Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Pracowałeś w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
spiderman - 2014-11-04 11:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skąd wynika rozbieżność w zarabianych pieniądzach o której pisaliście? jedni bardzo mało, drudzy bardzo dużo... to kwestia stanowiska, premii czy systemu prowizyjnego? dziwne że jeszcze się nie przyzwyczailiście że wszędzie pracownika się traktuje się jakby chciał upchnąć po kieszeniach pół zakładu i wynieść
zdjecie uzytkownika
lady_ - 2014-11-05 15:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pgf to jest jedno wielkie nieporozumienie. Pracowalam tam 3 lata w lodzi. I moge powiedziec jedno DNO TOTALNE! nikogo tam nie szanuja licza sie tylko statystyki i pieniadze,a czlowiek to tylko maszyna ktora ma zapierdalac za smieszne 1300 zl bez premi bo zawsze cos zle i na dodatek na 3 zmiany. Nie zycze nikomu zeby trafil do tego (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-11-28 14:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
naprawde za cały dzień pracy zarabiacie tylko 1300 zł? to nie jest w sumie aż tak dużo, ale zawsze coś, to też prawda. Ale czy ja dobrze myślę, że praca jest dobra dla studenta, a ktoś kto faktycznie jest po farmacji i ma wykształcenie plus doświadczenie lepiej, żeby pracował w innym miejscu, gdzie więcej zarobi?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-01-08 16:29:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisuję się z poniższą opinią w 100%. Rekrutacja na stanowiska kierownicze powinna być prowadzona w obecności osoby , która zna system pracy, zakres obowiązków i posiada wiedzę w dziedzinie rekrutowanego stanowiska.

"witam, chciałbym podzielić sie wrażeniami rekrutacyjnymi.
rekrutacją na stanowiska kierownicze zajmuje sie dziewczyna 8-miesięcznym stażem pracy w PGF, studia ukończyła w 2012 roku
byłem na kilku rzmowach w swym życiu i niestety była to najbardziej beznadziejna rozmowa, kompetencje Pani(usunięte przez administratora)według mnie są bardzo skrome wręcz znikome ;), najlepsza była jej asystentka, która ........poprosru nic ;), reasumując poziom zerowy, jeśli firma PGF opiera się na tak malutkim doświadzceniu HR no to tylko pogratulować wybranym pracownikom - pozdrowienia dla Wszystkich"
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-01-13 15:21:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a słuchajcie, czy obecnie są nowe osoby zatrudniane czy nie za bardzo? mam dobre CV i doświadczenia też trochę mam, więc dajcie znać czy warto w ogóle i na jakie konkretnie stanowiska oni aplikują? bo nie mam pojęcia co teraz mam zrobić, czy się opłaca u nich zatrudniać w ogóle, jak sądzicie? pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
patrycjusz - 2015-01-30 03:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajmy, chyba nie ma co pouczać HR'u Polskiej Grupy Farmaceutycznej, jak mniemam wiedza co robią lepiej niż my, w końcu oni uczyli się jak prowadzić rozmowy rekrutacyjne, a nie my. W ogóle jak wygląda tu taka przykładowa rozmowa, o co przykładowo mogą mnie zapytać? Jak sprawdzają język, jeśli w ogóle sprawdzają?
zdjecie uzytkownika
łódź - 2015-02-24 13:38:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na rozmowie na Pojezierskiej (magazynier). Trzy zmiany 1800brutto + 300 zł premii przez 3 miesiące a potem jak jest? piszcie mam czas do jutra żeby podjąć decyzje.
zdjecie uzytkownika
On_30 - 2015-02-25 21:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam. Miales okazje pracowac w jednej ze spolek Pelion - niedlugi okres czasu, ale w zupelnosci wystarczyl. zostawiam tutaj swoje doswiadczenia zeby inni wiedzieli na co sie pisza. Pracowalem w biurze - jesli masz ambicje i chcesz cos z siebie dac, rekrutowanie tam to zly pomysl. Tam nie chca ludzi ze swoimi pomyslami, tam szukaja tylko ludzie do pracy odtworczej, wiec jesli jestes malo ambitny/ambitna i wystarczy Ci srednia krajowa to ok, natomiast jesli myslisz, ze ktos bedzie sie liczyl z Twoimi pomyslami, wkladem w prace no to niestety nie jest miejsce dla ciebie
zdjecie uzytkownika
magz - 2015-02-25 23:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@łódź, no i jak tam podjąłeś jakaś decyzję? W sumie kasa nie jest zbyt wielka, ale na życie starczy, takie bez szaleństw. Możesz napisać jak w ogóle wyglądała tutaj ta cała rekrutacja? O co takiego Cię pytali i w ogóle po jakim czasie oddzwonili? Rekrutacja była jednoosobowa, czy zaprosili na spotkanie grupę?
zdjecie uzytkownika
kontroling - 2015-03-09 15:35:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chciałbym aby ktoś powiedział mi coś na temat pracy w controllingu w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
kontroler - 2015-03-23 21:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo cos o tym controllingu??
zdjecie uzytkownika
M - 2015-04-17 10:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy jest ktoś, kto potrafi powiedzieć coś konkretnego o pracy w dziale marketingu? Dostałem zaproszenie na rozmowę i nie wiem jak mam teraz, czytając te wszystkie opinie, podejść do tematu.
zdjecie uzytkownika
ims - 2015-04-22 08:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja potrafię, co konkretnie chcesz wiedzieć ?
zdjecie uzytkownika
do marketiungu - 2015-04-26 18:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak wygląda atmosfera w dziale marketingu, czy można realizować w spokoju swoje działania, czy jest duży budżet itd.
zdjecie uzytkownika
były niedoszły PH - 2015-05-15 18:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w krótkich słowach, rekrutacja - żenada (młoda dziewczyna zadaje pytania, na które sama mogłaby sobie odpowiedzieć czytając CV, nieprzygotowana, ciągle nabierała wody w usta, kiedy ją spytać o szczegóły), oczekiwanie na odpowiedź to 2 tygodnie i to jest najśmieszniejsze, bo każdy kto poszuka w necie info n/t firmy wie, że rekrutacje są sztuczne (nepotyzm), bo zatrudniani są znajomi, rodzina i ładne dupeczki. tak, tak - nie łudźcie się, że to kwalifikacje czy doświadczenie decydują.
ogólnie szkoda tych kilkudziesięciu minut, bo przecież teraz nikt mi ich nie zwróci
zdjecie uzytkownika
claudio - 2015-06-19 18:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rzeczywiście poziomu rekrutacji w PGF nie można okreslić jako specjalnie wysokiego. Inna sprawa , że jednak mimo wszystko jest to grupa w której na pracy zależy wielu osobom. Toteż jednak polecam przejść te rozmwoe i aplikować. Tutaj przykładowa oferta http://www.pracuj.pl/praca/doradca-klienta-krakow,oferta,3946437
zdjecie uzytkownika
doradca klienta - 2015-07-08 12:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Byłam na rekrutacji w regionie (nie centrala) i niestety ale jest to strata czasu. Nie rozumiem jak można angażować kogoś z 5 letnim doświadczeniem na rozmowę w której proponuje się podstawę w wysokości 2,5 k brutto. Moje zarobki od 3 lat wynoszą 4,5-8,0 k netto więc rozmowa szybko się z kończyła bo nie mam czego tam szukać. Za taką stawkę powinniście zapraszać osoby z maksymalnym rocznym doświadczeniem, które dopiero pojawili się na rynku pracy.
zdjecie uzytkownika
a to dobre - 2015-08-09 23:27:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@doradca klienta, może PGF to jedna z tych firm, które zatrudniają ludzi z doświadczeniem owszem, ale nie ma dla nich znaczenia, ile konkretnie przepracowałeś. Tu chodzi o to, czy miałeś kontakt z klientami, i tak musisz dostosować się do nich. A zarobki, które Ci zaproponowali to norma na start w większości firm.
zdjecie uzytkownika
ping pong - 2015-08-10 16:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [a to dobre - 2015-08-09 23:27:04]:
4,5-8,0 k netto.....i szukałas pracy? Kity walisz jak sk....syn !!!
zdjecie uzytkownika
major - 2015-08-31 11:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
karlos - 2015-09-09 12:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@major, ja to nie uważam, żeby była to firma krzak, są dość znani mimo wszystko. A teraz w ogóle szukają specjalisty do spraw sprzedaży. Zatrudniają w dobry sposób bo na dwie zmiany, więc jest się w miare elastycznym w życiu. Można pracować na cały etat albo na pół. I dofinansowują pracownikom pakiet Fit Profit.
zdjecie uzytkownika
Kier - 2015-09-16 16:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na telemarketera wymagają min średniego lub wyższego i umowę śmieciową.Może zatrudnią dr.prawa -śmieszne
zdjecie uzytkownika
Madzia05 - 2015-09-16 21:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje w tej firmie na stanowisku Specjalista ds. sprzedaży telefonicznej i mógłby się podzielić opinią na temat pracy? Jakie zarobki jeśli chodzi o podstawę i gdzie w ogóle mieści się ich Call center, ktoś wie?
zdjecie uzytkownika
Madzia05 - 2015-09-16 22:00:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi mi o Call center w Łodzi, czy jest na Zbąszyńskiej 3?
zdjecie uzytkownika
Marecki - 2015-09-24 17:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt nikogo do pracy nie zmusza a PGF nie robi nic czego nie robili by w innych Rossmanach, Sonoko itp. Takie firmy robią wszystko to na co pozwala im państwo !! Ja po 4 latach w PGF w Łodzi śmiało stwierdzam, że było to ciekawe doświadczenie zwłaszcza poznając zachowania ludzi. Jak by nie było przyjęli mnie w wieku 19lat praktycznie bez wykształcenia no i tuszy też się trochę zgubiło :D Jak ktoś nie ma pracy polecam na start ale ogólnie to polecam się uczyć :p
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-09-30 16:55:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odezwali się do kogoś na Doradce Klienta do Łodzi?
zdjecie uzytkownika
KTOS - 2015-10-06 14:07:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś może pracował bądź był na rozmowie do działu analiz?
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-10-07 16:19:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sami krzykacze i narzekacze - a jak się ktoś chce czegoś dowiedzieć to cisza. Ehhh
zdjecie uzytkownika
oika - 2015-10-09 15:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
musze sie zgodzic z toba @Tomasz ze narzekajacych sie sporo znajdzie ale nie dajacych merytorycznej odpowiedzi. ale chyba nie moze byc zle w tej firmie. w koncu Polska Grupa Farmaceutyczna jest jedną z największych i najbardziej nowoczesnych firm zajmujących się dystrybucją leków a także świadczeniem usług dla aptekarzy i producentów farmaceutycznych i istnieje na polskim rynku az od 15 lat. wiec moim zdaniem sie dosyc preznie rozwija przez co i klienci i pewnie pracownicy sa zadowoleni
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-10-11 20:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Specjalista d.s sprzedaży. Pieniądze marne, najpierw 1800, a po 3 mieś. 2000 BRUTTO!! Do tego premia, ale nie jest ona łatwa do wypracowania, trzeba się nieźle natyrać- generalnie przez pare miesięcy nie ma co liczyć na dodatkowy grosz. Dodatkowo dziwna polityka Firmy, np. konieczność wykorzystania całego urlopu w danym roku, obowiązek zostawania po 11 h. w pracy ( do odbioru, gdy dziewczyna z drugiej zmiany nie może przyjść)...Generalnie nie inwestują w pracownika i mam wrażenie, że na tym też bazują dochody Firmy, na miernych wynagrodzeniach dla pracowników i to nie tylko na tym dziale ,ale również np. na magazynie. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
Tomasz - 2015-10-13 10:42:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [oika - 2015-10-09 15:36:15]:
Pytanie czy narzekają dla zasady czy maja jakieś doświadczenia. W każdym razie, jeżeli tak odpowiadają na konkretnie postawione pytania w pracy, to nie dziwię się, że na temat każdego pracodawcy będą mieli jakieś "ale". Zwyczajnie są słabymi pracownikami :)
zdjecie uzytkownika
Katarzyna - 2015-10-24 21:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś by mógł coś powiedzieć na temat pracy Doradcy Klienta Mobilnego w PGF?
zdjecie uzytkownika
maryna - 2015-11-11 23:24:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Katarzyna, ja to nie widzę nawet żeby kogoś takiego teraz szukali do pracy. Wiem, że szukają doradcy handlowego. Zapewniają cykl szkoleń wdrażających do pracy. Dostaje się narzędzia do pracy takie jak samochód służbowy, telefon komórkowy czy laptop. Prócz tego jest jeszcze dofinansowanie do pakietu sportowego Fit Profit.
zdjecie uzytkownika
logo - 2015-11-14 02:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co mnie cieszy to fakt, że jak uda mi się już z nimi podpisać umowę to będę częścią grupy współpracującej na szczeblu międzynarodowym
zdjecie uzytkownika
eoko - 2015-11-16 19:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
samochód służbowy, telefon komórkowy czy laptop to postawowe narzędzia przy każdej pracy z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
aguszcz - 2015-11-18 22:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co ja się spotkałem to jednak nie w każdej firmie oferują oni laptopa. No ale zazwyczaj takie są te narzędzia pracy.
zdjecie uzytkownika
ogorek - 2015-11-30 23:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przepracowalem w tej ,, firmie''3, 5roku.Oboz pracy dla samotnych niemajacych rodzin.Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
trt - 2015-12-09 16:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej nadal jest rekrutacja w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna Sp. z o.o., na stanowisko pracowniak działu transportu lub doradcy klienta w Łodzi..
zdjecie uzytkownika
daro - 2015-12-15 10:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [trt - 2015-12-09 16:23:59]:
Co z tego - pewnie znów będzie tak, że rekrutacja zostanie zawieszona a po pewnym czasie ponownie pojawi się to samo ogłoszenie.
zdjecie uzytkownika
kawalin - 2015-12-19 19:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wydaje mi się, żeby tak było, bez sensu to w ogóle i dla firmy i dla ludzi, niby po co polskiej grupie farmaceutycznej miałoby być potrzebne takie dodawanie ogłoszeń...
zdjecie uzytkownika
Wyrwichrupek - 2015-12-28 13:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
Pracowałem w tej firmie przez 3 m-ce na stanowisku: Specjalista ds. Sprzedaży Promocyjnej.
Moja praca charakteryzowała się:
sprzedaży produktów poprzez kontakt telefoniczny w trybie wychodzącym (obecnie wprowadzono nowy system, który sam wydzwania apteki), realizowaniu wyznaczanych celów, podtrzymywaniu dobrych relacji z klientem, dbanie o dobry wizerunek firmy, przekazywaniu raportów.
Szkolenie trwało ok 2 tyg. Polegało jedynie na słuchaniu prowadzonych rozmów przez innych Specjalistów ( 75 % ), Prowadzenie rozmów sprzedażowo - szkoleniowych przy asyście koordynatora ( 25 % ).
Plusy:
Umowa o Prace
Praca w systemie 8h15min od PN-PT Od 8 Do 16:15
Karta FitProfit (atrakcyjna cena)
Ubezpieczenie lekowe
Prywatna opieka medyczna (szpital w brzezinach/szybko umawiane wizyty)
Kantyna w miejscu pracy (dobre zupy/niska cena).
Minusy
Brak Możliwości rozwoju
Kierownik (Bardzo zamknięty dla pracowników, mało kontaktowy, brak pomocy/ zaangażowania z jego strony dla pracownika)
Koordynatorzy (jeden bardzo kompetentny, życzliwy dla innych, kontaktowy, reszta niekompetentna)
Bardzo duże cele sprzedażowe
Mała baza klientów
Zbyt duża powtarzalność akcji sprzedażowych (przy równoczesnych akcjach przedstawicieli innych hurtowni)
Problem z wyznaczaniem urlopów (firma oczekuje że pracownik wykorzysta pierwsze urlopy na żądanie)
Firma po wprowadzeniu nowego systemu podniosła cele o 100-300 %
Duża ilość połączeń.
Wynagrodzenie: Do 2300 netto (Po zmianie systemu przy bardzo dużym zaangażowaniu z dozą szczęścia 1800 netto)
Nie przedłużona została umowa bo na kilka dni przed końcem okresu próbnego dostałem infekcji gardła/wysiadło i poszedłem na zwolnienie.
zdjecie uzytkownika
dizap - 2015-12-28 23:34:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jestem rozczarowany ,bo zakres obowiązków jest naprawdę spory, a wynagrodzenie jest bardzo kiepskie. Czy PGF planuje zwiększyć wynagrodzenia albo dać jakieś inne benefity?
zdjecie uzytkownika
daro - 2016-01-04 21:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kawalin - 2015-12-19 19:35:22]:
i jak? ;)
zdjecie uzytkownika
dfgh - 2016-01-05 00:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dizap no ale to zakres obowiazkow zalezy od tego na jakim stanowisku sie pracuje, teraz jest na przyklad oferta na stanowisko doradcy klienta w Rzeszowie
zdjecie uzytkownika
mix - 2016-01-11 18:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zalezy to wszystko z pewnościa od stanowiska na jakie chcesz splikowac, znalazłamm oferte pracy na posade pracownika magazynu w łodzi,tu oferują umowe o pracę,benefity i dofinansowanie lekowe w 80 % wieć warto!
zdjecie uzytkownika
major - 2016-01-15 14:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
krotkoinatemat - 2016-01-16 14:53:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, pytanie!
DORADCA KLIENTA, PRZEDSTAWICIEL FARMACEYTYCZNY, PH ZWAŁ JAK ZWAŁ
-Ile kasy dostaje na dzien dobry?
-Jakie narzedzia pracy?
-Samochód i tel. można używać w celach prywatnych (oczywiście nie nadużywać)
-Jaką ma renomę PGF wśród klientów?

i nie obchodzi mnie atmosfera i ludzie którzy kierują tą firmą, poprosze konkretne odpowiedzi na pytania.

DZIĘKI
zdjecie uzytkownika
kawo - 2016-01-17 18:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na dzień dobry masz około 1800-2000 zł na rękę, ale do tego dochodzą miesięczne prowizje, choć to musisz wypracować, wiadomo, że pierwszym miesiącu nie będzie :) poza tym masz narzędzia do pracy i samochód ma ograniczoną liczbę prywatnych km
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa miła. przebiegała w kilku etapach. Po każdym z etapów Pan pytał czy jestem zainteresowane. Odpowiedź twierdząca. Przechodzimy do następnego etapu.
Pytania: Opowiadanie o swoim doświadczeniu w magazynie.
zdjecie uzytkownika
Fam - 2016-01-20 11:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam

Właśnie byłam na rozmowie jako specjalista do spraw sprzedazy i sama nie wiem co mam robić na początek proponuja 1850 brutto po okresie próbnym 2100 brutto a potem 2200 brutto umowę o prace oczywiście dają i jakiś procent od sprzedaży ale już nie powiedziali jaki . Może ktoś sie orientuje ile można tak napradę zarobić ze swprzedazy pytam tak srednio ile?
zdjecie uzytkownika
robert - 2016-01-20 21:19:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @Fam, że choć kasa nie jest za wysoka faktycznie, to warto spróbować. Popracuj miesiąc, dwa i zobaczysz jak to jest z tą prowizją. Ważne, że umowa jest od razu :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert