CLAR SYSTEM

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 564 ocen.

CLAR SYSTEM
2564

Opinie o CLAR SYSTEM

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM

Patrycja

@ooo Zapoznaj się z regulaminem serwisu zanim umieścisz komentarz. Nie możesz wypowiadać się na temat innych pracowników firmy podając przy tym ich dane osobowe. Niemniej, czy udało Ci się odzyskać swoją należność od firmy CLAR SYSTEM? I w jakich okolicznościach te pieniądze nie zostały Ci wypłacone? Napisz nieco więcej informacji.

Anonimowa

Nierzetelna, zakłamana, problematyczna firma nie wysyła zwolnień chorobowych do ZUSu i nikt z kadr nie wie dla czego?! Kpina nie firma... na pewno sprawa będzie się toczyć w sądzie jutro idę do prawnika

ooo
@Anonimowa 09.05.2018 15:50

dokladnie.firma w opolu nie wyplaca naleznosci,nie odbiera telefonow,a koordynatorce pani elzbiecie kampa reginek zycze takich pracownikow aby zapamietala na cale zycie

Pikens

Ja jeszcze czekam za zwrot kase za bilet miesięczny po nad dwa miesiące bo pracowalem na stazu nie polecam isc do pracy na stazu

Patrycja

@Czarny36 Czy udało Ci się odzyskać swoją wypłatę? No i jak zakończyła się sytuacja z rzekomym pobiciem szefa firmy CLAR SYSTEM? Napisz proszę więcej informacji na temat tej sytuacji, gdyż jest to poważny zarzut i nie chcemy aby okazał się nieprawdziwy.

Pańcia

Najprostsze prace zawsze są opłacane bardzo nisko. Nie rozumiem pretensji do firmy, sami wybieramy taka pracę. Można wyjechać do różnych prac porządkowych za granicę wówczas zarobki będą znacznie wyższe.

Agata
@Czarny36 03.04.2018 16:59

ciekawe rzeczy Pan wypisuje. Tak się składa że ta firma zaczęła pracę w Chlebni niecały miesiąc temu a Pan już na wypłatę czeka dwa miesiące. Może poda pan imię to zapytam mojej Mamy która tam pracuje czy Pana zna czy tylko pisze pan żeby oczernić konkurencję.

Przyszły pracownik

Szukam pracy i czytałem na stronie o tej firmie. Wychodzi na to że to jedna z większych firm sprzątających i jak widzę na kilkanaście tysięcy pracowników trafiła się grupa kilku niezadowolonych. Ciekawe ilu z nich zostało zwolnionych za brak chęci do pracy, nieobecności lub inne przewinienia. Zaczynam pracę w przyszłym tygodniu i choć kasa nie jest najlepsza to w innych firmach jest to samo jak będzie w tej firmie zobaczę.

Czarny36
@Jola 02.02.2018 10:18

Jolu chcesz sie wiecej dowiedzieć to pisz priw na fejsa Krzysztof Puchalski

Bulinka

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej ,firma bardzo fajna .Po godzinie zadzwoniła Pani i zaprosiła mnie na piątek na szkolenie wdrażające.jeśli chodzi o wynagrodzenie to też(jak dla mnie)jest okey.Podstawa normalna,ale są zawrotne premie.No i dobrze ile dasz siebie,tyle masz .A marketingu zawsze tak było.Co do reszty nie wypowiadam się.

Czarny36
@Bulinka 02.10.2017 19:43

Kobieto nie ic tam czekam na wyplate juz z jakies pultorej miech jak sie upomnialem o kase z rabenu to caly szef dzialu tej firmy mnie oskarzyl o pobicie chociaz bylem od 14:30 w domu to podal mnie na polici ze go o 16napadlem tylko ze sie okazalo ze dowoduw nie ma

jolki polki

w Nowym Sączu faktycznie popłynęli na przetargach np.NEWAG czy ZUS który wygrali za śmieszną kwotę mniejszą jak 3 lata temu bulą kary ile wlezie powód za mało pracowników za dużo roboty pracownicy to minimum 2 grupa inwalidzka a najlepiej specjalna a wymagania szok wywalili kogo się da z 3 grupą solidnych pracowników i nic poza minimalną nie oferują nawet zwrot za leki już nie płacą ludzi nie szanują firma to typowy''(usunięte przez administratora)''

Były pracownik

Po prostu firma clars system w pozaniu nie nadajie sie zeby zlecenia brac za trudniajiom alkocholików do pracy do szpitala tak jest zeczywistos na szpitalu na gruwaldzkiej

anonim
@Były pracownik 11.09.2017 03:57

Zatrudniając pracownika nie wiemy czy on pije na rozmowę przychodzi trzeźwy i pachnący dopiero jak przyjdzie do pracy wczorajszy podejrzewamy że pije nikt nie jest ideałem.

anonymous

Witsm. Dochdz mnie słuch że pracownicy nowi są źle traktowani przez bespośrednich przełożonych. Któży som tskimi samymi pracownikami jak inni, tylko nadzoruj grupy czyli są brygadzistami. Wyszajsie i stosuj mobink wobec osób z orzeczeniem o niepełno sprawności i ponirzaj takie osoby przy wszyskich. Szczegulnie ta rzecz ma miejsce w firmie Brcston. Cz kordynatorzy zdają so sprawe że to zasuguj na kare. Jak i zle swiatcz o firmie. Jest to nie zgidne z kodeksm pracy, kodksem karnym pr. Cwilneg oraz Uni Europejskiej. Z powarznim mieszkanc Poznania

znudzony

potrzebuję opini o clar system szczecin ktoś coś

anonim

(usunięte przez administratora)

Irena

To samo z wyplata mialam w Poznaniu. Nikomu nie polecam tej firmy.

Pracus

Dobre zarobki same zalety i i dbaja o pracownikow jak o rodzine !!!

Czarna
@Pracus 14.02.2018 01:48

Hahaha ...normalnie chyba pęknę ze śmiechu...

Pracus

Clar System w Poznaniu sprzatanie powierzchni plaskich w termach maltanskich jest super !!! Polska nr 1 w europie pod wzgledem ofert pracy,sprzetu,dbania o konfort pracownikow i ich rodzin,inne osoby,wynagrodzenie jest w polskich zlotych !!!.Zawsze na czas im wiecej roboczogodzin to wiecej masz !!!.Proste jak drut wam sie juz robota to madrota !!!

Mopek

Mam pytanie ... jaką kwotę firma CLAR SYSTEM przeznaczyła na gwiazdkowe dla kazdego pracownika ? Pochwalcie sie.

jaworek
@Mopek 09.12.2017 23:38

Nie ma szans. Zbyt mały zysk w stosunku do tak dużej liczby pracowników. Za wszystko i tak musialby placic klient, ktory zatrudnia tego typu firmy z oszczednosci lub przetargu publicznego.

Jolanta

Mam 54 lata i chwalę sobie współpracę z Clar System.Pracuję tam od 17 miesięcy.Wypłata na czas i koordynatorka jest normalna tylko prace mało kto teraz szanuje.

Beata

Firma Clar System bazują na naiwności i niewiedzy osób z grupą. Na dzień dzisiejszy w podobnej firmie dostaniecie 1900 zł na rękie za 5-dni pracy za 7-godzin pracy. Dodatkowe godziny są inaczej płatne a soboty i niedziele i święta to 150% twojego wynagrodzenia. Jeśli nie chodzisz na zwolnienie lub urlop w miesiącu dostaniesz od 200zł premi miesięcznej dodatkowo. Dodatkowo osoby z grupą bez znaczenia z jaką, dostaną wszelkie dofinansowania od 60% do nawet 120% z ZFRON. Czyli pracując cały miesiąc po 7godz 5dni, dostaniesz 1900zł + 200zl najniszej premi. Postaraj się faktury za leki to niech będzie 100zł , koszt podruży do pracy niech będzie 200zł. Więc prosty rachunek 2400zł miesięcznego wynagrodzenia na rękie. Ale niech ci wpadną nad godziny albo weekend to aż chce się pracować. Ale Uwaga To Nie W Firmie Clar system!!!. Tak postępują firmy którym zalerzy na ludziach, a teraz rozpoczeła się wojna o pracowników z grupą. Więc nie dajcie się oszukiwać w Clar System.

Adi
@Agnieszka W. 02.02.2018 11:42

Już tam byłem i więcej tego błędu nie powtórzę. Impel i jego spółki DC system itp. Ale widać że konkurencja się boi clar systemu skoro zaczynają pisać opinię i bzdury na temat jak to u nich jest wspaniale.

mopek 2

pracowalem 1.5 roku w tym czyms co mozna nazwac firma brak szacunku dla pracownikow szczegolnie tych z grupami oszukuja na wyplatach brygadzistka tylko szuka pretekstu do wypisywania nagan brak towaru oszczedzaja na wsztstkim nawet na rekawiczkach ta firma powinna zajac sie inspekcja pracy

mopek 2
@mopek 2 20.12.2017 08:59

witam pracowalrm 1.5 roku w tej firmie zeruja na niepelnosprawnych wymagaja podpisania zgody na 8 godzin pracy w zamian nie oferuja nic zwrot za leki mozna zapomniec zatrudniaja przez agencje pracy tymczasowej co skutkuje skroceniem urlopu do 24 dni nie polecam tej firmy szukajcie innej

Pracuś

Lubię pracę na termach maltańskich w poznaniu.Praca jest lekka tylko maszynom myjką lejemy wodą po kafelkach w około basenów i ustawiamy leżaki powiem tak że na wet za często schodzimy na przerwy na kawkę i herbatę ciastka!!!.A o godzinie 5.00. Idziemy na stacje benzynową za tory tramwajowe do sklepu kupić sobie piwka Angelika lubi pić procentowe trunki wtedy jest w swym żywiole!!!.

Andrzeeej

Nikomu nie polecam tej firmy, przyjmując się do firmy, zostałem poinformowany, że są zwroty kosztów dojazdu, zwrot za leki, które przyjmuje się na stałe, dofinansowanie do opiekunki na dziecko w kwocie około 350 zł pracuję w firmie 4 miesiące i oprócz wypłaty nie zobaczyłam ani złotówki więcej, wiecznie problem z księgową, ktoś na urlopie i ciągle coś. Wykorzystają osoby z grupą inwalidzką, za nadgodziny płacą jak kot napłakał, sprzątasz dany obiekt w którym masz przykładowo 10 pokoi, 4 łazienki, robisz za kogoś zastępstwo to samo i dostajesz za to 23 zł. Śmiech na sali, Przykro mi za osoby niepełnosprawne są tak wykorzystywane przez tą firmę. Jestem zawiedziony, mogłem przyjąć się do innej firmy ale tam nie tak ładnie zachęciła.

Kama

Pracowałam przez 5 lat na jednym obiekcie ale w różnych firmach sprzątających. Z uwagi na dobrze wykonywaną pracę zakład w którym sprzątałam każdorazowo wskazywał mnie jako kandydata. Tak więc w jednym obiekcie przepracowałam w kilku firmach. Nie wnikałam dlaczego wymienia się firmy bo to nie mój interes. Wiem tylko jedno w każdej firmie mi się dobrze pracowało dopiero jak usługi sprzątania powierzono firmie Clar System wszystko się zmieniło o 180 stopni. Byłam na drugiej grupie inwalidzkiej ale ta firma odebrałaby mi resztę zdrowia i godności. Napuszczanie na mnie innych pracowników, nie reagowanie na obrażanie mnie w obecności koordynatora. Przyznam, że w całym moim życiu nie spotkałam się z takim traktowaniem pracownika jak to robi Clar System. Każdy może tam spróbować swoich sił ja jednak nie poleciłabym tej firmy nikomu. Dziwi mnie że inne zakłady korzystają z usług tej firmy.

Bulinka

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej ,firma bardzo fajna .Po godzinie zadzwoniła Pani i zaprosiła mnie na piątek na szkolenie wdrażające.jeśli chodzi o wynagrodzenie to też(jak dla mnie)jest okey.Podstawa normalna,ale są zawrotne premie.No i dobrze ile dasz siebie,tyle masz .A marketingu zawsze tak było.Co do reszty nie wypowiadam się.

Iza
@Pyzolek 08.11.2017 13:14

mam takie samo zdanie o tej firmie.

Były pracownik

Uwaga ❕ Powiem krótko zwięźle i na temat, z tego co czytam to większość ma rację. Jeśli się SZANUJECIE to z dala od tej firmy sami oszuści zakłamana władza.Firma oferuje najniższą krajową bez żadnej premii gdzie wymagania duże i dokładają coraz więcej pracy . Brygadziści nieżyczliwi, traktują cię z góry i szydzą z ciebie. A dokładnie p. T.B.na obiekcie Cargill w Kiszkowie potrzebne mu SZKOLENIE z - CZŁOWIECZEŃSTWA - empatii - jak mówić prawdę - szacunku dla drugiego człowieka. Mobbing to u niego podstawa. Oferuje śmieszne miesięczne i dwumiesięczne umowy, są też osoby, które pracowały bądź pracują jeszcze bez umów i zdolności do pracy. Po każdej przepracowanej umowie trzeba wykorzystać urlop, bo następna umowa będzie z innej spółki. Pracownicy nie otrzymują pasków wynagrodzeń. Jako,że jest duża rotacja pracowników odzież ochronną jeden nosi po drugim. Nie ma szafek śniadaniowych, więc śniadanie trzeba przechowywać w pomieszczeniu ze środkami chemicznymi.Środki czystości typu mopy, trzonki, wózki do sprzątania wszystko to jest na pograniczu, a najlepiej gdybyś kupił sam. Firma "doi " PEFRON aż miło, a pracownik ma zero jakiegokolwiek pakietu socjalnego, brak zwrotów za recepty i za przejazd.WYZYSK TOTALNY !!! Ja się więc pytam gdzie kontrole PIP, PEFRON-u itp ??? Wysoce nierzetelni wyzyskiwacze ... czas najwyższy poinformować prokuraturę.

Irena
@Były pracownik 02.06.2017 00:05

dokładnie mam takie samo zdanie. na przykładzie takiej firmy widać jak w naszym kraju traktuje się człowieka i jak działają wszelkie instytucje kontrolujące np. Inspekcja Pracy i oczywiście PEFRON. Miałam styczność z tą firmą dwa razy i stwierdzam że koordynatorzy to ludzie bez cech człowieczeństwa, szkoleni do gnębienia pracowników.

Przemo

UWAGA !!! NIEROZUMIEM Z KAD TYLE NEGATYWNYCH WPISOW NA CLAR SYSTEM MIESZCZACEJ SIE NA DZIELNICY JEZYCE W POZNANIU !!! PRACOWALEM JAKO POZADKOWY NA TERMACH MALTA BASEN SPRZET SPRAWNY ! SIERODKOW CZYSTOSCI TO TAKA ILOSC NIEJEDEN ZAKLAD PRACY MAZY !!! CHODZILEM TAM DO PRACY NA NOCNA ZMIANE NAWET SCIEMNIALEM I NIKT MNIE NIE ZACZEPIAL ZE (usunięte przez administratora) ROBILEM DUZO BRACI ZE WSCHODU PRACUJA AZ PO SUFIT AZ PRACA SIE IM PALI W REKACH KIEDY NADCHODZI 8 GODZINOWY KONIEC CZASU PRACY TO EKIPA PRACOWNIKOW IDZIE NA CPN ZA TOROWISKIEM OD TRANWAI I PIJA PIWKA NA ZDROWKO !!! I SA PODEKSCYTOWANI/PELNI SZCZESCIA ZE MAJA PRACE KTORA BYLA DLANICH ZECZA NIEMOZLIWA I POZAZASIEGIEM !!! POZDRAWIAM ANGELIKE KOCHAM CIE ZA TO CO ROBISZ !!!

Panek

Sądzę, że każdy musi sam ocenić czy chce tu pracować. Na forum jak widzę to aktywne są dwie osoby i tyle w temacie.

Julita
@Panek 02.10.2017 11:00

Nie dwie osoby tylko dużo więcej i te dwie osoby mają rację bo właśnie taka jest prawda . Każdemu kto tam chce iść do pracy a go znam to mu to odradzam . Ludzie z grupami a maja pracować więcej niż normalny pracownik i pełno nadgodziny bo niema komu pracować a jak się upomniesz o oddanie nadgodziny to usłyszysz że jak ci za ciężko to się zwolnij bo o zapłatę za nadgodziny to niema szans ! A co do premi to oczywiście na kwitku niby jest tylko gdzie idzie tego to nikt nie wie bo do pensji to jej niema wogule jak dostaniesz kwitek . Ja tam pracowałam trzy lata to dostałam jeden . A wykończona psychicznie że szkoda mówić . Sprawa trafiła do inspekcji a nawet i dalej.

Mopek

@NiCki @ pracownik to co Wy jeszcze robicie w tej "firmie" bo nie rozumiem . Jest tyle dobrych firm, które dbają o pracownika - pełen pakiet socjalny, medyczny, zwroty za leki i paliwo ... no i nie trzeba dopłacać do wigilii.Pracowałem w tej "firmie" 5 miesięcy i jednoznacznie stwierdzam,że to najgorsza praca jaką miałem w swym zyciu.

NiCki

Jak takie cos mozna nazwac firma ? To jedno wielkie dno oszusci nic wiecej oszzedzaja na wszystkim czasami bywalo tak ze towaru nie bylo i trzeba bylo sama wodo myc albo szefowa cie prosila zebys kupila jakis srodek a ona ci odda (usunięte przez administratora) nie oddala ludzi wykorzystuja starsze kobiety oszukyja na urlopach oszukuja kase odcinaja czasami tak bywa z wyolaty brak szacunku do ludzi to dno powinno byc zamkniente i tak sie stanie bo gdzie glowa jeszcze do wigili doplacac 20zl :) wstyd zajma sie wami oszusci pozdro!

Pracuś

Nie każdy może pracować na kierowniczym stanowisku ale każdy musi mieć środki na życie i Clar system to stwarza!!

hendrak
@Pracuś 29.09.2017 09:26

ale jakim sposobem stwarza te warunki pracy pracownik zamawia towar dany który mu jest potrzebny do mycia a przychodzi inny towar który wcale nie jest potrzebny nie traktują pracownika ok tylko gnębią go niech ktoś z dyrekcji przyjdzie przepracować choć jeden miesiąc i zobaczy jaka to jest przyjemnośc sprzątać z każdej strony sprzatacz- czka są gnębieni przez pracowników danej firmy oraz przez kierownictwo które robi zdjęcia i skarży na każdym kroku i podlizuje się swojemu kierownictwu bo muszą się wykazać bo ich zwolnią to najlepiej skarżyć na sprzątaczki odradzam tą pracę w tej firmie zastanówcie się zanim tam pójdziecie pracować jeśli nie wierzycie to idzcie tam pracować to się przekonacie i będziecie grubo żałować lepiej iść do innej firmy pracować z lepszą płacą oraz z premią za wykonaną pracę

Olka

Pracowałam w tej firmie 3 tygodnie na umowę zlecenie zero kontaktu z przełożonym nie odbiera telefonu zero ubrań ochronnych brak potrzebnych rzeczy do pracy. Odeszlam z dnia na dzień. Oczywiście nie dzwoniłam się do nikogo jak szef się dowiedział napisał smsa z pytaniem co się stało? Zastanawiam się czy dostanę pensję za wykonaną pracę. Oczywiście podpisałam umowę zlecenie ale nic nie mam przy sobie wszystko zabrał pseudo kierownik.

M

Mi zniszczyli zdrowie. Mają teraz sprawę w sądzie

Zostaw opinię o CLAR SYSTEM - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM