brak logo

Salon GINNO ROSSI

Wrocław

Opinie o Salon GINNO ROSSI

anonim 2011-02-10 14:59:11
No to Cię rozczaruję..ale rozumiem, kady ma swoje ambicje...Ciekawi mnie co się Tobie tak podoba w gino, najniższa krajowa? sprzedawca zarabia 950zł. kierownik 1300zł a nawet jeśli chcesz się rozwijać to nie da rady bo Pani kierownik regionalna jest co tu kryć laikiem w temacie motywacji i zarządzania a to, że ciepło w tyłek i można się obijać to się zgodzę, tylko po co Ci taka praca?
1
Pracownik 2012-08-29 10:52:46
Co za bzdura. Sprzedawca zarabia 1700 brutto. co wychodzi jakoś 1260 z groszem na rękę. Ponad to są premie za różne sprawy. w naszym mieście gdzie fatalne były zarobki często udawało nam się tą premie zrobić, chociaż te najmniejsze czyli po 100/200 brutto. najwięcej szło wyciągnąć 900 zł brutto premii. Kieronik podstawy miał 1000 zł brutto więcej plus jeszcze swoje kierownicze premie. Mało roboty, jedynie jak była kontrola to było tragicznie bo ci z \'góry\' to straszne gnojki i w większości sami znajomi, nie interesuje ich to co jest grane wykorzystają każdą sytuację by się czegoś porządnie uczepić. Zwalniają nawet za to, ze ktoś się trochę jąka w stresie... Na szczęście kontrole są rzadko. ;)
bezimienna 2012-09-15 19:04:58
Racja,ja też pracowałam w Gino Rossi przez dwa lata i byłam bardzo zadowolona z pracy i zarobków na moim stanowisku VM podstawy miałam 2000 brutto +premie 900 brutto jak się wyrobilo budżet o to nie trudno w tej firmie było.Tylko zmienil sie zarząd i zaczęły sie zwolnienia,gdzie i na mnie trafiło i sie skończyło:( poleciłabym każdemu tam pracować,niewiem czy jeszcze kiedyś będe tak zadowolona z następnej pracy:( Więc jesli ktos ma okazje tam pracować to szczerze polecam tam pracę,dbają o pracownika dostaje sie obuwie firmowe i odzież służbową,co uważam za dobre rozwiązanie ponieważ nie musiałam myśleć o ubiorze gdy szłam do pracy tylko wszystkie byłyśmy tak samo ubrane.Tylko czasem w swojej ekipie mozesz trafić na fałszywą koleżankę która zrobi wszystko by sie pozbyć starych koleżanek z pracy i wchodzić w tyłek nowej pani kierownik tylko po to żeby awansować na wyższe stanowisko.
2
sofi5 2012-11-10 08:42:33
Witam

Właśnie dostałam się do gino rossi , mam pytanie odnośnie premii od jakiego procentu planu jest ona wypłacana? i czy plany są realne do wykonania?
2
gość 2012-11-27 16:36:19
Premie są naliczane za 100 procent wyrobionego budżetu 900 zł brutto czasami dyrektor daje premię w martwych miesiacach za 80.Można fajnie zarobić w gino tylko teraz się zmienił od stycznia tamtego roku zarząd i umowy daja po okresie próbnym na rok,przedtem było dwa lata:)wogóle kapa przyjmują swoich ludzi na kierowników a ci zwalniają za widzi mi się:)a pan [usunięte przez moderatora] ma to gdzieś.Fajna firma,dbają p pracowników w sensie płacy i co sezon obuwie słuzbowe i odzież słuzbowa ze simple.Ja byłam bardzo zadowolona,ale cóż [usunięte przez moderatora] z kierowniczką robią jak im się podoba.
gośc 2012-11-27 16:38:51
a plany sa wysokie ale do wyrobienia zwłaszcza w sezonie super:)zwłaszcza w outletach,fajne promocje.powodzenia!!!!w jakim mieście będziesz pracować?
ktosiek 2013-01-06 00:00:29
Z tymi premiami to nie jest do konca tak.. pracuje juz ładnych pare lat w gino i podzielam opinie ze jezeli chodzi o zarobki to na tle innych sklepów nie jest źle, choć reszta typu "góra" pozostawia wiele do życzenia.. premia za 100% to 500zł,107% to 700,a dopiero 114% to 900zł..
były pracownik 2013-04-05 21:30:31
Pracowałam w gino ponad rok. Zarówno za czasów 'starego' jak i obecnego zarządu zarobki są kiepskie. Na rozmowie pięknie, pięknie jest premia nawet 900zł plus kolejna za akcesoria i co z tego ? mój salon na 12 miesięcy wyrobił budżet może 5 razy a pozostałe miesiące to była sama podstawa czyli ok 1250 dla sprzedawcy. Awansować można ale jest ciężko, trzeba wyrobić założone normy co udaje się nielicznym. Jeśli ktoś się za tyle utrzyma to polecam pracę w gino, swoje trzeba odstać coś tam posprzedawac więc pod względem innych sklepów w centrum handloywm jest spoko

Jeśli chodzi o atmosfere pracy, to wszystko zależy od salonu. Ja miałam świętną ekipe i aż szkodza było odchodzić, alee wiem że są i takie 'kolezanki' które dadzą w kość. Co do menagera to spoko, naciska na sprzedaż to tamto, ale wiadomo taka jego praca. Co raz to nowe zasady, zmiany ale czy na lepsze dla pracownika ? .... czas pokaże
1
only.one 2013-06-03 19:25:55
Odnośnie Gino? Zwyczajna sieciówka, żaden tam ekskluzywny salon obuwniczy, premii nie wyrabiali więc cały zarobek to najniższa krajowa, praca ciężka nie była, ale monotonna, niektóre dziewczyny sympatyczne, inne zimne [usunięte przez moderatora], jeden wielki wyścig szczurów, szału nie ma, niczego nie urywa.
bolo 2013-06-10 16:25:37
jak się do pracy przychodzi "swoje odstać coś tam posprzedawać" to się nie dziwię, że premii nie ma i o awans ciężko :)
anonim 2013-06-15 07:34:04
Hehe dobre ciekawe kto tak zarabiał, może jak był poprzedni zarząd to i wazeliniarze dostawali premie. Teraz to jest masakra budżety ciężko wyrobić na cały rok może ze 3 góra 4 razy uda się wyrobić a reszta goła pensja 1700 brutto lub 2000 brutto. A atmosfera w pracy no cóż zależy w jakim salonie, u mnie nie było najgorzej ale za to góra, menadżerowie którzy biorą kasę za nic bo i tak wszystko robią za nich kierownicy sklepów oni tylko robią kopiuj ,wklej :) jak potrzebna pomoc to menadżer mówi radźcie sobie sami. Może nie wszyscy tacy są ale znam jeden taki przypadek. Zero zainteresowania sklepami a powinni po to są. Zwalniają bez podania przyczyny nie spodobasz się i nara. Nie ważne czy masz osiągnięcia czy nie.
anonim 2013-06-15 07:42:36
Jeśli chodzi o ubrania to pozostawia wiele do życzenia dają ciuchy po starszych pracownikach którzy chodzili w tym po pół roku i wiadomo jak te ciuchy wyglądały. buty co pół roku.
Gall 2013-06-30 01:13:42
Anonim po tym co piszesz widać, że już od dawna nie pracujesz i masz nie aktualne dane:)
;D 2013-07-03 21:38:20
[usunięte przez moderatora]!!!jak byś [usunięte przez moderatora] dała to i awans by był tak jak inne panie kierowniczki ze śląska ;D a potem [usunięte przez moderatora] odejdzie ale za to stanowisko będzie;D
aluniaa090 2013-11-26 18:48:25
Jeśli szukacie stabilnego zatrudnienia i godnej wypłaty to odradzam Gino Rossi. Tam zostają tylko te które się specjalnie podlizują kierownictwu, praca dla ludzi bez godności.
1
karolina 2014-01-25 13:10:14
jeśli chodzi o ubrania nie zgodzę się pracuje już 4 lata i nie były odkładane używane ubrania dla nowego pracownika, lecz nie dwa razy w roku, dostaje się nowe lecz teraz jest to raz w roku (marzec) to prawda że przez nowy zarząd strasznie się zmieniło zarobki to oczywiście najniższa krajowa dla normalnego sprzedawcy, ale jak się przetrzyma ten okres, można przejść na doradcę lub VM o ile nie podpadniesz kierownicę , zawsze się jakieś pi... znajdą, które tylko o sobie myślą, chodź są jeszcze premie ze sprzedaży to powiem że ciężko osiągnąć.. w roku to może 2-3 razy.... jeśli jest fajna ekipa w pracy to przyjemnie się przychodzi i pracuje.... obecnie u nas jedna osoba nie pasuje,,,,ale zawsze się ktoś taki znajdzie :) praca nie jest a że jakoś udało mi się przetrzymać zarabiam już 2500 brutto
ola 2014-01-25 16:23:30
notak pani kierownik tyle zarabia brutto na ręke 1800 zł plus premia jak się uda:)VM 2000 brutto podstawy co daje nie całe 1500 zł na reke plus premia jak sie uda;)tez pracuję w tej firmie i wiem jak jest;)ale z ekipami to różnie zawsze znajdzie sie jakaś szuja zawistna i zazdrosna co wchodzi w tyłek co po nie którym:)także pieniadze to nie wszystko!wolę z przyjemnoscia isc do pracy a nie z nie chęcią gdzie rządzi jakaś szuja co zachowuje sie jakby to jej co namniej firma była!Góra nie wie dużo rzeczy jak kierowniczki salonów traktója pracowników jak własnośc,zastraszają, Pan Dyrektor powinnien wziąśc się za to bo AM to przymykaja oko i oczywiscie słuchaja kierowników salonów co ma do powiedzenia a zwykły pracownik to ma siedziec cicho bo inaczej jak sie nie podoba to słuchasz NA TWOJE MIEJSCE JEST TYSIACE INNYCH!!!!
moni 2014-03-11 14:39:38
witam serdecznie:) powiedzcie mi kobitki czy w pracy w Gino Rossi trzeba stać non stopa czy jak nie ma klientów można choć na chwilę usiąść? bardzo proszę o szybką odp.będę mega wdzięczna gdyż nie wiem czy mam składać CV :) z góry serdecznie dziękuję :*
O. 2014-03-12 21:09:55
Witam, proszę powiedzcie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do gino rossi?
1
kasia 2014-03-15 22:21:23
Rozmowa przebiega normalnie bez trudnych pytań zależy z kim zresztą:)a stanie gwarantowane masz przez 11 godz. na przerwie za to posiedzisz:)
Someday87 2014-03-27 15:07:21
Ja miałam ubranie po wcześniejszej dziewczynie, bardzo różniło się od tych co miały pracownice z większym stażem (było stare ! inny kolor, wyprany materiał i cekinki które poodpadały, przez 3 miechy - okres próbny czekałam na nowe ubranie i niestety się nie doczekałam) drogie kierowniczki niestety bardzo łatwo rozróżnić zwyczajną starą szmatę od nowych koszul. To udowadnia tylko, jak źle traktujecie nowe osoby. Obuwia nie dostałam, bo przysługuje po okresie próbnym, podobnie jak jakakolwiek zniżka,być może i ci przysługuje nie wiadomo jak to ustala góra... ale zapewne wiadomo co się z tymi zniżkami dzieje... ;) Jak jesteś nowa to nie posiedzisz, posiedzą sobie stare wyjadaczki, ty będziesz dla nich latać po sklepie, magazynie, drabinie po 12 godzin a jak klient się zdecyduje to i tak Ci go podkradną :) Tak to jest dziewczyny. Przez pierwsze 3 miesiące jesteś w tej firmie NIKIM. Nie wiem jak jest później bo nie dotrwałam ( na szczęście) I bzdury piszecie, że idzie się "do pracy posprzedawać coś i postać i tak dalej" myślałam tak samo jak zostałam zwolniona z dnia na dzień (była to moja pierwsza praca, z dnia na dzień gdyż otwarcie powiedziano mi, że jakbym wiedziała wcześniej to bym coś ukradła bo już tak dziewczyny robiły :]) teraz mam porównanie i nie życze nikomu takiego traktowania.
sasanka091.xxx 2014-06-16 14:54:49
nie przejmuj się, za miesiąc i tak cię zwolnią :) z dnia na dzień...
byłapracownica 2014-11-14 10:31:15
Umowa jest na okres jaki odpowiada kierownictwu, w moim przypadku było tak, że do ostatnich chwil swojej pracy nie wiedziałam na czym stoję, bo zwyczajnie w świecie nie dostałam umowy (umowa po półtora msc wręczona mi wraz z wypowiedzeniem) a do tego są w stanie zwolnić cię z dnia na dzień.
chulio 2014-12-15 19:23:51
( usunięte przez administratora ) w sumie nie możesz stać, musisz chodzić i coś robić np. głaskać buty, nie możesz odezwać się do koleżanki, L-4 odpada, urlopu nie dostaniesz. pracujesz po 20 lub 22 dni w miesiącu same popołudniówki.
anika 2015-02-05 15:38:45
Dokładnie Ci nie odpowiem ale zawyczaj liczy się wygląd. Moja koleżanka tam pracuje już ponad 2 lata i jest bardzo zadowolona z tego faktu. Nie miała większych problemów z tym żeby przejść przez rozmowę kwalifikacyjną. No i jeżeli chodzi o studentów to jest to zależne jakie są te studia. Jeżeli ma się dużo zajęć i ogólnie ciężkie studia to nie polecam. Ja też planuje złożyć CV od nowego semestru. Macie może jeszcze jakieś przeciwskazania ?
nina 2015-12-05 13:14:27
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko sprzedawca. Ogólnie warunki to śmiech na sali. Na początku umowa o zlecenie, później możliwość umowy o pracę. Zarobki 1250 netto + prowizje...jak to Pani rekruterka powiedziała: jeśli mi będzie dobrze szło to z prowizją będę zarabiać ok 1700zł netto. Podziękowałam i wyszłam :)
Asia 2016-10-21 10:53:52
Powiem tak miałam tam pracować lecz do podpisania umowy nie doszło to jest śmieszne aby w umówie było ze to ja ponoszę z pracownikami za wszelkie szkody i kradzieże a sami dobrze wiecie ze buty do najtańszych tam nie nalezą. Ubioru nie otrzymałam miałam sama sobie kupić bluzkę, spodnie i buty czarne, co najlepsze w umowie niby otrzymałam telefon służbowy którego w rzeczywistości nie widziałam na oczy. Regulaminu do wglądu nie dostałam nawet jak o niego prosiłam a trzeba było podpisać ze z regulaminem firmy sie zapoznałam. Stawka to 1500 zł na rękę plus premie których nie jesteś wstanie wyrobić to obiecywanie ze od 200 zł do 900zl za premie można otrzymać to tylko bajki są. Przestrzegam was jeżeli będziecie chcieli tam pracować i czytajcie uważnie umowy bo potem same kłopoty możecie miec.
Zostaw swoją opinię o Salon GINNO ROSSI - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salon GINNO ROSSI