Witam wszystkich obecnych i przyszłych klientów, to co mnie spotkało w poznańskim odddziale (serwis) przyprawia mnie o ból głowy, gdy tylko o tym pomyślę. Zacznę od początku, przyjechałem w poniedziałek, aby wymienić silnik dmuchawy, użytkownicy opli wiedzą ile kosztuje wymiana tego silnika, dla innych: cena z robocizną, którą zapłaciłem i dostałem lekki rabat: 3200 zł. Do tego mieli wykonać w ramach kampanii wymianę jakiegoś elementu i wgranie aktualizacje. Przy oddawaniu auta spytałem się czy uda się wykonać naprawę, tak abym otrzymał auto w piątek, jeżeli nie to chciałbym przyjechać w innym terminie. Potrzebowałem auta na 13:00 w piątek. Niestety dzwoniąc w czwartek usłyszałem, że Pana który przyjmował moje auto nie będzie juz w tym tygodniu, a naprawa czeka i zaczną ją w piątek z rana. Ostatecznie auto było gotowe do odebrania o godzinie 16:00 !!! Do tego co zawsze mnie spotykało w innych serwisach opla (nawet przy wymianie klocków hamulcowych) zawsze auto było umyte. Spytałem się dlaczego tego nie wykonali, a Pan łysawy mi odpowiedział że tylko przy przeglądach myją, tak po za tym Panie łysawy jak siedzi Pan do klienta to proszę usiąść porządnie, a nie jak na fotelu przed telewizorem. Druga sprawa przez 15 minut szukał kluczyka o auta bo gdzieś się zawieruszył!! To jest niedopuszczalne!! Polecam zdecydowanie inne serwisy w innych miastach, tutaj jest ostateczność !!