brak logo

P2 Recruitment

Poznań

Opinie o P2 Recruitment

Worker 2014-05-09 13:23
Cwaniactwo, brak doświadczenia, brak wiedzy.

Kolejna firma która wyrosła jak grzyby po deszczu. Dziś agencje pośrednictwa pracy to metoda na zarobek dla ludzi po studiach, do normalnej pracy nie pójdą najlepiej kłamać przez tel.
1
Ka 2014-08-18 16:01
Robiłam tam niedawno praktyki - w firmie panuje miła atmosfera, jest bezstresowo i co najważniejsze - można się tam sporo nauczyć już od samego początku. Dla mnie było to naprawdę niezłe doświadczenie.
3
gość 2014-09-25 13:38
Praktyki są nieodpłatne...Pracuje się na nich jak na plantacji bawełny, nie wolno rozmawiać w czasie pracy, bo oczy patrzą i potem te same oczy donoszą szefowi, że ktoś rozmawiał.Rzeczywiście kiedyś pracowały sympatyczne dziewczyny,które rozładowywały to napięcie, wszystkie odeszły. Szkoleń nie ma, bo nie ma na to czasu, powiedzą raz, jak coś zrobić a gdy spytasz po raz drugi pada nieśmiertelny tekst: "przecież już Tobie mówiłam". Trudno współpracuje się z szefem, który dosłownie szuka dziury w całym i czepia się wszystkiego. Masz pracować jak robot i nie masz żadnych praw. Za darmo dostajesz ochrzan...Bardzo dziękuję za tę rzekomo miłą atmosferę, która jest tylko w pierwszych dwóch dniach pracy. STANOWCZO ODRADZAM!
2
gość 2014-09-25 13:40
warto dodać, że szef skąpi na wszystkim, nie ma nawet wieszaka na płaszcze, co w sezonie jesienno-zimowym jest uciążliwe. Płaszcze wycierają zakurzoną podłogę...
2
Cookiez 2015-08-18 19:23
Osobiście odradzam praktyki w tym miejscu. Najpierw miesiąc czekałem na tzw dni wdrożeniowe czy coś gdzie robiłem różnie łatwe rzeczy a potem powiedzieli mi że zatrudnili za dużo praktykantów i musżę poczekać 2 miesiące aż mnie przyjmą. Oczywiscie im nie uwierzyłem i zaczalem szukac czegos innego choc im tego nie powiedzialem wprost to i tak nie zadzwonili, nawet i dobrze bo niewiele bym się tam nauczył. siedzą cały dzien przed kompem i wyszkuja ludzi na portalach spolecznosciowych i czasem gdzies zadzwonia, wiec jak na darmowe praktyki to niewiele maja do zaoferowania w kwestii nowych umiejetnosci. Co najlepsze w ogłoszeniu mówią, że są małym zespołem, a w niezbyt duzym pokoju siedzi przy jednym stole chyba ok 10 osob, a pozostalych jest jeszze ok 6, wiec warunki pracy daleko od komfortowych. W sumie firma żeruje na praktykantach bo "zatrudnia" ich całe pęczki. Nawet jest specjalna lista na te dni testowe, na które jak wczseniej pisałem czeka się tygodniami zeby trafiło na twoja kolej
1
pszczółka robotnica 2015-08-28 02:32
Miałam tam praktyki, jeśli chodzi o atmosfere to nie warto sobie nerwów strzępić. Krótko mówiąc szukałam pracy w innym miejscu i takim sposobem znalazłam Preply gdzie bezstresowo wybrałam jedną z oferty pracy nauczycieli arabskiego w Poznaniu (usunięte przez administratora)
zawiedzony praktykant 2015-09-23 12:24
Cwaniactwo, brak doświadczenia, brak wiedzy.
Sylwia 2016-06-15 15:16
Odbywałam w P2 Recruitment praktyki. Dla osób które chcą się sprawdzić w branży HR mogę tę firmę gorąco polecić! Nauczyłam się tam bardzo dużo ważnych rzeczy, starsi konsultanci służą pomocą i swoją wiedzą.
Wilczek 2016-06-21 23:23
Pełen profesjonalizm. Podejście do praktykanta jak do człowieka, nie robi się kawy tylko normalnie pracuje razem z resztą nad poważnymi projektami. Można poczuć odpowiedzialność i prawdziwą atmosferę pracy rekrutera. Dodatkowo zatrudnia się na wyższe stanowiska techniczne co pozwala zdobyć obycie chociażby w słownictwie tych branż przez co łatwiej poruszać się po nich w przyszłości. Super praktyki w miłej atmosferze, dostarczające sporo doświadczenia. Polecam każdemu chcącemu zacząć pracować w HR
abcd 2016-06-23 00:06
@tylko niestety nie bardzo, też odbywałam tam praktyki i niestety przez to, że były one bezpłatne, zniechęciło mnie do kontynuacji- niestety nie mogłam sobie pozwolić na 3 miesiące pracy za darmo, byłoby to stanowczo za długo. Ale fakt faktem- nauczyć przydatnych rzeczy to się nauczysz.
P2 Recruitment 2016-06-23 09:11
Ciężko nam się do ustosunkować do tej opinii, bo wygląda jakby została napisana przez firmę konkurencyjną... Jako firma rekrutacyjna rozpoczęliśmy działalność w 2002 roku w Wielkiej Brytanii, a od 2008 roku prężnie i profesjonalnie działamy na rynku polskim, także nie rozumiemy postawionych nam zarzutów.

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
P2 Recruitment 2016-06-23 09:48
Bardzo nam przykro, że tak źle wspominasz praktyki w naszej firmie. Staramy się, żeby atmosfera była jak najlepsza, a praktykanci dużo się nauczyli podczas praktyk. Zawsze powtarzamy też, żeby kwestie, które naszym praktykantom nie odpowiadają, zgłaszane były od razu opiekunowi praktyk lub też konsultantowi, z którym współpracują - wtedy można na bieżąco coś zmienić, poprawić. Cały czas próbujemy udoskonalać system praktyk w naszej firmie, więc wszelka konstruktywna krytyka mile widziana, tylko najlepiej podczas praktyk, kiedy można jeszcze wprowadzić jakieś zmiany ;)

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
P2 Recruitment 2016-06-23 10:26
Rzeczywiście długo nie posiadaliśmy wieszaka na płaszcze, ponieważ prawie każdy fotel posiada część do zawieszania na nim ubrań, jednak od pewnego czasu wprowadziliśmy "innowację" w postaci odrębnego wieszaka, który stoi na korytarzu ;)

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
1
P2 Recruitment 2016-06-23 10:45
Bardzo mi przykro, jeżeli taka sytuacja miała miejsce... Niestety czasem się tak zdarza, w szczególności w czasie wakacji (kiedy dużo studentów chce odbyć u nas praktyki), że nie mamy dla wszystkich stanowisk pracy i proponujemy najbliższy możliwy termin praktyk. Ciężko ocenić praktyki w jakieś firmie - że nie mamy dużo do zaoferowania,jeśli się tych praktyk nie odbyło, także zachęcam do odwiedzenia nas powtórnie i po zakończonych praktykach do wystawienia opinii ;)

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
P2 Recruitment 2016-06-23 11:00
Bardzo nam przykro, że tak źle odbierałaś atmosferę w naszej firmie. Tak jak wcześniej napisaliśmy - w przypadku, gdy praktykantom coś nie odpowiada, prosimy o informację na bieżąco, wtedy od razu możemy coś z tym zrobić. Ponadto staramy się do każdego praktykanta podchodzić indywidualnie i zwracać uwagę na jego potrzeby oraz umiejętności, które chce rozwinąć.

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
P2 Recruitment 2016-06-23 11:11
Oczywiście nie jesteśmy idealni - każdy popełnia jakieś błędy, ale cały czas się doszkalamy i zdobywamy doświadczenie, aby jeszcze bardziej profesjonalnie podchodzić zarówno do kandydatów, jak i do naszych klientów.

Przez wszystkie lata działalności zbudowaliśmy wśród kandydatów opinię uczciwego partnera, a u pracodawców zdobyliśmy zaufanie poprzez wysoką jakość usług i zrozumienie ich potrzeb.

Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
Cookiez 2016-07-31 21:24
Nawet jeśli to prawda, że nie wyrabiacie z przyjmowaniem praktykantów bo tak ich dużo to normalne, że mam prawo oczekiwać od poważnej firmy jakiegoś kontaktu w tej sprawie,a nie kompletnego olania tym bardziej, że miły pan kierownik zapewniał mnie, że jestem pierwszy na liście. I co się zmnieło od tego 1,5 roku? Spadłem na ostatnie miejsce na liście czy od tego czasu nikogo innego nie przyjęście?
P2 Recruitment 2016-10-03 12:10
Oczywiście, że powinien być jakiś kontakt z naszej strony - przepraszamy w takim razie za jego brak. Nie jestem w stanie powiedzieć z jakiego powodu nikt się z Panem nie skontaktował, ponieważ jako opiekun praktykantów pracuje dopiero od stycznia. Cały czas przyjmujemy praktykantów, więc jeżeli nadal chce Pan odbyć praktyki, zachęcam do ponownego wysłania Cv na adres: biuro@p2recruitment.com
Poniżej szczegóły oferty praktyk:

http://www.p2recruitment.com/index.php?MENU=jobs&country=2&ID=888



Pozdrawiamy,
Zespół P2 Recruitment
dejw 2016-10-04 13:51
Ile może miesięcznie wyciągnąć Starszy Projektant Konstrukcji w Niemczech?
Lidia 2017-02-14 19:45
Odbywałam niedawno w P2 Recruitment praktyki i jestem z nich zadowolona. Można się dowiedzieć wiele interesujących rzeczy dotyczących rekrutacji.
Aneta 2017-03-17 15:22
@Lidia rozumiem, że dobrze wspominasz swój czas w firmie. Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wyglądały Twoje praktyki w P2 Recruitment.
Zostaw swoją opinię o P2 Recruitment - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P2 Recruitment