Wojas S.A.
2 895

Opinie o Wojas S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas S.A.

Też była pracownica :)

Po xx latach pracy zostałam zwolniona przez złe stosunki pracy oczywiście chodzi o kierowniczkę hehe Miałam bardzo wysokie plany sprzedażowe przez co zazdrość była wielka. Kierowniczka od 7 boleści nie nadaje się na stanowisko kierownicze.Moim zdaniem i koleżanek ma nerwice natręctw wszystko chodzi i sto razy poprawia i powtarza... Wysługuje się ludźmi bo sama nie potrafi się ogarnąć ,12 h w pracy to faktycznie mało czasu żeby wszystko zrobić.Usłyszałam że moim obowiązkiem jako sprzedawcy jest uczenie nowych pracowników i że tak niby pisze w obowiązkach sprzedawcy.Oczywiście to bzdura.W końcu mam spokój nie muszę nikogo uczyć,odbierać telefonów i opowiadać co się przez cały dzień działo bo inne pracownice nigdy nic nie wiedziały.Regionalna tez niczego sobie. w tej firmie panuje jeden wielki bu... Nikomu nie polecam.Chyba że zmienią osoby na stanowiskach kierowniczych...

kierowniczka z krakowa
@RoZumiem 16.07.2018 12:18

Ale jak można nie umieć zamknąć dnia - przecież to najprostsza rzecz w tym wszystkim.

Ona

Pracuje ponad 2 lata w tej firmie więc co nieco mogę już powiedzieć. Praca ogólnie sama w sobie nie jest zła, wiadomo jak to w obsłudze klienta nieraz nieźle trzeba się nagadac żeby coś sprzedać. Wszystko zależy jaki ma się zespół i na jakich współpracowników trafimy. Mój zespół jest ok. Przykro że Pan Wojas nie potrafi docenić ludzi którzy pracują już długo i naprawdę starają się jak mogą. Brak szkoleń, zero benefitow. Najniższa krajowa za tą pracę to jest jakaś kpina. Co tam pracownik najważniejsze żeby miał kto stać na sklepie i pilnować towaru.

Była pracownica

Odradzam w ciągu jednego miesiąca odeszły 2 dziewczyny. Kierowniczka- totalny brak kultury i szacunku do pracowników. Cały czas mówi jak to nic nie musi jako kierownik albo narzeka na wszystko. Probuje zatrudnić nową osobę na miejsce innej za jej plecami. Na wszelką krytykę obraża się. Swoje niedociągnięcia i błędy zrzuca na pracowników. Średnia długość zatrudnienia to 2 miesiące i większość zwalnia się przez nią. Sama stwierdza, że nie nadaje się na to stanowisko, ale nie zrezygnuje, bo kasa. Inne osoby muszą wypełniać jej obowiązki i często wiedzą więcej od niej. Nawet szkolenie nowych osób zwala na innych.

Była pracownica
@Ala 14.07.2018 19:15

Katowice

anonymous

Ja odliczam dni i godziny bo też odchodzę z tej firmy i nie polecam tam pracy ! W tej firmie nie da się długo pracować !

Klientka

Jestem stałą klientka firmy lecz dzisiaj nie miałam możliwości dokonać zakupu. Odwiedziłam stacjonarny salon Wojas znajdujący się w galerii i zostałam bardzo chamsko potraktowana. Wchodząc do salonu, przywitałam się, jednak okazało się że nie zastałam Szanownej Pani sprzedawczyni. Bardzo mi się spieszylo więc sprawnie chcialam kupić wybrane buty. Natomiast Pani sprzedawczyni jak nie było tak nie ma. Okazało się że miło Ona spędzała sobie czas na ławeczce przed salonem obserwując mnie z pewnej odległości. Pani nawet nie raczyła podejść! Wyszłam zdenerwowana że sklepu, pracownica tylko mnie odprowadziła wzrokiem! Pani chyba stwierdziła że i tak nie kupię więc po co sobie przerywać miłe pogaduszki z koleżanką. Buty kupiłam sobie w innym salonie a tego już nigdy nie odwiedzę i będę szczerze odradzac znajomym! Bardzo lubię buty Wojas, natomiast dobór niekompetentnych pracowników działa na niekorzyść marki. Cała sytuacja miała miejsce w salonie w Raciborzu więc nie polecam! Poziom obsługi klienta 0!

nnn
@Klientka 22.06.2018 21:45

jaka płaca taka praca heheh

Wojas S.A.
pracodawca

Witamy wszystkich Użytkowników serwisu GoWork.pl
poszukujących informacji o firmie WOJAS S.A.


Serdecznie dziękujemy za wszystkie opinie. Staramy się być obecni wszędzie tam, gdzie podejmowane są kwestie dotyczące naszego przedsiębiorstwa oraz współpracowników. Do tej pory jedynie wnikliwie przyglądaliśmy się treściom opublikowanym na forum.

Chcemy jednak pełniej wykorzystać nową płaszczyznę komunikacji, by odpowiedzieć na nurtujące Państwa pytania.  Za cel stawiamy sobie przedstawienie obrazu pracy, a także warunków zatrudnienia w naszej firmie. Ufamy, że szczera rozmowa sprawi, że poznają Państwo WOJAS S.A., cenione przez nas wartości oraz wizję firmy.

Doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że równoważna do satysfakcji naszych klientów jest satysfakcja pracowników, dlatego staramy się tworzyć stabilne i atrakcyjne warunki zatrudnienia, kładąc przy tym ogromny nacisk na przyjazną atmosferę.

Pragniemy wciąż się rozwijać, dlatego słuchamy sugestii oraz uwag.  Wyciągamy wnioski z konstruktywnej krytyki, dlatego wszystkie trudne i skomplikowane sytuacje, bardzo prosimy o przesyłanie na adres pytania@wojas.pl.


Serdecznie pozdrawiamy
WOJAS S.A.

   
nmb

Dlaczego pomimo wykonanego planu sklepu,planu indywidualnego i wysokiej efektywności zabierana jest premia dodatkowa?Raz na jakiś czas wyrabia się premie i jeszcze jesteśmy okradani z naszych zarobionych pieniędzy.Dzieją się w tej firmie takie cyrki i zatrudniani są ludzie którzy nie nadają się na dane stanowiska że aż szkoda gadać.Mam nadzieje że szybko się zwolnię i Wasza firma juz nie będzie na mnie zarabiać

Daria

Praca na umowę zlecenie. Premie dostajesz, ale jak zdecydujesz się odejść lub Cię zwolnią nie licz na premie. Mimo, że ciężko pracowałas I biegalas z butami do każdego klienta premia zostaje zabierana przez RKS. I jakim prawem się pytam?

Wawa
@Ania 20.03.2018 22:35

Zabieraj premie na 100 % jesli zlozysz wypowiedzenie przed wyplata... ja pracowalam tak mtylko 1,5 miesiąca i dwa razy mnie okradły i to bede mowic otwarcie..

Maria

Nie wiem czy dobrze trafiłam jeśli chodzi o stronę ale jeśli chodzi o sklep Wojas w M1 w Zabrzu to kierownik interesuje się tylko wybranymi klientami.Jak przychodzę z chorym mężem i mówię że tylko się rozglądam to traci nami zainteresowanie.Szkoda że nie ma już tam naszej ulubionej sprzedawcyni z przed 2 lat Zawiedziona..

Maria
@Bunia 22.06.2018 20:14

Nie pamiętam imienia ale na pewno ta pani jest tam kierowniczką bo podkreśliła to kiedyś przy składaniu reklamacji Bardzo wyniosła osoba Na dodatek źle wyrażała się na temat wychodzących klientów przy klientkach obecnych w sklepie

Klientka

Buty na wystawie przyciągają, ale bardzo szybko chce się wyjść z waszych salonów , ponieważ nie można swobodnie wybrać obuwia z racji natarczywego personelu. Pytania w stylu „czy może w czymś doradzić?” przyjmuje chętnie, ale przynajmniej po 3 minutach zapoznania się z oferta sklepu . Nie wiem, czy te Panie mają jakąś indywidualna sprzedaż , ale bardzo da się to odczuć w waszych salonach.

xx
@Klientka 04.06.2018 19:24

Obsługa sklepu ma obowiązek w ciągu 30 sekud podejść do każdego klienta i zadać pytania dot. zakupów, niestety tak firma przyjmuje :)

Kamka

Hej, nie wiecie czy w najbliższym czasie beda przyznane talony dla pracowników na buty? Zawsze w maju dostawalismy a teraz nic

lallalala
@Kamka 13.05.2018 13:35

już są :)

wrzesien

Wrzesien raczej sprzedazowo byly udanym miesiacem - jestem ciekawa czy 10tego beda premie(usunięte przez administratora)Bardzo ciekawe jakie beda wyplaty.

Nowy
@wrzesien 30.09.2012 20:22

.

Monika

Z perspektywy byłego już pracownika firmy, serdecznie odradzam pracę w sklepie Wojas. Inwentaryzacje, które nigdy się nie zgadzaja a co za tym idzie, ciągłe ucinanie z premii, która w dobrym miesiącu wynosi max 200 zł. Żenująco niskie wynagrodzenie (niewiele wyższe od najniższej krajowej), ciągłe rozliczanie ze wskaźników. Brak jakichkolwiek profitów dla pracowników. Warunki pracy jak na tak wielką firmę - PORAŻKA. Nic dziwnego, że pracownicy odchodzą do konkurencji.

Wojas S.A.
pracodawca
@Były pracownik 01.05.2018 17:29

Witam serdecznie, Proszę o informację, w jakim salonie ma miejsce opisana sytuacja, gdyż chcielibyśmy ją zweryfikować. Po uzyskaniu informacji zwrotnej, będziemy się starać rozwiązać ten problem.

@julia

Z wszystkim się zgadzam pracuje 3 lata i szukam pracy bo to co się w tej firmie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet jak się zrobi premie 100 % i tak ci odbierają kasę a to za efektywność czy skuteczność. Nie polecam.

Baner

Niektórzy to mają pomysły,zaklejają licznik wejść ,to jest pomysł co

uuuuuuu
@poz1 22.04.2018 21:27

tak robimy :)

Alicja

Możecie napisać jak licznik wejść wpływa na Waszą pracę w Wojas Trade? Jesteście z tego w jakiś sposób rozliczani przez pracodawcę? Widzę, że kwestia ta wzbudza w Was emocje. Czy ktoś z Was zdecyduje się na wypowiedź na ten temat?

x
@Alicja 20.04.2018 20:38

Licznik wejść i rozliczanie z tego to tragedia. Wystarczy, że w ciągu dnia kilkanaście razy wejdzie kilkuosobowa rodzina (i nic nie kupi, wchodzi dla zabicia czasu) albo jakieś dziecko dla zabawy 30 razy wbiegnie i wybiegnie ze sklepu (zdarza się ;) ) i już statystyki zaniżone i ciągle pytania i tłumaczenie się dlaczego...

Miki

Oto co przeczytałam na stronie Wojasa! A pracowników - sprzedawców - kierowników traktują jak najgorsze zło. To wszystko kłamstwa. Jesteśmy jeszcze wyżej! ???? Ranking polskich marek "Rzeczpospolitej" MIEJSCE 2 DLA MARKI WOJAS w kategorii obuwie! Dziennik „Rzeczpospolita" już po raz czternasty ogłosił prestiżowy Ranking Najcenniejszych Polskich Marek! Oceniono aż 286 znaków towarowych - najdroższych, najsilniejszych i najbardziej znanych marek 2017 roku. Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż wśród najcenniejszych marek w kategorii Odzież i obuwie w 2017 roku marka Wojas utrzymała znakomitą 6 pozycję, którą również zajmowała w roku ubiegłym. Biorąc pod uwagę wyłącznie marki obuwnicze jesteśmy na prestiżowym, wysokim 2 miejscu w tym zestawieniu! Ponadto zostaliśmy bardzo dobrze ocenieni w ogólnym podsumowaniu największych polskich znanych marek wszystkich branż plasując się aż na 121 pozycji, co oznacza awans o 42 miejsca w porównaniu z rokiem 2016. Świetną 22 lokatę zajmujemy we wskaźniku Prestiżu, a 23 wysokie miejsce w rankingu Postrzeganej Jakości. W Stopie Referencji jesteśmy na dobrym 43 miejscu. W rankingu Siły Marek zostaliśmy sklasyfikowani na 52 pozycji.

Papi
@Miki 31.03.2018 18:09

Co to za bełkot? :) I co ma ranking marek do (beznadziejnego) traktowania pracowników? :)

Niepolecam

Salon Czestochowa. Nie polecam pracy. Wykorzystywanie pracownika, nocne zmiany, kierownik który nie szanuje innych i dba tylko o siebie. Praca za najniższą krajową, zero szkoleń, A wymagań mnóstwo. Odpowiedzialność materialna i potrącenie z wypłaty za braki. Poniższe opinie to prawda.

Żaba
@lala 18.02.2018 16:47

My też :D

Luk

Czy komuś wiadomo czy szykują się jakieś zmiany(typu zwolnienia)?te plany na marzec i ciągle spotkania w Nowym Targu...

Kika
@Luk 26.03.2018 23:20

Nie ma utargów więc nie ma kasy..... Co za tym idzie zmiany,zmiany ....Roszady w Nowym Targu / p.Gabrysia już chyba się wszystkim zajmuje/ no i pewnie etaty na sklepach też pościnają

Kociakk

Byłam w sklepie kupić buty pracownice śmiały się i miały to w(usunięte przez administratora) co się dzieje na sklepie. Nje polecam

M.
@Kociakk 25.03.2018 22:32

o kurcze, to chyba o nas.... mamy już taki zwyczaj, że uśmiechamy się do wchodzących klientów i mamy w (usunięte przez administratora) gdy nie raczą nam odpowiedzieć :-D

Alicja

@Ania, dlaczego chcesz się zwolnić z Wojas Trade? Co wpływa na Twoją decyzję odnośnie do zatrudnienia w tej firmie? Jak wyglądała Twoja praca przez te trzy tygodnie? Twoja wypowiedź będzie ważnym źródłem informacji dla wszystkich tych którzy interesują się współpracą z tym pracodawcą.

aga

Ja takze dostalam takie pismo....po 1,5 roku. Rozstalam sie z firma wydawalo mi sie w dobrych relacjach. Mieli czas aby odciac mi za braki inwentaryzacyjne z ostatniej wyplaty. Niechetnie sie wypowiadam na tego typu forach, bo uwazam ze prawda zawsze lezy gdzies po srodku....no ale tym razem przegieli. Kur...sklep w centrum miasta ..torebki na zylke wedkarska poprzyczepiane bo lancuszkow (!) nie wysylali...a oni karza oddac 200 zlotych. Zaluje pracy, nerw, wysilku. Rotacja ogromna, klientow sporo. (usunięte przez administratora) takze. Stolica. Wstydzili by sie. Powinno nam sie jeszcze podziekowac, ze te braki byly tak male, a nie sie upominac po 1,5 roku o 200 zlotych. Mam ochote je wyslac listem, ze specjalna adnotacja...serio...do rak wlasnych! Zapamietaliby na dlugo. Trudno najwyzej spotkamy sie w sadzie. I tylko niesmak pozostal...a ja im glupia nie raz tylek ratowalam. Juz nie polecam, wrecz przetrzegam. I ta godzinna przerwa, jak sobie pomysle ile razy zostala przeznaczona na magazyn bo jak nie teraz to kiedy, albo na papierki to az mnie skreca ze zlosci.

lola
@Alex 11.02.2018 13:57

Jak to możliwe, że macie takie kwoty do płacenia, przecież jak pracownik odchodzi to robi się inwentaryzację !!!!!!

Lenka

Czy wszystkie salony otrzymały tak bardzo wygórowane plany sprzedażowe na marzec? Celowo zarząd walnął takie kwoty,aby premii drugiej nie dawać,bo podwyżki najniższej krajowej były...

lola
@Lenka 03.03.2018 22:03

W Krakowie też przywalili planami !

misia

Czytam ze aranżacje sklepu robi się w nocy,to ja się pytam dlaczego niektóre sklepy tego nie przestrzegają?Na gminnie widać jak w trakcie dnia sprzedawcy robia zmiany a dla klienta czasu nie maja bo sa bardzo zajeci

zua
@uuu 09.03.2018 17:37

bo niektóre salony mają kamery a niektóre nie- domyśl się reszty.

Niepolecam

Halo Częstochowa. Cała galeria aż huczy na temat tego co się tam dzieje. I tak słabych wyników to ten salon jeszcze chyba nie miał:)

Popieram
@Niepolecam 07.03.2018 20:39

Kierowniczka wymyśliła sobie, że drugi raz od sierpnia wymieni skład, faktycznie masz rację w galerii nie ma osoby, która by nie wiedziała, że jest tam coś nie tak , ale to co mówią to jest prawda .

anonymous

też dostajecie wezwania do zus, w sprawie wojasa?

Lenka
@anonymous 05.03.2018 22:40

Nie,a o co pytają?

H.

RKS śląska długo jeszcze będziesz się panoszyć i okradać ludzi z ciężko zwrobionej premii?

Teatralna - ta prawdziwa
@Teatralna 20.02.2018 11:32

Proszę się pode mnie nie podszywać i nie insynuować wypowiedzi, które mają odwrócić temat od meritum.

klientka

Czytam to wszystko i oczom nie wierzę. Jestem stałą klientką w Częstochowie i nie mogę uwierzyć w to co widzę. Zauważyłam że skład osób pracujących się zmienił ale moim zdaniem na lepsze. Dziewczyny są młode, potrafią rozmawiać z klientem a to że czegoś nie umieją czy zajmuje im to więcej czasu niż osobie z dłuższym stażem jest zrozumiałe. Wcześniejsze Panie zajęte były wszystkim tylko nie obsługą klienta. Proszę również zauważyć że większość negatywnych opinii o salonie w Częstochowie zaczęła się gdy poprzedni skład został zwolniony. Mszczenie się i psucie reputacji pracujących tam osób jest niepotrzebne. Ja ze swojej strony zachęcam do odwiedzenia tego salonu zanim wystawi się opinie. Jak dla mnie personel na wysokim poziomie. Oby tak dalej.

Oo.
@Amulet 16.02.2018 15:17

A ja napiszę tylko jedno: Ryba zawsze psuje się od głowy. Dziękuję za uwagę pozdrawiam

zadowolona

omijajcie sklep w Częstochowie szerokim łukiem co trochę wymieniany zespół, zero szacunku, kierownik nie panuje nad niczym, za najmniejsze pieniądze robisz za sprzedawcę, kasjera, magazyniera, sprzątaczke a na koniec dostaniesz wielkiego kopa w D. , efektywność i skuteczność to słowa które słyszysz w ciągu 12 godzin non stop, niezależnie od wyniku sklepu zawsze wszystko źle i wieczne pretensje , bo to przecież twoja wina że proponujesz preparaty ale ludzie nie chcą brać i wytłumaczenie że ludzie mówią ze już mają to żadne wytłumaczenie, uciekajcie . :-)

Xu
@Rikitiki. 16.02.2018 14:45

Nie żale a prawda! Chciałam jeszcze uczulic nowe dziewczyny: bądźcie czujne I szukajcie pracy:)

zuzzzza

Pracowałam w tej firmie ponad rok i nie narzekałam, pieniądze nie były złe. Raczej nie było problemów z komunikacja, a plany sprzedażowe były wykonalne. Firma chce dążyć do marki premium i małymi krokami realizują ten plan. Moim zdaniem przyzwoita praca, nie należała do najlżejszych, bo pracowało się dużo godzin i często cały dzień na stojąco, ale tak wygląda praca sprzedawcy i chyba każdy jest tego świadomy :) Wojasa samego w sobie mogę polecić

Kaśka
@zuzzzza 04.07.2017 09:04

Sama prawda buty coraz słabsze A ceny z kosmosu !

DzoaG

Pracuję w handlu od ponad 10 lat.W firmie pracowalam trzy -najorsze trzy miesiace w mojej karierze zawodowej. Kierownik i regionalny zlodzieje zarowno towaru jak pensji. Nie pracuje tam od 2 lat a również dostalam pismo ze do zapłaty mam 5 stow za co to wiem bo nie jest nawet napisane.Trzymajcie się z dala od tej firmy.

Alex
@Alex 11.02.2018 13:38

Czy dużo osób dostalo takie wezwania ?

Zostaw opinię o Wojas S.A. - Nowy Targ

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas S.A.