logo MediaExpert

MediaExpert

Poznań

Opinie o MediaExpert

koko 2010-03-04 01:08
Szukają non-stop... Co chwile ktoś nowy, co chwilę ktoś się zwalnia lub sami zwalniają za byle gówno... Ale to nie tylko tam. (usunięte przez administratora)
3
anonim 2010-10-23 02:29
anonim - 2010-03-04 20:15:05

Odradzam prace w tej firmie, niech nikt siÄ? nie da skusiÄ? na pseudo-profesjonalizm, bo potem bÄ?dzie p??aka?? z r????nych powod??w a najbardziej finansowych!!!

Mediaexpert m??wimy NIE w Poznaniu!!!

gówno prawda! firma dobrze płaci tym co pracują! polecam!!
CaNo 2010-11-07 22:12
Osoby ktore chca pracowac w firmie ME sa wynagradzane adekwatnie do zaangazowania i wynikow!
Jesli nalezysz do osob ktore potrafia nic nie robic, panoszyc się oraz marudzic to najlepiej zwolnij się sam!

Pozdrawiam
CaNo Leszno
1
arica 2011-01-28 03:13
PRACOWALAM W TEJ FIRMIE! ! ATMOSFERA PRACY FATALNA I JAK KOLEGA POWIEDZIAL ZWALNIAJA ZA BYLE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NA KONIEC WMAWIAJA CI, ZE TO TY JESTES BEZNADZIEJNY I NIE ROZWIJASZ SIE W ICH FIRMIE: NIC TAK NIE PODBUDOWUJE CZLOWIEKA NA DUCHU I WZMACNIA WIARE W SIEBIE JAK USYSZEC TAKIE SLOWA; A NAJLEPIEJ TO JESZCZE DAC SIE IM I UWIERZYC W TE BREDNIE: ZEBY PRZETRWAC W TEJ FIRMIE TRZEBA WYROBIC SOBIE DOBRE UKLADY I BYC ZAAKCEPTOWANYM PRZEZ KOLEGOW Z PRACY: JESLI TAK SIE NIE STANIE TO \" DOBRZY KOLEDZY\" ZAWSZE WYMYSLA JAK TU NOWEGO WKRECIC; ZEBY POTEM BYLA PODSTAWA DO ZWOLNIENIA:
3
znany redakcji 2011-04-22 00:49
Teraz mają nowego Generalnego :) po Telpolu czas na TERG
1
anonim 2011-04-22 20:22
To co piszą poprzednicy to niestety prawda, firma fatalna jeśli chodzi o atmosferę i warunki pracy, włazidupstwo i nic więcej, o kasie nie wspomnę szkoda słów. Każą oszukiwać klientów wciskać im po cichu gówna typu przedłużona gwarancja lub raty droższe niż w lombardzie, o których kliencie nic nie wiedzą, myślą że kupują na 0% bo tak było w reklamie. Przyjeżdża RKS i cie opitala dlaczego do suszarki za 99 zł nie sprzedałeś PG za 70 zł i to jeszcze na raty gdzie kient jak to policzy po dwóch latach zapłaci 400 zł. ABSURD jak taki mądry to niech stanie przez miesiąc na sklepie i pokaże do czego jest zdolny, a nie tylko ludzi opitalają i wypełniają te swoje durne tabelki.
4
pracownik 2012-04-14 07:45
Zgadzam się z tą opinią całkowicie.Warunki w tej firmie są fatalne,dla wszystkich kierowników pracownik jest NIKIM...No,ewentualnie maszynką do robienia pieniędzy...Żeby nie było,byłem bardzo dobrym pracownikiem,pokazałem na co mnie stać a po roku byłem już nie potrzebny...Pracowałem w regionie (usunięte przez administratora)Masakra...Co ten człowiek robi w tej firmie?!Kompletnie nie zna się na rzeczywistości sprzedaży,nie wie jak wygląda praca z Klientem i nie dba o swoich pracowników.Jeżeli komukolwiek zależy na losie tej firmy to niech najpierw zastanowi się jakich ludzi zatrudniają na kierownicze stanowiska....Pozdrawiam.
2
2013-10-05 00:30
3 z przodu na sklepie? zapomnij, jedynie że będziesz jakimś kierasem, ale to zazwyczaj awans owszem jest ale opiera on się na poklepaniu po plecach a na pensje się nic nie przekłada. Albo programy bonusowe, że niby takie kokosy, to są niemozliwe do wyrobienia. Albo żałosne i przytną Ci na czym innym. NIE POLECAM
3
yares 2013-10-06 22:50
Cóż, to ja dla odmiany powiem że w Media Expert pracuje mi się super. Pieniądze, to jedno... ja dla samej atmosfery i ludzi, którzy tam pracują wstaje rano i idę na zmianę. Pozdro ME Team Ostrów!!!! :D
2
Janek_Wit 2013-10-18 16:40
Cóż, jeżeli miałbym ocenić pracę w Media Expert dałbym jej 8/10.
Wiadomo praca jak każda inna w sklepie, wyrabiasz normę jest ok, nie wyrabiasz robią się schody. Myślę, że wynagrodzenie to też bardziej kwestia zaangażowania i trochę wyłączenia swojego "JA", którym kierujemy się wciągu normalnego dnia. Także, polecam... ale tylko tym którzy wiedzą o co chodzi w sprzedaży :)
4
bix 2013-10-23 15:52
ja również poleciłbym pracę tam osobom chcącym i lubiącym sprzedawać. jak macie takie predyspozycje, to praca na pewno wam się spodoba
ewelka 2014-01-27 21:55
Musze powiedzieć,że ktos kto ma dobry kontakt z ludźmi,mający gadane jak najbardziej może się zatrudnić.Pensja w zależności od zaangazowania.Godziny kiepskie,brak urlopu w grudniu.Nocne wyprzedaże nie planowane.Czyli 2 dni wcze sniej mówią ci że pracujesz do 22.Nie wazne czy masz wolne,masz być.Nawt jak nie ma ludzi na sklepie i tak masz mnóstwo zajęc na sklepie,firma dba żeby pracownik się nie nudził.(usunięte przez administratora)
5
swidnica 2014-03-18 21:52
Pracuję w firmie od 4 miesięcy i jeszcze nie "udało" mi się zejść poniżej 2500zł netto ( NA RĘKĘ) (usunięte przez administratora)nie potrafi sprzedawać to nie zarobi i będzie oczerniał firmę.
1
HANDLOWIEC 2014-03-23 20:38
Chce się zatrudnić w me na stanowisku rtv albo duże agd moje wymagania w stosunku do zarobków to min 2800netto nie licząc grudnia ok 5000-9000Zzł , W tej chwili pracuje w domexie i tyle do niedawna zarabiałem ,duże doświadczenie w handlu
CZY TO JEST MOŻLIWE W TERGU
as 2014-04-05 09:23
Handlowiec... ty chyba se jaja robisz:P 2800 netto hahahahah zart dnia
5
szczepciu21 2014-05-08 15:54
Pracuje od 2 lat i jest super:)Pozdro ze Świnoujścia
XXL 2014-05-10 17:09
Witam

Przechodzę właśnie z Domexu do Tergu. Ile można zarobić na działach RTV/IT/AGD w dużym, dobrze prosperującym sklepie? Dotychczas w Domexie max zarobiłem 7000 zł. Czy to jest możliwe w Tergu? Pozdrawiam wszystkich. Pytanie ma charakter grzecznościowy.
1
ale jazda 2014-05-12 10:12
w domexie wycigałes tyle chyba w swoich snach albo jako RKS - wiem coś o tym bo tam pracuje.
3
Tytan pracy 2014-05-12 22:35
Matole tyle się zarabiało w Domexie jak potrafiło się sprzedawać a że jesteś pewnie z jakiegoś wypizdowa, to wydaje ci się to kosmiczną sprawą!Zarabiało się masę kasy w Domexie! Niestety te czasy odeszły wraz z prowadzeniem produktów niepremiowanych i obcięciu 30% premii! Dalej pluj jadem! Z resztą jak nie pytam ciebie głąbie tylko osób z Tergu. Ponawiam pytanie: czy w Tergu można dobrze zarobić i jak tak to ile?
kaktusek 2014-05-15 22:23
moze macie jakies informacje na temat tego jakie sklepy przejmuje terg od domexu??
2
xxx 2014-06-02 16:02
W ME można zarobić max 2k, ale trzeba podpier kierownikowi innych i donosy co dzień, a tak w ogóle to totalny syf i kupa ubezpieczeń!!!!!
2
.......... 2014-06-21 19:34
pensja wahała się od 1600 - 2300. Więc spora rozbieżność. Jak zaczniesz pracować w jakiejkolwiek sieci agd to odezwij się na agdrtv@strona.pl
2
The Power Of Avans 2014-06-26 19:25
No i co Tergowcy ?? Widze ze wasze burki chodza po sklepach AVANS-u i na sile chca poprzejmowac najlepszych handlowcow. Czyzby zdaliscie sobie sprawe ze nie wygracie z Nami. A moze boicie sie tego co nastanie?? W ogole to kto zatrudnil ta oferme od rekrutacji - toz to dziecko a zgrywa wazniaka :) Niech pogada ze mna albo z ktoryms z innych kierownikow to go smiechem zabija. Juz nie jeden do was przeszedl i dzis najchetniej to z podkulonym ogonem by do Nas wrocil pomimo tego ze oglosilismy upadlosc. Hehehehe. Frajerstwo !!!!!
3
nowy 2014-09-12 14:43
witam,
aplikuje do me.
czy moze mi ktos odpowiedziec, czy pracownicy tam przydzielani sa do konkretnych dzialow, czy kazdy jest odpowiedzialny za wszystko. no i jezeli jednak jest dzialowosc, to po ile osob pracuje na kazdym dziale?
dzieki pozdro
1
lukasz_AW 2014-09-18 16:24
A czy przynosiliście po przyjęciu zaświadczenie o niekaralnośći? i Co Wam po rozmowie powiedział rekruter ja rozmawiałem z 30 minut z pracownikiem HR
5
telefan 2014-09-19 09:27
Fundusz Inwentaryacyjny w Media. Jesli w okresie zatrudnienia były zmiany kadrowe i nie podpisywaliście w tym dniu nowej umowy o wspólnej odpowiedzialności materialnej (zmiana udziału procentowego w odpowiedzialności), pracodawca nie może was obciazyc za braki inwentaryzacyjne. Okres przedawnienia mija po 3 latach od zwolnienia. Zainteresowanych zapraszam na telefan@vp.pl
4
Łukasz 2014-10-06 20:17
Witam,

Ja może na inny temat ale związany z MEDIA EXPERT Poznań na Malcie jak i w całej Polsce. Zbieram ludzi aby złożyć grupową skargę na ten sklep i ich praktyki do UOKiK.
Zaznaczam ,że sklep zmusza ludzi do ubezpieczeń na życie/sprzęt jeżeli ktoś kupuje na raty wciskając ludzią ,że tego nie można cofnąć.
Tak samo jest z reklamacją mimo Reklamacji Ustawy Konsumenta kombinują wprowadzając klienta w błąd i dają na gwarancje bez naszej zgody!

Proszę o kontakt :
Zrobimy to razem!!!!
szybkie.odszkodowania@gmail.com
3
tytus 2015-01-16 19:26
he he ja również dość czesto widziałem tę rekalame (az za czesto). z czego wynikaja niektóre sytuacje np. zarobki i premie przyznawane pracownikom. Czy ktoś wie od czego jest to zależne? Ogólnie wydaje mi się, że nie macie aż tak źle....Obecnie szukam pracy i chyba będe skłonny aplikować .A jak wyglada system rekrutacji nowych osób, a dokładnie z ilu części się składa, możecie mi napisać?
1
Promek 2015-02-16 16:12
no właśnie dostałem wiadomość z drugiej części rekrutacyjnej tzn. (tajemniczy klient) bardzo dziwne jest to dla mnie. Mam iść do sklepu ME napisać dokładny adres i jeszcze imię i nazwisko sprzedawcy do tego jeszcze iść do sklepu konkurencji i zrobić to samo. do tego masa pytań... Jak to wygląda w praktyce ???
1
Avansista 2015-02-18 15:14
Pytanko do Domex-owców którzy obecnie pracują w Tergu.
Porównajcie jak możecie pracę w Domexie a Tergu.
mijuuujako 2015-02-18 16:22
podstawa na umowie na reke 1900 to sie liczy
1
Łysy 2015-02-25 13:36
Witam pracuje już parę lat w ME. i powiem tak jak ktoś chce to zarobi jak nie chce nie zarobi I tak samo jeżeli ktoś chce awansować i się wykaże to awansuje
i tyle .Zarobki adekwatne do zaangażowania (wyników) podstawa i dwie premie + małe bonusy .www.mediaexpert.pl. W zakładce INFORMACJE-PRACA (zamieszczona na dole strony internetowej) prosimy o wybranie interesującej Państwa oferty i zaaplikowanie na nią za pomocą przycisku „Aplikuj”. :))))) pozdro
1
karinka 2015-04-13 16:57
Zawsze mnie bawiło jak sprzedawca w takim sklepie przeżywa i dwoi się i troi żeby wcisnąć głupią gwarancję i jakieś raty. Człowiek chce kupić sprzęt jak bułki w sklepie a oni zachowują się jak "baby targowe". Czy na serio każdy sprzedawca musi tak "wciskać" ubezpieczenia, jakieś listwy antyprzepięciowe i zakupy ratalne?
Jako klientka nieprzyjemnie się czułam kupując w tym sklepie... nie wspomnę o komentarzach typu "co wzięła, sprzedałeś gwarancje?" . Cóż są sklepy i są sklepy...
4
dziadu 2015-05-08 18:38
Wyrażę swoja opinię na temat pracy w Media Expert Terg, mianowicie pracuje tam już 3,5 roku praca jak każda inna "jak się ułożysz tak się wyśpisz". Oznacza to nic innego jak to , że im więcej wkładu twojego jest w sprzedaży tym większą kasę zgarniesz 10-go. Atmosfera w każdym sklepie inna wszystko zależy od ciebie , fajnego albo nie kierownika, fajnego albo nie regionalnego, jeżeli są dogadani to fajnie się pracuje, tak wiec zależy na kogo się trafi. Kasa w mojej opinii fajna jak wspomniałem wyżej ile sprzedasz tyle masz, jest podstawa +premia uznaniowa + premia sklepowa za wyrobienie planu + premia za produkty płatne+ nadgodziny. Ja będąc specjalistą w POK w stosunkowo małym sklepie ostatnio zarobiłem 2650 zł. Pensja waha się tak od 2200-3100 zależy od miesiąca uwzględniając to, że mało sprzedaję na sali. Śmiało mogę polecić ta prace ludziom o mocnych nerwach (klienci), oraz ludziom którzy idą do pracy pracować a nie poleniuchować.
