Auchan Polska
2339

Opinie o Auchan Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska

Tomasz

Może firma nie jest idealna ale dobrych pracowników również trudno znaleźć.

naj

Wszędzie są ich ogłoszenia bo nikt długo tam nie wytrzymuje. Chora atmosfera na prawie każdym dziale i nędzne pieniądze. Jedno wielkie pranie mózgu przez chamów oderwanych od pługa.

anonymous
@naj 06.05.2018 20:03

Hamstwo jest niesamowite, ciężko tam sie przychodzi do pracy, nikt tam nie może wytrzymać już. Przyjdzie w końcu taki dzień że nie będzie miał im kto dokładać towar na półki.

anonim

(usunięte przez administratora)

Anna

https://www.facebook.com/mobbingpolski/

Julia

@naj, rozumiem, że możesz mieć niemiłe doświadczenia związane z pracą w Auchan w Krakowie, ale wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę naszego regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Wypowiedzi pisane w obraźliwym tonie nie będą tolerowane na forum. @Janusz, może takie są po prostu procedury bezpieczeństwa niezależne od pracowników? Długo już pracujesz w tym miejscu? @koko, na forum zabronione jest używanie nazwisk osób trzecich - takie dane objęte są ochroną.

Janusz

Auchan na ul Bora Komorowskiego Jesli chcesz się poczuć jak na ukrainie to zapraszamy większość pracowników to własnie te osobniki a po za tym nasza ochrona już przy wejściu zawsze potraktuje cię jak złodzieja okleji ci szystko nawet. Sznurówki w bucie Zapraszamy .

Marek

Widzę że mobbing kwitnie w tym miejscu był geant teraz auchan a zło pozostało http://mobbing.hol.es/

Klient Geant

Ostatnio mozna zauwazyc w Auchan dziwne odzywki kierownictwa do kasjerek i pracownikow dzialow. Mielismy przyjemnosc uslyszec wiazanke slow do kasjerki na Bora-Komorowskiego,ze zawolno kasuje i nie uzywa zwrotow grzecznosciowych.Sposob przekazania uwag byla tragiczna i ponizajaca.Inna sytuacja to zachowanie pani,ktora gada non-stop przez telefon i praca ja wogole nie interesuje.W miedzyczasie robi sobie zakupy.I widac to na gminnie.Raz z zona uslyszelismy o czym gada przez telefon.Zalatwia sprawy rodzinne w trakcie pracy.Na lini kas kolejki, a ta pani ma czas na pogawedki o bzdurach.Nie wiem czym sie ta pani zajmuje ale u mnie by juz dawno nie pracowala.Dosc czesto mozna zauwazyc,ze jedna osoba zajmuje sie wszystkim?.Gdzie jest w tym wszystkim pani Dyrektor?.Braki ogromne w asortymencie,kolejki itp.

rysiek
@Klient Geant 26.08.2017 15:47

handlowi na galerii robią sobie zakupy w czasie pracy to dlaczego pracownicy nie mogą??

Frustracja

Auchan Bronowice Kraków. Nie polecam. Po trzech latach zarobki na dziale handlowym to 2300-2400 brutto, gdzie nowy pracownik na start dostaje tyle samo (generalnie nie ma możliwości poruszenia tematu zarobków. Tym bardziej jakiegokolwiek docenienia za to, że ma się doświadczenie i dostaje się po (usunięte przez administratora) za to że nowy coś (usunięte przez administratora) bo wszyscy umywają ręce i tłumacza się tym że nie stać firmy na to żeby pracownicy lepiej zarabiali oraz w tej firmie nie ma jak to określają 'stażowego') Śmieszne bony świąteczne, które są potrącane z wypłaty i wychodzi tak samo jakbyś żadnych bonów nie dostał. Nie szanowanie pracownika. Miliony głupich pomysłów typu zmiana stref promocyjnych na tydzień (bo poprzednia nie moze przecież stać ten jeden tydzień dłużej, trzeba zrobić zamieszanie). Niejednokrotnie ważniejszy jest głupi plakat z napisem 'promocja' niż to żeby klient miał towar na półce. Dyrekcja ma totalnie wyprane mózgi, ludzie się dla nich nie liczą, mają pracownika za nic, najważniejsze są dla nich wyniki i to żeby sklep zarabiał coraz więcej. Nastawieni tylko na zysk, byle nie dać nic od siebie (bo przecież ze skarbonki się tylko wyciąga, nie trzeba najpierw włożyć).

auch
@Frustracja 07.12.2017 13:34

Ten sklep to siedlisko zła. Zawistni managerowie, plotkary, próbują tam wycisnąć człowieka jak cytrynę za marne grosze.

u.

Praca dla desperatów. Krótko i na temat.

Czarek

Często kontrola pracowników , ich wydajności w pracy niektórym myli się z mobbingiem!!

czarekm
@Czarek 16.04.2018 09:12

mobbingu nie ma jak się kontroluje wszystkich a nie tylko tych nie lubianych

P.K

Gadasz głupoty ja na dziale EM mam 2400 ale jak sie dobrze żyje z GÓRA to sie ma haha.

..............................
@P.K 29.09.2014 10:47

chyba brutto 2400

...................

gdyby każdy z pracowników donosił o tych sytuacjach najpierw do dyra potem do instytucji typu pip nie było by tego wiadomo słowo przeciw słowu dyro uwierzy komu ale jeśli potwierdzi to 10 pracowników i zgłosi się do pip kiero leci a nic nie robią to prawda dlatego się trzymają jeśli by z kamerą przez mieś ich prześledzić to ze 168 godz w mieś nie przepracowali nawet 100 ludzie sami se to robią bo godzą się na mobing zwolnisz się a te baran się cieszy dostanie następną ofiarę mislisz że u góry o tym wiedzą oni patrzą tylko na słupki sprzedasz ,stan obecnosci a cala jego praca polega na tym że np piasta miał sprzedać tyle i tyle i wpisuje w kompa zamawia

loki
@G.k 19.04.2018 20:36

te półgłówki z góry od grzania (usunięte przez administratora) i specjaliści od picia kawek oni nie maja pojęcia o swej pracy zysk jest i będzie bo ludzie przychodzą przy okazji to oszołoma po drodze z galerii i dla taniochy i żadem kierownik czy kumaty czy nie zysk zawsze będzie najgorzej że te tępaki myślą że to ich zasługa a oni tyko generują sobie straty przez swoje kretyńskie decyzje

coldplay

Uważajcie na pracę w tej firmie!!!! Poniżanie na każdym kroku, traktowanie człowieka jak śmiecia. Ci ludzie niby "z góry" pokończyli jakieś słabe uczelnie. Większość kadry kierowniczej nie zna nawet angielskiego na poziomie B2, co jest wstydem w dzisiejszych czasach. Ludzie za słabi nawet na pracę w korporacjach średniego szczebla. Wydaje im się, że są nie wiadomo kim. Niestety the_bill nie wie, że jest the_billem a mądry to wie jak śpiewał pewny piosenkarz i coś w tym jest. Podejrzewam, że stanowiska typu senior itd. zostały obsadzone po znajomości. Managerowie (poważne nadużycie tego słowa) w tej firmie są tak głupi, że aż głowa boli. Mają straszne kompleksy zwłaszcza na punkcie swojej inteligencji, większość z nich ma uśmiech "Waldusia Kiepskiego" a to o czymś świadczy :) Jak ktoś jest w miarę sprawny umysłowo i pójdzie tam do pracy to już po krótkim czasie poczuje straszną odrazę do tych ludzi. Praca dla roboli bez ambicji, bo nawet robol z ambicjami nie będzie tam pracował chociażby ze względu na żenujące niskie wynagrodzenie.

poli
@coldplay 20.04.2018 11:04

które jest minimalne a po roku dadzą ci podwyżkę 50 zł brutto i nie ważne czy śpisz czy robisz hahahaha śmiech na sali

Julia

@Bibi, czy jesteś pewien, że w Auchan w Krakowie panuje mobbing? Z definicji mobbing to prześladowanie podwładnego lub współpracownika w miejscu pracy; zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy takie sytuacje miały miejsce? Czy były podejmowane próby rozmów z pracodawcą na ten temat? @anonymous zachowajmy proszę kulturę wypowiedzi. Takie wyrażenia są niedopuszczalne. @as, widzę, że jesteś zainteresowana pracą w Auchan w Krakowie. Czy udało Ci się dostać pracę?

Luna
@koles 26.03.2018 07:44

Na pewno? Mnie wydaje się że zajmujesz inne stanowisko. Pzdr

Bibi

Nie polecam pracy w Auchan!! Idąc do pracy jesteś zrstresowany. Menadżerowie działu są nie mili nie odpowiadają dzień dobry, zwłaszcza kobiety dla kobiet. Atmosfera fatalna. Pracownicy są zdani sami na siebie. Goruja osoby chamskie ze stażem pracy. Czysty mobing !!! Obgadywanie, jeśli jesteś osoba Nowo przyjęta nie masz nic do gadania. Wszystkie gorsze zadania są rzucane na twoje plecy. Wszystko wygląda pięknie na szkoleniach. Co do mobbingu ludzi liderzy nic z tym nie robią

nick
@yuki 26.03.2018 08:03

Dokładnie to jest mobbing. Praca w Auchan w całej Polsce wygląda chyba podobnie.Oczernianie i plotkowanie za plecami. Próby zrobienia z nowego pracownika tebila i ciemniaka. Naśmiewanie się z nowych pracowników. Dawanie nowym jak najgorszych i najcięższych zadań. Bardzo słabo wygląda też szkolenie w tej firmie, ludzie mało pomocni i wredni, wręcz cieszą się i nabijają jak ktoś czegoś nie wie i mu się nie udaje. Jest takie niemieckie powiedzenie przyjedz do Polski twój samochód tam już czeka. W wersji francusko-polskiej powinno brzmieć przyjdź do pracy do Auchana, polaczki już tam na Ciebie czekają.

icek

kierownicy kas to zwykłe księżniczki którym się poprzewracało w (usunięte przez administratora) od siedzenia i nic nie robienia to samo się dotyczy liniowych-małe posłuszne dzieci-głąby od wywyższania się

icek

(usunięte przez administratora) jest jak chol.... przestrzegasz procedur klient ucieka lub nie ma kasy ty to zgłaszasz i masz różnice ot tak a inni non stop się mylą źle ściągają dystrybutor zamieniają dystrybutory źle wydają resztę piszą sobie wyjaśnienie różnicy i mają zero różnic dostają premie linia kas dostaje premie i wszyscy są zadowoleni ---normalnie (usunięte przez administratora) że hej

Grzesiek

Witam ja zarabiam 2900 brutto. po 7 latach pracy ,a nowy monitor zarabia 6900 brutto Adam jak się nie myle widziałem jego fiszke wypadła mu z kieszeni tak to można sobie żyć nic nie robiąc

koles
@Grzesiek 19.10.2017 21:50

ja po 10 lat pracy 2200 brutto śmiech na sami w tym (usunięte przez administratora)

Paulos

Tez tam pracuje, fakt nie jest super extra ale w ktorym markecie jest (usunięte przez administratora) Znajda sie pozytywnie nastawieni i hejterzy, wiec dzielmy wszystko pół na pół. Nie ma firmy idealnej i nie każdemu da soe dogodzić

juki
@RYBAK 08.01.2018 11:41

a najlepiej niewolnikiem który nie ma własnych praw

PRACOWNIK_Oszolom

Auchan Bora, Cóż powiedzieć, raczej to samo co poniżej napisali inni, stawka 2300brutto dodatki w postaci boniw na swieta, teraz od nowego roku maja wprowadzic upominki w dniu urodzin, dodatki stazowe w zaskakujacej wysokosci 150zl raz w roku jesli pracuje sie 1-3lat i 190zl jesli powyzej. Okres próbny 3miesiace, czas szkolen teoretycznych ktore pozniej maja sie moze w max 1/3 do tego co faktycznie sie dzieje to 2 dni, premia po okresie probnym jest fikcją z racji ze uzależniona jest nie tylko od obrotow, frekwencji ale i od strat na dziale a ich zawsze jest dużo bo czesto klienci rozwalaja, jest to tez duzo winy sklepu z zasady ukladania towaru, ogolnie rzecz ujmując to premia raz 3 miesiace w sredniej wysokości 100zl jest calkiem spora nawet biorąc pod uwagę iż był to dział słone wiec poza bazarkiem towar o dłuższej dacie przydatności, warzywa czy piekarnia czy nabiał dostają jesli w ogole to groszowe sprawy jak np 50zl, prace dla 7 osób wykonuje 3, skanery i pozostaly sprzęt jak np. wagi jeszcze relikwia z czasow Geanta, na magazynie (usunięte przez administratora) tj. Palety zmieszane wszystko ze wszystkim bez opisu czy jakiegokolwiek systemu magazynowego, palety ktore przyjezdzaja z centralnego magazynu to tragedia na kaczych łapach chyba ze jakies promo przyjdzie gdzie jest pol lub nawet cala paleta jednolita, pracownicy: większość zadufana w sobie bo przeciez pracuja dluzej niz ty, a zarazem wkur*** swoja egzystencja w tym grajdolku, organizacja pracy czy ergonomicznosc wykorzystania pracownika -1milion, o ile fejsowanie/frontowanie (przysuwanie towaru do przodu półki tak aby wyglądała na pełną) rano 6-8 ma jakis sens o tyle ta sama praca na drugiej zmianie miedzy 19 -22 niema żadnego z racji przebywania klientow na sklepie ktorzy nadal robia zakupy, ale niestety z racji niedoborów kadrowych (zawne z kwestii ekonomicznych a i stawkowych bo naprawde CV nie splywaja rzeką jak w innych zakladach) trzeba to podzielić na dwie części, bywa ze zostaje sie samemu na 2 zmiane (13:45 - 22) gdzie do ogarniecia jest 5 alejek oraz bazarek. Nadgodziny bywają obowiazkowe lecz nie płatne (chyba ze w naprawde skrajnych przypadkach) i każą sobie odbierac ten czas na przerwach, o dodatkowym wolnym dniu po uzbieraniu 8h zapomnij... kierownictwo cóż karierowicze ktorzy czują się bogami bo awansowali ze zwyklego robola na filara a pozniej menadzera, opierdalaja o wszystko, czepiaja sie wszystkiego, zero szacunku z żadnej strony. Umowa kończyła mi sie 31 a dopiero szanowna Menadzerka raczyla zapytac 29 czy chce przedluzyc umowe. Aaa i dosc chyba istotna sprawa, jest sklepik pracowniczy tj kanapki obiady tosty w dosc fajnej cenie, automaty z rogalikami, batonami, napojami oraz kawa/herbata/czekolada tez dosc tanio, ale np w niedziele gdy sklepik jest nieczynny a automaty puste nie mozesz w trakcie pracy robić zakupów ani wyjsc poza teren sklepu. Reasumując nie nazwalbym tej pracy zlej bo jesli chcesz pracowac i odpowiadaja Ci zarobki oraz bd wykonywać swoje obowiazki to jest to dobry punkt zaczepienia, grafik ustala menadzerka ew. Uwzględniając pewne ALE, na dłużej nikomu raczej hym nie polecał ale jako taki rownowaznik miedzy brakiem kasy czy bezrobociem to jednak jest te zawsze 1600zl. P.s. Jesli masz upr. Na wozki widlowe to masz 2 opcje: przyznac sie i jezdzic (jak sie dopchasz) zepsutymi elektrycznymi paleciakami ktorym to dzialaniem narazasz własne uprawnienia w razie kontroli UDT lub nie przyznawac sie i jezdzic od 3 - 12 miesiecy zwyklymi paleciakami ktorych stan techniczy jest tozsamy z autami sprzedawanymi za 1000-1500zl wraz z ubezpieczeniem i przegladem. Na 4 działy moze jest w 100% sprawny 1 paleciak, wózki elektryczne to w ogóle porażka, jeden np stoi na "stacji ladowania" i czekaja az sam sie rozlozy (innowacyjna technologia ze wózki sa biodegradowalne? Nie sądzę ) na slonym dostaje palpitacji i mozna latwo kogoś /cos walnac czy stracic towar z palety, lub np w pewnym momencie postawia sie zatrzymac i 5min minimun zabawy przekrecania kluczyka w jedna indruga strone zanim ruszy, ale oczywiscie wozki maja swiezy przegląd bo przecież po co kupic /najac nowe skoro te sa za darmo praktycznie... tak jak mowie praca jedynie jako alternatywa dla bezrobocia, z wlasnej nieprzymuszonej woli nie radzę sobie niszczyc nerwow i zdrowia za tak marna stawkę, 2300 netto mysle ze kompensowala by to w jakims stopniu 1600/1700 zdecydowanie tego nie robi. Sam przes to przeszedlem i wspolczuje osobom ktore tam pracują

koles
@SAMOLO 08.01.2018 11:45

lub kierowników kas którzy w ośmiogodzinnym czasie pracy pracują tylko dwie a resztę spędzają na ploteczkach i gnojenia kasjerów zlikwidować im premie na które i tak nie mają żadnego wpływu dostają z góry po takie są przepisy

Iwa

Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile mniej więcej zarabia manager stoiska wędliny, mam rozmowę i chciałbym widzieć ile mniej więcej powiedzieć gdy padnie pytanie o zarobki i czy jest to praca na dwie zmiany czy na jedną

Alan
@Iwa 20.03.2018 14:06

Nie warto tracic czasu dla tej firmy.Manager robi to samo co zwykly pracownik plus zamowienia i robote papierkowa.Roznica wynagrodzenia jest niewielka wstyd ja ujawniac.A praca jak najbardziej jest zmianowa i trwa 6dni w roznych godzinach pracy.Niestety o zyciu rodzinnym i towarzyskim mozna zapomniec.Rozmowy rekrutacyjne w tej firmie tak wygladaja musisz sie wpasowac i miec pusto w glowie.Jak masz pojecie i rozum to ta praca nie dla ciebie.

kupiec

ta firma jest kiepska jak by inne firmy zwiększyły asortyment i poobniżały ceny to by Auchana zmietli z rynku bo po co komu firma która ma klienta w tyle i do tego notoryczne problemy z cenami i towarami w innych sklepach tych problemów nie ma przychodzisz na kasę i wychodzisz tu przychodzisz i siedzisz

as

Poszukuje osób pracujących na kasie (chętnie z Krakowa). Mam pewną prośbę. Za pomoc na pewno się zrewanżuję.\ proszę o kontakt: [email protected]

Ryszard

Uachan nie jest sklepem przyjaznym dla małych zwierząt , Wniosłem na salę sprzedaży małego pieska w torbie . Zauważyła to obsługa sklepu i zażądała opusczenia sklepu , argumentjąc to "że względu na" ???? brak argumentacji. Natychmiast pojawił się ochroniarz grożąc poważnymi konsekwencjami . Poczułem sie jak groźny przestepca..Wszysko miało miejsce w dniu 17.02.1017 w Auchan Bronowicce w Krakowie..Wszystkich miłośników zwierząt zachęcam do bojkotu zakupów w tej sieci handlowej

ola
@Ryszard 17.02.2018 17:14

Proszę pana nie każdy klient życzy sobie obecności pieska w sklepie. Sklep ma prawo swoim regulaminem zakazać wejścia z pieskiem do sklepu. Pan chce wchodzić z ogórkiem a dlaczego owczarek niemiecki ma nie wejść?

polo

auchan to raj dla ściemniaczy lizusów

Igor

Praca jak praca. Wszędzie trzeba pracować a za leżenie nikt nie będzie płacił.

kio
@Igor 15.01.2018 09:16

jakbyś pracował to byś wiedział ze za prace się nie awansuje tylko za pupilkostwo

yol

Uwaga na pracę Auchan Bronowice oraz Bonarka. Bronowice w dużej części są opanowane przez prostych ludzi ze wsi. Managerowie głównie po słabych prywatnych uczelniach, zadzierają nosa. Każdy tam każdego obgaduje. Fatalna atmosfera.

były

nie polecam nikomu oczekują od ciebie złotych gór na wierzbie dla nich jesteś tylko niewolnikiem maszyną do zarabiania dla nich kasy jak nie wpasowujesz się w ich wizje to cię manipulują mobbingują, łamią kodeks pracy zastraszają, zmuszają do podpisywania lewych notatek jak się postawisz to wyższa władza się przyłącza do tej zabawy znęcania się nad tobą aż pękniesz i sie sam zwolnisz lub się powiesisz(kiepskie wypłaty, brak rozwoju, plotkowanie i oczernianie za plecami, docenianie leserów i pupilków, wykorzystywanie cię do durnej roboty)

kolo

nie zatrudnajcie się w Auchan Bonarce na kasach są tam moberki jak jednej podpadniesz to masz przerąbane

Szczery

Auchan Bora. Rekrutacja. Oferta od nich że dostosujemy grafik do twoich potrzeb. (usunięte przez administratora) prawda. Dla menagerow MASZ być w pracy bez względu na wszystko. Nie obchodzi ich to że nie możesz, że masz rodzinę i potrzeby, że coś nagle ci wypadło i nie dasz rady być w pracy. Potrzeby i rodzinę to mogą mieć menagerowie i menagerki a nie zwykli pracownicy. ZAPOMNIAŁ WÓŁ JAK CIELECIEM BYŁ - to się sprawdza. Wykorzystanie pracownika do granic możliwości. Ściąganie do pracy podczas urlopu to norma bo jesteś potrzebna/potrzebny. W zamian dostaniesz wolne potem. W (usunięte przez administratora) Żadnego wolnego za to nie otrzymacie. Jedynie co macie to praca w dniu wolnym bo kierownik tak chce a sam robi sobie wolne kiedy mu pasuje. Acha nie planujcie urlopów bo urlopy planuje za was kierownik i o urlopie dowiecie się jak dostaniecie grafik. Urlopy na żądanie to fikcja. Wszystkie wnioski podpisuje kierownik bez waszej wiedzy. Podrabianie podpisu jest karalne ale widać że kierownik jest bardzo odważny i się pewnie czuje. Do czasu. Ciekawe co na to centrala powie.

Zostaw opinię o Auchan Polska - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan Polska