Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

10.05.2024 07:40

Byly pracownik

13.06.2024 07:09

No przykro mi,ale ja już pracownikiem pesy nie jestem. Całe szczęście. A o osobie której piszesz zbytnio nie wiem. Ostatnie czasy byłem na wolnym.Coś mnie chyba ominęło. Pracowałem do nie dawna,ale nie przedłużyłem umowy. Są firmy, które lepiej płacą za podobną pracę.
    Eugeniusz

15.05.2024 22:12

Czas Pesy mija ... A kroplowka z budzetu Panstwa skonczy sie niebawem Pesa nie jest w stanie utrzymac sie sama zwlaszcza przy obecnej ekipie przy korycie Namnozone stolki dyrektorow i kierownikow ... tak dalej a juz witacie sie z dnem ... czekajcie na nowa miotle i nowe rozdanie bez dotacji Powodzenia PS Kto madry ucieknie jak wiekszosc myslacych zrobila

10.05.2024 15:29

Na jakie zarobki można liczyć jako operator maszyn CNC ?

15.05.2024 08:12

Super zarobki jak jesteś fachowcem i masz doświadczenie.Walcz o jak najwyższe.

15.05.2024 19:17

Od kiedy ruszają wyrywkowe rewizję na kołowrotkach przy odbiciu karty? Miały być razem ze zmianą firmy ochroniarskiej.
    Pracownik roku

15.05.2024 18:40

Super pracodawca. Duża przestrzeń do rozwoju osobistego i awansu. Ponad przeciętne wynagrodzenie

05.01.2024 17:10

Stary 2

05.01.2024 19:16

Wszystko to prawda, pracowników produkcji traktuje się jak pionki - jeden tydzień robisz tramwaje drugi elfy a trzeci lokomotywy. (usunięte przez administratora) wytykanie błedów przed cała brygadą to codzienność. Kto może to ucieka od tej (usunięte przez administratora).
    Bart

23.04.2024 11:32

Ostatnie 6 dni mam zanim zamkną rekrutację dla pracownika ds. reklamacji. Dlatego chętnie poznałbym szczegóły zarobków. No i czy może ktoś przybliżyć, jak długo trwa i na ile później pomaga szkolenie wstępne? Czytam, że ma ono przybliżyć branżę pojazdów szynowych.
    Tomuś

23.04.2024 22:24

To jest super zespół… reklamacji prawie nie ma, więc praca jest na spokojnie, zarobki adekwatne do ilości pracy! Jeżeli chodzi o szkolenie wstępne to to wprowadzające do firmy jest na wysokim poziomie, a stanowiskowe jest w formie pracy z mentorem, który wprowadza cię w tajniki zadań. Polecam!
    Aria

19.04.2024 14:34

Czy mógłbym ktoś napisać coś o dziale szkoleń i rozwoju? Jak tam wygląd atmosfera i możliwość rozwoju?
    Leszek

17.04.2024 18:10

Czy to prawda, że Pesa zabrania pracy zdalnej w majówkę?
    Miko

10.04.2024 16:54

Byłem ostatnio na rekrutacji i co ciekawe wszystko wydawało się okey, ale na koniec nie dostałem żadnego tematu. Zostałem permanentnie zignorowany, czy u Was też tak to wyglądało? Czy to norma? :/

08.04.2024 14:09

10.04.2024 16:45

Na robota spawalniczego zawsze płacili więcej...
    Maja

20.03.2024 18:52

A wiecie może jak się pracuje w dziale reklamacji czy zakupów? Jaka atmosfera?? Jak płacą??
    Ona

28.03.2024 17:59

Maja uciekaj jak najdalej z tej firmy. Jeśli ktoś ma perspektywy to szybko z niej ucieka. Dużo obiecują mało płacą. Daja najniższą krajowa jeszcze powiedzą, że w tej firmie wiecej nie zarobisz i nie ma możliwości rozwoju
    Krzysztof

21.03.2024 21:47

Czy to prawda, że w PESA nie istnieje plan waloryzacji wynagrodzeń i świeżaki z ulicy dostają więcej niż osoby z doświadczeniem ?
    Piotr45

28.03.2024 16:02

Tak to prawda nowo zatrudnieni maja wyższe stawki o kilka zł
    Beduin

27.02.2024 19:36

Nie polecam zakładu PML. W biurze jedna wielka klitka, ręka rękę myje. Pracownicy fałszywi, mega kolesiostwo, zarobki jak w biedronce. Jeśli chcesz iść pracować na lakiernie to musisz się liczyć z tym że będziesz biedny i schorowany. Jedyny plus w tej firmie to bufet, dobre tam było jedzenie.

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

20.12.2023 12:56

Były

11.01.2024 10:57

Minimalną stawkę godzinową bez możliwości podwyżki póki minimalna nie wzrośnie. Tyle daję firma.

25.02.2024 08:13

Haha jak już podpisałeś umowę to zapomnij o podwyżce
    Cb

09.02.2024 11:21

Noe potrafią uszanować pracowników. Gdy musiałem z przyczyn losowych zwolnić się żeby zająć się chorą żoną, kierownik logistyki płakał że odchodzę i tylko " pieniądze na mnie wydali, szkolenia itp" jak żona wyleczyła się pplo półtorej miesiąca chciałem wrócić jako pracownik którego już nie trzeba szkolić itp to dostałem czerwoną kartkę. Widać jednak wolą przyjąć innych na moje miejsce którzy popracują chwilę i pójdą też do domu. Na nich widocznie nie szkoda kierownictwu logistyki pieniędzy na szkolenia. Ogólnie nie polecam też z powodu wynagrodzenia.
    Michu

23.02.2024 19:44

PESA skończyła się jakieś 10-15 lat temu. Teraz jadą na znaczku. Dużo tam nie zarobisz. Popytaj byłych pracowników.
    Siwy

25.06.2022 12:40

Wszyscy agencyjnej dostali podwyżki ponieważ agencja dba o swoich ludzi i swoje interesy inaczej by zabrali gdzieś indziej swoich pracowników ???? i dla tego PESA nie daje podwyżek swoim pracownikom bo kasę lokują gdzieś indziej zamiast na sam pierw zadbać o swoich pracowników,masa ludzi odchodzi bo nie jest doceniana,za swoją pracę i poświęcenie dla zakładu brak możliwości rozwoju i do tego co niektórzy brygadziści i majstrowie mówiący o zasadach a których sami w żaden sposób nie przestrzegają i gardzą pracownikami w sposób naganny podchodzący w znamiona mobbingu,nikt tych osób nie kontroluje stali się bezkarni na taką skalę,że gołym okiem widać na jakich działach kto jak się zachowuje. Pracownicy są zastraszeni i boją się wyrazić swoje zdanie czy opinie nie walczą o swoje prawa bo jak już coś za dużo powiedzą to są przeniesieni Do najgorszych sekcji zakładowych a tam już sami się zwalniają bo nie chcą uczestniczyć w tym dłużej, krótko mówiąc poddają się ☹️ zarządza działami kolesiostwo nierobów i zwykłych poganiaczy ludzi , którzy nie majà doświadczenia w tym co robią i jak zarządzać ludźmi oraz produkcją i z tąd się biorą problemy w zakładzie efekt domina ciągnie się od dołu do góry i z samej góry wraca problem znów wdół.Brak pozytywnych opinii ,pochwał,za staranność i jakość w wykonywaniu pracy i i swoich obowiązków od przełożonych od samego dołu lecąc w górę i mamy co mamy ,brak kontroli nad tym co kto robi jeden zapiepsza uczciwie i więcej a inny siedzi na krześle pół dnia i nik tego nie diagnozóje to jakiś absurd poco są ci brygadziści tylko ,że by odbębnić dzień .czas żeby im ciepłe stołki poprzestawiać to może wykażą zaangażowanie i trochę uczciwości wobec siebie samych. Sama firma ma b.duży potencjał lecz z takimi chwastami zarasta jak zaniedbany trawnik
    Mariusz

08.02.2023 09:09

Nie warto wysilać sie w pesie, za najniższą krajową to można robic byle jak i dla zabicia czasu.
    Realista

22.01.2024 10:09

Ryba psuje się odgłowy,a więc opisane przypadki są zasługą kierownictwa firmy.Zachowania typu (usunięte przez administratora) do nosicielstwo jest w tej firmie nagradzany i preferowany.Dlatego kadry niższego szczebla są na nie zorientowani.Przestoje i złe zarządzanie skutkuje tym,że pracownicy ,bojąc się zwolnień sami spowalniają pracę,a te słabe wyniki są przekazywane wyżej-jako nikłe zaangażowanie w pracę pracowników.Problemem jednak jest kierownictwo i stworzone układy.My podatnicy płacimy na takir złe zarządzanie zakładem i finansowe straty państwa,a jest to wina wyłącznie kadr typu kierownicy,brygadziści,ten układ tworzący.To przez nich jest zło nieróbstwo i takie układy.
    Banan

13.01.2024 08:49

Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie są warunki pracy na stanowisku elektromontera?
    były pracownik

10.01.2024 09:03

Panowie otwórzcie umysły firma odkąd jest państwowa nie jest normalna, (usunięte przez administratora) który od 8 lat nie przyniósł ani złotowki zysku, wydajność pracy która spadła z trzy, czterokrotnie, ciągłe braki towaru. Znikoma sprzedaż pojazdów która napewno nie pozwala na bieżące utrzymanie firmy o takich kosztach. Zauważcie że kiedyś z tej firmy wyjeżdzał codziennie jakiś pojazd jak nie tramwaj to EZT, jak nie EZT to wagony, nie wspominając o przeglądach P3, P4, P5. teraz nic się nie opłaca. (usunięte przez administratora) Ilość wygranych przetargów jest nie do wykonania w terminie i z marżą przy tym sposobie zarządzania. i nie zwalajcie na roboty, stanowiska pracy itp. Kiedyś było miejsca tyle samo i jakoś produkowało się miesięcznie nie wiem czy nie więcej jak teraz kwartalnie. (usunięte przez administratora)
    Felek

14.12.2023 20:56

Działa już wam ten PLM?
    Bydgoszczanin

04.12.2023 16:04

Witam ja z takim zapytanie jak wygląda praca na trzy zmiany . W sensie w jakich godzinach są te zmiany

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Datazone

16.11.2023 13:10

Witam jak wygląda praca magazyniera na paleciaku w Pesa? Jakie warunki?oraz czy to praca na jedną zmianę? Jak atmosfera? Do przeżycia czy (usunięte przez administratora) Pozdro i proszę i odpowiedź

08.11.2023 12:48

Zniesmaczony

11.11.2023 10:14

Oszalałeś , Najpierw muszą dostać dyrektorzy a jest ich teraz najwięcej od powstania tego zakładu ! Więc dla zwykłych pracowników nie starczy !!!
    Robert

23.10.2023 06:27

Poważna firma ale brak parkingu dla dostawców towarów na produkcję /Auta ciężarowe /. Ochrona niesympatyczna a wręcz opryskliwa i chamska.
    @johnny

20.10.2023 14:32

Ja już od pół roku pracuje w innej firmie. Zarobki 3500 na rękę plus premia (której nikt nie zabiera za rozmowy czy przerwę na papierosa). Przełożeni szanują ludzi, nikt tu nie usłyszy "ci..o zafaj...a". Nie bójcie się!! Normalnej pracy jest pełno..

19.10.2023 00:36

@pracownik

19.10.2023 21:03

Nie mam nic przeciwko ciężkiej pracy, wszędzie trzeba zasuwać.. Chodzi mi o atmosferę w zakładach, która jest tragiczna. Ludzie chodzą smutni, wszyscy podejrzewają wszystkich, co drugi donosi, nie można nikomu ufać, boją się nawet rozmawiać ze sobą.. To wina dyrektorów, mistrzów i brygadzistów, których umiejętności zarządzania ludźmi jest na poziomie zero - jedyne co potrafią to powiedzieć (usunięte przez administratora) To już nawet nie da lata 90te, to plantacje bawełny z XIX w. Wielki wstyd dla Zarządu, w 2023 r. żeby tak toksyczne środowiska pracy stworzyć..!!!
    Joanna

05.10.2023 15:25

Czy mógłby ktoś powiedzieć coś o pracy w administracji?

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    krzyś

08.09.2023 07:45

w firmie tej uciekli już prawie wszyscy normalni ludzie,jest tam deficyt na każdym z działów jednak patrząc przez pryzmat czasu powodem głównie jest kadra którą się nie edukuje i nie rozlicza podwładnych z ich poczynań .najgorsi są Brygadziści oczywiście nie wszyscy,lecz ich postawa brak zaangażowania i podejścia do pracownika jest porażająca,co niektórzy czują się na stanowiskach jak dyrektorzy dyktatorzy, nie mają na nich wpływu ani Majstrowie ani Kierownicy,swoją postawą wprowadzają zamęt i niechęć do pracy((usunięte przez administratora) .Co widać gołym okiem na tym tylko traci zakład który musi się borykać z deficytem pracowników i złymi opiniami o innych aspektach nie wspomnę .pozdro..dla Z1 i z4
    Pracownik z 20 letnim stażem

21.09.2023 22:10

Jestem ciekaw czy pracowałeś z osobami wyżej wymienionymi,bo ja tak. Ja pracując tyle lat na p4 czy p6 nigdy nie miałem zwróconej uwagi od Brygadzisty czy Majstra, wystarczy pracować, jak Ci się nie chce to się zwolnij, brygadzista czy mistrz jest rozliczany z pracy brygady,jak nie pracujesz to nie jesteś dobrym pracownikiem,tylko nygusem.Dobrych pracowników mieliśmy 10 lat temu,Ci co teraz odchodzą to głównie firmy zewnętrzne,nie pracownicy z pesy, a firmy zewnętrzne patrzą tylko na godziny. (usunięte przez administratora)

27.03.2023 10:09

Czy w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding są regularne szkolenia pracownicze?

19.04.2023 20:28

Ja czekałem na szkolenie 3 lata i się nie doczekałem. A to pandemia a to wysłali kogoś innego
    Pixel

09.09.2023 19:33

no moźna rozwijac się, brygadziści pomagaja jak mogą
    Leo

24.08.2023 17:21

Pytanie odnośnie jubileuszów i dodatków stażowych czy zostaną podniesione ( i wyrównane wstecz?)tak jak to jest w firmach państwowych, zamrożone są od kilkunastu lat a tak nie powinno chyba być

29.08.2023 19:39

Straty są przez złe zarzadzanie, na P3 robota zatyka sie, etatowi mają brać urlop . Ukraińcy jak swięte krowy - są nie do ruszenia, przeciez w pierwszej kolejności należy ich wywalić. To jest biznes , zarabianie pieniedzy, nie ma sentymentów.

30.08.2023 16:54

Jak jest dużo zleceń to zatrudnia się pracowników z firm zewnętrznych (to nazywa się outsorcing) Jak jast mało pracy rezygnuje się z pracowników zewnętrznych. Zarząd pesy nie dostosowując ilości pracowników do ilości pracy marnotrawi pieniądze. Czy to jest celowe działanie czy nieumiejętność zarzadzania ? Ciekawe, co ?
    Karton

21.06.2023 19:55

Bajzel totalny, za chwile urlopy- ukraińscy specjaliści pokażą swoje umiejętnoisci. Aż dziwne że te pojazdy jeżdżą Wszystko spada na Serwis - ostatnie koło ratunkowe- należą im sie najwyższe uznanie Zwykle to sprzedaż najwięcej zarabia ale w tej sytuacji to serwis jest najwazniejszy Wygląda na to że statek o nazwie pesa znowu tonie
    Pixel

28.07.2023 22:57

Do pracy chodzi się głównie żeby zarobić na opłacenie rachunków, spłacenie kredytu, wychowanie dzieci itd Jeśli są oferty pracy z wynagrodzeniem większym o 50% to wybór jest prosty. Stąd masowe odejścia z Pesy.
    Zadowolony

06.08.2023 22:35

Nie wytłumaczy bo Ci cop rozumieli rysunki odeszli. Jak będzie dokumentacja robiona w dwóch językach to Pesa stanie się potęgą albo i NIE. Może rozwiązaniem jest przeniesienie produkcję za granicę ? Wtedy Polaczki przestana narzekać.
    XYZ

26.07.2023 15:33

Znów problemy z Dartami. Czy Pesa wyprodukuje w końcu coś porządnego. Opieranie produkcji na Ukraińcach źle się skończy .Ale najważniejsze że tanio. To ciągłe cięcie kosztów skończy się upadkiem firmy.
    Graźka

17.07.2023 13:21

hej, na ich stronie znalazłam ofertę na Specjalista/ Analityk ds. finansowych, powie ktoś czy warto aplikować ?:) Napisali, że są elastyczne godziny pracy, ktoś powie jakie to godziny oraz czy u nich na tym stanowisku jest szansa na pracę zdalną lub hybrydową?
    ktos

17.07.2023 13:36

Elastyczny to znaczy, że prace możesz rozpocząć od 6 do 8 czy tam 10. Nie ma szans na prace zdalną, tylko czasami się uda.

06.06.2023 07:53

Na P6 na duzych maszynach w nocy kiedyś byl jakiś brygadzista teraz nie ma tylko sporodycznie co 2 tygodnie jest jak wypadną zmiany bo jeden chodzi a tak nie ma. Chodzą jak chcą.A na P6 na slusarni brygadzisci wszyscy chodzą na 3 zmiany.Jak to możliwe!!!

27.04.2023 19:19

Na jaką stawkę może liczyć elektromonter?
    @PESA

19.05.2023 21:17

Najniższa krajową...

23.05.2023 09:30

Podwyżki są raz na 10 lat
    Mati

19.05.2023 18:42

Monter wnętrz co powiecie o tym stanowisku? Warto aplikować? Jakie są zarobki
    @PESA

19.05.2023 21:12

Zarobki nędza, najniższa krajowa. A jako młody pracownik to i premi długa całej nie zobaczysz bo (usunięte przez administratora) brygadzistów i majstrów ja dostaną. Powodzenia ;)
    Mati

21.05.2023 11:45

A ciężka robota? Co tam się dokładnie robi ? siedzenia montuje
    Wuja

11.05.2023 06:42

Spawacz 10 lat w pracy wynagrodzenie 3652zl Co ja mam za to zrobić? Tyle to ja 10 lat temu zarabiałem czas na zmianę pracy w trybie natychmiastowym
    Były

31.03.2023 23:45

Podwyżki dostają ludzie którzy nic nie potrafią, wracają z delegacji to siedzą w biurze i niby prace biurowe ogarniają . Ale wystarczy lizać du.. i interesować się wszystkim oprócz pracy no i awans się dostaje. Fałszywe mordy wszędzie
    Miras

01.05.2023 14:37

Kolego zapytaj tych co dostali podwyżki co mają na podpisie pracodawcy. Podpis kierownika czy pani dyrektor? Do końca czerwca powinni wszyscy dostać podwyżki. Nie dostaną Ci co pracują zaledwie kilka miesięcy. Przecież to jest wiadome.

06.05.2023 14:27

Po 4 latach to chyba nie krótki pracownik? Podpisuje się Pani dyrektor. Sugerują się tym, że są premie. Niektórzy jeszcze maja stawke 18 brutto. Jak pytamy kiedy podwyzki to odpowiedź dostajemy, że prowadzą rozmowy...
    dwójeczka

26.04.2023 16:08

Na p2 brakuje rąk do pracy.Srednia wieku to chyba 50 lat.A np.u elektrków trzech brygadzistów w tym dwóch bardzo młodych.Czy ktoś wie po co?Wystarczy jeden bo i tak wiele spraw za nich załatwia ich mistrz produkcji.To samo u pneumatyków.Trzymają brygadzistę tylko dlatego że jego brat jest kierownikiem na p3.Skończcie z tymi układami to może cudem unikniecie zapaści no i jeszcze ten dyrektor-bez komentarza.

16.04.2023 19:48

Dyrektor Serwisu

19.04.2023 15:13

Nie mogę znaleźć dowodów na przytoczone fakty, ale jak tylko je dostanę to chętnie rozliczę takiego pracownika!
    mrom

15.04.2023 16:29

To nie firma to kabaret.Nowo zatrudnieni mają większe stawki niż wieloletni pracownicy.Toaleta na p2 otwierana o 6 rano,a teraz wyciekły dane osobowe wszystkich byłych i obecnych pracowników.Kto za to odpowie?Pewnie nikt.
    K

17.04.2023 16:31

Nikt nie poniesie odpowiedzialności.A pracownicy to nie ludzie więc ich zdaniem po co ich o czymś informować. Szkoda nóg i języka.Ważne że oni są na bieżąco a reszta nie musi (wypłata zaliczkowo a reszta może nigdy,przecież nikt się nie upomni).

18.04.2023 15:46

On dali .... a my mamy zapłacić jeszcze ze swoich za Bika.A może tak pozew zbiorowy za wyciek danych.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.