Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

kol 2016-03-25 11:05
czy to prawda z eod 1 kwietnia maja byc podwyzki?
LOL 2016-03-31 18:04
Oj! Znowu ogłoszenie do HR! Czyżby Maria Antonina kolejna pracownicę poraziła swoją próżnością i brakiem kwalifikacji? Baran w owczej skórze!
1
Junior 2016-03-31 18:07
A gdzie jest Aleksy? Brakuje go na forum (oraz jego optymizmu oczywiście).
szok 2016-04-02 12:18
Dlaczego co niektóre posty znikaja z forum? Czyzby były niewygodne dla pracodawcy?
6
look 2016-04-02 13:51
A co do podwyżek od 1 kwietnia to prawda bo wczoraj ci co mieli I i II zmiany dostawali juz aneksy
Pl 2016-04-04 17:58
Podwyżki chyba tylko wybrani (czyt. po znajomosci z kierownikiem) dostali bo u mnie z działu jak na razie nikt nie dostał.
aron 2016-04-05 16:12
Bo to jest tylko 80 osób. Na SS 40 i SH 40 Dzielac na kierowników to wychodzi niecale 20 osob na kierownika dzielac to jeszcze na wszystkie ich działy wiec to moze byc jedna osoba z dzaiłu. wiec zapomnij o podwyzce bo ci co mieli dostac juz dostali a taka osoba ci nie powie ze dostala no bo i po co ma mowic jak to jest jej sprawa i kierownika
x 2016-04-06 12:58
To nie były aneksy z podwyżką tylko skierowania na badania
.. 2016-04-06 19:23
Aneksy.
Engineer 2016-04-16 19:59
Czy ktoś z Was może wskazać mi oficjalny kontakt: tel/e-mail do działu rekrutacji w Kongsberg Automotive w Pruszkowie? Dzwoniłem kilka razy w ciągu paru dni na recepcję pod: ( usunięte przez administratora )w godzinach 11.00-14.00 ale nikt nie odebrał. Gorąca prośba do email albo o telfon. Pomoże ktoś?
1
? 2016-04-25 18:03
Wiecie moze cos na temat tych podywzek kwietniowych co mialo dostac 78 osob? Nie słyszalam zeby kos dosral jakis aneks
Zaciekawiony 2016-05-03 21:01
Od jakiegoś czasu obserwuję rynek pracy w okolicach warszawy i zauważyłem że firma Kongsberg notorycznie poszukuje inżynierów a nie słyszałem żeby się aż tak rozrastała. Czy ktoś mi może powiedzieć z czego to wynika ? Czy firma nie potrafi utrzymać inżynierów ze względu na niskie zarobki czy atmosferę w pracy
?? Jest tam aż tak duża rotacja ?
Odpowiedz dla Ciekawego 2016-05-04 18:33
Firma szuka bo nie okazuje szacunku pracownikom a Ci z tego powodu odchodzą.
Atmosfera jest zła, presja jest duża, generalnie jak w montowni. Masz zmontować normę, jak ja wyrobiłeś to znaczy, że cel był za słaby i należy go podnieść. Tempo stale się nakręca no i ludzie tego nie wytrzymują. W takiej atmosferze trudno jest o wzajemną pomoc bo każdy patrzy by nie podpaść i w tym wyścigu zająć jak najlepsze miejsce. A kierownictwu o to właśnie chodzi, słupki z wynikami idą do góry...Potem lecą zwolnienia lekarskie bo ludzie tempa nie trzymają i chorują... następnie ci co poszli na urlop - są odwoływani bo potrzeba rąk do pracy. I tak dalej i tak dalej...
5
ssybi 2016-06-01 13:25
a jak jest ze stanowiskiem Technik Izby pomiarów- Kontroler bo składam papiery do Koluszek, praca na zmiany ?
qwe 2016-06-01 16:07
Czym się kierowały związki podpisując porozumienie dyskryminujące pracowników. Może ktoś wyjaśnić czym różni się pracownik który skończył 5,10,15 lar w czerwcu od tego co skończył je w kwietniu, maju czy styczniu? Jestem gorszy bo pracuje dłużej i trzeba mi dać kopa żebym się sam zwolnił? Porozumienie upokarza i dyskryminuje część załogi.
6
kamil 2016-06-02 14:58
Zaciekawiony" odpusc sobie te firme. Chyba że nie masz zony , dzieci, pasji poza praca. W tym roku odeszlo już około 20 specjalistow.. W firmie praktycznie nie ma kompetencji i nie ma ci kto pomoc. Dla przykladu srednia stazu technologow to pewnie 1 rok (dodam że brakuje ich jeszcze pewnie z pięciu).
praca ponad 8h to standard, ale uwaga!! kazdy czas ponad 8h poświęcone np. na dokonczenie aktualnej pracy to twoj stracony czas, za który firma ci nie odda. Firma od kilku lat wprowadza system automatycznej kontroli czasu ale boi sie kosztow jakie poniesie jak zobaczy ile ludzie pracuja w tej firmie i że trzeba by za to zaplacic. Wciaz obowiazuje recznie wypisywana karta czasu pracy. (jedyna akceptowalna forma jej wypelnienia to 8-16).
10
michał 2016-06-18 07:51
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na staż do działu konstrukcyjnego?
Kamil 2016-06-20 08:24
W ciągu 3 lat odeszla ponad polowa z okolo 130 bialych kolnierzykow ( glownie inzynierów)..

@bum. rekrutacje organizowane sa przez zewnetrzne firmy oraz przyjmuje sie duzo studentów, którzy jak już wspominalem dopiero się uczą pracy i niewiele mogą pomóc.
michał 2016-06-21 15:56
@kamil aplikowałem z oficjalnej strony volvo na płatne praktyki studenckie jako młodszy inżynier konstruktor (profil mechaniczny). Oferta była bardzo ciekawa moim zdaniem tym bardziej, iż specjalizuję się w Catii.
janek 2016-06-29 00:18
Dlaczego szukają do pracy na stołek : Kierownik Produkcji do obszaru Seat Heater ?????
Odszdł ktoś ? Zwolnili ???
Co to za robota??? Jaka kasa??
iko 2016-07-03 13:58
wiecie moze cos na temat podwyzek w lipcu?
Zenek 2016-07-13 00:02
Hey, dzwonili do mnie co do stazu rocznego , wiec postanowilem sie pociekawic atmosfera i zarobkami. Co do atmosfery juz mniej wiecej wyrobilem zdanie. Czy ktos moze wie ile wynosza wyplaty dla stazystow w dziale konstrukcyjnym?
geaf 2016-07-16 15:09
Tak podwyzki były od lipca ale tylko na SH. Na SS nie słyszałem zeby ktos dostał. Tak wiec jak do pracy to tylko na SH
kozak 2016-07-30 18:57
cześć, jestem zainteresowany pracą w tej firmie. Jakie tam są warunki pracy i płacy? Jak się tam pracuje? Słyszałem różne opinie na temat firmy. Proszę o odpowiedź
mimo 2016-08-06 20:09
sorki ze zapytam z jakich działów dostali aneksy
1
The Big M 2016-08-13 19:03
Niby dobra ale czemu tu już nikt nie chce pracować?
2
The Big M 2016-08-14 12:40
Atmosfera dopisuje? Zaopraszamy. Szybko uciekniesz jak większość.
3
ko 2016-08-14 13:29
Zarobki sa bardzo atrakcyje a rotacja jest bo nie kazdy sie nadaje
Andrzej 2016-08-27 08:32
W R&D 10000zl brutto można dostać, tylko trzeba mieć doświadczenie i znać języki.
1
Bay Bay 2016-09-21 15:29
Szczera opinia o firmie po 2 miesiącach pracy? Szczerze.... omijać szerokim łukiem zważywszy na to że w okolicy jest mnóstwo innych firm oferujących lepsze warunki pracy oraz traktowanie pracownika. Straszenie na każdym kroku. Zero szacunku do pracownika i się dziwią czemu nie ma tam kto pracować. Gdyby nie Ukraińcy to prawdopodobnie już z niczym by się nie wyrabiano ponieważ tyle ludzi odeszło. Stawka mierzona w jakiś bezsensownych tabelkach i aby więcej zarobić idziesz na inny dział i przez godzinę ściemniasz żeby dostać jakieś śmieszne kółko że niby już potrafisz to robić. Teraz już wiem czemu tak szybko ludzie z stamtąd uciekają. Żegnam i nie będę tęsknic.
9
The Big M 2016-09-22 17:29
O ktoś z biura, szkoda że zwykły pracownik tak nie myśli.
2
s 2016-09-22 18:53
Ogólnie to Kongsberg Automotive zatrudnia ludzi, większość ogłoszeń które są dostępne online są z tego miesiąca, nawet sprzed nie dalej jak tygodnia, ogólnie to jestem zdania, że warto,bardzo warto zainwestować w siebie, w swoją przyszlość, firmę i w ogóle
Engineer 2016-11-14 21:09
Znalazłem ogłoszenie, że Kongsberg poszukuje inżyniera na stanowisko: Electronics Engineer (Interior Comfort Systems). Czy ktoś z Was może wskazać jakie są możliwości budżetowe firmy na tym stanowisku? Ja mam 8 lat doświadczenia, w tym 4 lata doświadczenia w elektronice (niestety nie w branży automotive - raczej w testowaniu elektroniki precyzyjnej). Jaką kwotę miesięcznie mogę brać pod uwagę?
Np. 11K-13K / BRUTTO ?

Druga sprawa. Czy ktoś z Was może zdradzić szczegóły na temat charakteru pracy, atmosfery, współpracy w zespole, itd?
ON 2016-12-10 11:58
Pracodawca srednio atrakcyjny (ogromna rotacja ludzi nie wynikająca z braku kompetencji i naturalnej migracji , atmosfera pracy średnia, mozliwosc rozwoju znikomy ( technologia nie szczegolnie zaawansowana) pakiet socjalny BARDZO slaby jak na korporacje. Brak dofinansowania do wypoczynku letniego , na swieta wielkanocne nic, na boze narodzenie ledwo 150 zl. Coraz wiecej obcokrajowcow jest zatrudnianych.
4
xxxx 2016-12-15 08:51
Obecnie w tej firmie dyrektor lepiej traktuje obcokrajowców { pracowników z Ukrainy} niż nas polaków nie wspominając już o pracownikach którzy długo pracują i maja doswiadczenie
12
przypadkowy 2017-01-03 20:31
A może dlatego, że Ukraina pracuje i można na niej polegać. Polacy mają wyjechane, co pokazuje średnia absencja w zakładzie oraz ilość L4 (pomimo systemów bonusowych).

Ps.
Z Ukrainą jest jednak problem, że nie potrafią mówić po polsku.
2
Jerzyk 2017-01-13 10:23
Nie masz racji. Polak czy Ukrainiec dla firmy nie ma znaczenia. Chodzi o pracę i wyniki, a skoro Polak jest na L4 to......
Dejv 2017-01-15 17:10
Witam, chciał bym się dowiedzieć coś o zakładzie w Koluszkach? Jakie tam są warunki pracy? Jest podobnie jak w zakładzie w Pruszkowie jak tu piszecie (i jak w moim obecnym zakładzie, chociaż u mnie jest chyba najgorzej na świecie) czy może jednak warto by było złożyć tam papiery? Powiedzcie coś o Koluszkach.
Łosoś norweski 2017-01-17 20:58
jak wszędzie są tam ludzie i ludziska. ale są to cechy wyniesione z domu a nie nabyte w Kongsbergu.
aktywują się pod presją totalnego "zapierdzielania" i psują atmosferę.
system płac totalnie niesprawiedliwy . do poprawki.
jak na zakład czysto kapitalistyczny za dużo tam jakiegoś bzdurnego socjalu.
powinna obowiązywać zasada - jak pracujesz tak masz , a nie jak żyjesz tak masz.
jeżeli jesteś w stanie udowodnić swoją nędzowatość , to jest to bonus finansowy. to pisowski system anty motywacyjny. po co robić , jak można dostać.
cała reszta może być - taki mamy klimat.
1
Koleś 2017-01-18 12:55
Ja pracuję w Kongsbergu już dłuższy czas i nie zauważyłem nic nienormalnego! Zarobki mają całkiem niezłe, a atmosfera zależy w dużym stopniu od pracowników. Może ktoś trafił na ludzi z gruntu nieszczęśliwych i dlatego źle mu się pracuje? Zawsze mówię, że firma to my.
1
pracownik 2017-01-27 13:04
Nie wiem jak wszyscy wydający tu opinie, ale ja pracuje w Kongsberg. Firma jest w porządu, dużo się dzieje. Firma wymaga wiedzy i umiejętności, ale to okurat dla mnie jest oki. Dla chętnych i zaangażowanych zawsze się znajdzie ciekwy projekt. Pakiet socjalny jest konkurencyjny i napiszę tu fakty: prywatna opieka medyczna, karta multisport, dobre warunki na ubezpieczenie grupowe na życie (min. składka 50 zł), dofinansowanie do posiłku, chipy do automatów z napojami, kawa, herbata, mleko, cukier, bony na święta (dla dzieci i dla pracowników), spotkania integracyjne (w zeszłym roku piknik), wyjścia do teatru, wyjazdy, współne wyjścia w ramach ZFŚS, becikowe dla pracownika, któremu urodzi się dziecko, pożyczki i zapomogi z ZFŚS, stypendia dla dzieci pracowników, darmowy parking. No tak ale nie ma dofinansowania wypoczynku!!! Kasą z ZFŚS dysponuje komisja socjalna, w której są pracownicy i produkcji i administracji, zasze można zgłosić swój pomysł. No ale prościej jest wylać wiadro pomyj. Nie zauważam ogromnej rotacji (ilu ludzi odeszło? podajcie fakty!) Nie wiem jak wynagrodzenia innych, ale moje jest zgone z moimi oczekiwaniami, w innym razie nie pracowałbym tu! Zamiast narzekać weźcie się ludzie do roboty, albo zmieńcie pracę i nie spujcie atmosfery!!!
2
kcin 2017-01-29 23:18
@koleś skąd wiesz jakie mają zarobki? i kto to są Ci "oni" skoro piszesz ze "zarobki mają calkiem niezle" jesteś z jakiejs konretnej kasty;> ?
j 2017-02-01 09:45
14,90 to najnizsza stawka
Koko 2017-02-18 07:47
Zapomniałeś wspomnieć o profitach za pracę w delegacji ( ratujemy obcą firmę a niedługo sami będziemy potrzebowali pomocy ).
5
Anna 2017-02-18 21:28
Mogę coś więcej podpytać w tym temacie? Jaki klimat tamę obszarze HR i jakie zarobki?
Jerzy 2017-02-22 09:06
Zdecydowałem złożyć cv do nich ale mam pytanko. Jak przebiega proces rekrutacji? Jaki poziom zarobków jest w firmie? Wiem, że maja bardzo bogaty pakiet socjalny.
Pracownik ale niedługo 2017-03-01 12:03
W łazienkach syf. Nie myją rąk (nawet ci z "wyższej sfery"), nie spuszczają wody, strach wejść. Tylko patrzeć jak przyjdzie zaraza (żółtaczka) rodem ze wschodu.
1
Patrycja 2017-03-01 14:19
Koko, możesz powiedzieć coś więcej o tych profitach?
Ola la 2017-03-13 10:22
a może panstwo z BHP by pomyslało o zainstalowaniu czujników dymu w lazienkach. ( jakis upomnieniach , naganach, zwolnieniach ) Jest tak napalone ze nie da sie wytrzymac. Po za tym osoby palące zapominja o kulturze ( gaszenie i rzucanie petów na podłoge, strzachiwanie popiołu na podłoge, na deske ) ale najwyrazniej tak samo zachowuja sie w domu .
4
Jerzyk 2017-03-19 14:42
Kongsberg Automotive to świetna firma i światowa marka .
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive