logo InPost

InPost

Jarocin

Opinie o InPost

Yoda 2017-01-15 00:24
Czyzby cos ruszylo w temacie zwrotu naleznosci dla zwolnionych pracownikow z oddzialow listowych?
2
Postek 2017-01-21 10:30
Mam informację , że poszukują kogoś do obsługi klienta i nie wiem czy to jest jeszcze aktualna oferta? Bardzo zależy mi na pracy. Jeśli ktoś mógłby pomóc będę wdzięczny. Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna?
niunia 2017-02-08 14:16
nie polecam tej firmy pracowałam kilka lat a teraz po upadku BL nie mogę doprosic sie wynagrodzenia za kilka miesięcy
4
Japko77777 2017-02-18 08:12
Chciałbym wszystkich przestrzec przed pseudokurierem allegro-inpost. Przyesyłka dotarła kompletnie zniszczona, zmiażdżona. Reklamacja w inpoście to tylko fikcja i kpina z klientów. U innych kurierów nigdy nie było problemów. W internecie chyba sami sobie piszą pozytywne opinie. Żal mi ludzi tam zatrudnionych, że muszą pracować dla ułomnego umysłowo zarządu.
4
koniec gierek złodziejaszka 2017-02-26 12:27
Znajdujące się w kłopotach spółki Rafała Brzoski: Integer i InPost chce przejąć amerykański fundusz inwestycyjny. Rafał Brzoska nadal będzie jednak prezesem i będzie miał mniejszościowy pakiet akcji.
...całość w necie........
No to nasz Janusz biznesu z czasem opuści in post... koniec gierek!
Zuzanna 2017-02-27 14:10
Obecnie trwają rekrutacje na wiele stanowisk do firmy InPost. Co możecie powiedzieć o warunkach pracy i atmosferze w firmie osobom szukających informacji na ten temat?
Dziunia 2017-02-28 15:56
Kurierzy pracują na działalność a dziewczyny z biura najczęściej na umowę zlecenie. Stawka marna ale dobre i to na początek. Atmosfera jest ok przynajmniej dla mnie byli mili.

Pozdrawiam
1
Zuzanna 2017-03-01 10:54
Osoby zainteresowane aplikowaniem zachęcam do odwiedzenia strony internetowej firmy InPost https://praca.inpost.pl/
Tam również znajdziecie aktualne oferty pracy.
włascicielka poku inpostu 2017-03-01 11:52
Lepiej uwazaj firma inpost jest niewyplacalna ,pokom którzy dla nich wspolpracowali do dnia dziisiejszego wisza pieniadze i to z paru miesiecy ,ciagle przekladaja terminy płatnosci ,nie odbierają telefonów ,nie odpisują na meile jednym słowem oszusci ja zglaszam sprawe do niku i innych instytucji nie pomijając mediów ,moze oni wyplyna na to ze w koncu wypłacą pokom
4
wlascicielka poku 2017-03-01 12:09
Jestem zainteresowana odzyskaniem moich pieniedzy od oszustów z firmy inpost
3
Zuzanna 2017-03-01 12:11
@włascicielka poku inpostu Może warto ponownie skontaktować się z firmą? Kontakt mailowy i telefoniczny można znaleźć na stronie: https://inpost.pl/pl/kontakt/skontaktuj-sie-z-nami
Odzyskiwacz 2017-03-01 13:13
Pomożemy podmiotom z zaległości płatniczymi Inpostu.
balancepolska.pl
Zuzanna 2017-03-01 13:26
@Dziunia to ważne, że dobrze czułaś się w firmie. Długo pracujesz w InPost? Mogłabyś opowiedzieć więcej na temat pracy w firmie?
PK 2017-03-02 18:34
Złodzieje, ukradli mi paczkę mimo że przyznali odszkodowanie to od miesięcy go nie otrzymałem. TO JEST FIRMA ZŁODZIEJSKA!!!! KONTAK ZEROWY SPRAWĘ ZGŁASZAMY NA POLICJĘ!!!
Zuzanna 2017-03-06 09:39
@PK rozumiem, że nie było kontaktu ze strony firmy. Próbowałeś skontaktować się samodzielnie z firmą? Kilka komentarzy wyżej znajdziesz link pod którym znajdziesz kontakt mailowy i telefoniczny do firmy.
kurier 2017-03-06 12:58
wlasciciel Inpostu zalega z wyplatami dla kurierow,placi im po 10% ,.a za co maja opalacic skladki.Zusy,i zatankowac???? tak sie bogaca inni a potem slyszymy o najbogatszych polakach,,zenada!!!!!
2
Zuzanna 2017-03-07 09:50
@kurier dalej pracujesz w firmie InPost? Co jeszcze możesz powiedzieć na temat tej firmy jako pracodawcy?
Yoda 2017-03-07 22:59
U nas to samo. Czas wyplat co miesiac opoznia sie coraz bardziej. Oszczednosci na kazdym kroku. Czyzby cos wisialo w powietrzu, czy tez moze o przejsciowy okres? Niby ruszyly nadania... Kasa pusta... Co jest grane?
Zuzanna 2017-03-08 09:01
@Yoda od jak dawna trwa sytuacja o której wspominasz? Długo już pracujesz w InPost?
Yoda 2017-03-12 19:10
Zuzanna jestes botem?
Zuzanna 2017-03-13 09:24
@Yoda jestem redaktorem serwisu gowork.pl, dlatego też chętnie poznam bliżej Twoją opinię na temat pracy w firmie.
1
Yoda 2017-03-13 16:17
Pracuje prawie 1,5 roku. Troche za dlugo... Wyplaty maja poslizg od jakiegos pol roku.
Zuzanna 2017-03-14 09:40
@Yoda co jeszcze możesz nam powiedzieć o warunkach pracy w firmie?
Yoda 2017-03-15 21:36
Czytelnicy/pracownicy! Ile u Was placa od paczki? Doreczenie/nadanie?
firma 2017-03-17 20:52
INPOST ZACZYNA MIEĆ PROBLEM ZE SPŁACANIEM POBRAŃ ZA PACZKI DOSTAJEMY Z 10 DNIOWYM OPÓŹNIENIEM PO WEZWANIACH DO ZAPŁATY I GROŻENIEM SADEM
3
mala488 2017-03-20 12:36
to co sie dzieje z inpostem to sie glowie nie miesci prowadze punkt nie placa prowizji od listopoada nie ma przelewow
4
mala488 2017-03-20 12:45
ja czekam od pieciu miesiecy za przelewami w glowie sie to nie miesci
2
Yoda 2017-03-22 15:14
Przewoznicy tez czekaja za opoznionymi wyplatami. Ciekawe, gdzie sa pieniądze. Nawet wladciciel w rankingu 100 najbogatszych polakow zatrzymal sie w miejscu...
ec 2017-03-27 20:22
zaplacili ?
przewoznik 2017-03-28 09:58
ja w czwartek dostałem ostatni przelew, mam już całość
1
Iza 2017-03-28 13:16
Czy ktoś ma wiedzę w temacie pracy dla specjalisty ds. obsługi klienta i rozliczeń w Warszawie? Gdzie dokładnie jest ta praca? Jak prowadza rekrutację?
czy to złodzieje? 2017-03-29 08:18
- InPost nie płaci nam już od kilku miesięcy, nazbierało się tego ponad 1 tys. zł. A najgorsze jest to, jak nas traktują. Dodzwonić się do księgowości jest trudniej niż do papieża - denerwuje Mariusz Staniewicz, który wraz ze swoją partnerką Wiolettą Kućko prowadzą w Zielonej Górze kiosk przy urzędzie miasta.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej

Właścicielką kiosku przy ul. Podgórnej – zaraz przy urzędzie miasta – jest Wioletta Kućko. Prowadzi go razem ze swoim partnerem Mariuszem Staniewiczem. To pan Mariusz zadzwonił do „Wyborczej” z prośbą o interwencję.

– Mamy podpisaną umowę z firmą InPost. Działamy jako Punkt Obsługi Przesyłek, jesteśmy oznaczeni na mapie jako paczkomat. Problem w tym, że od kilku miesięcy nie chcą nam płacić – tłumaczy Stankiewicz.
Trzy lata z InPostem, teraz nie płacą

InPost obecnie zalega im już ponad 1 tys. zł. Pieniądze przestali dostawać w listopadzie. – Boli szczególnie, bo współpracujemy z nimi od trzech lat. Najpierw przyjmowaliśmy i wydawaliśmy listy. Pierwszym pośrednikiem był Ruch, a później Kartel. Prowadziliśmy usługę na tyle sprawnie, że na zlecenie InPostu jeździliśmy nawet po wioskach szkolić innych sprzedawców, jak powinno się taki punkt prowadzić – opowiada Stankiewicz.

W najlepszych czasach przez ich kiosk w ciągu miesiąca przechodziło 3 tys. listów. – Dobry punkt zarabiał miesięcznie jakieś 100 zł. Nam się zdarzało 1,5 tys. zł. – tłumaczy kioskarz. – Przyjeżdżało do nas aż siedmiu kurierów. Raz, że mamy dobre miejsce, blisko parking i ludzie lubią tu odbierać przesyłki, a dwa, że zawsze jesteśmy dobrze zorganizowani, pomagaliśmy kurierom wypełniać bloczki awizo. Często musieliśmy zabierać pracę do domu, tyle tych listów było. A jak na koniec miesiąca robiło się podsumowanie – tyle a tyle nadanych, przyjętych, zwróconych – to w rubryce „błędy” zawsze stało zero – przekonuje.

Bezpośrednią umowę z InPost podpisali w czerwcu 2016 r. Wtedy firma zrezygnowała z obsługiwania listów i skupiła się na paczkach. – Przez kilka miesięcy wszystko szło dobrze. Co prawda, spóźniali się z płaceniem kilka czy kilkanaście dni, ale jednak płacili. A od listopada nic – denerwuje się Stankiewicz. – Na papierze wykazuję dochód, rozliczam się z podatków, a pieniędzy w kieszeni nie mam – dodaje kioskarz.
„Zachowują się jak gówniarze"

Jedyną osobą, która odbiera telefony Staniewicza jest kierownik regionalny InPost. Ale on sam odchodzi z końcem marca. – Powiedział mi tylko, że do firmy wszedł jakiś nowy współwłaściciel, wpompował kasę i wstrzymał opłacanie faktur dopóki nie skontroluje finansów. Słyszę też, że InPost musi spłacać przegrane sprawy, bo do ludzi nie docierały np. wezwania do sądu. Tylko co mnie to obchodzi? W umowie stoi, że mają 14 dni na rozliczenie się ze mną po wystawieniu faktury – tłumaczy Staniewicz. – Gdyby nie jeździli, nie zarabiali, firma byłaby w stanie upadłości, to ja rozumiem. Ale nadal przywożą paczki – dodaje.

Ale dodzwonić się do księgowości? Trudniej niż do papieża – mówi kioskarz. – Zachowują się jak gówniarze. Dzwonię, pisze mejle i listy polecone. Nic, zero odpowiedzi. Czekamy tylko do 23 marca na polubowne załatwienie sprawy. Później idę do sądu, pozew mam już gotowy – wyjaśnia zielonogórzanin.

Nawet jeśli InPost zapłaci, to Kućko i Staniewicz i tak kończą z nimi współpracę. – Wiem, że nie płacą też innym sklepom i kioskom, które działają jako paczkomaty. Rozmawiałem z kolegami. Tylko, że oni zarabiają grosze, powiedzmy 30 zł miesięcznie, więc sobie odpuszczają. A ja tylko w grudniu miałem 300 paczek, zarobiłem prawie 600 zł – tłumaczy Stankiewicz. Za każdą nadaną u niego paczkę dostaje 5 groszy, a za przyjętą i wydaną – 1 zł (obie kwoty bez VAT). Do długu, jaki ma wobec niego InPost narastają odsetki w wysokości 0,95 proc. na dzień.
InPost: Nie mamy sygnałów o braku płatności

Wojciech Kądziołka, rzecznik prasowy InPost: – Płatności są realizowane na bieżąco. Ja osobiście nie mam sygnałów o braku płatności dla naszych partnerów. Może się zdarzyć tak, że płatności są rozliczane z potrąceniami za niezrealizowane przesyłki lub zamówione w Grupie dodatkowe usługi/produkty. Jednak dziękuję za ten sygnał i kieruję sprawę do kontroli przez nasz dział audytu wewnętrznego – pisze Kądziołka w odpowiedzi na nasze pytania w sprawie Kućko i Staniewicza.

Dlaczego księgowość nie odbiera telefonów? – Punkty współpracujące z nami mają określoną ścieżkę kontaktu poprzez telefon i mail, więc nie sądzę aby faktyczni nie było możliwości kontaktu z firmą. Jeszcze raz dziękuję za przekazane pytania i będę teraz czekał na wyniki kontroli – wyjaśnia Kądziołka.
Staniewicz: Mają bałagan

Co na to Staniewicz? – Chyba straszny bałagan mają w tej firmie, bo kierownik regionalny mówił mi przez telefon, że sklepikarze dzwonią do niego z trzech województw i
1
wlascicielka poku 2017-03-30 19:33
Dzwonie codziennie,telefonów nie odbierają ,standard na meile rowniez zero odpowiedzi nie zamierzam dłuzej czekać ,mam zamiar osobiscie sie tam wybrac i narobic taka zadyme ze w koncu oddadza pieniadze,jedna zaległą fakture wyplacili wlasnie po interwencji bezposredio w krakowie,wybieram sie tam w kwietniu moze ktos chce sie przylonczyc razem mozemy wiecej zdziałac
1
wroclaw 2017-03-30 19:48
Ściema mi zalegaja prawie 4 tys zł,kazdy z inpostu doskonale wie ze nie płacą pokom ,dodzwonic sie do nich nie ma szans ,codziennie dzwonie w okreslonych godzinach od 9-10 i od 15-16 i nic ,meile bez odpowiedzi pan o nazwisku Broniarek obiecal ze zajmie sie sprawa i jak narazie ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] juz nawet telefonu nie odbiera ,zainteresowanym moge podac ,chcialam jeszcze dodac ze we Wrocławiu równiez przewoznicy ktorzy rozwozą paczki tez maja problem z fakturami z tego co wiem na dzien dzisiejszy placa im w transzach po pare groszy to wszystko nadaje sie do złozenia pozwu zbiorowego
2
gość 2017-03-30 19:50
Uciekaj z tego gówna to sa bankruci ,bedziesz niedlugo pracował za darmo i jeszcze dokladal na paliwo z wlasnej kieszeni
1
gość 2017-03-30 19:50
Uciekaj z tego gówna to sa bankruci ,bedziesz niedlugo pracował za darmo i jeszcze dokladal na paliwo z wlasnej kieszeni
1
wroclaw 2017-03-30 19:52
moze wybierzemy sie tam razem albo sie spotkamy w Krakowie i razem pójdziemy do tych oszustów
Jedruś 2017-04-09 10:51
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś na temat pracy młodszego administratora systemu paczkomatów? Co należy dokładnie do obowiązków? W jakich widełkach mieszczą się zarobki? Troszkę martwią mnie wpisy, które przeczytałem ale wiem też że ludzie nieraz piszą ze złości.
Poszkodowana pół roku temu 2017-04-09 16:34
Jeśli uważasz, że opinie pusane są po złości wygugluj i poczytaj o tym jak InPost rozprawił się z kilkoma tysiącami ludzi pół roku temu. Hasło do wyszukania w necie "Bezpieczny List" i poczytaj jak ludzi bez pieniędzy jednym wieljim kopem z grupy Inpistu wywalił (bezpieczny list to spółka Inpist, ze względów "organizacyjnych" wyodrebniona pod inną nazwę, ale nadal to ta sama kieszeń właścuciela)
1
Luidzi 2017-04-12 22:55
InPost ma bardzo dużo nowych ofert pracy i trochę mnie to dziwi!. Z całą pewnością to nie jest ich dobry czas ale nie jest powiedziane że będzie źle.
1
Zibi 2017-04-13 15:07
NIE POLECAM czekam na przesyłkę już 2 dni ciągle rzekomo brak miejsca w paczkomatach jakby nie można było zadzwonić czy umieścić w innym paczkomacie --------
Zibi 2017-04-13 15:08
NIE POLECAM czekam na przesyłkę już 2 dni ciągle rzekomo brak miejsca w paczkomatach jakby nie można było zadzwonić czy umieścić w innym paczkomacie --------
Bart 2017-04-13 21:38
Dramat dramat dramat!!!
Brak kasy dla przewoznikow. Placa jakies marne raty ktore ledwo na paliwo starczaja. Przewoznikom ktorzy zdecyduja sie odejsc celowo nie opozniaja przelewy a tym ktorzy sie buntuja ze nie wyjada to groza karami. Te umowy sa tak zrobione ze chronia ich d..y.Uwazam ze razem moglibysmy my-oszukani cos zdzialac.
1
walic oszustow 2017-04-14 15:04
To poco zawieracie z nimi umowy? Skoro wypowiadasz umowę, to robisz wszystko cacy, nie wpuszczasz jakiegoś oszołoma kontrolera na firme i tyle. Czas tej firemki powoli się kończy. Skończą z paczkami podobnie, jak listami. Z hukiem!!!!
2
Zuzia 2017-04-18 10:58
InPost ma z pewnością trudny czas ale nigdy nie jest tylko dobrze, tak bywa.
1
pomorski pachołek 2017-04-26 21:29
InPost, kojarzony głównie z usługami kurierskimi i żółtymi paczkomatami, ma za sobą fatalny rok, mimo ponad dwukrotnego wzrostu przychodów ze sprzedaży. Zakończona już działalność związana z obsługą listów przyniosła spółce 165 mln zł straty.

Z opublikowanego przez spółkę sprawozdania finansowego za 2016 rok wynika, że InPost nie wypracował ani złotówki zysku. Co więcej, łączne koszty działalności przekroczyły sumę przychodów o 160,3 mln zł. Tyle wyniosła strata netto.

Rok wcześniej InPost była na plusie prawie 9,5 mln zł. Skąd taka zmiana? W ubiegłym roku w spółce doszło do poważnych zmian. Niezależny operator pocztowy zdecydował o zakończeniu działalności związanej z obsługą listów. To efekt m.in. wcześniejszego unieważnienia przetargu na korespondencję rządową, który wygrał InPost z Pocztą Polską i porażka w przetargu na obsługę listową sądów.

Gdyby pominąć całkowicie działalność listową spółka byłaby nawet na plusie. Zysk netto ogółem z działalności kontynuowanej wyniósł 4,99 mln zł w 2016 roku wobec 5,64 mln zł zysku rok wcześniej. Na uwagę zasługuje jeszcze fakt, że przychody InPostu w sumie podwoiły się ze 132 do 284 mln zł. To nie wystarczyło, żeby wypracować zysk.
--------------
Porobili w bambuko ajentów i jeszcze zysku nie było? To pewnie z kar... W moim mieście w lipcu jeszcze wożono listy z Urzędów Pracy... lekko za późno...
lipka będzie 2017-04-29 08:16
Jak wam się podoba od 14 maja skrócenie czasu odbioru paczki z paczkomata do 48H? Dalej ta usługa jest tak rewelacyjna? Będziecie latać teraz na jakieś zadupie do POKu po swoje paczki? Inpost cały czas zmienia się IN MINUS!
off 2017-04-29 19:46
Banda złodziei i oszustów. Zamówiona paczka została skradziona i pozostawione tylko opakowanie. Reklamacja już na wstępie została zgłoszona po przez paczkomat a następnie telefonicznie oraz drogą mailową . Pan operator stwierdził że nie muszę iść do punktu in-posta i że powinna być uwzględniona reklamacja. Po 16 dniach odp była że nie uwzględnią jej gdyż nie udałem się do punktu i nie zgłosiłem im tego problemu.
Kpina bo pisze wyraźnie w regulaminie że mogę telefonicznie bądź mailowo.
Kurier 2017-04-30 08:14
I bardzo dobrze ! Dwa dni to za mało na odebranie paczki z paczkomatu ???? Inni też chcą skorzystać z odbioru swojej przesyłki z paczkomatu, ale między innymi przez takich ludzi jak Ty, którym i 72 godziny to za mało, żeby odebrać swoje przesyłki z paczkomatu, maszyny są przepełnione i nie można dorzucać kolejnych, oczekujących na doręczenie.
lipka będzie 2017-04-30 09:26
Skoro znakomita część paczek, jak twierdzi inpost, jest odbierana w 24h, to po co zmieniać regulamin? Przecież możliwość odbioru w dowolnym momencie doby przez 72h, to jedna z reklamowanych, zaryfajnych opcji paczkomatow! Człowieku, o czym ty piszesz? Jak firma nie ma kasy na dostawienie skrytek, to niech tego nie robi, proste!
Jest jeszcze usługa odbioru paczki w punkcie (ruch, poczta, stacje benzynowe), gdzie przepełnienia nie ma, bo paczki fizycznie nie są przypisane do konkretnych skrytek.
Wyjaśnij nam, bystrzaku, jak twórca paczkomatu, bez powiększania ilości skrytek, zamierzał rozwijać tę usługę?
Hahahahahhaahhaa............. przecież to błędne koło - więcej klientów to potrzeba większej ilości skrytek. Stacje benzynowe tez są otwarte 24h/ dobę....
Skracanie terminu odbioru to pozbawienie wszelkich zalet paczkomatu... Ale ta firma nigdy nie była logiczna!
1
Zostaw swoją opinię o InPost - Jarocin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie InPost