CLAR SYSTEM
2 573 6 1

Opinie o CLAR SYSTEM

Ewela

jeżeli chodzi o jelenią g orę to zależy do kogo się trafi . Jak do Wojtka i Kasi to bardzo fajni młodzi ludzie, słuzą pomocą nawet w sprawach prywatnych. Płacą dodatki i premie- szkolą pracowników . Jeżeli zaś trfai sie do Rysia i Blanki to lepiej sie nie wypowiadać. Więc tak naprawdę wszystko zależy do koordynatora. Pozdrawiam

jelenia
@Ewela 13.06.2018 22:15

jelenia góra,jakie premie jakie dodatki?pracujemy z Kasia i nic nam nigdy nie dała. kierownik ktory sie zjawia raz na msc i nawet zebrania nie zrobi.pracowalam wiec wiem jak to wyglada.

Prawda.
@jelenia 26.06.2018 15:17

U nas praca na 3rejonach A czasami i więcej i premii nic zer zer .

anonymous
@Prawda. 28.07.2018 23:23

a i trzeba pilnowac udzielanych urlopow bo jest zamet.a za sobote nie placa i kreca.brygadzistki sa brane chyba z ulicy(nie wszystkie)i taka brygadzistka ma umowe zlecenie i idzie na urlop platny.bogata firma:-)

ona

dziwne co piszecie ja pracowalam z P. Tomkiem ponad rok czasu nie zauważyłam nic nie złego wrecz moje wspomnienia są bardzo pozytywne !! uczciwy miły grzeczny facet !!

anonymous
@ona 21.08.2018 20:22

nie pisze o p.Tomku.

Rozi
@Ewela 13.06.2018 22:15

Proszę napisać jak można się skontaktować firma do Pana Wojtka to jest też firma clar system ??

Aron
@anonymous 19.08.2018 19:30

Brygadzistka- to (usunięte przez administratora) a nie baba niewiem po co firma ja trzyma jeszcze a no wiadomo chwali sie ze kierownik to jej przyjaciel placi jej za urlopy na zleceniu daje dodatki po 500 daje jej wolna rękę zeby ponizac ludzmi wyzywać a najpierw to sama powinna się umyć!!!!! I isc na kurs wychowania a nie opowiadac ze kierownik nie podskoczy jej bo razem pija piwo szok!!! Cyt. Tomek to w (usunięte przez administratora) mnie moze pocałować robie tutaj tsk jak ja chce. Szok dla firmy

Gi
@anonymous 19.08.2018 19:30

Zgadza sie goska sama sie chwaliła tym po zakladzie a my to co??? Nic pojedziemy do firmy zapytac dlaczego goska ma a my nie wstyd !!!! A nam godziny zabiera i dopisuje sobie !! Chore

Miga
@anonymous 19.08.2018 19:30

Tak tak jest bo kierownik Tomek to przyjaciel p. Kasi i sobie pozwala na to sam sie chwali że jest nie do ruszenia w firmie!!!

Gość
@Miga 02.12.2018 08:14

Czy ktoś mi to wyjsni dlaczego tak jest? Mam nie wykorzystany urlop , ale iść nie mogę bo nie ma kto za mnie przyjść więc Pani powiedziała zecmam sprzedać go. Czyli na liście miałam wziąść 10 dni urlopu . A wyplaty dostanę niecałe 800 pptem. Dlaczego tak jest, jesli mam umowe tymczasową niewykorzystany urlop i jeszcze mi jest za to zabierane??

Czarek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

roma
@Czarek 10.08.2018 11:46

dokladnie tak ale do clar z duzym łukiem bynajmniej pod tomka zeby nie trafic bo czysty mobinng!!!

Maria62
@roma 12.08.2018 15:30

Czytam wszystkie komentarze. I chyba ktoś tu nie zna pojęcia co oznacza mobbing... Pracowałam kiedyś u p.Tomka. Wymagający ale bardzo uczciwy facet. Zawsze można było się dogadać. Co pamiętam jak kogoś zwolnił to za pijaństwo lub leserstwo.

rom
@Maria62 16.08.2018 16:59

popieram tez bylem pracownikiem P. Tomka super facet wymagajacy ale pomocny w kazdej sytuacji niech kazdy sie wypowie dlaczego go zwolnił???? napewno za dobra pracę haha śmieszne !!

Riko
@roma 12.08.2018 15:30

A to idz na Mikołajczyka do goski to zobaczysz co to xa mobinng z tomkiem na czele!! Wstyd

Paulina
@Czarek 10.08.2018 11:46

Czy ta firma jest wyplacalana co mi wiadomo że nie jest czy to jest prawda

Miga
@rom 16.08.2018 21:33

Co to za bzdury sam se to (usunięte przez administratora) napisał to jest gnuj i nic więc nie znający się na sprzątaniu wielki handlowiec haha

Miga
@rom 16.08.2018 21:33

Świnia jakich mało (usunięte przez administratora) p. Kasi która go kryje przed dyrektorem wsyd!!!!! Nie rób dzwoni po ludziach że jak coś jest na obiekcie a siedzi w domu

Miga

Tragedia nie polecam a szczególnie u Tomka k. Nie rób i kozak wręcza się ludźmi wprowadza martwe duszę szok a Pani Kasia go kryje nie wyplacaja kasy szok!!!!!!

Ewelina

Praca ponad siły umowy wyłącznie tymczasowe 1-2 miesiące zdecydowanie odradzam

Patrycja

@Klj, co rozumiesz poprzez stwierdzenie, że w umowie są cztery godziny? Czy masz na myśli wymiar czasu pracy na pół etatu? Wspomniałaś o premii. Czy możesz napisać coś więcej na ten temat? Jakie warunki powinien zrealizować pracownik, żeby otrzymać miesięczną premię w firmie CLAR SYSTEM?

klj
@Patrycja 07.10.2018 19:13

Pracuję na pół etatu jest nas parę osób.Jedna lub dwie idą na urlop wchodzisz na ich rejony musisz zrobić swój też zostajesz dłużej i nic zero zapłaty.Oburzasz się tym a brygadzistka ma to gdzieś.Mam rejon który muszę ogarnąc w cztery godziny a uwierz że nie jest to łatwe.Bo pracownicy dłużej pracują teraz muszę już zacząć okna myc w tych czterech godzinach musisz się zmieścić.Pracują dziewczyny co za 1,5 godziny mają koniec ale dziś jest zero pomocy tak więc nikt nie kwapi się do pomocy.Ja wyrabiam się ale zimą pracujesz dłużej,a że to obiekt duży tak więc.Premię dostałyśmy raz i byłyśmy w szoku.

klj
@Patrycja 07.10.2018 19:13

(usunięte przez administratora) pracujesz w firmie jako osoba ,która pozytywnie wystawia im dobrą opinię.Daruj sobie kobieto

Klj
@Patrycja 07.10.2018 19:13

Patrycja jestem lojalnym, dobrym pracownikiem przede wszystkim uczciwym wobec firmy ale firma nie jest uczciwa wobec nas pracowników

miki2308
@Patrycja 07.10.2018 19:13

trzeba dobrze się podlizywać koordynatorowi bo inaczej nie ma żadnych premii,nie ma dofinansowania do kosztów dojazdów (wiem że w innych zakładach pracy chronionej są), nam koordynator robi pod górkę by dostać dofinansowanie do leczenia a na to mają dofinansowanie z pfron,

majkel

Nie polecam współpracy z ta firmą, wszystkie skargi są zamiatane pod dywan... Koordynator P. Jerzy, bezczelny (usunięte przez administratora) bez kultury, stary moher który powinien pójść już na emeryturę... pozdrawiam Dolny Śląsk

Patrycja

@klj, nie jestem pracownikiem firmy CLAR SYSTEM. Jestem Moderatorem forum GoWork.pl Moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wiarygodnych informacji o tej firmie. Napisałaś, że premię dostałaś wyłącznie raz. Czy możesz napisać dlaczego byłaś w szoku? Czy to przez jej wysokość?

Klj

W Rudzie Śląskiej to samo tragedia masz w umowie 4 godziny z orzeczeniem robisz swój rejon a jak sa urlopy zasuwamy po trzy i tak jest od kwietnia mamy październik raz dali nam premię.Brygadzistka ma nas gdzieś .Jesteśmy zmęczone bo urlopy są do grudnia.Jak wygrali przetarg było ładnie pięknie ze zastępstwa będą a teraz bez komentarza

Patrycja

@Riko, zarzuciłeś firmie CLAR SYSTEM poważne przestępstwo jakim jest mobbing. Przypominam, że wypowiadamy się na forum publicznym, więc fakty, które przedstawiamy powinny być odpowiednio uargumentowane. Zapoznaj się proszę z definicją mobbingu, to na przykład długotrwałe nękanie pracownika. Czy zwracałeś uwagę swojemu przełożonemu i przekazywałeś mu swoje uwagi?

Patrycja

@Nurbanu. @ja, uprzejmie was proszę o skupienie się na głównym wątku dyskusji. Na forum GoWork.pl rozmawiamy o warunkach pracy w firmie CLAR SYSTEM. Forum nie jest miejscem na ocenianie pracy czy też wyglądu pozostałych pracowników. Czy długo już pracujecie w tej firmie? Jaka jest wasza ogólna ocena tej firmy, czy dobrze się wam w niej pracuje?

Nurbanu.

ALICJA . Wielka brygadzistka firmy sprzątającej . Cizia kizia mizia wymalowana i wyperfumowana mimoza nie znająca sie na sprzataniu, ekonomistka wyslugujaca sie ludzmi . Baba wyrachowana bez etyki bez sumienia . Totalna zaściankowość. Urabia wdziękiem cordynatora . A to tylko teatr . Maska spada razem z kurtyną .

ja
@Nurbanu. 16.09.2018 04:30

Cieszę się ze to zauważyłaś!!!! Nie każdy może tak wyglądać i pachnieć jak prawdziwa kobieta!! Jeden jedzie na mopie a drugi autem taka praca i klimaty ten kto ma szkołę ma łatwiej!!!!????????????????

Patrycja

@anonymous, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Na forum GoWork.pl nie publikujemy danych osobowych pracowników takich jak imię czy nazwisko. Jeżeli chciałbyś wyrazić swoją opinię o firmie CLAR SYSTEM zrób to proszę w konstruktywny sposób bez podawania danych osobowych. Czy w firmie zmieniło się coś w ostatnim czasie?

Patrycja

@Arenesa, czy możesz doprecyzować swoje pytanie i napisać jakie aspekty pracy w firmie CLAR SYSTEM Cię interesują? Czy masz na myśli wynagrodzenie, może atmosferę w pracy, która odgrywa coraz częściej decydującą rolę. Jeżeli sprecyzujesz swoje pytanie, inni pracownicy będą mogli łatwiej Ci pomóc.

Arenesa
@Patrycja 06.09.2018 10:38

Jeśli chodzi to o wszystko. Czy oni przypadkiem nie wykorzystują ludzi?

Arenesa

Witam, czy ktoś pracował u tego pracodawcy na terenie Szczecina i może wyrazić swoją opinię?

Patrycja

@ona, przypominam, że podawanie danych osobowych pracowników firmy jest niezgodne z regulaminem forum GoWork.pl. Rozumiem, że nie zgadzasz się z opiniami na forum. Czy nadal pracujesz w firmie CLAR SYSTEM? Na jakim stanowisku pracowałaś i jak oceniasz warunki pracy?

Asssia

Pracowałam w Clar System przez ponad 3 lata. Od pracownicy, brygadzistki i koordynatorki. Wałki, wałki i jeszcze raz wałki. Nie szanują pracowników, w centrali układy jakich mało. Dyr. P. na robocie w ogóle się nie zna. Wystarczy się zapytać o jakiś środek do sprzatania i wzrok tęsknący za rozumem. Tylko kolesiostwo z J.G i E.N. Koordynatorzy siędzą w domu, nie jeżdżą na obiekty, a całą robotę wykonują brygadziści. Ważne, że im kasa się zgadza. Mobing, przelewy na osoby nie pracujące, itp. Na końcu usłyszycie murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść.

zwolniony

tez pracowalem na mikolajczyka bylem traktowany jak dno przez gośke bylem dupkiem palantem itp (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) to z jej ust ba porzadku dziennym sama siedzi pol dnia fajka za fajka avlydzi gnoi ze szok a jak sie postawilem mialem dosyc ponizania i wyzwania to mnie wyrzucila z pracy a pan koordynator nic na to nue powiedzial chlop bie ma jaj boi sie jej postawic notorycznie ludzie odchodza bie widzi tego ile ludzi tam bylo juz z pania B sie nie da pracowac oszustka. Przykre ze Pana tomka tam bie widac i nie staje za ludźmi wszystko olewa szok. nie polecam pracy u nich

anonymous
@zwolniony 31.07.2018 07:20

Tak jak bym czytał wypowiedź z Brodnicy , zgadzam się z tym . To wszystko nadaje się do programu sprawy dla jaworowicz. Wyzysk z biednych bezradnych ludzi . Ludzi traktują jak białych murzynów, szok szkoda słów i nikt temu nie może zaradzić.

moko
@zwolniony 31.07.2018 07:20

taka prawda wstyd dla claru ze ma takich kierowników najgorsze jest to ze wielki kierownik udaje Kozaka a jest marnym pionkiem u dupnym przyjacielem kierowniczki regionalnej dlatego nie ponosi zadnych kobsekwencji P. tomek wolno mu wszystko ale właśnie zbieramy podpisy zeby ich oddac fo sądu P. kasia przyjęła samych znajomych do firmy i zrobili prywatny folwark szkoda ze Poznań tego nie widzi mobinng poniżanie wyzywanie i kozaczenie !!!!!!!!!

nika

nie polecam pracy na mikolajczyka w Sosnowcu u Gosi wyzywa poniza krzyczny gnoi pracownikow a szefostwo zero reakcji mimo to bylam w biurze zgłosić i co nic pracuje dalej jej zachowanie podlega pod pip i sad a Pan Tomek co???? nic gosia moze wielka brygadzistka z Tomkiem do kupy wstyd ddla clar .

Patrycja

Aktualnie firma CLAR SYSTEM poszukuje pracowników na stanowiska Magazyniera, Personelu Sprzątającego oraz Pracownika Ochrony. Ogłoszenia są publikowane na portalu GoWork.pl Może ktoś z Was planuje aplikować do tej firmy? Ogłoszenia dotyczą różnych lokalizacji w Polsce. Może warto zainteresować się tymi ofertami?

Iwona

Witam można prosić opinię o tej firmie na terenie Płocka dziekuje

Iwona

Witam potrzebuje opinii o tej firmie na terenie Płocka z góry serdecznie dziekuje

Patrycja

@Kati, czy możesz coś więcej napisać o swoich wrażeniach z pracy? Czy firma zapewnia system premiowy albo dodatki pozapłacowe? Jak oceniasz swój kontakt z pozostałymi pracownikami firmy CLAR SYSTEM? Na to forum zagląda wiele osób, głównie pracowników i potencjalnych kandydatów do pracy.

Beata

Firma Clar System bazują na naiwności i niewiedzy osób z grupą. Na dzień dzisiejszy w podobnej firmie dostaniecie 1900 zł na rękie za 5-dni pracy za 7-godzin pracy. Dodatkowe godziny są inaczej płatne a soboty i niedziele i święta to 150% twojego wynagrodzenia. Jeśli nie chodzisz na zwolnienie lub urlop w miesiącu dostaniesz od 200zł premi miesięcznej dodatkowo. Dodatkowo osoby z grupą bez znaczenia z jaką, dostaną wszelkie dofinansowania od 60% do nawet 120% z ZFRON. Czyli pracując cały miesiąc po 7godz 5dni, dostaniesz 1900zł + 200zl najniszej premi. Postaraj się faktury za leki to niech będzie 100zł , koszt podruży do pracy niech będzie 200zł. Więc prosty rachunek 2400zł miesięcznego wynagrodzenia na rękie. Ale niech ci wpadną nad godziny albo weekend to aż chce się pracować. Ale Uwaga To Nie W Firmie Clar system!!!. Tak postępują firmy którym zalerzy na ludziach, a teraz rozpoczeła się wojna o pracowników z grupą. Więc nie dajcie się oszukiwać w Clar System.

Adi
@Beata 30.01.2018 17:02

poproszę o nazwę firmy sprzątającej w której tak dobrze się zarabia i w której tak dbają o osoby z grupą. Pracowałem już w kilku firmach sprzątających i jeszcze się nie spotkałem z tak wspaniałymi warunkami jak opisujesz. Chętnie się tam przeniosę.

Agnieszka W.
@Adi 02.02.2018 00:07

Zapraszamy do IMPEL GRUP Nasze zarobki są adekwatne do wykonywanej pracy i nie bazują na najniższej krajowej napewno.

Adi
@Agnieszka W. 02.02.2018 11:42

Już tam byłem i więcej tego błędu nie powtórzę. Impel i jego spółki DC system itp. Ale widać że konkurencja się boi clar systemu skoro zaczynają pisać opinię i bzdury na temat jak to u nich jest wspaniale.

Kati
@Beata 30.01.2018 17:02

To samo piszecie w opiniach o innych firmach.Ja przeszłam kilka firm jako niepełnosprawna umiarkowanie i o niczym takim nigdy nie było mowy.Clar System polecam,od lat z nimi współpracowałam na Sląsku.Jesli masz kumatego Koordynatora to można duzo załatwic ale od siebie też coś trzeba dać.

Patrycja

Firma CLAR SYSTEM aktualnie poszukuje pracowników. Pod tym linkiem można znaleźć wszystkie oferty pracy oraz szczegóły rekrutacji - http://www.clarsystem.pl/praca/oferty-pracy/ W ofertach jednak niewiele informacji można znaleźć na temat samych warunków zatrudnienia, dlatego chciałabym spytać o nie. Jakie one dokładniej są? Na jaką formę zatrudnienia może liczyć nowy pracownik na początku współpracy z firmą? Zachęcam Was do wypowiedzi.

Patrycja

@Asia Z tego, co udało mi się zobaczyć w ogłoszeniach, to firma CLAR SYSTEM nie poszukuje aktualnie rekruterów. Jeśli chodzi o inne stanowiska biurowe, to informacje na temat warunków zatrudnienia Specjalisty do spraw kadr, to możesz z nimi zapoznać się tutaj - https://www.gowork.pl/oferta/specjalista-ds.-kadr,2CMoJO9aAV06nRUqjYRhNs,warszawa Jest to także stanowisko biurowe.

Asia

Ile może zarobić pracownik biurowy w Clar System np jako rekruter ? Polecacie tą firmę i pracę ?

Ja
@Asia 15.06.2018 13:33

A szukają rekruterów?

anonymous
@Asia 15.06.2018 13:33

Nie ale jestem ciekawa

Patrycja

@Wojto Dziękuję za wypowiedź. Nasunęło mi się pytanie, gdyż w ostatnim czasie tylko jedna osoba o tym napisała. Jak oceniasz atmosferę w firmie CLAR SYSTEM? Tak samo, jak użytkownik ja? @Ewela Chciałabym Cię prosić o niepodawanie danych innych pracowników firmy, gdyż jest to wbrew regulaminowi. Wspomniałaś że jedni koordynatorzy pomagają nawet w sprawach prywatnych, płacą dodatki i premie oraz szkolą pracowników. Czy tym samym próbujesz powiedzieć, że druga para koordynatorów nie szkoli pracowników oraz nie wypłaca pracownikom dodatków oraz premii?

Przyszły pracownik

Szukam pracy i czytałem na stronie o tej firmie. Wychodzi na to że to jedna z większych firm sprzątających i jak widzę na kilkanaście tysięcy pracowników trafiła się grupa kilku niezadowolonych. Ciekawe ilu z nich zostało zwolnionych za brak chęci do pracy, nieobecności lub inne przewinienia. Zaczynam pracę w przyszłym tygodniu i choć kasa nie jest najlepsza to w innych firmach jest to samo jak będzie w tej firmie zobaczę.

Mopek
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Ha ha ... powodzenia ;)

Jola
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Jak jeszcze nie pracujesz to nie powinieneś się wypowiadać, przepracuj chociaż 6 m-cy i wtedy napisz co sądzisz o pracy i ludziach. W tej firmie właśnie Ci którzy pracują rzetelnie są usuwani.

Buch
@Jola 02.02.2018 10:18

Z tym się zgodze ale oszukują naczym się da niech sie jeszcze samolot kupią szczyt bezczelność kiedyś tego nie było co teraz jest pozdrawiam serdecznie

Czarny36
@Jola 02.02.2018 10:18

Jolu chcesz sie wiecej dowiedzieć to pisz priw na fejsa Krzysztof Puchalski

Wojto
@Przyszły pracownik 10.01.2018 00:41

Firma rzetelna ,nie ma opóźnień w wypłatach,wypłaca za wszystkie godziny przepracowane,można się dogadać z koordynatorem jezeli ktos chce mieć wolne.Polecam jak ktoś chce pracować , anie za leżenie żeby mu płacili

Patrycja

@ruda Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie jeszcze ta kwestia, o którą pytałam. Czy pracownik w firmie CLAR SYSTEM może liczyć na jakieś dodatkowe benefity? Jak to wyglądało w Twoim przypadku? Zapraszam do odpowiedzi.

Patrycja

@ja oraz @ok Może dacie się namówić na nieco bardziej rozbudowaną opinię? Nie napisaliście nic konkretnego w swoich wypowiedziach. Wypowiecie się może na temat benefitów, na które pracownik w firmie CLAR SYSTEM może liczyć? Nie zostało to uwzględnione, a jest to ważna informacja.

ruda
@Patrycja 02.06.2018 11:54

pani z- ca Dyrektora P. KASIA kobieta do rany przełóż my ja nazywamy w pracy matka teresa i sluzbowo i prywatnie pomocna mila zrozumiała odpowiednia kobieta na odpowiednie stanowisko tak jak i kierownik Tomek kab...... mega zlory facet co do premii i uznan takkkk takkk takkk zawsze docenia pracownika nagrodzą premia . wypłata na czas ZAWSZE Dyrektor wspaniały zawsze pomocny mily uprzejmy i ludzki dziekuje ze moge z nimi pracowac pisze o Sosnowcu. pozdrawiam

Zostaw opinię o CLAR SYSTEM - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAR SYSTEM