Kongsberg Automotive

Pruszków

Opinie o Kongsberg Automotive

Anita 2017-05-11 16:06
A co moze robic tam kobieta?
Jerzyk 2017-05-16 08:40
Kongsberg Automotive dostarcza produkty światowej klasy w branży samochodowej. Pruszków jest jedynym europejskim zakładem produkcyjnym w ramach Kongsberg Automotive Group. Dla mnie praca w takiej firmie jest w pewnym stopniu powodem do dumy, gdyż moja praca służy innym ku zadowoleniu.
Ja 2017-05-29 13:55
W jakim systemie zmianowym jest praca na produkcji?
Ja 2017-05-29 15:25
W jakim systemie zmianowym jest praca na produkcji 1,2,3 zmiany?
Logista 2017-06-04 20:04
W Koluszkach też nie lepiej. Obiecanek było dużo: szkolenia, wyjazdy...
Biuro (logistyka/technologia/jakość) siedzą po godzinach za free (do oddania, tylko że nie ma kiedy odebrać).
Ludzi mało bo oszczędzają ale najlepiej to się nie przyznawaj, że zostałeś dłużej.
Nie polecam!!!
7
Marek 2017-06-05 08:34
Co słychać w firmie? Czy rozwija się, czy planują rozbudowę? Dopytuję ponieważ byłem pracownikiem i miło wspominam tamten czas.
sita 2017-06-06 20:50
JAK i od kiedy można aplikować do nowo otwieranej firmy w Brześciu Kujawskim? Ktoś coś wie?
17
123 2017-06-08 21:41
Na promocjewloclawskie.pl jest artykuł i tam masz link do rekrutacji.
Jerzyk 2017-06-08 22:29
Kongsberg Automotive to normalna, spokojna firma ale czytając opinie odnoszę wrażenie dużo gorsze? Osobiście słyszałem sporo dobrego i myślę, że warto aplikować.
1
KB 2017-06-11 22:42
Witam. Mam pytanie odnośnie oddziału w Brześciu kuj. Czy ktoś wie jakie będą stanowiska pracy? I czy
osoba pracująca w firmie która zajmuję się sprzedażą części do Ciężarówek ma jakieś szansę na pracę?
1
Jerzyk 2017-06-12 09:49
Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o nowym oddziale w Brześciu Kuj.? Czy mają jakieś potrzeby kadrowe? Słyszałem wiele dobrych opinii o firmie i miałem zamiar aplikować. Trochę zaskoczony jestem negatywnymi opiniami ale wiadomo, że nie wszyscy będą zadowoleni.
Inzynier 2017-06-21 13:34
Ale propaganda
5
Jerzyk 2017-06-21 22:47
Czy praca dla narzędziowca jest aktualna? Mam zamiar aplikować .
Zniesmaczony 2017-07-05 02:11
Jerzyk,
przecież kilka postów wyżej pisałeś że jesteś pracownikiem Kongsberg ???
To jak: chcesz aplikować ? jesteś pracownikiem ? czy może tylko naganiasz ?
Żałosne...
8
Ala 2017-07-05 20:21
Był Alex a teraz jest Jerzyk!!
Jerzyk, mógłbyś aplikować do marketingu lub PR. Po wpisach widać, że robisz dobrą robotę, nie ograniczaj się. KA ma tzw. "rekrutacyjne poniedziałki" i po weekendzie wakatów od metra ;). A teraz chyba będą poszukiwać top managerów.
1
Ala 2017-07-07 23:46
A mnie się wydaje, że Jerzyk pracuje w biurze, jest kobietą, a ta szczytna idea konkretne ma imię.... i zgadzam się, że nie ma rodziny.
Ko 2017-07-08 01:15
Nie wiem jak Wy na to patrzycie,ale na tą chwilę gdzie mają zabrać płatne soboty ,nie widzę dalszego sensu pracy w KA. Niestety pensja i ogólne warukni nie będę warte dalszej pracy w tym miejscu za tak śmieszne pieniądze.
12
Jerzyk 2017-07-14 22:00
Słyszałem, że firma jest spoko a teraz widzę, że pracownicy są dowcipni.
1
Mark 2017-07-17 15:58
"Spoko" firma nie musi ratować swojej sytuacji zatrudniając ukraińców, którzy w każdej chwili mogą pojechać dalej na zachód.
Jednakże w Polsce wbrew pozorom istnieją "spoko" firmy i świadczy to o ich pozycji jako pracodawcy ( w KA polacy nie chcą pracować - oczywiście oprócz naszego Jerzyka, który rozpaczliwie stara się nakręcić wokół firmy pozytywny hype.)
W Polsce przez prawie 30 lat wolnego rynku zadomowiło się przekonanie wśród pracodawców o taniej sile roboczej. Pozostawało ono w zasadzie głównym atutem dla inwestycji w tym miejscu.
W ciągu ostatnich lat sytuacja uległa zmianie na korzyść pracownika, na co źle zarządzający firmami musieli odpowiedzieć zatrudnianiem ukraińców.

11
Koluch 2017-07-26 07:48
Mieszkam w Koluszkach i rozmawiałem ze znajomymi osobami pracijącymi w tamtejszym KA, bo.ogłoszenia o naborze do tego zakładu zwróciły moją uwagę.
Wnioski po tych rozmowach :
dużo pracy - mało kasy, atmosfera ciężka, nierówne traktowanie pracowników ( czyli mobbing ), nadgodziny za free są normą, wielozmianowy system pracy rujnujący zdrowie, problemy z komunikowaniem się z leniwymi Ukraińcami pogłębiają uczucie dyskomfortu w pracy.
Jeśli gnuśniejesz w domu, lepsze to niż nic, ale na pewno nie na stałe. Zatrudnij się i szuksj dalej normalnej pracy, bo z KA nie warto się wiązać. Traktują Polaków bez szacunku, jako tanią siłę roboczą z trzeciego świata, a wiafomo, że żadna praca nie przynosi ujmy, oprócz słabo płatnej.
5
Mirunio 2017-07-31 10:54
@Koluch Taka firma jak Kongsberg powinna unikać takich osób jak Ty żeby ich nie mieć w załodze. Za leżenie nikt nie będzie płacił a trudno jednakowo traktować lenia i dobrego pracownika!!!
1
Kjn 2017-07-31 20:29
Soboty już tylko za dzień wolny, którego nie można odebrać kiedy się chce, tylko kiedy pasuje firmie.
Masakra
2
Kjn 2017-07-31 20:30
Soboty już tylko za dzień wolny, którego nie można odebrać kiedy się chce, tylko kiedy pasuje firmie.
Masakra
olo 2017-08-08 20:49
Kolejny dyrektor zaczyna od zabierania sobót a później jest jak zwykle, czyli praca na okrągło. :)
Maniek 2017-08-09 18:04
Co dobrego słychać w firmie? Czyżby zmiany dyrekcji miały na celu poprawę pracy ludzi? Dlaczego musicie mieć nadgodziny?
1
Mark 2017-08-11 00:38
Moim zdaniem po kozackich numerach w Pruszkowie, wątpliwe jest obsadzenie generalnego polakiem. Norwegowie są z natury spokojni, ale w końcu - ile można ?
Szkoda straty wizerunkowej i uczciwych pracowników.
2
Mateusz 2017-08-13 10:43
Na początku sami rozrabiamy a później są problemy. Jak można ufać Polakowi? Narzekamy na pracodawcę a sami psujemy opinię.
ich 2017-08-14 19:22
Jakim systemem pracujecie? 1 zmiana, 2 zmiany, czy nocki również (3 zmiany)?
gość 2017-08-16 10:17
a wie ktoś kiedy jest otwarcie tej firmy bo wszędzie jest napisane że szukają do pracy a o otwarciu nic i o tym kiedy będą zapraszać ludzi na jakieś rozmowy i czy w ogóle kogoś zaproszą....
Marek 2017-08-16 11:15
Niektórzy nie doceniają gdzie pracują. Kongsberg Automotive to świetna firma i fajne miejsce do pracy dla ludzi ceniących wartości. Firma rozwijająca się i z perspektywami na przyszłość!. Motoryzacja to branża rozwojowa daje bezpieczeństwo pracy, cóż więcej można oczekiwać
Witek 2017-08-18 17:50
Oni myślą że nikt nie widzi nie słyszy. Nie da się ukryć przy tak dużej ilości osób pracujących w KA. Jeździ się jednym autobusem i to z Jaktorowa też ????. Chcę jeszcze dodać że to nie pierwsza i nie ostatnia ????. Jest o czym pisać i czytać.
3
Koluch 2017-08-18 21:19
Miruniu, czy wymaganie od pracodawcy uczciwego systemu wynagradzania -n.p. bez niepłatnych nadgodzin, dobrej organizacji pracy i równego traktowania załogi, z szacunkiem należnym każdemu człowiekowi, jest oznaką lenistwa i obniża wartość pracownika ? Bo, jeśśli taki system wartościowania przyjęliście, to moim zdaniem przygarniecie właśnie przede wszystkim okolicznych obiboków i leni. Nikt, kto ma coś do zaoferowania pracodawcy nie zagrzeje miejsca w firmie, w której nie zostanie za to w satysfakcjonujący sposób wynagrodzony. Chcecie zbierać pochwały, to na nie zasłużcie. Puki co, jesteście przez pracowników oceniani średnio, a niektóre praktyki i btak szacunku do ludzi są przejawami niedopuszczalnych uchybień. Z treści Twojego wpisu wnioskuję, że jesteś tam jakimś nieudolnym przełożonym szeregowych lracowników i chyba niechciałbym z Tobą wsppółpracować, bo częściowo potwierdziłeś zasłyszane przeze mnie zastrzeżenia zatrudnionuch w KA osób. Koluch
1
Tw 2017-08-19 19:13
Już dawno nie pracuje
Mańka 2017-08-20 18:44
Szkoda, że na forum zamiast pisać co nowego w firmie to jakieś dyrdymały o romansach. Niepoważne. Byłoby mi szkoda czasu.
2
Dania 2017-08-21 21:33
Mańka, firma to przede wszystkim jej pracownicy, więc post jest na temat.
Dobry 2017-08-22 13:28
Oczywiście że jesteśmy pracownikami tej firmy i wszystko co dotyczy firmy i naszych pracowników dotyczy wszystkich. Powinny być poruszane wszystko,po to jest ta strona żeby pisać.
Mańka 2017-08-23 21:22
Czy mógłby ktoś wrzucić kilka informacji o firmie Kongsberg Automotive? Mam zamiar aplikować i chciałabym dowiedzieć się czegoś od pracowników.
1
Bolek 2017-08-24 14:12
Z kąd ty człowieku takie iformacje masz
1
Norbert 2017-08-30 22:12
Szukając pracy czytałem opinie o firmie i powiem, że jestem bardzo zniesmaczony poziomem tego forum. Piszecie takie bzdury a przecież to forum jest do pisania na temat firmy jak to słusznie zauważono. Czy może ktoś napisać jaka jest atmosfera w pracy?
Pegaz 2017-08-31 22:54
A co to za kozackie numery za które poleciał główny dyrektor?? A pani hr (ten antytalent) jeszcze się trzyma?? Oboje ramie w ramie firmowali politykę personalną polegająca na odpływie ludzi i wiedzy. Obydwoje nieźle rozbroili Pruszków, który wszyscy wspólnie budowali. Szkoda. Kto tych ludzi tu wpuścił i czemu ci, którzy mogli alarmować o tym dalej nic z tym nie robili??
3
Ferdek 2017-09-01 13:19
witam, parę lat temu pracowałem w KA w Pruszkowie. Pytanie, jak teraz tam jest?
Byłem na dziale Seat Support na linii solenoid.

pozdr
Pip 2017-09-03 14:03
Witam czy ktoś wie czy jest prowadzona rekrutacja na produkcję w Brześciu do nowego zakładu?
2
siema ferdek 2017-09-04 01:29
Na której linii pracowałeś ?
Janusz 2017-09-05 08:45
Czy ktoś ma informacje o pracy dla elektryka automatyka? Interesuje mnie praca w Kongsberg Automotive. Słyszałem, że całkiem dobrze się tu pracuje a ponieważ chciałbym aplikować dlatego pomyślałem , że na forum dowiem się coś więcej o firmie i samej pracy?
Pelek 2017-09-05 19:54
Która firma medyczna prowadzi opiekę medyczną dla fabryki w Koluszkach?
Agnes 2017-09-05 20:24
A co na ostatnie zmiany powie Jerzyk? Szczerze mówiąc brakuje mi jego opinii.
Ferdynand 2017-09-07 15:59
Tak jak napisałem pracowałem na linii solenoid. Tam gdzie był rychu peja
Mistrz 2017-09-09 13:48
Czy warto aplikować do firmy po tych zmianach personalnych?
Jerzyk 2017-09-20 20:50
Jeśli nie ma już tej gwiazdy z HR i fircyka z łódzkiego to można próbować ;))
Miodkachujstrzela 2017-09-22 15:28
"skąd" koleżko :)))))))
Zostaw swoją opinię o Kongsberg Automotive - Pruszków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kongsberg Automotive