Borg Automotive Sp. z o.o.

Zduńska Wola

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 123 ocen.

Borg Automotive Sp. z o.o.
2 123

Opinie o Borg Automotive Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Automotive Sp. z o.o.

garix

Witam wszytkich chce może ktos powiedziec c tam sie dokladnie robi i jakie wynagrodzenie na reke ?pozdrawiam :)

   
garix
@xD 17.06.2018 23:22

to tak z nadgodzinami to sie wyjdzie chociaz 2 tys czy nie ?

   
Tomek

Jak jest na produkcji BC bo chciał bym tam przejść allle sam już nie wiem.

   
Tomek
@Janekx 18.06.2018 07:58

Byłem pytać na BC o przeniesienie zatrudnienie. Pozdro dla pseudo szefa. Demola kocham cie

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Basia

No właśnie niech w końcu zaczną godnie płacić to się skończy narzekanie. Proste i logiczne

   
kamasd

ludzie polecam scanfil tam dostaniesz 2k netto i jak sa nadgodziny to 200-300 zl ja ostanio mialem prawie 2300 netto ale byla (usunięte przez administratora) liderka i chciala mnie wykonczyc a ze ja sie nie dawalem to mnie (usunięte przez administratora) szkoda bo atmosfera kozak i jeszcze ten plus ze jest bus od zduni pod zaklad i podobno poszukuja 200 pracowników

   
Samantha

Praca ok jak umiesz dorobić na boku ale teraz to ciężko bo bramki zrobili ale słyszałam że są specjaliści na bc zm A żeliwo co dają radę i mogą przeszkolić.Powodzenia

   
Józek wózek, mistrz paleciaka

Jest coraz gorzej i lepiej nie będzie. Ludzie odchodzą, a tych co biorą, to chyba z ławeczki pod sklepem. Zero pojęcia, czysta patola. Siedzą, nie robią. Na chwilę obecną nowy ma lepsze warunki niż stary pracownik. Podczas poruszania kwestii pieniędzy przy kierownictwo pada haslo"nie podoba się to się zwolnij, ja cie nie trzymam". Robisz nadgodziny-pilnuj godzin bo często się nie zgadzają. Dobrze tutaj jedynie maja pociotki, oraz ci co bez mydła wchodzą a za plecami tyłek obrabiaja. Magazyn cd po zmianie dyrektora zszedł na psy, zrobiła się tam wielka kicha. Grupa dopiero po roku, normy podwyższone,nic z człowieka sobie nie robią. Ale ludzie także nie są sobie winni. Większość by za 2zl w łyżce wody drugiego utopila. Tutaj potrzeba by jeden stanął za drugim. Niestety, wszystko mądre w gębie, nie w czynach.

   
Zainteresowana

Jestem zainteresowana podjęciem pracy u was.... Możecie mi szepnąć kilka słów o samej pracy, zarobkach itd.

   
Syf
@Zainteresowana 13.05.2018 19:55

Teraz przyjmą Cię z pocalowaniem dłoni bo już nikt z okolic nie chce w tym (usunięte przez administratora) pracować za te marne grosze

   
Mohamed

Brak chętnych na nadgodziny? Co jest grane,czyżby ludzie mieli wje,,,bane.....?????

   
Dzik

Hahaha niezła loża vipow teraz w biurze bc .

   
Franko Baranko

Pasowałoby wreszcie wziąć się za tego pazia z montażu zm B który jak to mówi jest liderem i wszystko mu wolno... Wielki przyjaciel szefa gdzie jeden jak i drugi nie mają wgl podejścia do ludzi... Ton i ich słownictwo pozostawia wiele do życzenia... Ale na nich też przyjdzie czas :)

   
Ahmed
@Montero 03.05.2018 08:35

"art. 216 KK § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku." W takich sprawach nie przegląda się kamer. Wystarczy, że w/w człowiek założy sprawę z powództwa cywilnego.

   
Smrfetka

W kiblu nie ma kamer idioto

   
Myszka miki

Dobrej majówki borgowcy ! I mniej zawiści na przyszłość bo szkoda życia.

   
Alu

Ciekawe kiedy szef żeliwa zm B. opuści swe biuro i telefon i zacznie pilnować swoich ludzi... To jest przegięcie. Jedni robią a inni o 21 są po robocie...

   
Don skarpeto
@Alu 25.04.2018 23:17

A kogo masz na myśli że po robocie o 21?

   
Bezrobotny

Wifam. Zastanawiam się nad podjeciem pracy w borgu. Jak wygladaja finanse na poczatek ?? I czy z czasem mozna awansowac ?

   
Bcowiec
@Bezrobotny 25.04.2018 12:29

2100 na początku a później zależy jak ikomu w (usunięte przez administratora) wleziesz.zapraszamy miejsc jest dużo,co tydzień ktoś się zwalnia

   
U lala

Witam wszystkich czytelników. Na BC na zmianie B za dodatkową Grupę od szefa zmiany wystarczy uprzejmie do nosić kto co robi i jak robi czyli w dwóch słowach ANIOŁ STRÓŻ a więc powodzenia

   
Upośledzony

Co ja tu robie

   
Wagon

Czy na stanowisku kontrolera jakości lub równoważnym jest możliwość zarobienia przynajmniej 2800 netto?

   
Amelinium
@Rekruter 13.04.2018 21:08

Widze ze wiedze masz ale nic pozatym .zdania nie zmienię ,jakość jest bliżej zeru,kiedyś był inny prorytet,teraz ilość odgrywa role,liczy się ten co w łazi w ..upę a nie co ma pojęcie o produkcji

   
No cóż...

Drogi "Oj.." Wiesz...swoje lata już mam. Doświadczenie zawodowe z bardzo różnymi pracodawcami również. Teraz mam okazję obserwować pracowników Borgu,i funkcjonowanie zakładu (nie zawsze słuszne,ale w wielu kwestiach przoduje przed innymi). I sorry,ale szuj pracowniczych jest tam więcej niż gdziekolwiek indziej. Jasne,fora są po to by się na nich wypowiadać. Szkoda tylko,że zazwyczaj na takich forach najbardziej plują jadem rasowe "kozaki w necie". A do pracy idą i tyłki liżą,albo milczą jak groby żeby czasami nikt ich nie zwolnił. Natomiast Ci którzy czy tutaj czy w zakładzie głośno wypowiadają swoje w sumie dobre zdanie,są "gnojeni",bo tak i koniec. A i dla jasności,jestem kobietą drogi "kolo".. No i wrócimy jeszcze raz na chwilę do tego prawa do wypowiedzi tutaj o którym sam piszesz... Tobie wolno. Innym wolno. Ale mi już nie wolno bo za krótko pracuję? Jak dla mnie w tym momencie pokazałeś,że jesteś zwykłym hipokrytą ;)

   
Oj

No cóż... Kolo nie wiem skąd wyssałeś takie pierdoły ale dupolizów nie brakuje i po to są fora by siè wypowiadać o firmie jak jest i trochę więcej popracować niż ty żeby coś napisać.

   
No cóż...

Drzecie się na forach,a realnie tak naprawdę nic nie robicie. Ludzie,gdzie Wasz honor? Praca w Borgu NIE jest zła. W każdej innej też bywa różnie. Dlaczego skoro tak bardzo Wam nie odpowiada,to jej po prostu nie zmienicie? Nikt Was łańcuchami NIE powiązał do stanowisk! ODNOŚNIE PREMI: Jestem nowym pracownikiem. Tzn pracuję już jakiś czas,ale nie 2,5 czy 7 lat. W sumie jeszcze do roku mi sporo brakuje. I no ok,z jednej strony fajnie że są premie. Ale ja również nie zgadzam się z tą rozpiętością. Dobrze,noech zachęcają młodych pracowników. Ale niech też uszanują wkład pracowników starszych. I powinni zawalczyć o to WSZYSCY. Młodsi i starsi. A nie tylko siedzieć na forach i żale wylewać. Straszne jest to,że to właśnie tutaj wychodzi,ile jadu jest w ludziach z którymi na co dzień się mijamy w jednym zakładzie...

   
Jatowiem

Firma jak firma ale nie ma nikt tak dobrze jak jakosc na zaciskach nic nie robia jeszcze im placa. Jaki szef tacy ludzie wiecznie internet bajera przerwy po kilka razy dziennie bo po co pracowac? Grunt to sciema

   
realny_pan
@Jatowiem 04.04.2018 21:27

skoro tak to wbijaj do jakości... będziesz miał jak oni i w końcu przestaniesz narzekać i płakać jak mała dziewczynka :)

   
Hej

Bardzo fajny zaklad pracy.Najlepsza praca jaką mialem.Firma idealna.Jestem z niej zadowolony.kocham cie hej hej.Kocham cie hej hej.

   
rozgoryczony

Tyle pisania,tyle gadania a nic w tym kierunku nie robimy.Ruszmy w końcu te nasze cztery litery i załóżmy związki zawodowe, nie jest to nic trudnego .Myślę że większość pracowników będzie za i może w końcu ktoś stanie w obronie nas zwykłych roboli.

   
W

Ludzie z zarządu oraz HR napewno przeglądają to forum, dlaczego sie tutaj nieustosunkuja do podjetych decyzji ws. premii?

   
Piekny
@anonymous 02.04.2018 20:55

Masz racje Mateusz.Bo nas maja w (usunięte przez administratora)

   
rozgoryczony

Ludzie musimy zrobić z tym porządek.Z tego co mówiła pani M. firma stawia na młodych pracowników.Więc niech młodzi zarabiają na zyski firmy.Osoby które po 1 kwietnia osiągnęły wymiar czasu pracy ;1 rok ,3 lata,5 lat nich tyrają za tych którzy mają staż 2,4,6,7,10 lat i na tych którzy przekroczyli o dzień,tydzień, miesiąc ustawowy termin aby dostać premię.Przyglądając się całej tej chorej sytuacji mogę stwierdzić że firma chce dać do zrozumienia starym pracownikom że są mało wydajni i lepiej na ich miejsce zatrudnić nowego młodego pracownika,tylko czy ten nowy pracownik jest w stanie zrobić tyle co ten stary pracownik?Ciekawe co firma by zrobiła gdyby połowa starych pracowników złożyła wymówienie z pracy,jakie wtedy były by zyski firmy?Jedno co mogę powiedzieć to w zakładzie jest budowana niezgoda wśród pracowników a z tego co wiem to w borgu ''WSZYSCY JESTEŚMY JEDNĄ WIELKĄ RODZINĄ''. PS.Aby poprawić całą sytuacje w firmie potrzebne są związki zawodowe

   
anonymous
@rozgoryczony 03.04.2018 10:05

Zgadzam się co do związków zawodowych, ale zarząd też powinien być zmieniony bo obecny nie ogarnia całego zamieszania to oznacza że nie ma doświadczenia lub kwalifikacji do zarządzania tak dużym zakładem.Powinno też dojść do rozmów pracowniow z właścicielem duńskim.

   
małowydajny

jaka płaca taka praca

   
MAGIA ŚWIĄT

Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów. Cały ten jad wylany na tym forum niech nie obróci się przeciwko wam bo nie dacie rady udźwignąć tej okropnej krytyki. Czasem zastanawiam się czy co niektórzy to naprawdę ludzie. Czy roboty _bo serca to nie macie a Boga w sercu już na pewno.

   
Gość
@ona 02.04.2018 12:24

Jaki zakład taka pisownia ahaha. Zakończę polemikę z tą Panią ahaha. Pozdrawia zwykły szeregowy pracownik

   
anonymous

http://m.interia.pl/praca/news,nId,2557844

   
ciastko

Wytłumaczę wam zasadę działania kapitalizmu na prostym przykładzie: Przy stole siedzą: pracodawca, państwo i pracownik. Na stole jest 10 ciastek, pracodawca szybko zabiera dla siebie 8 ciastek, 1 daje państwu i 1 pracownikowi. Po czym mówi do pracownika: widzisz państwo okradło cię z 1 ciastka

   
pisanka

Jaka płaca taka praca. Przewróciło się niech leży... 8h -> kierunek brama Zdrowie jest najważniejsze. Praca jest dla czlowieka, a nie czkowiek dla pracy.

   

Zostaw opinię o Borg Automotive Sp. z o.o. - Zduńska Wola

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borg Automotive Sp. z o.o.