Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
magz - 2015-02-25 23:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@łódź, no i jak tam podjąłeś jakaś decyzję? W sumie kasa nie jest zbyt wielka, ale na życie starczy, takie bez szaleństw. Możesz napisać jak w ogóle wyglądała tutaj ta cała rekrutacja? O co takiego Cię pytali i w ogóle po jakim czasie oddzwonili? Rekrutacja była jednoosobowa, czy zaprosili na spotkanie grupę?
zdjecie uzytkownika
kontroling - 2015-03-09 15:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałbym aby ktoś powiedział mi coś na temat pracy w controllingu w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
kontroler - 2015-03-23 21:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiadomo cos o tym controllingu??
zdjecie uzytkownika
M - 2015-04-17 10:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy jest ktoś, kto potrafi powiedzieć coś konkretnego o pracy w dziale marketingu? Dostałem zaproszenie na rozmowę i nie wiem jak mam teraz, czytając te wszystkie opinie, podejść do tematu.
zdjecie uzytkownika
ims - 2015-04-22 08:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja potrafię, co konkretnie chcesz wiedzieć ?
zdjecie uzytkownika
do marketiungu - 2015-04-26 18:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak wygląda atmosfera w dziale marketingu, czy można realizować w spokoju swoje działania, czy jest duży budżet itd.
zdjecie uzytkownika
były niedoszły PH - 2015-05-15 18:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w krótkich słowach, rekrutacja - żenada (młoda dziewczyna zadaje pytania, na które sama mogłaby sobie odpowiedzieć czytając CV, nieprzygotowana, ciągle nabierała wody w usta, kiedy ją spytać o szczegóły), oczekiwanie na odpowiedź to 2 tygodnie i to jest najśmieszniejsze, bo każdy kto poszuka w necie info n/t firmy wie, że rekrutacje są sztuczne (nepotyzm), bo zatrudniani są znajomi, rodzina i ładne dupeczki. tak, tak - nie łudźcie się, że to kwalifikacje czy doświadczenie decydują.
ogólnie szkoda tych kilkudziesięciu minut, bo przecież teraz nikt mi ich nie zwróci
zdjecie uzytkownika
claudio - 2015-06-19 18:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rzeczywiście poziomu rekrutacji w PGF nie można okreslić jako specjalnie wysokiego. Inna sprawa , że jednak mimo wszystko jest to grupa w której na pracy zależy wielu osobom. Toteż jednak polecam przejść te rozmwoe i aplikować. Tutaj przykładowa oferta http://www.pracuj.pl/praca/doradca-klienta-krakow,oferta,3946437
zdjecie uzytkownika
doradca klienta - 2015-07-08 12:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Byłam na rekrutacji w regionie (nie centrala) i niestety ale jest to strata czasu. Nie rozumiem jak można angażować kogoś z 5 letnim doświadczeniem na rozmowę w której proponuje się podstawę w wysokości 2,5 k brutto. Moje zarobki od 3 lat wynoszą 4,5-8,0 k netto więc rozmowa szybko się z kończyła bo nie mam czego tam szukać. Za taką stawkę powinniście zapraszać osoby z maksymalnym rocznym doświadczeniem, które dopiero pojawili się na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
a to dobre - 2015-08-09 23:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@doradca klienta, może PGF to jedna z tych firm, które zatrudniają ludzi z doświadczeniem owszem, ale nie ma dla nich znaczenia, ile konkretnie przepracowałeś. Tu chodzi o to, czy miałeś kontakt z klientami, i tak musisz dostosować się do nich. A zarobki, które Ci zaproponowali to norma na start w większości firm.
zdjecie uzytkownika
ping pong - 2015-08-10 16:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [a to dobre - 2015-08-09 23:27:04]:
4,5-8,0 k netto.....i szukałas pracy? Kity walisz jak sk....syn !!!
zdjecie uzytkownika
major - 2015-08-31 11:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
karlos - 2015-09-09 12:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@major, ja to nie uważam, żeby była to firma krzak, są dość znani mimo wszystko. A teraz w ogóle szukają specjalisty do spraw sprzedaży. Zatrudniają w dobry sposób bo na dwie zmiany, więc jest się w miare elastycznym w życiu. Można pracować na cały etat albo na pół. I dofinansowują pracownikom pakiet Fit Profit.
zdjecie uzytkownika
Kier - 2015-09-16 16:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na telemarketera wymagają min średniego lub wyższego i umowę śmieciową.Może zatrudnią dr.prawa -śmieszne
zdjecie uzytkownika
Madzia05 - 2015-09-16 21:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje w tej firmie na stanowisku Specjalista ds. sprzedaży telefonicznej i mógłby się podzielić opinią na temat pracy? Jakie zarobki jeśli chodzi o podstawę i gdzie w ogóle mieści się ich Call center, ktoś wie?
zdjecie uzytkownika
Madzia05 - 2015-09-16 22:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi mi o Call center w Łodzi, czy jest na Zbąszyńskiej 3?
zdjecie uzytkownika
Marecki - 2015-09-24 17:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nikogo do pracy nie zmusza a PGF nie robi nic czego nie robili by w innych Rossmanach, Sonoko itp. Takie firmy robią wszystko to na co pozwala im państwo !! Ja po 4 latach w PGF w Łodzi śmiało stwierdzam, że było to ciekawe doświadczenie zwłaszcza poznając zachowania ludzi. Jak by nie było przyjęli mnie w wieku 19lat praktycznie bez wykształcenia no i tuszy też się trochę zgubiło :D Jak ktoś nie ma pracy polecam na start ale ogólnie to polecam się uczyć :p
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-09-30 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odezwali się do kogoś na Doradce Klienta do Łodzi?
zdjecie uzytkownika
KTOS - 2015-10-06 14:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś może pracował bądź był na rozmowie do działu analiz?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-10-07 16:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sami krzykacze i narzekacze - a jak się ktoś chce czegoś dowiedzieć to cisza. Ehhh
zdjecie uzytkownika
oika - 2015-10-09 15:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
musze sie zgodzic z toba @Tomasz ze narzekajacych sie sporo znajdzie ale nie dajacych merytorycznej odpowiedzi. ale chyba nie moze byc zle w tej firmie. w koncu Polska Grupa Farmaceutyczna jest jedną z największych i najbardziej nowoczesnych firm zajmujących się dystrybucją leków a także świadczeniem usług dla aptekarzy i producentów farmaceutycznych i istnieje na polskim rynku az od 15 lat. wiec moim zdaniem sie dosyc preznie rozwija przez co i klienci i pewnie pracownicy sa zadowoleni
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-11 20:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Specjalista d.s sprzedaży. Pieniądze marne, najpierw 1800, a po 3 mieś. 2000 BRUTTO!! Do tego premia, ale nie jest ona łatwa do wypracowania, trzeba się nieźle natyrać- generalnie przez pare miesięcy nie ma co liczyć na dodatkowy grosz. Dodatkowo dziwna polityka Firmy, np. konieczność wykorzystania całego urlopu w danym roku, obowiązek zostawania po 11 h. w pracy ( do odbioru, gdy dziewczyna z drugiej zmiany nie może przyjść)...Generalnie nie inwestują w pracownika i mam wrażenie, że na tym też bazują dochody Firmy, na miernych wynagrodzeniach dla pracowników i to nie tylko na tym dziale ,ale również np. na magazynie. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-10-13 10:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oika - 2015-10-09 15:36:15]:
Pytanie czy narzekają dla zasady czy maja jakieś doświadczenia. W każdym razie, jeżeli tak odpowiadają na konkretnie postawione pytania w pracy, to nie dziwię się, że na temat każdego pracodawcy będą mieli jakieś "ale". Zwyczajnie są słabymi pracownikami :)
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2015-10-24 21:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś by mógł coś powiedzieć na temat pracy Doradcy Klienta Mobilnego w PGF?
zdjecie uzytkownika
maryna - 2015-11-11 23:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Katarzyna, ja to nie widzę nawet żeby kogoś takiego teraz szukali do pracy. Wiem, że szukają doradcy handlowego. Zapewniają cykl szkoleń wdrażających do pracy. Dostaje się narzędzia do pracy takie jak samochód służbowy, telefon komórkowy czy laptop. Prócz tego jest jeszcze dofinansowanie do pakietu sportowego Fit Profit.
zdjecie uzytkownika
logo - 2015-11-14 02:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co mnie cieszy to fakt, że jak uda mi się już z nimi podpisać umowę to będę częścią grupy współpracującej na szczeblu międzynarodowym
zdjecie uzytkownika
eoko - 2015-11-16 19:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
samochód służbowy, telefon komórkowy czy laptop to postawowe narzędzia przy każdej pracy z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
aguszcz - 2015-11-18 22:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ja się spotkałem to jednak nie w każdej firmie oferują oni laptopa. No ale zazwyczaj takie są te narzędzia pracy.
zdjecie uzytkownika
ogorek - 2015-11-30 23:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowalem w tej ,, firmie''3, 5roku.Oboz pracy dla samotnych niemajacych rodzin.Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
trt - 2015-12-09 16:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej nadal jest rekrutacja w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna Sp. z o.o., na stanowisko pracowniak działu transportu lub doradcy klienta w Łodzi..
zdjecie uzytkownika
daro - 2015-12-15 10:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trt - 2015-12-09 16:23:59]:
Co z tego - pewnie znów będzie tak, że rekrutacja zostanie zawieszona a po pewnym czasie ponownie pojawi się to samo ogłoszenie.
zdjecie uzytkownika
kawalin - 2015-12-19 19:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wydaje mi się, żeby tak było, bez sensu to w ogóle i dla firmy i dla ludzi, niby po co polskiej grupie farmaceutycznej miałoby być potrzebne takie dodawanie ogłoszeń...
zdjecie uzytkownika
Wyrwichrupek - 2015-12-28 13:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
Pracowałem w tej firmie przez 3 m-ce na stanowisku: Specjalista ds. Sprzedaży Promocyjnej.
Moja praca charakteryzowała się:
sprzedaży produktów poprzez kontakt telefoniczny w trybie wychodzącym (obecnie wprowadzono nowy system, który sam wydzwania apteki), realizowaniu wyznaczanych celów, podtrzymywaniu dobrych relacji z klientem, dbanie o dobry wizerunek firmy, przekazywaniu raportów.
Szkolenie trwało ok 2 tyg. Polegało jedynie na słuchaniu prowadzonych rozmów przez innych Specjalistów ( 75 % ), Prowadzenie rozmów sprzedażowo - szkoleniowych przy asyście koordynatora ( 25 % ).
Plusy:
Umowa o Prace
Praca w systemie 8h15min od PN-PT Od 8 Do 16:15
Karta FitProfit (atrakcyjna cena)
Ubezpieczenie lekowe
Prywatna opieka medyczna (szpital w brzezinach/szybko umawiane wizyty)
Kantyna w miejscu pracy (dobre zupy/niska cena).
Minusy
Brak Możliwości rozwoju
Kierownik (Bardzo zamknięty dla pracowników, mało kontaktowy, brak pomocy/ zaangażowania z jego strony dla pracownika)
Koordynatorzy (jeden bardzo kompetentny, życzliwy dla innych, kontaktowy, reszta niekompetentna)
Bardzo duże cele sprzedażowe
Mała baza klientów
Zbyt duża powtarzalność akcji sprzedażowych (przy równoczesnych akcjach przedstawicieli innych hurtowni)
Problem z wyznaczaniem urlopów (firma oczekuje że pracownik wykorzysta pierwsze urlopy na żądanie)
Firma po wprowadzeniu nowego systemu podniosła cele o 100-300 %
Duża ilość połączeń.
Wynagrodzenie: Do 2300 netto (Po zmianie systemu przy bardzo dużym zaangażowaniu z dozą szczęścia 1800 netto)
Nie przedłużona została umowa bo na kilka dni przed końcem okresu próbnego dostałem infekcji gardła/wysiadło i poszedłem na zwolnienie.
zdjecie uzytkownika
dizap - 2015-12-28 23:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem rozczarowany ,bo zakres obowiązków jest naprawdę spory, a wynagrodzenie jest bardzo kiepskie. Czy PGF planuje zwiększyć wynagrodzenia albo dać jakieś inne benefity?
zdjecie uzytkownika
daro - 2016-01-04 21:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kawalin - 2015-12-19 19:35:22]:
i jak? ;)
zdjecie uzytkownika
dfgh - 2016-01-05 00:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dizap no ale to zakres obowiazkow zalezy od tego na jakim stanowisku sie pracuje, teraz jest na przyklad oferta na stanowisko doradcy klienta w Rzeszowie
zdjecie uzytkownika
mix - 2016-01-11 18:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zalezy to wszystko z pewnościa od stanowiska na jakie chcesz splikowac, znalazłamm oferte pracy na posade pracownika magazynu w łodzi,tu oferują umowe o pracę,benefity i dofinansowanie lekowe w 80 % wieć warto!
zdjecie uzytkownika
major - 2016-01-15 14:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
krotkoinatemat - 2016-01-16 14:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, pytanie!
DORADCA KLIENTA, PRZEDSTAWICIEL FARMACEYTYCZNY, PH ZWAŁ JAK ZWAŁ
-Ile kasy dostaje na dzien dobry?
-Jakie narzedzia pracy?
-Samochód i tel. można używać w celach prywatnych (oczywiście nie nadużywać)
-Jaką ma renomę PGF wśród klientów?

i nie obchodzi mnie atmosfera i ludzie którzy kierują tą firmą, poprosze konkretne odpowiedzi na pytania.

DZIĘKI
zdjecie uzytkownika
kawo - 2016-01-17 18:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na dzień dobry masz około 1800-2000 zł na rękę, ale do tego dochodzą miesięczne prowizje, choć to musisz wypracować, wiadomo, że pierwszym miesiącu nie będzie :) poza tym masz narzędzia do pracy i samochód ma ograniczoną liczbę prywatnych km
zdjecie uzytkownika
Fam - 2016-01-20 11:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Właśnie byłam na rozmowie jako specjalista do spraw sprzedazy i sama nie wiem co mam robić na początek proponuja 1850 brutto po okresie próbnym 2100 brutto a potem 2200 brutto umowę o prace oczywiście dają i jakiś procent od sprzedaży ale już nie powiedziali jaki . Może ktoś sie orientuje ile można tak napradę zarobić ze swprzedazy pytam tak srednio ile?
zdjecie uzytkownika
robert - 2016-01-20 21:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @Fam, że choć kasa nie jest za wysoka faktycznie, to warto spróbować. Popracuj miesiąc, dwa i zobaczysz jak to jest z tą prowizją. Ważne, że umowa jest od razu :)
zdjecie uzytkownika
3456 - 2016-02-14 18:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie ze mozna sprobowac..oczywiscie poki maja rektutacje, np. na stanowisko doradcy klienta w Katowicach wymagaja minumum rocznego doswiadczenia..
zdjecie uzytkownika
polejla - 2016-02-19 18:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
akurat rok doświadczenia to nie jest taki głupi wymóg @3456. po takim czasie człowiek już ma pojęcie o branży i prawach jakie nią rządzą ale nie ma utartych nawyków z jednego miejsca pracy.
zdjecie uzytkownika
wypas - 2016-03-07 20:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie czy jest szansa się załapać na specjalistę ds. sprzedaży promocyjnej w Łodzi? Dobrze, że jest umowa o pracę i zatrudnienie odbywa się na pełen etat, ale są szkolenia i najważniejsze można liczyć na ubezpieczenie lekowe.
zdjecie uzytkownika
Nowa - 2016-03-23 14:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzień dobry. Bylam dzis na rozmowie i dostałam prace na magazynie...czy moze ktos naswietlic, jak wyglada praca i jak z tymi premiami i czy jest az tak źle jak piszą?
zdjecie uzytkownika
kris - 2016-03-29 17:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nowa - 2016-03-23 14:33:29]:
Dzień dobry. Ja pracowałem tylko 3 miesiące mi tam się podobało gdyby nie moje problemy rodzinne to nadal bym tam został. Na początku jest ciężko trzeba się przyzwyczaić do pracy cały czas na nogach średni przelew za cały miesiąc przepracowania to 1600 zł z tymi premiami to różnie bywa trzeba się wprawić i nie robić błędów żeby dostać premię. 1 przerwa 30 min na 8-12 godzin.
zdjecie uzytkownika
jola - 2016-04-08 20:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzę, że w PGF można liczyć na solidną pracę, na każdym ze stanowisk :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa miła. przebiegała w kilku etapach. Po każdym z etapów Pan pytał czy jestem zainteresowane. Odpowiedź twierdząca. Przechodzimy do następnego etapu.
Pytania: Opowiadanie o swoim doświadczeniu w magazynie.
zdjecie uzytkownika
iza - 2016-04-11 09:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowa - 2016-03-23 14:33:29]:
i jak Ci sie pracuje?Bo ja jutro ide na rozmowe na pracownika magazynu?
zdjecie uzytkownika
senja - 2016-04-16 19:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krotkoinatemat - 2016-01-16 14:53:06]:
Się spytaj najpierw ile osób w zespole konkretnie dostaje tą premię, ile w ogóle i na ile ta premia będzie zależeć od ciebie? Bo się okaże, że właściciel kilu aptek nie dogadał się z prezesem w sprawie dzielenia zamówień i na rodzinnych aptekach tej dziury nie nadrobisz

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert