Wojas

Koszalin - Wojas Trade

3. Opinie o pracodawcach Nowy Targ
  5. Opinie o Wojas S.A.

Opinie o Wojas Nowy Targ

Nie przegap nowości o Wojas S.A.!

Ewa

10.02.2024 09:37

Praca nie należy do ciężkich ale atmosfera już tak....współpracownicy jak najbardziej na plus (prawie każdy )ale ciśnienie (usunięte przez administratora)i góry za słabo ciągle źle....jak są wyniki jest cacy a jak nie ma to już inna bajka ale że cele wygórowane wg mnie to już nikt nie bierze pod uwagę.Acjak człowiek się zwalnia to na koniec słyszy i dobrze bo źle pracowałaś...ciągła rotacja pracowników.

08.02.2024 23:56

Wawa

09.02.2024 21:47

Proszę zgłosić to do rks jeśli nie jesteś pracownikiem to zadzwonić do boku i oni przekażą to kierownikowi
    Sara

28.01.2024 09:32

Kiedy w firmie Wojas jest tegoroczny urlop wypoczynkowy wie może już ktoś?
    pani

30.01.2024 08:24

o co chodzi z urlopem wypoczynkowym? zamierzam dopiero aplikowac tutaj wiec z chęcią się dowiem :)
    Sara

02.02.2024 17:28

No nie w NT w firmie produkcja i szwalnie mają jeden urlop zazwyczaj był pierwsze dwa tygodnie lipca rok temu był przesunięty...firma jest zamknięta. W sklepach owszem urlop indywidualny ale w firmie jest jeden dla wszystkich no chyba że sobie ktoś chce wziąć dodatkowy i kierownictwo się na to zgodzi
    Umowa

11.01.2024 01:01

Jak to wygląda u was na salonach? Siedzę na zleceniu ponad pół roku, teraz jak chcę uop to nie możemy się dogadać, bo firmie się nie opłaca, bo wyniki złe. Normalnie macie u siebie uop jeśli robicie cały etat?
    umowa

13.01.2024 18:59

Właśnie szczerze nie wiem o co chodzi, przez cały czas jak pracuje nigdy nie dali mi planu naprawczego. Podsumowanie roku, efektywność 2.39, 276.52. Nie wiem czy to kwestia zmiany kierownika, jest to możliwe. Wcześniej proponowano mi zastępce kierownika, zrzucono na mnie obowiązki ogarniania całego sklepu wraz z dokumentacją, i mnie z tego rozliczano, finalnie umowy nie zobaczyłxm. Bo jak to rks skomentowała, "jak dostanę uop to osiądę na laurach i przestanę pracować". Cała ekipa z salonu nam odeszła, zostałxm samx jako cały etat, były momenty, że robiłxm ponad etat, bo nie było kogo na zmianę dać. (usunięte przez administratora) Kierownik na naszym sklepie nie pracuje, pojawia się na jakieś 70 godzin miesięcznie, bo ma drugi sklep. Zaraz po odejściu rks,A, obecna rks pytała się czemu u nas na salonie nikt nie jest na uop, czemu same zleceniówki. Teraz tylko, że firmie się może nie opłaca, że na uop trzeba zasłużyć. Szkoda, bo lubię tą pracę, a przez ten cały czas jak tu pracuje nikt nie miał do mnie zarzutów. Na szczęście planuje się wyprowadzić, może w innym regionie będę mieć więcej szczęścia, bo sama praca w tej firmie sprawia mi satysfakcję, i chcę pracować tu dalej, ale nie w miejscu w którym jestem obecnie.
    kier gda

19.01.2024 14:22

Nie widziałaś planu naprawczego, bo masz dobre wskaźniki, plany dostają sklepy logicznie ze słabymi wynikami. Nigdy nie spotkałam się, żeby rks robił problemy przejścia umowy zlecenia na umowę o pracę. Wszystko zależy od człowieka jak widać, co region to inne zasady
    Balejka

22.09.2023 09:14

Hej, Oferta na pracownika ds. Social Mediów wydaje mi się dosyć ciekawa, ktoś powie czy to jest praca stacjonarna? Jaką umowę dają?
    Ruda

27.10.2023 11:57

Ale mówisz o stanowiskach administracyjnych tak jak tutaj było pytanie czy o sklepach?
    plecak

30.10.2023 10:11

wejdź na ich strone i sobie posprawdzaj na co jest i czego więcej, tak ci radzę zacznij na sobie i swoich umiejętnościach polegać a nie czekaj aż ktoś ci wreszcie odpisze, życie sobie zaoszczędzisz
    Nezalka

13.11.2023 13:08

Pracownicy mają jakieś zniżki na produkty?
    Gaga

04.01.2024 16:25

Trzeba przepracować minimum 3 miesiące zeby mieć rabat pracowniczy. Nawet na zlecenie
    N

11.01.2024 00:57

Trzeba robić robotę i sprzedawać, masz 2% od sprzedaży netto na każde nabicie na siebie. Konkursy nierealne, stawianie sklepów na siebie w regionie kto zrobi lepiej - ilość środków w stosunku do sprzedaży butów itd. Wygrywają zawsze te same sklepy praktycznie.
    Bartek W

03.12.2023 22:19

Jest tu ktoś ze Śląska? Jak oceniacie ten region? Czy regionalny jest okej?

15.12.2023 08:43

No pytanie było kto jest ze Śląska więc ten region.
    Kij

15.12.2023 13:38

Całkowicie się zgadzam z Twoją opinia.W tej firmie nie szanują dobrych pracowników.Jezeli ktoś szuka pracy to na pewno długo tam nie zagości.!!
    X

11.12.2023 22:46

A co sądzicie na temat pracy na wysokości? Gdzie badań firma nie zleca, a kierownik ustawia duże kartony na lokalizacji A, dodam jeszcze że trzeba rozmiarowo ustawić. Nie dość że wspinam się na 1,80 to jeszcze mam podnieść co najmniej 10 kg, by 36 włożyć na początek. Macie tak?

12.12.2023 10:38

Tak powinno być zgłaszane ale jak komuś zależy na pracy to się nie odezwie taka prawda. Ale jak coś to nie warto marnować lat na wojasa. Chwali się że tyle zarabia itp A pracownicy ? To oni pracują na niego A poza marna premia nie docenia wieloletnich pracowników itp
    Cream

12.12.2023 10:17

Jestem byłym pracownikiem. Pracowałam na etacie prawie 3 lata, nie bezpośrednio dla Wojasa, a dla ajenta. Ale co z tego jeżeli ajent był właścicielem tylko na papierze. Całą władzę sprawowała firma Wojas. Stanie na baczność to podstawa w tej firmie, nie podpieraj się , czekaj na klienta, albo udawaj że poprawiasz buty i sznurówki. Żenujące warunki zaplecza socjalnego. Praca po 12 godzin, a firma nawet najtańszej mikrofali i lodówki na posiłki dla pracowników nie ogarnia. Kiedy pytałyśmy o lodówkę, usłyszałyśmy odpowiedź : a kto by ją mył? Aż się odechciewa. Pracownikom pod ajentem nie przysługiwały bony świąteczne na produkty w sklepie. Zawsze za mało sprzedane, a jak nawet udało się zrobić 100% to nawet żadnego dziękuję nie usłyszysz. Zero pojęcia o motywacji pracownika. Kiedy raz!!!! Wzięłam urlop na żądanie, a obsługa na salonie normalnie była, nie trzeba było zmieniać grafiku! I tak usłyszałam od regionalnej że zrobiłam to złośliwie .

05.12.2023 16:32

07.12.2023 12:24

Ja kiedy miałam sytuacje że obsługiwałam klientkę pokazałam jej torebkę do butów a w kontroli było napisane że tego nie zrobiłam. Nie raz zostało mi pokazywane jak pracownicy obsługują że stoją oparci o lade czy stoły, to było już obsesyjne sprawdzanie na każdym kroku. Oni caly czas siedzą na kamerze w szegulnosci jak jest słaby dzień i później telefon! Masakra
    Kier

08.12.2023 09:56

Te kontrole zawsze są negatywne. Często są komentarze brak sprzedawców na sali sprzedaży. Prawdopodobnie jej monitoring nie obejmuje całej sali stąd takie komentarze. W tej sytuacji wynika że pół dnia w sklepie nikogo nie ma tylko klienci chodzą samopas ????

04.12.2023 15:36

Mewa

06.12.2023 10:43

Jak najbardziej zgadzam się z opinią.Pracowalam w tej firmie rok.. i wystarczająco aby się przekonać Regionalana. B.. ,chmm dużo by było pisać też nie raz przez nią płakałam i miałam dość !... ,Przytoczę jeden z tekstów "Co tak stoisz jakbyś miała kij w (usunięte przez administratora) !!"I czy tak się powinien zachowywać kierownik Regionalny?? Za każdym razem jak przyjechała zastanawialysmy się do czego się dziś doczepi.Wyniki a może ,nie obsługiwaliśmy klientów ,za mało na paragonie..Albo jesteśmy syfiary. !Nie warto było się starać bo i tak byłyśmy tylko robolami.Ta firma nigdy nie doceni pracownika.Nie polecam z daleka od tego Firmy.!!
    Kier

07.12.2023 10:31

Takie tematy powinny być zgłaszane do inspekcji pracy bo to (usunięte przez administratora) Nigdy w firmie nie doświadczyłam od nikogo takich odyzwek. Słyszałam też o rzucaniu butami w pracowników, dziewczyny piszcie do inspekcji pracy, zgłoszenie jest anonimowe i bez żadnych konsekwencji dla was .

21.11.2023 18:42

Nasaka

23.11.2023 10:19

powiedzcie mi, może glupie pytanie, ale co w takich paczkach sie dostaje bo ja w poprzedniej robocie takich nie miałam?

25.11.2023 21:59

Paczka swiateczna to w tej firmie kupon na produkty w wojasie. Na tym firma przecież tez musi zarobić. Lepiej jakby dali bony sodexo. Ileż można kupować butow czy torebek.
    Wwwww

05.06.2023 22:23

Nigdy w życiu nie pracowałam w gorszym miejscu. Byłam sprzedawczynią, to co się działo na sklepie to głowa mała. Wiecznie mało ludzi do pracy, branie byle kogo. Trzeba było robić wszystko, jako zwykły pracownik robić papierologie, wszystkiego pilnować, bo na pracownikach ciążyła całą odpowiedzialność. W tym samym czasie rzecz jasna sprzedawać, żeby mieć premie. Do tego wieczne pretensje o wszystko. Oczywiście kiedy nie przedłużyłam umowy zabrali mi premie. Nawet nie wiem czemu, bo nie było ku temu powodów. To standard, że zabierają premię.
    N

17.11.2023 07:54

Premię masz 2% od sprzedaży, target jest liczony przez ilość twoich godzin i pracowników na sklepie, ogólnie nie ma się co starać na zrobienie 100% planu sklepu, jest to często fizycznie niemożliwe. Plany pracowników są do wykonania, ja na mało obrotowym sklepie - ok.500zł w zeszłym miesiącu

22.09.2023 08:03

Tu jak rozumiem te ostatnie wątki, piszecie o produkcji, czy o pracy w sklepach? Trudno się zorientować, niestety. Ja z uprzejmym zapytaniem o warunki pracy kierownika salonu w Nowym Targu. Ktoś z Was wie, którego salonu oferta pracy dotyczy? Jakie są zarobki, jakie we współpracy jest kierownictwo naszego regionu?
    Buba

02.10.2023 08:41

Na stanowisko sprzedawcy powinnaś mieć zapewne tylko jedną rozmowę, więc rekrutacja raczej do tych długich nie należy moim zdaniem.
    Ghdt

07.10.2023 19:27

Jako sprzedawca dostajesz minimalna krajowa +premia od sprzedaży, 5k to kierownik salonu nie zarabia w tej firmie '
    Mast

29.09.2023 00:50

Praca dramat, wieczne pretensje o sprzedaż, ciągły monitoring z kamer, telefony, wymóg wyjaśnień gdy jest słaba sprzedaż, kierownik regionalny, który chyba sam nie wie co robi na tym stanowisku, można by długo wymieniać. Tak właśnie ta Polska firma traktuje pracowników.
    Ewelina

25.09.2023 14:00

Reklamowałam jakis czas temu w salonie firmowym Wojas torebkę, pękła skóra. Oczywiście, gdyby nie błąd ze strony pracowników, który polegał na zbyt późnym poinformowaniu mnie o zakończonej reklamacji - reklamacja nie zostałaby uznana, firma uznała pęknięcie za uszkodzenie mechaniczne. Ostatecznie otrzymałam nową torebkę. Po około 2 miesiącach użytkowania torebki, skórka pękła w tym samym miejscu, znowu wina leży po stronie klienta? Nie chce tracić czasu i nerwów na reklamacje. Po prostu omijam ten sklep szerokiemu łukiem, bo wiem, że każda wada reklamowanego produktu uznana będzie za winę leżąca po stronie klienta. Stawia to firmę @Wojas w fatalnym świetle.
    Meg

27.09.2023 14:20

Miło by było nie zrzucać wszystkiego na pracowników, których wina to nie jest.
    Karla

19.04.2023 22:09

Czy są tutaj osoby, które mają dłuższy czas pracy? Czy można tutaj zostać na dłużej czy raczej większość pracuje "z doskoku"?

07.09.2023 20:24

Tak jest taka możliwość. Sam taka posiadam.
    Coralin

14.09.2023 13:27

Po jakim czasie można taką dostać?
    Justa

01.09.2023 14:27

Wczoraj dowiedzieliśmy się o nowych podziałach regionalnych na nowe regiony.Co o tym myślicie?
    M.

02.09.2023 10:49

Wg mnie rksi będą przeładowani robotą, przy takiej rotacji pracowników na salonach nie ogarną tego. Te regiony zrobiły się zbyt duże.
    Karolina

04.09.2023 17:46

A na czym polega ta super zmiana ?
    Edi

01.09.2023 14:35

Firma Wojas nie dotrzymuje umowy sprzedaży. Po 5 dniach braku zamówionych butów oraz kontaktu ze strony sklepu, po mojej interwencji napisali tylko "przepraszam mamy wyprzedaż". NIE POLECAM!!!
    Lusi

01.09.2023 08:20

Cześć, czy znajdę tutaj pracę na 3/4 etatu?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Wojas?

Kontakt - Wojas S.A.

Szewska 8 34-400 Nowy Targ

REGON:120415969

Branże: Moda, projektowanie

Aldona

24.05.2023 12:25

Widziałam dwie oferty pracy (może jest ich więcej, nie wiem) w miejscu, które mnie interesuje. Jest to pracownik biurowy i magazynier. Teoretycznie nadaję się na oba stanowiska, praktycznie chcę poznać różnice i zalety tych prac. Jakieś benefity? Płaca? Jak z umową? Może mi to ktoś opisać od A do Z? Z góry dziękuję :)
    Danka

22.06.2023 13:13

bez przesady ze nie ma nic masz dużo dodatkowych premii, od indywidulanej sprzedazy, dodatkowe bonusy jesli salon wyrobi normy, konkursy i premie roczne, wiec jako tako bonusow jest sporo
    Klaudia

30.08.2023 13:37

Premie roczne?? Jakie?
    Ali

23.08.2023 11:12

zmiany są ranna środkowa wieczorna czy jakoś inaczej?
    star

28.08.2023 10:53

w ile osob jestescie na sklepie najczesciej?
    Karolina

29.08.2023 15:58

Załogi są okrojone na maxa . Z oszczędności oczywiście . Jest dużo pracy , robisz wszystko. Ale załoga zależy w jakim mieście się znajduje salon .
    Mintaj

29.08.2023 08:40

Czy na stronie internetowej Wojasa są aktualne oferty pracy?
    Mintaj

29.08.2023 08:40

Czy gdzieś jest może napisane do kiedy szukają albo do kiedy można aplikować?
    On

25.08.2023 12:04

kierownicy salonów na poczatku miesiąca mają ustalony harmonogram na pełną liczbę godzin i taki harmonogram wysyłają do rks, w trakcie miesiąca jednak anulują se jakieś 30-40godzin gdzie fizycznie nie ma ich w pracy, zaś dnia 31 w siw wstecz ponownie sobie dopisują te 30 lub 40 godzin gdzie w pracy nie byli, i tak na koniec miesiąca nigdy nie widać że nie było ich aż tyle godzin bo zawsze w taki sposób godziny są wyrównane, i nie jest rozwiązaniem zablokowanie harmonogramu bo w tym przypadku harmonogram można w ostatni dzień odblokować i tak jak pisałem w minute wstecz dopisać godzin tyle by pasowało, kwestią jest zrobienie harmonogramu w siw tak by jesli pracuje się np dnia 3 to dnia 4 by nie można już było nic dopisać i zmienić w harmonogramie wstecz dnia3, 2, lub 1 wtedy to sie sprawdzi,

27.08.2023 08:43

Jak to możliwe skoro codziennie się podpisuje listę obecności? Rozumiem,że taki kierownik przepisuje na koniec listę? Czemu tego nie zgłosicie do dyrektora?
    Antośka

