P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski

Grójec, Józefa Piłsudskiego 89a

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 442 ocen.

P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski
3 442 6 1

Opinie o P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski

Anonim

W Jabłonnie jest to samo! Dziewczyny na mięsie pracują 1/1. Zostało ich 3 na dziale. Pracują po 10/12 godzin. Jak przyjdzie ktoś nowy, to się zwalnia bo nie wytrzymuje tępa. Dziewczyny z kasy miały stać na mięsie, ale się zbuntowały. Czy ktoś się tym interesuje?

JULKA

Topaz 69 w Sokołowie podlaskim... Powiem tak do sklepu nic nie mam. Ale kierownictwo jest żałosne siedli za biorko dwie (usunięte przez administratora) i myślą że mogą pomiatac ludźmi zwolnili mnie za złe samopoczucie z tekstem że jest kolejna osoba na moje miejsce koleżanka czy rodzina. Robią nadzieję i robią ludzie w h.. Podchodząc do maszyn na stanowisku mięsnym nie przeszłam szkolenia bhp bo nie opłaca się robić na jedną osobę... Nie uczą a w pierwszym dniu pracy zostawiają nowego. Pracownika samego i jak tu sobie poradzić?! Do Pana Zbigniewa Paczuskiego nic nie mam ale najlepiej żeby te dwie niby kierowniczki inaczej nie nazwać (usunięte przez administratora) wyleciały z pracy bo sklep upadnie a naprawdę szkoda. Moje sugestie dla P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski: Wywalić kierownicze z pracy lub ze stanowiska

Klient z Warszawa Ochota

Byłam niedawno w Topazie w Rembertowie przez przypadek bo z koleżanka spóźniłyśmy sie na pociąg, bardzo fajny sklep. Bardzo miła obsługa kasierek Pani Monika bardzo zabawna , tak miala na plakietce oraz jej tez fajna koleżanka blondynka nie wiem jak miała na imię bo nie zwróciłam uwagi, akurat podeszla do kasy gdy kolezwnka ja zawołała bo chciała zejść z kasy na chwile i ja zamieniła ....No po prostu świetna współpraca, dziewczyny zadowolone ,uśmiechnięte , zartobliwe. Nawet ochroniarz widziałam bardzo uprzejmy młody człowiek , który nie tylko łazi za ludźmi i ich opserwuje ale zauważyłam ze tez chętnie pomoże . Super postawa . Naprawdę z miła chęcią wrócę tam nie raz. Polecam sklep .

konsumentka

Nie mogę zrozumieć dlaczego nie zamawiane jest pieczywo z piekarni Garwolin PSS? :-( Natomiast zalega pieczywo Mianowskiego, Żabczyńskiego czy Oskroby. Dokonując różnego rodzaju zakupy w Topaz z zaciśniętymi zębami muszę kontynuować zakupy w innych sklepach, które udostępniają pieczywo z piekarni Garwolin PSS - ale cierpliwość moja nie jest bez granic wyczerpania...

Jarek

Pracuje na stacji paliw w Sokołowie Podlaskim. 2100 na umowie, biuro które nie wstawia się w ogóle za pracownikiem, wiecznie coś jest źle, szukanie oszczędności na siłę a pójdź tylko na L4 to będziesz jakieś 300-400zl w plecy. Po 8 nockach w miesiącu miałem "dodatek do zmian nocnych" w wysokości 100zl. Na stacji znajduje się również bar i odradzam tam jeść. Produkty często po terminie, gofry odgrzewane, piwo które jest dostępne na barze to woda o smaku piwa. Są też dobre strony- po 3 miesiącach okresu próbnego dostałem umowę o pracę, jeszcze się nie zdążyło żeby wypłata nie była na czas no i karta żywieniowa.

jan

pracuję w centrum logistycznym topaz w opolu koło siedlec, pracuję wyłącznie na noce w chłodni zarabiam najniższą krajową, większość pracowników to ukraińcy i mołdawianie takie mecyje są w topazie

Life
@jan 28.02.2018 12:29

Po co się męczysz tak okrytną pracą ??????

tomek
@jan 28.02.2018 12:29

Co ty za scieme wkręcasz człowieku,jest tylko trojka ukraincow na warzywach i jeden na rozbiorze wiec nie klam człowieku,skoro pracujesz na nocy to musisz bc kompletujacym a oni na akord maja kłamczuchu

Iza

@Znajoma Nie podawaj danych osobowych innych pracowników firmy Topaz, gdyż jest to wbrew regulaminowi. Może zamiast tego po prostu napiszesz, co w firmie Ci się podoba, a co mogłoby Twoim zdaniem ulec zmianie? Gwarantuję Ci, że będzie to o wiele bardziej merytoryczna wypowiedź.

Iza

@Kikut, często zwykła, szczera rozmowa potrafi rozwiązać wiele konfliktów. Długo już pracujesz w Topaz Zbigniew Paczóski w Grójcu? Polecasz aplikować do pracy w tym miejscu? @kikut , rozumiem, że chciałeś podzielić się swoją opinią na temat pracy w Topaz Zbigniew Paczóski, ale wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu (https://www.gowork.pl/regulamin ). Komentarze pisane w wulgarnym tonie nie będą akceptowane w tym miejscu.

Zadowolony

Najlepszy Topaz 53 zaopatrzenie obsługa ........aby tak dalej.!!!!!

111
@Zadowolony 25.11.2015 21:53

A jak jest w topazie 38

Administrator

Czy warto zainteresować się przedsiębiorstwem P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski jako pracodawcą?

Kikut
@Administrator 15.04.2018 09:32

warto pracować w Topazie o ile trafisz do "dobrego sklepu" atmosferę tworzą ludzie, pracownicy jak i biuro. Byłem na kilku topazach jako ochroniarz, a teraz poszedłem na magazyn, panie z biura cóż.. Lepiej im nie wchodzić w drogę, bo potrafią człowiekowi zatruć życie, aż się sam zwolnisz, bądź podsadzą same mine i zwolnią. Dziewczyny z kas się "dobrały" jedna drugiej pomoże, jest między nimi fajna atmosfera niestety na mięsnymsię nie mogą dogadać ze sobą, ciągle słychać kłótnie między nimi, jedna drugiej oko by wydłubała, zawsze jest problem z wyłożeniem towaru, ciągle skarżą jedna na drugą do biura, a tamte zamiast rozwiązać problem, to szczują je bardziej. Szkoda na to patrzeć, zwłaszcza, że niektóre panie z mięsnego to rodzina pani kierownik i stąd też są faworyzowane i traktowane inaczej.

kikut

W galeii na (usunięte przez administratora)co chwile zebrania że na kasę zapirdalać jak usłyszycie dzwonek nogi łamać a biec pogłoska chodzi że taka ma być załoga jak ona chce

Iza

@jan, @Pracownik, dziękuję za opinie, wątek dotyczy jednak pracy w P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski w Grójcu. @Life, czy jesteś związany z tą firmą? Jeśli tak, to na jakim stanowisku pracujesz? @Pracownik, czyli u Ciebie w sklepie jest fajna atmosfera tak? To prawda, że atmosfera w miejscu pracy jest bardzo ważna :) Widzę, że firma oferuje dość bogaty socjal swoim pracownikom.

Pracownik

Kierownictwo Topaz w Sokołowie jak i kierownictwo regionalne układa się z firmami które dostarczają pracowników, biorą pieniądze za każdego pracownika którego uda im się "wrzucić na sklep" do tego stopnia perfidnie że potrafią wziąć pieniądze od firmy za znalezienie miejsca pracy dla człowieka a potem wyrzucić go po kilku dniach żeby dać pracę innemu i wziąć pieniądze po raz kolejny od innej firmy. Wszystko dzieje się drogą telefoniczną więc kierownictwo konkretnego sklepu zbiera złe opinie za wylewanie zła na pracowników a wszystko zaczyna się wyżej, tam tym wszystkim sterują, kierowniczki sklepu robią co każą żeby same się nie narazić.

Pracownik

Pracuje w tej firmie już 3 lata. Nigdy nie było problemu z płatnością. Zawsze przelewy są na czas. Nie mam też problemu z wykorzystaniem urlopu. Myślę że atmosferę sklepu tworzą ludzie. Jeśli ktoś chce pracować to pracować będzie. Karty premiowe, bony świąteczne, premie frekwencyjne. Jedyny minus to odpowiedzialność materialna. Z czym nie spotkałam się w żadnym innym miejscu pracy.

anonymous

jak dlugo wygląda rekrutacja pracowników, tzn po wysłaniu cv w jakim czasie się odzywają?

jskshgdsuhcbefu

Narażają swoich pracowników na duży stres. Opóźniają się z wypłacaniem pensji. Wymagają dużo mało od siebie oferując.

Pracownik
@jskshgdsuhcbefu 10.01.2018 12:08

Co za bzdury ja też pracuje w topazie i od jakiegoś czasu wypłaty są 2 lub dzień przed dziesiątym. To że Cie wywalili nie znaczy że możesz pisać kłamstwa.

TY dobrze wiesz kto

Kierowniczka sklepu Topaz 52 uważa się za Boga, Panią i władczynię wszechświat i że nic i nitk nie ma ma większych kompetencji od niej. Niedorozwinięta emocjonalnie zazdrosna księżniczka wywalająca swoje frustracje na pracownikach. Despotyczna "hitlerowska" niesprawiedliwa złodziejowata kłamczucha z przerostem ego. To samo tyczy się jej zastępczyni i reszty osób z biura. Ktokolwiek obsadził je na stanowiskach kierowniczych powinien się zastanowić czy używa mózgu czy też go nie posiada.

Byly pracownik
@TY dobrze wiesz kto 08.05.2017 12:21

Swieta prawda

Pracownik

Dla mnie Topaz jest dobrą firmą a maruderów zawsze znajdziemy!

TJ

prosze was wszystkich nie obrazajcie sie nawzajem chce przemowic do rozumu moze myslicie ze jestem nawiedzony,,ewangelia wg Sw. JANA ,,proponuje przeczytac cierpiacym jak i atakujacym TJ

tj

tj

tj

obserwuje nowo powstale topazy mam oczy i uszy szeroko otwarte narazie milcze i nie komentuje wpisow ale modlmy sie za pracownikow i kierownictwo aby ich codzienne zycie plynelo z modlitwa na ustach ale szczera bo nasprawiedliwszy widzi wszystko i zna nasze mysli jeszcze sie taki nie narodzil co by wszystkim dogodzil tajemniczy klient

nie jesteś godna/y mojego wzroku

Nie potrafią wyliczyć poprawnie urlopu. Jakimś cudem zniknęły mi dwa dni z uroplu jak w trójkącie bermudzkim. Okradają własnych pracowników. Im wyższe tam zajmują stanowiska tym bardziej zakłamani i złodziejowaci się stają. Co chwile mi coś co objecują oddejmują od pensji. Ci z sokołowa albo liczyć nie umieją albo z pełną premedytacja okradają własnych pracowników. Nie muszą szukać złodziej na sklepach sami nimi są.

Były pracownik
@nie jesteś godna/y mojego wzroku 09.10.2017 16:06

Zgadzam się 100% procent jak tam jeszcze pracowałem też z jakiś przyczyn zniknęły mi dni urlopu i to jak byłem na L 4 co raczej jest nie możliwe i do tego jak wziąłem urlop na żądanie to mi zabrali 50% żywieniowi (karty premiowej) a podobno urlop każdemu się należy ....

Iza

@Świeżak a po tym okresie czasu powiedzieli, że ile będziesz zarabiać? Czy mówili o dodatkowych premiach? Jaką umowę Ci proponowali? Czy zgodziłeś się na takie warunki, żeby pracować w firmie P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski?

Świeżak

Zaproponowali 1100 płn przez 3 miesiące nic dodać nic ująć ... ( usunięte przez administratora )

Iza

@........piszesz, że brak terminowej zapłaty, a czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Warto to wyjaśnić. Jesteś pewien, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że ma on zazwyczaj na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłaszałeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze uważa że w P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski panuje mobbing?

BMK

Niestety" syf kila i mogila" to jedyne co nasuwa się pisząc opinie . Bajzel w cenach ,bezczelne kasjerka,które nic sobie nie robią z różnic cenowych na tworzę,od cen na paragonach. Czy to jest polityka firmy? Czy to pracownicy tak olewajaco podchodzą do pracy i klientów.

Człowiek
@BMK 29.07.2017 15:12

Jaka płaca taka praca ....

........

Nieawidzę Topaza. Żałuję że tam pracuję. Kierownictwo dopuszcza się ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika (najczęściej spotykane przypadki to brak terminowej zapłaty za pracę w tym wypadku premii z powodu nieobecności w pracy jeden dzień ZŁODZIEJE!!!!!! niezapewnienie bezpiecznych i higienicznych warunków pracy, mobbing i inne przypadki naruszania godności pracowniczej przez przełożonego lub współpracowników co zadarza się codziennie , nadgminie i notorycznie. Kierownictwo - socjopatyczne złodziejowate niesprawiedliwe! Powinni zostać wywaleni z pracy. To jak mnie potraktowali woła o pomstę do nieba i sąd pracy!!!!!

daria

Ja pracuję od miesiąca w największym w swojej miejscowości sklepie który też pod względem pracy ludzie komentują negatywnie, ale cóż życie zmusiło odpowiedzieli na moje CV od ręki - spróbowałam. Po miesiącu mam mieszane uczucia i ze strachem oczekuję na kolejne niespodzianki. W moim Topazie większość ludzi pracuje już po 7-8-9-a nawet 10 lat /gdzie sklep istnieje od 11lat. Ludzie są różni, jednak jako kasjer-sprzedawca mam szczęście i częściej współpracuje z tymi pozytywnymi paniami z kasy. Kierownictwo też jest jak narazie ok, przynajmniej dla nowego pracownika wyrozumiali nawet gdy po miesiącu odwaliłam numer z wpłatą do kasy co wcześniej mi się nie zdarzyło, mimo że nie mogli sami się połapać jak to wyprostować bury nie było. Jednak po miesiącu oni też mnie zadziwili gdy po raz kolejny przyszło mi zmienić kolejne działy sklepu i biegać jak szalona z końca do początku hali dowiadując się od pracowników o tym co dalej mnie czeka gdzie biuro milczy, jedynie odpowiada na pytania. Pracowałam w różnych miejscach , również takich które wymagały znajomości wszystkiego i wszędzie , ale w tak wielkim sklepie jak Topaz zabrakło mi 2-3 dni spokojnej teorii i tłumaczenia takiego szkolnego- jakie mamy zasady jakie obowiązki, co gdzie kiedy co wypada co nie jak zrobić poprawnie to czy tamto.... Moja nauka jako świeżego pracownika to jeden wielki koszmar. Na szczęście mam na tyle odwagi że pytam, rozmawiam, wyciągam informacje od pracowników w trakcie pracy i współpracy, ale inne nowe dziewczyny , które nie ogarniają tego chaosu i nie pytają od razu o wszystko naprawdę łatwo nie mają. Po miesiącu czuję się w miarę "oswojona" z tym armagedonem , ale jeszcze połowy rzeczy mnie nie uczyli więc wszystko przede mną.... Obecnie oczekuję na pierwszą wypłatę i przeglądam ogłoszenia z ofertami pracy. Radzę sobie tutaj w miarę, jednak perspektywa nawet roku w tym sklepie jest dla mnie nie do wyobrażenia... Nie wiem jak dziewczyny po 7 latach nadal uśmiechnięte pełne energii pracują wg grafika który mi osobiście rozwala cały biorytm i czas. ... Zapomniałam dodać na szkolenie bhp też czekam, ale podpisałam pierwszego dnia pracy że było więc już chyba nie ma na co liczyć ;-) Reasumując - wszystko zależy od ludzi w danym sklepie nie od "firmy" bo szef-właściciel nie wie co dzieje się w poszczególnych sklepach bo niemało ich ma, to ludzie -kierownicy, pracownicy, biuro tworzy atmosferę . Jednak duży minus za brak organizacji, dogadania, za brak konkretów co do wymagań, obowiązków zakresu zadań. Nie popieram też teorii panującej w moim sklepie że każdy musi umieć wszystko. Dla mnie jako nowej "wszystko" to nic konkretnego patrząc z boku widzę że wiele osób chodzi i nudzi się zabijając czas bo nie wie gdzie się schować... Trochę dziwnie, chciałam pracować jako kasjerka a na kasie każą mi teraz nie siedzieć, a z drugiej strony większość pracowników nauczona jest kasy na wszelki wypadek i chodzi z notatkami i kodami... "nie znasz dnia ani godziny":-)

narrrra

Topaz to niemiecki obóz pracy. Za jeden dzień urlopu zabrano mi 156 zł argumentując to tak że skoro ja mam prawo wziąć urlop to one mają prawo potrącić mi 156 zł. Kierownictwo - szkoda słów. Chamstwo to komplement a pro po ich zachowania. Ma się tam minimalną krajową i wykonuje się tam przynajmniej 4 etety: kasjer, sprzedawca, sprzątaczka i dodadkowo magazynier. Wymagają by się było w kilku miejscach na raz i wykonywało prace kilku osób jednocześnie za minimalną krajową a coś takiego jak szacunek do cudzej pracy, sumienie i jakiekolwiek ludzkie odruch u kierownictwa jest całkowicie wykluczony.

rozaczarowana

Witam jestem stałym klientem sklepu w Rybienku Leśnym współwłaściciel może to ma gdzieś ale sklep jest czynny do godziny 22,00 ale po godzinie 21,00 klient czuje się jak intruz wędliny nie kupisz bo jest umyta krajalnica nic nie kupisz bo jest umyta podłoga i nadepczesz nie wiem człowiek jak pracuje do pózna i chce coś kupić to boi się wejść do środka a najgorzej jest jak pani blądynka z włosami do ramion się na ciebie spojrzy to wszystkiego się odechciewa na wejściu jest chamska i gburowata .PORAŻKA

Zostaw opinię o P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski - Grójec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U. Topaz Zbigniew Paczóski