Opinie o Auchan

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan

anonim

(usunięte przez administratora)

pikolo
@anominowy 18.02.2018 12:30

nie ma znaczenia co wpiszesz i tak podwyżkę dostaniesz byle nie prawdę bo się będą mścić

Andżej
@anominowy 18.02.2018 12:30

Bzdura - wypelniałem bilans dziś i nie ma żadnych wykresów do wypełniania. Chyba, że u ciebie w Radomiu jakies inne te bilanse.

as

Poszukuje osób pracujących na kasie (chętnie z Krakowa). Mam pewną prośbę. Za pomoc na pewno się zrewanżuję.\ proszę o kontakt: kruczek5@onet.pl

Ryszard

Uachan nie jest sklepem przyjaznym dla małych zwierząt , Wniosłem na salę sprzedaży małego pieska w torbie . Zauważyła to obsługa sklepu i zażądała opusczenia sklepu , argumentjąc to "że względu na" ???? brak argumentacji. Natychmiast pojawił się ochroniarz grożąc poważnymi konsekwencjami . Poczułem sie jak groźny przestepca..Wszysko miało miejsce w dniu 17.02.1017 w Auchan Bronowicce w Krakowie..Wszystkich miłośników zwierząt zachęcam do bojkotu zakupów w tej sieci handlowej

yet
@Ryszard 17.02.2018 17:14

Panie Ryszardzie nie wiem czy Pan jest zorientowany ale do sklepów spożywczych jest zakaz wprowadzania zwierząt, nawet małych w torebce... Nawet mały zwierz ( pies) może przenieść różne zarazki na art spożywcze, po drugie może oddać sprawy fiziologiczne i wiele innych czynników zakazuje wprowadzanie zwierząt na sklep. NIe wiem czemu klienci nie rozumieją tego typu spraw. Jeżeli obsługa zareagowała to dba też o Pana tyłek ....

ola
@Ryszard 17.02.2018 17:14

Proszę pana nie każdy klient życzy sobie obecności pieska w sklepie. Sklep ma prawo swoim regulaminem zakazać wejścia z pieskiem do sklepu. Pan chce wchodzić z ogórkiem a dlaczego owczarek niemiecki ma nie wejść?

polo

auchan to raj dla ściemniaczy lizusów

Igor

Praca jak praca. Wszędzie trzeba pracować a za leżenie nikt nie będzie płacił.

kio
@Igor 15.01.2018 09:16

jakbyś pracował to byś wiedział ze za prace się nie awansuje tylko za pupilkostwo

yol

Uwaga na pracę Auchan Bronowice oraz Bonarka. Bronowice w dużej części są opanowane przez prostych ludzi ze wsi. Managerowie głównie po słabych prywatnych uczelniach, zadzierają nosa. Każdy tam każdego obgaduje. Fatalna atmosfera.

były

nie polecam nikomu oczekują od ciebie złotych gór na wierzbie dla nich jesteś tylko niewolnikiem maszyną do zarabiania dla nich kasy jak nie wpasowujesz się w ich wizje to cię manipulują mobbingują, łamią kodeks pracy zastraszają, zmuszają do podpisywania lewych notatek jak się postawisz to wyższa władza się przyłącza do tej zabawy znęcania się nad tobą aż pękniesz i sie sam zwolnisz lub się powiesisz(kiepskie wypłaty, brak rozwoju, plotkowanie i oczernianie za plecami, docenianie leserów i pupilków, wykorzystywanie cię do durnej roboty)

P.K

Gadasz głupoty ja na dziale EM mam 2400 ale jak sie dobrze żyje z GÓRA to sie ma haha.

juki
@P.K 29.09.2014 10:47

jak się l.... (usunięte przez administratora) górze to się ma

kolo

nie zatrudnajcie się w Auchan Bonarce na kasach są tam moberki jak jednej podpadniesz to masz przerąbane

Bibi

Nie polecam pracy w Auchan!! Idąc do pracy jesteś zrstresowany. Menadżerowie działu są nie mili nie odpowiadają dzień dobry, zwłaszcza kobiety dla kobiet. Atmosfera fatalna. Pracownicy są zdani sami na siebie. Goruja osoby chamskie ze stażem pracy. Czysty mobing !!! Obgadywanie, jeśli jesteś osoba Nowo przyjęta nie masz nic do gadania. Wszystkie gorsze zadania są rzucane na twoje plecy. Wszystko wygląda pięknie na szkoleniach. Co do mobbingu ludzi liderzy nic z tym nie robią

kunegunda vel rumpelsztikn
@Bibi 18.01.2018 19:03

atmosferę tworzą ludzie więc jak się nie nadajesz albo nie wpasujesz w grupę, lub jak komuś podpadniesz na dzień dobry to masz co chcesz :-D

kolo
@kunegunda vel rumpelsztikn 23.01.2018 08:15

piaskownica kółeczka wzajemnej adoracji

Szczery

Auchan Bora. Rekrutacja. Oferta od nich że dostosujemy grafik do twoich potrzeb. (usunięte przez administratora) prawda. Dla menagerow MASZ być w pracy bez względu na wszystko. Nie obchodzi ich to że nie możesz, że masz rodzinę i potrzeby, że coś nagle ci wypadło i nie dasz rady być w pracy. Potrzeby i rodzinę to mogą mieć menagerowie i menagerki a nie zwykli pracownicy. ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELECIEM BYŁ - to się sprawdza. Wykorzystanie pracownika do granic możliwości. Ściąganie do pracy podczas urlopu to norma bo jesteś potrzebna/potrzebny. W zamian dostaniesz wolne potem. W (usunięte przez administratora) Żadnego wolnego za to nie otrzymacie. Jedynie co macie to praca w dniu wolnym bo kierownik tak chce a sam robi sobie wolne kiedy mu pasuje. Acha nie planujcie urlopów bo urlopy planuje za was kierownik i o urlopie dowiecie się jak dostaniecie grafik. Urlopy na żądanie to fikcja. Wszystkie wnioski podpisuje kierownik bez waszej wiedzy. Podrabianie podpisu jest karalne ale widać że kierownik jest bardzo odważny i się pewnie czuje. Do czasu. Ciekawe co na to centrala powie.

q

Odradzam pracę szczególnie w Auchan Bronowice oraz Bonarka. W tych porealowskich jest ponoć trochę lepiej. Jeżeli chodzi o Bronowice to pracuje tam dużo zawistnych i podłych ludzi. Są to głównie pracownicy z długim stażem i zdecydowanie starsi. Ludzie zawiedzeni tym, że nic w życiu nie osiągnęli i nie osiągną, więc wyżywają się na młodszych osobach. Kablowanie, donosy, obgadywanie to jest normalka. Jeżeli chodzi o pensje to jest zawsze na czas. Nie polecam tam pracy, ale każdy może sam się przekonać jak tam jest i aplikować. :)

anonymous

Absolutnie nie polecam tam pracy. Pracuje tam specyficzne środowisko, donosiciele i kapusie, dodatkowo plotkary i plotkarze, co jest najgorszą cechą jaka tylko może być. Na działach dominują typowi "Janusze" i "Grażyny". Szkoda psychiki na pracę tam.

datboi

mam pytanie o pracę w Auchanie w bonarce jak sytuacja tam wygląda ? zarobki/atmosfera pracy/ i czy grafik się zmienia z dnia na dzień czy jest stabilny ?

byłybonarkus
@datboi 30.12.2017 14:44

Zarobki dla nowego 2300 brutto- stażowego nie ma. Po kilku latach mialem 2400 brutto,podwyżki były w ramach bilansu, a tak faktycznie to minimalna krajowa szła w górę i nie mieli wyjścia. Na działach spożywczych zasuwasz jak samolocik. Tekstylia,zabawki,sport i pozostałe działy plażing. Ze skanerem pół dnia chodzisz a potem dorzucisz troszkę towaru. RTV i AGD - na umowie masz chyba sprzedawce a nie pracownika hali więc pojęcie o elektronice musisz mieć żeby powiedziec parę słów klientowi. Atmosfera wśród pracowników jest przyjemna. Ma się z kim zamienić słowo, pożartować można. Robota szybciej idzie i czas zleci. Pewnie są tam jakieś ponuraki i kable ale na takich trzeba mieć wy..bane jak wszędzie. Seniorzy odklejeni od rzeczywistości,na swojej robocie się nie znają a pouczają innych, szczególnie senior Pgc,brak słów. Głównie generuje dużo niepotrzebnej roboty i strat bo towaru zamawia dużo,przeterminowuje się i przez to premie są znikome, poza nim bo on dostanie sporo. Menadżerowie straszą czasem notatkami czy naganami ale na dobrą sprawę też mogę napisać na nich notkę czy pójść na rozmowę do dyrektora,bez żadnych obaw. Menagera też można pojechać,nie są bezkarni. A co do sprzętu (wózki elektryczne) to 30% jest w pełni sprawny,30% jeździ ale na własne i klientów ryzyko,reszta stoi i czeka na prowizoryczny serwis. Tak więc aby się nie zajechać psychicznie i fizycznie polecam działy przemysłowe. Spożywkę omiń, menagerowie będą gonić nowego po każdym dziale bo jest mało ludzi a roboty sporo.

byłybonarkus
@datboi 30.12.2017 14:44

Zarobki dla nowego 2300 brutto- stażowego nie ma. Po kilku latach mialem 2400 brutto,podwyżki były w ramach bilansu, a tak faktycznie to minimalna krajowa szła w górę i nie mieli wyjścia. Na działach spożywczych zasuwasz jak samolocik. Tekstylia,zabawki,sport i pozostałe działy plażing. Ze skanerem pół dnia chodzisz a potem dorzucisz troszkę towaru. RTV i AGD - na umowie masz chyba sprzedawce a nie pracownika hali więc pojęcie o elektronice musisz mieć żeby powiedziec parę słów klientowi. Atmosfera wśród pracowników jest przyjemna. Ma się z kim zamienić słowo, pożartować można. Robota szybciej idzie i czas zleci. Pewnie są tam jakieś ponuraki i kable ale na takich trzeba mieć wy..bane jak wszędzie. Seniorzy odklejeni od rzeczywistości,na swojej robocie się nie znają a pouczają innych, szczególnie senior Pgc,brak słów. Głównie generuje dużo niepotrzebnej roboty i strat bo towaru zamawia dużo,przeterminowuje się i przez to premie są znikome, poza nim bo on dostanie sporo. Menadżerowie straszą czasem notatkami czy naganami ale na dobrą sprawę też mogę napisać na nich notkę czy pójść na rozmowę do dyrektora,bez żadnych obaw. Menagera też można pojechać,nie są bezkarni. A co do sprzętu (wózki elektryczne) to 30% jest w pełni sprawny,30% jeździ ale na własne i klientów ryzyko,reszta stoi i czeka na prowizoryczny serwis. Tak więc aby się nie zajechać psychicznie i fizycznie polecam działy przemysłowe. Spożywkę omiń, menagerowie będą gonić nowego po każdym dziale bo jest mało ludzi a roboty sporo.

PRACOWNIK_Oszolom

Auchan Bora, Cóż powiedzieć, raczej to samo co poniżej napisali inni, stawka 2300brutto dodatki w postaci boniw na swieta, teraz od nowego roku maja wprowadzic upominki w dniu urodzin, dodatki stazowe w zaskakujacej wysokosci 150zl raz w roku jesli pracuje sie 1-3lat i 190zl jesli powyzej. Okres próbny 3miesiace, czas szkolen teoretycznych ktore pozniej maja sie moze w max 1/3 do tego co faktycznie sie dzieje to 2 dni, premia po okresie probnym jest fikcją z racji ze uzależniona jest nie tylko od obrotow, frekwencji ale i od strat na dziale a ich zawsze jest dużo bo czesto klienci rozwalaja, jest to tez duzo winy sklepu z zasady ukladania towaru, ogolnie rzecz ujmując to premia raz 3 miesiace w sredniej wysokości 100zl jest calkiem spora nawet biorąc pod uwagę iż był to dział słone wiec poza bazarkiem towar o dłuższej dacie przydatności, warzywa czy piekarnia czy nabiał dostają jesli w ogole to groszowe sprawy jak np 50zl, prace dla 7 osób wykonuje 3, skanery i pozostaly sprzęt jak np. wagi jeszcze relikwia z czasow Geanta, na magazynie (usunięte przez administratora) tj. Palety zmieszane wszystko ze wszystkim bez opisu czy jakiegokolwiek systemu magazynowego, palety ktore przyjezdzaja z centralnego magazynu to tragedia na kaczych łapach chyba ze jakies promo przyjdzie gdzie jest pol lub nawet cala paleta jednolita, pracownicy: większość zadufana w sobie bo przeciez pracuja dluzej niz ty, a zarazem wkur*** swoja egzystencja w tym grajdolku, organizacja pracy czy ergonomicznosc wykorzystania pracownika -1milion, o ile fejsowanie/frontowanie (przysuwanie towaru do przodu półki tak aby wyglądała na pełną) rano 6-8 ma jakis sens o tyle ta sama praca na drugiej zmianie miedzy 19 -22 niema żadnego z racji przebywania klientow na sklepie ktorzy nadal robia zakupy, ale niestety z racji niedoborów kadrowych (zawne z kwestii ekonomicznych a i stawkowych bo naprawde CV nie splywaja rzeką jak w innych zakladach) trzeba to podzielić na dwie części, bywa ze zostaje sie samemu na 2 zmiane (13:45 - 22) gdzie do ogarniecia jest 5 alejek oraz bazarek. Nadgodziny bywają obowiazkowe lecz nie płatne (chyba ze w naprawde skrajnych przypadkach) i każą sobie odbierac ten czas na przerwach, o dodatkowym wolnym dniu po uzbieraniu 8h zapomnij... kierownictwo cóż karierowicze ktorzy czują się bogami bo awansowali ze zwyklego robola na filara a pozniej menadzera, opierdalaja o wszystko, czepiaja sie wszystkiego, zero szacunku z żadnej strony. Umowa kończyła mi sie 31 a dopiero szanowna Menadzerka raczyla zapytac 29 czy chce przedluzyc umowe. Aaa i dosc chyba istotna sprawa, jest sklepik pracowniczy tj kanapki obiady tosty w dosc fajnej cenie, automaty z rogalikami, batonami, napojami oraz kawa/herbata/czekolada tez dosc tanio, ale np w niedziele gdy sklepik jest nieczynny a automaty puste nie mozesz w trakcie pracy robić zakupów ani wyjsc poza teren sklepu. Reasumując nie nazwalbym tej pracy zlej bo jesli chcesz pracowac i odpowiadaja Ci zarobki oraz bd wykonywać swoje obowiazki to jest to dobry punkt zaczepienia, grafik ustala menadzerka ew. Uwzględniając pewne ALE, na dłużej nikomu raczej hym nie polecał ale jako taki rownowaznik miedzy brakiem kasy czy bezrobociem to jednak jest te zawsze 1600zl. P.s. Jesli masz upr. Na wozki widlowe to masz 2 opcje: przyznac sie i jezdzic (jak sie dopchasz) zepsutymi elektrycznymi paleciakami ktorym to dzialaniem narazasz własne uprawnienia w razie kontroli UDT lub nie przyznawac sie i jezdzic od 3 - 12 miesiecy zwyklymi paleciakami ktorych stan techniczy jest tozsamy z autami sprzedawanymi za 1000-1500zl wraz z ubezpieczeniem i przegladem. Na 4 działy moze jest w 100% sprawny 1 paleciak, wózki elektryczne to w ogóle porażka, jeden np stoi na "stacji ladowania" i czekaja az sam sie rozlozy (innowacyjna technologia ze wózki sa biodegradowalne? Nie sądzę ) na slonym dostaje palpitacji i mozna latwo kogoś /cos walnac czy stracic towar z palety, lub np w pewnym momencie postawia sie zatrzymac i 5min minimun zabawy przekrecania kluczyka w jedna indruga strone zanim ruszy, ale oczywiscie wozki maja swiezy przegląd bo przecież po co kupic /najac nowe skoro te sa za darmo praktycznie... tak jak mowie praca jedynie jako alternatywa dla bezrobocia, z wlasnej nieprzymuszonej woli nie radzę sobie niszczyc nerwow i zdrowia za tak marna stawkę, 2300 netto mysle ze kompensowala by to w jakims stopniu 1600/1700 zdecydowanie tego nie robi. Sam przes to przeszedlem i wspolczuje osobom ktore tam pracują

SAMOLO
@PRACOWNIK_Oszolom 01.01.2018 01:10

ZRÓWNANIE DOŚWIADCZONYCH PRACOWNIKÓW Z NOWO PRZYJĘTYMI GDZIE TU DOCENIANIE TYRASZ W TYM (usunięte przez administratora) 10 LAT A ONI CI TERAZ DAJĄ TAKĄ SAMĄ WYPŁATĘ JAK NOWO PRZYJĘTYM I JESZCZE SIĘ GŁUPIO TŁUMACZĄ ŻE KOSZTY NIECH ZWOLNIĄ PARU SENIORKÓW DARMOZJADÓW TO BEDZIE KASA

byłybonarkus
@Pracownik_Oszolom 01.01.2018 13:19

Co do nadgodzin to mało kiedy zostawałem dłużej, pracuję 8 godzin a jak wyrażę zgodę to mogę być 30-60 min więcej. Nawet w okresach świątecznych mówiłem że wychodzę i dłużej nie zostanę,to nie jest wyjątkowa sytuacja kiedy pracownik ma zostać na nadgodziny. Kogoś z uprawnieniami nie zwolnią. Najpierw jest złość menagera a po chwili strach,bo wizja znalezienia nowego robola to gorsza opcja niż utrata starego.

Paulos

Tez tam pracuje, fakt nie jest super extra ale w ktorym markecie jest (usunięte przez administratora) Znajda sie pozytywnie nastawieni i hejterzy, wiec dzielmy wszystko pół na pół. Nie ma firmy idealnej i nie każdemu da soe dogodzić

RYBAK
@Paulos 04.01.2018 19:10

NIE RÓB SOBIE ANI FIRMIE REKLAMY JAKBYŚ TAM PRACOWAŁ TO BYŚ TAKICH BZDUR NIE PISAŁ KAŻDY MARKET TO ŚCIERWO ALE W TYM NAJLEPIEJ JAKBYŚ BYŁ MASZYNĄ A NIE CZŁOWIEKIEM

Jan

Auchan pracownika ma gdzies.Praca na kasie i dziale nie polecam.Wykorzystuja na maksa i placa smieszne pieniadze.Na kasie prowadza obserwacje i robia statystyki.Jakies glupie liczenie kolejki,ilosc skanowanych artykulow.Od tych czynnikow jest zalezna premia.Podwyzki tylko dla nowych.Nie polecam szkoda czasu.Ciagle zmiany grafiku i darcie mordy ze za wolno pracujemy.Auchan nie szanuje pracownika tylko nim pomiata.Wszelkie proby ujawnienia co sie dzieje w Auchan usuwa sie zastraszaniem.Juz jestem gdzie indziej i jestem zadowolony.Mam to samo stanowisko i wieksza pensje.Wszyscy si szanujemy.A w Auchan tylko poniewieranie i donoszenie.Pozdrawiam Bonarke to najgorszy hipermarket

krytyk

chcecie doświadczyć ja kto było za komuny to się zatrudnijcie na kasy do oszołoma

Frustracja

Auchan Bronowice Kraków. Nie polecam. Po trzech latach zarobki na dziale handlowym to 2300-2400 brutto, gdzie nowy pracownik na start dostaje tyle samo (generalnie nie ma możliwości poruszenia tematu zarobków. Tym bardziej jakiegokolwiek docenienia za to, że ma się doświadczenie i dostaje się po (usunięte przez administratora) za to że nowy coś (usunięte przez administratora) bo wszyscy umywają ręce i tłumacza się tym że nie stać firmy na to żeby pracownicy lepiej zarabiali oraz w tej firmie nie ma jak to określają 'stażowego') Śmieszne bony świąteczne, które są potrącane z wypłaty i wychodzi tak samo jakbyś żadnych bonów nie dostał. Nie szanowanie pracownika. Miliony głupich pomysłów typu zmiana stref promocyjnych na tydzień (bo poprzednia nie moze przecież stać ten jeden tydzień dłużej, trzeba zrobić zamieszanie). Niejednokrotnie ważniejszy jest głupi plakat z napisem 'promocja' niż to żeby klient miał towar na półce. Dyrekcja ma totalnie wyprane mózgi, ludzie się dla nich nie liczą, mają pracownika za nic, najważniejsze są dla nich wyniki i to żeby sklep zarabiał coraz więcej. Nastawieni tylko na zysk, byle nie dać nic od siebie (bo przecież ze skarbonki się tylko wyciąga, nie trzeba najpierw włożyć).

średnio na jeża, ale źle

Pracuję na kasach, mam zwykłe wyniki, 20-22 art na minutę [taki jest cel na miesiąc w Auchanie], ani to bardzo wolno, ani szybko, taki średniak. Ale codziennie klienci się na mnie skarżą, jak to wolno i opieszale kasuję. Ja już nie wiem co mam zrobić, co robię źle, normalnie pracuję. Nie wiem czy naród taki sfrustrowany czy co, w tej pracy można zwariować. Trzymajcie się ludzie! : )

sonic

Współpracownicy są z sympatyczni, ale wiadomo, że każdy patrzy tylko na siebie. Grafiki to kpina, niemal każdy dzień w tygodniu inna zmiana. Przykładowo: dzień wolny, 1 dzień rano, 3 dni popołudnie... I tak w kółko. Trzeba ciągle zerkać w grafik, bo można się pogubić. Pracowałem już na 3 i 2 zmiany i nigdy nie byłem tak zmęczony, jak po 3 miesiącach tej loterii. Wcale nie jest łatwo coś zaplanować i wyprosić, bo zawsze jest problem, a tempora jest wymówką. Nie ma realnej możliwości awansu, obiecują ludziom gruszki na wierzbie, a trzeba czekać latami żeby osiągnąć cokolwiek. Filarzy są wykorzystywani, bo mają obowiązki jak menager i nic więcej. Ja na nic nie liczyłem, byłem tam 3 miesiące, ale zdążyłem się nasłuchać. Organizacja sklepu to żenada bieganie co miesiąc i zmienianie strefy na strefę, ściany na ścianę, a sprzedaż i tak niemalże zerowa. Brak skanerów, paleciaków, półek, wszystko się psuje i zacina. Na początku w ogóle nie wiedziałem co ze sobą robić, bo nikt nie był wstanie dać mi wytycznych na dany dzień, co ma być zrobione, rozpakowane, wyłożone w dział. Ochrona zachowuje się jak by pracownik miał wynieść pół sklepu, tymczasem codziennie znajdowane puste opakowania po kradzieżach. Tymczasem premia to fikcja, istnieje jedynie na działach przemysłowych bo tam nic się nie psuje jak żywność. Na rybach na przykład premia zdarza się raz na ruski rok, bo ryby muszą być świeże, więc codziennie skanuje się straty. Na to pracownik nie ma zupełnie wpływu, że np. akurat łosoś nie miał brania. No , ale co ich to obchodzi.

sylwia
@sonic 20.11.2017 19:59

Auchan to raj dla ściemniaczy leserów i lizusów uczciwy pracownik w tej firmie nie ma co szukać miejsca bo docenia się leserów i ściemniaczy

Kasia

Pracownicy strasznie nie mili.

daria
@Kasia 27.11.2017 18:23

Trudno w tej firmie, w tych układach i za te pieniądze mieć chęć bycia miłym.

Madziorez

A co powiecie na temat Auchan Bronowice? Chciałabym się tam starać o jakiekolwiek stanowisko choć docelowo z uwagi na swoje wykształcenie chciałabym na stanowisko menagera ale wiem że czasem trzeba spokojnie wspiąć się po szczeblach kariery. Chciałabym się dowiedzieć jak tam się pracuje, jacy są ludzie? Słyszałam że super jest na chyba słonych bo tam jest jakaś dobra menagerka . I na bazarku ponoć jest przyjemnie . Podpowiedzcie jak najwięcej . Pozdrawiam

byłyoszołom
@byłyoszołom 07.11.2017 12:23

Mój błąd, mam na myśli filar. Ale nie licz na zostanie młodszym.W praktyce menadżerów prawie nie ma, bo po co skoro mają filarów. Filarem się jest pół życia tam, bo obowiązki masz takie jak byś był menadżerem, tylko kasy nie masz, a oni się cieszą, że ludzie się dają robić...

Ktos
@byłyoszołom 20.11.2017 04:21

Faktycznie filar mial cos 50 zł brutto wiecej masz racje. Ale z reszta sie nie zgadzam o menadzerem mozna bardzo latwo zostac wystarczy poczekac na podzial dzialow w starych realach :D wtedy zazwyczaj nie ma kogo awansowac wiec menadzerami zostaja ludzie bedz wizji czy wiedzy. Wiadomo na bez rybiu rak ryba :)

anonymous

Lepsze warunki były w hipermarkecie real po przejściu na firmę auchan dużo ludzi się zwolniło gorsze zarobki atmosfera itp,nikt tam teraz nie chcę pracować nawet w skrzynkach pocztowych ostatnio były ulotki z auchana że poszukują pracowników.Praca w wszystkich hipermarketach to tragedia zapierdziel straszny słabe zarobki a przed świętami to już dramat na maxa,pracowałem w auchanie bonarka 3 miesiące grafik przed świętami był ustawiony tak że pracowałem 8 dni non stop a w wigilę jeszcze dodatkowo praca 10 godzin.

ja
@anonymous 14.11.2017 14:55

a czy to prawda ze można sobie wybrac dni pracy ? interesuje mnie praca bez weekendów a tak to mogłaby być na zmiany n tydzien na tydzien

Pani Magdalena
@ja 16.11.2017 18:10

Nie. Współpracownicy z działu znienawidziliby cię z tego powodu, że masz wolne weekendy. Wiem co mówię, bo na jednym z marketów w Krakowie była taka sytuacja

sweterek

Auchan to chora firma z jednej strony wizje barometry otoczka wspaniałej inwestującej w rozwój pracownika firmy a wewnątrz mobbing na porządku dziennym przedstawiciele firmy nie walczą z mobbingiem tylko chronią mobberów zamiatając wszelkie problemy pod dywan pracownik mobbowany w końcu albo sam się zwalnia albo popełnia samobójstwo. Przypomina to po troszku czasy prl gdzie za donos i przytakiwanie miało się fory u władzy tu jest podobnie papugi są nagradzani dostają podwyżki za oczernianie i donoszenie za bzdury na pracowników są awansowani(z reguły to sami idioci z manią wielkości mało kompetentni dobrzy jedynie w przytakiwaniu i podlizywaniu się), skuteczność operacyjną traktuje się jak nieomylnych bogów czci się ich jak świętych każde zła opinia jest nie mile widziana dla wszystkich którzy tam się wybierają odradzam jeśli sami umiecie podejmować decyzje i jesteście inteligenci to odradzam bo się tam zniszczycie psychika wam padnie;co roczna nagonka na akcje natrętne zmuszanie do nich zastraszanie jak nie kupisz to nie dostaniesz podwyżki i wylądujesz na czarnej liście pracowników do zwolnienia, notoryczne przekręty z różnicami, to nawet nie jest zwykły market tylko przedszkole które dąży do samozagłady przez brak kompetentnych ludzi na stanowiskach menadżerskich

iulas

Auchan to chora firma z jednej strony wizje barometry otoczka wspaniałej inwestującej w rozwój pracownika firmy a wewnątrz mobbing na porządku dziennym przedstawiciele firmy nie walczą z mobbingiem tylko chronią mobberów zamiatając wszelkie problemy pod dywan pracownik mobbowany w końcu albo sam się zwalnia albo popełnia samobójstwo. Przypomina to po troszku czasy prl gdzie za donos i przytakiwanie miało się fory u władzy tu jest podobnie papugi są nagradzani dostają podwyżki za oczernianie i donoszenie za bzdury na pracowników są awansowani(z reguły to sami idioci mało kompetentni dobrzy jedynie w przytakiwaniu i podlizywaniu się), skuteczność operacyjną traktuje się jak nieomylnych bogów czci się ich jak święty każde zła opinia o nich skutkuje notką służbową i dywanikiem u przełożonego(sami idioci z manią wielkości) dla wszystkich którzy tam się wybierają odradzam jeśli sami umiecie podejmować decyzje i jesteście inteligenci to odradzam bo się tam zniszczycie psychika wam padnie;co roczna nagonka na akcje natrętne zmuszanie do nich zastraszanie jak nie kupisz to nie dostaniesz podwyżki i wylądujesz na czarnej liście pracowników do zwolnienia, notoryczne przekręty z różnicami, to nawet nie jest zwykły market tylko przedszkole które dąży do samozagłady przez brak kompetentnych ludzi na stanowiskach menadżerskich

Mateusz

Kupiłem sobie drona i nie działał oddałem go do reklamacji i dostałem go i znowu nie dzała a prośiłem o zwrot pieniędzy ale oni mi go nie dali i teraz nieh mi dadzą hajs bo inaczej skopie im tłuste poku****ne dupy a mam 11 lat

Klient Geant

Ostatnio mozna zauwazyc w Auchan dziwne odzywki kierownictwa do kasjerek i pracownikow dzialow. Mielismy przyjemnosc uslyszec wiazanke slow do kasjerki na Bora-Komorowskiego,ze zawolno kasuje i nie uzywa zwrotow grzecznosciowych.Sposob przekazania uwag byla tragiczna i ponizajaca.Inna sytuacja to zachowanie pani,ktora gada non-stop przez telefon i praca ja wogole nie interesuje.W miedzyczasie robi sobie zakupy.I widac to na gminnie.Raz z zona uslyszelismy o czym gada przez telefon.Zalatwia sprawy rodzinne w trakcie pracy.Na lini kas kolejki, a ta pani ma czas na pogawedki o bzdurach.Nie wiem czym sie ta pani zajmuje ale u mnie by juz dawno nie pracowala.Dosc czesto mozna zauwazyc,ze jedna osoba zajmuje sie wszystkim?.Gdzie jest w tym wszystkim pani Dyrektor?.Braki ogromne w asortymencie,kolejki itp.

Navigator
@Klient Geant 26.08.2017 15:47

Takie uwagi proszę pisać na stronie auchan.pl pod obrazkiem głos klienta bo tylko tam mogą one coś zmienić ...

adam
@Navigator 26.08.2017 22:17

tak zmienią do kosza wyrzucą maja gdzieś głos klienta

Grzesiek

Witam ja zarabiam 2900 brutto. po 7 latach pracy ,a nowy monitor zarabia 6900 brutto Adam jak się nie myle widziałem jego fiszke wypadła mu z kieszeni tak to można sobie żyć nic nie robiąc

Dobromir

Ostatnio poczułem się okradziony przez Auchan. Źle naliczyli ilość towaru na paragonie zamiast 1/2 szt. 12 szt. Robiąc bardzo duże zakupy, nie sprawdziłem od razu paragonu. Oczywiście kasy nie oddali, bo minęło powyżej 30 dni. Tak naprawdę uważam, że nie dbają o klienta i mają go w głębokim poważaniu. Nie zamierzam tam więcej nic kupować, a moją opinią dzielę się w szerokim gronie znajomych.

on
@Dobromir 07.10.2017 14:18

A cco przez 30 dni nie zorientowałeś się że źle został Ci naliczony towar? haha i Czemu się dziwisz że jesteś nie wiarygodny? Takich oszustów jest mnóstwo i nikt pieniędzy na widzi mi się klienta nie oddaje bo tak mu się widzi albo chcę sklep naciągnąć na koszta. Na bieżąco trzeba sobie sprawdzać i pilnować ile płaci się za zakupy w sklepie. Trochu rozumu klienci kochani marketów !!!

ewa
@Dobromir 07.10.2017 14:18

Panie Dobromirze a znajdzie Pan jakikolwiek sklep który oddaje klientowi na słowo pieniądze ponad miesiąc po zakupie??Niech Pan nie będzie śmieszny. Gdyby Pan pojawił się wcześniej bez problemu zostało by odtworzone nagranie z kasy z danej godziny i po problemie. A po miesiącu Pan każdemu na słowo wierzy?? To niech Pan da komuś swoją kartę z pinem i uwierzy na słowo że nic nie zabierze.

Grazka

Dzięki za takie rzetelne info, właśnie miałam się do nich zatrudniać! !! Dzięki tym wpisom uniknę rozczarowania!;-)

Eliza

Odradzam pracy w Auchan.Pracowalam na kasie z etatem 5/8 .Niestety brak poszanowania kasjer w w tej firmie jest pomiataczem i zerem.Wrzaski,ponizania,glupie odzywki ze strony liniowych i kierownictwa to codziennosc.Ostatnio az blagaja by sie nie zwalniac.Ale co oferuja za 5lat pracy podwyzka rzedu 120zl.Kasjer etatu calego nie dostanie moze max 7/8.Niestety ten przywilej dla wybranych.Na dzialy chcialam sie przeniesc odmowiono bo na kasy ludzi brakuje.Premie zabieraja za wszystko i za nic.Wartosc premii wedlug stopni zaawansowania za 5 lat mojej pracy bylam na stopniu podstawowym i wyzej bez szans.Kasjer w tej firmie nie ma nic do powiedzenia.Liniowe,filarzy i menedzerowie maja wiecej swobod siedza w biurach i robia co chca.Maja czas na wszystko.A na koniec kasjer jest pod stala obserwacja czy przypadkiem sie nie obija na kasie.A potem wytyka mu sie bledy,ze za wolno kasuje,nie usmiecha sie,zle pakuje,zle nabija kolejke( zabawa w liczenie owiec na pastwisku).Dyrektorzy sa najgorsi tylko potrafia rozkazywac bo sami nic nie potrafia zrobic.Dlatego radze sie zastanowic bo nie warto tracic czasu ani zdrowia na ta firme.Auchan to najgorszy pracodawca pod wzglem placy,braku szacunku,brak rozwoju,twarde zasady z minionej epoki.Powyzsze opinie oddaja sens i daja wiele do myslenia.Auchan Bonarka Krakow

PR

Na pewno plusem tej pracy są wysokie zarobki. Potężne pieniądze zaczynają się już od bycia filarem. Z resztą widać to po samochodach jakimi oni jeżdżą.

Bio

Auchan Bonarka to porażka

Kamil

Witam, dostałem ofertę od Carrefoura i od Auchana. Teraz nie wiem co wybrać, i gdzie lepiej płacą

Łódź
@Kamil 30.08.2017 12:06

Wszędzie się tak samo pracuje, w takich samych godzinach pracy. Może wybrać taki sklep, który jest trochę na uboczu. Mniej roboty na mięsnym, troche lżej - mniej dostawiania towaru. Zobaczcie - w sklepachw ogole brak Ukraińców - za 13zł na godzine to co musi znaczyć Wolą za tą samą stawkę pracować na produkcji. Pozdrawiam Unikaj działu napojów. Może być chemiczny. Jeżeli jesteś facetem nie idż na dział spożywczy. Za małe opakowania. W ogól idź do mniejszego sklepu. W Łodzi skład stablny - dyrektor tylko zmieniony - za mało obrotu. No i wszech obecna mafii - dla zadłużonych u komornika. Patrzą tylko jak ludzi zatrudnić na umowe o dzieło i na umowę zlecenie. Wszędzie taka sam zapierdol za najniższa.

Kamil

Co lepiej wybrać carrefour na czyżynach czy Auchan na bora ? I dlaczego. Bo mam 2 oferty i nie wiem co wybrać

Były

Ludzie co wy . Gdzie wy się w ogóle pchacie . Nie zastanowiło Was to ,że ogłoszenia o rekrutacji do tej Firmy są non-stop i to w zasadzie na każdy dział . Wiec coś jest nie tak, że nikt nie chce tam pracować Albo nie zostaje na dłużej . Znam tą Firmę,aż za dobrze. I rzeczywiscie opinie opisane wczesniej dobrze oddają "klimat pracy" w tej Firmie. Wiem bo pracowałem tam od poczatku w zasadzie do niedawna . Gdzie na przestrzeni tylu lat poznalem i wszystkich Dyrektorów, seniorów, managerów, filarów kończac na wiekszosci pracowników. Zostawiłem tam kawał zdrowia,nerwów i życia . Cały czas łudząc się, że się choć trochu poprawi,zmieni. Niestety, nie doczekałem sie i sam sie zwolniłem . Mając dośc obłudy, wyzysku, znieczulicy braku reakcji na złe rzeczy i PSEUDO SZEFÓW którzy mało co mogą . "Ksiązke mozna napisać ...." Serio. Rzeczywiście bardzo dobra praca to tam była w pierwszych latach działania w Krakowie. I ludzie kompetentni i wszystko miało "ręce i nogi". Potem niestety równia pochyła . ---ROK W ROK--- cięcia na ilości pracowników,a reszta tych solidnie pracujacych po trosze sama odeszła Nie godząc się pracowac za te same pieniądze za kilku którym podziekowali. Aż zostało tylko tylu ile teraz widac. Wiec niewiele. A pracy do przerobienia jeszcze więcej niż było na początku . Gdy naprawdę były te ręce do pracy . Nie ma się co dziwić, że nikt nie chce tam "pracować" Bo i podwyżki raz w roku są marne , premie miesięczne wręcz żałosne (nawet wstyd przytoczyć rząd wielkości ) Są wręcz demotywujące ! Choć można powiedzieć dobre i to ,ale to b.marna pociecha . I mimo, że na plus można zaliczyć bony, paczki świąteczne - niestety nie rekompensują tej HARÓWY przez cały rok. Bo tak z całą pewnością mozna nazwać "prace" którą teraz się wykonuje juz czesto samemu. Wcześniej wykonywały ją przynajmniej 2,3 osoby . Na podobne pieniądze :) . Osobiście na tą chwilę odradzam wręcz przestrzegam. A kto nie wierzy droga wolna. Życze powodzenia w murach tej firmy :)

nick

A ktoś wie ile mniej więcej zarabia manager?

Klient Auchan

Klienci sa rozni, ale ile razy jestem w Auchan w Krakowie tyle razy spotykam na zakupach oszolomy, w dn 19.08.2017 r robiac zakupy w dziale wod mineralnych slysze jak wysoki, brunet ciagle mowi do siebie "to dla mnie, to dla mnie, to dla mnie..." Nic sie nie odezwalem, jak wyszedl z tego dzialu to mowil ciagle do siebie "oszolom, oszolom, oszolom...." Niech idzie do psychiatry, a nie na zakupy, tam mu pomoga.

001

Witam, proszę o opinię o Auchan-Bronowice. Odbyłam rozmowę rekrutacyjną i mam się zastanowić nad decyzją. Czy można inwestować swój czas na tą pracę?

002
@001 10.08.2017 19:39

Ty chyba czytać nie potrafisz. To chyba dobre miejsce dla ciebie będzie , widać , że mało kumaty jesteś. Masz 556 opini na temat pracy w sieci Auchan. Są informacje na temat wszystkich sklepów w Krakowie, a ten dalej się pyta o opinie. Firma to ma szczęście do pracowników - tłuków.

Krakow Bonarka

Student w tej firmie nie ma czego szukac.Wizja i organizacja pracy wybije ci to z glowy.Tak zaplanuja twoj czas pracy,ze nie znajdziesz czasu na nauke,spotkanie ze znajomymi.Pracowalem rok na Bonarce i nikomu nie polecam.Rozsypka pracownikow osiagnela juz stan krytyczny.Na kasach zaczyna sie zatrudniac ludzi z firm zewnetrznych.Na dzialach braki ogromne i dziury w polkach bo towaru nie ma kto towarowac.Wpajaja ci wizje i belkot marketingowy jak firma sie rozrasta i ze wszyscy na tym korzystamy.A realia sa inne pracownik jest maszynka do robienia pieniedzy.Zmiany grafikowe non-stop,a jeszcze jak cos wypadnie,albo sie ktos zwolni to juz nie wesolo.Praca nawet 7dni pod rzad.Godziny pracy rozne zamiast 4h robisz po 5,45,6,7,8,8.30.Nie ma czegos takiego ze od 8-16.Zwolnilem sie bo pracownik jest pomiatany,wysmiewany,ponizany.Na caly etat i podwyzki na kasach czy na dziale nie ma co liczyc.Slyszy sie,ze Auchan to najgorszy pracodawca w miescie i kazdy odradza pracy w tej firmie.Zarobki najnizsze niby premia ale nigdy calej jej nie ma.Powyzsze wpisy sa prawdziwe.

Paweł
@Krakow Bonarka 01.08.2017 22:07

Witam. Pracowałem kilka miesięcy w Auchen w Łodzi. Jestem bardzo zadowolony z grona osób z którymi współpracowałem. Tylko dlaczego zatrudnili mnie na umowe zlecenie, a nie chcą mnie zatrudnić na umowę o pracę widząc moje CV z wyższym wykształeniem. Pozdrawiam.

Auchan Bonarka

Najgorszy pracodawca w mieście !

WIKI

Dziękuje za taką pracę . 1500 zł za ciężką prace 7 dni w tygodniu na 3 zmiany. ŻART - ŻENADA !!!!!!

Jarek

Wiele na rekrutacji obiecuja realny rozwoj i inne profity.Rzeczywistosc inna brak szacunku dla drugiego czlowieka;-niejasne sciezki kariery,brak komunikacji,brak decyzyjnosci,podejmowanie decyzji za kogos bez jego zdania,chaos i brak rozwiazan,obserwacja i donoszenie,samowolka grupki godnego zaufania,tworzenie list i opracowan z pracy pracownika by wytykac mu bledy,premie od wynikow i widzi mi sie kierownictwa.Mozna tak pisac ale czy to cos zmieni?.Firma ma braki we wszystkim.A zarobki najnizsze.Za 1500(dzialy) czy 1000(kasy) nikt nie przyjdzie.

Madzia

Wiem, od osoby, która pracuje w kadrach w Auchan. A pracownicy hali robią za 1500 zł. Ale ktoś musi zarabiać 1500, żeby ktoś mógł zarabiać 5 razy tyle. Tak działa nasza polska demokracja. Jedni mają 3 mieszkania, 4 fajne samochody z salonu. A inni marzą o kawalerce 20 m3 na kredyt i o używanym 10 letnim samochodzie sprowadzonym z Francji np. renault Clio. Jednych stać na wszystkie zachcianki a drudzy liczą każdą złotówkę. Zazwyczaj Ci co ciężko pracują fizycznie dostają grosze i są pomietłami. Dlatego trzeba wyjezdzać z tego kraju i nie robić na tych drugich. PRACOWNICY HALI zwalniajcie się z tej firmy. Nie pracujcie za 1500 zł.

Madzia

Mam pytanie za co senior menager zasobów ludzkich w Auchan ma wynagrodzenie w kwocie 7 tys. zł. brutto??? wie ktoś?? Za podbicie umowy o prace zwolnienia i zatrudnienia nowego pracownika! Ja bym coś takiego mogła robić za 2500 zł brutto.

...
@Madzia 07.07.2017 22:17

Ty chyba nie wiesz dziewczyno o czym mówisz... skąd ta wyobraźnia..

zofia

Juz nawet szukaja na ulicy w urzedach i na paragonach tez.Tylko o jednym nie pisza ze zatrudniaja w niepelnym wymiarze i praca w roznych godzinach.Zgodzilam sie ale zaznaczylam ze musze pracowac od 8 rano w sobote i niedziele moge od 12.Niestety grafik tak ulozyl menadzer ze tylko popludniowki.Zwolnilam sie po 14dniach.Najlepszy tekst ze jaja sobie robie i w ten sposob utrudniam prace innym.Nowych traktuje sie jak zlo konieczne.Najlepsza to seniorka kas z tekstem co mi nie pasuje,proby przytrzymania jak najdluzej.Na szczescie trafilam na prace w korporacji a ze znam jezyk angielski i francuski biegle przyjeli mnie.Nie mam wyksztalcenia wyzszego i to nie bylo przeszkoda.Placa 4 krotnie wyzsza.Lepszy socjal,obiady,pakiety sportowe.Firma A nie ma szacunku i poszanowania drugiej osoby.Nie polecam pracy jako kasjerka w tej firmie

Były pracownik BONARKA Auchan

Tak, to prawda. Auchan nie szanuje pracowników, ciągle zatrudniają i zwalniają. Raz w miesiącu organizują tzw. Wejście nowych pracowników zwykle około 20 nowych osób zatrudniają co miesiąc na każdym sklepie. Oczywiście 20 osób dostaje zwolnienie co miesiąc. Ciągła rekrutacja, ogłoszenia na sklepie na tablicach, że poszukują pracowników, ostatnio nawet na paragonach w Bonarce drukują, że szukają ludzi do pracy. Obiecują stabilne zatrudnienie. Jakie to jest stabilne zatrudnienie jak non stop zwalniają i zatrudniają to ja nie wiem. Poza tym atmosfera w pracy jest nie do wytrzymania TYRANIA!!! Ciągłe krzyki i awantury, szpicle donoszące na siebie nawzajem, siedzenie w palarni i obmawianie siebie na wzajem. Podsumowując NIE warto nawet tam iść. Szkoda waszego czasu, nawet się nie opłaci iść na badania do medycyny pracy , popracujesz tydzień i cię zwolnią. Tak BYŁO JEST I BĘDZIE - taka firma, takie zasady, ludzie dla nich są NIKIM!

nick

Ile zarobię jako manager? Chcę złożyć CV na managera. Jak długo trzeba czekać na odpowiedzieć? Po jakim czasie mniej więcej zatrudniają?

Jedyna firma

W tej firmie ciągle zatrudniają i zwalniają, rotacja jak na dworcu PKP. Co miesiąc nowe osoby na dziale. Szkoda tam nawet iść, no chyba, że chcecie pracować miesiąc , a może i nie cały, pomimo, że umowa jest na okres próbny na 3 miesiące. Zwalniają po miesiącu bez podania przyczyny, nie wiesz za co cię zwolnili. Nie opłaca się nawet chodzić po medycynach pracy za badaniami, wyrejestrowywać się z urzędu pracy. Pracowałem na BONARCE w Auchan w Krakowie. CIągle przyjmują masowo i zwalniają. Chore to jest.

mE
@Jedyna firma 22.06.2017 11:34

Sami się ludzie zwalniają, bo niektórzy są za przeproszeniem tak tępi że nie umieją ceny wydrukować...Przykład pracowników którzy 8h chodzili w kołko...

Zawiść

Dział słone w BONARCE, menager pewna Pani. Zapytaj się jej za co wyrzuca, to może ci powie. Pracowitość tu nie ma NIC do rzeczy.

Zostaw opinię o Auchan - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan