Witam :) szukam praktyk na terenie Poznania. Niestety tutaj są stare opinie dotyczące umów i płacenia dlatego chciałabym zaktualizować czy coś poprawiło się na lepsze ? Chce wyrobić zawód gastronoma, zależy mi na tym żeby dużo się nauczyć na kuchni i mieć jak najwiecej praktyki a nie tylko zmywak :p ktoś coś ?
Praca tragedia !! Szef zarozumialy, myśli ze ma pojęcie o gastronomii a w kuchni (usunięte przez administratora) Nie polecam!
Praca tragedia. Nie dość że praca bez umowy to jeszcze za 10zl na godzinę!! Czysty wyzysk. Szefowa kuchni a zarazem,restauracji bardzo nieprzyjemna, strasznie wysługuje się ludźmi. Szef straszny cwaniak któremu wszystko wolno. Co do jedzenia to niezbyt wysokiej jakości, wszystko odgrzewane w mikrofali (ziemniaki makaron itp). Naczynia nawet nie są myte płynem do naczyń tylko zwykłą woda i do wyparzarki. Ogólnie na kuchni (usunięte przez administratora) podłoga się lepi a gary ledwo co domyte. Szefostwa nie interesuje czy pracownik był w toalecie, czy coś zjadł, czy nawet usiadł na chwilę. Praca non stop, a jeśli zauważą że nic nie robisz- szybko znajdą ci zajęcie :))) ogólnie nie podoba mi się atmosfera ale o tym nie będę dużo pisać bo pracowałam tam zaledwie kilka dni. Pieniądze raczej na czas ale co z tego skoro tyle ich ile kot napłakał. Praca od około 12 do zamknięcia czyli 21 plus jakieś sprzątanie. Ogólnie praca straszna, nie polecam z całego serca!!! Szkoda nerwów i zdrowia. Czysty wyzysk i nic więcej
Wyzyskiwanie ludzi zatrudnianie jako kierowca po czym ląduję się na kuchni i zmywaku,po jakimś czasie zaczyna się jezdzic oszukiwanie na kasie ,mataczenie i robienie z ludzi imbecyli i (usunięte przez administratora) kuchnia nieodpowiedzialna za nic wszystko zwalane na kierowce. Nie polecam tam nikogo do pracy umowy się nie dostaje przyjmuje się na okres tyg a potem zwalnia.Jedyne co to tylko nasyłać kontrole bo tacy ludzie nie powinni prowadzić działalności .Brak szacunku dla ludzi.....
Witam. Pracowałem w restauracji Bos w Poznaniu. Muszę powiedzieć że dawno nie zdążyło pracowałem w tak fajnej restauracji. Szefowa super. Lekko zwariowana ale płaciła na czas bez problemów i na czas. Kucharze mieli wolną rękę co do eksperymentów w daniach, towar zawsze najwyższej klasy. Ludzie tam pracujący byli super. Ogółem do owa atmosfera.