logo InPost

InPost

Jarocin

Opinie o InPost

Zuzia 2017-04-18 10:58
InPost ma z pewnością trudny czas ale nigdy nie jest tylko dobrze, tak bywa.
1
pomorski pachołek 2017-04-26 21:29
InPost, kojarzony głównie z usługami kurierskimi i żółtymi paczkomatami, ma za sobą fatalny rok, mimo ponad dwukrotnego wzrostu przychodów ze sprzedaży. Zakończona już działalność związana z obsługą listów przyniosła spółce 165 mln zł straty.

Z opublikowanego przez spółkę sprawozdania finansowego za 2016 rok wynika, że InPost nie wypracował ani złotówki zysku. Co więcej, łączne koszty działalności przekroczyły sumę przychodów o 160,3 mln zł. Tyle wyniosła strata netto.

Rok wcześniej InPost była na plusie prawie 9,5 mln zł. Skąd taka zmiana? W ubiegłym roku w spółce doszło do poważnych zmian. Niezależny operator pocztowy zdecydował o zakończeniu działalności związanej z obsługą listów. To efekt m.in. wcześniejszego unieważnienia przetargu na korespondencję rządową, który wygrał InPost z Pocztą Polską i porażka w przetargu na obsługę listową sądów.

Gdyby pominąć całkowicie działalność listową spółka byłaby nawet na plusie. Zysk netto ogółem z działalności kontynuowanej wyniósł 4,99 mln zł w 2016 roku wobec 5,64 mln zł zysku rok wcześniej. Na uwagę zasługuje jeszcze fakt, że przychody InPostu w sumie podwoiły się ze 132 do 284 mln zł. To nie wystarczyło, żeby wypracować zysk.
--------------
Porobili w bambuko ajentów i jeszcze zysku nie było? To pewnie z kar... W moim mieście w lipcu jeszcze wożono listy z Urzędów Pracy... lekko za późno...
1
lipka będzie 2017-04-29 08:16
Jak wam się podoba od 14 maja skrócenie czasu odbioru paczki z paczkomata do 48H? Dalej ta usługa jest tak rewelacyjna? Będziecie latać teraz na jakieś zadupie do POKu po swoje paczki? Inpost cały czas zmienia się IN MINUS!
Kurier 2017-04-30 08:14
I bardzo dobrze ! Dwa dni to za mało na odebranie paczki z paczkomatu ???? Inni też chcą skorzystać z odbioru swojej przesyłki z paczkomatu, ale między innymi przez takich ludzi jak Ty, którym i 72 godziny to za mało, żeby odebrać swoje przesyłki z paczkomatu, maszyny są przepełnione i nie można dorzucać kolejnych, oczekujących na doręczenie.
5
lipka będzie 2017-04-30 09:26
Skoro znakomita część paczek, jak twierdzi inpost, jest odbierana w 24h, to po co zmieniać regulamin? Przecież możliwość odbioru w dowolnym momencie doby przez 72h, to jedna z reklamowanych, zaryfajnych opcji paczkomatow! Człowieku, o czym ty piszesz? Jak firma nie ma kasy na dostawienie skrytek, to niech tego nie robi, proste!
Jest jeszcze usługa odbioru paczki w punkcie (ruch, poczta, stacje benzynowe), gdzie przepełnienia nie ma, bo paczki fizycznie nie są przypisane do konkretnych skrytek.
Wyjaśnij nam, bystrzaku, jak twórca paczkomatu, bez powiększania ilości skrytek, zamierzał rozwijać tę usługę?
Hahahahahhaahhaa............. przecież to błędne koło - więcej klientów to potrzeba większej ilości skrytek. Stacje benzynowe tez są otwarte 24h/ dobę....
Skracanie terminu odbioru to pozbawienie wszelkich zalet paczkomatu... Ale ta firma nigdy nie była logiczna!
4
zwykły klient 2017-05-04 17:57
Witam.
Ja jestem prostym klientem i nie dawno dopiero zacząłem korzystać z paczkomatów jednym z argumentów było własnie te 72h . Na spokojnego.
A ze paczkomat mam w odległości takiej samej jak zwykła poczta to pewnie powrócę do nich czyli awizo jak nie będzie mnie w domu lub kurier pod drzwi .Trudno
Dzisiaj dostałem sms o 10:05 ze paczka do odbioru w paczkomacie mowie do kolegi ze paczka jest a on jak chcesz odebrać jak masz na to 2 dni jak dwa dni 3 dni nie zmieniło się co??? i osrany bo na chatę zjeżdżam w niedziele a przesyłki nie zdążę odebrać .
Także paczkomaty pewnie papa i jako prosty klient powrócę do spokojniejszych metod metod.

2
Klocek 2017-05-05 08:25
Każdy chciałby dostawać paczki i listy szybko, łatwo i przyjemnie. Praca listonosza nie podoba się. kurier jest jeszcze gorszy. Paczkomaty samo zło????
1
MAKA 2017-05-08 11:43
OD 5 MC PISZE DZWONIE I NIE MA ODZEWU POZDRAWIAM
1
KL 2017-05-09 14:17
Nie polecam InPost! Ludzie pracujący w InPost BOK manipulują tak żeby nie pomóc, odciągają uwagę, udają że nie słyszą lub nie rozumieją co się do nich mówi dlatego bo wiedzą ze to wina InPost.
To jedno wielkie bagno!
2
Postek 2017-05-09 19:41
W InPost po okresie sukcesu przyszedł czas trudny. Myślę, że firma znajdzie wyjście z tego trudnego położenia. Kiedyś pracowałam i taka praca podobała mi się.
Jjojo 2017-05-14 17:34
Pracuję szósty rok. Pracę chwale że względu na dobre zarobki. Sytuacja finansowa firmy wyglada raz lepiej, raz gorzej. Do tego dochodzi nagonka medialna od kiedy pamiętam. Blaszki- złe, dziwne miejsca na pok- złe, agencje- złe. Teraz poczta polska robi to samo, a gdyby nie blaszki nie byloby mowy o rozwoju firmy. Chory kraj
Robić swoje, nie zawracać sobie głowy pieprzeniem a Inpost zapłaci kilka razy więcej niż konkurencja
1
Zuzanna 2017-05-15 08:43
@Jjojo jak rozumiem polecasz innym pracę w InPost? Mógłbyś powiedzieć w jakim dziale firmy pracujesz? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twojej pracy, oraz tego co uważasz za jej plusy.
joan 2017-05-16 15:57
porażka to pani dyrektor od marketingu! Niekompetentna i niefachowa!
3
do iodioty 2017-05-16 18:06
Skoro inpost płaci kilka razy więcej, niż konkurencja, to znaczy, ze pracują za darmo... Niewolnictwo w Polsce jest zakazane, daj nazwy tych firm, to polecę do prokuratury!
1
harowałem dla bzuski,,,,, 2017-05-16 21:49
kontakt?! jak można zostawić ludzi na lodzie ROK TEMU i teraz wycierać dupę szkłem???!!!! Złodziej p.,B gorzko za to odpowie
2
harowałem dla bzuski,,,,, 2017-05-16 21:50
troll
1
były 2017-05-16 21:56
w marketingu u nich jesteś? pewnie już niedługo... prawdziwi pracownicy którzy zarabiali na takich próżniaków jak ty dostali kopa i na szczęście niedługo nie będzie już śladu po tej firmi byznesmena ze wsi
2
abcde 2017-05-21 00:11
A gdzie opinie o tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brzyszczyku? Czy znowu zostaną tchórzliwie wykasowane?
G 2017-05-21 16:31
Na jakie zarobki może liczyć przedstawiciel handlowy ? Warto wchodzić w tę firmę z 10-letnim doświadczeniem ?
1
poszkodowany 2017-05-30 17:10
nie polecam doręczono mi paczkę uszkodzona był w niej robot i to tak zgnieciony ze masakra kierowca nie chciał przyjechać bo mu si ę nie chciało ponadto opryskliwy i na dodatek nie miał przy sobie dokumentów na wypisanie szkody bo po co a firma po prostu krzak NIE POLECAM
Postek 2017-06-01 10:24
Wszyscy doskonale wiemy, że przy paczkach przesyłanych kurierem może się zdarzyć różnie. Po co to larum, wymienią towar i już.
nie polecam 2017-06-02 13:32
Może się zdarzyć rożnie, ale tej firmie zdarza się nad wyraz często ;)
Zuzanna 2017-06-02 13:45
@abcde jeśli zniknął jakiś komentarz oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora za naruszanie regulaminu portalu. Dlatego też przez zamieszczeniem komentarza należy zapoznać się z jego treścią.
Postek 2017-06-20 14:43
Czy mógłby ktoś napisać na forum kilka informacji o pracy dla przedstawiciela handlowego? Jakie warunki są przygotowane? Czy ta praca jest godziwie wynagradzana? Najważniejsze co praktycznie ma sprzedawać przedstawiciel? Jak się pracuje w firmie obecnie?
Krzysiek lasz 2017-06-21 23:35
Paczkę zapakowałem w twarde pudełko, takie co się dokumenty wysyła do archiwum. W środku paczka wyłożona z każdej strony styropianem folią bąbelkową i gazetami. Rozwalili paczke, zawartość wyciekła, spakowali do bylejakiego pudełka i odesłali dalej pogniecioną. Na pudelku był opis szkło. Kazali pakować w sloiki zawartość z płynem. Żenada.
Waldek 2017-06-23 19:50
Każda firma może mieć gorszy moment w swojej historii i tak pewnie jest w Inpost-ie. Każdy pomysł jest potrzebny.
Mumin 2017-06-24 12:57
W tej firmie ten gorszy moment trwa od początku jej istnienia :), zatrudnianie na czarno lub przez firmy krzaki na kombinowanych umowach bez zusu problemy z terminami oraz jakością usług co tutaj więcej dodawać :). Aktualnie to nawet już problem z pracownikami mają do tego stopnia że ukry nie chcą nawet robić u nich
Olx 2017-06-25 15:45
Pracowałem i odradzam pracę w tej firmie bo warunki są kiepskie.
Trzeba rano gratis pracować przy frachcie i sorcie, zarobki niezłe ale umowy niestety śmieciowe.
Zbyt dużo pracy i obowiązków na jednego kuriera- (doręczanie przesyłek , paczkomaty i odbiory).
Praca po 12 do 16 godzin dziennie itd.
Najgorzej mają kurierzy obsługujący blokowiska i tereny miast.
Zuzanna 2017-06-26 09:08
@Olx piszesz, że jest to praca po 12-16 godzin dziennie. Jak często zdarzają się tak długie dni pracy? Czy pracuje się również w weekend?
Kostek 2017-07-25 23:04
Czyżby pracownicy InPost poszli wszyscy na urlop? Od dawna nikt nic nie pisze? Jaka jest tego przyczyna?
xxx 2017-07-29 23:05
To ja może o pracy w sortowni głównej.Praca sama w sobie nie jest zła , choc na same nocki.Ale kierowbictwo i brygadzisci to masakra.Nikt się na niczym nie zna (zwłaszcza koordynator i brygadziaci od zaladunkow), brygadzistka sortu choć najmłodsza wiekiem i waga traktuje ludzi jak śmieci,ze też jej nikt do sądu jeszcze nie podał.Operacyjni wyżej sraja niż tyłek mają, zapomina się jak się na taśmie robiło.jednym słowem żenada.jak ta firma ma dobrze funkcjonować jak kierują nią takie osoby?
Karol 2017-07-31 10:15
Może praca w firmie nie należy do najprzyjemniejszych ale ktoś musi to robić żeby inni dostali swoje listy i paczki.
Aneta 2017-08-03 14:02
Opinia o oddziale w Gdańsku: Zamówiłam paczkę do paczkomatu koło mojego domu, kurier zostawił ją zupełnie w innym miejscu niż miał na zleceniu. Z centralą główną nie idzie się dogadać, za każdym razem rozmawiam z kimś innym i otrzymuję inną informację. Zapewniono mnie, ze jeszcze tego samego dnia paczka do mnie dotrze. Niestety, po ponad dobie nadal paczki nie ma. Z oddziałem w Gdańsku kontaktu nie ma, dziewczyna na słuchawce siedzi i rozłącza wszystkie połączenia przychodzące. Po 2 dniach i chyba 20 próbach udało mi się dodzwonić, kobieta wmawia mi, że adres, pod który dostarczono przesyłkę jest prawidłowy (mam przed oczami zamówienie z zupełnie innym i mogę to szybko udowodnić). Po dwóch dniach paczka jest odebrana przez kuriera z błędnego paczkomatu i zamiast dostarczyć ją do mnie, zabiera ją z powrotem na sortownię, żeby przekazać innemu kurierowi, który ma ją przywieść do mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] KŁAMCY I OSZUŚCI!!!!!!!!!!
Zuzanna 2017-08-09 14:57
@Aneta rozumiem twoje wzburzenie całą sytuacją ale rzeczywiście kurierzy mają prawo do pozostawienia paczki w innym miejscu - jeśli w tym obok Ciebie nie było miejsca. Warto też jeśli całe wyjaśnienie Cię nie przekonuje, napisać do działu obsługi klienta i dać innym znać ja sprawa się rozwiązała.
Ocyekujca od syeđciu dni na pacyk 2017-08-10 14:47
Pokrówka istna tragedia. Paczka leży tam już od 6 dni i żadnej reakcji z ich strony. Porażka, nie polecam, a wręcz odradzam szczerze korzystania z usług InPostu
Inpostek 2017-08-12 15:21
Pracuję w firmie i znam sytuację z drugiej strony. Wszyscy narzekają ale nikt nie zakłada takiej firmy.?
Zuzanna 2017-08-21 07:14
@Inpostek to jak oceniasz zatrudnienie w tej firmie? Jesteś zadowolony z warunków zatrudnienia, jakie Ci zaproponowano?
znow lipa w inpost 2017-08-24 15:49
W połowie lipca doszło do incydentu z zakresu bezpieczeństwa danych naszych pracowników - przyznaje firma InPost. Jednocześnie zapewnia, że dane klientów są bezpieczne. Sprawą zajmuje się policja, podjęcie działań zapowiada też GIODO.

W środę wieczorem portal zaufanatrzeciastrona.pl podał, że w sieci opublikowano bazę danych należącą do firmy InPost, która zawiera m.in. szczegółowe dane kilkudziesięciu tysięcy pracowników i współpracowników (numery PESEL, numery dowodów osobistych, numery telefonów i adresy e-mail), listę kontrahentów i umów oraz informacje o współpracy z organami ścigania.
Roboty w rękach hakerów. Alarmujące odkrycie
Roboty w rękach hakerów. Alarmujące odkrycie

- Opisywana sprawa dotyczy incydentu z zakresu bezpieczeństwa danych naszych pracowników z połowy ubiegłego miesiąca. Co ważne, bezpieczeństwo danych naszych klientów nie zostało w jakikolwiek sposób naruszone - poinformował PAP rzecznik prasowy InPost S.A. Wojciech Kądziołka.

Zapewnił, że dział bezpieczeństwa InPost "niezwłocznie podjął odpowiednie działania zabezpieczające". Kądziołka zaznaczył, że sprawa została zgłoszona na policję.

- W związku z informacjami, które się pojawiły, biuro do walki z cyberprzestępczością KGP na bieżąco analizuje sytuację, ale ze względu na dobro podejmowanych czynności więcej szczegółów nie ujawniamy - powiedział rzecznik KGP mł. insp. Mariusz Ciarka.

To przestępstwo podpada pod art. 268a Kodeksu karnego i jest ścigane na wniosek pokrzywdzonego.

Rzecznik Prasowy GIODO Agnieszka Świątek-Druś poinformowała PAP, że Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych niezwłocznie zajmie się tą sprawą z urzędu.
Mariusz 2017-08-25 10:30
W obecnej sytuacji kiedy brakuje rąk do pracy jedynie podwyżki dla pracowników mogą rozładować problem braku ludzi do pracy. Większe pensje ściągną ludzi do kraju, będzie po problemie. Czy opanowana już jest sytuacja z wyciekiem danych? Czyja to była wina?
Zuzanna 2017-08-29 15:42
Z drugiej strony @znowulipawinpost, firma przyznaje się otwarcie do błędu, a wiele innych zakładów tego nie potrafi. Wiadomo, że może to być dla klientów dużym wzburzeniem i zaskoczeniem, ale na pewno też musieli się z czymś takim korzystając z usług Inpostu liczyć.
alwod 2017-08-31 21:51
Nie polecam dziadów z inpost. Paniusie w dziale "reklamacja" siedzą, pierdzą w stołek i udają, że pracują. Kpina z klientów i tyle. Reklamacji NIGDY nie uznają. Lepiej od razu pisać do ich poganiacza: Rafał Brzoska RBrzoska@grupainteger.pl
Karola 2017-09-05 10:44
Trochę niepokojąca dla mnie jest sytuacja, że firma InPost ma ciągle tak duże potrzeby kadrowe. Zastanawiam się czy to nie przełoży się na terminowość dostarczanych paczek i listów oby tak nie było?
1
Zuzanna 2017-09-05 20:49
@Karola głownie to może wynikać z tego, że firma jednak obsługuje obszar całego kraju. W takim przypadku (i przy takiej popularyzacji usług) to w zasadzie normalne. Pytanie - czy istnieje tutaj też duża rotacja?
InPostek 2017-09-10 17:55
Jeszcze trochę i każdy sam będzie sobie przesyłki odbierał i będzie szybciej i pewniej! Nie trzeba będzie tak narzekać! Nikt tego nie chce robić , dlaczego?
NIck 2017-09-16 12:43
Ludzie nie piszcie że długo czekacie na przesyłki bo tylko debil tam pójdzie pracować. To nie praca to Pańszczyzna dla kuriera. Jaka płaca taka praca, kto przyjdzie to zaraz odchodzi ten syf jest nie do wytrzymania.
Zuzanna 2017-09-19 08:51
@Nick ale możesz napisać, co dokładniej sprawia, że uważasz, że praca kuriera w InPost jest nie do wytrzymania? Jest wiele ofert pracy, a co za tym idzie - wielu potencjalnych pracowników przeszukuje forum w poszukiwaniu konkretów o zatrudnieniu. Takie niewyjaśnione komentarze powodują niepokój, ale nie dają odpowiedzi.
serwis 2017-10-05 06:35
Praca jest od 6-6:30 do czasem i 20 plus rozladunek towaru . kasa taka sobie. Soboty raz na miesiac czasem dwa ,oraz wieczne straszenie,ze za niedostarczona paczke dostAniesz 50zl... W okresie listopad grudzien ,zapomnij o domu ,chyba,ze w niedziele,
Roberto 2017-10-06 18:25
Firma ma sporo ofert pracy czyli brak ludzi na rynku będzie jeszcze bardziej dotkliwy dla InPost-u Wszyscy możecie sobie narzekać na forum ale ciekawe co będzie jak nie dotrą do nas paczki, czy listy? Ktoś o tym myślał? Mało ciekawa perspektywa dla nas!
nie polecam 2017-10-08 08:21
Ceny inpost są podobne do innych kurierów, wiec jak jest problem, to znaczy, ze jest brak poszanowania pracownika. I będzie gorzej, coraz gorzej. Debilne zasady, zlewka allegro i inne bzdety. Teraz paczka DHL za 12 pln do 10 kg z allegro tez podetnie skrzydła tej pseudo firmie...
Nie rozumiem tylko polityki tej firmy: skoro Allegro im się nie opłaca, po co podpisywali kolejną umowę, a ludzie czekają po 6 dni roboczych na paczkę?
Z drugiej strony inpost niby taki zły, a konkurencja, nawet PP równa niektóre ceny do nich (np. mini paczka PP za 8,5pln), czy paczka do odbioru w punkcie (czytaj w placówce PP) za 9 pln?
Zuzanna 2017-10-08 13:58
@serwis ale jak rozumiem - każda godzina pracy jest uczciwie doliczana do kolejnej wypłaty? Rozumiem, że pracy jest dużo. Pytanie - czy każdy bezwzględnie musi pracować więcej, niż 8 godzin dziennie?
Zostaw swoją opinię o InPost - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost