Auchan Polska Sp. z o.o.
3 117 6 1

Opinie o Auchan Polska Sp. z o.o.

Kinuś

Jestem z E-commerce. Odkąd Auchan się połączyło z E-commercem wszystko jest gorzej. Rządzą betony niereformowalne, które uważają że hipery nadal są najważniejsze. Ostatnio odszedł od nas dyro od logistyki. Gość był najlepszym menadżerem jakiego znaliśmy i na dodatek był profesjonalny. A odszedł bo po zmianie podobno dostał takie warunki od Auchan że byłby głupi jakby się zgodził. Panie Panie J. pozdrawiamy i czekamy może nas Pan stąd zabierze do pracy gdzie ludzi się szanuje tak jak Pan to robił.

2 kierowców
@Kinuś 13.09.2018 07:24

Już nigdy nie będzie takiej atmosfery jak kiedyś. Podobno stary dyro szuka ludzi. Macie jakiś namiar? Lepiej u niego za mniej niż w tym (usunięte przez administratora) nawet jakby dali więcej. Chociaż kaska by się przydała też.

Arek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!

Tolek

Czy może ktoś napisać czy jest prawdą budowa kolejnego sklepu? Kiedyś pracowałem w Auchan i miło wspominam a teraz czasami dowiaduję się o nowiny. W sumie to jedno z lepszych miejsc do pracy w handlu. Wiadome jest, że jak ktoś nie lubi takiej roboty to mu będzie źle.

Tola
@Tolek 31.05.2017 20:38

Tolek jesteś podstawiony?Co chwilę jakaś super opinia

karakal

firma super ale 0 komunikacji brak relacji między członkami korporacji strach w oczach pracowników = widzę na każdym kroku smutne

Karolina

Nie polecam, pracowałam 4 lata robiąc to co menadżerka a świeżaki mają wszystko w (usunięte przez administratora) i dostają podobną stawkę do mojej. Klimat w pracy to porażka, ochrona przywala się jak za długo porozmawiasz z kolegą z pracy zamiast pilnować działów.

Mariola1234

Cześć wszystkim !!! Ja pracuje w Auchan Częstochowa a dokładnie Poczesna. Moje odczucia co do pracy w tej firmie są nieciekawe. Nigdy nie wiesz kiedy na Ciebie zaczną wieszać psy. Ja sama po odejściu z pracy mojego managera, chłopaka którego zaangażowanie do tej pracy było niesamowite a jego kontakt z nami i warunki jakie nam stwarzał były bardzo dobre. Chciało nam się pracować - ale niestety on sam odszedł bo nie chciał uczestniczyć w tej całej atmosferze jaka tu panuje. Na tą chwile jest coraz gorzej. Brak kompetentnych zarządzających, bałagan a zarobki bardzo słabe. Szkoda że dyrekcja Auchan Polska nie chce się przyjrzeć bardziej na to co dzieje się u nas.

Karolina

@MIKA, co według Ciebie musiałoby się zmienić w relacji pracodawca-pracownik w firmie Auchan Polska, aby nie było problemu z naborem nowych pracowników. Czy zmiana płacy byłaby wystarczającym czynnikiem, czy jednak inne aspekty też wymagają przemodelowania? Zachęcam również inne osoby do zabrania głosu w tej sprawie.

MIKA
@Karolina 05.07.2018 19:50

1 Zarobki- jak będą odpowiednie do tych stanowisko to będą tez ludzie chętni do pracy, zmniejszy sie ilość zwolnień lekarskich pracownikow 2 Inny system rozliczenia pracownika w Temporze, tu pracuja dorośli ludzie którzy wiedza ze praca musi być wykonana a nie narzucone nadgodziny Może jak księgowość nie zamknie kolejnego miesiąca bo już są takie braki w kadrach to może "gora" się obudzi bo nie maja zielonego pojecia o niczym.

MIKA
@Karolina 05.07.2018 19:50

Dodatkowa smieszna premia, jak się pojdzie na zwolnienie to juz zabierają - nikt nie bierze pod uwage ze pracuja tu samo kobiety które maja dzieci i one czasem choruja a pracy nikt za te osoby nie zrobi po powrocie robią nadgodziny ale premia juz sie nie należy.

Pawlo
@Karolina 05.07.2018 19:50

Nie chodzi tu o pieniądze a o atmosferę jest tragiczna a zwłaszcza na woli

Karolina

Wasze ostatnie opinie wskazują, że zarobki są powodem największego niezadowolenia wśród osób zatrudnionych w Auchan Polska. Czy w związku z tym podejmowane są przez pracowników jakieś próby negocjacji swoich stawek, czy umowy są tak zredagowane, że wykluczają taką możliwość. Co w związku z tym moglibyście poradzić osobom, które będą aplikować na wolne miejsca pracy w tej firmie. Jak Waszym zdaniem dokonać korzystnej dla pracowników zmiany w tym aspekcie?

Walić auchan!

Dzisiaj dostałem zawału z powodu uświadomienia jak firma rypie mnie w (usunięte przez administratora) Jestem zastępcą menadżera dz.bezpieczeństwa - zarabiam na rękę 1900 (około), menadżer zapewniał mnie, że to i tak dużo. Dzisiaj menadżer działu przemysłowego zostawił na biurku wyciąg jak to nazywają w firmie "fiszka" i zarabia 4050 brutto! To jak to jest, kto lepiej poliże (usunięte przez administratora) przełożonemu ten dostanie więcej!

Zainteresowany

Czy potrzebują pracowników? Na jaki dział?

MIKA

Po 3tyg pracy stwierdzam ze Auchan to jedna wielka porażka ! Myślą ze jedna osoba będzie robić na 2 etaty. Ludzi brak do pracy bo tak słabo płacą a z czasem pracy robią pod gorke pracownikowi -wszystko aby było na nie korzysc pracownika. Oby tak dalej to nawet Ukraińcy nie będą chciali przyjść do Centrali.

Karolina

@Kamila kwestia umów o której piszesz jest zgodna z prawem, to że w innych firmach bywa inaczej nie oznacza, że pracodawca musi od razu po umowie na okres próbny dawać od razu umowę na czas nieokreślony. Być może do obowiązków ochrony należała także kontrola pracowników. Czy problem o którym piszesz polega na tym, że w Auchan Polska stosowana jest zbyt duża kontrola pracowników?

Kamila

Dziwny temat z umowami, w innych podobnych zakładach pracy dostaje się umowę próbną a po tej umowie na czas nieokreślony a w obiekcie, którym pracowałam pracownicy dostają umowy próbne i dwie na czas określony. Kolejny aspekt, który mi się nie podobał to ochrony, która zamiast przeciwdziałać stratą sklepu to śledziła pracowników i tworzyła notatki w tym na mnie, że użyłam telefonu na około 5 min w ciągu pracy. Wynagrodzenie jakie dostałam na umowie to 2300, dla jednego do spoko a dla drugiego to mało. Praca jaką wykonywałam na dziale to wykładanie towaru, odbieranie służbowego telefonu i odpowiadanie na pytania klientów (kasy często dzwoniły bo produkt nie posiadał kodu), inwentaryzacje, mapowanie działu, i wszytko to co menadżer czy dyrektor zażyczył (bez skojarzeń).

Karolina

@Mika Skoro piszesz, że dostałaś pracę po 1 rozmowie to znaczy, że proces rekrutacji nie jest przedłużany bez powodu. Na jakim stanowisku rozpoczęłaś pracę? Jak Twoje pierwsze wrażenia? @Korek Dlaczego tak uważasz? Czym to jest spowodowane?

Kama

Zgadzam się z większością złych opini o pracy w Auchan.Praca w ksiegowości koszmar współczuję ludziom którzy tam zostali ,bo mądrzy odeszli.Nie warto się poświęcać ,szkoda zdrowia i nerwów .Lepiej poszukać nowej pracy i jak najszybciej o niej zapomnieć.Ja tak zrobiłam.Polecam życie nie kończy się na pracy w Auchan- teraz już to wiem.

Mika
@Kama 13.02.2018 00:02

Mozesz.cos.wiecej.napisac ? Wyslalam tam cv, jakie sa zarobiki?

anonymous
@Mika 15.05.2018 17:40

3000 brutto + premia 210pln

admin
@Mika 15.05.2018 17:40

3000 brutto + 210 premia

Mika
@anonymous 17.05.2018 11:35

W ksiegowosci sa chyba 2 dzialy? Obydwa beznadziejne? Kierowniczka jaka jest? Na co jest najwieksze cisnienie?

Mika
@anonymous 17.05.2018 11:35

Premia to brutto?

anonymous
@Mika 01.06.2018 09:18

premia brutto. podział na PtP RtR i OTC a nastepnie PtP rozdzielone na kolejne działy. ciśnienie na ilość najlepieij z wysoką jakością i bez L4 ale po 2 tygodniach L4 to jedyna szansa na odpoczynek.

Chętny do pracy

Najlepiej dla niektórych żeby zasiłki były odpowiednio wysokie!!! Normalna firma i tyle w temacie.

Korek
@Chętny do pracy 13.05.2018 18:17

Narmalna dla nie normalnych i tyle w temacie .

Karolina

@Mika Czy dostałaś już odpowiedź na swoją aplikację? Jeśli tak to podziel się proszę swoimi wrażeniami. Informacje te będą cenne dla innych użytkowników. @h. Na pewno wszystko złe jest w Auchan Polska? Może kwestie atmosfery w pracy warto poruszyć z kierownikiem? Pamiętaj, by nikogo nie obrażać na forum, bo zabrania tego regulamin.

Mika
@Karolina 24.05.2018 14:52

Tak, dostałąm sie po 1 rozmowie. Kase w miare oki. To nie jest moja pierwsza praca wiec wiem ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma. Praca w centrali a na hali to 2 rozne swiaty.

wolf

Po niemal 6 miesiącach w kasie nasuwają mi się nowe wnioski: 1. Praca dla ludzi z Ursynowa, Mokotowa, Piaseczna - czas dojazdu i koszty paliwa czynią tę pracę mało opłacalną, ze Śródmieścia samochodem około godziny, koszt paliwa miesięcznie ok. 500 PLN, komunikacją jakieś półtorej godziny, taniej, ale tłok w metrze taki jak w puszce sardynek, kto ma samochód wybiera samochód, kasjer pracuje 7 godzin, a w domu nie ma go 11 - 12 2. Niestety brak całego etatu - co stawia pracownika w niejasnej sytuacji wobec ZUS, zbierania na emeryturę, rentę, obecnie jest niby emerytura kapitałowa i nie ważny jest wymiar czasu pracy, ale lepiej dmuchać na zimne, przepisy w Polsce zmieniają się jak w kalejdoskopie i dobrze trzymać rękę na pulsie, by za 25 lat urzędnik ZUS nie powiedział, sorry, nie miałeś całego etatu, cmoknij się, 3. Kasjerzy dostają coraz więcej obowiązków - między innymi mają wyczuć w ręku różnicę w masie produktu, nieuczciwi klienci ważą np. 3 pomidory, a po zważeniu dokładają jednego, kasjer skanując produkty ma wyczuć tę różnicę, biorąc po uwagę tempo pracy i ilość przerzucanych produktów jest to niemożliwe, 4. Jest fajna atmosfera pracy, nie ma mobbingu, krzyków, człowiek siada na kasie i liczy, wypada godzina końcowa to zamyka i idzie do domu, nie zostaje się po godzinach, 5. Warto popracować jakiś czas, nauczyć się działać a kasie, a później szukać poważniejszej pracy

Dzik

Powinno się pozamykac te molochy bo nic z tego ludzie tam nie mają oprócz marnych zarobków wstyd (usunięte przez administratora)

Pracownik

Pracowałem w Auchan 4 lata żadnych szkoleń nie mialem. Premie po 35 zl. Brutto podpisywałem. Rozwój zawodowy na papierze tylko. Podwyżki są po 50-100 zl na rok brutto. Chcecie normalnie zarabiać ? Szukajcie gdzie indziej pracy. W 2016 roku pensja na poziomie 2100 brutto teraz może z 2300.

Dzik
@Pracownik 21.09.2017 23:18

To naprawdę (usunięte przez administratora)

Karolina

Może da się napisać coś pozytywnego na temat pracy w Auchan Polska? Ostatnie opinie na forum nie są dobre. Jednak jeśli chodzi o warunki pracy oraz zatrudnienia to może w tej kwestii można zmienić coś na plus. Zachęcam do wypowiadania swoich opinii oraz dzielenia się bieżącymi informacjami na temat rekrutacji na poszczególne stanowiska oraz ich przebiegu. Czy firma proponuje benefity swoim pracownikom? Jeśli tak to warto o tym wspomnieć na forum. Są to świadczenia dodatkowe, których rolą jest większa motywacja pracowników.

h.
@Karolina 17.04.2018 22:02

O tej firmie jedyną pozytywną rzeczą jaką można napisać jest to, że wypłata na konto wpływa regularnie bez kłopotów i nic więcej:) Wszystko inne jest złe. Pracuje tam za dużo chamów i prostaków od najwyższych do najniższych stanowisk, a to ma wpływ na atmosferę. Nikt nie chce być obgadywany za plecami, czy też poniżany.

Dzik
@h. 20.04.2018 16:44

Typowa (usunięte przez administratora)

Administrator

Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z Auchan Polska. Jak dziś wygląda zatrudnienie w tym przedsiębiorstwie?

heniek
@Administrator 16.04.2018 09:35

nic się nie zmieniło/ nadal DNO

zniesmaczony

Jeśli ktoś nie wie co pisze to będzie lepiej jak przestanie pisać. Cóż to za porównanie

Piotrek Pi

Auchan Raczej Auscheitz niegodziwe warunki pracy zle traktowanie pracownikow przez mng praca praca nic wiecej.male.premie mobbing mng nic.nie robia maja uklady z dyrektorem.zawsze pacownik bedzie najgorszy managerowie to lizodupy bez mydla wchodza w (usunięte przez administratora) dyrektora.Najgorsza praca w jakiej robilem zaklamani ludzie jak psy falszywe (usunięte przez administratora)

wolf

Od listopada pracuję na kasie w Auchan. Nie jest to praca marzeń, ale z całą stanowczością można powiedzieć, że jest najczystsza. Nie jest specjalnie ciężka i czas szybko mija, przesuwa się produkty po ladzie, skanuje i tyle, nic skomplikowanego. Zarobki nie są wysokie, jest ewentualnie możliwy awans na liniową/liniowego, ale to strzał we własną stopę. Biedni ludzie, muszą się nabiegać, rozmieniają pieniądze, pomagają, zbierają koszyki, lepiej siedzieć sobie w kasie. Warto może popracować kilka miesięcy tak dla porównania, dobre rozwiązanie dla uczniów, studentów, emerytów. Po pewnym czasie widzę, że trzeba szukać poważniejszej pracy, tak by zarobić chociaż ze 3000 brutto.

Tolek

Jeśli ktoś myślał, że pójdzie do pracy w takim dużym obiekcie i będzie się obijał to jest rozczarowany. Dla mnie to było oczywiste od poczatku i teraz pracuję, nie narzekam i całkiem nieźle zarabiam. Takie nastawienie bardzo pomaga, zresztą pracowici zawsze sobie poradzą.

Kasia
@Tolek 04.10.2017 18:00

To podziel się z nami wszystkimi ile zarabiasz i na jakim stanowisku? :)

kasjer
@Kasia 13.12.2017 18:30

to penie leser przydupas albo filarek od grzania krzesełka

kasia
@kasjer 20.12.2017 14:03

w auchanie po kilku latach pracy dalej zarabiasz najnizsza krajową + premie które nie zależą od ciebie :)

inny
@Tolek 04.10.2017 18:00

napewno jakiś filar za biurka dobrze zarabia ha ha ha ha dobre!!!

Mng
@inny 10.02.2018 21:23

Tak z 2100moze brutto

Kama

Zgadzam się z większością złych opini o pracy w Auchan.Praca w ksiegowości koszmar współczuję ludziom którzy tam zostali ,bo mądrzy odeszli.Nie warto się poświęcać ,szkoda zdrowia i nerwów .Lepiej poszukać nowej pracy i jak najszybciej o niej zapomnieć.Ja tak zrobiłam.Polecam życie nie kończy się na pracy w Auchan- teraz już to wiem.

Eryk

W sytuacji gdy na rynku zaczyna brakować ludzi do pracy sądzę, że firmy będą zmuszone podnosić zarobki. W przeciwnym razie nie będzie komu pracować.

Sponge
@Eryk 18.12.2017 15:26

Wolą zatrudniać za wyższe stawki pracowników z ukrainy niż podnieść wynagrodzenia dla etatowych pracowników.

ja

Kto opowie, co to za praca, w jakich godzinach i za ile Pracownik Administracji - kontrola i analiza cen konkurencji. Czy jest to umowa o pracę czy raczej zlecenie? Z góry dziekuję

Obeznany
@ja 26.07.2017 18:43

Jedna zmiana (6-14), umowa o prace. Chodzisz ze skanerem i skanujesz ceny konkurencji + papierkowa robota w biurze.

Anna

Nie doceniają pracowników. W księgowości szeregowy pracownik ma zarobki 2000 zł na rękę po 10 latach pracy. Odradzam ten dział. Managerowie księgowości, którzy mieli wiedzę pouciekali. Odradzam i czekam na opinie innych pracowników księgowości, śmiało.

Zostaw opinię o Auchan Polska Sp. z o.o. - Piaseczno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska Sp. z o.o.