Alstom Konstal SA
2 131 6 1

Opinie o Alstom Konstal SA

Tymek

Nie spotkałem jak dotąd tak fatalnie zorganizowanego zakładu. Jak można dopuścić do tego, aby pracownicy czekając na kurs siedzieli tygodnie na stołówce? Jak można nie wyposażać pracownika w niezbędne narzędzia pracy? i najgorsze: jak można dopuszczać do kradzieży z wyrzutem w stosunku do okradzionego, że swoich rzeczy powinien bardziej pilnować, mimo iż były podpisane. Prawdopodobnie będę się zwalniał, bo nie chcę mieć do czynienia z wszelakim syfem tam panującym i chorymi ambicjami kierowników, mających za nic godność człowieka. Produkcja ma iść ! Pozdrawiam i życzę szacunku do siebie i do innych. P.S. Problem kradzieży planuję poruszyć u dyrektora lub wystosować prawne wnioski(kolega słyszał rozmowę o w/w kradzieży). Piszę to aby mieliście się na baczności, że złodziejskie nasienie niestety istnieje.

Inspektor

Witam. Mam pytanie do kontrolerów, niejaki pan Grela proponuje mi pracę jako inspektor. Chciałbym się dowiedzieć o warunki pracy i atmosferę. Bo jak tak czytam te wpisy to nie jest ciekawie. Co prawda oferuje zlote góry no ale czy warto. Posiadam VT,PT,MT,RT. Proszę o info jak praca i atmosfera.

Adolf
@Inspektor 14.01.2019 18:17

Z tymi papierami polecam cos innego, praca na wlasnej dzialalnosci - sobota, niedziela normalne dni robocze, trzeba odbierac na bieżąco z maszyn plus robic pomiary, vt i pt.

Niki
@Adolf 14.01.2019 23:47

Wielcy kierownicy z automotiv gdzie pilnowali kogos przy lini produkcyjnej zniszczyli ten zaklad doszczętnie. Kontrolerzy biegaja z hali do hali a nawet (!!!) Miedzyprojektami , (usunięte przez administratora) niesamowity. Instrukcje i wytyczne wg ktorych nie da sie wykonac odpowiednich pomiarow. Brak odpowiedzialnosci wyższych stanowisk za zaistniałą sytuacje, cale (usunięte przez administratora) jak np. Wspomniane instrukcje spychaja na nizsze szczeble az dochodzi to do kontroli, ty jestes pod presja kierownika epu i liniowego bo sztuka to sztuka i ma zejsc... powiem dosadnie to co tu sie odpierdala przechodzi ludzkie pojecie , pracowalem w kilku firmach ale Alstom mnie przerasta. Nie warto isc na dzialalnosc, lepiej bezposrednio pod alstom, chyba ,ze nie masz co robic w sobote i niedzielę

Inspektor
@Niki 15.01.2019 00:10

Dzięki za info. Przedstawiono mi to trochę inaczej. Praca w weekendy jest obowiązkowa bo mnie na pewno nie interesuje praca w weekendy. A czy jest to praca na zmiany. I proszę dajcie info jaki jest kierownik kontroli. I mniej więcej na jaką kasę można liczyć

A-soon

Jak wyglada praca projektanta w Catia v5? Zarobki? Atmosfera?

Jajko
@A-soon 10.01.2019 21:42

Praca - latanie wiecznie niedlnietych projektów, praca wieczne gaszenie pożarów, atmosfera w miarę. Kasa jak na korpo słaba.

Raflik18

Witam jak wygląda sytuacja na lakierni?są przyjęcia, jakie warunki czy (usunięte przez administratora)!

jojo
@Raflik18 02.01.2019 12:13

słuchaj ziomek wiesz czemu szukają, nid dlatego ze sie rozwijają tylko kto może ucieka.

Jony

ile zarobię na działalności za ślusarza?

Nowy
@Jony 29.12.2018 14:16

Tyle ile na kasie w Lidlu na etacie

sad
@Nowy 31.12.2018 07:55

Tylko na kasie czasem spotkasz miłego człowieka :>

poltajh

W tej firmie są ewenementy, jest źle.. Jeśli Ty chcesz naprawdę pokazać że potrafisz to jako nowy na każdym kroku będą Cię opóźniać . Nawet kierownictwo, bo wiedzą z czym mają na firmie do czynienia więc wrzucają wszystkich do jednego wora... Za tą stawkę lepiej w ikei doradzac

mały

Heey czy jeśli wypowiem umowe na określe próbnym to zapłace te kare?? Czy jak to wygląda?. Umowa na okres próbny pod Alstomem

Super_fun
@mały 23.12.2018 17:14

Nie. Nawet ci medal że zwiazkòw dają ????

sad
@Super_fun 25.12.2018 16:21

Masz szczęście po okresie próbnym nie musisz przedłużać umowy. Jak sama nazwa wskazuje okres ten to czas próby dla pracodawcy i pracownika. W sumie dużo osób tak robi - dobra decyzja nic nie stracisz, bo w sumie wiele się tu nie nauczysz, nerwicy tylko dostać możesz. Szanuj się nie rób na obiboków.

mały
@sad 26.12.2018 11:21

Tak, tak tylko chodzi mi o to czy jeśli np. złożę wypowiedzenie (powiedzmy z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia) to czy będzie trzeba zapłacić karę za "niepodjęcie pracy" czy jakoś tak się to zwie którym podpisywaliśmy przed podjęciem pracy w Zakładzie. Dziękuję i czekam na odpowiedź

sad
@mały 26.12.2018 16:31

to zalerzy jeśli tej korpo sie nudzi, a uwierz ze babką z hr sie nudzi bo ich skill do poszukiwania pracowników zkonczy sie na obiecywaniu zlotych gór to mogą dochodziś sądownie odszkodowania jeśli udowodnią że ty sie przyczyniełeś do strat. Z drugiej zaś strony jeśli nie jesteś osobą kluczową dla ich chałupnictwa to jak udowodnią że straty wynikłóy z twojej winy. Ja bym dla świętego spokoju odczekał. Wiesz zawsze cie może grypa dopaść to taki okres. I wtedy chory i tak się nie zjawisz bo będziesz na L4 :>

sad
@sad 26.12.2018 22:53

Sry za ort juz troche wypilem bo swieta. Pamietaj tylko zeby na l4 nie podejmowac pracy bo przypal.

Palec

Kaj je Stolec ten kierwnik? Zwolnili go?

4124214

Najbardziej irytujące są cwaniaki co robią po parę lat, każą robić nowym i Ukrom a sami nic nie robią. Jeszcze to na nowych winę zwalają

poczatekonca
@4124214 21.12.2018 17:17

Itentycznie jest wyżej stare nieroby leserskie zamiast robić se bałwany lepią i cieszą się że im zus Alsto opłaca. Alleluja i do przodu.

Kilkerus

Słyszałem od pracowników ze ten Grzegorz zwolnił kilka osób A przyjął swoich , słyszałem i jakimś Adamie poprzednik ze to zwolnił G. Słyszałem też ze ten G. To protegowany Pani A. Daj ci znać , bo strach się bać

Staro wyga
@Kilkerus 17.12.2018 14:32

Alstom to jedna klika. Rączka rączkę myje. Ale ważne że kaska się na koncie zgadza ????

Dziara
@Kilkerus 17.12.2018 14:32

Ja słyszałem że samego prezia.

koko
@Staro wyga 18.12.2018 20:41

byś za pieniądze włąsną matke sprzedał :D

Avenger

Nie polecam zdecydowanie. To co się dzieje w tej firmie to absurd. Zapraszanie ludzi z popołudniówki na rano gdy nadchodzi audyt by było więcej ludzi, często zdarza się również 12godzinny tydzień pracy po czym są pytania ze strony kierownictwa czy przyjdzie ktoś po tym na weekend jeszcze, przyjmują człowieka w czas postoju, znajdują roboty typu klejenie taśm na podłodze a potem wymaganie nauczenia się wszystkiego na dziale w pare tygodni, zatajanie wypadków przy pracy nawet poważnych za co dają łapówki, 2 tłumaczy z ukraińskiego na całą halę gdy często polski pracownik potrzebuje czasu na naukę... Kilka sprzedawczyków oczywiście Liniowy adam t, dyrektor łukasz t oraz epu ryszard l ludzie z typowo porytym poddaszem którzy mają wgraną formułkę na każde pytania Gdy jest problem mają swoją "prawdę jedyną" która no k... nie działa Bezsensowne spotkania podczas których wmawiają że działa system w który sami nie wierzą Ponadto owy liniowy (usunięte przez administratora) się do ludzi gdy stoją nie mogąc czegoś wykonać z powodu braku szkoleń o czym dobrze wie Powodem zwolnienia bywają absurdalne Może Pip zrobi porządek z tym kiblem A może siemens ... Bynajmniej szybkiego upadku życzę ;)

zainteresowany

jakie KONKRETNIE wynagrodzenie oferuje Alstom na stażu (kontrola jakości, produkcja) czy są to staże z Unii, z urzędu pracy czy ich własne? bo obecnie dużo takich ofert znajduje się na portalach

Anonymous

Witam jak płacą w firmie średnio ?

killerus

Dajcie infoo

Nowy od listopada
@killerus 14.12.2018 22:54

Jestem transporcie wewnetrzntm niecałe 2 miesiące i wydaje się być ok. Trza coś porobić ale nie ma źle jak za 3300 na rękę. Ten stary kierownik zmiant to jakas komuna, a reszta da sie zniesc.

Nowy od listopada
@Nowy od listopada 15.12.2018 23:26

Mnie rekrutowala laska kierowniczka. Tego Grzegorza to kojarzę z rozmów innych ludzi. Chyba siedzi wyżej bo za wszystko odpowiada ta Pani Karolina

Nowy

Witam, mam zamiar iść na rozmowę na spawacza , kuszą wysokimi zarobkami , c,y może ktoś przybliżyć jak wygląda praca i atmosfera? Czy są specjalne maski z filtrami ? Czy spawacz dostaje konkretną robotę i ma się wyrobić w terminie czy można np. pościemniać 8g. I dniówka zleci?

widzialem
@Nowy 12.12.2018 22:37

Tu ściemniają tylko kierownicy, EPU, spawalnicy i technolodzy - ty niestety musisz na nich robić bo ktoś musi. Niech moc będzie z tobą.

Killerus

Cześć , a co sądzicie o kierownikach logistyki wew. Z tego co wiem to rozmawiał ze mną jakiś Grzegorz . Ide na rozmowę na specjalistę ds. Logistyki wew. Podobno jest tam jakaś stażysta tylko. Proszę o info jak tam jest .

Teraz już alstomówa
@Killerus 12.12.2018 21:12

Polecam. Jest ciężko, ale jak się dobrze sprzedasz to i pod Alstom przyjmie i lepszą kasę wynegocjujesz. Ja zaczynałam jako stażystka i nie żałuję tego.

Teraz już alstomówa
@Killerus 12.12.2018 21:12

Za przyjęcia do transportu wewnętrznego odpowiada kierowniczka Karolina. Jest spoko, ale trochęniektórzy ludzie ja wykorzystują. Za dobrą jest i chce wszystkich zaglaskac

widzialem
@Teraz już alstomówa 13.12.2018 00:02

logistyka jest najlepszym działem dla ludzi którzy maja skłonności masochistyczne. Będziesz sie tłumaczył za każdą niekompetencje produkcji, podwykonawców, przewoźników i wszelkiego innego typu tałatajstwa. Będziesz szukać jak w grze gdzie jest wally wszelkiej maści złomu, który będzie przerzucany w różne miejsca. Chcesz schudnąć / zrobić formę / znienawidzić ludzkość to miejsce dla ciebie :D

Nowy

Witam , mam iść na rozmowę do alstomu na stanowisko ślusarz . Jaki jest zakres prac oraz jakie zarobki na start. Pozdrawiam

Nowy
@Nowy 07.12.2018 09:38

Praca lekka i przyjemna, zależy jeszcze na jaki projekt. Ciepełko spokój kasa tak 5 tyś. Na rękę ????

lol
@Nowy 08.12.2018 11:10

Plus kup se zastępcze płuca bo to aluminium.

Wilk
@lol 09.12.2018 11:28

A że to alu to nie ważne kto się tu przejmuje padnie to się następnego przyjmie. Projekt jest najważniejszy trzeba realizować.

Oczko
@Wilk 09.12.2018 11:44

Spawacze w tej firmie sa slabi jak barszcz. Smarkaja placza ze im pozycja nie pasi ze dojscia brak a jak zjebia to zawsze cos winne innego. Z takimi moskami to my tego nie poskladamy. Szkoda ze co lepszy to ucieka z tej firmy.

Wilk
@Oczko 09.12.2018 19:21

A Ukraińców no dopuścili do alu. Hmmm ciekawe dlaczego wszyscy tak uciekają z tej firmy?? Przecież tu jest tak bajecznie Super praca i placa

Jo
@Nowy 07.12.2018 09:38

Mlody i jak po rozmowie? Pracujesz?

akceptowalny idealista

To jakaś moda ze jak wyjdzie filmik z montażu to wszyscy se wrzucają go w media społecznościowe? Czemu te ujęcia są albo z daleka albo z suwnicy? Może dlatego żeby nie pokazać jak produkcja wygląda naprawdę? :D

Daniel

Witam szanowne grono mam pytanie jak kształtują się zarobki dla spawaczy przy spawaniu aluminium

Mały
@Daniel 09.11.2018 00:29

45 na dzialalnosci

Zaproszenie

W logistyce nikt z pracownikow operacyjnych nie jest zadowolony. Przeladowany na min. 200 procent normy plus fucha za kolege,ktory jest na L4 lub sie zwolnil.Brak szkolen dla pracownikow sredniego szczebla. Tabelki,raporty, brak sprawnego systemu,poprawnych danych,kierownictwo nie posiada wiedzy na temat zarzadzania.Ogromna rotacja,zwlaszcza ostatnio wsrod starych pracownikow. Nic nie wnoszace do pracy spotkania,brak poszanowania. Kazdy,kto przychodzi do Alstomu jest zdziwiony,ze tak ten zaklad funkcjonuje.Tonie w chaosie i dysfunkcyjnosci.Hitem jest parking zakladowy , dla znowu tylko pracownikow sredniego szczebla, na haldzie.Z parkingu do biur dobre 20 minut. Latem temp 60 st. Obcasy w kat i hop po kamieniach. Smutny obraz destrukcji zakladu.

Wilk
@Zaproszenie 30.11.2018 20:27

I tak jest w każdy dziale Alstom

Nick
@Zaproszenie 30.11.2018 20:27

Niestety . Ale sami sobie jesteśmy winni, że pozwalamy na takie traktowanie.

Wilk
@Nick 01.12.2018 22:27

Niestety ale asz rację. Tylko kto się ma tym procederem zająć. Indywidualnie zostaniesz usunięty. Związki chyba mają to gdzieś. A dyr. To na rękę. Strajk kto się odważy zorganizować. W qrqc nie wolno wpisywać coś takiego jak presją. Szach mat i do roboty, aż nie padniesz albo się zwolnisz dlatego jest taka rotacja.

Wilk
@Wilk 03.12.2018 18:08

Kto jest za strajkiem. Pod tytułem szanuj się. Związki co wy robicie.

Były
@Wilk 03.12.2018 18:08

Problem w tym, że każdy marudzi.a jak co do czego przyjdzie to Karol zostaje sam . Bo ci, którzy najwięcej narzekali nagle zmienili swoje zdanie .

Wilk
@Były 06.12.2018 13:34

Tak tylko ilu takim osobom potem utrudniali życie. Dziwne zmiany polowanie na łamanie BHP. Tak aby tylko się potem pozbyć opornego.

Pracownik
@Zaproszenie 30.11.2018 20:27

W punkt.... ????

tomash

Ogólnie praca bardzo w porządku, jednak ludzie.. Kierownicy oby to zdechło jak najszybicej

Były

Witam Pracowałem w tej firmie 9 lat. Gdy się zatrudniłem, była jeszcze Pani Prezes i Plato, dyrektor produkcji. Coż mogę powiedzieć teraz o tym zakładzie. Towarzystwo z automotiv zniszczyło te fabrykę. Tylko tabelki, średnie i itp. Najpierw biorą projekt, obiecują szybki termin realizacji żeby potem szukać pracowników. Nie ma wymaganej liczby pracowników ? To nie problem. Ci co są, wykonają te pracę na sztukę. Co jeszcze. Zawsze jest winny pracownik . Zawsze . Transport ma awarię i dostałeś wagon yrzy godziny później. Nie ważne . Ma być zrobiony według planu . Nie zrobisz nagana . Zrobisz,ale źle z powodu braku czasu technologicznego ? Nagana. Taki przykład. Śrutownicy mają norme pięć wagonów tygodniowo . No i kończą robić wagon w piątek o 20. Nocka nie pracuje na lakierni. I tak wagon stoi sobie cały weekend i w poniedziałek jest dopiero gruntowany . Gdzie po śrutowaniu musi być do 36h pomalowany . Ale śrutownicy wykonali plan więc dyr. sie cieszy . Żeby nie było. W ciągu tych 7 lat na l4 byłem może z 30 dni max. Jak była możliwość to miałem po 220 h w miesiącu. Jako, że nie chciałem omijać technologi kosztem szybszej pracy, zostałem wytypowany przez szefa działu do zwolnienia . Pozostali kierownicy chodzili za mną z aparatmi i tylko czekali aż mnie złapią bez okularów po wejsciu na hale, albo zatyczek do uszu. Oczywiście wszystko było zgłaszane do dyr. personalnego. Jednak Sławka interesują tylko tabelki .

Niepewny

Witam Wybieram się na rozmowę po uprzednim kontakcie telefonicznym na dział jak się dowiedziałem 'biały montaż' oczywiście na własnej działalności przy zarobkach ponad 3 na rękę po doprowadzeniu już wszelkich podatków, ubezpieczenia związanych z prowadzeniem działalności. Moje pytanie brzmi, czy te wszystkie komentarze są prawdziwe? a przeczytałem tu bodajże 6 stron i jestem w szoku! Obraz mobbingu, destrukcji i powiedziałabym 'zniewolenia' ? Bardzo proszę o jasne warunki pracy jak to wygląda na poważnie? Atmosfera, komunikacja między pracownikami i kierwonikiem/ brygadzista, wynagrodzenia.. czego można się spodziewać? Czy jest to współpraca długofalowa czy na zasadzie 'zapchaj dziurę' jak już nie będę potrzebny to po roku mam sobie szukać pracy? Pozdrawiam!

Niepewny 2
@Niepewny 26.11.2018 13:48

Witam, również dostałem ofertę pracy w firmie Alstom lecz nie jak kolega Niepewny na białym montażu lecz w biurze, ciężko uwierzyć że w firmie która jest ogromną korporacją mają miejsce takie sytuacje. Prosiłbym o rzetelny opis pracy w biurze. Pozdrawiam

vladimir
@Niepewny 2 26.11.2018 14:03

Oprócz ciągłej nerwówki, telefonów po pracy - czasemm po nocy nie uświadczysz nic nowego. Szkolenia to kpina, bo są wewnętrzne i mało warte na rynku pracy, przełożeni zazwyczaj mniej wiedzą od ciebie. Robisz wszystko żeby w tabelce termin się zgadzał. Nie ważne czy zgodnie ze sztuką inzynierską czy nie - ma być termin. :)

Niepewny 2
@vladimir 26.11.2018 16:39

A jak na stanowiskach takich jak koordynator dostaw ?

Wilk
@Niepewny 2 26.11.2018 17:22

Wszystko tu opisane to prawda. I nie piszą to ludzie którzy tego doświadczają. Przyjmiesz się to tego doświadczysz i zobaczysz czy to prawda. Zleceń coraz więcej robić nie ma kto a terminy gonią.

Niepewny 2
@Wilk 26.11.2018 18:19

Nie do końca rozumiem twojej wypowiedzi Wilk, piszesz ze nie piszą tego ludzie którzy tego doświadczają - jak można opowiadać o pracy jeżeli się nie pracuje na danym stanowisku. Z tego co mi mówiono na rozmowie to firma dostała jakieś ogromne zlecenie i dlatego pilnie poszukuje pracowników. Sam pracuje w korporacji i sytuacje opisane przez innych użytkowników takie jak mobbing czy celowe wprowadzanie chaosu jest totalnie nie akceptowalne i takie osoby odrazu są dyscyplinowane lub firma dziękuję im za współpracę. Czy takie sytuacje były zgłaszane do PIP czy innych organów? Prosiłbym również o kilka szczegółów o tym jak wyglada praca takiego planera, jak również kilka słów o atmosferze popartymi jakimś przykładem.

Wilk
@Niepewny 2 26.11.2018 18:36

Kto tu i co zgłosi do PIP. Duża część osób na produkcji i w niektórych działach jest na własnej działalności. Kilka spraw o moibing było na lakierni. Kier pracuje a ludzi już nie ma. Zasada dajmi człowieka a ja już coś na niego znajdę. Np. łamanie zasad BHP albo słaba ewekfywnosc zaangażowanie itp. to co ty piszesz jak jest w twojej firmie. To lepiej tam zostań a i podaj nazwę to ja też się tam zatrudie. A bajkę o ogromnym zleceniu odłóż na półkę. Poprosiłem na każdym zaleceniu są opóźnienia z powodu panującego haosu.

Niepewny 2
@Wilk 26.11.2018 21:02

Niestety nie mogę podać Ci nazwy firmy gdyż chce pozostać anonimowy. Nie jest to obraz firmy jaki został mi przedstawiony na rozmowie, wiele z przykładów podanych przez Ciebie dotyczy głównie pracowników fizycznych, a czy taka sama sytuacja panuje w biurach ? A jak wygląda sytuacja z premiami ? Widać że w kadrze zarządzające brakuje wykwalifikowanych pracowników. Przykro się czyta że taka miedzynarodowa firma ma takie problemy wewnątrzne.

Wilk
@Niepewny 2 26.11.2018 21:33

W biurach jest podobna atmosfera. Wykwalifikowana kadra odchodzi jak coś znajdzie lepszego, każdy oczekuje normalniej pracy. Premia jest stała. A czy podjął byś prace gdyby powiedzieli ci prawdę. Masz chęć to spróbuj sam się przekonasz a nóż się odnajdziesz.

Niepewny 2
@Wilk 27.11.2018 08:07

Bardzo Ci dziękuję za wszystkie udzielone informacje, wolałbym żeby o takich problemach rekrutujący powiedział. Taka osoba popracuje 3 miesiące i zrezygnuję, nie mówię że musimy się głaskać po głowie ale żeby było po prostu normalnie. Chyba jednak zrezygnuję i poszukam czegoś innego, prosiłbym o kontynuacje tego wątku, być może zajrzy tu ktoś nowo zatrudniony i opowie o swoich doświadczeniach.

Wilk
@Niepewny 2 27.11.2018 08:27

Dla mnie też jest to niezrozumiałe jak w takiej korporacji może być taki mobbing. I wzajemne szczucie. Niezgoda rujnuje. A w Alstom jest olimpiada kto komu mocniej do wali. BHP kontrola spawalnicy produkcja WOJNA i psychiczne wyniszczenie.

crafter
@Wilk 27.11.2018 19:55

Bo nikt nad tym nie czuwa. Ten kto powinien zrobić porządek ma to gdzieś, bo ani nie jest Polakiem ani nie jest związany z zakładem zarabia grube eurosy i tyle. Reszta mu podwaładnych boją się pisnąć słowo bo póki idzie do przodu to po co się wychylać. Inżynierowie nie mają już żadnego wpływu, a produkcja jest na końcu i obrywa najbardziej przez obecny stan. Robiłem w Chorzowie widziałem to i zastanawiałem sie kiedy (usunięte przez administratora) Narazie zszywają to jeszcze pozostałości starych specjalistów. Następców nie ma bo każdy ucieka w popłochu jak zasmakuje roboty w tym zakładzie.

pracownik Alstom

porażająca hipokryzja z strony dyrektora produkcji i zakładu. nie zrozumiała tendencja ukrywania i tuszowania przed prezesem i dyr zakładu wszystkich istotnych problemów. totalny chaos w planowaniu wszystkich etapów procesu w tej firmie. brak możliwości rozwoju w dłuższej perspektywie. Moje sugestie dla Alstom Konstal SA: poprawić transparentność w podejmowaniu decyzji (przykład braku transparentności ..... dyrektor produkcji odsyła pracownika z wnioskiem o podwyżkę do kierownika po czym ten sam wniosek z pozytywną opinią kierownika dyrektor odrzuca bez jakichkolwiek argumentów), Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: niezrozumiałe jest ciągłe podsycanie nienawiści pomiędzy działami w firmie przy pomocy zdjęć fabrykowanych przez dział BHP. konieczna jest poprawa komunikacji pomiędzy działami logistyki i produkcji (ale to jest nie na rękę dyrektorom tych działów niestety)

kamii

Praca bez zarzutu, atmosfera daremna, przy okazji skoro na kontroli tak dobrze płacą to chyba stać na mydło lub proszek do prania? A nie kolejny tydzień z rzędu (usunięte przez administratora)gorzej niż żul? Jeszcze opluwać ryjem wszystko i wszystkich wokół?

Agnieszka

@Rozbawiony, zasady forum są ustalone przez regulamin https://www.gowork.pl/regulamin, który zaakceptowałeś pisząc komentarz. Forum służy zbieraniu informacji o pracy i pracodawcach, pomaga poszukującym pracy znaleźć zatrudnienie. Opinie tu zamieszczane powinny być obiektywne i merytoryczne. Sprawi to, że poszukujący pracy będą mieć jasny i klarowny obraz firmy, do której będą aplikować. Zgodnie z prawem zarobki na konkretnym stanowisku są objęte tajemnicą handlową i nie mogą być zamieszczane na forach publicznych bez zgody firmy.

Tomuś
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

Administrator usuwa komentarze niezgodne z regulaminem forum, tego nie usunął, znasz lepiej regulamin od administratora ? Takie głupoty możesz w tej swojej firmie opowiadać , może tam ci ktoś uwierzy.

Lawyer
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

Na jakiej podstawie zarobki nie mogą byc ujawniane bez zgody pracodawcy ?! Bo chyba nie w zakresie regulacji dyskryminacji ze względu na to kto ile zarabia ? Ludzie do kp ! Podstawowe przepisy się kłaniają. Pracodawca nie może zabronić wam ujawniania zarobków. Stanowisko judykatura też jedno w tym temacie.

xyz
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

kto to jest ta agnieszka co to za głupoty wypisuje od 92 roku pracuję w większości za granicą i porównuję warunki zatrudnienia i podjęcia pracy za granicą a nie w Polsce nie są zarobki a kultura pracy jak w Polsce ma być dobrze jak ludzie myślą tak jak agnieszka z wypranym mózgiem

specjalista

Witam, czy polecacie prace w dziale logistyki ? jaka jest atmosfera w dziale ? obowiazki stabilne czy ciagla praca pod presja i telefonem, czy nadgodziny sa platne ? dziekuje za wskazówki

logistyk
@specjalista 09.05.2018 11:09

nie polecam ciągła gonitwa i ciąge mało atmoswera kill bill

Logistyczka
@specjalista 09.05.2018 11:09

Nie słuchaj tego typu doradców. Logistyka to zawsze ciężki kawałek chleba, niezależnie gdzie trafisz. Jeśli chcesz ciszy i spokoju zatrudnij się w logistyce - to do przedmówcy. Stres jest spory bo i dużo nowych projektów, wciąz brakuje jednak kompletu ludzi. Telefon po pracy też się zdarzy. Nadgodziny w uzasadnionych przypadkach płatne. Powodzenia!

Logistyczka
@Logistyczka 09.05.2018 17:24

Jeśli chcesz ciszy i spokoju zatrudnij się w bibliotece miało być nie w logistyce :) Jeszcze jak tu jestem to dodam od siebie, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Niejedna osoba pracuje już w logistyce Alstom kilka lat, a więc można, trzeba tylko chcieć.

zaopatrzeniowiec
@Logistyczka 09.05.2018 18:40

w logistyce kilka lat? chyba nie mówisz o oddziale w Warszawie. Tam cały dział się wymienił do grudnia 2017 r (została tylko "niesmaowita" kierowniczka logistyki BR. Która zna się tylko na mobbingu.

anonymous
@zaopatrzeniowiec 24.05.2018 13:33

Mówię o Chorzowie. Chociaż część Chorzowa to kiedyś Warszawa była.

MP
@zaopatrzeniowiec 24.05.2018 13:33

Zapewne chciała byś mieć taką wiedze, jak i szacunek z jakim odnosi się do pracowników BR. Widocznie logistyka nie jest dla ciebie :)

Taki logistyk jak z mojej ****
@logistyk 09.05.2018 15:04

Atmosfera się piszę tłuku.

Sp138

Pracuje w tej firmie parę lat i widzę że za niedługo urzędowym językiem na terenie firmy bd z ukraiński! Więcej ich niż Polaków w tej firmie.

Magowiec

Jo bym chcioł sie przyjąć,ale nikaj ofert nie widza,wiela płacom za h z pod alstomu bo nie wiem czy do Trepki ni iść na Dg.

pokokoko
@Magowiec 09.11.2018 11:18

idz to trepki alstom to...

Rumun
@Magowiec 09.11.2018 11:18

Idz do Trepki pod Alstomem jest 3200brutto i jak sie robi w weekend to za wybranie

pierwszydzien

Gdzie polecacie zaparkować auto - widze ze jest z tym nie maly problem

wyimaginowany pracownik
@pierwszydzien 04.11.2018 18:02

W sumie ten (usunięte przez administratora) co wymyślił hute powinien sam tam parkować. Tak to jest jak polaczki plaszcza sie przed belgami francuzami i wlochami robcie tak dalej. Pozdro :D

Nicek
@pierwszydzien 04.11.2018 18:02

Ja pod brauzą parkuje.

Zostaw opinię o Alstom Konstal SA - Chorzów

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alstom Konstal SA