Alstom Konstal SA

Chorzów, Metalowców 9

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 116 ocen.

Alstom Konstal SA
2 116 6 1

Opinie o Alstom Konstal SA

specjalista

Witam, czy polecacie prace w dziale logistyki ? jaka jest atmosfera w dziale ? obowiazki stabilne czy ciagla praca pod presja i telefonem, czy nadgodziny sa platne ? dziekuje za wskazówki

logistyk
@specjalista 09.05.2018 11:09

nie polecam ciągła gonitwa i ciąge mało atmoswera kill bill

Logistyczka
@specjalista 09.05.2018 11:09

Nie słuchaj tego typu doradców. Logistyka to zawsze ciężki kawałek chleba, niezależnie gdzie trafisz. Jeśli chcesz ciszy i spokoju zatrudnij się w logistyce - to do przedmówcy. Stres jest spory bo i dużo nowych projektów, wciąz brakuje jednak kompletu ludzi. Telefon po pracy też się zdarzy. Nadgodziny w uzasadnionych przypadkach płatne. Powodzenia!

Logistyczka
@Logistyczka 09.05.2018 17:24

Jeśli chcesz ciszy i spokoju zatrudnij się w bibliotece miało być nie w logistyce :) Jeszcze jak tu jestem to dodam od siebie, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Niejedna osoba pracuje już w logistyce Alstom kilka lat, a więc można, trzeba tylko chcieć.

zaopatrzeniowiec
@Logistyczka 09.05.2018 18:40

w logistyce kilka lat? chyba nie mówisz o oddziale w Warszawie. Tam cały dział się wymienił do grudnia 2017 r (została tylko "niesmaowita" kierowniczka logistyki BR. Która zna się tylko na mobbingu.

anonymous
@zaopatrzeniowiec 24.05.2018 13:33

Mówię o Chorzowie. Chociaż część Chorzowa to kiedyś Warszawa była.

MP
@zaopatrzeniowiec 24.05.2018 13:33

Zapewne chciała byś mieć taką wiedze, jak i szacunek z jakim odnosi się do pracowników BR. Widocznie logistyka nie jest dla ciebie :)

Taki logistyk jak z mojej ****
@logistyk 09.05.2018 15:04

Atmosfera się piszę tłuku.

Sp138

Pracuje w tej firmie parę lat i widzę że za niedługo urzędowym językiem na terenie firmy bd z ukraiński! Więcej ich niż Polaków w tej firmie.

Magowiec

Jo bym chcioł sie przyjąć,ale nikaj ofert nie widza,wiela płacom za h z pod alstomu bo nie wiem czy do Trepki ni iść na Dg.

pokokoko
@Magowiec 09.11.2018 11:18

idz to trepki alstom to...

Rumun
@Magowiec 09.11.2018 11:18

Idz do Trepki pod Alstomem jest 3200brutto i jak sie robi w weekend to za wybranie

Daniel

Witam szanowne grono mam pytanie jak kształtują się zarobki dla spawaczy przy spawaniu aluminium

pierwszydzien

Gdzie polecacie zaparkować auto - widze ze jest z tym nie maly problem

wyimaginowany pracownik
@pierwszydzien 04.11.2018 18:02

W sumie ten (usunięte przez administratora) co wymyślił hute powinien sam tam parkować. Tak to jest jak polaczki plaszcza sie przed belgami francuzami i wlochami robcie tak dalej. Pozdro :D

Nicek
@pierwszydzien 04.11.2018 18:02

Ja pod brauzą parkuje.

Technik serwisu

Witam Chciałbym tu wszystkich ostrzec (szczegolnie młodych pracowników bądź studentów)przed tą firmą. A tak dokładnie chodzi o oddział firmy przy ulicy Kozia Górka 9 Warszawa. Jest to firma która zatrudni Cię na krótki okres nawet za duże pieniądze które sobie zażyczysz jednakże gdy okres większej zapotrzebowania na pracownika się skończy to takiego gościa wyrzucają zza próg albo nie przedłużają umowy pod byle pretekstem. Naprawdę jest mi przykro że tak zostałem potraktowany...z tego co zauważyłem ludzi do pracy mają za nic A ich pracy nie szanują. Pisze tu jak najbardziej szczerze dlatego ostrzegam tu wszystkich chętnych do tej pracy.Nie dajcie się zmanipulować za takie pieniądze które proponują.Wszak mogą one robić wrażenie Ale to na krótki okres przejściowy...Szybko Ci podziękują jak się już nie przydadzą dalej. No chyba że znasz osobiście dyrektora albo i kierownika.

Ahmed
@Technik serwisu 31.10.2018 09:31

W Alstom Chorzow jest tak samo! Fabryka Mobingu!

Zbulwersowany
@Ahmed 02.11.2018 16:55

Obaj pieprzycie głupoty bo Wam się robić nie chce. Zacznijcie wykonywać to za co Wam płacą zamiast kawki i ploteczek to i się nadgodziny skończą.

Kruger
@Zbulwersowany 02.11.2018 19:01

Dlatego teraz macie Ukraincow bo szanujacy sie czlowiek do Alstomu juz nie chce przyjsc pracowac.

Zbulwersowany
@Kruger 03.11.2018 08:14

A Ciebie za co zwolnili, że żółcią plujesz? Alkomacik był? Może nadam pracujesz? Jeśli tak to się zwolnij skoro tak Ci źle.

KJ

Witam. A jeżeli chodzi o kontrole jakości?Jaka panuje atmosfera?Słyszałem że można nieźle zarobić?kontrolerzy zatrudnieni przez Pana (usunięte przez administratora)zarabiają super z tego co słyszałem?A jak kierownik (usunięte przez administratora)?

Kj team
@KJ 03.10.2018 16:52

Świetna autoreklama kierownika, czy pośrednika? Sposób na znalezienie pracowników których nie ma. I nie chcą przyjść. Nie każdego interesuje praca na własnej działalności, bo tylko tak zatrudniają. Niezłe zarobki ale bez urlopu i po 12h przez 7 dni w tyg. Na wysokich obrotach

KJ
@Kj team 13.10.2018 09:18

Ale można wytrzymać?Jakie są obowiązki kontrolera?Bardzo się czepiają?Chodzi mi o traktowanie.Jak traktują pracowników?

Kj team
@KJ 24.10.2018 19:03

Kolego Hawaje bez znaczenia czy biały czarny czy lakiernia. Przychodzisz do pracy i przeglądasz sobie neta w między czasie przerwa na posiłek lub wyjście do zakładowej kantyny. I tak czas leci 8 lub 12 sobota czy niedziela. A na 2 czy 3 zmianie bto się wyśpisz lub nawet filmik obejrzysz. L U Z . A traktują jak Boga to ty tu rządzisz w końcu pracujesz w kj. Szacun i poważanie,

Miszczyk

Masakra

Jo

Jakie stawki proponują na stanowisko Ślusarz?

Gosc
@Jo 01.06.2018 14:02

29 brutto / h

Dyziolo

Bardzo nowoczesne tramwaje i przede wszystkim renomowany producent tramwajów

Agnieszka

@Rozbawiony, zasady forum są ustalone przez regulamin https://www.gowork.pl/regulamin, który zaakceptowałeś pisząc komentarz. Forum służy zbieraniu informacji o pracy i pracodawcach, pomaga poszukującym pracy znaleźć zatrudnienie. Opinie tu zamieszczane powinny być obiektywne i merytoryczne. Sprawi to, że poszukujący pracy będą mieć jasny i klarowny obraz firmy, do której będą aplikować. Zgodnie z prawem zarobki na konkretnym stanowisku są objęte tajemnicą handlową i nie mogą być zamieszczane na forach publicznych bez zgody firmy.

Tomuś
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

Administrator usuwa komentarze niezgodne z regulaminem forum, tego nie usunął, znasz lepiej regulamin od administratora ? Takie głupoty możesz w tej swojej firmie opowiadać , może tam ci ktoś uwierzy.

Lawyer
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

Na jakiej podstawie zarobki nie mogą byc ujawniane bez zgody pracodawcy ?! Bo chyba nie w zakresie regulacji dyskryminacji ze względu na to kto ile zarabia ? Ludzie do kp ! Podstawowe przepisy się kłaniają. Pracodawca nie może zabronić wam ujawniania zarobków. Stanowisko judykatura też jedno w tym temacie.

xyz
@Agnieszka 04.06.2018 18:29

kto to jest ta agnieszka co to za głupoty wypisuje od 92 roku pracuję w większości za granicą i porównuję warunki zatrudnienia i podjęcia pracy za granicą a nie w Polsce nie są zarobki a kultura pracy jak w Polsce ma być dobrze jak ludzie myślą tak jak agnieszka z wypranym mózgiem

Student

Cześć, jakie są zarobki na stażu na stanowisku kadrowego w alstomie w Chorzowie ? Widziałam, że szukają chętnych, czy można fajnie zarobić ? Opłaca się. Bardzo proszę o pomoc.

dzik

Ktoś wie coś o agencji globotek która zatrudnia do Alstomu?

wupa
@dzik 10.10.2018 15:56

Globetec?

hbn
@wupa 12.10.2018 00:27

Globetec lepsze ma? Co oferują, a umowa o prace ile

1pecha

Macie info o agencjach zatrudniających w Alstomie? Czy sam Alstom zatrudnia? Globotek i techpol które lepsze?

Dogorywajacy

Kto się choć trochę szanuje niech sobie odpuści to. Dawno już zapomnieli czy jest Work-Life Balance. Typowa korporacja na wzór chiński.

Slawo

Pozdrawiam ncr

Zaorane
@Slawo 25.09.2018 22:13

My też cie pozdrawiamy i polewamy się szampanem.

Ahab!

Podobno wychodziliscie ostatnio jak niewolnicy! Brama na ul. Towarowej bo jakis brudny Arabus przyjechal! Tak was szanuja!!! To on do nas przyjechal a nie my do niego!

manager
@Ahab! 19.09.2018 18:44

przykre ale prawdziwe

alstom

https://logistyka.wnp.pl/radoslaw-banach-alstom-konstal-wykonujemy-wlasnie-prawdziwy-skok-naprzod,330047_1_0_0.html i co wy tak narzekacie jak tam tak pięknie i wspaniale.

Stażysta w dziale BHP

Witam, Chciałem się zapytać czy opłaca się w ogóle zgłaszać w Alstom-ie na staż? i czy jest możliwość zatrudnienia?

manager
@Stażysta w dziale BHP 15.09.2018 18:51

zawsze warto, zobaczysz co to jest korpo i jak sie pracuje. Co to stres gonitwa. Dobre na początek kariery. jeszcze zalezy do jakiego działu chcesz iść na staż.Dobra szkoła pracy.

Nie manager
@manager 17.09.2018 07:31

Manager, a z czytaniem ze zrozumieniem problem. Napisał kolega, że staż w dziale BHP.

manager
@Nie manager 17.09.2018 19:50

moja odpowiedź coś wnosi na tym forum, opisuje jak jest bez owijania w bawełne. są to moje odczucia i wnioski po rozmowach z pracownikami innych działów. A Twoja wypowiedź co wnosi dla zainteresowanego ?NIC. napisz co myślisz Ty i Twoich odczuciach w pracy w firmie Alstom.

Adam

ciekwe co piszesz

alstom

uwaga uwaga. Alstom stawia na studentów, bo nikt już z doświadczeniem nie chce przyjść tu "pracować". atmosfera coraz gorsza. jeszcze pół roku i będą zwalniać. stała zasada alstom. uważajcie

Bzdury
@alstom 20.08.2018 08:11

Tak, będą zwalniać. Zwłaszcza, że się rozbudowują non stop i inwestują w infrastrukturę. Ciekawe kto będzie te wszystkie nowe projekty realizował jak zwolnią ludzi. Myśl trochę.

manager
@Bzdury 24.08.2018 16:33

pycha kroczy przed upadkiem

alstom

ciekawe. fuzja alstom&simens. gdzie simens ma wiekszość https://www.bankier.pl/wiadomosc/Siemens-rozwaza-redukcje-20-tys-etatow-7610962.html

Rozbawiony

Pytam poważnie. Jak sądzicie , oferta 3300 zł. brutto dla elektryka /z wieloletnim doświadczeniem i uprawnieniami/ w dziale utrzymania ruchu to " dobra " oferta na start ?

Rozbawiony
@Rozbawiony 29.05.2018 23:16

Oddział Chorzów , tak dla uściślenia.

Nierozbawiony
@Rozbawiony 29.05.2018 23:17

Nie jest w najmniejszym stopniu dobra ani poważna. W Biedronce więcej dają.

Pracownik
@Rozbawiony 29.05.2018 23:16

Za tak niską pensję oraz brak szacunku do pracownika lepiej odpuścić współpracę z tą firmą. W Lidlu lub biedronce więcej dostaniesz.

Firmiorz
@Pracownik 30.05.2018 18:04

A ja jeździłem po Polsce i nigdzie takich zarobków na spwaniu/Monterce nie dostaniesz jak w Alstomie :) oczywiście pod firmą czyli nie dla leserow co 3/4 miesiąca na l4

Spawacz28
@Firmiorz 12.06.2018 17:32

chce sie tam przyjąć jako spawacz możesz mnie polecić??

Otherside
@Rozbawiony 29.05.2018 23:17

Alstom zatrudnia elektryków do utrzymania? Od kiedy? Rozbawiony cos wciągnął że takie bzdury piszesz? Chyba że teraz Alstom buduje swoje utrzymanie w takim razie dlaczego nie ma tego oficjalnie? Coś mi się zdaje że chyba nie wiesz o czym piszesz :)

manager
@Otherside 18.08.2018 13:15

@otherside. czytaj ze zrozumieniem. no chyba, że w alstomie już tak ci wyprali mózg i masz problemy z czytaniem. Dlatego teraz są instukcje rysunkowe na produkcji bo nikt nie potrafi czytać ze zrozumieniem :-). przykre.

spawacz
@Spawacz28 09.08.2018 15:55

zadzwoń do trepki

Otherside
@manager 20.08.2018 08:09

Czego nie zrozumiałem geniuszu? Praca pisze ze do utrzymania, umacnia zatrudniają a nie zatrudniają więc czego nie rozumiem? I jeszcze pisze ze na początek płacą mało. Skoro nie zatrudniają to jak mogą płacić cokolwiek? Ja zrozumiałem ale ty masz problem bo jesteś kretynem

były

hej pracy. Jak tam ruszył w końcu ten projekt dla holendrów. wagony miały schodzić jak bułeczki. wszystko zaprojektowane zaplanowane tylko robić. kluczowy projekt. są jeszcze jakies nowe projekty

Chrupek

Hej jakie firmy zewnetrzne zatrudniaja w Ak ?

Turysta
@Chrupek 28.07.2018 22:13

Work service, human support (to chyba to samo), molton. Ja mialem rozmowe z molton, a pozniej pracowalem pod hs

Ogloszenie

Dzień dobry, czy ktoś może powiedzieć coś na temat stanowiska lidera do spraw rozwoju dostawców? Jestem zdziwiona opiniami na temat współpracy między działami, a raczej jej brakiem. Proszę napisać coś więcej na temat związanej z wyjazdami i atmosferyw biurze.

Miamia
@Ogloszenie 26.07.2018 07:20

Lidera kogo?z tego co wiem,to nie ma juz komu liderowac,chyba ze przyjada nowi francuscy stazysci menagerowie

Były

Kiedyś tam pracowałem. W biurze. Niestety od momentu kryzysu w automotive firma nabrała szczególnie uzdolnionych menadżerów i zaczęło się psuć. Zaczynając od produkcji, gdzie połowę załogi pracujących pod Alstom przerzucili pod firmę zewnętrzną (HR menadżer SC ma zapewne czyste rękawiczki na dłoniach do dziś :) ). Inną sprawą jest to, że często na szczeblach poza Katowicami, nawet zanim projekt trafił na linię, zaniechano / cofnięto się z metodologią prowadzenia projektów do takich, które w konsekwencji prowadziły do braku bramek jakościowych w dokumentacji. Później dochodzi do absurdalnych sytuacji, kiedy technolodzy zamiast m.in. usprawniać procesy zajmują się przeklepywaniem excel'i. A niżej to tylko samonapędzająca się lawina. Muszę z rozczarowaniem stwierdzić, że ta firma nie rozwija pracownika. Nie ma szkoleń. O prawdziwym lean to tam nie słyszano :( Smutno mi, że można zniszczyć taką firmę (chyba że ktoś ma w tym biznes). Menadżerzy nie dotrzymują umów. Firma działą (jeszcze) w fajnym sektorze rynku. Buduje coś dla użyteczności publicznej. Coś czym można się przejechać zwiedzając miasta, czy to w Polsce i czy to za granicą. Coś co służy ludziom. Pozdrawiam,

Kris

Witam, słyszałem że są z alstom wyjazdy do Arabii Saudyjskiej do budowy metra? Wiecie coś więcej na ten temat

Kontrloer

Szukam pracy jako kontroler na białym montażu!! Jakie są warunki pracy i jaka atmosfera? Gdzie wysłać CV.

Agnieszka

@Alstomiasz, w tej chwili Twój komentarz nie zawiera zbyt wielu informacji na temat pracy w Alstom Konstal. Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź o dodatkowe informacje? Napisz proszę, jak oceniasz atmosferę pracy oraz warunki zatrudnienia.

Zostaw opinię o Alstom Konstal SA - Chorzów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alstom Konstal SA