Co do Auchan Bronowice odradzam pracy. Mało jest tu uczciwych ludzi. Naprawdę mało. Góra szuka dziury w całym i nawet jak robisz cały czas. Wystarczy ze chwile dychniesz by odpocząć to zaraz skarga lub notatka. Ochrona jest fałszywa. Donosi wszystko. (usunięte przez administratora) Menagerowie to porażka. Boją sie bronić pracowników. Dyrekcja chce sie wybić kosztem psychiki pracowników, których traktują jak (usunięte przez administratora) Więcej osób sie zwalnia jak przyjmują. Jak jest jakieś ALE to mówią otwarcie - Zwolnij się jak ci nie pasuje. Ciekawe kto ci lepszą prace da. Inne hasła co dzień- Ma być (usunięte przez administratora) zrobione i nie obchodzi ich to jak to zrobisz. Jak tego nie zrobisz to cie zwolnimy. Nie pyskuj. Tylko (usunięte przez administratora) Rzucają cie po innych działach. Premie i wakacje pod gruszą są groszowe. Idziesz na urlop to odejmują ci % premi za wolne od pracy. Nie możesz mówić prawdy bo zaraz dywanik i cię uciszają grożąc sankcjami. Dyrektor, seniorowie kadry mają problem z głowami. Stara kadra odchodzi bo maq swoj honor. Co robi firma? Nic. To wina pracowników. Takich haseł jest tu od groma. Moje znajome robią w Bora i Bonarce. Tam jest to samo. Kontrole nie maja sensu bo Inspekcja pracy na to nie reaguje. Myślisz o pracy w Auchan ? Nie idź tam. Zapytaj sie na sklepie pracowników zanim przyjdziesz do pracy TAM.
Przedstawione materiały pochodzą z Krakowa i prezentują tylko i wyłącznie fakty. Istotne są opisy zamieszczone pod każdym z nich. Oprócz przykładowych materiałów jest jeszcze kilka innych na tym kanale i będzie więcej. Udostępniajcie. https://youtube.com/shorts/fb9ebnPCzqw?si=QX6xNvnAxVPN4ChJ https://youtube.com/shorts/PHyP0P8rE8c?si=wjIRa5kWqZglrjdR https://youtube.com/shorts/qv9unAN9rOM?si=68YP2Prae7GqoLQx https://youtube.com/shorts/T-9EZeX8-pU?si=Sw3EF-4H_zKpbcd0 https://youtube.com/shorts/EvLd9StOyYY?si=khiZfNavpGKlhsVm https://youtube.com/shorts/xNvONtpSft8?si=0sMvnTGIqP95rb4U
Ja was nie rozumiem, praca nie odpowiada to ją zmieniam. Z pracodawcą i tak nie wygrasz. Zawsze ci udowodnią, że to twoja wina. Po co sobie psuć własne nerwy.... A tak 2 tygodnie wypowiedzenia i nowa praca.....
Już niedługo 2025 podwyżki płac w Auchan będą śmieszne nie będą te same co w tym roku.I co ciekawe będzie już tylko jedna całą podwyżka.Na chwilę obecną jako pracownik hali w Auchan Bronowice zarabiam 4500brutto podwyżki przewidywane w przedziale od 150 do 350 o wiele mniej.Auchan rozpoczął już zwolnienia we Francji też to zbliża się do Polski.W tym roku zwolnili 900osob likwidacja działu personalnego,kasy centralnej(skarbiec, księgowość, komórkę zamówień, kasjerów(ograniczenie, odejścia na emeryturę),dużo zwolnień z dnia na dzień.Brak środków na realizację zadań i projektów tylko przebudowy i remonty.Do dzisiaj kasjer i pracownik nie ma narzędzi do pracy wszystko wysłużone i stare.Non-stop awarie.Nowe zasady premii to śmiech po co się starać jak i tak ją dostaniesz warunek brak absencji to kwota 252zł,a druga część to za obrót którego nigdy nie ma.Cele są zawyżone względem poprzedniego roku.Najlepszy tekst w tym sklepie.Dlatego nie ma obrotów i premii bo pracownikom się nie chce pracować tylko by chcieli podwyżek,premii i socjal.A taka prawda Auchan ma najgorszy socjal i bardzo ciężko jest go teraz uzyskać.Likwidacja personalnego i automatyzacja procesów personalnych spowodowała dużo problemów.Nikt nic nie wie,a jak się to się wiedzą nie dzieli.W Auchan już się wypracowała zasada jak wiesz coś więcej to nie dzieł się z nikim bo obróci się to wobec ciebie.Albo ktoś przypisze sobie zasługi kosztem twoim.Najlepszy regionalny w tym sklepie utworzył nową firmę i jest jej właścicielem czy tak można powstała niedawno tworzą je dwie osoby.Dlaczego akcjonariusze i pracownicy nie są informowani o zmianach w Auchan.Nie chce pisać o kogo chodzi bo każdy wie.
Zdarzenie z dnia 04.11.2024 roku ok godz 18:35 w Auchan przy alei Pokoju. Pani kasjerka (chyba Anna numer kasjera z paragonu 139) na kasie numer 7 w bardzo nieuprzejmy sposób zachowała się w stosunku do mnie. Kiedy podawałam Pani kartę skarbonka, ta ani jej nie wzięła, ani nie skasowała tylko po chwili zapytała " czy ma ja sobie oczami zeskanować" następnie weszła ze mną w nieprzyjemna dyskusje stwierdzając, że jestem niemiła i zapytała czy byłam wczoraj w kościele... Jestem zszokowana brakiem kultury owej Pani, w życiu nigdzie nie trafiłam na takie zachowanie ze strony pracownika jakiegokolwiek sklepu.
Nie ma się czemu dziwić firma Auchan tak samo się zachowuje w stosunku do pracownika.Nikogo nie bronię.Praca w Auchan polega teraz na zasadzie przyjść i wyjść i mieć wszystko gdzieś.Tak najlepiej robić bo płaca marna,a wymagań multum.Każdy po wie zwolnij się i idź gdzie indziej.Tylko wszędzie jest tak samo.Auchan ostatnio stosuje politykę spychologi,krytyki,poniewierania i dyktowania co pracownik ma robić.Pracownik nie własnego zdania wszystko decyduje firma
To nie upoważnia pracownika do bycia nieuprzejmym w stosunku do klienta, bo nie chodzi tutaj o pierdoły typu brak uśmiechu, przemęczenie itd bo ja nie wymagam żeby mi pracownik nadskakiwał bo zdaje sobie sprawę, że to ciężka praca jednak chamstwo jest czymś niedopuszczalnym. Kilka razy w tygodniu robię zakupy w różnych sklepach, w Auchan od lat i nigdy nie spotkałam się z tak prymitywnym zachowaniem. Mam nadzieję, że Pani poniesie konsekwencje, skarga została napisana również bezpośrednio do Auchan.
Pracuje w Auchan 4 lata i widzę że wszystko co robi pracownik to nic. Tylko chore wizje władnych, którzy nie wiedzą tak naprawdę nic od środka! Niektórzy są zasiedzieni i nie wiadomo czemu siedzą i nie muszą robić nic! No cóż to polityka formy. Jak to jest pracownik hali wykonuje rzeczy które nic z tym nie mają wspólnego. To tak tu jest jak trzy małpki: no nie widzę nie szyszkę nie mówię tak tu jest. A ta praca ni jak jest do zarobków!
Tzw. senior manager Auchan Bonarka Michał Knapik ma pasożyty. Rozniósł je już wzdłuż i WSZErz, więc ofiar przybywa. Tylko w owszą pasożyt może mieć pasożyty i nadal być trzymany na stanowisku, którego i tak nie ogarnia. Pomimo tylu akcji z łamaniem tzw. prawa każdego kodeksu nie dostał wilczego biletu. Ale za to Kalińskiego załatwił. Ro bak ro baka ro ba kiem wySiudał. Krok milowy w medycynie.
Gnijesz już?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Cześć, wrzucili ofertę dla dostawcy w której piszą o podstawie i premii wynikowej. Wiecie jak kwotowo sie rozkładają?
No sa widełki w ofercie dla dostawcy od 5,550 do 5,800 zł. ja myślałem ze to sama podstawa a premia jest osobno. Ona serio tylko 250 zł wyniesie?
Trochę mnie rozbawił punkt o wolontariacie w godzinach pracy. Czytałam o tym w ofercie dla pracownika wsparcia klienta. Jak to się przedstawia w realu?
Ooo, super sprawa! Dzisiaj wpadło ogłoszenie na pracownika produkcji w dziale bistro. A orientujesz się odnośnie preferencyjnych pożyczek i akcjonariacie pracowniczym?
Jeśli w ogłoszeniu dla rzeźnika piszą ze mile widziane sa osoby z grupą to taki kandydat ma pierwszeństwo?
Hej. partner może będzie aplikował na pracownika działu technicznego. Czy wiecie jak ostatecznie wychodzi sie zarobkowo już z premia wynikowa co o niej piszą w treści ogłoszenia?
Chcę przesłać CV na najnowsze ogłoszenie dla pracownika hali - dział ryby. Firma finansuje wyrobienie badań i książeczkę sanepidu?
Nie podpisałem umowy i zwrotki z bilansu dali umowę na rok i stawka 4450brutto od lipca na stanowisku pracownik hali oraz Glovo.Znalazlem pracę w innej firmie na start mam 5200brutto i praca od pn do pt od 5.30 do 13.30 weekendy wolne.Nocki, nadgodziny i weekendy ekstra płacone.Premia kwartalna za wyniki i brak L4.Tu premii nigdy nie ma a jak jest to tak licha że aż śmiech.Błagali by zostać bo lepszej pracy nie znajdziesz.Ludzie którzy pracują w tej firmie po 20lat a nawet 30lat nie zarabiają 5000brutto max 4500 lub 4600.Tylko osoby na wyższych stanowiskach zarabiają więcej i tam podwyżki są spore.Auchan nie ma szacunku i brak rozwoju.Pracownik się nie liczy tylko zysk i upychanie kieszeń
Czy Auchan Bonarka zwalnia?
Czy można pracować na pół etatu?
Jakie narzędzia pracy zapewnia Auchan Polska? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
Czy pracownicy Auchan Polska mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?
Auchan Bronowice przesympatyczny Pan kasjer Krzysztof bardzo pomocny i kulturalny, zawsze u niego się kasuje z przyjemnością.
Auchan rozpoczyna redukcję zatrudnienia i nie przedłuża umowy osobom którym się kończą, nawet tym co 3 lata przepracowali.Restrukturyzacja i problemy ekonomiczne firmy tak mi napisali na wypowiedzeniu.Podwyżki w lipcu o nie przedłużeniu umowy poinformowano mnie 6 dni przed końcem miesiąca.Przyjęć do Auchan nie ma aż do lipca.Już od kilku miesięcy było widać,że obroty i sprzedaż spadła.Likwidują dział personalny, łączą działy i zwalniają menedżerów oraz seniorów menedżerów.Na zebraniu dyrektor oznajmił że jest nas za dużo i tyle osób nie potrzebuje.Decyzja odgórna z Centrali Auchan.Za wysokie koszty działalności i koszty pracownika.Firma w żaden sposób nie pomaga tylko się pozbywa pracownika jak najszybciej.Nie ma szacunku i poszanowania drugiej osoby.Tylko zyski i napychanie kieszeni prezesa.Nawet stołówkę zlikwidowali i Catering uruchomili obiad za 17zł w tym 7zł dopłacają.Trudno nazwać to obiadem gorsze menu i składniki kilka razy się zatrułem.Na szczęście pracę znalazłem i o wiele lepiej płatną i wiele bonusów socjalnych wakacje pod Grusza 1200zł,karta podarunkowa 200zł miesięcznie dodatku,wyjazdy szkoleniowe oraz dofinansowanie obiadów dla dziecka oraz zielonej szkoły lub turnusu wakacyjnego.W Auchan był z tym problem i zawsze brak budżetu i funduszy.
Cześć Jestem byłym pracownikiem Auchan,muszę się rozliczyć z akcji Vallpoland Ktoś wie jak zrobić? Dziękuję
Nigdy nie byłam tak poniżana jak w tej firmie a w kilku pracowałam, brak szkoleń , brak regulaminu stanowiska pracy , brak komunikacji , szok jak tam traktują nowo przyjętych, dowiesz się , że jesteś do niczego, nie nadajesz do handlu, nic nie umiesz i jesteś nikim, nie polecam, jeszcze tydzień i kończy okres próbny i nigdy więcej pracy dla tej firmy
Mają pracownika za nic liczą się tylko zyski oraz pozycja w firmie.Szkoleń żadnych,a podwyżki dopiero w lipcu i to wyrównanie do minimalnej.Ostatnio stwierdzono,że jesteśmy winni za spadek obrotów i straty.Przyjeżdża pani kordynator Bronowice Kraków i poniewiera pracownikami oraz menedżerami traktuje ich jak coś gorszego od siebie.Wrzaski,krzyki,upokarzanie,narzucanie i straszenie to polityka codzienna tej firmy nie masz nic do powiedzenia za ciebie decyduje kto inny.Oszukują na wypłatach i premiach ale nikt nie sprawdza fiszek z wypłat jest wypłata wszyscy szczęśliwi.Coraz bardziej utrudniają dostęp teraz obiady,kwestie socjalne,urlopowe itp.masz sobie zamawiać i obsługiwać w aplikacji.Pomocy żadnej, lepiej nie zgłaszać bo nikt go nie rozwiąże.Na podwyżki nie mają pieniędzy ale na przebudowy to mają pieniądze.Są to ogromne budżety,ale na zwykłe potrzeby wiecznie tłumaczenie,że brak środków.Chcesz się zwolnić robią podgórkę lepszej pracy od Auchan nie znajdziesz.Już wiedzą,że po za Auchan lepszej pracy nie ma.Rozwój żaden i jesteś tanią siłą roboczą.
Dzis tj 24.11.2023 ok.g. 20.30 w Auchan Kraków-M1 Al Pokoju wypadl mi z kieszeni telefon z dokumentami. Dzieki przemiłym Paniom z obsługi klienta które dzwoniły cały czas na mój nr i Pana z obslugi działu owoców, który zgłosił znalezienie tel, odzyskałam wazne dokumety i sam tel. Bardzo dziekuje za szybka reakcje
Auchan zaczyna narzucać godziny pracy przyjechała pani koordynator kas z Warszawy i rzuciła temat autonomia ale nie wyjaśniła nic.Dostałam grafik na grudzień o to godziny pracy: Poniedziałek 10.45-18.45 wtorek 12.45-20.45 środa 11-19 czwartek wolne piątek 15.15-23.15 sobota 14.30-22.30.Nie mam żadnych zmian na rano.Tylko środki i popołudnia.Dodatkowo dyrektor i senior kas poinformował że UNż oraz opieka na dziecko nie będzie przyjmowane w grudniu.Maja być wszyscy.Najlepiej wyszło z Wigilia był e-mail że mamy wolne kilka osób się pytało czy na pewno tak.Sam dyrektor zarządzania zasobami ludzkimi potwierdził.Po kilku dniach się wyparli i nikogo nie poinformowali.Dyrektor stwierdził,że jest nas za dużo i szykują się zwolnienia.Podwyzek nie będzie tylko bilans max 150zł-300zł.
Jak się pracuje w Auchan Polska?
Zobacz opinie na temat firmy Auchan Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 73.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Auchan Polska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 49, z czego 9 to opinie pozytywne, 29 to opinie negatywne, a 11 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Auchan Polska?
Kandydaci do pracy w Auchan Polska napisali 13 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.