Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

tak was robią

13.08.2025 14:16

Spawacz / Ślusarz – PESA Bydgoszcz – 38–50 zł netto/h Lokalizacja: Bydgoszcz (PESA) Stanowisko: Spawacz / Ślusarz Umowa zlecenie na 3 mies., potem umowa o pracę Możliwość pracy na własnej działalności STAWKI: Umowa zlecenie (na rękę): Spawacz: 38–40 zł/h Ślusarz: 28–30 zł/h Działalność gospodarcza (netto): Spawacz: 50 zł/h Ślusarz: 40 zł/h WYMAGANIA: Spawacz: certyfikat spawalniczy (lub gotowość do uzyskania – pomagamy!) Doświadczenie mile widziane Chęć do pracy, sumienność, punktualność OBOWIĄZKI: Prace spawalnicze lub ślusarskie Montaż i obróbka elementów metalowych Praca przy taborze kolejowym OFERUJEMY: Stabilną pracę w PESA Bydgoszcz Atrakcyjne zarobki Możliwość rozwoju i zdobycia certyfikatu Po okresie próbnym – umowa o pracę

12.08.2025 17:04

Czy ktoś zapanuje nad tym chaosem. W tej firmie żadne zasady nie funkcjonują.Przychodzi się do pracy jak chce żadne godziny nie obowiązują.Tam gdzie dwie lub trzy zmiany pracownicy przychodzą sobie wczesniej godziny się pokrywają nikt nie zwraca na to uwagi.Samowolka totalna.
    Zoja

10.08.2025 15:42

Pracownikowi ds. finansowych oferują umowę na zastępstwo z możliwością zatrudnienia na stałe, a ja myślę od czego to zależy. Tzn. przedłużają jak ktoś dobrze się sprawdzi czy jak ma się szczęście, bo zwolni się akurat wakat?
    Emi

11.08.2025 13:39

Ogłoszenie na to stanowisko pojawia się co 3 miesiące , więc nie daje to dobrego obrazu firmy. Taka rotacyjnosc jest co najmniej niepokojąca.
    Banan

09.08.2025 23:18

Widzę że jest ogłoszenie na elektromontera, ale przez Ranstad. Oferują 7k brutto. To realne w tej firmie czy jakaś ściema, skoro piszcie że dostaje się najniższą krajową. Warto aplikować?
    Fix

30.07.2025 12:06

Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko Koordynatora Transportu kolejowego i samochodowego. Czy mógłby ktoś podzielić się opinią na temat tego stanowiska oraz kadry tam pracującej?
    Albert

04.11.2024 10:27

Dzień dobry moi drodzy koledzy i koleżanki. Liczę na tą grupę i wasza pomoc odnośnie stawek godzinowych dla spawaczy itp. Dlaczego Ukrainiec zatrudniony przez Pese ma 36 zł na godzinę w górę. A Polscy pracownicy 29,30, 33. Ile jeszcze trzeba pomagać tym ludzia ? My pracujemy u nich czy oni u nas ? W jakim kraju obcokrajowiec zarabia więcej niż rodak ? A oni jeszcze bezczelnie śmieją się prosto w twarz, że mają większe stawki niż my i nie muszą nic robić. Szukam jakieś sensownej odpowiedzi. Ponieważ siedzi mi już to długo na moim ramieniu. Ktoś może coś z tym zrobić czy rzeczywiście trzeba się zwolnić i zatrudnić na nowo aby być tak samo traktowanym jak Ukraińcy? @Pracodawca.
    Daniel

12.07.2025 12:59

nie potrzeba nic umieć, przyjmują każdego, płaca najniższa krajowa, jak nauczysz się i zdobędziesz doświadczenia możesz szukać normalnej pracy tzn jak będziesz pracowity to zarobisz wiecej a w pesie to prawie wszyscy mają najniższą, rotacja duża, ukraińcy na produkcji to 80 % pracowników firmy zewnętrze na P3 dostają ubrania zielone tak żeby wyglądało że są pracownikami etatowymi, Klienci przychodzili i obserwowali róznokolorowe ubrania robocze i zadawali pytanie- kto tu pracuje a to ukraińska jakość jest ukrywana
    Quaestio

04.07.2025 13:51

Asystent AI

Rekrutacja na Elektromontera trwa, ale firma nie podaje wynagrodzenia. Praca na pełny etat, umowa o pracę. Najważniejsze to brak przeciwwskazań zdrowotnych do pracy na wysokości powyżej 3 metrów. Z benefitów najlepiej wypada prywatna opieka medyczna. Czy firma ma według Was duże wymagania jak na Elektromontera? Może ktoś się orientuje, jak tu naprawdę płacą?
    #Elektromonter
    Marcelina

09.07.2025 16:42

Czemu ściema? Skoro napisali w ogłoszeniu, że dają prywatną opiekę medyczną to chyba by nie kłamali. W dzisiejszych czasach to raczej standard w firmach.

10.07.2025 20:01

PZU ZDROWIE. To prywatna opieka? Spytaj ludzi nie z Bydgoszczy ile muszą czekać na wizyty...
    Nuntia

03.07.2025 16:39

Asystent AI

Może ktoś napisać, czy firma naprawdę tyle wymaga od Serwisanta na rynku rumuńskim i czy wynagrodzenie faktycznie adekwatne do liczby wyjazdów i odpowiedzialności? Najmocniej akcentują wymaganie doświadczenia w branży kolejowej i zarządzaniu zespołem. Z benefitów na plus jest prywatna opieka medyczna i różne dofinansowania – także do wypoczynku i szkoleń.
    #Serwisant
    Julia

19.06.2025 14:22

W finansach trochę spokojniej i lepiej płacą? Chodzi mi o stanowisko młodszego specjalisty ds podatków. Wiecie jak tu widełki wyglądają?
    Maria

25.06.2025 23:39

Ogłoszenie na to stanowisko pojawia się regularnie- co 3 miesiące, co może świadczyć o tym, że po okresie próbnym kończy się współpraca z kandydatem - pytanie dlaczego?
    Marika

11.06.2025 07:44

Czy którykolwiek dział tam jest ogarniety w miare? Bo jak się czyta, co tam wyprawiają niektórzy, to włos się jeży na głowie. A ogłoszenie na planiste wyglądało naprawdę przyzwoicie wszystko a życie pewnie swoje...
    xxxxxx

16.06.2025 09:16

zespół planistów jest naprawdę spoko, zarobki już trochę mniej.

05.06.2025 09:08

WesołyW

12.06.2025 18:59

Jakieś osoby się pakuje tylnymi drzwiami do środka. Dziwne bo ja zawsze pobieram materiał przy okienku w miejscu które obserwuje kamera.

12.06.2025 08:39

Narzekają że firma ma zaległości a działach gdzie jest system trzyzmianowy pracownik przychodzi godzinę lub więcej wczesniej godziny się pokrywają bo pracują na tym samym stanowisku we dwóch i to jest wydajność nikt tego nie kontroluje i wtedy wychodzą wczesniej bo swoje 8 godz byli ale to norma bo bo w tej firmie wszystko możliwe jest
    Veritas

02.06.2025 13:08

Asystent AI

Na stanowisko Spawacza oferowana jest umowa o pracę na pełny etat. Wynagrodzenie nie zostało ujawnione. Kluczowe wymaganie to aktualne uprawnienia spawalnicze do wykonywania złączy metodą MAG oraz doświadczenie przy konstrukcjach stalowych. Wśród benefitów najlepiej prezentuje się prywatna opieka medyczna. Jak wygląda praca na tym stanowisku – dużo jest dodatkowych wymagań? Czy zarobki w tej firmie są adekwatne do oczekiwanych kwalifikacji?
    #Spawacz

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

Marcel

12.05.2025 09:11

Szukają teraz spawacza. Ile się zarabia z premiami i bez? Tak swoją drogą to od czego zależna jest ta premia miesięczna i czy łatwo ją wyrobić?
    Marcel

19.05.2025 11:05

Ale to brutto? Trochę słabo, no ale jednak na start. Później regularnie jakieś podwyżki?
    Spaw

20.05.2025 17:58

Netto na rękę
    Piurek

06.03.2023 17:27

Jak się nie podoba wam polityka firmy to się zwolnijcie, pracy jest mnóstwo. Macie na umówię najniższa krajowa wiec tyle wam się należy proste. Powodzenia w nowej firmie.
    Budyń

09.03.2025 09:33

Wynagrodzenia w pesie to katastrofa, doświadczony pracownik ma ze 2 lub 3 zł więcej niż początkujący. No i mamy brak zaangażowania, olewanie wszystkiego, robienie byle jak. Nawet Ukraińcy zatrudnieni na etacie mający najniższą krajową są niezadowoleni - no i pracują wolno, robią sobie przerwy, gadają przez telefon itd Dochodzi do takich sytuacji że świeży knoci robotę a stary mówi a co to mnie obchodzi.
    Stary

12.05.2025 08:32

Podobno w CSI INVEST zatrudniają, super atmosfera i niezłe zarobi i normalność , pozdrawiam
    Dex

10.05.2025 06:00

Praca na magazynie. Płacą mniej niż najniższa krajowa i wyrównują premią. Wymagania olbrzymie.
    KRZYSZTOF

25.04.2025 12:47

OSTATNIO DZWONIŁA DO MNIE FIRMA ZEWNĘTRZNA I OFEROWAŁA MI PRACĘ W PESIE NA STANOWISKU MONTER. STAWKA OCZYWIŚCIE WYŻSZA NIŻ MIAŁEM ROK WCZEŚNIEJ JAK W PESIE PRACOWAŁEM TO TYLKO ŚWIADCZY O TYM ŻE LEPIEJ SIĘ ZWOLNIĆ ODCZEKAĆ CHWILĘ I ZATRUDNIĆ SIĘ PRZEZ AGENCJĘ PRACY JAKO NOWY PRACOWNIK PESY I TERAZ TAKA CIEKAWOSTKA? ILE TAKA FIRMA MUSI DOSTAWAĆ ZA CZŁOWIEKA ABY JEJ SIĘ TO OPŁACAŁO ABY DAĆ PRACOWNIKOWI WIĘCEJ NIŻ DANA FIRMA OFERUJE SWOIM PRACOWNIKOM NA ETACIE ZATRUDNIONYM BEZPOŚREDNIO? JEST KTOŚ W STANIE NA TO ODPOWIEDZIEĆ?
    JESTEM SOBĄ

25.04.2025 12:26

W ocenie i zaleceniach Państwowej Inspekcji Pracy czas niezbędny pracownikowi na założenie odzieży roboczej, kąpiel po zakończeniu dnia roboczego i założenie własnej odzieży itp. jest czasem wliczanym do czasu pracy. Pracodawca bezwzględnie powinien o tym pamiętać. Niedopuszczalne jest liczenie dniówki pracowniczej od chwili, w której pracownik jest już przebrany w odzież roboczą i znajduje się na swoim stanowisku pracy. Z drugiej strony pracownicy nie powinni nadużywać powyższej okoliczności i spędzać na przebieraniu się zbyt dużej ilości czasu, który mogliby już wykorzystać z pożytkiem dla zakładu pracy.
    Młody

29.03.2025 17:58

A mi się podoba, fajna praca dużo możliwości
    nowa

25.03.2025 18:17

Hej Szukaja do zakupów. ktos wie co oni tam oferują na to stanowisko ??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Cb

25.03.2025 13:35

Niestety muszę stanowczo odradzić pracę jako wydawca magazynowy w tej firmie. To że cięgle poszukują na to stanowisko osób mówi samo za siebie. Kierownictwo logistyki jest tego dowodem. Nie polecam.

25.03.2025 11:30

Co do samej rozmowy kwalifikacyjnej - nie wypowiem się bo nie dotarłem. Natomiast Pani z ochrony pozostawia wiele do życzenia - strasznie nieuprzejma wręcz niemiła tak jak ktoś już wcześniej napisał tutaj. Pani z rekrutacji powinna wspomnieć telefonicznie o utrudnieniach związanych z parkowaniem. Brak wolnego miejsca do parkowania dla osób które chcą dotrzeć samochodem na rozmowę kwalifikacyjną brak słów - pierwszy raz się spotkałem z czymś takim. Ogromny parking ale miejsca brak - skutecznie to odstrasza potencjalnych kandydatów do pracy. Nie polecam
    Konstruktor

23.03.2025 13:32

Ile w Pesie jako inżynier mechanik/konstruktor idzie zarobić? Są benefity typu elastyczny czas pracy/home office? Jest ktoś coś w stanie podpowiedzieć?
    Dl

14.03.2025 09:26

Nowi pracownicy dostają większe stawki niż starzy , pracownicy firm zewnętrznych nie chcą zatrudniać się na pracowników pesy bo im się to nie opłaca.
    Padpie

12.03.2025 00:05

Witam mam pytanie czy na w PESA pracuje się w święta i wyykendy idę na PLM nie wiem czy dobrze napisałem Iza błędy przepraszam

07.10.2024 15:47

Magda

07.02.2025 09:54

Szanowni Państwo w oczekiwaniu na spływ dostaw materiałowych na hale montażowe, a także mając na uwadze zapewnienie ciągłosci prac, w lutym oraz w marcu planowana jest zmiana organizacji pracy poprzez skrócenie tygodnia pracy z 5 do 4 dni pracy (piątki wolne)

07.02.2025 19:12

A te piątki to płatne ? HE HE

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    MARTYNA

05.02.2025 22:45

Składane CV brak odpowiedzi i feedbacku.
    Wood

29.11.2024 08:46

Czy to prawda, że obcokrajowcy zarabiają w Pesie lepiej od naszych? Pytam ponieważ słyszałem takie informacje od kilku byłych pracowników, w tym spawaczy. (usunięte przez administratora)
    Były88

25.12.2024 13:09

Niedość że są zatrudniani na lepszych warunkach to są również lepiej traktowani… przymykanie oczu na wcześniejsze wyjścia, na ewentualne błędy przy produkcji, wydłużony czas przerwy itd. Ja raz wyszedłem 10 min przed czasem (koledzy Ukraińcy powiedzieli że to nie problem) a następnego dnia już czekała na mnie zje** od przełożonego ze jestem niepoważny. Trzeba uważać bo w niektórych brygadach jest ich więcej niż Polaków i wtedy potrafią specjalnie „ładować na miny”. Niby mili, pomocni ale jak przychodzi co do czego to udawana głupich…

01.12.2024 09:33

Czy ktoś zainteresuje się jak pracownicy wychodzą z pracy i o której.Sa niektórzy że pracują na 3 Zmiany a przychodzą sobie jak im pasuje i wychodzą o której chcą i śmieją się że nikt nie mówi to se chodzą jak im pasuje.Nikt tego nie kontroluje?
    Szescdziesiona

12.12.2024 14:18

Podzielam obawy.. Interesuje się tym od dłuższego czasu, dlatego odpowiednie osoby zostały już poinformowane o notorycznych nieobecnościach/spóźnieniach. Należy oczekiwać konsekwencji
    Robol Zbigniewa

10.12.2024 17:06

Pracowałem w tej firmie i nie polecam nikomu. Dziadostwo w państwówkach było i jest,ale w Pesie to wychodzi zupełnie poza inną skalę. Kasty jakie tam się utworzyły to jest paranoja. Im dłużej w Pesie pracujesz tym więcej wiesz i sam więcej widzisz. Atmosfera fatalna i dziwie się że poniektórym nie jest poprostu wstyd, ale widocznie nie liczmy na coś czego w tej firmie nie ma. Wszechobecna atmosfera niezgody, lizusostwa i donoszenia. Im wyżej stanowisko tym większy (usunięte przez administratora),a to chyba nie tylko w Pesie! :) Pensje na dzisiejsze czasy to żart. Fasadowa funkcja związków również nie pomaga w polepszaniu atmosfery pracy, a wręcz przeciwnie. Omijajcie tą firmę szerokim łukiem, a szczególnie magazyny.
    Magazynier

10.12.2024 18:41

U nas na magazynie jest super atmosfera.

10.12.2024 09:34

Drzewko

10.12.2024 10:33

Tak o pracowników konkretnie o brygadzistów. Chce złożyć cv na spawacza a słyszałem z różnych źródeł że różnie tam bywa z atmosferą jeśli chodzi o relacje pracownik-brygadzista
    Gha

19.11.2024 21:09

Kiedy zostanie naprawiona woda na hali 8 na drugiej szatni już miesiąc woda jest tam albo zimna lub letnia. Pracując 3 zmiany chce się umyć w ciepłej wodzie. Latem leci wrzątek zima lodowata woda. Zgłaszane było wszędzie ale naprawiają jak wszystko w tej firmie
    Karl

09.11.2024 09:12

Ogłoszeń o pracę dużo, tylko po co, skoro wysyłane cv pozostają bez odpowiedzi.
    Nieudas

07.11.2024 21:09

Pracuje w firmie już około 15 lat. Pierwsze lata pracy (5) były super, pensja w tamtych czasach 3000-4000 zł to było coś lecz niestety od 10 lat zarabiam tyle samo a aby zarobić więcej trzeba siedzieć po 200 godzin w miesiącu, nie mówię tutaj nawet o pracowaniu w tych godzinach lecz niestety te nadgodziny jakoś trzeba przetrwać, pokręcić się aby pensja była na jakimś lekko lepszym poziomie niż najniższa krajowa. Jak to się mówi jaka płaca taka praca ale swoje wysiedzieć trzeba. Nie ma co liczyć na podwyżki ani jakieś super premię czy dodatki na święta których przez 10 pierwszy lat mojej pracy nie było w ogóle w zakładzie bo Zarząd mówił że płaci za pracę a nie za święta. Firma dobra tylko i wyłącznie na przetrwanie a mi to pasuje. Jeżeli ktoś chce zarobić lepsze pieniążki niech trzyma się od tej firmy z daleka i nie traci czasu. Stawki, premie, nagrody czy świąteczne dodatki, wczasy pod gruszą to dno czy chociaż by nagrody jubileuszowe za lata pracy którą wynoszą od 200 do 800 zł za 40 lat pracy po prostu Żenada. Związków zawodowych nie ma bo są opłacane przez Dyrektorów którzy pozwalają im nic nie robić ale siedzieć cicho a robole z produkcji nic z tym nie robią. Taka smutna prawda o tym zakładzie pracy lecz kto chce się przekonać zapraszam.
    Ewa

08.10.2024 12:21

Czy kobiety mogą pracować na stanowisku monter lub elektromonter? Posiadam duże doświadczenie, ale zależy mi wyłącznie na pracy jednozmianowej. Jest taka możliwość? Dziękuje za odpowiedź.
    Kandydat001

24.09.2024 11:40

Monter PESA Bydgoszcz SAO firmie 27–30zł brutto Nie ma to jak firma, która robi z ludzi najgorszych (usunięte przez administratora) Aktualnie najniższa stawka godzinowa to: 28,20 brutto/h, a od 1 stycznia 2025, będzie już 30,50 brutto/h. (usunięte przez administratora)
    Modełko

07.10.2024 08:56

Bo tak właśnie wygląda strategia tej firmy zachoruj zero podwyżki na cały rok starych pracowników najlepiej zwolnić bo za dużo wiedzą i widzą .
    Zbyniu

25.07.2024 18:35

To prawda z tym że firma nie lubi dawać podwyżek swoim pracownikom? Wyczytałem tak w jednej opinii ale ta była dość stara więc pewnie przez dwa lata coś się zmieniło i na pewno już jakieś podwyżki wam wpadły. Dajcie znać bo nie wiem czy się zatrudniać
    K

26.07.2024 13:21

Szkoda gadać. Nie szanuje się starych pracowników nowych przyjmują z wyższą stawką .

16.07.2024 12:49

MrPerky

17.07.2024 08:52

Dziękuję za informację. Zapraszamy częściej bo mam szeroki repertuar. Przy takiej wypłacie, darmowej kawie i profesjonalnej prywatnej opiece medycznej (za symboliczną złotówkę) to w każdym miejscu śpiewa się z radości.
    Łukasz

24.06.2024 08:02

Czy na wydawcę w magazynie trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe? W ogłoszeniu nic o tym nie pisze, tylko że mile widziane doświadczenie w pracach na wózkach
    Opieka PZU

20.06.2024 11:26

Jak słyszę tłumaczenie dlaczego nie chcą opieki medycznej z tak wielkim pakietem badań i specjalistów to przekleństwa same pchają się na język. "mam 5 lat do emerytury" "i tak nie chodzę do lekarza" "nie bo nie dam zarobić komuś". K#$& mać najpierw narzekają jaka to firma jest beznadziejna, piszą na goworkach w kiblach wypisują jakieś bzdury a jak dziewczyny z kadr stanęły na mega wysokim poziomie i faktycznie ogarnęły BARDZO dobry pakiet medyczny to nagle nie chcą(usunięte przez administratora) A może by tak tych co nie chcą opieki przerzucić na umowę na zlecenie? Przecież będą się cieszyć bo dostaną więcej pieniędzy do kieszeni taki to jest poziom ludzi :)

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.