CLAR SYSTEM

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 566 ocen.

CLAR SYSTEM
2 566 6 1

Opinie o CLAR SYSTEM

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ewela

jeżeli chodzi o jelenią g orę to zależy do kogo się trafi . Jak do Wojtka i Kasi to bardzo fajni młodzi ludzie, słuzą pomocą nawet w sprawach prywatnych. Płacą dodatki i premie- szkolą pracowników . Jeżeli zaś trfai sie do Rysia i Blanki to lepiej sie nie wypowiadać. Więc tak naprawdę wszystko zależy do koordynatora. Pozdrawiam

anonymous
@Prawda. 28.07.2018 23:23

a i trzeba pilnowac udzielanych urlopow bo jest zamet.a za sobote nie placa i kreca.brygadzistki sa brane chyba z ulicy(nie wszystkie)i taka brygadzistka ma umowe zlecenie i idzie na urlop platny.bogata firma:-)

Czarek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

rom
@Maria62 16.08.2018 16:59

popieram tez bylem pracownikiem P. Tomka super facet wymagajacy ale pomocny w kazdej sytuacji niech kazdy sie wypowie dlaczego go zwolnił???? napewno za dobra pracę haha śmieszne !!

zwolniony

tez pracowalem na mikolajczyka bylem traktowany jak dno przez gośke bylem dupkiem palantem itp (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) to z jej ust ba porzadku dziennym sama siedzi pol dnia fajka za fajka avlydzi gnoi ze szok a jak sie postawilem mialem dosyc ponizania i wyzwania to mnie wyrzucila z pracy a pan koordynator nic na to nue powiedzial chlop bie ma jaj boi sie jej postawic notorycznie ludzie odchodza bie widzi tego ile ludzi tam bylo juz z pania B sie nie da pracowac oszustka. Przykre ze Pana tomka tam bie widac i nie staje za ludźmi wszystko olewa szok. nie polecam pracy u nich

moko
@zwolniony 31.07.2018 07:20

taka prawda wstyd dla claru ze ma takich kierowników najgorsze jest to ze wielki kierownik udaje Kozaka a jest marnym pionkiem u dupnym przyjacielem kierowniczki regionalnej dlatego nie ponosi zadnych kobsekwencji P. tomek wolno mu wszystko ale właśnie zbieramy podpisy zeby ich oddac fo sądu P. kasia przyjęła samych znajomych do firmy i zrobili prywatny folwark szkoda ze Poznań tego nie widzi mobinng poniżanie wyzywanie i kozaczenie !!!!!!!!!

nika

nie polecam pracy na mikolajczyka w Sosnowcu u Gosi wyzywa poniza krzyczny gnoi pracownikow a szefostwo zero reakcji mimo to bylam w biurze zgłosić i co nic pracuje dalej jej zachowanie podlega pod pip i sad a Pan Tomek co???? nic gosia moze wielka brygadzistka z Tomkiem do kupy wstyd ddla clar .

Patrycja

Aktualnie firma CLAR SYSTEM poszukuje pracowników na stanowiska Magazyniera, Personelu Sprzątającego oraz Pracownika Ochrony. Ogłoszenia są publikowane na portalu GoWork.pl Może ktoś z Was planuje aplikować do tej firmy? Ogłoszenia dotyczą różnych lokalizacji w Polsce. Może warto zainteresować się tymi ofertami?

Iwona

Witam można prosić opinię o tej firmie na terenie Płocka dziekuje

Iwona

Witam potrzebuje opinii o tej firmie na terenie Płocka z góry serdecznie dziekuje

Patrycja

@Kati, czy możesz coś więcej napisać o swoich wrażeniach z pracy? Czy firma zapewnia system premiowy albo dodatki pozapłacowe? Jak oceniasz swój kontakt z pozostałymi pracownikami firmy CLAR SYSTEM? Na to forum zagląda wiele osób, głównie pracowników i potencjalnych kandydatów do pracy.

Beata

Firma Clar System bazują na naiwności i niewiedzy osób z grupą. Na dzień dzisiejszy w podobnej firmie dostaniecie 1900 zł na rękie za 5-dni pracy za 7-godzin pracy. Dodatkowe godziny są inaczej płatne a soboty i niedziele i święta to 150% twojego wynagrodzenia. Jeśli nie chodzisz na zwolnienie lub urlop w miesiącu dostaniesz od 200zł premi miesięcznej dodatkowo. Dodatkowo osoby z grupą bez znaczenia z jaką, dostaną wszelkie dofinansowania od 60% do nawet 120% z ZFRON. Czyli pracując cały miesiąc po 7godz 5dni, dostaniesz 1900zł + 200zl najniszej premi. Postaraj się faktury za leki to niech będzie 100zł , koszt podruży do pracy niech będzie 200zł. Więc prosty rachunek 2400zł miesięcznego wynagrodzenia na rękie. Ale niech ci wpadną nad godziny albo weekend to aż chce się pracować. Ale Uwaga To Nie W Firmie Clar system!!!. Tak postępują firmy którym zalerzy na ludziach, a teraz rozpoczeła się wojna o pracowników z grupą. Więc nie dajcie się oszukiwać w Clar System.

Kati
@Beata 30.01.2018 17:02

To samo piszecie w opiniach o innych firmach.Ja przeszłam kilka firm jako niepełnosprawna umiarkowanie i o niczym takim nigdy nie było mowy.Clar System polecam,od lat z nimi współpracowałam na Sląsku.Jesli masz kumatego Koordynatora to można duzo załatwic ale od siebie też coś trzeba dać.

Patrycja

Firma CLAR SYSTEM aktualnie poszukuje pracowników. Pod tym linkiem można znaleźć wszystkie oferty pracy oraz szczegóły rekrutacji - http://www.clarsystem.pl/praca/oferty-pracy/ W ofertach jednak niewiele informacji można znaleźć na temat samych warunków zatrudnienia, dlatego chciałabym spytać o nie. Jakie one dokładniej są? Na jaką formę zatrudnienia może liczyć nowy pracownik na początku współpracy z firmą? Zachęcam Was do wypowiedzi.

Patrycja

@Asia Z tego, co udało mi się zobaczyć w ogłoszeniach, to firma CLAR SYSTEM nie poszukuje aktualnie rekruterów. Jeśli chodzi o inne stanowiska biurowe, to informacje na temat warunków zatrudnienia Specjalisty do spraw kadr, to możesz z nimi zapoznać się tutaj - https://www.gowork.pl/oferta/specjalista-ds.-kadr,2CMoJO9aAV06nRUqjYRhNs,warszawa Jest to także stanowisko biurowe.

Asia

Ile może zarobić pracownik biurowy w Clar System np jako rekruter ? Polecacie tą firmę i pracę ?

anonymous
@Asia 15.06.2018 13:33

Nie ale jestem ciekawa

Patrycja

@Wojto Dziękuję za wypowiedź. Nasunęło mi się pytanie, gdyż w ostatnim czasie tylko jedna osoba o tym napisała. Jak oceniasz atmosferę w firmie CLAR SYSTEM? Tak samo, jak użytkownik ja? @Ewela Chciałabym Cię prosić o niepodawanie danych innych pracowników firmy, gdyż jest to wbrew regulaminowi. Wspomniałaś że jedni koordynatorzy pomagają nawet w sprawach prywatnych, płacą dodatki i premie oraz szkolą pracowników. Czy tym samym próbujesz powiedzieć, że druga para koordynatorów nie szkoli pracowników oraz nie wypłaca pracownikom dodatków oraz premii?

Przyszły pracownik

Szukam pracy i czytałem na stronie o tej firmie. Wychodzi na to że to jedna z większych firm sprzątających i jak widzę na kilkanaście tysięcy pracowników trafiła się grupa kilku niezadowolonych. Ciekawe ilu z nich zostało zwolnionych za brak chęci do pracy, nieobecności lub inne przewinienia. Zaczynam pracę w przyszłym tygodniu i choć kasa nie jest najlepsza to w innych firmach jest to samo jak będzie w tej firmie zobaczę.

Wojto
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Firma rzetelna ,nie ma opóźnień w wypłatach,wypłaca za wszystkie godziny przepracowane,można się dogadać z koordynatorem jezeli ktos chce mieć wolne.Polecam jak ktoś chce pracować , anie za leżenie żeby mu płacili

Patrycja

@ruda Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie jeszcze ta kwestia, o którą pytałam. Czy pracownik w firmie CLAR SYSTEM może liczyć na jakieś dodatkowe benefity? Jak to wyglądało w Twoim przypadku? Zapraszam do odpowiedzi.

Patrycja

@ja oraz @ok Może dacie się namówić na nieco bardziej rozbudowaną opinię? Nie napisaliście nic konkretnego w swoich wypowiedziach. Wypowiecie się może na temat benefitów, na które pracownik w firmie CLAR SYSTEM może liczyć? Nie zostało to uwzględnione, a jest to ważna informacja.

ruda
@Patrycja 02.06.2018 11:54

pani z- ca Dyrektora P. KASIA kobieta do rany przełóż my ja nazywamy w pracy matka teresa i sluzbowo i prywatnie pomocna mila zrozumiała odpowiednia kobieta na odpowiednie stanowisko tak jak i kierownik Tomek kab...... mega zlory facet co do premii i uznan takkkk takkk takkk zawsze docenia pracownika nagrodzą premia . wypłata na czas ZAWSZE Dyrektor wspaniały zawsze pomocny mily uprzejmy i ludzki dziekuje ze moge z nimi pracowac pisze o Sosnowcu. pozdrawiam

ja

pracuje w clar od października na Śląsku pod Pania Kasia i p. Tomkiem mega super ludzie pomocni, wyplata na czas, atmosfera miła. pozdrawiam

ok
@ja 29.05.2018 06:25

popriema Sosnowiec super ludzie kasa na czas kierownictwo na 5 z plusem . polecam prace u Tomka K. i Pani Kasi

Patrycja

@kika Jeśli faktycznie taka sytuacja ma miejsce w firmie CLAR SYSTEM, to czy zostało to przez Ciebie gdzieś zgłoszone? Jeżeli tak - podaj proszę więcej informacji. I jak dokładniej wygląda praca w firmie CLAR SYSTEM?

Bobson

Ludzie nie idzcie tam!!!! Mobing pełną gębą. Wykorzystują ludzi niepełnosprawnych każąć im robić niepłatne nadgodziny bo nie ma ludzi. Zamiast urlop rehabilitacyjny ludzi musza pracować za darmo nadgodziny. W dodatku oszukują ludzi niepełnospranych na czas pracy. Tą firmą powinna zająć się inspekcja pracy. Jest tragedia. Obserwuje tą firme od dłuższego czasu w kilku miejscach. W Poznańskim i Inowrocławskim szpitalu tragedia!

kika
@Bobson 30.10.2017 19:22

właśnie to samo jest u nas ciężkie oddziały ludzie niepełnosprawni pracują pojedynczo a powinno być co najmniej 2 osoby na zmianie to jest praca dla osoby niepełnosprawnej ?

Patrycja

@ooo Zapoznaj się z regulaminem serwisu zanim umieścisz komentarz. Nie możesz wypowiadać się na temat innych pracowników firmy podając przy tym ich dane osobowe. Niemniej, czy udało Ci się odzyskać swoją należność od firmy CLAR SYSTEM? I w jakich okolicznościach te pieniądze nie zostały Ci wypłacone? Napisz nieco więcej informacji.

Anonimowa

Nierzetelna, zakłamana, problematyczna firma nie wysyła zwolnień chorobowych do ZUSu i nikt z kadr nie wie dla czego?! Kpina nie firma... na pewno sprawa będzie się toczyć w sądzie jutro idę do prawnika

ooo
@Anonimowa 09.05.2018 15:50

dokladnie.firma w opolu nie wyplaca naleznosci,nie odbiera telefonow,a koordynatorce pani elzbiecie kampa reginek zycze takich pracownikow aby zapamietala na cale zycie

Pikens

Ja jeszcze czekam za zwrot kase za bilet miesięczny po nad dwa miesiące bo pracowalem na stazu nie polecam isc do pracy na stazu

Patrycja

@Czarny36 Czy udało Ci się odzyskać swoją wypłatę? No i jak zakończyła się sytuacja z rzekomym pobiciem szefa firmy CLAR SYSTEM? Napisz proszę więcej informacji na temat tej sytuacji, gdyż jest to poważny zarzut i nie chcemy aby okazał się nieprawdziwy.

Pańcia

Najprostsze prace zawsze są opłacane bardzo nisko. Nie rozumiem pretensji do firmy, sami wybieramy taka pracę. Można wyjechać do różnych prac porządkowych za granicę wówczas zarobki będą znacznie wyższe.

Agata
@Czarny36 03.04.2018 16:59

ciekawe rzeczy Pan wypisuje. Tak się składa że ta firma zaczęła pracę w Chlebni niecały miesiąc temu a Pan już na wypłatę czeka dwa miesiące. Może poda pan imię to zapytam mojej Mamy która tam pracuje czy Pana zna czy tylko pisze pan żeby oczernić konkurencję.

Bulinka

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej ,firma bardzo fajna .Po godzinie zadzwoniła Pani i zaprosiła mnie na piątek na szkolenie wdrażające.jeśli chodzi o wynagrodzenie to też(jak dla mnie)jest okey.Podstawa normalna,ale są zawrotne premie.No i dobrze ile dasz siebie,tyle masz .A marketingu zawsze tak było.Co do reszty nie wypowiadam się.

Czarny36
@Bulinka 02.10.2017 19:43

Kobieto nie ic tam czekam na wyplate juz z jakies pultorej miech jak sie upomnialem o kase z rabenu to caly szef dzialu tej firmy mnie oskarzyl o pobicie chociaz bylem od 14:30 w domu to podal mnie na polici ze go o 16napadlem tylko ze sie okazalo ze dowoduw nie ma

jolki polki

w Nowym Sączu faktycznie popłynęli na przetargach np.NEWAG czy ZUS który wygrali za śmieszną kwotę mniejszą jak 3 lata temu bulą kary ile wlezie powód za mało pracowników za dużo roboty pracownicy to minimum 2 grupa inwalidzka a najlepiej specjalna a wymagania szok wywalili kogo się da z 3 grupą solidnych pracowników i nic poza minimalną nie oferują nawet zwrot za leki już nie płacą ludzi nie szanują firma to typowy''(usunięte przez administratora)''

Były pracownik

Po prostu firma clars system w pozaniu nie nadajie sie zeby zlecenia brac za trudniajiom alkocholików do pracy do szpitala tak jest zeczywistos na szpitalu na gruwaldzkiej

anonim
@Były pracownik 11.09.2017 03:57

Zatrudniając pracownika nie wiemy czy on pije na rozmowę przychodzi trzeźwy i pachnący dopiero jak przyjdzie do pracy wczorajszy podejrzewamy że pije nikt nie jest ideałem.

anonymous

Witsm. Dochdz mnie słuch że pracownicy nowi są źle traktowani przez bespośrednich przełożonych. Któży som tskimi samymi pracownikami jak inni, tylko nadzoruj grupy czyli są brygadzistami. Wyszajsie i stosuj mobink wobec osób z orzeczeniem o niepełno sprawności i ponirzaj takie osoby przy wszyskich. Szczegulnie ta rzecz ma miejsce w firmie Brcston. Cz kordynatorzy zdają so sprawe że to zasuguj na kare. Jak i zle swiatcz o firmie. Jest to nie zgidne z kodeksm pracy, kodksem karnym pr. Cwilneg oraz Uni Europejskiej. Z powarznim mieszkanc Poznania

znudzony

potrzebuję opini o clar system szczecin ktoś coś

anonim

(usunięte przez administratora)

Irena

To samo z wyplata mialam w Poznaniu. Nikomu nie polecam tej firmy.

Zostaw opinię o CLAR SYSTEM - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM