12 h stoisz i obsługujesz gości odbierasz telefony dzwonisz do roznych pracownikow do pokojowych do technicznych, wspolpracujesz z portierem
Hej, będę wdzięczna za opinię jak wygląda praca w recepcji w GH (z poziomu recepcjonisty oraz kierownika recepcji) oraz jak układa się współpraca z Dyrektorem obiektu. Pozdrawiam!
jezeli w kielcach to nie ta firma wawel imos
Pracowałam tam ponad rok... Jest to miejsce w którym poprzeczka jest wysoko podniesiona, co za tym idzie jest dużo stresu, gdyż wszystko musi być na tip-top. Jak w każdym miejscu pracy tak i tu można się czegoś nauczyć, ale niestety firma nie stawia na szkolenia i rozwój pracowników. Co do zarobków i odpowiedzialności materialnej:pieniądze zawsze na czas, zarobki na początek wystarczające,co do odpowiedzialności materialnej owszem jest ale tylko dla osób na umowie o prace, co uważam, że nie do końca jest fair. Co do rotacji pracowników: Jak to Pan Dyrektor ujął "W gastronomii zawsze była i będzie rotacja" z czym ja osobiście się nie zgadzam, bo dużo zależy od atmosfery pracy. Są ludzie którzy pracują tam po kilka, kilkanaście lat-wielki szacunek dla nich:) Podsumowując szału nie ma, ale jakieś wielkiej tragedii też nie, wszystko zależy jak bardzo ambitnie się do pracy podchodzi i jakie się ma aspiracje, ja miałam większe, więc to był jeden z dwóch powodów dla których z firmą się rozstałam. Na pewno warto samemu spróbować i na własnej skórze się przekonać jak jest bo ile ludzi tyle opinii, poza tym dobrze w CV wygląda:)
Szczegółowa rozmowa podczas której poznasz oczekiwania . Podobało mi się, że oferują wewnętrzne wsparcie i szkolenia.
doświadczenie, dyspozycyjność, oczekiwania finansowe, rodzaj umowy
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
kolego czy kolezanko jak chcesz tam pracowac zapytaj o odpowiedzialnosc materialna za braki przy inwentaryzacji. rotacja jest duza takze co chwile nowe twarze.nie polecam...
zeby pracowac w GH trzeba miec jaja czytaj twardy charakter. Idz to sie przekonasz tutaj nie otrzymasz odpowiedzi na twoje pytanie.
witam. widzialem oferte na szefa kuchni w grand hotelu w krakowie. co moglibyscie powiedziec o pracy w tym miejscu?? czy są ludzie ktorzy pracuja tam po kilka-kilkanascie lat?? a moze wszyscy rezygnuja po paru miesiacach?? bede wdzieczny za opinie.
tak, to niespodzianka. niespodziewanie premii nie ma
ale jak płacą? uczciwie?
ale jak płacą?
A co tu w głównej mierze masz na myśli, bo etyka jest na tyle szeroką kategorią, że można tu wstawić dużo własnych domysłów.
Nie jest lekko ale można czegoś nauczyć się, zawsze się przyda - tego nikt nie zabierze. Ważne że zawsze płacą.
Pracuje tam jako portier. Ciężko jest, chociaż na nocnych zmianach można sobie odsapnąć. Pieniądze terminowo dochodzą na konto. Atmosfera pracy dobra, chociaż dyrektor wysoko stawia poprzeczkę
Praca ciężka, ale daje dużo satysfakcji. Kasa na czas, na piętrach wymagania duże - ale hotel to taka branża.
Co myślicie na temat tego pracodawcy?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Grand Hotel?
Zobacz opinie na temat firmy Grand Hotel tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Grand Hotel?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 6 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Grand Hotel?
Kandydaci do pracy w Grand Hotel napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.