brak logo

Elipsa Design

Poznań

Opinie o Elipsa Design

dobra rada 2011-01-11 21:46:25
Nie polecam jakiejkolwiek wspolpracy( usunięte przez administratora )! mNie placi podwykonawcom, pracownikom nikomu. Dopiero przyparta do muru splaca swoje zobowiazania.
obserwator 2011-01-19 15:46:53
Osobiście nie zajmuję sie targami od kilku dobrych lat ale zdaża mi się poczytać, obserwować i ogólnie podglądać co się dzieje. Trochę mnie dziwią opinie, mówiące o tym, że Elipsa Design nie potrafi budować stoisk targowych w momencie gdy jednocześnie Miasto Poznań się nimi chwali. Powyżej widzę "gołe" słowa a gdzie indziej można przeczytać coś zupełnie innego: ( usunięte przez administratora )
zadowolona 2011-01-20 15:35:57
( usunięte przez administratora ) projektowała i wykonywała stoiska dla mojej firmy przez kilka lat. Pamiętam, jak po okresie ciężkiej współpracy z inną firmą przyjechaliśmy na pierwsze targi, które obsługiwała Elipsa i byliśmy w szoku. Wzięliśmy nawet dzień zapasu, żeby ew. pomóc. A tu stoisko prawie skończone,( usunięte przez administratora )zorganizowana, pomocna, uprzejma. Zrobili swoje i jeszcze nam pomogli. Codziennie był ktoś posprzątać hektar wykładziny, odświeżyć bar i stoliki. A samo stoisko kłuło w oczy konkurencję, bo było świetnie zaprojektowane i wyróżniało się spośród nudnych, kwadratowych ekspozycji. Zastanawiam się, ile prawdy może być w wypowiedziach o naciąganiu ludzi( usunięte przez administratora )Gdyby jej ekipa była niezadowolona ze współpracy z Elipsą, na pewno nie pomogłaby nam z uśmiechem, za free.
JedenzZadowolonych 2011-02-01 22:30:30
Ze zdziwieniem czytam te wszystkie niepochlebne opinie. Pracowałem z firmą Elipsa Design przez kilka lat i byłem bardzo zadowolony z ich pracy. Jest oczywiste, że zdarzają się czasami wpadki, to nie uniknione. Ale właśnie to w jaki sposób Elipsa podchodziła do sytuacji kryzysowych było jedną z ich najwiekszych zalet. Cała ekipa, łącznie z ( usunięte przez administratora ) wyrywali sobie ręce żeby wszystko było terminowo zrealizowane. Biorąc pod uwagę, że realizowalismy duże, skomplikowane ( usunięte przez administratora ). Sprawdźcie dobrze referencje i przekonacie się, że to warta polecenia firma. Pozdrawiam JedenzZadowolonych
darek 2011-02-09 16:39:47
Przez pare lat pracowałem dla Elipsy. Byłem w ekipie montującej stoiska. Byłem w Stambule, w Belgii (zapomniałem miasta), w Hanowerze, w Berlinie itd. Praca ciężka, często nawet w nocy, wymagała dokładności i pomyślunku. Szefowa twarda, ale sprawiedliwa. Kazdą fuszerę zauważyła i trzeba było poprawić zanim klient wszedł na odbiór. Pieniądze byly dobre, praktycznie zawsze na czas. Zadnego darcia kotów, nie wiem, o czym piszecie. Jak ktos dał ciała tak, że nie dało się poprawić, to wtedy mu obcinała wypłatę. Jej klienci też nie placą za bubel, więc dlaczego ona miałaby płacić? Ja też bym nie płacił.
Jarek 2011-02-15 17:58:59
Zgadzam się z Darkiem. Za dobrze wykonaną pracę jest dobry zarobek - ( usunięte przez administratora )ty. Może zdażyć się wtedy spóźniony przelew. Dziwne ? Można poczuć się "urażonym w dumie" - w końcu człowiek włozył w to masę roboty, miał dobre chęci. Tylko, że nie spotkałem jeszcze osoby, która płaciłaby za chęci ;/
wystawca 2011-03-07 22:38:55
Ogłosiliśmy w firmie przetarg na budowę stoiska i zgłosiło się parę dużych firm. Postanowiłem sprawdzić, co się w necie pisze na ich temat. Widzę jakieś zamieszanie wokół Elipsy. Pomyślałem, że ich skreślam, ale jak sobie podsumowałem wpisy, to mi wyszło że to 2-3 osoby w przeciągu kilku miesięcy. W tle 18 lat historii Elipsy, ponad 60 nagród, długa lista referencyjna. Myślę, że nie ma nawet co porównywać.
znawca 2011-03-07 22:47:20
Interesuję się branżą targową od lat i śledzę to, co się dzieje w największych firmach targowych, w tym oczywiście w Elipsie. Myślałam, że się wokół firmy jakiś ogromny szum zrobił, ale jak popatrzyłam na to, kto i co pisze, to raptem wychodzi mi ze 2 osoby, w tym ( usunięte przez administratora )". Elipsa miała, ma i mieć się będzie dobrze. Od 18 lat sobie radzą i robią dobrą robotę dla polskiej branży wystawienniczej.
Rozczarowana 2011-05-14 10:37:25
Firma niegodna polecenia, zarówno jeżeli chodzi o sposób wywiązywania się z realizacji stoisk targowych, współpracy z podwykonawcami jak i traktowaniu swoich pracowników. ( usunięte przez administratora ) A mianowicie: dalek odbiegajacy od rzetelnosci.
wykonawca 2013-09-03 15:17:13
ostroznie z ta oszustka nie placi nie ma z czego sciagnac oszukuje i zyruje (usunięte przez administratora) bierze towar a za niego nie placi
2013-09-30 13:02:22
Jest winna różnym instytucjom i ludziom ok1mln złotych, udaje,że nic nie posiada, komornik jest na razie bezsilny, a Pani (usunięte przez administratora) nie pali się do honorowego rozliczania choćby małymi kwotami. Nie polecam takiej współpracy jako oszukana firma na ok 50 tysięcy. (usunięte przez administratora)
xxx 2013-11-15 09:24:03
Jestem pełen podziwu dla właścicielki firmy, jest doskonała w tym co robi. Nie każdy potrafiłby przez tyle lat zwodzić takie firmy jak wasze. Wytłumaczcie mi proszę jedno. Jak to się stało że w czasach kiedy jednym kliknięciem można sprawdzić wiarygodność kontrahenta daliście się tak ,,oskubać" ?. Czyżby widoki dobrego i szybkiego zarobku pozbawiły was instynktu samozachowawczego?. Jednym słowem ta pani doskonale potrafiła i wykorzystała wasze słabości, w tym naiwność,chciwość i podatność na manipulacje. Na przyszłość przypominam że jest coś takiego jak opcja płatności gotówkowej. Mam nadzieję że wnioski które się nasuwają zostaną właściwie wyciągnięte.
ela 2013-12-13 06:17:43
(usunięte przez administratora) Na szczęście nic nie trwa wiecznie, a upadek bywa bardzo bolesny. Tego życzę właścicielce elipsy.
1
ciekawy 2014-06-04 16:55:00
nie ma żadnych nowych ofert, od jakiegoś czasu patrze i niestety nic nie ma, więc nie wiem skąd informacje, że kogoś szukają. chyba, że teraz rozpocznie sie rekrutacja, wiecie coś o tym? może to wewnetrzny hr
lukas 2014-10-20 11:09:25
Ta firma to porażka nie wiem jak jest jeśli chodzi o wystawców natomiast jesli chodzi o pracowników to powiem tak podjąłem tam prace jako elektryk targowy na dzień dobry do jakiej churtowni nie pojechalem to żadna nie chciała mi niczego dać na tzw przedłużona płatność efekt był taki że 2 dni przed wyjazdem nie miałem połowy potrzegnych żeczy w koncu jakoś to tam zalatwili .
Wynadrodzenie dostawalem jakies ochłapy efekt był taki że sprawa skończyła się w inspekcji pracy
Jednak i tak wszystkiego nie udało mi się odzyskać .Kategorycznie odradzam tam pracę.
Kamilos 2015-01-31 03:43:14
Myślałem, że firma zajmuje się jakąś architekturą, dopóki znajomy nie uświadomił mnie, że pracują bardziej w marketingu bezpośrednim przy organizacji stoisk na targach. Muszę przyznać, że zweryfikowałem temat i mają sporo pozytywnych recenzji, chociaż strona jest dosyć nie ergonomicznie zbudowana. Ma ktoś jakieś doświadczenie z pracą u nich?
oszukana 2015-07-16 13:56:16
Witam,jak na tak zacna, zbierającą nagrody firmę, Elipsa Design nie może niestety poszczycić się uczciwością. w 2011 r. roku, gdy urszula kałużna nie zapłaciła na wykonana usługę - byłam 16 w kolejce wśród innych spraw i komorników, którzy dochodzili innych roszczeń z jej strony (innych poszkodowanych). Jednak firma działa po dziś dzień, ciekawe, jednak ten kraj służy oszustom w szczególności. Co najśmieszniejsze - oszukała już tyle osób i firm, ze ponownie zgłosiła się do mnie po usługę!!!!to byl juz szczyt bezczelności...ale cóż, widocznie tak właśnie trzeba dzialac, jest mistrzem wyłudzania pieniędzy. I wlasnie za to zbiera glowne nagrody.
2
michalina 2015-12-28 14:21:15
tak ta firma to nieporozumienie kobieta wyłudza towar za który potem nie płaci
jarecki 2016-02-11 11:29:31
Nie płaci i nie ma jak odzyskać należności, wyjątkowo perfidna i przebiegła.Jakim cudem firmy nadal z nią współpracują, założyła portal Expace i lata po Europie robiąc relacje i fotki z imprez związanych z designem.Moja należność ponad 13000 PLN...ale nie spocznę i będę informował wszystkie firmy, z którymi łączą je jakiekolwiek relacje biznesowe,towarzyskie etc. z kim mają "przyjemność" współpracować.
Jaro 2016-07-15 21:00:43
Oszustka do kwadratu, Gadka, rzeczywiście pracujesz dla niej ? Urszula Kałużna Ci płaci ?To coś niebywałego, postaram się powiadomić wszystkie możliwe instytucje i firmy z którymi ona ma jakiekolwiek kontakty/interesy, że to złodziejka do kwadratu.Jacyś naiwniacy piszą wyżej, że gdyby było prawdą , że ona ma jakieś długi, wierzyciele dawno by je przez komornika odzyskali-oby nigdy nie musieli tego doświadczać, gdyż ta oszustka formalnie nie posiada żadnego majątku....ale o czym tu pisać, wkurza mnie, że pozuje na eksperta w dziedzinie sztuki, kultury i designu...a tak naprawdę to pasożyt i pospolita złodziejka najniższego sortu.
Jaro 2016-07-19 14:15:52
Prawdopodobnie tak, ponieważ komornik nie może w żaden sposób przeprowadzić egzekucji z majątku.i Musiała przepisać wszystko jeszcze przed naciągnięciem ludzi, mając świadomość, że naciągnie ich na spore kwoty i później można jej będzie "skoczyć". Jestem zaskoczony tylko tym, że tak wiele szanowanych instytucji i ludzi związanych z branżą współpracuje/rozmawia ze złodziejką...nie wierzę, że nie mają świadomości z kim mają styczność...ale mając na uwadze te wcześniejsze wpisy "light" już nic mnie nie zdziwi.
Jaro 2016-07-20 08:46:37
Byłem jednym z dostawców , który od 21-04-2011 roku próbuje odzyskać wierzytelność, między innymi poprzez kancelarię komorniczą...i jak widać nie mają sposobu na dłużniczkę.Gdybyś przeczytała wcześniejsze wpisy osób poszkodowanych...ale widzę, że tego nie zrobiłaś, może miałabyś może jakąś szerszą perspektywę .Mam całą korespondencję e-mail z jak to określiłaś "ciekawą firmą", w której obiecuje, że zapłaci, później twierdzi, że zgubiła fakturę, następnie pisze że jednak faktura się znalazła i na tym kontakt się kończy, łącznie ze zmianą numeru telefonu etc. Oczywiście każdy może wyrobić sobie zdanie jakie uważa za słuszne, natomiast zadaniem tej strony m.in. jest uczciwe ostrzeżenie innych przed naciągaczami i oszustami, co też pozwoliłem sobie ; nie jako jedyny, uczynić.
Jaro 2016-07-21 14:34:22
Nac, nie chciałbym Cię urazić, ale chyba jeszcze nigdy nie miałeś okazji być naciągnięty/oszukany, wtedy zmienia się punkt widzenia i wiary w to jacy potrafią być ludzie.Oczywiście nie życzę ani Tobie ani nikomu innemu, ale frustrująca jest bezsilność ; gdy służby do tego powołane,są skuteczne tylko w sprawach, w których nie trzeba się zbytnio wysilać a można zainkasować duże pieniądze, natomiast w sprawach mniejszej wagi nie ruszą palcem, bo im to się nie opłaca (poświęcony czas, mała kwota (w ich rozumieniu),brak środków na koncie, brak formalnego majątku etc.
Mam nadzieję, że (usunięte przez administratora) z firmy Elipsa Design spotka sprawiedliwość, przynajmniej ja będę do tego dążył, i po tak długim czasie nie chodzi już właściwie o pieniądze ale o zasadę.
gość 2016-07-21 14:43:10
Mi się wydaje, że najlepiej o tym wszystkim się przekonać jak się tam znajdzie zatrudnienie, ale zobacz, że każdy dba o to, żeby atmosfera była przyjacielska, bo to się przyczynia do sukcesu w firmie.
Zostaw swoją opinię o Elipsa Design - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elipsa Design