Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

DO związków

15.05.2022 12:44

Co zrobiliście w kwestii podwyżek?Rozmowy trwają od października.Wasza nieudolność i strach przed utratą ciepłej posadki jest śmieszna.Nie ma żadnej akcji protestacyjnej a o strajku nie ma mowy.Do tego jescze p3 na przewodniczącego wybrało grubasa który dla ludzi nigdy nie zrobił nic.Moje gratulacje.Związki bawią się za nasze pieniądze a w szczególności solidarność.Dyrektorzy i kierownicy mają tyle w miesiącu co my w roku a na podwyżki dla nas się nie zapowiada.Jest też to nasza wina bo np.wsiuny należą do związków żeby mieć kilka złoty do biletu lub 10 gr.do litra paliwa.Jeśli my ludzie z miasta sami nie zaczniemy to wieś ani związki nie zrobią nic.NARKA.

05.06.2022 13:43

Byliście już po podwyżki, czy czekacie aż paliwo będzie po 12 zł za litr?

05.06.2022 16:07

Bo się Finansiula popłacze przez ciebie.
    zażenowany

17.03.2022 13:17

Pani sprzatająca Roxi mogła by przestać zaczepiać każdego pracownika i zachowywać się jak (usunięte przez administratora) i potrzeboska sponsorów niech poszuka gdzie indziej!!!!!!!!!!!
    Fbc

01.06.2022 13:15

To gdzie w końcu ona sprząta? :D
    Fasolek

02.06.2022 20:55

Ślusarz Taboru Szynowego / Mechanik AlphaConsult KG Monachium Dla naszego wieloletniego klienta w Monachium – Lenggriess poszukuje doświadczonych Ślusarzy Taboru Szynowego / Mechanik pojazdów szynowych na długoterminowe zlecenie. Twoje zadania: przeglądy i naprawy taboru kolejowego przeprowadzanie przeglądów i diagnoz pojazdów pod względem sprawności mechanicznej, prace demontażowo-montażowe, wiercenie otworów, szlifowanie, gwintowanie, nitowanie, gięcie, prostowanie, czyszczenie podwozia oraz elementów pociągu. Twoje wymagania: Wyksztaƚcenie w zawodzie ślusarz (ślusarz, mechanik przemysłowy, mechanik budowlany, ślusarz itp.) Doświadczenie w dziedzinie pojazdów szynowych jest dodatkowym atutem Oferujemy : pomoc w znalezieniu mieszkania stałą umowę z niemieckim pracodawcą, dietę, dodatki branżowe urlopowe i świateczne stawka od 18€, - 30-40€ diety dziennej Prezentacja firmy AlphaConsult KG zostala założona w roku 1982 jako nowoczesna biuro dorad... Rozwiń Info praca ostatnia aktualizacja: 30/05/2022 (język niemiecki nie wymagany)
    obserwator

24.05.2022 21:06

proponuję się wszystkim za prace zabrać a nie stękanie na gowork, ci co chcą pracować dawno stąd odeszli. pozostały lewusy i kombinatorzy Proponuję się przyjrzeć układom, układzikom, zewnętrznym magazynom, strukturom i ilości zużytego materiału na malarni, P2 , P3 , może wtedy przejrzycie wszyscy na oczy. Myślałam, że takie (usunięte przez administratora) było za prywatnych właścicieli. Ale ta zaraza trwa nadal
    Mały

02.12.2021 09:50

I co z tą podwyżką będzie czy nie ?Chodzą słuch że jednak nie.
    Laluś

08.05.2022 17:36

A jak tam po piątkowym spotkaniu działu P3 z dyrektorem J.R. ? Jakieś konkrety padły?

24.05.2022 14:32

Żeby znaleźć księżniczkę wystarczy pocałować jedną żabkę, a nie przelecieć całe bajoro.

07.03.2022 12:35

Na portalu firmowym napisali żeby pomagać uchodzcom z Ukrainy , tylko dlaczego my mamy pomagać jeśli Ukraincy zarabiają dużo więcej niż my . To niech oni pomagają swoim rodakom ! Pesa to stworzyła niechęć do Ukrainy, bo jeśli pracownik który pracuje 15 lat zarabia dużo mniej niż nowy pracownik z Ukrainy i nie ma zielonego pojęcia o pracy to coś jest nie tak! Polska jako jedyny kraj w świecie gdzie obcokrajowiec zarabia więcej niż rodak! Wstyd!
    smutny

07.04.2022 22:47

Polska juz nie istnieje
    Noi

21.05.2022 23:46

Bo to prawda
    Związki do domu

10.05.2022 20:54

Na portalu pesowskim główny związkowiec zabawia się z koleszkami w biegi, a dla pracowników nie robi nic. Potrzebne komuś w tej firmie takie psaożyckie układziki??? Potrzebne komuś takie związki, co tylko zabawiają się kosztem pracowników???? Trochę honoru Panowie..... Zrezygnujcie z funkcji, której pełnić nie potraficie !

12.05.2022 21:07

Wcale nie jest mi was żal. Wybraliście za ładne oczka i dobrą gadkę. Taki przerost formy nad treścią. Wiadomo, że jak chłop się dorwie do stołka to już się od niego nie odklei. Trzeba było same kobiety wybrać.

15.05.2022 20:41

A najlepsze jest to że cały czas wmawiają nam że firma nie ma pieniędzy na podwyżki! Firma która nie ma pieniędzy to nie sponsoruje klubu sportowego, i nie kupuje dla Ukrainek kamienicy! Cały zarząd to kłamcy ! A szczególnie pan Jacek R !

10.05.2022 13:40

Wypłata poraża.

10.05.2022 19:14

Po prostu jestem rozrywkowa.

11.05.2022 20:40

Nie przejmuj się od stycznia będzie podwyżka! Ale najniższej krajowej to się załapiemy ! Sam Jacek R nam to obiecał !

23.04.2022 22:18

Panie Okulewicz,Panie Rys jak można dopuszczać do delegacji brygadzista "rudego"wiedzac o tym że zamiast W Katowicach jest w domu .Wy to podpisujecie,a może trzeba to zgłosić wyżej. Może wtedy poleca głowy??,,??

27.04.2022 14:11

Bo żeby strajkować to trzeba mieć jaja a nie być ciotami , jak 90 procent pracowników w pesie!

29.04.2022 10:07

Pewnie same odpadły od ciężkiej pracy.

19.04.2022 17:37

Jakoś nikt nie nie komentuje czekolady. Więc rozumiem że wszyscy zadowoleni?
    Krzychu

20.04.2022 00:08

Jak Ci nie pasuje to nie jedz. Co masz za problem? Co roku nic nie było. Teraz czekolada. Jak podpisywałem umowę nikt mi nie obiecywał, ze na Wielkanoc coś dostanę. A teraz luksus czekoladę zjem jak z Pewexu :-) Oczywiście żartuję, ale czekolada akurat smaczna była.

20.04.2022 09:42

Finansowi zadowoleni, a reszta nie musi być.
    wywiad z prezesem

28.03.2022 21:54

Nrynku kolejowym jest wywiad z prezesem.Na wymioty się zbiera jak się to czyta.Rok 2021 był wspaniały dla pesy przyszłe lata będą jeszcze lepsze a nam i związkowcom wciska się kit że nie ma pieniędzy na podwyżki dla nas.Dla dyrektorów prezesów pieniądze są również na nagrody po kilkaset tysięcy.Związkowcy przeczytyajcie ten wywiad i nie dajcie się znowu zrobić w balona.Jwśli nie chcą dać podwyżek to strajkujmy niech świat się dowie że nie jest tak kolorowo jak mówi prezes.
    michał

03.04.2022 19:45

europa.jobs Pracownik produkcji Pracownik produkcji wysokie zarobki Oferty pracy z wybranego kraju: Niemcy. Niemcy Krefeld 3000 - 5000 EUR brutto/miesiąc Rodzaj zatrudnienia pracodawca Wymiar czasu pracy pełny Rodzaj umowy własna działalność Rodzaj pracy praca stała Data publikacji 01-04-2022 Data zakończenia 15-04-2022 Zapewniamy zakwaterowanie płatne Treść oferty Firma GS Elektroanlagenmontage GmbH poszukuje ludzi do współpracy przy produkcji nowoczesnych pociagów osobowych w Krefeld (nie jest wymagane doświadczenie). OFERUJEMY - gwarancja wypłacalności - nie wymagana znajomość języka - zakwaterowanie - atrakcyjne zarobki - przyuczenie na stanowisku pracy - praca stacjonarna - możliwość wieloletniej współpracy WYMAGAMY - Systematyczności - Chęci do pracy - Punktualności - Mile widziane doświadczenie elektryczne lub SEP - Otwartej POLSKIEJ działalności gospodarczej Zajmujemy się montażem kanałów kablowych, rozkładaniem wiązek kablowych jak i również zarabianiem wszystkich wtyczek i podpinaniem wszystkich połączeń elektrycznych pod i w wagonie i nie tylko. GS Elektroanlagemontage GmbH Gartenstraße 11 Oberhausen 46145 Niemcy
    Marta

03.04.2022 21:47

przeciez to nie zwiazkowcy daja sie robic w balona tylko pracownicy zwiazkom i zarzadowi, myslisz plytko i dlatego w tej firmie jest jak jest wszyscy maja wygodne posady od lat i tylko ich to interesuje zwiazki i zarzad to jedna klicha musza razem robic nas w balona aby zylo im sie lepiej, otrzasnij sie gosciu i zapisz sie do zwiazkow hihihi

03.04.2022 13:27

Agnieszka

03.04.2022 18:31

Elektryk - Budowa Szaf Sterowniczych QUIP AG Niemcy Dla naszego nowego klienta SIEMIENS w Leipzig poszukujemy pilnie: ELEKTRYKÓW do budowy szaf sterowniczych w pojazdach szynowych Umowa o pracę na czas nieokreślony z 6 miesięcznym okresem próbnym. Opis stanowiska pracy: budowa szaf sterowniczych poprawne układanie wiązek kabli poprawne czytanie rysunku technicznego Wymagamy: wykształcenie elektryczne (szkoła zawodowa lub technikum) - Elektryk, Elektromechanik doświadczenie na w/w stanowisku dobra znajomość języka niemieckiego Oferujemy: długoterminowa umowa o prace na warunkach niemieckich ponad taryfowe wynagrodzenie opiekę oraz wsparcie polskiego koordynatora na każdym etapie rekrutacji zakwaterowanie Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie życiorysu (CV) za pomocą przycisku 'Aplikuj teraz'. Wyrażam zgodę na przetwarzanie podanych przeze mnie danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Jednocześnie oświadczam, iż zapoznałem się informacjami administratora o przetwarzaniu danych oraz z prawami jakie przysługują mi na mocy powyższego Rozporządzenia. Agnieszka Malinowska EU Recruiting QUIP AG Thomas-Edison-Str. 5-7 D-52499 Baesweiler Deutschland jooble.pl jobs.pl
    Hydraulik

22.03.2022 07:12

Po roku wchodzę na portal a tu się nic nie zmieniło.Myślałem że w Pesie zarabiacie co najmniej 27 zł na godzinę a tu kicha. Jestem na rencie , mój kochany ZUS już trzy razy podniósł mi wynagrodzenie. Pozdrawiam i głowa do góry .
    Polin

22.03.2022 08:30

Uprawnienia obywateli Ukrainy, których pobyt na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej jest uznawany za legalny Ustawa przewiduje szereg uprawnień na rzecz obywateli Ukrainy, którzy legalnie przebywają na terytorium Polski na podstawie ustawy. Najważniejsze z nich to: • prawo do wykonywania pracy w Polsce • prawo do zarejestrowania się w powiatowych urzędach pracy i uznania za osobę BEZROBOTNĄ albo poszukującą pracy • prawo do podjęcia działalności gospodarczej • zasady przydzielania opiekuna tymczasowego dla małoletnich obywateli Ukrainy • prawo do świadczeń socjalnych wypłacanych w Polsce tj.: - świadczeń rodzinnych (m.in. zasiłku rodzinnego czy jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka) , - świadczeń wychowawczych (500 zł miesięcznie na dziecko) , - rodzinnego kapitału opiekuńczego (500 zł albo 1000 zł miesięcznie na dziecko w wieku od 12 do 36 miesiąca życia) , - świadczenia dobry start (tj. 300 zł na dziecko) , - dofinansowania obniżenia opłaty rodzica za pobyt dziecka w żłobku, klubie dziecięcym lub u dziennego opiekuna Świadczenia będą przysługiwały po spełnieniu warunków i kryteriów określonych w ustawach je regulujących, począwszy od miesiąca, w którym wpłynął wniosek o ich przyznanie (ale nie wcześniej niż od miesiąca, w którym obywatel Ukrainy przekroczył granicę i został wpisany do rejestru prowadzonego przez Straż Graniczną). - jednorazowe świadczenie pieniężne w wysokości 300 zł na osobę, przeznaczone na utrzymanie, w szczególności na pokrycie wydatków na żywność, odzież, obuwie, środki higieny osobistej oraz opłaty mieszkaniowe Aby otrzymać takie świadczenie obywatel Ukrainy musi zostać wpisany do rejestru PESEL i następnie skierować wniosek do (właściwego ze względu na miejsce swojego pobytu) wójta, burmistrza, prezydenta miasta. świadczenia pieniężne i niepieniężne z systemu pomocy społecznej (na zasadach i w trybie ustawy o pomocy społecznej), czyli m.in. zasiłki, posiłki, niezbędne ubranie, pomoc rzeczowa. Świadczenia będą przyznawane po złożeniu oświadczenia o sytuacji osobistej, rodzinnej, dochodowej i majątkowej. Co do zasady świadczenia będą przyznawane bez przeprowadzania wywiadu środowiskowego, chyba że powstaną wątpliwości co do treści złożonego oświadczenia. Świadczenia będą mogły być przyznane tylko obywatelom Ukrainy wpisanym do rejestru PESEL. • pomoc żywnościowa w formie paczek żywnościowych lub posiłków , która jest organizowana w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 - Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej - Portal Gov.pl (www.gov.pl), bezpłatna pomoc psychologiczna zapewniana przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta gminy właściwej
    polin

23.03.2022 12:28

ubezpieczenie samochdów i na zycie w pzu darmo

24.03.2022 18:05

Twój wpis to dramat

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

WypadZeZwiazkow

19.02.2022 00:08

Szanowni moi mili proponuję rak jsk ha wypisać sie se zwiazkow bk oni i tak nic nie robią. Jak sami widzicie tylko pobierana jest wasza kasa a w zamian nic. Może jak3/4 ludzi sue wypisze tk sie obudza i uświadomią sobie jaki jest sens i cel istnienia prawdziwych związków zawodowych. Prezes na was i na nas leje, a wy nie robicie z tym nic! Do (usunięte przez administratora) z takimi związkami !
    Widlakiem go

20.03.2022 21:56

Jak wejść nie może, to zawołajcie widlakowego, niech uwali się na palecie i go wstawią na pojazd. A może suwnicą ?? Śmiechy hihy, a ta parówa faktycznie nawet na pojazd nie zajrzy, a jego ludzie robią co chcą.

22.03.2022 13:58

Pracownicy Pesy potrafią walczyc o swoje, nie jak te mięczaki z Solarisa

19.03.2022 12:32

Panie Prezesie więcej odwagi ! Niech Pan przyjdzie na hale porozmawiać z pracownikami , a nie chowa się Pan jak szczur! Chyba że Pan wykonuje polecenie swojego szefa, czyli Premiera Morawieckiego, żeby pracownicy pracowali za (usunięte przez administratora)!
    mlody

19.03.2022 16:45

Zgadza się pisowski zarząd pisowska firma banda trzęsących się zw strachu dyrektorów,kirowników i mistrzów żeby koryto od pyska się nie oderwało.Związki biorące kasę od prezesa.Sztuczne stanowiska dyrektorskie.Propaganda w mediach pisowskich że jest wszystko pięknie i wspaniale. Wulgarne chamy na stanowiskach jak ten wieśniak pseudo dyrektor z p2.To jest właśnie oblicze tego zakładu
    Obserwator

18.03.2022 08:25

W Pesie za takie wsze pieniądze rękawa w robocie nie można sobie urywać. Na podwyżki nie maja ale sobie w biurach przyznali nawet dla Ukraińców wyższe stawki maja my Polacy to juz ludzie drugiej kategorii obcym daja a dla swoich nie maja

18.03.2022 10:48

To prawda brak słów ale jesteśmy gorzej traktowani .Podwyżki zapomnij ,prawie za najniższą krajową o sory 30 groszy więcej.ROZPUSTA.Nigdzie na świecie nie ma tak że rodak zarabia mniej od przyjezdnych.
    Cyngiel

18.03.2022 20:54

Lipa ta praca w pesie. wielka firma- marne zarobki dużo cymbałów nowoczesne technologie taki kogel mogiel, eh
    NIE DAJMY SIĘ P2P2P2P2

17.03.2022 20:16

ZWIĄZKOWCY OPŁACANI PRZEZ PREZESA OPOWIADAJĄ BZDURY,ŻE JAST KTYZYS STAL JEST DROGA I SYTUACJA OGÓLNIE JEST BARDZO NIEPEWNA I ŻE PODWYŻEK NIE BĘDZIE.PREZES W MEDIACH CHWALI SIĘ ŻE MAMY CORAZ WIĘCEJ KONTRAKTÓW,ŻE FIRMA JEST W B.DOBREJ KONDYCJI.KŁAMIĄ JEDNI I DRUDZY A MY IM WIERZYMY I CIESZYMY SIĘ Z ZŁOTÓWKI PODWYŻKI DO PENSJI.WYPISZMY SIĘ ZE ZWIĄZKÓW.SOLIDARNOŚĆ 80 CZEKA NA NAS I BĘDZIE NAS REPREZENTOWAĆ JAKO ZWIĄZEK Z ZEWNĄTRZ NIE OPŁACANY PRZEZ PESE.INACZEJ ŚWITA PESOWSKA BĘDZI ZARABIAŁA PO KILKADZIESIĄT A NAWET PO KILKASET TYSIECY AMY NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ.
    I like Michael

09.02.2022 22:37

Moi poddańcy, mówi Michał, wasz Pan.... Słuchajcie mnie uwaznie, bo powtarzać sie nie będę. Nakazuje wam robic nadgodziny w tygodniu i to w dużej ilości bo wasz Pan zaspokojony byc musi. Jak będziecie tyrac za 50 procent stawki, to zarząd mnie pochwali i odpowiednio doceni. A wy, chcielibyście popracowac sobie w nocy za 100 stawki? Marzenie moi poddani za dużo byście zarobili a firma i tacy jak ja by zbiednieli. Dość juz gadania, wykonac moja tania siło robocza !!!!
    track

10.02.2022 20:26

Niestety znajdą
    Michael

16.03.2022 23:14

Nie ma materiału, to na urlop. Nieważne , że to jest niezgodne z Kodeksem Pracy- tak mi pasuje i nie ma dyskusji. Wieśniaki skulą ogony , poprzeklinają w kącie, wypiją flaszkę i co zrobią - nic . I do przodu. Tak wygląda biznes.
    Krzyś

04.01.2022 10:12

A jak tam Snickers nadal szybciej ucieka z roboty i (usunięte przez administratora)ludzi.Czas najwyższy aby zdjąć go z tej jego fikcyjnej funkcji bo więcej (usunięte przez administratora) niż robi. A podwyżek pewnie też w Pesie nie ma i nie będzie bo barany robią nadgodziny.Prawda jest taka że brygadziści nic nie robią a jak robią to dla Siebie i dla Swoich potrafią podwyżki dać .Albo co to jest że jedni mogą chodzić tylko na ranne zmiany a inni nie.Gdzie w tej firmie jest równo uprawnienie i szanowanie ludzi.Prawda jest taka że jak Masz jaja i potrafisz powiedzieć tym "(usunięte przez administratora)" dowodzącym parę słów to jesteś gość a najlepiej jak byś jeszcze takiemu w pysk zdzielił .Nie ma się co bać że wywalą z artykułu bo bez powodu tego nie zrobiłeś więc wyjaśniania takiej sprawy że z nerwów walnąłeś takiemu baranowi trochę trwają.Jak to mówią za darmo nie dostałeś.A takich w Pesie którzy mieli zatargi z prawem nie brakuje i oni zawsze mają kogoś za bramą zakładu żeby sobie rąk nie brudzić.To na razie tyle w tym temacie.
    danio

13.02.2022 20:24

ja nie mialem ale jak mi go pokazali to nie wyglada na robotnego
    Ghj

09.03.2022 20:19

Zainteresuj sie własnym tyłkiem leniu śmierdzący , to ze jesteś ograniczony umysłowo , i nie rozumiesz pewnych spraw , i wypowiadasz się na tematy o których nie masz najmniejszego pojęcia , to juz swiadczy o tym jakim prostakiem jesteś. Zapytaj soe tych ludzi jakie umowy mają i sytuacje życiowe zanim coś znowu palniesz ośla łąko. A jak coś Tobie nie odpowiada to sie po prostu zwolnij zamiast psuć opinie całej firmie i innym
    Stajk

08.03.2022 11:49

Ludzie kiedy ten strajk narzekaniem nic nie zdziałacie,gaz drożeje benzyna, żywność,związki wystosowały pismo o podwyżkę płacy i co mamy zakaz nadgodzin dla Polaków. Polacy są dyskryminowani przez firmę i nic z tym nie robią wstyd
    turururu

09.03.2022 18:36

Ja Cię obronię

09.03.2022 19:39

Miałam na myśli, że kobiety znowu będą musiały bronić te płaczki chłopskie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Biurowy

06.03.2022 20:38

To chyba jakiś żart - inflacja przekracza już 10% a podwyżki w biurach wynosiły jedynie 7% Jeszcze chwila i zaczniemy płacić za to żeby móc pracować

06.03.2022 22:12

Jak będziesz dużo narzekać to Cię wymienią na uchodzce z Ukrainy!
    Czerwi

22.02.2022 20:29

Pan niewiadomek powinien dostać dochodzenie za opuszczanie stanowiska pracy przed 14 i tak nic nie robi tylko siedzi w biurze i przegląda strony internetowe wten spoub udaje że zamyka Zr-ki wyślę jeden raport dzienny i się jezy te szczurzy usmieszek smiejej się jak dziwą przed stosunkiem pajacyk nic nie potrafi zamiast na hali coś robić ukrywa się w biurze serwisu Pan Morgan nie umivpilnowac swoich ludzi robią co chcą i naciągają firmę na straty
    produkcjusz

26.01.2022 10:54

Brawo Pesa ! Na roznego rodzaju portalach chwalicie się z wykonania i sprzedazy wszystkich tramwajów przed czasem a tymczasem cala zaloga z tej hali zostala bez pracy gdzie spokojnie można było rozlozyc produkcje na poczatek 2022 roku i ludzie mieliby co robic a tak wszystko się sypie. Ludzie rzucani są po roznych działach jak smieci i masowo się zwalniaja. Ale jakie ma to wszystko znaczenie skoro gruba kasa za wykonanie planu rocznego jest juz w kieszeni no nie ??? Ciekawe kim bedziecie produkowac kolejne tramwaje bo do czasu nowego kontraktu polowy ludzi pewnie już nie bedzie. Brawo WY ! P.S. Solaris strajkuje bo maja jaja i honor. W Pesa sa zwiazki ale tylko zeby byc i brac kase. Jeszcze nic dobrego dla pracownika nie wywalczyli. Wszystkim szczerze odradzam pracy w tej firmie. Na kazdym kroku dostaniecie wiecej na start niz te wasze zalosne 20 brutto.
    Klakier

19.02.2022 19:07

Jakie żałosne 20 zł brutto,mam 18 zł brutto i udaję że pracuję.
    Pavel

14.02.2022 01:25

jakie wynagrodzenie w danej firmie na stanowisku pracownika serwisu? i gdzie większość pracy odbywa się w Krakowie lub w podróży służbowej?
    Kukas

17.02.2022 23:41

A po polsku jak to będzie?
    Szymon

09.02.2022 16:23

Ja rozumie że duże firmy podpisują umowy z pośrednikami pracy , agencjami pracy. No ale miły by było, gdyby taka agencja pracy , pośrednik pracy nie informowali kandydata że do pracy można jedynie się dostać przez jego działalność ;) Tak na przyszłość napiszę ;) Bo tym tracicie ludzi którzy by chcieli u Was pracowac ;)

09.02.2022 21:04

Ale w pasie oto chodzi żeby było jak najwięcej pracowników z firm zewnętrznych bo ktoś u góry na krzesłach ma na tym interes . Są tacy co nic nie potrafią a i tak ich trzymają ,bo sztuka się liczy im więcej ludzi z firm zewnętrznych tym większa kasa dla tych u góry!

09.02.2022 12:41

Oj poloczki obcokrajowcy maja kilka razy większą stała stawkę, darmowe zakwaterowanie , jedzenie i transport frajerzy.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Gotek

03.02.2022 07:22

Panowie mam pytanie czy na tramwajach pracuje dalej mistrz Janowski ?
    Babol

05.02.2022 14:37

Niestety tak. Porażka
    Andżei

05.02.2022 20:03

Dlaczego niestety? Dlaczego porażka?

31.01.2022 14:31

Czy szukają kogoś aktualnie w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding?

01.02.2022 11:42

Zdzicha, gdzieś się zgubił po śniadaniu. A robota czeka.
    Mikolajek

03.02.2022 10:41

To ten mistrz plastyk konserwator zabytkow ktory jakims cudem dostal tą posade i nie ma bladego pojecia o robocie. Chyba pracuje xd
    Nono

04.12.2021 23:33

Co tam z afera korupcyjna? Gazeta wyborcza już poinformowana? Oj będzie się działo

27.12.2021 19:49

ty sie zigolo nie odzywaj tylko za te tej swoje dziewczyny z ukrainy wez bo cienko ci idzie od ostatniej wtopy twojej
    rolnik

28.01.2022 22:30

zigolo juz po tym wszystkim jest przekreslony u dziewczyn z ukrainy minelo tyle czasu a ludzie dalej beke z tego majom
    DO POLAKÓW

15.01.2022 13:40

ZROBILIŚCIE SOBIE Z UKRAIŃCÓW KOLEGÓW TO TERAZ MACIE ZAPŁATE TAKĄ JAK TO WY BYLIBYŚCIE W OBCYM KRAJU.NA P2 UKRAIŃCY MAJĄ GODZINNĄ PRZERWĘ ŚNIADANIOWĄ,ODOPWIEDZIALNOŚCI ŻADNEJ BO ONI SWOJĄ STAWKĘ DOSTAJĄ I NIKT IM JEJ NIE OBNIŻY,BAWIĄ SIĘ KOMÓRKAMI I ZE STRONY KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ ŻADNEJ REAKCJI.SAM BYŁEM ŚWIADKIEM JAK ukrainiec ZP2 KURDUPEL Z TAK ZWANEGO WYGŁUSZANIA PODWOZIA BEZCZELNIE I AGRESYWNIE SKAKAŁ DO POLAKA BO TEN JEMU ZWRÓCIŁ UWAGĘ.REKORDY BEZCZELNOŚCI BIJE SPAWACZ KURDUPEL KTÓRY OFICJALNIE I NA GŁOS MÓWI ŻE MA (usunięte przez administratora) BO MA STAWKĘ GODZINOWĄ DO TEGO DODAJE(usunięte przez administratora)I DO WIADOMOŚCI WSZYSTKICH ICH PENSJA TO PRZYNAJMIEJ 3500 BEZ NADGODZIN.ŚMIEJĄ SIĘ Z NAS.NIEDŁUGO BĘDZIEMY ROBIĆ ZA NICH.POZDRAWIAM NIE KUMPEL ukraińców.
    Bolek

28.01.2022 07:48

35brutto na P3 ? No wez mnie nie rozśmieszaj, chyba na stanowisku mistrza produkcji. Widac ze jesteś niedoinformowany i oderwany id rzeczywistości wiec nie wypowiadaj sie jak nie masz pojęcia o faktycznych zarobkach na produkcji. Ktos cie podplaca zebys tak slodzil o pesie ? :)
    Kamyk

28.01.2022 19:02

No tak ale nie jestem ruskiem
    ₩₩₩

26.01.2022 11:53

Pękające tramwaje zagrażające życiu pasażerów to norma w pasie zwali się na motorniczych pociągi Do Niemiec tzw BR wszystkie do poprawy oraz kary jakie nikt nie wie ale już jeden pociąg dostali za darmo i będą następne Italia pekajace wózki poraz trzeci ups warszawa 2 lata serwis czyli z p4 kleją te złomy żeby nie płacić kar postojowych ale prawda jest taka że to wszystko złom wypadające drzwi pękające podwozie oraz mydelnice wyrywające się sprzęgi i korozja ale jak się grzeje palnikiem a następnie leję woda i tnie konstrukcje kilka razy są tego efekty Najlepiej opłacani spawacze z BR tak dobrze spawają ze nawet konstrukcje do Czech będzie robici firma zewnętrzna i za dużo by pisać o pesa tam powinno pojawić się CBŚ i prześwietlić dlaczego mimo braku pracy ukrajnicy zostają nadgodziny po to żeby być i nabijać godziny to są koszty oczywiście Polacy mieli zakaz nadgodzin Dziwne kto za to bierze kasę pod stołem i najlepsze na umowie ukrajnicy maja najniższa krajowa a do łapy dostają ponad 6 tys czy ktoś się za to wreszcie weźmie to jest oszustwo podatkowe na wielka skalę i to nie tylko w pesie ale w całej Polsce ten proceder kwitnie pamiętajmy ze jeżeli oni mają najniższa krajowa na papieże to nie płacą podatku a nawet jak zapłacą to im oddadzą w rozliczeniu bo nie przekrocza progu
    sos

24.01.2022 21:01

Solaris chciał 800zł podwyżki i nie dostał więc zaczęli strajkować.Na co czekasz marionetko z solidarności.Jeśli masz trochę honoru to zrezygnuj z funkcji.
    STRAJKKKKK!!!!!

04.01.2022 20:15

LUDZIE NAJNIŻSZA KRAJOWA WZROSŁA O 7.5 PROCENT.JEST TO 19.70 BRUTTO LUB 2363.56 NA RĘKĘ.JA AKURAT DOSTAJĘ 20 ZŁ. NA GODZINĘ.WIĘC PRAWIE NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ W FIRMIE KTÓRA W MEDIACH JEST KREOWANA NA WZÓR WOJEWÓDZTWA.TO DO WIADOMOŚCI TYCH KTÓRZY TEGO NIE WIEDZĄ I CIESZĄ SIĘ ŻE MOGĄ ROBIĆ NADGODZINY.PODOBNO ZARZĄD LEKCEWAŻY ZWIĄZKI ZAWODOWE I NIE PODEJMUJE ROZMÓW."PANOWIE"ZWIĄZKOWCY MACIE WIELKĄ SIŁE I WIELKIE UPRAWNIENIA JAKO ZWIĄZEK ALE SKORO SIĘ BOICIE TO ZREZYGNUJCIE Z FUNKCJI ALE WCZEŚNIEJ ZRÓBCIE WSZYSTKO ABY ZWIĄZKI BYŁY POZA ZAKŁADEM PRACY.BĘDZIE TO Z KORZYŚCIĄ DLA WAS I DLA NAS.WSZYSCY WALCZĄ I DOSTAJĄ TYLKO NIE pesa.NIE JEST WAM WSTYD.
    STRAJKKKK!!!!!

05.01.2022 20:50

Tu masz rację.Większość należących do związków to tak prymitywni ludzie że zapisali się tam po to aby mieć tańsze bilety.Nie rozumieją sensu istnienia zz.Im wystarczy 2500 i pod sklepem u siebie na wsi są panami.A przewodniczący solidarności razem z grubasem z p3 zacierają ręce że za dopłaty do biletów mają frajerów i za pieniądze ze składek jeżdżą na spotkania związkowe i balują jak paniska.
    nick

12.01.2022 23:59

zwolniłem się 3 lata temu i pracuje obok pesa i zarabiam prawie dwa razy więcej z tego co widzę co tutaj wypisujecie śmieszni jesteście ze wylewacie żale na internecie i zachowujecie się jak ci co życia poza firma nie widza a to właśnie wy bo każdy narzeka a nikt nic nie robi zwolnij się a uwierz ze znajdziesz prace w tym samym miesiącu za większa stawkę tylko strach wam nie pozwala wsiury z pod sklepu związki nic nie robią bo są ustawieni nie ma się co dziwić tylko zazdrościć w pesa każdy się na was dorabia dlatego załóż związek i tez ustaw się na garbach tu pegerusow lub zmień coś na lepsze
    Halo

23.11.2021 10:40

A jakie są następstwa wystosowanego przez związki zawodowe pisma w sprawie regulacji finansowych dla pracowników? Proszę o rzetelne informacje, bo plakaty szumnie zostały rozwieszone, a jaki tego wynik nikt nic nie mowi....

30.12.2021 13:25

Od nowego roku trzeba pracować wolniej .Jaka płaca taka praca wstyd podobno pensje tak rosną tylko komu bo nie pracownikom fizycznym w pesa .My robić będziemy za najniższą krajową a taka "firma".Takie kontrakty podpisane
    Polak_Serwis_Pesa

11.01.2022 17:16

taaaa, najpierwiej polska język trudna trza ogrniać :D
    Młody

04.01.2022 13:14

A od kiedy trzeba się tłumaczyć komuś że się jest na chorobowym skoro zwolnienia i tak idą od razu elektronicznie do pracodawcy. Czy to jakieś (usunięte przez administratora) czy widzi mi się jakiegoś tam Pawełka?
    Aaa

04.01.2022 22:23

Twoim obowiązkiem jest poinformowanie pracodawcy o świadczeniu L4. Kodeks pracy prawdę Ci powie :)

01.01.2022 16:53

Niedawno pojawiła się oferta pracy firmy Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding. Wiecie może, czy firma wznowi rekrutację na stanowisko Spawacz?
    Tyu

02.01.2022 14:21

Wznowi i mało tego wszyscy którzy przyjdą dostaną lepsza stawkę niż Ty. No chyba ze pracujesz w brygadzie Grzegorza. C to Cie nie pobiją. Oni jeszcze sami się wykończą. Co z tego że przyjmą 100 pracowników jak jeszcze trzeba ich wyszkolić a kto ma ich szkolić ją na halach pustki praktycznie.
    Paweł

22.10.2021 19:07

Cześć wszystkim,mam pytanie do obecnych pracowników,czy przyjmują do Pesy obecnie? Jakie są u was stanowiska?Jakie trzeba mieć kwalifikacje? I na jakie zarobki można liczyć? Z góry dzięki za odpowiedź.
    Były robol

31.12.2021 08:22

Nie musisz mieć żadnych u nich liczy się ilość a nie jakość ????
    mniej niz zero

31.12.2021 15:31

robic puder to specjalność
    ??

31.12.2021 12:53

I jak tam podwyżki w Pesie ?

30.12.2021 11:10

Czy ktoś pracował kiedyś w firmie Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding jako Ślusarz? Jakie macie wrażenia?
    Były robol

31.12.2021 08:18

Miej świadomość, że będziesz robić tam wszystko i nic będziesz od wszystkiego i do niczego, a brygadzista chodź będziesz miał potencjał to i tak spóści go w klozecie. I zapomnij o podwyżce dostaniesz tylko po okresie próbnym i jak przepracujesz 10-15 lat
    Kto obsługuje korenspondencję?

30.12.2021 08:16

Wysłałem zapytanie o pracę. Żadnej odpowiedzi, nawet negatywnej, ani chociaż potwierdzenia, że otrzymali. Gdzie standardy obsługi klienta? Chyba ktoś jest do zwolnienia, jeśli nie wykonuje/nie potrafi wykonywać swoich obowiązków.

30.12.2021 08:31

Ale bzdury piszesz, może się nie nadajesz do w pracy w naszym zespole.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.