BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 179 ocen.

BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.
3 179 6 1

Opinie o BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.

Głos ludu

Pewien człowiek spać nie może myśli tylko o oborze robi wszystko jak najgorzej sciemnia tyle ile może wciąż papiery wypisuje bo awaria go ruinuje stoi biedny i tłumaczy chodź kolegów nie uraczy żeby pomóc zrobić lepiec wciąż coś psuje małomleczek lider z niego będzie żaden....

anonim

(usunięte przez administratora)

Dziabnięty

Wraca pająk po drabinie - skąd ty wracasz skurweszynie? - byłem zgwałcić muchę końską ale szapre ma za wąską

Prze wojownik

Admin czego usunołeś wierszyk

Dziabnięty
@Prze wojownik 08.11.2018 17:27

Trzech synów matka miała, Dwóch słynęło z mądrości, A trzeci co był głupi Został administratorem gołorku.

dorota

Logistyka -tragedia! Bhp-tragedia! Chwila nieuwagi a można zginać na hali lub na magazynie rozjechany przez wózek widłowy lub ciągnący !!. Kierownictwo oraz koordynatorzy -Porażka! Jedna wielka dezorganizacja pracy, poganianie i chaos! Płaca -mizerna! Jednym słowem kołchoz bez przyszłości owiany w piękne opakowanie na zewnątrz.

Montażystka
@dorota 15.11.2018 09:37

Płaczący pracownicy--- tragedia

Głos ludu

Jak można wykręcić 10 wad A na początku miesiąca tumany

Ktos
@Głos ludu 21.10.2018 23:48

Trzeba było się zabrać do roboty tlumanie.

nNn
@Ktos 22.10.2018 18:46

Może gdyby nasze kordynatorki schylajac się pokazując nam bieliznę i cały tyłek, nie prowokowały tak, mniej było by wad.

Głos ludu
@Ktos 22.10.2018 18:46

To mogli elity do Łodzi nie wysylac

onn BSH
@nNn 24.10.2018 11:46

Gdzie macie takie widoki ? ? :D

Świnka pepa
@Ktos 22.10.2018 18:46

To trzeba było zatrudnić ambitnych materiałowców A nie dupowłazy,które siedzą na telefonie zamiast pilnować zlecen

Wojownik z drzwi
@Głos ludu 21.10.2018 23:48

Tyle wad bo wady od niewady nie potrafia tumany rozróżnić. Maja z tego premie ponoc ze wala wady. Raz wada a na nastepny dzien przychodzi ktos inny i mowi ze nie wada. Co za banda. Ten ich kierownik niech sie zastanowi czy nie warto w koncu (usunięte przez administratora) ruszyc z klimatyzowanego biura i zrobic z tym porzadek. Ktos wie wogule jak on wygląda bo ja na oczy goscia nie widzialem a jestem tu juz kilka miesiecy.

Nie tłuman
@Głos ludu 21.10.2018 23:48

A kto wierzy w te wady A??? Dali podwyżki i wyrównuja zmniejszając premie.

Strażnik sprawiedliwości
@Wojownik z drzwi 04.11.2018 01:08

No w tym miesiącu niezłą premia wleciala za wady. Nie możemy o tym głośno mówić, bo byłby problem, ale za każdą wadę A dostajemy po 500 zł premii. Im więcej tym lepiej, ale też nie można przesadzic. Ale święta ida, chyba sam rozumiesz że prezenty dla dzieci trzeba kupić. A szefa nie widziałeś nigdy, bo właśnie jest na urlopie, bo firma go nagrodziła i został wysłany na urlop na Karaiby za dobrą ilość wad. No cóż - taka szara rzeczywistość

Arnold schwarzeneger
@Strażnik sprawiedliwości 07.11.2018 22:30

Widzialem gdzies fote jak siada na kutacha. Czekoladowy kaloryfer

Pickle Rick
@Arnold schwarzeneger 07.11.2018 22:36

Dzień dobry, jestem człowiekiem z ulicy. Mam znajomych na swojej ulicy i w ogóle kręcę się tu i tam. Czy też mogę tak zarabiać ?

Prze wojownik
@Strażnik sprawiedliwości 07.11.2018 22:30

Jak można dawać ludziom wady i ucinać premię bo tego wymagają przełożeni. Chory system. Jak nie było od kilku dni wady to nagle jebs wskaźnik strzela w górę. Wyciągną jakaś część albo podmienia dokumenty i już premia na nowe autko leci

Zmywarki

Mobbing jest widoczny codziennie koordynator ma swoich pupilkow którzy robią co chcą a reszta musi jeszcze ciężej zapier... Do tego awanse tylko po znajomości bądź w rodzinie. Jeżeli człowiek jest chory to musi pracować nawet z temperatura bo jeżeli pójdzie na L4 to zostanie przeniesiony na inną zmianę bądź w przypadku pracowników z Agencji po prostu zwolniony. Jeżeli chodzi o kasę to z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej. Co tu dużo mówić lepiej omijać firmę szerokim łukiem.

Alicja
@Zmywarki 28.10.2018 13:06

To w BSH są pracownicy zatrudnieni przez agencję ? Z tego co mi wiadomo to umowy są pospisywane bezpośrednio z pracodawcą .

Świnka pepa

Nie sądzę. To się dzieje na codzień. Koordynatorzy nietykalni,traktuja ludzi nierówno. Czas chyba zmżeby ktis sie tym zajoł bo sypia sie wypowiedzenia. Żałosne.

Kiler

Żenada stoi się na jednym i tym samym stanowisku pracy brak jakich kolwiek możliwośći nauczenia się po mimo wielo krotnego proszenia , i tak mają to w du.... Moje sugestie dla BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.: Jeśli już chcecie aby ludzie na audytach mówili o samodoskonalenie to dajecie im taką możliwość bo w tym momencie to brednie .

On

Koordynatorka J. B. i jej pupil (usunięte przez administratora)) to koszmar (usunięte przez administratora) i brak kultury to główne cechy tych "pan" nie dziwne że ludzie chcą przejść na drugą zmianę. Byle do grudnia i czas się pożegnać z tą firmą.

Montażystka
@On 04.10.2018 20:16

Zgadzam się że pani zupka knorr jest tragicznym człowiekiem i jeszcze gorszym koordynatorem. Mam nadzieję że już niedługo nim będzie i ktoś pójdzie po rozum do głowy. Taki człowiek to taki koń trojański, rozwali montaż od środka.

Gorszy sort
@On 04.10.2018 20:16

Ciekawe kto chce przejść na drugą zmianę? bo jak na razie zmiana pani(usunięte przez administratora) wcale na nią nie narzeka. Pani (usunięte przez administratora)to jedne z lepszych koordynatorek.

Montażystka
@Gorszy sort 12.10.2018 16:09

Ciekawe w czym są najlepsze ?? Chyba w tym że ciągle ich nie ma na hali ...????

Smoczyca
@Montażystka 12.10.2018 16:47

Mam wrażenie że czepiacie się detali nie znając charakteru pracy na tych stanowiskach..... owszem wyjścia na kawkę i obiad to przesada ale są też inne priorytety o których nie wiecie. Wytykacie błędy innych A sami swoich nie widzicie.... czy wiecie jaka będzie w tym miechu premia pewnie 0 zł bo tyle wad.....I myślicie że czyja to wina ich???? Zastanówcie się nad soba bo nigdy nic nie ugramy jak nie będziemy zespołem i każdy będzie miał wyj....e. musimy współpracować A nie jeden w podpi.......dalac.

Mający szacunek do siebie
@Gorszy sort 12.10.2018 16:09

Lepsze koordynatorki ????dobre sobie. Awans po "zaliczeniu" zimnego na patyku . To znaczy że jest się lepszym koordynatorem? Pytam bo nie wiem. Dlaczego nikt, nie narzeka na płeć męska? Zaraz będzie że dyskryminacja!!!! Nie kuźwa, życie. Wkurza mnie polityka tej firmy, ludzie bez szkoły, faworyzacja. Szanowny Zarządzie Firmy BSH, pokażcie ludziom jakie Firma dzięki działaniom najlepszych koordynatorek przynosi zyski???? Zatrzymana 2 zmiana, brak 3. Super. Aż chce się pracować w tym s.y.f.i.e.

Mający szacunek do siebie
@Smoczyca 12.10.2018 19:49

Na kawę? Czy na kolejnego papierosa lub ...

Doswiadczony
@Gorszy sort 12.10.2018 16:09

J. B. ma za mało ludzi, a jeszcze co poniektorzy zostają do grudnia i albo inny dział, albo firma, kasa kasa, ale atmosfera jak z horroru, szkoda że traktują nas jak dzieci i jeszcze donosi ciele Mateusz, Kaśka i Patryk, droga trójce nie tedy droga, chyba lepiej żyć ze wszystkimi w zgodzie, wyżej przez to nie pójdziecie.

Ja
@Gorszy sort 12.10.2018 16:09

Szkoda ze nikt głośno o tym nie mówi, ale prawda jest ze sporo ludzi nie chce być na tej zmiana, u Patrycji, teraz Gosi ludzie są bardziej zgrani.

Pracownik p
@On 04.10.2018 20:16

wszyscy koordynatorzy tacy sami. Hukową atmosfera Krasinska baba chłop drze mordę i jej czarno rudy podpirdalacz. Chodzą na kacu dwie i nikt tego nie widzi albo udaje.brak szacunku do ludzi i do siebie jako kobiet -żal same dno

Denny
@Doswiadczony 16.10.2018 14:48

Ludzie zwalniają się hurtowo i nikt nie reaguje. Nikt nie pyta dlaczego. Połowa osób na zwolnieniu, bo nie wytrzymują napięcia. Drogi zarządzie, strzelacie sobie w kolano tymi delegacjami do Łodzi I na piekarniki. Myślę, że lepiej by było dac Niektórym postojowe niż nie pozostawiac im innego wyboru jak zwolnienie się.. Odchodzą naprawdę kompetentni ludzie. Zostaniecie z bandą niedoświadczonych pracowników. Będą się sypać wady ,atmosfera się jeszcze bardziej pogorszy, morale będą szorowac dno

Świnka pepa
@Smoczyca 12.10.2018 19:49

Ja osobiście nic nie mam do koordynatorów. Chcą zapalić to niech idą, chcą zjeść to niech idą. Ich sprawa..byle by było wyraźnie powiedziane jakie komponenty idą do jakiego zlecenia, żeby nie było wad A. Najgorszym problemem w tej firmie na chwilę obecną są te patologiczne delegacje. Przez te wyjazdy do Łodzi I wypychanie pracowników na piekarniki ludzie zaczynają rzucać wypowiedzenia. Znaczna część stanowisk na kuchenkach jest fajna,a praca lekka( przedmontaz). Niestety są też takie, gdzie pracując myśli się o rzuceniu wszystkiego i wyjściu z pracy. Łódź- też haos. Nie wszyscy mają możliwość wyjazdu z Wrocławia, ale zostali do tego zmuszeni . Groźba zwolnienia z pracy (w wypadku odmowy wyjazdu)była przekazana między wierszami, nie wprost. Ludzie chca pracować, ale niektóre warunki pracy zmuszają ich do pójścia na l4 lub w ostateczności złożenia wypowiedzenia. Drodzy dyrektorze, kierownicy linii..dajcie nam szarym pracownikom możliwość wyboru. Traktujcie nas jak ludzi,zrozumcie. Wysłuchanie argumentów. Chcemy pracować w fajnej atmosferze. Niefajnie jest przychodzić do pracy w stresie. Jesteśmy tylko ludzmi.

Obiektywny Obserwator
@On 04.10.2018 20:16

Co do samicy AS jak najbardziej się zgodzę, wiecznie pretensjonalny wyraz twarzy, krzyczy bez powodów nie potrafi odezwac sie do pracownika bez użycia minimum jednego przekleństwa. Moim zdaniem reszta dysponentów linii odwala kawał dobrej roboty i odwalają 3/4 roboty koordynatorów dziwi mnie tylko to ze skoro robota jest taka łatwa i przyjemna i (usunięte przez administratora) platna to czemu sami nie pojdiecie na te stanowiska a tyle wad ile idzie jest też nasza wina bo gdyby kazdy byl skupiony i jakos zaangazowany w ta prace a nie ze wszystko podstawia mu pod buzke.

Łódzki
@Świnka pepa 18.10.2018 12:13

W łodzi haos?? Kierownik pierwsza klasa. Ogarnia wszystko

N

Pracownikowi nigdy nie dogodzisz. Po rozmowie dostajesz informacje o zarobkach, po co sie zatrudniasz skoro Ci sie nie podobaja? Za goraco? W firmach produkcyjnych na hali zwykle jest goraco ;), co w tym szokujacego? Wymagasz od pracownika biurowego, zeby wyszedl pracowac na hale? Niby czemu mialby to robic? Po to sie uczyl i aplikowal na takie stanowisko, zeby mogl pracowac w biurze, Tobie nikt nie broni aplikowac. Masz wyksztalcenie, doswiadczenie? Skladaj CV! Z tego co widze to pracownicy produkcyjni awansuja i to na koordynatorow wiec rozwoj jest. Czy Wam sie wydaje, ze firma produkcyjna bedzie Wam co miesiac dawac podwyzki i awansuje kazdego pracownika? To kto by wtedy pracowal? Firma jest w miare. Jak ktos chce pracowac to nikt go nie zje. Gorzej maja pracownicy, ktorzy sa wiecznie na L4 I ktorym nic sie nie chce, dla takich nie ma miejsca. Male zarobki na operatora? Znajdz inna firme ;). Przepracowalam 10 lat jako pracownika produkcyjny i uwazam, ze zarobki sa ok.

Xxxx
@N 28.09.2018 10:22

Jasne, żałosne wypociny. Firma dno, kierownictwo, koordynatorzy dno, awans po znajomości lub przez danie .... Ogólnie porażka. Brakuje Wam ludzi do pracy bo szybciej odchodzą niż dobrze zaczną pracować. Jesteście nieporozumieniem na rynku pracy i tyle.

ktos
@N 28.09.2018 10:22

Niektórzy się uczyli, a pomimo tego pracują na stanowiskach "robotniczych". Denerwuje mnie takie gadanie. Uważasz,że tylko osoby po podstawówce czy zawodówce pracują na produkcji czy na magazynie? Zdziwiłbys się.

N
@ktos 28.09.2018 20:14

Co to za bzdury?! Skoro masz predyspozycje to aplikuj. Ktos Cie trzyma sila na tej produkcji? Masz pretensje do calego swiata, ze Ci nie wyszlo czy co?

ktos
@N 28.09.2018 20:59

To nie są żadne bzdury, po prostu uswiadamiam Cię, że takie sytuacje mają miejsce. Na marginesie, nie pracuję w BSH, przeglądam opinie gdyż zastanawiam się nad zmianą pracy, tyle i aż tyle.

Tros
@ktos 28.09.2018 22:57

Twoja wypowiedź nie ma sensu. Masz predyspozycje i wykształcenie to kto ci każe pracować na produkcji??? Takie sytuacje maja miejsce? Gdzie? Czy tu rozmawiamy o tej konkretnej firmie czy o jakichś twoich żalach do świata? Może ktoś ma wykształcenie i pracuje na produkcji bo chce? Czyj to wybór?

Miler
@ktos 28.09.2018 22:57

Jak nie pracowałeś w BSH to po c(usunięte przez administratora) się wypowiadasz

Montażowy żigolak
@Miler 30.09.2018 05:10

BSH świetna firma, świetne zarobki, piękne dziewcznyki :)!!! dziewczynki kocham was

Zdegustowana
@N 28.09.2018 10:22

Oj i tu bym się kłóciła...są wyjątki co siedząc więcej na l4 niż w pracy dostają umowę na stałe i podwyżkę większą niż przeciętny pracownik produkcji....w życiu można się ustawić, tylko co z szacunkiem do samego siebie ???

Jenny
@Xxxx 28.09.2018 18:45

Dokładnie! Szybciej odchodzą niż przychodzą! Kulka w łeb A nie delegacje! Teraz wam ludzi ubylo, bo ich nie szanujecie. Zamiast zadbać o pracownika to pod groźbą zwolnienia ich wywaliliście do innego miasta i do (usunięte przez administratora) na piekarnikach. Parodia!

świerzak

Operator wózka widłowego czy ma możliwość często sobie dorobić w sobotę lub niedzielę ?

Doswiadczony wyrobnik norm
@świerzak 24.09.2018 21:19

Witaj dorobisz sobie w innym zakładzie tutaj linki zamykają ,nie przychodz do tej firmy bo to porazka ,w zeszłym tygodniu na jednej zmianie dalo wypowiedzenia 4 osoby ,wiec co to za firma gdzie rotacja jak w tanim barze ,tam gdzie sa ciagle przyjęcia to wiadomo ze (usunięte przez administratora) i nic nie zarobisz nonstop nowi ludzie a teraz to odwołali rekrutacje we Wrocku ze względu na brak chętnych.

Xyz
@Doswiadczony wyrobnik norm 27.09.2018 10:16

4 osoby na 980 zatrudnionych to g.u.w.n.o

Doswiadczony wyrobnik norm
@Xyz 27.09.2018 23:23

980 osob to chyba z tymi co maja się zatrudnić wirtualnie na te 3 zmiany

Miler
@świerzak 24.09.2018 21:19

w niedzielę można dorobić albo w tygodniu nadgodziny. Sobota za dzień wolny

Krystyna123
@Miler 30.09.2018 05:12

Tak, tak. Już tak było, że w niedzielę będą płacić jak za papieża a jak przyszło co do czego, to kiedy chcecie wolne.

mlody
@Doswiadczony wyrobnik norm 27.09.2018 10:16

A czemu az 3 zmiany tyle maja zamowien?

Głos ludu

Do roboty nieroby a nie głupoty wypisujecie na forum

Obeznany

Ta firma to nieporozumienie Wymieńcie kierownictwo Wymiana kierowników

Montażystka
@Obeznany 09.10.2018 12:29

I co niektórych pracowników którzy ciągle "płaczą".

Obeznany
@Montażystka 11.10.2018 10:40

I niektóre pracownice które dają

Ciekawy
@Obeznany 12.10.2018 00:22

A które dają??

Zdegustowana

Czytając Wasze opinie włos na głowie się jeży. Przemawia przez Was złość i frustracja. Czy ktoś Was łańcuchem przywiązal do tej firmy. Wszyscy tylko narzekają i marudza, A jedynym rozwiązaniem jaki widzicie żeby coś polepszyć to skarga do kierasow lub M.N. czy to normalne? Myslicie ze Oni nie maja wiekszych zmartwien i problemów .Owszem atmosfera nie jest zbyt komfortowa mając na uwadze to że chłodnictwo pracuje na jedną zmianę i często bywa że jest chaos organizacyjny. Ale chyba lepiej przebolec ten czas niż firma mialaby żegnać się z pracownikami . Zapewne są firmy które płacą więcej, więc co Was tu trzyma. Droga wolna. Kariera w firmie .Jest możliwa wystarczy tylko zorientować się w temacie np w HR . Nikt Wam tego nie zabroni.Jak widać są możliwości awanse z pracowników na wyższe stanowiska. Inną historią jest to kogo wybierają, bo niektóre osoby są zupełnie bez kompetencji i niepotrafia zarządzać ludźmi. Ale skarżenie też niewiele zmieni do momentu kiedy kierownicy nie otworzą oczu komu dają szansę.

T
@Zdegustowana 06.10.2018 10:29

Dla mnie atmosfera jest ważna, do tego dochodzą małe pieniądze i dlatego wolę odejść.

Obiektywnie

Dla mnie rozwój firmy to rozwój pracowników oferowanie im możliwości rozwoju . Firma się rozwija a pracownik zarabia 2400 do ręki ?! Słaby ten rozwój niech zarząd sam pracuje za takie pieniądze.

Wujek dobra rada
@Obiektywnie 18.09.2018 08:51

Jeżeli chodzi o rozwój pracownika to nie ma najmniejszego problemu. Organizowane przeróżne szkolenia itp, dofinansowanie do studiów, studia podyplomowe itd. Możesz sam znaleźć szkolenia które zakład Ci dofinansuje (trzeba uzyskać zgodę przełożonego). Nie chodzi tu o szkolenia pilotażu samolotu jeżeli pracujesz na linii montażowej ale czegoś związanego z Twoją pracą np. studia z Zarządzania Produkcji i później jakiś awansik. Niestety pracownicy produkcji mogą o tym nie wiedzieć - większe info dział HR, ewentualnie regulaminy na dysku sieciowym firmy.

Xxxx
@Wujek dobra rada 19.09.2018 14:51

Niech (usunięte przez administratora) Skorzysta z dofinansowania do szkoły.

Wujek zła rada
@Wujek dobra rada 19.09.2018 14:51

Przypuszczam,że jesteś pracownikiem "biurowym",bo pracownicy na produkcji to chyba tylko co niektórzy mają jakiekolwiek kursy. Niestety informacji brak,bo wysyłają w większości z biur. Nawet na wózki widłowe idą panie z biura,bo na pewno im to bardzo potrzebne

Stary pracownik
@Obiektywnie 18.09.2018 08:51

Teraz jest cięcie kosztów. Nie ma pieniędzy na nic!!! Żadnych szkoleń itp.

Całkiem nowy

Pracuje na chłodnictwie od jakiegoś czasu. Dramat, kierownictwo bez kompetencji, koordynatorzy jeszcze gorsi. Będziemy się żegnać z tą pseudo firmą.

anonimus
@Całkiem nowy 03.10.2018 20:44

co prawda to prawda

dobre info

firma ciągle się rozwija, cały czas ładowane są pieniądze w maszyny, budynki itp, plany są na prawdę spore. Na tę chwilę głównie są roczne premie inflacyjne od 0 - 8 % (w zależności od zaangażowania, kierownik dostaje pulę pieniędzy i rozdziela). jeżeli chodzi o dodatki to mamy: sodexo - 190 netto / miech; multisport - 19 zl / miech; medicover/luxmed można wybrać- 12zł/miech, ewentualnie pakiet rodzina 99zł/miech lub inne; bony świąteczne uzależnione od zarobków netto na osobę w rodzinie od 500 do 700 brutto (o ile dobrze pamiętam) ; dodatkowo bony świąteczne na każde dziecko - sodexo 250zł netto tak było w zeszłym roku; wczasy pod gruszą (mają się pojawić), kwota również uzależniona od zarobków netto/osobę, premia miesięczna dla produkcji - do 750 zł/miech (na tę kwotę składają się wskaźniki jakościowe, ilościowe, bhp, obecności w pracy itp każda ma jakiś udział w tej kwocie); premia roczna dla pracowników administracyjnych, administracyjno produkcyjnych - minimum 2-krotność pensji, czyli dostajemy jednego miesiąca w roku 3 pensje; teraz o zarobkach po moich informacjach: jeżeli chodzi o pracowników produkcji to zarobki ok 2800-3500 brutto/mies zarobki na stanowisku kontrolera jakości ok 3800-4600 brutto/mies może i zarobki nie są rewelacyjne ale zobaczymy za rok/dwa kiedy pojawią się pieniądze

ktoś
@dobre info 12.09.2018 12:19

okej. Co nieco wiadomo. A zarobki chłopaków na magazynie/wózkowych? Również kształtują się na poziomie 2800-3500 ?

Kkk
@dobre info 12.09.2018 12:19

Premia dla administracyjnych i pośrednio produkcyjnych to 1-3 pełnych wynagrodzeń w gwoli sprostowania.

op
@dobre info 12.09.2018 12:19

Co oznacza ze firma sie rozwija czy planuja uruchomic produkcje nowego modelu albo przejac z innej fabryki zamowienie cos wiadomo?

Dobre info
@ktoś 12.09.2018 13:13

Zależy, który magazyn. Na magazynie wyrobów gotowych dostają najwięcej już coś ok. 4000 brutto

Dobre info
@Dobre info 13.09.2018 14:50

Na start* a nie najwięcej ????

Dobre info
@Dobre info 13.09.2018 14:51

tak na start

ANNA
@dobre info 12.09.2018 12:19

Ta premia roczna to tylko dla wybrańców czy też dla szeregowego pracownika ?

Tobiasz
@dobre info 12.09.2018 12:19

Skoro jest tak cudownie, tyle się zarabia ,dlaczego tyle ludzi odchodzi, w jeden dzień z piekarnikow 30 osob ,ludzie nie dajcie się oszukać i żyć w takim zakłamaniu .Pięknie piszą i mówią na rozmowie rzeczywistość jest całkiem inna

Wujek dobra rada
@ANNA 14.09.2018 17:36

Premia roczna dla pracowników administracyjnych. Bezpośrednio produkcyjni mają miesięczna.

Wujek dobra rada
@Tobiasz 14.09.2018 20:24

Wszędzie pięknie gdzie nas nie ma. Sam pracuje w BSH ponad rok i szukam innej pracy za lepsze pieniądze. To normalne. Teraz jest rynek pracownika. W każdej firmie ludzie przychodzą i odchodzą. Najgorsze jest kiedy ludzie nie wiedzą ile powinni zarabiać. Niestety w naszym kraju stawki to temat tabu. Dlaczego? Przez te głupotę możemy robić to samo co kolega obok za dwa razy mniej albo więcej. Gdzie sprawiedliwość? Nie ma! Ile zarabiasz na tyle się cenisz! Wolny rynek idź dalej

Zła rada
@ktoś 12.09.2018 13:13

Na magazynie od 3500brutto

Maggie
@Tobiasz 14.09.2018 20:24

Dokładnie tak obiecują nagabują a potem z dnia na dzień się dowiadujesz że jedziesz w delegacje na miesiąc do Łodzi albo nagle z lodówek ladujesz na piekarnikach.

Ehhhh
@Maggie 21.09.2018 17:33

I jeszcze pracować każą, skandal ????????

Miler
@Maggie 21.09.2018 17:33

jak nie pasuje to się zwolnij proste !

joannaa89

Witam , jak wygląda grafik pracy i system pracy w tej firmie na stanowisku operator maszyn produkcyjnych na montażu ?? Zastanawiam się czy aplikować CV , czy warto i jakie zarobki dla "nowego" pracownika na montażu? i czy zatrudniają kobiety? z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Joanna.

Katarzyna

@Muminek, jeśli zaobserwowałeś, że niektórych komentarzy nie ma, to musiały one łamać regulamin Gowork (https://www.gowork.pl/regulamin) i w związku z tym zostały usunięte przez administratora. Widzę, że opinie o warunkach pracy i zatrudnieniu w BSH są raczej mieszane. Każda opinia pracownika zawsze będzie do pewnego stopnia opinią subiektywną. Każdy ma inne wymagania. Zachęcam osoby, które są zatrudnione w tej firmie o opisanie aktualnej sytuacji panującej w niej.

Muminek

Z tego co widać fabryka w Łodzi trzyma podobny styl co kołchoz w breslau, masowe wypowiedzenia, L4 itd brawo. Widać że dbają o te tendencje w swoich niskobudżetowych montowniach we are bsh tu link 50 stron lektury nt bsh Łódź http://www.pracadokitu.com/temat/928/bsh-lodz/strona/50/

Agent Gwiazdy

Piekarniki robi się tu drugi Whirlpool kierownik swoje przyzwyczajenia przywiózł tu ze sobą i ludzi traktuje jak śmieci chyba że dobrze wchodzi mu się w (usunięte przez administratora)

prometeusz
@Agent Gwiazdy 31.08.2018 17:52

fakt, czysty whirpool, lenie , zero jakośći, lodówki czy piekarniki? to ludzie idący na ilość a nie na jakość.

Muminek
@Agent Gwiazdy 31.08.2018 17:52

Usuwaja nie wygodne komentarze jak i ten ostatni o wiadomo kim pewnie się os**ł że wyjdzie na jaw jego miłosierdzie do pracowników, albo bsh się polapalo że wj***się na minę zatrudniając takiego wyrzutka i dba o image.

Bsh

Witam po przeczytaniu tych sterty głupot nie wiem co myslec o tym zakładzie tzw (usunięte przez administratora) wiadomo o obietnicach z sufitu i o premiach wirtualnych ,jakości wirtualnej i bhp ,jakiś wymyslonych zagrożeniach i wielkich bzdurach ,opowiadanych codziennie poprzez wyspecjalizowana komorke tzw koordynatorow i kierownikow o fajnej kasie masakra . Opowiadanie na spotkaniu z dyrektorem o stolowce i już ogłaszaniu na poczet rekrutacji poprzez dzieci tam zatrudnione w tym zespole o wirtualnej stolowce zakładowej której nie ma a miała być otwarta we wrześniu . Najwazniejsze zarobki na produkcji i norma ok 260 szt piekarnik z rotacja pracowników jak w mackdonaldzie przy tasmie akordowej ,ze zmienna norma do 290 szt i może byc więcej tzw testy bez przeszkolonych pracownikow aby premia byla lepsza chyba ,codziennie nowi ludzie nie wiedzący co tam sami robia --kwota 2300 z premia netto ,plus ta karta 190 zl od września ,to bardzo duzy zarobek na dwie zmiany . Rotacja ludzi z lodowek tzw sypialni bo tam to luzik i nagle ich zwolnienia l4 bo trafili do bagna ,gdzie się wymaga a mniej zarabia .obiecana premia wirtualna 750 zl brutto nigdy nie osiagnieta i nigdy nie będzie przy takiej organizacji na szkode pracownika i marki . Proszę ludzie jak piszecie, piszcie cos z sensem pracuje już tam trochę i widze realia tej firmy pozdrawiam wyrobnik norm BSH.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pomocny

Pierwszy umowa na okres próbny 3 miesiące. Następna na 1 rok, no i później oczywiście na stałe. Karta sodexo, co miesiąc 190 zl, Multisport w cenie 19 zl, no i oczywiście co miesiąc premie w granicach od 500 do 750 zł brutto.

Jan !!! Sobieski
@Pomocny 29.08.2018 12:53

Kiedy tam premia była 750 zł chyba że brutto sudexo też 190 zł ale brutto po co ktoś takie rzeczy pisze Medicover też nie jest całkowicie za darmo płacimy po części zaniego na pasku proszę sobie odszukać to są składki rzeczowe

Pomocny
@Jan !!! Sobieski 29.08.2018 14:14

Kolego napisałem do 750 brutto. A ostatnio była 590 brutto. A sodexo od września ma być 190 na rękę... Jeżeli nie wiesz i nie jesteś pewny to proszę się dowiedzieć, a nie ludzi wprowadzać w błąd. Proszę pamiętać że jak ta firma nie ruszy to nie zacznie zarabiać więc ludzie też więcej nie będą dostawać. Dziekuje

Nick
@Pomocny 29.08.2018 15:57

Premia może wynieść nawet 0 jeśli firma nie osiągnie żadnych celów. Aczkolwiek nie zdążyli się tak jeszcze

C
@Pomocny 29.08.2018 12:53

Multisport plus? Jaki rodzaj karty za 19 zł ?

Nick
@C 30.08.2018 01:44

Tak Multisport plus

C
@Nick 30.08.2018 12:48

To chociaż tyle się postarali... Oby jeszcze tylko chcieli lepiej ludziom płacić

Pomocny
@Pomocny 29.08.2018 15:57

Nie jesteśmy kolegami.

Pomocny
@Pomocny 29.08.2018 15:57

Nie jesteśmy kolegami

ANNA
@Pomocny 29.08.2018 12:53

Czy jest wypłacany dodatek urlopowy z ?

Operator

Zapraszamy na dział wyrobów gotowych, mamy chyba najwyższe stawki wśród pracowników fizycznych. Wymagane uprawnienia na wózki widłowe. Pracujemy na osprzęcie z chwytakami, więc to jest specyficzna praca. Obowiązki: ściąganie lodówek i piekarników z sortera, rozładunki i załadunki samochodów ciężarowych, kontenerów, a w przyszłości wagonów, prace magazynowe tj. konsolidacja wyrobów gotowych, inwentaryzacje, dbanie o jakość, BHP oraz porządek. Wielu z nas zapewnia bezinteresowne wsparcie i pomoc w "nauce" pracy ;) Zapraszamy doświadczonych jak i początkujących operatorów.

Mario
@Operator 29.08.2018 22:36

Na jaką stawkę można liczyć?

Operator
@Mario 30.08.2018 11:35

Po 3 miesięcznym okresie próbnym wchodzi umowa na rok ze stawką 3800 brutto i premią 500 brutto (z możliwym liniowym wzrostem do 750 brutto za bardzo dobre wyniki produkcyjne, małe ilości wad, wyśmienite audyty bhp i jakościowe) Na start 100 zł netto na karcie sodexo launch pass (zbliżeniowa) - od września podobno ma wzrosnąć do 190 zł netto. W tym roku podwyżki wyniosły już 600 zł brutto, a to jeszcze nic, ponieważ produkcja i sprzedaż nie rozwinęła nawet skrzydeł w połowie ;) + wielu pracownikom powpadały już umowy bezterminowe :) + wszystko idzie do przodu, jest co raz lepiej :)

Mario
@Operator 30.08.2018 20:17

A czy są możliwe nadgodziny i jak są płatne

Nnn
@Operator 30.08.2018 20:17

Ale śmieci piszesz.

Muminek
@Operator 30.08.2018 20:17

Te ty chyba z (usunięte przez administratora)spadłeś, siejecie degrengoladę tutaj i mieszacie w małych rozumkach pracowników produkcji. Już w hr nie macie co robić?

road
@Operator 29.08.2018 22:36

Witam. Mam uprawnienia na operatora, ale mało jeżdziłem. Gdzie wysłać podanie by dostać się na na ten dział ?

Ktoś
@Operator 29.08.2018 22:36

Czyli hm... Ile można brać średnio na rękę. Ok 3000 to rewelacji nie ma. To na jaką kwotę mogą liczyć operatorzy wózków po roku pracy? Ile przychodzi na konto?

Dla pracowników jakości

Jak przebiega proces rekrutacji na pracowników jakości ? Jakie firma ma wymagania i jakie stawki ? Ktoś coś wie ?

Szok!!
@Dla pracowników jakości 30.08.2018 13:21

Nie ma pracowników jakości w tej firmie?

chujoliza

Jest super więc o co wam chodzi?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

dokładnie dokładnie ...

Boss

Jak się ciągle siedzi na l4 niż w pracy to tak już jest

Nick
@Boss 29.08.2018 10:41

I to nie tylko w bsh

anonim

(usunięte przez administratora)

Fan telenoweli

Widzialem nie raz nie dwa leci na wszystko co sie rusza a ona mu obiadki gotuje. Oboje nie grzeszą inteligencją on ona i jej blond kumpela co nazywa sie jak zupka knorra i wykorzystuje ja na kazdym kroku i za plecami robi swoje

Obiektywnie
@Fan telenoweli 22.08.2018 23:19

Bądźcie poważni kogo obchodzi innych prywatne życie!??? Tu chodzi o polepszenie warunków pracy a nie obgadywanie innych bo ch wam do tego kto z kim jest. Walczcie o kasę lepsze zarobki warunki pracy a życiem zajmijcie się swoim. Chodzące ideały

Nnn
@Obiektywnie 23.08.2018 10:14

Niby nikogo. Ale jak awansuje ktoś kto sam w życiu do niczego nie doszedł to jest coś nie halo. Zgadzam się z tobą ze trzeba walczyć o kasę, ale jakaś sprawiedliwość też się należy. Nie tylko przez szerokie nogi....

Korniszon
@Nnn 24.08.2018 06:44

Dokladnie nie chodzi o to ze awansuja inni a nie my tylko o to ze awansuja (usunięte przez administratora) Obie te laski to tempe dzidy. A Patruś ciagke chodzi i sie drapie

Rafon
@Nnn 24.08.2018 06:44

Ty no ja nie wiem jak tam twoja szmaciura (usunięte przez administratora) zrogowaciałą niedźwiedzica co się kurwi pod mostem za wojaka i siada jeb** na butle od wanisha i pijanom wozili po osiedlu w taczkach .... wiesz o co chodzi mnie nie przegadasz bo mi sperme z pały zjadasz (usunięte przez administratora) zrogowaciały frajerska chmuro (usunięte przez administratora) ci na matule je* ci starego

Korniszon
@Rafon 24.08.2018 13:38

To o patrusiu czy o patrysi?

xxx
@Rafon 24.08.2018 13:38

He zabolała prawda...

Tede
@Rafon 24.08.2018 13:38

Rafon. Boska wypowiedź

Nnn
@Rafon 24.08.2018 13:38

Pokazujesz Koordynatorze swój poziom. Pięknie, kolejny awans murowany. Tym razem bez pomocy swoje ukochanej której robisz rogi. Super postawa.

Omg
@Nnn 24.08.2018 21:29

Walnijcie wypowiedzeniem może w takiej sytuacji znajdzie się inne stanowisko żeby zachęcić was do pracy albo podwyżka... Dla mnie śmiech żeby operator z różnymi kursami miał tylko 3000 do ręki . A musi robić robotę swoją i utrzymania ruchu ( stanowisko w innych firmach które zajmuje się ustawianiem maszyn)

anonymous

Trzeba wpie..olić konfidentowi ... Pracował on kiedyś w Whirlpool na Psim Polu na zmywarkach na linii jako pracownik produkcji ... Strasznie prymitywny buc ...

anonymous
@anonymous 28.08.2018 22:40

Konfident Patryk K. o nim piszę ...

Mario

Jak wygląda praca na magazynie ? Na jakie zarobki można liczyć ?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Wystarczy spojrzeć na Rapę i wiadomo kto to jest ........ ......... ale ona tego nie rozumie bo ma siano w głowie ....

Frajer za 2700

Będzie mieli rotację pracowników a co za tym idzie wytraty na każdej płaszczyźnie materiał jakość ilość to są skutki postępowania kierownictwa wobec pracowników. Ale co się dziwić jak spora część kierownictwa jest z w...la zakład będzie co najwyżej przeciętny na miejscu Pana W bym wyjj tą klikę.

Nieznajoma

Praca ok. Wiadomo nie wszystko jest dograne, ale firma dopiero się rozwija więc nie ma na co narzekać. Ci co narzekają to pewnie zero doświadczenia nie mieli w innych firmach.

Niewinny

Jak wygląda rekrutacja na operatora maszyn ?

Zostaw opinię o BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.