Auchan Polska
2 344 6 1

Opinie o Auchan Polska

Mariusz bronowice

Atmosfera słaba ,zarobki słabe,brak możliwości jakich kolwiek perspektyw,odradzam każdemu,straszny wyzysk .

dno
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Ten sklep to dno!!!!!!!! Tylko plotkowanie i obgadywanie. Taki najgorszy element, obgadują tak, że aż im odbyty czerwienią się tak jak tarcze hamulcowe w wyścigowym samochodzie podczas szybkiej jazdy. Bedą wiedzieć coś na temat waszej rodziny, życia prywatnego. Dowie się o tym każdy. Te baby grube hipopotamy wzięły by się za aerobik bo tylko dzieci straszą wyglądem. Mój kuzyn był tam ostatnio na zakupach z dzieckiem to jeden z hipopotamów z toną tłuszczu na (usunięte przez administratora) wystraszył dziecko mojego kuzyna swoim wyglądem. Ciekawe czy jakby wbić widelec w taką grubą (usunięte przez administratora) to wytryśnie fontanna tłuszczu?????????? Konfidenci!!!!!!!

q7
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Trzeba tam uważać też na wredne karlice i wieśniaczki. Powinien być jakiś ban dla ludzi ze wsi. Jesteś z wiochy to tam siedź dój krowy, karm kury a nie pchaj się do miasta.

Polacken
@q7 27.09.2018 01:21

Polaczki z Bronowic jak się śmieją to wypadają im resztki cebuli z pomiędzy zębów.

Ella
@Mariusz bronowice 23.09.2018 10:57

Jak się ludzie dają wykorzystywać to i wysyk będzie. Asertywności trochę wystarczy i Cie nikt nie będzie wyzyskiwał :)

Krak

Nie wypowiadam się na temat pracy W Bronowicach ,bo tam nie pracowałem , ale czesto zdarzało mi się tam kupować rzeczy PRZETERMINOWANE i w rzeczywistości DROŻSZE od ceny podanej na sklepie. Po prostu robią ludzi w chu*a.

Ella
@Krak 02.10.2018 20:38

Po prostu nie ma rąk do pracy żeby to wszystko ogarnąć.

Karolina

Cześć, widzę tu różne wpisy odnośnie Auchan, ale mało co jest napisane o Auchan co jest w Krokusie. Zastanawiam się nad pracą kasjerki na 3/4 etatu. Jak tam jest? Jak wyglada sprawa kierownictwa i tych co stoją przy kasach(liniowych?)

yop

pracowałam 3 miesiące i odradzam rotacja jak na lotnisku ,pracowników którzy pracują dłużej jest mała ilość a i oni myślą o zmianie pracy, z powodu braku ludzi często jesteś sam na zmianie gdzie masz do obsługi cały dział+ czasami strefę promocyjną a potem pretensje że czegoś nie zrobiłaś, kontrole to fikcja z góry wiadomo kiedy są ,oczywiście wtedy jest wielkie sprzątanie czy zjazd z hali dostawionymi artykułami tylko po to żeby za chwile znowu to układać.gdy są nocki praktycznie nigdy nie wyjdziesz po 8h zwykle jesteś ok 10h,grafik możesz mieć zmieniony w chwile, ochrona zamiast obserwować sklep kontroluje pracowników, możesz robić przebudowę 2 dni tylko po to żeby za 5 dni przestawiać to znowu, menadżerowie są w większości ok tak naprawdę robią co każe senior, pracownicy w większości też idzie pogadać, pomogą wiadomo zawsze znajdzie się garstka żeby się podlizać będzie latać na górę i opowiadać o wszystkim czy filar który myśli że ty masz robić a on ci wydawać rozkazy. ogłoszeń przyjęć zawsze na dobrych pare stron ale nie ma co dziwić praktycznie wszędzie płacą więcej atmosfera też coraz gorsza...

qz
@yop 14.11.2018 22:37

To miałeś szczęście, że ktoś Ci choć trochę chciał pomóc. Ja jak się o coś pytałem np. jak wydrukować cenę na skanerze itp, to słyszałem, że mi nie powie bo życie jest brutalne i muszę sobie jakoś radzić. Wszystko tak słyszałem, że życie jest brutalne i nic nie pokaże. Jak coś źle zrobiłem to wrzask. To bez sensu jak się komuś nie pokaże i źle zrobi to krzyk, jak się pyta jak coś zrobić to mówi, że życie jest brutalne.

darek

witam chciałem się dowiedzieć jakie są zarobki na magazynie w Auchan

anonymous

Witam wszystkich Mam pytanie-czy u Was w firmie istnieje cos takiego jak Dzial bezpieczenstwa i zapobiegania strata czy tez po prostu loss prevention?

.......

Na dziale słodkie, prawda jest taka że tam wszystkie "damy" łącznie z ich "damą kierującą" są siebie warte hahaha, same pod siebie dołki kopią, taka sytuacja prowadzi do samozagłady działu. Po co sączyć jad i sobie na złość robić?! nie podoba się komuś robota to nara! a nie kuźwa ciągle się czyta i słyszy że ta i tamta jest bee bo nic nie robi, jak dzieci, no jak dzieci!

CAŁA PRWDA
@....... 27.07.2015 08:35

Najgorszy dział słodkie i napoje. Ogólne chamstwo. Dla managerów jedynie liczy się ilość przerobionych palet. Balisage symulacje wydruki i latasz z cenami jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na których pisze brak adresu, taka wspaniała korporacja. Nowy towar - implanowanie zrobisz źle, zjeba. Mapowanie całego działu co miesiąc, tg wieczne jakieś ale, managerowie i seniorzy są siebie warci **uja robią latają po sklepie i zwracają uwagę Nie polecam, odradzam Na magazynie wielki chaos. Korporacja która skupiła się na wielkości sklepu ale nie pomyślała o magazynie. Ledwo co się mieści, palety rozwalone, dostaw nasrane i jeśli nie masz uprawnień UDT to nie pojeździsz wózkiem.Inne uprawnienia się tu nie liczą... Jebiesz paleciakiem Także człowieku jeśli chcesz harować za 1300zł być gnojony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie doceniany to proszę bardzo i tak po trzech miesiącach wymienią Cię na nowy model... Brakuje tylko inspekcji pracy i sanepidu

żabojad
@CAŁA PRWDA 28.07.2015 11:47

sanepid jest ale notorycznie prezenciki i łapóweczki pod stołem a dla inspekcji pracy bez wyjątku kraina wazeliną i koncercikami płynąca

nowy
@CAŁA PRWDA 28.07.2015 11:47

Witam. Wróciłem z zagranicy i chciałem znaleźć pracę na szybko, a wiem że w Bonarce, w Auchan, przyjmują często. Nie chcę siedzieć bezczynnie aż znowu wyemigruje. Mieszkam blisko,10 min pieszo.Myslalem nad działem ze sportowymi rzeczami lub tam gdzie alkohole:) pracowałeś na tych działach? z ludźmi można się dogadać?chodzi mi o atmosferę wśród pracowników. Z tego co wyczytałem wcześniej kasa okolo 2400brutto.Planuje pracować 3-6mies. Ciężka fizyczna praca mi nie straszna,a tutaj chociaż jest dach nad głową,czy słońce czy deszcz pracujesz bez problemu. Kierowników się nie boję,gorzej jak załoga jest do d.py i nie ma do kogo się odezwać.

loli
@nowy 09.08.2018 00:35

nowy odpuść sobie tę pracę, szkoda zachodu na coś takiego

anonymus
@nowy 09.08.2018 00:35

Lepiej już próbuj do Leroya. To ten sam właściciel chyba co Auchan. Leroy też nie ma super opinii, ale mimo wszystko lepsze niż Auchan.

ja

Auchan – Bonarka Jestem pracownikiem z długoletnim stażem – bardzo długim stażem . Chciałbym podzielić się z Państwem moją opinią o tej Firmie. Na chwile obecną GRUDZIEŃ 2016 PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM zatrudnienie w tej Firmie . Głoszone slogany którymi promuje się ta Firma tylko zwodzą , Wielkie hasła i pierwsze szkolenia wprowadzające pracownika robią Ci pranie mózgu mające pokazać jaka ta Firma jest wspaniała i jak bardzo uczciwa wobec Ciebie . Jak jesteś cenny dla niej oraz jak to będą dbali o Twój rozwój przez różne szkolenia itp. itd. Przyznam wygląda to bardzo bardzo wiarygodnie i motywująco . Rzeczywistość codziennej pracy szybko to weryfikuje . Na chwile można śmiało powiedzieć , że porównaniu z tym jak było przed laty, a jak jest teraz. To jest : WYZYSK przez wielkie „W" !!! Najprościej przedstawiając wygląda to tak , że masz sam wykonać prace którą wczesniej wykonywały z 3osoby i za bardzo to nikogo nie interesuje jak masz to zrobić . Nie pomoże Ci nikt bo za bardzo nie ma kto ,a Twój przełożony menagera czy senior , woli pochodzić po wielkiej hali niby doglądając wszystkiego z rękami w kieszeni lub posiedzieć na biurach niby robiąc zamówienia . Co jakiś czas strofując Cię ”dlaczego to jeszcze nie jest zrobione”. Wiadomo- założony cel się liczy. Za który to oni dostaną sowitą premię . Ty Oczywiście za dobry „zapierdol” grosza więcej za to nie dostaniesz … no może jedynie premijkę jeśli można to tak nazwać. Niestety jest ona na poziomie kieszonkowego dla dziecka. Poziom Managerów i Seniorów pozostawia wiele do życzenia . Mimo iż kilka osób którzy rzeczywiście ma pojęcie o swoim stanowisku i zarządzaniu ludźmi W sposób godny i profesjonalny. Niestety w większości są to Amatorzy stanowiska którym udało dorwać się do fotela dziwnym powiedzmy zbiegiem okoliczności lub nieszczęściu ich poprzednika . Tak naprawdę z Kadrą zarządzającą mają tyle wspolnego co napis na identyfikatorze . Dobitnie można przyjąć stwierdzenie bezczelny Burak pod krawatem. W Firmie skala FAŁSZU, OBŁUDY wręcz ZEPSUCIA i ZNIECZULICY w relacji Przełożony – Pracownik stoji na naprawdę DOBRYM - WYSOKIM poziomie. Nikt Cię nie doceni jeśli miało by się to wiązać z większym wynagrodzeniem . Choć przepraszam byłbym zapomniał możesz zostać pracownikiem miesiąca ! (Gdy Cie łaskawie szef zauważy ) Nagroda - bilety do kina . Podwyżka raz do roku w tzw. Ocenie rocznej pracy „Bilans” Nawet jeśli jesteś wartościowym pracownikiem z dużym wkładem w dział nie licz, że dostaniesz dużo wiecej . Bo się wyróżniasz , że szef zadba o Twoją podwyżkę – bo jestes dobry. Owszem dostaniesz więcej od tego co się opieprza ,ale różnice są tak znikome . Ze lepiej cyfr nie przytaczać. Wstyd bo to grosze . Powiedzenie „ręka rękę myje” w Auchan ma dużą moc . Stąd też i pewnie tak wykwalifikowana kadra zarzadzająca . Coś w tym jest . No ale tak się tu robi widać „karierę” po francusku

Pracownik 2009
@ja 03.12.2016 13:51

Ja ten twor juz dawno oposcilem bylem kasjerem i bylbym dalej bo awansu realnego w Auchan nie ma.Dzisiaj jestem kierownikiem regionu w dyskoncie wiadacej firmy na rynku polskim.Obiecywali i przepowiadali przyszlosc,a jak uplynelo 3 lata wszystko spelzlo na niczym.Podwyzki tylko w teorii,a w rzeczywistosci to ochlapy marne 20zl.Etat 5/8 max na Bonarce i na wiekszy nie ma co liczyc nawet z dlugoletnim stazem.Czeste zabawy z grafikami ukladane pod dyktando centrali i senior menedzer ZZL.Student nie ma czego szukac w tej firmie i to na kasie.Bo juz nie ma kto pracowac popoludniu i w weekend.To sa pory kiedy jest szal zakupowy.Menedzerka kas byla tak arogancka i pusta wiecznie wojenka o zmiany grafikowe.Obiecywali wiele na poczatku a teraz nie maja nic do zaoferowania.Zarzadzanie w tej firmie opiera sie na zasadzie przedszkola.Dac zabawki i problem rozwiazany.Zero szacunku,pomiatanie,ponizanie,ublizanie,osmieszanie na tablicy ile kto popelnil bledow.Premie i te stopnie zaawansowania to kpina.Robia wszystko by jej nie dostac i coraz lepsze maja wymowki.Kasjer i Pracownik dzialu ma najgorzej reszta to inny tok pracy.Tam maja czas na plotkowanie i sprawy nie zwiazane z praca.Nizszy szczebel mozna wymienic bo on jest najtanszy.Da sie pare zlotowek wiecej i desperata znajda.Wszystkie wpisy sa prawdziwe i szczere.

ciekawski
@Pracownik 2009 07.12.2016 01:30

A dlaczego kasjerzy nie dostają nigdy całego etatu? Ktoś wie jaki jest tego powód? Dziwne to trochę. Musi być jakiś powód. Ktoś wie może?

Tutu
@ciekawski 09.10.2018 00:26

Dostaja

ciekawski
@Tutu 10.10.2018 12:31

ale chyba niezbyt wielu?

ciekawski
@Tutu 10.10.2018 12:31

Ile osób procentowo dostaje cały etat?

adam
@Tutu 10.10.2018 12:31

przy....say seniorki dostają tylko, bo ini nie bo rzekomo człowiek to taki byt że na kasie nie wytrzyma 8 godzin, niektórzy mają trzy etaty i dają radę ale jak senior mówi że nie da rady to tak jest

ciekawski
@adam 06.11.2018 22:23

ok

Były

Ludzie co wy . Gdzie wy się w ogóle pchacie . Nie zastanowiło Was to ,że ogłoszenia o rekrutacji do tej Firmy są non-stop i to w zasadzie na każdy dział . Wiec coś jest nie tak, że nikt nie chce tam pracować Albo nie zostaje na dłużej . Znam tą Firmę,aż za dobrze. I rzeczywiscie opinie opisane wczesniej dobrze oddają "klimat pracy" w tej Firmie. Wiem bo pracowałem tam od poczatku w zasadzie do niedawna . Gdzie na przestrzeni tylu lat poznalem i wszystkich Dyrektorów, seniorów, managerów, filarów kończac na wiekszosci pracowników. Zostawiłem tam kawał zdrowia,nerwów i życia . Cały czas łudząc się, że się choć trochu poprawi,zmieni. Niestety, nie doczekałem sie i sam sie zwolniłem . Mając dośc obłudy, wyzysku, znieczulicy braku reakcji na złe rzeczy i PSEUDO SZEFÓW którzy mało co mogą . "Ksiązke mozna napisać ...." Serio. Rzeczywiście bardzo dobra praca to tam była w pierwszych latach działania w Krakowie. I ludzie kompetentni i wszystko miało "ręce i nogi". Potem niestety równia pochyła . ---ROK W ROK--- cięcia na ilości pracowników,a reszta tych solidnie pracujacych po trosze sama odeszła Nie godząc się pracowac za te same pieniądze za kilku którym podziekowali. Aż zostało tylko tylu ile teraz widac. Wiec niewiele. A pracy do przerobienia jeszcze więcej niż było na początku . Gdy naprawdę były te ręce do pracy . Nie ma się co dziwić, że nikt nie chce tam "pracować" Bo i podwyżki raz w roku są marne , premie miesięczne wręcz żałosne (nawet wstyd przytoczyć rząd wielkości ) Są wręcz demotywujące ! Choć można powiedzieć dobre i to ,ale to b.marna pociecha . I mimo, że na plus można zaliczyć bony, paczki świąteczne - niestety nie rekompensują tej HARÓWY przez cały rok. Bo tak z całą pewnością mozna nazwać "prace" którą teraz się wykonuje juz czesto samemu. Wcześniej wykonywały ją przynajmniej 2,3 osoby . Na podobne pieniądze :) . Osobiście na tą chwilę odradzam wręcz przestrzegam. A kto nie wierzy droga wolna. Życze powodzenia w murach tej firmy :)

anonymous
@Były 27.08.2017 18:45

10/10

Esmeralda
@anonymous 02.10.2018 23:15

Mowisz 10/10? Ja mam lepsza propozycje francuska pozycje 69 (6na9) ;-)

Captch
@Były 27.08.2017 18:45

W sumie to się nawet nie dziwie, że niektóre osoby w tych sklepach są jakie są. Jak ktoś pracuje w czymś takim kilka lat to musi mieć to mocny wpływ na zmiany osobowości. Tak delikatnie mówiąc.

Marvel
@Były 27.08.2017 18:45

Ta praca może doprowadzić tylko do depresji. Na starość słaba emerytura, ciągłe poniżanie i pomiatanie w pracy. Najśmieszniejsi są ci głupi ludzie co tam pracują. Patrzą sobie na ręce kto jak pracuje, pośpieszają. Nawet obecne jest wyśmiewanie. Niech te cwaniaczki zastanowią się kim tak naprawdę są i co osiągnęli w życiu? Czasami ich zachowanie (piszę o szarych pracownikach) jest nie do wytrzymania. Jak ktoś jest normalny, chce sobie przyjść pracować spokojnie, świadomy pracy za marne grosze to chociaż chciałby spokoju. Tam spokoju nie zaznacie, ciągle jakieś problemy, czepianie się utrudnianie pracy. Jak trafisz na jakieś mściwe osoby na dziale to będą ci tylko utrudniać życie. Ludzie próbują się wyżywać za to, że im w życiu nie wyszło i nic nie osiągnęli. Wiesz, że coś masz w głowie i jakiś prostak pomiata tobą, to jest chyba najgorsze co może być.Praca fizyczna bez żadnych perspektyw. Bardzo słaba kadra kierownicza, która co najwyżej mogłaby szukać pracy w sklepach typu "Biedronka" czy też innych dyskontach. W żadnym poważnym korpo ci ludzie pracy by nie dostali. Jak chcesz być zwykłym popychadłem to wstąp w szeregi oszołoma. Przekrój ludzi tam pracujących jest bardzo szeroki od patologii, po wsiowych cwaniaczków aż po nadąsanych seniorów, którzy nawet nie znają języka angielskiego co jest mega wstydem. Do jakiegoś głupiego korpo typu outsourcing, jakie mają wymagania językowe a tam seniorzy dumie kroczą z podstawową co najwyżej znajomością języka obcego. I te hasełka tu się nie wyrabiasz, tu coś nie tak, robienie z ludzi idiotów jest bardzo proste, kiedy ma się kierownicze stanowisko. Te uśmieszki, dowcipy myślą, że jak ktoś przychodzi na pracownika hali czy też kasjera to jest mega debilem a oni są mega mądrzy. To właśnie obrazuje poziom tych ludzi. Wspominane na forum obgadywanie i plotkowanie, również jest prawdą. Jak to się mówi jak ktoś ma mało zainteresowań to bardzo lubi żyć cudzym życiem i tam też tak jest. Szukanie zaczepki typu tamta, to taka, tamten to taki. Szpicle prują się na czyjś temat, donoszą, szukanie wroga na siłę, najgorsze dla tych ludzi jest w momencie, kiedy dana osoba, którą obgadują się zwalnia bo kończy się możliwość ponarzekania, plotkowania czy też oczerniania. Tym samym tematów do rozmów i życiowych rozterek profesorów z tytułem merchandisera. Trzeba wtedy szukać kolejnej ofiary. Podsumowując jest to praca dla ludzi zdesperowanych, którzy muszą pracować bo nie mają wyjścia typu rodzina na utrzymaniu, jakiś kredyt. Jak ktoś ma wolną rękę nie ma jeszcze jakiś zobowiązań życiowych przestrzegam przed tym czymś rękami i nogami. Idźcie nawet rozdawać ulotki. Duma i honor jest ważniejsza. Oczywiście mogą być tam jacyś względnie zadowoleni, ale są to głównie osoby ,które pracują od samego otwarcia sklepu i mają dobry kontakt z kadrą kierowniczą i pracują w cudzysłowie na "bardzo lekkim" wolnym od ciężkiej pracy fizycznej dziale.

Julia
@Marvel 09.11.2018 19:05

Piszecie tu o rzeczach poważnych, które zdecydowanie nie powinny dziać się w żadnej pracy. Wiele wpisów o podobnej tematyce jest zamieszczane na forum w celu oczerniania pracodawcy. W wielu przypadkach są to praktyki konkurencji lub bezpodstawne oskarżenia. Jednakże, równie często dany pracownik chce przestrzec innych przed rzeczywistym, nieodpowiednim traktowaniem w firmie. By wyklarować sytuację i zweryfikować prawdomówność obu stron, serwis GoWork.pl stworzył nową funkcję. Jeżeli w Waszym przypadku możecie potwierdzić, że dane rzeczy dzieją się w firmie oraz macie na to świadków, skorzystajcie z nowej funkcji GoWork.pl Więcej informacji można znaleźć na stronie głównej serwisu w zakładce Opinie o Pracodawcach.

nickus

Uważajcie na pracę tam. Zawistne q** r*wy tam pracują, których domeną jest obgadywanie, oczernianie, szczucie, plotkowanie a z cech charakteru prym wiodą chciwość i zazdrość.

Okropna praca

Będziecie tam totalnymi robolami. Układanie tych palet, wykładanie towaru, jak jakaś maszyna za marne grosze. Głąby kierownicy. Ludzie okropni w większości przypadków, zawistni i mściwi, dodatkowo zakompleksieni. Komuś kto szanuje siebie odradzam jakikolwiek kontakt z tą firmą.

Julia
@Okropna praca 03.11.2018 22:52

Osoby, które aplikują na to stanowisko zdają sobie sprawę z zadań, jakie będą musieli wykonywać, nie uważasz? Podejmując pracę w takim charakterze nie da się przecież nie przypuszczać, jakie będzie się miało obowiązki. Sam wspominasz o szacunku, a mimo wszystko obrażasz osoby trzecie wykonujące dany zawód. Zapoznaj się ponownie z regulaminem forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin

kacper
@Julia 04.11.2018 09:53

odezwała się wazeliniara i moberka z auchana

Eliza

Odradzam pracy w Auchan.Pracowalam na kasie z etatem 5/8 .Niestety brak poszanowania kasjer w w tej firmie jest pomiataczem i zerem.Wrzaski,ponizania,glupie odzywki ze strony liniowych i kierownictwa to codziennosc.Ostatnio az blagaja by sie nie zwalniac.Ale co oferuja za 5lat pracy podwyzka rzedu 120zl.Kasjer etatu calego nie dostanie moze max 7/8.Niestety ten przywilej dla wybranych.Na dzialy chcialam sie przeniesc odmowiono bo na kasy ludzi brakuje.Premie zabieraja za wszystko i za nic.Wartosc premii wedlug stopni zaawansowania za 5 lat mojej pracy bylam na stopniu podstawowym i wyzej bez szans.Kasjer w tej firmie nie ma nic do powiedzenia.Liniowe,filarzy i menedzerowie maja wiecej swobod siedza w biurach i robia co chca.Maja czas na wszystko.A na koniec kasjer jest pod stala obserwacja czy przypadkiem sie nie obija na kasie.A potem wytyka mu sie bledy,ze za wolno kasuje,nie usmiecha sie,zle pakuje,zle nabija kolejke( zabawa w liczenie owiec na pastwisku).Dyrektorzy sa najgorsi tylko potrafia rozkazywac bo sami nic nie potrafia zrobic.Dlatego radze sie zastanowic bo nie warto tracic czasu ani zdrowia na ta firme.Auchan to najgorszy pracodawca pod wzglem placy,braku szacunku,brak rozwoju,twarde zasady z minionej epoki.Powyzsze opinie oddaja sens i daja wiele do myslenia.Auchan Bonarka Krakow

ikm
@Eliza 05.10.2017 10:44

Masz w 100% racje. W takiej pracy można nabawić się tylko poczucia beznadziejności. Tego, że jest się nikim. W każdym Auchanie jest na pewno trochę inaczej odnośnie patologii, które tam panują. W jednych zwykli pracownicy dają w kość innym swoimi zachowaniem, w drugim kierownictwo jest bardziej patologiczne, są też takie sklepy gdzie jedni i drudzy są nie do wytrzymania. To są molochy pełne ludzi o różnych charakterach i różnie doświadczonych przez życie.

Julia

@kiol dlaczego uważasz, że dobrych pracowników się tępi i zwalania? Znasz jakieś konkretne przykłady takich sytuacji? @anonymous Co się dzieje w firmie, że uważasz, że ciężko tam wytrzymać? Czy, to jest spowodowane? @tomcio Czemu uważasz, że praca w Auchan jest kiepska? Czym to jest spowodowane? Czy rzeczywiście pracownicy są tak traktowani? @wnty nie jestem pracownikiem Auchan Polska. Jeżeli zarzucacie coś pracodawcy to musicie to dobrze uargumentować, no na publicznym forum mogą być tylko prawdziwe informacje. Wpis bez argumentacji jest dla innych niewiarygodną insynuacją.

G.k
@Julia 06.06.2018 22:52

A czy wiarygodne jest to że firma oszczędza na czym się da pracownicy,sprzęt,sam sklep jego wyposażenie. Każdy z pracujących wie o czym piszę. Ludzi brak A robota ma być zrobiona włącznie z każdym chorym pomysłem paru ludzików. Bhp hahaha tylko jak kontrola to latają jak kundle. Jak nikogo nie ma to każdy ma w (usunięte przez administratora) ma być nieważne jak. I nigdy nie jest wystarczająco dobrze. Pracuję 14lat i tego co jest teraz nie było nigdy dobrego słowa wcale ale jak (usunięte przez administratora) to wszyscy są. O wypłacie rzędu 1800zł nie wspomnę.

kui
@Julia 06.06.2018 22:52

....nie pracujesz w Auchan???..... to po co się odzywasz na forum o rzeczach o których nie mas pojęcia, a może bronisz mobberów??

gucio
@Julia 06.06.2018 22:52

pracodawca jest ok to raczej niektórzy managerowie i seniorzy(święte krowy od miętolenia trawy) tak traktują ludzi jak niewolników bez jakiekolwiek szacunku, pomiatanie publiczne swymi pracownikami przy klientach-(usunięte przez administratora), a jak się pracownik-niewolnik stawia to ląduje na dywaniku z naganną

kolo
@Julia 06.06.2018 22:52

nie ma po co argumentować byli i obecni pracownicy wiedzą jak tam jest

kolo
@Julia 06.06.2018 22:52

dla was prawdziwa opinia ale negatywna jest insynuacją a pozytywna opinia nieważne czy prawdziwa czy nie jest faktem dokonanym- poplątanie z pokręceniem jeden wielki kołowrotek budowany na manipulacji, zastraszaniu, wymuszania, podlizywaniu się(ogólnie lizusy ściemniacze i donosiciele i oczerniacie mają w tej firmie bardzo dobre życie), wytkniesz im prawdę to cię traktują jak wroga numer 1 i nie ma znaczenia ze generujesz zysk trzeba cię przykręcić do posłusznego nie mającego swego zdania ani potrafiącego samodzielnie myśleć niewolnika -potakiwacza ich "wielkich tyłków" "wielmożnych waćpanów" managerów czy seniorów którzy jedyna jaka jest różnica między zwykłymi szarakami to koronka na głowie i mania wielkości jaka/i ja to jestem super i macie mnie wszyscy wielbić i szanować bo jestem kierownikiem....

litr
@G.k 07.06.2018 19:17

W tej firmie za niedługo więcej będzie kadry kierowniczej niż pracowników do wykonywania pracy fizycznej. Każdy chce tylko rządzić.

Zadowolony

Od jakiegoś czasu śledzę Wasze wpisy...i powiem jedno...żal mi Was. Również pracuję w Auchan Bonarka, zostałem niejednokrotnie doceniony, choć nie byłem kablem, lizusem i nie miałem układów itp. Po prostu dobrze wykonywałem swoją pracę i przełożeni byli ze mnie zadowoleni. Należy pamiętać, że nie zawsze pieniądze są najlepszą motywacją, no ale cóż, widocznie system wartości niektórych z Was jest z goła materialistyczny :( Narzekać potrafi każdy, ale nie każdy potrafi wziąć sprawy w swoje ręce. Przesłanie jest proste nie podoba Wam się praca w Auchan, to się zwolnijcie i nie obrzydzajcie pracy innym, którym praca się podoba i są z niej zadowoleni. A co do jedzenia na stołówce...pamiętajcie, że nie stołujecie się w Wierzynku...i spróbujcie sami sobie ugotować codziennie obiad za 4 złote...

...
@Zadowolony 26.01.2015 18:33

Byłam na bonarce przez pół roku za nim poszliśmy na Bronowice i było ok może to też zależy od tego ze sklep już parę lat otwarty zalowalam ze nie zostalam, na bronowicach totalne piekło i uwierz ze lizusow tyle że aż się płakać chce :/ menagerowie ... Hmm pozostawie bez komentarza. Praca wporzadku ale odkąd ja zmieniłam a pracuje od roku w biedronce odetchnelam psychicznie plus lepsza pensja i ciekawy socjal gdzie w auchanie dawali wielkie G. Teraz z nimi walczę sadownie i odszkodowanie i póki co wszystko jest na dobrej drodze. Nie wiem ile pracujesz u kogo jesteś na dziale ale szczerze zazdroszczę ze nie trafiłeś na bandę idiotow którzy nic nie robią a potrafią tylko zgnoic. Pozdrawiam

ryba w wodzie
@... 27.01.2015 16:26

to masz szczęście, ja na firme nie narzekam , jest w miare Ok gorzej z tymi lizusami , większość ludzi się zwalnia , szuka innej pracy , psychicznie sie nie da wytrzymać... niektórymi osobami

Krakus
@... 27.01.2015 16:26

Tu się zgadzam - w auchan nie da sie pracować dla "motywacji finansowej". Jak twierdzisz, że ktoś kto pracując na pełen etat, piątek świątek, także w weekendy, zostając po godzinach, i liczy że zarobi więcej niz 1360 zł netto (kwota po dodaniu wszelkich premii!!) to materialista - To znak, że mózg ci juz wyprali na tych szkoleniach z wizji. Tam tłuka ludziom do głowy, że w auchan pracuje sie dla wizji, nie dla pieniędzy.

zawodowa kucharka
@Zadowolony 26.01.2015 18:33

Kupujesz 10 kg ziemniaków, 5 kg cebuli, 30 jaj, kilogram mięsa mielonego z przeceny, kotlety schabowe za 3 złote, karkówkę 4 plastry za 3 złote, białą kiełbasę pół kilo za 2.99, mąkę, 3 litry mleka, 2 dżemy z przeceny, musztardę, 100 kajzerek za 0,60 groszy, margarynę oczywiście najtańszą i masz żarcie za ok. 135 złotych na dwa miesiące za 2.25 złotych dziennie wliczając śniadanie, obiad i kolację.

kicia
@Zadowolony 26.01.2015 18:33

normalnie aleś zadowolona z życia swego w Auchan w wolnym czasie zamiast cieszyć się życiem to hejtujesz pozytywne komentarze na forum och aleś ty doceniona tyrasz jak wół i zamiast premii to ci rękę uścisną a sami dostana premię za obniżenie zbędnych kosztów pracowniczych w postaci premii, aleś ty zadowolona bierzesz życie w swoje ręce tyrając za darmo normalnie kraina miodem i mlekiem płynąca

la
@... 27.01.2015 16:26

Bronowice to (usunięte przez administratora) Wystarczy prześledzić te wpisy. Zniszczycie sobie tylko tam tylko psychikę. Okropne miejsce.

darek

Bonarka kasy moberki- była i obecna seniorka kas, menagergi ta czarna przy kosci , z krótkimi włosami kiedyś miałą długie blond chuda, studencik, koło 40 kobita chuda blond włosy, duża kobieta z kasy centralnej, kobitka z kasy miłej była wrotka, liniowy czarne włosy stoi głównie przy planingu, wrotka była pracownica bazarku, kobitki z działu personalnego bez wyjątku

iulas

Auchan to chora firma z jednej strony wizje barometry otoczka wspaniałej inwestującej w rozwój pracownika firmy a wewnątrz mobbing na porządku dziennym przedstawiciele firmy nie walczą z mobbingiem tylko chronią mobberów zamiatając wszelkie problemy pod dywan pracownik mobbowany w końcu albo sam się zwalnia albo popełnia samobójstwo. Przypomina to po troszku czasy prl gdzie za donos i przytakiwanie miało się fory u władzy tu jest podobnie papugi są nagradzani dostają podwyżki za oczernianie i donoszenie za bzdury na pracowników są awansowani(z reguły to sami idioci mało kompetentni dobrzy jedynie w przytakiwaniu i podlizywaniu się), skuteczność operacyjną traktuje się jak nieomylnych bogów czci się ich jak święty każde zła opinia o nich skutkuje notką służbową i dywanikiem u przełożonego(sami idioci z manią wielkości) dla wszystkich którzy tam się wybierają odradzam jeśli sami umiecie podejmować decyzje i jesteście inteligenci to odradzam bo się tam zniszczycie psychika wam padnie;co roczna nagonka na akcje natrętne zmuszanie do nich zastraszanie jak nie kupisz to nie dostaniesz podwyżki i wylądujesz na czarnej liście pracowników do zwolnienia, notoryczne przekręty z różnicami, to nawet nie jest zwykły market tylko przedszkole które dąży do samozagłady przez brak kompetentnych ludzi na stanowiskach menadżerskich

ocean
@iulas 08.11.2017 08:29

Dokładnie masz rację. Ja widzę po sobie jak ta praca zniszczyła mi psychikę. Co za okropne miejsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie unikajcie tego. Lizusy, tacy zakłamani ludzie, plotkary. Wyzysk za tak marne pieniądze. Poniżanie, większość seniorów i managerów to troglodyci w relacjach międzyludzkich. Straszne miejsce!!!!!!!!!!!!

auchan

W tym sklepie doświadczycie wszystkiego co najgorsze: - będziecie obgadywani - będziecie poniżani - będą wami pomiatać - będą próbowali was ośmieszyć, zaniżyć wasze poczucie wartości - będą was eksploatować za marne grosze jak maszynę - będą próbowali wam wmówić, że się tylko obijacie - będziecie ciągle inwigilowani , kamery zdaje się są nawet na WC, panowie z ochrony na monitoringu tylko czekają aby na was donieść - koledzy z działów będą wam podkładać świnie i na was donosić - będzie pracować na starym zajechanym sprzęcie (skanery, wózki, powykrzywianie półki itp.)

antyauchan
@auchan 26.09.2018 14:15

Tak to jest właśnie w Auchan Bronowice. Buraki zajmują kierownicze stanowiska. Wyzysk, poniżanie, obgadywanie, naśmiewanie, plotkowanie, wieśniacy i wieśniaczki. Managerowie z małych prowincjonalnych miasteczek, co niestety widać to na każdym kroku w zachowaniu. To wszystko jest jak mieszanka wybuchowa.

mobbing

Mobbing może mieć wiele różnych form. Oto 10 najczęściej powtarzanych zachowań, które są zaliczane do przemocy psychicznej w pracy: ciągłe prześladowanie, nękanie, obgadywanie, krytyka pracy bez powodu, wkraczanie w życie prywatne ofiary i krytyka, groźby ustne, zastraszanie zwolnieniem, zabranianie innym kolegom z pracy rozmów z osobą nękaną, publiczne szykanowanie, zlecanie zadań służbowych, które godzą w kompetencję i godność pracownika.

wilder
@mobbing 20.09.2018 20:52

W Auchan wszystko co tu napisane, jest na porządku dziennym.

Iwa

Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile mniej więcej zarabia manager stoiska wędliny, mam rozmowę i chciałbym widzieć ile mniej więcej powiedzieć gdy padnie pytanie o zarobki i czy jest to praca na dwie zmiany czy na jedną

anonymous
@Iwa 20.03.2018 14:06

Odpuść sobie tę pracę, dobrze Ci radzę.

Iwa
@anonymous 21.03.2018 01:49

A dlaczego tak bardzo ją odradzasz, możesz powiedzieć coś więcej?

Adi
@anonymous 21.03.2018 01:49

A tak faktycznie ile zarabia manager działu mięsnego wiecie może ?

Adi
@anonymous 21.03.2018 01:49

Ile zarabia taki manager działu mięsnego ?

Adi
@Iwa 21.03.2018 11:53

Iwa daj znać jak po rozmowie kiedy ją masz ?

Iwa
@Adi 22.03.2018 11:14

Rozmowa odbyła się wczoraj, sam sposób jej przeprowadzenia nie spodobał mi się. Na początek wypadało by się przedstawić i powiedzieć jakie stanowiska zajmuje się firmie. Rozmowa szła w tym kierunku iż zamiast sprawdzić moje kompetencje to od razu pytaniami i odpowiedziami insynuowano mi że się nie nadaje. Pytanie o rodzinę o stan cywilny i dzieci w ogóle nie na miejscu. Na pytanie o zarobki pan mi powiedział że swoją kwotę już podałam a jak będę zatrudniona to się dowiem, super tylko skąd jednak wiem czy ta kwota będzie mi odpowiadać. Na pytanie o ustalanie grafiku, czy jest elastyczny i można wnieść swoje prośby czy można się dogadać, odpowiedziano mi że można ale to już trzeba się dogadać. Praca oczywiście zmianowa 6-14, 14-22. Szkolenie wyjazdowe.Ogólnie dla mnie tj najsłabsza rozmowa na jakiej byłem

Alan
@Iwa 20.03.2018 14:06

Nie warto tracic czasu dla tej firmy.Manager robi to samo co zwykly pracownik plus zamowienia i robote papierkowa.Roznica wynagrodzenia jest niewielka wstyd ja ujawniac.A praca jak najbardziej jest zmianowa i trwa 6dni w roznych godzinach pracy.Niestety o zyciu rodzinnym i towarzyskim mozna zapomniec.Rozmowy rekrutacyjne w tej firmie tak wygladaja musisz sie wpasowac i miec pusto w glowie.Jak masz pojecie i rozum to ta praca nie dla ciebie.

nick
@Alan 25.03.2018 11:21

Managerami w Auchan zostają osoby niezbyt bystre i inteligentne. Chodzi głównie o to aby być jak największym (usunięte przez administratora) Umieć głośno krzyczeć itd. nie szanować innych.

nick
@nick 23.10.2018 17:12

Na managera na działy spożywcze iść to najgorsze co może być tylko.

kcin

Szukają roboli co i m będą zasuwać za "tysiącpincet". Frajerów niestety dla nich co raz mniej w Polsce.

Bronowice

Nie polecam pracy w tym sklepie na hali itd. Pierwsze moje podejrzenie odnośnie niekoniecznie tego sklepu, ale pracy w Auchan padło na badaniach lekarskich, gdzie lekarz strasznie kręcił głową odnośnie tej pracy. Oznacza to,że firma ma nie za dobry wizerunek, chociaż z wszystkich płatności wywiązuje się w terminie. Nie ma opóźnień wypłat. itp Tu już była lampka, ale nie zdawałem sobie sprawy jak to wszystko tam wygląda. Dużo zależy na kogo tam trafimy na dziale . Generalnie większość to podłe osoby. Ludzie ci mają straszne kompleksy swojego wyglądu fizycznego. Zarówno kobiety jak i mężczyźni to pierwsze co rzuciło mi się w oczy. Można to łatwo wychwycić z kontekstu rozmów. Mężczyźni szczególnie. Na Bronowicach sami zakompleksieni faceci pracują. Większość wygląda jak skrzaty. Managerowie kłamią. Pamiętam jak szedłem na rozmowę to manager, który mnie rekrutował oznajmił, żebym się nie sugerował tymi złymi komentarzami tutaj. Powiedział w cale nie ma tak źle co było ohydnym kłamstwem po tym co mnie tam spotkało.

Seba

Ja po przeniesieniu na dział tego oszołoma nie przedluzylem umowy. Jeździł na mnie jak na szmacie fałszywy tak ze szkoda gadać. Obiecywał ze jak przejdę do jego działu to bedzie spoko a potem... Ach szkoda gadać tez oszczegam przed (usunięte przez administratora).

anonymus
@Seba 27.09.2014 10:18

Tacy są w większości managerowie w Auchan. Mściwi, fałszywi itp. pracownicy to samo. Za plecami każdego obgadują i oczerniają.

yahoo

Bardzo dużo nowych osób szybko ucieka, bo natrafia na (usunięte przez administratora)ze strony pracowników jak i kierownictwa. Najbardziej dokuczliwy jest mobbing ze strony starych pracowników. To oni wykańczają nowych pracowników. Przy fizycznej pracy łatwo kogoś wykończyć stosując mobbing. Dawanie nowej osobie jak najwięcej zadań, więcej nawet niż starym pracownikom potem gadanie, że się nie wyrabia. Ciągłe przeszkadzania w pracy, jakieś kłamstwa, że ktoś olewa i po pracowniku.Nowa osoba nie zna sklepu itd. nie wie gdzie co jest, tutaj jest duże pole do popisu, można różne metody stosować uprzykrzania pracy. Działa tutaj też autorytet osoby, która tam pracuje długo i tej osobie wierzą mimo, że może nie mówić prawdy na temat pracownika.W pracach niefizycznych jest trudniej, bo wszystko jest o wiele łatwiej mierzalne i łatwiej się komuś się wytłumaczyć i udowodnić, że pracuje ok. Starzy pracownicy boją się konkurencji jak ktoś tutaj napisał, dlatego nie jest łatwo. Chociaż jak ktoś chce robić karierę w takim sklepie to życzę powodzenia.Największa rotacja jest na działach, gdzie praca jest bardzo ciężka fizycznie.

Julia
@yahoo 27.10.2018 01:17

Serwis GoWork.pl działa przeciwko mobbingowi i daje swobodę wypowiedzi osobom pokrzywdzonym przez danego pracodawce. Z uwagi na to, że mobbing to także poważny zarzut działający na niekorzyść firmy taka informacja musi być zweryfikowana. Zapoznaj się ze szczegółami dotyczącymi nowej funkcji w serwisie GoWork.pl.

trelemorele

fikusia - ja pisałem własnie o auchan bronowice. Nie wiem kto jest menadzerem detergentów ale słyszałem bardzo złe opinie o osobie tak określanej. Wydaje mi się że "seniorzy" których poznałem są także na te działy o których mówisz więc odpowiem NIE WARTO. Trzymajcie się ludzie z daleka od tego a zwłaszcza od Auchan Bronowice. Dla waszego zdrowia fizycznego i psychicznego. Jeśli dobrze traficie to lepiej rozdawać ulotki, a już o byciu kelnerem nawet nie mówie. Wyjasniło sie dlaczego dzwonili do mnie czy będe w środe (to co pisalem wyzej). A no dlatego że słownie ŻADNEGO pracownika miało nie być (i nie było). Jeśli na dziale mamy jednego pracownika (który jest na porannej zmianie do tego conajmniej 2 dni w tygodniu go nie ma) i trzech serwisantów to jak się nie dziwić że wychodzi cyrk

Tales of Honor
@trelemorele 10.06.2015 08:19

W Auchan Bronowice to co najwyżej BURAKI opłaca się kupować. Jest ich tam aż pod dostatkiem, więc i cena będzie zawsze atrakcyjna.

Oszukany

Szanowne Auchan, Dziekuje bardzo za 3miesieczny pokaz upodlenia czlowieka.Zrob to i to w biegu bo sztab ludzi z centrali przyjezdza.Musialem poswiecic zycie rodzinne i zdrowie.Bylo nas 3 dwie osoby po 2dniach odeszlo od tej pory nikt sie juz nie pojawil.Godziny pracy rozne i praca nawet po 6dni pod rzad.Niedzieli nie mialem rzadnej wolnej.Menedzer sprytnie to potrafil zrobic.Mialem wolne i przychodzilo sie i wybijalo sie na inna osobe.Nadgodziny znikaly w tajemniczy sposob.Czeste zmiany grafiku.Nocne nekanie telefonami przyjdz o tej godzinie bo jakas akcja z gazetki.Proceder dalej pewno jest,ale Auchan Polska jakos tego jeszcze nie wykryla.Moja pensja wynosila 1384netto i rzadnych dodatkow.Moze wreszcie sie ktos to firma zajmie.Bylem glupi i naiwny ale sie nauczylem,ze zagraniczne sieci w szczegolnosci o charekterze rodzinnym to wyzyskiwacze.Ta firma pobila mistrzostwo ponizania,upadlenia i prania mozgu.Pracuje w innej firmie na tym samym stanowisku i pensja wynosi 1800netto,obiad za 1zl,karta rabatowa,socjal.Auchan nie stac nawet na ubrania i obuwie.A o obiadach to nie ma co mowic czesto zepsute albo z dnia poprzedniego.W nowej firmie stawiaja na pracownika fakt maja wymagania ale nikogo nie ponizaja.

Krakus
@Oszukany 17.10.2016 23:35

Brawo! Szkoda tylko, że tak wielu wartościowych, pracowitych ludzi dalej tkwi w tym beznadziejnym maraźmie auchan i nie potrafi podjąć decyzji o zmianie tej pracy. Ludzie, GORSZEJ raczej nie znajdziecie, warto podjąć minimalne ryzyko i coś ze swoim życiem zrobić! Ja pracowałem w auchan cały rok, i byl to rok stracony. Po auchan w ciągu 2 lat zmienilem pracę jeszcze raz i dziś zarabiam jako fizyczny pracownik, bez kwalifikacji, pracując od poniedziałku do piątku i czasami w którąś sobotę, na 2 zmiany - 2300-2500 netto!!! Pracuję w podkrakowskiej Skawinie, tu pracy jest w bród. I co, dało się! A też dałem się zmanipulować i myślałem w kategoriach: tu przynajmniej mam umowę. Ktoś kto narzeka na auchan i fatalne warunki pracy a pracuje tam już któryś rok z rzędu, nie podejmując nawet próby zmiany pracy - sam jest winien swojego losu wyzyskiwanego i poniżanego robola. W jakiejś mierze wart jest tego, jak go traktują. Ze mną było tak samo przez rok, za co się wstydzę. Zwłaszcza teraz, kiedy pracy wokół jest naprawdę dużo a pracodawcy mają spore problemy ze znalezieniem pracowitych, odpowiedzialnych ludzi. Jak już takiego znajdują to go szanują i nie proponują mu najniższej krajowej za zasów piątek świątek, oszukując przy tym na nadgodzinach. TO NIE TE CZASY!!! Nie obawiajcie się! ŻEBY TRAFIĆ NA GORSZĄ PRACĘ NIŻ W AUCHAN TO TRZEBA SIĘ BAAARDZO POSTARAĆ ALBO MIEĆ WYJĄTKOWEGO PECHA

rafik
@Oszukany 17.10.2016 23:35

Prawdę gadasz człowieku,na twoje miejsce już nikt nie przyjdzie bo nikt przy odrobinie zdrowych zmysłów nie będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za taką kasę. Święta za pasem a rodzinka z Francji chyba chce polaczków zajechać na amen. Podwyżki rozsądne nie ale robota za trzech i owszem jak najbardziej tak. Ludzie grupami uciekają a ci ankiety rozdają a wiara leje ze śmiechu jak podają stawke.

łoś
@Krakus 18.10.2016 10:53

Dokładnie

Darek

Czepianie się za błahostki, nie miła atmosfera! NIE POLECAM!!!

nick
@Darek 31.08.2018 21:32

stanowisko manager powinno sie nazywać: kierownik zmiany albo brygadzista, to nie ma nic wspólnego z pracą "managera"

darek
@nick 01.09.2018 19:16

manager w tej firemce to idiota w koronce który myśli ze jak jest kierownikiem to może wszystko zwykły niedorozwój emocjonalny o niskiej inteligencji-the_bill o uśmiechu Waldusia kiepskiego i śmiechu ropuchy

mobbing
@darek 08.09.2018 16:24

W pierwszej fazie mobbingu mobbowany nie dostrzega systematyczności i celowości w atakach na jego osobę oraz stosuje działania i metody rozwiązania mobbingu jak zwykłego konfliktu, które co do zasady nie odniosą spodziewanego skutku. W drugiej fazie mobbingu prześladowanemu towarzyszy stały stres i niechęć przed pójściem do pracy. Pogarsza się jego samopoczucie oraz stan zdrowia, pojawia się napięcie, problemy z koncentracją, zwątpienie we własne kompetencje, a w skrajnych przypadkach również bezsenność. Mobber zwiększa częstotliwość niesprawiedliwych upomnień i krzywdzących komentarzy, rozpoczyna się proces separowania mobbowanego od grupy współpracowników poprzez degradację w grupie, straszenie oraz szerzenie plotek na jego temat. Mobbowany – ze względu na spadek wydajności spowodowany stresem – zaczyna popełniać błędy, które stają się źródłem drwin i złośliwości. W trzeciej fazie mobbingu następuje nasilenie i utrwalenie zachowań nagannych. Do mobbera dołączają inni pracownicy, do czego są zachęcani oraz czują przyzwolenie na bezkarne szykanowanie mobbowanego. W zakładzie pracy rozpoczyna się również stosowanie konsekwentnej strategii terroryzowania ofiary mobbingu, z czym ona, zastraszona i zrezygnowana nieskutecznością podejmowanych dotychczas działań, nie umie sobie poradzić i zaczyna się załamywać psychicznie. Faza czwarta mobbingu charakteryzuje się fizyczną, psychiczną i społeczną degradacją ofiary, której jakość pracy drastycznie spada. Jest prawie całkowicie niezdolna do pracy, często korzysta ze zwolnień lekarskich, a przez częste nieobecności w pracy staje się coraz bardziej wykluczona z grupy. Ze względu na długotrwały mobbing zaczyna również cierpieć życie osobiste ofiary, pojawiają się konflikty rodzinne, stany depresyjne oraz myśli samobójcze.

Ania
@mobbing 09.09.2018 01:10

Doświadczylam tego samego tak jest wszedzie naprawde ja Ci to mowie i innym tez

Ania
@mobbing 09.09.2018 01:10

Wszędzie w kazdej firmie jest mobbing wszędzie gdzie byłam doswiadczalam tego mobbingu tak wiec nic nowego naprawdę

Ania
@mobbing 09.09.2018 01:10

Ten silnie zly system jest wszedzie a Niestety pracowac gdzies trzeba trzeba zaufac Sile Wyzszej i robic swoje a zlo kiedys wroci do przesladowcow w chwili śmierci

lekam
@Ania 15.09.2018 00:30

Mam nadzieje, że los ukarze tych podłych ludzi. Bedą zdychać w cierpieniach za krzywdy, które wyrządzili zwykłym ludziom. Idziesz do pracy pracować a nie znosić jakąś atmosferę, wokół ciebie. Nie chcesz być obgadywany, wyśmiewany poniżany, nie chcesz aby ktoś tobą pomiatał. Nie chcesz aby ktoś rozsiewał plotki na twój temat. Buntował innych pracowników przeciw tobie.

olen
@Ania 13.09.2018 07:49

Czyli najlepiej szukać prac, gdzie pracuje mało osób i grupa jest zgrana.

jej

Najlepszy jest senior ochrony z Bronowic. Wie, że nie ma zbyt inteligentnej twarzy i cały czas mówi tudzież, aby dodać sobie inteligencji :) tudzież, tudzież, tudzież. W jednym zdaniu czasami używa chyba ze 100 tudzież. :) :) :)

001

Witam, proszę o opinię o Auchan-Bronowice. Odbyłam rozmowę rekrutacyjną i mam się zastanowić nad decyzją. Czy można inwestować swój czas na tą pracę?

002
@001 10.08.2017 19:39

Ty chyba czytać nie potrafisz. To chyba dobre miejsce dla ciebie będzie , widać , że mało kumaty jesteś. Masz 556 opini na temat pracy w sieci Auchan. Są informacje na temat wszystkich sklepów w Krakowie, a ten dalej się pyta o opinie. Firma to ma szczęście do pracowników - tłuków.

003
@002 12.08.2017 08:17

Dokładnie opinii masz aż nadmiar. Ja muszę niestety na swoim przykładzie powiedzieć, że opiniami się nie sugerowałem i poszedłem tam do pracy co było najgorszą decyzją w moim życiu!!! To co mnie tam spotkało można byłoby książkę napisać. Po części spotkało, ale bardziej trafne określenie jakich ludzi spotkałem bo to oni budują atmosferę i odpowiadają za to co się dzieje na sklepie. Panuje tam mobbing najgorszego typu bo i dominują prymitywni ludzi. Auchan oczywiście płaci swoje marne pensje w terminie itd. tutaj nie można się niczego doczepić. Seniorzy i managerowie w tej firmie to dno. Niektórzy próbują udawać fajnych, ale to tylko takie pozory. Zadzieranie nosa jakby nie wiadomo kim byli a przecież to tylko jakiś francuski hipermarket. Wszystko to co dzieje się tam przypomina jakieś wczesne lata szkolne, gdzie dzieci tworzyły małe grupki. Jedni drugich nienawidzili itd. zdarzały się jakieś bójki, dokuczanie a nad wszystkim czuwał jakiś tam nauczyciel, który sobie z tym wszystkim nie radził. Każdy każdemu miny pod nogi podkłada. Praca tam to jeden wielki wyzysk. Ludzie są eksploatowani do granic możliwości. Dodatkowo ploty, ploty i jeszcze raz ploty. Ludzie ci ewidentnie potrzebuje czuć do kogoś nienawiść. Bo w ten sposób mogą się dowartościować i poprawić chociaż mentalnie swój marny los i słabe perspektywy. Takich ludzi jak tam to nigdy w życiu nie spotkałem. Takiego poniżania jak tam tam pierwszy raz w życiu zasmakowałem. W obecnej pracy wszystko wygląda inaczej. Ludzie są dla siebie mili, pomocni na ty jesteśmy nawet z dyrektorem. Tak dyrektor mówi do pracowników cześć jak minął dzień, jest miły itd. A tam to Wam seniorzy nie odpowiedzą CZEŚĆ. Pisało o tym kilka osób i ja to potwierdzam. Po tym właśnie poznać buraka. Burak ma się za kogoś lepszego. No dobra ok gdyby to była jakaś poważna firma, gdyby ktoś był jakimś zdolnym programistą, analitykiem finansowym, praca która wymaga wysokich kwalifikacji. Ktoś wtedy reprezentuje naprawdę wyższy poziom. A tutaj? Ktoś jest seniorem w czymś takim hehe:) Chodzi nadęty i nie odpowie cześć hahah:) Do tej pory się z tego śmieje. Z resztą w takiej firmie jak Auchan cudów spodziewać się nie można odnośnie kadry. Jak coś sobą reprezentujecie radzę omijać te miejsce. Tam będziecie tylko zwykłymi robolami. Tak też będzie traktowani i to przez ludzi, którzy mogą być od Was głupsi, mniej oczytani, niższej kultury, jedyne co ich będzie odróżniać od Was to stanowisko i władzę która nad Wami posiadają.

004
@003 29.09.2018 22:35

Unikajcie Auchan Bronowice i Bonarka. W innych na własne ryzyko jak chcecie możecie próbować, chociaż wątpię, że tam jest lepiej.

zofia

Juz nawet szukaja na ulicy w urzedach i na paragonach tez.Tylko o jednym nie pisza ze zatrudniaja w niepelnym wymiarze i praca w roznych godzinach.Zgodzilam sie ale zaznaczylam ze musze pracowac od 8 rano w sobote i niedziele moge od 12.Niestety grafik tak ulozyl menadzer ze tylko popludniowki.Zwolnilam sie po 14dniach.Najlepszy tekst ze jaja sobie robie i w ten sposob utrudniam prace innym.Nowych traktuje sie jak zlo konieczne.Najlepsza to seniorka kas z tekstem co mi nie pasuje,proby przytrzymania jak najdluzej.Na szczescie trafilam na prace w korporacji a ze znam jezyk angielski i francuski biegle przyjeli mnie.Nie mam wyksztalcenia wyzszego i to nie bylo przeszkoda.Placa 4 krotnie wyzsza.Lepszy socjal,obiady,pakiety sportowe.Firma A nie ma szacunku i poszanowania drugiej osoby.Nie polecam pracy jako kasjerka w tej firmie

oszołóó
@zofia 02.07.2017 14:13

Dobrze zrobiłaś. ***Czasy nastały, że buraki do władzy się dorwały:)*** Nie warto dać się poniewierać takim ludziom. Na kasach to i tak przynajmniej trochę Cię ominęło. Na działach dopiero jest przerąbane bo dochodzą konflikty między pracownikami. Szczucie i obrabianie tyłka za plecami.

enter

Praca w tej firmie to brak jakichkolwiek perspektyw. Szukają tanich robotników, którzy wykonają najgorszą robotę za tych co siedzą przy biurkach. Nowi pracownicy mają najgorzej, bo każdy nimi próbuje pomiatać. To jest często jedyna forma dowartościowania się dla tych biednych ludzi, którym w życiu nie wszyło i na starość skończyli w markecie wykładając towar, ale nie tylko bo i co młodsi co tam długo pracują są nie lepsi. Mogą rządzić, mogą komuś polecenia wydawać, bo przecież oni są królami życia, wyłożyli już miliony ton towaru przez kilka lat i zmienili setki tysięcy cen. Oczernianie i podpierdzielanie w tym sklepie to norma. Jak ktoś przychodzi nowy to starzy pracownicy niemal, że jak politycy debatują na Wasz temat, kiedy nie ma Was w pracy. A że jakiś produkt nierówno położyliście, a że półkę krzywo, a że tamto, a że to, a że macie kuzyna murzyna, a że macie głupią fryzę itd. itd.Kulturalnie donoszą do kierownika, każde Wasze najmniejsze potknięcia. Jak się nie spodobacie to będą każdemu w sklepie opowiadać jakieś najgorsze rzeczy na waszą skromną osobę. W końcu się i tak zwolnicie, więc po co w ogóle zatrudniać nowych pracowników? Nie ma to najmniejszego sensu. Chcąc rozbić te kliki na sklepie, Auchan musiałby wprowadzić system rotacyjny. Ktoś kto pracuje na jakimś dziale parę miesięcy musi być obowiązkowo przenoszony na inny. I tak w kółko, to mogłoby poprawić całą sytuację w sklepie i rozbić kolesiostwo.

Zostaw opinię o Auchan Polska - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska