Neapco Europe

• Gorzów Śląski
  • Strojec
  • Wygiełdów

3. Opinie o pracodawcach Praszka
  5. Opinie o Neapco Europe Sp. z o.o.

Opinie o Neapco Europe Praszka

Nie przegap nowości o Neapco Europe Sp. z o.o.!

29.06.2026 09:14

Kochana dyrekcjo, to że na hali jest sauna a wy siedzicie sobie w klimatyzowanych pomieszczeniach to jedno. Chociaż na stołówce mogli byście włączyć klimatyzacje żeby chociaż przez chwilę pracownicy poczuli się jak ludzie. Z pozdrowieniami kochani pracownicy.

Sygnał

01.07.2026 00:51

Niech pomyślą jak poprawić warunki pracy w trakcie tej temperatury bo te wiatraki więcej szkodzą jak dają pożytku
    Monter

18.06.2026 21:47

CyberMarian

Przebieg rekrutacji Mila rzeczowa rozmowa Pytania Hej. Właśnie dostałem propozycję na przejście do Neapco na dział półosi? Mam trochę doświadczenia, czy 10000 brutto dostane? U niektórych kolegów co tam robią to taką kasę mają za prosta robotę

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    #Monter

22.06.2026 18:50

Zarobisz najniższą krajową plus 200zl hahaha nie zawracaj sobie głowy

Biz

24.06.2026 00:06

Tak dostają 10 tyś brutto, ale za dwa miesiące z sobotami. Jeśli to prosta robota to ziemia jest kwadratowa.

22.06.2026 18:53

No hej tak myślę bo od jakiegoś czasu nie dostałam/em podwyżki najwyższy czas dać tym pracownikom co nie dostaali od dwóch lat podwyżki indywidualnej może to będzie zachęta do chodzenia w dni wolne w grafiku w sobotę W niedzielę w dzień wolny w tygodniu . Bo tak to jak nie dostaję podwyżki indywidualnej to myślę że coś jest nie tak może coś robię nie tak A robi wszystko tak samo jak inni pracownicy tylko przydupasy dostają. Przepraszam ja nie kabluję ale też należy mi się podwyżka indywidualna.

10.06.2026 01:21

Co tam na montazu tak cicho kierowniczka juz nie rządzi Uspokoiła sie w koncu.
    Sygnał

16.06.2026 08:50

Smutna bo franka nie ma =(

22.06.2026 18:49

Poszła na wałki yh
    Olek

10.06.2026 18:28

Odlewnia się nie opłaca = koń by się uśmiał. Żeby taką odlewnię zlikwidować....
    Szkopek

11.06.2026 13:23

Jak odlewnie likwidują, to i zwolnienia ludzi na pewno będą.
    Jogurt.

11.03.2026 08:07

Co to się porobiło u was w zakładach że w Neapco i w żadnym innym zakładzie na jego terenie aktualnie nie przyjmują do pracy?. Zastój jakiś nastąpił czy kryzys?.

05.05.2026 10:44

Bo nikt tu nie chce przychodzić pomysl

27.05.2026 11:23

Bo podwyżki dostają tylko pupilki a nowy pracownik jest zatrudniony na podfirme i tak ciągnie 3 lata

13.04.2026 20:26

Czekamy na podwyżki indywidualne miejmy nadzieję, że ludzie normalni też dostaną nie tylko pupilki.

07.05.2026 08:14

Dostaną ci którzy podnoszą normy, i wszystko załatwiają morda
    Iksiński

15.05.2026 15:46

Tylko dupolizusy, pupilki u rodzina dostała podwyżki indywidualne. Ja dostałem tylko wyrównanie do najniższej krajowej, bo do kwietnia byłem prawie złotówkę na godzinę poniżej... Także masakra.

05.05.2026 15:55

Jak będziesz dobrze strzelał z ucha to dostaniesz indywidualną :)
    xyz

04.05.2026 10:21

Strażnik Polski -mądrze napisał i skomentował, na FB- co to za firma tak przyjazna pracownikowi-haha, że łamie przepisy , a przede wszystkim odnośnie krwiodastwa, że firma zamawia autokar w piątek , żeby oddawać na miejscu i tym sposobem okrada krwiodawców z jednego dnia, bo należą się dwa dni za oddanie krwi- dziwuję się krwiodawcom, że na takie coś przyzwalają, a jeszcze są lepsi -po oddaniu krwi idą do pracy- MASAKRA- gdzie LOGIKA gdzie ROZUM
    Nikodem D

04.05.2026 16:54

Od lat tak się dzieje , tekturowa firma wszystko na pokaz .
    Biz

13.03.2026 17:31

Czy będą jakieś podwyżki ? Zwalnia się ktoś?

14.03.2026 18:40

4 % od kwietnia Około 2 % indywidualnie I 500 zł w karcie do wykorzystania w restauracjach

20.03.2026 10:05

W d*pe niech sobie wsadzą tą kartę. A nie będą pracownikom mówić na co mają wydawać
    MA2026

03.03.2026 14:05

Jak tam montaż, dalej gonią ze sztukami?

17.02.2026 16:50

Co się dzieje z montażem tam pracownicy rządzą wydziałem ?
    Olo

12.02.2026 07:28

Cześć, jest ogłoszenie na specjalistę IT, jakie macie doświadczenia z tym pracodawcą ? Automotiv nie stoi za dobrze, słyszałam że klimat w firmie jest średni . Dajcie znać czy warto .
    Mlody

12.02.2026 14:14

Ogólnie informatycy są mega w porządku Automotive rzeczywiście stoi średnio ale akurat w Praszce zakład przejmuje całą produkcję z niemieckiego Nepaco które ogłosiło upadłość Jest bardzo dużo inwestycji Jeżeli chodzi o sprawy finansowe, najlepiej iść na rozmowę oszacować że tyle i tyle cię interesuje i albo mają ustalony budżet na tą kwotę albo nie
    ANON

27.01.2026 18:49

Taka bogata firma a na drogę do parkingu werony (Kowali) szczędzi 5kg soli i piasku a podobno dba o zdrowie pracowników
    #AsystentProjektantaBranzyDrogowej

21.01.2026 09:17

Kiedy będą podwyżki bo nie rozumiem robić to samo a za mniejszą stawkę kolega kolezanka ma większą stawkę a robi to samo co ja lub mniej
    Nikodem D

21.01.2026 16:24

Podwyżki już były , jak się nie załapałeś widocznie nie zasłużyłeś albo nie jesteś z rodziny . Pozdrawiam
    Anonymus

09.01.2026 15:24

Liderki za 350zl więcej czują sie jak bogowie. Najgorszy dział to tulipany najniższa krajowa ledwo co az zal pisac
    Cola

15.01.2026 11:29

Nie marudzić tylko zap...ć! Dać palec to teraz by chcieli całą rękę. A liderom to jeszcze baty by się przydały, takie od poganiania bydła bo co niektórzy to śpią z nudów w tej pracy. Na wasze miejsce stoi 20 za bramą, tak więc proszę sie zastanowić i nie dyskutować. HiHi - niech żyje wolność!!!
    Bercik111

08.12.2025 18:36

Chciałbym dostać sie do pracy do firmy neapco,jakie wydziały polecacie? Najlepjej chciałbym dostac sie na walki lub utrzymanie ruchu. Słyszałem ze najgorsze wydziale to tulipany i jego chciałbym unikać, podobno jeden z liderów który pochodzi z okolic praszki nie fajnie traktuje swoją załogę. o montażu sa różne opiinje Co polecacie
    Mlody

09.12.2025 10:26

Tulipany wałki spoko Montaż ciężko się pracuje Odlewnia usuwana A na oczyszczalni i obróbce ciężko się dostać bo też średnio z pracą UR ciekawa obca ale nie wiem czy aktualnie szukają
    Grzanie

03.12.2025 16:00

Może warto było by na hali grzać zimno jak na dworze i człowiek ma być zdrowy .Rano zimno popołudniu zimno wieczór to lodownia .
    Yony

04.12.2025 06:50

Jak dyspozytor za włączenie nagrzewnic dostaje (usunięte przez administratora) od Pana Z to co się dziwić że każdy się boi grzać Gaz kosztuje Dla zakładu lepiej jak jest wam zimno 😇
    F1

28.11.2025 15:44

A jak powinno sie procedować podwyżki? Co ile czasu?
    Wrzood

30.11.2025 10:39

Przeważnie raz do roku. Związki Zawod. występują z końcem roku do dyr. HR, że na przyszły rok oczekują podwyżki płac - żeby Zarząd ujął to w przyszłorocznym budżecie . . .
    Wrzood

02.12.2025 07:28

Przeważnie oczekiwania mają ambitne, po czym w trakcie "negocjacji" potrafią drastycznie spaść do poziomu, o którym piszesz
    Marcin

27.11.2025 17:20

Kiedy będą podwyżki bo już indywidualne były

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Neapco Europe?

Kontakt - Neapco Europe Sp. z o.o.

Kaliska 72 46-320 Praszka

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

02.11.2025 17:01

Prawda

08.11.2025 19:11

Przecież powiedzą ci to co chcesz słyszeć to jest tak samo jak politycy w jakim ty świecie żyjesz
    Sss-man

07.11.2025 13:30

Prawda jest taka że neapco w Praszce będzie jeszcze istnieć tylko przez 5-6 lat i wszystkiego wyjedzie do Turcji...
    riki

26.10.2025 18:15

Czy ktoś wie, jaka jest obecnie sytuacja w firmie? wybudowano dwie nowe, duże hale, a jednocześnie pracy jest coraz mniej i widać gołym okiem że ludzi jest za dużo Czy ktoś wie, jak wygląda teraz ruch w firmie? Ilu pracowników planują zwolnić do końca roku? Co się dzieje z odlewnią, oczyszczalnią i obróbką?
    Krysu2222

23.08.2025 07:11

Witam po wieloletniej pracy neapco postanowiłem szukać nowej.Pracuje na wydziale tulipanów, i tak fatalnie jak teraz to jeszcze nie było.NIE przyjemna atmosfera, nie docenianie pracownika,cały czas tylko mało sztuk i lider (usunięte przez administratora) nie ma bladego pojęcia o pracy a już o jego odnoszeniu się do pracowników nie wspomnę.Takich ludzi jest więcej tylko każdy szuka jakąś alternatywę dla tego (usunięte przez administratora)
    Domowan

27.08.2025 11:41

Lepiej szukać już teraz innej pracy, bo prędzej czy póżniej , bedą w zakładzie zwolnienia.
    Chłop od choinek

26.10.2025 09:15

Słyszałem że jeszcze w październiku po 1 osobie z działu .
    Diablo

22.10.2025 14:17

Dlaczego przy budowie hali pomagają firmy zewnętrzne które są droższe zamiast nasze UR??
    Gtx

07.10.2025 20:58

Co się dzieje z UR, że mnóstwo osób rozważa lub rozważyło odejście z firmy ?
    lis

08.10.2025 14:11

Słabe stawki względem odpowiedzialność Różnica zarobków względem produkcji wynosi 15-20 % Im wyższe doświadczenie to wcale nie ma potężnej różnicy zarobkowej Jeżeli ktoś zna się na pracy to po prostu nie opłaca mu się pracować w tej firmie w UR Chyba że jest przed emeryturą.
    zenek

31.08.2025 22:18

Masz rację, tulipany jest to jeden z czołowych wydziałów gdzie atmosfera jest tragiczna, jeden by drugiego utopił dosłownie w łyżcze wody. I jak jużwspomniałeś jeden z liderów nie ma zielonego pojęcia i nie wie jak się posługiwać podstawowymi urządzeniami pomiarowymi. Jest to wielka rodzinna firma, pozdrowienia dla Pinokia ;)
    XYZ

25.08.2025 23:21

Ponownie piszę odnośnie zatrudnienia przez agencję, bo nasza Firma łamie nasz Polskie przepisy, już wyjaśniam- pracownicy którzy mieli dwie umowy na czas określony, trzecia musi być na czas nieokreślony, a co robi nasz pracodawca, tak przyjazny pracownikowi, przekazuje pracowników do agencji, żeby nie zatrudnić na czas nieokreślony i tu łamie przepis, osoby te powinny iść na drogę sądową i wygrały by sprawę, a zakład zapłacił by z tego tytułu jeszcze karę 30 tys. zł, to po pierwsze - druga sprawa odnośnie oddawania krwi, wyjaśniam- za oddanie krwi należą się dwa dni wolnego, a nie jeden jak to robi nasz Kochany Pracodawca przyjazny pracownikowi i zamawia ambulans, żeby oddać na miejscu na terenie zakładu, tym sposobem okradając krwiodawców z jednego dnia płatnego, to jest kary godne i wołające o pomstę do nieba, zamiast mieć wdzięczność dla tych Krwiodawców, gdyby ktoś dał znać do PIPu, to za to jest kara również 30 tys. zł, ale wszyscy się boją co ich to dotyczy, taka jest prawda o naszej Firmie, co prawo ma za nic, tak jak nasz obecny Rząd- ŻENADA
    XYZ

25.08.2025 08:32

Widzę iż prawda kole w oczy i prawdziwa opinia, która przedstawia istniejącą chorą sytuację w zakładzie zostaje zaraz zgłoszona i usunięta przez administratora.
    Odlewnik

12.08.2025 16:51

Ta odlewnia to w końcu zamyka się w grudniu czy nie zamykam bo już nic nie wiadomo?

12.07.2025 06:53

Chlop

18.07.2025 09:28

Ciekawe czy będzie tak samo jak u naszych sąsiadów. Wszystko na to wskazuje że pojedziemy na wczasy do Turcji . Słońce tam mają fajne.
    Paski

17.07.2025 21:28

Pilnujcie sobie setek sobót niedziel z grafiku czy dobrze liczą na pasku
    Czekoladka

10.07.2025 23:55

W neapco eldorado każdy robi co chce. Nikt za nic nie odpowiada a z tego co słyszałam to dyrekcja ma pretensje że nie ma co wysłać do klienta a na montażu wiecznie brakuje komponentów i nie ma z czego robić 🙁 nie ma materiału nie ma sztuk proste i logiczne :)
    Nic

17.07.2025 14:56

Co jest proste i logiczne jak nie ma co robić to nic nie rób usiądź sobie odpocznij może jest dużo takich co podnoszą normę nadgorliwych
    Robert

08.07.2025 18:19

Czy w biurze widać co robię na komputerze czy jest jakiś wgląd ile czasu spędzam na czym ?
    Marcin

18.06.2025 16:52

Są jakieś przyjęcia na działy
    Podwyzka

10.06.2025 18:46

Po podwyżce 5% nie odczuwam żadnej podwyżki co sądzicie o tych podwyżkach przecież to jest jakaś masakra

15.05.2025 10:10

Jak zgłosić mobbing w pracy? Przez pracownika.
    Karol

19.05.2025 09:44

Ale nie składaj skargi wewnętrznym zarządzie tylko w zewnętrznym zarządzie bo tutaj jeda klika i pamiętaj kierownikiem się bywa
    Doradztwo

19.05.2025 18:08

Może lepiej napisz do PIP bo tutaj to jedna klika drugą klikę kryje zależy co ci robią w pracy jak cię wykańczają psychicznie? Jeżeli jesteś jedną jednostką na której stosowany jest mobbing a może jest was więcej jednostek połączcie siły. I pamiętaj zawsze na wyższym stanowisku się jest i się BYWA.

30.04.2025 21:28

Jak wam się podobają nowe "wywalczone" ustalenia? Jednorazowe świadczenie i te sprawy - czy to będzie na korzyść?
    Korzyść

07.05.2025 22:58

Tak będzie na korzyść ale nie twoją tobie rzucili resztke i masz się cieszyć zamrożą już potem nie odmrożą . Dlaczego bo budują się hale portoernia się buduje parkingi się budują magazyny się budują .
    Zapytanie

24.04.2025 14:34

Kiedy będą podwyżki dla biur i niższości jak związki Die dogadały. Dlaczego się nie dogadują ?
    Kralolek

30.04.2025 10:00

Myślę że większość odpowiedzi na obecną sytuację w Firmie można znaleźć w książce „Kariera N…a D…y” niektórzy się wzorują .
    Jajeczko

19.04.2025 09:00

Szkoda że kierownictwo nie miało czasu żeby wydrukować "kartkę" z życzeniami dla pracowników. Więc składam dyrekcji najlepsze życzenia świąteczne w imieniu wszystkich pracowników zakładu.
    Czesiu

22.04.2025 11:05

Koło d mi latsjs życzenia kiedy konkretne podwyżki dają a nie tylko zabierają zabiorą po 300 zł z każdego socjalu to tak jakby coś zapieprzyli jeden cały socjal A jak zamrożą to już nie bój się nie bój się człowieczku to już nie odmrożą to jest tylko po to robione. Ale się budują magazyny się budują tutaj trzeba pieniędzy a nie zwykłe murobolowi który (usunięte przez administratora) na tą firmę
    Abc

24.04.2025 10:16

Najważniejsze że nasi mocodawcy na czas dostaną swoją premię roczną która byla wypłacona w całości w kwietniu. Z nowych pięknych autek już się cieszą . Trzymajmy się wszyscy . Szczęśliwy zakład .

Zostaw merytoryczną opinię o Neapco Europe Sp. z o.o.