Newag S.A.

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 71 ocen.

Opinie o Newag S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newag S.A.

Jacek

Jak wypadła prezentacja pojazdu Inspiro do sofijskiego Metra, która była zaplanowana na 15 listopada ?

Ona

Czy związkowcy nadal coś planują czy już zrezygnowali bo widać nic nie zdziałali ? Jak się rysuje przyszłość dla tego zakładu?.

Natalia

@Elf skąd takie informacje, że firma będzie zamknięta? Obecnie firma Newag S.A. poszukuje Kierownika Projektu. Z oferty pracy wynika, że zapewniają oni uczestnictwo w innowacyjnych projektach, pracę w międzynarodowym środowisku, dofinansowanie do wypoczynku z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych, dofinansowanie do kart Multisport. Ktoś będzie aplikował do firmy?

Marcepinek

Czy już wyjaśniło się co z Gliwicami? Czy będą tam zatrudniać czy trzeba szukać roboty? Sądzę, że sytuacja się poprawia bo ogólnie jest cisza na forum.

Frodo

Czy ktoś może z pracowników z Gliwic napisać co się dzieje aktualnie w zakładzie????

Jurop

Newag ma w ofercie prace dla młodszego specjalisty ds. inwestycji. Czy ktoś słyszał coś o tej robocie? Czy warto startować, zastanawiam sie jakie mogą mieć wymagania wobec kandydata? Proszę o info. Będę wdzięczny.

Jerzyk

Newag może ma trudny czas ale myślę, że nie zamkną oddziału.

Elf
@Jerzyk 16.06.2017 19:43
Newag może ma trudny czas ale myślę, że nie zamkną oddziału.

A jaką masz wiedzę w tej sprawie? Może się podzielisz z nami

oczko

ja jestem bardzo ciekaw co będzie nadal z Newag GLIWICE wasz kolega === czy ktoś ma informację dotyczące dalszych losów firmy? co mowią kierownicy wogóle cośktoś wie?

Elf

Co możecie powiedzieć na temat dalszych losów firmy w Gliwicach??? Czy będzie coś tam jeszcze robione ,czy firma zostanie zamknięta??? Ktoś coś wie

Waldi

No i co z oddziałem Newag S.A. w Gliwicach? Czy na pewno będą zamykać? Jak ktoś wie mógłby podzielić się ta wiedzą. Nowy Sącz ma jeszcze nowe ofert pracy tam chyba pracują normalnie? Szkoda ludzie tracą pracę , będą musieli szukać czegoś nowego ale tak już jest.

Dna

Czy to prawda co mówią że jednak newag Gliwice nie zamkną tylko zostanie otwarty jako zakład remontowy ??? Czy ktoś z pracowników co tam jeszcze są coś wiedzą na ten temat czy jednak Jakubas zamyka zakład ???

Iza

Czy NEWAG S.A. ma jakieś nowe oferty pracy? Słyszałam dobre opinie o nich i chętnie bym się tu zatrudniła. Jak przebiega proces rekrutacyjny? Jakie zarobki na wstępie mogą być? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Czy poza pensją są jeszcze jakieś dodatki?

Natalia

Każdy ma prawo oceniać firmę w której pracuje lub pracował. Jednak należy pozwolić innym podjąć pracę w Newag S.A. bez uprzedzenia. O oferty pracy najlepiej zapytać bezpośrednio na ich adres e-mail:sekretariat@newag.pl

Ala
@Natalia 08.03.2017 09:53
Każdy ma prawo oceniać firmę w której pracuje lub pracował. Jednak należy pozwolić innym podjąć pracę w Newag S.A. bez uprzedze...

Pozwól że inni będą robić to co chcą ,jeśli mają ludzie ochotę na pytanie tu na forum to ich prywatna sprawa ,każdy robi to co chce!!! Tu idzie się więcej dowiedzieć jakie są warunki pracy i płacy ,jacy są kierownicy,majstry czy liderzy w kadrach tego nikomu nie powiedzą

Stefan

Pytacie o Newagu ale o którym filii w Gliwicach ? Bo jeśli o niego chodzi to przecież jest w likwidacji i nie przyjmują ,trzeba pisać konkretnie bo tylko Nowy Sącz przyjmuje i z nim można mieć plany na przyszłość

Stefan

Pytacie o Newagu ale o którym filii w Gliwicach ? Bo jeśli o niego chodzi to przecież jest w likwidacji i nie przyjmują ,trzeba pisać konkretnie bo tylko Nowy Sącz przyjmuje i z nim można mieć plany na przyszłość

popcorn

Marudzić można wszędzie, ale myślę , że z tego nie będzie chleba. Newag to nie instytucja charytatywna tylko poważna firma z dobrą opinią i nie będzie opłacać leniuchów .

Jeżyk

Czy są aktualnie przyjęcia do firmy na stanowisko serwisanta.? Słyszałem, że to dobra firma. Nie wiem co myśleć o tych wpisach. Bardzo często ludzie oczerniają firmy bo byli zwolnieni z pracy albo mają taki kaprys. Myślę, że trzeba samemu sprawdzić.!!

Stefan
@Jeżyk 07.02.2017 19:01
Czy są aktualnie przyjęcia do firmy na stanowisko serwisanta.? Słyszałem, że to dobra firma. Nie wiem co myśleć o tych wpisach....

Tak ,tak masz rację idź i sprawdź , koniecznie!!!!! A potem podziel się z nami swoją opinią tylko przypadkiem nie płacz że ci tam źle

Dziulek

Nie zgadzam się z taka oceną firmy. Newag to poważna firma.

Fago
@Dziulek 03.02.2017 10:57
Nie zgadzam się z taka oceną firmy. Newag to poważna firma.

Tak a dlugo już tam pracujesz ??? Ile ci płacą za te wpisy dużo? Opłaca się ???

aaa
@Dziulek 03.02.2017 10:57
Nie zgadzam się z taka oceną firmy. Newag to poważna firma.

Poważna firma? Nie kpij! Poważna firma nie wytransferowuje technologii i nie doprowadza do ruiny swego oddziału, tylko go rozwija. Poważna to jest Pesa ze swym zakładem w Mińsku Maz. a nie ten śmieszny góralski zakładzik z jego chciwym zarządem

Dziulek

Newag to dobra firma z pozycją na rynku. W takich można pracować i nie narzekać!! Jeśli komuś się nie podoba zawsze może zmienić na inną , przecież to proste!!

aaa
@Dziulek 22.01.2017 18:15
Newag to dobra firma z pozycją na rynku. W takich można pracować i nie narzekać!! Jeśli komuś się nie podoba zawsze może zmieni...

Odezwał się pracownik działu PR. A co pracownika obchodzi pozycja na rynku. Pozycją rodziny nie nakarmi, jak dostanie minimalną płacę. Dla pracownika liczy się zarobek, warunki i atmosfera w pracy a nie pozycja na rynku.

mic98

Kto mi powie czy warto iść do odziału firmy w Gliwicach

mic98
@aaa 18.01.2017 20:35
Człowieku, czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem wcześniejsze posty? Zakład jest wygaszany, zwolnili większość załogi, NS nie...

Byłem na rozmowie. (warunki dali niezłe) Ale pewnie jak zwykle skończy się na obietnicach. z rozmów wynikało, że otwierają dział i że mają na kilka lat roboty.

aaa
@mic98 20.01.2017 11:34
Byłem na rozmowie. (warunki dali niezłe) Ale pewnie jak zwykle skończy się na obietnicach. z rozmów wynikało, że otwierają...

A to dobre - nowy dział w Gliwicach, ale chyba nie na produkcji. Jakiż to nowy dział otwierają i jeszcze z robotą na kilka lat?

Skórka

Macie jakieś nowe informacje czy powstała już ta spółka pracownicza czy Jakubas nie zgodził się ??Podobno ktoś chce kupić Gliwicki newag ,nic niewiadomo czy wiadomo ?

Xyz

Ile zostało osób w newagu Gliwice? Jedni mówią że 250 inni że 70 ,co dalej z tą reszta ludzi , będzie robota czy prezes już im podziękował za współpracę???

Jurop
@Xyz 19.11.2016 14:05
Ile zostało osób w newagu Gliwice? Jedni mówią że 250 inni że 70 ,co dalej z tą reszta ludzi , będzie robota czy prezes już im...

Nic złego nie będzie się działo, nie siejcie paniki.

Beno
@Jurop 11.01.2017 14:29
Nic złego nie będzie się działo, nie siejcie paniki.

Jurop jeśli nic złego nie będzie się działo to powiedz co się już stało,i co jeszcze się stanie bo nikt nie sieje paniki tylko stwierdza oczywisty fakt

anonim

(usunięte przez administratora)

Albano

wystarczy poczytać gazetę lub zajrzeć do Internetu by się dowiedzieć że takie są plany ,polecam dziennik zachodni

Albano

Czy to prawda że newag Gliwice ma zostać podzielony na spółki ??? A wiecie co mówią na temat spółek ,rozłożony został ten zakład na łopatki

anonim

(usunięte przez administratora)

Aro

Kierowników szukają ? A to ciekawe a co z tymi co są lub już niema ? Mają dość tej dobrej zmiany???? Śmiech na sali

anonim

(usunięte przez administratora)

Aro

Pytanie zatem brzmi kto jest na zakładzie najważniejszy ludzie -zaloga czy związkowcy? Ludzie na nich pracują a oni co ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Beno

Czyli co ? Masz jakieś nowe informacje? Wiesz o czymś czego pracownicy nie wiedzą ???

Dino

I co z newagiem,bedzie praca ,bo słyszałem że mają wykupić ludzie zakład tylko czy będzie im się to opłacało ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Paki

Ile zarabia tutaj młodszy konstruktor?

anonim

(usunięte przez administratora)

Benek

To idź i się zatrudnij to się dowiesz jakie są warunki pracy i płacy

anonim

(usunięte przez administratora)

Bogdan

Bo szukają do Nowego Sącza a nie do Gliwic,tam już niema czego szukać,dla zakładu niema już żadnych szans,Konieczek proponował tej resztce załogi która pozostała wykupienie zakładu! Kpina normalnie . doprowadzili zakład do riuny ,zwolnili najlepszych ludzi ,typowe polskie podejście ,wykupić ,zniszczyć , doprowadzić do riuny , zamknąć i tyle w temacie

jaca

W Gliwicach narazie napewno nie beda przyjmowali.. Tylko zwalniaja. Sa niby plany na naprawy kolejnych kilku lokomotyw, ale w bardzo okrojonym skladzie. 70 osob ma zostac a reszta na bruk. Niby sa pomysly i plany na ratowanie zakladu, ale raczej nikle... maszyny juz sa wywozone, a zwiazkowcy maja bardzo male szanse na zdzialanie czegokolwiek bo i jak skoro ludzie z doswiadczeniem juz zostali zwolnieni..

Aro
@jaca 12.09.2016 09:55
W Gliwicach narazie napewno nie beda przyjmowali.. Tylko zwalniaja. Sa niby plany na naprawy kolejnych kilku lokomotyw, ale w b...

Związkowcy siedzą w kieszeni u prezesa i myśla o sobie a nie o pracownikach ,chcą jak najwięcej dla siebie .zwazki że solidarności są do bani i tyle w temacie

Eldorado

Newag świętuje 140 lat firmy,ciekawe co świętowali ???? Doprowadzenie firmy do riuny i zwolnienie setki ludzi ??? faktycznie było co świętować ,premie niezłe sobie przyznali a ludzie co ? Kpina to jest

Paweł

Czy ktoś może napisać oco tu chodzi,co z tą firmą w Gliwicach,co chwilę jakieś inne wpisy ,raz że potrzebują za chwilę ktoś pisze że zamykają jak to w końcu jest , można się starać o posadę u nich czy jednak nie ???? Są tu pracownicy z Gliwic,moga coś powiedzieć na ten temat???

anonim

(usunięte przez administratora)

Niki

Radko napisz w końcu wyraźnie o jakiej firmie mówisz newag w Gliwicach czy Nowym Sączu????bo niewiem czy dociera do ciebie że Gliwice zwalniają i zamykają zakład ,pojmujesz różnicę????!!!!!!!

Kopex

Płacą ci za pisanie głupot ? Masz jakiś cel.w tym ???? Pisz prawdę jak jest jak niewiesz to się nie wypowiadaj ,newag w Gliwicach zwalnia ludzi,sa zwolnienia grupowe,zaklad będzie zamknięty, niech się w końcu ludzie dowiedzą !!!!!

akjahstedhckcidjdnbdxgtshsn

O co chodzi z tym Newagiem w Gliwicach!!! najpierw zwalniają grupowo likwidując zakład a teraz co...? próbują utrzymać i jednocześnie odbudować firmę?!!! O co w tym wszystkim chodzi? Po co to wogóle było rozpieprzać ...

Benek
@akjahstedhckcidjdnbdxgtshsn 24.08.2016 12:09
O co chodzi z tym Newagiem w Gliwicach!!! najpierw zwalniają grupowo likwidując zakład a teraz co...? próbują utrzymać i jednoc...

Tak zakład idzie do zamknięcia,ludzie są zwalniani grupowo,ktos tu celowo wprowadza ludzi w błąd tylko w jakim celu ??? Może temu ..........komus płacą za to ???

Adam
@Benek 24.08.2016 20:17
Tak zakład idzie do zamknięcia,ludzie są zwalniani grupowo,ktos tu celowo wprowadza ludzi w błąd tylko w jakim celu ??? Może t...

Pani z Warszawy być moze. Nowa dojna zmiana,

anonim

(usunięte przez administratora)

Edmund

Człowieku długo tak jeszcze będziesz głupoty wpisywał,nudzi ci się to Znajdź inne zajęcie no chyba że siedzisz na zwolnieniu i tylko tak zajmujesz czas ,daruj sobie !!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Edek

To zależy od stażu pracy i na jakim wydziale kto pracuje,najwiecej zarabiają spawacze a tak to ludzie mają 12 do 16zl ale to i tak już bez znaczenia bo i tak wszyscy idą do zwolnienia ( ponad połowa już zwolniona )

rany......

Dalszy ciąg wszelkich idiotyzmów ze strony -wiadomo- ....... brak słów

anonim

(usunięte przez administratora)

Bono

Tak masz rację ,tyle ci zapłacą że nie będziesz wiedział co z taka wielka kasą zrobić,nie osmieszaj się a po za tym pisz o której firmie ci chodzi Nowy Sącz czy Gliwice? Bo jest kolosalna różnica

anonim

(usunięte przez administratora)

Diego

Piszesz o newagu w Nowym Sączu czy w Gliwicach???bo jest ogromna różnica między jednym a drugim wiesz czemu ????

anonim

(usunięte przez administratora)

Bilbo

Kobieto ty i ten koleś norbi oboje czytać ze zrozumieniem nie umiecie , straszne to jest ,pojmujecie że wprowadzacie ludzi w błąd ????płaci wam ktoś za to ?!!!??im wyższe ktoś szkoły pokonczyl tym gorzej ze zrozumieniem co ktoś mówi i pisze .

olek

Może komuś z Gliwic się przyda - trzeba dojeżdżać do Krk

anonim

(usunięte przez administratora)

Staś

Żadna nie jest aktualna. Domyślam się, że jesteś młodym tzw. "inżynierem", dlatego nie potrafisz nawet po przeczytaniu ogłoszenia o pracę poguglować i dowiedzieć się czegokolwiek o pracodawcy i jego obecnej sytuacji. Bo fejsik ważniejszy. A nawet nie chciało ci się poczytać komentarzy wyżej. Z takim pokoleniem będzie kiepsko. Nie, nie mam 50 lat. ale jak czytam takie coś, to ręce opadają.

Norbi

wycięło linka - szukają konstruktorów taboru w KZN-ie w Bieżanowie, to nawierzchniowcy ale pewnie chcą ludzi do ogarnięcia wagonów do rozjazdów

bibek

Czas najwyższy chyba trochę prawdy tu napisać bo motacie się w domysłach, a G tak naprawdę nie wiecie... Wyzysk, brak szacunku do pracownika i jałmużna zamiast wypłaty, a do tego złodziejstwo i dojenie gliwickiego zakładu co też doprowadziło do jego upadku... Urlop? Zapomnij! najlepiej jakbyś był cały czas pod telefonem albo jeszcze lepiej: na urlopie przychodził do roboty, bo nie ma kto cie zastapic, masz wczasy? to sobie je odłóż Terminy? Wszystko na wczoraj! tam po prostu nie ma innych terminów bo wszystko jest po terminie, totalny chaos i brak organizacji pracy, Premia? Na to pytanie ludzie juz się śmieją bo nie wiedzą co to takiego, Nadgodziny? Jak najbardziej! ale do wybrania 1:1 Soboty? Jak najbardziej! ale do wybrania 1:1 Warunki? jeden wielki syf, stołówka jak obora, na halach zimą mróz- latem tropiki Kierownicy? terminarz i tabelki, zero wsparcia i decyzyjności: "zróbcie tak żeby komisarz się nie dowiedział" dasz na papiórze? nie Tylko jakie to ma teraz znaczenie skoro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wtajemniczeni wiedzą o kogo chodzi!) tyle lat okradali ten zakład na grube dziesiatki, setki tys. przez co dzis wszyscy dostajemy "bilety grupowe" za bramę... Dziś pracujemy, a właściwie z@pierd@l@my w mega okrojonym składzie słysząc darcie ryj@ "wspaniałych" kier którzy resztki roboty wywalają na zewnątrz skacząc przy tym jakby mieli komuś do D wejść Tyle w skrócie- więc juz niepierd...! łazimy tam codziennie to wiemy jak jest- nie ma iskierki na lepsze jutro!

anonim

(usunięte przez administratora)

Demo

To zapisz się na inne forum a nie komentuj czegoś czego nie pojmujesz i wprowadzasz innych w błąd teraz rozumiesz ???

anonim

(usunięte przez administratora)

Dragon

Kolego, tu piszemy o Newagu Gliwice, nie Nowy Sącz. I jeszcze raz powtórzę, skoro nie chciało ci się przeczytać poprzednich komentarzy, Newag w Gliwicach będzie zlikwidowany do końca roku.

Waldi

Potrzebują kogoś do Gliwic czy nie ? Jedni mówią że są zwolnienia inni że będą przyjmować,jak więc jest z tym zakładem????warto zawracać sobie głowę czy szukać gdzie indziej

anonim

(usunięte przez administratora)

Edek

Idź się zapytaj osobiście,bo nadal trolujesz ile ci płacą za te wpisy ???? NIKOGO TAM NIE POTRZEBUJĄ!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Sznup

Chlopie jeszcze ci się nie znudziło wypisywanie tych bzdur ???? Newag w Gliwicach nikogo nie zatrudnia,kiedy to w końcu zrozumiesz ????? Płacą ci za wymyślanie i wypisywanie tych bzdur,???

Zostaw opinię o Newag S.A. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Newag S.A.