Tesco

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 54 ocen.

Tesco
4 54 6 1

Opinie o Tesco

bardzo rozczarowany

Kiedyś potrafiłem powiedzieć jedynie dobre słowo, chętnie i często przychodziłem robić zakupy, dziś nie mogę uwierzyć w to co spotykam, mam na myśli obecny personel, dosłownie wstrętne zmanierowane baby, opryskliwe, niegrzeczne, bez grama kultury osobistej i zachowujące się jakby chciały odpowiedzieć na każde pytanie w sposób taki; (usunięte przez administratora) kliencie, bo mi przeszkadzasz"...przykład; pytanie do pani układającej pieczywo, czy taki chleb jak ten ,ale nie krojony jest u państwa? odpowiedź; o tej godzinie? marzenie ściętej głowy.... drugiego pytania już jej nie zadałem, dwie w innych działach były podobne, najgrzeczniejszy był sprzedawca ukrainiec, niestety nie potrafił nawet zważyć towaru i przykleić ceny, może przyjmie sposób zachowania od koleżanek w pracy jak nauczy się tutejszego języka, podsumowując; dawniej firma kojarzyła mi się wyjątkowo dobrze, wiele lat robiłem zakupy nocą, ponieważ pracowałem na dwa etaty, dziś do tesco wstąpię w ostateczności jeśli nie będzie innego rozwiązania, wygląda to jakby firma nie chciała płacić za pracę i godziła się na zebranie byle hołoty i przebranie ich za personel, byle nie splajtować, mniemam iż albo te sklepy padną, albo będą pracować sami obcokrajowcy, chyba że firma zacznie wymagać i premiować dobrą pracę, a (usunięte przez administratora) do kopalni albo w inne miejsca gdzie nie spotkają ludzi. na ile moja wypowiedź jest miarodajna? pracuję w jednej firmie ponad 20 lat, zajmuję się obsługą klientów, nie jest to łatwe, ludzie bywają paskudni, ale trzymam fason i dystans, uważam że jak pomogę szybko i sprawnie jakiemuś frustratowi, to szybciej odejdzie w miarę zadowolony, ja oszczędzę nerwów, może on następnym razem przyjdzie z innym nastawieniem.... Moje sugestie dla Tesco: zatrudnić mądrych kierowników, którzy podejdą do podwładnych jak do ludzi których trzeba zrozumieć i nauczyć dając przykład, dawać wymagania na miarę możliwości i egzekwować, nagradzać za dobą pracę aby godnie żyć, pozostałych zwolnić, jak dokona się zmiana to przyjdą do pracy nie ci co nie mają z czego żyć, a ci co chcą w dobrej atmosferze pracować, personel można dobrać , klientów niestety nie, ale na w marę poprawnych relacjach między jednymi i drugimi korzysta firma handlowa, czyż nie? Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: szkolić , wymagać stawiając cele, wynagradzać za dobrą pracę, a psujących dobrą robotę odesłać do domu , niech wrócą jak nabiorą ogłady

Nati

Mam pytanie pracuje od 3.08 dostałam dzisiaj pierwszą wypłatę 2100 brutto a powinnam dostać 2300 brutto bo tyle mam zapisane w umówię, czy to dlatego że nie przepracowałam pełnego miesiąca ?

moniaaaa

HR w tej firmie to jakieś nieporozumienie i totalna niekompetencja,rekrutacja tak sie odbywa ze nie można skontaktować się z rekruterką która przeprowadza ten proces ,wygląda to jak Państwo w Państwie,Panie niezbyt miłe przez telefon i wszystko wiedzące następnym razem zapytam o numery w Lotto skoro takie alfy i omegi pracują w HR-omijać z daleka skoro nie szanują tam ludzi i robią taką reklamę na zewnątrz!!

uuuuuuuuuuuuuu

Oddzwaniam na telefon w sprawie rekrutacji do HR tesco a tam nikt nie raczy nawet oddzwonic jak jest zajety tak juz odwaliło w tych głowkach i taka arogancja i buta tych niekompetentych gwiazd krakowskich !!!!! Nie wiem co te baby maja w tych HR ale chyba nie powinny sie zajmowac rekrutacjami skroro tak w głowach im fermentuje - zenadaaaa te HRyyy w tej firmie i dlaczego menadzerowie pozwalaja na takie zachowania tych niekompetentych bab skoro to wizytówka firmyyyyy !!!!!! Potrafi ktos w tej firmie zarządzac czy maja tam wszystko daleko tak samo jak HR !!!!

Magda

Dodam jeszcze, że tej szczoteczki do zębów nie kupiłam. Gdyby sklep uczciwie podszedł do sprawy, dane mi byłoby kupić szczoteczkę w promocyjnej cenie, jaka widniała podczas gdy brałam ją z półki.

Bożena

@Heniek, czy posiadasz jakieś doświadczenie związane z pracą w Tesco w Krakowie? Jeśli tak, to zachęcam Ciebie do podzielenia się nim. Jakie zostały zapewnione Tobie warunki zatrudnienia? Czy spełniały one Twoje oczekiwania? Jakie kwestie pracy w Tesco oceniasz pozytywnie?

Magda

Małe sprostowanie mojego poprzedniego wpisu. Było napisane: "...że promocja trwa do 30.01.2018". Ma być: "...że promocja trwa do 30.07.2018".

Magda

Dnia 31.07.2018 pracownice działu chemia-kosmetyki w krakowskim, całodobowym Tesco na Kapelance do godziny 11.00 przed południem nie miały czasu usunąć dużej reklamy z boku modułu, jak również małych cenówek pod produktami firmy Colgate informujących o promocji 30% na wszystie produkty tej firmy. O godzinie 11.00 nadrobiły szybciutko zaległości tylko dlatego, że ja-klient zwróciłam uwagę podczas skanowania wybranej przeze mnie szczoteczki, iż wskakuje jej regularna, niepromocyjna cena. Owszem, drobny druczek na karteczkach z cenami informował, że promocja trwa do 30.01.2018. Czy ja-klient sklepu mam obowiązek rozszyfrowywać drobny druczek, czy też sugerować się dużymi reklamami, jak również wyrazistymi cenami pod produktami?

Heniek

Sami sobie robimy to piekiełko a później narzekanie na forum!!!

xxxxxxxxx

HR w Krakowie to totalna masakra kobiety tak chamskie i aroganckie juz im sodów tak walnęła do głowy ze łeb urywa,takie zachowanie HR i tych kobiet to norma na codzien ,uwazaja sie tam za Boginie HR a zwykły ludzi traktują jak śmieci tak to jest w tych HR-achhhhh,myślą ze są najmądrzejsze na swiecie i są Paniami z wielką władzą-tragedia ale tą tragedie zawdzięczamy menadzerom którzy dali władzę tym osobom w HR - zenujące jest to ich zachowanie a jeszcze większa zenada jest to ze menadzerowie sie temu przygladaja i nic nie robią !!!!!! Jakiez to polskie i cudowne tak sie gnoic nawzajem !!!!!!

Bożena

@Krakowiak co masz na myśli pisząc o dziwnych zwolnieniach? Możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację? Czym spowodowany jest stres oraz nerwy, o których piszesz? Może trzeba spróbować rozwiązać te problemy razem z kierownikiem?

Krakowiak

Atmosfera nie zdrowa , dziwne zwolnienia , stres ,nerwy, trzema słowami nie idzie się skupić na obowiązkach :( A kiedyś Tesco Prokocim uchodziło za jedne z lepszych oddziałów :(

Krakowiak

Atmosfera nie zdrowa , dziwne zwolnienia , stres ,nerwy, trzema słowami nie idzie się skupić na obowiązkach :( A kiedyś Tesco Prokocim uchodziło za jedne z lepszych oddziałów :(

Wiki

Bez przesady, zawsze można dogadać się w kwestii urlopów

Bożena

@Mango, @Olga, urlop udzielany powinien być w terminie wybranym przez pracownika, ale za zgodą pracodawcy - czyli to on ma ostatnie słowo w tej kwestii. Być może kwestia udzielania urlopów wygląda inaczej w każdym obiekcie? Warto również wspomnieć że jeśli pracownik posiada nieodebrany, zaległy urlop to pracodawca może wydać go bez konsultowania się z pracownikiem - obowiązkowo. Dawno już nikt z was nie dzielił się opinią na temat tego jak według was wygląda praca w Tesco. Jakie macie opinie odnośnie tego pracodawcy? Czy coś się zmieniło od czasu publikacji wcześniejszych komentarzy?

Olga

Trudno jest uwierzyć w to, że są ustalane odgórnie urlopy . Chyba ktoś tu leje wodę.

Mango
@Olga 17.01.2018 14:40

Naprawdę tak jest z tymi urlopami.W grudniu dajesz swoje propozycje a w styczniu otrzymujesz wykaz urlopów ( w tym jeden 10 dni ) i nic Ci się nie zgadza.Urlop masz taki jak tego sobie życzy Twój pracodawca !!!!

ArtTST

Dramat, żeby oddać butelki po piwie potrzebny paragon.... Po co clubcard? Przecież jeżeli jest przy każdych zakupach to powinni sobie to z czytać i bez problemu. Nie mam zamiaru zbierać makulatury za każdą butelką! Więcej żadnego piwa nie kupię w Tesco.

Mw
@ArtTST 09.06.2017 17:26

Jaki to ma związek z pracą tam? To jest strona opinii o pracodawcach, proszę nie zaśmiecać forum

anonymous

Na jakie zarobki można liczyć w dużym Tesco na Kapelance?

-- ---

W TESCO SPRZATANIE GARAZY I SPRZATANIE HALI OBSLUGOWEJ JEST UMOWA O DZIELO ZA 102 H MAJA WYPLACIC 900 ZL - O ILE WOGOLE WYPLACA ,NASTEPNA UMOWA O DZIELO ZAWARTA 2-01-2018-31,01,2018 GODZ PRACY OD 22-6,00 CODZIENNIE PLACA 409 ZLOTYCH BRUTTO CZYLI 29 DNI PO 8 NOCY =WYCHODZI 1,76 ZA 1 GODZINE PRACY BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOO TESCCCCCCCCCCCCCCO

Marzena

W Tesco łamane są prawa pracownicze odnośnie urlopów ,kierownicy ustalają terminy kiedy reszta załogi ma mieć wczasy .Czas to ukrócić gdzie są związki zawodowe Piszcie czy u was jest podobnie .Nie bójcie się pisać .Pozdrawiam

anonymous
@Marzena 20.12.2017 17:37

W Gubinie już kierowniczki ustaliły kto, kiedy będzie miał urlop na żądanie...... Nie jest to jedyny przykład łamania praw pracowniczych...

OLA

Pracownik pracuje na 3/4 etatu, po 6 godzin dziennie, od poniedziałku do piątku. Zgodnie z umową, po przepracowaniu 7 godzin przysługuje mu dodatkowe wynagrodzenie. Został wezwany do pracy w sobotę i przepracował 9 godzin. Pracownik powinien otrzymać do końca okresu rozliczeniowego dzień wolny. To zrekompensuje mu dodatkowo przepracowany dzień i jednocześnie 6 z 9 godzin sobotniej pracy. Natomiast za 7. i 8. godzinę pracy przysługuje mu wynagrodzenie, przy czym za pracę w ósmej godzinie należy mu wypłacić również 50-proc. dodatek. Dziewiąta godzina to godzina nadliczbowa, którą trzeba zrekompensować na zasadach dotyczących pracy nadliczbowej. Dla pracownika, o którym mowa, sobota jest dniem wolnym do pracy, wynikającym z zasady przeciętnie pięciodniowego tygodnia pracy. Skoro pracuje on 5 dni w tygodniu, to w pierwszej kolejności powinien otrzymać dzień wolny od pracy. Należy go udzielić do końca okresu rozliczeniowego czasu pracy, w terminie z nim uzgodnionym A więc pracodawca nie może jednostronnie narzucić terminu jego wykorzystania. ARTYKUŁ WPISZ Nie każda godzina pracy w wolną sobotę to nadgodziny

Oko106

Siemanko czy jest ktos kto ma wiedze na temat pracy kierowcy (dostawca internetowy) w krakowie? Ogolnie jak warunki jaka płacą za pelny etata itp. Pozdrawiam

kasia z podlasia

kasia 31.10.2017 20:00 jak jest u was czy macie równie traktowane soboty i niedziele wszyscy tak samo czy kierownictwo ma tylko po jednej a reszta po trzy i jak jest u was z urlopami czy każą wstawiać na żądanie i jak się wraca z macierzyńskiego to od razu macie na początek wstawiony urlop i nie ma gadania , a kierownictwo może sobie urlop zbierać i cały miesiąc wolnego bo mąż były policjant aktualnie radny a główne biuro przez to problemu nie widzi

anonymous
@kasia z podlasia 01.11.2017 18:27

Najlepiej zgłos do inspekcji pracy

UCZCIWIE
@anonymous 05.11.2017 10:19

JUŻ ZGŁOSZONE

Strajk

Należy brać przykład z Węgier. Węgrzy strajkują od piątku o płace i zatrudnienie płace mają wzrosnąć o 25 % a zatrudnienie o 15 % ( obecna stawka to 2500 zł najniższa ). Tesco musiała zamknąć placówki. A jednak się da przymusić pracodawcę do uznania wynagrodzenia. (usunięte przez administratora)

Mewo
@Strajk 10.09.2017 21:43

Z tego co wiem, to ten strajk na Węgrzech to była jednak wielka porażka związków zawodowych. Jedynie 3 sklepy musiały się zamknąć, a reszta działała normalnie. W magazynach nikt się nie włączył do strajku. Jako że związkowe hieny nadal mają chętkę na urlop za związkową kasę, tym razem planują strajk w Pradze. A kolejny gdzie? Na Malediwach?

Sąd
@Mewo 16.10.2017 15:07

Czyli byłeś widziałeś i policzyłeś. Po co piszesz bzdury jak nie wiesz. Albo jesteś z centrali albo jedz do Tajlandii tam Teco zamawia towar tam nie ma związków i płacy i życia to tam zostań. Krytykować działania co TY zrobiłaś żeby podnieść pensje i poprawić byt pracownika ? Odpowiem NIC !!!

zainteresowany

Może ktoś napisać ile zarabia kierownik marketu bo nie wiem czy warto aplikowac

Serdel

TESCO Kapelanka! Praca na wyspie w tej galerii to jakaś masakra. Pani zarządzająca wyspami jest nie miła i podnosi głos na ludzi pracujących na wyspach. Zamiast włączyć ogrzewanie to czepia sie zbędnych szczegółów (po całym dniu siedzenia przychodzisz tak zmarznięty do domu ze masz wszystkiego dosyć) Interesuje sie swoją praca tylko gdy ma przyjechać wizytacja. Normalnie sama chodzi w kurtce i ma gdzieś innych.

andżej

czy ktos wie czy biuro tesco pracuje 2 stycznia?

Kiepszczyzna

Byłam w tesco nie było ceny na produkcie , nie było kogo sie spytać jak są już ceny to często sie zdarza,że inna cena jest na półce a inna przy kasie.Nie miły personel,nie chcą pomóc klientowi jak czegoś nie mogą znaleść.Zamiat pracować urządzają sobie plotki.

patryczek

Ja mam jak najgorsze zdanie o Tesco pracuję w Krakowie jako sprzątająca i traktuje się nas jak osoby upośledzone umysłowo , a jednocześnie wymaga się od nas żebyśmy myśleli jak profesorowie . Zdjęcia robią gdy rozmawiamy , gdy zdarzy się że stoimy a nie daj bóg oglądamy towar . Dzisiaj dostałam karę przez kierowniczkę grilla za te słowa : kier. tesco do mnie : gdzie masz fartuch ! i to z krzykiem więc ja się wzięłam na odwagę i do niej : a pani gdzie ma fartuch i czepek Mam tylko jedno określenie do tego : prywatny obóz niewolników w XXI w. do którego aż się proszą o to by pójść do inspekcji pracy a może nawet do Sanepidu bo pracownice palą na zapleczu wiem co mówię bo nie palę fajek . Jeśli chodzi o inne działy powiem tylko jedno jeden wielki syf po pracownikach który robią zwłaszcza wtedy gdy mają mieć kontrole audyty , wizytacje itp.

POSZKODOWANY

nie polecam Tesco, Młyńska 7 A, 43-190 Mikołów, Polska w kasie jedna kasjerka albo 2 a ludzi 20 w kolejce !!! nie miłe pracownice w kasie oraz po dacie produkty mam fotki co pośle do sanepidu śmietana pogniecione opakowania i brudno nie polecam nikomu kierownik nie miły masakra kto to kontroluje ??? syf nic więcej opinie z google nizej ja będe robił fotki i słał do sanepidu do głównego Teresa Nadzieja 2 miesiące temu Po co podajecie numery telefonó skoro ich nie odbierają.Dzwoniłam do Tesco w Mikołowie na nr 32 226 71 56 i nikt nie raczył odebrać i to kilka krotnie. Pozdrawiam. Artur Szafrański Artur Szafrański 8 miesięcy temu- Mały asortyment oraz długie kolejki. Jedyny plus to miejsce jest otwarte 24h przez 7 dni w tygodniu.

Zostaw opinię o Tesco - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tesco