VERIVA PERSONAL CARE

Liberec

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 14 ocen.

VERIVA PERSONAL CARE
4 14

Opinie o VERIVA PERSONAL CARE

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VERIVA PERSONAL CARE

Olga

@Jarecki00124, forum dotyczące pracy w VERIVA PERSONAL CARE to forum publiczne i uprasza się inne osoby o wypowiadanie się tutaj w sposób kulturalny. Bez obrażania czy snucia podejrzeń wobec innych użytkowników grupy. Jeśli masz jakieś zdanie na temat tej firmy, proszę wyraź je lecz w nieco bardziej powściągliwy sposób. @Zgo, jaki był powód Twojej rezygnacji z firmy?

Zgo
@Olga 26.06.2018 14:58

przeczytane opinie o tej firmie- to był powód

Lucynka4

Od kilkunastu miesięcy współpracuję z agencja Veriva i kompletnie nie rozumiem poniższych negatywnych opinii - wręcz odnoszę wrażenie że są one napisane przez jednego, sfrustrowanego pracownika typowego "wypłatę to każdy by chciał, ale robić nie ma komu". Dotychczas nigdy nie pracowałam u naszych czeskich sąsiadów, do Verivy trafiłam przypadkiem i nie żałuję. Koordynatorka (mówiąca po czesku i po polsku) to bardzo pomocna i uczynna osoba, w razie nieporozumień zawsze do niej dzwoniłam i zawsze mi pomogła, czy z zaliczką czy sprawami „papierkowymi” co dla mnie - jako osoby nie znającej języka czeskiego - było mega ważne. Jeśli chodzi o wypłaty zawsze na czas. Na rękę wychodzi nieco ponad 3 tysiące plus wiadomo dodatkowe premie za nadgodziny itd. więc jeśli komuś wychodziło mniej ... no cóż ... kiepska praca kiepska płaca wiadomo :) Jeżeli ktoś naprawdę CHCE pracować to z czystym sumieniem mogę polecić Verivę. Natomiast BYŁYM PRACOWNIKOM ;) proponuje zająć się szukaniem lepszej w ich mniemaniu agentury zamiast wylewania gorzkich żali za swoje nieróbstwo obsmarowując normalną agenturę w necie. Chcąc nie chcąc znam poniższe historie, cóż punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) nikt na siłę nikogo nie wpycha do busa, który zamiast do pracy jedzie w kompletnie odwrotnym kierunku jak również nie spotkałam się nigdy z agresją przy odbiorze chociażby właśnie ostatniej wypłaty , bo to już zakrawa o absurd :)

Zgo
@ala 22.05.2018 15:01

przeciez pisałaś, że było tak cudownie. Zmieniłas zdanie?

Krzys

Wszystko w jak najlepszym porządku. Wypłaca zgadza sie. Wszystko zgodne z umową. Warunki pracy tak jak na rozmowie wstępnej. Komunikacja bardzo dobra. Szybkie rozwiązanie jakichkolwiek wątpliwości . Polecam !

Zgo
@BYLY pracownik 21.04.2018 02:06

dzięki za info, własnie zrezygnowałem

Pan pobity

Warto dodac ze jedna z osob tam pracujacych po testach na narkotyki wyszlo jej wszystko od a-z, w dodatku okradla firme na kilka tysiecy, naprawde pelny profesjonalizm, a co do marnej wplaty przy podjeciu pracy powiedziane bylo ze podczas zgloszenia koordynatorowi nic sie nie dzieje, ale podczas dluzszej nieobecnosci wymagane jest zwoknie od lekarza. oczywiscie premia znika, ale 3tys kc za zgloszona nieobecność potracaja z wyplaty do swojej kieszeni, troche to przesada, zwlaszcza ze koordynator ktory mial zapewnic dojazd ze zgorzelca potrafil nawet nie przyjechać i wtedy 3tys kc w plecy od tak bo koordynator mial ciezki sen, troche to zalosne prawda?

Pan pobity
@Pan pobity 22.05.2018 04:32

Mam na mysli osobe pracujaca w tej wlas ie agenturze ;)

byly pracownik

witam Veriva Personal Care to jedna wielka sciema zero kompetencji ciagle pretensje czlowiek jest traktowany jak "PIES!" bo inaczej tego nie mozna nazwac a jezeli chodzi o zarobki to jak zwykle obiecanki NIE DAJCIE SIE NACIAGNAC tym pania OSZUSCI !!!!!!!!!!!!!!

jolana
@byly pracownik 11.01.2018 10:50

może byłoby dobrze, gdybyś pokazał tutaj swoją wypłatę - aby wszyscy mogli zobaczyć twoją nieobecną nieobecność - to jedyna sytuacja, kiedy pracownicy otrzymują pieniądze z wypłat. Polski pracownik nie jest wykorzystywany, mimo że wszyscy są ostrzegani przed podjęciem pracy, że idzie do pracy 5 dni w tygodniu (nie 1 lub 2 dni). Konieczne jest również respektowanie faktu, że w ciągu pierwszych 3 miesięcy (okres próbny) nie przysługują żadne uprawnienia do urlopu. Nieobecność jest tolerowana tylko na podstawie niezdolności do pracy potwierdzonej przez lekarza. Jeśli jesteś nieobecny w danym miesiącu, nie masz prawa do "premii za uczestnictwo" - do 4000 kc. To jest powód do złych odniesień i fałszywych komentarzy tutaj.

Jarecki00124

Lucyna ty psie na uslugach verivy i ty jestes polka ty klamczucho smierdzaca.

zalosna firma

Traktuja ludzi jak darmowa sile robocza, pobili pracownika jestem tego swiadkiem i jak 7 osob nie otrzymalem wyplaty.

Haka

Traktują pracowników jak śmieci, a podczas wypłat, pobili mojego kolegę..

BYLY pracownik (pobity)
@Haka 21.04.2018 03:03

Sprawa trafi na policje, chyba ze otrzymam przeprosiny. :)

izi

Porażka, źle traktują ludzi. Wypłaty są a raz ich nie ma. Komunikacja jest niezwykle trudna. Ciężko się tam z kimkolwiek dogadać :/

Ruda

Traktuje ie ludzi jak śmieci, leci ie w (usunięte przez administratora) z wypłatą i oskarżacie o sprawy które miejsca nie miały

anonymous

(usunięte przez administratora) traktuje pracownikow jak smieci, biją, nie chca dac należącej sie wypłaty, NIKT nie raczyl zapewnic dojazdu do domu oddalonego kilkadziesiat kilometrow od miejsca pracy, chociaz takowy mial byc zapewniony:)))) oby sie wam hoje krzywda stała

BYLY pracownik
@anonymous 21.04.2018 01:30

nie powazna firma, gdybym sie nie zlapal poreczy prawdopodobnie bym mial zlamana reke lub noge.

Robert

Ta firma to jeden wielki przekręt.Wyplaty marne koordynator nic tak naprawdę nie robi żeby pomóc a jak powiedziałem że się zwalniam to powiedzieli że pieniędzy nie dostane

BYLY pracownik
@Robert 21.04.2018 00:56

Potwierdzam, jeszcze warto dodac ze pieniedzy nie dostaniemy bo ukradlismy busa, ktorym jechalismy JAKO PASAZEROWIE

Jarecki00124

Olga jasne że pracownicy próbowali podejmować rozmowy w sprawie wypłat za każdym razem słyszeliśmy że im dłużej będziemy pracować tym więcej będziemy zarabiać to było kłamstwo i brednie. A jeśli chodzi o przełożonych to są nimi Matka i Córka oraz jeden koordynator i recepcjonistka to prywatna firma nie ma żadnych premi 80 koron na godzinę dodatkowo jeździłem dla nich busem że Zgorzelca do Jabłonica woziłem pracowników do pracy pokonywałem 3500 km tygodniowo i pracowałem po 8 godzin w tym soboty i zarabiałem 10000 koron za jazdę nic mi nie płacili oni byli zadowoleni ze nie muszą jeździć abja łudziłem się że mi zapłacą dodatkowo. Objecuja 4000 tys zł brutto darmowe dojazdy do pracy hotele to wszystko kłamstwo tam jest taki przemiał ludzi ze co dwa trzy miesiące ludzie uciekają z 10 osób został jeden. Nie dajcie się oszukać tej nędznej firmie.

BYLY pracownik
@Jarecki00124 13.03.2018 07:58

100% prawdy.

BYLY pracownik

Nie polecam agencji nikomu, osobiscie wraz z kilkoma pracownikami zostalismy potraktowani jak smiecie, nie dość ze UWAGA dostalem w pysk od jednego z pracownikow agencji, to Pani Weronika popchnela mnie na schododach w biurze przez co prawie nie spadlem na dol, malo tego byl to dzien wyplaty, wyplaty nie otrzymalismy ani ja ani kilku pracownikow ktorzy byli wraz ze mna, a jakby tego bylo mało zostawili nas w Libercu bez zadnej mozliwosci powrotu z ich strony i oskarżyli o kradzież busa firmowego do ktorego klucze sami oddali aby druga zmiana mogla dojezdzac, gdyz szanownemu panu peterowi nie chialo sie wstawac rano i po nas przyjezdzac. Sprawa o pobicie trafi do sądu.

Olga

@Oszukany - czy pracownicy próbowali podejmować rozmowy na tematy, o których piszesz, z innymi przełożonymi? Jaki typ umowy proponuje firma VERIVA PERSONAL CARE? Czy pracownikom obiecywane są jakieś dodatkowe benefity? Jak to wygląda w praktyce?

Oszukany

Ja rowniesz zostalem oszukany przez ta firme i przestrzegam wszystkich kturzy chcieli by podjac tam prace. Na poczatku objecuja a potem klamia z wyplatami i zle odnosza sie do pracownikow panie kture zarzacaja veriva nie tylko sa nie kompetentne ale strasznie wulgarne w stosunku do prcownikow. Jesli chodzi o koordynatora jest nim pan obywatel czech ktory kompletnie nie potrafi dokladnie zrozumiec polskiego pracownika przez co czesto szkodzi pracownikowi w danej fabryce przekrecajac slowa jesli chcecie pracowac to odradzam firme amatorka i wyzysk ludzie noe dajcie sie oszukac

Były pracownik pozdrawia

Zgadzam się z opinią Tomka tak naprawdę maksymalnie z przed czasami dwoma za cały miesiąc zarobić można 12000 koron za 180 godz dojazdy są owszem ale trzeba dopłacać 3000 koron za hotel jak macie wolne też odciągają po 200 koron jeśli chodzi o koordynatora jest on nie zwykle wulgarny tak samo się to dotyczy pań które zarządzają ta firma mają Polaków za śmieci nie wierzcie w ich obietnice bo naprawdę są to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) a jak się zwolnice albo postawicie w sprawie pensji zostaniecie za cały miesiąc z 30 koronami oby kiedyś zapłacili za tą ludzką krzywdę (usunięte przez administratora) czeskie

Tomek

Ja pracowałem w tej frmie mogę powiedzieć jedno że są to (usunięte przez administratora) i wyzyskiwacze. W dodatku traktują ludzi jak śmieci do pracy a cały ten koordynator jak i mamusia i cureczka współwłaścicielki firmy to zwykle chamy dorabiajace się na ludzkiej krzywdzie mam nadzieję że któregoś dnia zapłacą za to. Nie dajcie się oszukać że dopłacają do dojazdów ze hotel jest darmowy że będziecie zarabiali najmniej 2800 zdala od tych zlodzieji ostrzegam was cała ta veriva to jeden wielki czeski (usunięte przez administratora)

VERIVA personal care s.r.o.

Polityka dodatkow premii ktòre Veriva przyznaje polegają na tym aby przyznać je pracownikom którzy pracuja zgodnie z umowa jaka podpisali. BENEFIT (PREMIA) =dla pracownikòw Verivy -nie daje ją fabryka ale przyznaje ją pośrednik Veriva i wypłaca ze swojej prowizji jako bonus dodatek.Na te bonusy nie ma żadnego nakazu. Zaden pośrednik w Czechach takich premii nie wypłaca nie stosuje. BENEFITY VERIVA = dodatki Veriva = dodaje na dojazdy 100kc za jeden przepracowany dzień lub na mieszkanie w hotelu pracowniczym za jeden przepracowany dzień. Dopoki pracownik w danym miesiącu ma nie zgloszone chorobowe , niechodzi do pracy albo nieprzestrzega 2 miesieczny okres wypowiedzenia = swoim zachowaniem nieprzestrzega zasad zawartych w umowie ( łamie zasady) temu żadne dodatki premi nie będą wypłacone !Autorzy anonimowych wypowiedzi i komentarzy ktòrzy myśla że za takie zapytania a podważanie i oskarzenia dostaną taką samą premie jak czlowiek ktory chodzi cały miesiac do pracy to sie mylą.Tak to na szczęście nie funkcjonuje i stoimy za tymi ludzmi ktorzy myślą poważnie o pracy.Dnia 16.8.2016 agencja pośrednictwa Veriva przszła kontrole z urzędu pracy w czechach która w efekcie zakonczyła sie na 100% perfekcyjna. Kazdy zainteresowany może otrzymać do wglądu certyfikat z tej kontroli na recepcji agentury Veriva.Dziekujemy i cieszymy sie z następnych nowych i zadowolonych klientòw. Veronika Hrdličková Head of Project VERIVA personal care s.r.o. Soukenné nám. 157/8 460 01 Liberec

Pracownik

Ja tam jestem zadowolony, bo pracę znaleźli mi szybko. Byłemu pracownikowi chyba nie wyszło i z nudów pisze takie komentarze wypłaty są jak najbardziej ok.

paparuch

To prawda jedno wielkie oszustwo. Obiecują 3 tysiące wypłaty a dostajesz 2 tys. Ja się pytam gdzie ten 1 tysiąc? Chyba córeczka szefowej wciągnęła nosem. Faktycznie jak kończysz z nimi współpracę to zedrą z Ciebie skórę!!!!!! Warunki pracy ogólnie jeden wielki smród gumy, toksyczne opary po tygodniu pracy dusisz się w nocy, cały czas chce Ci się pić i nie możesz ugasić pragnienia, japoński system pracy w wyniku którego masz tak naprawdę 1 dzień wolnego a 6 dni pracujesz. Porażka totalna. Nie ma co sobie głowy zawracać i tracić czas żeby się przekonać o tym na własnej skórze.

pracownik

UWAGA!!!Ostrzezenie!!!Czeska firma zatrudniajaca polakow w miescie Liberec i Jabloniec nad Nisou TO OSZUSCI!!!!Na poczatku wszystko pieknie ladnie,dziewczyny usmiechniete,przyjazna atmosfera. Po chwili sie okaze ze wszystko do piekna gra.Okradaja ludzi na pieniadze.Wypłaty sie nie zgadzaja,problem z zaliczkami,komunikacja na zerowym poziomie.AMATORZY i w dodatku OSZUSCI. Kazdy kto konczy prace zostaje dodatkowo okradziony,sciagaja cala kwote za hotel albo obiecane pieniadze za dojazdy.

Jasiek
@pracownik 21.04.2017 21:38

Ja jakos nie mam takich problemòw z tą firma

Zostaw opinię o VERIVA PERSONAL CARE - Liberec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VERIVA PERSONAL CARE