3
pytanie 2016-04-06 20:08
mam pytanie dot. szkoleń dla doradców klienta - są one na miejscu czy trzeba jeździć do innego miasta?
niko 2016-04-08 08:42
Szkolenia odbywają się na drugim końcu Polski:Wągrowiec, Gorzów Wlkp, Piła, Kalisz, Łódź to norma. Ciągłe delegacje za które zwracają tylko tyle ile im się podoba. Ciągły mobbing mylony z couchingiem. Kompletnie niejasny system wynagradzania. Wypłata (a nie tylko premia) jest uznaniowa i kierownik w całości decyduje o tym ile masz zarobić i nie ma to nic wspólnego z tabelkami. System magazynowo kasowy jest tak beznadziejny zę przy przyjmowaniu i wydawaniu towarów powstają różnice na strasznie duże kwoty. Oczywiście winni sprzedawcy a nie kierownicy. Fundusz inwentaryzacyjny to ściema. Jak odchodzić(czytaj zwolnienie dyscyplinarne) to płacisz za to co zginęło lub czego w ogóle nigdy nie było przez co tracisz dwie wypłaty i odprawę łącznie z urlopem. L4 i urlopy rozliczane tak że PIP siedzi im ciągle na karku. Wypłaty nigdy na czas bo okres rozliczeniowy wynosi ponad miesiąc przez co możesz być nawet 10 dni bez kasy. Wieczne nadgodziny które są fałszowane w czasie pracy. Rozmowy kwalifikacyjne prowadzone tak by werbować ludzi z innych firm a potem kopniak na bruk. Wcześniej pracowałem w wielu firmach w tym w RTVEUROAGD i tylko tam mogę powiedzieć że było gorzej. Obu firm jak i pracy w handlu elektro nie polecam. Nigdy więcej :(
3
razmus 2016-04-09 21:16
Chłopaki z których zrobili kozłów ofiarnych po inwenturze na Malcie, robią pozew zbiorowy. Ma ktoś do nich kontakt? Niedługo i u nas będzie, i już wiem kto będzie kozłem :(
3
arek 2016-04-19 12:51
Ja tam jestem zadowolony z pracy. Pracuje ponad rok czasu. Wcześniej pracowałem w RTV Euro AGD i sam rekruter przyszedł do mnie do sklepu i zaproponował mi pracę. Na początku załowałem bo pracy faktycznie jest więcej i mają większe wymagania ale dużo lepiej płacą co w mojej sytuacji jest ważne. Jak ktoś lubi spzedawać to spoko ale jak ktoś ucieka od klientów i nie lubi z nimi gadac to lepiej zeby nie pracowal w sprzedaży
1
szadol 2016-04-22 11:27
Ja również pracuję już od dłuższego czasu w Tergu i nie spotkałem się z opóźnieniami w wypłacie, rozliczeniu delegacji czy o zgrozo z płaceniem za remanenty, po ostatnim zwrócono nam fundusz remanentowy bo było wszystko w miarę ok, pracuję już w kolejnym mieście i ani tam ani tu problemów nie było, zarabia się dobrze o ile ktoś chce zarobić, bo jak nic nie robi to nie dziwmy się że pracodawca elimiuje takowego pracownika.
burylas 2016-07-12 22:10
praca spoko, ale ja wychodzę z założenia, że ile dasz od siebie tyle dostaniesz od pracy. nie ma co się oszukiwać. lenie zawsze będą narzekać na wszystko dookoła
denis 2016-07-13 16:20
a oprócz podstawy jest premia? Każdy pracuje na nią na swoj rachunek?
mexx 2016-12-17 12:50
widac ze gora czuwa ,kto pisze o tej firmie dobre opinie chyba na glowe upadl

odpowiadasz za inwentury,jak brakuje ty bulisz ,wiec wyobrazcie sobie jaka motywacje masz kiedy nie wiesz ile ci zabiora
druga strona medalu jest wciskanie rat(uslug finansowych ) i ubezpieczen
to ja dziekuje 1600to mam wbiedronce,silka za free i premia tez jest a za braki nie odpowiadam
3
arek 2016-12-31 10:20
Ja pracowałem jeszcze z rok temu i nie mam nic do zarzucenia raczej. Może oprócz tego, że mnóstwo pracy jest. Ale placą spoko i umowa o pracę jako plus
gosc 2017-01-02 22:46
Jakim prawem usuwane sa obiektywne ,rzeczywiste opinie?Firmie jest wstyd przed tym jak traktuje pracownikow,ze boi ujawniac sie fakty?Troche to dziwne prawda?
3
Kamil 2017-01-30 18:55
A jak mozna awansować po jakim czasie jak to wyglada? I o co chodzi jako prezenter handlowy sprzedawca mam szkolenia w innych miastach?
Antoni 2017-02-11 09:32
Ostatnio jest sporo ogłoszeń z MediaExpert. Szukają doradców klienta, jest napisane że średnia płaca wynosi 4300... a jak jest naprawdę? Czy może ktoś uczciwie opisać sytuację? Sam pracuje w handlu i zarabiam 2200 netto, czy warto mi zmieniać pracę? Na ilę mogę liczyć w MediaEkspert?
Xxx 2017-02-19 10:05
Jeśli będziesz kiepski to zarobisz właśnie około 2200, jeśli dobry to 2800-3000
Więc raczej warto, jeśli ci zależy, a nie pracujesz tylko po to żeby żona nie warczała :D
Wymagania są naprawdę duże, trzeba mieć mocną psychikę
madKING 2017-02-21 02:18
Czytam te komentarze i az mnie oczy bolą od tej cebuli, dobrze napisales, jak sie w ch"!& wali to nigdzie sie miejsca nie zagrzeje.Jesli chodzi o układy to ciekawy jestem ilu sie znajdzie takich na tym forum co to by nie chcialo "wkręcić" swojego ziomka, przyjaciela, koleżanki czy innego wujka albo stryjka, taka mamy mentalność, zawsze chcemy dobrze dla swoich a innych "obcych" albo chcemy ich ujebac albo zazdroscimy im tego ze sa lepsi bo zamiast pierdolic glupoty ciężko pracują. Patrzcie na siebie bo kazdy kreuje swoje otoczenie , ja pracuje obecnie 1.5 miesiąca i moge smialo powiedzieć że atmosfera wśród pracowników jest świetna,natomiast relacje z Kierownictwem to u nas rzecz czego inni moga nam pozazdrościć !!!! Spoko chlopaki zawsze gotowi do pomocy. Wiadomo ze zawsze sa jakies zgrzyty, ale zawsze po wymianie zdań i argumentów każdy wraca do pracy i daje z siebie 1000% I TAK SIE ROBI WYNIKI I ZARABIA KASE, bo nie chodzi o to zeby dac rybakowi rybe, bo jedną zje i dalej będzie głodny, daj mu wedke to sobie sam tych ryb nalapie :) Pozdrowienia z Mazowieckiego. 100% pozytyw zarowno dla Firmy jak i autora postu :)



Ps. Najlepsza obsuga POK w kraju, Piekna i Bestia :)

Mialo być krótko ale nie ma lipy :D Z fartem współpracownicy, duzych premi i wysokich wygranych !!!

madKING
alo 2017-05-14 17:57
Nie jest bardzo lekko, ale kasa dobra i na czas i udzie spox. Generlanie git w sumie
Kandydat 2017-05-25 11:05
Wrzuci ktoś opinie o pracy w biurze? Sekretariat, księgowość, kadry etc.
Interesują mnie godziny pracy, zarobki, nadgodziny, zaplecze świadczeń socjalnych, atmosfera itp.
Zostaw swoją opinię o MediaExpert - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MediaExpert