23.08.2023 11:47

Cześć, ja myślę nad aplikacją na Regionalnego Kierownika Sprzedaży, zarobki jakie oferują to od 7000-12 000 zależne od umowy. Rozumiem, że te 7000 jest przy umowie o pracę a 12 0000 przy kontrakcie B2B? Praca jest mobilna, więc pytanie czy dostanę auto służbowe, czy muszę mieć własne? Wolałabym jednak dostać służbowe, ale jeśli nie ma takiej opcji, to przynajmniej zwracają koszty za paliwo? No i dajcie też znać czy coś się z atmosferą poprawiło, bo ktoś pisał, że jest napięta, trochę obawiam się, że będzie duża presja na sprzedaż i ciśnięcie na cele.
    @baby

26.08.2023 08:51

Po 13 latach miała już dosyć tego (usunięte przez administratora) I podejścia pracodawców do pracowników jak i do niej. Serce oddala tej firmie. No cóż nich pracownik to nikt tylko liczby się liczą. Korporacja. Jedni odejda nowi przyjdą, nowi widza co się dzieję uciekają i tak w kółko.
    Kiero gda

27.08.2023 08:38

Dokładnie tak jest, brak poszanowania pracowników z długim stażem, czy pracujesz rok czy 10 nie ma różnicy, zero benefitow, dobrze,że ludzie szukają proszek pracy
    "Kłamczuszek"

26.06.2023 21:58

Szczerze? Praca sama w sobie nie jest zła. Pilnowanie ułożenia butów, obsługa klienta, przyjmowanie dostaw, robienie wysyłek, itp. ALE pod względem atmosfery nie jest tu kolorowo, a napewno nie na rejonie poznańskim. Oczywiście całą presję i nawracający stres, gdy tylko masz iść do pracy wywołuje 1 osoba, która w dodatku odwiedza salon tylko raz na jakiś czas (tutaj powinno to dać do myślenia, (usunięte przez administratora) osobą jest skoro potrafi wpływać tak na pracowników na odległość). Każdy pracownik były, a tym bardziej aktualny wie o kogo chodzi. I nie zdziwię się jak ten wpis zostanie usunięty, tak jak reszta opinii jej dotycząca. Jak wygląda Praca? Kontrola przez monitoring, a jak się coś nie spodoba to automatycznie jest telefon z dosłownie(usunięte przez administratora) I co najlepsze, że ona się tym szczyci. Jest z siebie mega dumna, gdy opowiada historie, jak widzi na kamerach podczas dzwonienia z (usunięte przez administratora) pracowników przekazujących sobie w panice telefon, bo nikt nie chce od niej odebrać. D(usunięte przez administratora) A to jeszcze nic, jak salon nie wyrobi dziennego utargu to jak w zegarku, wieczorem telefon od niej. I co? I kolejne tłumaczenie się czemu klienci nie kupują (jakby to zależało od pracowników), co zrobisz żeby poprawić wyniki. Najlepszy tekst jaki kiedyś usłyszałam? "Jest źle ustawiony licznik i nabija klientów chodzących wokół stołu? To co zrobisz żeby klienci tam nie chodzili?" NO HIT O i teksty typu: "Halo budzimy się" Są na porządku dziennym. Praca na wizytacji? Napięta atmosfera Popisywanie się jej jak to dobrze potrafi sprzedawać, czyli tak naprawdę osaczanie klienta tak długo aż nie wyjdzie zniesmaczony z salonu. Wysłuchiwanie jak dzwoni na inne salony z pretensjami. Ciągłe pytania czemu coś jest tak a nie inaczej. Kolejna ciekawa sytuacja: Jesteś na 12h w pracy, jest 21:00 (godzina zamknięcia salonu) zostały do spakowania buty na wysyłkę, których już nie zdążyłeś spakować i może zrobić to kolejna zmiana z rana. (usunięte przez administratora) A wiecie kiedy jest najlepsza(usunięte przez administratora) Kiedy się zwalniasz albo jak informujesz o tym, że nie będziesz przedłużać umowy, bo chcesz być fair, a Ci się za to obrywa. Wtedy to dopiero jest czepianie się o byle co typu: czemu stoisz tak a nie inaczej. No i oczywiście o premii możesz zapomnieć... (Jednemu pracownikowi który się zwolnił dopisała do pojedynczych zmian przerwy godzinne, których nie wykorzystał i to tylko dlatego żeby dostał mniejsze wynagrodzenie. Oczywiście jak jeszcze firma umożliwiała korzystanie z takich przerw) Plany żeby zwolnić cie prędzej i manipulowanie kierownikiem salonu żeby się na to zgodził. Żałosne. Co robi firma? Nic. Kompletnie nic. Jej przełożeni albo nie wiedzą (watpie) albo nie chcą wiedzieć (to prędzej). Przykre jest to, że pracownicy z większym, czy mniejszym stażem rezygnują z pracy bo nie chcą godzić się na (usunięte przez administratora) Szkoda, że właściciel firmy nie interesuje się rotacją pracowników, a tym bardziej jej powodów. Ale nic KARMA ZAWSZE WRACA (usunięte przez administratora)
    xxx

21.07.2023 09:53

Akurat dziś z ciekawosci przejrzałam opinie i bardzo się cieszę, ze ktoś poruszył moją sytuację, gdzie RKS podrobiła mi na liście obecności godziny i podpisała się parafką :) Więc to nie jest zmyślone przez autorkę komentarza, bo to akurat byłam ja xd i pech chciał ze mogę się coś wypowiedzieć na ten temat Gdzie sama mowila, ze jeśli jest jedna osoba na zmianie 12h to ma nie brać przerw. Na ich nieszczęście , dowiedziałam się przed wypłata o dopisaniu mi przerw i podpisaniu sie parafką. Oczywiście w pierwszej kolejności zostało to skonsultowane z PIP co zrobić w razie gdyby mi nie wypłacili za te przepracowane godziny oraz mail był wysłany do Pana M. kadr itp. Na maila dostałam bardzo szybko odpowiedz o pozytywnym rozpatrzeniu sprawy hahah Na ich szczęście przepracowane godziny zostały mi wypłacone, bo inaczej regionalna poleciała by ze stołka bardzo szybko :) ( a szkoda ze dalej dręczy pracowników tam :( ) Mam nadzieje, ze w koncu ja stamtąd (usunięte przez administratora)i na jej stanowisko wejdzie osoba, która faktycznie zna się na sprzedaży oraz szanuje pracowników.
    Magda

16.08.2023 20:56

Chciałam tylko powiedzieć ze teraz regionem WRO zajmie się RKS Poznań. Nie wiem co gorsze, ze odeszła nasza RKS czy to ze ktoś wpadł na pomysł oddać region pod opiekę osobie niestabilnej.
    Kasandra

02.08.2023 11:07

Chyba piszą tu doradczynie klienta z całej PL :/ A ja się chciałam dowiedzieć o pracy tutaj, w centrali! Ktoś z czytających może pracuje w biurze? Jakie warunki się dostaje na początek? Interesuje mnie praca w dziale sprzedaży, obsługi klienta, exportu itp. Widzę, że np. doradczyni w sklepie ma widełki 3 600 - 5 400 zł brutto. Czy w centrali uposażenia są wyższe?
    Margot

16.08.2023 10:33

Na jakich stronach szukasz ogłoszeń do centrali?
    Kula

21.07.2023 13:19

przez agencje pracy u was zatrudniaja ludzi?
    Stoka

28.07.2023 09:41

chyba, że pytasz o centralę to tam mają inne godziny pracy, z tego co kojarzę to od rana pracują
    Stoka

28.07.2023 09:42

co do samej atmosfery to ja jestem zadowolona ze swojej pracy, ludzie z którymi pracuję są naprawdę w porządku, ale ja raczej nie podchodzę do tego jak do szukania znajomych i przyjaciół. Traktuję pracę jako tylko pracę :)
    emma

27.06.2023 11:59

jak to wygląda w okresie wakacyjnym, widać, że jest większy młyn i ma to wpływ na ruch w sklepie, czy raczej nie odczuwa się tego aż tak?
    pandowa

17.07.2023 12:22

a to można tu robić po 12h? jak wtedy wygląda grafik w tygodniu ktoś jest w stanie przybliżyć??
    Fojer

18.07.2023 15:36

no zalezy jak duzy sklep ilu ludzi na zmianie itd... na rozmowie sie dopytaj bo tutaj w ciemno tak rzucac przykladami nic ci nie da
    hejka

15.07.2023 15:05

Niestety, ale zasada "dzwonienia wieczorami do sklepów, które mają gorszy dzień" mija się z celem. Przez te "motywujące" telefony rodzą się niepotrzebne dyskusje z Rks, a przez to konflikty, których można byłoby uniknąć. Wydaje mi się, ze tym Rks nie chce się z nami gadać tak jak nam z nimi. Myśle, że woleliby wieczorem spędzić czas z rodzina, a nie dzwonić po sklepach. Już lepsze były (ale tez niefajne) te wieczorne maile o niewyrobionej skuteczności. Kartony bez zdejmowanych wieczek tylko z odchylającymi się w bok tez nie ułatwiają nam pracy. Są wyższe, a przez to zajmują więcej miejsca na półkach. Zapadają się przez co ciężko jest je wyciągnąć i trzeba rozebrać pół lokalizacji, bo przez otwieranie się samoistnie haczą tez rządek kartonow obok. Przez te odchylające wieczka ciężko jest tez utrzymać porządek za ladą, bo zamknąć je potem tez nie jest tak łatwo- a klient czeka na jeszcze np. dwie pary butow i musisz lecieć.
    M.

17.07.2023 14:54

Zgadza się. Nie wspomnę o tym,że kaleczą nam ręce gdy obsunie się cały słupek po zaklinowaniu się w regale.
    Kla

06.07.2023 11:09

Praca dla osoby z zewnątrz wydawała mi się całkiem w porządku, ale niestety firma przez swoje podejście do pracownika sprawiła, że szybko zmieniłam zdanie. Kontrole z kamer na porządku dziennym,wymóg przez RKS podchodzenia do każdego klienta, bo przecież jak nie podejdziesz to nie kupi.Efekt jest taki, że klienci wychodzą mając sprzedawcę na głowie. Telefon od RKS,gdy masz słaby obrót to norma. Doszło do takiej sytuacji,że nikt nie chciał odbierać tych telefonów. Taka ma być rola RKS, żeby wywoływał strach w pracownikach? Za słaby obrót, wskaźniki oczywiście odpowiada pracownik, tak najłatwiej.Macie obowiązek proponowania dodatkowo galanterii i środków do pielęgnacji,jest to oczywiście weryfikowane na kamerze. Poza tym zajmujecie się dostawami,reklamacjami czy sprzątaniem. Pensja oczywiście minimalna krajowa. Szkoda,że firma szuka za wszystko winy tylko w pracownikach, a nie zauważa, że problem może być też wyżej. Rotacja na salonach całkiem spora, ludzie przychodzą i szukają czegoś innego widząc jak naprawdę wygląda ta praca i słusznie bo patrząc co ta firma oferuje to szkoda czasu i nerwów.
    Joko

26.06.2023 08:25

Jak tu jest z przerwą w trakcie pracy? Można gdzieś wyjść coś zjeść? Ile minut?
    malina

27.06.2023 10:56

mieliście godzinną przerwę?! ale czad szczerze nigdy się z tym n ie spotkałam, u mnie najdłuższa do tej pory to bylo 10 minut :P
    Iza

27.06.2023 17:50

Tylko ta godzinna przerwa była bezpłatna . Nawet jak nie było możliwości wykorzystania przerwy ( byłaś w pracy 12 h musiało się wpisać 11) te twoje 10 min było płatne . W skali miesiąca pracowałaś no 16,17 h za darmo . Czy ja wiem czy taki czad .
    lea

30.04.2023 10:11

na sam okres wakacji dałoby radę się zatrudnić i sobie dorobić? nie trzeba kogoś do pomocy, jak pracownicy biorą urlopy czy coś??
    lexi

31.05.2023 10:06

tak, to też jest jakaś opcja na pewno, byle się załapać
    Joko

26.06.2023 08:27

Ponawiam pytanie o pracę tylko w czasie wakacji
    Pracownik168

25.06.2023 22:56

Nie polecam pracy. Oszczędzanie na wszystkim podglądanie sklepów przez kamery i bezczelne podsumowania z nimi związane. Czasami są słabsze dni, ale firma tego wcale nie uznaje. Zero poszanowania odciąganie godzinnej przerwy z czasu pracy, ciągłe rotacje w personelu. Firma wcale się nie przejmuje czy rezygnuje pracownik ze stażem miesięcznym czy kilkuletnim „ będzie następny” zatrudnianie ludzi z łapanki, praktycznie nikt normalny nie chce tam pracować. Zmiany VM do nocy w ciągu dnia nic nie można zrobić obojętnie czy jest ruch czy nie. Jednak jak ktoś się odważy zabierane są premie indywidualne. TRAGEDIA. Kierownik ze sklepu 168 totalnie bez rozumu i jakiejkolwiek ogłady do swojej ekipy. Kobieta wzięta z łapanki bo wszyscy pouciekali. Zero doświadczenia i przede wszystkim myślenia. Kierownik, który notorycznie ma wolne weekendy i nawet nie potrafi napisać e-mail. (usunięte przez administratora)
    Nana

25.04.2023 13:35

Czemu w niektórych sklepach jest wymagane doświadczenie a w niektórych nie?
    Raer

16.06.2023 11:20

a ktoś wie jak jest z mniejszymi etatami typu 1/2 albo 3/4? zatrudniają tak?
    Jas

16.06.2023 18:16

Tak. Ale wszystko zależy od sklepu na jak etat jest zapotrzebowanie. Ogólnie praca lekka nie jest ale przyjemna jak lubisz kontakt z ludźmi. Napewno trzeba być kontaktowym w relacjach z ludźmi, nie bać się zagadywać. No i opanowanie tez jest ważne bo różni klienci się zdarzają.

06.06.2023 11:46

Krysia

07.06.2023 07:45

No i właśnie dałaś powód do dumy kierowniczce Bo firmie zależy na wciskaniu produktów , czyli kierownik robi to co firma chce .

02.06.2023 20:25

04.06.2023 09:10

Gdzie to pisze ze się prawo zmieniło czy to tylko twoja opinia?
    Xyz

29.05.2023 14:20

Praca sama w sobie jest bardzo przyjemna, oczywiście zdarzają się klienci, którzy potrafią w jakiś sposób zdenerwować, ale to nie jest największy problem. Największym problemem jest szefostwo, zwłaszcza regionalna, która stosuje (usunięte przez administratora)przez co człowiekowi odechciewa się pracować. Mimo starań, wyrabiania realizacji, zawsze czegoś jest za mało, zawsze coś jest źle. Na początku z dziewczynami myślałyśmy, że to z nami jest coś nie tak, ale po wielu opiniach na temat owej regionalnej, stwierdziliśmy, że jest coś na rzeczy... Kobiety po prostu nie da się lubić i nieświadomie robi sobie wrogów. Wielka szkoda, że na takim stanowisku jest osoba zupełnie nienadająca się do pracy i obcowania z ludźmi. Warto by było przejrzeć niektóre opinie na tej stronie i poważnie się zastanowić co zmienić we firmie, aby było lepiej, bo rotacja pracowników jest zatrważająca. Dochodzi do tego, że klienci pytają ze smutkiem 'a gdzie jest ta pani, taka miła blondyneczka?'. Otóż dobrzy pracownicy odchodzą, bo nie będą dawać się tak traktować. Ja po dwóch latach, spędzonych w super zespole, bardzo lubiąc tę pracę, postanawiam szukać innej. Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że wreszcie będzie dobrze, bo tacy ludzie niszczą firmę i jej dobre imię.
    Leming

17.05.2023 12:09

widzę ofertę na magazyniera, nie są wymagane uprawnienia na wózki ani na nic. Kojarzycie jak wygląda praca, jak wygląda magazyn, ogólnie może coś powiedzieć o magazynie?
    Marny

24.05.2023 10:32

A o którym magazynie mowa, bo no firma na całą Polske jest to musisz doprecyzować
    Marny

24.05.2023 10:34

Jak nie ma nic o potrzebnym doświadczeniu to nie musicie się bać o maszyny. No i tak, pewnie to jest praca na kompletowanie zamówień. W ogłoszeniach też powinno być to wypisane
    Brak słów

22.05.2023 10:39

Pracowałam w tej firmie, w salonie 3 mies . Załoga spoko, tylko firma dno totalne . Takiego wyzysku nigdzie nie widziałam . Godzinne niepłatne przerwy i marna premia . Okrojone etaty , pracy ogrom że nie masz czasu zjeść . Ale to jest nic Krzyk regionalnej że za mało sprzedaży , za mało sztuk na paragonie , że źle trzymasz ręce ,zmiany aranżacji salonu też należą do pracowników w ramach tej najniższej krajowej .Codziennie towar , układanie na magazynie itp . Nie dałam rady i przestrzegam innych . Nie wiem czy w innych regionach też tak jest . Szkoda mi tych ludzi . Tym powinna zająć się inspekcja pracy

Zostaw merytoryczną opinię o Wojas S.A.