logo Aegon-Doradztwo-biznesowe

Aegon-Doradztwo-biznesowe

Kraków

Opinie o Aegon-Doradztwo-biznesowe

anka 2009-08-10 23:01:15
Zgadzam się z kolegą pracują tam akwizytorzy a nie doradcy.
Aegon to firma jakich mało? A to jedno i to samo ( usunięte przez administratora ) Radze szukać firmy sprawdzonej na rynku a nie marnować swój czas.
:] 2009-10-03 22:59:43
I znowu te same głupie komentarze... Ludzie opanujcie swoje emocje i nie psujcie wizerunku firmy, dlatego że ( podejrzewam, że odpadliście z rozgrywki na starcie) nie spełniliście się. Zacytuje moją inną wypowiedz: "Widze, iż niektorzy porywają się na coś czego nie są w stanie osiągnąć. Chcąc pracować w finansach trzeba mieć o tym pojęcie, a także rozeznanie w rynku. Praktycznie we wszystkich mniejszych firmach preferowana jest umowa o współprace oparta na działalności gospodarczej, więc nie wiem po co te komentarze na ten temat... Oczywiście są również takie osoby, które dostają umowe o prace, ale chyba tylko najlepsi, ja osobiście wole działalność gospodarczą daje mi to o wiele wiekszą swobodę i wiem na co pracuje i po co. A że niektorzy nastawieni są na ciepła posadke,umowa o prace, praca w godzinach od 9-16 do tego najwyższe możliwe zarobki i najważniejsze to nie przepracować się osobom tak myslącym życze powodzenia w dalszym życiu i ewentualnie prace na 1/3 etatu w Auchan na kasie ;)
Mój komentarz do dwóch pierwszych wypowiedzi: brak rozeznania, nastawienie na "nieróbstwo". Oczywiście możecie zgłosić się do Open Finanse/Expander/Finamo bądz do innej firmy, ale nie zapominajmy o wymaganiach tam stawianych tj. Wykształcenie wyższe kierunkowe/doświadczenie w obsłudze klienta oraz finansach tam może przyjdzie do Was klient, ale w wiekszości trzeba szukać go samodzielnie.
Apropo akwizycji, to jest akurat dobry temat, doradca który stosuje taki sposób sprzedaży niech sam odejdzie z firmy, ewentualnie w niedługim czasie powinien zostać zwolniony. To jest dobry sposób na zarobienie bardzo dużych pieniędzy, aczkolwiek nie na dłuższa mete. I nie służy to budowaniu marki firmy w ktorej sie pracuje, bo słowo doradca znaczy doradca, a nie akwizytor, jak ktoś chce być akwizytorem to niech wyjdzie z "wibratorami" na ulice.
Wytrwałych i rządnych sukcesów zachęcam do pracy w tej branży bo naprawde można się w niej spełniać pod każdym względem.
Pozdrawiam
doradca"
Misiek 2012-09-26 15:50:38
Hej. Ja tam byłem na rozmowie, ale tylko z checy, nudziło mi się i wysłałem cv. mam pracę, ale nic nie wiem o finansach - rozróżniam lokatę od obligacji i taka ma wiedza. Mimo to zaproszono mnie na rozmowę - byłem w szoku. Jakim sposobem można w ogóle brać pod uwagę w rekrutacji osobę, która nie miała żadnej styczności nigdy z sektorem, zwłaszcza w tak powaznej sprawie jak doradztwo finansowe( usunięte przez administratora )
bezrobotny 2012-10-24 09:17:41
Witam. Od pewnego czasu w serwisie infopraca.pl pojawia się co jakiś czas oferta pracy stałej, na pełny etat, w biurze Aegon w Krakowie. Zastanawia mnie fakt dlaczego nie znaleźli jeszcze pracownika, skoro jest to praca w biurze? Czy ktoś z was był na rozmowie i może napisać dlaczego nie znaleźli jeszce pracownika?
2
tekla 2012-11-21 22:29:47
Pani z Aegon zadzwoniła do mnie w sobotę wieczorem i zaprosiła na rozmowę w poniedziałek. Odmówiłam gdyż miałam inną rozmowę, proponując późniejszą godzinę, na co Pani powiedziała że jestem niepoważna :), po czym odrzuciła moje CV. Następnie, dostałam następny telefon z zaproszeniem na rozmowę :) Podobnie jak ty uważam że to ściema. A tak na marginesie , nazwę firmy Pani wypowiada z błędem,( usunięte przez administratora )
1
Bloody 2012-11-21 23:18:50
Witam. Zostałem dzisiaj zaproszony na rozmowę w sprawie pracy na Gabrieli Zapolskiej 38 V piętro. Wszystko wydało mi się dziwne, bo po rozmowie od razu zostałem zaproszony na szkolenie i dostałem papier do wypełnienia( usunięte przez administratora ) Poza mną było jeszcze z 10 osób czekających na rozmowę na to samo stanowisko i wszyscy wychodzili z tym samym papierem, wszyscy na szkolenie... Czy to nie jest jakaś akwizycja?
wiedzący 2012-11-26 17:15:21
Bloody - 2012-11-21 23:18:50

Witam. Zostałem dzisiaj zaproszony na rozmowę w sprawie pracy na Gabrieli Zapolskiej 38 V piętro. Wszystko wydało mi się dziwne, bo po rozmowie od razu zostałem zaproszony na szkolenie i dostałem papier do wypełnienia( usunięte przez administratora ) Poza mną było jeszcze z 10 osób czekających na rozmowę na to samo stanowisko i wszyscy wychodzili z tym samym papierem, wszyscy na szkolenie... Czy to nie jest jakaś akwizycja?
Uważaj na tą firmę DGM. Praca w Call Center. Umowa zlecenie niezgodna z prawem i z prawami tylko po stronie pracodawcy. Kara pieniężna za zerwanie współpracy. Brak jasnych zasad w rozliczeniu. Rotacja pracowników nieustanna, średni staż pracownika to 2 tygodnie, średnia pensja 500 złotych ale to jak się uda. Firma cały czas rekrutuje, bo ludzie po 1 wypłacie odchodzą a sprzedaż usług działa bo już są kolejni pracownicy i tak w kółko. Na szkoleniach kłamią odnośnie pensji, po kilku tygodniach dają rozpiskę na której kwoty mają się nijak do wcześniejszych zapewnień. Nieustanna presja ze strony osób nadzorujących projekt. Nawet świetni pracownicy są oszukiwani i żegnani bez żalu. Chcesz pracować szukaj czegoś innego, tam zostaniesz oszukany. Opinie o tej firmie codziennie kasowane przez jej pracowników, bo są negatywne.
1
orion 2012-11-27 17:02:41
Zgadzam się z opinią. Firma oszukuje jak tylko potrafi. Nie dość, że wypłatę dostaje się 20tego następnego miesiąca (czyli np za lipiec dostaniesz 20 tego sierpnia) to jeszcze dostajesz 3 razy mniej niż powinieneś. Siedzisz cały miesiąc za 300zł a dostajesz to po dwóch. Tragedia, ludzie uważajcie na nich!!
kacp 2013-02-07 00:18:20
Były agent AEGON po 4 latach musi zwracać uczciwie zarobioną pensję – ostrzeżenie na blogu - http://a-e-g-o-n-no.mojglos.pl/2012/08/05/aegon-zla-praca-nigdy-wiecej/ oraz http://blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/653720,aegon---najgorsza-praca.html
Kacper
ASman 2013-02-27 12:01:41
byłam dzisiaj na rozmowie... dziwne jest to, bo nie składałam tam cv i nie wiedziałam tak naprawde, na jakie stanowisko "aplikuję". ale poszłam, chocby z ciekawosci. po opowiedzeniu kilku słów o sobie, zadałam pytanie- na jakie stanowisko aplikuję, bo nie przypominam sobie abym wysyałała dokumenty- wiec sie zastanawiam skąd mają moją aplikację? zwłaszcza, ze z finansami mam tyle wspólnego, ze mam parę groszy w portfelu :) i pan stwierdził, ze "nie mamy o czym rozmawiać"
i weź tu pracuj w takich warunkach, jak nawet pan bierze cie na przetrzymanie- wychodzi z pokoju 7 min po umówionym czasie. zlekceważył mój czas, bezczelnośc i kpina. tyle w temacie
Karolina 2013-02-27 12:05:01
oto co znalazłam w sieci
warte poczytania!!!!
http://a-e-g-o-n-no.mojglos.pl/2012/08/05/aegon-zla-praca-nigdy-wiecej/
1
Marcin 2013-07-12 11:55:12
Komentarz dotyczy wpisu "I znowu te głupie komentarze" -- głupi to z tego co widzę to jest tylko twój komentarz kolego!! po pierwsze musisz opanować kwestię związaną z umowami pracowniczymi i ich ideą. Potem gdy już bedziesz dysponował wystarczającą wiedzą odpowiedz sobie na pytanie dlaczego Firmy oferują umowy agencyjne lub umowy zlecenia. Oczywiście są zawody i ludzie dla których taka forma zatrudnienia jest tą "najlepszą" ale dla większości nie jest. Natomiast ze strony pracodawcy jest zawsze ponieważ tak w 1 jak i 2 nie stawia po stronie pracodawcy takich obowiązków względem pracownika. Prawda jest taka, że w większości przypadków umowy zlecenia jest ona nie zgodna z prawem a napewno jej ideą, nie mówię już nawet o umowie agencyjnej. Więc oszczędź sobie ocieplania wizerunku firmy bo skoro ludzie piszą, że to jest czarna sprawa to znaczy, że czarna a nie biała i to nie jest wypisywanie oszczerstw tylko podawanie faktów na temat formy i charakteru zatrudnienia w danej firmie. Oczywiście jeżeli ty należysz do tych osób co im odpowiada brak urlopu i chorobowego to możesz iść pracować na umowie zleceniu ja natomiast preferuję umowę która powinna być nawiązywana w większości przypadków ponieważ charakter pracy podlega pod umowę o pracę dlaczego tak nie jest to już chyba ci wytłumaczyłem powyżej !!!
ASman 2013-08-20 15:52:29
sory, ale nie wysyłałaem tam cv. sami mnie zwerbowali.
1
uauauua 2015-01-21 16:50:01
no i nie doczekał się nikt rzetelnej informacji. No cóż z tego co wiem szukają kogoś na stanowisko Specjalista ds. produktów finansowych a wymagają wysokiej kultury osobistej i komunikatywności, orientacji na cel i zaangażowania w realizację wyznaczonych planów, wykształcenia minimum średniego więc jakieś wygórowane nie są te wymagania co pozwala na większą szanse zatrudnienia. Napisze mi tylko ktos jak tam z wynagrodzeniem jest?
zainteresowany 2015-02-01 17:13:37
Chciałbym się zapytać jak wygląda praca prawnika ds.ubezpieczen w aegonie.Wisi od jakiegoś czasu taka oferta na necie.Prosze o konkretne opinie ;)
1
esen 2015-02-24 12:07:09
zaproszenie na rozmowe, bez doswiadczenia, bo potrzebuja ludzi bez nawyków,nastepnie druga rozmowa i oferta podpisania umowy, jesli zalozy sie wlasna dzialalnosc gospodarcza, pakiet szesciomiesieczny z wynagrodzeniem 2000 zl, ale 450 zl odchodzi na zus, plus jeszcze 19 procent podatku czyli wychodzi na czysto 1250 zl. tak to mniej wiecej wyglada.
1
klara 2015-03-26 12:26:34
ja akurat chciałabym być w tej branży doradcą klienta, do tej pory siedziałam rok na takim stanowisku ale w bankowości więc oceńcie szczerze prosze czy dam sobie radę w Aegonie. A swoją drogą, ciekawi mnie geneza nazwy tej firmy, kojarzy mi się bardzo z grą o tron ale nie wiem czy idę dobrym tropem.
Oliwia 2016-02-09 22:16:19
Prowizja + musisz założyć działalność gospodarczą i płacić ZUS + księgową.
Na początku cały dzień dzwonisz i starasz się umawiać spotkania :-(
jeleń 2016-04-03 23:15:57
W Aegon dzwonisz, dzwonisz, dzwonisz i umawiasz klientów. Firma w zasadzie nie ponosi żadnych kosztów zatrudnienia (trzeba mieć własną działalność), a wymagania sprzedażowe są tak wysokie, że nie sposób im sprostać. Skutkiem czego nowa osoba z reguły kończy współpracę nierzadko wypalona zawodowo po kilku miesiącach...zostawiając klientów firmie. W ten sposób istnieje tam cały czas rotacja i rekrutacje odbywają się praktycznie non stop. W Aegon jest tylko grupa stale pracujących tam osób od kilku lat z reguły zatrudnionych przed krachem giełdowym. Poza tym nowe osoby napędzają klientów firmie, po czym przejmują ich ci właśnie starsi pracownicy. Tak to niestety wygląda, ale można spróbować, choćby po to żeby się czegoś nauczyć w tym zawodzie bo mają dobry system szkoleń dla pracowników. W każdy poniedziałek obowiązkowo trzeba być w firmie bo jest tzw odprawa - przypomina mi to zbory u świadków Jehowy:)
1
Zostaw swoją opinię o Aegon-Doradztwo-biznesowe - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aegon-Doradztwo-biznesowe