Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
portos - 2011-10-22 16:15:56 odpowiedz | cytuj
Mediaexpert powstaje w galerii Plaza w Toruniu. My jako prezenterzy handlowi i kierownicy działów pracujemy fizycznie np. stawiamy półki przyjmujemy towar itp. nic w tym złego tylko jest jedno ale. . . temperatura w tym pomieszczeniu...wynosi tylko od 0 do 2 stopni a dodam ze pracujemy 11 godzin. Do kierownictwa - proszę zobaczyć w kodeksie pracy o temperaturze jaka powinna być w pomieszczeniu. Jak tak dalej będzie to wszyscy będziemy chorzy i na otwarcie sklepu nie będzie nikogo.
larysa - 2011-10-22 20:52:27 odpowiedz | cytuj
Prawda. Jest strasznie zimno ja już jestem chora. Jak dalej nie będzie ciepło to idę na L4. Jesteśmy ludźmi nie zwierzętami.
beko@ - 2011-10-23 15:25:15 odpowiedz | cytuj
Na tej hali jest cholernie zimno też już jestem chory. Przypominam kierownictwu że temperatura w pomieszczeniu powinna wynosić minimum 14 stopni wg kodeksu pracy. Poza tym nie mamy kasków ochronnych rękawic i odpowiedniego obuwia ochronnego. Oby tylko nikomu się nic nie stało. Inspekcja pracy miałaby tu dużo pracy.
go work - 2011-10-24 21:46:19 odpowiedz | cytuj
Ludzie! o czym piszecie, zgadzam się było zimno ale trzeba ubrać się cieplej i pracować a nie stać w miejscu.... Pracujemy dopiero kilka dni a takie sprawy powinno się załatwiać "wewnątrz" firmy. Dużym nietaktem jest poruszanie takich spraw na forum publicznym. Cieszmy się w ogóle, że mamy pracę... na nasze miejsce z przyjemnością przyjdą inni. Jeśli komuś coś nie odpowiada to zawsze można się zwolnić, pozdrawiam
anonim - 2011-10-24 22:16:36 odpowiedz | cytuj
nawiązując do kodeksu pracy: hala na jakiej pracujemy, zresztą jak i cały budynek nie miał jeszcze \"odbioru\" budowlanego, wiec jest traktowany jako plac budowy i przepisy dotyczące temperatury wewnątrz pomieszczenia nie mają zastosowania. pozdrawiam
Afrim - 2011-10-25 21:03:29 odpowiedz | cytuj
Skoro ci zimno to pracuj przez te 11h a nie siedzisz czy stoisz i patrzysz na zegarek. Mi osobiście ciepło cały czas ruch i można pogadać przy pracy. Ludzie też spoko.

Ps; Po 3 dniach narzekać? to co będzie po miesiącu pracy ?
migotka - 2011-10-25 22:14:51 odpowiedz | cytuj
Przestańcie gadać głupoty. Mam doświadczenie w sieciówkach powiedzcie która dobra szanowana firma bierze do takich prac prezenterów handlowych i kierowników czyli myślicie że np. rossmann bedzie "stawiany" przez dziewczyny które tam będą pracować albo jak przyjedzie tir np. z regałami to dziewczyny go rozładują? A co się tyczy temperatury to jest zimno jak cholera, a jeśli budynek jeszcze nie miał odbioru to nie wiem czy możemy w nim przebywać i czy nie zagraża nam jakieś niebezpieczeństwo. Przeraża mnie to wszystko szczególnie jak przyjedzie towar.
anonim - 2011-10-25 22:57:38 odpowiedz | cytuj
Migotka a powiedz jakie regały Ty nosiłaś? ...bo z tego co ja wiem, to dziewczyny dostają lżejsze rzeczy, może od razu powiesz że pralki i lodówki nosisz których jeszcze nie ma? A jak pomożesz koleżankom i trochę złapiesz za odkurzacz i do tego ubierzesz spodnie, a nie mini to będzie Ci cieplej gwarantuję, i tak przecież mniej chodzicie (co 2 dzień) mniej niż faceci do roboty. A jeśli myślisz, że przyjdziesz na gotowe to może idź do rossmana tam będziesz siedzieć non stop na kasie i jedyne niebezpieczeństwo to takie że sobie paznokcie połamiesz albo zlejesz się w pieluchę!

A tak na serio to przestańcie pisać o firmie po paru dniach pracy, zwłaszcza że ta (praca) jeszcze na dobre się nie rozpoczęła, bo pomoc przy \"uruchamianiu\" sklepu to jeszcze nic i szczerze to ja też nie wiem jaka jest firma czy będzie to dobra czy zła, ale wasze komentarze to swego rodzaju \"falstart\" wg mnie i jeśli za ciężko już wam to może już czas pomyśleć o innej pracy :)
giowanni - 2011-10-26 03:56:33 odpowiedz | cytuj
Anonim gdzie w rosmannie siedzą w pampersach na kasie? bzdury piszesz. Migotka masz rację ja jestem facetem i też sie obawiam co będzie jak przyjdzie towar miałem pracować na stanowisku prezenter handlowy a nie magazynier.
ona - 2011-10-26 15:02:48 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich
nie można już czytać tych opinii ,bo robi się niedobrze .Może rzeczywiście tym którym tak bardzo zimno wezmą się do roboty i przestaną nosić ręce w kieszeni . Natomiast jeśli faktycznie migotka to płeć żeńska proponuję złapać za odkurzacz a będzie gorąco jak cholera:)
Niepojęte ,że pracujemy kilka dni i tak strasznie jesteście przepracowani ,ciekawe co będzie dalej np, tak w okolicy świąt?Poza tym pamiętajcie ,że zrobiło się niefajnie i ten smród pozostanie na bardzo długo . Gratuluję zadowolenia z nowo- podjętej pracy .

@&@ - 2011-10-26 20:26:39 odpowiedz | cytuj
Informuję nasze księżniczki królowe i hrabiny że odkurzacz was nie wciągnie a ta rura to nie wąż boa i nie musicie się jej obawiać. Jeśli zwiększycie tempo pracy w szczególnoścí Ty migotko to będzie wam cieplej. Zamiast pisać na forum radzę poprawić jakość sprzątania bo te regały wyglądały jakby nie były myte były wręcz pomazane. Wystarczy częściej moczyć szmatkę i nie będzie smug. Ale wtedy trzeba uważać na paznokietki żeby lakieru nie porysować. Nie wypisujcie głupot że ktoś nas zmusza do dzwigania bo to nie jest prawdą robimy mało i większość czasu stoimy pijemy kawę i gadamy. Co do chłopaków to faktycznie mają ciężko trochę to dziwne że kierownicy i prezenterzy handlowi rozładowują tiry z towarem z tym muszą się pogodzić że będą to robić często, wiem też że niektórym to się nie podoba i dopiero teraz sobie uświadomili co ich czeka w tej pracy.
prezes - 2011-10-26 21:05:45 odpowiedz | cytuj
Boli mnie to, że tak opisujecie naszą pracę... Nie wiem kto, co robił wcześniej, czy siedział za biurkiem, popijał kawę i spędzał czas na pogaduszkach... to przeszłość. To co robimy to pestka a nie "ciężka praca" , widocznie nikt jeszcze ciężko nie pracował i trudno jest się pogodzić z fizycznym wysiłkiem. Ta praca właśnie będzie tak wyglądała, trzeba będzie rozładować towar z samochodu, wnieść, umieścić na ekspozycji, sprzątać, czyścić, układać i oczywiście sprzedawać. Nie wiem czego oczekiwaliście, że przyjdziemy na "gotowe" będziemy czekać na klientów, wypełnimy dokument, wydamy towar i na tym ma być koniec naszej pracy? Dajmy sobie już spokój z opisywaniem tej sytuacji bo to żenujące... Umówmy się wreszcie na imprezę, pogadamy, po pijemy, rozładujemy emocję i uśmiechem wrócimy do "ciężkiej pracy" ;) pozdrawiam
ona - 2011-10-26 21:10:58 odpowiedz | cytuj
po pierwsze ,w celu sprostowania:)
Większość z nas to nie księżniczki ,królowe i hrabiny tylko fajne mądre kobiety znające rzeczywistość i pracę ,więc proszę o nie mierzenie jedną miarą !!
Dotychczasowa praca związana z przygotowaniem marketu do otwarcia jest śmieszna i banalna,(piszę o naszej pracy ,czyli kobiet)ogarnijcie się Baby ,bo zapewniam was ,że ten odkurzacz to przyjemnosc. Szczerze powiedziawszy ja mam więcej pracy w domu gotujac ,sprzątając i zajmując się dzieckiem :)))
Kolejną sprawą która nie daje mi spokoju to fakt czy pseudonim migotka należy do kobiety bo w tłumaczeniu(migotka to kobieta oglądająca się za wieloma mężczyznami w wiadomym celu) hmm myslicie ,że kobieta nazwała by się tak obraźliwie?......
pozdrawiam i do jutra
anonim - 2011-10-26 21:55:56 odpowiedz | cytuj
Ludzie zakończmy z tym głupim procederem oczerniania firmy i dajmy spokój z tymi wpisami. Zajmijmy się pracą,bo ta sytuacja doprowadzi do tego ,że zaczniemy patrzeć na siebie nieufnie i podejrzliwie a co za tym idzie atmosfera zrobi się stanowczo za gęsta:)))
Proponuje jeśli chcecie jeszcze cos dodać podpiszcie się pod swoim komentarzem ,ponieważ stanowimy jeden team i powinniśmy się dogadać ponieważ tylko zgrany zespół procentuje i gwarantuje dobrą , zespołową pracę. Wiem to z doświadczenia.
pozdrawiam Iwona
dyrektor - 2011-10-26 22:10:14 odpowiedz | cytuj
Panie prezes chyba popijemy a nie po pijemy (ort.) a co do migotki proszę sprawdzić w google. Myślę że w tym wypadku chodzi o migotkę z muminków.
ona - 2011-10-26 22:41:12 odpowiedz | cytuj
''uderz w stół a nożyce same się odezwą''
migotka to jednak nie Hans Kloss(J23)
a miałam nadzieję:))
mika - 2011-10-27 12:45:43 odpowiedz | cytuj
ja p.....lę z kim ja będę pracował wy do przedszkola się nadajecie jajaś migotka hans klos j23 żałosne z was lenie.
Hans Kloss - 2011-10-27 13:23:52 odpowiedz | cytuj
Co tam robaczki? Dalej się lenicie? Co tam słychać u naszch księżniczek? Tak to już jest że jak ktoś nad wami z batem nie stoi to narzekacie.
Hans Kloss - 2011-10-30 14:04:46 odpowiedz | cytuj
Masakra. Po tych rozładowanych tirach to już mam serdecznie dość. Gdybym wiedział że będę prezenterem handlowym i zarazem tragarzem i magazynierem nie podpisałbym umowy. Za grafik 12,12,8,8, też dziekuję bo miała być praca 8 godzinna tak mnie zapewniano do tego jeszcze odpowiedzialność majątkowa od pierwszego miesiąca....pięknie. Co do dziewczyn to nie wiem czemu takie są wpisy. Dziewczyny pracują ile trzeba tylko szkoda że mają żmiję wśród nich która kala własne gniazdo tylko dlatego że jest zazdrosna. Chłopaki są spoko ale jest kilku którzy unikają pracy i nie chcą się przemęczać. Pozdrawiam
dragon - 2011-10-31 21:42:37 odpowiedz | cytuj
I co AVANS-iki...EURO rządzi ! Odpowiedzialność od pierwszego miesiąca i w grafiku 12 godzinny dzień pracy...szkoda, że na rozmowie kwalifikacyjnej i podczas podpisywania umowy tego nie powiedzieli....EURO rządzi !
misia - 2011-11-01 14:54:44 odpowiedz | cytuj
Umawialiśmy się inaczej co do odpowiedzialności materialnej nie miała być od pierwszego miesiąca.... tak samo jak z 12 godzinnym dniem pracy...też nikt tego nie mówił. Takie praktyki to są mi znane z biedronki. Wczoraj przez pół godziny była otwarta roleta....tak samo jak chodzący pomiędzy towarem robotnicy robiący sufit....będą braki w towarze będziemy płacić jak za zboże. Dodam że odpowiedzialność materialna wg przepisów powinna być wtedy gdy nie ma osób postronnych i obcych na sali. Przemyślcie to. Pozdrawiam serdecznie
BOA - 2011-11-01 18:18:37 odpowiedz | cytuj
Przestaniecie w końcu użalać się nad sobą na forum ?!!!
Idźcie do radia Maryja tam was wysłuchają i dostaniecie błogosławieństwo na dalszą ,jakże ciernistą drogę w media expert:)
Natomiast tak poważnie ,jesli nie podoba wam się praca bądź firma to wynocha przecież to nie obóz pracy i nikt nikogo na siłę nie tu trzyma .
anonim - 2011-11-01 18:23:36 odpowiedz | cytuj
do "ona" wydaje mi się, że "mądre i fajne kobiety" "matki" nie palą papierosów....prawie każda z Was pali. Miłej pracy życzę.
,,, - 2011-11-01 18:32:17 odpowiedz | cytuj
prawie ,no właśnie prawie ...
a@b - 2011-11-03 21:56:45 odpowiedz | cytuj
Po 11 godzinach pracy, dodam że ciężkiej pracy człowiek ma już dość. Jeśli tak ciężko pracujemy to powinniśmy pracować na 2 zmiany tak jak było na początku poza tym zimno jest na tej sali. Bardzo mi się podobał ten tekst pewnej osoby że jak będziemy pisać na forum to klienci to przeczytają i nie będą kupować.... ja mimo że czytałam opinie o biedronce i polo markecie robię tam zakupy nie sądze że te wpisy mają wpływ na klientów....szkoda gadać.
x