Neapco Europe

• Gorzów Śląski
  • Strojec
  • Wygiełdów

3. Opinie o pracodawcach Praszka
  5. Opinie o Neapco Europe Sp. z o.o.

Opinie o Neapco Europe Praszka

Nie przegap nowości o Neapco Europe Sp. z o.o.!

KutoNapletes

20.11.2022 18:07

Po co mi ten otwieracz?
    Pik

28.06.2022 00:52

A czy ktoś może wyjaśnić dlaczego za oddanie krwi na innych działach przysługują 2 dni wolnego, a tylko na (usunięte przez administratora) przysługuje 1 dzień ? Czy nie jest to zwykłe oszukiwanie pracowniķów, przez wiadomo kogo ?????

16.11.2022 12:02

U was czyli gxzie

17.11.2022 11:20

Tak.Na montażu

09.11.2022 09:55

Poruszam kwestię o oddaniu Krwi, bo niektórzy mają wątpliwości i opisują i pytają ile jest dni za oddanie krwi- odpowiadam, za krew oddaną należą się 2 dni, jest to Rozporządzenie Ogólnopolskie, które należy przestrzegać i stosować się do tego Rozporządzenia. Każdy kto ma zamiar oddać krew zgłasza swojemu przełożonemu, że np. jedzie w czwartek i piątek jedzie oddać Krew, np. zgłasza to w poniedziałek i to tyle, nie potrzeba nic wypełniać na wydziałach, bo owo coś tam się wypełnia, czy kierownik wyraża zgodę- to jest absurd i niedopuszczalne, dana osoba zgłasza i na tym się jego rola kończy, przywozi zaświadczenie że oddał krew i masz dwa dni wolnego. Nie wypisujcie tu głupot i nie wprowadzajcie ludzi w błąd, trzymajcie się Rozporządzenia, nikt nie może ani Pracodawca ani Kierownik w to ingerować, to jest każdego indywidualna sprawa. Gdyby ktoś zgłosił to do PIP, to Pracodawca z tego tytułu miałby poważnie problemy i karę, bo to co robi nasz Pracodawca narusza prawo i łamie przepisy i ustanawia swoje prawo, a to jest ABSURD, tyle mam w tym temacie. A jeśli ktoś boi się, to ma jeden dzień wolnego, okradany z jednej dniówki przez naszego Pracodawcę
    Jarek

07.11.2022 15:36

Jak dobrze że na parkingu w neapco są kamery Niebawem się spotkamy a było trzeba poczekać dogadać się nie to nie. Spotkanie będzie nam zorganizowane ale dla jednej strony niekorzystnie.
    ania

01.11.2022 20:30

Nie martwcie się zimnem, na ostatnim żebraniu zz zadeklarowały iż będą nosić ciepłą cherbatkę z wkładką :) Wy narzekacie na zz a oni tak się martwią o nas...
    Daniel

22.09.2022 11:13

Na hali będzie zimno a jak w biurach ? Wszyscy dostaną kamizelki i czapki ?

27.10.2022 19:07

Tak, rozdają czapki i kufajki, by pracownicy nie zamarli w długie zimowe noce...
    Remek

24.09.2022 21:21

Domyślam się, że tym wpisem wywołam swoistą "(usunięte przez administratora), ale powtórzę pewien stary wpis: Czy komuś jeszcze zasadne wydaje się istnienie TRZECH Związków Zawodnych (pisownia celowa) "na garnuszku" pracodawcy, czy może lepiej rozwalić ten (usunięte przez administratora) układ i zbudować jeden wspólny ZZ z siedzibą poza zakładem . . .

17.10.2022 07:24

Umiar, pokora, praca, wsłuchiwanie się w głosy suwerena krzyczała premier Beata Szydło i co? i cyk 14 kopalni zamkniętych przez ostatnich siedem lat rządów (usunięte przez administratora) Brawo. Kolego lub koleżanko R nie idź tą drogą, włącz myślenie.
    George

23.10.2022 21:34

Może pora abyś to właśnie ty poszedł do szkoły i zaczął od podstawowych rzeczy, jeżeli zakład ma podpisane nowe umowy, większy ma obrót i dochód a pracownik z roku na rok ma dodawane, ale tylko w pracy. To coś chyba nie jest tu halo?!

18.10.2022 10:27

Za oddanie krwi ile należy się dni wolnego ?

20.10.2022 19:05

Za krew należą się 2 dni, już to nie raz tu opisywałem
    Ktosia

21.10.2022 18:29

Oddałam krew kilka razy. Zawsze w konkretnym celu. Nigdy nie zrobiłam tego dla wolnego dnia, nie jestem krwiodawcą i nie otrzymuję za to medali, listów dziękczynnych. W Neapco nie oddaję, bo ta kłótnia o to ile i komu wolne się należy bardzo mnie zniechęca...
    Kartofel

03.10.2022 14:37

Ale jakie podwyżki? Suweren na własnej skórze musi odczuć skutki swoich wyborów, dokonanych w 2015 roku. Żeby tylko praca była, tym się wszyscy martwmy.
    Picasso

13.10.2022 07:35

Martwisz się, żeby tylko praca była????? A podobno obowiązkowo musicie pracować w soboty i niedziele. To w końcu jest ta praca czy jej nie ma?? Bo ja już nic z tego nie rozumiem. (usunięte przez administratora)
    Pik

04.10.2022 16:50

Z tego co słyszałem na ostatnim spotkaniu (wiadomo jakim) pewien pan stanowczo stwierdził ze soboty i niedziele są obowiązkowe i bez gadania . Co na to przedstawiciel związków zawodowych który również był na tym spotkaniu obecny? Czekam na odpowiedź

12.10.2022 10:05

Jakie spotkanie? Jaki przedstawiciel związku? , którego związku?, Jaki pan powiedział? Może tak trochę konkretniej bo w taki sposób to tylko plotki się rozchodzą.
    R

13.10.2022 01:47

Gdzie są ZZ? Jakie zajęły stanowisko wobec postawy pracodawcy, który bez porozumienia SAM określił sposób wypłacania i wielkość dodatku inflacyjnego . . .?
    Kamil

12.10.2022 20:56

Kiedy będzie podwyżka do stawki bo stawki dalej stoją w miejscu a to jest tylko po to dane żeby ludzie nie domagali się podwyżki na chwilę sprawa ucichnie i co dalej ??????
    Mand

06.10.2022 09:20

Dlaczego na wszystkie wycieczki jeżdżą tylko te same osoby jest im kasa dokładana jakieś spa itp przecież dużo jest ludzi którzy też by skorzystali

01.10.2022 21:32

02.10.2022 15:08

W najbliźszym czasie kryzys dopadnie ten zakład, to I to kumoterstwo trochę przeczepie....

20.09.2022 18:51

Czy na walkach i tulipanach osoby tam pracujące mają szkolenie CNC ? CZY NAWET BEZ TAKICH SZKÓL PRACUJĄ
    Karol

05.09.2022 21:12

Neapco już tylko do przyjęcia ma same kobiety dziś przyszło 10 dziwne że chcą za taką stawkę pracować
    Lol

13.09.2022 18:12

Są przyjęcia na NU. DLACZEGO nie złożysz podania?

20.09.2022 18:47

Gdzie??????
    Anna

08.09.2022 10:27

Ten zakład był kiedyś był chlubą Praszki, a teraz szkoda słów...

01.09.2022 15:40

Podwyżki nie ma może trzeba wziąć przykład z nauczycieli ???
    nick

02.09.2022 23:42

Tzn.? Zwolnić się?
    Okoń

11.02.2022 14:51

Ludzie, zbierzmy się w końcu sami, bo te związki w życiu nie wywalczą dla nas godnej podwyżki. Ile można naginać za 3000 złotych na rękę? A góra, która notabene nie potrafi nic oprócz klepania się po plecach, zgarnia całą śmietankę.

14.07.2022 14:58

Buuuuaaashhhaaaa 3000tys to kolega i tak dużo zarabia ci napiszą co to jest przy tych cenach przy rachunkach
    Opo

22.08.2022 10:08

3000tys to bardzo dużo, nie sądze aby ktokolwiek tyle zarabiał, myślę że chodziło o 3 tys.
    Pozytywnie pracujący

05.08.2022 13:39

Neapco to jest taka mieszanka starych i nowych czasów. Ze starych jest bogaty socjal m.in. kasa na święta jedne i drugie, wczasy pod gruszą i praca gdzie nie poganiają tak strasznie jak w nowoczesnych korpo. Z drugiej strony bardzo nowoczesna zrobotyzowana produkcja, możliwość zdobycia doświadczenia i pracy z klientami z samego topu. Dla ambitnych jest możliwość awansu poprzez rekrutacje wew., nauki języków i masę innych szkoleń. Jest też trochę tematów do poprawy, ale w moich oczach postrzegam tę firmę pozytywnie. Mam nadzieję, że pomimo tego hejtu na forum Neapco będzie się tak rozwijało jak dotychczas i pozyskiwało talenty z okolicy i nie tylko.

09.08.2022 17:19

Dobrze tak oceniać jak fizycznie się nie narobisz

22.08.2022 08:15

Neapco tak za bardzo nie będzie się rozwijało, bo kryzys puka do drzwi....
    Rik

15.07.2022 05:40

Nie wiem kto jest administratorem tej strony, ale wszystkie negatywne i zarazem prawdziwe informacje o tej firmie nagle zostają usunięte.
    Remek

10.08.2022 01:57

Kolega pisał, że prawdziwe (czyli negatywne) . . . Co z tego, że powtórzymy je ponownie, skoro i tak ten wpis zostanie usunięty. . .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Neapco Europe?

Kontakt - Neapco Europe Sp. z o.o.

Kaliska 72 46-320 Praszka

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Marian

07.07.2022 21:46

Dlaczego do tej firmy przychodzą do pracy tylko kobiety?
    Buhahahaa

10.07.2022 09:28

Odlewnia kieruje prawdziwy fachowiec

01.08.2022 11:41

bo mają mężów leniów śmierdzących
    Ola

01.06.2022 23:35

Gdzie jest najfajniejsza praca dla kobiet w neapco ?
    Andrzejek

03.06.2022 12:15

No jest jeszcze jedna ścieżka , trzeba iść do szkoły i coś sobą reprezentować.
    Zibi

12.07.2022 18:56

Uczony po szkole się znalazł :)))

04.07.2022 15:14

Adolf

06.07.2022 23:53

Podań mężczyzn nie ma bo nikt nie chce tu robić za takie pieniądze.

24.05.2022 15:21

A cóż to, nie ma chętnych do pracy w Neapco? Ciekawe dlaczego? Jeżeli Wy dalej myślicie, że ludzie będą walić do zakładu "bo małe miasto i za bardzo opcji nie ma", to jesteście w błędzie.
    Gizi

31.05.2022 10:43

Tu nie chodzi o pisownię tylko o stawkę pało
    XXL

01.06.2022 13:14

stawka większa niż życie
    Garbusek

11.05.2022 01:04

Jesteście nie..udacznikami skoro zakładacie rodziny i oracie tam za 3tys miesięcznie ,jak wam nie wstyd przed waszymi rodzinami ?? W dzisi3jszych czasach wyplata 3 tysiące za taką prace to jak splunięcie w twarz . Powodzenia mróweczki
    G

05.05.2022 21:39

Jest
    Zibi

05.03.2022 18:54

A tak przy okazji jaka tam atmosfera w neapco? Dużo młodych?
    Jerrry

06.04.2022 09:16

Atmosfera jest codowna???? panie zwlasza 2 w kadrach pszemile. Kierownictwo zafsze hce pomuc. A dyrektory jak nie mają kontaktu radiowego lub telefonicznego z kimś to nawet pszyhodzom do pracy
    xyz

08.04.2022 07:19

niektórym to nic sie nie podoba. zastanawiam się co jeszcze tu robią?
    optymista

04.04.2022 10:13

Prawdopodobnie firma przyjmuje jak leci, bo nie mogą wyrobić się z zamówieniami. Na początek 4500 to standard tej firmy, planowane duże inwestycje, nowe hale, nowe projekty, a Kierownictwo tej firmy to najbardziej zasłużeni ludzie Opolszczyźnie. Związki zawodowe to prawie ja rodzice, którzy nie dają nikogo skrzywdzić, Tą firmę czeka świetlana przyszłość, ale tylko przez ostatnie 3 lata

05.04.2022 17:03

I tak w tym roku ten zakład kryzys złapie.
    maniek

06.04.2022 12:33

Do "optymisty", nie wiem czy pracujemy w tym samym zakładzie, ale nikt nie otrzymuje z pracowników na początek 4500zł.Kierownictwo tej firmy to najbardziej zasłużeni ludzie Opolszczyźnie?To już naprawdę pojechałeś, po całości :) Oni są zasłużeni ale dla siebie i chyba tylko dyrekcji.Związki zawodowe to prawie ja rodzice? No chyba, że któryś z twoich rodziców jest w tych związkach to się wtedy zgodzę, bo i są takie przypadki.
    Mir

23.03.2022 19:02

Czy są przyjęcia na neapco jaka stawka na początek czy gdzieś na jakieś działy pod firmą neapco jakie stawki
    Odp

26.03.2022 20:35

Mir, jak byś umiał czytać to znalazł byś odpowiedź na swoje spamowe pytania.
    M

05.04.2022 23:09

Nie ma. idź do lübeck tam przyjęcia firma w Tychach nikt cię nie sprawdza jak wchodzisz wychodzisz
    Gol

04.04.2022 13:18

Co to za jaranie po ubikacjach

16.02.2022 22:05

Witam Chciał bym się orientacyjnie dowiedzieć jakie +\- są zarobki w laboratorium jakościowym na walkach
    Albert

08.03.2022 07:36

Jak masz propozycje do laboratorium to śmiało wchodź. Luz. Spokojnie. Rytualna kawka o 11.00.bez pośpiechu. I za nic odpowiedzialności...
    K

23.03.2022 19:03

Sebol

10.03.2022 10:35

Do "Pracownika", głupoty to kolega wypisuje ponieważ, nie kojarzy bądź pisze takie rzeczy z niewiedzy. Jeden z obecnych kierowników bardzo szybko awansował na to stanowisko ponieważ jego ojciec był znanym dyspozytorem, tak samo jak lider, którego ojciec był także znanym głównym technologiem w zakładzie a co do przewodniczących związków to też się mylisz ponieważ pracują ich dzieci w neapco i oczywiście mają z ich strony pełne wsparcie a reszta pracowników jest na drugim planie. Wujek jako przewodniczący ZZ "Metalowcy" załatwił przeniesienie i pracę w narzędziowni. Pisząc o znanym mam też na myśli znajomości i układy w/z.

19.02.2022 09:48

01.03.2022 19:18

Słyszałem również że syn szwagra mojej żony z pierwszego małżeństwa został naczelnym operatorem maszyn. Cóż za kariera. Ludzie litości. To widzę że awans na lidera produkcji lub przeniesienie do wydziału narzędziowni i dalsza praca jako operator maszyn to szczyty kariery, godne zazdrości które trzeba załatwić przez znajomości? Proszę przemyślcie zanim coś głupiego napiszecie.
    s

03.03.2022 09:23

wreszcie jakiś merytoryczny komentarz
    Toki

16.02.2022 18:49

Czy będą podwyżki wszystko idzie do góry może w tym zakładzie myślą że my pracownicy na hali nie mamy podwyżek gazu artykułów spożywczych itp czy góra tylko po 20 tysięcy p r e m i dostaje i dla robili już nie starcza
    Yogii

21.01.2022 18:36

Na jaki dział najlepiej się przyjąć do NEAPCO GDZIE NAJLZEJ GDZIE NAJGORZEJ GDZIE LEPSZE WYPLATY ???????
    superpraca

02.02.2022 21:23

Co Ty człowieku w lesie mieszkasz?Najlepiej na basenie w Nemo w neapco tylko na bułki na zupke Ci braknie
    Jozef

07.02.2022 06:27

Chyba lepiej na odlewnie... Na półosiach kierownictwo każdy dzień powinno zacząć od snickersa. Gwiazdorza bardzo panowie
    Maurycy

06.02.2022 11:51

Dear Neapco Team, podobno jest masa chętnych do podjęcia pracy w zakładzie. Mam pomysł, trzeba ludzi jeszcze bardziej zachęcić, zielone znaczniki przyklejać do czoła a zamiast jednej zabranej dniówki za durne przewinienia, należy zabierać dwie.
    Bobi 80

02.02.2022 22:49

Kiedy będą te podwyżki czy będą czy będziemy je widzieli w CIENIU MGŁY ..........

03.02.2022 11:07

Możesz je widzieć .....W cieniu mgły, bo może jeszcze Neapco W tym roku kryzys dopaść.
    Jack

28.01.2022 16:59

Będzie ten grafik od lutego ?????
    Jezyk

01.02.2022 18:07

Będzie. Urodzony w parzysty dzień przychodzi do pracy w poniedziałek, środę, piątek. Nieparzyści rzychodza we wtorek, czwartek i sobotę
    Tomasz

05.01.2022 21:48

"Edmund M. został uhonorowany odznaką „Za zasługi dla województwa opolskiego” za swój wkład w rozwój przemysłu oraz utrzymanie tysiąca miejsc pracy w powiecie oleskim, długoletnią działalność na rzecz społeczności lokalnej Praszki oraz pracowników firmy. Kandydaturę Edmunda M. zgłosili pracownicy oraz związki zawodowe, działające przy Neapco." Kandydatura została zgłoszona przez ZZ bez wiedzy pracowników, tak samo większość jak nie wszystkie decyzje są podejmowane wewnątrz ZZ. Na terenie zakładu działają trzy ZZ, gdzie ZZPTIE współzałożycielem jest jeden z byłych dyrektorów zakładu. Więc nic dodać, nic ująć.

16.01.2022 16:45

Bez względu czy zakład ma się dobrze, czy źle to podwyżek znacznych nie było, nie ma i nie będzie. Za to ludzią mówi się że jak się im coś nie podoba to niech szukają sobie innej pracy, bo na ich miejsce jest mnóstwo chętnych. No to ludzie odchodzą, lub są zwalniani. Oczywiście praca w zakładzie jest prosta i mało skomplikowana, dlatego nowy pracownik już zaledwie po paru dniach , pracuje w pełni wydajnie i samodzielnie jak ktoś po paru latach. Inflacja postępuje na tyle że obecne zarobki, są na granicy opłacalności. Jeśli zakład nie podniesie płac to ludzie zaczną się rozglądać za inną pracą. Oczywiście są wydziały gdzie człowiek się mało narobi a ma konkretną wypłatę. Najgorzej jest na montażu, śmieszne stawki za przerzucanie ton żelastwa. Ciągła nerwówka, poganianie, ręce i kręgosłup po paru latach do wymiany. PF ma rację, z miesiąca na miesiąc robi się tu coraz to gorzej.
    Natura

20.01.2022 20:27

Zwolnili z HA 5 . To teraz wracają spowrotem do firmy na ten sam dział z kasą z odprawy i zapewne lepszą stawką. Kpina pokazująca jaką mamy myślącą góre bo przecież niema ludzi do montażu półosi. Związki bez komentarza niech biorą co daje dyrektor bo szkoda kartek do drukowania o co walczą.
    Robi

18.01.2022 16:59

Na jaki dział ,maszynę jest najlepiej dostać się do neapco ???????i gdzie najlepiej płacą ????????
    Odp

19.01.2022 23:42

Najlepiej do biurowca, przy komputerze. Tam najlepiej płacą. Oprócz tego, Biedronka albo Lidl. Pracę na hali raczej odpuść sobie, zarobisz trochę więcej niż najniższa krajowa, a wymagania i (usunięte przez administratora)jak byś zarabiał ze 4 tysiące. Poszukaj troszkę dalej, jest sporo innych zakładów z podwójną stawką, tylko trzeba dojeżdżać.
    Superpraca

20.01.2022 18:42

Gdzie byś nie poszedł maszyna ,montaż i inne takie dostaniesz trochę więcej niż krajówka. Ludzie z wieloletnim stażem pracy dostają 3tysia z hakiem i nie wiedzą co z tym zrobić,a na przerwie będziesz się zastanawiał czy kupić bułkę za 5tkę.Jeśli singiel to przychodź na fajki Ci wystarczy (jak mało palisz). Jak masz rodzinkę to za tą pensję będzie słabo

Zostaw merytoryczną opinię o Neapco Europe Sp. z o.o.