brak logo

Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Łódź

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

kris 2016-03-29 17:33
Dzień dobry. Ja pracowałem tylko 3 miesiące mi tam się podobało gdyby nie moje problemy rodzinne to nadal bym tam został. Na początku jest ciężko trzeba się przyzwyczaić do pracy cały czas na nogach średni przelew za cały miesiąc przepracowania to 1600 zł z tymi premiami to różnie bywa trzeba się wprawić i nie robić błędów żeby dostać premię. 1 przerwa 30 min na 8-12 godzin.
11
iza 2016-04-11 09:49
i jak Ci sie pracuje?Bo ja jutro ide na rozmowe na pracownika magazynu?
6
senja 2016-04-16 19:47
Się spytaj najpierw ile osób w zespole konkretnie dostaje tą premię, ile w ogóle i na ile ta premia będzie zależeć od ciebie? Bo się okaże, że właściciel kilu aptek nie dogadał się z prezesem w sprawie dzielenia zamówień i na rodzinnych aptekach tej dziury nie nadrobisz
5
konsultant 2016-05-18 19:32
Jesli chodzi o ta firme pracowałem kilka miesiecy na stanowisku:Specjalista ds.sprzedazy promocyjnej. Jednym słowem dramat.Kadra zarzadzajaca tym działem to jakis zart. Bez wykształcenia kierunkowego. Nie maja pojecia co maja robic oraz jak wspomoc konsultantow. Nowo wybrana koordynatorka zamiast pracowac panoszy sie po sali i czeka na oklaski a jej historie i zajebistosc nie mieszcza sie w glowie. Nie polecam pracy tam. Niskie zarobki i targety nie do zrealizowania. Kierownictwo totalnie olewa pracownikow. Tylko wymagaja. Powodzenia Pani zajebistej D.O.M.I
21
zbąszyniak313 2016-05-28 14:15
Również nie polecam... Praca Magazyniera w PGF Łódź jak dostaniecie 1600 netto to święto wielkie normalnie 1400zł i tyle.... Więc Pensja w stosunku do pracy którą trzeba wykonać tragiczna... Nie polecam
11
betiiiii92 2016-05-31 15:50
znajoma tam pracuje, przeszla z innego telemarketingu. mowi ze czasem lepiej czasem gorzej, ale i tak woli w pgf niz w poprzedniej pracy.czy to prawda, ze podobno sporo osob przeszlo do jakiegos wsparcia a nawet na kierowników czy koordynatorow wewnacz dzialu. sa jakies plusy tej pracy? miales mozliwosc awansowac? czemu juz nie pracujesz i gdzie jest lepiej, bo tez szukam?:p
7
arturo 2016-05-31 19:25
A jak wygladaja zarobki na stanowisku "pracownik działu transportu" w Łodzi? I generalnie jak to wyglada, pracował ktoś?
10
Angel1234 2016-06-02 19:28
Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Jeśli ma się o sobie wysokie mniemanie i oczekuje nie wiem czego to nigdzie nie będzie Nam pasowało. Specjalista ds sprzedaży promocyjnej- według mnie praca spoko. Nie dzwonisz do ludzi i nie naciągasz ich na kremy za kupę kasy, tylko do aptek,dla których jakby nie patrzeć są dedykowane preparaty z oferty PGFu. Były roszady kadry, wiele osób przeszło do innych sekcji w dziale, czyli można się rozwijać. Mamy szkolenia z trenerem, czyli wsparcie dla konsultantów jednak jest. Ja jestem zadowolona.
9
zalamana8989 2016-06-09 20:20
Oczywiscie oferta jako spwcjalista ds sprzedazy promocyjnej jest bardzo dobra. Oczywiscie ja mam takiego pecha ze odezwali sie do mnie na inny dzial. Dzial sprzedazy gdzie jest gorzej. Wieksze cele. Zmiany do 21 pracujacw dwie soboty do 20.... juz sie przyzwyczailam ze mam pecha bo nigdy od stycznia nie trafilam na oferte pracy na sprzedaz promocyjna gdzie jest praca tylko do 16 i wszystkie weekendy wolne. Gdyby nie kolezanka to bym sie o tym nie dowiedziala. Nie mi pisana normalna praca w normalnych godzinach widocznie na umowe o prace.... wszystko musze miec zlecebie bo tylko tam mnie chca
5
eddy 2016-06-10 20:58
witam,
Jakie zarobki,godziny pracy targety samochod na przedstawiciela hanlowego w pgf.


dzięki
6
zalamana8989 2016-06-17 06:57
Po pierwsze nie sluchajcie znajomych ktorzy tam pracuja a po drugiw nie czytajcie opini. Bylam tam na rozmowie. Naeet chcialam tam isc tyle ze mam dosyc juz sprzedazy i to mnie powstrzymywalo a na sprzedaz nacisk jest bardzo duzy
. Ale moja znajoma ktora tam pracuje i spotkalam ja przypadkiem zaczela mowic ze ogolbie to jest praca na chwile . Ze jak przychodzila to bylo lepiej. Ze nie jest zle ale bez rewelacji. I mnie zniechecila. Poszlam gdzie indziej tez okazala sie praca na chwile do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ogolnie powiem tak. Trzeba isc gdzie daja. Bo jak bedzie sie wybierac miedzy paroma to nigdzie sie nie pojdzie. Tak jak ja. Teraz ide byle gdzie bo nie moge vyc bez pracy przez kolejne trzy tygodnie
7
były pracownik 2016-06-24 23:34
Uciekajcie z PGF-u, rozpoczęła się długofalowa centralizacja i to początek końca tej firmy. Ogólnie wspominam miło, ale to już przeszłość.
17
anonim 2016-07-05 11:08
chodzi o telemarketing
5
Tech farm 2016-07-08 12:20
Czy ktoś był na rozmowę na stanowisko ds reklamacji?
5
lodz 2016-07-11 22:12
jak jest na dziale magzynu w pgf w łodzi jaka jest atmosfera czy warto tam iść
7
były pracownik 2016-07-12 23:18
Atmosfera ok,tylko nogi bardzo bola od "biegania" i zarobki też bez rewelacji
10
lodz 2016-07-13 19:53
a jak jest z weekendami ??
5
Przedstawiciel Handlowy 2016-07-15 13:57
Witam. Byłem na rozmowie na stanowisko Doradca Klienta. Na wstępie dostałem kwestionariusz do wypełnienia, w którym z wielu pytań było pytanie o zarobkach jakie chce się osiągnąć, oczywiście zostawiłem pole puste, bo przecież "po co cena skoro nie zna się produktu". Pan dyrektor, z którym miałem okazję rozmawiać wymusił na mnie aby jednak przed rozmową ustalić ile chce dostać, więc wpisałem. Dodał że jego zadaniem jest wybrać jak najtańszego pracownika i tutaj już wiedziałem o co chodzi w tego typu rekrutacji (szkoda było mojego czasu i pieniędzy na dojazd).
Najmniej profesjonalna rozmowa kwalifikacyjna na której byłem, nawet nie zapytał dlaczego chce zmienić obecną pracę. Zainteresowałem się PGF bo podejrzana mi była ta rozmowa i pytałem właścicieli aptek (nie sieciowych) i tutaj szydło wyszło w worka, każdy jak jeden mąż odradzał pracy w tej grupie. Stanowisko Doradca Klienta PGF w tym roku ma większą rotację niż śmigło w wiatraku.
Pozdrawiam i życzę powodzenia, niech napiszą osoby które uczestniczyły w rozmowie kwalifikacyjnej na st.Doradca Klienta ,jakie zadanie matematyczne wspomniany p.dyrektor wymyślił :-)
9
były pracownik 2016-07-21 15:45
weekendy masz pracujące.grafiki sa tak ustawiane ze możesz pracowac nawet nascie dni pod rzad bez dnia wolnego
8
lodz 2016-07-24 14:33
Byłem ostatnio na rozmowie i dowiedziałem się że niedziele są wszystkie wolne a sobota jedna pracująca w miesiącu
5
abc-pgf 2016-07-26 15:00
Nie polecam..:
1. 3/4 miesiąca dzień pracy kończy się po 20.. tylko 5 dni masz na rano..
2. Za sob/niedziele jest dzień wolny, ale w 3 weekendy jesteś w pracy
3. Umowa o pracę -minimalna krajowa..
4. premia= żart nawet dla stałych pracowników. . Co miesiąc target idzie w górę
5. W luźniejszych godz trzeba czytać promocje. . Kartka a 4 i czytasz.
6. Automat dzwoni, więc jesteś 8 godz na smyczy.. z przerwami wg kodeksu pracy

plusy: parking, atmosfera, woda w baniaku, przestrzeganie kodeksu pracy

Nie pracuję już w Katowicach. . Moje stanowisko to specjalista do spraw sprzedaży
9
pytanie 2016-07-31 16:05
Witam. Mam pytanie. Czy na magazynie trzeba dźwigać (jestem kobietą, dość słabą fizycznie) i czy produkty ustawione są tak, że łatwo je znaleźć? Pytam bo kiedyś pracowałam na magazynie hurtowni kosmetycznej i to był koszmar, produkty rozrzucone na hali bez ładu i składu i trzeba było mieć genialną pamięć, żeby pamiętać gdzie co leży.
5
były pracownik 2016-08-03 21:18
Masz 3 zmianowy system pracy a miesiąc trwa 4 tygodnie,więc może być tak że wypadną Ci dwa tygodnie pracy na 1 zmianę i wtedy masz :jeden tydzień pracująca sobotę,natomiast w następne ranki i sobotę i niedziele
5
były pracownik 2016-08-03 21:24
raczej nie jest az tak ciężko fizycznie.Ale nie zawsze leki sa na swojej lokalizacji tez musisz pamiętać co gdzie jest
5
były pracownik 2016-08-06 19:44
Mowa jest o pracowniku magazynowym.Jeżeli nie masz swojego życia to jak najbardziej polecam tam prace,bo w innym przypadku będziesz tak zmęczony że siły ani czasu dla swoich bliskich nie znajdziesz...
12
Zainteresowana 2016-09-23 20:37
Jakie zarobki i jakie zmiany są w dziale marketingu w Katowicach? Jak duża jest tam rotacja?
5
Zainteresowana 2016-09-26 17:56
Tzn., że uciekają. Powodem są zarobki?
10
steffan 2016-10-11 09:18
Dział sprzedaży i inne z opowieści kolegów: ostatnio bardzo średnio. Skracane przerwy, niewypłacane premie, Brak jasnej komunikacji jeśli chodzi o targety. Informacja od kierownictwa przekazany w pośredni sposób żepracownik powinien być wdzięczny że tu pracuje. Ogólnie tania siła robocza a niby to zagraniczne korporacje wyzyskują. Patrząc na niedobór pracowników na łodzkim rynku mam nadzieję na szybką zmiane pracodawcy:)
7
Domis 2016-10-17 22:27
Ciężka praca i wyzysk nie polecam... Zarobki lipa jak na 3zmiany plus sb nd dwa razy w miesiacu ponad ludzkie siły. .. Wytrzymalam miesiąc w tym obozie i nigdy więcej nikomu nie życzę takiej katorgii. ..
6
xd 2016-10-17 22:45
Dla mnie idealne jest to, że każdemu odpowiadają bieżące warunki finansowe. W końcu jak wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań, to jest to najważniejsze.
5
Cześć 2016-12-09 12:38

Nikomu nie polecam pracy tam. Pieniądze za taką pracę śmieszne. Bieganie 8 godzin z lekami i jeszcze Cię poganiaja 2 dnia pracy. A próg błędów śmieszny !!!! Żałosny zakład i tyle
6
zenek 2016-12-09 21:15
Mówiłem Ci dzisiaj w robocie że zaczną niedługo cisnąć ale nie sądziłem że po 2 dniach :D
5
dom 2016-12-16 12:07
Hej widziałem jakiś czas temu ogłoszenie na web designera. Jakich zarobków można się na tym stanowisku spodziewać ? Jakieś opinie ?
5
Dladla 2016-12-27 22:03
W dziale E-commerce jest super fajny szef i ogólnie fajni ludzie ale po dłuższym okresie pracy w PGF jako programista będziesz skończony . IT zatrzymało się tam jakieś 10 lat temu i kierownik , choć fajny , to jest wyjątkowo oporny na jakiekolwiek zmiany i słabo orientuje się w projektowaniu systemów i nowoczesnych rozwiązaniach dev ops , frameworkach itd . chyba że chcesz żeby to była Twoja ostatnia praca to tak ... super miejsce .
4
Dladla 2016-12-28 12:08
Co do zarobków to oczywiście są słabe . Taki jest PGF , dużo zarabia na ludzkim nieszczęściu (choroby) i mało płaci swoim pracownikom no ale atmosfera jest całkiem fajna .
4
Kamil magazynier 2016-12-28 23:13
Byłem na Zbąszyńskiej w sprawie pracy jako magazynier. Gościu pogadał ze mną kilka minut przy drzwiach wejściowych na magazyn(pierwsze się spotykam że nawet do biura nie poproszą). Podobno mają urwanie głowy i kupę roboty. Tylko że tego nie było widać. Raptem widziałem trzech pracowników snujących się po magazynie. Kierownik przyznał że zapomniał przeczytać CV. O pracy gadał ogólnikowo, sprawiał wrażenie że albo się nie zna w tematach o których gadał albo mu nie zależało. Oczywiście po 5 minutach gadaniny stwierdził że musi iść na przerwę ale jutro na pewno się skontaktuje. Oczywiście wiedziałem że nie zadzwoni. Skoro zamieszczają ogłoszenia że pilnie przyjmą do pracy to chyba każdy przechodzi taką "rekrutację". Mam doświadczenie więc nie wiem o kiego chodzi może obawiał się że zacznę się stawiać skoro ostatnie 8 lat spędziłem jako z-ca kierownika???? Ogólnie nie polecam. Szkoda czasu.
PS fajną mają palarnię, wyganiają ludzi przed bramę na deszcz i śnieg he he he .
5
arek 2017-01-02 16:57
a jakie są zarobki na przetargach szpitalnych? podobno okolo 3, 3,5 tys?
3
Apap 2017-01-03 09:32
Mniej więcej... tylko, że nie w PGF ale w PGF Urtica. A różnica między nimi jest jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym.
3
Anonymouse 2017-01-05 00:57
Jak teraz wygląda praca coś lepiej?
2
jula 2017-01-05 18:34
Cały czas ten sam syf
2
a 2017-01-17 07:06
Byłem tam na rozmowie i też mam złe pierwsze wrażenie. Pani z działu HR zrobiła wywiad policyjny a nie rozmowę w sprawie pracy. Dziwi ludzie, są bardzo podejrzliwi w stosunku do kandydata, na dodatek jak powiesz ze chcesz zarabiac wiecej niz oni maja przeznaczone na to stanowisko to od razu "pan jest roszczeniowy". a oni nie sa roszczeniowi? roszcza sobie prawo do taniej siły roboczej...
4
max 2017-01-25 11:48
Ja mam pytanie, otóż: czy firma odzywała się do Was po rozmowie kwalifikacyjnej (nawet jeśli jest to negatywna wiadomość o nieprzyjęciu)?
Do mnie się mieli odezwać i... CISZA - nie wiem jak mam to odebrać. Czy firma stosuje takie praktyki, że lekceważy ludzi, których nie wybrali, a którzy poświęcili im swój cenny czas i przyszli na rozmowę? Czy może przedłużył się proces selekcji...?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
2
annn 2017-01-26 14:05
Do tej firmy nie da się nie dostać, biorą każdego nawet bez podstawówki :D
4
były pracownik 2017-02-09 18:09
robić korpo z tak ważnej hurtowni, jaką jest hurtownia farmaceutyczna, z tak ważnymi kontrahentami jak apteki, które mają mnóstwo swojej pracy to jakaś totalna bzdura. nie polecam, problemy z przerwami, ogromny nacisk na promocje, których w większości apteki nie chcą. jakość obsługi spada, ze względu na naciski szefostwa, wg. którego powinniśmy się bać stracić swoją pracę i ja szanować. szkoda że firma od siebie niewiele daje i czepia się o 4 minutowe przerwy gdyż brakuje ludzi do pracy. jeszcze można tak wymieniać i wymieniac. jeśli masz duszę handlowca potrafiącego wcisnąć wszystko wszystkim to praca dla ciebie jeśli nie daj spokój
4
. 2017-02-12 09:18
Potwierdzam poprzednie opinie, typowy prywaciarz który mówi za ile masz u niego pracować, a jak się nie podoba to won. Pracujesz za tyle albo wcale. Omijać szerokim łukiem, na dodatek lokalizacja i dojazd nie ciekawy.
4
adam 2017-03-01 23:15
Czy może ktoś powiedzieć coś na temat centralizacji, która już trwa? Ogólnie dużo braków, cele sprzedażowe są na wysokim poziomie co daje się odczuć i nam i aptekom, produkty w małym stopniu są przydatne co skutkuje zmniejszeniem realizacji celów. Generalnie robi się cieżko, ale jest jeszcze znośnie.

Wie ktoś, czemu PGF coraz bardziej wymaga a ma mniej do zaoferowania, chodzi o sprzedaż i dokrecanie śruby pod względem ilości a nie jakości.
niki186 2017-03-13 07:59
Jesli chodzi o prace na magazynie to zarobki mogą być. Ale ludzie i atmosfera ktore tam są były dla mnie ciężkie do pozostania tej firmie dłużej niż rok. W pewnym momencie zostaliśmy zmuszeni do nadgoliwych nagdzodzin. Których i tak się nie odczuwalo przy wyplacie. I wczegulnosci nie polecam tam pracować w parach mam namysli zwiazek. Bo nawet jak jestescie na innych dzialach. Wszyscy o wszyskim wiedzą i jest jeszcze gorzej.
3
Ania 2017-05-12 02:39
Z kazdym miesiacem jest coraz gorzej, coraz wiecej osob sie zwalnia , ja rowniez. Nie polecam.
kalinxx 2017-05-12 14:17
Niestety ciągły nacisk na liczbę ludzi wykańcza, nie wytrzymują psychicznie i się zwalniają bo mimo że się starasz jak możesz to codziennie słyszysz że mało i mało i mało i mało.
extrasse 2017-05-21 14:09
Ta pseudo firma to jedna wielka patologia, nikt tam nad niczym nie panuje wolna amerykanka każdy robi co chce, przykłady można wymieniać bez liku, np. układanie zleceń w taki sposób że starzy wyjadacze mają jak najmniejsze a nowi mają jak największe i wieczne pretensje potem do tych nowych że jak to jeszcze nie zrobiłeś jesteś w tył ? rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. itd., brak takiej ogólnej przerwy dla wszystkich czyli możesz sobie zrobić przerwę sam a nie musisz i potem taki który pójdzie na przerwę coś zjeść jest trochę w tył z robotą od tego co na przerwę nie poszedł i potem pretensje że jesteś w tył z robotą nikogo to nie interesuje że poszedłeś coś zjeść dla nich tylko się liczy fakt że jesteś w tył z robotą od tych co na przerwy w ogóle nie chodzą, wymóg poprawiania serii na zleceniu gdzie w praktyce masz na znalezienie 1 leku i korektę serii ok 2 sekund co oczywiście nie jest możliwe bo musiałbyś być robotem. Brak jakichkolwiek premii, płacą najniższą krajową a wymagania jakby płacili z 10 tys na rękę. Nie polecam tego czegoś bo firmą tego bym nie nazwał.
Zostaw swoją opinię o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.