Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 1813 ocen.

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding
3 1813

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

welder

No to tera pójdziem jak PENDOLINO. Bedo podwyżki.?????????

Czeslaw

Tak przyjadą Hiszpanie i pesa będzie sponsorowac Real Madryt , byli pracownicy zajmijcie się swoją nową pracą .

Konewka :D
@Czeslaw 16.07.2018 20:20

Czesiu Pani Frau powiedziała do konta za twoją interpunkcje nieuku ty jeden :D

Czesław

Co tak byli pracownicy pesy są aktywni ,stale piszą opinie ,tak się interesują ,wszędzie dobrze gdzie nas niema ,co? A jak pesa stanie na nogi to co ,żal d...ściska .A gdzie macie tak dobrze,też cudów nie macie

Zla interpunkcja
@Czesław 13.07.2018 10:39

Za taka interpunkcje powinni karac strzalem z liscia w pysk. To skandal. Kto cie polskiego uczyl?

Julita

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding poszukuje osoby na stanowisko Mechanika. Dla osób poszukujących pracy w Bydgoszczy dodaję link: http://www.pesa.pl/praca/oferty-pracy/produkcja-i-serwis/mechanik-mja4ndffmf8xotuy-0/?lang=pl_pl Czy ktoś pracuje na podobnym stanowisku? W ofercie pracy wspomniane jest, że firma zapewnia atrakcyjny system motywacyjny. Jak wygląda on w praktyce?

....
@Julita 12.07.2018 02:28

raczej demotywacyjny

były pracownik

Własnie rząd uwalił Luxtorpedę która miała być motorem napędowym głównie dla Pesy i FPS....Do tego w nowej perspektywie będzie mniej pieniędzy na kolej i tramwaje. Także lepiej zacznijcie myśleć o nowej pracy już dzisiaj. Zresztą podobno Pese może przejąć CAF bo PFR nie wyklucza odsprzedaży firmy. Może być tak że z 2 lata trochę dokarmią Pese a później sprzedadzą z zyskiem. A co zrobi CAF z firmą to wiadomo. Managment na bruk, kierownicy na bruk, dyrektorzy z hiszpanii przyjadą, inżynieria out.

Sowa
@były pracownik 11.07.2018 09:53

Co z tego? Pracownicy sobie poradzą, gorzej z brygadzistami i mistrzami, skończy się branie kasy za nic i bujanie nóżkami ;)

Byly PS :-)

Andrzeju, nie denerwuj sie :-)

JaYeti
@Byly ps. 09.07.2018 21:35

Ja Jeti mam na Sprzedam widły, widoczne ślady użytkowania

Iwonka

Sprzedam PS :-)

LeśnySamuraj
@Iwonka 09.07.2018 21:31

Daje 3 zł, masz za to 2 puszki pepsi, zastanów się

EbeEbeŚwieczka

Jestem Krejzi :)

Byly pracownik

Pesa niby teraz ma produkcje ale wszystko co wychodzi jest po terminie. Kary leca i zjadaja zyski. PFR ciagle liczy czy to im sie oplaca bo chyba sobie uswiadomili ze z tego wielkoego biznesu nie bedzie. Pesa musi miec min 2mld obrotu zeby generowac zysk a o taki obrot ciezko mimo ze trwaja zakupy dofinansowywane z UE. Pozniej rynek sie zalamie. Do tego trzeba dokarmiac FPS. Coz pesy zaboklickiego minnie szkoda. Tamta ekipa zalatwila firme chociaz czuli sie bogami bydgoszczy i branzy kolejowej. Jak to sie mowi pycha kroczy przed upadkiem. Ktos wie co oni teraz robia? Duszyn pewnie jeszcze stygnie ale reszta. Ciekawe czy zaboklicki udzieli kiedys wywiadu. Kiedys był do tego chętny. Jedynie zwyklych ludzi szkoda bo zarabiali malo i jeszcze siiedza na tanacym wraku.

z2z2z2z2

WITAM.Czy nowi-starzy kierownicy zrobią porządek z byłymi brygadzistami.czy może się ich boicie?Pozbawieni koryta brygadziści stali się zwykłymi nierobami.Rekordy bije były brygadzista elektryków niejaki burczy.który nadal uważa się za brygadzistę .nie robi nic i nawet nie zmienił ubranka z brązowego na niebieskie.Do tego pobiera tzw. premię uruchomieniową1000 zł za co-nie wie nikt.Jednym słowem polecenia kierownictwa ma w (usunięte przez administratora) a rąk do pracy brakuje.A może ktoś z zarządu pomoże.

Julita

Czy oprócz stałego wynagrodzenia obowiązują was pozapłacowe profity? Firmy często oferują dofinansowana na karty sportowe lub zapewniają pakiet socjalny. Jak pod tym względem oceniacie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding? Odpowiedzi na te pytania pomogą wielu osobom w podjęciu decyzji o pracy w firmie.

jesssus
@Julita 07.07.2018 01:50

ha ha ta firma nie daje nic

Zły

Witam! Ciekawy jestem co zrobią z brygadzistą z byłej "krajalni" któremu w czasie pracy wykonywano bujaweczke na działkę .Tak p.Dawidzie to o panu robol to już z 52 by wyleciał ale wy to lepszy sort!!!

Świeżak

Witam , za nie długo idę na rozmowę kwalifikacyjną dział spawalnia, jestem można powiedzieć świeżo po kursie i za dużego doświadczenia nie mam czego mogę się spodziewać przy takiej rozmowie .

EbeEbe
@Szczęśliwy 04.07.2018 18:52

Dziękuje i wzajemnie kolego, pare latek się tam pracowało i wiem o czym mówisz, chory system co nie?

WilkPS

A ja się pytam, gdzie są moje pieniondze? :)

WilkPS
@Ziemniak 03.07.2018 09:25

Smuteczek ;(

Stasiu

Witam wszystkich. Jak to jest z tymi premiami na magazynie?są osiągalne? Dlaczego stawka 13zl/h jeżeli minimalna krajowa to 13,70 brutto. Dziękuję za odpowiedź

Ziemniak
@Stasiu 29.05.2018 19:13

Od kiedy 13,7 zł to najniższa krajowa? Z tego co wiem 2100 zł w tym premia uznaniowa.

Gość na stronie

Panowie chciałem aplikować do tej firmy na spawacza i chyba dam se siana po przeczytaniu tych postów. Spawam 15lat i jestem dobry w te klocki, kontrakty Dania,Norwegia,Niemcy nie są mi obce ale za 14zł na godzinę niema opcji żebym tam robił. Znacie może jakieś dobre firmy gdzie trzeba być masterem i no cholera w Bydzi najlepiej

pozytywny
@Gość na stronie 02.07.2018 14:25

Gościu jeżeli jesteś jak uważasz WIRTUOZEM SPAWANIA to aplikuj ,zaproponują Ci spotkanie z kierasem porozmawiasz przepytają z rysunku technicznego, jeżeli ogarniasz duży atut.Potem idziesz na próbki ja miałem pion doczołowo przetop i lico pion pachwina dwa ściegi okap przetop.Jeżeli zrobisz wszystko perfekcyjnie egzaminator opisuje twoje osiągnięcia do kierasa idziesz z tym z powrotem do niego i dyskutujecie na temat stawki.jeżeli jesteś dobry w tym co robisz i jesteś na prawdę potrzebny to negocjujesz do skutku i podbijasz stawkę. Ta zabawa trwa około 4 godzin nic Cię to nie kosztuje. To jak totolotek słyszysz że wygrywają chcesz też wygrać ale nie kupujesz kuponu bo twierdzisz że się nie uda. nie czytaj tylko działaj . Powodzenia, jak będzie po wszystkim to napisz.

Poszyciak

Na PML jest najgorszy reżim w całej firmie. Ludzie chodzą tam i słuchają jak marionetki. Każą im robić nadgodziny a Oni robią i mówią „ ze im każą” zobaczcie ile tam mało bystrych ludzi robi którzy nie znają swoim praw odnośnie nawet tych „ przymusowych nadgodzin”. Kierowniczka zadowolona jak 2 Mistrzów Ją stuka ahhh ta stara Panna. A jak Pani kierownik wychodzi do domu to cała pielgrzymka idzie ją odprowadzić i popatrzeć na jej zgrabne pośladki. Pozdrawiam cały (usunięte przez administratora) roboczy PML :-D

Słonik
@Poszyciak 15.06.2018 22:52

Ale (usunięte przez administratora)

Julita

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding na swojej stronie zamieściło ogłoszenie o ofercie praktyk w firmie. Dla zainteresowanych dodaję link: http://www.pesa.pl/praca/oferty-pracy/praktyki-i-staze/praktyki-mja3mzrfmf8xotuy-0/?lang=pl_pl Czy ktoś brał w nich udział? Jak wygląda ich przebieg? Zachęcam do podzielenia się swoim doświadczeniem, gdyż takie wpisy są pomocne dla osób na początku ścieżki zawodowej.

Słonik
@Julita 30.06.2018 17:08

Daj sobie spokój kariera nie w pesie

Były byly

Co z tego ze ludzie dobrzy sie zwalniają jak nawet im nic nie pytają nic nie umia zaproponować ile ludzi już na tramwajach sie zwolnilo mistrze brygadzist pracownicy nawet kierownika zwolnili Panie prezesie otwórz oczy jest późno ale.......stracisz załogę do końca

anonymous
@Zla interpunkcja 29.06.2018 13:16

Ja zawsze piszę z telefonu i zawsze z końcówkami .

pan ukr

pesowskie biedaki w bohamecie ukry maja 25 na ręke

Smutny

Jak nie podpiszą w ciągu miesiąca z Funduszem to będzie po Pesie...klops 3000 osób zostanie bez pracy

ślepy i brat

Hej peeski jak tam stawka godzinowa ???Zadowoleni??

pan ukr
@ślepy i brat 26.06.2018 19:25

ludzie ukry w bohamecie maja 25 na ręke pesoskie biedaki

Dyb

Najwiekszego producenta taboru kolejowego w Polsce ochrania 4 niepelnosprawnych ludzi ...parodia

As
@bb 23.06.2018 07:05

Do "bb "trzepać to możesz dywan a nie ludzi którzy tu pracują .Doskonale musisz wiedzieć że możesz jako prac.ochrony poprosić o ewentualne okazanie torby i bagażnika nic więcej !.Od twojego prostego nazwania trzepania są inne państwowe instytucje które mają takie uprawnienia a nie Ty niewykwalifikowany prac.ochrony.

luk

To forum powinno sie zamknac. Tu mozna wszystko oprucz wolgarnych słów.

anonymous
@luk 23.06.2018 00:08

A po co jest forum ?

1300

Witam zna ktoś odpowiedź na temat akcji pracowniczych firmy.

WZL:)

Ludzie sie zwalniaja na dziale Ps akordowo.Dobrzy ludzie z dobra wiedzą i umiejetnosciami odchodza bo za 2300-2500 w takiej chemi nie beda juz zapiepszac poprostu juz mają tego dość juz poprostu maja dosc.Na lepszych dzialach jak z3 z4 itd o lepszych warunkach mają wieksze pieniadze!A na PS to juz przeginaja z kasą ale coz jeszcze troche to 1zmiana bedzie i brygadzisci na ktorych tez zachwile zabraknie stołków bo jak malo pracownikow to nie potrzebni brygadzisci bedą.Pracownicy szybciej sie zwalniają z ps jak zatrudniają,ale kto chce przyjsc pracowac w strasznej chemi za 2300-2500?!!!Nawet stażysci uciekają po 2tygodniach!!!pozdro

Wojti1990

Ale praca firma Pesa zatrudnia spawaczy czy pod firmy jakieś? bo powiem wam że mówili mi ze stawka zaczyna się od 17 do 27 złotych netto. czy to prawda?

anonymous
@Sp 20.06.2018 16:00

Podałem już z akordem :-) Pozdrawiam

Konduktor

Witam. Powiedzcie, jak wygląda na początek sprawa zarobków jako monter/montażysta wnętrz?

Wilk
@Konduktor 19.06.2018 15:06

Zależy od miesiąca, między 1900 a 2500 zł, ta druga opcja, to jak dobry miesiąc :)

Irek

Jak się pracuje? Trochę narzekaliście a mam zamiar aplikować.

Konduktor

I jaka jest umowa. Czy z Pesą, czy przez pośrednika.

Zostaw opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding