Wojas S.A.
2 912 6 1

Opinie o Wojas S.A.

Mery

Pomimo wszystkich negatywnych komentarzy mi akurat dobrze współpracowało się z ta firmą. Co prawda są rzeczy i sytuacje, które powinny zostać poprawione dla lepszego komfortu i atmosfery pracy ale nie było źle. Zarobki tez nie były najgorsze ale wiadomo, zawsze mogło być lepiej ???? Pozdrowienia dla dziewczyn ze sklepu internetowego, które często poprawiały nam humor, zawsze doradziły i wytłumaczyły jak czegoś nie umiałyśmy i były zawsze miłe czego nie można powiedzieć o innych sklepach.

Olala
@Mery 10.10.2018 16:57

Zarobki nie były najgorsze ? Czy my aby na pewno pracujemy w tej samej firmie? Najniższa krajowa to są zarobki adekwatne do naszej pracy?

Kicia
@Mery 10.10.2018 16:57

To powiedz w jakim mieście tak fajnie było bo chyba jesteś pierwszą osobą która tak piszę ?

Kicia
@Olala 11.10.2018 11:48

Podpinam się bo dziewczyna chyba w innej firmie pracowała !

Jaga
@Mery 10.10.2018 16:57

To w jakim mieście tak dobrze płacą ?

Ciekawska

A ja to jestem ciekawa ile zarabiają w biurach u Wojasa czy tez jest tak biednie jak w sklepach...

Kicia
@Ciekawska 11.10.2018 15:22

Też jestem ciekawa ! Ale wydaje mi się że też nie jest za ciekawie !

kasencja

Bardzo serdecznie nie polecam pracy w tej firmie, zarobki są straszne...

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaśka

Nie miałam takiego nawet planu, ale byłam ciekawa jak inni postępowali w takich sytuacjach :) Dzieki;)

Nie polecam

Atmosfera w pracy zależy wyłącznie od ludzi jeżeli jest fajny sklep można spędzić i pracować w miłej atmosferze, jednakże w wojasie nie ma organizacji pracy, gdy brakuje pracowników na sklepie nie zatrudnia się nowych osob tylko tyrasz od rana do wieczora przez tydzień a stawki są śmieszne ... magazyny to śmiech na sali, (usunięte przez administratora)nie polecam - firma nie daje nic od siebie a tylko wymaga ... taka niby prestiżowa marka a niczym zwykła sieciówka ...

nick

W Wojasie pracowałam ok. 5 miesięcy i mam mieszane odczucia - nie była to najgorsza praca nie świecie, ale też nie najlepsza. Wszystko zależy do którego salonu się trafi, ja akuratnie trafiłam do świetnego i zgranego zespołu, ale z kierownikiem niestety nie było już tak kolorowo... Kierownik regionalny jeżeli chodzi o Śląsk to jak najbardziej na plus nie było rzeczy o której nie mogłyśmy jej powiedzieć gdy kierowniczka dawała nam mocno popalić w ostateczności została zwolniona.(usunięte przez administratora) Największy minus tej firmy to zdecydowanie odpowiedzialność materialna szczególnie jak jesteś sama na sklepie i musisz komuś przynieść buty z zaplecza a sklep zostaje nie pilnowany.(usunięte przez administratora)

lola

Witam! Czy ktoś wie, ile zarabia kierownik sklepu Wojas? Czy premie jeśli są, są realne do wypracowania?

tola
@lola 11.09.2018 15:57

Zależy w jakim województwie

wojaska
@lola 11.09.2018 15:57

W wielu sklepach kierownik ma najniższą krajową (usunięte przez administratora)Ogólnie praca nie jest zła. Dużo zależy od kierownika regionalnego. Tak naprawde zarobki to smiech na sali, szczegolnie placa kerownika sklepu. Niewiele wieksza od sprzedawcow a o wiele wieksza odpowiedzalnosc i wiecej obowiazków.

lola
@tola 12.09.2018 12:53

pomorskie

M.
@lola 12.09.2018 18:06

Ja w pomorskim zarabiam średnio podstawa+premia ok (usunięte przez administratora)

Wojas S.A.
pracodawca
Szanowni Państwo,

jesteśmy firmą otwartą na opinie zarówno obecnych jak i były pracowników. Śledzimy treści pojawiające się na forum i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki.


Prosimy jednak pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawa. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię, propagujących faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa. Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą archiwizowane przez administratora.


Przypominamy, że we wszystkich niepokojących Państwa kwestiach, możecie kontaktować się z nami bezpośrednio pod adresem e-mail: pytania@wojas.pl.


Serdecznie pozdrawiamy,

WOJAS S.A.
   
Olala

Nie pracuje tam już 9msc i naszła mnie refleksja nad jedną jedyną rzeczą, o której mogę wypowiedzieć się pozytywnie. Raczej to osoba... i tą osobą to był ...informatyk. Jeden jedyny, który zawsze mi pomagał, nie wiem czy poprostu miałam zawsze szczęście czy poprostu on taki jest na codzień. Pozdrawiam Pana (o ile dobrze pamiętam) J.P.

Aga
@Olala 13.08.2018 17:10

Tak, w 100% się z Tobą zgadzam

anonymous
@Olala 13.08.2018 17:10

Pan Jacek to złoty człowiek :-)

Lala
@Olala 13.08.2018 17:10

Tak ja już nie pracuje i podpisuje się pod tym ręcami i nogami ????

Aguniunia
@Lala 19.08.2018 13:58

Tak to prawda złoty człowiek zawsze miał czas i służył pomocą miło go wspominam chodź nie pracuję już ponad dwa lata Pan Jacek to wspaniały człowiek ehh pozdrawiam Agnieszka K

Wojas S.A.
pracodawca


Wszystkie aktualne oferty pracy, znajdziecie Państwo pod linkiem:


   
Nati

Zgadzam się z wszystkim napisałabym więcej ale szkoda mi czasu na Wojasa.

X

Salon Częstochowa uciekajcie:-)

Anka
@X 14.08.2018 19:37

A dlaczego?

Karla
@Anka 21.08.2018 23:41

Idź to się przekonasz jak jest ! Ja nie polecam uciekałam szybko z Wojasa. Kasa marna i cały czas Ci po premii jadą a jak się zrobi tą druga premie to szukają żeby Ci tylko obciąć, oczywiście jak ją zrobicie ale to mało realne. Masz chodzić dumnie że to Wojas a dostajesz koszulkę za 5 zł. a buty i spodnie musisz sobie kupić sama ( chodzisz w balerinach z biedry lub Auchan za 20 zł bo nie stać cię na buty z Wojasa za 300 zł.) a pracujesz w super firmie a nic Ci nie dają za to. Robisz wszystko. Cały czas telefony że źle i za mało sprzedane i tak w kółko.

Wojas S.A.
pracodawca
Witamy wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl
poszukujących informacji o firmie WOJAS S.A.


Serdecznie dziękujemy za wszystkie opinie. Staramy się być obecni wszędzie tam, gdzie podejmowane są kwestie dotyczące naszego przedsiębiorstwa oraz współpracowników. Do tej pory jedynie wnikliwie przyglądaliśmy się treściom opublikowanym na forum.

Chcemy jednak pełniej wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na nurtujące Państwa pytania.  Za cel stawiamy sobie przedstawienie obrazu pracy, a także warunków zatrudnienia w naszej firmie. Ufamy, że szczera rozmowa sprawi, że poznają Państwo WOJAS S.A., cenione przez nas wartości oraz wizję firmy.

Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że równoważna do satysfakcji naszych klientów jest satysfakcja pracowników, dlatego staramy się tworzyć stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia, kładąc przy tym ogromny nacisk na przyjazną atmosferę.

Pragniemy wciąż się rozwijać, dlatego słuchamy sugestii oraz uwag.  Wyciągamy wnioski z konstruktywnej krytyki, dlatego wszystkie trudne i skomplikowane sytuacje, bardzo prosimy o przesyłanie na adres pytania@wojas.pl.


Serdecznie pozdrawiamy,
WOJAS S.A.
   
Wieloletni Pracownik

Bardzo się cieszymy,że firma stworzyła możliwość kontaktu na linii pracodawca-pracownik. Jednakże pytanie, które chcę zadać nurtuje wszystkich pracowników salonów Wojas,dlatego proszę o odpowiedź na forum. Dlaczego plany sprzedażowe od początku 2018 roku są tak znacząco zawyżane? Każdego miesiąca jest ta sama sutuacja,o 40%plany wyższe niż przed rokiem. To jest niewykonalne i demotywujące dla pracowników. Każdy strateg finansowy wie,że takie zyski można uzyskać co najwyżej w kasynie. Jest wiele świetnie prosperujących,generujących zyski sklepów, o wysokich wsaźnikach,lecz wywindowane plany sprzedażowe blokują możliwość uzyskania dodatkowego wynagrodzenia 1,5%. To jest powodem ciągłych rotacji,a co za tym idzie spadkiem jakości obsługi. Taka sytuacja miała miejsce kilka lat wstecz razem z wprowadzeniem obowiązkowej godzinnej niepłatnej przerwy,co skutkowało masowymi wypowiedzeniami umów przez pracowników. Czy pracodawca chce realnego rozwoju firmy oraz wzrostu jakości obsługi na salonach stosując ciągle te same taktyki??? Pozdrawiam serdecznie Wieloletni pracownik

Lala

Atrakcyjne wynagrodzenia hahahaha koń by się uśmiał

anonim

(usunięte przez administratora)

Tyk

dużo osób już dostało, z tego co wiem chodzi o rok 2016- ale oczywiście nas nie poinformują co i jak

anonim

(usunięte przez administratora)

Olala

Ja dostałam.

anonim

(usunięte przez administratora)

mira

taka polityka firmy

xx

Obsługa sklepu ma obowiązek w ciągu 30 sekud podejść do każdego klienta i zadać pytania dot. zakupów, niestety tak firma przyjmuje :)

Xxxx
@xx 08.06.2018 10:44

(usunięte przez administratora) Pracownik po 3 minutach dopiero może podejść co klienta .

Były Pracownik

Nie polecam tej firmy. Marne pieniądze a robi się wszystko.(usunięte przez administratora)

Pracownik
@Były Pracownik 03.08.2018 18:47

A co to za pismo?

anonymous

Nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mika

nie, została zdegradowana do roli regionalnej

Niki
@Mika 18.07.2018 06:56

Ojej :) i jak się wiedzie drogi regionie?

Ciekawa

Aaaaaaa Mnie Ciekawi jak SIE trzyma Warszaffka ?

Oczekujaca

Witam serdecznie prosze o opinie na temat sklepu wojas ze strony pracownika i jak placa czy najnisza krajowa i czy prawda ze od pon do niedzieli po 10 godz

anonim

(usunięte przez administratora)

kierowniczka z krakowa

Ale jak można nie umieć zamknąć dnia - przecież to najprostsza rzecz w tym wszystkim.

Ona

Pracuje ponad 2 lata w tej firmie więc co nieco mogę już powiedzieć. Praca ogólnie sama w sobie nie jest zła, wiadomo jak to w obsłudze klienta nieraz nieźle trzeba się nagadac żeby coś sprzedać. Wszystko zależy jaki ma się zespół i na jakich współpracowników trafimy. Mój zespół jest ok. Przykro że Pan Wojas nie potrafi docenić ludzi którzy pracują już długo i naprawdę starają się jak mogą. Brak szkoleń, zero benefitow. Najniższa krajowa za tą pracę to jest jakaś kpina. Co tam pracownik najważniejsze żeby miał kto stać na sklepie i pilnować towaru.

anonymous

Ja odliczam dni i godziny bo też odchodzę z tej firmy i nie polecam tam pracy ! W tej firmie nie da się długo pracować !

anonim

(usunięte przez administratora)

Ala

Jaki region? Jaki salon?

anonim

(usunięte przez administratora)

nnn

jaka płaca taka praca heheh

Kamka

Hej, nie wiecie czy w najbliższym czasie beda przyznane talony dla pracowników na buty? Zawsze w maju dostawalismy a teraz nic

tafi
@Kamka 13.05.2018 13:35

w dalszym ciągu... nic chyba firma wycofała sie z rabatów pracowniczych

wrzesien

Wrzesien raczej sprzedazowo byly udanym miesiacem - jestem ciekawa czy 10tego beda premie(usunięte przez administratora)Bardzo ciekawe jakie beda wyplaty.

Nowy
@wrzesien 30.09.2012 20:22

.

@julia

Z wszystkim się zgadzam pracuje 3 lata i szukam pracy bo to co się w tej firmie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet jak się zrobi premie 100 % i tak ci odbierają kasę a to za efektywność czy skuteczność. Nie polecam.

Monika

Z perspektywy byłego już pracownika firmy, serdecznie odradzam pracę w sklepie Wojas. Inwentaryzacje, które nigdy się nie zgadzaja a co za tym idzie, ciągłe ucinanie z premii, która w dobrym miesiącu wynosi max 200 zł. Żenująco niskie wynagrodzenie (niewiele wyższe od najniższej krajowej), ciągłe rozliczanie ze wskaźników. Brak jakichkolwiek profitów dla pracowników. Warunki pracy jak na tak wielką firmę - PORAŻKA. Nic dziwnego, że pracownicy odchodzą do konkurencji.

Były pracownik
@Monika 30.04.2018 12:13

Zgadzam się w 100 proc, jak ktoś nie chce żeby mu ciągle zabierano pieniądze z premii na które pracuje ciężko cały miesiąc niech lepiej ucieka z tej firmy. Płacenie za niezabezpieczony towar, gdy niejednokrotnie jest się samemu na sklepie przez 12h? Żenada. Ciągłe telefony i e-maile od regionalnej że wyniki są za słabe, a pochwały praktycznie się nie zdarzają..

Xxx
Zweryfikowany użytkownik
@Były pracownik 01.05.2018 17:29

Dostałam taką informacje, że jeśli sklep jest nieodpowiednio zabezpieczony, to firma nie może wymagać, żeby pracownik albo zleceniobiorca płacił za braki, które wyjdą na inwentaryzacji. I że nawet jakby Wojas wysłał pozew do sądu, żeby zapłacić za braki, to nie wygra w sądzie. I że wystarczy wysłać takie oświadczenie, że z powodu nieodpowiedniego zabezpieczenia sklepu nie zapłaci się za braki, które wykazano na inwentaryzacji. I że w takim wypadku firma nie może nawet potrącić pieniędzy z pensji za braki na sklepie

Baner

Niektórzy to mają pomysły,zaklejają licznik wejść ,to jest pomysł co

Diori
@Baner 13.04.2018 13:06

To pewnie na sklepach ze starą aranżacją, bo w nowych jest licznik na górze

wooow
@Baner 13.04.2018 13:06

pomysł kierownika haha

just
@wooow 14.04.2018 14:18

dokładnie,tak robi kierownik

musta
@Diori 13.04.2018 22:25

no właśnie u góry,jednak jest drabina prawda

Zdziwiona
@musta 14.04.2018 19:11

Ciekawa drabine posiadacie jak na wysokość trzech metrów sięga

mazurek
@Zdziwiona 14.04.2018 23:14

Posiadamy wysoką,nie zaprzeczam,spokojnie kierowniczka sięga

poz1
@Baner 13.04.2018 13:06

zakleić? nie łatwiej wyłączyć korek do prądu ten co odpowiada za licznik? :D

uuuuuuu
@poz1 22.04.2018 21:27

tak robimy :)

Zostaw opinię o Wojas S.A. - Nowy Targ

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas S.A.