logo MediaExpert

MediaExpert

Kalisz

Opinie o MediaExpert

do ktosia 2011-05-17 13:19:48
Dziecinnych wypowiedzi ?. Wszystko co zostało Tutaj napisane, jest po to aby przestrzec ludzi którzy zamierzają zacząć pracę w ME . Jest to czysta prawda, niestety tak wygląda rzeczywistość. A osoba która to napisała zapewne pozostaje w dobrej komitywie z całą 4 "świętych". Zresztą w Kaliszu ME ma bardzo złą opinię .
Kevin 2011-05-19 23:21:22
Marcinie moze bys napiesal jakie miales ambicje (z tego co wiem ambicje miales wielkie) w tej firmie a nie odrazu ja tak oczeraniac.... nie sprawdziles sie w tym zawodzie a teraz masz czelosc takie oszczerstwa wypisywac... byles leszczem w liceum i w pracy tez widzialem ze jestes leszczem... bylem tam dosc czesto i widzialem jak pracujesz... to byla wielka sciema co robiles a nie praca... jak by moi ludzie tak pracowali to zrobil bym z nimi to co z toba media. Nie wyobrazam sobie by moi ludzie wykonywali tak prace jak ty to robiles... DLA MNIE TAKI CZLOWIEK NADAJE SIE NA ZMYWAK W ANGLII... i tam pozostan
R-- 2011-05-20 12:01:42
Mam pytanie, czy pani (usunięte przez administratora), to pani (usunięte przez administratora).. Jeśli tak to proszę o kontakt na priv, pełna dyskrecja, mam bardzo ale to bardzo ważną sprawę do tej pani
anonim 2011-05-20 13:21:51
Nie chodzi tutaj o kogokolwiek ambicje , ale o to że jeżeli ktoś obiecał sprzedawcom pieniądze za sprzedaż Gwarancji itp, to powinien dotrzymać słowa. Chłopacy nastawili się na pewne pieniądze i ich nie otrzymali. Po za tym nazywanie kogokolwiek Leszczem jest właśnie dziecinne i proste!!!!
Oprócz tego forum , jest jeszcze forum na: forum.gazeta.pl , i niestety jest mnóstwo negatywnych wpisów. Skąd się to bierze? czy wszyscy są leszczami którym się pracować nie chciało?.........
Odpowiedź pozostawiam innym..............
????? 2011-06-03 13:49:55
CO się stało w tym Media Expert , że ciągle szukają sprzedawców?
anonim 2011-06-06 16:21:17
Nepotyzm (łac. nepos wnuk, bratanek) – faworyzowanie członków rodziny przy obsadzaniu stanowisk i przydzielaniu godności.
anonim 2011-07-14 17:44:58
Kevin - 2011-05-19 23:21:22

(usunięte przez administratora)moze bys napiesal jakie miales ambicje (z tego co wiem ambicje miales wielkie) w tej firmie a nie odrazu ja tak oczeraniac.... nie sprawdziles sie w tym zawodzie a teraz masz czelosc takie oszczerstwa wypisywac... byles leszczem w liceum i w pracy tez widzialem ze jestes leszczem... bylem tam dosc czesto i widzialem jak pracujesz... to byla wielka sciema co robiles a nie praca... jak by moi ludzie tak pracowali to zrobil bym z nimi to co z toba media. Nie wyobrazam sobie by moi ludzie wykonywali tak prace jak ty to robiles... DLA MNIE TAKI CZLOWIEK NADAJE SIE NA ZMYWAK W ANGLII... i tam pozostan

a ja życzę Ci wylądowania na zmywaku! może wtedy zrozumiesz co znaczy szacunek do człowieka!
pracownik 2011-07-28 22:56:34
Naprawdę wstyd mi za te teksty... Pracuje w ME Kalisz od początku i uważam, że atmosfera jest świetna między pracownikami. Dyrektor, też jest jak najbardziej spoko, nadaje się na to stanowisko! Jest opanowany i nie zraża do siebie ludzi (jak np. jeden Pan z Ostrowa któremu za dużo się wydaje). Ponadto dyrektor często sam osobiście pomaga w pracach zwykłych pracowników.

Firma odgórnie ma po prostu chore zasady. Zero szans na awans, ciężka praca w weekendy włącznie, jakiekolwiek będą wyniki to i tak wszystko jest źle i za mało. Wolą zwolnić doświadczonego pracownika i zatrudnić nowego bez doświadczenia za mniejszą kasę. Tak właśnie realizują jedno ze swoich haseł "Profesjonalna obsługa". Gdy się starasz masz co miesiąc około 1500 na rękę. Czy to dużo czy mało, każdy musi odpowiedzieć sobie sam.
anonim 2011-11-04 15:09:38
pracownik - 2011-07-28 22:56:34

Naprawdę wstyd mi za te teksty... Pracuje w ME Kalisz od początku i uważam, że atmosfera jest świetna między pracownikami. Dyrektor, też jest jak najbardziej spoko, nadaje się na to stanowisko! Jest opanowany i nie zraża do siebie ludzi (jak np. jeden Pan z (usunięte przez administratora)któremu za dużo się wydaje). Ponadto dyrektor często sam osobiście pomaga w pracach zwykłych pracowników.

Firma odgórnie ma po prostu chore zasady. Zero szans na awans, ciężka praca w weekendy włącznie, jakiekolwiek będą wyniki to i tak wszystko jest źle i za mało. Wolą zwolnić doświadczonego pracownika i zatrudnić nowego bez doświadczenia za mniejszą kasę. Tak właśnie realizują jedno ze swoich haseł \
Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób. Oscar Wilde
;) 2011-11-04 15:11:25
Kłamstwo nie staje się prawdą tylko dlatego, że wierzy w nie więcej osób.

Oscar Wilde
czarna 2012-02-19 12:05:06
Ja między innymi do tego wafla co ma kzywke \'\'ktoś\'\' -faktycznie jesteś COŚ.... pracowałam żetelnie z najlepszymi wynikami w grupie jeżeli chodzi o punktcje.Jednego dnia dostałam umowe na 5 lat ,a na drugi dzień wypowiedzenie, dlatego że zapytałam że chciałabym dostać większą pensje, a że na stanowisku od tygodnia była nowa kierowniczka ,tylko na papierku ,bo wcześniej pracowała tak jak Ja,to musiała zabłysnąć!!.. Kieruje sprawę do Sądu i wali mnie co będzie dalej, a że mam męża który nie popuści to głowy polecą,, do gazety też opoiszę tą sytuację... Unikajcie M-e galeria Tęcza.-jeżeli chodzi o prace-oczywiście.
czarna 2012-02-19 12:10:24
Tak właśnie głupio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] isz poczekaj jak cię zwolnią bez przyczyny... od tak sobie.. i będziesz myślał ALE DLACZEGO???? przecież starałem/am się!!!
czarna 2012-02-19 12:12:39
czarna - 2012-02-19 12:10:24

Tak właśnie głupio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] isz poczekaj jak cię zwolnią bez przyczyny... od tak sobie.. i będziesz myślał ALE DLACZEGO???? przecież starałem/am się!!!
odnośnik do ,,pracownika\'\'
Zorientowany 2012-03-07 19:28:26
Pracowałem w tym sklepie atmosfera jest nie ciekawa....Trzech pracowników w tym wielka kierowniczka POK rządzą sklepem i pracownikami.Kierownik sklepu nie ma siły przebicia gdyż cała ta szajka ma układy wyżej i są nietykalni.Współczuje kierasowi takiej załogi.
BLEE 2012-03-11 09:37:18
W PRACY SIE PRACUJE A NIE SZUKA ZNAJOMOSCI, PRZYJACIÓŁ, KOLERZANEK DLATEGO TAKIE OSOBY JAK WY MAJA PROBLEM Z PRACĄ
anonim 2012-03-11 19:54:23
Dlatego takie osoby jak Wy zostają, gdzie sprzedaż nazywana jest potocznie! a oryginałem słowa sprzedaż to inaczej dobra fikcja i fałsz nabijająca kieszeń GÓRY, a WY i tak prędzej czy pózniej znikniecie z marnej sceny me.... exp.... wybitne osoby bez znajomości ortografi ,,KOLERZANKI" heheheh do wiadomości - Koleżanki! chyba tak się piszę....
blee 2012-03-11 23:10:50
anonim - 2012-03-11 19:54:23

Dlatego takie osoby jak Wy zostają, gdzie sprzedaż nazywana jest potocznie! a oryginałem słowa sprzedaż to inaczej dobra fikcja i fałsz nabijająca kieszeń GÓRY, a WY i tak prędzej czy pózniej znikniecie z marnej sceny me.... exp.... wybitne osoby bez znajomości ortografi ,,KOLERZANKI" heheheh do wiadomości - Koleżanki! chyba tak się piszę....
uwage na ortografie zwraca mi osoba która pisze pozniej zamiast poźniej i ma błędy w innych slowach :P
anonim 2012-03-11 23:17:04
te geniusz ortografii się pisze więc jak sie nie znasz to sie innych nie czepiaj bo chciałeś/łaś błysnąć ale się nie udało
anonim 2012-03-12 18:15:33
Brak mi słów na waszą marnotę jaką wypisujecie CZEGO!!! Wy bronicie tej nędznoty Med,,,, Exp..... lepiej pomyśl jak okiwać klienta by wcisnąć mu przedłużoną gwarancję, by Wasz przełożony Was nie zgnoił lub wyrzucił na bruk.... hahahahaha..!!!!
2
suki 2012-06-26 22:22:11
Nie zapomnij o funduszu inwentaryzacyjnym w sadzie pieniądze są do wygrania
Janek M. Z Ostrowa 2013-12-27 22:05:07


czytając opinie pracowników- byłych!!!!zastanawiam się co się Wam podobało w pracy. i co z siebie daliście (tylko narzekanie)


(usunięte przez administratora)
lala 2014-01-25 09:20:37
Dostałam zaproszenie na drugą rozmowę kwlifikacyjną do ME, na stanowisku w POK , CZEGO MOGĘ SIĘ SPODZIEWAĆ ???Jakich pytań , zadań itd , co należy do obowiązków osoby na tym stanowisku ??? Proszę pomóżcię , bardzo mi zależy :)
Z góry dziękuję
7
Ewa 2014-06-30 14:23:02
prawda, na układy nie ma rady. Jak ktoś ma plecy to go nikt nie ruszy nawet jak stosuje wobec pracowników...... zainteresowani wiedzą o czym i o kim mowa.
4
podpowiem 2014-06-30 14:43:34
musisz się uśmiechać i być miła.
Na II etapie możesz mieć pytania o raty, (jak zaproponować klientowi raty z ubezpieczeniem i dlaczego z ubezpieczeniem) może być scenka sprzedażowa, ważne żebyś polecała dodatkowe produkty tzw. sprzedaż komplementarną czyli do telewizora kable, czyściki. Do laptopa oprogramowanie, torbę, mysz, ubezpieczenie od uszkodzenia i raty. Do wszystkiego możesz proponować usługi orange. Możesz też mieć propozycje sprzedaż długopisów czyli jesteś sprzedawcą długopisów . Pamiętaj wtedy o dodatkowych akcesoriach i słuchaniu osoby , która udaje klienta. Powtarzaj to co powiedział klient - powiedz z tego co pan mówi potrzebyje pan ..... np. długopis na prezent itd.... Stosuj parafrazę , jest oceniane czy słuchasz klienta czy wyciągasz wnioski. Może być pytanie co to jest trudny klient, jak sobie z nim radzić- odpowiadasz, że spokojem, opanowaniem.
Zwykle drugi etap to tylko formalność , chyba, że są 2 osoby które dobrze wypadły. Możesz powiedzieć, że marzyłaś o takiej pracy i pracodawcy. Zależy kto będzie prowadził rozmowę, żebyś trafiła na obiektywna osobę:-) by z tym bywa różnie.
kaliszak 2014-07-15 15:33:36
nepotyzm i zawiść.
Prawda to,że pracownicy składają na ET w skargę do PIP za działania niestandardowe?
2
Marta 2014-08-26 18:06:18
kiedy zmieni się w Kaliszu regionalny ? Przydałby się w Kaliszu regionalny z charakterem i z umiejętnościami menadżera.
Centrala powinna sprawdzać jak pracują kierownicy regionu i dyrektorzy regionu. Dokładnie sprawdzić jakie są układy i układziki.
telefan 2014-09-19 09:42:54
Fundusz Inwentaryacyjny w Media. Jesli w okresie zatrudnienia były zmiany kadrowe i nie podpisywaliście w tym dniu nowej umowy o wspólnej odpowiedzialności materialnej (zmiana udziału procentowego w odpowiedzialności), pracodawca nie może was obciazyc za braki inwentaryzacyjne. Okres przedawnienia mija po 3 latach od zwolnienia. Zainteresowanych zapraszam na telefan@vp.pl
MrEco 2014-11-02 15:35:47
A jak liczona jest sprzedaż gwar.. ? Kwotowo czy procentowo. Np musisz sprzedać za 5 tysięcy w miesiącu i już masz swój plan czy jest to liczone jakoś inaczej ?
stalówka 2014-11-13 21:50:40
Witam.
A czy ktoś z Was, wie jak to wygląda w podkarpaciu, dokładnie chodzi mi o Stalową Wolę. Dostałem propozycję pracy i się zastanawiam ile mogę zarobić po okresie próbnym. Obroty sklepu z tego co się dowiedziałem są w granicach 500-700 tys zł
Pozdrawiam i z góry dzięki
sylvia 2014-11-14 12:00:36
Nie licz na kokosy 1249 netto i masz być szczęśliwy i zadowolony a później plany i jak nie wykonasz to będzie stosownie mniejsza pensja ale zawsze podstawa jest twoja do puki cię nie zwolnią
Koski 2014-11-15 18:16:09
Ja mam 1,5 podstawy i premie od czasu do czasu. A jestem na 3/4 etatu i jak dla studenciaka, to jestem full zadowolony!
koper 2014-11-17 11:36:29
Ile by wam nie dawali to i tak nie będziecie zadowoleni. Są tacy co z pocałowaniem w rękę by przyszli pracować więc nie marudzić mi tu
ui 2014-11-19 08:49:43
gorsze bo premii takiej jak sprzedawca nigdy nie wyrobisz. na pok przyjmuja kobiety. faceci na sprzedawcow.
farny 2014-11-19 12:43:19
Trzeba włączyć coś takiego, co się nazywa MYŚLENIE.
Praca nie jest zła, ale trudno powiedzieć żebym czuł się w niej spełniony życiowo. Podjąłem takie, a nie inne kroki w życiu i teraz muszę się z tym liczyć, że praca w Media Expert czy innym, to jest to na co mnie "stać". Dziękuję za to, co mam.
2
pawełs 2014-11-19 23:39:59
Nawet nie wiesz "farny" jak Cię dobrze rozumiem. Praca jak praca, człowiek liczy się z własną przeszłością.
On 2015-01-14 14:50:27
Praca na POK i DAGD nie wiąże się z wysokimi zarobkami (ok. 2000zł) Jeśli chcecie zarabiać 3-4 tyś na rękę to polecam działy IT/RTV/AGD w sklepach średnio powierzchniowych zw względu na wysoko premiowane sprzęty :) Zarobki w granicach nawet 4-5 tyś na rękę są realne. Widziałem kwity doradców więc wiem że można :)
yui 2015-01-14 15:17:16
na POK wymagają doswiadczenia "niewiadomojakiego" a placą grosze. załosne.
WZO 2015-04-06 19:33:02
Banda frustratów. Dziwne, że pracuję w Media Expert juz pare lat i nie narzekam. Dobre pieniadze - 4000 netto, fajna atmosfera, zapindalac trzeba jak wszedzie.
Idzcie do Euro albo MedIA mARKT I tam popracjcieu
Ania_P 2015-11-10 15:08:20
'kolega12' wyniki zależą od sprzedawcow, ja osobiscie nigdy 4 na reke nie mialam ale nie schodze ponizej 3 na reke, wiec narzekac moga tylko ci ktorzy sie opierdalaja! A stanowisko mam starszy doradca POK- nie kierownicze.
Paproch 2015-11-18 23:46:50
Witam.Mam pytanie do MEXowej braci. Czy jest szansa dostać się do MedaiExpert bez doświadczenia w handlu? Czy raczej odpada i nawet nie próbować?
3
Zainteresowany 2015-12-01 12:38:49
A jak wygląda praca w Mysłowicach , da sie przeżyć ?
ekspert ds.sprzedazy 2016-02-16 22:00:59
nie wiem jak jest na sklepach, mysle ze z premią najlepsi biora niezłe pieniadze - podkreslam najlepsi (ja tak mam pracujac w finansach). Wiem tylko,ze jak sie aplikuje do biura na stanowisko KUPCA notabene bardzo odpowiedzialne, to stawki zarobków jakie zaproponowali mojej znajomej wprawiły mnie w osłupienie. Nawet najstarszy stażem kupiec nie przekraczał 2000zł na reke podstawy, a ten co zaczynał mial niewiele ponad 1000 9to chyba najniższa krajowa! sic!) - premia oczywiście jest, ale jak ja wypracujesz dodatkowo. Mam nadzieje ze się opamiętali i podnieśli stawki,bo naprawdę to nie rokowało najlepiej..
expert ds.sprzedaży 2016-02-16 22:04:25
Po co gdybać - zgłos sie i sprawdź, a potem napisz :) - powiedzą Ci na rozmowie jak dobrze ja rozegrasz
ekspert ds.sprzedazy 2016-03-11 00:07:38
Wiesz Buziek, to dwa rózne rodzaje zajęc. Trudo to porównywać. Im wieksza odpowiedzialnosc tym powinna byc lepsze wynagrodzenie a czesto tak nie jest.. Magazynier pracuje fizycznie,czasem tak jest lepiej, bola miesnie ale czlowiek nie ma stresów i poniżania, zrobi swoje i idzie do domu i nie musi myslec: "komu tu sprzedac" 24h/dobe (wiem bo pracuje kilkanascie lat w sprzedazy w korporacji):) i wlasnie nadszedł czas by to zmienić. Kolega poszedl z banku na kierowce autobusu i twierdzi ze jest szczesliwy,co zreszta widac, nawet po wyglądzie, bo "odzył" i to nie ten sam chlopak, drugi odszedl z duzego sklepu (pracowal jako projektant i sprzedawca) aby byc maszynistą w Lotosie :) i spelnil swoje marzenie, a moja znajoma jak ją zwolnili z banku, musiala znalezć prace i zaczela sprzatac w luksusowym hotelu i tez jej to wyszlo na dobre. Zarabia wiele wiecej i niczym sie nie musi przejmowac.,a do tego schudła choc wczesniej nigdy sie jej to nie udało :) Praca fizyczna uszczesliwia bo daje czysty umysl, choc czesto wszystko czlowieka boli :) Ale kazdy che byc tam gdzie go nie ma.. A pracodawca zawsze bedzie wymagał i nikt nie zapłaci nam za nicnierobienie.. no moze w urzedzie :) i wlasnie tam sie wybieram :)
2
posrednictwo_polisy@vp.pl 2016-03-13 15:24:30
Szukam chętnych sprzedawców agd rtv do współpracy. Potrzebuję 2-3 osoby maksymalnie. Jeśli pracujesz aktualnie w mediaexpert pisz na maila.
kupię... 2016-05-16 23:43:01
numery seryjne sprzętów agd. pisać na maila mateusz_fornal@vp.pl
matek 2016-07-26 11:10:31
Praca była w porządku zupełnie, ale wiadmo, że kasa to nie praca marzeń
ulre 2016-08-01 14:24:50
Nawet jeśli stawka jest na poziomie 1900zł to wcale nie są takie złe zarobki.
Mikimauce 2016-11-11 18:22:24
Ja tam nie narzekam , pracuje w ME prawie 3 lata na POK , nigdy nie zarobiłam mniej niż 3000 !od czasu nowego Mb , moja płaca wynosi 3900-4500.... praca w me to praca dla ludzi o mocnych nerwach ,ambitnych ...lenie i osoby z motto czy sie stoi czy sie leży ,to wypłata sie należy nie maja tu prawa bycia ...
Cieszy mnie Mb bo przestałam moimi priorytetami obdarowywać obibokow wspólnym koszykiem , do roboty !!!!
Zostaw swoją opinię o MediaExpert - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert