logo MediaExpert

MediaExpert

Warszawa

Opinie o MediaExpert

Ja 2017-03-21 19:22
Osobiście zachęcam centralę do większego monitorowania kierowników!!! To co oni wyprawiają znpracownikami w głowie się nie mieści
8
ktoś kto pracował 2017-03-24 22:23
Hello.Pracowałam w Media w mały miescie w Opolskim w Gł....----powiem tyle MEGA PORAŻKA.
Nic tylko hestia raty z ubezpieczeniem i naciąganie klientów to norma .Ludzie jak można chciałam byc normalnym sprzedawcą a nie agentem ubezpieczeniowym!Ekipa tez masakra 4 pracowników na sklepie istny wyscig szczurów!
Jeden liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi kradnie sprzedaż drugiemu grafik masakra godzin ponad normę fałsz i obłuda!Kierownik tez porazka tylko siedzi na telefonie i wysyła tabelki.Ma jednego lizusa i tylko to się liczy!To praca tylko dla wytrwałych jesli umiesz kłamać to się nadajesz jeśli nie to lepiej szukaj coś innego ja tak nie potrafiłam więc odeszłam i mam spokój!Pozdro
6
avatar1996 2017-03-24 22:42
Takie różne opinie, bo i firma wielka. Od lat jestem klientem ME i nie mam im nic do zarzucenia. Czytam te wpisy, bo jestem redaktorem ankiet Tk i zajmuję sie brandingiem firm. Piszecie o złych kierownikach i złej obsłudze np w mieście Żory- tu mój sprzeciw kompetencja pracowników ponad średnią krajową i jakość ich obsługi na wysokim poziomie. Chcecie zobaczyć jak wygląda naprawdę źle dobrana kadra? Zapraszam do niedalekiej od Żor Czerwionki-Leszczyny gdzie zastępca kierownika i sam kierownik to marionetki sam nie wim kogo ani z wyglądu, ani z umiejętności ani z wiedzy o tym czym powinni i jak zajmować sie na swoich stanowiskach nie maja zielonego pojęcia. Gratuluje firmie doboru kadry kierowniczej-kierownik(pan K.i jego zastępcy(pani R)-głupota bije po oczach. Żal patrzeć , a niby taka porządna firma. i dalej będę ją chwalił dopóki nie napotkam podobnej nietrafionej obsady
1
Iga 2017-03-25 05:14
Jeśli tak dużo osób pisze negatywne komentarze, w dodatku z różnych regionów to znaczy, że to prawda. Niestety wyzysk i tyle. A praca ciężka, odpowiedzialna i czasochłonna. I słabo płatna. Gdzie są inspekcje pracy ? Już po takich wpisach powinni przyjrzeć się tym pracodawcom i niektórym kierownikom. Tu nie chodzi o wybrzydzanie, ale o jakieś ludzkie warunki.
4
media expert totalne dno. 2017-03-25 22:50
Pasowałoby puśćić antyreklamę w telewizjiii aby miloiony ludzi przekonało by sie jaki jeb....y wyzysk jest w tej firmie.Tu nie liczy się człowiek tylko jesteś numerem i masz wykonać robotę aby tabelki się zgadzały.Dodatkowe Usługi oferowane przez pachołków sklepowych to tylko kasa dla tych co grube tysiące muszą wziąść za reklamę i masa kierowników i szkoleniowców których trzeba utrzrymać.Najgorsze to że klienci są ogłupiali przez pachołków sklepowych którym zrobiono wcześniej pranie mózgów na tzw,szkoleniach.Szok żal mi wszystkich i pachołków sklepowych i naiwnych klientów.Pozdrawiam normalnych ludzi którzy nie dadzą sobie w du...e kołka sobie wje...ac
1
JA 2017-03-28 16:54
Jak ktoś nie potrafi sobie poradzić to rezygnuje i szuka czegoś łatwiejszego, gdzie będzie mógł kasę dostawać za siedzenie na telefonie i sprawdzanie co znajomi napisali. Praca jest wymagająca, a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie , ale za darmo nikt tam nie pracuje.
4
gpou 2017-03-29 18:44
wszystko zalezy do jakiego sklepu sie trafi. pracowałem w takim gdzie wgl nikt nie wiedział co sie dzieje i generalnie nikt niczym sie nie przejmował
1
Zdegustowany 2017-03-31 22:37
'' a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie''
Skąd masz takie informacje, że tak jak w innych handlowych firmach. Pracowałem w innych firmach i nigdzie nie spotkałem się z czymś takim, jak planowanie grafiku a w nim średnio 20 nadgodzin ( i nie mówię tu o miesiącach świątecznych). Przecież to jakieś kpiny są... Rozumiem, że robienie nadgodzin w związku z durnymi nocnymi wyprzedażami, raz na 2 tygodnie, jak ktoś zachoruje lub ktoś z ekipy jest na urlopie. Ale do cholery, nadgodziny w związku z tym, że w sklepie gdzie pracuje jest za mało osób, bo ludzie w centrali wpadli na pomysł zwalniania pracowników, by zaoszczędzić kasę chociażby na 1 etacie... Szkoda, że nie mam innej alternatywy, bo już bym dawno powiedział pas...
5
on 2017-04-05 16:26
Jakie samochody mają kierowcy regionu?
Marlon 2017-04-05 20:44
Od kierownika takie info. A kierownik od Asm-A. Już nawet kierowcy pytają co się dzieje w rejonie firmie... widac na innych sklepach jest to samo.
1
LUKE 2017-04-06 11:13
Mirek, a widziałeś tą skrgę? Na jaki produkt to była skarga? Wg mnie żadnej skargi nie było, kierownicy regionalni są zmuszani do wymyślania takich ściem, to od nich bezpośrednio zależy zatrudnienie bądź wywalenie człowieka. I to niezależnie czy przepracował 2 lata czy 7 lat. (jako że są przydupasami dyrektorów regionalnych i sami boją sie o własny stołek to są w stanie człowiek upodlić do maksimum) Taka sytuacja panuje w rejonie Piły ( woj. WLKP)
1
Krysia 2017-04-10 10:42
MediaExpert-Bydgoszcz-Focus.
Jeśli nie znasz swojej obecnej lub przyszłej Pani kierownik, można zobaczyć na forum Saturna, co sądzą o niej jej byli współpracownicy:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,50082,0,0,3 :
Chrupek 2016-08-04 11:13 Ciekawe aska z fokusa ile razy kielbase lizala tym ugury zeby posade w fokusie dostac
4
FkYou 2017-04-11 21:22
Zwykłe skur....two z Twojej strony.
1
jaro 2017-04-12 22:53
Wie ktoś jakie samochody są we flocie? Chodzi mi o regionalnych?
1
Doktor218 2017-04-28 16:43
Może ktoś z was napisać jakieś obiektywne porównanie pracy w Media Expert i w Neonet? Mam oferty od obu i nie wiem, który wybrać. Neonet mam 10km bliżej a w ME dają stówkę więcej do wypłaty więc na jedno wychodzi. Z góry dzięki za pomoc.
1
Niezadowolony 2017-04-29 23:05
Wybierz Neonet. U nas 2 osoby, które pracowały, są teraz w Neonecie. Są mega zadowoleni, nie zarabiają tyle co wcześniej w media expert, ale mają: większy komfort psychiczny pracy, sensowne godziny pracy. Można by tu wiele napisać, ale przede wszystkim: w media expert szykuj się na planowe nadgodziny (bo w firmie poucinali po 1 osobie z kadry na sklepie), ciągłe durne odtowarowania produktów na magazyny centralne (co powoduje, że szykujesz towar do oddania, a ch...j w tym czasie sprzedaż cokolwiek na sklepie). Ciągły nacisk na: sprzedaż akcesoriów, przedłużonych gwarancji, usług instalacyjnych i konfiguracyjnych, oferowanie umów orange. A jak coś idzie na raty, to tak jakbyś był lichwiarzem... Więc jeśli chcesz przyjść do pracy w media expert, to szykuj się na niezły zapie....ol.
11
Alina 2017-05-03 20:15
Czy ktoś wie w jakich miastach na Śląsku otworzy się w tym roku Media Expert?
1
Magda 2017-05-08 09:57
Wisła, Tycby, Dą rosa Górnicza i podobno Zabrze. Możliwe, że będzie tego wiecej. Docelowo ma być 600 sklepów. Tak słyszałam.
1
aloki 2017-05-10 19:54
A sumienie masz tam jakieś jeszcze?
1
Prażyn 2017-05-11 12:01
Biedny Ty
1
alan 2017-05-14 17:46
Spoko pracodwca. Moge dać pozytywa
1
sprawiedliwy 2017-05-26 22:21
Najgorszy pracodawca na rynku, kierownictwo robi w czarnych "plastikowych" koszulkach, wynagrodzenie ich jest takie jak u zwykłego pracownika jak i czasami niższe. Ogólnie dużo wymagają a mało dają od Siebie. Ciągle źle, mało, co byś nie zrobił to i tak nie docenią. Potrafią jedynie karać niż nagradzać. Uczciwa osoba nie odnajdzie się w firmie, jedynie te co potrafią kłamać i oszukiwać. Dziękuję
5
Pracownik ! 2017-05-27 19:43
Kolega zapomniał chyba dodać, że pracował dla innej spółki- ASTRAL- która już nie istnieje ! Bo przejął ją TERG ! Największy udziałowiec w MEDIA EXPERT ! I tu żyje się zupełnie inaczej ! Wiem, bo siedzę w tym od 7lat i nie planuję odchodzić !
2
ADMIN 2017-05-28 17:45
NAPISZ MI PÓŹNIEJ ILE TRZEBA ZAPŁACIĆ ZA BRAKI INWENTARYZACYJNE W NEO :) JAK COŚ TO UDZIELĘ WAM KREDYTU NA TO, BO LUDZIE KTÓRZY PRZESZLI DO NAS Z NEO MAJĄ ŚREDNIO MIĘDZY 2 A 4 TYSIĄCE ZŁOTYCH DO ZAPŁATY PO INWENTARYZACJI :)
1
ssparwieedliwy 2017-05-28 21:45
mylisz się, TERG
2
Monika 2017-06-04 14:00
witam
pracuje ktos w ME w Legionowie?jak zarobki?atmosfera?kierownictwo?
1
Kandydat 2017-06-09 15:33
Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc.
Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.
1
Ola 2017-06-12 12:46
Media Expert w Katowicach na ul. Szewskiej 11 Omijajcie szerokim łukiem. Minął miesiąc, jak oddałam do naprawy Nokię na gwarancji, którą u nich zakupiłam. Kiedy poszłam po 14 dnach, bo tyle wynosi naprawa na gwarancji, a w przypadku Nokii jest wymieniana na nowy telefon, zostałam starannie przez pracownika wyprowadzana z równowagi. Mówił, że to są procedury i mam czekać, do póki nie dostanę powiadomienia, że wrócił z serwisu. Zagroził mi, że więcej nic ode mnie nie przyjmą do naprawy i że obciążą mnie kosztami przesyłki. Napisałam do serwisu Nokii do Warszawy i okazuje się, że nigdzie nie trafił mój telefon. Teraz trwają jego poszukiwania. Za 5 dni jadę na wykupione wczasy. Jak dziś można poradzić sobie bez telefonu?
3
Szalony 2017-06-19 22:33
Widzisz, obsluga w sklepie ma gdzieś reklamacje itp. Na tym pracownicy nie zarabiaja, dlatego takie podejście a nie inne... idź do sklepu i kup nowego smartfona, powiedz sprzedawcy że chcesz do tego ubezpieczenie, usługę instalacyjną, najlepiej na raty i z akcesoriami.. to Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wejdą za przeproszeniem i obslużą Tak, byś kupiła to co oni chcą :)
3
oszukany 2017-06-26 09:51
Obiecują stawkę 3000 brutto dają umowę 1500 zł plus 49 proc premii uznaniowej wpierw musisz za lekarza zapłacić przynajmniej 85 zł dają umowę poniżej ustawowej stawki zasadniczej czyli HR świadomie wprowadza w błąd przy zatrudnieniu liczą że jak się wyda 85 zeta za lekarza to podpiszesz za 1500 zł brutto kolejna patologia w tym kraju nie polecam
2
Nick 2017-06-27 22:41
Ciesz się, że masz 49 procent premii uznaniowej na początek. Są w Polsce osoby, które przygodę z tym pracodawcą zaczynały od 23 procent premii uznaniowej. Pracuję w Terg Media Expert blisko 3 lata i moja premia uznaniowa po mniej więcej 1,5 roku pracy wynosi 40 procent.
1
Pgl 2017-07-03 10:01
Skody
1
xyz 2017-07-12 12:10
A jak się dostałeś na kierownika? Mam zamiar startować. Nie mam żadnych pleców. Mam szanse?
1
Nowy 2017-07-15 23:19
Wyjaśnijcie mi coś:

Nowa osoba dostaje 1500 brutto na umowie?! przecież najniższa to 2000! Jest sie ubezpieczonym od 1500?! Co jeśli postanowią nie dać tej premii uznaniowej? Zostaje się z 1050 zł na rękę?? Jeśli tak to jakiś CYRK

Jesli jest inaczej proszę o wyjaśnienie.
1
as 2017-07-16 10:14
Jeżeli by się zdarzyło, że zostanie obcięta premia to dostaniesz wyrównanie do minimalnej krajowej (2000 zł brutto). Składki zus, zdrowotne zawsze są odprowadzane od całej kwoty wypłaty (to co dostajesz na konto).

Ale nie martw się na zapas- ciężko w firmie wyjść na minus (minimalna krajowa).
2
Wiesiek 2017-07-20 16:51
Witam,

na magazynie przerzutowym wynagrodzenie prezentuje się tak 1650 zł brutto i premia do 95 % wynagrodzenia podstawowego wychodzi się netto 2300 zł, kierowcy mają podobnie ale z godzinami wyciągnom 2400-2800 zł netto

pozdrawiam
1
Wiesiek 2017-07-21 08:49
umowę mają śmiesznie napisaną masz na niej 1650 zł brutto + do 95% wynagrodzenia podstawowego to 95 % jest co miesiąc na magazynie przerzutowym tak jest niewiem jak gdzie indziej wychodzi się 2300 zł ale za taką jebackę z pralkami itp to raczej szkoda zdrowia
1
Karolina 2017-07-26 14:33
@Wiesiek, piszesz tylko o pracy na magazynie czy na wszystkich stanowiskach podobnie wygląda kwestia finansowa? Czy ten przedział wynagrodzeń jest na jakiś określony czas a później można liczyć na podniesienie pensji? Obecnie prowadzony jest nabór na różne stanowiska o magazynie kilka informacji wiemy, a jak jest na dziale obsługi? Tam tez poszukują kilku osób
1
Kołchoz 2017-07-28 21:52
Warunki płacowe w tej firmie w sprzedaży są popieprzone ponad ludzkie pojęcie. Wyrabiasz plany, pracujesz ciężko jak łoś leśny i żeby się starać o podwyżkę po 2,5 roku pracy musisz jeszcze udowadniać przez kilka miesięcy na pseudo planach zawyżonych jak ch.j że jesteś godzien.
Kierowniczka ściemnia, że podwyżki nie może dać bo nie od niej zależy tylko od jakiegoś kozła wyżej, że ogólnie źle się dzieje, sklep nie zarabia i jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> A na sam koniec zatrudniają nowego z byle jakim doświadczeniem w KFC (nie ujmując pracownikom KFC) na takiej samej premii uznaniowej co ty bo nikt w tej firmie nie chce pracować na start za niższe stawki.
No jasny ch.j mnie strzela.
2
Aśka 2017-08-03 23:10
Uciekajcie od tej firmy jak najdalej!!!
1
sklep w mazowieckim 2017-08-04 00:04
u mnie od poczatku istnienia sklepu pracuje praktycznie ta sama ekipa, zwolnieni byli ci, którzy się po prostu nie nadawali. kierownik dba o pracownikow i stara sie zeby wszystko bylo tak jak nalezy. pracy jest dużo, obowiązków również. a z drugiej strony przerwy na kawe czy papierosa nikt nam nie wylicza. nadgodziny są, ale wszystko jest kwestią dogadania sie z kierownikiem. a kasa jest naprawde w porzadku, nie widzialem w naszym sklepie nikogo kto by narzekal na zarobki.
1
były niedoszły pracownik 2017-08-07 08:53
Przez 3 dni pracowałem bez podpisanej umowy o pracę w salonie Media Expert Łódź 2 ul. Kolumny przy Rzgowskiej. Radzę wszystkim omijać to miejsce pracy z daleka. Podczas rozmowy rekrutacyjnej kierowniczka tego sklepu Dagna (paniusia lat 30 lala wysolariowana) i regionalny kierownik HR na Centrum Łódź Jasek Słabik ewidentnie wprowadzali w błąd i roztaczali kłamliwą wizję pracy na salonie. Starczyły 3 dni pracy w upale ponad 30 stopniowym z zepsutą klimatyzacją, codzienne rewizje przy wyjściu czy się czegoś nie wynosi, brak szkolenia wprowadzającego ze strony kierownika w program komputerowy. Załoga większość to szczury które wciskają klientowi wszystko jak leci aby tylko więcej zapłacił (lodówka 1699 + ubezpieczenie na 5 lat - 300 zł + pochłaniacz zapachów do lodówki 29,99 + wniesienie i transport + jeśli klient chce zmiana strony otwierania drzwi - 90 zł ) co zaraz daje kwotę powyżej 2000 tysięcy złotych. Naciąganie a nie uczciwy handel i mówię to jako były handlowiec w sieci meblowej BRW przez 4 lata i pracujący też 4 lata u siebie. Normalnych sprzedawców w tym salonie tylko dwóch i pozdrawiam ich serdecznie. Reszta personelu wzajemnie za plecami siebie obgaduje i podbiera sobie klientów między działami. Dział RS w tym salonie totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i teraz boją się wewnętrznej kontroli. Polecam takową wykonać dziś lub jutro to kara będzie murowana. Niech się boją bo jako pracujący przez 3 dni bez umowy od 4.08.2017 do 6.08.2017 sprawę zgłosiłem do Centrali TERG S.A. Państwowej Inspekcji Pracy w Łodzi a także do innych organów. Nie polecam pracy w tej sieci ani zakupów. Kierowniczkowie dobrzez się mają a szeregowi szprzedawcy na nich pracują za śmieszne wyagrodzenia. Jak ktoś jest zainteresowany innymi złamanymi przepisami z Kodeksu Pracy na tym salonie to zapraszam do kontaktu. Osobie która na ten salon ma przyjść 11 sierpnia do pracy polecam lekturę tego forum zaczym postawi tam jeden krok.
1
heh 2017-08-08 15:03
Media Expert to firma dla ludzi grubo porąbanych, trzeba być mocnym psychicznie żeby tam pracować i dobre gadane żeby wszystko wkręcać ludziom, o atmosferze nie wspomnę że jest to swojego rodzaju wyścig :) ale w żadnej firmie tak dobrze nie bawiłam się pracą jak w Media Expert. Sama przyjemność :) Pozdro
1
z zapałem do pracy 2017-08-09 10:34
Cześć, czy możesz podać składowe premii?
Zastanawiam się nad pracą w ME i nie wiem czy się zdecydować.
Chodzi mi o dodatkowy % z sprzedaży akcesoriów, przedłużanie gwarancji, sprzedaży usług instalacyjnych, sprzedaży usług Orange.
Jakie są składowe premii?
1
były niedoszły pracownik 2017-08-09 12:18
Witaj. Dobrze Ci podpowiadam nie podejmuj w tej firmie pracy. Łamanie prawa na każdym kroku. Ja bez podpisanej umowy w Łodzi pracowałem 3 dni i im podziękowałem. Jawne łamanie przepisów prawa pracy. Umowę bez mojego podpisu wysłali w formie skanu na emaila. Mówisz o składnikach wynagrodzenia tu też kombinują i łamią prawo. Podstawa 1500 brutto, do tego premia sprzedażowa do 49% i wtym do jest właśnie kruczek bo nikt nowy takiej nie dostaje coś może około 23% w realu, jest jeszcze 3 składnik też procentowy, mocno uznaniowy i bardzo niepewny. Szukaj inne pracy przyjacielu
1
ja 2017-08-10 20:42
bzdura - moja koleżanka pracowała i zarabiała około 3 tys na rekę
1
alfons 2017-08-15 16:18
pewno za bliskie kontakty z przelozonym
1
Anonim 2017-08-18 07:29
Może ktoś coś napisać o ME w Łowiczu? Znajdzie się tu ktoś?
2
KLIKI 2017-08-21 13:01
pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach
pozdrawiam
na szczęście były już pracownik ME
KLIKI 2017-08-21 13:02
pewnie że zarobi i 3500 na rękę tyle że przepracuje ze 40-50 nadgodzin,zaliczy TK na95% do tego utrzyma parametry czyli udział rat,polis, akcesoria, oraz wyprzedaż staroci,to zarobi ,będzie pisać sprawozdania do kierownika co robił cały dzień ,pozabiera sprzedaż kolegom z salonu to wyciągnie 3500zł,tyle że w domu jej niema od rana do nocy ,nie polecam tej pracy nikomu kto ma rodzinę ,będzie dzieci widział ale na zdjęciach
pozdrawiam
na szczęście były już pracownik ME
Zostaw swoją opinię o MediaExpert - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert