BNP Paribas Bank Polska

Chrzanów - BNP Paribas
Częstochowa - BNP Paribas
Człuchów - BNP Paribas
Dąbrowa Górnicza - BNP Paribas
Garwolin - BNP Paribas Bank Polska S.A. (dawniej Bank BGŻ S.A.)
Gdańsk - BNP Paribas
Gdynia - BNP Paribas Real Estate Advisory and Property Management Poland Sp. z o.o.
Głogów - BNP Paribas
Golub-Dobrzyń - BNP Paribas

5. Opinie o BNP Paribas Bank Polska S.A.

Opinie o BNP Paribas Bank Polska Warszawa

Nie przegap nowości o BNP Paribas Bank Polska S.A.!

Edward

14.09.2023 10:56

Szukają obecnie Młodszego Specjalisty ds. HR, może ktoś podpowiedzieć jakich zarobków mniej więcej można się spodziewać na start? Podana jest też forma umowy zlecenie/umowa o pracę, od czego to zależy? No chyba, że zlecenie na okres próbny? Widzę, że oferuję też pracę hybrydową, przybliży ktoś jak to wygląda?
    Kate

22.09.2023 13:08

Nie polecam pracy w HR. To mały obszar w który w ostatnim czasie zaliczył tyle zmian organizacyjnych, odejść i nowych rekrutacji, że o czymś to świadczy… Ludzie non stop biorą L4 bo nie wyrabiają psychicznie, zespoły nie dogadują się między sobą, z tego co wiem sporo pracowników szuka pracy. Mnie już tam nie ma i nareszcie mogę spać spokojnie.
    Kate

05.10.2023 12:32

Atmosfera w HR leży, nie ma mowy o jakiejkolwiek współpracy (gdzie o zgrozo współpraca jest jedna z wartości promowanych przez hr), pracownicy nie rozmawiają ze sobą, strzelają fochy, chodzą na L4 w newralgicznym czasie. Ogólnie duży chaos. Na spotkaniach przed całą firmą prezentowane były sukcesy, które nic nie mówiły pracownikom. Podstawowe potrzeby takie jak uproszczone i krótkie procesy, intuicyjne systemy to mrzonka. Nie wiem jakie są zarobki bo pensja nie była powodem dla którego odeszłam z tej firmy (choć obecnie zarabiam więcej). Oferta benefitowa taka jak wszędzie - średni poziom bym powiedziała, nic wyróżniającego się w stosunku do rynku.

03.10.2023 12:20

Ile można zarobić w tym banku jako Doradca premium lub na biznesie? Jak wyglada praca zdalnego experta i jakie ma zarobki? W innych bankach proponują ok 9 tyś. w bank.osobistej lub na małym biznesie, choć to pewnie zależy od miasta, w stolicy zapewne więcej.
    Potencjalny

22.09.2023 12:53

Pracy nie dostałem, ale plus dla firmy, że odpowiedzieli na zgłoszenie i poinformowali co należy zmienić w cv, aby być branym pod uwagę w przyszłości - rzecz niespotykana. Doceniam.

22.09.2023 15:46

Dzień dobry, dziękujemy za złożenie aplikacji i podzielenie się z nami swoją opinią. Życzymy powodzenia w przyszłych rekrutacjach. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Anna

14.09.2023 10:24

Dzień dobry Jaki jest koszt multisport i prywatnej opieki medycznej? Są jeszcze inne benefity ?
    Ola

13.09.2023 12:47

Wypłata jest 10 tego czy na koniec miesiąca ?
    Ola

13.09.2023 17:45

Dziękuje za informacje Pozdrawiam

14.09.2023 07:43

Pani Olu, również pozdrawiamy! Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Patowa Sytuacja

12.07.2023 12:51

Czytam te komentarze i czytam i najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że to wszystko co tutaj jest opisane jest prawdziwe. Pomijając oczywiście wylewanie pomyji na złość, żeby popsuć opinię i wylać własne żale. Mój staż aktualnie wynosi 6 lat, zaczynałam od CC aktualnie jestem na stanowisku kierowniczym. I nie, nie miałam znajomości, długich nóg i biustu na pokaz. Szkoliłam się sama, dla siebie. Przede wszystkim język i empatia, nie tylko do kl ale i do pracowników i samego siebie. Jeśli chcecie awans - spytajcie się przełożonego i HR jaka jest dla Was ścieżka. kto pyta nie błądzi a nie spotkałam się, żeby HR gryzły. Nie są oni najszybciej i najbardziej pomocnym organem w banku ale jeśli wiedzą to pomogą, jeśli nie, szukajcie gdzieś indziej. Ja miałam już 6 przełożonych, 4 z nich nie nadawało się do tej pracy ale cóż, nie ja ich zatrudniam. 8h i do domu. Jeśli chodzi o wynagrodzenie, porażka, niestety to trzeba przyznać. Nowo zatrudnieni dostają wyższe stawki niż starsi pracownicy, ostatnio była podwyżka, na 4400 brutto bo tyle aktualnie jest najmniej. nowozatrudnieni w większych miastach (Katowice, KRK czy Wawka) wiadomo, że dostają wyższe bo to duże miasto, tam też są zarobki wyższe. Plany sprzedażowe ? niestety system premiowy potrafi zmieniać się co kwartał, cele podwyższane, płaca zmniejszana. z tego co się orientuje od lutego 22r. system premiowy zmienił się 3 bądź 4 razy, dodatek za cele zmniejszony 3 razy. jeśli chodzi o benefity - luxmed porażka, enelmed był dla mnie lepszy, niestety nikt nie został zapytany co woli. dodatki socjalne - naprawdę okey, ale to w końcu korpo. po tych 6 latach pracy zauważyłam, że najlepszą zaletą w tej pracy są ludzie. i nie, nie mówię tutaj o znajomościach i nie wszędzie, wiadomo, nie każdy jest pomidorową, żeby ich lubić ale mam znajomych w innych bankach, w innych firmach i tam wcale nie jest tak kolorowo jak się wszystkim wydaje. wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a prawda jest taka, że większość pracowników co kiedyś odeszła - wraca do BNP z racji atmosfery. oprócz kilku wyjątków naprawdę w tym banku współpracownicy są 10/10. nie ma tutaj typowego wyścigu szczurów - dlaczego? bo każdy dostaje po du**e, ochrzan, telki, email z tłumaczeniem, i śmieszne premie. więc jeśli chcecie nabrać doświadczenia, zarobić jakieś pieniądze i poznać przede wszystkim wartościowych ludzi to BNP jest dobrym miejscem. (usunięte przez administratora)
    XYZ

26.07.2023 18:34

Najniższa dla nowozatrudnionych to 4400 brutto i umowę na jaki czas proponują? Próbny okres 3 miesiące? Czy po tym czasie jest jakaś opcja negocjowania wyższego wynagrodzenia? Bo niedługo to będzie oscylowało w okolicach najniższej krajowej.
    BB

28.08.2023 12:47

czy ja dobrze rozumiem, po 6 latach zarabiasz 4400 brutto?
    Mamizan

24.08.2023 16:27

Próba zakupienia na 5 rat w BNP Paribas rzeczy za 500 zł kończyła się rezygnację z tej oferty bank rozpatrywał ten kredyt 4.5h i jeszcze nie starczyło mu tego czasu. Wprowadza ludzi w błędy. Z tego wynika że ten bank prowadzi działalność jak (usunięte przez administratora) Proszę uważać na ten bank. Odradzać wszystkim wyboru tego banku.

25.08.2023 10:02

Szanowny Kliencie, Szanowna Klientko, zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji, dlatego serdecznie zachęcamy do kontaktu z nami kanałami, które umożliwią nam jej weryfikację. Jesteśmy chętni do pomocy w naszych oddziałach, jak również na infolinii pod numerem 500 990 500. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Marta

24.08.2023 14:54

Rozmowa nawet na fajnym poziomie, niestety brak informacji zwrotnej po ponad dwóch tygodniach.. myślę , że z szacunku do kandydatów wypadałoby wysłać chociażby automatyczną odpowiedź. Jestem rozczarowana, bo zapowiadało się w pełni profesjonalnie .

25.08.2023 09:57

Pani Marto, dziękujemy za opinię. Naszym celem jest najwyższa jakość komunikacji z aplikantami i aplikantkami, dlatego wewnętrznie weryfikujemy wszelkie sygnały, które do nas trafiają i wyciągamy z nich wnioski na przyszłość. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Magda

12.08.2023 19:40

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko dyrektora placówki bankowej 1 etap spotkanie z przyszłym przełożonym (ok 50 km od miejsca zamieszkania) + hr Bp zdalnie 2 etap rozmowa z dyrektor regionu i przełożonym Nie pamietam już czy był jeszcze jakiś wywiad telefoniczny Reasumując profesjonalizm na poziomie poniżej dna - brak jakiejkolwiek i informacji zwrotnej . Na szczęście szybko znalazłam inna prace

14.08.2023 09:34

Pani Magdo, dziękujemy za opinię. Wszystkie sygnały są dla nas bardzo ważne, aby móc wewnętrznie optymalizować proces rekrutacji. Zależy nam na najwyższej jakości komunikacji z aplikantami i aplikantkami, dlatego stawiamy sobie za cel poprawę w tym zakresie. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Paribas LUBIN

09.08.2023 21:00

Nie polecam Tragedia !!!!! Nie można się zalogować na stronie żeby sprawdzić obecny stan konta !!! Ciągle coś nie działa !!!!!!!!

14.08.2023 08:24

Szanowny Kliencie, zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji, dlatego zapraszamy do kontaktu z nami kanałami zweryfikowanymi, np. przez bankowość elektroniczną GOonline. Do dyspozycji Klientów pozostaje również obsługa naszych oddziałów oraz infolinia pod numerem 500 990 500. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Bank Polska
    Klient Paribas

09.08.2023 20:52

Ten Bank po prostu (usunięte przez administratora) !!!!! Spłaciłem cały kredyt a Bank wzywa do zapłaty !!! Bardzo dużo Klientów pouciekało z tego Banku !!!!! A żeby wejść na stronę inter... żeby sprawdzić stan Konta - Wogóle nie możliwe - nic nie działa !!!!!!! Tragedia !!!!

14.08.2023 08:24

Niki

07.08.2023 18:08

Witam . Czy ktoś z Państwa obecnych tutaj może wypowiedzieć się na temat wirtualnego specjalisty klienta premium? Chciałbym aplikować na to stanowisko , więc poszukuję wszelkich informacji. Jak wygląda ta praca , rozmowa, na jakie widełki płacowe można liczyć ? Czy praca jest całkowicie zdalna ?Pozdrawiam
    Niki

08.08.2023 14:46

Pracownicy nie dzwonią do klientów w ciągu dnia ? A szkolenie jak wygląda ? Jest wyjazdowe ?
    Mk

09.08.2023 12:21

Miałam wczoraj rozmowę która przebiegła w świetnej atmosferze. Nie wiem jaki będzie wynik mojej rozmowy ale po rozmowie mam wrażenia pozytywne. Praca jest całkowicie zdalna , kontakt telefoniczny i spotkania na teamach.
    Poszukujący pracy

17.07.2023 08:45

Witam, Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku AML/KYC z j.niemieckim? Czy można pracować w pełni zdalnie? Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi :*

02.07.2023 12:31

No trzeba uważać na ten bank a zwłaszcza na pracowników placówek.Moja mama jak poszła się spytać jak były niskie oprocentowania czy jak spłaci to zwrotu dostanie więcej czy jak poczeka na ostatni rok bez prowizji ujmując że wyszedł problem z tym iż rata została przez przypadek wpłacon0a na konto nadpłat i było opóźnienie i pani stwierdziła że spokojnie żadnych konsekwencji nie będzie i żeby poczekała a jak poszła się spytać czemu na rok przed końcem nie obniżyli to nagle stwierdzono ze była zaległość w racie i wyklucza z promacji.Uważajcie na nich bo (usunięte przez administratora) i naciągają klientów aby jak najwięcej na nich zarobić.Odradzam współpracę z nimi.
    ZB

13.07.2023 20:57

Wszystko to prawda, jako klient odradzam ten bank. Naliczają jakieś dziwne opłaty, nikt w oddziale nie potrafi wyjaśnić dlaczego i skąd taka opłata się wzięła. Proponują miesięczny termin (!) na wyjaśnienie sprawy. To naciągacze - unikać.

14.07.2023 09:12

Dzień dobry, zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji, dlatego zapraszamy do kontaktu przez kanały komunikacji, które umożliwią nam jej weryfikację, np. za pośrednictwem bankowości elektronicznej GOonline. Do dyspozycji Klientów pozostają również konsultanci naszej infolinii pod numerem 500 990 500. Z poważaniem zespół BNP Paribas Polska

22.06.2023 10:49

Na jakie wynagrodzenie w tym banku można liczyć przy AML ?
    hmm

07.07.2023 22:57

podobno w okolicach 8k brutto
    na szczęście juz po

12.07.2023 12:24

jakie 8k brutto .. chyba na stanowisku kierowniczym. moja znajoma z tego działu jako starszy ma 5,5k brutto
    viktoria

06.07.2023 00:05

~viktoria / 2023-07-06 00:04 Ocena: 1.00 / 5 Placowka na Marszalkowska (warszawa) nie ma specialistow kwalifikowanych. Ma tylko liudzi, ktorym NIE zaleze na klientach. Moj vizit zostal koszmarem. Oczekiwanie w 40 minut zeby otworzyc konto firmowe. i nie otworzyli, bo nie rozumja ze jesc miedzynarodowe prawo jazdy...a jesze dziwi ze potrebuja 2!!! dokumenty dla veryfikacii osoby. Halo!! zawsze pasport to byl glowny dokument. A teraz nie... i nawiec prawo jadzy nie pasuje. Absolutnie nie kwalifikowany podeszc + tysna na otwarcie rachunku indywidualnego pani Natalia ktpra jedna tylko moze otworzyc firmowe konto absolutnie nie dokladna i nie zorganizowana. w prace z klientem firmowych nie moze byc tak. nie polecam.
    Pan

06.07.2023 23:36

Viktoria nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, że prawo jazdy (nawet międzynarodowe) nie jest dokumentem tożsamości, tylko dokumentem uprawniającym do prowadzenia pojazdu!!! Druga sprawa... to, że czekałaś to znaczy, że pracownicy mieli przerwę, czy obsługiwali kogoś innego? U Ciebie w kraju może każdy czeka w drzwiach na klienta, ale u nas wygląda to troszkę inaczej! ...więcej pokory!
    Pracownik bmp

08.07.2023 10:24

Znam rozwiązanie na te sytuacje.. Może po prostu trzeba wracac na Ukrainę żeby tam bez żadnych problemów i zbędnej zwłoki założyli konto. Wtedy będzie pani zadowolona
    Nikt ważny

16.05.2023 18:37

Cześć chce rozpocząć prace na stanowisku menadzer ds.jakości i obsługi klienta i nie wiem jakie panują stawki brutto na umowie o prace. Na jakie podstawowe wynagrodzenie można liczyć w tym banku?
    Mj

02.07.2023 21:38

Stawka między 6500-8000 brutto ma tym stanowisku
    Ela

23.06.2023 21:33

Niestety mimo fajnej atmosfery finansowo jest słabo. Podwyżek inflacyjnych nie na, podwyżek związanych ze wzrostem minimalnego wynagrodzenia nie ma, raz do roku „podwyżka” dla najlepszych ale potem i tak są tak podwyższane cele żeby nie wyrobić za dużej premii. Trzeba mocno się napocić dla dodatkowych 500zl brutto! To co się dostanie w podwyżce potem ucinane jest w zwiększonych celach premiowych, o ile nie więcej. Dla atmosfery warto pracować w BNP ale jak sie ma bogatych rodziców i nie zależy nikomu samodzielności finansowej. Potem można iść do konkurencji i na dzień dobry dostać 1500 - 2000 zł brutto więcej na tym samym stanowisku.
    Julka

28.06.2023 22:45

Niestety ale jeżeli chodzi o wynagrodzenia to porażka. Bank chwali się super wynikami finansowymi a doradca zarabia mniej niż pracownik na produkcji. Lepiej się przenieść na taśmę, mniejszy stres więcej kasy.
    Danuta

13.06.2023 17:12

Minimalna krajowa znowu wzrośnie, a czy BNP planuje w związku z tym jakieś podwyżki? Czy może doradcy nadal będą zarabiać niewiele więcej niż najnizsza krajowa? Wstyd!
    Xxx

20.06.2023 17:39

No ja rok temu miałam 3700brutto dlatego już nie pracuje, do 4500 nawet pewnie i w tym roku bym nie dociagnela
    aaa

24.06.2023 23:54

A to spoko. Od połowy przyszłego roku minimalna będzie 4300 brutto.. Zarabiać w banku w okolicach minimalnej krajowej to jest to a kadra managerska miliony
    Miłego dnia

26.05.2023 11:28

Witam serdecznie, Od marca tego roku próbuje złożyć dokumenty aplikacyjne przez stronę pracuj.pl. Niestety ani razu moje CV nie zostało otwarte(składałem około 3x) Czy zatem jest inny sposób na wysłanie cv niż poprzez portale ogłoszeniowe? zależy mi na zdobyciu doświadczenia na danym stanowisku. @Pracodawca

04.06.2023 10:20

Zgadza sie. Maja w nosie osoby z doswiadczeniem wiedza i umiejetnosciami bo kieruja sie wiekiem kandydata a nie jego doswiadczeniem. Mysle, ze jak masz 20 lat, duzy biust to prace dostaniesz
    xxxx

21.06.2023 22:44

warto wejść na stronę banku i bezpośrednio złożyć w zakładce kariera

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BNP Paribas Bank Polska?

Kontakt - BNP Paribas Bank Polska S.A.

Kasprzaka 2 01-211 Warszawa

Maurycy

14.06.2023 20:35

Konto oszczędnościowe jest do jakiejś kwoty oprocentowane 1%, a powyżej jakiejś 6,5%, tylko że jak chcesz wejść na 6,5 % to nawet jak masz 32000 zł lub 36555,55 zł to BNP Paribas ustala nagle minimalną kwotę oprocentowania na 6,5%, na sumę o 1 grosz wyższą, czyli 36555,56 zł. I klient dalej zostaje na 1%, jawne (usunięte przez administratora) Pozdrawiam

15.06.2023 12:32

Panie Maurycy, w kwestii usługi konta oszczędnościowego serdecznie zapraszamy Pana do kontaktu z naszymi Doradcami - zarówno telefonicznie, jak i w oddziałach. Nasi Doradcy pomogą Panu w doborze odpowiedniego produktu, wyjaśnią wątpliwości i odpowiedzą na pytania ofertowe. Z poważaniem zespół BNP Paribas Polska
    Doradca oddzialowy

15.06.2023 16:24

Jak ja byłem doradca to każdy dostawał ode mnie po 6 proc na portfelu i to w czasach niskich stop procentowych.
    Danuta

13.06.2023 17:10

Minimalna płaca znowu wzrośnie, a czy BNP z tego tytułu da jakieś podwyżki? Czy Doradcy nadal będą zarabiać minimalnie więcej od najniższej krajowej. Wstyd!
    Hejo

11.06.2023 05:52

Jakie sa zarobki w backoffice? KyC, AML, monitorowanie transakcji itp? Jak wygląda kwestia pracy zdalnej? Na jak długo jest podpisywana pierwsza umowa?
    nie polecam

01.06.2023 18:31

odrzucają aplikacje mimo że spełniasz oczekiwania - chyba tak sobie budują bazę żeby potem sprzedawać telefonicznie kredyty

04.06.2023 10:22

Dokladnie, mam to samo. Mnie z uwagi na wiek dyskryminuja, bo posiadam wiedze, doswiadczenie i umiejetnosci a wypisuja ze moj profil nie pokrywa sie z ich oczekiwaniami :-D zenada. Ewidentnie chodzi o wiek bo stawiaja na mlodziez ktorej sie pracowac nie chce
    :))

09.06.2023 20:41

Jako pracownik powiem - ciesz się, że odrzucili Twoją kandydaturę. Z pewnością szybko byś pożałował. Jest wielu lepszych pracodawców. Tutaj obiecają złote góry a rzeczywistość jest inna. Szkoda życia na skazę w CV

04.06.2023 10:16

Bank, ktory rzekomo nie dyskryminuje podzadnym kątem swoich pracownikow. Tymczasem podczas skladania aplikacji, mimo doswiadczenia, wiedzy, umiejetnosci, bank DYSKRYMINUJE na etapie rekrutacyjnym z uwagi na wiek. Rekruter pan (usunięte przez administratora)chyba jest jakims mlodzikiem 20 kilku letnim, poniewaz pojecia nie ma o rekrutacji i kieruje sie wiekiem pracownikow a nie ich umiejetnosciami, doswiadczeniem i wiedza. Bank zenujacy pod tym katem. Panie (usunięte przez administratora)i pan bedzie mial 40 lat. Zycze panu roaniez dyskryminacji z uwagi na wiek
    pytanie

30.05.2023 21:30

Czy (usunięte przez administratora)/nierówne traktowanie mogę zgłosić takie słowa przełożonych jak "na twoim stanowisku widzę kobietę" + deklarację nasyłania różnych kontroli? Czy to jest po prostu norma w BNP?

31.05.2023 09:27

Dzień dobry, chcielibyśmy przyjrzeć się sprawie wewnętrznie, dlatego zachęcamy do opisania sytuacji. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę w Echonecie hasło: „whistleblowing”. Zgłoszenie można przesłać anonimowo. Z poważaniem, zespół BNP Paribas Polska
    Zniesmaczona

17.05.2023 19:20

@Pracodawca dlaczego bardziej docenia się nowych pracowników pod względem zarobków ? Ponieważ różnica między nowozatrudnionym opiewa na 1500 zł . Ktoś bez żadnej wiedzy, bez doświadczenia. Ktoś kogo trzeba przyuczyć dostaje od wejścia więcej niż ja po mam już po podwyżkach . I to nie jest mała różnica . To jest nierówne traktowanie #

27.05.2023 00:13

Zdecydowanie się zgadzam
    Anka

28.05.2023 12:38

A ja się zgadzam w 100%. Starzy pracownicy nie dostają podwyżek, przychodzi nowy dostaje więcej. Stary pracownik musi poświęcić swój czas na wdrożenie, czasami kosztem niezrobienia planu bo brakuje czasu na wszystko. Nowy pracownik popracuje miesiąc dwa i odchodzi, albo l4 i blokuje etat. A stary pracownik nie dosyć że musi się tłumaczyć z braku planu, czy może wie dlaczego tamten odszedł i nadal robić z dwóch. ZACZNIJCIE DOCENIAĆ PRACOWNIKÓW WIELOLETNICH BO ZARAZ ICH PODSTAWA BEDZIE NIZSZA OD NAJNIZSZEJ KRAJOWEJ!!
    Wiedzaca

27.05.2023 15:25

Ten bank można robić na wszystkie sposoby. Dep. Przeciwdziałania nadużycia istnieje tylko teoretycznie. Autoryzacja? Nie ma czegoś takiego. Procedury? Każdy pracownik ma swoje. Czy można robić wały? Mozna. Ten bank to zbiór nierobów , systemowego chaosu i totalnego bałaganu. Można robic jako pracownik ciężkie wały. Pozdrawiam
    js

27.05.2023 09:21

Szanowni Państwo W ofertach pracy zamieścili Państwo informację o tym, że proponują Państwo nowym pracownikom uczestnictwo w PPK (2023 rok). Chciałbym wiedzieć czy przed PPK (przed 2019r.) istniał u Państwa PPE ( konkretnie 2018r.)? Pozdrawiam - mam bardzo pozytywnie opinie o Państwa Banku od osoby która była związana z BGŻ BNP Paribas. z szacunkiem JS.
    zażenowany

18.05.2023 20:02

Ostatnio mialem wątpliwą przyjemność uczestniczenia w rozmowie do Banku. Nie dosyć, że Pan zadzwonił po 17 i chciał mnie umówić na spotkanie na kolejny dzień to jeszcze był mocno zdziwiony kiedy powiedziałem, ze mam inne już spotkanie w tym czasie. Na rozmowie Pan Jacek G siedział jakby się nudził i był w klubie. Patrzył wszędzie tylko nie na rozmówcę. Dodatkowo zadawał pytania, o których dziś HR-owcy nawet nie wspominają, a najlepsze było kiedy kazał mi opisać sytuację; Jestem pierwszy dzień w pracy co robię? Zachowanie potencjalnej przełożonej tez pozostawiało wiele do życzenia. Siedziała jakby znudzona (nie wspomnę o tym, że mocno spóźniona). Zjawiala się na spotkaniu bez dzień dobry, a żeby przeprosić za spóźnienie... to chyba korona by spadła z głowy. Niestety choć firma szczyci się wzniosłymi wartościami to nie idzie z duchem czasu i rozmawiając o wynagrodzeniu nie chcą wspomnieć nawet przedziału wysokości wynagrodzenia tłumacząc, ze to nie ten etap rozmowy.
    ?!?!

17.05.2023 10:44

Doradca klienta w banku muszę mieć zaświadczenie o niekaralności to logiczne,ale interesuje mnie czy ewentualnie jeśli się ma komornika to że tak powiem z automatu nie dostanie się pracy? Czy komornik dyskwalifikuje mnie do takiej pracy?? Z Gory Dzięki za odpowiedz

17.05.2023 12:01

Dzień dobry, postępowanie komornicze nie wyklucza możliwości pracy w naszym banku. Z poważaniem, zespół BNP Paribas Bank Polska
    Nikt ważny

16.05.2023 18:35

Paweł

02.05.2023 11:32

Jak, to w końcu jest z tymi premiami dla doradcy klienta? Decyduje sama sprzedaż, zależna pewnie w dużej mierze od dobrej lokalizacji placówki, czy może wynik całego oddziału? Czy ktoś wie może, czy na premie składają się wyniki ankiet klientów (pytam, bo obecnie w mojej pracy to składa się na premie, co mnie denerwuje)
    Biznesowy

09.05.2023 14:51

Nie działam w imieniu Banku, jestem pracownikiem i wiele rzeczy mi się nie podoba, m.in. ciągłe zmiany wyceny punktowej, definicji o warunków, ale piszę jak jest naprawdę. Pytanie było o premię dla doradcy, nie dyrektora. Zrobię min.85 % i spełnię warunki, to otrzymam premię. Nie interesuje mnie wynik zespołu przy mojej premii, dobrze, jak zespół go zrobi, bo premia może być wyższa
    ROsół

09.05.2023 16:02

Tu regulamin premiowania zmienia się co chwilę, ZZ nic z tym nie robią a pracodawca robi co chce. Do tego jest pilotaż ToBePraud jeszcze gorszy wymysł bo wtedy rozliczamy się jako zespół i to 3 oddziały

21.04.2023 21:01

Pytanie do HR banku Umieszczacie ogłoszenia o pracę na stronie pracuj.pl. Jaki jest tego sens skoro Wy czyli HR ich nawet nie otwieracie? Jaki jest tego sens?
    Pola

02.05.2023 22:56

Może kluczem jest słowo "Starszy"/"Starsza"? Jaka jest średnia wieku pracowników w BNP Paribas? W polskim sektorze bankowym ageism to duży problem.

05.05.2023 14:53

Nie wiem czy jest wiek czy cokolwiek innego bo HR banku nabrał wody w usta i jak widzisz jest cisza.. Mój wpis jest raczej już teraz przestrogą dla innych aplikujących. Ogłoszenia w BNP Paribas a zapewne ich część to tzw ghost jobs i nikt na nie faktycznie nie prowadzi żadnych rekrutacji. Dlaczego są takie ogłoszenia to odsyłam do filmików na (usunięte przez administratora)

06.11.2022 22:36

Tragizm w Realu, pracowałam 4 lata w oddziale banku w placówce której byłam to jakiś dramat praca po 10 godziny, nadgodziny nie płatne. Klienci wchodzą 5 minut przed zamknięciem załatwiać sprawy menadżerka i dyrektorka zadowolone wychodziły punktualnie zamiast pomóc obsłużyć klientów bo po co ? Ważne że one mogły wyjść natomiast ja zostawałam sama z klientami i wychodziłam zawsze codziennie po godzinach za które mi nikt nie płacił. W oddziale napięta atmosfera menadżerka wydzierająca się na pracowników... Rozumiem że bank ma takie standardy że nęka się i gnębi codziennie doradcę który jest murzynem do czarnej roboty.Zdarzyla się też sytuacja że dyrektorka pojechała do pracownika który był na L4 żeby wracał do pracy a wszystko to na Warszawskim Żoliborzu, sprawa oczywiście zamieciona pod dywan przez opiekuna HR. Brak przerwy na co kolwiek jedna osoba obsługująca gotówkowo klientów przez cały dzień nie mogła skorzystać z WC zdarzyło się że jak doradca poszedł za potrzebą do toalety to ktoś przyszedł i się dobijal się do drzwi łazienkiże nie może schodzić .... Serio lepiej zwierzęta są traktowane niż pracownicy w tym banku. Jeśli ktoś chce się nabawić nerwicy stanów lękowych i depresji to proszę bardzo. Ja do tej pory nie mogę dojść do siebie chodzę na terapię. Mam nadzieję że ktoś kiedyś się weźmie za ten (usunięte przez administratora) koncentracyjny nazwany Bankiem.
    To prawda

09.11.2022 17:30

Zgadzam się z tym zakopywaniem pod dywan przez partnera HR. Poziom obsługi przez tę panią pozostawia wiele do życzenia, głośno komunikuje, ze nie jest od obsługiwania pracowników tylko do wspierania kadry menedżerskiej i jeśli coś mi nie pasuje to mogę złożyć oficjalne zgłoszenie. Skoro poszukujemy na wszystkich frontach oszczędności to niech HR poszuka ich tez u siebie???
    Espio

04.05.2023 10:29

"Zdarzyla się też sytuacja że dyrektorka pojechała do pracownika który był na L4 żeby wracał do pracy a wszystko to na Warszawskim Żoliborzu". Sławna akcja która rozniosła się nawet po dawnych pracownikach banku z potwierdzeniem w nagraniu... Oto typowe traktowanie pracownika w BNP, jesteś tylko pionkiem gdzie nie możesz iść na L4 bo nawet w spokoju nie będziesz mógł odchorować
    pytanie

12.03.2023 20:13

Witam. Proszę o informację na jaką podstawę może liczyć doradca ds kredytów hipotecznych (Kacprzaka Warszawa) czy duża jest prowizja za udzielenie kredytów? Ile Wam się udaje ich udzielić w skali miesiąca? Czy są telefony i laptopy służbowe? Jaka atmosfera w pracy? Za wszelkie sugestie dziękuję
    Hrowe kosmouchy

29.04.2023 22:00

Dodatkowe dni wolne hahahanahahah I wynagrodzenie. Pracownicy - szaruchy zarabiają jak psy. Za (usunięte przez administratora) w myśl wielkiego wodza. Prawda jest taka, że system motywacyjyny jest na maksa zdegenerowany. Czas to napisać. Doradca klienta cel na miesiąc około 600 p. w tym za każdy kredyt 7 p za każde 10 tys. kredytów, 8 p za konto itp., max do wyjęcia 2700 brutto z premii,warunek wpuszczający 220 tys kredytów +10 kont. Dramat. Doradca finansowy około 1100 p. za kredyty i konta jak u DK, inwestycje 7/8p za 10 tys., Premia max 3300; Doradca Biznesowy - podobnie 3300 max. Menedżer jakości max 5 000 PLN; brak warunków wpuszczających, Dyrektor centrum biznesowego max premia 8k itd. Z tym, że sama się robi. Bo robią na takiego Dk, Df, DB. Kandydacie - licz się z presją, spowiedziami z wyników, nękaniem, i wszystkim co najgorsze. A o premiach możesz pomarzyć. Nie zrobisz planu 2m na min, 60% - plan naprawczy (tzw. program efekt) i ogolnie papa. Omijaj pracodawcę szerokim łukiem. Za dużo wymaga, za mało płaci. Skaza na życiorysie w CV. Pracownik

30.04.2023 13:05

Z ciekawości czym się różnią stołki DK,. DF i DB nie licząc planu do wykonania?
    Inka

22.04.2023 19:02

Najgorsze jest szkolenie pracowników z nastawieniem tylko i wyłącznie na zysk banku bez żadnych skrupułów i empatii do klenta. Ci "przeszkoleni" pracownicy naciągają biednych emerytów, którzy odkładali w IKE ciężko zarobione pieniądze na trudne czasy i namówieni zostali na jakieś niby pewne akcje ?? Po wygaśnięciu umowy, kiedy chciałam wypłacić należne mi pieniądze z zyskiem okazało się, że tylko straciłam bardzo dużo dla mnie pieniędzy. Przez dwa lata nie mogą odzyskać swoich pieniędzy. WSTYDŹ SIĘ BOGATY PREZESIE MOIM KOSZTEM ! FUJ ! OBRZYDLIWE ! Nigdy po odzyskaniu swoich pieniędzy nie wrócę do tego banku i każdemu odradzę tego ...

25.04.2023 09:55

Szanowna Klientko, bardzo nam przykro z powodu tej sytuacji. Chcielibyśmy ją wyjaśnić, dlatego będziemy wdzięczni za kontakt z nami dedykowanymi kanałami komunikacji, które nam to umożliwią. Sytuację można opisać przez bankowość elektroniczną GOonline. Do dyspozycji Klientów pozostaje również obsługa naszych oddziałów oraz infolinia pod numerem +48 22 134 00 00 i formularz kontaktowy https://www.bnpparibas.pl/kontakt/formularz-kontaktowy Pozdrawiamy zespół BNP Paribas Polska
    Grande

18.04.2023 17:14

Nie polecam usług szczególnie dla firm . Od miesięczny czekam na poprawne dokumenty . Bank nie potrafi na czas poprawnie przygotować potwierdzenia sald!! Sumuje waluty ! I wychodzą różne kwiatki. Pomimo licznych interwencji od tygodni cisza , a kierownictwo sytuację na głęboko w (usunięte przez administratora) Na pierwszej linii jedynie opiekunowie który są mili ale nic nie mogą zdziałać.

19.04.2023 16:33

Szanowny Kliencie, bardzo nam przykro z powodu tej sytuacji. Chcielibyśmy ją wyjaśnić, dlatego prosimy o kontakt kanałami umożliwiającymi nam weryfikację danych, np. przez bankowość elektroniczną GOonline. Do dyspozycji Klientów pozostaje również obsługa naszych oddziałów oraz infolinia pod numerem +48 22 134 00 00. Liczymy na pozytywny finał tej sprawy. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Polska
    Tomasz

14.04.2023 10:40

ŻENADA!! Spłaciłem kredyt w całości wcześniej na podany specjalnie do tego celu rachunek. Było to 11 miesięcy temu, a do dziś nękają mnie telefonami z windykacji oraz powiadomieniami sms o zaległościach. Mam pismo od pani dyrektor potwierdzające tą spłatę, mam pozytywnie rozpatrzoną reklamację, w której jasno stoi, że mieli błąd systemu, że kredyt faktycznie zamknięty. Udało mi się nawet wyrwać kilka złotych rekompensaty za nerwy, pisanie skarg i reklamacji i co... i nic. dalej dzwonią, że kredyt nie spłacony. 11 miesięcy gehenny z bandą (usunięte przez administratora) i nieuków, bo pismo od pani dyrektor nawet z błędami przyszło...

17.04.2023 09:29

Panie Tomaszu, przykro nam z powodu tej sytuacji. Chcielibyśmy ją wyjaśnić, dlatego zapraszamy Pana do kontaktu z nami kanałami umożliwiającymi weryfikację danych, np. przez bankowość elektroniczną GOonline. Do Pana dyspozycji pozostaje również obsługa naszych oddziałów oraz infolinia pod numerem +48 22 134 00 00. Mamy nadzieję, że sprawę uda się pomyślnie rozwiązać. Z poważaniem Zespół BNP Paribas Polska
    Wściekła

14.04.2023 21:21

(usunięte przez administratora)i jeszcze raz (usunięte przez administratora), zgłoszone do dyrektora to tylko przyklepal i zwolnił bo nie potrafił rozwiązać problemu, dodatkowo łamią tajemnicę bankową, biorą karty klientów i chodzą i wybierają im kasę, grzebią w kontach klienta bez zlecenia nie mając leada na takie postępowanie, no cóż lepsze zwolnienie nowego pracownika niż pouczenie starych wydr.zero reakcji dyrektora mimo zgłaszania i mimo że słyszał jak poniżali w oczach klientów, palący pracownicy mają przywileje przerw w przeciwieństwie do niepalących,

Zostaw merytoryczną opinię o BNP Paribas Bank Polska S.A.