logo MediaExpert

MediaExpert

Warszawa

Opinie o MediaExpert

Łysy z brazzers 2016-12-24 22:17
Tak działa Astral. W TERGu co miesiąc 50zl brutto na pasku jako fundusz inwentaryzacyjny. Zwracany w całości w kwocie brutto po każdej inwentaryzacji. Unikajcie astrala jak ognia - tam zarobicie góra 2200 netto, plus obcinka za WSZYSTKO czyli realnie 1600-2000. Natomiast TERGowskie wypłaty,mimo BARDZO negatywnej zmianie programu premii "mój bonus" wynoszą około 3000-3500 netto. Jeden z moich kolegów regularnie wyciąga 3800-4000 . Praca ciężka psychicznie dla niektórych,dla innych nie zrozumiała-Podstawowe słowo-JAKOSC . Podawaczem możesz być w Tesco czy hausie,tu jesteś prawdziwym "handlowcem". Np. Piękna faktura, to taka,na której masz mega GSa/Niezle SLW, z pełnym AKC , usługą, GNem na 5 lat , wszystko na ratach 36malejace i POKowa dokłada 3BNy :D Ogólnie-polecam,jest ciśnienie, ale z czasem presja bawi, bo koło jest zamknięte - jeśli masz super parametry i wiesz gdzie leży flota -3000-4000 wyplaty ręka . I jeśli masz taką wypłatę, to KPI masz równiez na spoko poziomie i parametry wyrobione.
2
anatol 2016-12-31 10:33
Krótko: kasa bardzo fajna, reszta ok.
Vann 2017-01-16 01:22
Hej,
Czy ktoś się orientuje jak wygląda praca w woj. Mazowieckim?
Jaka stawka? Jak ustalany grafik? Jaka umowa? I jaka atmosfera w poszczególnych sklepach?
Bardzo proszę o informację! :)
Proski 2017-01-16 18:59
Witam. Jak wygląda szkolenie na doradcę? Czy to jest na miejscu czy trzeba wyjechać na szkolenie? Pytam się jako osoba nie zainteresowana Warszawą a zupełnie innym województwem
2
x 2017-01-16 22:32
'Promocje' ? oszustwo! - mediaexpert.
1
LUKE 2017-02-22 14:27
CZEŚĆ WSZYSTKIM. PISZĘ DO WAS Z TAKIM ZAPYTANIEM. CZY JEST KTOŚ Z WAS PRACUJĄCYCH W (JESZCZE) W ME, ŻE MA DRUGĄ UMOWĘ O PRACĘ? PYTAM SIĘ BO DOWIEDZIAŁEM SIĘ ŻE FIRMA NIE PRZEDŁUŻA UMOWY NA CZAS NIEOKREŚLONY - WIĄŻĘ SIĘ TO ZE ZNACZNYMI PROFITAMI DLA PRACOWNIKA.(W MYŚL OBOWIĄZUJĄCYCH PRZEPISÓW KP OD STYCZNIA 2016 - TRZECIA UMOWA O PRACĘ U TEGO SAMEGO PRACODAWCY = UMOWA NA CZAS NIEOKREŚLONY) JEST KTOŚ Z WAS W TAKIEJ SYTUACJI?
Paweł 2017-02-23 19:12
Jak mnie zatrudniali dali 1500 brutto i 29% premii dla osoby z doświadczeniem, kiedy chciałem podwyżkę to mnóstwo planów do zrobienia, a nowych zatrudniają z 60% premią ale niestety nie jestem grubą żoną kierownika z sąsiedniego miasta.
2
LUKE 2017-02-27 20:23
Hejka. Jak mnie zatrudniali to też dostałem 1500 brutto i 30% premii uznaniowej liczonej od postawy - ale na dzień dobry i wtedy bez doświadczenia. Ale chodzi mi o taką kwestię (może znasz kogoś kto jest lub był w takiej sytuacji jako obecny albo były parownik ME) że ma drugą umowę i czy "super pracodawca" ME przedłuża umowy na czas nieokreślony czy raczej jest bye bye? Pytam bo w myśl nowych przepisów KP trzecia umowa o pracę u tego samego pracodawcy poprzepracowaniu 33 miesięcy = umową na czas nieokreślony. Pytam bo krążą info że nie daje firma umów na czas nieokreślony. pzdr
1
Lolipop 2017-03-02 21:07
Jak ja się zatrudniałem to dostałem 1500 zł i 23% premii uznaniowej jako doświadczony w sprzedaży elektroniki :)
Sergiej Pozytywka z Kolbuszowej 2017-03-08 15:00
Toś dużo mion a jo czosem wzion i wypłata kole czi koła:)
Mirek 2017-03-11 19:16
Właśnie po 2 latach pracy mnie zwolnili za skargę od klienta. Ale od kiedy była zmiana regionalnego, który na samym początku mnie nie polubił. Robił wszystko by znaleźć jakiegoś haka na mnie. Powiedział kierownikowi by wystawił mi notkę korygującą - nie było mnie wtedy w pracy nawet - jak sprawdzał dział regionalny.
Miałem zawsze bez mojej zgody od 27 - 40 nadgodzin w każdym miesiącu, zamiast pracować po 12 godzin niekiedy musiałem pracować od 9 - 21:30.. 9-22.. a gdy były wyjazdy na inny sklep do pomocy lub inwentaryzacja całego sklepu to pracowałem nawet 16 godzin. Nie mając odpoczynku 8 godzinnego od pracy.
Najlepsze było to jak musieliśmy wysyłać na koniec dnia maila o tym dlaczego klient nie chciał umowy Orange i co zrobiliśmy, by tą umowę wziął u nas.
Łącznie ze mną pracowało 16 osób w tym 11 osób na sklep + 1 kierownik + 4 dziewczyny na pok, praca od pon - niedz.. Każdego miesiąca musiały być spisane 7 nowych umów. Mnóstwo klientów, wielki nacisk na ubezpieczenia, usługi, komplementarną, orange, a zwłaszcza pchanie wszystkiego na raty. Owszem niezła kasa była, co kilka miesięcy zwalniane były u nas osoby..

1
marek 2017-03-11 23:26
a co zrobiłeś że była skarga? skarga do centrali czy do kierownika sklepu?
kwejk 2017-03-12 19:05
Cześć. Proszę o informację, czy ktoś kiedykolwiek z was chciał zrezygnować z funkcji agenta Orange na sklepie? Czy jest jakaś możliwość, żeby tego dokonać?
4
kopczyniak 2017-03-12 20:10
Absolutnie nie można nic u nich kupować. Kupiłem telefon który był używany. Co gorsza miał załączoną jakąś blokadę antykradzieżową, a telefon był na prezent !!! Wstyd po wręczeniu prezentu był spory, bo okazało się że telefon używany i z blokadą - tak jakbym go ukradł. W sumie ładnie przygotowany był do sprzedaży folijki i wszystko z wyglądu ok. NIE KUPUJCIE od nich jeśli nie chcecie mieć wstydu potem. Model telefonu HUAWEI Y3 II, w poniedziałek go zwrócę, więc pewnie znów będzie na półce - radzę więc tego modelu w sklepie w Legionowie ( ani w sumie żadnego innego) u nich nie kupować
Kazek 2017-03-14 14:21
Brak kompetencji i zdrowego rozsądku obsługi Media Expert w Gorlicach przy ul. Bieckiej 9.
Złożony aparat telefoniczny do naprawy gwarancyjnej w dniu03-02-2017 do dnia 14-03-2017 nie jest zwrócony ani też wymieniony na nowy.Czy w Waszej firmie obowiązują jakiekolwiek zasady obsługi klientów. Myślę, że nie macie zielonego pojęcia o handlu i obsłudze klienta.
2
Kazek 2017-03-15 12:09
Moja opinia o Media Expert w Gorlicach przy ulicy Bieckiej. Zastanawiam się w jaki sposób ta jednostka jeszcze istnieje.Na reklamację gwarancyjna telefonu czekam od 03-02-2017. I w dniu 14-03-2017 odpowiedziano mi , że to może jeszcze potrwać. Zero kompetencji obsługi tego sklepu. Na szczęście tuż obok powstał sklep konkurencyjny i tam gorliczanie robią zakupy
1
Gj 2017-03-15 14:10
Tak, regularnie zawalaj testy na TERG online. Nie martw się tym kto i co pomyśli. Lepiej udawać głupsze go w tej firmie.
2
Marlon 2017-03-17 00:28
Rezygnujesz w momencie, kiedy przestajesz świadczyć swoje usługi pracownicze w firmie Media Expert.
Dokąd ta firma zmierza, to nie mam pojęcia. Teraz planują zwalniać po 1 osobie z obsady. To jest jakaś parodia, czy ktoś z góry w centrali zauważy w końcu, że to jest droga donikąd? Obowiązków co raz więcej, straszenie TK, DKW, zabieraniem z premii pieniędzy za niewykonanie jakiegoś planu (obrót, Polisy, Komplementarka, Orange). Najlepszy absurd, to zabieranie pieniędzy z mojego bonusu za słabą konwersję. Parodia...
4
Zośka 2017-03-17 22:54
Cześć , jak się pracuje w ME w Legionowie , jak kierownictwo , atmosfera? Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam.
janek 2017-03-19 08:41
@Marlon

skąd info że będą zwalniać po jednej osobie?
Monika 2017-03-21 13:25
Nie dają umów na czas nieokreślony najpierw 3 miesiące, później rok a trzecia umowa tak żeby przed okresem 33 miesięcy się skończyła, premie zabierają za wszystko za brak ulotki 750 za klienta który się wydziera po tobie nie mając racji, polecam prace młodym ludziom bez rodzin którzy mają trochę w.j.b.n.e na taką pracę
2
Ja 2017-03-21 19:22
Osobiście zachęcam centralę do większego monitorowania kierowników!!! To co oni wyprawiają znpracownikami w głowie się nie mieści
3
ktoś kto pracował 2017-03-24 22:23
Hello.Pracowałam w Media w mały miescie w Opolskim w Gł....----powiem tyle MEGA PORAŻKA.
Nic tylko hestia raty z ubezpieczeniem i naciąganie klientów to norma .Ludzie jak można chciałam byc normalnym sprzedawcą a nie agentem ubezpieczeniowym!Ekipa tez masakra 4 pracowników na sklepie istny wyscig szczurów!
Jeden liże [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownikowi kradnie sprzedaż drugiemu grafik masakra godzin ponad normę fałsz i obłuda!Kierownik tez porazka tylko siedzi na telefonie i wysyła tabelki.Ma jednego lizusa i tylko to się liczy!To praca tylko dla wytrwałych jesli umiesz kłamać to się nadajesz jeśli nie to lepiej szukaj coś innego ja tak nie potrafiłam więc odeszłam i mam spokój!Pozdro
2
avatar1996 2017-03-24 22:42
Takie różne opinie, bo i firma wielka. Od lat jestem klientem ME i nie mam im nic do zarzucenia. Czytam te wpisy, bo jestem redaktorem ankiet Tk i zajmuję sie brandingiem firm. Piszecie o złych kierownikach i złej obsłudze np w mieście Żory- tu mój sprzeciw kompetencja pracowników ponad średnią krajową i jakość ich obsługi na wysokim poziomie. Chcecie zobaczyć jak wygląda naprawdę źle dobrana kadra? Zapraszam do niedalekiej od Żor Czerwionki-Leszczyny gdzie zastępca kierownika i sam kierownik to marionetki sam nie wim kogo ani z wyglądu, ani z umiejętności ani z wiedzy o tym czym powinni i jak zajmować sie na swoich stanowiskach nie maja zielonego pojęcia. Gratuluje firmie doboru kadry kierowniczej-kierownik(pan K.i jego zastępcy(pani R)-głupota bije po oczach. Żal patrzeć , a niby taka porządna firma. i dalej będę ją chwalił dopóki nie napotkam podobnej nietrafionej obsady
Iga 2017-03-25 05:14
Jeśli tak dużo osób pisze negatywne komentarze, w dodatku z różnych regionów to znaczy, że to prawda. Niestety wyzysk i tyle. A praca ciężka, odpowiedzialna i czasochłonna. I słabo płatna. Gdzie są inspekcje pracy ? Już po takich wpisach powinni przyjrzeć się tym pracodawcom i niektórym kierownikom. Tu nie chodzi o wybrzydzanie, ale o jakieś ludzkie warunki.
1
media expert totalne dno. 2017-03-25 22:50
Pasowałoby puśćić antyreklamę w telewizjiii aby miloiony ludzi przekonało by sie jaki jeb....y wyzysk jest w tej firmie.Tu nie liczy się człowiek tylko jesteś numerem i masz wykonać robotę aby tabelki się zgadzały.Dodatkowe Usługi oferowane przez pachołków sklepowych to tylko kasa dla tych co grube tysiące muszą wziąść za reklamę i masa kierowników i szkoleniowców których trzeba utrzrymać.Najgorsze to że klienci są ogłupiali przez pachołków sklepowych którym zrobiono wcześniej pranie mózgów na tzw,szkoleniach.Szok żal mi wszystkich i pachołków sklepowych i naiwnych klientów.Pozdrawiam normalnych ludzi którzy nie dadzą sobie w du...e kołka sobie wje...ac
JA 2017-03-28 16:54
Jak ktoś nie potrafi sobie poradzić to rezygnuje i szuka czegoś łatwiejszego, gdzie będzie mógł kasę dostawać za siedzenie na telefonie i sprawdzanie co znajomi napisali. Praca jest wymagająca, a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie , ale za darmo nikt tam nie pracuje.
gpou 2017-03-29 18:44
wszystko zalezy do jakiego sklepu sie trafi. pracowałem w takim gdzie wgl nikt nie wiedział co sie dzieje i generalnie nikt niczym sie nie przejmował
Zdegustowany 2017-03-31 22:37
'' a godziny są takie jak w innych handlowych firmach ( są święta, są nadgodziny ) jak wszędzie''
Skąd masz takie informacje, że tak jak w innych handlowych firmach. Pracowałem w innych firmach i nigdzie nie spotkałem się z czymś takim, jak planowanie grafiku a w nim średnio 20 nadgodzin ( i nie mówię tu o miesiącach świątecznych). Przecież to jakieś kpiny są... Rozumiem, że robienie nadgodzin w związku z durnymi nocnymi wyprzedażami, raz na 2 tygodnie, jak ktoś zachoruje lub ktoś z ekipy jest na urlopie. Ale do cholery, nadgodziny w związku z tym, że w sklepie gdzie pracuje jest za mało osób, bo ludzie w centrali wpadli na pomysł zwalniania pracowników, by zaoszczędzić kasę chociażby na 1 etacie... Szkoda, że nie mam innej alternatywy, bo już bym dawno powiedział pas...
3
on 2017-04-05 16:26
Jakie samochody mają kierowcy regionu?
Marlon 2017-04-05 20:44
Od kierownika takie info. A kierownik od Asm-A. Już nawet kierowcy pytają co się dzieje w rejonie firmie... widac na innych sklepach jest to samo.
LUKE 2017-04-06 11:13
Mirek, a widziałeś tą skrgę? Na jaki produkt to była skarga? Wg mnie żadnej skargi nie było, kierownicy regionalni są zmuszani do wymyślania takich ściem, to od nich bezpośrednio zależy zatrudnienie bądź wywalenie człowieka. I to niezależnie czy przepracował 2 lata czy 7 lat. (jako że są przydupasami dyrektorów regionalnych i sami boją sie o własny stołek to są w stanie człowiek upodlić do maksimum) Taka sytuacja panuje w rejonie Piły ( woj. WLKP)
Krysia 2017-04-10 10:42
MediaExpert-Bydgoszcz-Focus.
Jeśli nie znasz swojej obecnej lub przyszłej Pani kierownik, można zobaczyć na forum Saturna, co sądzą o niej jej byli współpracownicy:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,50082,0,0,3 :
Chrupek 2016-08-04 11:13 Ciekawe aska z fokusa ile razy kielbase lizala tym ugury zeby posade w fokusie dostac
3
FkYou 2017-04-11 21:22
Zwykłe skur....two z Twojej strony.
jaro 2017-04-12 22:53
Wie ktoś jakie samochody są we flocie? Chodzi mi o regionalnych?
Doktor218 2017-04-28 16:43
Może ktoś z was napisać jakieś obiektywne porównanie pracy w Media Expert i w Neonet? Mam oferty od obu i nie wiem, który wybrać. Neonet mam 10km bliżej a w ME dają stówkę więcej do wypłaty więc na jedno wychodzi. Z góry dzięki za pomoc.
Niezadowolony 2017-04-29 23:05
Wybierz Neonet. U nas 2 osoby, które pracowały, są teraz w Neonecie. Są mega zadowoleni, nie zarabiają tyle co wcześniej w media expert, ale mają: większy komfort psychiczny pracy, sensowne godziny pracy. Można by tu wiele napisać, ale przede wszystkim: w media expert szykuj się na planowe nadgodziny (bo w firmie poucinali po 1 osobie z kadry na sklepie), ciągłe durne odtowarowania produktów na magazyny centralne (co powoduje, że szykujesz towar do oddania, a ch...j w tym czasie sprzedaż cokolwiek na sklepie). Ciągły nacisk na: sprzedaż akcesoriów, przedłużonych gwarancji, usług instalacyjnych i konfiguracyjnych, oferowanie umów orange. A jak coś idzie na raty, to tak jakbyś był lichwiarzem... Więc jeśli chcesz przyjść do pracy w media expert, to szykuj się na niezły zapie....ol.
5
Alina 2017-05-03 20:15
Czy ktoś wie w jakich miastach na Śląsku otworzy się w tym roku Media Expert?
Magda 2017-05-08 09:57
Wisła, Tycby, Dą rosa Górnicza i podobno Zabrze. Możliwe, że będzie tego wiecej. Docelowo ma być 600 sklepów. Tak słyszałam.
aloki 2017-05-10 19:54
A sumienie masz tam jakieś jeszcze?
Prażyn 2017-05-11 12:01
Biedny Ty
alan 2017-05-14 17:46
Spoko pracodwca. Moge dać pozytywa
sprawiedliwy 2017-05-26 22:21
Najgorszy pracodawca na rynku, kierownictwo robi w czarnych "plastikowych" koszulkach, wynagrodzenie ich jest takie jak u zwykłego pracownika jak i czasami niższe. Ogólnie dużo wymagają a mało dają od Siebie. Ciągle źle, mało, co byś nie zrobił to i tak nie docenią. Potrafią jedynie karać niż nagradzać. Uczciwa osoba nie odnajdzie się w firmie, jedynie te co potrafią kłamać i oszukiwać. Dziękuję
3
Pracownik ! 2017-05-27 19:43
Kolega zapomniał chyba dodać, że pracował dla innej spółki- ASTRAL- która już nie istnieje ! Bo przejął ją TERG ! Największy udziałowiec w MEDIA EXPERT ! I tu żyje się zupełnie inaczej ! Wiem, bo siedzę w tym od 7lat i nie planuję odchodzić !
ADMIN 2017-05-28 17:45
NAPISZ MI PÓŹNIEJ ILE TRZEBA ZAPŁACIĆ ZA BRAKI INWENTARYZACYJNE W NEO :) JAK COŚ TO UDZIELĘ WAM KREDYTU NA TO, BO LUDZIE KTÓRZY PRZESZLI DO NAS Z NEO MAJĄ ŚREDNIO MIĘDZY 2 A 4 TYSIĄCE ZŁOTYCH DO ZAPŁATY PO INWENTARYZACJI :)
ssparwieedliwy 2017-05-28 21:45
mylisz się, TERG
1
Monika 2017-06-04 14:00
witam
pracuje ktos w ME w Legionowie?jak zarobki?atmosfera?kierownictwo?
Kandydat 2017-06-09 15:33
Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc.
Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.
Ola 2017-06-12 12:46
Media Expert w Katowicach na ul. Szewskiej 11 Omijajcie szerokim łukiem. Minął miesiąc, jak oddałam do naprawy Nokię na gwarancji, którą u nich zakupiłam. Kiedy poszłam po 14 dnach, bo tyle wynosi naprawa na gwarancji, a w przypadku Nokii jest wymieniana na nowy telefon, zostałam starannie przez pracownika wyprowadzana z równowagi. Mówił, że to są procedury i mam czekać, do póki nie dostanę powiadomienia, że wrócił z serwisu. Zagroził mi, że więcej nic ode mnie nie przyjmą do naprawy i że obciążą mnie kosztami przesyłki. Napisałam do serwisu Nokii do Warszawy i okazuje się, że nigdzie nie trafił mój telefon. Teraz trwają jego poszukiwania. Za 5 dni jadę na wykupione wczasy. Jak dziś można poradzić sobie bez telefonu?
2
Szalony 2017-06-19 22:33
Widzisz, obsluga w sklepie ma gdzieś reklamacje itp. Na tym pracownicy nie zarabiaja, dlatego takie podejście a nie inne... idź do sklepu i kup nowego smartfona, powiedz sprzedawcy że chcesz do tego ubezpieczenie, usługę instalacyjną, najlepiej na raty i z akcesoriami.. to Ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wejdą za przeproszeniem i obslużą Tak, byś kupiła to co oni chcą :)
2
Zostaw swoją opinię o MediaExpert - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert