BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego

Weronika

@Król uważasz, że inaczej są traktowani pracownicy z biura, a inaczej z produkcji firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego? Pracownicy z produkcji posiadają jakieś benefity? @albert czyli nie ma problemu iść do biura i skorzystać? Często przychodzą do biura pracownicy z produkcji?

Robol

Mam pytanie możecie mi powiedzieć jaki jest limit nadgodzin na cały rok w bsh

bobas
@Robol 09.02.2018 20:57

Taki jak w kodeksie pracy

Robol
@bobas 11.02.2018 12:21

A możesz powiedzieć mi bo ja nie wiem

Kasia

Witam, czy może ktoś napisać jak jest w Bsh we Wroclawiu

albert
@Król 17.02.2018 19:34

premia roczna jest co roku wyplacana w marcu, jej wysokosc zalezna jest od sprzedazy i innych czynnikow. co do jablek sa dla wszystkich, a co za problem wbic do biura i sie poczestowac? darmowa jest tez kawa, mleko do kawy, herbata i cukier dla wszystkich - chyba ze ktos woli platna z automatu. zdarza sie ze przelozony nakazuje przyjsc na nadgodziny i straszy poleceniem pracy w godzinach nadliczbowych, niestety wg. kodeksu pracy pracodawca ma prawo "zmusic" pracownika do 8h tygodniowo do nadgodzin w przypadku faktycznego zapotrzebowania pracownika. dodatkowo we wrocku panuje strach przed odmowieniem nadgodzin, bo panuje przekonanie ze jesli odmowisz, to pracodawca sobie ciebie zapamieta i byc moze nieprzedluzy umowy o prace.

Król
@albert 18.02.2018 21:40

Owszem, w Łodzi premia roczna jest co roku. Ale we Wrocławiu póki co nie nic nie wiadomo o tym, czy za 2018 rok będzie premia. Nie jest problemem wbić się do biura. Problemem jest podział pracowników na lepszych (biurowych) i gorszych (produkcyjnych). Kawa itp. nie są dla wszystkich, ponieważ nie wszyscy mają dostęp do kuchni dla biur. Kierownik logistyki zakazał kamizelkom korzystanie z tej kuchni bo brudzą oraz powiedział, że dla nich są właśnie płatne automaty. Problem tkwi w tym, że pracodawca bardzo często korzysta z tego prawa. Najlepiej żeby siedzieć codziennie po 12 godzin. A to przekonanie bierze się z tego, że jeden z kierowników logistyki oficjalnie powiedział, że brak elastyczności w kwestii nadgodzin będzie uwzględniony podczas rozmowy rocznej oraz że jeśli ktoś nie wykazuje gotowości do robienia nadgodzin to nie jest osobą, której oni szukali.

Weronika

@kuba wydaje się to być sprawiedliwe, prawda? I faktycznie wszyscy pracownicy się starają, by dostać jak najwyższą premię? Czy jak przychodzi nowa osoba do BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego to jak ją motywujecie, by Wam nie zaniżyła premii?

Weronika

@Kanarek czy wszystkie dodatki, które wymieniłeś obowiązują wszystkie działy firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego? Czy tylko specjalistów? Bo jak widać firma oferuje dość sporo dodatków, co jest dużym plusem i od razu zwiększa wartość pensji. @Hans Muller oczywiście, że tak, ale jestem ciekawa czy sama firma też coś takiego obiecywała.

FAKT

Mobbing na porządku dziennym codziennie coś było (Łódź-Wedmanowa). Brygadziści zwanymi (KOORDYNATORAMI) robią z siebie niewiadomo jak ważne osoby przechodzi kierownik i nagle zachowują się jakby chcieli wejść w d**e, nadmienię jednak że kierownictwo nic pracownikowi nie pomoże chodzi tu o (leasingowych). Lecz piszę nie po to by kogoś obrazić wręcz przeciwnie że firma podobno podniosła stawkę godziną to nie polecam tego zakładu pracy. Ja osobiście zrezygnowałem bo klasycznie nie dałem rady z tymi brygadzistami z bożej łaski. Cenię sobie zdrowie psychiczne. Agencje pracy no cóż masakra chamstwo chamstwo i jeszcze raz chamstwo. BSH niech zaczną szanować pracownika bo inaczej sami brygadziści będą (usunięte przez administratora)

Pracownik Arbaiteslager B/S/H

W Łodzi kombinują z urlopami. Chcą by jakiekolwiek urlopy były wystawiana minimum 7 dni przed. Każdy wypisany później to według nich urlop na żądanie. Czyli nie może ci nic nagle wyskoczyć, choroba bliskich lub tym podobne. Musisz mieć zaplanowane min na tydzień przed. Ciekawe czy to jest zgodne z Kodeksem pracy?.

Adm BSH
@Pracownik Arbaiteslager B/S/H 25.01.2018 07:52

Jest zgodne z kodeksem pracy i było weryfikowane kilkakrotnie przez prawników. W sytuacji wystąpienia sytuacji nagłej, jest do dyspozycji urlop na żądanie. Planowanie urlopów zgodnie z kalendarzem pracy fabryk dotyczy urlopów a nie sytuacji wyjątkowych.

Weronika

@Hans Muller nie mogę tego wszystkiego sprawdzić o czym piszesz, bo nie pracuję w żadnym dziale firmy BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego ani z nią nie współpracuje. Jestem moderatorem forum gowork.pl. Czy skoro pracujesz 17 lat to czy firma przez te lata obiecywała Ci jakieś stażowe premie/podwyżki?

Hans Muller
@Weronika 02.02.2018 15:49

Weroniko. Naturalnym jest oczekiwanie od pracodawcy co jakiś czas podwyżki. Pewnie że nikt nie liczy na podwyżkę w tysiącach, ale 20- 30 czy 50 zł to lekka przesada.

Hans Muller

Droga Weroniko coś mi się wydaje że Ty jesteś już pracownikiem tego obozu pracy( stawiam na media relations lub HR) Jeśli się nie mylę to sprawdź sobie proszę roczne dochody pracowników bezpośrednio produkcyjnych z ubiegłych lat. Zobaczysz zadziwiające zjawisko. Roczny dochód jest z roku na rok coraz niższy. tak, tak niższy, mimo podwyżek cen, inflacji i jałmużny którą firma nazywa podwyżkami co roku zarabiamy coraz mniej. Kiedy zatrudniałem się na linii montażowej w 2001 roku, miesięcznie wraz z premiami otrzymywałem ok 2300 zł. Teraz zarabiam podobnie 2300- 2500. 17 lat ciężkiej pracy i co?? Ano droga Weroniko gów... (o przepraszam moderatora) kupa. Całe szczęście że niebawem w Łodzi rusza Miele, Wielu z nas długoletnich pracowników już złożyło swoje CV. Powoli idziecie na dno, tylko jeszcze o tym nie wiecie.

swojo
@Hans Muller 31.01.2018 16:34

Witam. Morzesz napisać jakieś namiary gdzie składać CV do MIELE .

Weronika

@Xyz co masz na myśli? Co w tej firmie nazywasz cyrkiem? Mógłbyś rozwinąć swoją odpowiedź? @Pracownik Arbaiteslager B/S/H a to może dlatego, że firma chce wiedzieć i załatwić zastępstwo za pracownika i potrzebuje czas na zaplanowanie wszystkiego. Właśnie urlop na żądanie jest po to, by móc go wykorzystać w nagłych sytuacjach.

Pracownik Arbaiteslager B/S/H
@Weronika 29.01.2018 13:27

Właśnie, słowo klucz to "nagła sytuacja" , nie nagła sytuacja zaplanowana min 7 dni przed.

buba

witam 2400 to dostaniesz brutto chyba ze do biura wciagnie cie znajomy.. i jak widze niektore wpisy to widac ze ktos podstawiony to pisze ze jest super, wcale nie jest tak kolorowo jak sie wydaje. Ale zatrudniajcie sie zobaczycie sami

B/S/HŁÓDŹPAPIERNICZA1ZMYWARKI
@buba 22.10.2015 21:53

Co wy tu wypisuje ie za brednie to aż się czytać nie chce ją już w bsh na firmę robię 4 lata i w ciągu tych 4 lat niedzielę robiłem ok 5 soboty z 2 w miesiącu i jak ci koordynator każe zostać na nadgodzinach to się nie godzisz i (usunięte przez administratora) ci może zrobić ja nigdy nie byłem i nie będę chodził chodź nie raz mnie prosił a co do zarobków na firmę jest tak ok 2500zl z premia i i nie jest tak wcale źle

ela
@B/S/HŁÓDŹPAPIERNICZA1ZMYWARKI 29.01.2018 01:33

we wrocławiu jesli nie zostaniesz na nadgodzinach to pozniej ci powiedza ze sie nie angazujesz

biomechanical

Trzymać się z daleka od tego..teraz jakieś kombinacje z premiami robią wady a b c po to żeby nie dać nic od tego roku! Kasa marna 1962zł na rękę podstawy + 100zł karta lunch pass i zapieprz że pot z tyłka leci..ledwo otworzyli to już sporo młodych pouciekało..zatrudniają już jak leci biorą też 50+ bo takie babki to robić jeszcze będą..na wiosnę połowa ucieknie w cholere(towarzystwo również tragiczne typu lizusy konfi itp) nie polecam

Nowy
@biomechanical 17.01.2018 16:35

Co produkuja na piekarnikach, ktos pracuje na walcowni?

heszek
@biomechanical 17.01.2018 16:35

Wielu czeka na premie roczną w marcu i uciekną.

kalina

Witam Bardzo proszę o.opinię o firmie Bsh na ul Żmigrodzkiej we Wrocławiu na kuchennych.Mam tam propozycję pracy i zastanawiam się czy warto.Jaką atmosfera panuje?jakie są godziny pracy itd.Z góry dziękuję za pomoc????

Wrocławianin
@kalina 09.11.2017 16:57

Na produkcji dostaniesz 2700 brutto + 200 zł brutto za nie chorowanie za soboty nie chcą płacić oddają dzień wolny nikomu nie poleca pracy w tej firmie podwyżek brak może co roku dostaniesz 50 zł brutto może nie kicha

cichy
@Wrocławianin 13.01.2018 20:40

Te 200zł brutto frekwencyjne to zabrali od tego roku! Wszędzie dają podwyżki a tu zabierają. Na wiosne ucieknie im ekipa zostaną tylko starsi co do emerytury dociągają

Zawiedziony Johny

Wcześniej pracowałem w Gillette i muszę powiedzieć że było dużo lepiej. w BSH praca jest cięższa a kasa wcale nie lepsza. Na dodatek dużo chamstwa i brak szacunku do pracownika.

Nick
@Zawiedziony Johny 23.11.2017 18:23

Kiedyś faktycznie było lepiej w Gillette,ale teraz to raczej kicha.Może Kaśka jeszcze troszkę większą ,ale psychicznie można się wykończyć.

Skull

Pracuję w BSH Wrocław od pół roku i nie polecam..mam ciężkie stanowisko w dodatku Ciągle dostarczane wadliwe komponenty do montażu które każą przebierać i oglądać..paranoja! Ludzie ja mam dostać dobry komponent.To jest montaż czy serwis..jestem monterem a nie kontrolerem jakości..! cały czas lecą wady połowa produkcji brak premii jakościowych(nie będzie ich wogóle) ale chyba o to chodzi..ludzie fałszywi ciągłe dopierdalanie się kasa cieniutka..tam nic nie będzie

Xyz
@Skull 04.01.2018 07:47

Witamy w BSH :) Pracuję od wielu lat w oddziale łódzkim i zapewniam że nie jesteście nawet na początku dokręcania śruby.Narazie wasz zakład jest na rozruchu,ale niech tylko specjaliści od optymalizacji rozwiną skrzydła... Ja tu pracuję chyba tylko dlatego że takiego cyrku ze świecą szukać.

Sasek
@Skull 04.01.2018 07:47

Jakie jest wynagrodzenie?

Weronika

@Pracownik arbeitslager B/S/H czyli nikt nie pyta pracowników podczas przeprowadzenia badań do takiej nagrody? To ktoś wie w jaki sposób są one przyznawane? Pewnie chodzi o osiągnięcia firmy? Chociaż jeżeli chodzi o tytuł Top employer to warunki zatrudnienia i pracy były ważne.

Były monter

W Bosch istnieje system premii jakościowej czyli wysokość premii uzależniona jest od ilości błędów montażowych wykrytych przez Audyt. Więc jeśli pracownik popełni błąd to otrzymuje karę w postaci pomniejszonej premii. I było by ok gdyby nie fakt iż kierownictwo żąda od koordynatorów by pisali na osobę która popełniła błąd tzw. Notatkę służbową w której dodatkowo wnoskują o pozbawienie 50 lub 100% premi.

Były pracownik fabryki zmyware

Potwierdzam. W bsh mobbing jest na porządku dziennym. Ostatnio doszło do śmierci samobójczej pracownika fabryki zmywarek. Plotka głosi że oprócz problemów prywatnych doszły te związane z atmosferą w pracy.

Pracownik arbeitslager B/S/H

Przyznawane nagrody Top employer dla B/S/H, (usunięte przez administratora) za co ja się pytam. może szanowna kapituła zapytała by pracowników o zdanie. Wtedy na pewno by nie dostali, o nie.

Weronika

@Greq100 wspomniałeś, że w pracy w firmie BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego jest mobbing. Chciałabym spytać jak go rozumiesz, bo często jest mylone to słowo, a jednak jest to przestępstwo i pisząc coś takiego oskarżamy. Na forum muszą być tylko pewne, potwierdzone informacje. Zatem czy mobbing dla Ciebie skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.?

Były pracownik
@Weronika 28.12.2017 14:25

Potwierdzam niestety wypowiedź Greq100, pracowałem w firmie BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego w Łodzi i mobbing jest stosowany jak najbardziej i nikt nic z tym nie robi. Kierownicy, kordynatorzy wybierają ludzi pod siebie i jak się nie podporządkujesz to będziesz najgorszy, będą wycierać tobą podłogę. Ja to nazywam kolesiostwem, mówię tu o kierownikach i kordynatorach. Wspólne kawki, herbatki i obrabianie duuupy (a ten to taki, a tam ten to zrobił to i tam to.....). Oczywiście można iść ze skargą do działu personalnego ale wtedy od razu można się zwalniać bo nikt ci wtedy nie da żyć. To samo tyczy się pracy w weekendy, niby nie trzeba przychodzić, ale jak nie przyjdziesz to będą zbędne komentarze typu że się nie angażujesz itp. Człowiek bardziej wysiada psychicznie niż fizycznie. Mało porządnych ludzi tam pracuje, 90% podpierdalaczy, którzy czekaj na jakoś sensacje zakładową. Mógłbym przytoczyć wiele przykładów ale zbyt dużo by pisać. Myślę że książkę bym napisał..... Ogółem praca dla ludzi bez rodzin, jeżeli lubisz frajerstwo, a w szczególności lizenie duuupy przełożonemu aż mu się tyłek będzie świecił to ta praca jest dla ciebie. Na pewno się tam spełnisz. Ja jestem szczęśliwy, że już tam nie pracuje i nie wrócił bym tam nawet gdyby mi dali 10 tyś. złotych netto......

Greq100
@Weronika 28.12.2017 14:25

Droga Weroniko, sama odpowiedziałaś sobie na pytanie o mobbing. skutki są takie jak opisałaś, niestety dochodzi do zmuszania pracownika do określonych zachowań pod groźbą obniżenia oceny pracownika za tzw.zaangażowanie, lub nawet nie podpisaniem umowy( pracownicy tymczasowi) czy nie przedłużeniem pracownikom etatowym. Kiedyś jeden z kierowników na wieść o tym iż pracownicy nie zostaną 40 min po pracy ( trzeba odebrać dzieci ze szkół czy przedszkoli itp.) by wziąć udział w jakimś spotkaniu informacyjnym, stwierdził że jak będzie chciał to będziemy zostawać wtedy kiedy on to określi a jak się komuś nie podoba to, cytuje: (usunięte przez administratora) go z roboty. koniec cytatu. Wiec czy w B/S/H jest mobbing? Jest i to jeszcze jaki. pracownicy wypełniają jakieś durne ankiety zadowolenia w których niestety nie padają konkretne pytania np czy jesteś zadowolony z wynagrodzenia, z godzin pracy, czy jesteś lub byłeś poddany mobbingowi. W wynikach ankiet zawsze jest super natomiast w rzeczywistości jest tragicznie.

Greq100

Dziadostwo. Dotknęli dna i zaczęli wiercić dalej. Właśnie czytałem że w WV w Poznaniu pracownicy dostali 1000 zł podwyżki oraz 6500 pln za 25 lecie fabryki w Polsce. A w B/S/H na 15 lecie fabryki dali jakieś zasrane powerbanki za 3.20 pln w hurcie. Ostatnia podwyżka to dwa procent czyli jakieś 70 zł (brutto oczywiście) od firmy plus 30 zł brutto od kirownika. Ja pier..dole poświęciłem im 15 lat. Tyram w soboty za darmo ( do odbioru w tygodniu) zamiast spędzić weekend z rodziną to siedzę np. we wtorek sam w domu. Coraz większe wymagania a zarobki coraz gorsze. Wszędzie mobbing, cały czas cisną jak cytrynę . Ludzie omijajcie ich szerokim łukiem.

Irek
@Greq100 12.12.2017 10:59

wszystko sie zgadza. bardzo dobrze to opisales, wymagania, normy co raz to większe, a pensje co raz mniejsze, szukają oszczędności, ale tylko na dole, produktywność, produktywność i produktywność ! rzygać już się tym chce, kiedy kierownik nam podziękował za te gonitwy przez wieczne awarie ? nie powinniśmy w ogóle tego odrabiać, robić zgodnie z ASP, a nie przerzucanie, przepychanie palet byleby szybciej jechało, banda wariatów ! ale jakość przede wszystkim ! cyfra ma zejść i tyle, z miesiąca na miesiąc co raz gorzej... ale jeszcze troche Miele się otworzy to i Ukraincy od was odejdą

Weronika

@Były pracownik. nie rozumiem twoich pretensji z tymi papierosami. Chyba to sprawiedliwe, że przerwa jest przeznaczona na takie rzeczy. Czemu palacze mają wychodzić w trakcie pracy? To byłoby niesprawiedliwe względem osób niepalących. Co znaczy nie dać się przyłapać na jeździe wózkiem? To Wy dla zabawy nimi jeździcie? To chyba normalne, że takich rzeczy w pracy nie powinno się robić. Czy jest to praca w BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego czy w innym miejscu.

Nowa

Witam. Interesuje mnie produkcja we BSH we Wroclawiu przy ul Żmigrodzkiej. Jakie zarobki socjal itp itd

Przyszły pracownik

Witam mam takie pytanie bo niedługo zacznę pracę w bsh i jakie są zarobki na wózkach na normalną umowę przez bsh za przepracowanych cały miesiąc z góry dzięki za odpowiedź

Były pracownik.

Praca w BSH przy ulicy Wedmanowej na wózkach to nie jest już to co było... Kasa ok, przez agencje na początek 16.5 brutto, po 3 miechach 18.50 brutto/h + 100-200zl premii. 2500 na rękę na lajcie. Ale kasa to niestety nie wszystko. Praca polega na tym żeby nie dać się przylapac na jeździe wózkiem nie przestrzegajac durnych ustaleń kierownictwa, a nie na spokojnym robieniu roboty. Alergia kierownika na palenie papierosów poza przerwą, chocbys miał spać na środku magazynu z nudów to na papierosa wyjść nie możesz. Tak czy owak, możesz starać się nawet 2 lata. Masz słabszy dzień, podpadniesz i lecisz z roboty. W całym transporcie tylko jeden wporzo koordynator. Pozdro Jarek.

dh

Nie polecam pracy BSH w Łodzi. Brak szacunku dla pracownika zapierniczasz jak głupi i nie dadzą człowiekowi nauczyć się wprawić. Po 2 dniach pracy każe koordynator pracować samemu bez pomocy wiadomo każdy potrzebuje czas do wprawy. Jednym słowem jak nie musisz to tam nie idź

Świadek

Na montażu nie jest tak źle jak ktoś sie wprawi to są każde stanowiska lajtowe bywa tak że czasami trzeba przycisnąć żeby pare sztuk przeżucić ale to jest taka zabawa , gorzej mają osoby nowe które musza opanować te urzadzenia i kolejność wykonywanych czyności zgodnie z asp a niektórzy starsi pracownicy na nich warczą ktorzy sa pupilkami . Najgorsze jest to ze niektorzy pracują po pare lat przez agencje a Ci ktorzy maja względy u koordynatorów to tak ich poprowadzą ze umowe przez firme szybko dostaną . Mechanicy jak coś się dzieje to maja ogień a tak to kawke piją , wózkowi najgorszy POZ i Drobnica widać ze sie z chłopaków pot leje . Koordynatorzy ludzie i ludziska niektórym trzeba coś nie miłego powiedzieć ale wiekszość jest spoko .

Bartolini
@Świadek 21.09.2017 11:34

Witam. A, jesli to mozliwe, mozesz napisac cos wiecej na temat operatorow wozkow. Dziekuje za odpowiedz.

Koleś

Jestem zainteresowany pracą na produkcji przy montażu. Jaką stawkę na rękę dostanę na początku? Są jakieś dodatki poza finansowe lub coś co by mnie zachęciło do pracy w tej firmie?

Weronika

Czy ktoś coś zrobił z niewypłacalnością firmy? Zgłoszone to zostało? Walczycie o swoje pieniądze? Jak będzie coś wiadomo to dajcie znać na forum.

Weronika

Czy na forum obecni są operatorzy BSH, którzy podzieliliby się swoimi doświadczeniami z pracą w BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego? Ta informacja nie tylko przyda się użytkownikowi @piter 89.

piter 89

Witam ,chciałbym zapytać jak wyglAda praca operatora w BSH i jak z kasa i umowa mam 3 letnie doświadczenie w produkcji jako operator w korporacji z maszynami ,na instalacjach .

Alan_łdz

Hej, doszły mnie słuchy, że BSH przeszedł na 4 brygadówkę. Czy to prawda? Jeśli tak, to jakie można otrzymać dodatki za pracę w tym systemie ? Z góry dzięki za info.

ja
@Alan_łdz 11.05.2017 16:20

to bzdury BSH nigdy nie przejdzie na 4 brygadowke nie oplaca im sie lepiej pracowac z sobotami do odbioru niz placic

Weronika

@xyz2017 co przez to rozumiesz? Co masz konkretnie na myśli? O jakich zachowaniach tutaj piszesz? Czy spotkały Cię jakieś nieprzyjemności ze strony BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego?

zyz
@xyz 16.06.2017 08:53

zobacz forum praca do kitu odnosnik bsh.

xyz
@zyz 28.06.2017 21:24

Forum zostało zablokowane,co potwierdza moją opinię,że nikt nie jest zainteresowany rozwiązaniem problemów.

xyz2017

Wszechobecne chamstwo brygadzistów zwanych koordynatorami,popieranych przez mających klapki na oczach kierowników.

kloss

uwaga strona praca do kitu jet zablokowana wpisy oBSH przypadek....

Weronika

@Babajag super! Bardzo dobrze, że są szkolenia. A firma stawia na rekrutacje wewnętrzne?

Babajag

Pracowałem 3 lata w dziale rozwoju suszarek. Mam bardzo dobre zdanie na temat pracy w BSH Łódź. To, co może przeszkadzać, to biurokracja: dużo procedu i reguł, które ciężko ogarnąć. Na plus szkolenia i socjal: dofinansowanie posiłków, benefity itd. Mi trafił się bardzo zgrany i przyjazny zespół i kompetentni szefowie. Jeśli ktoś odnoajduje się w korpo stylu pracy, to polecam.

Weronika

@operator wozka, brzmi ciekawie! Pracujesz tam nadal? Jak jest teraz? ;)

operator wozka

Pracuję przez leasing 5 miesiąc. Na wstępie jako operator wózka dostałem 14brutto na godzinę, po 3 miesiącach 14,50, a od listopada podnieśli stawkę do 16zł. Robota, jak to robota - nie jest zła. Jeżeli chcesz zarobić to póki pracujesz przez agencję nadgodzin możesz robić do oporu. Faktycznie, są naciski na soboty i niedziele, ale cóż...jeżeli liczysz na umowę bezpośrednio od BSH to musisz udowodnić, że można na CIebie liczyć. Nikt nie zmusza (przynajmniej mnie) do przyjścia w weekend, ale wydaje mi się, że odmawiając za każdym razem z umową można się pożegnać. Co miesiąc jest jakaś tam premia (parę groszy, jakieś 200zł brutto), a i na święta coś się trafi (NAWET LEASINGOWI). Pracowałem w różnych miejscach i obiektywnie patrząc to w BSH nie jest źle. Tak jak wszędzie, ktoś będzie Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kogoś polubisz. W ubiegłym miesiącu przepracowałem 20 setek i zarobiłem 2700zł netto. Krzywdy nie ma za 2 soboty i jedno zostanie dłużej.

Kokoszka

pracowałem tam 7 miesiecy nie polecam tej pracy jak nie bedziesz przychodził w soboty lub w niedziele to ci szybko podziekuja za współprace zadnych kokosow tam nie zarobisz na poczatek dadza ci przez firme tymczasowa 12 brutto a po 3 miesiacach 12.50 jak wezmiesz wyplate nie majac zadnych nadgodzin to mozesz sobie kupic waciki do uszow a kordynatorzy to by cie w łyzce wody utopili patrza tylko zeby byla norma bo biora spore pieniadze a ciebie maja za smiecia i sie spod nosa smieja co za debile tam robia za miske ryzu

Młody

Mobbing, wyścig szczurów i jakieś durne normy zawyżane. Sytuacja wygląda, tak że zamiast porządnie się nauczyć linii, to człowiek skaczę jak pchła, tylko szybciej i szybciej, bo norma się musi zgadzać, a jeszcze lepiej jak będzie ponad normę. Każda sobota i niedziela pracująca, a spróbuj nie przyjść, to już lecisz. Dla mnie, to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak Indesit, Dell.

anonim

(usunięte przez administratora)

acab

tym językiem posługujesz się cały czas w pracy, więc jest weryfikowany. chciałeś cwaniaczyć przy rekrutacji ? to powodzenia w szukaniu pracy z takim podejściem :)

Arek

Szukają do Dział Zakupów Wspólnych / Specjalista ds. Zakupów / Purchasing Specialist Zaaplikować czy nie zaaplikować? Oto jest pytanie : ) Ile można wołać na początku na takim stanowisku?

Piter

Nie rozumiem wypowiedzi większości "byłych pracowników" B/S/H. Pracuję tutaj od dłuższego czasu i uważam, że to najlepsza firma jaka mogła mi się trafić. Przyjazna atmosfera pracy, pomocni koledzy, elastyczne godziny pracy, duże zarobki i wcale nie musisz siedzieć w pracy w weekendy, żeby godnie zarabiać. Pozdrawiam :)

Gość
@Piter 04.02.2016 15:37

Tak? A to kim tam jesteś i na jakim stanowisku pracujesz,że wszystko opisujesz w superlatywach?Od dłuższego czasu to znaczy ile,miesiąc, rok? Co do weekendów każdy głupi tam wie ,że jak odmówisz pracy w weekendy to cię zwolnia.Tak opisałeś to pozytywnego punktu widzenia,czemu nie napiszesz ,że praca praktycznie 7 dni w tygodniu,nadgodziny co się wiąże z brakiem czasu dla rodziny, a pomyśl jeszcze o tych wszystkich ludziach którzy nawet po 50 kilometrów dojeżdżają w jedną stronę do tej pracy żeby zarobić, bo jak ktoś z Łodzi to jeszcze z Bogiem sprawa,ta "miła atmosfera" to tylko pozory pełno tam podpierdalaczy którzy tylko udają dobrych kolegów chociaż nie powiem wyjątki są ,jedyny plus tego to zarobki ale kosztem tych weekendów, bo przecież nie zarobisz 2500 pracując od poniedziałku do piątku, jednym słowem wyzysk.Teraz jest niski sezon wiec musieli jedną zmianę zlikwidować co się z tym wiąże zwolnienia,dużo osób pożegnalo się z pracą na produkcji.Zatrudniajac ludzi mogli uprzedzić, że to praca sezonowa,bo my naprawdę nastawilismy się na to, że będziemy tam mieli pracę na dłużej. A ty skoro tak wszystko "pięknie" opisujesz musisz być albo koordynatorem albo kimś z biura,bo normalny pracownik z produkcji raczej by tak nie opisał. To tyle w temacie.Pozdrowienia dla byłych pracowników.

Zibi
@Piter 04.02.2016 15:37

@Piter - nawet jeśli pracujesz w IT/Zakupach/Controllingu lub w innym dziale biurowym w Łodzi - nie podzielam Twojej opini.. Przed ostatnie 3 lata wiele rzeczy się zmieniło na gorsze.. Ja pracowałem już w konkurencji i widzę, że tutaj wcale nie jest lepiej. Ciągle nowe zadania , projekty a pieniądze podobne jak w innych korpo w Łodzi.. I do tego ten wyścig szczurów, ludzie pokazują że mogą pracować na 150 % albo i więcej i nic im nie przeszkadza.. Czegoś podobnego jeszcze nie spotkałem ... Do tego wszędobylska spychologia i biurokracja. Jak można tego nie widzieć? Nie wiem... ale kiepsko to wygląda. Wszyscy stają na głowach, żeby tylko dogodzić Niemcom. Co Niemiec powie, jest święte.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

hmmm chodzi mi o montaż tam pracowałam a nie mi wyskakujesz ze specjalistą,dobra już nie ważne bo widzę że się nie dogadamy

anonim

(usunięte przez administratora)

Gość

No tak internet ci powie czy praca jest hahaha,dużo osób poleciało właśnie i ja też ,taki okres teraz jest i wszyscy wiedzą o co chodzi.Narazie nie ma przyjęć na żaden oddział bosha w Łodzi.

gość

Jakie nowe wakaty??? Zwolnienia teraz są dopiero od czerwca będą przyjmować spowrotem jak praca ruszy pełną parą tylko kto wtedy wróci....chyba ukraińców najmą

gość

porządna firma.....zatrudnili nas zapieprzali....my po ponad 200godz mies tylko po to żeby nas teraz zwolnić,bo zaczął się niski sezon ,niestety co dobre się kończy,tylko ile można tak chodzić od Gawła do Pawła i szukać stale nowej pracy

Kuba

Jak będziesz pracował tak jak pracujemy 6 dni w tygodniu + dwie niedziele to wyciągniesz tyle, ale co za to ? zero życia, dom praca, dom praca.... a powiedz tylko że nie zostaniesz na nadgodziny to koordynator Cie zwolni ( pozdrawiam koordynatora z 1 linii - zmiana B ) miesięcznie rypiesz grubo ponad 200 godzin

wózkowy

a jak wygląda sprawa z operatorami wózków? non stop się ogłaszali przed świętami ,że nawet niby 3000 brutto. Ile w tym prawdy? jakie godziny i jaki klimiat na takim dziale?

ori
@wózkowy 28.12.2015 02:29

ha.... ha... ha... a potem leki przestają działać ...

Zostaw opinię o BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSH Sp. z o.o. Sprzęt Gospodarstwa Domowego