CLAR SYSTEM

Poznań

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 557 ocen.

Opinie o CLAR SYSTEM

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM

Bulinka

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej ,firma bardzo fajna .Po godzinie zadzwoniła Pani i zaprosiła mnie na piątek na szkolenie wdrażające.jeśli chodzi o wynagrodzenie to też(jak dla mnie)jest okey.Podstawa normalna,ale są zawrotne premie.No i dobrze ile dasz siebie,tyle masz .A marketingu zawsze tak było.Co do reszty nie wypowiadam się.

Pracus

Clar System w Poznaniu sprzatanie powierzchni plaskich w termach maltanskich jest super !!! Polska nr 1 w europie pod wzgledem ofert pracy,sprzetu,dbania o konfort pracownikow i ich rodzin,inne osoby,wynagrodzenie jest w polskich zlotych !!!.Zawsze na czas im wiecej roboczogodzin to wiecej masz !!!.Proste jak drut wam sie juz robota to madrota !!!

Pracus

Dobre zarobki same zalety i i dbaja o pracownikow jak o rodzine !!!

Mopek

Mam pytanie ... jaką kwotę firma CLAR SYSTEM przeznaczyła na gwiazdkowe dla kazdego pracownika ? Pochwalcie sie.

śmiech
@Mopek 09.12.2017 23:38

Ha ha ha

jaworek
@Mopek 09.12.2017 23:38

Nie ma szans. Zbyt mały zysk w stosunku do tak dużej liczby pracowników. Za wszystko i tak musialby placic klient, ktory zatrudnia tego typu firmy z oszczednosci lub przetargu publicznego.

Pańcia

Najprostsze prace zawsze są opłacane bardzo nisko. Nie rozumiem pretensji do firmy, sami wybieramy taka pracę. Można wyjechać do różnych prac porządkowych za granicę wówczas zarobki będą znacznie wyższe.

Kasia
@Pańcia 03.09.2017 20:10

Julita ma rację. Ja sama wybrałam sobie tę pracę i nawet byłam z niej zadowolona do czasu aż grupę sprzątającą nie przejęła firma Clar System , chociaż sama nie jestem pewna czy to ta firma bo ja w okresie dwóch lat przeszłam przez 5 spółek. Po półrocznej pracy w jednej spółce mój wypracowany urlop nie przechodził do następnej . Nigdy więc nie mogłam uzbierać urlopu tak aby go normalnie wykorzystać. Mówienie mi że można wyjechać za granicę jest grubo niepoprawne. Clar System jest zakładem pracy chronionej i zatrudnia ludzi niepełnosprawnych. Jak człowiek chory ma jechać do pracy za granicę? Pańcia powinna troszeczkę wysilić główkę i pomyśleć nim takie głupoty napisze.

ryba
@Pańcia 03.09.2017 20:10

Co to znaczy - wyjechać za granicę, to będą lepsze zarobki? Jak można?, tu się mieszka i tu chce się pracować mając godne warunki pracy i poszanowanie. Sprzątaczka to też człowiek i żadna praca nie hańbi.

Jolanta

Mam 54 lata i chwalę sobie współpracę z Clar System.Pracuję tam od 17 miesięcy.Wypłata na czas i koordynatorka jest normalna tylko prace mało kto teraz szanuje.

Beata

Firma Clar System bazują na naiwności i niewiedzy osób z grupą. Na dzień dzisiejszy w podobnej firmie dostaniecie 1900 zł na rękie za 5-dni pracy za 7-godzin pracy. Dodatkowe godziny są inaczej płatne a soboty i niedziele i święta to 150% twojego wynagrodzenia. Jeśli nie chodzisz na zwolnienie lub urlop w miesiącu dostaniesz od 200zł premi miesięcznej dodatkowo. Dodatkowo osoby z grupą bez znaczenia z jaką, dostaną wszelkie dofinansowania od 60% do nawet 120% z ZFRON. Czyli pracując cały miesiąc po 7godz 5dni, dostaniesz 1900zł + 200zl najniszej premi. Postaraj się faktury za leki to niech będzie 100zł , koszt podruży do pracy niech będzie 200zł. Więc prosty rachunek 2400zł miesięcznego wynagrodzenia na rękie. Ale niech ci wpadną nad godziny albo weekend to aż chce się pracować. Ale Uwaga To Nie W Firmie Clar system!!!. Tak postępują firmy którym zalerzy na ludziach, a teraz rozpoczeła się wojna o pracowników z grupą. Więc nie dajcie się oszukiwać w Clar System.

Agnieszka W.
@Adi 02.02.2018 00:07

Zapraszamy do IMPEL GRUP Nasze zarobki są adekwatne do wykonywanej pracy i nie bazują na najniższej krajowej napewno.

Adi
@Agnieszka W. 02.02.2018 11:42

Już tam byłem i więcej tego błędu nie powtórzę. Impel i jego spółki DC system itp. Ale widać że konkurencja się boi clar systemu skoro zaczynają pisać opinię i bzdury na temat jak to u nich jest wspaniale.

Przyszły pracownik

Szukam pracy i czytałem na stronie o tej firmie. Wychodzi na to że to jedna z większych firm sprzątających i jak widzę na kilkanaście tysięcy pracowników trafiła się grupa kilku niezadowolonych. Ciekawe ilu z nich zostało zwolnionych za brak chęci do pracy, nieobecności lub inne przewinienia. Zaczynam pracę w przyszłym tygodniu i choć kasa nie jest najlepsza to w innych firmach jest to samo jak będzie w tej firmie zobaczę.

Mopek
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Ha ha ... powodzenia ;)

Jola
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Jak jeszcze nie pracujesz to nie powinieneś się wypowiadać, przepracuj chociaż 6 m-cy i wtedy napisz co sądzisz o pracy i ludziach. W tej firmie właśnie Ci którzy pracują rzetelnie są usuwani.

mopek 2

pracowalem 1.5 roku w tym czyms co mozna nazwac firma brak szacunku dla pracownikow szczegolnie tych z grupami oszukuja na wyplatach brygadzistka tylko szuka pretekstu do wypisywania nagan brak towaru oszczedzaja na wsztstkim nawet na rekawiczkach ta firma powinna zajac sie inspekcja pracy

Czytający
@mopek 2 20.12.2017 08:59

pracowałeś 1,5 roku, i było ci tak źle to czemu nie zmieniłeś pracy??? Napisz za co cie zwolnili i czemu teraz wylewasz żale. Jeżeli cie oszukiwali na wypłacie to jest coś takiego jak sąd pracy, tylko żeby wnieść tam sprawę to trzeba mieć podstawy.

mopek 2
@mopek 2 20.12.2017 08:59

witam pracowalrm 1.5 roku w tej firmie zeruja na niepelnosprawnych wymagaja podpisania zgody na 8 godzin pracy w zamian nie oferuja nic zwrot za leki mozna zapomniec zatrudniaja przez agencje pracy tymczasowej co skutkuje skroceniem urlopu do 24 dni nie polecam tej firmy szukajcie innej

Pracuś

Lubię pracę na termach maltańskich w poznaniu.Praca jest lekka tylko maszynom myjką lejemy wodą po kafelkach w około basenów i ustawiamy leżaki powiem tak że na wet za często schodzimy na przerwy na kawkę i herbatę ciastka!!!.A o godzinie 5.00. Idziemy na stacje benzynową za tory tramwajowe do sklepu kupić sobie piwka Angelika lubi pić procentowe trunki wtedy jest w swym żywiole!!!.

Andrzeeej

Nikomu nie polecam tej firmy, przyjmując się do firmy, zostałem poinformowany, że są zwroty kosztów dojazdu, zwrot za leki, które przyjmuje się na stałe, dofinansowanie do opiekunki na dziecko w kwocie około 350 zł pracuję w firmie 4 miesiące i oprócz wypłaty nie zobaczyłam ani złotówki więcej, wiecznie problem z księgową, ktoś na urlopie i ciągle coś. Wykorzystają osoby z grupą inwalidzką, za nadgodziny płacą jak kot napłakał, sprzątasz dany obiekt w którym masz przykładowo 10 pokoi, 4 łazienki, robisz za kogoś zastępstwo to samo i dostajesz za to 23 zł. Śmiech na sali, Przykro mi za osoby niepełnosprawne są tak wykorzystywane przez tą firmę. Jestem zawiedziony, mogłem przyjąć się do innej firmy ale tam nie tak ładnie zachęciła.

Kama

Pracowałam przez 5 lat na jednym obiekcie ale w różnych firmach sprzątających. Z uwagi na dobrze wykonywaną pracę zakład w którym sprzątałam każdorazowo wskazywał mnie jako kandydata. Tak więc w jednym obiekcie przepracowałam w kilku firmach. Nie wnikałam dlaczego wymienia się firmy bo to nie mój interes. Wiem tylko jedno w każdej firmie mi się dobrze pracowało dopiero jak usługi sprzątania powierzono firmie Clar System wszystko się zmieniło o 180 stopni. Byłam na drugiej grupie inwalidzkiej ale ta firma odebrałaby mi resztę zdrowia i godności. Napuszczanie na mnie innych pracowników, nie reagowanie na obrażanie mnie w obecności koordynatora. Przyznam, że w całym moim życiu nie spotkałam się z takim traktowaniem pracownika jak to robi Clar System. Każdy może tam spróbować swoich sił ja jednak nie poleciłabym tej firmy nikomu. Dziwi mnie że inne zakłady korzystają z usług tej firmy.

Bulinka

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej ,firma bardzo fajna .Po godzinie zadzwoniła Pani i zaprosiła mnie na piątek na szkolenie wdrażające.jeśli chodzi o wynagrodzenie to też(jak dla mnie)jest okey.Podstawa normalna,ale są zawrotne premie.No i dobrze ile dasz siebie,tyle masz .A marketingu zawsze tak było.Co do reszty nie wypowiadam się.

Julita
@Zniesmaczona 22.11.2017 08:02

To nie jest firmą szkoda słów . My się nie daliśmy i oddaliśmy sprawę dalej

Iza
@Pyzolek 08.11.2017 13:14

mam takie samo zdanie o tej firmie.

Były pracownik

Uwaga ❕ Powiem krótko zwięźle i na temat, z tego co czytam to większość ma rację. Jeśli się SZANUJECIE to z dala od tej firmy sami oszuści zakłamana władza.Firma oferuje najniższą krajową bez żadnej premii gdzie wymagania duże i dokładają coraz więcej pracy . Brygadziści nieżyczliwi, traktują cię z góry i szydzą z ciebie. A dokładnie p. T.B.na obiekcie Cargill w Kiszkowie potrzebne mu SZKOLENIE z - CZŁOWIECZEŃSTWA - empatii - jak mówić prawdę - szacunku dla drugiego człowieka. Mobbing to u niego podstawa. Oferuje śmieszne miesięczne i dwumiesięczne umowy, są też osoby, które pracowały bądź pracują jeszcze bez umów i zdolności do pracy. Po każdej przepracowanej umowie trzeba wykorzystać urlop, bo następna umowa będzie z innej spółki. Pracownicy nie otrzymują pasków wynagrodzeń. Jako,że jest duża rotacja pracowników odzież ochronną jeden nosi po drugim. Nie ma szafek śniadaniowych, więc śniadanie trzeba przechowywać w pomieszczeniu ze środkami chemicznymi.Środki czystości typu mopy, trzonki, wózki do sprzątania wszystko to jest na pograniczu, a najlepiej gdybyś kupił sam. Firma "doi " PEFRON aż miło, a pracownik ma zero jakiegokolwiek pakietu socjalnego, brak zwrotów za recepty i za przejazd.WYZYSK TOTALNY !!! Ja się więc pytam gdzie kontrole PIP, PEFRON-u itp ??? Wysoce nierzetelni wyzyskiwacze ... czas najwyższy poinformować prokuraturę.

Były pracownik
@Julita 14.01.2018 21:32

Ludzie którzy tam pracują po prostu sie boją, są zastraszani, Większość z nich nie ma czym bądź jak dojechać do innej pracy . Byłem tam, wiem co tam się dzieje zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie.

Irena
@Były pracownik 02.06.2017 00:05

dokładnie mam takie samo zdanie. na przykładzie takiej firmy widać jak w naszym kraju traktuje się człowieka i jak działają wszelkie instytucje kontrolujące np. Inspekcja Pracy i oczywiście PEFRON. Miałam styczność z tą firmą dwa razy i stwierdzam że koordynatorzy to ludzie bez cech człowieczeństwa, szkoleni do gnębienia pracowników.

Przemo

UWAGA !!! NIEROZUMIEM Z KAD TYLE NEGATYWNYCH WPISOW NA CLAR SYSTEM MIESZCZACEJ SIE NA DZIELNICY JEZYCE W POZNANIU !!! PRACOWALEM JAKO POZADKOWY NA TERMACH MALTA BASEN SPRZET SPRAWNY ! SIERODKOW CZYSTOSCI TO TAKA ILOSC NIEJEDEN ZAKLAD PRACY MAZY !!! CHODZILEM TAM DO PRACY NA NOCNA ZMIANE NAWET SCIEMNIALEM I NIKT MNIE NIE ZACZEPIAL ZE (usunięte przez administratora) ROBILEM DUZO BRACI ZE WSCHODU PRACUJA AZ PO SUFIT AZ PRACA SIE IM PALI W REKACH KIEDY NADCHODZI 8 GODZINOWY KONIEC CZASU PRACY TO EKIPA PRACOWNIKOW IDZIE NA CPN ZA TOROWISKIEM OD TRANWAI I PIJA PIWKA NA ZDROWKO !!! I SA PODEKSCYTOWANI/PELNI SZCZESCIA ZE MAJA PRACE KTORA BYLA DLANICH ZECZA NIEMOZLIWA I POZAZASIEGIEM !!! POZDRAWIAM ANGELIKE KOCHAM CIE ZA TO CO ROBISZ !!!

Panek

Sądzę, że każdy musi sam ocenić czy chce tu pracować. Na forum jak widzę to aktywne są dwie osoby i tyle w temacie.

Julita
@Panek 02.10.2017 11:00

Nie dwie osoby tylko dużo więcej i te dwie osoby mają rację bo właśnie taka jest prawda . Każdemu kto tam chce iść do pracy a go znam to mu to odradzam . Ludzie z grupami a maja pracować więcej niż normalny pracownik i pełno nadgodziny bo niema komu pracować a jak się upomniesz o oddanie nadgodziny to usłyszysz że jak ci za ciężko to się zwolnij bo o zapłatę za nadgodziny to niema szans ! A co do premi to oczywiście na kwitku niby jest tylko gdzie idzie tego to nikt nie wie bo do pensji to jej niema wogule jak dostaniesz kwitek . Ja tam pracowałam trzy lata to dostałam jeden . A wykończona psychicznie że szkoda mówić . Sprawa trafiła do inspekcji a nawet i dalej.

Mopek

@NiCki @ pracownik to co Wy jeszcze robicie w tej "firmie" bo nie rozumiem . Jest tyle dobrych firm, które dbają o pracownika - pełen pakiet socjalny, medyczny, zwroty za leki i paliwo ... no i nie trzeba dopłacać do wigilii.Pracowałem w tej "firmie" 5 miesięcy i jednoznacznie stwierdzam,że to najgorsza praca jaką miałem w swym zyciu.

NiCki

Jak takie cos mozna nazwac firma ? To jedno wielkie dno oszusci nic wiecej oszzedzaja na wszystkim czasami bywalo tak ze towaru nie bylo i trzeba bylo sama wodo myc albo szefowa cie prosila zebys kupila jakis srodek a ona ci odda (usunięte przez administratora) nie oddala ludzi wykorzystuja starsze kobiety oszukyja na urlopach oszukuja kase odcinaja czasami tak bywa z wyolaty brak szacunku do ludzi to dno powinno byc zamkniente i tak sie stanie bo gdzie glowa jeszcze do wigili doplacac 20zl :) wstyd zajma sie wami oszusci pozdro!

Pracuś

Nie każdy może pracować na kierowniczym stanowisku ale każdy musi mieć środki na życie i Clar system to stwarza!!

hendrak
@Pracuś 29.09.2017 09:26

ale jakim sposobem stwarza te warunki pracy pracownik zamawia towar dany który mu jest potrzebny do mycia a przychodzi inny towar który wcale nie jest potrzebny nie traktują pracownika ok tylko gnębią go niech ktoś z dyrekcji przyjdzie przepracować choć jeden miesiąc i zobaczy jaka to jest przyjemnośc sprzątać z każdej strony sprzatacz- czka są gnębieni przez pracowników danej firmy oraz przez kierownictwo które robi zdjęcia i skarży na każdym kroku i podlizuje się swojemu kierownictwu bo muszą się wykazać bo ich zwolnią to najlepiej skarżyć na sprzątaczki odradzam tą pracę w tej firmie zastanówcie się zanim tam pójdziecie pracować jeśli nie wierzycie to idzcie tam pracować to się przekonacie i będziecie grubo żałować lepiej iść do innej firmy pracować z lepszą płacą oraz z premią za wykonaną pracę

Olka

Pracowałam w tej firmie 3 tygodnie na umowę zlecenie zero kontaktu z przełożonym nie odbiera telefonu zero ubrań ochronnych brak potrzebnych rzeczy do pracy. Odeszlam z dnia na dzień. Oczywiście nie dzwoniłam się do nikogo jak szef się dowiedział napisał smsa z pytaniem co się stało? Zastanawiam się czy dostanę pensję za wykonaną pracę. Oczywiście podpisałam umowę zlecenie ale nic nie mam przy sobie wszystko zabrał pseudo kierownik.

M

Mi zniszczyli zdrowie. Mają teraz sprawę w sądzie

Bobson

Ludzie nie idzcie tam!!!! Mobing pełną gębą. Wykorzystują ludzi niepełnosprawnych każąć im robić niepłatne nadgodziny bo nie ma ludzi. Zamiast urlop rehabilitacyjny ludzi musza pracować za darmo nadgodziny. W dodatku oszukują ludzi niepełnospranych na czas pracy. Tą firmą powinna zająć się inspekcja pracy. Jest tragedia. Obserwuje tą firme od dłuższego czasu w kilku miejscach. W Poznańskim i Inowrocławskim szpitalu tragedia!

Pyzolek
@Bobson 30.10.2017 19:22

Bobson. Tu się z Tobą zgodzę, to nie jest tak fajnie jak deklarują, bo nie mówią całej prawdy, a poza tym nie które dokumenty są niszczone żeby nie mieć problemów, takich jak osoby, które mają duże ograniczenia co do wykonanych prac, żeby nie mieli spraw w sądach nad użycie osób niepełnosprawnych, wiem, bo tam pracowało się i z moimi dokumetami zrobili jak napisałam wcześniej.

Przemo

Pracowalem jako sprzatacz obiektu basen w tej firmie na nockach na termach maltanskich w poznaniu 3000 netto umowa pelen etat super atmosfera wspaniali wspolpracownicy mozliwosc awansu premie kasa zawsze na czas nawet czasem wczesniej !!!

Mopek
@Przemo 20.10.2017 08:37

Jednym słowy ... nic więcej tylko się zatrudnić ;) .. hehehe ..ŻENADA

Przemo

Pracowalem jako sprzatacz obiektu basen w tej firmie na nockach na termach maltanskich w poznaniu 3000 netto umowa pelen etat super atmosfera wspaniali wspolpracownicy mozliwosc awansu premie kasa zawsze na czas nawet czasem wczesniej !!!

Pracuś

Zastanawiające jest dla mnie dlaczego firma ma tak długa listę ofert pracy? Czyżby jacyś nowi klienci, powiększanie rynku? Napiszcie kilka info w temacie.

Patrycja

@Bulinkamogłabyś zdradzić kilka szczegółów na temat rozmowy kwalifikacyjnej do firmy? Czy jakieś pytania Cię zaskoczyły? A może o coś warto dodatkowo dopytać podczas rozmowy? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które ten etap procesu rekrutacyjnego mają jeszcze przed sobą.

Bulinka

Przeczytałam wpisy i teraz nie wiem co zrobić.W poniedziałek idę na rozmowę kwalifikacyjną.Aplikowałam na konsultanta telefonicznego,zaprosili na poniedziałek....ale z tego co tutaj wyczytałam to chyba sobie odpuszczę.Proszę o wpis osoby,która pracuje w tej firmie jako konsultant telefoniczny w Poznaniu.Z góry dziękuję.

jagr38@interia.pl

W Jasionce pani majster steierdziła,że skoro ktoś nie ma autobusu na Borga,to przecierz nie musi pracować w tej firmie,a pani kierownik niejaka Mikosz-Polak(z wykrztałcenia fryzerka)stwierdziła ,że to nie onóz pracy i nikogo na siłę nie będą tu trzymać.Ale najlepsze jest ,to , co przeczytałem ostatnio w ogłoszeniu o pracę;zwracają pieniądze za dojazdy i dokładają się do kupna leków.ŚMIECHU WARTE,przez pół roku ,pracowałem we własnym ubraniu i butach.A to tylko kropla w morzu ,co firma Clar,wyprawia z pracownikami.Osobiście pokazałem palec,to chcieli całą ręke,no i jeszcze jedna sprawa,pozwalali kraść pracownikom (palety,aluminium itp,a przy zwróceniu uwagi,usłyszałem odpowiedż ,że praconik jest biedny i jeśli pan chce ma pan również przyzwolenie na kradzież.Tak właśnie wygląda cała prawda o pracy w w/w firmie.Ogólnie firma DNO ,Charakteryzuje ją złodziejstwo,kombinatorstwo i nieróbstwo.A pani Majster,niejaka Marysia -faworyzuje swoich pracowników i tworzy z nimi klikę.Dlatego na koniec zczerze, FIRME CLAR OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKEM.Z tak beznadziejną firmą ,jeszcze się nigdy nie spotkałem.To firma dla ludzi dorabiających do renty,gdzie pracują ludzie ponad siły i tzw;kliki.JEDNYM SŁOWEM FIRMA ZŁODZIEJSKA,KOMBINATORSKAW RZESZOWIE JEST WIELE INNYCH FIRMPOZDRAWIAM

jagr38@interia.pl

Clar serwis to firma dno.Kierowniczka zakręcona9zresztą co można wymagac po byłej fryzjerce),Na stabowisku majstra,kobieta nieogarnięta, mająca problem ze sobąś i swoją głową.Firma niezorganizowana(najniższa krajowa wyzysk i mobbing ludz z grupami,brak środków czyszczących-zakup raz w miesiącu,jak brakuje ,to masz sobie kupić sam).Jedna wielka n-mafia,układy na lini pracownik -majster,a kierowniczka no cóż,byle by kasa się liczyła i dostatnie życie to spa-hotel diamond,to siłownia.Żyć nie umierać.Dlatego ,ktokolwiek będzie miał oferte z borga z firmy Clar , niech ją omija szerokim łukiem.Lepiej być biedny i mieć swój honor ,niż dostawać grosz(najniższa krajowa)i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak to powiedział klasyk na wysokości lamperii.Podsumowując firma Clar -jeden wielki bajzel,dno i kupa mułu!!!!!!!!!!

jagr

Clar - firma dno ,stanowiska majstrów zajmują ludzie niekompetentni,ZERO organizaccji , mobbing i wykorzystywanie pracownika.Ludzie chorzy z grupami , nieczęsto pracują ponad własne siły , a kierownictwo nie robi nic.Ma to za przeproszeniem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oszczędność na wszystkim,pracując przez pół roku w/w firma nie zaopatrzyła mnie nawet w ubranie robocze,nie mówiąc o butach.SOCJAL ZERO ,Tylko wyzysk i nastawienie na łatwe pieniądze!Jednym słowem Żenada,DNO i KUPA MUŁU.MOJA RADA OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!

Były pracownik

Po prostu firma clars system w pozaniu nie nadajie sie zeby zlecenia brac za trudniajiom alkocholików do pracy do szpitala tak jest zeczywistos na szpitalu na gruwaldzkiej

Pacynek

Ja wiem jedno, że Clar system to dobra firma i tyle w temacie.

Jacek

W IKEA Poznań mamy kolesiostwo na maxa. Koordynatorzy ciągle walczą ze sobą myśląc że to ich prywatna firma.Zmieniają się i ciągle to samo. Nawet ekonomia pracy się nie liczy.Coraz więcej osób z Ukrainy i ciągłe zmiany.Sprzeczki,bluznierstwa,bałagan. Dziwi mnie że IKEA się jeszcze na to godzi bo czasami ręce opadają.Kolesiostwo i układy na maxa.Trzeba szukać czegoś normalniejszego i stabilnego.

Dfghjk
@Jacek 08.09.2017 07:52

Nie koordynatorzy tylko chyba brygadziści! Z resztą trzeba się zgodzić.Myślą ze to ich prywatne i wszystko mogą. Te ciągłe narzekania na kogoś.W kantynie i palarni ciągle wojenki i narzekania.Same bluzganie i presja jeśli nie jesteś akurat w tym obozie.

nikt

Filia w Białymstoku ,NIE polecam innym !! Koordynatorzy to cichociemni ,tak kantują na umowach ,dzisiaj podpisujesz jedną a za dwa tygodnie inną z inną firmą która jest w tak zwanej grupie ,co roku zmieniają umowy o pracę mając 4 firmy w jednej !!! Koordynatorzy nie patrzą na wykonywaną pracę i jak ludzie pracuję i harują, fakt za nędzne wypłacane w terminie pieniądze ,pół etatu ,3/4 etatu itp ,najniższe stawki ,ale to się zmieni jeszcze nie jedna osoba pozwie ich do sądy i wówczas się okaże kto jest górą

Maria
@nikt 03.09.2017 16:42

Ja pracuje w Białymstoku już ok. 3 lat na jednym z większych obiektów w obsługiwanych przez Clar System, nie miałam nigdy żadnych zastrzeżeń do pracy osób nadzorujących , wypłaty są na czas, praca jest stała, a zarobki jak wszędzie w firmach sprzątających, kwestia negocjacji z kierownikiem. Polecam Maria.

nikt

Filia w Białymstoku ,NIE polecam innym !! Koordynatorzy to cichociemni ,tak kantują na umowach ,dzisiaj podpisujesz jedną a za dwa tygodnie inną z inną firmą która jest w tak zwanej grupie ,co roku zmieniają umowy o pracę mając 4 firmy w jednej !!! Koordynatorzy nie patrzą na wykonywaną pracę i jak ludzie pracuję i harują, fakt za nędzne wypłacane w terminie pieniądze ,pół etatu ,3/4 etatu itp ,najniższe stawki ,ale to się zmieni jeszcze nie jedna osoba pozwie ich do sądy i wówczas się okaże kto jest górą

Patrycja

Z ogłoszeń o pracę wynika, że firma jest otwarta na zatrudnianie osób z orzeczeniem o niepełnosprawności. Na stronie internetowej Clar system oraz w treści oferty nie ma jednak informacji na temat tego na jakie warunki zatrudnienia można liczyć, ani w jakich godzinach i jakim systemie odbywa się praca. Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat?

Ignas
@Patrycja 29.08.2017 13:24

Zależy gdzie chcesz na stanowisko trafić bywa i po 24 po 16 12 i 10 zależy co chcesz robić ja polecam pracowałem nie jest źle

Tymon

Nie ma idealnego pracodawcy, wszędzie mogą zdarzyć się kłopotliwe sytuacje. Może potrzeba więcej spokoju?

Nikt

Witam ,firma cichociemna w niej pełno innych firm ,nie wiadomo do jakiej firmy Cię zatrudnią ,czasami nawet sami nie wiedzą co robią ,nie wiem dlaczego jeszcze za nich nie wzięła się izba skarbowa i przetrzepała im nosa ,Koordynatorzy którzy nie patrzą jak człowiek pracuje za ich marne grosze a to co usłyszy od innych (podpierda,,,,,,,,,, ) pracowników w lużnych z nimi rozmowach jest dla nich najważniejsze ,dziwie się że tacy ludzie którzy wyrwane z kontekstu słowa uważają je za najważniejsze i deklasują tym pracowników ,brak słów ,za sprzęt który się np zepsuł od pracy na nim potrącają z wynagrodzenia ,dziwne ,wciskają ciemnotę że niby samemu się naprawiało gdy nawet do tego po awarii się nie dotykała ,życzę aby ta firma jak najszybciej była na dnie

Olka

Szkoda, że niektóre osoby nie potrafią pogodzić się z pracą jaką wykonują. Żadna praca nie hańbi a ta którą wykonują niektóre osoby jest bardzo potrzebna. Mam wielki szacunek dla osób sprzątających.!

Edek

Witam, w dniu jutrzejszym mam spotkanie rekrutacyjne na Referenta ds. kadr i płac, ale jak czytam te wszystkie wypowiedzi to aż strach mnie obleciał. Czy ktoś pracował w tej firmie na zbliżonym stanowisku i jest w stanie coś na ten temat powiedzieć?

Waldi

Jeśli ktoś nie ma kompetencji do wykonywania bardziej odpowiedzialnych prac to musi pogodzić się z tym co robi. Clar system ułatwia znalezienie pracy dla osób bez wykształcenia, doceniajmy to i pracujmy.

Patrycja

@anis Nie do końca rozumiem Twój wpis. Czy chodzi Ci o firmę Clar system? Co konkretnie wpływa na Twoją opinię? Mam nadzieję, że będziesz mogła rozwinąć swoją wypowiedź.

anis

omijac wielkim lukiem firme w TORUNIU iprace w urzedzie na MAZOWIECKIWJ na czele z brygadzistka G

Pucuś

Nikt nie zmusza nikogo do pracy przy porządkach. Jeśli tylko wykształcenie pozwala to można podjąć pracę bardziej ambitną. Jeśli nie można to niestety nie macie wyboru.

Klocek

Jeśli ktoś nie czuje powołania do pracy przy porządkach czy też w ochronie obiektów to zawsze może pracować w innej dobrej firmie. Ostatecznie może założyć własną firmę i będzie wiedział jak to jest dobrze.

Szukam

Może ktoś napisać czy miał osobisty kontakt z panią prezes tej firmy?

Pucuś

Zawsze można samemu organizować sobie prace i nie pracować na nikogo!

SEBUS
@Pucuś 05.07.2017 08:29

To wstyd zenujace wynagrodzenie umowa smieciowa brak przyszlosci poraszka !!! Omijajcie szerokim lukiem ta prace to jest wyzysk czlowieka !!!

SEBUS

Bolo zadna praca nie hanbi to fakt tylko wynagrodzenie niskie juz tak !!!

Pucuś

Widzę, że firma bardzo stara się żeby mieć dużo ofert pracy. Niestety dużo osób tylko narzeka. Tak to już jest i długo pozostanie. Osoby z mniejszym wykształceniem nie dostana pracy dyrektora ale roszczenia mają,

Bolo
@Pucuś 24.06.2017 22:23

Pracować trzeba wszędzie żadna praca nie hańbi, szanujący się człowiek nie pozwoli sobie na traktowanie poniżej godności . Czytając komentarze stwierdzam,że firma lubi się wysługiwać ludźmi chorymi robiąc im wodę z mózgu .. takich im potrzeba. A Ty Pucuś pewnie liżesz d*** tym dyrektorom i stad masz takie podzielne opinie.

SEBUS

Witam.Pracowalem na termach maltanskich ludzie to jest sadyzm za 10 zl na godzine nie da sie za takie wynagrodzenie godnie zyc.Nie polecam tej pracy !!!.

Zostaw opinię o CLAR SYSTEM - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM