I co z tą podwyżką będzie czy nie ?Chodzą słuch że jednak nie.
Nie będzie bo ludzie nadgodziny robią, prezes spojrzał ile to zarabiają i się za głowę złapał, że tak dużo.
Napewno nie będzie. Oni ludzi mają w (usunięte przez administratora) Zostaną niedługo sami Ukraińcy ale nawet oni się zaczynają zwalniać. Później na gwałt będę szukać ludzi bo nowe projekty i trzeba pracować i ludzie wracajcie. Ta firma to wrak tam dobrze stoi tylko BRK Grzegorza. C. Oni są ustawieni po ponad 30 zł na głowę za godzinę a reszta robi za drobinaki.
Najpierw nie ci na Włoszech deskiewicze i inne barany niech diety nie pobierają bobsiedza tam i ściemniają i wódkę chleje i zwiedzają sobie włochy a kilometrówkę to morgan podbije nawet lewą bo z tym (usunięte przez administratora) tak samo na te naprawy silników w tych fordach bo ten pań x zajeżdża samochody i się śmieje (usunięte przez administratora) za dychę
Jakie podwyżki? Wolą zwolnić, albo czekają aż ktoś sam sie zwolni niż dać podwyżkę
a my wezmiemy ukrainskich uchodzcow za kazdego jest 40 zl dziennie za dobe dlatego biere 3 i mam 3600 zl w miesiacu a i dom ogarnie caly
tez o tym mysle wezme ze 2 a zigolo ile bedzie teraz mial roboty mnustwo tyle ukrainek do ojczyzny przychodzi kiedy on to wszystko obrobi
Elektryk -Siemens München (Niemcy) - QUIP AG, Data publikacji: 08.03.2022 jobs.pl Do pracy w firmie SIEMENS przy produkcji pociągów dla Deutsche Bahn zatrudnimy 10 elektryków Opis stanowiska pracy: Montaż podzespołów elektrycznych Układanie okablowania Łączenie kabli Łączenie kabli w jedną wiązkę Montaż oświetlenia i gniazdek elektrycznych Oferujemy: Wynagrodzenie 18,29 EUR brutto na godzinę i kwatera gratis. Dodatkowo Premia startowa w wysokości 1500 EUR Brutto. Na początku zatrudnienia 750,00 EUR i po roku pracy drugie 750,00 EUR Praca na 3 zmiany - za godziny nocne dodatkowo 25% wynagrodzenia Netto bez opodatkowania Dodatki branżowe za prace w branży metalowej i elektrycznej Po okresie 18 miesięcy możliwość zatrudnienia bezpośrednio w firmie SIEMENS Jeśli jest Pan zainteresowany ta oferta proszę przesłać mi na maila następujące dokumenty: Świadectwo szkolne, certyfikaty elektryczne , uprawnienia do wykonywania zawodu elektryka Dowód osobisty lub numer dowodu, datę ważności, datę urodzenia i miejsce Jeśli pracował Pan w Niemczech i posiada Pan n/w dokumenty - to niemiecki numer podatkowy, niemiecką kartę ubezpieczeniową.
Tylko przypominam, że coraz więcej Ukrainek jest w Polsce. Jak się spykną z Polkami to wam baby zrobią masakrę piłą mechaniczną. Lepiej uważajcie na siebie.
A jak tam po piątkowym spotkaniu działu P3 z dyrektorem J.R. ? Jakieś konkrety padły?
Żeby znaleźć księżniczkę wystarczy pocałować jedną żabkę, a nie przelecieć całe bajoro.
Na portalu firmowym napisali żeby pomagać uchodzcom z Ukrainy , tylko dlaczego my mamy pomagać jeśli Ukraincy zarabiają dużo więcej niż my . To niech oni pomagają swoim rodakom ! Pesa to stworzyła niechęć do Ukrainy, bo jeśli pracownik który pracuje 15 lat zarabia dużo mniej niż nowy pracownik z Ukrainy i nie ma zielonego pojęcia o pracy to coś jest nie tak! Polska jako jedyny kraj w świecie gdzie obcokrajowiec zarabia więcej niż rodak! Wstyd!
Spawacz-Siemens AlphaConsult KG Niemcy Praca w Monachium w Firmie Siemens Mobility + Bonus startowy 750 Eur. AlphaConsult KG działa od 1982 roku jako doświadczona agencja pracy z około 50 oddziałami w Niemczech. Specjalizujemy się w dziedzinach technologii, logistyki i inżynierii. Naszym celem jest dobór personelu dopasowanego do wymaganego profilu kwalifikacji. Jeśli stanowisko zostało obsadzone odpowiednim pracownikiem na podstawie prawidłowej oceny, nasza usługa jest daleka od zakończenia. Teraz nadszedł czas, aby odpowiednio zmotywować pracownika w dłuższej perspektywie. Dzięki przyjaznej postawie, pełnemu szacunku traktowaniu i uczciwemu wynagradzaniu, nasi pracownicy nie czują się 'pracownikami tymczasowymi', ale raczej prawdziwymi pracownikami. Profesjonalne, samodzielne, wykonywanie prac spawalniczych według rysunków i instrukcji spawalniczych przy produkcji elementów pojazdów szynowych, Zgrzewanie szwów wymagających kontroli, Niezależne ustawianie parametrów spawania w zależności od grubości przedmiotu obrabianego, geometrii szwu, pozycji spawania; Dodatkowe materiały zgodnie z rysunkiem i instrukcją spawania Utrzymanie porządku i czystości podczas wykonywanych prac uprawnienia spawalnicze doświadczenie zawodowe w spawaniu metodą MAG Umiejętność czytania i wykorzystywania w praktyce rysunków spawalniczych Podstawowa znajomość języka niemieckiego w mowie i piśmie (poziom A2) Zatrudnienie długoterminowe pomoc w znalezieniu mieszkania umowę z niemieckim pracodawcą, dietę, dodatki branżowe urlopowe i świateczne Bonus startowy 750 €
Zgadza się. Ukry zarabiają więcej. Mają wyższe stawki. Mogą robić nadgodziny. Polacy nie. A do tego chowają się po kątach. Nic nie robią i śmieją się z Polaków.... Tak szanuje się rodaka a Pesie.
Na portalu pesowskim główny związkowiec zabawia się z koleszkami w biegi, a dla pracowników nie robi nic. Potrzebne komuś w tej firmie takie psaożyckie układziki??? Potrzebne komuś takie związki, co tylko zabawiają się kosztem pracowników???? Trochę honoru Panowie..... Zrezygnujcie z funkcji, której pełnić nie potraficie !
Cos w tym jest. Wielkie halo robia ale efektow ich pseudo rozmow z zadzadem zadnych nie ma. Jedne i drugie zwiazki tylko patrza zeby kaska od prezesa leciala. Ludzie sie zwalnuaja a oni sie smieja bo przynajmniej coraz mniej roszczeniowych pracownikow. Pognac te obydwa uklady zwiazkowe !!!!!!!@@
Wcale nie jest mi was żal. Wybraliście za ładne oczka i dobrą gadkę. Taki przerost formy nad treścią. Wiadomo, że jak chłop się dorwie do stołka to już się od niego nie odklei. Trzeba było same kobiety wybrać.
A najlepsze jest to że cały czas wmawiają nam że firma nie ma pieniędzy na podwyżki! Firma która nie ma pieniędzy to nie sponsoruje klubu sportowego, i nie kupuje dla Ukrainek kamienicy! Cały zarząd to kłamcy ! A szczególnie pan Jacek R !
Wypłata poraża.
Nie płacz. Wszystkie firmy tak mają. Narzucone jest to przez rozporządzenie dotyczące przetwarzania danych osobowych — RODO. Ja w jednej z firm musiałam mieć hasło 24-znakowe. To był ból (usunięte przez administratora) dopiero.
W tym problem ze ja rozmawiam jako oni nie on. Panowie tak mam się wstydzić za was w za mnie :( koleżanki przypomnienia co i jak i jedziemy z tym zastrzałym koksem :P
Gdzie jest wymagana zmiana hasła tak często? i tak ja pracując np.15lat będę miał problem z zapamiętaniem hasła które muszę zmieniać co 3 miesiące a ty nie? Łał,,,, jeszcze jest sto takich stron do logowania..... i tak (usunięte przez administratora)cię nie chcę aby google zapamiętywało to co robię
Panie Okulewicz,Panie Rys jak można dopuszczać do delegacji brygadzista "rudego"wiedzac o tym że zamiast W Katowicach jest w domu .Wy to podpisujecie,a może trzeba to zgłosić wyżej. Może wtedy poleca głowy??,,??
Jakoś nikt nie nie komentuje czekolady. Więc rozumiem że wszyscy zadowoleni?
Jak Ci nie pasuje to nie jedz. Co masz za problem? Co roku nic nie było. Teraz czekolada. Jak podpisywałem umowę nikt mi nie obiecywał, ze na Wielkanoc coś dostanę. A teraz luksus czekoladę zjem jak z Pewexu :-) Oczywiście żartuję, ale czekolada akurat smaczna była.
Jak nie umyjesz okien na święta to z bazuki zarobisz. Najwyższy czas podwijać ogonki chłopskie nierobotaju (usunięte przez administratora)
Nrynku kolejowym jest wywiad z prezesem.Na wymioty się zbiera jak się to czyta.Rok 2021 był wspaniały dla pesy przyszłe lata będą jeszcze lepsze a nam i związkowcom wciska się kit że nie ma pieniędzy na podwyżki dla nas.Dla dyrektorów prezesów pieniądze są również na nagrody po kilkaset tysięcy.Związkowcy przeczytyajcie ten wywiad i nie dajcie się znowu zrobić w balona.Jwśli nie chcą dać podwyżek to strajkujmy niech świat się dowie że nie jest tak kolorowo jak mówi prezes.
No raczej
Aby strajkować, to trzeba mieć jaja. Niestety ani załoga, ani tym bardziej przekupieni związkowcy ich nie mają. Czego się spodziewaliście? Że związkowcy opłacani przez zarząd będą gryzły rękę która ich karmi? Prędzej zredukują niezadowoloną załogę i zatrudnią firmy zewnętrzne niż poprawią zarobki. Z takiego pracownika firmy zewnętrznej są większe pieniądze do podziału. A że pracownicy sobie trochę pomarudzą i pogrożą to nic. Zawsze tak robili i nic z tego nie wynikło. Ludzie się zwalniają, bo już mają dość tych kłamstw i systemu w zakładzie. Premie i podwyżki zawsze będą dla kumpli, którzy potrafią trzymać prosto palec a reszta niech pracuje i się nie odzywa.
A jak się tam mają wasze wiosenne porządki? Okna umyte? Posprzątane w garażu i piwnicy?
Zenek zasugerował swoim żeby na niego głosowali, został przewodniczacym, nic nie robi i to pasuje kierownictwu dzięki temu nie zostanie przerzucony na P2 , no jest nieudacznikiem, np (nie potrafi wystawić ncr-a, nie jest w stanie wejść na pojazd ) taki cichy układ
europa.jobs Pracownik produkcji Pracownik produkcji wysokie zarobki Oferty pracy z wybranego kraju: Niemcy. Niemcy Krefeld 3000 - 5000 EUR brutto/miesiąc Rodzaj zatrudnienia pracodawca Wymiar czasu pracy pełny Rodzaj umowy własna działalność Rodzaj pracy praca stała Data publikacji 01-04-2022 Data zakończenia 15-04-2022 Zapewniamy zakwaterowanie płatne Treść oferty Firma GS Elektroanlagenmontage GmbH poszukuje ludzi do współpracy przy produkcji nowoczesnych pociagów osobowych w Krefeld (nie jest wymagane doświadczenie). OFERUJEMY - gwarancja wypłacalności - nie wymagana znajomość języka - zakwaterowanie - atrakcyjne zarobki - przyuczenie na stanowisku pracy - praca stacjonarna - możliwość wieloletniej współpracy WYMAGAMY - Systematyczności - Chęci do pracy - Punktualności - Mile widziane doświadczenie elektryczne lub SEP - Otwartej POLSKIEJ działalności gospodarczej Zajmujemy się montażem kanałów kablowych, rozkładaniem wiązek kablowych jak i również zarabianiem wszystkich wtyczek i podpinaniem wszystkich połączeń elektrycznych pod i w wagonie i nie tylko. GS Elektroanlagemontage GmbH Gartenstraße 11 Oberhausen 46145 Niemcy
przeciez to nie zwiazkowcy daja sie robic w balona tylko pracownicy zwiazkom i zarzadowi, myslisz plytko i dlatego w tej firmie jest jak jest wszyscy maja wygodne posady od lat i tylko ich to interesuje zwiazki i zarzad to jedna klicha musza razem robic nas w balona aby zylo im sie lepiej, otrzasnij sie gosciu i zapisz sie do zwiazkow hihihi
Elektryk - Budowa Szaf Sterowniczych QUIP AG Niemcy Dla naszego nowego klienta SIEMIENS w Leipzig poszukujemy pilnie: ELEKTRYKÓW do budowy szaf sterowniczych w pojazdach szynowych Umowa o pracę na czas nieokreślony z 6 miesięcznym okresem próbnym. Opis stanowiska pracy: budowa szaf sterowniczych poprawne układanie wiązek kabli poprawne czytanie rysunku technicznego Wymagamy: wykształcenie elektryczne (szkoła zawodowa lub technikum) - Elektryk, Elektromechanik doświadczenie na w/w stanowisku dobra znajomość języka niemieckiego Oferujemy: długoterminowa umowa o prace na warunkach niemieckich ponad taryfowe wynagrodzenie opiekę oraz wsparcie polskiego koordynatora na każdym etapie rekrutacji zakwaterowanie Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie życiorysu (CV) za pomocą przycisku 'Aplikuj teraz'. Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Jednocześnie oświadczam, iż zapoznałem się informacjami administratora o przetwarzaniu danych oraz z prawami jakie przysługują mi na mocy powyższego Rozporządzenia. Agnieszka Malinowska EU Recruiting QUIP AG Thomas-Edison-Str. 5-7 D-52499 Baesweiler Deutschland jooble.pl jobs.pl
O historii należy pamiętać, wyciągać WNIOSKI, ale nie powinna przysłaniać teraźniejszości. Pamiętajmy o tamtych czasach, ale mamy już własne. Nowe bomby spadają na głowy nowym pokoleniom.
Po roku wchodzę na portal a tu się nic nie zmieniło.Myślałem że w Pesie zarabiacie co najmniej 27 zł na godzinę a tu kicha. Jestem na rencie , mój kochany ZUS już trzy razy podniósł mi wynagrodzenie. Pozdrawiam i głowa do góry .
Uprawnienia obywateli Ukrainy, których pobyt na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest uznawany za legalny Ustawa przewiduje szereg uprawnień na rzecz obywateli Ukrainy, którzy legalnie przebywają na terytorium Polski na podstawie ustawy. Najważniejsze z nich to: • prawo do wykonywania pracy w Polsce • prawo do zarejestrowania się w powiatowych urzędach pracy i uznania za osobę BEZROBOTNĄ albo poszukującą pracy • prawo do podjęcia działalności gospodarczej • zasady przydzielania opiekuna tymczasowego dla małoletnich obywateli Ukrainy • prawo do świadczeń socjalnych wypłacanych w Polsce tj.: - świadczeń rodzinnych (m.in. zasiłku rodzinnego czy jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka) , - świadczeń wychowawczych (500 zł miesięcznie na dziecko) , - rodzinnego kapitału opiekuńczego (500 zł albo 1000 zł miesięcznie na dziecko w wieku od 12 do 36 miesiąca życia) , - świadczenia dobry start (tj. 300 zł na dziecko) , - dofinansowania obniżenia opłaty rodzica za pobyt dziecka w żłobku, klubie dziecięcym lub u dziennego opiekuna Świadczenia będą przysługiwały po spełnieniu warunków i kryteriów określonych w ustawach je regulujących, począwszy od miesiąca, w którym wpłynął wniosek o ich przyznanie (ale nie wcześniej niż od miesiąca, w którym obywatel Ukrainy przekroczył granicę i został wpisany do rejestru prowadzonego przez Straż Graniczną). - jednorazowe świadczenie pieniężne w wysokości 300 zł na osobę, przeznaczone na utrzymanie, w szczególności na pokrycie wydatków na żywność, odzież, obuwie, środki higieny osobistej oraz opłaty mieszkaniowe Aby otrzymać takie świadczenie obywatel Ukrainy musi zostać wpisany do rejestru PESEL i następnie skierować wniosek do (właściwego ze względu na miejsce swojego pobytu) wójta, burmistrza, prezydenta miasta. świadczenia pieniężne i niepieniężne z systemu pomocy społecznej (na zasadach i w trybie ustawy o pomocy społecznej), czyli m.in. zasiłki, posiłki, niezbędne ubranie, pomoc rzeczowa. Świadczenia będą przyznawane po złożeniu oświadczenia o sytuacji osobistej, rodzinnej, dochodowej i majątkowej. Co do zasady świadczenia będą przyznawane bez przeprowadzania wywiadu środowiskowego, chyba że powstaną wątpliwości co do treści złożonego oświadczenia. Świadczenia będą mogły być przyznane tylko obywatelom Ukrainy wpisanym do rejestru PESEL. • pomoc żywnościowa w formie paczek żywnościowych lub posiłków , która jest organizowana w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej - Portal Gov.pl (www.gov.pl), bezpłatna pomoc psychologiczna zapewniana przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta gminy właściwej
możliwość przeznaczenia środków z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych oraz Fundusz Solidarnościowego na działania kierowane do niepełnosprawnych obywateli Ukrainy. - opieka medyczna na terytorium Polski Wszyscy obywatele Ukrainy legalnie przebywający w Polsce będą mieli dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej tak, jak osoby objęte obowiązkowym lub dobrowolnym ubezpieczeniem zdrowotnym w Polsce, czyli m.in. bezpłatny dostęp do lekarzy i refundację leków na receptę . Ze świadczeń zostanie wyłączone jedynie leczenie uzdrowiskowe i rehabilitacja uzdrowiskowa. Ponadto złagodzeniu ulegną warunki dotyczące tworzenia i funkcjonowania żłobków i klubów dziecięcych, zarówno publicznych, jak i niepublicznych. Ma to na celu zapewnienie opieki nad większą liczbą dzieci niż ta, która wynika z obecnych przepisów. 3. Zezwolenie na pobyt czasowy obywatela Ukrainy Specustawa przewiduje, że obywatel Ukrainy z pobytem zalegalizowanym na podstawie specustawy może wnioskować o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy. Osoby z Ukrainy, które otrzymają takie zezwolenie, będą uprawnione do wykonywania pracy w Polsce bez konieczności posiadania zezwolenia na pracę. Wniosek będzie musiał być złożony w odpowiednim terminie – nie wcześniej niż po upływie 9 miesięcy od dnia wjazdu po 24 lutego 2022 r. a nie później niż w okresie 18 miesięcy od dnia 24 lutego 2022 r. Wynika z tego, że najwcześniej wniosek będzie można złożyć po 24 listopada 2022 r. a najpóźniej 24 sierpnia 2023 r. Dedykowanego zezwolenia na pobyt czasowy udziela wojewoda jednorazowo na okres 3 lat, licząc od dnia wydania decyzji. Decyzja jest ostateczna. Zezwolenie nie będzie udzielone jedynie w 3 przypadkach, tj. gdy: wymagają tego względy obronności lub bezpieczeństwa państwa lub ochrony bezpieczeństwa i porządku publicznego, obywatel Ukrainy figuruje w wykazie cudzoziemców, których pobyt jest niepożądany lub wniosek został złożony z uchybieniem terminu. Zezwolenie zostanie również cofnięte, jeśli w czasie pobytu ujawni się jedna z tych okoliczności. W zakresie nieuregulowanym specustawą zastosowanie znajdą przepisy ustawy o cudzoziemcach. 4. Pomoc zapewniana przez wojewodów Ustawa określa zasady zapewnienia pomocy o charakterze socjalnym. Pomoc będzie mogła polegać na: - zakwaterowaniu - zapewnieniu całodziennego wyżywienia - zapewnieniu transportu do miejsc zakwaterowania lub miejsc, w których udzielana jest opieka medyczna oraz finansowaniu przejazdów środkami transportu publicznego oraz specjalistycznego transportu przeznaczonego dla osób z niepełnosprawnością w szczególności do lub pomiędzy miejscami, o których mowa powyżej, zapewnieniu środków czystości i higieny osobistej oraz innych produktów . W myśl ustawy, pomocy udzielać mogą wojewodowie i inne organy administracji publicznej. Co ważne, do zamówień publicznych służących zapewnieniu obywatelom Ukrainy pomocy socjalnej nie będą stosowane przepisy o zamówieniach publicznych. Jest to uzasadnione koniecznością jak najszybszego zorganizowania pomocy. 5. Świadczenie pieniężne dla udzielających pomocy Osoby, które zapewniły zakwaterowanie i wyżywienie obywatelom Ukrainy będą mogły otrzymać świadczenie pieniężne z tego tytułu nie dłużej niż za okres 60 dni (choć w uzasadnionych przypadkach okres ten będzie mógł być wydłużony). Konieczne będzie złożenie wniosku zawierającego m.in. takie dane jak liczba osób przyjętych do zakwaterowania, ich dane osobowe, adres miejsca pobytu tych osób czy oświadczenie, że składający wniosek nie otrzymał żadnego dodatkowego wynagrodzenia, w tym za wynajem. Maksymalna wysokość świadczenia oraz warunki jego przyznawania i przedłużania wypłaty zostaną ustalone odrębnie w rozporządzeniu Rady Ministrów. Na ten moment mówi się o świadczeniu w wysokości 40 zł dziennie .
Wstydzić to się powinieneś swojego zachowania. Ludzie uciekają przed wojną żeby ratować swoje życie. Zmuszeni są zostawić cały dobytek pozostając z niczym. Nie ich wina jest ze Putin zaatakował Ukrainę. Polski rząd dostaje środki między innymi z Unii Europejskiej na pomoc uchodźcom, a Ty rozliczasz jakby brali je z Twojej kieszeni... Poza tym jak rząd dał Ci 500+ to myślisz że o tyle jesteś bogadszy? Dadzą 500 a 1300 zabiorą w podatkach... Polska liczy że (usunięte przez administratora) zostaną i będą tania siła robocza. Jak Tobie tak źle w Polsce to jedz na zachód... Może spotkasz tam kogoś z charakterem takim jak Ty i poznasz zalety życia na obczyźnie.
Polacy też są ofiarami tej wojny, rosnące kredyty zachwile banki będą wyrzucać rodziny z mieszkań bo nie będzie ich stać na spłatę kredytu , bo przez miesiąc rata urosła o 800 zł a wypłaty nie ! Gdzie wtedy będzie Polski rząd i Ty , i Twoi kochani Ukraińcy , czy ktoś im wtedy pomoże. Nie bo każdy będzie miał ich gdzieś niech radzą sobie sami . To Wy powinniście się wstydzi . Bo pomagacie obcym a nie zauważacie dramatów Polskich rodzin !
Szanowni moi mili proponuję rak jsk ha wypisać sie se zwiazkow bk oni i tak nic nie robią. Jak sami widzicie tylko pobierana jest wasza kasa a w zamian nic. Może jak3/4 ludzi sue wypisze tk sie obudza i uświadomią sobie jaki jest sens i cel istnienia prawdziwych związków zawodowych. Prezes na was i na nas leje, a wy nie robicie z tym nic! Do (usunięte przez administratora) z takimi związkami !
Jakość w pesie to fatamorgana, niby jest ale jej nie ma są instrukcje na papierze, firmy zewnętrzne nic o nich nie wiedzą rzadnych szkoleń, odpowiednich narzędzi, malutkie skrzynki narzędziowe kierownik przysyła ukraińców do pomocy brygadzista daje je na hartingi, rzeby mieć ich z głowy, bo niewiele umeią siedzą , łączą, bawią się komórkami, jest ok narzędzi nie mają, szkoleń nie mają, wiedzy nie mają ale to nieważne, produkcja idzie jak Rynkowo nie zauważy to premia wpadnie dla kierownika panie prezesie , na pewno pan uczył się , że wyprodukowanie to nie problem, ale zaczyna się klopot jeśli nie ma jakości, żeby sprzedać produkt musi- być jakość i sprawność działu sprzedaży przykład: tramwaje, zero produkcji- początek 2022
Zwiazki wzieły sie do roboty jak nigdy przedtem.Dwa pisma napisali przeciez do prezesa odnośnie podwyżek.
Niektórzy brygadziści tak obrośli w tłuszcz, ze nie są w stanie wejść na pojazd. Chłopaki od Zenka jak chcą odetchnąć to siedza na wagonie. Może jakaś winda przydała by się dla Zenka. Co się nie robi dla jakości
Jak wejść nie może, to zawołajcie widlakowego, niech uwali się na palecie i go wstawią na pojazd. A może suwnicą ?? Śmiechy hihy, a ta parówa faktycznie nawet na pojazd nie zajrzy, a jego ludzie robią co chcą.
Panie Prezesie więcej odwagi ! Niech Pan przyjdzie na hale porozmawiać z pracownikami , a nie chowa się Pan jak szczur! Chyba że Pan wykonuje polecenie swojego szefa, czyli Premiera Morawieckiego, żeby pracownicy pracowali za (usunięte przez administratora)!
Zgadza się pisowski zarząd pisowska firma banda trzęsących się zw strachu dyrektorów,kirowników i mistrzów żeby koryto od pyska się nie oderwało.Związki biorące kasę od prezesa.Sztuczne stanowiska dyrektorskie.Propaganda w mediach pisowskich że jest wszystko pięknie i wspaniale. Wulgarne chamy na stanowiskach jak ten wieśniak pseudo dyrektor z p2.To jest właśnie oblicze tego zakładu
W Pesie za takie wsze pieniądze rękawa w robocie nie można sobie urywać. Na podwyżki nie maja ale sobie w biurach przyznali nawet dla Ukraińców wyższe stawki maja my Polacy to juz ludzie drugiej kategorii obcym daja a dla swoich nie maja
To prawda brak słów ale jesteśmy gorzej traktowani .Podwyżki zapomnij ,prawie za najniższą krajową o sory 30 groszy więcej.ROZPUSTA.Nigdzie na świecie nie ma tak że rodak zarabia mniej od przyjezdnych.
Lipa ta praca w pesie. wielka firma- marne zarobki dużo cymbałów nowoczesne technologie taki kogel mogiel, eh
ZWIĄZKOWCY OPŁACANI PRZEZ PREZESA OPOWIADAJĄ BZDURY,ŻE JAST KTYZYS STAL JEST DROGA I SYTUACJA OGÓLNIE JEST BARDZO NIEPEWNA I ŻE PODWYŻEK NIE BĘDZIE.PREZES W MEDIACH CHWALI SIĘ ŻE MAMY CORAZ WIĘCEJ KONTRAKTÓW,ŻE FIRMA JEST W B.DOBREJ KONDYCJI.KŁAMIĄ JEDNI I DRUDZY A MY IM WIERZYMY I CIESZYMY SIĘ Z ZŁOTÓWKI PODWYŻKI DO PENSJI.WYPISZMY SIĘ ZE ZWIĄZKÓW.SOLIDARNOŚĆ 80 CZEKA NA NAS I BĘDZIE NAS REPREZENTOWAĆ JAKO ZWIĄZEK Z ZEWNĄTRZ NIE OPŁACANY PRZEZ PESE.INACZEJ ŚWITA PESOWSKA BĘDZI ZARABIAŁA PO KILKADZIESIĄT A NAWET PO KILKASET TYSIECY AMY NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ.
Moi poddańcy, mówi Michał, wasz Pan.... Słuchajcie mnie uwaznie, bo powtarzać sie nie będę. Nakazuje wam robic nadgodziny w tygodniu i to w dużej ilości bo wasz Pan zaspokojony byc musi. Jak będziecie tyrac za 50 procent stawki, to zarząd mnie pochwali i odpowiednio doceni. A wy, chcielibyście popracowac sobie w nocy za 100 stawki? Marzenie moi poddani za dużo byście zarobili a firma i tacy jak ja by zbiednieli. Dość juz gadania, wykonac moja tania siło robocza !!!!
oczywiście ja mojego pana zadowole i będę robił zawsze jakiś grosz będę robił ile się da
Niestety znajdą
Nie ma materiału, to na urlop. Nieważne , że to jest niezgodne z Kodeksem Pracy- tak mi pasuje i nie ma dyskusji. Wieśniaki skulą ogony , poprzeklinają w kącie, wypiją flaszkę i co zrobią - nic . I do przodu. Tak wygląda biznes.
A jak tam Snickers nadal szybciej ucieka z roboty i (usunięte przez administratora)ludzi.Czas najwyższy aby zdjąć go z tej jego fikcyjnej funkcji bo więcej (usunięte przez administratora) niż robi. A podwyżek pewnie też w Pesie nie ma i nie będzie bo barany robią nadgodziny.Prawda jest taka że brygadziści nic nie robią a jak robią to dla Siebie i dla Swoich potrafią podwyżki dać .Albo co to jest że jedni mogą chodzić tylko na ranne zmiany a inni nie.Gdzie w tej firmie jest równo uprawnienie i szanowanie ludzi.Prawda jest taka że jak Masz jaja i potrafisz powiedzieć tym "(usunięte przez administratora)" dowodzącym parę słów to jesteś gość a najlepiej jak byś jeszcze takiemu w pysk zdzielił .Nie ma się co bać że wywalą z artykułu bo bez powodu tego nie zrobiłeś więc wyjaśniania takiej sprawy że z nerwów walnąłeś takiemu baranowi trochę trwają.Jak to mówią za darmo nie dostałeś.A takich w Pesie którzy mieli zatargi z prawem nie brakuje i oni zawsze mają kogoś za bramą zakładu żeby sobie rąk nie brudzić.To na razie tyle w tym temacie.
glowacki tobie w pysk trzeba strzelic zabierz sie za swoje ukrainki dzieciaku bo nie bedzie mial kto ci kasy pozyczc
zigolowi nie problem strzelic w czape jak przed babami ucieka a koniobijca komus tam strzelil to ochotnikuw by sie wicej znalazlo ale i tak kazdy w tej firmie chodzi z (usunięte przez administratora) w majtach bo tylko narzekaja po cichu na pojazdach a jak trzeba gdzies sie odezwac to glowy w dol i nadgodziny robic
Zigolo to jest ten co udaje że robi a tak naprawdę wysługuje się innymi ,miałem przyjemność z nim robić przez 8 h . Większego leniwca jak on to nie widziałem !
Zainteresuj sie własnym tyłkiem leniu śmierdzący , to ze jesteś ograniczony umysłowo , i nie rozumiesz pewnych spraw , i wypowiadasz się na tematy o których nie masz najmniejszego pojęcia , to juz swiadczy o tym jakim prostakiem jesteś. Zapytaj soe tych ludzi jakie umowy mają i sytuacje życiowe zanim coś znowu palniesz ośla łąko. A jak coś Tobie nie odpowiada to sie po prostu zwolnij zamiast psuć opinie całej firmie i innym
Ludzie kiedy ten strajk narzekaniem nic nie zdziałacie,gaz drożeje benzyna, żywność,związki wystosowały pismo o podwyżkę płacy i co mamy zakaz nadgodzin dla Polaków. Polacy są dyskryminowani przez firmę i nic z tym nie robią wstyd
a kiedy kolwiek ktoś się odzwal ? zawsze każdy tylko mruczy pod nosem a przychodzi co do czego to zawija ogon i nic nie mowi
Jak się pracuje w Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding?
Zobacz opinie na temat firmy Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 335.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 289, z czego 49 to opinie pozytywne, 106 to opinie negatywne, a 134 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding?
Kandydaci do pracy w Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.