BNP Paribas Bank Polska

Chrzanów - BNP Paribas
Częstochowa - BNP Paribas
Człuchów - BNP Paribas
Dąbrowa Górnicza - BNP Paribas
Garwolin - BNP Paribas Bank Polska S.A. (dawniej Bank BGŻ S.A.)
Gdańsk - BNP Paribas
Gdynia - BNP Paribas Real Estate Advisory and Property Management Poland Sp. z o.o.
Głogów - BNP Paribas
Golub-Dobrzyń - BNP Paribas

5. Opinie o BNP Paribas Bank Polska S.A.

Opinie o BNP Paribas Bank Polska Warszawa

Nie przegap nowości o BNP Paribas Bank Polska S.A.!

Qwerty

25.09.2022 15:16

Czy centrum operacyjne w rudzie istnieje?

28.09.2022 12:40

Dzień dobry, jak najbardziej. Czy możemy w czymś pomóc?
    Pracownik może

26.09.2022 18:26

Praca zdalna, czy jest jakaś dopłata do prądu, internetu za prace zdalną?

25.09.2022 18:48

Jestem byłym już pracownikiem i przyznam szczerze uff. Kilka osób pisało tu o (usunięte przez administratora) i niekompetencji menadżerów. Ja też tego doświadczyłam ( praca w centrali banku). HR zaproponował tylko rozmowę z przełożonym pomimo zgłoszeń kilku osób z tego samego departamentu i dotyczącego jednej osoby. Są głusi na takie zgłoszenia pomimo słabych wyników ankiet badań pracowniczych jako kolejny dowód sytuacji w tej jednostce. Jak widać z komentarzy w różnych miejscach jest źle jednak nie ma chęci poprawy, to jest choroba w wysokim stadium zaawansowania. Nie polecam tej firmy, a pracowałam w różnych bankach. Nawet jeśli zadań było dużo to panował wzajemny szacunek i atmosfera zaufania.
    Były pracownik MŚP katowice

27.07.2022 11:13

Nie wypłacanie wynagrodzenia na czas mobbing, bezpłatne nadgodziny. Dostajesz umowe z inna kwita niż ta na którą sie umawiałeś na rozmowie. Zarobki na pełny etat razem z nadgodzinami i premią poniżej najniższej krajowej ( Jest to legalne ? ) Codzienna agresja ze strony współpracowników, uwagi odnośnie pochodzenia, prześladowanie w social mediach… jednym słowem tragedia. Poza tym dużo więcej nieodpłatnych obowiązków niż wynika z umowy. Częste reprymendy i nagany za uczestniczenie np w obowiązkowych szkoleniach. W przypadku pracownika z umową na czas nieokreślony, sugestie aby się zwolnił i zatrudnił ponownie aby było cytuje „normalnie”. Zerowa wiedza przełożonych, rażąca niekompetencja. Zero wiedzy, jak i szacunku do Klientów. Awanse, podwyżki jedynie dla rodziny managerow średniego szczebla. Pracowałem tam w kilku działach i w każdym to samo. Zniszczone 3 lata życia. Ktoś zapyta przecież moje zarzuty są poważne i dlaczego nie dochodzę swoich spraw w sądzie ? Zwyczajnie przeżyłem traumę i chcę mieć to za sobą, aczkolwiek nie wykluczone że sprawa skończy się w sądzie. Zdecydowanie odradzam a nawet ostrzegam !!!!!!
    Ruda ze Śląska

12.08.2022 07:53

Do tego przymuszanie do nadgodzin. Jak nie robisz w nadgodzinach to zaraz jest telefon, że masz poprawić efektywność. Jak powstaje wakat to nie ma nowych przyjęć. I nie jest to efekt automatyzacji, to po prostu cięcie kosztów.
    Qwerty

25.09.2022 15:31

Czy centrum operacyjne w rudzie śląskiej istnieje jeszcze?
    Ali

30.06.2022 16:52

Czy w firma płaci za wczasy pod grusza ?

19.09.2022 10:40

Zgłoszenie nadużycia jest bardzo ważne, abyśmy jako pracodawca mogli zweryfikować sytuację i stosownie zareagować. W przypadku jakichkolwiek obaw, prosimy zgłosić sprawę anonimowo wskazanym wcześniej kanałem komunikacji wewnętrznej.
    Anna

23.09.2022 14:07

Na jaką kwotę może liczyć pracownik w ramach wczasów pod gruszą?
    szary pracownik 55

16.09.2022 21:36

Staniwczo odradzam tu pracę. Wyzysk, traktowanie pracownika jak (usunięte przez administratora). Poniżanie , pozbawianie godności i szacunku. Klient robi co chce mówi co chce, przełożony to akceptuje twierdząc że winny zawsze jest pracownik. Cieszą się jak siedzisz cicho uśmiechasz sie i udajesz że jest super .

19.09.2022 11:19

Dzień dobry, chcielibyśmy przyjrzeć się sprawie wewnętrznie, dlatego zachęcamy do opisania sytuacji. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę w Echonecie hasło: „whistleblowing”. Zgłoszenie można przesłać anonimowo.
    Ewa123

02.09.2022 14:50

Jak wygląda sprawa z nowo przyjętymi ile teraz dostaje się podstawy a ile można dostać premii?
    Nos Pinokja

06.09.2022 21:49

Co za premie? Plant sprzedażowe są bardzo wysokie. Nowi pracownicy nie widzą premi.Nalezy się dopiero po 3 miesiącach przepracowanych. Średnio Nowi wytrzymują chwilę i sami się zwalniają widzac co dzieje. Ciągle rekrutujecie nowe osoby. O czym to świadczy. Super jest??
    Zebra7

06.09.2022 23:35

to pewnie zależy na jakie stanowisko. Jestem starszą specjalistką i obsługuję alerty SUN w pionie operacji u (usunięte przez administratora)w Rudzie Śl. W tym miesiącu dostałam podwyżkę 200zł i zarabiam 4100 brutto. Opłacam dzieciom luxmed, więc mam poniżej 3tys na rękę. Szukam pracy właśnie. Niestety praca odmóżdżająca, najgorsze są alerty PEP i wyśrubowane, wciąż skracające się czasy obsługi. Niestety można się szybko wypalić w teamie AML w operacjach. Compliance wciąż wciska nowe rzeczy i moja kierowniczka bierze na siebie nowe zadania bez umiaru, to powoduje becklogi, bo przy tej pensji mało kto ma motywację by podkręcić obroty i pracuje tak samo. Co do premii, to zapomnij, jak chcesz się wykazać, to max 250zł wyciągniesz. W mojej ocenie nie warto, więc robię swoje tak by czasem byl target a często nie. Jaka praca, taka płaca. Warto jak nie wymagasz wiele i po 8h wyłączasz komputer i zapominasz o pracy.
    Marta

31.08.2022 22:22

Weszłam na te forum, by dowiedzieć się dlaczego tak źle dzieje się w banku I znalazłam odpowiedź! Jestem klientką, z kredytem samochodowym (właśnie przed terminem spłaconym). W maju miałam kolizję i zadysponowałam u ubezpieczyciela o bezgotówkowe rozliczenie-naprawę w ich serwisie. Naprawiono mi samochód na początku czerwca, standardowo ubezpieczyciel chciał jednak kasę przelać, ja odmawiałam... ale nie bank, który miał cesję! Podobno wykonano do mnie 1 telefon z banku (byłam na urlopie i akurat tego połączenia nie odebrałam), więc ktoś od Was szybko sprawę załatwił- ubezpieczyciel ma przelać kwotę ubezpieczenia do banku. Potem były moje wizyty w oddziale banku, żeby to odkręcić, infolinia - i za każdym razem coś miałam zdobyć-papier od ubezpieczyciela, wysłać skan polisy (chociaż ostatecznym potwierdzeniem ubezpieczenia była wpłata odszkodowania!), reklamację odrzucano i tak baruję się z tym od czerwca do września. Spłaciłam szybciej kredyt, żeby bank zwrócił pełne odszkodowanie ubezpieczycielowi, dałam dyspozycję w oddziale do wykonania PK przeksięgowania i czekam jak ta durna, czekam na cud! Bo od 6 dni nie potraficie zrobić przelewu. Już nie mówię o odestkach za przetrzymaną kasę, czekam aż rzecznik mi raczy odpisać na reklamację do reklamacji... no czad! A babka w banku mówi mi, że taka polityka,że bank zabiera odszkodowanie... Po cholerę płacę to odszkodowanie? Żeby bank mógł kasę przejąć, czy żeby auto naprawić? Zastanawiam się, gdzie Wy pracujecie? Ja też pracuję w korpo, ale nie robimy tak klientów! A te wartości i zgłaszanie mobbingu funkcjonują u nas poprawnie, bo wylatują nawet dyrektorzy jak nie stosują kodeksu... Także dla zastanawiających się nad dalszą robotą w tym miejscu... ja bym szukała normalnego pracodawcy. Nie chciałabym jak te miłe Panie z banku ciągle mówić: przepraszam, ale to centrala, przepraszam, ale nie wiem co się dzieje, ja to zgłosiłam, mogę napisać tylko reklamację
    Aga

06.09.2022 16:36

I w tej wypowiedzi ujęte całe sedno pracy w ,,Bardzo Nam Przykro". Dla mnie procedury w tym banku, sposób obsługi klientów był nie do przyjęcia. Pracowałam na różnych stanowiskach. Awansowałam kilkakrotnie, jednak specyfika pracy pozostawia wiele do życzenia. Zgłaszane do centrali moje pomysły i pomysły innych pracowników, co można ulepszyć oczywiście nie były realizowane. Mi jako pracownikowi było wstyd bardzo często przed klientami. Zawsze uważałam, że w banku powinna być praktykowana profesjonalna obsługa klienta. W bnp moją walkę i innych pracowników przyrównałabym do walenia głową w mur.. liczy się tylko sprzedaż, brak czasu na szkolenia chyba, że robisz to w domu po godzinach jak wiele pracowników. Za mało pracowników do obsługi, a wszystkie dyspozycje klientów oraz pytania przekazywane z infolinii do oddziałów. W bnp istnieje nawet taka procedura, że pisma które przychodzą od klientów do centrali są przesyłane do oddziałów aby doradca z oddzialu przesłał do odpowiedniej komórki w centrali, podwójna praca nigdy nie mogłam tego zrozumieć. Nie wspominając już o bodajże 50 kilku systemach na których pracowaliśmy, tysiącach niepotrzebnych maili od przełożonych przełożonych (rozdmuchane stanowiska menadżerskie), ale to już pominę bo tak jest w większości korpo. Ludzie masowo uciekają z tego banku. Na uwagę zasługują jeszcze pensje pracowników - pieniędzy na podwyżki nie ma. Nowi pracownicy dostają takie pieniądze jak pracownicy z kilkuletnim stażem, a nawet wyższe. Plany tak dokręcone żeby zabrakło Ci w jakimś koszyku czy teraz w progach wpuszczających i aby bank nie wypłacił premii. Podwyżek inflacyjnych nigdy nie widziałam. U mnie podwyżki byly dzięki zmianom stanowisk i wykonywaniu planu sprzedażowego. Ale żadne pieniądze nie są warte tego stresu i tego chaosu jaki panuje w bnp. Wszystkich potencjalnych pracowników ostrzegam przed pracą w oddziale banku, a obecnym pracownikom i klientom życzę dużo zdrowia, cierpliwości i pamiętajcie, że istnieją jeszcze normalne miejsca pracy. Czasem trzeba się tylko odważyć :)
    Rozczarowanie

30.08.2022 20:50

Bardzo demogueujace miejsce . Pracownik obsługi Kl.jako osoba NOWA zostaje puszczoną w wir codziennej obsługi na sali bez odpowiedniego przygotowania . Odbyte szkolenia on-line przez miesiąc na zasadzie jedna osoba mówi reszta słucha lub udaje że słucha, nic one nie wnoszą w późniejszą obsługę. Doradcą Kl sam krok po kroku poznaje system który ma kilkanaście innych podsystwmiw I pgocrdur.Plany sprzedażowe nie realne do wyrobienia . Przełożeni bez jakiegokolwiek wsparcia nowych pracowników. Na sali obsługi tabuny wściekłych ludzi którym blokuje się konta przez KYC , do wytobirnia pakiet durnych obrazkowych szkoleń nie przydatnych do niczego obsługa kasowa i bezgotówkowa. Kredyty hipoteczne mimo że nie jest die doradcą hipotecznym ... i bardzo bardzo dużo innych dodatkowych rzeczy które trzeba widzieć. Nie polecam odchodzę, man dość.
    Mam pomysł

25.08.2022 22:02

Część pracowników należy do związków zawodowych. Czas się z nich wypisać i ewentualnie założyć nowy bez osób z obecnych władz. Cały bank potrzebuje ogromnej czystki od góry zanim stoczy się na dno. Wartością są ludzie, którzy ciężko pracują i robią swoje a nie tylko wymagają od innych nic nie dając z siebie. Wielu ludzi chce odejść. Nie będzie komu pracować. Skoro kierownictwo jest takie mega to z pewnością sobie poradzi i przejmie obowiązki szaraków. Tak na marginesie wszystkie branże odjechały nam wynagrodzeniami. (usunięte przez administratora)tu pracować
    Były pracownik- COP Ruda Śl.

21.08.2022 13:40

Przez 9 miesięcy miałem okazje pracować w Centrum Operacyjnym w Rudzie Śląskiej na stanowisku Młodszego Specjalisty i już, na szczęście, jestem byłym pracownikiem tego "banku". Czy poleciłbym to miejsce pracy, swój były zespół, przełożonych, kadrę menadżerską? Zdecydowanie nie... jeśli ktoś chciałby rozpocząć tam pracę lub dostał taką ofertę (mówię ściśle o operacjach, choć słyszałem, że w innych departamentach też jest nieciekawie - co znajduje potwierdzenie w opiniach na tej stronie) to radzę bardzo dobrze to przemyśleć - osobiście drugi raz nie popełniłbym tego błędu. Może zacznę od początku na podstawie moich odczuć podczas tych 9 miesięcy - Kierownictwo (tzn. kierownik i koordynator) - kierownik jest odcięty od rzeczywistości, gdyż ma pod sobą taką ilosć ludzi, tematów, spotkań itd, że nie jest w stanie ogarnąć tego co dzieje się w poszczególnych sekcjach. Koordynator natomiast niczym nie koordynuje. To takie "wsparcie" kierownika, które nie ma rzeczywistej władzy - no chyba, że chodzi o ucinanie twojej premii za błędy :) to wtedy już władzę ma ;). Aplikacje/programy bankowe - miałem okazje pracować w kilku bankach, ale tak prehistorycznych, zacofanych i tragicznych aplikacji jeszcze nie widziałem nigdzie.. praca na takich programach to męczarnia... ogólna mnogość aplikacji, co jest efektem wszelkich migracji, sprawia, że ogólne przemieszczanie się i współpraca z danymi w nich zawarta jest bardzo toporna. Obecny stan operacyjny sprawia wrażenie jakby w trakcie wszelkich migracji, które przechodził bank, nie do końca były przemyślane i zwyczajnie coś komuś po drodze nie wyszło. Płaca i benefity - wynagrodzenie kompletnie nieadekwatne do rodzaju, ilości i poziomu trudności wykonywanych czynności. Stawka ociera się o minimalną krajową. Jest miesięczna "premia", która de facto jest premią tylko z nazwy, albowiem nie spełnia swojej funkcji premiowej, gdyż jest umownie narzucone z góry, że każdy pracownik ma mieć wyrobioną dzienną normę zadań tzn. 100%, więc każdy ma taką samą maksymalną wysokość premii (wysokość uzależniona od podstawy) - zatem premia nie spełnia swojej funkcji czynnika motywującego. Jeśli chodzi o benefity to są raczej standardowe. Nie odbiegają szczególnie od benefitów oferowanych w innych miejscach. W tym miejscu mogę wspomnieć o kwartalnych doładowaniach na platformie myBenefit oraz okazyjnych doładowaniach z różnych okazji, jednak każde dodatkowe doładowanie dodatkowymi punktami na platformie skutkuje potrąceniem podatku z podstawy - więc na koniec miesiąca otrzymuje się niższą wypłatę. Bank oferuje opiekę medyczną w LuxMed, jednak nawet przy wykupieniu "lepszego pakietu" dostępność terminów do lekarzy była mocno ograniczona. Mój obecny pracodawca również oferuje LuxMed i dostępność terminów jest zdecydowanie większa - a za opiekę medyczną nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów. Zespół, ludzie i współpraca - poza drobnymi personalnymi wyjątkami, nie mogłem niestety odczuć sympatii, przychylności i życzliwości w zespole.. współpracowałem z ludźmi raczej zamkniętymi (oczywiście nie dotyczy to wszystkich), ale ogólnie rzecz biorąc, nie otrzymałem od współpracowników wymaganego wsparcia, jakie powinna otrzymać nowa osoba. Niestety pomocy w różnych sytuacjach również nie otrzymałem. Jeśli chodzi o przełożonego (koordynator) to jest to osoba, która w żadnym wypadku nie powinna piastować powierzonego jej stanowiska, gdyż się do tego nie nadaje. Ogólna komunikacja z koordynatorem mocno poniżej przeciętnej, opryskliwość, wywyższony ton. Masz wrażenie, że koordynator poluje na twoje błędy tylko po to, by udowodnić twoją niekompetencję. Wsparcia brak.. Praca i komunikacja wewnąrzbankowa/zespołowa - komunikacja w banku leży.. na skrzynkę przychodzą dziesiątki maili-śmieci dot. komunikacji wew., które nie wnoszą niczego wartościowego. Ciągłe bombardowanie zaproszeniami na webinary, w których i tak nikt nie ma czasu brać udziału, bo tylko walczy, żeby wyrobić dzienną normę. Ogólny przepływ informacji wewnątrz banku, ale również wewnątrz zespołu odnośnie zmian procesowych buduje atmosferę chaosu. Nie wspomnę już o niezaktualizowanych procedurach i manualach. Ogólne zafiksowanie na ciągłym dziennym raportowaniu, uzupełnianiu miliona exceli, accesów, baz (które działają poniżej wszelkich oczekiwań i standardów) jest czymś, czego jeszcze w żadnym miejscu nie miałem okazji spotkać. Reżimowe pilnowanie wszelkich nieścisłości raportowych obejmuje również niezwłoczne upominanie pracownika o konieczności uzupełniania baz i informowaniu o wszelkich niezgodnościach.. W tym miejscu jeszcze wspomnę, że po 9 miesiącach pracy nie wiem kto był dyrektorem mojego departamentu - nawet nie wiem czy widziałem tą osobę na oczy. Sprzęt - laptop, który otrzymałem pamiętał jeszcze czasy Raiffeisen banku :) więc jak można się domyślać nie był to sprzęt wysokich lotów... Ogólnie rzecz biorąc bardzo nie polecam pracy w tym banku - szczególnie w operacjach i Rudzie Śląskiej - ogólna ocena 2/10
    Rekrutacja

18.08.2022 19:58

Bralam udzial w rekrutacji. Poziom Pani managerki hr zenujacy. Mimo ze powiedzialam ze nie interesuje mnie stanowisko nizsze niz mam obecnie ta usilnie przekonywala mnie ze powinnam sie nim interesowac. Zadawala tak glupie pytania jakie mozna sobie wyobrazic - dlaczego chce pracowac w bnp - powiedzialam, po kilku minutach znowu to samo pytanie ;) I Foch ze nie interesuje mnie stanowisko nizsze niz mam obecnie ;) Nie wiem czy to jakis stres czy brak kompetencji rekruterskich czy moze nieumiejtenosc sluchania ? W kazdym razie Pani skutecznie mnie zniechecila - widac ze klimat moze byc toksyczny;)
    Niezadowolona

16.08.2022 12:34

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko analityczne, zaznaczylam swoje oczekiwania finansowe w formularzu rekrutacyjnym. Potem miałam jeszcze rozmowę z rekruterem i ponownie powiedzialam o oczkiwaniach finansowych. Miałam rozmowę rekrutacyjną. Trwała godzinę. Zostałam przepytana o wszystko. Nie odpowiedziałam na jedno pytanie finansowe. Po tygodniu dostałam telefon, że mnie chcą, jednak za o wiele mniejsze pieniądze. Podobno dlatego, że nie odpowiedziałam na to pytanie finansowe. Widać każda wymówka jest dobra żeby stracić czas kandydata i zaoferować mniej.
    K.

17.08.2022 09:17

Dzięki temu nie straciłaś czasu, byłoby znacznie gorzej gdyby standardowo zaproponowali mniej w okresie próbnym, obiecując oczywiście podwyżkę do kwoty zgodnej z oczekiwaniami, żeby później udawać że takich uzgodnień wcale nie było i podwyżki nie będzie. To bank który oferuje najniższe wynagrodzenie wśród banków, dlatego nie zależy mu na stabilnym zatrudnieniu, jest trochę jak bank ostatniego wyboru dopóki nie trafi się lepsza oferta. Łatwiej jest odejść niż być docenianym w wynagrodzeniu, co może tłumaczyć kwestię mobbingu, który ma skłaniać do szukania innej pracy. Zawsze znajdzie się ktoś początkujący za minimalne stawki.
    Nieoczekiwany

18.08.2022 12:39

Potwierdzam, ze nie masz czego żałować. Ja skończyłem przygodę z Paribasem i powoli nabieram sił aby rozejrzeć się za czymś nowym. Miałem dosyć atmosfery panującej w moim zespole, wielokrotnie zgłaszałem to HR partnerowi ale nic z tym nie zrobił poza zgłoszeniem tego do mojego przełożonego, co oczywiście odbiło się negatywnie na mojej osobie. Brak kultury, krzyki, wulgaryzmy i atmosfera strachu obowiązująca również na piętrze zarządu spowodowały, ze podjąłem decyzje o odejściu z banku. Rekrutacje wewnętrze to kpina, brak nawet kurtuazyjnego kontaktu a stanowiska obsadzane „swoimi”. Zdecydowanie nie polecam!
    B

09.08.2022 12:52

Bardzo nie polecam pracodawcy, nie dostałem żadnej informacji zwrotnej co do rekrutacji. Rozumiem, że być może znalazł się lepszy kandydat, ale brak chociaż krótkiego maila to w 2022roku patologia. Nie rekrutujcie, szkoda czasu i nerwów.
    Fgb

30.08.2022 17:10

Niestety ja również nie otrzymałem informacji
    Poirytowanie

04.08.2022 08:31

Pracownik jako doradca kl w oddziale musi się znać na wszystkim to nic że nie ma wiedzy o Kl firmowym i hipotekach bo są od tego specjalnie przeszkoleni doradcy. Ciągle niezadowolenie kl, blokady kont przez KYC, brak czasu niekiedy na WC i przerwę śniadaniową. Plany sprzedażowe nie do wyrobienia. Doradcy traktowani przez kl są na poziomie zera są (usunięte przez administratora) i niekompetentni. Ciągle kolejki kl dla dyrektora liczy się wynik nie bierzaca obsługa, ciągle reprymendy, e-maile ze za mało się starasz i dokręcenie śrubki. Odradzam serdecznie.
    beenpe is be.

02.08.2022 21:22

Poziom aktualnych wymagań od jednostki można porównać do pracy kierowcy ciężarówki, od którego wymaga się żeby jeździł przewożąc ładunki z punktu A do B z prędkością bolidu F1, nie wspominając już o warunkach atmosferycznych i ograniczeniach prędkości na drodze. To jest nierealne - za dużo, sprzęt nie nadąża za wymaganiami no i oczywiście brak wsparcia od osób, które od tego są. Niewiedza, oderwanie od rzeczywistości kadry kierowniczej aż razi
    Ola

24.07.2022 21:05

Dramat niekompetentni pracownicy każdy mówi co innego rozpatrywanie reklamacji kpina zamknięcie kredytu po tygodniu żeby tylko więcej kasy ściągnąć masakra zdecydowanie odradzam bank
    Janek

01.08.2022 14:44

Kontakt z Państwem???? O tym pewnie pisze Pani Ola. Każdy mówi co innego. Trzeba rozmawiać z 4-5 osobami, żeby w końcu dowiedzieć się jak jest naprawdę. Na koniec rozmowa z osobą bardzo nieprzyjemną, która rzuca teksty typu "jednostronna zmiana umowy" lub "proszę sobie sprawdzić w umowie". W końcu spłaciłem kredyt ratalny jednorazowo, żeby nie mieć z Państwa Bankiem NIGDY WIĘCEJ NIC WSPÓLNEGO.
    To prawda

02.08.2022 13:35

Kolesiostwo, ręka rękę myje. HR niewiele ma do powiedzenia, tańczy jak góra mu zagra. A, że góra gra słabo to i HR słabo tańczy. Związki są przekupione wiec nie ma mowy o strajku. HRy Usuwają niewygodne komentarze od zawsze. Transparentność i współpraca - dobre sobie.
    Zen

20.07.2022 20:19

Mam pytanie. Od 5 lat bank daje ogłoszenie dotyczące pracy w dziale windykacji. Czy to jest realna rekrutacja, czy po prostu dział HR robi sobie ogólnopolską bazę CV. Trochę to kiepsko wyglada jak ciągle pojawia się to samo ogłoszenie.
    XYZ

28.07.2022 19:07

Na windykacji jest duuuża rotacja stąd i ciągła rekrutacja. Jak na pierwszą pracę dla studenta to Ok ale jeśli jesteś po studiach i masz jakieś ambicje to odradzam.
    PRAWDA

27.07.2022 17:53

Dlaczego moja opinia o rozmowie kwalifikacyjnej o pracę w Białogardzie zamieszczona dnia 27.07.2022 r. została usunięta?... Nie podobała się PRAWDA?...
    Iza

25.06.2022 13:14

A ja zostałam właśnie zatrudniona. Bardzo dobrze płacą. Sama podstawa bez premii to 1.5 najniższej krajowej. Do tego premie kwartalne plus premia od sprzedaży. Doradca z obsługą kasową.????
    X

07.07.2022 09:00

Nie wiem gdzie tak płacą :o Pracowałam w Getin Banku i tam w oddziale własnym dostaniesz maksymalnie 3 tysiące na rękę. W Millenium franczyzie zaproponowali mi najniższa ????
    Smutek

23.07.2022 14:29

Jestem doradca kl z obsługą kasową premii nie widzę za to wyśrubowane plany sprzedaży już tak.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BNP Paribas Bank Polska?

Kontakt - BNP Paribas Bank Polska S.A.

Kasprzaka 2 01-211 Warszawa

Smutek

23.07.2022 14:25

Praca bardzo ciężka plany sprzedażowe kosmos nie do osiągnięcia. Ciągle kolejki ludzi, obsługa kasowa i realizowanie dyspozycji kl. Dodatkowo ciągle ciśnienie na sprzedaż i wydzwanianie po ludziach (usunięte przez administratora) kredyt lub lokatę. Dodatkowo wracający ludzie po ankietach KYC blokowanie kont, ciągle wysłuchiwanie niezadowolonych klientów. Bardzo niewdzięczna robota i kiepskie pieniądze.
    Koteczkowa

16.07.2022 17:00

Witam . Cóż za nieprofesjonalizm ze strony Hr. Babeczka z tego działu mnie rekrutowała przez telefon i powiedziała ze daje mi rekomendacje. Miałam się spodziewać zaproszenia od kierownika danego oddziału w celu 2 etapu . Nikt do mnie nie zadzwonił . Ani kierownik placówki czy tam dyrektor ani tez pani z Hr aby podziękować za rozmowę np mówiąc dziękujemy Pani ale nie jesteśmy w stanie pani zatrudnić . Takim podejściem odpychacie ludzi a rzekomo bank prestiżowy liczący się z potencjalnymi pracownikami . Jestem zawiedziona .

17.07.2022 22:14

Tak zgadzam się z tym rekruterzy w tym banku pracuja chyba z przypadku . Bardzo nie profesjonalne podejście do kandydatów.
    Jan K.

20.07.2022 00:08

To bank, który placi najmniej na rynku wśród banków w Polsce, może wolą nie zaprosić na 2 rozmowę niż przyznać się do niskich płac, żeby ograniczać zakres wiedzy na ten temat.
    aleksandra

15.07.2022 18:19

niestety banku nie polecam a w szczególności infolinia gdzie konsultanci są niekompetentni. każdy udziela innych informacji za każdym razem jest co innego nie potrafią nic załatwić wyjaśnić pomoc ogólnie bajzel nie daj boże mieć tam cokolwiek ja niestety ten błąd popełniłam ponieważ wchłonęli bank z którego korzystałam

18.07.2022 10:55

Pani Aleksandro, przykro nam, że ma Pani taką opinię o naszym banku. Prosimy o kontakt przez wiadomość lub czat w bankowości elektronicznej GOonline - postaramy się pomóc w sprawach obsługowych.
    Jeszcze pracownik

14.07.2022 21:56

Pracuje w tym banku bardzo długo , napewno za długo, pensje są tragiczne, żonglowanie pracownikami pomiędzy zespołami CC - czego jestem przykładem zostałem poinformowany, że zostaje przeniesiony do innego zespołu bo w moim obecnym nie ma już miejsc i pracy dla tyłu pracowników. I tak jestem w zespole z którym niegdy nie miałem nic wspólnego i nigdy nie wyraziłem nawet najmniejszej chęci pracy w nim. No ale cóż taka decyzja biznesowa, że pracowników z wieloletnim stażem traktuje się jak śmieci .
    Słabizna

14.07.2022 15:26

Czytam te wszystkie negatywne opinie i zastanawiam się gdzie w tym wszystkim jest HR? HR tu to jakaś (usunięte przez administratora), stała wymiana kadry i przypływ nowych ludzi do HR (usunięte przez administratora), stanowiska kierownicze rozdawane pod stołem - ciekawe czy ktoś się nad tym wcześniej pochylił? Jeśli czeka nas taki los jak ten drugi bank to słabo to widzę :(
    bank cofającego się świata

12.07.2022 21:04

Praca w tej cudownej instytucji w oddziale to praca w (usunięte przez administratora). Nękanie, telki, tabelki. (usunięte przez administratora). to z pewnością nie czyta goworka. Zrób porządek w tym prywatnym (usunięte przez administratora) Nagminne jest nadużywanie władzy, nękanie, wymaganie. Zero wsparcia, odsyłanie i zbieranie batów przez szarych pracowników. Nie tak miało to wyglądać. Wstyd
    [email protected]

07.07.2022 14:23

Cynizm ,manipulacja Pani opiekun (usunięte przez administratora)lider prymusów. krętactwa. Straciłam 5000.Nie akceptowała moich propozycji Ten bank to (usunięte przez administratora)

07.07.2022 14:31

Pani Ewo, bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie kanałem dedykowanym do obsługi Klientów naszego banku, np. przez bankowość elektroniczną GOonline, wybierając wiadomość lub czat z konsultantem - postaramy się pomóc.

08.07.2022 17:31

Dzień dobry, w celu wyjaśnienia sprawy zachęcamy do kontaktu z nami dedykowanymi kanałami, np. za pośrednictwem formularza kontaktowego dostępnego pod linkiem https://www.bnpparibas.pl/kontakt/formularz-kontaktowy
    beznick.

06.07.2022 20:44

Jak w tym banku ma być lepiej skoro B.S. na roadshowach mówi, żeby odejść od tabelek (tutaj są słowa do osób na wyższych stanowiskach kierowniczych sprzedaży). A RMSowie, regionalni wzwyż nadal swoje. Wpatrzeni w tabelki i żyjący malowaniem trawy na zielono. Praca w banku to nie tylko sprzedaż. Z resztą tutaj te stanowiska są tylko i wyłącznie jako bat na stanowiska sprzedażowe. Bez nadmiaru telekonferencji itd sprzedaż była by o wiele wyższa. Średniowiecze umysłowe, (usunięte przez administratora) i ciemnogród. Inaczej tego się nazwać nie da

24.06.2022 14:14

(usunięte przez administratora)stosowany przez dyrektora regionalnego i dyrektorów centrum - zmuszają doradców klienta indywidualnego do przejmowania obowiązków firmowych i hipotecznych powodu braków kadrowych. Żenada. Radzę uciekać jak najszybciej i przestrzegam nowe osoby przed rozpoczęciem tu pracy.

05.07.2022 11:24

Ponadto zmuszanie pracownika detalicznego do np wypłat transzy, aneksowania hipotek (z powodu braków kadrowych i odejścia pracownika hipotecznego) przyznasz, że nie należy do jego obowiązków a znacznie więcej rzeczy jest zrzucanych na doradców.
    słuchaj jasiu

06.07.2022 20:40

Czyli najbardziej szary pracownik - doradca na detalu ma jak zawsze się znać na wszystkim? To po kiego są specjalistyczne stanowiska - bez obsługi kasowej, za lepsze pieniądze? Szanujmy się! Jak mamy być profesjonalni to bądźmy a nie bierzmy się za to na czym się nie znamy!
    Igor

05.07.2022 13:42

Nie polecam tego banku. Zablokowali konto mojej żony, żeby ją zrobił aktualizację danych swoich. Takiego jeszcze nigdzie nie widziałem, tylko nerwy z tym bankiem.

05.07.2022 14:28

Szanowny Kliencie, przykro nam z powodu tej sytuacji. Bardzo prosimy o kontakt z najbliższym oddziałem naszego banku, abyśmy mogli w tej sprawie pomóc.

14.06.2022 21:32

Widzę, że gwiazdki spadły z ponad 2 na 1.4, bank zmieniającego się świata zmienia się na gorsze. Myślałem, ze po badaniu Puls Check z 31/05/21 jakieś wnioski vice prezes zarządu Pan Przemysław Furlepa wyciągnie, ale chyba się nie udało. Wtedy w badaniu wzięło udział 74% (około 2500 pracowników) i cytując vice prezesa zarządu ,,większość z was nie poleciłaby naszego banku jako pracodawcy” oraz ,,tylko 40% z was ma zaufanie do decyzji zarządu i uważa, ze nasz bank zmienia sie na lepsze”. To teraz to już pewnie zaufanie zostało u maksimum 1/5 pracowników, a pracy nie poleciłby pewnie nikt. Dążycie złą drogą mój jakże nieuwielbiony paribasie ;) Omijajcie bnp szerokim łukiem. Nic dobrego was tam nie czeka ani jako klienta ani pracownika. Pracowałem tam i była to najgorsza praca w moim życiu.

22.06.2022 08:03

To trzeba by zapytać każdej z 2500 osób czemu nie ufali pracodawcy i zarządowi. Wg mnie to ocena ogólna za ,,klimat” tam panujący. Poza tym tu już dziesiątki osób pisały o planach, kiepskim zarządzaniu, nierealnych planach, marnych premiach. To tez wszystko prawda, także odpowiedz na Twoje pytanie znajdziesz filtrując komentarze tutaj.
    @zawiedziona

04.07.2022 22:03

Także potwierdzam wyższą opinię
    Ewa123

04.07.2022 19:56

Płock . Chciałabym złożyć aplikacje do tego oddziału bo widziałam ogłoszenie. Czy jeżeli dojdzie do rekrutacji jakich pytań się spodziewać.na co zwrócić uwagę. Jeżeli pracodawca. Zapyta jakie zarobki by mnie satysfakcjonowaly ( wiadomo największe ????) ale szczerze jakie są widełki na początek ile mogę rządać?
    Grażyna

02.06.2022 14:32

W dniu 31-05-22 wykonałam telefon do BNP Paribas Bank Polska aby ustalić powód nieudanej płatności internetowej za konto Netflix. Telefon był wykonany przez aplikację GOMOBILE, świadczącej o mojej automatycznej weryfikacji. Pan (usunięte przez administratora) odebrał telefon i poprosił o ostatnie cztery cyfry karty kredytowej. Ponieważ nie miałam okularów a córka siedziała obok mnie, podała mi numery których Pan (usunięte przez administratora) wymagał. Krótko po tym, Pan (usunięte przez administratora) stwierdził iż „MA WRAŻENIE”, ze ja, wieloletni klient tego banku, dzwoniący z już zweryfikowanej aplikacji, nie jestem właścicielem karty. Ze strony Pana (usunięte przez administratora), nie padła ani jedna sugestia dodatkowej weryfikacji mnie jako właściciela. Po wielokrotnym powtórzeniu, przez Pana (usunięte przez administratora), że „MA WRAŻENIE”, i moim wielokrotnym sprzeciwie, że czyjeś „WRAŻENIE” nie powinno być jedynym czynnikiem wpływającym na zamkniecie aplikacji bez dodatkowej weryfikacji, moja aplikacja została zablokowana. Byłam zmuszona udać się osobiście do oddziału banku kolejnego dnia gdzie zostałam poinformowana, że rozpatrzenie tej sprawy i uruchomienie mojej aplikacji może zając do 7 dni. Pan (usunięte przez administratora) był absolutnie niepomocny a wręcz wydawał się utrudnić moją komunikacje i dostęp do kont. NIE WIEM OD KIEDY OBECNOŚĆ CZŁONKÓW RODZINY W TRAKCIE ROMOWY Z INFOLINIĄ JEST ZBRODNIĄ? Mój pobyt w Polsce trwał trzy dni, grafik był ogromnie napięty i jeszcze bardziej skurczony przez nonszalancję pracownika infolinii. Niestety, nie uzyskałam żadnej pomocy of Pana (usunięte przez administratora), wręcz przeciwnie, poczułam się jak największy kryminalista. Sprawa nie została wyjaśniona przed moim wyjazdem i zostałam odcięta od internetowego dostępu do banku za granicą gdzie mieszkam na stałe. Zrezygnowałam z usług banku BNP Paribas skoro takie zachowanie jest standardem obsługi klienta. Jak czyjaś niefrasobliwość i niekompetencja może wpłynąć na moje plany? Jestem oburzona i zbulwersowana takim zachowaniem pracownika infolinii, który zamiast służyć pomocą i zrozumieniem, jest arogancki i przy najmniejszym poczuciu władzy, wykorzystuje ją przeciwko klientom i przez jedno klikniecie jest w stanie odciąć dostęp do pieniędzy. Pan (usunięte przez administratora) powinien zostać zwolniony za nadużycie swojej władzy i nie wypełnianie swoich obowiązków.

26.06.2022 21:18

Po co każesz osobie trzeciej dyktować nr kk - mogłaś mieć ją zablokowaną po takim numerze, a przed rozmową warto naszykować wszystko, co jest do niej niezbędne.
    Tak tak tak

30.06.2022 19:57

Dokładnie, pewnie ty dorosły człowiek nie umiałeś podać prostych danych a corusia wyrywała słuchawkę i się wtrącała to rozmowny .Podawała dane za pana, typowa patola co się przekrzykuje przez telefon .Pracownicy sa szkoleni z tego typu działań, miał podejrzenie że nie rozmawiała z właścicielem i bardzo dobrze zaregowal .to normalne w Kazdyn banku.
    AB

29.06.2022 22:13

Odradzam pracę w tym banku. Praca nieciekawa. Zero możliwości rozwoju.(usunięte przez administratora) ze strony przełożonych. Średnie wynagrodzenia i bonusy. Przestarzałe systemy IT. Brak narzędzi do pracy. Brak jakiegokolwiek wdrożenia po zrekrutowaniu się do firmy. To tylko niektóre z minusów zatrudnienia w BNP Polska. Nie polecam. Szkoda czasu i nerwów.
    C

13.05.2022 20:27

Rekrutacja w tej firmie to jakaś porażka. Sama brałam udział w rekrutacji jakiś czas temu, teraz niedawno moi znajomi. Obiecują ze się odezwa niezależnie od decyzji - standard, brak odzewu jakiegokolwiek. Każą przygotować się z informacji o produktach finansowych, przy rozmowie wgl nie padają pytania na ich temat. Kandydatury przyjmują chyba wyrywkowo, jedna osoba bez doświadczenia została zaproszona na rozmowę, dwie doświadczone już nie. Rekruterka jest nieprzygotowana do rozmowy, tak jakby wcale w rekrutacji nie pracowała. Dawno nie widziałam takiego bałaganu.
    C

08.06.2022 12:21

Moge zapytac na jakim stanowisku pracowalas dokladnie jesli chodzi o HR i podanie widelkow jesli mowa o wynagrodzeniu w BNP? Znam osoby, ktore szczegolnie chwala sie zarabianiem po 7ki otrzymywaniem co miesiac nowych premii itp.. gdzie totalnie w to nie wierze:)

26.06.2022 21:40

Mnie w 2021 podczas rekrutacji na specjalistę w spółce państwowej zaproponowano na rękę o 2 tys. więcej, a po okresie próbnym miałem mieć pensję ponad 7 tys. PLN / dostała się młoda dziewczyna - przeszła mimo młodego wieku, ale poszła na macierzyński po podpisaniu umowy na stałe (czyli w 4 miesiącu od zatrudnienia). Wniosek - też konkurs był ustawiony. W BNP jestem ekspertem z pensją gorszą od pracownika Biedronki (nic nie ujmując ciężkiej ich pracy). Straciłem tylko dzień urlopu, bo żeby się gdzieś nadawać do normalnej pracy nie wystarczy być najlepszym. W BNPP chyba nie będę się starał o awans, może kiedyś, jak pensje wzrosną.
    Molly

17.06.2022 17:43

Uczestniczylem ostatnio w wielu rozmowach dlatego czesto przegladam goworka dlatego mam dla was jedna rade. Nie narzekajcie na ten jeden konkretny bank tylko wbijcie sobie do glowy ze takie sa stawki w obsłudze klienta w bankach i albo sie z tym pogodzcie albo nauczcie sie czegoś innego i zmiencie zawód... pko , mbank , millenium, bgz, Santander.... wszędzie jest to samo narzekanie pracowników z oddzialow i stawki podawane przez ludzi tez podobne plus info o równaniu do najnizszej i o wysokich planach. Najwidoczniej takie sa rynkowe realia na takich stanowiskach i tyle... to nie wasz bank jest taki zly tylko nieoplacalne dzis na rynku jest stanowisko.

22.06.2022 08:08

Ależ co to za brednie. Pracowałem w 3 bankach i w BNP wynagrodzenie było najgorsze. Plany z kolei najwyższe, ale za to najgorzej premiowane. Zreszta wystarczy zmienić na jakikolwiek inny bank to się samemu można przekonać.

25.06.2022 10:38

Pracowałem w niejednym banku i zarabiałem bardzo dobrze, ale w BNP mam najwyższe wynagrodzenie (wynegocjowanej prawie 2 razy więcej niż osoby w moim oddziale na tym samym stanowisku) I bogaty socjal.
    zawiedziony

05.06.2022 18:17

Praca w banku zawsze wydawała mi się czymś imponującym, niestety rzeczywistość i praca dla BNP zmieniła całkowicie moją opinie. Bank BNP to francuski (usunięte przez administratora), a nie normalny pracodawca, na każdym kroku wyzysk. Nie ma chwili wytchnienia by uspokoić myśli, można się w tej pracy nerwicy nabawić. W banku na infolinii nawet z premią wychodzi poniżej 3000 na rękę co przy tak odpowiedzialnej i wymagającej pracy to śmiech na sali. Wycofasz się na chwilę z kolejki połączeń i już bezduszni koordynatorzy piszą by wrócić do ruchu, może niech sami sobie odbierają 60 połączeń dziennie ciekawe czy byłoby im do śmiechu. Przez tą pracę nabawiłem się choroby zawodowej i zamierzam się z nimi sądzić. Nie polecam tej pracy, dużo nauki , duża odpowiedzialność, a pensja niższa niż moja koleżanka w lidlu potrafiła zarobić...

07.06.2022 10:24

Jeśli są jakieś sprawy klienckie, które wymagają wyjaśnienia z naszej strony, serdecznie prosimy o kontakt przez kanały zautoryzowane, np. za pośrednictwem bankowości elektronicznej GOonline wybierając wiadomość lub czat.
    onaaa

24.06.2022 11:58

No to prawda, wycofasz się na minutę czy dwie od razu mejle albo wiadomości, że trzeba wracać. Nie da się pójść do toalety poza przerwą. Porażka. Kasa słaba
    Zdziwiony

24.06.2022 03:13

Ludzie którzy przychodzą do banku są strasznie rozczejiiwi nie uprzejmi uważający se wszystko im się należy. Pracownika traktują jak smiecia albo co gorsza (usunięte przez administratora) do wykonywania poleceń. Mają prawo obrażać pracownika a pracownik nie ma prawa się odezwaci jeszcze za to przeprosić ze został źle potraktowany. Kl zawszę ma rację. Tak wygląda Bank zmieniającego się świata .
    Nikaa

22.06.2022 21:17

Nie polecam tego pracodawcy! Wykorzystują ludzi a potem wyrzucają na bruk pod byle pretekstem. (usunięte przez administratora)i zastraszanie. Proponuję zweryfikować dobór kadry menadżerskiej aby nie gnoiła ludzi. Nie nie i jeszcze raz NIE!
    Zainteresowany

26.05.2022 17:26

Witam kiedy od przesłania CV mogę spodziewać się telefonu osoby z działu rekrutacji ?
    Jeszcze troche

19.06.2022 01:10

Ja Tobie polecam kolego skok na głęboką ortografię i dużo nauki ze słownikiem, bo mnóstwo pisze się przez Ó. Właśnie tacy tam pracują na domiar wszystkich paranormalnych zasad w tym banku
    Odp

21.06.2022 20:24

A ty Kolego taki mądry jesteś? Przyjmij się do jakiegoś banku (o ile /Cię przyjmą) naucz się w kilka dni wszystkich dyspozycji pracując w ogromnym stresie i z odpowiedzialność za kasę. Jak popracujesz tydzień i wytrzymasz o ile się nadajesz to wtedy porozmawiamy nie tylko o ortografii. Na chwilę obecną jesteś złośliwcem bez pojęcia o pracy w bankowości.

Zostaw merytoryczną opinię o BNP Paribas Bank Polska S.A.