Wojas Trade

Nowy Targ

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 880 ocen.

Opinie o Wojas Trade

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas Trade

Baner

Niektórzy to mają pomysły,zaklejają licznik wejść ,to jest pomysł co

mazurek
@Zdziwiona 14.04.2018 23:14

Posiadamy wysoką,nie zaprzeczam,spokojnie kierowniczka sięga

Miki

Oto co przeczytałam na stronie Wojasa! A pracowników - sprzedawców - kierowników traktują jak najgorsze zło. To wszystko kłamstwa. Jesteśmy jeszcze wyżej! ???? Ranking polskich marek "Rzeczpospolitej" MIEJSCE 2 DLA MARKI WOJAS w kategorii obuwie! Dziennik „Rzeczpospolita" już po raz czternasty ogłosił prestiżowy Ranking Najcenniejszych Polskich Marek! Oceniono aż 286 znaków towarowych - najdroższych, najsilniejszych i najbardziej znanych marek 2017 roku. Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż wśród najcenniejszych marek w kategorii Odzież i obuwie w 2017 roku marka Wojas utrzymała znakomitą 6 pozycję, którą również zajmowała w roku ubiegłym. Biorąc pod uwagę wyłącznie marki obuwnicze jesteśmy na prestiżowym, wysokim 2 miejscu w tym zestawieniu! Ponadto zostaliśmy bardzo dobrze ocenieni w ogólnym podsumowaniu największych polskich znanych marek wszystkich branż plasując się aż na 121 pozycji, co oznacza awans o 42 miejsca w porównaniu z rokiem 2016. Świetną 22 lokatę zajmujemy we wskaźniku Prestiżu, a 23 wysokie miejsce w rankingu Postrzeganej Jakości. W Stopie Referencji jesteśmy na dobrym 43 miejscu. W rankingu Siły Marek zostaliśmy sklasyfikowani na 52 pozycji.

Papi
@Miki 31.03.2018 18:09

Co to za bełkot? :) I co ma ranking marek do (beznadziejnego) traktowania pracowników? :)

Niepolecam

Salon Czestochowa. Nie polecam pracy. Wykorzystywanie pracownika, nocne zmiany, kierownik który nie szanuje innych i dba tylko o siebie. Praca za najniższą krajową, zero szkoleń, A wymagań mnóstwo. Odpowiedzialność materialna i potrącenie z wypłaty za braki. Poniższe opinie to prawda.

Luk

Czy komuś wiadomo czy szykują się jakieś zmiany(typu zwolnienia)?te plany na marzec i ciągle spotkania w Nowym Targu...

Kika
@Luk 26.03.2018 23:20

Nie ma utargów więc nie ma kasy..... Co za tym idzie zmiany,zmiany ....Roszady w Nowym Targu / p.Gabrysia już chyba się wszystkim zajmuje/ no i pewnie etaty na sklepach też pościnają

Kociakk

Byłam w sklepie kupić buty pracownice śmiały się i miały to w(usunięte przez administratora) co się dzieje na sklepie. Nje polecam

M.
@Kociakk 25.03.2018 22:32

o kurcze, to chyba o nas.... mamy już taki zwyczaj, że uśmiechamy się do wchodzących klientów i mamy w (usunięte przez administratora) gdy nie raczą nam odpowiedzieć :-D

Alicja

@Ania, dlaczego chcesz się zwolnić z Wojas Trade? Co wpływa na Twoją decyzję odnośnie do zatrudnienia w tej firmie? Jak wyglądała Twoja praca przez te trzy tygodnie? Twoja wypowiedź będzie ważnym źródłem informacji dla wszystkich tych którzy interesują się współpracą z tym pracodawcą.

aga

Ja takze dostalam takie pismo....po 1,5 roku. Rozstalam sie z firma wydawalo mi sie w dobrych relacjach. Mieli czas aby odciac mi za braki inwentaryzacyjne z ostatniej wyplaty. Niechetnie sie wypowiadam na tego typu forach, bo uwazam ze prawda zawsze lezy gdzies po srodku....no ale tym razem przegieli. Kur...sklep w centrum miasta ..torebki na zylke wedkarska poprzyczepiane bo lancuszkow (!) nie wysylali...a oni karza oddac 200 zlotych. Zaluje pracy, nerw, wysilku. Rotacja ogromna, klientow sporo. (usunięte przez administratora) takze. Stolica. Wstydzili by sie. Powinno nam sie jeszcze podziekowac, ze te braki byly tak male, a nie sie upominac po 1,5 roku o 200 zlotych. Mam ochote je wyslac listem, ze specjalna adnotacja...serio...do rak wlasnych! Zapamietaliby na dlugo. Trudno najwyzej spotkamy sie w sadzie. I tylko niesmak pozostal...a ja im glupia nie raz tylek ratowalam. Juz nie polecam, wrecz przetrzegam. I ta godzinna przerwa, jak sobie pomysle ile razy zostala przeznaczona na magazyn bo jak nie teraz to kiedy, albo na papierki to az mnie skreca ze zlosci.

lola
@Alex 11.02.2018 13:57

Jak to możliwe, że macie takie kwoty do płacenia, przecież jak pracownik odchodzi to robi się inwentaryzację !!!!!!

Lenka

Czy wszystkie salony otrzymały tak bardzo wygórowane plany sprzedażowe na marzec? Celowo zarząd walnął takie kwoty,aby premii drugiej nie dawać,bo podwyżki najniższej krajowej były...

lola
@Lenka 03.03.2018 22:03

W Krakowie też przywalili planami !

misia

Czytam ze aranżacje sklepu robi się w nocy,to ja się pytam dlaczego niektóre sklepy tego nie przestrzegają?Na gminnie widać jak w trakcie dnia sprzedawcy robia zmiany a dla klienta czasu nie maja bo sa bardzo zajeci

zua
@uuu 09.03.2018 17:37

bo niektóre salony mają kamery a niektóre nie- domyśl się reszty.

Niepolecam

Halo Częstochowa. Cała galeria aż huczy na temat tego co się tam dzieje. I tak słabych wyników to ten salon jeszcze chyba nie miał:)

Popieram
@Niepolecam 07.03.2018 20:39

Kierowniczka wymyśliła sobie, że drugi raz od sierpnia wymieni skład, faktycznie masz rację w galerii nie ma osoby, która by nie wiedziała, że jest tam coś nie tak , ale to co mówią to jest prawda .

anonymous

też dostajecie wezwania do zus, w sprawie wojasa?

Lenka
@anonymous 05.03.2018 22:40

Nie,a o co pytają?

H.

RKS śląska długo jeszcze będziesz się panoszyć i okradać ludzi z ciężko zwrobionej premii?

Teatralna - ta prawdziwa
@Teatralna 20.02.2018 11:32

Proszę się pode mnie nie podszywać i nie insynuować wypowiedzi, które mają odwrócić temat od meritum.

klientka

Czytam to wszystko i oczom nie wierzę. Jestem stałą klientką w Częstochowie i nie mogę uwierzyć w to co widzę. Zauważyłam że skład osób pracujących się zmienił ale moim zdaniem na lepsze. Dziewczyny są młode, potrafią rozmawiać z klientem a to że czegoś nie umieją czy zajmuje im to więcej czasu niż osobie z dłuższym stażem jest zrozumiałe. Wcześniejsze Panie zajęte były wszystkim tylko nie obsługą klienta. Proszę również zauważyć że większość negatywnych opinii o salonie w Częstochowie zaczęła się gdy poprzedni skład został zwolniony. Mszczenie się i psucie reputacji pracujących tam osób jest niepotrzebne. Ja ze swojej strony zachęcam do odwiedzenia tego salonu zanim wystawi się opinie. Jak dla mnie personel na wysokim poziomie. Oby tak dalej.

Oo.
@Amulet 16.02.2018 15:17

A ja napiszę tylko jedno: Ryba zawsze psuje się od głowy. Dziękuję za uwagę pozdrawiam

zadowolona

omijajcie sklep w Częstochowie szerokim łukiem co trochę wymieniany zespół, zero szacunku, kierownik nie panuje nad niczym, za najmniejsze pieniądze robisz za sprzedawcę, kasjera, magazyniera, sprzątaczke a na koniec dostaniesz wielkiego kopa w D. , efektywność i skuteczność to słowa które słyszysz w ciągu 12 godzin non stop, niezależnie od wyniku sklepu zawsze wszystko źle i wieczne pretensje , bo to przecież twoja wina że proponujesz preparaty ale ludzie nie chcą brać i wytłumaczenie że ludzie mówią ze już mają to żadne wytłumaczenie, uciekajcie . :-)

Xu
@Rikitiki. 16.02.2018 14:45

Nie żale a prawda! Chciałam jeszcze uczulic nowe dziewczyny: bądźcie czujne I szukajcie pracy:)

zuzzzza

Pracowałam w tej firmie ponad rok i nie narzekałam, pieniądze nie były złe. Raczej nie było problemów z komunikacja, a plany sprzedażowe były wykonalne. Firma chce dążyć do marki premium i małymi krokami realizują ten plan. Moim zdaniem przyzwoita praca, nie należała do najlżejszych, bo pracowało się dużo godzin i często cały dzień na stojąco, ale tak wygląda praca sprzedawcy i chyba każdy jest tego świadomy :) Wojasa samego w sobie mogę polecić

Kaśka
@zuzzzza 04.07.2017 09:04

Sama prawda buty coraz słabsze A ceny z kosmosu !

DzoaG

Pracuję w handlu od ponad 10 lat.W firmie pracowalam trzy -najorsze trzy miesiace w mojej karierze zawodowej. Kierownik i regionalny zlodzieje zarowno towaru jak pensji. Nie pracuje tam od 2 lat a również dostalam pismo ze do zapłaty mam 5 stow za co to wiem bo nie jest nawet napisane.Trzymajcie się z dala od tej firmy.

Alex
@Alex 11.02.2018 13:38

Czy dużo osób dostalo takie wezwania ?

Dawno temu

Jak Warszawa się trzyma? Arkadia dalej liże D....ę ??

Yvonne
@Xxx 08.02.2018 17:37

Tak z Ania wyniki szły w górę stopniowo ale na plus niestety nikt tego nie raczył zauważyć ... Przeszłam do konkurencji która docenila moje doświadczenie już na starcie i mam nadzieje ze będzie tylko lepiej

szukająca pracy

A czy ktoś z was pracował może w salonie w Białymstoku ? Na pracuj.pl wisi ogłoszenie, ale nie napisane w której galerii ? Narzekacie też na różnych RKSów, a jak to jest z tym w regionie wschodnim ?

byłypracownik
@Julia 08.02.2018 12:51

Ale akurat RKS na Białystok jest baaardzo ok. Co do pracy w firmie w. polecam poczytać inne komentarze (nie chodzi mi o salon w B-stoku, tylko ogólnie :)

Paula

Dobrze płącą i dobrze trajtują. Atmosfera fajna a i umowe o prace mam. Polecam, bo to pierwsza moja praca ktora tak lubie.

Julia
@Paula 08.12.2017 13:50

najniższa krajowa to jest "dobrze płacą" ?

Nowa

częśc wszystkim mam rozmowę o pracę w Poznaniu z tego co czytam to jakąś masakra i zastanawiam się czy iść na nią i tracić swój czas . Możecie coś więcej napisać o pracy tam i regionalnej , będę wdzięczna.

Prawdaaa
@Katowice 06.02.2018 07:32

No bo to wybranym osobom się zabiera. U nas w salonie dziewczyny które były na umowie zlecenie odeszły i premii nie dostały...i nawet nie wiedzą czemu...

DzoaG

Kontaktowałyśmy się z dziewczynami z Radcą Prawnym i absolutnie nie mamy nic płacić, ani odpisywać na te pisma bo to zwykła groźba i nękanie. Dzwoniłam do księgowości Wojasa i Panie nie dosyć,że nic nie wiedzą to po awanturach stwierdziły,że pisma wyszły omyłkowo do osób które nie powinny ich dostać i do dwóch tygodni przyjdzie sprostowanie. Dzwońcie sobie do księgowości Wojasa i pytajcie co z Waszą sprawą. Ta firma to jedno wielkie g....Żałuje, że moja noga przekroczył próg tego sklepu. Odradzam wszystkim prace w tym bagnie.

Dzooooo
@DzoaG 30.01.2018 19:40

Zgadza się, nic nie płacić! Nie mają prawa ściągać z nas pieniedzy. Również dzwonilam do księgowości i paniisoe tam udają że nic nie wiedzą, jak zagrozilam sądem stwierdziła że się dowie i na następny dzień usłyszałam że do 2 tyg będą pisma sprosujace cała sprawę i że to panie z kancelarii źle zaadresowaly pisma a radca tego nie sprawdził tylko podpisał i poszło do wysyłki... Porazka!! To jest najnormalniej w świecie nękanie i wymuszenie.

Yvonne

A ja napisze wam coś innego ... POLECAM ponieważ jest to idealna praca na chwile na zdobycie doświadczenia na zdobycie wiedzy potrzebnej dobremu sprzedawcy to idealne miejsce na popełnianie błędów a pózniej konkurencja przyjmie was z otwartymi ramionami gdyż będziecie już perfekcyjnie wyszkoleni a oni już tylko oszlifuja was jak diament zgodnie z ich standardami ,,, czy ktoś kiedyś słyszał aby było odwrotnie bo ja NIE

Daria

Praca na umowę zlecenie. Premie dostajesz, ale jak zdecydujesz się odejść lub Cię zwolnią nie licz na premie. Mimo, że ciężko pracowałas I biegalas z butami do każdego klienta premia zostaje zabierana przez RKS. I jakim prawem się pytam?

Ania
@Daria 03.02.2018 19:42

Daria czy możesz coś więcej napisać na ten temat? Pracuje tam 3 tydzień na zlecenie, ale chcę się zwolnić. Ta firma to porażka. Niestety mam jeszcze 2 tygodnie wypowiedzenia do odpracowania i nie wiem kiedy złożyć wypowiedzenie skoro mówisz, że premie zabierają.

Wwww

Czy ktoś z was dzwonił do firmy w sprawie tych pism?

mysza

a jak się BielskoBiała trzyma? wymieniona cała zaloga to chyba w końcu Wojas jest zadowolnony.Zostały dwie kierowniczki wpatrzone w regionalną to chyba utargi mają w koncu kosmiczne:)

Diori
@mysza 12.01.2018 22:03

Chyba dobrze się trzyma, bo nie ma ogłoszeń o przyjęcia. Więc nareszcie są osoby którym się chce pracować , a nie siedzieć.

Xxxxxx

Pracowałam w Wojasi kilka miesięcy , firma kpina, Salon 093 to porażka, ciągłe kombinacje, odbieranie pracownikom pieniędzy z premii, niestabilny grafik, który zmieniał się kilka razy w ciągu miesiąca, ciągłe stawianie pracowników pod ścianą odnośnie grafiku, ciągłe pretensje ze strony kierownictwa o wszystko, brak szacunku do swoich pracowników wszystko wiecznie źle, nie polecam tego pracodawcy. Cyrki i cuda na patyku w tej firmie o rotacjach personelu nie wspomnę. Żegnam się z tą firmą z zadowoleniem.

Xxx
@Xxxxxx 30.01.2018 14:17

Grafik jest bardzo elastyczny ale tak elastyczny żeby jak najwięcej godzin pracowac za (usunięte przez administratora) chociaż to tez jest kwestia jaki kierownik układa grafik

Nowa

Dziękuje za informacje teraz na pewno nie pójdę na rozmowę. Faktycznie nie chciałabym mieć stycznośći z taką regionalną, zastanawia mnie tylko dlaczego Wojas nic nie robi z takimi osobami i pozwala na zabieranie premi. Serdecznie dziękuje za opinię ale moja noga tam nie powstanie

zniesmaczony

Nie dajcie się zastraszyć jakimiś pismami,to jest firma dno, wszystko co jest tutaj napisanie o tym pracodawcy to prawda. Nie macie obowiązku za nic płacić skoro nie jesteście już pracownikami Wojasa. Walczcie o swoje ;-)

Xxx

Przedewszystkim jesli podpisze sie odpowiedzialność materialną to po odtrąceniu niedoborów towaru, księgowość powinna wystawić note księgową i w raporcie R-mua powinno to być uwzględnione ile i za co zostalo kasy zciągnięte a tak nie jest, także ja bym się wogóle nie przejmował jakimś pismem z du....py wziętym. Pozdrawiam zestresowanych pracownikow

O.N
@Domi 28.01.2018 21:58

Ja też otrzymałam takie pismo. Będę się do nich odwoływać. Przede wszystkim zarządam dokumentacji inwentaryzacji

Zuch

Od prawie dwóch lat nie pracuje w firmie Wojas. Jak wspominam prace? Praca była przyjemna dopóki nie zmieniono Kierownika Reginalnego. Ale nie o tym chciałam napisać. Mianowicie po prawie dwóch latach firma Wojas wysyła mi listem poleconym wezwanie do zapłaty za inwentaryzacje z ostatniego dnia mojej pracy. Uważam, że jest to bardzo słabe, zwłaszcza, że z ostatniej wypłaty potrącono mi za braki jaki wyszły podczas inwentaryzacji. Skoro pracodawca wypłacił mi wyplate i wystawił świadectwo pracy, uważam, że wszystko między mną a firma było uregulowane. Istny kabaret ze strony firmy WOJAS.

O.N
@Poznańrullez 27.01.2018 17:12

Zdecydowanie nie płacić:) jakim prawem :)

Zostaw opinię o Wojas Trade - Nowy Targ

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wojas Trade