Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 4424 ocen.

Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding
5 4424 6 1

Opinie o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding

Neko

Wiadomo ile średnio się czeka z odpowiedzią od firmy na wyslane cv?

ja
@Neko 14.10.2018 16:56

Nie czekamy na zbawienie tylko działamy. W dzisiejszych czasach trzeba samemu wyjść z inicjatywą do pracodawcy, czyli zadzwonić do Rekrutacji i się zapytać czy CV dotarło. Będziesz miał tę przewagę nad innymi, że pokarzesz swoją motywację i Cię zapamiętają, bo mało kto tak robi.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 18:01

Hahaha po znajomości a nie z inicjatywą, nie czaruj gościa kusicielu

ja
@Uyuuu 14.10.2018 18:40

W dzisiejszych czasach żadnego pracodawcy nie stać na zatrudnianie po znajomościach. (Sam załóż firmę i przekonaj się ile trzeba zapłacić zusów, srusów i innych pierdół i ile ci z tego wszystkiego zostanie na życie) Jak ktoś mówi w ten sposób to tak tłumaczy swoje niepowodzenia w szukaniu pracy, bo nie potrafi pogodzić się z porażką i przyznać, że pracę dostał lepszy kandydat.

ja

Przeanalizuj wszystkie sprawozdania finansowe jakie zostały wykrzaczone to będziesz wiedział.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 19:48

Przeczysz sama sobie

ja
@Uyuuu 14.10.2018 20:08

Kończ waść, wstydu sobie oszczędź. Typowe: nie znam się to się wypowiem.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 20:14

Zabolało?

ja
@Uyuuu 14.10.2018 20:32

To było do mnie czy obok mnie ?

Uyuuu
@ja 14.10.2018 20:33

A jak myślisz? O przepraszam z tym myśleniem się zapędziłem

ja
@Uyuuu 14.10.2018 20:48

Zanim dalej będziesz kontynuował ze mną pyskówkę, najpierw skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż jedno niewłaściwe słowo może zagrażać twojemu życiu lub zdrowiu.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 21:00

Nie strasz bo się zesrasz

Związkowiec
@ja 14.10.2018 19:08

Właśnie w dzisiejszych czasach pracodawcy nie stać na zatrudnienie byle kogo! Jeżeli ma kogoś poleconego to może być dla pracodawcy jedynie korzyść! Oczywiście nie mówimy tu o „Misiewiczach” tylko o specjalistach!

Nie z PESY
@Związkowiec 15.10.2018 21:12

Z ciekawości zajrzałem, ale na ten temat coś wiem, więc się wypowiem. Byłem kiedyś na targach pracy, gdzie Wasza firma także się pokazywała. Jestem mgr inż. znającym języki, doświadczenie mam w kilku firmach, w tym jednej międzynarodowej, a na Waszym stoisku jakaś wytapetowana niunia (z IQ +/- 75, sądząc po jej poziomie wypowiedzi) powiedziała mi, że takich ludzi jak ja w PESIE kompletnie nie potrzeba. To było jakieś 2 lata temu. No to ja się nie dziwię, że ta firma dość szybko się stoczyła. Bez dofinansowania od państwa PESA byłaby na śmietniku historii. Tyle w temacie zatrudniania u Was, phi.

XXL
@Neko 14.10.2018 16:56

Teraz tylko pośrednik, kasę na pracowniku robi zamawiający i pośrednik na nich robi najemnik i gra.Zastanawia mnie po co jest urząd pracy......

zbyszek

aktualnie każdemu proponują 14zł/h BRUTTO zrezygnowałem (P1)

ja
@zbyszek 14.10.2018 12:38

Jaki chciałeś osiągnąć cel swoim wpisem ?

Uyuuu
@ja 14.10.2018 17:51

Przeczytaj to co napisałeś wyżej może zrozumiesz ale wątpię

ja
@Uyuuu 14.10.2018 19:34

Wróżką nie jestem żebym wiedziała jaki miał cel ten wpis @ zbyszka. No chyba że ty mi wyjaśnisz skoro zgłosiłeś się na ochotnika żeby zostać jego adwokatem.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 19:45

Ty to do starego się zwracaj a nie do Pana ADWOKATA

Uyuuu

Swędzi cię? Lampy już zapalili

ja
@Uyuuu 14.10.2018 20:30

Grzybicy nie mam więc nie swędzi.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 20:34

Tego nie wiem i nie chcę się dowiedzieć ale wiem że w mojej rodzinie nie ma żadnej wrednej baby

ja
@Uyuuu 14.10.2018 20:46

Przecież nie mogę być piękna, inteligentna i miła jednocześnie.

Uyuuu
@ja 14.10.2018 21:02

Natury nie oszukasz

ja
@Uyuuu 14.10.2018 21:07

Z tym się zgadzam

123456789

Ch. ...wa....m w du...pe jestescie leseramii tyle nierozumiem czemu ten dziwny twor nazywajacy sie Pesa istnieje Takich nierobow to juz dawno niebylo w tej Bydgoszczy . Zlikwidowactych zlodzie.iii co wlasna firme okradaja i tyle .... Jeba.. .was nygusy .wyjazd do urzedu pracy nikt was niechce tutaj

Uyuuu
@123456789 14.10.2018 15:46

Ale o co ci chodzi? Alko jeszcze po sobocie nie wyparowało? Ta firma ma jakieś 160 lat

ja
@123456789 14.10.2018 15:46

Niby klasyk mawiał: "Jak coś cię w. ku. rw. ia. to mów, że cię w. ku. rw. ia a nie, że złowrogo szumią wierzby czy duch twój na rozżarzone węgle (usunięte przez administratora) usiadł."; ale z tymi złodziejami to grubo przesadziłeś. Każdy wycenia swoją pracę i czasem ta wycena jest zgodna z tym co oferuje pracodawca a czasem nie. Z drugiej strony, osobom które się nie podobają kwoty jakie dostają same powinny wyjść z inicjatywą co ulepszyć/gdzie ciąć koszty na swoim stanowisku pracy/firmie aby pracodawca dzięki wprowadzonym pomysłom pracowników mógł więcej zarobić i tym samym oni sami zarabiali by więcej. W innych firmach produkcyjnych robi się tak, że każdy pracownik ma prawo złożyć na papierze swój pomysł a komisja wybiera te które zostaną wcielone w życie. Pracownicy wygranych inicjatyw dostają w nagrodę dodatek do wynagrodzenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Biurowy

Moze maja lepsze kwalifikacje. Inwestuje sie w przyszlosc a nie w przeszlosc. A przyszlosc to mlodzi dobrze wyksztalceni i pracowici. Maja woecej bo trzeba ich zachecic do pracy w polsce a nie do wyjazdu za granice. Wy juz nie wyjedziecie wiec po co wam tyle placic? Nie ma ryzyka przecież. A po drugie juz wielu nowych rzeczy sie nie nauczycie a swiat idzie do przodu. Potrzeba swiezej krwi chlonnej nowe wiedzy i zaawansowanej technologii. Spojrz prawdzie w oczy. Jak sam byles mlody tez miales wiecej niz stary wiec teraz tego nie krytykuj. Zapomnial wól jak cieleciem był. ...

Papa
@Biurowy 30.09.2018 11:23

Nowoczesne technologie w pesie :D kon by się uśmiał. Świat idzie do przodu a pesa stanęła w latach 90. Pracuje od jakiegoś czasu w innej firmie i widać jaki jest przeskok w materiałach i wykonaniu. No ale nowoczesne materiały sa drogie a z tego co wiem macie problemy z płynnością finansowa i nie dostajecie już na kreskę tak jak kiedyś :) Niech pesa trzyma na stołkach idiotów, którzy poza tym przybytkiem niczego innego nie widzieli to nadal będzie 100 lat za murzynami.

XXL
@Biurowy 30.09.2018 11:23

Młodzi i pracowitość to dwa gryzące się słowa

Skladak
@Biurowy 30.09.2018 11:23

Przestań gadać Głupoty. Wykształcenie? Może Ci u góry je mają i nic poza tym. 0 pojęcia o wykonywanej przez siebie pracy. Ci co mają najmniej to najwięcej wymagają od nich bo dużo potrafią. Wyzysk...

Biurowy
@Skladak 30.09.2018 17:12

5500 brutto to nie jest wyzysk. To jest znacznie powyzej sredniej krajowej. Za takie pieniądze w Bydgoszczy mozna bardzo dobrze zyc. Biorac pod uwage ze w Bydgoszczy jest tanio. Nie macie ja co narzekac. To sa naprawde dobre stawki i pieniądze. Mysle ze Pesa placi powyzej rynku i noc lepszrgo w Bydgoszczy i okolicach nie znajdziecie. Newag placi minimalna krajowa. Caly nowu sącz robi zainimum wiec w Pesie macie raj na ziemi i noe gadajcie głupot ze to jest wyzysk.

stop
@Biurowy 30.09.2018 20:45

co to za pierdoly!!! 5500 brutto! ilu? kto? aaaa mistrowie kierownicy!!!

piotrek
@XXL 30.09.2018 14:07

A w ilu firmach pracowaleś kolego że wyciagasz takie wnioski? Proszę pochwal się.

piotrek
@Biurowy 30.09.2018 20:45

Generlnie spoko ale jedna uwaga - w Bydgoszczy nie jest tanio, w BYdgoszczy jest jak wszędzie w Polsce. Ba, na tle mozliwości pracy, poziomu infrastruktury rekreacyjno-kulturalnej, poziomu szkolnictwa wyższego to w porownaniu do takiego Poznania/Wroclawia to tu jest drogo.

XXL
@piotrek 01.10.2018 15:29

Były dwie w mojej karierze ZNTK Bydgoszcz i Pesa Bydgoszcz w każdej po kilka tysięcy pracowników.... :)

Pracownik..
@XXL 30.09.2018 14:07

Młody to teraz jest po gimnazjum i zaocznej szkole i szpanuje ze ma np srednie wykszt.lub wysze itp.i by chcial zarabiac jak stary doswiadczony pracownik ale jak mu sie powie by podał młotek do lewej ręki to drapie sie po glowie i mysli do fajrantu!I tak brygadzisci i kierownicy szanuja mlodych i daja im po okresie probnym stawke co staremu doswiadczonemu pracownikowi stawke!!!!I za chwile firma zostanie z mlodymi bo staremu cierpliwosc sie skonczy!

Związkowiec
@Pracownik.. 02.10.2018 18:43

Stary to pamięta tylko stare dobę czasy gdy PLN wpadały same bez wysiłku! Czasy się zmieniły i żeby zarobić trzeba się napracować!

piotrek
@XXL 02.10.2018 16:50

To pracujesz praktycznie w jednej firmie całe życie w prowincjonalnej Bydgoszczy i wydajesz sądy ogólne. Skąd TY wiesz jak życie wygląda jak twoje zawodowe horyzonty nie wystają ponad Fordon nawet? Ale co do jednego się zgodzę, takie pojmowanie świata może wynikać z jednej rzeczy: młodzi i ambitni ludzie którzy chcą się uczyć nie idą do pracy za takie stawki jak się tutaj opisuje.

Kulfon
@Biurowy 30.09.2018 20:45

5500 dostali młodzi ci niby ambitni.... zapytaj takich co to jest imak, jednostka hamujaca.... Gdzie jest szafa pneumatyczna co to jest tablica dako jakie ciśnienia mają być w układzie hamowania... młodzi tylko smartfony i gierki zero nic oderwani od zeczywistosci tylko fotki na fb przy maszynach wielcy (usunięte przez administratora)mechanicy elktrycy operatorzy instagramu

XXI
@piotrek 04.10.2018 14:59

Miasto w pierwszej dziesiątce w Pl pod względem wielkości i liczby mieszkańców nazywasz prowincją ale ty musisz być ŚWIATOWY... Pewnie urodziłeś się w 10cio milionowym centrum Pl w tORUNIU

piotrek
@XXI 05.10.2018 01:26

A które miejsce pod względem średniej płacy i odsetku bezrobotnych? Urodziłem się w Bydgoszczy i dlatego doskonale zdaje sobie sprawę jak bardzo jest prowincjonalna. Ale nie jesteś w stanie tego dostrzec skoro całe życie w niej pracujesz i nigdy nie wystawiłeś nosa poza powiat.

piotrek
@Kulfon 05.10.2018 00:12

5500 to dużo czy mało twpoim zdaniem?

XXL
@piotrek 05.10.2018 08:46

Poszukaj sobie w Google,nie jest źle mówię o Bydgoszczy a nie o województwie.Pozdrawiam

piotrek
@XXL 05.10.2018 09:42

No poszukałem i jest tragicznie. Mówisz, że Bydg jest w pierwszej dziesiątce pod względem wielkości, a pod względem zarobków do tej dziesiątki jej sporo brakuje, co tylko pokazuje, że potencjał jest niewykorzystany a biznesowo to tam el dorado nie ma. Brak jednej bezpośredniej autostrady i całej obwodnicy pokazuje też jak ważny jest to węzeł na mapie kraju. Ale do meritum. Pracowałem w paru miejscach w paru miastach. Z ludźmi mlodszymi i starszymi od siebie . I nie pokusiłbym sie w zyciu o ogolnikowe podsumowanie ze jedni są leniwi a drudzy pracowici. Znam wielu ludzi przed 30 którzy zarabiają ok 15 tyś bruto i bynajmniej swoich pensji w chipsach nie znaleźli, tylko na nią zapracowali. Takie sądy wydają osoby które mało w życiu widzialy i mało wiedzą. Tak to już jest że wraz z doświadczeniem przychodzi więcej wątpliwości i pokory co do górnolotnych sądów, a osoby ograniczone światopoglądowo już takich oporów nie mają.

XXL
@piotrek 05.10.2018 11:29

Kłamiesz w Bydgoszczy jest spoko! Biznes pcha się właśnie do tego miasta a ty masz chyba jakieś kompleksy,co do autostrady to zerknij na mapę Polski czy to by miało sens? S5 już niedługo będzie (poczytaj czym się różnią szerokością pasa i opłatami)i nie martw się to że pracuje w jednej firmie to nie znaczy że nie znam świata i zerknij na swoją osobę bo to tobie wydaje się że rozum zjadłeś.

piotrek
@XXL 05.10.2018 12:15

Jaki biznes tam się pcha? No szukam i naprawdę nie widzę. Prowadzę profil na Linkedinie i o ile miesięcznie dostaje kilka ofert z warszawy, Krakowa czy Wrocławia, kilka rocznie z Katowic, Szczecina, to z Bydgoszczy ten wynik na rok to 1. Wyprowadź mnie z błędu jakie to biznesy przeoczyłem. Autostrada do "liczącego się miasta z pierwszej dziesiątki" nie ma sensu? To ten biznes może i pcha się drzwiami i oknami ale potem stoi w korku i dlatego go nie widzę. NIesety ale każdy inny liczący sie gracz, taką autostradę ma, nawet umierająca Łodź. Ba, autostrade ma nawet Toruń, tylko nie stolica wojewdztwa z pierwszej dziesiątki. To, że ktoś przepracował cale zycie w jednej firmie nie musi świadczyć o wąskich horyzontach to oczywista oczywistość. Ale czytając twoje farmazony na temat "młodych leniwych" to niestety odniosłem wrażenie żę w twoim indywidualnym przypadku jednak ten fakt zaważył na sposobie postrzegania świata.

XXL
@piotrek 05.10.2018 12:26

Wydaje mi się że z twoją pisownią jest coś nie tak no ale linkedin ...mam swoją opinię o tobie i nie dziwi mnie brak ofert dla twojej osoby ponieważ firmy bydgoskie się cenią.

piotrek
@XXL 05.10.2018 12:51

I znów zamiast konkretów wycieczki osobiste, naprawdę niskie zagrania. Które to bydgoskie firmy tak się cenią?:) i Zaznacz od razu ile płacą za dane stanowiska to porównam od razu z ofertami z innych miast na stanowiska analogiczne. PS Patrzę na Pracuj.pl i widzę, ze to jednak nie problem mojej osoby (raczej) bo tam ofertami pracy na stanowiska specjalistyczne Bydgoszcz też nie bryluje. No ale jest fajnie, trochę lepiej jak w Żninie czy Wąchocku.

XXL
@piotrek 05.10.2018 13:42

Podbijaj sobie ego dalej

piotrek
@XXL 05.10.2018 16:07

I co jednak biznes nie wali drzwiami i oknami?:D Żadnych konkretów poza frazesami?

XXL
@piotrek 05.10.2018 17:37

Ja mam tobie udowodnić ile i jakie firmy są i wchodzą do Bydgoszczy? Chłopaku ogarnij swoją głowę wyjedź do (jak pisałeś wcześniej ),,warszawy''

XXL
@XXL 05.10.2018 18:37

I poszukaj dziury bo zfrustrowany jesteś wyładowałbyś się to by ci zeszło troszkę

XXL
@XXL 05.10.2018 18:41

I podobają mi się twoje lajki wszędzie jeden hahaha do kafejki idź będą dwa hahaha

ja
@XXL 05.10.2018 18:44

Skoro jesteś taki zazdrosny to Tobie też dam lajka. Nie dziękuj.

XXL
@ja 05.10.2018 18:52

Zazdrosny? Skąd ten wniosek?

ja
@XXL 05.10.2018 19:00

Bo wspominasz o tym, w innym przypadku byś nawet na to nie zwrócił uwagi.

ja
@XXL 05.10.2018 19:00

To ja klikam @piotrkowi w like i innym też i sobie też. Z nudów. Te Wsze wywody na tym forum taką wnoszą wartość do życia tej firmy i innych pracowników że ja (usunięte przez administratora)

XXL
@ja 05.10.2018 19:08

Możesz jaśniej?

XXL
@XXL 05.10.2018 19:21

Jeżeli masz honor to pisz pod jedną nazwą własną panie obyty w świeciu o pardą w świecie

ja
@XXL 05.10.2018 19:21

A możesz wyrazić się jaśniej ?

ja
@XXL 05.10.2018 19:25

wypraszam sobie przypisywać moje zasługi innym. jak już to pani

XXL
@ja 05.10.2018 19:29

pani a jakie zasługi pani?

ja
@XXL 05.10.2018 19:33

aaa zatkało kakao. pedagogiczne zasługi oczywiście. jak zawsze niedoinformowany

XXL
@ja 05.10.2018 19:36

Pozostawie twe wypociny bez komentarza, wiem są wolne dni odpocznij

ja
@XXL 05.10.2018 19:52

Żeby inni mieli wolne ktoś musi pracować. Dzięki, że doceniłeś moje wypociny.

XXL
@ja 05.10.2018 19:56

Ja i piotruś

ja
@XXL 05.10.2018 20:05

co ja i piotruś ?

XXL
@XXL 05.10.2018 20:05

ajpi Piotruś ty wykształcony, pokasuj co nieco z kompa mądralo

Forumowicz

Wiecie co? Ciekawie się się zrobiło na tym forum.. Wcześniej były nudy..

ja

W tej firmie kobiety też tak piszą, bo chłopy jacyś tacy wykastrowani są. Jęczeć na forum zamiast załatwiać swoje sprawy face to face. (usunięte przez administratora) jesteście a nie chłopy

XXL
@ja 06.10.2018 07:51

Bardzo chętnie tylko jak?

ja
@XXL 06.10.2018 09:27

Co Ty masz 5 latek ? Może jeszcze z mamusią przychodź do pracy jak sobie nie radzisz. Przedszkole zrobiliście z tej firmy.

On
@ja 06.10.2018 07:51

Niezła jesteś... Podobasz mi się!!! ????

Kop w zad
@On 06.10.2018 20:10

Gey? To cipek z pęciną jest nie wierzę że nie rozpoznajesz

ja
@Kop w zad 06.10.2018 20:20

oj widze że jest nadal jest problem z zaakceptowaniem prawdy. niestety w tej firmie tylko kobiety mają przysłowiowe jaja. wstyd i hańba panowie.

Kapitan K
@Forumowicz 05.10.2018 23:10

Prawy Sektor żyjecie?! :D

piotrek

Właśnie bylem ciekaw tych przykładów firm które walą do Bdg drzwiami i oknami bo niestety poza Tobą nikt inny ich nie zna. LInkedin, Gowork czy pracuj.pl też nie wypluwają nowych ofert tych nowych biznesów stąd moje zaciekawienie, ale w zamian dostaje zero konkretów i gadkę w stylu "wiem ale nie powiem". Kończąc dyskusję, nie bierz się za pochopne wnioski gdy mało wiesz i mało widziałeś. Jedyne co mozesz orzec to to, że młodzi ludzie przychodzący do PESY są leniwi, a to wcale nie musi być problem tej grupy społecznej ale waszych rekruterów i warunków pracy. Dziękuję.

