Wojas S.A.
2 912 6 1

Opinie o Wojas S.A.

Peperoni

Totalny fajans nie uwzględniają reklamacji Moje sugestie dla Wojas S.A.: Proszę respektować gwarancję jaką zapewnicie i nie wprowadzajcie ludzi w błąd bo buty u was są bardzo drogie... A po zaistniałej sytuacji idę do konkurencji moi znajomi też Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wiarygodność

Mycha
@Peperoni 09.12.2018 12:31

Gwarancji nikt nie daje Wojasie, ale możliwość reklamowania obuwia w ciągu 2 lat :)

Ania

Ponowna prośba do obecnych lub byłych pracowników. Czy może ktoś udzielić informacji jak w waszym salonie rozpatrywano reklamacje obuwia? Dwukrotnie złożyłam reklamacje na ta sama wadę obuwia i obie reklamacje zostały uznane. Zgodnie z prawem przy drugiej reklamacji zażądałam zwrotu pieniędzy jednak poinformowano mnie, iż nie ma możliwości otrzymania gotówki. Osoba przyjmująca reklamacje wpisała w dokumencie reklamacyjnym jako moje żądanie: ”wymiana” pomimo tego, iż zadeklarowałam zwrot gotówki. Obecnie jestem po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta, który potwierdził iż mogę żądać zwrotu pieniędzy. Wojas odmawia wypłaty. Podjęłam ostateczną decyzje o złożeniu pozwu sądowego oraz skargi do UOKiK. Aby złożyć skargę potrzebuje potwierdzenie, iż odmowa wypłaty pieniędzy to odgórna polityka firmy, którą się stosuje we wszystkich salonach sprzedaży. Będę wdzięczna za informacje czy w innych salonach również odmawiano wypłaty pieniędzy. Pozdrawiam. Ania.

Zina
@Ania 06.12.2018 15:53

to jest forum dla pracowników a nie dla klientów

Wojas S.A.
pracodawca
@Ania 06.12.2018 15:53

Szanowna Pani, Uprzejmie prosimy o dalszy kontakt pod adresem e-mail: pomoc@wojas.pl. Tam prosimy o podanie wszystkich szczegółów sprawy, abyśmy mogli przekazać tą kwestie do odpowiednich działów. Z wyrazami szacunku

Ania

Proszę o informacje ze strony pracowników w sprawie sposobu rozpatrywania reklamacji. Dwukrotnie złożyłam reklamacje na ta sama wadę obuwia i obie reklamacje zostały uznane. Zgodnie z prawem przy drugiej reklamacji zarządałam zwrotu pieniędzy jednak poinformowano mnie, iż nie ma możliwości otrzymania gotówki. Obecnie jestem po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta, który potwierdził iż mogę rządac zwrotu pieniędzy. Sprzedawca odmawia wypłaty. Podjęłam decyzje o złożeniu pozwu sądowego. Proszę o informacje czy odmowa wypłaty pieniędzy to odgórne polecenie w tej firmie.

Klient

Klient 28.11.2018 16:50 I mam jeszcze jedno pytanie czy to standardowe podejście w kwestii obsługi reklamacyjnej Klienta ? bo mam wrażenie że tak? Buty za 399 zł i jakiegokolwiek poczucia ze strony firmy że wypadałoby uznać reklamację.

Klient

Witam, mam pytanie do osób które obecnie pracują w Nowym Targu w zakładzie produkcyjnym a w szczególności w dziale reklamacji dlaczego nie uznają reklamacji na buty które rozpadły się po dosłownie 4 miesiącach użytkowania? Może ktoś ma jakieś jak rozmawiać z działem reklamacji skoro do kwestii reklamacji podchodzą nie na zasadzie "nie bo nie ".

Klient

I mam jeszcze jedno pytanie czy to standardowe podejście w kwestii obsługi reklamacyjnej Klienta ? bo mam wrażenie że tak?

Klient

Witam, mam pytanie do osób które obecnie pracują w Nowym Targu w zakładzie produkcyjnym a w szczególności w dziale reklamacji dlaczego nie uznają reklamacji które rozpadły się po dosłownie 4 miesiącach użytkowania? Może ktoś ma jakieś jak rozmawiać z działem reklamacji skoro do kwestii reklamacji podchodzą nie na zasadzie "nie bo nie ".

OLA

Co tam się w Kraku dzieję bo dziewczyny przez telefon mówiły z Kraka ze nowy regionalny jest ?

Saler
@OLA 21.11.2018 17:23

Pani Renia odeszła.

Ola
@Saler 22.11.2018 16:21

Odeszła czy ja zwolnili ?

Ola
@OLA 21.11.2018 17:23

To kto teraz rządzi w Krk ?

Misia
@Saler 22.11.2018 16:21

Raczej to drugie, bo wisiała ukryta rekrutacja na regionalnego.

Xoxo

Wawa jak sie trzymacie?

Ja
@Xoxo 18.11.2018 18:40

A co się dzieje w Wawie?

Xoxo
@Ja 19.11.2018 12:42

Wlasnie jestem ciekawa czy nadal są osoby wyrzucane z długim stażem i przyjmowane nowe osoby na chwile (usunięte przez administratora)nadal EFEKTYWNOŚĆ EFEKTYWNOŚĆ ciśnie itp.

Sebastian
@Xoxo 21.11.2018 10:40

Były jakieś decyzje firmy Wojas, które sprawiły, że pożegnano się z osobami, które mają dłuższy czas pracy w tej firmie? Znasz może konkretne powody, dlaczego je zwolniono? Ma to związek z oszczędnościami firmy, czy może ze słabą wydajnością pracy tych osób? Przedstaw czytelnikom wątku, jak to wygląda.

Xoxo
@Sebastian 23.11.2018 12:29

Nie mam pojęcia z czym to bylo związane, ale te osoby które byly zwalniane masowo z bardzo dobrymi wynikami jest to ciekawa sprawa...lepiej zatrudnić nowe osoby które są zielone. Brawo firma, dobry regionalny to podstawa hahaha. Ja sie sama zwolniłam z tego bałaganu, ale szkoda mi było osób ktore zostały zwolnione bo tak. Ja mając najwyższy każdy wskaźnik z calej ekipy z którą pracowałam stwierdziłam, ze to nie ma sensu suw starać za najniższą krajową bo to jest smieszne wrecz. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

Aldona

Jakie pismo?

Agnieszka

Nie polecam miejsca pracy. Pracowalam 2 lata i niestety nie mogę nic dobrego powiedzieć o tym pracodawcy.

Sebastian
@Agnieszka 10.11.2018 09:09

Dlaczego nie polecasz pracy w firmie Wojas? 2 lata zatrudnienia w tym miejscu to całkiem długi okres, dlatego ciekawi mnie, czy nie dostrzegłaś żadnych pozytywów tego miejsca pracy? Uzasadnij swoją opinię, ponieważ na chwilę obecną trudno stwierdzić, jakie czynniki wpłynęły na to, iż nie polecasz tego miejsca pracy. Zachęcam do sprecyzowania swojej wypowiedzi.

paaaab

Odradzam! Chcesz zarobić - nie zarobisz. Nie robią nic żeby zatrzymać pracownika

Saler

Macie jakieś info o rabatach pracowniczych?

Nick
@Saler 23.10.2018 22:10

Też się zastanawiam, w tamtym roku już dawno o tej porze były.

Kukuruku

A cóż to się stało że w Jurajskiej poszukują kierownika???

Olala

Nie pracuje tam już 9msc i naszła mnie refleksja nad jedną jedyną rzeczą, o której mogę wypowiedzieć się pozytywnie. Raczej to osoba... i tą osobą to był ...informatyk. Jeden jedyny, który zawsze mi pomagał, nie wiem czy poprostu miałam zawsze szczęście czy poprostu on taki jest na codzień. Pozdrawiam Pana (o ile dobrze pamiętam) J.P.

Aga
@Olala 13.08.2018 17:10

Tak, w 100% się z Tobą zgadzam

anonymous
@Olala 13.08.2018 17:10

Pan Jacek to złoty człowiek :-)

Lala
@Olala 13.08.2018 17:10

Tak ja już nie pracuje i podpisuje się pod tym ręcami i nogami ????

Aguniunia
@Lala 19.08.2018 13:58

Tak to prawda złoty człowiek zawsze miał czas i służył pomocą miło go wspominam chodź nie pracuję już ponad dwa lata Pan Jacek to wspaniały człowiek ehh pozdrawiam Agnieszka K

wojaska
@Olala 13.08.2018 17:10

Pan JACEK :)

ko

NIE POLECAM MIEJSCA PRACY

@julia

Z wszystkim się zgadzam pracuje 3 lata i szukam pracy bo to co się w tej firmie wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Nawet jak się zrobi premie 100 % i tak ci odbierają kasę a to za efektywność czy skuteczność. Nie polecam.

nieważne kto
@@julia 10.05.2018 15:44

No i darmowe przerwy. Dlaczego każdy się na to godzi?

no
@nieważne kto 18.10.2018 14:12

Człowiek był bardziej zmęczony po tej niby przerwie

anonim

(usunięte przez administratora)

Była pracownica

Ja miałam to samo tylko z regionalną: do pewnego czasu było wszystko w porządku. Ale w końcu puściły mi nerwy bo miałam dość gadania jej głupot dot. nas, że się mało staramy, że nic nie robimy itp. Na szczęście pożegnałam się z tą firmą i mam spokój.

no
@Była pracownica 18.10.2018 20:42

To nie jest normalne żeby bać się chodzić do pracy i być na lekach uspokajających

xxl

Czy wszyscy kierownicy w tej firmie mają te same podstawy? Bo moja kierowniczka twierdzi ze wszyscy maja (usunięte przez administratora)

Była pracownica
@xxl 18.10.2018 12:03

Jak ja byłam kierownikiem to zdarzyło się tak że ja miałam (usunięte przez administratora)zł brutto a inny kierownik mniej !

wojaska
@xxl 18.10.2018 12:03

to znaczy ile? kierownik ma (usunięte przez administratora)zł netto więcej niż pracownik

lola

Witam! Czy ktoś wie, ile zarabia kierownik sklepu Wojas? Czy premie jeśli są, są realne do wypracowania?

tola
@lola 11.09.2018 15:57

Zależy w jakim województwie

wojaska
@lola 11.09.2018 15:57

W wielu sklepach kierownik ma najniższą krajową (usunięte przez administratora)Ogólnie praca nie jest zła. Dużo zależy od kierownika regionalnego. Tak naprawde zarobki to smiech na sali, szczegolnie placa kerownika sklepu. Niewiele wieksza od sprzedawcow a o wiele wieksza odpowiedzalnosc i wiecej obowiazków.

lola
@tola 12.09.2018 12:53

pomorskie

M.
@lola 12.09.2018 18:06

Ja w pomorskim zarabiam średnio podstawa+premia ok (usunięte przez administratora)

nieważne kto
@M. 19.09.2018 00:12

średnia krajowa?

anonim

(usunięte przez administratora)

xxl

Niech by się ktoś jeszcze zajął tymi darmowymi godzinami. Bo to jest nienormalne. W żądnej firmie tak nie ma.

Mery

Pomimo wszystkich negatywnych komentarzy mi akurat dobrze współpracowało się z ta firmą. Co prawda są rzeczy i sytuacje, które powinny zostać poprawione dla lepszego komfortu i atmosfery pracy ale nie było źle. Zarobki tez nie były najgorsze ale wiadomo, zawsze mogło być lepiej ???? Pozdrowienia dla dziewczyn ze sklepu internetowego, które często poprawiały nam humor, zawsze doradziły i wytłumaczyły jak czegoś nie umiałyśmy i były zawsze miłe czego nie można powiedzieć o innych sklepach.

Olala
@Mery 10.10.2018 16:57

Zarobki nie były najgorsze ? Czy my aby na pewno pracujemy w tej samej firmie? Najniższa krajowa to są zarobki adekwatne do naszej pracy?

Kicia
@Mery 10.10.2018 16:57

To powiedz w jakim mieście tak fajnie było bo chyba jesteś pierwszą osobą która tak piszę ?

Kicia
@Olala 11.10.2018 11:48

Podpinam się bo dziewczyna chyba w innej firmie pracowała !

Jaga
@Mery 10.10.2018 16:57

To w jakim mieście tak dobrze płacą ?

Ciekawska

A ja to jestem ciekawa ile zarabiają w biurach u Wojasa czy tez jest tak biednie jak w sklepach...

Kicia
@Ciekawska 11.10.2018 15:22

Też jestem ciekawa ! Ale wydaje mi się że też nie jest za ciekawie !

kasencja

Bardzo serdecznie nie polecam pracy w tej firmie, zarobki są straszne...

anonim

(usunięte przez administratora)

Kaśka

Nie miałam takiego nawet planu, ale byłam ciekawa jak inni postępowali w takich sytuacjach :) Dzieki;)

Nie polecam

Atmosfera w pracy zależy wyłącznie od ludzi jeżeli jest fajny sklep można spędzić i pracować w miłej atmosferze, jednakże w wojasie nie ma organizacji pracy, gdy brakuje pracowników na sklepie nie zatrudnia się nowych osob tylko tyrasz od rana do wieczora przez tydzień a stawki są śmieszne ... magazyny to śmiech na sali, (usunięte przez administratora)nie polecam - firma nie daje nic od siebie a tylko wymaga ... taka niby prestiżowa marka a niczym zwykła sieciówka ...

nick

W Wojasie pracowałam ok. 5 miesięcy i mam mieszane odczucia - nie była to najgorsza praca nie świecie, ale też nie najlepsza. Wszystko zależy do którego salonu się trafi, ja akuratnie trafiłam do świetnego i zgranego zespołu, ale z kierownikiem niestety nie było już tak kolorowo... Kierownik regionalny jeżeli chodzi o Śląsk to jak najbardziej na plus nie było rzeczy o której nie mogłyśmy jej powiedzieć gdy kierowniczka dawała nam mocno popalić w ostateczności została zwolniona.(usunięte przez administratora) Największy minus tej firmy to zdecydowanie odpowiedzialność materialna szczególnie jak jesteś sama na sklepie i musisz komuś przynieść buty z zaplecza a sklep zostaje nie pilnowany.(usunięte przez administratora)

Wojas S.A.
pracodawca
Szanowni Państwo,

jesteśmy firmą otwartą na opinie zarówno obecnych jak i były pracowników. Śledzimy treści pojawiające się na forum i staramy się wyciągać wnioski z konstruktywnej krytyki.


Prosimy jednak pamiętać, że każda wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do świadomego kłamstwa, do obrażania kogokolwiek, czy naruszania czyjejś godności. Godność osoby ludzkiej, jej dobre imię i dobra osobiste są pod ochroną prawa. Prawo zakazuje m.in. wypowiedzi mogących obrazić uczucia religijne, zawierających pomówienia i oszczerstwa, znieważających inne osoby lub grupy ludzi, zawierających treści obraźliwe, kłamliwe, szkalujące czyjeś imię, propagujących faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa. Komentarze zawierające treści niezgodne z prawem będą archiwizowane przez administratora.


Przypominamy, że we wszystkich niepokojących Państwa kwestiach, możecie kontaktować się z nami bezpośrednio pod adresem e-mail: pytania@wojas.pl.


Serdecznie pozdrawiamy,

WOJAS S.A.
   
Wojas S.A.
pracodawca


Wszystkie aktualne oferty pracy, znajdziecie Państwo pod linkiem:


   
Nati

Zgadzam się z wszystkim napisałabym więcej ale szkoda mi czasu na Wojasa.

X

Salon Częstochowa uciekajcie:-)

Anka
@X 14.08.2018 19:37

A dlaczego?

Karla
@Anka 21.08.2018 23:41

Idź to się przekonasz jak jest ! Ja nie polecam uciekałam szybko z Wojasa. Kasa marna i cały czas Ci po premii jadą a jak się zrobi tą druga premie to szukają żeby Ci tylko obciąć, oczywiście jak ją zrobicie ale to mało realne. Masz chodzić dumnie że to Wojas a dostajesz koszulkę za 5 zł. a buty i spodnie musisz sobie kupić sama ( chodzisz w balerinach z biedry lub Auchan za 20 zł bo nie stać cię na buty z Wojasa za 300 zł.) a pracujesz w super firmie a nic Ci nie dają za to. Robisz wszystko. Cały czas telefony że źle i za mało sprzedane i tak w kółko.

Zostaw opinię o Wojas S.A. - Nowy Targ

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas S.A.