Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Adres: Zygmunta Augusta 11, 85-082 Bydgoszcz

NIP: 5540311775 KRS: 0000036552

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding
4 4514 4186 5 1

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Filtruj opinie po kryteriach:

P.
 Opinia

Trzeba przyznac szczerze ze to co wymyslają w tej firmie to znow sie kieruje ku zwalnianiu sie ludzi i miec bardziej wyjeb....ne na tą robote!!!Zachłysneli sie chyba robota wykonaną do przodu i tez dodatkiem ludzi ze zaczeli wymyslac chore plany a to z paleniem papierosow a to z budką na tel by moc wykonac i brygadzista bedzie mierzyl czas z palenia fajek czy też wykonanego telefonu!!!!!Takie rzeczy ze brak słow i trzeba wybierdal......ć z Pesy!!!!!Jest gorzej jednym slowem jak bylo!!!A mobbing ze strony brązowych to juz ich przerusl granice!!!!!!

Pomocna?
Tak7Nie
Tomuś
 Opinia

Kolega ma rację bo takie rzeczy się dzieją na rynku Włoskim ,Morgan mobinguje a swoich podpierdalaczy chroni nawet jak nic nie robią dając im podwyżki i awans na specjalistę a ci ludzie się nic nie znają na robocie tylko improwizują i siedzą na telefonie jak mają sobie poradzić z usterką Tak tak panie z Brodą dać im wódki i podwyżkę a niech ci co zarabiają mniej robią robotę za specjalistów I zasługi dla nich chwała takich ludzi trzeba

Pomocna?
Tak1Nie
ja
 Opinia
@Tomuś 18.06.2019 11:28

Następny co nie bierze odpowiedzialności za swoje życie.

Pomocna?
TakNie
Rysio
 Opinia

Widzę że Morgan się podszywa tutaj i chce zarazić fakty i strasząc ludzi i chroniąc swojego pieska Piotrusia X nie trudno się domyślić że gdzieś swoje brudy musi uprać te mandaty i lewe rachunki i dietę na naprawy samochodów które były źle użytkowane przez tego pirata na podwójnym gazie który już dawno powinien mieć zakaz prowadzenia samochodów służbowych A nadal wiem że jeździ po wódkę bo w rynku mało i rano pod wpływem do roboty taka jest rzeczywistość we Włoszech

Pomocna?
Tak1Nie
ja
 Opinia
@Rysio 13.06.2019 20:12

Kiedyś to takich gagatków chłostano albo nabijano na pal. To były czasy.

Pomocna?
Tak1Nie
ja
 Opinia
@ja 14.06.2019 09:59

Zapomniałam jeszcze o paleniu żywcem. To dopiero było fajne.

Pomocna?
TakNie
Pioter
 Opinia
@Rysio 13.06.2019 20:12

Widzę że chłopaki z Treviso się nudzą i bardzo nie lubią kolegi X...

Pomocna?
Tak1Nie
Biurowy
 Opinia

Dzisiaj w biurze mialem 25 stopni. Odmówiłem pracy i wyszedlem do domu. Wrócę jak naprawią klime, albo pogoda się poprawi. To oburzajace zeby zmuszać biurowych do pracy w takich warunkach. Gdzie jest bhp ja sie pytam.

Pomocna?
Tak4Nie11
opozycja
 Opinia
@Biurowy 11.06.2019 23:09

Wczoraj na P 2 33 stopnie.I pracujemy.Do końca.

Pomocna?
Tak4Nie2
ja
 Opinia
@Biurowy 11.06.2019 23:09

Nooo ciepło jest. W zeszłym tygodniu stwierdziłam, że czas zacząć spać bez skarpetek.

Pomocna?
Tak3Nie2
Erka
 Opinia
@Biurowy 11.06.2019 23:09

Co ty bierzesz? ps.marna prowokacja

Pomocna?
Tak4Nie1
Prezes, Dyrektor Zarządzający
 Opinia
@Biurowy 11.06.2019 23:09

Bardzo pana przepraszam za te niedogodności od jutra zapraszam do mojego gabinetu do momentu usunięcia awarii.

Pomocna?
Tak8Nie1
Biurowy
 Opinia
@Prezes, Dyrektor Zarządzający 12.06.2019 20:36

To ja zapraszam do mnie. Zobaczy Pan w jakich warunkach pracują Pana specjaliści. Po za tym za gorąco żeby sie chciało wstawać i iść na 2 piętro.

Pomocna?
Tak1Nie3
ja
 Opinia
@Prezes, Dyrektor Zarządzający 12.06.2019 20:36

and @Biurowy Niby tak gorąco a jeszcze macie siłę do pyskowania.

Pomocna?
Tak2Nie1
Biurowy
 Opinia
@ja 13.06.2019 07:26

Przydalaby sie lodoweczka w biurze bo nie lubie cieplego kawioru.

Pomocna?
Tak2Nie3
O matko
 Opinia
@Biurowy 13.06.2019 09:47

Tobie to te upały już dawno zaszkodziły.

Pomocna?
Tak5Nie
Biurowy
 Opinia
@O matko 13.06.2019 10:39

Kawior z bielugi mi sie zepsul przez te upaly. Tego juz za wiele! Mowie dość. Tak sie dalej nie da żyć w firmie.

Pomocna?
Tak2Nie3
ja
 Opinia
@Biurowy 13.06.2019 14:09

W lodówce Xiaomi Yunmi 450L by się nie popsuł. I jest tańsza niż te ekspresy do kawy.

Pomocna?
TakNie
Biurowy
 Opinia
@ja 13.06.2019 16:07

Mam podobna w domu, ale jak na biuro jest zbyt ostentacyjna. Nie chcialbym drażnić niższych szczebli. Po za tym jestem raczej skromny czlowiekiem. Nie lubie rozpasania. Mogli by wymyślić jakaś lodoweczke specjalnie na kawior z belugi.

Pomocna?
Tak3Nie2
Obcy
 Opinia
@Biurowy 13.06.2019 09:47

Biurowy ty naprawdę marnujesz się w tej firmie, składaj wypowiedzenie inne firmy przyjmą cię z otwartymi ramionami. Idź dalej i wynieś się z tej zapiź..dział..ej dziury Bydgoszcz, Warszawka byłaby dla ciebie najlepsza tam znalazłbyś kompanów na swoim poziomie , tam zrobiłbyś karierę i nikt nie zmuszłby cię do siedzenia w biurze z zepsutą klimą Nie miej sentymentów do pesy przecież przez nich popsuł ci się kawior , to krytyczne i karygodne zaniedbanie pracodawcy . Zgłoś to do PIP . Tak naprawdę to powinieneś zrobić sobie SEPUKU w czoło żeby zmyć tą hańbę dzięki temu może odzyskałbyś jasność umysłu ( o ile taki stan był ci kiedykolwiek znany) . Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia (psychicznego)

Pomocna?
Tak9Nie1
Biurowy
 Opinia
@Obcy 13.06.2019 23:14

Za duzo potu i krwii zostawilem zeby zmieniac teraz

Pomocna?
Tak6Nie7
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Spawacz
 Opinia

Człowieku, jak tak Ci oni nie leżą to złap jednego czy drugiego na alkomacie i wyjazd, a jak chcesz tylko siać zamieszanie bez żadnych faktów to lepiej odpuść, bo jeszcze pociągną Ciebie z KC.

Pomocna?
Tak1Nie3
Biurowy
 Opinia

@Czerwona gorączka 06.06.2019 13:26 Jeżeli masz twarde dowody napisz na ten temat bezpośrednio na tego e-maila : pesa@pesa.pl (sekretariat zarządu). Zaraz zajmą się tą sprawą i wyciągną konsekwencje bez wyjątku nikt nie będzie oczerniał firmy.

Pomocna?
Tak6Nie1
Stolarz
 Opinia

Chryste! co ten niewiadomek tobie zrobil ze tak po nin jedziesz? Z tym jezdzeniem bez prawka to tak nie do konca bo mial tylko czasowo zabrane za punkty co nie zmienia faktu ze powinien sie pilnoeowac. Zreszta to jest jego sprawa.

Pomocna?
Tak5Nie
ja
 Opinia
@Stolarz 07.06.2019 09:22

Jeżeli są dowody na jego debilne_zachowanie to powinien ponieść konsekwencje i nie ma zmiłuj się. W myśl zasady, że jeżeli nie potrafisz żyć w społeczeństwie zgodnie z przyjętymi normami społecznymi i przepisami prawnymi to nie będziesz żył w społeczeństwie tj. będziesz siedział w_pierdlu.

Pomocna?
TakNie
FENO MEN
 Opinia
@ja 08.06.2019 13:50

Dowodow na odpaly x jest masa. Skasowanych kilka samochodow, sterta mandatow, zle prowadzona ksiazka przebiegu pojazdu, falszowane raporty badan ktore sie nie odbywaja, naduzuwanie alkoholu w delegacji itd. Tylko w pesie moze sie uchowac taka osoba ktora non stop podoada i nadal pracuje.

Pomocna?
Tak3Nie1
ja
 Opinia
@FENO MEN 09.06.2019 23:34

Z tego co wiem to koleś został zwolniony. Jak to moja babcia mówi: psom, kotom i chłopom się nie wierzy.

Pomocna?
Tak1Nie3
Mamusia
 Opinia
@FENO MEN 09.06.2019 23:34

...i jeszcze nieposkładane ubrania, skarpetki nie do pary oraz nieumyte naczynia. Znam wielu w Pesie i nie tylko co maja ciężką nogę przy jeździe samochodem i dzięki temu kolekcjonują mandaty... za które niestety muszą sami zapłacić, a w EUR boli poczwórnie! Jeżeli chodzi o inne zarzuty to proponuje konkretami zgłosić to kierownictwu, a nie oczerniać wizerunek Pesa!

Pomocna?
Tak1Nie
ja
 Opinia
@Mamusia 10.06.2019 12:55

zacytuje jednego jegomościa: "Mężczyzn nie wolno angażować do sprzątania, bo jak wybuchnie wojna, a on będzie zmęczony, to co wtedy?"

Pomocna?
Tak3Nie1
Ciebiejej
 Opinia
@ja 10.06.2019 07:50

A tego nie mówi?-strzeż się złej kobiety i nie ufaj dobrej.

Pomocna?
Tak5Nie
Kukas
 Opinia

Kto jutro na Dożynki w Pesie? :-) Przejazd pociągiem... zobaczymy czy w środku trzeszczy jak nas malują =D

Pomocna?
Tak3Nie1
Wojtas
 Opinia

Wody!!!! Na nocce taki upal a nam chce sie pic!!! A idz do automatu na inną hale to dostaniesz po premi...

Pomocna?
Tak6Nie
Moja premia
 Opinia
@Wojtas 07.06.2019 21:32

I gdzie jest bhp gdzie związki robią z ludzmi co im się podoba,pieniędzy brak ale na piknik się znalazły.......

Pomocna?
Tak2Nie
Biurowy
 Opinia
@Wojtas 07.06.2019 21:32

Zgłoś brak wody pod Adres: plac Piastowski 4A, 85-012 Bydgoszcz Godziny otwarcia: Zamknięte ⋅ Otwarcie: pon., 07:30Adres: plac Piastowski 4A, 85-012 Bydgoszcz Telefon: 52 320 24 00 Możesz to zrobić anonimowo.

Pomocna?
Tak1Nie
krismar
 Opinia

dalej robita za połowe stawki ukraica barany

Pomocna?
Tak4Nie1
1969
 Opinia

Co tam słychać na Z-2 P-2 istnieje jeszcze brygada ''drzwiarzy'' bo wody jak brakowało tak brakuje. Pracują tam jeszcze Pan "sowa" i przyjaciele? Kto jest obecnie kierownikiem ? Pozdrowienia zza wielkiej wody ????. Pracowałem tam kilkanaście lat.

Pomocna?
Tak2Nie
Zety nasze
 Opinia

Ludzie chcą(muszą) pić wodę niestety jest tylko kranówka a boją się iść na stołówkę bo dostaną dochodzenie...... komuś na P-2 w głowie się przewrociło.

Pomocna?
Tak9Nie
1
ja
 Opinia
@Zety nasze 03.06.2019 16:07

To jeszcze nikt nie pomyślał, żeby zainstalować dystrybutor filtrujący bieżącą wodę ? Kto tam jest szefem nie wszystkich szefów?

Pomocna?
Tak5Nie4
Fryzjer
 Opinia
@ja 04.06.2019 09:33

Zakładając filtry do wody pozbawiasz wode wszystkich minerałów potrzebnych dla organizmu a szczególnie przy upałach!

Pomocna?
Tak6Nie3
ja
 Opinia
@Fryzjer 04.06.2019 11:22

co wy macie z tą krytyką świetnych pomysłów to ja nie wiem. rurociąg sobie poprowadź z Ciechocinka

Pomocna?
Tak2Nie4
Fryzjer
 Opinia
@ja 04.06.2019 12:10

Wystarczy jak zakład pracy kupi w butelkach ! Kierownictwo w pomieszczeniach klimatyzowanych ma przez okrągły rok picie a nam się żałuje w tych upałach ! To jest kwestia czasu aż ktoś zasłabnie!

Pomocna?
Tak10Nie
1
ja
 Opinia
@Fryzjer 04.06.2019 12:31

W biznesie patrzy się również na koszty. Trzeba szukać takich rozwiązań żeby wilk był syty i owca cała.

Pomocna?
Tak1Nie11
Biurowy
 Opinia
@Fryzjer 04.06.2019 12:31

To oni tam pracuja bez klimatyzacji? Nie chce mi sie wierzyć

Pomocna?
Tak2Nie
Mania
 Opinia
@Fryzjer 04.06.2019 11:22

Niekoniecznie. Filtry kuchenne oczyszczają wodę z minerałów, które w większości NIE SĄ przyswajalne przez organizm. Filtry nowej generacji mają wkłady mineralizujące, więc jeśli komuś zależy na wodzie czystej i mocno zmineralizowanej, polecam zagłębić się w temat :) (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Zety nasze
 Opinia
@Mania 05.06.2019 13:14

Fajnie ale wody nadal nie ma BHP poinformowane i co ? I nic

Pomocna?
Tak1Nie
ja
 Opinia
@Zety nasze 05.06.2019 13:45

zanim łopierdziel dojdzie to zawsze trochę trwa. polska biurokracja

Pomocna?
Tak1Nie1
LiLi
 Opinia

Na P1 nastał chaos... Wcześniej było źle, ale teraz jeszcze gorzej. Joachim biega roztrzęsiony (chyba że ten typ już tak ma) Gubi się facet w tematach, to widać... Kierownik dużo miesza na niekorzyść. Rezygnuje mistrz, brygadziści na L4 albo też rezygnują. Warsztaty upadają pod względem organizacji. Źle się dzieje i lada chwila to wszystko padnie na pysk. Naprawdę nikt tego w firmie nie widzi ???

Pomocna?
Tak11Nie
3
ja
 Opinia
@LiLi 04.06.2019 21:08

Spokojnie to tylko kryzys wieku średniego. Przejdzie im. Chyba. A może i nie.

Pomocna?
Tak1Nie1
ZANIEPOKOJONY
 Opinia
@ja 05.06.2019 07:13

Jeżeli jesteś pracownikie to warto chyba poinformować PFR że pracownicy dostają pensje za udzielanie się na forach a nie za prace.

Pomocna?
Tak1Nie1
ja
 Opinia
@ZANIEPOKOJONY 05.06.2019 10:14

Uznam, że te męskie histerie to przez upały.

Pomocna?
TakNie
rekrut
 Opinia

Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co chodzi, wysłałem CV zadzwonili do mnie, ... powiedzieli że zadzwonią za parę dni na potwierdzenie, mówię ok minął tydzień nic, to więc postanowiłem napisać emaila(bo telefonu nie odbierają, widocznie strasznie zajęci), po napisani i odczekaniu dnia zadzwonili i umówiliśmy się na następny dzień na potwierdzenie spotkania rekrutacyjnego i znowu mija prawie tydzień i brak kontaktu, to jest normalne w tej firmie? IT helpdesk zarobki rzędu 3tys netto realne?

Pomocna?
TakNie1
ja
 Opinia
@rekrut 03.06.2019 22:29

Z racji tego, że nie znam wersji drugiej strony to ogólnie napiszę: we wszystkich firmach rekruter powinien traktować potencjalnego kandydata jak klienta. Takie są obecnie standardy. W polskich firmach to wiadomo, że różnie z tym bywa. Delikatnie nazywając rzeczy po imieniu.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie2
Biurowy
 Opinia

Napisz bezpośrednio o tym na tego e-maila : pesa@pesa.pl (sekretariat zarządu). Zaraz zajmą się tą sprawą i wyciągną konsekwencje.

Pomocna?
TakNie
P3
 Opinia

Beznadziejnie płytkie są te twoje wpisy człowieku ,twoje życie musi być bardzo smutne i nudne zrób coś z tym "smuteczek" :( .

Pomocna?
Tak1Nie
Zdegustowany
 Opinia

Historia lubi sie powtarzać, a z życia trzeba wyciągać wnioski... Kasy brak, pieniądze z rajchu nie płyną tak jak miały... Jeżeli ktoś zapyta czemu jest tak źle, kiedy mialo być tak dobrze to odpowiem. Ryba psuje sie od głowy. Największym problemem poprzedniej pesy był brak odpowiednich ludzi, brak odpowiednich zarządzających. Zmienił się właściciel, zmienił się prezes. Od człowieka który zostaje prezesem w tak duzej firmie powinno sie wymagać: - doświadczenia w kierowaniu dużą i skomplikowaną firma - nienagannej historii zawodowej, obfitującej w pozytywne wyniki - znajomości branży w której działa firma - wyczucia do ludzi i zdolnośći do bardzo szybkiej weryfikacji wiedzy i umiejętności ludzi mu podległych o dwoch pierwszych pisać nie będę bo tu problemu chyba nie ma. To co zawiodło to ta ostatnia. Trzecia też przestaje być istotna, jeżeli ta ostatnia jest na bardzo wysokim poziomie. Dlaczego pisze, że zawiodła? Odpowiem pytająco... Jak to się stało że kierownikiem serwisu niemieckiego została osoba o mentalności nastolatka. No bo jak inaczej napiać o osobie która robi sobie "lewy" urlop i wrzuca zdjęcia na portale społecznościowe. Kim są ludzie dzięki którym zaszedł tak wysoko? Ok układy, układziki można wytłumaczyć, ale kto jest teraz dyrektorem produkcji... Tu się nawet rozpisywać nie będe, bo szkoda znaków, kto zna ten wie i napewno swoje zdanie ma. Przykłady by można naprawdę długo mnożyć, ale nie o to chodzi w tym poście. Praca w zakładzie często wygląda jak to przysłowiowe "jeżdżenie z pusta taczką bo taki zapi... że nie ma czasu załadować" Zauważa to praktycznie każdy, ale z czasem sie do tego przyzwyczaja i przestaje się temu dziwić, tak musi być i już. Otóż drodzy państwo tak być wcale nie musi. Żeby to się zmieniło to potrzebni są dobrzy zarządcy, a nie stare kliki oparte na kumoterstwie, potrzebni są fachowcy w danym zawodzie, niezależnie czy mówimy tu o ludziach czyszczących pojazd przed sprzedażą czy o konstruktorach. Co mamy teraz? Kierowników różnych działów którzy zamiast współpracować ze sobą, wolą krzyczeć "to nie ja, to on! ja swoje zrobiłem" I tłumy ludzi piszących wypowiedzenia, mających świadomość że wszędzie więcej zarobią. Są też tacy którzy innej pracy nie znajdą, a tu mają swój spokojny ciepły (usunięte przez administratora) i będą sie trzyać go rękoma i nogami. Tylko dlaczego mają żyć kosztem tych uczciwie pracujących? Z jednej strony smutno mi patrzeć jak to wszystko się sypie, a z drugiej mam to w d**** bo przy tym układzie dobrze być nie może. Mam nadzieje że wiele osób przeczyta ten post i zrobi sobie rachunek sumienia:)

Pomocna?
Tak41Nie
2
Zdegustowany
 Opinia
@Zdegustowany 29.05.2019 21:08

Odpowiedź na słabe zagluszanie, po trzech miesiacach Ci sie przypomina że o cos pytales? Dziwne...

Pomocna?
TakNie
Biurowy
 Opinia
@Zdegustowany 29.05.2019 21:08

Ryba nie psuje sie od glowy tylko od (usunięte przez administratora) strony. Brak etosu pracy jest bardzo widoczny w firmie. Kadra managerska najbardziej narzeka na brak zaangazowania ze strony robotnikow i brak solidnych robotników. Wiekszosc ma wywalone jak to młodzież mowi. Gora jest od podejmowania dzialan strategicznych i ratowania firmy. Robotnik musi na elementarnym odcinku robic najlepsza prace. A na ta chwilę to kadra ratuje firmę i robi na kazdym odcinku.....bo musi

Pomocna?
TakNie16
ja
 Opinia
@Biurowy 31.05.2019 08:08

Każda kobieta wie, że chłopów to trzeba pilnować, bo inaczej wszyscy marnie zginiemy.

Pomocna?
TakNie8
gt
 Opinia
@ja 31.05.2019 12:10

Bez tych chłopów byście zgineły bardzo szybko

Pomocna?
Tak9Nie1
gt
 Opinia
@gt 31.05.2019 13:37

Faktem jest że dużo facetów teraz to zwykłe p.zdy

Pomocna?
Tak4Nie
ja
 Opinia
@gt 31.05.2019 13:37

wmawiaj sobie dalej

Pomocna?
TakNie5
ja
 Opinia
@gt 31.05.2019 13:40

z racji tego, że nie jestem dyplomatyczna to potwierdzam

Pomocna?
TakNie
Zdegustowany
 Opinia
@Biurowy 31.05.2019 08:08

Hehe i pierwszy troll tego forum sie odezwał, liczyłem na Twoja prowokacje:) Chociaż czytanie miedzy wierszami to nie jest Twoja mocna strona. Także tłumaczę... Kiedy pisałem o taczce, miałem na myśli to że wiele prac w zakładzie można by uniknąć, przeróki elemętów które dostarczają poddostawcy pochłaniają naprawdę wiele roboczogodzin. Kiedy zamawia się całą partię przed złożeniem pierwszego pojazdu, no to już tak leci. Płacimy duże pieniądze firmą, a w efekcie końcowym i tak rzeźbimy. Dawno, dawno temu istniała prototypownia, tam grupa doświadczonych pracowników składała pojazd. wyłapywała przy tym różnego rodzaju błędy. Mając ciągły kontakt z działem konstrukcyjnym, który poprawiał dokumentacje. Nie mysli się tylko ten co nic nie robi, podstawą jest żeby jak najszybciej błędy wyłapać i poprawić. Obecnie projektowanie i budowa pojazdów wygląda jak wyścig, wyścig w którym na końcu i tak wszyscy przegrywają. Obecnie przed producentami taboru stawiane są wysokie wymagania, aby im sprostać potrzeba czasu i doświadczenia. Nie bez powodu badania homologacyjne projektu DB liczymy w latach. Wysokie wymagania to jedno, strach ludzi przed przyznaniem sie do błędu to drugie. Kierownicy, mistrzowie nauczeni są mówić "tak, będzie" "Żaden problem szefie". To przyzwyczajenia wyniesione ze starej pesy. O ile wiedzą że kłamią to pół biedy. Niestety duża część z nich ma średnie pojęcie techniczne, a im wyżej patrząc tym dramat większy. Przytocze słowa jednego z kierowników wypowiedziane stojąc przed linkiem(czasy pierwszych pojazdów) " To kiedy zakładacie patyki?" tekst autentyczny. Ten człowiek nadal jest kierownikiem. Bo zmiany na górze to często tylko tasowanie kart. Czasem daje się wejść komuś nowemu, ale szybko uczy sie go jak ma się zachowywać. Jeżeli ten ma swoje zdanie i naprawdę chce coś zmienić, jest ambitny i ma słuszną wizje to albo obarczą go wina za porażki, bądź sam zrezygnuje czując niemoc i ciągłe odbijanie się od betonu. Dlatego też napisałem o kumoterstwie. Na dole jest podobnie. Napisałeś o etosie pracy, tak jest tragedia, ale ma swoje przyczyny. Po pierwsze dziś zakład bierze ludzi jak leci, Ci którzy byli ambitni i dobźi w tym co robili, albo się pozwalniali, albo przyzwyczaili się że to nie popłaca więc po co sie spuszczać? No ale skoro człowiek to człowiek. Moje ulubione pytanie kadry "menadżerskiej"- Ilu ludzi potrzebujesz? Słabe to bardzo. teraz następna historia: Gadam z kumplem ja- Ładnych tu masz ananasów on- No wiem, chciałem ich zwolnić, ale jest zakaz zwalniania. Więc jak można pisać o etosie pracy, kiedy góra twierdzi że nie mozna pozbywać sie słabych ogniw? Aż odechciało mi sie pisać jak o tym wszystkim pomyślałem. cdn.

Pomocna?
Tak8Nie
Spostrzegawczy
 Opinia
@Zdegustowany 31.05.2019 16:50

Popracuj nad ortografia bo dajesz takiemu biurowemu powody do szydzenia z roboli

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Zdegustowany 31.05.2019 16:50

podsumowując temat: w firmie nie ma kultury organizacyjnej

Pomocna?
Tak2Nie
Dobo
 Opinia
@Zdegustowany 29.05.2019 21:08

Szkoda, że tak wielu pracowników uważa, że jak jest wypłata to jest wszystko OK, czy wozi się pełną czy pustą taczkę to nie ma znaczenia. Byle dotrwać do emerytury.Siedzieć cicho, nie odzywać się za dużo.

Pomocna?
Tak2Nie
Biurowy
 Opinia
@Zdegustowany 31.05.2019 16:50

Wszystko sprowadza sie do etosu pracy. Jak robotnik nie jest uczony od małego solidnej pracy to pozniej w dorosłym zyciu szybko odpuszcza. Poczytajcie o japońskich robotnikach. Gdybysmy mieli takich 50 to wydajnosc wzroslaby o chyba o 100% a jakość znacznie. Ale ibi sa uczeni solidnosci od malego. Porządku samodyscypliny. A w polsce jak w lesie.....byle na fajke skoczyc i byle do fajrantu przebimbac. O jakosci z przyzwoitości nie bede wspominal.......w takich warunkach najlepsza kadra manadzerska nic nie poradzi. Wiadomo ze sa manadzerowie zrekrutowani kiedys spośród robotnikow i sie nie dziwie ze brakuje im wiedzy. Dla mnie kierownik w pierwszym pokoleniu to nie kierownik.....tezeba miec tradycje rodzinne. Jak ma sie odpowiednie pochodzenie z rodziny inzynierow, nanagerow sredniego lub wysokiego szczebla to wiadomo ze bedzie to prawdziwy manager i świetny inzynier. Nie chwalac sie to np ja. Ale nie ma takich wielu. A ja sam nie dam rady calego zakladu uciagmac. Po za tym pensje mam zbyt mala....to chciaobym zaznaczyc i podkreslic.

Pomocna?
TakNie3
Zdegustowany
 Opinia
@Spostrzegawczy 31.05.2019 17:15

Spoko, za dzieciaka stwierdzili mi dyslekcję(pracuje nad tym) w oficjalnych mailach używam wspomagaczy pisowni. Tu piszę to co myśle, więc wszelkie edycje postów bylby przekazem nieprawdziwym anonimowość internetu daje mi tą wolność A co do "robola" to zaczynałem jako pracownik produkcji teraz fizycznie nie pracuje, ale nie zmienia mnie to jako czlowieka. Dyskusja ma się zamykać w konstruktywnych wypowiedziach na temat tego co się dzieje, a nie skupiać się na pisowni, W zakładzie produkowane sa pojazdy szynowe,a jeżeli ktoś pisze ksiażki to hobbystycznie:)

Pomocna?
Tak2Nie
Zdegustowany
 Opinia
@Biurowy 31.05.2019 21:02

Oj Troll, troche się kończysz. Rozumiem że bawiła Cie (usunięte przez administratora) burza" dookoła Twoich postów, sam się śmiałem czytając to jak ludzie biorą do siebie Twoje teksty, ale teraz sytuacja jest troche inna. Prawdopodobnie szykuje się ostatnie ratowanie firmy i tą ostatnią szanse trzeba wykorzystać. Ważne żeby wypunktować błędy i tworzyć coś naszego, a nie pracować jako wasyl niemieckiego Pana. Sam gdybym chciał, robilbym gdzieś indziej, za zupełnie inne pieniądze, ale chce czegoś innego. Obecnie na imprezach rodzinnych, jedyne co słysze to "a co te wasze pociagi się tak psują?" a chciałbym kiedyś usłyszeć "robicie tam dobrą robote":)

Pomocna?
Tak1Nie
Biurowy
 Opinia
@Zdegustowany 31.05.2019 22:10

Firna jest w coraz lepszej kondycje wiec nie widze powodu aby miala byc ratowana. Owszem to i owo powinno byc poprawione. Zwracalem szczegolna uwagę na etos pracy. A w zasadzie jego brak na niższych szczeblach. Jak by to sie udało poprawić to firma poszła by do przodu. No ale....

Pomocna?
Tak1Nie3
ja
 Opinia
@Biurowy 01.06.2019 11:54

Matko boska jakie poważne dyskusje się tutaj toczą. A propos dzisiejszego dnia, życzę Wszystkim, aby nas dziecięca radość rozpierała do późnej starości.

Pomocna?
Tak1Nie
kcin
 Opinia
@Zdegustowany 31.05.2019 22:10

Witam, mogę prosić o parę informacji na e-mail? Proszę o odpowiedź na ma7y@wp.pl, tam zapytam. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Fryzjer
 Opinia
@Biurowy 01.06.2019 11:54

Właśnie pokazałeś swoje umiejętności i wiedze na temat firmy i etos pracy! U wszystkich dostawców długi brak materiałów i wszystkie zaznaczam wszystkie projekty opóźnione o minimum pół roku ! A Ty piszesz że firma ma się coraz lepiej ! Twój etos pracy jest mniej niż zero idź do piaskownicy może tam się lepiej sprawdzisz i Twój etos pracy wzrośnie! Tak źle jeszcze firmie nie było! Ale nie ma co się dziwić jak firmie u góry pracują ludzie typu biurowy! Daje max dwa lata i będzie po firmie!

Pomocna?
Tak3Nie
Biurowy
 Opinia
@Fryzjer 01.06.2019 17:14

Mi się w firmie powodzi w miarę dobrze. Wynagrodzenia mógłyby być wyższe. Wiadono ze 2 średnie krajowe to uragajaca wypłata ale co zrobić. liczy sie atmosfera i ludzie. Nie widze żeby firma miała jakiekolwiek długi. To ze jakis janusz biznesu tak twierdzi to nic dla mnie nie znaczy. Możliwe ze schrzanil robote i jest jakaś blokada w płatnosci....jak zwykle. Firma od dawna trzyma sie na umysłowych. To my kombinujemy dzien i noc jak ten wózek pchać dalej. Efekty są bardzo dobre i od załamania swojego czasu firma wyszła na szeroką prostą.

Pomocna?
Tak1Nie4
ja
 Opinia
@Fryzjer 01.06.2019 17:14

i @Biurowy Uwielbiam jak wy chłopy filozofujecie zamiast działać. Ach te wasze rozkminki życiowe.

Pomocna?
Tak1Nie1
Zdegustowany
 Opinia
@Biurowy 02.06.2019 11:12

Dwie średnie krajowe? To czym Ty zarządzasz? Ekspresem do kawy i menu w bufecie u Joli? Przepraszam, najważniejsze że rodzinne tradycje podtrzymane:)

Pomocna?
Tak7Nie
może nowy ??
 Opinia

Hej. jak atmosfera na malarni ?? kierownicy i mistrzowie ... możecie coś o nich powiedzieć ???

Pomocna?
Tak1Nie
Nick
 Opinia

Mam pytanie. Czy warto iść na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko ustawiacz? Jakie zarobki proponują?

Pomocna?
TakNie
ja
Nazwa działu: Serwis
 Opinia

czy ktos wie czy sa umowy niemieckie na serwisie na dortmund i warto isc na serwis

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@ja 03.02.2019 12:26

nick "ja" jest tutaj opatentowany. wymyśl sobie swój

Pomocna?
Tak3Nie
z
 Opinia
@ja 03.02.2019 12:26

A jak z nadgodzinami na serwisie? Dalej zmuszają do pokazywania że ich nie ma?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byly
 Opinia
@ja 03.02.2019 12:26

Nie warto 1800e i sam się nakarm opierz i mieszkanie oplac i siedzisz tam do usranej....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Biurowy
 Opinia
@Byly 03.02.2019 22:57

Za tyle to ja w Polsce nie chce robic. Idioci tylko za tyle robia

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Związkowiec
 Opinia
@Byly 03.02.2019 22:57

Ja słyszałem, że proponowali 2100-2200 EUR, co patrząc na rynek odzwierciedla poziom płac. Jeżeli chodzi o jedzeni, pranie i mieszkanie to zapewne założenia są takie jak zatrudnienie w PL, a w PL nikt nikomu nie płaci za to, bo w końcu jeżeli zatrudniasz się w Niemczech to żyjesz w Niemczech. Ciekawe czy przy masowej emigracji Polaków do Niemiec, UK, czy w inne miejsca ludzie również oczekiwali, że ktoś im zapłaci coś ponad wynagrodzenie za pracę...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zdegustowanazachowaniem
 Opinia
@Biurowy 04.02.2019 07:34

Panie " Biurowy " to co Pan wyprawia na tym forum to przechodzi już wszelkie granice przyzwoitości . Obrażanie i poniżanie innych a także szczucie innych przeciwko sobie to tak jak już Panu kiedyś napisałam działanie na szkodę firmy . Następna sprawa to zajmowanie się sprawami które nie są zapewne w Pana zakresie obowiązków ( przeglądanie internetu a tym bardziej tego forum w czasie pracy ). Pana sprawę będę zmuszona przekazać do Zarządu firmy. Tu nikt nie jest anonimowy .

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos ktosia
 Opinia
@zdegustowanazachowaniem 04.02.2019 12:40

Może ktos potwierdzić czy to prawda ze oferują od 2200 Euro na rękę plus mieszkanie służbowe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były
 Opinia
@Związkowiec 04.02.2019 10:33

Tak 2100-2200 e ale z premia a wiadomo jak jest w pesie z premia. Tak możesz mieszkać w służbowym sam bo z rodziną to już wiadomo że musisz sam wynająć i opłacic od 700 do 1000 e więc już tak średnio zostaje. A gdzie reszta, jedzenie ubrać się, szkoła dla dzieci itd. A paliwo no i wiadomo inne auto bo na polskich nie możesz za bardzo jak jesteś zameldowany. No i od cholery ciapuchow kto by chciał mieszkac z takimi. Kto tam mieszka to widzi co się dzieje. A i najważniejsze jak jesteś tam bez rodziny to chciałbyś oczywiście zjechać do domy do Polski to tylko we własnym zakresie za swoje siano i jak dostaniesz urlop a wierz mi ponownie W i W- czyli kierownik i dyrektor to tacy ludzie ze nie dadzą Ci urlopu. Tylko żeby oni mieli dobrze i im się zgadzało na koncie. No i kwestia firm zewnętrznych, nie dość że słabo z ich wiedzą to jeszcze musisz ich uczyć a za chwilę Cię wygryza. No i kwestia ich wynagrodzenia szkoda gadać już nie będę podawał ich stawki bo aż się wku.....am jak sobie przypomnę.

Pomocna?
Tak2Nie
Piotr
 Opinia
@zdegustowanazachowaniem 04.02.2019 12:40

Jestem ciekawy czy cały czas to ten sam gość Biorę się za sprawdzanie IP.Znajdę go prędzej czy później. Pozdro dla wszystkich normalnych.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ll
 Opinia
@zdegustowanazachowaniem 04.02.2019 12:40

To porównaj sobie swoje zarobki 2100 - 2200 EUR do Kierowników którzy mają 4500 - 5500 EUR.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tt
 Opinia
@ll 05.02.2019 17:13

gdzie tyle placa do reki 5500 eur ?w pesie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
j
 Opinia
@ll 05.02.2019 17:13

ktos cos wie o serwisie ma byc w niemczech czy jednak zrezygnuja

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zdegustowanazachowaniem
 Opinia
@ll 05.02.2019 17:13

Czytaj ze zrozumieniem to nie moje zarobki.przeczytaj całą korespondencję a będziesz wiedział w czym rzecz

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kcin
 Opinia
@ll 05.02.2019 17:13

Witam, można prosić o kontakt mail, a propos pracy w DE. Mam parę pytań, mój mail: ma7y@wp.pl

Pomocna?
TakNie
Biurowy
 Opinia
@Byly 03.02.2019 22:57

Przeciez to marne 7tys....kto za tyle robi w Polsce? To ponizej kosztow utrzymania na podstawowym poziomie. To stawka dla niewykwalifikowanych pracownikow?

Pomocna?
Tak2Nie
p5
Nazwa działu: Serwis
 Opinia

co sie dzieje na P5?? bo jakies dziwne wiadomosci kraza

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos ktosia
 Opinia
@p5 06.02.2019 15:59

A coś więcej napiszesz? Cały czas w delegacji na południu Polski siedzę i nic tu nie wiem ci w Bydggoszczy sie dzieje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktos ktosia
 Opinia
@p5 06.02.2019 15:59

A coś więcej napiszesz? Cały czas w delegacji na południu Polski siedzę i nic tu nie wiem ci w Bydggoszczy sie dzieje.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bob
 Opinia
@p5 06.02.2019 15:59

Tez jestem ciekawy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
De
 Opinia
@p5 06.02.2019 15:59

Ja tez chetnie poslucham A moze ktos wie jeszcze o serwisie w niemczech bedzie czy nie

Pomocna?
TakNie
Gogol
 Opinia
@De 12.02.2019 08:29

przecież jest serwis w Niemczech i to w 3 miastach.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
E
 Opinia
@Gogol 12.02.2019 17:19

A warunki niemieckie umowy sa oolacalne?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gogol
 Opinia
@E 12.02.2019 17:48

Podobno 2000 do 2500 euro na rękę, ktos niżej krytykował ale w Polsce znaleźć robotę za chociaż polowe tego bez nadgodzin to cieżko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G
 Opinia
@Gogol 12.02.2019 22:23

A czyli sa juz umowy niemieckie Bo jak na umowach niemieckich juz sa to rodziny mozna sciagac A mieszkania oplacane aamenu czy sluzbowe dodatki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzoana
 Opinia
@G 13.02.2019 00:08

Mieszkania sa ale jakie dodatki ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G
 Opinia
@Dzoana 14.02.2019 19:26

Co znaczy mieszkania sa Dla kazdego pracownika czy jak ti wyglada

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dzoana
 Opinia
@G 14.02.2019 20:32

Tak dla każdego i sekretarkę każdy ma i samochód z szoferem

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Dzoana 15.02.2019 18:53

i frytki do tego

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ziomek
 Opinia
@Dzoana 15.02.2019 18:53

A jak atmosfera w serwisie niemieckim? Podobno ostatnio zwolnili dyrektora a przed nim kilku kluczowych pracowników.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@ja 15.02.2019 21:33

Można w Niemczech robić nadgodziny?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P
 Opinia
@Ziomek 17.02.2019 01:04

Co do atmosfery to najlepiej u zrodla sie dowiedziec od chlopakow co dyrektora fakt nie ma juz tego dyrektora ale czy go zwilnili to nie wiem Niby dostal oferte spoza eu ale czy to prawda

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Texas
 Opinia
@Robol 18.02.2019 18:59

Kolego... właśnie przez takich hak Ty w tej firmie jest jak jest. Zrozum chłopie ze nadgodzinami w życiu nie zarobisz i na dłuższa metę działasz na własna szkodę. Przemysł to dogłębnie zaczerp jakaś Prawnicza radę i nie pisz już takich farmazonów.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Robol 18.02.2019 18:59

jak chcesz kombinować to rób to z głową. na razie to robisz bez żadnego pomyślunku

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Serwisant
 Opinia
@P 19.02.2019 17:46

Czy to prawda ze nowym dyrektorem ma byc kobieta?moze ktos to potwierdzić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Serwisant 23.02.2019 18:26

no oby tak było

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Paweł
 Opinia
@ja 24.02.2019 09:57

Kobieta Rakieta będziemy produkować statki kosmiczne :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Serwisant
 Opinia
@ja 24.02.2019 09:57

Dlaczego oby? Jakieś opinie? Warto iść na Niemcy czy lepiej poczekac aż sie wyjaśni ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Paweł 24.02.2019 11:33

żebyś się kiedyś nie zdziwił jak kobiety przejmą władzę nad światem

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
on
 Opinia
@Serwisant 24.02.2019 12:03

a skad ma przyjsc obca czy z pesa a umowy niemecke juz podisane czy nnadal na polskich?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Serwisant 24.02.2019 12:03

bo dobrze jak jest równowaga w przyrodzie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kudi
 Opinia
@on 24.02.2019 17:10

A co Cie tak te umowy interesują? co to zmienia? Podobno teraz z dieta macie to samo co na niemieckich umowach? A pani dyrektor juz jest w Niemczech.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Kudi 24.02.2019 21:57

no jak co zmienia jestes na prawie niemieckim np emerytury a p dyrektor jaka jest bo niby jest z silnikow

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezdecydowany
 Opinia
@ja 24.02.2019 22:35

Jak po tych zmianach? Warto iść na serwis? Zastanawiam sie nad tym

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Niezdecydowany 02.03.2019 02:48

Czy przed zmianami czy po zmianach zawsze warto spróbować i przekonać się na własnej skórze czy nam pasuje. Idealna praca i tak nie istnieje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jaa
 Opinia
@Niezdecydowany 02.03.2019 02:48

A na czym polegaly zmiany?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Jaa 02.03.2019 15:01

Zmiany polegały na tym, żeby niektóre osobniki zaczęły się interesować tym wątkiem jako tematem który ich nie dotyczy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Interesujący
Nazwa działu: Serwis
 Opinia
@ja 02.03.2019 19:00

A proszę napisać jakie są aktualnie stawki na p5 dla nowych osób po tych zmianach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Interesujący 18.03.2019 13:41

Z takim pytaniem to trzeba się udać bezpośrednio do kadr.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SerwisBełt
Nazwa działu: Serwis
 Opinia
@Serwisant 23.02.2019 18:26

To pewnie Kopernik. Bo kopernik była Kobietą.

Pomocna?
TakNie
kcin
 Opinia
@Dzoana 14.02.2019 19:26

Witam, można prosić o kontakt mail? Jak dobrze zrozumiałem pracujesz w Pesie w DE, mam parę pytań, jeśli można, jestem zainteresowany ofertą Pesy. ma7y@wp.pl Proszę o maila. Tam zapytam.

Pomocna?
TakNie
kcin
 Opinia
@kcin 30.05.2019 20:37

Albo ktoś inny kto pracuje w DE, może mógłby mi parę wątpliwości rozwiać. (usunięte przez administratora) Z góry dzięki

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie4
Szejk naftowy
 Opinia

Rysio opisz jak można tę kasę wyciągnąć z tych „rachónków”, bo może inni też by chcieli dorobić!

Pomocna?
TakNie
Witek
 Opinia

Nie można pracować z Ukraińcami- będzie pracować z Indianami.Ukraińcy rozumieją, że mówią, bielą, a ty nie lubisz.Pracuj z czarnymi, ucz się angielskiego.Upewnij się, że nie będziesz z nimi pracować.Jesteś leniwy,Płacz biegnie do mistrzów brygadzistów.Wstyd.Przez 164 godziny masz więcej niż 250 dla ukraińskiego.I wydajność 1 do 3.Idź do Niemiec, do Anglii.Albo nie bierz? :)

Pomocna?
TakNie6
byly
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

ludzie płacą wam 1/2 stawki ukrainca

Pomocna?
Tak15Nie1
Biurowy
 Opinia
@byly 24.05.2019 22:11

Z posiadanych przeze mnie informacji wiem ze ukraincy są wysoko oceniani. Goruja pracowitościa i jakością pracy. Do tego chetni sa do nadgodzin. Kierownicy zakladow bardzo ich chwala. Moze w tym lezy przyczyna?

Pomocna?
Tak4Nie15
Ciebiejej
 Opinia
@Biurowy 25.05.2019 16:31

(usunięte przez administratora),dobrze wiadomo że są tu po złotówki i do nabijania kasy pośrednikom i jeszcze drugim pośrednikom..... naszym się zabrania pracy w nadgodzinach a ruskich wręcz prosi żeby byli obecni,a odpowiedzialność za wykonaną pracę spada na polaka.

Pomocna?
Tak15Nie1
N
 Opinia
@Biurowy 25.05.2019 16:31

Popracuj z nimi to się przekonasz jaka jest prawda zamiast opowiadać głupoty.

Pomocna?
Tak11Nie
Biurowy
 Opinia
@Ciebiejej 25.05.2019 18:33

Jak widze ze jest mokro za oknem to nie mowie ze slonce swieci..... jak mi wszyscy mowia ze ukrainiec lepiej duzo lepiej pracuje i jest solidniejszy to mowie jak jest. Wielu kierownikow woli dac wyzsza stawke ukraincowi bo polacy ich zdaniem zrobili sie roszczeniowi a efektow z pracy nie widac. Ukrainiec dobrze zarabia bo ma efekty. Ja wierze w to co mowia kierownicy.

Pomocna?
Tak3Nie15
Obcy
 Opinia
@Biurowy 25.05.2019 18:53

Biurowy ty lepiej zajmij się swoimi papierkami zamiast p... głupoty i słuchać plotek. Pracowałem z ukraińcami i powiem tyle system pracy komunistyczny , może 1/4 z nich nadaje się do prac z pomyślunkiem reszta to gniotsja niejamiotsja je.b.u.t twoja m.a.ć. Na każdym kroku trzeba uważać żeby sobie i innym krzywdy nie zrobili . Bhp co to takiego? Kaski rękawice ochronniki słuchu a po co i z jednym się z tobą zgodze bez problemu zostają na nadgodzinach bo przyjechali zarobić ale efektywność pracy mizerna.

Pomocna?
Tak10Nie1
Biurowy
 Opinia
@byly 24.05.2019 22:11

To dobrze że tyle mają i przychodzą na nadgodziny, za to wy możecie się opi.....lać i wam za to płacą.

Pomocna?
TakNie10
Biurowy
 Opinia
@Obcy 25.05.2019 19:33

Jest taka opinia ze jeden ukrainiec robi za 2 lub 3 polakow. I nie jest to odosobniona opinia wśród kadry zarzadzajacej. A ja z wiadomego powodu do kadry zarzadzajacej mam wieksze zaufanie niz do kogos z dolu. Wiec nie wymyślaj. Do polski przyjechali najlepsi ukraincy. I pracują. A polak jest teraz jedynie roszczeniowy bo uwaza ze mu się należy jak 500+ na bahora.

Pomocna?
Tak3Nie16
ja
 Opinia
@byly 24.05.2019 22:11

do wszystkich: Mamy takie czasy, że przemieszczanie po świecie jest proste. W związku z czym trzeba się w końcu nauczyć pracować w międzynarodowym środowisku m.in. mieć na względzie inną kulturę bycia i życia od naszej. Południowcy (np. Włosi, Grecy...) mają to do siebie, że 10 min pracują a 50 min odpoczywają. Także przypominać naszym siostrom i braciom o zasadach panujących w firmie.

Pomocna?
Tak2Nie
Biurowy
 Opinia
@ja 25.05.2019 21:44

Chyba mowisz o Polakach......

Pomocna?
TakNie5
Biurowy
 Opinia

Daj spokój taka prawda.

Pomocna?
TakNie2
N
 Opinia
@Biurowy 25.05.2019 21:12

Ortografią się kłania. Bachor pisze się przez ch a nie jak napisałeś h. Nie pouczaj innych aby samym nie być pouczonym. Znasz to?.

Pomocna?
Tak5Nie
polak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@byly 24.05.2019 22:11

To są skutki probanderowskiego rządu za 20 lat to bedzie ukraina a polacy beda tania sila robocza drugiej kategorii

Pomocna?
Tak8Nie
ja
 Opinia
@polak 26.05.2019 10:36

Od powstania człowieka do dzisiejszych czasów mamy "wędrówki ludów". To tak a propo twoich zapędów w niewłaściwym kierunku. Jak będziesz się pochylał nad "polskim rosołem" to wiedz, że włoszczyzna pływająca w zupie przywędrowała od Włochów.

Pomocna?
TakNie3
cba
 Opinia
@byly 24.05.2019 22:11

Zdradzę małą tajemnicę. Rzecz w tym, że kiedy jeździłem do polskiego zakładu Pesa, porozumiałem się z kierownictwem firmy, że w Kijowie otworzą oni swój zakład – początkowo węzłowy, choć w planach jest uruchomienie pełnego cyklu produkcji”, – zaznaczył burmistrz Kijowa

Pomocna?
Tak2Nie
opozycja
 Opinia
@Biurowy 25.05.2019 18:53

Pokazali Ci na szkoleniu BHP film jak jeden z tych ,,fachowców,, prawie sam sobie odciął bark...,,fACOWCY,, brrr

Pomocna?
Tak4Nie
slodziaczek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Inżynieria materiałowa plus PESA to wyjdzie w ogóle? Jest tam praca po tym kierunku tam?

Pomocna?
TakNie3
ja
 Opinia
@slodziaczek 24.05.2019 13:07

Innym wychodzi to PESIE też wyjdzie. Zaczyna nam w Polsce zachodem zawiewać. Po ścisłych kierunkach od zawsze była praca. Chociaż humaniści też już nie muszą narzekać.

Pomocna?
TakNie
anonim
Nazwa działu: Serwis
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia

To mało we Włoszech panienek, że aż z Polski musiał ściągać? Zakręciłby się koło jakiejś Włoszki to by mu obiady jeszcze gotowała. W ogóle chłop nie ma jaj do kombinowania.

Pomocna?
TakNie
Go
Nazwa działu: Serwis
 Opinia

Jak to? to Niewiadomek znowu narozrabial? Ktory to juz raz? (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
1
Kamyk
Nazwa działu: Serwis
 Opinia
@Go 22.05.2019 18:19

Przeciez (usunięte przez administratora)prawko zabrali i mial zakaz prowadzenia? Kto mu na to pozwolil zeby po pijaku jezdzic?

Pomocna?
Tak3Nie
anonim
 Opinia
@ja 21.05.2019 16:51

KOLEDZY ,ILE RAZY BYLIŚCIE WE WŁOSZECH W DELEGACJI?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia
@Kamyk 22.05.2019 18:41

a sad wiesz?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia
@Kamyk 22.05.2019 18:41

słuchaj pecie.Jakby mu odebrali to raczej by nie mógł jeździć?

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia
@ja 21.05.2019 16:51

a może komentuj fakty o których masz pojęcie?

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@anonim 23.05.2019 19:19

jak ci życie miłe to lepiej mi nie podskakuj

Pomocna?
Tak1Nie
Obserwator
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@ja 23.05.2019 19:56

Tak przyglądam się od pewnego czasu tym wpisom i nie chyba a raczej napewno wielu z was ma dużo do powoiedzenia o rynku włoskim. Szkoda, że jak kolega anonim zaznaczył większość z was albo tam nie byla albo poprsotu zrobiła sobie wycieczkę za pozwoleniem brygadzisty bo jak inaczej w tak egzotyczne kraje się wybrać przecież nie za swoje !!! O koledze X też macie dużo do powiedzenia jak i o reszcie rynku IT Hmm gdyby tam nikt nic nie robil to po co serwis przecież od początku projektu zapewne wszyscy kradli, pili i żyli ponad stan. Zastanów sie kolego zanim coś napiszesz bo rekomendacji to Ty nie wystawiasz temu zakładowi a sam pewnie gryziesz się z myślami że matka Pesa co tylko przelewa 10 tyle ile dostajesz ale żeby się zwolnić i zatrudnić gdzie indziej to chyba właśnie to JA Ci nie pozwala. Jedź przekonaj się a jak Ci nie pasuje chłopaku to podziękuj ilu takich jak Ty wciąż narzeka a nic nie robi !!! Plotkami dobrze żyć jeszcze lepiej je rozpowszechniać. Uwierz nie takie rzeczy w tym zakładzie się działy żeby o tym opowiadać mam portalu gdzie ktoś chce się dowiedzieć czy warto w tym zakładzie zacząć karierę a przez takich mało intelektualnych jak ty raczej nikt zatrudnić by się nie chciał. Nudne to już czytanie o tym jak ktoś musi za przeproszeniem lizać (usunięte przez administratora) lub kablować bo coś mu wyszło. Stwierdzam, że większość z was jest raczej jeszcze chłopcami, którzy żyją czyimś życiem bo zazdroszczą innym. Jak to się mówiło za starych czasów nic z delegacji nie wychodzi tutaj raczej mamy sprzeczność topienie kogoś a sami nie opowiecie jak ten zakład na sztos zrobiliście ! Więc drogi kolego twoim Ja raczej nikogo nie przestraszys a odgrażanie się to lekka słabość nie uważasz. Podpisz się nazwiskiem to może ktoś zaryzykuje konfrontacji ale wątpię żeby ktoś chcial sobie tylko zmęczyć dłonie Tobą. Jeśli tyle wiesz o rynku włoskim a boisz się tego powiedzieć w twarz to nie podszywaj się pod JA bo to tylko kolejny zaśmiecony post na temat tego zakładu. Raczej nie dorosłeś !!!

Pomocna?
Tak1Nie1
Kamyk
Nazwa działu: Serwis
 Opinia
@anonim 23.05.2019 19:14

Wrozka z tarota powiedziala

Pomocna?
TakNie
ja
 Opinia
@Obserwator 24.05.2019 00:01

Ale żeś dostał słowotoku. To nie są 2-letnie dzieci, żeby nie wiedziały jak się zachować i potrzebowały niani do pilnowania, tylko stare chłopy. A ten Morgan albo też jest figo-fago albo go kierowanie ludźmi przerasta. I nikt nikomu nic nie musi lizać : ma być zrobiona robota na czas w atmosferze współpracy i wzajemnego szacunku (nikt nikomu nie karze lubić wszystkich osób z którymi się pracuje). A po pracy zdroworozsądkowo korzystać z pobytu .

Pomocna?
TakNie
Abx
Nazwa działu: Serwis
 Opinia
@Obserwator 24.05.2019 00:01

To nie zasmiecanie postami tylko prawda koli ciebie w oczy. Niech młodzi potencjalni przyszli pracownicy wiedza co ich czeka. Dostanie sie taki do pesy i trafi np na rynek wloski pod rzady Mrgana gdzie wszystko opiera sie na klamstwie i panuje chora atmofera. Nie daj borze trafi jako pasazer do samochodu kierowanego przez X a ten przez przypadek go zabije bo jest zdolny do wszystkiego. I co wtedy? Komu sie oberwie. Dobrze ze sa takie miejsca do dzielenia sie opinia. Jednego nie ma juz wsrod nas zjadla go depresja i niezdrowa atmofera we wloszech. To delikatna sprawa o ktorej kapitan chcialby pewnie zapomniec albo udaje ze sie nic nie stalo.

Pomocna?
Tak3Nie
Rysio
 Opinia

Nowi ludzie w zarządzie powinni się przyjżeć rynkowi Włoskiemu ,a Pan z Brodą tzw Morgan nie powinien tuszować mandatów z lewych kilometrówek i wycieczek po Włoszech Piotra N oczywiście jeździ pod wpływem alkoholu co niesie za sobą konsekfęcje których on nie ponosi rozbija wielokrotnie samochody i nadal może prowadzić nie dostał zakazu i nadal nie poniósł konsekwencji ,ja bym już go zwolnił z paragrafu z picie w pracy jak inni zostali zwolnieni nie powinno to być tuszowane i koloryzowane przez Morgana

Pomocna?
Tak17Nie3
Antyfaszysta
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Rysio 13.05.2019 23:17

Rysiek chyba nie lubi Pana X, myślał że zmieni wysokość czcionki i będzie nową osobą :) Ryśku pamiętaj, że jesteś współwinny, bo z tego co piszesz to wiedziałeś o sytuacji, a nic nie zrobiłeś aby jej zapobiec!

Pomocna?
Tak3Nie2
ja
 Opinia
@Rysio 13.05.2019 23:17

Wycieczki po Włoszech są wręcz wskazane, ale po godzinach pracy i za swoją kasę. Może w końcu co niektórzy się ukulturowią. Jak chłop się zerwie ze smyczy mamusi to potem odwala.