Neapco Europe Sp. z o.o.
2 63 6 1

Opinie o Neapco Europe Sp. z o.o.

moli

Nie wiem o co chodzi w tej firmie jakie wymogi należny spełnić aby dostać się do pracy ale na pewno nie umiejętności. Jestem po kursie cnc na wszystkie zadane pytania została udzielona poprawna odpowiedz. Wiem ze dostały tam prace osoby nie mające styczności z ta branża ale wydaje mi się ze wszystko odbyło się po znajomości. Jeśli się nie ma w środku ciotki, ojca, brata ,męża nie ma co liczyć na zatrudnienie w tej firmie takie jest moje zdanie.

a
@0216 24.06.2017 21:38

A ciebie nie pytali jak się pisze wyraz "suwmiarka" na rozmowie?

Karolina

Na forum pojawiło się sporo negatywnych komentarzy o Neapco Europe. A czy ktoś posiada odmienne zdanie? Czy na forum jest jakaś usatysfakcjonowana osoba pracą w tej firmie? Zapraszam do wypowiedzi. Czy mimo negatywnych komentarzy, ktoś jest zainteresowany pracą w Neapco Europe? Czy są obecnie otwarte jakieś rekrutacje?

Toffler_usa
@Neapco Europe Sp. z o.o. 07.06.2018 07:58

Czy ludzie przeskakują przez bramę?

Marcin23

Praca w systemie 1-2-3, to jest chyba ewenement. Jak pracownik ma się wyspać po nocnych zmianach, kiedy zaraz wskakuje na pierwsze? Organizm nie jest w stanie sie przestawić. Nie polecam.

Remek
@Marcin23 12.06.2018 19:37

Za "komuny" bywało nawet tak, że normy na III zm. bywały nieco mniejsze (chyba każdy zdrowo myślący wie, że w nocy jest słabsza wydolność organizmu), natomiast w tym (usunięte przez administratora) ciągle mówi się pracownikom "mało", a to, że na konto przelewają nam "mało", to nieistotne . . . Ma być: dużo, tanio, szybko i na czas - czyli byle jak . . . Widocznie na reklamacje pieniążki są, po co dać je pracownikom . . . lepiej, jak podzieli się nimi kierownictwo wyjeżdżając na zakupy do Karolinki . . .

jancopaunco

kiedy na hali będzie normalna klimatyzacja??? bo od tych wiatrakow waszych śmiesznych do katar i gardło boli caly czas plecy i mięśnie również ,macie kase juz kit z tymi waszymi śmiesznymi podwyżkami ale zróbcie coś dla poprawienia warunkow pracy , stać was

Karolina

@Tadek, jestem moderatorem tego wątku i interesuje mnie opinia pracowników. W żaden sposób nie jestem powiązana z firmą Neapco. Możesz powiedzieć, czy za pracę w weekend wypłacana jest wyższa stawka? A może można odebrać dzień wolny w ciągu tygodnia? Jaki rodzaj umowy oferuje pracodawca?

Ptahil

A co Pan zrobił z tym? Tadak? @Tadek? miszczami klawiatury możemy być wszędzie

porąbało was?

Półtora funta na/h i wy mowicie że to dobre zarobki?

brazowooka25
@porąbało was? 30.11.2015 23:02

To az 52,23 Hrywien

Karolina

W wątku pojawia się bardzo dużo negatywnych komentarzy o firmie Neapco Europe. Piszecie o kiepskich warunkach mieszkaniowych, nadgodzinach. A czy znajdą się także rzeczy, które podobają się wam u tego pracodawcy? @Bolesław, czy pracowałeś w tej firmie wcześniej? Możesz napisać, jakie zmiany w niej zaszły?

Tadek
@Karolina 25.04.2018 05:14

Raczej nie ma takowych. Jak się przyjąłem to weekendy były wolne... Teraz mamy 3 w miesiącu, dla firmy to dobre bo płacą mniej za weekendy z grafiku.... Tyle o zmianach. A pani Karolina jest adminem czy wtyką z firmy?????

klik

W zakładzie jest nowa firma ochroniarska- gdy wychodzisz z zakładu a zapali ci się czerwona lampka zdarzyło się już że ludzie dmuchają w alkomat---- dlaczego dmuchają to nie wiem nie ma takiego prawa aby dmuchać w alkomat i każdy ma prawo odmówić badania alkomatem, do tego są tylko uprawnione organa jak POLICJA a nie ochroniarz, i w dodatku musi być podejrzenie ze jesteś w stanie po spożyciu tzn. dziwne zachowanie, zachowanie równowagi, a jeśli takiego czegoś nie ma to masz prawo odmówić i nic ci nie mogą zrobić. A jak chcą dokonać badania to muszą wezwać POLICJE-to wtedy musisz dmuchnąć. I nie ma takiego czegoś ze losowo cię będą sprawdzać, tego przepisy nie nakazują, to już podchodzi pod MOBING. Także ludziska nie gódźcie się na badanie - to jest tak, jak nie znacie praw , to poczytajcie sobie w necie, kodeksie pracy. I nie dmuchajcie w alkomat, bo to każdy musi wyrazić zgodę na badanie alkomatem. Po prostu nie chcę i nie dmucham. To wszystko jest nielegalne

marek54
@klik 13.04.2018 17:26

Nie dawać się, ta firma od sprawdzania L4 ma sprawdzić tylko, czy ty jesteś w mieszkaniu i nie wykonujesz żadnych prac, żadnych dodatkowych pytań odnośnie stanu zdrowia i przybliżonego terminu powrotu do pracy nikt nie ma prawa zadawać. Tak jak z tym dmuchaniem, niech dzwonią po Policje. Jest źle, a to wina tylko jednego człowieka w tym zakładzie, który nienawidzi wszystkich dookoła.

://

Kawalerka w praszce odstępne 650zl opłaty 300zl jedzenie na 30 dni x25 750zl internet i telefon 100zl srodki czystosci 100zl lekarz dentysta 100zl razem 2000zl nie wpsominajac o rozrywce kino z synem/kolacja raz w miesiacu 100 i ile zostaje 500zl?(o ile ktos zarabia 2500 a nie 2100), nie mowice ze 2500 to na lape to jak na ta okolicje nie jest zle to jest zapomoga nie wyplata co jesli by sie chcialo odlozyc na samochod/wakacje. Praca zeby przezyc a nie zeby zyc;/

Hiena886

Również nie polecam tej firmy. Pracuje na montażu półosi i jest naprawdę ciężko. Ciągle tylko słyszy się dlaczego tak mało można było zrobić więcej. Od początku roku może z dwa weekendy w pełni wolne. Po 3 latach pracy czuje doskwierający ból rąk i pleców. Zarobki w stosunku do wykonywanej pracy na poziomie bardzo marnym. W branży automotive jedna z gorszych firm w kraju.

XYZ

A JAK KTOS TU PISZE ZE NA TEN REGION TO CALKIEM DOBRZE TO NIECH STUKNIE W LEB CO TO MA DO RZECZY REGION, W DIREN ZARABIAJA 4 RAZY TYLE O 100 PROCENT SIE MNIE NAROBIA WYWALCZYLI SOBIE 35 GODZINNY TYDZIEN PRACY A U NAS CO- SOBOTY NIEDZIELE I MALO I NAM SIE TLUMACZY BZDETY, NO ALE CO TACY U NAS PRACUJA CO ZAKLAD NASZ CHWALA, TYLKO NIE WIEM POD JAKIM WZGLEDEM BO MY POWINNISMY ZARABIAC RAZ TYLE CO ZARABIAMY, NO ALE CO SA TACY CO SA ZADOWOLENI Z TEGO Z E W POLOWIE SA ZADOWOLENI ---ROZUM TO BOGADZTWO NO9 ALE CO JAK KTOS GO NIEMA-------------------------- I NIE MYSLI RACJINALNIE

ZYX
@XYZ 06.04.2018 20:12

XYZ jeśli nie zrobisz kariery w Neapco to na 100% uda Ci się w zawodzie nauczyciela języka polskiego :)

xyz

NIE POLECAM TEJ FIRMY- ZAROBKI MARNE W MARKECIE WIECEJ ZARABIAJĄ- KILKA LAT PRZY TYCH PODWYŻKACH A JAKIE TE PODWYZKI , JAK IFLACJA JEST WIEKSZ A- TO ZENADA ZARABIAJA ALE MOZE W BIURACH I DYREKCJA ZARZAD ALE NIE FIZYCZNI-TAKA JEST PRAWDA A ZWIAZKI TAK DZIALAJA JAKBY ICH NIE BYŁO BO ICH NIE MA TAKA JEST CALA PRAWDA

Gold
@xyz 06.04.2018 20:03

Te związki to śmiech na sali.

kuba32

Pracujemy ciężko, praktycznie wszystkie weekendy w pracy, zachorujesz a oni wyślą ci na chatę jakieś śmieszne kontrole. Ludzie, dajcie sobie spokój z tym zakładem, tym bardziej, ze zarobki są marne przy tej pracy jaką wykonujemy.

Xxxx

Pracownicy z męskiej strony są zdania że kobiety nie powinny robić np na ml 5 na wałkach opowiadają bzdury pracowałam ale dla nich zawsze jesteśmy słabsze kierownik wybiera kogo chce nawet nie wie co jest w maszynie np ile ma osi a co dopiero reszta

anonim

(usunięte przez administratora)

Lechu

U mnie na wydziale czeka parę osób do wiosny i robią myk za granice, młodzi. Kto im tutaj będzie pracował za takie pieniądze? Jak ten "zarzad" po rozum nie pójdzie, to marnie widzę ten zaklad.

ewe

Witam Czy mogę się dowiedzieć jak wygląda praca na tulipanach?

niko
@ewe 28.02.2018 22:28

tez chetnie sie dowiem

Garbusek

chłopaki zrobić strajk pare dni i tyle na neapco świat sie nie kończy a takie grosze to zarobicie wszędzie nawet w markecie na kasie

Pytacz

Witam, jakieś opinie o pracy biurowej? Dział logistyki, z językiem angielskim.

anonim

(usunięte przez administratora)

perkol46

W tym co słyszysz jest dużo prawdy, atmosfera jest fatalna w stosunku do kilku lat do tyłu, wtedy to załoga stanowiła ZESPÓŁ, dzisiaj to zlepek kilku grup rodzinnych walczących o wpływy, Tak się dzieje w firmach w których Kierownictwo zachwyciło się sukcesami dotyczącymi zarobków, że zapomniało iż te ich zarobki 10 000 do 45 000 PLN pochodzą z pracy niby pracowników produkcyjnych 2 000 do 3 5000 PLN, Jeżeli chciałbyś przystąpić to tego pseudo Zespołu, to wiec, że będziesz potraktowany jako kolejna ''część zamienna maszyny, którą wstawiają'' w proces produkcyjny i musi pracować sprawnie, ku chwale Kierownictwa. Będziesz miał obowiązki a pracodawca prawa.

Lechu

Tylko nie chorujcie w tym zakladzie. Bo Was odwiedzi capo di tutti frutti.

Tadek
@Lechu 17.02.2018 15:16

Cappi di duppi dostaje przepustkę do zobaczenia i tyle trwa jego wizyta ???? bo to jest wystarczające dla pana z Seata

Danielo87

Jeśli chodzi o szkolenia to są one dla pracowników biurowych lub jakiś elektrykow,mechanikow.dla zwyklego szaraka (pracownika z produkcji)nie ma szkolen.Jak poszłam zapytałem o angielski to owszem jest kurs z tym ze jak mój lider się dowiedziałem że chce iść to powiedział w prost chcesz mieć umowę przedłużona to nie pchają się tam gdzie nie trzeba.co do zarobków jeśli porównać z prywatym zakladem to są dobre(2 000zl neto) bo niby są dodatki.ale jeśli porównamy z firmami takimi jak Tauryna.,pge,cementowa warta to slabo one wypadają. Mam kolegów w tych branżach to zarabiają o wiele wiecej niż ja:(

Tadek
@anonymous 15.02.2018 20:21

Mógł jak najbardziej ????????????????słyszałem już teksty: " chcesz mieć umowę na stałe ? To lepiej przyjdź w niedzielę. Lub.... Albo praca albo wolne niedziele .. i wiele innych które są dla niektórych oddziałów normą. Oczywiście że tak nie można mówić lecz jak temu zapobiec ? Ciężka sprawa. Wystarczy posłuchać chłopaków na mieście i na ocenę firm tutaj w GW. Nie przekracza 3....

Karolina

@fks to ważne, by informacje pojawiające się na wątku były zgodne z rzeczywistością i jak najbardziej merytoryczne. W końcu to tutaj trafiają osoby, które szukają opinii o Neapco Europe. Co według Ciebie nie zgadza się w komentarzu @Belson?

Fitch45

Brawo, celnie w punkt. To co się stało z zakładem na przestrzeni lat, wola o pomstę do nieba.

wiwi

Pracuję 7 lat w Neapco i ogólnie jestem zadowolony. Jak na okolicę to zarobki są dobre, bonusy na święta, lekcje angielskiego i szkolenia. Wiadomo, że są lepsze i gorsze miejsca do pracy i ocena w dużej mierze zależy od tego gdzie pracujesz, z kim i czy jest to praca monotonna i ciężka fizycznie. Inna będzie ocena pracownika montażu, inna mechanika czy jeszcze osoby z biura.

mateuszek
@wiwi 20.12.2017 17:19

jesteś zadowolony ?:) hehe rekomenduj do firmy rodzine , takich ambitnych ludzi brakuje.

anonymous

Nawet Pan Markus z Olesna, Niemiec, potrafi lepiej wynagrodzić swoich chłopaków za prace na jego odlewni niż to całe Neapco u siebie. Wstyd.

ja

hej ŁADNIE MI PRZYTARŁEŚ auto na PARKINGU i wiem kto to jest ale czekam aż przyjdzie sam to wtedy nie będę zgłaszać sprawy tam gdzie trzeba tydzień jeszcze poczekam

Bahah
@ja 05.01.2018 16:50

Jakbyś wiedział, to byś poszedł tam gdzie trzeba wieśniaku.

Mieszkaniec Praszki

Nie miałam okazji pracować w tej firmie jednak wiele osób z mojego otoczenia owszem. Mogę więc powiedzieć, że jeśli są nabory to ciężko stwierdzić czy szukają kogoś na stałe czy tylko na czas skoku ilości zamówień. Socjal mają bardzo dobry tzn jeśli chodzi o tą okolicę- bony i dodatkowe fundusze na wakacje pod gruszą, święta. Zarobki są w zależności od stanowiska, więc ciężko określić. Ale nie są złe, raczej powyżej najniższej krajowej.

ja
@Mieszkaniec Praszki 08.08.2014 12:03

jak tu dodać

sobol13

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Volkswagen-Poznan-da-pracownikom-podwyzki-4042932.html Patrzcie,jak to robią w Poznaniu.

Bogus

Powiem tak każdy ma swoją opinje.częściowo zgadzam się z belsonem. Użytkowniku fks jeśli się nie zgadzasz z opinja kolegi to napisz swoją a nie krytykuj. Taka jest prawda że dużo ludzi boju sie pisać negatywnych informacji na temat neapco ponieważ firma może wyciągnąć z tego kosekwecje. Znam przypadek kolegi który napisał anonimowo na forum noto na temat pracy zwiazkow zawodowych i na wlądzie neapco a potem miał ogromne problemy.ponieważ policja doszla po ip i musiał tłumaczyć się z tego przed sądem. Dlatego cenie szczere opinje.moja opinja na temat pracy brzmi ze to zakład rodziny i dużo opinii na forum może być właśnie o tych osób które mają dobrą posadę i pensje a potem piszą dobra opinje ponieważ na produkcji brakuje pracowników niskiego szczebla.

Kuba
@Bogus 04.11.2017 04:48

Policja doszła po ip ? Ochrona danych osobowych to Ci coś mówi kolego. Na miejscu kogoś, kogo Policja szuka na rzecz prywatnej spółki i ujawnia dane od razu przed sąd i niech nie czują się bezkarni wśród pracowników, których mają za nic.

ROBI

SZUKAMY PRACY Z KOLEGAMI I SIE ZASTANOWIMY

Bogus

A co do oceny 4 miała być za produkcję a 7 za kontrole

Zostaw opinię o Neapco Europe Sp. z o.o. - Praszka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Neapco Europe Sp. z o.o.