logo MediaExpert

MediaExpert

Legnica

Opinie o MediaExpert

fubu 2013-01-21 23:37:33
pracowałem w Media Expert, nosiłem żółtą koszulkę, itp. itd., starałem się być dobrym pracownikiem, ale dla firmy tejże liczą się nie obroty pracownika, doświadczenie z zakresu elektroniki lecz sprzedaż polis ubezpieczeniowych. Dowiedziałem się, że nie zostanie przedłużona mi umowa ostatniego dnia, co nie wpłynęło pozytywnie na moją indywidualną opinię o tej firmie. Jeżeli się tam wkręcicie to pamiętajcie, że ta firma to żal i lament---dorabiają się na ubezpieczeniach i dodatkowych usługach. Więc musicie walczyć o klientów między kolegami z waszego działu...aaa---wcale nie jest tak tanio-ceny się zmieniają jak w kaledoskopje
p 2013-02-03 22:27:33
dr. - 2011-01-22 18:01:44

ciekawe co wam przyjdzie z waszego szczekania na forum? ja chętnie bym przyjął takich czarnuchów bez odwagi do pracy:D a że pojęczą w necie......no to co :D
powiedz tylko gdzie zatrudniasz - przybiegnę do Ciebie. Oskubie jak psa, kłaniając ci się w pas, a na koniec powiem co o tobie myślę prosto w twarz - nie na forum i przez esemes, następnie kopnę w twoją oskubaną dupę. Uważaj mam doświadczenie.
1
Miłośnik 2013-06-05 21:16:38
Witam, byli i obecni pracownicy. Mam jedno malutkie pytanko. Kto obecnie jest "dyrektorem" sklepu ? Gdzie się podziewa (usunięte przez administratora)?
zwyklak 2013-06-10 22:33:31
Trafi się paru dogadanych idiotów, totalne internetowe dno!
Ludziska przecież tu gołym okiem widać że ktoś goni, gonił do pracy... wymaga, wymagał konsekwentnie.
W związku z tym, że są internetowymi idiotami pomagają przełożonym stwierdzić fakt, że odpowiednia osoba jest na odpowiednim stanowisku. Pozdrowienia dla cichych sympatyków z firmy - przyczajone [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
x 2013-12-18 22:32:43
będą raczej zwalniać niż zatrudniać :P
x 2014-07-26 12:18:43
Witam
Na temat firmy Mediaexpert w Legnicy moge duzo powiedziec. Odkad od ponad roku jest nowy Kierownik regionalny na sklepie nie dzieje się najlepiej. Faworyzuje inne sklepy a sklep w Legnicy i ich pracowników traktuje jak zło konieczne, które trzeba zniszczyć. Z każdą jego wizytą wszystkko jest źle, nic mu nie pasuje. Paru ludzi już się pozbył, a pewnie to nie koniec. Ponadto dla tej firmy nie liczy się pracownik tylko tabelki i wyniki...Pracownik jest traktowany jako maszyna do zarabiania dla tych na górze pieniędzy. Naciągają plany aby jak najmniej zapłacić, a teraz kiedy do sprzedaży wszedł ORANGE straszą zabraniem premii za brak sprzedaży abonamentów w tej telefonii. Przyjdzie taki moment, że pracownicy za najniższą krajową będą robić wszystko i tak ciągle będzie źle. Praca po 10-11 godz, jeżeli braknie kogoś na dziale to już dzwonią i ściągają z wolnego bo oni muszą mieć obsadę. Nie przyjdziesz to krzywo na ciebie patrzą. Kiedy firma potrzebuje, żebyś generował nadgodziny to masz przychodzić a kiedy pracownik chce dorobić do pensji paroma nadgodzinami to każą odbierać aby tylko nie zapłacić więcej. Więc jeżeli kiedykolwiek ktoś ma iść tam na rozmowę o pracę warto sie nad tym zastanowić. Słowo rodzina, życie prywatne, dzieci dla tej firmy nie mają znaczenia - pracownik ma być na każde zawołanie a jeśli ci się nie podoba to ci powiedzą, że nikt cie tutaj nie trzyma i możesz sobie szukać innej pracy.
1
y 2014-07-26 15:17:15
Ameryki nie odkryłeś.. to samo w Domexie, Wam przynajmniej godziwie płacą a nie musicie tego wszystkiego wykonywać za 1600zł i ze sztucznym uśmiechem na twarzy witac klienta. Czasem nawet nie wiadomo czy zaplaca za przepracowany miesiac. chętnie się zamienię miejscami.
x 2014-07-27 00:57:37
ależ proszę bardzo, zawsze możesz złożyć podanie do MediaExpert i wtedy się przekonasz czy tak chętnie chciałbyś się zamienić. Teraz ucinają premie za wszystko co tylko mogą aby tylko pracownik dostał mniej a się natyrał a oni dostali swoje. Dwa lata rok temu szło zarobić kasę jeśli się sprzedawało i miało wyniki. A teraz wyniki robisz te same a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ma i jeszcze powiedzą ci że jest źle. Gwarancje, orange itp itd masz sprzedawać i tyle a nic praktycznie za to się nie ma. A co niektórzy zapominają jak wygląda wypad z rodziną za spacer.
erde 2014-08-19 20:03:15
witam czy może mi ktoś powiedzieć o pracy w ME na magazynie w łodzi ul zakładowa
atmosfera,zarobki,warunki pracy ???
1
gargi 2014-08-22 21:19:43
wiadomo że nie jest to jakieś eldorado ale praca nie gorsza niż gdzie indziej. atmosfera przynajmniej w mojej ekipie bardzo spoko. ja tam nie narzekam :)
calik23 2014-08-25 13:52:49
praca jak dla mnie git majonez ale młody jestem i pewnie za jakiś czas zmienię, żeby spróbować jeszcze czegoś innego :)
1
T 2014-09-03 08:08:03
Gdyby zmienić tylko jedną osobę sadze ze byłoby lepiej :) ale to już niedługo . Zarobki 1600-3000 , zależy od stanowiska i premii
Dmx 2014-09-12 11:49:24
Witam. Terg przejął teraz Domex, a wraz z Domexem przejął pracowników. Może mi ktoś napisać jak się pracuje w Tergu? Jakie zarobki? W Domexie był0 1350zł na rękę plus premie. Z tym, że premie potrafił wynosić nawet po 1400zł na rękę przy dobrym obrocie. Jak jest w Tergu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
tomek 2014-09-12 15:59:50
W TERGU masz podstawę plus premie uznaniowa i to jest zagwarantowane Dodatkowo dostajesz kasę za premie za sprzedaż i jest tego całkiem sporo zależy jak dobry jesteś w sprzedaży jak wygląda realizacja planu. Ale ogólnie jest ok i kasa tez niezła. Ja pracuję już 4 rok i jest całkiem ok Polecam
Dmx 2014-09-13 10:45:27
W takim razie fajnie. Dzięki za odpowiedź. Jestem dobrej myśli. Oby tylko kierownicy byli ludzcy. Pozdrawiam.
Ex pracownik ME 2014-09-18 16:47:38
Na moim sklepie jak zaczęli robić czystki to zaczęli co miesiąc zwalniać jednego ze starych pracowników i tak poleciał praktycznie cały dział, pracownicy którzy byli od początku istnienia sklepu z dnia na dzień zostali wyrzuceni na bruk bez konkretnych powodów. Teraz wiem że są lepsze miejsca niż praca w ME , i napewno lepiej płatne . Ciągłe zabieranie zarobionych pieniedzy za nie wyrobienie jednego ze współczynników, albo za to że jakiś klient był niecierpliwy i sie poskarżył, ciągły szantaż, zastraszanie to standard w tej sieci. Dopiero po odejściu człowiek czuje jak psychicznie był maltretowany. I tak jak ktoś pisał wyżej, jeśli ktoś w tej firmie uczciwie i ciężko pracuje nie będzie zauważony. Regionalny czy kierownik zawsze widzi te same osoby, zazwyczaj "karierowiczów' którzy widzą tylko swoje JA a jak trzeba coś posprzątać, wystawić sprzęt to mają to głęboko gdzieś.
lukasz_aw 2014-09-18 17:08:56
A czy przynosiliście po przyjęciu zaświadczenie o niekaralnośći? i Co Wam po rozmowie powiedział rekruter ja rozmawiałem z 30 minut z pracownikiem HR
obecny neonet 2014-10-14 14:30:26
obecnie pracuję w Neonet jako sprzedawca. Co raz więcej słychać i widać MEX. Powiedzcie, czy warto zamienić pracę w neonet na MEX? Kasa będzie wyższa za te same obowiązki?
do pracowników mediaexpert 2014-10-16 10:48:55
Do pracownika Me. Gdybyście chcieli złożyć pozew w sądzie na mediaexpert, mam już kilkanaście osób.pisz do mnie na adres: pawel.radosz@onet.eu
krzyś 2014-11-03 14:50:56
Słyszeliście coś na temat obcięcia nam limitów u dostawców?
kusio 2014-11-04 13:37:17
Neonet i Media Expert, są bardzo podobnymi sklepami... jednak mi się w tym drugim jednak bardziej podobało. Prawda jest taka, że wszystko zależy od kierownika sklepu, bo to on albo potrafi zawiadywać ludźmi, albo nie. Ja póki co nie narzekam, bywa gorzej, bywa lepiej... teraz przed Bożym Narodzeniem, będzie pewnie większy zapierdziel, ale to normalne.
Dlaczego 2014-11-26 21:53:11
Widzeliście jakie ostatnio błędy wali nasz marketing?
I do tego zamiana Dody na Lisowską- porażka
Kandydat 2014-12-13 17:45:40
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na różne stanowiska od kierownika po sprzedawcę do rzeszowa.
Otwiera się nowy oddział czy to uzupełnienie kadry w jakimś istniejącym - orientuje się ktoś ?
tu byłem 2014-12-13 18:10:25
Otwiera się sklep w Millenium H., zamiast upadłego Avansu. ME spod Tergu (czyli ten lepszy). Zazwyczaj biorą ludzi z byłego Avansu. Ale przede wszystkim wybierają mężczyzn. Wszystkie pozostałe ME w Rzeszowie to sklepy spod skrzydeł Astral (czyli opcja dla desperatów).
miłosz 2014-12-14 11:22:11
Dla mnie okres świąteczny, to okres do pracy. Wiadomo zapierdziel większy niż przez resztę roku, ale da się też zarobić więcej na premiach itd. Ja ze swojej strony polecam.
Kandydat 2014-12-14 13:33:36
Aktualnie poszukują nawet ponad 20 osób (tak mówią ogłoszenia)
Warto iść do pracy do tej firmy ? bo różne opinie czytam i się zastanawiam, czy nie złożyć podania bo pracowałem już u konkurencji.
Janek 2014-12-14 16:37:41
Czy w tej firmie jest Fundusz Socjalny, a jeśli jest to gdzie można zobaczyć regulamin. Jeśli z kolei nie ma to jak zgłosić Świadczenie Urlopowe?
Jeśli oba przypadki nie są respektowane to warto zwrócić na to uwagę w PIPie.
3
świeżak 2014-12-14 18:24:42
Czy to prawda, że zgodnie z polityką firmy, w każdym salonie ME personel żeński może to być tylko 20% całej załogi? Np. 11 osób zatrudnionych w jednym sklepie, czyli 2 kobiety i 9 mężczyzn... ???
n 2014-12-15 12:54:43
nie
bolek 2014-12-16 12:18:27
nie ma takiej opcji, to byłoby niezgodne z prawem.
i lolek 2014-12-16 19:03:19
owszem byłoby. ale to jest nie do udowodnienia. proste wytłumaczenie - nie mieliśmy odpowiednich kandydatek wśród kobiet. więc oficjalnie może tak nie jest, ale nieoficjalnie może tak być. chociaż nie znam salonu, w którym byłoby tak mało kobiet. na kasie zawsze są (mówię o salonach, które ja kojarzę), na agd drobnym też są kobiety. poza tym na innych działach to owszem mogą nie chcieć kobiet.
krzykuś 2015-04-29 22:58:29
Co wy wiecie o MEX??
1
wolny 2015-06-16 23:06:48
Mam nadzieję ,że zdechłeś w popłochu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
WOLNY 2015-06-16 23:16:26
Ciekawe ?? !!! Wszystkie niewygodne informacje dla FIRMY zostały wycofane z forum!!!!!To działania firmy MEX I ZARZĄDU!!!!!!!! Ile to kosztowało?????????????.ALE DO TEGO na pewno WRÓCIMY!!!!! pozdrawiam
ktoś 2015-08-27 08:02:53
Usuwanie postów , jest dozwolone ?
Czy to metody stosowane przez wszystkie polskie firmy ?
hagi 2015-10-02 06:23:58
Widze ze wreszcie ktos odwazył sie pisać prawdę o jakości pracy w terg brawo, zero tolerancji dla braku poszanowania pracownika
super wolny 2015-11-07 21:49:09
Widzisz??!!usunięto wpisy.!!!!
wolny 2 2015-11-07 22:02:55
Odradzam wszystkim pracę dla tej Firmy- mówię tutaj jako osoba ,która pracowała na stanowisku kierowniczym- i dawała SERCE ,żeby rozwijać sklep.!!!!!! ASM -CZYTAJ DYREKTOR REGIONU w tej firmie to maksymalny MOBBING !!!!! Pan Marek S. to De- bil ,który sra w gacie bo ma kredyt i pełnioletnią córkę na utrzymaniu. Gość nie zwraca uwagi na wiele rzeczy- gdzie TU - (usunięte przez administratora)???!!!! DZIAŁ DKW
olkuszanin 2016-02-19 07:09:48
Naciagaja na ubezpieczenie (nic nie warte ) , każą płacić za sprawdzenie televizora (niby piksele) i programowanie kanałów (bójda same sie programują). wyraznie mowilem ze niechce ubezpieczenia i tak wciskają na siłe .Raty zero procent to fikcja . Uważjcie mistrzowie w naciąganiu .
1
P 2016-04-12 23:30:44
Media Expert zmienia ludzi i niszczy związki.
legniczanin 2016-04-21 01:36:49
rr
niestety trzeba czytać to co się podpisuje @olkuszanin przecież nikt tego za Pana nie zrobił..a propos moze ktos wie czy firma organizuje szkolenia sprzedażowe itp.?

Fakty są takie że klient nic nie podpisuje podczas zakupu.Rezerwacje wypisuje na komputerze sprzedawca,Zwany doradcą.Doradca ma za zadanie jeden cel:Do sprzedanego produktu namówić klienta na gwarancje która w większości przypadków jest bezwartościowa.Doradca jednak powie wszystko by taką gwarancje wcisnąc klientowi.Klient nie jest informowany o warunkach gwarancji w należyty sposób.Regulamin przedłużenia gwarancji jest opszerny i zawarte są tam warunki których sprzedawca nie może przedstawic klientowi aby sie z tym regulaminem zapoznał.Klient ma zostawić w kasie jak najwięcej pieniędzy.
Media expert nie utrzymało by się na rynku,tylko i wylącznie ze sprzedaży towaru.
Marcin Ironiczny 2016-04-26 19:08:21
Jeżeli szukasz pracy w miłej atmosferze to dobrze trafiłeś.
Od pierwszych chwil,kiedy zaczołem prace w Media expert w legnicy na lotnisku,dała się odczuć miła i przyjazna atmosfera tego miejsca.
Byłem zaskoczony nastawieniem i szczerością pracowników.
Zespół jest zawsze otwarty na nowych pracowników.Od razu poczułem ich duchowe wsparcie.
Zawsze starają się służyć radą i pomocą.W ekipie panuje niebywała solidarność i nikt nie jest odsunięty poza grupe.Można liczyć na nich w każdej kryzysowej sytuacji.Jeżeli ktokolwiek z ekipy ma kłopoty z którymi nie jest w stanie sobie poradzić,grupa nie przechodzi obojętnie i nie przemilcza problemu.Zawsze stają murem za kolegą kiedy pojawi się agresywny klient.
Kierownictwo sklepu a zwłaszcza Dyrektor pan Sebastian to przesympatyczna osoba która zawsze dba o pracowników.Na pierwszym miejscu zawsze człowiek.
Zawsze można zwrócić się do niego z każdym problemem,czy to prywatnym czy zawodowym.Jeżeli obieca że pomoże to zawsze dotrzymuje słowa.Chociaż jest wymagający jeżeli chodzi o warunki pracy.

Pracownicy są rozliczani z wyników i jeżeli ktoś ma problemy z osiągnięciem parametrów,zawsze jest wysyłany na kompleksowe szkolenia,co zawsze przynosi pozytywne efekty.Pracownik cieszy się wtedy wysokimi premiami.
A jakość opsługi klienta jest na najwyższym poziomie.
Rotacja bywa jak w każdej firmie ale jest ona znikoma.Aby zostać zwolnionym z pracy trzeba zaliczyć trzy nagany lub naruszyć w poważny sposób regulamin firmy.
Każdemu zwalnianemu pracownikowi przysługuje 14 dniowy okres wypowiedzenia.Gdzie pracownik ma czas na porozumienie z pracodawcą.
Firma zapewnia każdemu pracownikowi pakiet socjalny,dobre zarobki i komfortowe warunki pracy.
Terg aktywnie przeciwdziała mobbingowi,nietolerancji,ksenofobii i homofobii.
Żaden pracownik nie jest i nie był nigdy dyskryminowany,szykanowany czy nieuczciwie osądzany ze względu na wyznanie,poglądy,orientacje czy kolor skóry.
Plotki o mobbingu i przypadkach dyskryminacji nigdy nie zostały oficjalnie potwierdzone.
Dowodem jest to,jak wielu różnorodnych ludzi pracuje w Media expert.
To firma na prawdziwym europejskim poziomie.
Polecam każdemu prace w tej placówce.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na priv(jakub@poczta.onet.pl)
erif 2016-05-09 08:05:59
Poszukiują właśnie nowego dyrektora sklepu.Poprzedni został zwolniony z pracy kilka dni temu za stosowanie mobbingu wobec pracowników.Szkoda że nikt wcześniej się tym nie zajoł.
Obserwator 2016-05-15 23:04:07
Grabarz juz wiesz?!!
Obserwator 2016-05-15 23:12:40
Panie dyrektorze sprzedazy MARCINIE B._ czy Pan to czytał?
K.b. 2016-05-24 22:32:11
Mam nadzieje , że zdechles szma_TO? Jak masz na tyle odwagi to się odezwij -chetnie się spotkam i zobaczymy .......?...........?
CK 2016-05-25 10:17:01
Czy takie epitety są na szchumana na pożądku dziennym?
oracz 2016-07-26 10:50:49
Pracowałem przez kilka miechó i było ok. Nic super fajnego, ale nic super niefajnego. Było po prostu ok.
teku 2016-07-26 11:30:27
Ludzie tak jadą po tej firmie, że aż się słabo robi... Firma jest zupełnie ok i praca też jest ok. Najważniejsze że są UCZCIWI, bo to jest najwazniejsze dla mnie. Daję im okejkę umiarkowaną, bo to nie jest praca marzeń
baranowksi 2016-07-28 14:36:52
Masz 100% racji. Jedna z niewielu firm, w których robiłem, która nie próbowała mnie zrobić na szaro
Zostaw swoją opinię o MediaExpert - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert