logo Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Łódź

Opinie o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.

Domis 2016-10-17 22:27
Ciężka praca i wyzysk nie polecam... Zarobki lipa jak na 3zmiany plus sb nd dwa razy w miesiacu ponad ludzkie siły. .. Wytrzymalam miesiąc w tym obozie i nigdy więcej nikomu nie życzę takiej katorgii. ..
8
xd 2016-10-17 22:45
Dla mnie idealne jest to, że każdemu odpowiadają bieżące warunki finansowe. W końcu jak wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań, to jest to najważniejsze.
8
Cześć 2016-12-09 12:38

Nikomu nie polecam pracy tam. Pieniądze za taką pracę śmieszne. Bieganie 8 godzin z lekami i jeszcze Cię poganiaja 2 dnia pracy. A próg błędów śmieszny !!!! Żałosny zakład i tyle
8
zenek 2016-12-09 21:15
Mówiłem Ci dzisiaj w robocie że zaczną niedługo cisnąć ale nie sądziłem że po 2 dniach :D
6
dom 2016-12-16 12:07
Hej widziałem jakiś czas temu ogłoszenie na web designera. Jakich zarobków można się na tym stanowisku spodziewać ? Jakieś opinie ?
6
Dladla 2016-12-27 22:03
W dziale E-commerce jest super fajny szef i ogólnie fajni ludzie ale po dłuższym okresie pracy w PGF jako programista będziesz skończony . IT zatrzymało się tam jakieś 10 lat temu i kierownik , choć fajny , to jest wyjątkowo oporny na jakiekolwiek zmiany i słabo orientuje się w projektowaniu systemów i nowoczesnych rozwiązaniach dev ops , frameworkach itd . chyba że chcesz żeby to była Twoja ostatnia praca to tak ... super miejsce .
6
Dladla 2016-12-28 12:08
Co do zarobków to oczywiście są słabe . Taki jest PGF , dużo zarabia na ludzkim nieszczęściu (choroby) i mało płaci swoim pracownikom no ale atmosfera jest całkiem fajna .
8
Kamil magazynier 2016-12-28 23:13
Byłem na Zbąszyńskiej w sprawie pracy jako magazynier. Gościu pogadał ze mną kilka minut przy drzwiach wejściowych na magazyn(pierwsze się spotykam że nawet do biura nie poproszą). Podobno mają urwanie głowy i kupę roboty. Tylko że tego nie było widać. Raptem widziałem trzech pracowników snujących się po magazynie. Kierownik przyznał że zapomniał przeczytać CV. O pracy gadał ogólnikowo, sprawiał wrażenie że albo się nie zna w tematach o których gadał albo mu nie zależało. Oczywiście po 5 minutach gadaniny stwierdził że musi iść na przerwę ale jutro na pewno się skontaktuje. Oczywiście wiedziałem że nie zadzwoni. Skoro zamieszczają ogłoszenia że pilnie przyjmą do pracy to chyba każdy przechodzi taką "rekrutację". Mam doświadczenie więc nie wiem o kiego chodzi może obawiał się że zacznę się stawiać skoro ostatnie 8 lat spędziłem jako z-ca kierownika???? Ogólnie nie polecam. Szkoda czasu.
PS fajną mają palarnię, wyganiają ludzi przed bramę na deszcz i śnieg he he he .
7
arek 2017-01-02 16:57
a jakie są zarobki na przetargach szpitalnych? podobno okolo 3, 3,5 tys?
4
Apap 2017-01-03 09:32
Mniej więcej... tylko, że nie w PGF ale w PGF Urtica. A różnica między nimi jest jak między krzesłem, a krzesłem elektrycznym.
4
Anonymouse 2017-01-05 00:57
Jak teraz wygląda praca coś lepiej?
3
jula 2017-01-05 18:34
Cały czas ten sam syf
5
a 2017-01-17 07:06
Byłem tam na rozmowie i też mam złe pierwsze wrażenie. Pani z działu HR zrobiła wywiad policyjny a nie rozmowę w sprawie pracy. Dziwi ludzie, są bardzo podejrzliwi w stosunku do kandydata, na dodatek jak powiesz ze chcesz zarabiac wiecej niz oni maja przeznaczone na to stanowisko to od razu "pan jest roszczeniowy". a oni nie sa roszczeniowi? roszcza sobie prawo do taniej siły roboczej...
7
max 2017-01-25 11:48
Ja mam pytanie, otóż: czy firma odzywała się do Was po rozmowie kwalifikacyjnej (nawet jeśli jest to negatywna wiadomość o nieprzyjęciu)?
Do mnie się mieli odezwać i... CISZA - nie wiem jak mam to odebrać. Czy firma stosuje takie praktyki, że lekceważy ludzi, których nie wybrali, a którzy poświęcili im swój cenny czas i przyszli na rozmowę? Czy może przedłużył się proces selekcji...?
Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
3
annn 2017-01-26 14:05
Do tej firmy nie da się nie dostać, biorą każdego nawet bez podstawówki :D
7
były pracownik 2017-02-09 18:09
robić korpo z tak ważnej hurtowni, jaką jest hurtownia farmaceutyczna, z tak ważnymi kontrahentami jak apteki, które mają mnóstwo swojej pracy to jakaś totalna bzdura. nie polecam, problemy z przerwami, ogromny nacisk na promocje, których w większości apteki nie chcą. jakość obsługi spada, ze względu na naciski szefostwa, wg. którego powinniśmy się bać stracić swoją pracę i ja szanować. szkoda że firma od siebie niewiele daje i czepia się o 4 minutowe przerwy gdyż brakuje ludzi do pracy. jeszcze można tak wymieniać i wymieniac. jeśli masz duszę handlowca potrafiącego wcisnąć wszystko wszystkim to praca dla ciebie jeśli nie daj spokój
8
. 2017-02-12 09:18
Potwierdzam poprzednie opinie, typowy prywaciarz który mówi za ile masz u niego pracować, a jak się nie podoba to won. Pracujesz za tyle albo wcale. Omijać szerokim łukiem, na dodatek lokalizacja i dojazd nie ciekawy.
7
adam 2017-03-01 23:15
Czy może ktoś powiedzieć coś na temat centralizacji, która już trwa? Ogólnie dużo braków, cele sprzedażowe są na wysokim poziomie co daje się odczuć i nam i aptekom, produkty w małym stopniu są przydatne co skutkuje zmniejszeniem realizacji celów. Generalnie robi się cieżko, ale jest jeszcze znośnie.

Wie ktoś, czemu PGF coraz bardziej wymaga a ma mniej do zaoferowania, chodzi o sprzedaż i dokrecanie śruby pod względem ilości a nie jakości.
3
niki186 2017-03-13 07:59
Jesli chodzi o prace na magazynie to zarobki mogą być. Ale ludzie i atmosfera ktore tam są były dla mnie ciężkie do pozostania tej firmie dłużej niż rok. W pewnym momencie zostaliśmy zmuszeni do nadgoliwych nagdzodzin. Których i tak się nie odczuwalo przy wyplacie. I wczegulnosci nie polecam tam pracować w parach mam namysli zwiazek. Bo nawet jak jestescie na innych dzialach. Wszyscy o wszyskim wiedzą i jest jeszcze gorzej.
4
Ania 2017-05-12 02:39
Z kazdym miesiacem jest coraz gorzej, coraz wiecej osob sie zwalnia , ja rowniez. Nie polecam.
3
kalinxx 2017-05-12 14:17
Niestety ciągły nacisk na liczbę ludzi wykańcza, nie wytrzymują psychicznie i się zwalniają bo mimo że się starasz jak możesz to codziennie słyszysz że mało i mało i mało i mało.
6
extrasse 2017-05-21 14:09
Ta pseudo firma to jedna wielka patologia, nikt tam nad niczym nie panuje wolna amerykanka każdy robi co chce, przykłady można wymieniać bez liku, np. układanie zleceń w taki sposób że starzy wyjadacze mają jak najmniejsze a nowi mają jak największe i wieczne pretensje potem do tych nowych że jak to jeszcze nie zrobiłeś jesteś w tył ? rusz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. itd., brak takiej ogólnej przerwy dla wszystkich czyli możesz sobie zrobić przerwę sam a nie musisz i potem taki który pójdzie na przerwę coś zjeść jest trochę w tył z robotą od tego co na przerwę nie poszedł i potem pretensje że jesteś w tył z robotą nikogo to nie interesuje że poszedłeś coś zjeść dla nich tylko się liczy fakt że jesteś w tył z robotą od tych co na przerwy w ogóle nie chodzą, wymóg poprawiania serii na zleceniu gdzie w praktyce masz na znalezienie 1 leku i korektę serii ok 2 sekund co oczywiście nie jest możliwe bo musiałbyś być robotem. Brak jakichkolwiek premii, płacą najniższą krajową a wymagania jakby płacili z 10 tys na rękę. Nie polecam tego czegoś bo firmą tego bym nie nazwał.
7
Endriu Golara 2017-06-02 00:45
Można to nazwać mafią
4
wojtek 2017-06-02 12:00
czy prawdą jest, że w pgf na magazynie w tym tygodniu był strajk?
3
Ot 2017-06-05 04:06
Nie było żadnego strajku
3
524 2017-06-18 11:06
Możesz coś więcej napisać o IT w tej firmie ? To jest taka terra incognita na mapie łódzkiego IT . Rozumiem , że coś było między wami nie tak .
1
Byly pracownik 2017-06-22 09:14
Pracowałam w Katowicach na telemarketingu, ogolnie najgorsza firma w jakiej pracowałam...same wymagania a od siebie nikt nic.nie daje. W ciągu pare miesięcy co tydzień zmiany,podstawa najnizsza krajowa a premie śmieszne... za jedna.promocje gdzie caly.miesiac walczysz dostajesz śmieszne 10zl... promocji jest sporo, ale nie da sie ich wszystkich zrobic, srednio ok połowę. Przerwy doslownie 5 min z zegarkiem w reku. Telefon za telefonem, bez nawet paru sek przerwy, nie da sie nic zprawdzic czy dobrze sie zlecenie wysyla, albo chociaż zaczerpnąć powietrza. Psychicznie nir do zniesienia przy którejś godzinie. Praca przede wszystkim na popo, kończysz prawie caly czas o 22.. nic z zycia, wszyscy narzekaja ze sa caly czas zmeczeni. Ja wylądowałamw szpitalu z wykonczenia i przemęczenia. Plakac mi sie chcialo jak mialam isc do pracy, caly czas stres, sztywna atmosfera. Dramat. Nie polecam !!! Wyzysk za mega smieszne pieniądze. Nie adekwatnie do pracy włożonej.
9
Dladla 2017-06-24 20:11
No sieciowcy to obiboki tak generalnie .
1
M. 2017-06-25 19:51
A ja już myślałam , że w Łodzi tylko taka tragedia ale jak się okazuje w innych spółkach też. U nas w ciągu kilku miesięcy zwolniła się połowa pracowników. Ja też .Jak będzie taki kołchoz za marne pieniądze jak teraz to tylko chyba Olsztyn zostanie bo tam większe bezrobocie i życie tańsze . Pracowałam też już w różnych miejscach i tego co zrobili teraz nie da się do niczego porównać. Brak sekundy przerwy między połączeniami to już chyba podchodzi pod jakieś złamanie przepisów . Coraz wieksze targety, 10 godz zmiany...Tak się nie da pracować i to za takie pieniądze....
4
wojtek 2017-06-29 12:09
a jak w telemarketingu w Lublinie?
3
mini 2017-07-13 18:40
Ja pracuje juz ładnych pare lat w pgf rzeszów,niestety jest coraz gorzej Wyrzysk człowiaka przez człowieka pracy duzo a wypłata marna bo jak zawsze nie ma obrotu - warunki pracy np jak poszerzali magazyn i kuli młotami udarowymi ściany my w tym brudzie i pyle mialismy dalej zamówienia robic z wielka łaska rozdali nam zwykle maski na twarz-i tak ganialismy prawie tydzień, premie jak sa to są przyznawane nie równo i to nie na podstawie zaangażowania w prace tylko jak kogo lubi głowna kierowniczka - i biada temu kto sie odezwie ze cos jest nie tak - bo trzyma sztame z kierownikiem hurtowni i zastępcza dyrektora i jedna z kierowniczek z magazynu jesli sie jednej z tych osób podpadnie wszystkie beda cie gnebic. Ale nie tylko tak na magazynach jest kolorowo chłopaki z tzw "komory" tez nie maja łatwo w czasie pracy kaza im trawe wyrywać później opryskiwać ,lub cos czyscic lub robic prywate dla prezesa - w czasie pracy bez jakiego kolwiek dodatkowego wynagrodzenia chodz bardzo to odbiega od obowiązków ich umów.
jedyna osoba ktora jeszcze dba tu o ludzii ich szanuje jest dyrektor logistyczny- ale niestety nie zawsze moze być wszedzie i widziec wszystko
niestety o wszystkich kontrolach wiedza wczesniej i wtedy robia firme idealna- a gdyby gif lub pip przysli nie zapowiedziani napewno cieplo mieli by kierownik hurtowni i kierownik transportu ktorzy ewidentnie naciagaja prawo farmaceutyczne i prawo pracy
18
Marta 2017-07-26 15:42
@Endriu Golara dlaczego nazwałeś firmę mafią? Jak ktoś chce aplikować to szukają Pracownika Magazynu i Specjalisty ds. sprzedaży telefonicznej. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z tymi stanowiskami?
1
112 2017-08-29 15:44
A jak jest w Krakowie na magazynie?
5
Tadzik 1 2017-09-11 21:11
Te informacje są tak wiarygodne jak wiadomości w TVP . Musi być u Was mega chudo z rekrutacją na magazyn skoro łapiecie się takiej cienkiej propagandy
1
Anonim 2017-09-12 14:39
Uwielbiam osoby które twierdzą ze 8 godzin na nogach nie jest męczące... pracowalem tam i nie polecam nikomu kto ma jakis szacunek do siebie... a najbardziej podziwiam osoby ktore tam pracuja po 7-8 lat za taka kase.... i mam kilka slow do laurencji nie wiem czy wszyscy chcieliby dostawac pieniadze za nic ale ja przynajmniej mam porównanie pracowałem tam i zarobki byly miedzy 1400- 1600 za "bieganie po magazynie" a teraz siedze sobie przed komputerem popijam kawe i mam 3k na rękę wiec o czym My tu rozmawiamy... i nie napisalem tego zeby sie pochwalic ale ludzie pomyslcie jaki w PGF jest wyzysk praca fizyczna = 1400zl przeciez to jest jakies nieporozumienie...
1
Marta 2017-09-13 16:57
@Anonim często się zdarza, że pracownicy fizyczni zarabiają mało. Niestety tak jest. Praca umysłowa wiąże się raczej z wyższymi zarobkami. Dla każdego coś innego. Jeśli komuś pasuje praca fizyczna za taką stawkę to czemu nie. A może w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. była możliwość awansowania?
truskava 2017-09-13 17:31
8 godzin to jeszcze nie tak źle, bywało tak że codziennie było po 11-12 godzin i zrobiłeś ok 40 km po magazynie co jest strasznie męczące bo nikt chyba nie powie że to bardzo miłe i przyjemne chodzić codziennie takie dystanse.
truskava 2017-09-13 17:41
Praca umysłowa za biurkiem wcale nie wiąże się z większymi zarobkami niestety zarobki też są na poziomie 1500-1600 zł na rękę, oczywiście nie mówię tu o pracy jakiegoś księgowego czy programisty. Możliwość awansu w PGF zapomnij, są tam ludzie z magistrami co robią po 10-15 lat i do tej pory nie awansowali.
Laurencja 2017-09-13 19:46
Nie napisałam, że nie jest męczące. Napisałam, że nie jest bardzo męczące, a to różnica. Owszem, schudłam parę kilo i czasem pod koniec zmiany chce mi się spać, ale jest to całkiem do przeżycia. Bo dla mnie priorytetem jest święty spokój, a w tej pracy nie muszę podejmować żadnych decyzji, za nic nie jestem właściwie odpowiedzialna i wiem, że nie przeniosą mnie np. do biura jeśli nie będę chciała. W przeciwieństwie do korpo nie mam żadnych długoterminowych zadań, o których muszę myśleć, po prostu wychodzę z pracy i jestem po pracy, i nie obchodzi mnie, co się tam dzieje kiedy mnie tam nie ma. Z premią i dodatkami pensja wychodzi mi całkiem spoko, chociaż gdybym miała dziecko to byłoby ciężko.
Laurencja 2017-09-13 19:48
Wkurza mnie biadolenie ludzi, dla których 8 godzin chodzenia to kołchoz. Podaj maila to wyślę link do mojego Facebooka, jeśli się chcesz przekonać, że nie jestem osobą od PR :P
truskava 2017-09-13 20:53
Jak wiadomo każdemu wtajemniczonemu pracownikowi tam się nie chodzi a raczej biega, gdyby to było zwykłe chodzenie to nikt by się o nic nie czepiał, a chodzi właśnie o to że tam się biega.
2
Laurencja 2017-09-14 18:23
Fascynują mnie ludzie, którzy świadomie idą do pracy fizycznej, po czym są oburzeni, że muszą - uwaga - pracować fizycznie.
Laurencja 2017-09-14 19:29
Zawsze możesz wyjechać do UK, skoro w Polsce czujesz się jak "Chinol", a tam jest tak pięknie. A przyjmując się do jakiejkolwiek firmy zgadzasz się na pracę na warunkach ustalonych przez tę firmę. Nie mamy komunizmu i nakazu pracy, jeśli nie podobają Ci się warunki, nie musisz się zgadzać na taką pracę, tylko możesz poszukać innej. A jeśli się zgadzasz to bądź dorosłym człowiekiem odpowiedzialnym za własne wybory życiowe i nie zrzucaj na firmę tego, że podpisałaś taką, a nie inną umowę.
1
werka 2017-09-14 20:05
Widać u Ciebie myślenie boli :D Bo ja tam nigdzie nic nie napisałam o jakiejś konkretnej firmie, a o polskiej mentalności która nie odnosi się tylko i wyłącznie do jednej firmy.
1
Laurencja. 2017-09-14 20:49
No to wyjedź za granicę. Pracując w Polsce godzisz się na takie warunki, jakie tu obowiązują. Powtórzę, robisz to z własnego wyboru, bo nie ma obowiązku prazy i nikt Cię tu siłą nie trzyma.
2
Tom 2017-09-17 17:46
Ile teraz się zarabia tam?
ona 2017-09-17 19:26
Jakie są teraz zarobki netto w pracy na magazynie??
oleg54 2017-09-17 21:16
Średnio 1500-1600 na rękę
ona 2017-09-17 22:51
Przy pracy 3-zmianowej takie zarobki :/
Xim 2017-09-18 18:23
Co ma do tego praca 3-zmianowa? Tak czy tak to osiem godzin dziennie...
Zostaw swoją opinię o Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.