Cześć, kiedyś szukali Doradcy Klienta do działu obsługi. Ważne były chęci do pracy i nauki. W zamian oferowali szkolenia techniczne oraz kartę sportową. W ogłoszeniu duży nacisk na zdobycie doświadczenia od samego początku.
Czy rzeczywiście można było tam szybko nauczyć się nowej branży? Jak wyglądały premie i praca na starcie, szczególnie dla osób bez doświadczenia?
Jakaś porażka, od 4 dni próbuje się kontaktować z serwisem nikt nie odbiera, dzwoniąc na numer ogólny udzielają informacji że już ktoś oddzwoni i mija następny dzień. Dzwonie znów a tu bardzo nie sympatyczny pan mówi że go to nie obchodzi i żebym nie wydzwaniał. Poprosiłem o rozmowę z osobą decyzyjna i usłyszałem że on jest taka osoba. Masakra, nie polecam tej firmy.
Veritas
02.06.2025 12:16
Asystent AI
Obecnie rekrutują na stanowisko Doradcy Techniczno-Handlowego w branży OZE na pełny etat na umowie o pracę. Wynagrodzenie jest niejawne, wiadomo jedynie, że składa się z podstawy i premii za wyniki.
Najważniejsze wymaganie to doświadczenie w sprzedaży B2B i znajomość branży PV (fotowoltaiki) – na to kładą duży nacisk. Wśród benefitów wyróżnia się służbowy samochód do użytku prywatnego.
Czy wymagania dotyczące znajomości branży i doświadczenia są za wysokie w porównaniu do tego, co dają? Wiadomo coś o realnych zarobkach i systemie premiowym w tej firmie?
Wysłana została przeze mnie aplikacja na stanowisko: Doradca Klienta (OZE) - Pracownik Działu Obsługi Klienta.
W ogłoszeniu na pracuj.pl jest wymienionych 6 benefitów: pakiet medyczny, multisport, dofinansowanie do języków obcych. Okazuje się że rekruter zapomniał usunąć je z ogłoszenia bo firma nie może żadnych benefitów zaproponować. Sciema.
Robert
19.05.2025 18:17
Chodzi o te kafelki z grafikami? Bo jak tak to dalej są w ogłoszeniu xD Trochę red flag. A o zarobkach ktoś może coś tutaj napisać, żeby właśnie jakieś kwiatki nie wyszły na rozmowie?
BB
20.05.2025 01:05
Zastanów się czy chcesz pracować w takiej firmie. Dział, do którego rekrutują, jest w dużej mierze rozbity – większość doradców albo odeszła, albo została zwolniona. Ogłoszenie odzwierciedla jakość samego pracodawcy. Brakuje jasnych zasad premiowania – są one często zmieniane w zależności od decyzji właścicieli, bez większej logiki. Wymagań jest bardzo dużo, obietnic jeszcze więcej, ale na wdrożenie, szkolenia czy regularny feedback nie ma co liczyć. A na końcu – bez uprzedzenia zwalniają.
01.04.2025 15:24
No widze, że ostatnie wpisy to na grubo;) Niestety, ale są one prawdziwe.
To co odwala się w tej firmie od czerwca zeszłego roku to jakiś (usunięte przez administratora).
- Połowa ludzi (najlepszych) w DOK już dawno odeszła. (usunięte przez administratora)
- Export- Pan (usunięte przez administratora)opuśił już okręt, a zostały w większości ukrainki.(usunięte przez administratora)
- Marketing- z 7 osób została tylko kierowniczka(usunięte przez administratora)
Każdy ich ostrzegał i doradzał innowacje lub zmianę asortymentu,(usunięte przez administratora)
Reasumując- ze 120 osób na początku 2024 zostało może z 50. (usunięte przez administratora)
neutralny
04.04.2025 11:41
Widzę że zaczyna robić się burza w komentarzach więc postanowiłem sam napisać swoją opinię. Pracowałem tu jakiś czas więc zdążyłem zobaczyć co się dzieje w zakupach, eksporcie czy w sprzedaży czyli działach na których opiera się każda hurtownia.
Prawdą jest to, że właściciele nie ogarnęli wielu tematów, firma prowadzona jest średnio/słabo w zależności od punktu widzenia. Decyzje były podejmowane bez sensu, ponieważ nagły zastrzyk gotówki spowodował zapewne zawrót w ich głowach. Gdy kasy zabrakło to nie wiedzieli co zrobić.
Można też wiele napisać o samych pracownikach. Byli zatrudniani jak leci, nikt nie patrzył na ich umiejętności, częściej patrzono na znajomości.
Rekrutacją zajmowały się najmniej kompetentne osoby jakie kiedykolwiek spotkałem.
W eksporcie przez jakiś czas było kilku takich, co przez cały okres pracy nie sprzedali chyba niczego. Była też jedna wariatka, co musiała coś wciągać przed każdym dniem pracy. Dyrektor to nawet nie wiem po co tu był, bo na pewno nie do zarządzania działem.
W sprzedaży też nikt ludźmi nie zarządzał, więc robili co chcieli, ale mało kto tam się zajmował sprzedażą. Zdarzały się perełki które nie ogarniały niczego, chodziły tylko na kawę do kuchni i wymieniały się plotkami. W normalnej firmie za taką pracę wylatujesz po okresie próbnym.
Część się po prostu opierd***ła bo uznali że nie będą pracować za kasę która tam była, bo jak wiadomo w obsłudze klienta płacą po kilkanaście k zł tylko tutaj nie. Część a szczególnie P/M ciągnęli sprzedaż i robili wyniki.
Handlowcy terenowi mają zapisane w stanowiskach że są doradcami technicznymi a nie znali nawet parametrów produktów.
O zakupach nie będę pisał bo zgadzam się że nie znali się na swojej pracy.
W IT przez jakiś czas pracowało chyba z kilkanaście osób, więc można było się poczuć jak w jakiejś firmie informatycznej. Natomiast dość szybko ta liczba się skurczyła, więc domyślam się że ich poziom był bliski zeru.
Podsumowując- firma jest w obecnym miejscu nie tylko przez słabe decyzję, co też przez ludzi którzy się przez nią przewinęli
B.
24.04.2025 21:38
Sądząc po ilości „usunięte przez administratora” ten wpis musiał bardzo zaboleć :) no cóż - prawda boli.
A.
16.03.2025 20:32
Kasa uderzyła do głowy, jak to u Januszy, brak szacunku do ludzi, promowanie miernot tylko dlatego, że znajomi. Z każdym zatrudnionym kumplem firma szła coraz bardziej w dół. Największy szkodnik się ewakuował, ale za późno. Unikać.
Maniek
16.03.2025 20:14
Ogólnie jedno wielkie dno, kolesiostwo, zatrudnianie na stanowiskach dyrektorów kolegów prezesów - ani koledzy ani prezesi nie mają pojęcia zielonego o zarządzaniu czymkolwiek, więc bywało zabawnie. Najzabawniejszy był pan wielka korporacja, dużo szumu, duże ego, a niczego nie ogarniał, ale wiadomo kolega to trzymajmy go długo i udawajmy, że on wie co robi - przewalił masę kasy i zniknął, brawo dla właścicieli!
Specjalista
28.02.2025 16:52
Cóż, od czego tu zacząć, może od zarządu. (usunięte przez administratora)Pomaga w tym (usunięte przez administratora)od zakupów co pakuje miliony złotych w towar, który nie schodzi. Ceny są zaporowe i klienci szukają innego dostawcy.
Z perspektywy obsługi klienta, pracownikowi zmienia się KPI z obsługowych na typowo sprzedażowe, robiąc z niego sprzedawcę na siłę. (usunięte przez administratora)BOK jest na tyle pomocny w realizacji celów że potrafi je ogłosić w połowie trwającego miesiąca, rozliczyć za 2 miesiące oczywiście wszystko tajne przez poufne i w przelewie się dowiadujesz że premii nie będzie. Sam nic z siebie nie pokaże, nie podpowie a jak ktoś premii nie dostanie to rzuca "mało dzwonisz, jak się nie podoba to szukaj dalej". Każdy pracownik ma wrzucone max obowiązków i zamiast specjalistów ds sprzedaży, oddzielnie obsługi itp robi się specjalistów od wszystkiego i potem zdziwienie że kasa już do firmy nie spływa. Żal na to było patrzeć, bo firma z dużym potencjałem, ale biorąc pod uwagę fale zwolnień i długich L4 w ostatnich wielu miesiącach, niedługo (usunięte przez administratora)Solfinity będą musieli jeździć po ludziach i montować ta fotowoltaike po kosztach (usunięte przez administratora)który chciałby żeby specjalista ds OBSLUGI KLIENTA przynosił co tydzień deal na pół bańki. Czasami się udało taki temat przynieść to zespoły projektowe tak długo przygotowywały wszelkie wyliczenia że klient to już nasza wycena podcierał sobie wiadomo co i realizował go z inną firmą. Amen
Ireneusz
14.09.2024 11:40
NIE POLECAM
W firmie pracują ludzie co klienta uważają za zło konieczne .
Brak merytorycznej pomocy
Po zakupie zero kontaktu
Nie odbierają telefonów
Nie znają się na zaproponowanym towarze
Chamscy dla klienta
Zero pomocy w razie wątpliwości
NAPRAWDĘ NIE POLECAM
05.08.2024 08:00
Co wiecie nowego o pracy w przedsiębiorstwie SOLFINITY Sp. z o.o. sp.k. w miejscowości Warszawa? Twoja opinia jest ważna! Może znajdzie się osoba aktualnie pracująca, która będzie chciała powiedzieć nam coś o zatrudnieniu w firmie?
Zostaw merytoryczną opinię o SOLFINITY Sp. z o.o. sp.k.
Nie przegap nowości o SOLFINITY Sp. z o.o. sp.k.!
SOLFINITY Sp. z o.o. sp.k.
Staniewicka 5 03-310 Warszawa
Poniżej znajdziesz opinie byłych i aktualnych pracowników o pracodawcy SOLFINITY Sp. z o.o. sp.k.. Z...