Alstom Konstal SA

Chorzów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 78 ocen.

Opinie o Alstom Konstal SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alstom Konstal SA

chętny

Witam. Jestem zainteresowany pracą na stanowisku ślusarz,może ktoś się wypowiedzieć na temat pracy? Dziękuję

lokero

Witam, Z jakim wynagrodzeniem może sie liczyć kontroler VT2??

Loli
@lokero 03.10.2017 08:55
Witam, Z jakim wynagrodzeniem może sie liczyć kontroler VT2??

Vt2 to trochę za mało

anonymous
@Loli 05.11.2017 21:18
Vt2 to trochę za mało

czyli potrzeba MT czy PT??

Agnieszka

@Loli rozumiem, że uważasz, że zarobki w Alstom Konstal SA są za niskie? Czy możesz coś więcej powiedzieć o innych warunkach zatrudnienia? Możliwy jest awans wewnątrz struktury firmy?

Szukasz pracy?

On

Czy żeby się dostać do tej firmy trzeba mieć znajomości czy przyjmują że tak powiem kogo popadnie ?

Ona
@On 26.10.2017 14:05
Czy żeby się dostać do tej firmy trzeba mieć znajomości czy przyjmują że tak powiem kogo popadnie ?

Nie, wystarczy, że umiesz czytać i pisać, niekoniecznie po angielsku i masz pracę w zakupach.

Michas

Jak wygląda praca operatora wózka widłowego? Warto tam zaczynać pracę?

Ttt
@Michas 09.10.2017 00:42
Jak wygląda praca operatora wózka widłowego? Warto tam zaczynać pracę?

Jak ma wyglądać? Jeździsz i rozladowujesz materiał.

Kozyra

Jaaaa

na szczeście byly pracownik

Najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma swiata! Wiecznie malo i wiecznie zle zrobione. Ludzie w chwili obecnej masowo sie zwalniaja bo kierownictwo traktuje ludzi jak smieci a zeby troche lepiej zarobic to trzeba tyrac po 12h. Robilem tam i wiem co pisze- wolalem sie zwolnic niz w psychiatryku wyladowac. Teraz zarabiam tyle samo co tam pracujac po 8h i nikt mnie nie krytykuje bezpodstawnie i nie straszy zwolnieniem. Tak ze zdecydowanie odradzam bo sa lepsze firmy.

Ciekawy
@na szczeście byly pracownik 23.09.2017 19:47
Najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma swiata! Wiecznie malo i wiecznie zle zrobione. Ludzie w chwili ob...

Skoro tak mówisz to powiedz nam gdzie są te lepsze firmy .

Ciekawy

Jak z praca w transporcie wewnetrznym??

stażysta

szczerze odradzam prace jako stazysta w logistyce.. nie wiem jak w innych dzialach, ale pewnie podobnie. w centrum serwisowym w Warszawie. Stazysci sa dysryminowani przez pracownikow etatowych, traktowani z góry, nikt się z nimi nie liczy. Eventy służbowe typu wigilia też nie są dla nich. Pracownicy etatowi za wigilię musieli sami zapłacić. Atmosfera ogólnie ok, ale zarobki marne,

Log
@stażysta 18.08.2017 12:27
szczerze odradzam prace jako stazysta w logistyce.. nie wiem jak w innych dzialach, ale pewnie podobnie. w centrum serwisowym w...

Cześć, możesz powiedzieć ile dostawałeś netto na miesiąc za staż?

stażysta

szczerze odradzam prace jako stazysta w logistyce.. nie wiem jak w innych dzialach, ale pewnie podobnie. w centrum serwisowym w Warszawie. Stazysci sa dysryminowani przez pracownikow etatowych, traktowani z góry, nikt się z nimi nie liczy. Eventy służbowe typu wigilia też nie są dla nich. Pracownicy etatowi za wigilię musieli sami zapłacić. Atmosfera ogólnie ok, ale zarobki marne,

Nie wiem czy warto

Pojawiła się oferta pracy jako Kierownik Zmiany. Chciałbym wiedzieć czy warto w ogóle zawracać sobie głowę pracą w Alstom. Opinie na tym forum są bardzo zróżnicowane

Pracownik
@Nie wiem czy warto 04.07.2017 15:22
Pojawiła się oferta pracy jako Kierownik Zmiany. Chciałbym wiedzieć czy warto w ogóle zawracać sobie głowę pracą w Alstom. Opin...

Znam ludzi, którzy zatrudniają się na to stanowisko tylko po to żeby wpisać sobie to w CV. Slabe zarobki, ciagly stres i obrywanie po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku, nawet za rzeczy wgle nie zwiazane z produkcja. Wiele bardziej polecam stanowisko spawacza niż kierownika zmiany, duzo spokojniejsza glowa i UWAGA - w wielu przypadkach wieksze zarobki!

lolek87

Proszę o informacje nt. stanowiska Change Coordinator, co o nim powiecie? Albo o innych stanowiskach we wsparciu projektu?

szeryf

@były Lakiernik skończ skamleć jak szczeniak słaby byłeś sabotowałeś robotę sam sobie zasłużyłeś w Zgorzelcu zapie....laj i się nie wypowiadaj. Na naradach gwiazdorzyłeś jaki to lakiernik z ciebie, a pomalowaniu efekty było widać

Kozyra
@Gnojok 07.06.2017 20:59
Nikt nie skamle szeryfie,tylko prawde pisze o pracy na lakierni w Alstom Konstal. Teraz pracując w görlitz chociaż psychicznie...

Hej a w Zgorzelcu jest praca dla spawacza?

speed3711
@Kozyra 27.09.2017 07:48
Hej a w Zgorzelcu jest praca dla spawacza?

Jakies namiary na prace w alstomie? Jestem z Bytomia.

Marin

Witam wszystkich w waszej firmie są przyjęcia na technika elektronika/automatyka czy możecie coś więcej napisać o tym stanowisku czy warto podjąć wyzwanie i zatrudnić się w waszej firmie jakie zarobki/awans itp bardzo dziękuję za rzetelną odpowiedz

Warrior
@Marin 16.05.2017 17:10
Witam wszystkich w waszej firmie są przyjęcia na technika elektronika/automatyka czy możecie coś więcej napisać o tym stanowisk...

Dołączam się do prośby. Teraz jest nowy projekt i szukają dwóch elektryków do składania szaf. Jak tam wygląda praca na podobnym stanowisku?

Agnieszka

@Były Lakiernik, § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy naprawdę uważasz, że takie sytuacje pojawiają się w firmie?

były Lakiernik
@Agnieszka 08.05.2017 13:45
@Były Lakiernik, § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, pole...

Wyzywanie publicznie pracowników , 'repremendy ' na odprawach typu 'nie potrafisz malować . Tyle lat tu robisz i zje...łeś. ' albo wreczenia nagan przy całym zespole z komentarzem od kierownika ... można by tak wiele wymieniać .

Były Lakiernik

Alstom Konstal to dno .Dyrektor Peronalny razem z dyr.Produkcji rozkładają tą firmę na łopatki . Na lakierni nie ma już praktycznie wykwalifikowanych pracowników ,przyjmują ludzi z ulicy z nadzieją ,że nauczą ich malować .Już pojawiają się ogłoszenia ,że przyjmą Ukraińców na lakiernie . Nie polecam nikomu . W definicji "Mobbing" ,AK powinien być podany jako przykład jak zniszczyć pracownika .

Agnieszka

@Rysio, co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do Alstom Konstal SA? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy różnią się w zależności od obejmowanego stanowiska.

Rysio

Chciałbym zapomnieć że taka firma istnieje po 9 latach pracy tam nadaję się do remontu mózgu

Gość

Warto podjąć pracę na stanowisku spawacza poprzez pośrednika ?

inzynier

czyli niestety kolejna rzeznia dla odwaznych :(

jo
@inzynier 13.04.2017 16:54
czyli niestety kolejna rzeznia dla odwaznych :(

to znaczy ?

Jo

Witam Aplikuje na stanowisko inż ds testów ?? Warto ?? Co to za dział ?? I czy jest szansa tam na dłuższą pracę ?? Dzięki

Michal
@Jo 08.04.2017 11:38
Witam Aplikuje na stanowisko inż ds testów ?? Warto ?? Co to za dział ?? I czy jest szansa tam na dłuższą pracę ?? Dzi...

Warto

Agnieszka

@ZaR, zainteresowany pracą w tym miejscu?

Kemppi

Oferują prace dla spawaczy przez pośrednika . Nie informują przez telefon o formach zatrudnienia ,najpierw próbki. Czy ktoś może się wypowiedzieć o pracy spawacza? Czy warto rezygnować z przeciętnej firmy na rzecz pracy w alstom?

ZaR

Witam, jak wygląda obecna sytuacja w firmie, a dokładniej w Dziale Testów?

Flix

Witam powiedzcie mi jak wygląda CNC? Zapieprz na maksa? Czy można odsapnac i jak z wynagrodzeniem

Miet 36

Witam.Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku elektryka?

IWE

Czy ktoś orientuje się jakie są widełki płacowe na stanowisku inżynier spawalnik?

Ellradus

Jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku elektryka? Podobno są jakieś testy...teoria,praktyka. Każą człowiekowi przynieść na nie nawet ubranie robocze. Tyle wiem. Jak wyglądają te testy, no i praca.

Mc.Brick

Panowie napiszcie opinie o p.Piotrze Otrebskim..

Konstalowiec
@Mc.Brick 07.12.2016 20:08
Panowie napiszcie opinie o p.Piotrze Otrebskim..

Chodzi o Piotr Otrębski ,czy Piotr Otręba były kierownik EPU Citadis.

nie polecam będzie katastrofa kolejowa

Pracowałem w Alstom na wyższym stanowisku inżynierskim i powiem wam jak jest. Staże- gdy tylko sie skończy to dostajesz oferte którą raczej odrzucisz to po to żeby nie było że ci nic nie zaproponowali. Tylko 1 wybitnego który się wkolesiował na 10 zatrudniają na lepszą umowę ale też bez kokosów. Lakiernicy- kasa jest bardzo dobra (5tyś netto spokojnie można sobie życzyć na początku, starsi wyjadacze zarabiają 12 tyś) i w firmie są szanowani, zwłaszcza ci którzy potrafią robić naprawy tak żeby nikt się nie skumał i w dodatku w nadgodzinach. Niestety czasy na lakierniach są tak napięte że plan produkcyjny wynosił 130% i nikt nie zastanawiał się jak oni mają to zrobić przy braku lakierni. Atmosfera napięta jak psie jajca. Spawacze- też dobry hajs, cieszą się szacunkiem i protekcją, dobrze skolesiowani z technologami Technolodzy- mają prze... bo tak naprawde firma nie daje im żadnej wiedzy a zajmują się poważnymi procesami, wynagrodzenie 5-12 tyś zależy jak bardzo jesteś głupi i jak bardzo jesteś skolesiowany Jakość- nie polecam żadnego ze stanowisk, to są gostki którzy non stop są je... przez zarząd i kolesi za to że mają menadżerów idiotów którzy nic nie potrafią pożytecznego zrobić ani nawet wesprzeć, największe kolesiostwo i przetrwasz najdłużej im większą szują jesteś i jak najmniej chcesz zrobić Zakupy/Logistyka- pisze po ukośniku bo atmosfera bardzo podobna. Mógłbym ich porównać do pielęgniarki która próbuje pchać gdzieś wózek z upośledzonym pacjentem jakim jest Alstom. Mają cele i mają menadżerów, niestety nikt nie docenia ich pracy, ciągle muszą lawirować i dbać o dobry imidż bo innaczej w tym świecie by non stop się po nich ślizgali kolesie. Niskie zarobki, niepoważne sprawy w które czasami te działy są uwikłane. Alstom jako pracodawce bym porównał to zespołu Macierewicza do badania katastrofy Smoleńskiej: grupa kolesi (menadżerowie) którzy lansują się poprzez krytykowanie inżynierów i ludzi którzy próbują ratować tą firmę pracując za resztę nierobów kierownisiów, poprzez wyolbrzymianie nieistniejących problemów żeby tylko odwrócić uwagę od własnych niekompetencji, wśród pracowników panuje powszechne zrezygnowanie że z układem nie da się nic zrobić, ludzie nie wierzący w siebie i bojący się działać, wprowadzać innowacje, sparaliżowani myślą że mogliby coś zepsuć i przez to stać się kozłem ofiarnym i przede wszystkim braku wizji rozwoju firmy. W pracy atmosfera zastraszenia, promująca warcholstwo i chamstwo (niemal dostajesz oklaski na tym ped... QRQC za zjeb.... kogoś). Mało tego gdy reszta stada zobaczy że coś zrobiłeś źle to zamiast pomóc i wspólnymi siłami zakończyć sprawę jak należy to ślizgają się na tobie byle uniknąć spojrzeń, bo itak już wypadłeś. Nie planujcie tam kariery raczej. To nie jest złośliwa opinia, to zwyczajnie firma z najgorszą atmosferą jaką można sobie wyobrazić niezależnie od działu w jakim pracujecie, z tego powodu nie polecam, mobbing to nie plotka- masz słabe nerwy, jesteś wrażliwy na ocene innych to lepiej sobie daruj bo ta firma może cie zabić. Zarobki bardzo różnie, polecam ściemnianie ile wejdzie na rozmowie rekrutacyjnej bo oni są zbyt głupi żeby was czymś zaskoczyć a im więcej ściemniacie tym większe stanowisko i wynagrodzenie wam zaproponują. Znam wiele historii gości którzy awansowali na menadżerów kompletnie nie znając tematów którymi mieli się zajmować i teraz pchają tą firmę w najgorszym kierunku.

13351024
@nie polecam będzie katastrofa kolejowa 07.11.2016 17:03
Pracowałem w Alstom na wyższym stanowisku inżynierskim i powiem wam jak jest. Staże- gdy tylko sie skończy to dostajesz ofer...

z tymi widełkami finansowymi to chyba w innej walucie pojechałeś... pieniądze takie dostaje co najwyżej zarząd niższego szczebla. Jeśli uważasz że zakupy/logistyka dają radę najlepiej spośród pozostałych działów, to czemu właśnie akurat te działy najbardziej dostają po zadku na audytach IRISowych?

hm

@ilpaoa a jakie dokładniej są tutaj oferowane benefity? Widzę, że teraz to są oferty tylko dla stażystów. Ogólnie może i warto zacząć od stażu, ale czy po odbytym stażu w tej firmie pojawia się szansa na zatrudnienie dla tych, którzy okazali się nieźli w tej pracy?

ja

co napiszecie o Stranz?

ja

jak widać od lat na to samo stanowisko szukają pracownika bo jak sie zobaczy jak tam jest to ludzie wychodzą wpo paru godzinach

Bigo

Masakra mobing i poniżanie pracowników odradzam

specjal

Co powiecie o dziale produkcji w centrum serwisowym Alstom w Warszawie ?

ja

na pewno duża dlatego ogłoszenie jest od ponad roku po to żeby mieli prace jak ich zobaczycie i posłuchacie to zrozumiecie a to taka wielka korporacja szkoda że prawdziwi szefowie nie wiedzą co tam się dzieje

ja

jak chcecie pracować kozia górka 9 to placem prl i Pan rekrutujący jest nie wiem z kąd nie szanuje nikogo jak firma wystawiając jego

anonim

(usunięte przez administratora)

asdfr

jak przebiega rozmowa w dziale ESH na stanowisko stazysta ?

Valenciennes

Proszę uważać na kierownika projektu TTNG - Bargieła człowiek obiecuje najróżniejsze cuda wszystko by tylko do momentu współpracy. Osobnik ten na pewno nic nie pomoże jeśli masz jakieś możliwości wewnątrz firmy i potrafisz sobie znaleźć pracę w innym dziale to może przetrwasz w innym razie będziesz się turlał jak gówno w przeręblu, dodatkowo straszliwie chaotyczny w działaniu. Typ śliski i niezwykle tępy, nie weźmie za nic odpowiedzialności. Koledzy z TRW dobrze wiedzą jak im się pracowało z tym człowiekiem. Należy wspomnieć iż jest to pociotek dyrektora engineeringu. Nastawiony na ciągłe delegacje aby sobie dorobić, sknera jak mało który. Zdecydowanie odradzam.

specjalista

Praca w ALSTOM w dziale logistyki to najgorsza rzecz jaka może sie przydarzyć. Jeśli ktokolwiek się zastanawia nad przyjęciem oferty w tej firmie w tym dziale to szczerze odradzam. Byłem świadkiem ilu wielu bardzo dobrych specjalistów było wręcz zmuszonych do odejścia z powodu zachowania dyrektora działu - ŁT. Nie jest tajemnicą że człowiek ten stosuje mobbing i zastraszanie wobec pracowników, nastawia swoich podwładnych przeciwko sobie. Na codzień pracownicy zajmują się irracjonalnymi problemami zamiast skupiać się na pracy a w końcu i tak dostają nagany za niewywiązywanie się z zadań. Codzienne komentarze typu: "tacy ludzie to nie specjaliści i że jak się komuś nie podoba to może iść do ZUSu pracować" są na porządku dziennym. Praca do dobranocki to norma. Jak się wychodzi wcześniej (tzn normalnie) to też się za to dostaje.. W innych działach jest trochę lepiej.

ben

Prawda jest taka ze Alstom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma pracowników , a najgorzej jest w dziale logistyki. Tokarski - dyrektor ludzi ma za nic i mobbinguje na każdym kroku. Jeśli ktoś chce się przyjąć do logistyki to niech się zastanowi trzy razy. Szczerze nie polecam (pracownik który chce się wreszcie uwolnić od tego człowieka)

Solok
@ben 23.04.2016 17:53
Prawda jest taka ze Alstom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma pracowników , a najgorzej jest w dziale logistyki....

Czy on pracuje w Warszawie? (Tokarski), zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy do działu logistyki, a teraz nie wiem czy warto angażować się. Podam mój e-mail: solok4791@wp.pl

*ktoś
@Solok 28.07.2016 19:22
Czy on pracuje w Warszawie? (Tokarski), zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy do działu logistyki, a t...

Czy ten Tokarski (Logistyka) pracuje w Warszawie ? albo czy ktoś się może wypowiedzieć na temat warunków pracy w dziale zakupów/logistyki w Warszawie ? Ruszyła rekrutacja, po tym co tu piszecie - nie wiem czy warto sobie zawracać głowę. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Dugi

Janek masz rację co do zarobków nie są złe ale atmosfera robi się coraz gorsza z roku na rok, etatowi pracownicy są traktowani jak zło konieczne najlepiej jak wszyscy byli pracownikami najemnymi nie było by kłopotu z podwyżkami, zwolnieniami.

Dugi

Janek masz rację co do zarobków nie są złe ale atmosfera robi się coraz gorsza z roku na rok, etatowi pracownicy są traktowani jak zło konieczne najlepiej jak wszyscy byli pracownikami najemnymi nie było by kłopotu z podwyżkami, zwolnieniami.

ann

...jestem zainteresowana pracą w tej firmie, jaka atmosfera i zarobki? słyszalam ze warto przejść ( pr. umysłowa)

nie polecam
@ann 18.03.2016 12:02
...jestem zainteresowana pracą w tej firmie, jaka atmosfera i zarobki? słyszalam ze warto przejść ( pr. umysłowa)...

nie warto, chyba że w pracy nie używasz mózgu i jesteś pozbawiona wrażliwości

zainteresowany

Dzien Dobry Chcialem zapytac czy pracowal ktos moze albo zna sytuacje pracownikow na stanowisko Designer ? Mozecie napisac jakie sa widelki placowe na takim stanowisku?

poldek

Panowie który z kierowników jest najgorszy? A który spoko. do którego iść a do którego nie Proszę o radę

wariat

robie z alstomem w angli jest naprawde dobrze kompetentna firma kierownicy mimo ze nie znam angielskiego staraja sie wszystko wytlumaczyc czasem na rekach

pegaz

pracownicy etatowi na bank nie maja na co narzekać, jak już się dostaną to się nie zwalniają, dlatego ciężko z przyjęciem na umowę o prace.

zbychu

staż płatny - półtora tys na reke jak jestes studentem. bez szans na zatrudnienie po w tym samym dziale, jak akurat sie trafi, ze mozna do innego to spoko, ale nie licz na to ;) pendolino nie jest produkowane w polsce, a we włoszech. W Pl jest jedynie serwisowane więc nie ma szans pracy przy konkretnie pendolino, gdybyś się faktycznie interesował tym to byś wiedział takie rzeczy ;)

jo do wow

masz k....a 100 procent racji , tam ludzie kturych wydymali albo inaczej oni sami siebie wydymali zakladaja swoje dzialalnosci , fakt przez 2 lata moze wyjda troche lepiej ale potem tyle czasu byc dymanym w d..............e

Konstalowiec-byłyna szczęście
@jo do wow 03.06.2015 17:55
masz k....a 100 procent racji , tam ludzie kturych wydymali albo inaczej oni sami siebie wydymali zakladaja swoje dzialalnosci...

Dokładnie tak nas wyrolowano w latach 90-tych. Dziwi mnie, że po 20 latach dajecie się dokładnie tak samo rolować K...wa to chyba niemożliwe by młode, jak sądzę, pokolenie nie przejrzało jeszcze na oczy. Jeżeli jest jeszcze Ktoś, Kto zakłada działalność gospodarczą by realizować zadania dla ALSTOM Chorzów nie mając Protektora z górnego Kierownictwa tej f-my, to jest chyba DEBILEM. Wcale Go nie żałuję! Jeszcze raz, Ludzie przejrzyjcie wreszcie na oczy... bo tutaj jest jak jest... Walczcie o szacunek, "nie liżcie mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wciąż".

Zostaw opinię o Alstom Konstal SA - Chorzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alstom Konstal SA