Auchan Polska
2 24 6 1

Opinie o Auchan Polska

luki

NIe polecam, stres na kazdym szczeblu pracowniczym

Miro

Jeśli takie praktyki mają miejsce w firmie to powinniście zgłosić szefowi, może wpłynie na zmianę zachowania?

Marta

@Lalala Ty byłaś managerem czy zwykłym pracownikiem w firmie Auchan? Czy kiedykolwiek jakiś pracownik po L4 zapytał czemu został przeniesiony? Może nie tylko powodem było zwolnienie lekarskie lub urlop na żądanie, a coś jeszcze o czym inni pracownicy nie wiedzieli? Może warto się upewnić?

Lalala
@Marta 02.05.2018 13:06

Jestem pracownikiem w dalszym ciagu, aczkolwiek mam teraz ..... na ta prace i nie zalezy mi juz na tym pracownicy sa przenoszeni za chorobowe i UZ wiem o tym o to wszyscy wiedza menagerzy to ukrywaja tylko mowia miedzy soba a moj menager o tym powiedzial w prost za co bylo przeniesienie zlamanie nogi w pracy co lepsze. ???? nie zalezy im na pracownikach niema co ukrywac. Mowia ze to w nagrode zeby sie rozwijac haha smiechu warte kiedys wzielam uz z powodu jelitowki a ze bylam sama na dziale musieli sciagnac inna osone z wolnego jal przyszlam po 4dniach po chorobowym przyszedl do mnie senior Pan który jest nad menagerem i zapytal jakim prawem wzielam uz bo oni mieli problem bo nikt nie chcial przyjsc na druga zmiane no niestety dostalam taki opieprz ze sie poplakalam za swoj urlop straszne to jest nikomu nigdy nie polece pracy w auchanie.

Baska
@Lalala 27.07.2018 19:17

Po prostu brak szacunku dla pracownika, jeszcze nie wiedzą że doświadczony pracownik to skarb. A przeniesienie na inny dział to wielki stres i to właśnie może być przyczyną straty pracowników którzy odchodzą. To powoduje rotacje i zaburza pracę działów,ale skoro tak podchodzą do pracowników to należy omijać ich z daleka.

Baska
@Marta 02.05.2018 13:06

Osoby są przenoszone nawet za widzimisię menagera bo chce jakiejś osobie zrobić dobrze i twoje miejsce ma kogoś. To jest loteria wieczny stres i ta propaganda że sklep na siebie nie zarabia, śmiechu warte tzn. że sklep jest bo jest i nic z tego nie mają. Dobrze ze juz tam nie pracuję.

Pola

Powiem tak pracowałam w Auchan Gliwice... Masakra porażka totalna... Dziewczyny z ekipy niby zgrane ale potrafią obgadać na maksa..... Na l4 lepiej nie chodzic... Jak dziecko chore to urlopu na żądanie nie bierz bo wtedy mogą przenieść na inny dział.... Dziewczyny potrafią być nieuprzejme.. Nie polecam nikomu pracy w Auchan... A jeszcze jak z pracownika zrobi się manager to potrafi ci uprzykrzyc dzień w pracy

Lalala
@Pola 26.06.2018 16:32

Wlasnie o tym mowie, ze za l4 czy UZ przenosza na inny dzial wierzcie mi to jest chore.

Marta

@Lola czy za pracę w godzinach nocnych dostaje dodatkowe wynagrodzenie i kolejny dzień jest dniem wolnym? Możesz powiedzieć jaki jest system pracy przy wolnych niedzielach? Zaczyna się w poniedziałek o zwykłej porze czy może już w nocy? Czy na podwyżki roczne może liczyć każdy i czy kwota jest dla wszystkich taka sama?

Lola
@Marta 11.07.2018 09:28

Nocki to 15 zł więcej może być i 7 noce pod rząd nawet a poniedziałki niektóre działy od 4-5rano. Podwyżki nie wszyscy ci co zasluza o tym decyduje przełożony i od 50-150zl.

Lola

Często nocki na towarowanie działu, grafik zmieniany często bez poinformowania czasami, L4 źle widziane ogólnie praca ciężka, trzeba sprawnie nauczyć się obsługiwać wózek widłowy wysokiego składu bo sprzętu mało i wszyscy poganiaja cię a jest to niebezpieczne. Zarobki o 50zl wyższe od najniższej krajowej co roku tzw. Bilans po którym,, podwyżki,, ale to tylko tyle się dostaje co krajowa podniesiona.

Bubu

Wszystko zależy jaki dział nie polecam działu detergenty i kosmetyki menagerem jest osobą bez szacunku dla ludzi fałszywą i klamliwa jak działu słodkie gdzie filary to osoby które non stop niezadowolne. Nie szanuje się w Auchan starych pracowników więc gar a się dorobisz a zarabiać będziesz jak nowo przyjęty no może 100-200wiecej a robić za nowych i menagera

Marta

@Pola To dobrze, że zechciałaś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi warunków pracy w Auchan. W jakiś sposób na pewno posłużą one innym użytkownikom forum. Jak długa byłaś tam zatrudniona? Skupiasz się głównie na atmosferze tam panującej - może napisałabyś coś o samych warunkach pracy?

Marta

@Iwan Groźny jestem moderatorem forum, a moim zadaniem nie jest prawienie morałów. Jestem tu po to, aby pomóc osobom, które puszkują informacji o danym pracodawcy - w tym przypadku o pracy w firmie Auchan. Jeszcze raz muszę Ci zwrócić uwagę, że na forum nie wolno nikogo obrażać, a także wyzywać. Odsyłam Cię to regulaminu Gowork https://www.gowork.pl/regulamin

Marta

@Iwan Groźny wątek jest po to by pisać o pracy i pracodawcy, czyli firmie Auchan. Ty skupiłeś się na opisaniu swojego przełożonego. Według regulaminu forum nie można opisywać konkretnych osób. Takie wpisy może administrator usunąć. Proszę Cie o opisanie swojego zdania o firmie, a nie o pracownikach.

Iwan Groźny
@Marta 06.04.2018 12:17

A kim Ty K...a jesteś żeby mi morały prawić? Weź się za robote!

Lalala

Praca w auchanie, no sorry co dyrektor coraz gorzej za L4 wyrzucaja Cie na inny dzial zebys kare mial i pamietal ze chory masz chodzic do pracy o Urlopie na zadanie nie wspomne bo wtedy to juz wogole zycia nie masz w firmie. Zarobki no najnizsza krajowa przypuszczam ze jak w prawie kazdym sklepie. (usunięte przez administratora) obrabia jeden drugiemu nie mowie o pracownikach o menagerach i seniorach. Gdy przenosza Cie na inny dzial wspomnijmy za kare obstawiaja zaklady kto przyjdzie a kto pojdzie na L4. To jest poprostu chore!! Na stolowce podzialy dyrektorma siedzi z seniorami, ale z menagerami juz nie bo smieci ktorzy maja siedziec ze zwyklymi pracownikami. Nie polecam pracy w Auchanie nikomu naprawde nie warto.

Administrator

Czy może ktoś posiada wiedzę na temat rekrutacji w Auchan i może wspomóc osoby poszukujące pracy?

flamandra

chccialam sie zatrudnic jako kasjerka ale slyszalam ze tam jest jakas firma posredniczaca a ja mam jeszcze propozycje w tesco jako kasjarka ale bez posrednika, jak myslicie warto auchan wybrac? Poza tym slyszalam ze jak robie u posrednika to moga mnie wysylac do pracy w innych auchanach np w mikolowie czy chorzowie. prawda to?

Zola
@flamandra 23.09.2014 23:05

nie

Lola

Praca ciężka atmosfera nieciekawa pracowałam na pgc senior pan cz.brak autorytetu menagerowie to karierowicze nie szanuja pracownikow grafik zmieniaja z dnia na dzien nawet cie nie informują fatalnw traktowanie nowych jak i tzw.starych pracownikow wymagajac aby na głowie stawali by wyniki były a na koniec i tak okazują brak szacunku

Marta

@Dyrektor działu ds. zamówień środków odurzających dziękuję za wyjaśnienie kwestii użytkownikowi @Kolorowa. Ale czy ocena współpracowników ma aż taki duży wpływ czy ktoś zostanie w pracy czy też nie?

Kolorowa

Nie polecam pracy tam nikomu. O tym czy dostaniesz umowę decyduje to czy polubią Cię ludzie z Twojego działu i team leader a nie frekwencja czy dobra praca. Atmosfera tam jest okropna-każdy się obgaduje, wykorzystywanie- na rannej zmianie 4 osoby a Ty sam nowy na popołudniowej zmianie masz ściągnąć strefę (nie małą) i jeszcze dostaniesz opieprz bo robisz to 4 godziny a to za długo. Szkoda nerwów na prace tam.

Dyrektor działu ds. zamówień środków odurzających
@Kolorowa 02.09.2017 19:38

W pewnym stopniu frekwencja i wykonywana praca jest na równi ważna z dobrym zgraniem ekipy. Kiedy ludzie nie są zgrani, nie dogadują się czy atmosfera jest nieprzyjemna to w dłuższej perspektywie nie będzie dobrej załogi która mogła by sobie ufać i dobrze prowadzić dział. W pracy spędzamy dużą część naszego życia i na pewno lepiej wykonuje się ją z ludźmi z którymi się dogadujesz. Kto by chciał pracować w miejscu gdzie nie ma pewnej przyjaznej więzi i wzajemnego szacunku. Okres próbny jest nie tylko po to żeby sprawdzić czy pracownik potrafi pracować ale też czy potrafi stworzyć zespół. Można więc śmiało powiedzieć że oszczędzono tobie zmarnowanego czasu w pracy gdzie czuła byś się źle w związku z pewnym brakiem "akceptacji" wśród współpracowników. Na pewno nie ma co się przejmować - może byłaś za dobra w tym co robiłaś i reszta działu poczuła pewne zagrożenie ;) Co do zmian i układania grafiku to tu odpowiedzialność jest po stronie managera który ten grafik przygotowywał. Jeśli z jakiegoś powodu miałaś taką zmianę to należało to wyjaśnić z przełożonym. Na 100% nikt specjalnie nie zostawi nowego pracownika na zmianie która mogła by go przerosnąć. Obstawiam że rano mogło być więcej pracy, jakiś błąd w grafiku jak i to że popołudniu mogła wypaść jakaś osoba. Tutaj trzeba by spytać twojego ex. przełożonego. Tak czy inaczej pozdrawiam i życzę sukcesów w poszukiwaniu dobrej pracy.

Marta

@atka Dorota Patejko w wywiadzie dla GoWork.pl wspomina: "atutem naszej firmy jest także przyjazny klimat pracy, wśród życzliwych i pomocnych osób" (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,814991,wywiad-dorota-patejko). Czy odniosłabyś się do tego? Z tego co widzę, nie byłaś zadowolona z atmosfery? Czy gdzieś to próbowałaś zgłosić/rozwiązać? Informacje takie przydadzą się przyszłym pracownikom sieci Auchan.

atka

praowalam ww auchan gliwice na txt praca w miare fajna gorzej juz z kadra kierownicza, glownie chodzi o iwone seiora txt, ktora pomiata pracownikami i trktuje ich jak tania sile robocza, wymysla wiele dziwnych rzeczy do zrobienia i caly czas wszystkich pogania , jest to osoba ktora nie nadaje sie do pracy z ludzmi ten kto ja zatrudnial chyba byl sllepy . w dodatku zmienia pracownikom grafiki z dnia nadzien i zmusza do porzyjscia nawet jak maja cos zaplanowane, a jak ktos wezme l4 badz urop na zadanie to juz nie ma zycia w auchna przez bo postanowila w jakis sposob karac pracownikow za takie rzeczy, naszczescie szybko stamtad ucieklam teraz zarazm wiecej i bez stresu i to w konkurencji !!!!!!!!!

czołem

@sonia no benefity też są przeróżne. Dla przykładu taki pracownik działu techniczego w Zabrzu dostaje Akcjonariat pracowniczy a także opiekę medyczną i rozbudowany pakiet świadczeń socjalnych. Do tego jest wynagrodzenie adekwatne do posiadanych umiejętności.

Mikołaj

Dobry socjal i umowa o prace to nie wszystko, ważna jest też ekipa i atmosfera w jakiej sie pracuje a tutaj to jest poniżej krytyki. Pracownik stosunkiem do klienta ma być uśmiechnięty, życzliwy itp itd nawet jak przyjdzie taki frustrat jeden z drugim i obrzuca cię mięsem ty masz się z tego cieszyć, i jak ci pluje w twarz to masz powiedzieć że deszcz pada... W sytuacji spięcia z klientem w kontakcie bezpośrednim nawet nie ma szans żeby przedstawić swoją wersję wydarzeń bo przełożony weźmie stronę klienta a nie pracownika i finalnie jest wielkie oburzenie bo jak pracownik mógł sobie "nie pozwolić" na sponiewieranie.Na konkretne podwyżki dla pracowników nie ma fundusz ale na zatrudnienie nowych za stawkę o wiele większą niż mają niektórzy pracownicy po 5 latach pracy tam, fundusz jest. Jak potrzebujesz wolne bo cos ci wypadło to nie da się bo system nie przepuści ale jak kierownictwo potrzebuje żebyś z popoludniowki na rano przyszedl bo ktoś wziął urlop na telefon albo L4 to wszystko się da i system puszcza jak leci... Podsumowując masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za trzech, siedzieć cicho, klient może ci w ryj pluć flegmą, i masz się z tego wszystkiego cieszyć. Dużo ludzi stamtąd uciekło bo nie dali robić z siebie idiotów za jakich uważa ich kierownictwo. Nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

NN

proszę powiedziec jezeli ktos wie ile w auchanie z Zorach zarabia pracownik ochrony i jaki system pracy tam jest ?

gliwiczanin2345

Praca jak każda inna, ale milion razy lepsza niż na strefie na umowie śmieciowej za 7zł/h netto. Wszystko zależy jakie masz podejście do pracy, bo ciągłe marudzenie i obijanie się korzyści na pewno nie przyniesie. Wszystko też zależy od działu i menagera.

życzliwa

odradzamy pracę w gliwicach. Ukropie pracy, kopanie po d.....e, zarobek na waciki. Atmosfera okropna. Ludzie uciekają gdzie pieprz rośnie. Na l4 nie chodzimy bo groźby i obmawianie. Więc jeśli nie chcesz garba i masz końskie zdrowie to aplikuj...

3 cytryny

Ochrona: 1900 brutto, na swieta bony w granicach 100, na stolowce dofinansowania do posilkow, grafik rozbity 3 zmianowy, atmosfera... czasem jest ok ale trzeba sie pilnowac bo zawsze ktos czeka w poblizu zeby uprzejmie na ciebie doniesc. Co do awansow i podwyzek to mozna pomarzyc. Trzeba sie przyzwyczaic ze nowy pracownik ma tyle samo co ten ktory pracuje kilka lat ;D

lolek

Srebrny pancrrnik dobre :)

placki

Ujęcie klienta który zjadł kajzerkę za kilka groszy, a parę alejek dalej kradli sprzęt elektroniczny za setki złoty. Większa kontrola/ obserwacja pracowników niż klientów. Na magazynach otwieranie i zamykanie drzwi lub rolet, kontrola zgniłej żywności, a potem trzeba było udać się na linie kas i stać śmierdzącym. Atmosfera tragedia, głównie przez męskie kierownictwo ochrony. Tyłki mają przybite do krzesła te do podłogi, siedzą u siebie w biurze po ciemku, za monitorem i udają, że ich nie widać, gdzie jeden od drugiego ważniejszy, a gdy się pojawi srebrny pancernik, szał moszny. Kobiety w ochronie zewnętrznej jak i wewnętrznej, mają większe jaja niż niejeden tam pracujący facet w ochronie ;)

ja 85

Powinno was to zainteresować, bo firma Auchan porowadzi nowe rekrutacje i właśnie ukazało się ogłoszenie o pracę świeże. Zachęcam do zerknięcia, warto. Zdobądź doświadczenie zawodowe w międzynarodowej sieci restauracji KFC! KFC AUCHAN WROCŁAW POSZUKUJE PRACOWNIK&Oacu... http://www.gowork.pl/praca_podglad,5703605?keywords=&region=

ludwig

Powiem tak żle niema a dobrze tez nie zarobki jak wszedzie najnizsza karajowa i wszystko jako praca tymczasowa obleci jako stała to trzeba byc cierpliwym i o mocnych nerwach i (usunięte przez administratora)z 5 lat za 1200 i dostac awans i sie zarabia 1800 :P pozdrawiam

Mili

Jak tak czytam te opinie o ochronie w Auchanie to strach się bać normalnie :) a piszą je chyba ludzie który nie mają pojęcia o specyfikacji tej pracy... bo np "przetrzepywanie torebek" to nie wymysł seniora lub managera tylko rutynowa kontrola, która swoją drogą kilka razy przyniosła efekt. Skoro pracownicy kradną lub konsumują towar przeznaczony do sprzedaży (bo żal im 1,50zł na jogurt np) no to wybaczcie... od tego chyba ta ochrona tam jest? A co do kobiet w ochronie to są tak samo potrzebne jak i mężczyźni bo wg ustawy nawet nie wszystkie czynności wobec kobiety może wykonać mężczyzna ochroniarz... Piszę to jako jako były pracownik Auchan który był zadowolony z pracy ale znalazł po prostu atrakcyjniejszą a złą atmosferę w pracy można znaleźć nie tylko w ochronie bo każdy ma gorszy okres w swoim życiu w którym nic mu nie pasuje...

anonim

(usunięte przez administratora)

Madra rada

Czytając te wszystkie posty mozna dojść do wniosku ze jestescie byłymi pracownikami którym nie przedłużono umowy lub zwolniono i teraz umieszczając swoje posty na necie uwalniacie swoja flustracje i niemoc. Różni ludzie, różna mądrość a każda pra­ca jest dob­ra, o ile jest dob­rze wykonywana.

Zostaw opinię o Auchan Polska - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska