maja dzieci i one czasem choruja a pracy nikt za te osoby nie zrobi po powrocie robią nadgodziny ale premia juz sie nie należy.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pawlo
 Opinia
@Karolina 05.07.2018 19:50

Nie chodzi tu o pieniądze a o atmosferę jest tragiczna a zwłaszcza na woli

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

Wasze ostatnie opinie wskazują, że zarobki są powodem największego niezadowolenia wśród osób zatrudnionych w Auchan Polska. Czy w związku z tym podejmowane są przez pracowników jakieś próby negocjacji swoich stawek, czy umowy są tak zredagowane, że wykluczają taką możliwość. Co w związku z tym moglibyście poradzić osobom, które będą aplikować na wolne miejsca pracy w tej firmie. Jak Waszym zdaniem dokonać korzystnej dla pracowników zmiany w tym aspekcie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

Czy potrzebują pracowników? Na jaki dział?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
MIKA
 Opinia

Po 3tyg pracy stwierdzam ze Auchan to jedna wielka porażka ! Myślą ze jedna osoba będzie robić na 2 etaty. Ludzi brak do pracy bo tak słabo płacą a z czasem pracy robią pod gorke pracownikowi -wszystko aby było na nie korzysc pracownika. Oby tak dalej to nawet Ukraińcy nie będą chciali przyjść do Centrali.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia

@Kamila kwestia umów o której piszesz jest zgodna z prawem, to że w innych firmach bywa inaczej nie oznacza, że pracodawca musi od razu po umowie na okres próbny dawać od razu umowę na czas nieokreślony. Być może do obowiązków ochrony należała także kontrola pracowników. Czy problem o którym piszesz polega na tym, że w Auchan Polska stosowana jest zbyt duża kontrola pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamila
 Opinia

Dziwny temat z umowami, w innych podobnych zakładach pracy dostaje się umowę próbną a po tej umowie na czas nieokreślony a w obiekcie, którym pracowałam pracownicy dostają umowy próbne i dwie na czas określony. Kolejny aspekt, który mi się nie podobał to ochrony, która zamiast przeciwdziałać stratą sklepu to śledziła pracowników i tworzyła notatki w tym na mnie, że użyłam telefonu na około 5 min w ciągu pracy. Wynagrodzenie jakie dostałam na umowie to 2300, dla jednego do spoko a dla drugiego to mało. Praca jaką wykonywałam na dziale to wykładanie towaru, odbieranie służbowego telefonu i odpowiadanie na pytania klientów (kasy często dzwoniły bo produkt nie posiadał kodu), inwentaryzacje, mapowanie działu, i wszytko to co menadżer czy dyrektor zażyczył (bez skojarzeń).

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Auchan Polska Sp. z o.o. - Piaseczno

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny