Pracowałam jako kelnerka w Manekinie w Poznaniu. Praca tylko dla ludzi o mocnych nerwach i dobrej kondycji :) Nieustanne kolejki ustawiające się przed wejściem skutkują ogromną rotacją klientów - praca bez wytchnienia. Co idzie za dużą ilością gości to duża ilość napiwków, które były głównym zarobkiem. Pracodawca z kelnerami rozlicza się sprawiedliwie - napiwki są dla ciebie! Odliczają Ci 1 % utargu - na premie dla reszty ekipy (kuchnia, zmywak) Pracę już zmieniłam, ale gdybym była na innym etapie kariery zawodowej, chętnie pracowałabym w manekinie!
Dziwne są niektóre wpisy. Firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca !!
"wszyscy kto pracował w kuchni " "nie polecam zamawiać wszystko.." Pracuje 14 lat w gastro i w tylu miejscach co bylem nigdy patelni się nie myło w zmywarce... 7 zł ?? po co te kłamstwa ?
(usunięte przez administratora). Współpracownicy mili ale kierownictwo wymaga ponadprzeciętnego zaangażowania w zamian za nielegalnie niską stawkę.
Złożyłam zamuwienie po czym przyszła pomyłka( zamawiałam naleśniki z nutella a przyszły z orzechami) i zamiast zrobić nowe zdjęli złe dodatki(były tam resztki orzechów) i dali inne poczułam naprawdę zniesmaczenie bo w takiej restauracji nie powinno do tego dojść
Pracowałam w Manekinie w Toruniu na kuchni bardzo ciężka praca za małe pieniądze atmosfera okropna wciąż kłótnie kucharek i smażących kto pójdzie nowy zaraz ucieka z tąd zresztą sama to zrobiłam i nie polecam tej pracy
Co ty gadasz, ja pracuję w Manekinie w Toruniu i atmosfera jest (usunięte przez administratora)
Jaka jest przyczyna , że nie piszecie ? Coś się dzieje nowego?
A negatywy pewnie konkurencja !!! :) Bo zazdrości :)
Hahaha pewnie te pozytywy to zdesperowani menagerowie wypisuja bo nie ma kogo zatrudnic
Zależy jakiego KUCHARZA , farsz do nalesnikow robi ktos inny, smaży je ktoś inny, zupy robi ktoś inny, ktoś inny je wydaje, salatki, tagliatelle inna kuchnia ... ale wydaje mi się ,ze najlepiej powiedziec kelnerowi co smakowało i on przekaże odpowiedniej osobie :)
Witam serdecznie, Czy jest możliwość podziękowania osobiście kucharzowi, rozmowy z nim, czy tylko ewentualnie przez kelnera?
Pani Mario, nie wiem jak w innych manekinach, ale w Gdańsku stanowiska osób przygotowujących posiłki są koło drzwi. Tak więc stojąc w kolejce do stolika można usłyszeć wszystkie rozmowy pracowników :-)
O którym Manekinie piszesz??
W tym miejscu się wyraża opinie jak się pracowało w tej firmie, a nie opinie z punktu widzenia gościa !! Ludzie!! nie potraficie czytać ze zrozumieniem, więc jak wasza opinia może być prawdziwa jak jesteście nieogranięci !!
Jedzenie pyszne, ale z zamówieniem na wynos masakra!!! Nikt nie odbiera telefonu w Poznaniu przy ul. Kwiatowej..obojętnie o której godzinie dzwonię, to zero odzewu. Porażka. Jeśli się nie wyrabiają to niech zatrudnia więcej osób za wyższą stawkę
KIEDYS TAM BYLO SUPER JESZCZE JAKIS ROK DWA WCZESNIEJ..... DZISIAJ MASAKRA......JESTEM KLIENTEM OD DOSC DAWNA,CHODZE(TZN.CHODZILEM)3 RAZY W TYGODNIU ALE MA NOGA WIECEJ TAM NIE POSTANIE!!!!!ALE OD POCZATKU..... BYLEM Z ŻONA W MANEKINIE KELNERZY FAKT MAJA BARDZO DUZO PRACY,ALE NIE USPRAWIEDLIWIA ICH TO ABY PATRZYLI NA KLIENTOW JAK NA WROGÓW I WYRAZALI SWOJA OPINIE O SWOICH PRZELOZONYCH.PRZECIEZ MY TO WSZYSTKO SLYSZYMY....JAK MOZNA TAK SIE ZACHOWYWAC?????KOLEJNA SYTUACJA....PANI Z KRECENIA NALESNIKOW(NIE WIEM JAK SIE PROFESJONALNIE NAZYWA TO STANOWISKO NADMIENIE TYLKO ZE SLUSZNYCH ROZMIAROW SYLWETKA TAKA TĘGA I DUŻY BIUST) STOI PATRZY SIE NA KOLEJKE KLIENTOW OBOK TEJ PANI STAL JAKIS PAN W KOSZULI (MAM NADZIEJE ZE NIE SZEF....(JA W TEJ KOLEJCE) I SLYSZE .....OOOO GALGANY STOJA W TEJ KOLEJCE.... BYL GWAR WIEC MYSLELI ZE NIKT NIE SLYSZY ALE SLYSZELISMY Z ZONA I NIE TYLKO MY INNY PAN Z CORKA ZA NAMI I JESZCZE JEDNA PARA.PROSZE MI UWIERZYC ZE CZEGOS TAKIEGO NIE PRZEZYLEM NIGDY !!!!POCZULISMY SIE URAZENI STRASZNIE I STWIERDZILISMY ZE NIE WROCIMY TAM NIGDY
Nigdy managerem tam nie byłam, ale widziałam co się dzieje, wiec chciałam to opisac. Dużo osob przychodzi i jest dla nich za ciezko, wiec sie zwalniaja... Jest duzo studentow dziennych i tez czesto sie zwalniiaja, ja tez musialam, bo miałam duzo egzaminów i praktykki i nie dawałam rady... A w lokalach gdzie nie ma żdnej podstawy lepiej sie wychodzi po calym dniu niz z podstawą ... nie nie trzeba byc naiwnym, a znac po prostu rynek gastronomiczny!
Proszę proszę czyżby menager się wypowiadał ? :) Patrząc na ciągłe ogłoszenia na Gumtree itp. można sobie wyobrazić jak wielka jest rotacja pracowników :P Żadnej podstawy?! Na to się nabierają naiwni ludzie bez doświadczenia w gastronomi.
Też się wypowiem, bo pracowałam w Manekinie. a osoby ,które wyżej się tak bulwersują chyba nie dostały tej pracy,były tylko a okresie szkoleniowym i wylewają złość tutaj :) Ok, pracujesz od 7zł , ale w restauracjach to normalka. W niektórch w Warszawie masz 6zł, 5 zł, a nawet zadnej podstawy , tylko napiwki!! Robisz sam kawy, ale nie zajmują dużo czasu, chyba, że jest się mało oarnietym :D Pracują na sali jeszcze inni kelnerzy i każdy chętnie pomaga ... Sprzątaczką ;/ no niestety sala się sama nie posprząta... Magazynierem ;/ napoje też same nie wskoczą na półkę :D Jeżeli jesteś narzekaczem i godzina na nogach to już dla Ciebie męczarnia, ta praca nie jest dla Ciebie :D Pozdrawiam osoby, które tam pracują i tworzą super atmosferę. :*
Pracowałam w manekinie w warszawie, super atmosfera. Zarobki b.dobre jak dla młodych ludzi, niestety nie ogarniałam przy tak dużym ruchu, oraz nie moglam zostać godzine/dwie dłużej gdy było to potrzebne, nie dziwie sie ze poleciałam. Podobała mi się troska ekipy, po moim wypadku. Dochodze powoli do siebie, juz mam tylko plaster. Pozdrawiam manekina!
Jak się pracuje w Manekin Firma Handlowo-Gastronomiczna Restauracja?
Zobacz opinie na temat firmy Manekin Firma Handlowo-Gastronomiczna Restauracja tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.