Neapco Europe Sp. z o.o.

Praszka

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 46 ocen.

Opinie o Neapco Europe Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neapco Europe Sp. z o.o.

Lechu

Tylko nie chorujcie w tym zakladzie. Bo Was odwiedzi capo di tutti frutti.

Danielo87

Jeśli chodzi o szkolenia to są one dla pracowników biurowych lub jakiś elektrykow,mechanikow.dla zwyklego szaraka (pracownika z produkcji)nie ma szkolen.Jak poszłam zapytałem o angielski to owszem jest kurs z tym ze jak mój lider się dowiedziałem że chce iść to powiedział w prost chcesz mieć umowę przedłużona to nie pchają się tam gdzie nie trzeba.co do zarobków jeśli porównać z prywatym zakladem to są dobre(2 000zl neto) bo niby są dodatki.ale jeśli porównamy z firmami takimi jak Tauryna.,pge,cementowa warta to slabo one wypadają. Mam kolegów w tych branżach to zarabiają o wiele wiecej niż ja:(

anonymous
@Tadek 15.02.2018 17:14

Chodziło mi o kurs językowy, z tym kursem problemu nie miałem, jeśli chodzi o inne kursy to rzeczywiście kapa. Po drugie, lider nie mógł mu tak powiedzieć, że jak chce mieć umowę przedłużona to nie powinien się zapisywać na kurs językowy, w to akurat nie uwierzę .

Tadek
@anonymous 15.02.2018 20:21

Mógł jak najbardziej ????????????????słyszałem już teksty: " chcesz mieć umowę na stałe ? To lepiej przyjdź w niedzielę. Lub.... Albo praca albo wolne niedziele .. i wiele innych które są dla niektórych oddziałów normą. Oczywiście że tak nie można mówić lecz jak temu zapobiec ? Ciężka sprawa. Wystarczy posłuchać chłopaków na mieście i na ocenę firm tutaj w GW. Nie przekracza 3....

Karolina

@fks to ważne, by informacje pojawiające się na wątku były zgodne z rzeczywistością i jak najbardziej merytoryczne. W końcu to tutaj trafiają osoby, które szukają opinii o Neapco Europe. Co według Ciebie nie zgadza się w komentarzu @Belson?

perkol46
@Karolina 09.10.2017 12:26

i należy dodać, żeby ludzie chcą tu przyjść do pracy, powinni wiedzieć, na jakich przełożonych trafią, co to za ludzie będą nimi zarządzać, dobrze byłoby tez pochwalić się ile spraw w Sądzie Pracy przegrał zakład, ile jest w trakcie, i ile jeszcze jest w trakcie przygotowań. Dobrze poinformować przyszłych pracowników, że nie będą mieć praw do negocjacji wynagrodzenia, mogą mieć pomniejszane wynagrodzenie, bez wiedzy i zgody, a wszystkie sporne sprawy mogą być jedynie rozwiązywane jedynie w Sądzie Pracy, bo co to za komisję przeciw dyskryminacyjne i zapobiegające mobbingowi, które podlegają dyrektorowi, który popełnia wszystkie wykroczenia, za które płaci firma po przegranych sprawach.

Fitch45
@perkol46 08.02.2018 13:46

Brawo, celnie w punkt. To co się stało z zakładem na przestrzeni lat, wola o pomstę do nieba.

essoooo

Chciałbym prosić o pomocną rade w podjęciu decyzji o przejściu do Neapco, w świetle ostatnich newsów jakie słyszymy na podwórku odnośnie mobbingu w zakładzie ,trochę się waham :( podobno jest kilka spraw w sądzie ??? Coś może wiecie wiecej , jak generalnie wypada atmosfera w zakładzie , mowa o stanowisko operator maszyn ? Pozdrawiam.

wiwi

Pracuję 7 lat w Neapco i ogólnie jestem zadowolony. Jak na okolicę to zarobki są dobre, bonusy na święta, lekcje angielskiego i szkolenia. Wiadomo, że są lepsze i gorsze miejsca do pracy i ocena w dużej mierze zależy od tego gdzie pracujesz, z kim i czy jest to praca monotonna i ciężka fizycznie. Inna będzie ocena pracownika montażu, inna mechanika czy jeszcze osoby z biura.

Kolo
@wiwi 20.12.2017 17:19

Kwestia wydziału ,dyrektora, kierownika jak i lidera

mateuszek
@wiwi 20.12.2017 17:19

jesteś zadowolony ?:) hehe rekomenduj do firmy rodzine , takich ambitnych ludzi brakuje.

anonymous

Nawet Pan Markus z Olesna, Niemiec, potrafi lepiej wynagrodzić swoich chłopaków za prace na jego odlewni niż to całe Neapco u siebie. Wstyd.

ja

hej ŁADNIE MI PRZYTARŁEŚ auto na PARKINGU i wiem kto to jest ale czekam aż przyjdzie sam to wtedy nie będę zgłaszać sprawy tam gdzie trzeba tydzień jeszcze poczekam

ja
@ja 05.01.2018 16:50

wiem

Bahah
@ja 05.01.2018 16:50

Jakbyś wiedział, to byś poszedł tam gdzie trzeba wieśniaku.

Mieszkaniec Praszki

Nie miałam okazji pracować w tej firmie jednak wiele osób z mojego otoczenia owszem. Mogę więc powiedzieć, że jeśli są nabory to ciężko stwierdzić czy szukają kogoś na stałe czy tylko na czas skoku ilości zamówień. Socjal mają bardzo dobry tzn jeśli chodzi o tą okolicę- bony i dodatkowe fundusze na wakacje pod gruszą, święta. Zarobki są w zależności od stanowiska, więc ciężko określić. Ale nie są złe, raczej powyżej najniższej krajowej.

ja
@Mieszkaniec Praszki 08.08.2014 12:03

jak tu dodać

sobol13

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Volkswagen-Poznan-da-pracownikom-podwyzki-4042932.html Patrzcie,jak to robią w Poznaniu.

Perkol45

Kolego Kuba przedmówcą ma rację co do numeru IP. Jeśli napisze obrazliwe rzeczy na temat osoby prawnej lub instytucji.policja ma cala bazę danych osobowych i dobrych informatyków do wykorzystania.jeśli podasz dane osoby,nazwisko adres imię to będziesz miał problemy.grozi ci nawet kara więzienia lub dużą grzywna. Jeśli napiszesz ze ta osoba nazywa się xxx i jest prezesem tej firmy.wszyscy benda wiedzieć o kogo chodzi to wtedy możesz się wspierać ze chodziło Ci o kogoś innego i ta osoba nie ma konkretnych dowodów żeby ciebie pozwac

perkol46
@Perkol45 03.12.2017 14:43

ależ perkol45, policja może jedynie zidentyfikować IP komputera, ale kto pisał to już inna bajka, tu policja chwyta się swoich prowokacji (np p. komisarz W.. i jego bliska rodzina w neapco próbują udowadniać, że wiedzą to piszą do zamawiającego dyrektora czy kierownika

Bogus

Powiem tak każdy ma swoją opinje.częściowo zgadzam się z belsonem. Użytkowniku fks jeśli się nie zgadzasz z opinja kolegi to napisz swoją a nie krytykuj. Taka jest prawda że dużo ludzi boju sie pisać negatywnych informacji na temat neapco ponieważ firma może wyciągnąć z tego kosekwecje. Znam przypadek kolegi który napisał anonimowo na forum noto na temat pracy zwiazkow zawodowych i na wlądzie neapco a potem miał ogromne problemy.ponieważ policja doszla po ip i musiał tłumaczyć się z tego przed sądem. Dlatego cenie szczere opinje.moja opinja na temat pracy brzmi ze to zakład rodziny i dużo opinii na forum może być właśnie o tych osób które mają dobrą posadę i pensje a potem piszą dobra opinje ponieważ na produkcji brakuje pracowników niskiego szczebla.

Kuba
@Bogus 04.11.2017 04:48

Policja doszła po ip ? Ochrona danych osobowych to Ci coś mówi kolego. Na miejscu kogoś, kogo Policja szuka na rzecz prywatnej spółki i ujawnia dane od razu przed sąd i niech nie czują się bezkarni wśród pracowników, których mają za nic.

ROBI

SZUKAMY PRACY Z KOLEGAMI I SIE ZASTANOWIMY

Bogus

A co do oceny 4 miała być za produkcję a 7 za kontrole

Bogus

Ja pracuje w kontroli jakosci,oceniam w skali od 1 do 10 na 4.dodam ze na produkcji tez pracowalem i i gdybym mial dalej pracowac to zmienil bym prace.... Dlatego Użytkowniku fks prosimy o szczegółowa opinje,gdzie pracujesz co robisz w neapco.plusy i minusy tej pracy dla pani karoliny

Karolina

@Belson dziękuję za odpowiedź. Dość szczegółowo opisałeś to jak wygląda praca w firmie. Myślę, że będzie to bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Neapco.

fks
@Karolina 04.10.2017 12:03

@Karolina - pomimo tego, że opis Belsona jest dosyć szczegółowy to jego zgodność z rzeczywistością potwierdzam w ok 30-40% :) Pozdrawiam. Nie kierowałbym się tą opinią :)

Belson

Witam pracuje w neapco i odpowiem pani Karolinie na pytanie. W Neapco najlepiej pracuje się na takich stanowiskach jak Elektryk,mechanik,ślusarz, narzędziowiec i w kontroli jakośći. Opisuje tutaj zawody na hali.NA te stanowiska ludzie są zatrudniani bez żadnych pośredników, mają większe stawki, lepszą prace i są bardziej szanowani przez kierownictwo.Nie ma takiego poganiania jak na produkcji i tym samy praca jest bardziej bezstresowa Na niższe stanowiska ludzie zatrudniani są pod firmami pośredniczącymi, tym samym jest duża rotacja ludzi, mniejsze zarobki zawsze można usłyszeć jak ci się nie podoba to się zwolni na twoje miejsce jest 5 chętnych.Ludzie na tych stanowiskach nie muszą mieć wyspecjalizowanych kwalifikacji(operatora cnc można wysłać kurs 2 miesięczny,kierowca wózka może zrobić kurs w tydzień). Jeśli miał bym oceniać z tych stanowisk gdzie jest najlepiej dla mnie to wybrał bym logistykę, odlewnie na obróbce chwalą sobie dział krzyżaków ponieważ są małe detale i w miarę dobre maszyny na innych działach czyli na Isuzu,Wałki i Tulipanach nie jest tak słodko, zależy też na jakiej linię się jest,pod jakim Lidere ogólnie dużo ludzi narzeka na obróbkę i montaż.Tam praca jest monotona,normy wyśrubowane duża presje żeby robić jak najwięcej.Ludzie są wredni i wzajemnie donoszą na siebie. Z resztą każdy lubi coś innego Takie jest moje zdanie ja nie polecam montarzu i obróbki. Jeśli chcesz się zatrudnić i planujesz wiązać przyszłość z tą firmą to wybierz te stanowiska które wymieniłem na początku

Karolina

Bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że wszystkich użytkowników forum obowiązują zasady regulaminu portalu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

Karolina

Rozumiem, że praca na montażu jest pracą monotonną i ciężką. A co możecie powiedzieć o tym jak pracuje się w innych działach firmy? @Pracownik Neapco.wspominasz, że Twoim zdaniem lepiej mają pracownicy na obróbce. Co jeszcze warto wiedzieć o tym stanowisku?

pracownik

Witam pracuję w tym zakładzie na montażu po ponad roku zarobki w granicach 2000-2200 netto jedynie gdy są premie jest lepiej ale to są tylko trzy wypłaty w roku na swieta i na wakacje . Praca cieżka bolą ręce trzeba przerzucić ok 500 półosi na zmianę , strasznie monotonna i ciągłe pytanie czemu tak mało . Duzo osób odchodzi na poczatku ponieważ mieli inne wyobrażenie o pracy i zarobkach . Jedyny plus to stała praca jeśli oczywiscie się wyrabiasz ,wyplata na czas ubezpieczenie . Tak jak pisał przedmówca za 1800 -2000 raczej nie warto zostają Ci którzy musza bo w okolicy ciężko o pracę i oczywiscie starzy pracownicy bo oni są juz skazani na ten zakład.

Pracownik Neapco.

Neapco staje się powoli parodią porządnej firmy. Kity wciskają, że nie ma kasy na podwyżki, a sami kupują dyrekcji nowe auta. Poganiają non stop, nawet jeśli zrobisz swoją normę, to jest za mało i powinieneś zrobić chyba 3 zmianową normę na jednej zmianie, żeby jakoś ich zadowolić. Montaż ma wiecznie przechlapane. Jeśli zaczynają iść braki, czyli nie montują się sztuki, to obrywa właśnie montaż, za robotę, którą spaprała obróbka wałków (tak najczęściej jest). Ludzie boją się iść na L4, bo straszą kontrolą. Powoli pracowników zaczynają traktować jak zło konieczne, ale które nie powinno mieć życia prywatnego. Pracuję tam ponad 2 lata na montażu i już jestem wykończony fizycznie i psychicznie. Jeśli chcecie się przyjąć odradzam, chyba że na obróbkę (cnc), bo tam jeszcze jest jakiś spokój.

siwek

Witam pracowałem w tym zakładzie rok czasu jako montarzysta .Zostałem przyjęty przez pod firme .Niby należały mi się wszystkie świadczenia ale jak przyszło do podwyżki to wcale tyle nie dostałem co ci ktorzy byli zatrudnieni bezposrednio pod firme.Zakład niby ma wyskoi socjal a na swieta powiedziano że bonus nie zostanie wypłacony z powodu reklamaciji. Praca jest stała, wypłata na czas.Zwolniłem się ponieważ praca jest bardzo monotona, cały czas montujesz i montujesz nie masz chwili na wc lub papierosa już nie mowić o liderach ktorzy cały czas poganiają żeby robić więcej i więcej.Jesdnym słowem Za 1800zł neto nie warto

Karolina

@0216 to, że podczas rozmowy sprawdzane są umiejętności kandydatów, to ważna informacja dla osób zainteresowanych pracą w Neapco Europe Sp. z o.o.. Co jeszcze powinni wiedzieć przed przesłaniem swojego CV?

moli

Nie wiem o co chodzi w tej firmie jakie wymogi należny spełnić aby dostać się do pracy ale na pewno nie umiejętności. Jestem po kursie cnc na wszystkie zadane pytania została udzielona poprawna odpowiedz. Wiem ze dostały tam prace osoby nie mające styczności z ta branża ale wydaje mi się ze wszystko odbyło się po znajomości. Jeśli się nie ma w środku ciotki, ojca, brata ,męża nie ma co liczyć na zatrudnienie w tej firmie takie jest moje zdanie.

0216
@moli 22.06.2017 18:09

Po pierwsze operator cnc wiele w zakladzie nidm robi tylko stoi na danym stanowisku i pilnuje sztuk bo reszte robi maszyna. Po drugie na rozmowie kwalifikacyjnej jest sprawdzian podstaw tzn. Sówmiarka czyli umiejetnosc pomiaru i podstawowa znajomosc odnosnie materialu (chodzi o montaz polosi) z czego sie sklada kapletna i z jakiego materialu jest wykonana. Ci ktorzy pisza ze przyjecie jest tylko po znajomosci niech lepiej zamilcza bo widocznie nie maja pojecia o tym co mieli by robic

roooo

pracownicy przez agencje dostają mniejsze stawki??? ato ciekawe bo pare dni temu dostali po złotówce podwyżki i przebili ze stawkami pracowników ze znacznie większym stażem . Wstyd i hańba jakaś agencja potrafi dać więcej niż to co związki zawodowe "WYWALCZYŁY" (HAHAHA) przez pół roku - marne pare groszy

Mroz
@roooo 31.05.2017 11:02

Prawda jest taka,że gdyby zakład znajdował się w pobliżu większego miasta w Polsce to większość ludzi by odeszła.Chyba,że podnieśliby stawki.A że Neapco jest na zad#piu to stawki są jakie są. W sumie Neapco też traci bo znajdują się w miejscu nieatrakcyjnym dla transportu swoich wyrobów(miejsca też mało.Poszło kiedyś pól zakładu do rąk Marcengalii). Z drugiej strony zakład w Duren nadal istnieje.Czy jest rentowny? Nie wiem. Jednak nadal produkuje podobne rzeczy,tyle,że płaci w euro.Niemiec wykonujący podobną pracę na linii zarabia więcej niż przeciętny technolog/inynier w Praszce.Dlatego też co odważniejsi czmychają z tego zakładu. Ten zakład czuć "postkomuną" oraz na wyższych szczebelkach występuje typowy wyścig korpo-szczurów.O panującym nepotyzmie nie wspomnę. Może teraz głupio to zabrzmi,ale rodzi się nowe.Tworzy się powoli takie kółko wzajemnej adoracji.Metę swą Mają gdzieś w okolicy.. A związki jak to związki.Istnieją tylko teoretycznie. W tych czasach już nikt nie będzie pikietował ani strajkował.Każdy boi się o swoją pracę.Ma kredyt,jakieś zobowiązania.Nie ma rynku pracownika.To mit,który usilnie wciskają nam media.Związki są jak pies na smyczy.Trochę poszczekają i koniec.Coś rzucić ludowi muszą. Menago HR ma określone "targety" na każdy rok.I powolutku je wprowadza.Tu skubnie tam coś uszczknie i tak krok po kroczku.Ciekawe ile jeszcze wytrzyma socjal. Przecież zakład musi przynosić zyski,być konkurencyjny, program Renew(czy jakoś tak) 2020 i inne korpo pie#dolenie. Stawiam,że niedługo będziemy pracować z ludźmi zza wschodniej granicy.Dlaczego by nie.Przepisy da się jakoś obejść w myśl zasady-maksymalizacja zysków i minimalizacja kosztów.

Kamilo

Witam pracuje już trochę w neapco.Z każdym rokiem jest coraz gorzej. Nowo zatrudniani pracownicy są przez agencje.Dostają mniejsze stawki,mają o wiele mniejszy fundusz socjalny, umowy z nimi są co roku przedłużane od nowa a jeśli będzie spowolnię produkcji (mniej zamówień) to po prostu zostaną od razu zwolnieni. W neapco pracuje się dobrze paną którzy mają 40 lata pracy, stawkę którą dostali za wyrównanie warunków szkodliwych i pewną posadę. Niema się co dziwić że dużo młodych przychodzi pracuje parę miesjęcy i odchodzi gdzieś indziej jeśli warunki blendą takie dalej to za parę lat w neapco nie będzie miał kto robić

oze

jako dostawca surowców do firm na terenie Neapco stwierdzam jedno: bezprawne wyłudzanie od kierowców danych osobowych bez jakiejkolwiek klauzuli. Po jakie licho im potrzebny numer dowodu osobistego kierowcy kiedy dysponuja juz takimi danymi jak nr rej auta, nazwa spedycji, nazwisko kierowcy...sprawa do zgłoszenia w odpowiednim urzędzie

Wiktor

Pracowałem w firmie 20 lat ,przeżyłem Prezesa Go. i obecnie władającego firmą "Plame", za tego pierwszego w czasach bessy 2007-2009 , gdzie naprawde nie było pracy ,nikt nikomu nie odwołał bonusa świątecznego(Bożo Narodzoniowego) w dodatku 2 tygodnie przed świętami ,tłumacząc sie reklamacjami, dno panowie!!!!!!!!!!! Nie polecam tej firmy, nie profesjonalizm na każdym szczeblu zarządzania,zarobki jeśli chodzi o branże Automotive TRAGEDIA!!!jedynym atutem jest wypłata na czas, oraz możliwość awansu oczywiście jeśli potrafisz grac w piłke lub ping ponga w CV warto zaznaczyć zbieranie papierków!!

Robot

Pracuję w neapco od pewnego czasu i z smutkiem Stwierdzam że ta firma to poraszka Na montażu półosi jest chamstwo jakiego przez 10 lat mojej kariery zawodowej nie doświadczylem Na linii pracuję się po 4 osoby a jeden drugiego utopil by w łyżce wody o urlop musisz się prosić Płacą taka sobie wszystkim swojim znajomym Nie polecam i nie piszę to na złość

Krzyżak
@Robot 30.04.2017 17:14

Kolego R Poraszke w to nie mieszaj.

bu ba

Firma tragicznie nie godna polecania, taka prowincjonalna postkomuna, nepotyzm, brak profesjonalizmu, brak kompetencji i doświadczenia, obsada z przypadku byle rodzina, wystarczy jeden kontakt, rozmowa, trochę wiadomości z forum i wszystko się potwierdza. Najpierw naprzyjmują, żeby pokazać jak to się rozwijają, a teraz zwalniać ludzi będą ale tych ''obcych, starych, nie z rodziny'' ale w tym samym czasie tworzą nowych Dyrektorów nie wiadomo od czego (byle rodzina miała się dobrze). I tak kolejne miejsca na parkingu przybędą, a pracownicy po basen, tam już straż miejska czeka, Jak mawiał Kazimierz Pawlak, Pan Bóg za wysoko siedzi, aby to zaprzaństwo dostrzec, ....

Piter

W tym zakładzie panuje jeden wielki nepotyzm,dyrekcja lepsze stanowiska obsadzane ludźmi z rodziny bądź tez po znajomości gdzie Ci ludzie nie mają w ogóle pojęcia. Dyrektorów jak mrówek około 20 sami nie wiedzą od czego są brakuje już im miejsca na parkingu to wjeżdża ja na plac zakladu-skandal !!! Kuriozalne zarobki dyrekcji samochody sluzbowe z paliwem bez limitu premie i różnego rodzaju nagrody -kto na to wszystko zarobi?Zwyklego pracownika traktuja jak smiecia 0 podwyżek a to on produkuje co by zaklad dobrze prosperował.Trzeba to poruszyc na wyzszym szczeblu nie praszkowskim tylko u samych wladz w stanach.Zwykłego pracownika traktują jak smiecia poganiaja, psychicznie wykańczają i ciągle mało i mało.

Mthc754
@Piter 06.04.2017 10:24

Nie ma sprawiedliwosci na swiecie. My wystajemy po weekendach przy maszynach, proponuje sie nam groszowe podwyzki. Az sie plakac chce....A z drugiej strony rozpasanie i Bizancjum.

mieszkaniec praszki

ostatnio słyszałem, że firma odniosła niespotykany sukces, dostarczyła Klientowi wyroby i w ciągu tygodnia nie dostała reklamacji!!!!, a to ci sukces, udało się wykonać wyroby ''dobre'' z tego powodu odtrąbili sukces i cała załga dostała ''słodki'' upominek. rodzina i kolesie wzięli tyle ile chcieli (za darmo dają się ogolić i sprzedają własną matkę) dla reszty co przyszli później nie starczyło, jak zwykle.

nowik

Wcale nie znana w Polsce firma, zapyziała postkomuna, prowincjonalna klika udająca światowych bo ledwo ''dziamdziających'' po angielsku pryncypałów, a rozumki bardzo małe zdolne do włażenia w .... małe niedopowiedzenie, Niemcom.

mieszkaniec praszki

oryginalna firma, jedyna na świecie, gdzie pięcioma pracownikami zarządza 3 dyrektorów, tych ci u nich pod dostatkiem,

nino

Tak, to prawda, że przyjmują jak leci, bez dyplomów, szkoły, doświadczenia, byle za najniższe stawki, potem publikują w prasie, że biją rekordy w przyjmowaniu do pracy, po 6 miesiącach wyrzucają i znowu przyjmują za minimum, albo z Urzędu bez kosztów , i znowu ustalają koleiny rekord i tak w kółko. Nie zapominając o przyznawaniu sobie nagród i premii,

mano

Polecam, ale dla tych co bez dyplomu i doświadczenia, byle Urząd za nich płacił, albo na staż tylko, bo jak zdobędą doświadczenie, to ''fruwają'' stad nawet po trzech dniach , jak ostatnio, oferta za kilkanaście tysięcy/m-c . Nie wytrzymał pierwszego tygodnia i zrezygnował, kiedy zobaczył z jakimi imbecylami musiałby pracować.

anonim

(usunięte przez administratora)

baba

Prawda w oczy kole, uderz w stół a nożyce się odezwą, gniewaj się.

nim

zakład przez ostatnie 3 lata zawrócił z drogi rozwoju do stagnacji, tyle było szumu o nowych biznesach i nowych halach Wieluń/Olesno i co zostało, stare sposoby rodem z czasów Gomółki. Tylko zakazy i porządek, czepiać się ludzi, papierków, butów itd. Socjal to dobry wabik i uspokojenie Związków, że coś wywalczyli, to tylko część pieniędzy które się porostu ludziom należą, a reszta do dyspozycji dyrektorów i kolesiów. zakład dobrze wygląda z pozoru, tak jak się to robi w US, na planszach jest ładnie, a za planszą ''syf'' jak na taką ''dziurę'' to są to fortuny 10% po 12 000 do 45 000, a 90% 2 500 do 3 000 PLN

nowik86

zakłąd jest na Sredniej półce co do pracodawców.W tym rejonie lepszymi zakłdami są Wielton,PolFarma Sieradz,TAuron,PGE w których zarabia się więcej i jest jeszcze bogatszy socjal Wiadomo najlepjej pracuje się na państwowej pracy tam też macie kasę na świeta i wakacje.Dodatki za nocki jak i w Neapco.A jeśli ktoś pracował u Pana Zdzicha na tokarce po 12h zarabiał 1500zł to napewno powie że Neapco to najlepszy zakłąd na świecie i lepszego nie ma.Jeszcze jedno jesli teraz przyjmujecie się do Praca DO Neapco jesteście przyjeci do pod firm i tym samym jesli pracy nie bendzie idziecie jako pierwsi na odszczał

nowik86

Witam pracuje w neapco 8 lat wiec mogę powiedzieć więcej.NA stanowisku operator maszyn cnc. Praca w systemie 3 zmianowym(przeważnie wypadają 3 weekendy w miesiącu) płaca 2300zł na ręke. Plusami są dobry socjal ktorego coraz bardziej uszczuplają,kasa oszczednosciowa z ktorej można brać pożyczki bezprocentowe,możliwość wyjazdów z pracy do Teatru,kina czy jakiś innych wycieczek. Minusami admosfera pospiechu,wiecznej kontroli i zakazów.Panuje mit o dużych zarobkach.Dużo to zarabiają tutaj starsi pracownicy któży są w wieku 50 paru lat maja około 3000 -3500zł netto i jubilatki ktore są jeszcze do 2020 roku .A taki przeciętny młody pracownik ze starzem 4-5 letnim ma 2000zł z wekendami i pokażną stawke brutto z której musisz odliczyć 3 złote na świadczenia Powiem tak kiedyś było tutaj dobrze teraz jest coraz gorzej

Alvn

Dajcie sobie z nimi spokój - zatrudnianie przez pośredników - w razie wu bez żadnych konsekwencji lecisz... . Mało tego, wykańczają swoich dostawców, jednego po drugim - a właściwie co nie którzy sami rezygnują - bo ich "propozycje" brudu za paznokciami nie są warte. Managment trzęsie kolanami przed Holdingiem żeby tylko stołka nie stracić - zawsze winni są pracownicy, oni nie.

kolo zawsze uśmiechnięty :)
@Alvn 16.08.2016 12:38

Masz kolego w zupełności rację:) a jeśli się nie mylę to Go work zatrudnia tam ludzi :)))))))))))) hahahaaaaaaaaaaa

anonim

(usunięte przez administratora)

kolo zawsze uśmiechnięty :)

Co z tego że widzą..... wszyscy . Niektórzy przymykają oczy... :) a pana doctora kto ruszy ?

nie ważne

nie wiem co tam robi dyrektor personalny .......... za dużo biurokratów którzy mają gdzieś zwykłych pracowników !!!!!

kitel

apeluje do kierownictwa/dyrekcji tego zakładu o troche rozwagi w stosunku do pracowników bo kierownikami/dyrektorami jesteście tylko na terenie tego zakładu , poza nim - zwykłymi ludzmi =) Pozdrawiam .

karol0987
@kitel 02.04.2016 18:40

popieram w 100 %

Altun

Pracuję w Neapco ponad 10 lat(odlewnia).Są sytuacje gdzie, biurko w biurko pracuje ojciec z synem(nepotyzm):D Albo pan od HR(usunięte przez administratora) zatrudnia swoją narzeczoną(Magda Z).W sprawie zarobków nie wypowiem się-około 2k,może mniej. Jednym stawka odpowiada, drugim nie.Ciężko jest dostać podwyżkę indywidualną.Atmosfera z roku na rok jest coraz gorsza.Wprowadzają coraz więcej zakazów:są kamery, zakaz palenia,zakaz używania urządzeń elektronicznych itp.,jeżeli wyjdziesz o 1 min za wcześnie z pracy to możesz mieć nieprzyjemności.Wprowadzają jakieś 5s,Kaizen-(absurdalne pomysły).Kierownicy patrzą ci na ręce..Nie polecam tej firmy.

nina
@Altun 30.03.2016 21:09

do tego dojdzie zakaz korzystania z wc dluzej niz to przewiduje dyrekcja-czysty wyzysk ku szcesliwosci zachodnich sasiadow

Kolo

mcs nie zwolnili ,lecz nie przedluzyli umowy ;) popracuje na produkcji a nie krzesło wyżej to zobaczysz.. Jaka jest komunikacja.....

morus

Pracuję w Neapco od kilku miesięcy na stanowisku operator maszyn stawka początkowa to 13,5 po okresie próbnym 14 oczywiście brutto.Praca na trzy zmiany dodatki są to fakt lecz przez te kilka miesięcy poznałem kilka osób które odeszły same.Osoby nowo zatrudnione na produkcji zatrudniane są przez agencję pracy takie zabezpieczenie na wypadek spadku zamówień wylewają je z czystym sumieniem i nie muszą płacić odpraw oraz zwolnień grupowych. Atmosfera między "robolami " dobra niestety im wyżej tym gorzej. Dyrekcja działa według starych zasad starają się podnieść produkcję oraz wydajność poprzez jeba... roboli za byle co pojemnik źle stoi kartka jest albo nie ma często się zdarza ze jakaś szyszka stoi nad pracownikiem i mierzy mu czas stoperem. W firmie totalnie leży komunikacja, przychylam się do zdania przedmówców "jak na warunki Praszki",wniosek jest prosty Praszka to "wiocha".

mcs
@morus 24.03.2016 21:21

Morus, powierdz coś więcej. W jakich sytuacjach zwolnili pracowników z Agencji i ilu? O co chodzi z kiepską komunikacją - co masz konkretnie na myśli?

BBB

Pracowalem w paru firmach na Opolszczyznie, a obecnie pracuję w Neapco. Mozecie sobie narzekac, ale malo gdzie macie dodatki na wielkanoc, wakacje, boze narodzenie, platne nadgodziny bez zadnego problemu, silownie 24/h, basen raz w tygodniu, pilke, siatke, dofinansowane wycieczki no i pewna podwyzke co roku... takze jak się nie podoba, zwolnijcie sie i sprawdzcie sobie inne zaklady, wtedy zobaczymy czy jest na co narzekac... O zarobkach się nie wypowiadam, bo to zalezy od stanowiska, ale na produkcji sa powyzej minimalnej, a czasami nawet wiecej. (wiadomo tez ze nie od pierwszego dnia). Porownując z Niemcami to zawsze bedziemy mieli nizsze stawki, niestety tam jest pareset km, a Neapco jest pod nosem. I tak jak napisal przedmowca, zobaczymy co zrobi Praszka jak sie wyniosa... Problemy sa wszedzie, w kazdej firmie, ale tutaj ludzi jakos caly czas przybywa i nie ma problemu z chetnymi.

damm

a jakie zarobki jako operator cnc, ustawiacz cnc? jakie perspektywy, jesli chodzi o podwyzki?

porąbało was?

Półtora funta na/h i wy mowicie że to dobre zarobki?

Karol

Co za debil pisze że 12 zł brutto to dobra płaca. Chyba tylko robi na piwo i fajki.Chłopie nie pisz takich rzeczy bo nigdy nie bedziemy wiecej zarabiać. Ci co płacą tez to czytaja. W niemczech za taką robote dostaje też 12 ale euro albo i wiecej.Starzy pracownicy 10lat temu zarabiali więcej niż ty teraz. Z czego ty jesteś zadowolony!!!

Zostaw opinię o Neapco Europe Sp. z o.o. - Praszka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neapco Europe Sp. z o.o.