P.I.S.
@piotrek 08.10.2018 10:25

Oczywiście Kapitanie!!! Oczy bolą od czytania tych bezproduktywnych pseudodyskusji.

Kapitan K
@P.I.S. 08.10.2018 20:41

Co ty, nawet fajnie jest! :D Ja tam lubię bo tu beka zawsze jest! xD

Mlody

A warto jechac na serwis do niemiec ? Jakie warunki? Czy lepiej do wloch

Piotr

Jestem swiezo zatrudniony Moze cos powiecie o kierowniku z serwisu harczuku

Fryzjer
@Piotr 10.10.2018 11:34

Posyp mu białasa to się dowiesz i włóż mu głęboko paluszek to może coś z tego bedzie

ja
@Fryzjer 11.10.2018 11:29

dowcipny jak szczypiorek na wiosnę

Sraka
@Piotr 10.10.2018 11:34

Czy jest wolny etat na lidera hali serwisu ? Podobno jest trzech wspanialych i nie wiem czy jeszcze jednego lidera niepotrzebuja ? PS. Czy browar jest jeszcze szefem?

Kolo
@Fryzjer 11.10.2018 11:29

Pan Ch. to tylko sex, drugs tylko rock&rolla brakuje

tomek1991

witam. na jakie wynagrodzenie mogę liczyć jako monter wod kan ? z góry dziękuję za info

Pracownik P4 H8

Jest zle zarabiają dobrze tylko koledzy brygadzistów i mistrzów gdzie mało pracują bo kolega koledze nic nie powie a reszta pracuje za grosze na innych darmozjadów Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana kadry kierowniczej a zwłaszcza mistrzów brygadzistów liderów

ja
@Pracownik P4 H8 11.10.2018 17:25

Zauważ, że Ty też nie potrafisz im tego powiedzieć. Najpierw wymagajmy od samych siebie a potem od innych. Co do "mało pracują" to punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Gość

Witam, Jaka jest szansa na przedłużenie umowy po okresie próbnym w serwisie? Dziękuję

ja
@Gość 11.10.2018 12:42

Łaski nie robią jak wykonywałeś swoje obowiązki zgodnie z umową.

Stary

Ha ha 27 lat już tu pracuje teraz na Z4 H8 brygadzistów znam od początku i teraz stawka 30 zł a cały dzień ściema haha i jest kasa a wy młodzi robicie na mnie za 21 zł hahahahah

Wojtek
@Stary 06.10.2018 10:41

Za sciemę byś nie dostał 30 zł

Fryzjer

Zwala z was jest tukole serwis ma najlepiej bo ci co zjezdzaja np z Włoch to pan kierownik cpunek i rozwodnik ooo Harczuk będący na z 5 na rynkowej mówi tym ludziom że mają iść na działy do pracy bo na hali z5 nie ma dla nich roboty więc idą bidoki na tę działy i oczywiście nic nie robią są wolnymi elektronami nikt ich nie pilnuje łażą jak święte krowy aaa najlepsze są te trole które zamykają się w pomieszczeniu gdzie kiedyś był tam warsztat tokarza i frezera i śpią!!!! Dobre co? Robota złota a co na to gościu brygadzista Piotrek tak zwany Szczur hehe pewnie z nimi śpi bo chyba kanałów nie sprząta. Także jak już narzekacie że jest wam złe na tych działach to się zwolnijcie a nie się boicie że roboty lepszej nie znajdziecie poprostu jesteście tchórzami. Zwolnijcie się i na serwis się zatrudnijcie kantorek do spania czeka koledzy was przytula i będzie git a kierownicy wam jeszcze ciepła herbatkę zrobią bo wiadomo zima idzie...tchurze Ps w pesie jak paluszka nie włożysz przelozonym to zarobisz 2100-2800 przy dobrych wiatrach nie wazne na jakim dziale będziesz Pozdrawiam

Lolo palolo
@Fryzjer 02.10.2018 19:06

Za granica pociągnie ta firmę na dno. Nikt nie bedzie pracował w serwisie włoskim i niemieckim jak chca nas zatrudnić za granica, bo nie chcą płacić diet. Kto sie przeprowadzi mając w Polsce rodzine? Niech sami jadą nieroby.

Worker
@Fryzjer 02.10.2018 19:06

Ale bzdury.

Lolo palolo
@Worker 04.10.2018 13:55

Co jest bzdura?

Pimpek
@Lolo palolo 04.10.2018 14:36

Nieszczęsny ściągnął znowu swojego pupilka Żelika, z którym na Z3 wałki na materiale robili a ludzi opierd...ją za nadgodziny które musza robić bo nie ma ludzi do pracy, a jak nie robią nadgodzin go źle ze robota nie zrobiona. Banda patafianow a nie kadra kierownicza.

Serwis P5

Witam, stawki które są obowiązują teraz na serwisie to nieporozumienie. Za pracę w delegacji zaoferowania mam 3500 zł brutto gdzie w firmie mam przepracowane 13lat w tym 2 lata na serwisie. Młodsi serwisanci mają więcej gdzie nie mają wiedzy tylko dzwonią jak to naprawić, palcem nie pokażesz to nie zrobi. Realia są takie że do pierwszych 2 wypłat i ludzie sami się zwolnią. Może jest taki zamysł Firmy..

Pulpi
@Serwis P5 04.10.2018 15:44

Zwolnią sie Ci z najniższymi stawkami czyli Ci niepotrzebni i po problemie

Andrzej

Jutro wraca cygan z dywanami :-) moze kupimy dla mistrza na odchodne :-) kurier mu dowiezie

SpalonyGin;)
@Andrzej 22.07.2018 21:04

https://www.youtube.com/watch?v=nk7Zw2k6oXM

Artur
@SpalonyGin;) 23.07.2018 13:17

Firma "ARTURRITTU ASTRA TUNNING" oferuje: -mocowanie części mechanicznych za pomocą specjalnego kleju -przyklejanie specjalnych nakładek na nadkola w celach kosmetycznych -łatanie ubytków w tapicerce specjalnymi zaślepkami -klejenie elementów tłumika -napełnianie klimatyzacji gazem do zapalniczek -diagnostyka komputerowa z telefonu -naprawa chłodnicy za pomocą poksyliny -wykonywanie okresowych badań technicznych pojazdu bez badania pojazdu -ogólna i nieustająca walka z korozją możliwość chromowania felg aluminiowych w firmie partnerskiej

Tamagoczi
@Artur 26.07.2018 16:29

A korozję jak z nią walczysz? Polecam jak robisz elementy zewnętrzne np, jak masz dach z korozją to po prostu na całym dachu papa żeby jednolicie wyglądało a potem smoła i ładnie miotełką rozsmarować, czekać aż wystygnie i nic tylko cieszyć oko nową nawierzchnią na karoserii ;) A jeśli chodzi o eksploatację tego dachu, to jak zacznie coś się dziać np zacznie być coś wyblakłe to psiknąć czarnym sprayem by wrócił kolorek :) A jeżeli znowu jakiś zaciek będzie to możesz zrobić tzw zaprawkę :) Docinasz kwadracik, kółeczko co kolwiek tam chcesz z papy :) Nakładasz i jeszcze raz smoła i masz zrobioną robotę co nie jeden chciał by mieć przy swoim aucie. Tylko nikomu nie mów bo będziesz miał konkurencję

Palacz

Ja troszkę z innej beczki z zapytaniem,czy można zakazać palenia papierosa na palarni? czy to jest mobbing? bo są takie sytuacje czy skierować się do inspekcji pracy?

Biurowy

Postawilismy firme na nogi. Ciezka praca i zaangazowanie pracownikow biurowych przynioslo wymierne efekty. Rosnace zyski rozlewaja sie na nizsze warstwy w dol co widac po rosnacych placach.

Maniu
@Biurowy 28.09.2018 20:45

Hahaha... Ale się uśmiałem.... Postawiliscie....

P.I.S.
@Biurowy 28.09.2018 20:45

Biurowy co Ty bierzesz, że tak majaczysz? To właśnie przez pracowników biurowych ta firma znalazła się w tak trudnej sytuacji finansowej. Od marketingu, po dział konstrukcyjny i oczywiście pracowników biurowych z działów produkcyjnych (zwłaszcza kierowników). To my na produkcji musieliśmy nadganiać stracony czas przez braki dokumentacji, albo błędną dokumentację, i co się z tym wiązało to ciągłe niedobory materiałowe i rzeźbienie na kolanie, żeby tylko dotrzymać terminu. A taki fajfus jeden z drugim siedział sobie w biurze i zastanawiał się co tutaj wykombinować na boku, żeby parę groszy wpadło do kieszeni (Rafał T, Krzysiu K). Pozdrawiam Kapitana K :) Zainteresowani będą wiedzieli.

Biurowy
@P.I.S. 01.10.2018 21:37

To tylko tak w twoim mniemaniu jest. Z mojego punktu widzenia znaczna poprawa sytuacji wynika z faktu ze administracja firmy mocno zmobilizowala sie do pracy. Mialismy plan naprawczy i go zrealizowalismy. Pomogli w tym znacznie solidni managerowie zakladow. I duzy wklad mieli kierownicy Z2. Takze nie uprawiajmy mniemanologi ze to ty niby zrobiłeś.

pesa
@Biurowy 02.10.2018 16:12

biurowy co Ty mozesz wiedziec o pracy w tej firmie ? koledzy wyzej sciagneli Cie pewnie ze Śląska zeby "ratowac" ta firme a tak naprawde gubisz sie w tym molochu. placa Ci godne pieniadze i glupka palisz a nic dobrego nie przynosisz dla firmy. dlaczego jest tak ze na kazdym dziale brakuje ludzi ? kazdy o tym doskonale wie a nikt nie potrafi z was biurowych przytaknac wyzej i powiedziec jak jest naprawde. do stawiania tej firmy to wam jeszcze daleko.

Kapitan K
@P.I.S. 01.10.2018 21:37

Siemano :)

Kapitan K
@P.I.S. 01.10.2018 21:37

Co tam słychać na pokładzie? ;)

Kapitan K
@Biurowy 02.10.2018 16:12

Co ty możesz wiedzieć? Siedź cicho i ciesz się z tego co masz, a nie filozofujesz. Ciesz się że są ludzie na produkcji pracowici bo to dzięki nim zarabiasz. Więc się nie wymądrzaj kto tu uratował firmę!

Pracownik Z2

I oczywiscie na ZH H4 na poszyciach najwieksze stawki godzinowe do 29zl... gdzie tu sprawiedliwosc...

Z3
@Pracownik Z2 27.09.2018 16:56

Tak jest na Z4 pracują ludzie co tylko potrafią obsługiwać szlifierkę i spawarkę i maja do 30 zł a reszta pracowników to po 17 a to własnie oni mają wiedzę i umiejętności i potrafią dużo więcej niż bawić się szlifierką lub spawarką

z4
@Z3 27.09.2018 19:32

a Ty niby na Z3 co takiego robisz ? muzyka w telefonie i przez 8 h sciemniasz przykrecajac jakies stelaze a na Z4 slusarze zapieprzaja przygotowujac material do spawania w owiele ciezszych warunkach

Slusarz
@z4 27.09.2018 19:46

Panowie pracowałem tam kilka miesięcy i odszedłem, na prawde praca tam jest bardzo ciężka fizycznie jak i psychicznie, cieszcie się z tego co macie bo na tej hali to kolorowo nie jest, (usunięte przez administratora) o nadgodzinach nie mówiąc

Spawacz
@Slusarz 27.09.2018 21:25

Zapraszamy panów fachowców z Z2 iZ3, zobaczymy jacy dobrzy jestescie i ile u nas wytrzymacie, Harder sie wami zajmie, 2 tyg i spadacie w podskokach! Nie będzie juz muzyczki i kitrania sie po wagonach!

magazynek kbk
@Pracownik Z2 27.09.2018 16:56

po coz te klotnie zwady? lepiej nic nie robic a 13 w magazynie miec. dla nieogarnietych to sarkazm!!

Moralniak
@Z3 27.09.2018 19:32

Uwierz kolego ze wszyscy z z4potrafia sie wkretarka poslugiwac natomiast watpie zeby ktokolwiek z z3 obsluzyl szlifierke a juz na pewno nie spawarke.. przykrecacie tam fotele a i tak sie z rtobota nie wyrabiacie.potem ludzie z innych dzialow musza przychodzic do was zeby robote nadganiac.. nie od kozery z3 nazywany jest plażingiem łomżingiem..

ja
@Pracownik Z2 27.09.2018 16:56

Każdy Zet ma swoją specyfikę i chyba nie da się zmierzyć który Zet jest najlepszy. W każdym razie ja nie mam pomysłu jakim miernikiem można by było mierzyć. Ale gdyby zrobić zawody na każdym Zecie między zmianami a na zmianie między brygadami to byśmy znali najlepszych. A tak to to paręnaście osób jest (usunięte przez administratora) w swojej robocie a reszta się pod ich (usunięte przez administratora) podczepia. Chleba i igrzysk Panowie.

anonymous
@z4 27.09.2018 19:46

Czy znasz może Grzegorza. Ma 40 lat i jest z Nakła . Pracuje jako ślusarz na z3 a może z4. Jeździ Volvo v70 granat

K

Czy ktoś z was zna jakiegoś Grzegorza z Z3. Jest ślusarzem, mieszka w Nakle i ma 40 lat??

Ja

Ktoś napisze coś więcej o pracy mechanika na Z-3 ? Zarobki atmosfera itp . Ile można wyciągnąć ?

Konewka
@Ja 25.09.2018 15:15

Nic. Trzeba jeszcze z chałpy przynieść troche piniendzy, żeby ratować firmę ;)

Ciapek

Ta firma to mega kanał

ja
@Ciapek 23.09.2018 23:20

nudzi się dziecku ?

Były niewolnik Z4

I jak pesiaki kolejny weekend w pracy a jak nie to po premii heheh

Pracownik Z-6
@Były niewolnik Z4 21.09.2018 11:52

Żal mi Cię że w kołchozie pracowałeś... U mnie weekendy wolne.

1
@Pracownik Z-6 21.09.2018 16:47

Nie ma takiego działu jak z-6 kolego

Waldi
@1 22.09.2018 06:38

Nie łap za słówka kolego.Teraz wszystkie Z... nazywają się P... A zresztą spójrz na przepustkę.Tam jest Z ...

Pracownik Z-6 (P-6)
@1 22.09.2018 06:38

Nieistotne czy Z-6 czy P-6, najważniejsze że weekendy wolne. Nikt nikogo nie zmusza do pracy w nadgodzinach i nie zabiera premii za nie przychodzenie. Żal, że są takie działy w Pesie gdzie się takie rzeczy praktykuje.

Andrzej

Kiedy będą podane stawki godzinowe na dziale z-4?

Andrzej

Opony zimowe do bmw e46 kupe kupie razem z dyfrem

Pan Andrzeja
@Andrzej 30.08.2018 21:29

Dyfer to ci w bańce zainstaluje gratis ośle

artur
@Andrzej 30.08.2018 21:29

kupie klej do zaślepek, na sfatygowane nadkola opla astry

marcin
@Andrzej 30.08.2018 21:29

kupie trzepaczke do dywanów

sebastian
@marcin 03.09.2018 05:53

sprzedam wszystkich

Roman
@sebastian 03.09.2018 12:58

Kupie automat do pepsi

Krzysztof
@Roman 03.09.2018 18:49

Sprzedam golfa dwójkę seria Boston w gazie od zapalniczek

automatzpepsi
@Roman 03.09.2018 18:49

Co!? ja ci dam kupię, co myślałeś że jak codziennie mnie wykorzystujesz, zabierając cząstkę mnie w postaci pepsi, możesz mnie mieć na własność? Nie dam się, będę dociekał swoich praw!!! Wolność dla Automatów z Pepsi!!

izzz
@automatzpepsi 14.09.2018 02:17

miałeś chyba na myśli automat z piwem bez %

WierzącyWsprawiedliwość
@Andrzej 30.08.2018 21:29

Pracuję tutaj już kilka lat, ale mimo zmiany właścicieli nadal są w firmie na wysokich stanowiskach osoby, które w jakiś sposób doprowadziła do sytuacji jaka miała miejsce. Przykład Z-2, były zastępca kierownika nasza kochana gwiazda wyszczekany Rafcio, oprócz dużych pieniędzy jakie zarabiał/zarabia to dodatkowo wprowadzał do naszej firmy dostawców z usługami, które niekoniecznie były wykonywane (np. ELF Świętokrzyski), podwójne płatności za wynajem firm zewnętrznych - płacone godzinowo, a później pojawiały się jeszcze protokoły usługowe. Jak firma może normalnie funkcjonować i od nas wymaga się pełnego poświecenia, jak taki kierownik wzywał do siebie do pokoju, gdzie następnie dawał protokoły usług do podpisania, i nie mieliśmy nawet się zastanawiać co to jest, taki był wywierany nacisk. Jedne mistrz jak o tym głośno powiedział i nie chciał podpisać to został odsunięty od premii itp. i już nie pracuje z nami. Każdy się bał, a jego piesek Krzysiu tylko go wspierał i robił co mu on kazał. MASAKRA. Tacy ludzi pracują w firmie i nawet włos z głowy im nie spadł.

Kapitan K
@Andrzej 30.08.2018 21:29

Zróbcie jakiś hałas! :D :D :D Co (usunięte przez administratora) nie spodziewałeś się mnie tutaj? :D Pozdro dla kumatych ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

zlekkawkur

miejmy nadzieję że te wszystkie opinie ktoś zechce zweryfikować. i prawdą jest ze dzielenie stawką godzinową jest wykładnią wiedzy przełożonych nierzadko zamkniętych w biurach myślących tylko o swojej D. patrzcie posty poniżej magazyny Z-2 itd...

pepe2

najlepsze jest to że wszyscy o tym wiedzą

Kalkulatorek

Dzisiaj tak sobie korzystalem z urlopu i ze słońca i sobie pomyslalem ze Zaboklicki, Duszynski i inni stracili przez kilka glupich decyzji majatek i tak jakos mi się weslolo zrobilo, poczulem przypływ szczerej radosci i szczęścia .....marzenia jednak sie spelniaja. Dlugo bede to wspominal jak to sie przejechali. A bede staral sie zapomniec jacy byli. Na spotkaniach z pracownikami na zarzadach. Patrzenie jak Pesa Zaboklickiego tonie bylo jednym z najprzyjemniejszych rzeczy w mojej karierze zawodowej. Byla to uczta dla oczow i niezwykla satysfakcja. Ciesze sie ze pFR postawil firme na nogi i zwykly ptacownik ma prace a byli wlasciciele nie maja firmy. Coz za piekna melodia dla mych uszow. Gdy cofam sie myslami kilka lat wstecz taki scenariusz wydawal sie nieprawodpodobny a sie ziscil. Marzenia sie spełniają.

Cr7
@Kalkulatorek 20.09.2018 15:22

Kolego, mylisz się. Oni stracili źródło dochodu a nie majątki. Kasy maja tyle, ze im na 3 pokolenia życia w dostatku wystarczy i tak naprawdę to oni się śmieją z Ciebie i zapewne tez ze mnie bo tez tam jeb...m jak murzyn. PFR nie postawiło firmy na nogi bo na te pesa bardzo długo nie stanie a już na pewno nie za te śmieszne 300mln. Osobiście obstawiam, ze firma w tym kształcie może mieć problem dotrwać do końca 2019.

słoneczko
@Kalkulatorek 20.09.2018 15:22

Jak Ty myślisz w czasie urlopu o takich rzeczach to ja się zaczynam zastanawiać czy z Tobą jest aby na pewno wszystko w porządku ;). W biznesie jak w życiu, raz na wozie raz pod wozem. Dla Ciebie oni osiągneli porażkę, a dla nich jest to kolejne doświadczenie. Więc nie masz sie z czego cieszyć. Jak mawiał Henry Ford: "Porażka, to tylko możliwość, żeby zacząć od początku, mądrzej." Co do marzeń. A mi się marzy więcej kobiet w tej firmie, szczególnie na wyższych stanowiskach, żeby takich kalkulatorków trzepneły przez łepetyne kiedy trzeba.

Kalkulatorek
@słoneczko 20.09.2018 16:06

Mylisz sie. Dla nich to jest koniec doswiadczen bo sa za starzy na osiagniecie nastepnego sukcesu. Nic juz nie zbuduja w wiekszej skali. Owsze maja troche majatku ale w porownaniu do wartosci firmy ze szczytu jakies 3mld to maja ulamek tego. Wszystko poszlo w piz...du.i jak tutaj sie nie cieszyć? Urlop nie urlop fajny jest ale jest jeszcze fajniejszy jak sobie mysle o tym wszystkim. PFR ma zaplecxe panstwowe i wkrotxe bedzie mialo zaplecze w postaci PPK i nie ma sily aby Pesa zbankrutowala. Beda to trzymac przy zyciu tak dlugo jak bedzie to konieczne.

Kalkulatorek
@słoneczko 20.09.2018 16:06

Kobiet bylo sporo. Sluzyly do pewnego wiadomego celu o ktorym wiedza wtajemniczeni. Szczegolnie z dzialow logistyki i HR......hehehehe. i marketingu. Hyhyhyhy

słoneczko
@Kalkulatorek 20.09.2018 16:20

Pięknie podsumowałeś. Tylko pogratulować bycia i życia. Swoje frustracje wylewa się u psychologa, a nie na forum w necie. Dobrze, że takich jak Ty i ich opinie mają wszyscy w głebokim poważaniu. Życzę zdrowia.

Kalkulatorek
@słoneczko 20.09.2018 16:33

Ale ja nie jestem sfrustrowany. Wrecz przeciwnie. Calkowity luz. Mam duzy dystans. Zyje spokojnie i ciesze sie pewnymi faktami ktore maja miejsce. Lubie sobie powspominac w kontekscie nowych faktow. Mowie ze ciesze sie ze stracili majatki i nie jest to zawisc ani zlosliwosc. Po prostu karma to sie zwie albo jakos tak.

słoneczko
@Kalkulatorek 20.09.2018 16:58

A ja sądziłam, że facetom zbiera sie na wspominki jak sobie wypiją %. No patrz, jacy faceci są teraz emocjonalni w dobie internetu. Co do straty majątku jakoś po nich nie widać żeby zostali ludzmi bezdomnymi. Baa chyba nawet nie są biedni.

Kalkulatorek
@słoneczko 20.09.2018 17:15

Nie sa i nie beda jak powiedziales do smierci. Ale nie maja juz wladzy. Nie maja tego co mieli na szczycie i to co budowali z takim wysilkiem przejal ktos inny. To wystarczy zeby sie cieszyc. Miec 500mln a 50 to roznica. Stracic kilka set to jednak przegrać. Najbardziej pewnie zal wladzy, wplywu na branze, na politykow, ustawiania wszystkiego i wszystkich.....najbardziej ciesz styl w jakim ta kleska sie dokonala. Zejscie ze szczytu bylo tak szybkie ze nawet ja w marzeniach nie moglem tego zakladac. Myslalem ze beda chuda 2 3 lata a nie koniec. Taki koniec mi sie nie snil nawet. Taka zbita PUPA. Tak nagle. Tyl trupow wypadajacych z szafy. Jeszcze w 2016 wychodzili na prosta a jeb i koniec. Jeszcze w 2017 PFR mial miex 70% a tu 100%i zegnamy was. Gdybym wiedzial kiedy to bym z wiazanka przed brama czekal. I usmiechem od ucha do ucha. Pomachalbym czyc cos. Usmiechnal sie patrzac prosto w oczy. Najgorsze po klesce sa mysli. Co zrobilismy zle. Moze jak bysmy zrobili inaczej to byloby inaczej. Ale jest jak jest. 3 4 madrych to jednak za malo zeby taka firme prowadzic. Moze jeszcze z 20 specjalistow by sie przydalo zaufanych. Moze mielismy za duzo orzydupasow kierowniczkow kolesiow. Moze gdybysmy szanowali ludzi. Sluchali ludzi. Nie jeb...li ludzi jak psow. Moze gdgby kaczynskiego wpuscic a nie tylko komorowski, kopacz. Ah jak pieknie jak wspaniale. Jak sie nozka powinela. Jak karma zadzialala. Jak to jeblo jak pryslo. Jak mydlana banka

słoneczko
@Kalkulatorek 20.09.2018 17:47

Widzisz to co chcesz widzieć. Tak jak napisałeś wcześniej że są starzy, więc i tak niedługo by musieli oddać władzę. Szczerze w to wątpie żeby płakali z powodu emerytury na Majorce. W każdym przedsiębiorstwie jest okres"hossy" i okres"bessy". Po drugie przy prowadzeniu firmy każda decyzja niesie za sobą ryzyko. Po trzecie mamy takie czasy, że co tydzień na rynku coś się zmienia. Dlatego nie każda decyzja jest błedem człowieka, ale związana ze zmiana czynników zewnętrznych. (Kiedyś tworzyło się plany kilkuletnie i na tym można było płynąć.) A żebyśmy mogli osadzić czy winny jest człowiek czy to zmiana zewnętrzna na rynku to musielibyśmy widzieć raporty z rachunkowości zrządczej. W każdej firmie są problemy z komunikacją. I tu się z Tobą zgadzam, że powinni zacząć inwestować w kompetencje miekkie. Bez danych na dokumetach to ta dyskusja z Tobą jest tylko gdybaniem na zasadzie gdyby babcia miała wąsy.

kalkulatorek
@słoneczko 20.09.2018 18:31

Władzę powinno oddać najpóźniej w 2012 w profesjonalne ręce i zając się nadzorem właścicielskim. Kontraktowy zarząd zarządzałby dużo efektywniej i nie popełniał tyle błędów po za tym wniósłby do firmy światowe standardy. Do tworzenia wielkiej światowej firmy sie nie nadawali. Byli nieźli jak trzeba było podnieść to z kolan na które nota bene sami ZNTK sprowadzili. Ale gdyby rządzili zawodowcy to firme by zachowali być może na dekady dla siebie. Na raporty nie ma sensu patrzeć. Wystarczy spojrzeć na fakty. Mianowali na członka zarządu faceta który teraz robi z Hyundaiem i startuje na przetarg w TW....no to sie znali na ludziach zaprawdę....albo po prostu nie potrafili z ludźmi się dogadać, współpracować i ci odchodzili do konkurencji? To nie pierwszy przypadek w historii Pesy. Aż dziw bierze że to tak siadło nagle. Pracowałem w ielu firmach ale żadna nie mogła się równać z Pesą pod względem jakości i kompetencji na poziomie specjalistów. Jak można było nie wykorzystać ich potencjału i zarżnąc firmę w takich warunkach to ja nie mam pojęcia. Poziom kierowniczy to juz był inny poziom. Nwiększość nowobogackich a ci sa najgorszymi kierownikami z możliwych bo boją się stracić to co ledwo zdobyli i jeżdza po ludziach jak po psach. A to się mści okrutnie.....dlatego mówie że majac takich fachowców można było zrobić dużo dużo więcej i schrzanienie tego to wielka sztuka....

słoneczko
@kalkulatorek 20.09.2018 19:09

Jestem pełna podziwu dla Twojej wiedzy dotyczacej firmy i podjętych już decyzji odnośnie jej funkcjonowania. Powinieneś zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko wyższej władzy.

ZbyszekZibi

Jakiej spodziewać się pensji przy 14zł/h ?

Pracownik Z-6
@ZbyszekZibi 17.09.2018 14:40

Pewnie około 1900 na łapkę.

k
@ZbyszekZibi 17.09.2018 14:40

14 brutto? ok 1650 na rękę + premia

Pracownik Z-6
@k 17.09.2018 22:43

Policzyłem już z premią.

PPP
@ZbyszekZibi 17.09.2018 14:40

Na z4 pensje ustala zibi a nie stawka godzinowa Zbyszek rządzi

Pracownik Z2
@ZbyszekZibi 17.09.2018 14:40

,,Zibi Zbyszek" To nowy kierownik czy kto na Z4 ?

ZbyszekZibi
@Pracownik Z2 18.09.2018 19:27

nie no kierasem nie jestem i żadnego Zbyszka jeszcze nie poznałem

1

Jerzeli kogoś uraziłem w moich opiniach to przepraszam ale ludzie myślcie

.........
@1 14.09.2018 16:51

ja terz

.........
@......... 17.09.2018 15:40

ja też

Andrzej

Robota nie jest zła ale te (usunięte przez administratora)konie i kozły to nadajà się tylko do zbierania kamieni na polu

Usamo:)
@Andrzej 14.09.2018 15:50

Dobrze mówisz Endriu! :) Jedziesz z nimi! ;)

Były pracownik

Witam, jako były pracownik nie polecam stanowiska magazyniera. Pani kierownik ma wymagania jakbyś zarabiał krocie a sama nie zna struktur magazynowych w danych obszarach. Śmieszne egzaminy i obiecywanie ludziom pieniędzy których nigdy nie zobaczą uwłacza godności. Rozpowiadajac w " w swoich kregach" że pracownicy magazynu to ludzie drugiej kategorii, niezbyt sprawni umyslowo nie wpływa pozytywnie na stosuniki . Egzaminy i niedotrzymanie obietnic finansowych zdemotywowaly ludzi do dalszej pracy. Nowo zatrudnieni przychodza na 2/3 dni do pracy i odchodzą bo widzą co tu się dzieje. Wstyd że takie sytuacje mają miejsce w firmie ... już państwowej.

Spalinowy
@Były pracownik 13.09.2018 11:06

Za teksty tego typu kierownik powinien wyleciec natychmiast z pracy. Prosze pisać skargi do prezesa. Nie ma sie czego bac. Praca nie jest tego warta zeby tracic swoja godnosc.

Pracownik
@Były pracownik 13.09.2018 11:06

Pracuje w tej firmie już długo i widziałem już nie jedno. Wprowadzenie skanerów przez oddział logistyki spowodowało dłuższe oczekiwania na materiał. Spowalnia to proces produkcji. Odbiór materiału kiedyś trwał zaledwie kilka minut a przez te niepotrzebne procedury nawet kilka godzin. O co tu chodzi? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!

3
@Były pracownik 13.09.2018 11:06

ze tak się wtracę/ myślałem ze my na produkcji mamy zgon z pensjami ale chyba przeprosze mistrzunia za te 20 /stara zasada nie dbasz o ludzi -system pada. ale jak nie dbasz i go dobijasz to (usunięte przez administratora) wszystko. nie dajcie się !!! faktycznie jeden zakład a takie różnice klas ? my dostajemy chleb a wy walczycie o skibke??? i nie beczeć bez was lezymy !!!zimą możemy was na hali przytulić pozd

Sentino
@Były pracownik 13.09.2018 11:06

Zgadzam się, sam pracowałem na jednym z magazynów pod wodzą pani kierownik. Dbanie nie o ludzi a o własny interes poprzez wymyślanie nie wiadomo czego, byleby pokazać na górze że coś się robi, doprowadziło do tego że musiałem poszukać nowej pracy. Kompromitujące wręcz stawki godzinowe, obiecywanie złotych gór i niskie premie. Słyszałem wielokrotnie od ludzi na produkcji o tymKTO mówi że "praca na magazynie jest dla głąbów i nie wymaga zbyt dużego myślenia" ! Czyli myślenie jest takie "góry": Magazynier - głąb - najniższa krajowa. To jest po prostu żenujące że w tak "renomowanej firmie" siedzą w biurach tacy ludzie. Łatwo sobie rozpowiadać różne ideologie, siedząc w ciepłym pomieszczeniu z kawą przed komputerem. Wszyscy co mają olej w głowie, zmienią w końcu robote i co ? Lepiej będzie nowego uczyć wszystkiego od nowa ? Czy docenić stałego pracownika i mieć konkretnie wykonywaną pracę ? Takie stawki i takie traktowanie, tylko obniżają jakość pracy takich pracowników... i wiem to ja, ten "głąb co nie myśli", który nie raz zjadł nerwy w tej firmie. Dlatego nie dajcie się poniżać przez tych śmiesznych ludzi ! Nie polecam nowym pracy na magazynie, pozdrawiam wszystkich moich kumpli którzy nadal tam walczą ! Ja wyrwałem się stamtąd, teraz jestem doceniany i finansowo stoje o wiele lepiej, nie robiąc nadgodzin by dobić do jakiejś kwoty która da mi przeżyć.

As

Do tego z z4 ,30 zlotych brutto to mało?3700 miesięczne przy 180 h ,to mało ? W glowach się poprzewracało robolom.

Piotr
@As 08.09.2018 16:16

Ujawnij swoje dane to się spotkasz ze mną, robolem.

CK dezerter
@As 08.09.2018 16:16

A ty kim jesteś że tak piszesz? twoj stary gnój w kaloszach na polu rozrzucał i to u mojego dziadka (usunięte przez administratora)

as
@CK dezerter 09.09.2018 09:15

odczep się od mojego ojca ,on już dawno nie żyje , to był porządny człowiek , co ty dziwolągu piszesz co cię obchodzi mój ojciec .

Piotr
@as 12.09.2018 08:51

ASIE gdybyś nie wyzywał nas od roboli nie byłoby tematu a tak zbierasz cięgi,niepotrzebnie. Pozdrowionko.

Ineska
@As 08.09.2018 16:16

Mam nadzieję, że firma w końcu wybuduje piaskownicę. Będziecie się mogli rzucać piaskiem ile wlezie.

Bodek

Witam, idzie 4 wyciągnąć jako spawacz? Bo nie wiem czy się zwalniać z obecnej firmy

Andrzej
@Bodek 09.09.2018 17:58

Do tej pory szło ale czekamy na stawkę godzinowà która dopiera wejdzie -możesz próbować

Bodek
@Andrzej 09.09.2018 19:35

Dzięki

Dobra rada
@Bodek 09.09.2018 17:58

Nie zwalniaj się

hydraulik

I się skończą wypłaty u Konia w przedziale od 3000zl-6000zl jak to macie do tej pory, hahaha

Zostaw opinię o Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding