Tesco
3 54 6 1

Opinie o Tesco

Filtruj opinie po kryteriach:

.
 Opinia

Ludzie, płaczą, narzekają, ludzie o kasę płaczą. Widzicie po główniej siedzibie, udostępnili miejsce innym firmą. Karzda działalność ma koniec inna początek za miejsce. Liczy się tylko dobre zagospodarowanie miejsca

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Student
 Opinia

Dzisiaj 13.03.2019 ok godz 7na Wielickiej kupowałam wino, będąc na samoobslugowce Pani poprosiła mnie o dowód l, pokazała jej legitymację studencką, a Pani zaczęła się ze mną kłócić że to nie jest dokument rządowy i zaczęła mi wymieniać jakie są prawidłowe. Na każde tłumaczenie, że legitymacja też jest dokumentem uprawniający do kupna alkoholu i też pisze na niej Rzeczpospolita Polska i na jakiejś podstawie powinien być wydany Pani dalej się klocila, po czym zaakceptowala z łaską i poszła do koleżanki za moimi plecami z tekstem głupia pinda, gdyby nie to że się spieszyłam, kazałabym kierownika wezwać. Następnym razem niech ta Pani na 100% się upewni, że klient nie słyszy jak się go obraża. Pozdrawiam Panią serdecznie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uczeń
 Opinia

Pracowałem w Tesco na śląsku prawie 4 lata. Brak możliwości rozwoju i te śmieszne 1/2 etatu. Gdy potrzebowali to setki setki a jak nie to lipa. Ale miałem cały po 2 latach więc ok. Wypłaty słabe brak premi brak szans rozwoju. Kierownicy bez kompetencji nie umieli zarzadzac zespolem jednemu liczyli przerwe drugi chodzil co chwile na fajke przed sklep. Na plus to bony swiateczne i odprawa po zamknietym obiekcie. Mialem propozycje przejscia na inny sklep ale zmienilem prace i to byla bardzo dobra decyzja

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ArtTST
 Opinia

Dramat, żeby oddać butelki po piwie potrzebny paragon.... Po co clubcard? Przecież jeżeli jest przy każdych zakupach to powinni sobie to z czytać i bez problemu. Nie mam zamiaru zbierać makulatury za każdą butelką! Więcej żadnego piwa nie kupię w Tesco.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mw
 Opinia
@ArtTST 09.06.2017 17:26

Jaki to ma związek z pracą tam? To jest strona opinii o pracodawcach, proszę nie zaśmiecać forum

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ap
 Opinia
@Mw 30.01.2018 18:35

Mam pytanie chciałem wysłać list do znajomej pracuje w dziale który zajmuję się miesami czy jest jakas dokladniejsza nazwa tego dzialu z góry dziękuję

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
taki sobie
 Opinia

w tym roku skaladalem wniosek o wczasy zielone i komornik mi zaja mi te sroki hoc przez lata dostawałem je normalnie bez problemu w tym roku jest inaczej ciekawe dlaczego jak przepisy się niezmienily

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mała
 Opinia
@taki sobie 25.10.2018 18:24

to zależy jakie pismo wysłał do Krakowa tzn na podstawie jakiego artykułu, poszukaj sobie na necie o tym czy komornik może zabrać wczasy pod gruszą czy środki socjalne (np bony na święta) a z tego co wiem może na podstawie art 891 bodajże

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bardzo rozczarowany
 Opinia

Kiedyś potrafiłem powiedzieć jedynie dobre słowo, chętnie i często przychodziłem robić zakupy, dziś nie mogę uwierzyć w to co spotykam, mam na myśli obecny personel, dosłownie wstrętne zmanierowane baby, opryskliwe, niegrzeczne, bez grama kultury osobistej i zachowujące się jakby chciały odpowiedzieć na każde pytanie w sposób taki; (usunięte przez administratora) kliencie, bo mi przeszkadzasz"...przykład; pytanie do pani układającej pieczywo, czy taki chleb jak ten ,ale nie krojony jest u państwa? odpowiedź; o tej godzinie? marzenie ściętej głowy.... drugiego pytania już jej nie zadałem, dwie w innych działach były podobne, najgrzeczniejszy był sprzedawca ukrainiec, niestety nie potrafił nawet zważyć towaru i przykleić ceny, może przyjmie sposób zachowania od koleżanek w pracy jak nauczy się tutejszego języka, podsumowując; dawniej firma kojarzyła mi się wyjątkowo dobrze, wiele lat robiłem zakupy nocą, ponieważ pracowałem na dwa etaty, dziś do tesco wstąpię w ostateczności jeśli nie będzie innego rozwiązania, wygląda to jakby firma nie chciała płacić za pracę i godziła się na zebranie byle hołoty i przebranie ich za personel, byle nie splajtować, mniemam iż albo te sklepy padną, albo będą pracować sami obcokrajowcy, chyba że firma zacznie wymagać i premiować dobrą pracę, a (usunięte przez administratora) do kopalni albo w inne miejsca gdzie nie spotkają ludzi. na ile moja wypowiedź jest miarodajna? pracuję w jednej firmie ponad 20 lat, zajmuję się obsługą klientów, nie jest to łatwe, ludzie bywają paskudni, ale trzymam fason i dystans, uważam że jak pomogę szybko i sprawnie jakiemuś frustratowi, to szybciej odejdzie w miarę zadowolony, ja oszczędzę nerwów, może on następnym razem przyjdzie z innym nastawieniem.... Moje sugestie dla Tesco: zatrudnić mądrych kierowników, którzy podejdą do podwładnych jak do ludzi których trzeba zrozumieć i nauczyć dając przykład, dawać wymagania na miarę możliwości i egzekwować, nagradzać za dobą pracę aby godnie żyć, pozostałych zwolnić, jak dokona się zmiana to przyjdą do pracy nie ci co nie mają z czego żyć, a ci co chcą w dobrej atmosferze pracować, personel można dobrać , klientów niestety nie, ale na w marę poprawnych relacjach między jednymi i drugimi korzysta firma handlowa, czyż nie? Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: szkolić , wymagać stawiając cele, wynagradzać za dobrą pracę, a psujących dobrą robotę odesłać do domu , niech wrócą jak nabiorą ogłady

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nati
 Opinia

Mam pytanie pracuje od 3.08 dostałam dzisiaj pierwszą wypłatę 2100 brutto a powinnam dostać 2300 brutto bo tyle mam zapisane w umówię, czy to dlatego że nie przepracowałam pełnego miesiąca ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
moniaaaa
 Opinia

HR w tej firmie to jakieś nieporozumienie i totalna niekompetencja,rekrutacja tak sie odbywa ze nie można skontaktować się z rekruterką która przeprowadza ten proces ,wygląda to jak Państwo w Państwie,Panie niezbyt miłe przez telefon i wszystko wiedzące następnym razem zapytam o numery w Lotto skoro takie alfy i omegi pracują w HR-omijać z daleka skoro nie szanują tam ludzi i robią taką reklamę na zewnątrz!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
uuuuuuuuuuuuuu
 Opinia

Oddzwaniam na telefon w sprawie rekrutacji do HR tesco a tam nikt nie raczy nawet oddzwonic jak jest zajety tak juz odwaliło w tych głowkach i taka arogancja i buta tych niekompetentych gwiazd krakowskich !!!!! Nie wiem co te baby maja w tych HR ale chyba nie powinny sie zajmowac rekrutacjami skroro tak w głowach im fermentuje - zenadaaaa te HRyyy w tej firmie i dlaczego menadzerowie pozwalaja na takie zachowania tych niekompetentych bab skoro to wizytówka firmyyyyy !!!!!! Potrafi ktos w tej firmie zarządzac czy maja tam wszystko daleko tak samo jak HR !!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Dodam jeszcze, że tej szczoteczki do zębów nie kupiłam. Gdyby sklep uczciwie podszedł do sprawy, dane mi byłoby kupić szczoteczkę w promocyjnej cenie, jaka widniała podczas gdy brałam ją z półki.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bożena
 Opinia

@Heniek, czy posiadasz jakieś doświadczenie związane z pracą w Tesco w Krakowie? Jeśli tak, to zachęcam Ciebie do podzielenia się nim. Jakie zostały zapewnione Tobie warunki zatrudnienia? Czy spełniały one Twoje oczekiwania? Jakie kwestie pracy w Tesco oceniasz pozytywnie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Małe sprostowanie mojego poprzedniego wpisu. Było napisane: "...że promocja trwa do 30.01.2018". Ma być: "...że promocja trwa do 30.07.2018".

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Dnia 31.07.2018 pracownice działu chemia-kosmetyki w krakowskim, całodobowym Tesco na Kapelance do godziny 11.00 przed południem nie miały czasu usunąć dużej reklamy z boku modułu, jak również małych cenówek pod produktami firmy Colgate informujących o promocji 30% na wszystie produkty tej firmy. O godzinie 11.00 nadrobiły szybciutko zaległości tylko dlatego, że ja-klient zwróciłam uwagę podczas skanowania wybranej przeze mnie szczoteczki, iż wskakuje jej regularna, niepromocyjna cena. Owszem, drobny druczek na karteczkach z cenami informował, że promocja trwa do 30.01.2018. Czy ja-klient sklepu mam obowiązek rozszyfrowywać drobny druczek, czy też sugerować się dużymi reklamami, jak również wyrazistymi cenami pod produktami?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heniek
 Opinia

Sami sobie robimy to piekiełko a później narzekanie na forum!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xxxxxxxxx
 Opinia

HR w Krakowie to totalna masakra kobiety tak chamskie i aroganckie juz im sodów tak walnęła do głowy ze łeb urywa,takie zachowanie HR i tych kobiet to norma na codzien ,uwazaja sie tam za Boginie HR a zwykły ludzi traktują jak śmieci tak to jest w tych HR-achhhhh,myślą ze są najmądrzejsze na swiecie i są Paniami z wielką władzą-tragedia ale tą tragedie zawdzięczamy menadzerom którzy dali władzę tym osobom w HR - zenujące jest to ich zachowanie a jeszcze większa zenada jest to ze menadzerowie sie temu przygladaja i nic nie robią !!!!!! Jakiez to polskie i cudowne tak sie gnoic nawzajem !!!!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bożena
 Opinia

@Krakowiak co masz na myśli pisząc o dziwnych zwolnieniach? Możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację? Czym spowodowany jest stres oraz nerwy, o których piszesz? Może trzeba spróbować rozwiązać te problemy razem z kierownikiem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krakowiak
 Opinia

Atmosfera nie zdrowa , dziwne zwolnienia , stres ,nerwy, trzema słowami nie idzie się skupić na obowiązkach :( A kiedyś Tesco Prokocim uchodziło za jedne z lepszych oddziałów :(

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Krakowiak
 Opinia

Atmosfera nie zdrowa , dziwne zwolnienia , stres ,nerwy, trzema słowami nie idzie się skupić na obowiązkach :( A kiedyś Tesco Prokocim uchodziło za jedne z lepszych oddziałów :(

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiki
 Opinia

Bez przesady, zawsze można dogadać się w kwestii urlopów

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bożena
 Opinia

@Mango, @Olga, urlop udzielany powinien być w terminie wybranym przez pracownika, ale za zgodą pracodawcy - czyli to on ma ostatnie słowo w tej kwestii. Być może kwestia udzielania urlopów wygląda inaczej w każdym obiekcie? Warto również wspomnieć że jeśli pracownik posiada nieodebrany, zaległy urlop to pracodawca może wydać go bez konsultowania się z pracownikiem - obowiązkowo. Dawno już nikt z was nie dzielił się opinią na temat tego jak według was wygląda praca w Tesco. Jakie macie opinie odnośnie tego pracodawcy? Czy coś się zmieniło od czasu publikacji wcześniejszych komentarzy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olga
 Opinia

Trudno jest uwierzyć w to, że są ustalane odgórnie urlopy . Chyba ktoś tu leje wodę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mango
 Opinia
@Olga 17.01.2018 14:40

Naprawdę tak jest z tymi urlopami.W grudniu dajesz swoje propozycje a w styczniu otrzymujesz wykaz urlopów ( w tym jeden 10 dni ) i nic Ci się nie zgadza.Urlop masz taki jak tego sobie życzy Twój pracodawca !!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Na jakie zarobki można liczyć w dużym Tesco na Kapelance?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
-- ---
 Opinia

W TESCO SPRZATANIE GARAZY I SPRZATANIE HALI OBSLUGOWEJ JEST UMOWA O DZIELO ZA 102 H MAJA WYPLACIC 900 ZL - O ILE WOGOLE WYPLACA ,NASTEPNA UMOWA O DZIELO ZAWARTA 2-01-2018-31,01,2018 GODZ PRACY OD 22-6,00 CODZIENNIE PLACA 409 ZLOTYCH BRUTTO CZYLI 29 DNI PO 8 NOCY =WYCHODZI 1,76 ZA 1 GODZINE PRACY BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOO TESCCCCCCCCCCCCCCO

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marzena
 Opinia

W Tesco łamane są prawa pracownicze odnośnie urlopów ,kierownicy ustalają terminy kiedy reszta załogi ma mieć wczasy .Czas to ukrócić gdzie są związki zawodowe Piszcie czy u was jest podobnie .Nie bójcie się pisać .Pozdrawiam

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Marzena 20.12.2017 17:37

W Gubinie już kierowniczki ustaliły kto, kiedy będzie miał urlop na żądanie...... Nie jest to jedyny przykład łamania praw pracowniczych...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
OLA
 Opinia

Pracownik pracuje na 3/4 etatu, po 6 godzin dziennie, od poniedziałku do piątku. Zgodnie z umową, po przepracowaniu 7 godzin przysługuje mu dodatkowe wynagrodzenie. Został wezwany do pracy w sobotę i przepracował 9 godzin. Pracownik powinien otrzymać do końca okresu rozliczeniowego dzień wolny. To zrekompensuje mu dodatkowo przepracowany dzień i jednocześnie 6 z 9 godzin sobotniej pracy. Natomiast za 7. i 8. godzinę pracy przysługuje mu wynagrodzenie, przy czym za pracę w ósmej godzinie należy mu wypłacić również 50-proc. dodatek. Dziewiąta godzina to godzina nadliczbowa, którą trzeba zrekompensować na zasadach dotyczących pracy nadliczbowej. Dla pracownika, o którym mowa, sobota jest dniem wolnym do pracy, wynikającym z zasady przeciętnie pięciodniowego tygodnia pracy. Skoro pracuje on 5 dni w tygodniu, to w pierwszej kolejności powinien otrzymać dzień wolny od pracy. Należy go udzielić do końca okresu rozliczeniowego czasu pracy, w terminie z nim uzgodnionym A więc pracodawca nie może jednostronnie narzucić terminu jego wykorzystania. ARTYKUŁ WPISZ Nie każda godzina pracy w wolną sobotę to nadgodziny

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oko106
 Opinia

Siemanko czy jest ktos kto ma wiedze na temat pracy kierowcy (dostawca internetowy) w krakowie? Ogolnie jak warunki jaka płacą za pelny etata itp. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kasia z podlasia
 Opinia

kasia 31.10.2017 20:00 jak jest u was czy macie równie traktowane soboty i niedziele wszyscy tak samo czy kierownictwo ma tylko po jednej a reszta po trzy i jak jest u was z urlopami czy każą wstawiać na żądanie i jak się wraca z macierzyńskiego to od razu macie na początek wstawiony urlop i nie ma gadania , a kierownictwo może sobie urlop zbierać i cały miesiąc wolnego bo mąż były policjant aktualnie radny a główne biuro przez to problemu nie widzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@kasia z podlasia 01.11.2017 18:27

Najlepiej zgłos do inspekcji pracy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
UCZCIWIE
 Opinia
@anonymous 05.11.2017 10:19

JUŻ ZGŁOSZONE

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Strajk
 Opinia

Należy brać przykład z Węgier. Węgrzy strajkują od piątku o płace i zatrudnienie płace mają wzrosnąć o 25 % a zatrudnienie o 15 % ( obecna stawka to 2500 zł najniższa ). Tesco musiała zamknąć placówki. A jednak się da przymusić pracodawcę do uznania wynagrodzenia. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mewo
 Opinia
@Strajk 10.09.2017 21:43

Z tego co wiem, to ten strajk na Węgrzech to była jednak wielka porażka związków zawodowych. Jedynie 3 sklepy musiały się zamknąć, a reszta działała normalnie. W magazynach nikt się nie włączył do strajku. Jako że związkowe hieny nadal mają chętkę na urlop za związkową kasę, tym razem planują strajk w Pradze. A kolejny gdzie? Na Malediwach?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sąd
 Opinia
@Mewo 16.10.2017 15:07

Czyli byłeś widziałeś i policzyłeś. Po co piszesz bzdury jak nie wiesz. Albo jesteś z centrali albo jedz do Tajlandii tam Teco zamawia towar tam nie ma związków i płacy i życia to tam zostań. Krytykować działania co TY zrobiłaś żeby podnieść pensje i poprawić byt pracownika ? Odpowiem NIC !!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zainteresowany
 Opinia

Może ktoś napisać ile zarabia kierownik marketu bo nie wiem czy warto aplikowac

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Serdel
 Opinia

TESCO Kapelanka! Praca na wyspie w tej galerii to jakaś masakra. Pani zarządzająca wyspami jest nie miła i podnosi głos na ludzi pracujących na wyspach. Zamiast włączyć ogrzewanie to czepia sie zbędnych szczegółów (po całym dniu siedzenia przychodzisz tak zmarznięty do domu ze masz wszystkiego dosyć) Interesuje sie swoją praca tylko gdy ma przyjechać wizytacja. Normalnie sama chodzi w kurtce i ma gdzieś innych.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Tesco - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tesco

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.