Wojas S.A.
2 900 6 1

Opinie o Wojas S.A.

Olala

Nie pracuje tam już 9msc i naszła mnie refleksja nad jedną jedyną rzeczą, o której mogę wypowiedzieć się pozytywnie. Raczej to osoba... i tą osobą to był ...informatyk. Jeden jedyny, który zawsze mi pomagał, nie wiem czy poprostu miałam zawsze szczęście czy poprostu on taki jest na codzień. Pozdrawiam Pana (o ile dobrze pamiętam) J.P.

anonymous
@Olala 13.08.2018 17:10

Pan Jacek to złoty człowiek :-)

X

Salon Częstochowa uciekajcie:-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Tyk

dużo osób już dostało, z tego co wiem chodzi o rok 2016- ale oczywiście nas nie poinformują co i jak

anonim

(usunięte przez administratora)

Olala

Ja dostałam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Po co to

Forum dotyczy pracy „od strony kuchni” a nie jakości towaru czy usługi. Komentarz nic nie wnosi

Basia

Jak się pracuje w sklepie który ma dobre obroty to i można zarobić 2000 zł ale jak ktoś pracuje w sklepie z mniejszymi obrotami to 1600 zł. max w tym pensja 1500 zł. Robi się wszystko a oni nawet cie nie pochwalą.

Xoxo

Praca w salonach Wojas nie jest ciężka pracą,jest w miarę ok jak oczywiście kierownik sklepu jest ogarnięty i wykonuje swoją pracę "papierkową" bo jak nie to ma się wszystko na głowie..sprzątanie,układanie magazynu,sprzedaż, wciskanie ludziom dodatków do butów, papiery,telefony tylko dzwonią jak opętane, wysyłki i inne pierdoły. Praca monotonna, ale ujdzie. Gdyby nie pewne osoby pracujące w tej firmie typu regionalna bez pojęcia która zwalnia ludzi "od tak", obgaduje z kierownikami pravollcownikow, A gdyby nie oni to buciki same by się nie sprzedawały bo kierownik na jednym sklepie z regionu warszawskiego nie robi kompletnie nic tylko duryguje i podkreśla, że ona to nie musi robić nic od tego ma ludzi to Cię krew zalewa za co ma się takie "cos". Żenujące zachowanie, typowa wiochmenka, prawdziwy kierownik umie zachować się w pracy i ma jakąś kulturę, A ona nie posiadała nic mówiąc o swojej ekipie "gowno"...nikt jej nie lubił i nie lubi ale uważa się za Boga, a śmiać się chce z takich ludzi żenujących. No ale wracając do tematu to praca spoko, ale zależy jaki się trafi kierownik. Najgorsze są "wiesniaczki " które chcą karierę zrobic w Wawie. Pozdrawia byly pracownik z bardzo dobrymi wynikami i sprzedaży i efektywności "lecz to za mało ". Piątka.

Aga

Ostatnio miałam „przyjemność” być klientka w M1 w Wojasie , chciałam tam zakupić buty , ale niestety nie dało rady , ponieważ jeszcze ze temperatura w sklepie była powyżej 30 stopni , to jest nieprzyjemny zapach . W sklepie w ogóle nie ma klimatyzacji !!!! Nie da rady tam robić zakupów , bardzo byłam ta sytuacja zażenowana . Nie polecam :(

Niki

A czy pani A.Ch. Jeszcze króluje?

Jan1958
@Niki 18.07.2018 13:34

to czy warto kupić czy nie najlepiej sprawdzić oddając towar do serwisu, wysyłając buty do serwisu Wojasa dowiadujemy się ze - ubieramy je niewłaściwie - użytkujemy je niewłaściwie - ogólnie to nasza wina ze się rozleciały - generalnie powinniśmy ich przeprosić, i podziękować ze coś z laska nam naprawili wiec jak są dobre buty Wojasa to fajnie, ale jak się psuja to tylko w sądzie się można dogadać - lecz niestety szkoda czasu ... Wiec nie kupować u nich niech zbankrutują złamasy!

Były Pracownik

Nie polecam tej firmy. Marne pieniądze a robi się wszystko.(usunięte przez administratora)

Pracownik
@Były Pracownik 03.08.2018 18:47

A co to za pismo?

anonymous

Nie polecam.

Oczekujaca

Witam serdecznie prosze o opinie na temat sklepu wojas ze strony pracownika i jak placa czy najnisza krajowa i czy prawda ze od pon do niedzieli po 10 godz

Pracownica
@Oczekujaca 17.07.2018 17:18

Większość, jak nie wszystkie opinie poniżej to opinie pracowników. Kilka /kilkanaście postów nziej jest też informacja o zarobkach i trybie pracy. Najniższa krajowa. Zatrudniona jesteś jako sprzedawca a robisz wszystko. Od mycia podłóg, poprzez układanie magazynu, zwroty, reklamacje, wysyłki, cała masa spraw papierowych. Czytasz przynajmniej kilka razy dziennie maile w których SKUTECZNOŚĆ I EFEKTYWNOŚĆ to swietosc. Ze wszystkiego trzeba tłumaczyć się kierownikowi regionalnemu. Tryb pracy.... No coz.... Norma tygodniowa wynosi 40 godzin, ale i 60 się zapieprzalo na umowie o pracę. Kieroniczka regionalna teoretycznie otrzymuje harmonogramy pracy to ona je akceptuje bądź nie. Z reguły sprawdza tylko czy na dobrze "obstawione " weekendy. A czy Ty zapieprzasz 60 godzin.... No coz... Przeciez poza prac w Wojasie nie mamy życia.... A to wszystko uwaga.... Za 1500 zł.... Nie polecam najgorszemu wrogowi. No chyba, że interesuje Cię praca w której za wszystko Cię ścigają, a jeśli zrobisz coś dobrze, nawet raz nie pochwalą. Firma porażka. Że też kur....nie ma sposobu na ten (usunięte przez administratora) który panuje w tej firmie....

Ciekawa

Aaaaaaa Mnie Ciekawi jak SIE trzyma Warszaffka ?

Też była pracownica :)

Po xx latach pracy zostałam zwolniona przez złe stosunki pracy oczywiście chodzi o kierowniczkę hehe Miałam bardzo wysokie plany sprzedażowe przez co zazdrość była wielka. Kierowniczka od 7 boleści nie nadaje się na stanowisko kierownicze.Moim zdaniem i koleżanek ma nerwice natręctw wszystko chodzi i sto razy poprawia i powtarza... Wysługuje się ludźmi bo sama nie potrafi się ogarnąć ,12 h w pracy to faktycznie mało czasu żeby wszystko zrobić.Usłyszałam że moim obowiązkiem jako sprzedawcy jest uczenie nowych pracowników i że tak niby pisze w obowiązkach sprzedawcy.Oczywiście to bzdura.W końcu mam spokój nie muszę nikogo uczyć,odbierać telefonów i opowiadać co się przez cały dzień działo bo inne pracownice nigdy nic nie wiedziały.Regionalna tez niczego sobie. w tej firmie panuje jeden wielki bu... Nikomu nie polecam.Chyba że zmienią osoby na stanowiskach kierowniczych...

Rozumiem
@kierowniczka z krakowa 16.07.2018 20:39

Raz na koniec dnia zamiast KW, zrobiła trzy razy KP ;) prawie pół godziny wtedy przez telefon tłumaczyłam jej co ma zrobić aby poprawnie zamknąć dzien. Teraz zaluje, mogłam nie odbierać telefonu

Była pracownica

Odradzam w ciągu jednego miesiąca odeszły 2 dziewczyny. Kierowniczka- totalny brak kultury i szacunku do pracowników. Cały czas mówi jak to nic nie musi jako kierownik albo narzeka na wszystko. Probuje zatrudnić nową osobę na miejsce innej za jej plecami. Na wszelką krytykę obraża się. Swoje niedociągnięcia i błędy zrzuca na pracowników. Średnia długość zatrudnienia to 2 miesiące i większość zwalnia się przez nią. Sama stwierdza, że nie nadaje się na to stanowisko, ale nie zrezygnuje, bo kasa. Inne osoby muszą wypełniać jej obowiązki i często wiedzą więcej od niej. Nawet szkolenie nowych osób zwala na innych.

Niki
@Była pracownica 16.07.2018 12:24

Bierze przykład z Regionalnej ;)

Ona

Pracuje ponad 2 lata w tej firmie więc co nieco mogę już powiedzieć. Praca ogólnie sama w sobie nie jest zła, wiadomo jak to w obsłudze klienta nieraz nieźle trzeba się nagadac żeby coś sprzedać. Wszystko zależy jaki ma się zespół i na jakich współpracowników trafimy. Mój zespół jest ok. Przykro że Pan Wojas nie potrafi docenić ludzi którzy pracują już długo i naprawdę starają się jak mogą. Brak szkoleń, zero benefitow. Najniższa krajowa za tą pracę to jest jakaś kpina. Co tam pracownik najważniejsze żeby miał kto stać na sklepie i pilnować towaru.

anonymous

Ja odliczam dni i godziny bo też odchodzę z tej firmy i nie polecam tam pracy ! W tej firmie nie da się długo pracować !

Klientka

Jestem stałą klientka firmy lecz dzisiaj nie miałam możliwości dokonać zakupu. Odwiedziłam stacjonarny salon Wojas znajdujący się w galerii i zostałam bardzo chamsko potraktowana. Wchodząc do salonu, przywitałam się, jednak okazało się że nie zastałam Szanownej Pani sprzedawczyni. Bardzo mi się spieszylo więc sprawnie chcialam kupić wybrane buty. Natomiast Pani sprzedawczyni jak nie było tak nie ma. Okazało się że miło Ona spędzała sobie czas na ławeczce przed salonem obserwując mnie z pewnej odległości. Pani nawet nie raczyła podejść! Wyszłam zdenerwowana że sklepu, pracownica tylko mnie odprowadziła wzrokiem! Pani chyba stwierdziła że i tak nie kupię więc po co sobie przerywać miłe pogaduszki z koleżanką. Buty kupiłam sobie w innym salonie a tego już nigdy nie odwiedzę i będę szczerze odradzac znajomym! Bardzo lubię buty Wojas, natomiast dobór niekompetentnych pracowników działa na niekorzyść marki. Cała sytuacja miała miejsce w salonie w Raciborzu więc nie polecam! Poziom obsługi klienta 0!

nnn
@Klientka 22.06.2018 21:45

jaka płaca taka praca heheh

Wojas S.A.
pracodawca

Witamy wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl
poszukujących informacji o firmie WOJAS S.A.


Serdecznie dziękujemy za wszystkie opinie. Staramy się być obecni wszędzie tam, gdzie podejmowane są kwestie dotyczące naszego przedsiębiorstwa oraz współpracowników. Do tej pory jedynie wnikliwie przyglądaliśmy się treściom opublikowanym na forum.

Chcemy jednak pełniej wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na nurtujące Państwa pytania.  Za cel stawiamy sobie przedstawienie obrazu pracy, a także warunków zatrudnienia w naszej firmie. Ufamy, że szczera rozmowa sprawi, że poznają Państwo WOJAS S.A., cenione przez nas wartości oraz wizję firmy.

Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że równoważna do satysfakcji naszych klientów jest satysfakcja pracowników, dlatego staramy się tworzyć stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia, kładąc przy tym ogromny nacisk na przyjazną atmosferę.

Pragniemy wciąż się rozwijać, dlatego słuchamy sugestii oraz uwag.  Wyciągamy wnioski z konstruktywnej krytyki, dlatego wszystkie trudne i skomplikowane sytuacje, bardzo prosimy o przesyłanie na adres pytania@wojas.pl.


Serdecznie pozdrawiamy,
WOJAS S.A.

   
nmb

Dlaczego pomimo wykonanego planu sklepu,planu indywidualnego i wysokiej efektywności zabierana jest premia dodatkowa?Raz na jakiś czas wyrabia się premie i jeszcze jesteśmy okradani z naszych zarobionych pieniędzy.Dzieją się w tej firmie takie cyrki i zatrudniani są ludzie którzy nie nadają się na dane stanowiska że aż szkoda gadać.Mam nadzieje że szybko się zwolnię i Wasza firma juz nie będzie na mnie zarabiać

Daria

Praca na umowę zlecenie. Premie dostajesz, ale jak zdecydujesz się odejść lub Cię zwolnią nie licz na premie. Mimo, że ciężko pracowałas I biegalas z butami do każdego klienta premia zostaje zabierana przez RKS. I jakim prawem się pytam?

Wawa
@Ania 20.03.2018 22:35

Zabieraj premie na 100 % jesli zlozysz wypowiedzenie przed wyplata... ja pracowalam tak mtylko 1,5 miesiąca i dwa razy mnie okradły i to bede mowic otwarcie..

Maria

Nie wiem czy dobrze trafiłam jeśli chodzi o stronę ale jeśli chodzi o sklep Wojas w M1 w Zabrzu to kierownik interesuje się tylko wybranymi klientami.Jak przychodzę z chorym mężem i mówię że tylko się rozglądam to traci nami zainteresowanie.Szkoda że nie ma już tam naszej ulubionej sprzedawcyni z przed 2 lat Zawiedziona..

Maria
@Bunia 22.06.2018 20:14

Nie pamiętam imienia ale na pewno ta pani jest tam kierowniczką bo podkreśliła to kiedyś przy składaniu reklamacji Bardzo wyniosła osoba Na dodatek źle wyrażała się na temat wychodzących klientów przy klientkach obecnych w sklepie

Klientka

Buty na wystawie przyciągają, ale bardzo szybko chce się wyjść z waszych salonów , ponieważ nie można swobodnie wybrać obuwia z racji natarczywego personelu. Pytania w stylu „czy może w czymś doradzić?” przyjmuje chętnie, ale przynajmniej po 3 minutach zapoznania się z oferta sklepu . Nie wiem, czy te Panie mają jakąś indywidualna sprzedaż , ale bardzo da się to odczuć w waszych salonach.

Xxxx
@xx 08.06.2018 10:44

(usunięte przez administratora) Pracownik po 3 minutach dopiero może podejść co klienta .

Kamka

Hej, nie wiecie czy w najbliższym czasie beda przyznane talony dla pracowników na buty? Zawsze w maju dostawalismy a teraz nic

lallalala
@Kamka 13.05.2018 13:35

już są :)

wrzesien

Wrzesien raczej sprzedazowo byly udanym miesiacem - jestem ciekawa czy 10tego beda premie(usunięte przez administratora)Bardzo ciekawe jakie beda wyplaty.

Nowy
@wrzesien 30.09.2012 20:22

.

Monika

Z perspektywy byłego już pracownika firmy, serdecznie odradzam pracę w sklepie Wojas. Inwentaryzacje, które nigdy się nie zgadzaja a co za tym idzie, ciągłe ucinanie z premii, która w dobrym miesiącu wynosi max 200 zł. Żenująco niskie wynagrodzenie (niewiele wyższe od najniższej krajowej), ciągłe rozliczanie ze wskaźników. Brak jakichkolwiek profitów dla pracowników. Warunki pracy jak na tak wielką firmę - PORAŻKA. Nic dziwnego, że pracownicy odchodzą do konkurencji.

Wojas S.A.
pracodawca
@Były pracownik 01.05.2018 17:29

Witam serdecznie, Proszę o informację, w jakim salonie ma miejsce opisana sytuacja, gdyż chcielibyśmy ją zweryfikować. Po uzyskaniu informacji zwrotnej, będziemy się starać rozwiązać ten problem.

@julia

Z wszystkim się zgadzam pracuje 3 lata i szukam pracy bo to co się w tej firmie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet jak się zrobi premie 100 % i tak ci odbierają kasę a to za efektywność czy skuteczność. Nie polecam.

Baner

Niektórzy to mają pomysły,zaklejają licznik wejść ,to jest pomysł co

uuuuuuu
@poz1 22.04.2018 21:27

tak robimy :)

Alicja

Możecie napisać jak licznik wejść wpływa na Waszą pracę w Wojas Trade? Jesteście z tego w jakiś sposób rozliczani przez pracodawcę? Widzę, że kwestia ta wzbudza w Was emocje. Czy ktoś z Was zdecyduje się na wypowiedź na ten temat?

x
@Alicja 20.04.2018 20:38

Licznik wejść i rozliczanie z tego to tragedia. Wystarczy, że w ciągu dnia kilkanaście razy wejdzie kilkuosobowa rodzina (i nic nie kupi, wchodzi dla zabicia czasu) albo jakieś dziecko dla zabawy 30 razy wbiegnie i wybiegnie ze sklepu (zdarza się ;) ) i już statystyki zaniżone i ciągle pytania i tłumaczenie się dlaczego...

Miki

Oto co przeczytałam na stronie Wojasa! A pracowników - sprzedawców - kierowników traktują jak najgorsze zło. To wszystko kłamstwa. Jesteśmy jeszcze wyżej! ???? Ranking polskich marek "Rzeczpospolitej" MIEJSCE 2 DLA MARKI WOJAS w kategorii obuwie! Dziennik „Rzeczpospolita" już po raz czternasty ogłosił prestiżowy Ranking Najcenniejszych Polskich Marek! Oceniono aż 286 znaków towarowych - najdroższych, najsilniejszych i najbardziej znanych marek 2017 roku. Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż wśród najcenniejszych marek w kategorii Odzież i obuwie w 2017 roku marka Wojas utrzymała znakomitą 6 pozycję, którą również zajmowała w roku ubiegłym. Biorąc pod uwagę wyłącznie marki obuwnicze jesteśmy na prestiżowym, wysokim 2 miejscu w tym zestawieniu! Ponadto zostaliśmy bardzo dobrze ocenieni w ogólnym podsumowaniu największych polskich znanych marek wszystkich branż plasując się aż na 121 pozycji, co oznacza awans o 42 miejsca w porównaniu z rokiem 2016. Świetną 22 lokatę zajmujemy we wskaźniku Prestiżu, a 23 wysokie miejsce w rankingu Postrzeganej Jakości. W Stopie Referencji jesteśmy na dobrym 43 miejscu. W rankingu Siły Marek zostaliśmy sklasyfikowani na 52 pozycji.

Papi
@Miki 31.03.2018 18:09

Co to za bełkot? :) I co ma ranking marek do (beznadziejnego) traktowania pracowników? :)

Niepolecam

Salon Czestochowa. Nie polecam pracy. Wykorzystywanie pracownika, nocne zmiany, kierownik który nie szanuje innych i dba tylko o siebie. Praca za najniższą krajową, zero szkoleń, A wymagań mnóstwo. Odpowiedzialność materialna i potrącenie z wypłaty za braki. Poniższe opinie to prawda.

Żaba
@lala 18.02.2018 16:47

My też :D

Zostaw opinię o Wojas S.A. - Nowy Targ

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas S.A.