BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 79 ocen.

BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego
279

Opinie o BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Pracownik Arbaiteslager B/S/H

W piątek na skutek znacznego zadymienia hali fabrycznej w połowie zmiany ewakuowano załogę przy ul papierniczej. Dzisiaj kierownik podsunął pracownikom do podpisu zobowiązanie do opracowania czterech godzin za tą ewakuacje pod rygorem nie wypłacenia rocznej premii. Ku....wa !!!! To już skur....syństwo.

Brabender

Witam, chciałbym zapytać jak wyglądają praktyki w dziale jakości w Łodzi w fabryce pralek, ile płacą i wg jak to wygląda.

Sc

Może mi ktoś powiedzieć czy są wczasy pod gruszą w bsh w Łodzi i we Wrocławiu

get it
@Sc 17.05.2018 16:14

Są dopłaty do wczasów pod gruszą 200-800 zl w zależności od ilości przychodów na członka rodziny

Andrzej

Żeby firma dobrze funkcjonowała musi cały czas kontrolować koszty!!

Koko

Czy w bsh są 200 procet płatne w niedzielę wypłacane

Operator
@on 16.05.2018 04:47

Na logistyce nie wypchnie, ponieważ cały czas potrzeba ludzi do pracy, więc nadgodzinki zbierasz ;-) a na koniec okresu rozliczeniowego dostajesz 7 tysi :-P

doświadczony

Praca w logistyce w tej firmie pozostawia wiele do życzenia. Z zewnątrz firma z milionami , wewnątrz oszczędności na wszystkim , brak profesjonalnego podejścia do logistyki , brak profesjonalnej kadry wyższego szczebla. Zaczynając od kadry menedżerskiej : Osoby na tych stanowiskach to często osoby przyjęte po znajomości. Kierunki działania wyznaczane są przez Dyrektora, do którego raczej nie podejdziesz i nie porozmawiasz o problemach, czy o usprawnieniach. Trudne sprawy najlepiej zamiatać pod dywan i nie przedstawiać. Propozycje zmian systemowych , procesowych to walka z wiatrakami- korporacja i zmiany są wprowadzana globalnie z centrali w Niemczech. Porównując z innymi firmami to KM jest tu KZ, a KZ i kontroler jest na zmianie osobą , która skupiona jest na operacjach przyjęć wydań systemowych i kontroli fizycznej tych operacji. A gdzie czas na zarządzanie zmianą? Warunki i środowisko pracy: Brak szkoleń- np; sam uczysz się sytemu, ktoś tylko Cię wprowadzi i dalej radzisz sobie sam. Brak możliwości awansu.Brak przestrzeni w biurze oczywiście służba BHP do tego nie ma zastrzeżeń :). Do Twoich zadań należeć będą tematy spychane przez innych często nie z twojego zakresu, atmosfera i presja nie pomaga czuć się komfortowo. Pracy jest naprawdę dużo a brakuje osób, sprzętu, miejsca w magazynie. Nie masz wsparcia przełożonych, u których widać presje z góry. Brak planowania i panujący chaos jest odczuwalny szczególnie na koniec miesiąca. Praca więcej niż 8 godzin i weekendy staje się normą. Dużo nic nie wnoszących spotkań, kierowników od kierowników a chcesz załatwić sprawę to nie wiadomo kto za co odpowiada. Zamiast upraszczać procesy to mam wrażenie, że bardziej je rozdrabniają. Pensja raczej przeciętna , dorobić można nadgodzinami i pracą w niedziele. Duży nacisk stawiany na bezpieczeństwo, plusem jest system socjalny. Ja się czuje zmęczony tą firmą...

Poszukujący

Jaka jest stawka wejściowa przez agencję na produkcji? Czy są teraz przyjęcia? Czy można przyjść tylko na wakacje?

PM
@Poszukujący 25.04.2018 19:26

Stawka wejściowa na produkcji przez agencję to aktualnie 15 zł brutto, rekrutować można cały czas. Pozdrawiam

Marunio

A jaki macie akord na zmianę??

zzz

Podpowiedzcie jaka macie atmosferę w pracy? Czy są w firmie jakieś dodatki socjalne?

swiezak

Hej, jak wygląda praca na produkcji? Jest to system 3 zmianowy po 8 godzin, czterobrygadówka czy może system równoważny? Jak wygląda to w innych działach (automatyki, utrzymania ruchu, magazyn, kontroli jakości)?

heh
@swiezak 21.04.2018 07:16

no chyba logiczne, skoro 3 zmiany to normalne ze 6-14, 14-22,22-06

Jaś Fasola

.....MIELE..!!!!....w Łodzi wytrzepie ludzi,a tym bardziej ludzi z doświadczeniem w BSH...żadna szanujaca się firma nie pogardzi takimi osobami.Wiec pozostaje w BSH szkolic ludzi na produkcję po np....opsłudze ksero.zakładach miesnych krawcowe i tym podobny sort.....A Ukraińcy też już przekonali się, a kultura oraz wiedza i doświadczenie wieloletnie w zarządzaniu osobami którymi winni cechować się takie osoby w czarnych koszulkach to odrębny temat. Nie wiem czy przedstawiciele HR rekrutujace zdają sobie z tego że młode osoby oceniają firmę przez pryzmat koordynatora gdyż mają z takimi osobami pierwszy kontakt( i tu szału nima po prostu (usunięte przez administratora) i prostactwo )... Bo jak można kogoś awansować na koordynatora np. z podstawowym wykształceniem albo za wchodzenie kierownikowi w (usunięte przez administratora) lub ukończone CKU!!!!!...(.szkoła dla inteligentnych inaczej)....to w normalnych i poważnych firmach po prostu nie mieści się w głowie....Ale cóż to jest po prostu BSH....Łódz.....Bo tak naprawdę to ci w cudzysłowie koordynatorzy to niczym nie różnią się od plemienia w Afryce które też posiada telefony komórkowe i pogania ale bydło, różnica jest tylko jedna ci mają skóre czarną a tamci białą...... Po prostu z (usunięte przez administratora) i prostaka dyrektora nie zrobi się.....Łódz...

Amazon
@Jaś Fasola 13.04.2018 13:43

Pralki miele mają ceny z kosmosu a płace marne ha ha ha ????

Weronika

@Kanarek czy wszystkie dodatki, które wymieniłeś obowiązują wszystkie działy firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego? Czy tylko specjalistów? Bo jak widać firma oferuje dość sporo dodatków, co jest dużym plusem i od razu zwiększa wartość pensji. @Hans Muller oczywiście, że tak, ale jestem ciekawa czy sama firma też coś takiego obiecywała.

Jaśiu
@Weronika 12.02.2018 12:05

.....Ale pomyśl że dodatki czasem są a czasem ich nie ma....wiec nie można liczyć na nie ....

Xyz

Właśnie zajrzałem na Talent Finder i przeczytałem wymagania dla kierownika zmianowego. Takiego ustawiania pod jednego kandydata dawno nie widziałem. Tyle lat biorę udział w tym cyrku, a ciągle nie mogę wyjść z podziwu dla ciemnoty którą nam wystawiają.

Ano

Pracuje w bsh i powiem szczerze że kolorowo nie jest. Praca w sobotę na porządku dziennym. Oczywiście za pracę w soboty, dostajemy godziny do odbioru. Zgodne z kodeksem pracy niestety. Premie są co miesiąc + lunch pass i opieka lekarska. Do tego siłownie, baseny itp. Wiadomo ze, kto lepiej strzela z ucha ma lepiej, ale tak jest wszędzie. Firma wykorzystuje kodeks pracy do granic możliwości. Tylko czemu kodeks pracy pozwala na takie rzeczy? To już inna kwestia. Na pierwszym miejscu liczy się produktywność, kosztem jakości. Podwyżki sa, ale znikome. 50zl netto na rok, to żadna podwyżka. Na większe szanse mają nowi pracownicy, których chcą zachęcić do dalszej pracy. Nadgodziny to już inna kwestia. Nikt Cię nie zmusza do robienia grubo ponad 200 godzin miesięcznie. Ludzie sami się nakręcają przychodząc na drugą w nocy i zostając do 14, albo po nocce do 10 rano. Najgorsze że taka grupa osób nawzajem się nakręca, bo jeden chce być lepszy od drugiego.

Ano
@albert 10.04.2018 08:47

Nikt nikomu stomatologa nie da w pakiecie, biorąc pod uwagę jakie są ceny za usługi stomatologiczne. Jakby to było takie łatwe to każdy by się zapisywał do prywatnych firm jak np. Medicover i leczył się na ich koszt u stomatologa.

Kasia

Witam, czy może ktoś napisać jak jest w Bsh we Wroclawiu

Weronika

@Greq100 wspomniałeś, że w pracy w firmie BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego jest mobbing. Chciałabym spytać jak go rozumiesz, bo często jest mylone to słowo, a jednak jest to przestępstwo i pisząc coś takiego oskarżamy. Na forum muszą być tylko pewne, potwierdzone informacje. Zatem czy mobbing dla Ciebie skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.?

Mariusz
@Były pracownik 31.12.2017 01:51

Jak bym widział swój były zakład 3M wrocław kowalska :/

Weronika

@Hans Muller nie mogę tego wszystkiego sprawdzić o czym piszesz, bo nie pracuję w żadnym dziale firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego ani z nią nie współpracuje. Jestem moderatorem forum gowork.pl. Czy skoro pracujesz 17 lat to czy firma przez te lata obiecywała Ci jakieś stażowe premie/podwyżki?

Maciej
@Tomo 22.03.2018 17:05

Niestety masz rację i zgadzam się z tym

Weronika

@Hans Muller jasne rozumiem Twoje podejście i innych pracowników firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego. Ale może firma zaczyna od delikatnych podwyżek jak 50 zł, a potem będą większe?

Robol

Mam pytanie możecie mi powiedzieć jaki jest limit nadgodzin na cały rok w bsh

Maniery czynią mężczyznę.
@Robol 20.02.2018 09:18

Robol ja ci powiem,jak podejdziesz pod moje okno :)

Weronika

@Król uważasz, że inaczej są traktowani pracownicy z biura, a inaczej z produkcji firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego? Pracownicy z produkcji posiadają jakieś benefity? @albert czyli nie ma problemu iść do biura i skorzystać? Często przychodzą do biura pracownicy z produkcji?

Weronika

@kuba wydaje się to być sprawiedliwe, prawda? I faktycznie wszyscy pracownicy się starają, by dostać jak najwyższą premię? Czy jak przychodzi nowa osoba do BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego to jak ją motywujecie, by Wam nie zaniżyła premii?

FAKT

Mobbing na porządku dziennym codziennie coś było (Łódź-Wedmanowa). Brygadziści zwanymi (KOORDYNATORAMI) robią z siebie niewiadomo jak ważne osoby przechodzi kierownik i nagle zachowują się jakby chcieli wejść w d**e, nadmienię jednak że kierownictwo nic pracownikowi nie pomoże chodzi tu o (leasingowych). Lecz piszę nie po to by kogoś obrazić wręcz przeciwnie że firma podobno podniosła stawkę godziną to nie polecam tego zakładu pracy. Ja osobiście zrezygnowałem bo klasycznie nie dałem rady z tymi brygadzistami z bożej łaski. Cenię sobie zdrowie psychiczne. Agencje pracy no cóż masakra chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo. BSH niech zaczną szanować pracownika bo inaczej sami brygadziści będą (usunięte przez administratora)

Pracownik Arbaiteslager B/S/H

W Łodzi kombinują z urlopami. Chcą by jakiekolwiek urlopy były wystawiana minimum 7 dni przed. Każdy wypisany później to według nich urlop na żądanie. Czyli nie może ci nic nagle wyskoczyć, choroba bliskich lub tym podobne. Musisz mieć zaplanowane min na tydzień przed. Ciekawe czy to jest zgodne z Kodeksem pracy?.

Adm BSH
@Pracownik Arbaiteslager B/S/H 25.01.2018 07:52

Jest zgodne z kodeksem pracy i było weryfikowane kilkakrotnie przez prawników. W sytuacji wystąpienia sytuacji nagłej, jest do dyspozycji urlop na żądanie. Planowanie urlopów zgodnie z kalendarzem pracy fabryk dotyczy urlopów a nie sytuacji wyjątkowych.

Hans Muller

Droga Weroniko coś mi się wydaje że Ty jesteś już pracownikiem tego obozu pracy( stawiam na media relations lub HR) Jeśli się nie mylę to sprawdź sobie proszę roczne dochody pracowników bezpośrednio produkcyjnych z ubiegłych lat. Zobaczysz zadziwiające zjawisko. Roczny dochód jest z roku na rok coraz niższy. tak, tak niższy, mimo podwyżek cen, inflacji i jałmużny którą firma nazywa podwyżkami co roku zarabiamy coraz mniej. Kiedy zatrudniałem się na linii montażowej w 2001 roku, miesięcznie wraz z premiami otrzymywałem ok 2300 zł. Teraz zarabiam podobnie 2300- 2500. 17 lat ciężkiej pracy i co?? Ano droga Weroniko gów... (o przepraszam moderatora) kupa. Całe szczęście że niebawem w Łodzi rusza Miele, Wielu z nas długoletnich pracowników już złożyło swoje CV. Powoli idziecie na dno, tylko jeszcze o tym nie wiecie.

swojo
@Hans Muller 31.01.2018 16:34

Witam. Morzesz napisać jakieś namiary gdzie składać CV do MIELE .

Weronika

@Xyz co masz na myśli? Co w tej firmie nazywasz cyrkiem? Mógłbyś rozwinąć swoją odpowiedź? @Pracownik Arbaiteslager B/S/H a to może dlatego, że firma chce wiedzieć i załatwić zastępstwo za pracownika i potrzebuje czas na zaplanowanie wszystkiego. Właśnie urlop na żądanie jest po to, by móc go wykorzystać w nagłych sytuacjach.

Pracownik Arbaiteslager B/S/H
@Weronika 29.01.2018 13:27

Właśnie, słowo klucz to "nagła sytuacja" , nie nagła sytuacja zaplanowana min 7 dni przed.

buba

witam 2400 to dostaniesz brutto chyba ze do biura wciagnie cie znajomy.. i jak widze niektore wpisy to widac ze ktos podstawiony to pisze ze jest super, wcale nie jest tak kolorowo jak sie wydaje. Ale zatrudniajcie sie zobaczycie sami

ela
@B/S/HŁÓDŹPAPIERNICZA1ZMYWARKI 29.01.2018 01:33

we wrocławiu jesli nie zostaniesz na nadgodzinach to pozniej ci powiedza ze sie nie angazujesz

biomechanical

Trzymać się z daleka od tego..teraz jakieś kombinacje z premiami robią wady a b c po to żeby nie dać nic od tego roku! Kasa marna 1962zł na rękę podstawy + 100zł karta lunch pass i zapieprz że pot z tyłka leci..ledwo otworzyli to już sporo młodych pouciekało..zatrudniają już jak leci biorą też 50+ bo takie babki to robić jeszcze będą..na wiosnę połowa ucieknie w cholere(towarzystwo również tragiczne typu lizusy konfi itp) nie polecam

heszek
@biomechanical 17.01.2018 16:35

Wielu czeka na premie roczną w marcu i uciekną.

kalina

Witam Bardzo proszę o.opinię o firmie Bsh na ul Żmigrodzkiej we Wrocławiu na kuchennych.Mam tam propozycję pracy i zastanawiam się czy warto.Jaką atmosfera panuje?jakie są godziny pracy itd.Z góry dziękuję za pomoc????

cichy
@Wrocławianin 13.01.2018 20:40

Te 200zł brutto frekwencyjne to zabrali od tego roku! Wszędzie dają podwyżki a tu zabierają. Na wiosne ucieknie im ekipa zostaną tylko starsi co do emerytury dociągają

Zawiedziony Johny

Wcześniej pracowałem w Gillette i muszę powiedzieć że było dużo lepiej. w BSH praca jest cięższa a kasa wcale nie lepsza. Na dodatek dużo chamstwa i brak szacunku do pracownika.

Nick
@Zawiedziony Johny 23.11.2017 18:23

Kiedyś faktycznie było lepiej w Gillette,ale teraz to raczej kicha.Może Kaśka jeszcze troszkę większą ,ale psychicznie można się wykończyć.

Skull

Pracuję w BSH Wrocław od pół roku i nie polecam..mam ciężkie stanowisko w dodatku Ciągle dostarczane wadliwe komponenty do montażu które każą przebierać i oglądać..paranoja! Ludzie ja mam dostać dobry komponent.To jest montaż czy serwis..jestem monterem a nie kontrolerem jakości..! cały czas lecą wady połowa produkcji brak premii jakościowych(nie będzie ich wogóle) ale chyba o to chodzi..ludzie fałszywi ciągłe dopierdalanie się kasa cieniutka..tam nic nie będzie

Sasek
@Skull 04.01.2018 07:47

Jakie jest wynagrodzenie?

Zostaw opinię o BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego