KiK POLSKA

Wrocław

Opinie o KiK POLSKA

Obiektywny 2017-05-04 23:41
Choc tam nie pracowalem wiem wiecej pewnie niz ty ciemna maso , wiem ze musicie pracowac wiecej , ze macie duzo nadgodzin , najlepiej jakbyscie pracowali bez ani jednego dnia wolnego , nie macie premii , socjal nie istnieje w tej firmie , wiecznie sa ograniczenia na sklepach zwolnienia itp , doskonale wiem ze juz tam ludzie niechca pracowac firma was rabie codziennie gdyz macie dosc dziwny czas przerwy która sobie odrabiacie bo dla mnie jak ktos pracuje po 12 h dziennie to przysluguje mu wedlug kodeksu pracy 30 minut przerwy lub obecnie 15 minut chyba. I to bez odrabiania a wy przychodzicie 15 minut wczesniej i wychdzicie 15 minut wczesniej to nic z tym nie robicie ?? Hej odwaznie bluzgajacy na mnie dlaczego tego nie zglaszacie tylko cichutko jak myszki pracujecie nadal ?? Tacy wlasnie jestescie wystarczy wam cokolwiek napisac od razu z was cwaniaczki wychodza ale w pracy buzi nie macie ja wiem ze sie boiciemo,prace ze ciezko,jest tylko jak tak bedziecie biernie stac to zawsze bedziecie jezdzic w delegacje do innych sklepow jako pomoc , zawsze bedziecie kantowani na 30 minutach przerwy ktora sobie odrabiacie :) Doskonale wiem ile ta firma oszukuje i łamie przepisów ile oszukuje dostawców ktorym wyplaca za dojazd po towar tylko w jedna strone itp wiele mozna tu pisac ale nie caly czas placzecie krzyczycie ktos tam napisal nie mam wyplaty jutro nie pojde nie otwieramy itp ci co najwiecej sie dra tutaj pierwsi w pracy by byli. Jestem obiektywny i wcale tej firmy nie mam zamiaru bronic tylko sie załoze ze wiele osob ktore placza i lamentuja za niedlugo stuknie im 5-lecie pracy w Kiku wiec juz sam nie wiem o co im chodzi ;) Jest beee ale ponad 4 lata pracuja i nigdzie sie nie wybieraja ??
2
Róża 2017-05-05 13:44
Idż głosić te truizmy(najlepiej wygoogluj to słowo) gdzie indziej, bo to już się śmieszne robi, w kółko to samo powtarzasz, każdy ma swoje priorytety, pracuje tam gdzie jest praca, albo ma blisko, albo jakieś zobowiązania. Tu się opinie o pracy, firmie itp. liczą, a nie Twoje farmazony o życiu, pracy, emigracji, polaczkach itp no do porzygu, berzrobotny filozof się znalazł, gratuluję ...
7
mariobroters 2017-05-05 22:43
Mario wróć,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
1
m. 2017-05-05 22:55
Hahaha żal, dwa raz w tygodniu SZOK!
Życzę powodzenia w szukaniu pracy z takim nastawieniem.
2
edyta 2017-05-05 23:01
Zapomniałaś dodać, dostawa jest przyjmowana na zapleczu i mogą trzymać towar na magazynie. Dostawa to dostawa, nikt się nie ubiera w nowe ciuchy na dostawie.
1
Pracownik wyższych możliwosci za 5000 zł miesieczn 2017-05-06 00:12
Za " polaczkow " powinnas zebrac od razu z liścia w pysk. Płacz nadal mozesz jak dla mnie skomleć jak s...a pod sklepem ale sama sobie zaprzeczasz płaczesz rzygasz , lamentujesz a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszysz zeby znaleść prace gdzieś w lepszej atmosferze , lepiej płatnej z premiami pakietami socjalnymi boli cie to ze dostaje 6 razy tyle kasy co ty za samo pisanie do ciebie i zyje mi sie dobrze zrozum miernoto jestes tylko mikrobem w naszym wielkim świecie my mamy na premie dla siebie bo ty nam to gwarantujesz co miesiac pracujac ciezko na sklepie takie jest zycie :) Różo różowa ;)
2
Zastepczyni 2017-05-06 00:16
Tajemnica Firmowa :p
2
Zastepczyni w Kik 2017-05-06 00:25
Róża a co ty chcesz od tego kogos obiektywnego w sumie ma ten ktoś racje płaczemy i narzekamy to prawda kazdy tutaj wylewa pomyje ale na sklepie jest cacy nikt sie nie odezwie bo boi sie o własna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pewnie sama trzesiesz portkami bo jak pisałas masz blisko i masz zobowiazania rozumoe wiem ze jest ciezko zrezygnowac jak ma sie kredyty itp sprawy. Ale tak serio to zachowałas sie brzydko piszac polaczki zastanów sie bo moze ja tez poczułam sie urażona jako Polka

Ja nie narzekam pracuje i jest ok wiadomo mogło by byc lepiej ale lubie ta prace nie kazdy jest tak sfochowany jak niektóre tutaj z wypowiadajacych sie.

Obiektywny masz troche racji w sumie w tym co piszesz jednak musisz wiedziec ze niemkazdy cie tutaj zrozumie lub postara sie zrozumiec widze ze chcialbys dla nas pracownikow jak najlepiej za co masz u mnie plusa
2
zirytowananamaxa 2017-05-06 00:45
Fakt, zapomniałam o istotnej rzeczy. Gdybyśmy miały taka możliwość to nie byloby takiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sklepie w czasie dostaw, bo co tu się oszukiwać, tu palety tam wory z folia... no jest bałagan który ciężko ogarnac . A jeszcze jak się ludzi mnóstwo kreci...
2
ona 2017-05-06 19:13
Około 1800zł na rękę
hahahabuhaha 2017-05-06 20:35
nie posraj sie ze szczescia pseudo"pracowniczku za 5 tysi"albo inaczej "panie obiektywny" kazdy ma juz dosc tu twoich wypocin wiec wlez lepiej gdzie indziej i tam sie "udzielaj", dla mnie gosciu jestes niemily i zajmij sie lepiej swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zamiast prawic tu moraly...kazdy i tak swoje wie bez twoich pouczen!!!
ZEGNAM
5
stokrotka 2017-05-06 20:40
O boże tak mało . Raczej się nie zdecyduje.
2
Misia 123 2017-05-07 19:26
Dzisiaj po raz pierwszy zajrzałam na forum.
Muszę Wam powiedzieć, że myślałam że znajdę tutaj wasze opinie na temat naszej pracy.Piszę ,,naszej",ponieważ sama pracuję w KiK-u już dosyć długo.I oczywiście znalazłam...szkoda,że są to nie tylko wasze zdania wyrażone w jakiś sensowny i spokojny sposób ale w większości bezsensowna pyskówka i to nie na temat...wiele z Was ma oczywiście rację.Też chciałabym więcej zarabiać,móc wykonywać swoje obowiązki spokojnie a nie w biegu i często na ostatnią chwilę.Chciałabym dostać premię na święta i mieć więcej możliwości decydowania o wyglądzie sklepu.Żeby na zmianie było nas więcej...i pewnie znalazłabym jeszcze wiele takich ,,chciałabym".
Niestety nie mam już 20-stu lat i pracowałam już w kilku firmach.W każdej po kilka lat....i w każdej było jakieś ,,chciałabym".Wszyscy moi pracujący znajomi mają ,,chciałabym/chciałbym" w swojej pracy.Bo tak jest wszędzie.
Piszecie,że w Biedronce jest tak świetnie i tak dobrze się zarabia.To napiszcie mi proszę dlaczego na drzwiach każdej Biedrony wisi plakat pt.,,Dołącz do naszego zespołu".Byłam ostatnio w kilku i wszędzie ten plakat widziałam.Znam osobiście kilka osób,które się stamtąd zwolniły.Bo wcale nie było różowo.
Dziewczyny!wszędzie jest ciężko i nikt nikomu nie płaci za siedzenie i nicnierobienie!wszędzie przychodzi się do pracy i trzeba ją wykonać.Nie wiem jak wyglądały Wasze rozmowy kwalifikacyjne ale ja na swojej dowiedziałam się ile będę zarabiać i jakie będę mieć obowiązki.Wiadomo,że z czasem zmieniają się procedury i ciągle trzeba się czegoś uczyć.Ale tak jest wszędzie.
Dlaczego nie poszukacie pracy,która będzie Was satysfakcjonować?do której będziecie chodziły,,nie za karę".Moja poprzednia praca właśnie taka była więc napisałam wypowiedzenie i przez kilka tygodni szukałam innej.Byłam na wielu rozmowach.I 95% pracodawców dawało mi pół etatu na umowę zlecenie.O innych warunkach nie wspomnę.Bo obietnic było dużo.
Tutaj mamy umowę o pracę,zniżkę pracowniczą.Są też inne plusy.Wydaje mi się,że jeśli ktoś nie znajduje w tej pracy żadnego to powinien ją zmienić.Ale zmienić a nie odgrażać się przez kilka miesięcy,że to zrobi.
Najważniejsza w pracy jest atmosfera.Bardzo dużo można załatwić rozmawiając i szanując się nawzajem.Zgrzyty w pracy są nieuniknione,zwłaszcza kiedy w ekipie są same dziewczyny na dodatek w różnym wieku.My wszystkie pracujemy tak samo,wkładamy tyle samo wysiłku we wszystko co trzeba robić na sklepie.Od kilkunastu miesięcy pracujemy praktycznie w takim samym składzie z tym samym BZL-em,który nie kopie i gryzie.I nawet wysłucha co ma się do powiedzenia.Ale swoją robotę też musi wykonać bo odpowiada za swoje sklepy.I nie było wizyty z obejściem sklepu,żeby nie pracowała razem z nami.
Nie jestem ani panią z centrali,ani psiapsiółką BZL-a ani jej donosicielem.I wierzcie mi,że kiedy praca w KiK-u przestanie mnie satysfakcjonować to po cichutku napiszę wypowiedzenie i zmienię pracę ,,na lepszą".Bez manifestów na forum.
Życzę Wam satysfakcji z pracy i odwagi,żeby zgłaszać swoje żale do osób które mogą Wam pomóc.
12
Ojciec Dyrektor 2017-05-07 23:15
Brawo,dla tej pani pelen szacunek to mi sie podoba rzeczowa , i sama pisze ze jak tylko bedzie jej nie odpowiadac zrezygnuje wie pani czego chce w zyciu powodzenia i pozdrawiam
3
Róża 2017-05-09 10:02
Eh do KIKa bez matury przyjmują także nie powinnam się dziwić,że ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem... Pisałam ogólnie i sarkastycznie, ironicznie, prościej mówiąc nabijałam się mówiąc polaczki, bo wszyscy na forum stąd pochodzimy, więc nie oceniajcie wszystkich swoją miarą, każdy jest inny i nie każdy się żali, tak samo jak nie każdy wyjedzie za granice, bo tu sobie nie daje rady... Weszliście tydzień temu na forum i filozofujecie, a czytanie nie boli, kilka stron wstecz byście przejrzeli i byście bardziej orientowali się w syt. Pracowałam tam pół roku, potrafiłam się odezwać tak jak teraz i tu, ale skoro nic się nie zmieniało, odeszłam i zarabiam sporo więcej, mogę mieć własne zdanie, pracuje w POLSKIEJ firmie i wszystko już jest tak jakbym chciała. Na forum zaglądam żeby przestrzec inne osoby przed pracą tam, albo przeciwnie, zachęcić jak ktoś chce mieć szkołę życia. Kilka brzydkich słów i wyssanych z palca opinii nie robi na mnie wrażenia. A jak jesteś zastępczynią to się zastanów, że trochę na innych warunkach niż zwykły pracownik tam jesteś...
6
Zastepczyni w Kik 2017-05-09 21:31
Zdradzimy nie sarkastycznie i nie ironicznie gdzie pracuje Róża w POlskiej firmie , pracuje ona w POLSKIEJ LODZIARNI gdzie w szybkim tempie awansowała do rangi pani prezes od Wafelków samodzielnie może nakładać gałki do owym słomek w najróżniejszych smakach. Jak narazie na tyle ja stać ale nie narzeka czy osiągneła już szczyt swoich marzeń ?? Tego nie wiemy jak sama pisała do kika nie trzeba mieć matury. Hmm zapytajcie POPKA Raka czy ma mature gość pokazał jaja i niejednemu utarł nosa wyjeżdzajac do UK tam powstał projekt GANGU ALBANII , gość niby z kryminału , dla niektorych bezmózgi bez matury a prosze ile osiagna ?? Kasą niejednego by zasypał od stóp do głów. Wiec pani Różo wszechwiedzaca pani magister w kiku za wysokie były progi ale czasami poziom dostosowuje sie do osoby :)
2
Sotrue 2017-05-11 07:15
Hej, szukam dziewczyny, która chciała wysłać list do Niemiec w sprawie zachowania kierownika. To co się dzieję na tych sklepach, to jakaś paranoja. Mobbing to za słabe słowo, żeby to opisać.
11
Rozbawiona dziś do łez 2017-05-14 12:50
Buahahahahahaha Żart roku Powodzenia jak jestes taka tepa i myslisz ze ktos sie czymkolwiek zainteresuje w Niemczech Idiotka z ciebie !
4
Róża 2017-05-23 20:32
chodzi o kiero czy regionalnych, a może rewizorów?
3
KiK POLSKA 2017-05-31 09:22 [pracodawca]
Szanowni Uczestnicy Forum,
chcielibyśmy Wam podziękować za wszystkie opinie o naszej firmie. Po analizie Waszych wpisów zauważyliśmy, że poruszacie tu wiele palących kwestii, o których powinniśmy wiedzieć, ale także dotykacie tematów wymagających naszego komentarza. Na wszystkich płaszczyznach naszych działań zależy nam na odpowiedniej komunikacji, zwłaszcza z tymi, którzy tworzą lub chcieliby współtworzyć markę KiK Polska.
Już teraz zapraszamy do odwiedzenia zakładki FAQ, gdzie znajdziecie listę najczęściej poruszanych wątków, która powstała w oparciu o obserwacje Waszych wpisów. Chcemy odpowiadać na bieżąco na nurtujące Was pytania, dlatego ta zakładka będzie na bieżąco aktualizowana – zachęcamy do dalszej dyskusji!
3
Heniu 2017-05-31 09:36
To naprawdę dobry kierunek ;)
Róża 2017-06-01 12:12
Myślę,że należy zaktualizować te wielkie księgi i segregatory z informacjami dla pracowników... Na rozmowie o prace słyszy się o 3 podstawowych obowiązkach sprzedaż, dostawy i ekspozycja, sprzątanie, czyli mało stresujące, łatwe zadania. Jak się o potem okazuje dochodzi masa innych obowiązków, robienie codzienne dokumentów z poprzedniego dnia, przygotowywanie transferów, robienie D-karty, okólniki, info z centrali często niejasno napisane, wysyłka dokumentów kurierem, zamykanie dnia, pakowanie bezpiecznych kopert z utargami, delegacje na wariackich papierach itp. Tych obszernych segregatorów nie sposób ogarnąć na 2 spotkaniach, wydaje mi się że nie ma tam mowy,że należy być na nogach ok 11h, jak się zachować w przypadku podejrzenia kradzieży czy to przez klientów czy współpracowników. Pytając o pewne sprawy otrzymuje się często sprzeczne informacje tzn.co innego w segregatorze, inaczej twierdzi BZL, kierowniczka ma inne zdanie i ten ktoś od wystroju również.
Przy wizytacji z Niemiec...albo niech wszyscy podają rękę, albo nikt, pewien pan "chodzi jak przeciąg" i tym samym "straszy klientów", niezły przykład z góry...
Mam jeszcze kilka innych wskazówek i uwag:
- Warto zrobić tak, aby kierownik i zastępca robiły papierkową robotę,za którą dostają większą pensję, a sprzedawca to co miał na umowie, inaczej są zgrzyty i bunt,że wszyscy robią to samo a mają rożne wynagrodzenia
- Zatrudniając ludzi na cały etat, zespół byłby bardziej zgrany i zaangażowany
- Zakaz telefonowania do pracowników w dni wolne od pracy, często z krzykiem, kłótnią- mobbing
- dostawy na początku tygodnia nie pokrywające się z wysłaniem okólników, czy robieniem podręcznika
- Firmowe stroje, klienci narzekają na nieodpowiedni ubiór a pracownice nie chcą niszczyć własnej odzieży
- bezpieczna urna w każdym sklepie, do której pracownice wrzucałyby uwagi, a bzl na każdej wizycie przeglądał i wyciągał wnioski, czy przeprowadzał rozmowę, gdyż w sklepach jest mobbing, niesprawiedliwość, wykorzystywanie, wydzwanianie w dni wolne od pracy, zmiany w grafiku bez uprzedzenia
-dzwonek przy kasie w celu "zawołania" drugiej pracownicy
- alarm wzywający ochronę również przy kasie
- dwa klucze użytkowe, ponieważ ciężko dopasować grafik
Rozumiem,że jest to duża, międzynarodowa sieć i ma dużo dziwnych reguł a centrala z Wrocławia ma mały wpływ na cokolwiek, ale skoro pracownika trzeba sprawdzać pod każdym względem, rewizorzy, kamery, bzl, przydałby się jakiś system który "wysłuchałby" pracowników i ich uwag. Pozdrawiam
28
ktoto30 2017-06-02 09:22
Z tym mobbingiem to sie zgodze... Jest jeden taki Sklep w Wielkopolsce gdzie pracownice placza na sklepie przez kierowniczke... Wydzwania w dni wolne... Na stanowisko kierownika powinno sie zatrudniac osoby zdrowe a nie chore psychicznie... Wykorzystuje ludzi a sama Nic nie robi tylko kawka I pogaduchy przez telefon...Gdyby nie to to praca jak najbardziej ok...
5
Jeszcze pracuje 2017-06-02 21:03
Zastepca nie bardzo ma wieksza pensje miedzy zastepca a kierownikiem jest przepasc jesli chodzi o zarobki zastepca ma tylko obowiazki kierownika ale przywilei juz nie ale zgadzam sie ze papiery powinni oni robic
6
ja 2017-06-04 10:57
Bardzo dobrze napisane.U nas było to samo jak nie było kierownika,lub zastępcy to były osoby prowadzące zmianę i właśnie robiło się papiery dawanie koperty bezpiecznej konwojentowi,wpłaty do banku a jeszcze wiadomość z centrali że spakować to sro itd... i masa innych obowiązków jako zwykły sprzedawca, a pensja śmieszna, żeby była dodatkowa kasa za robienie papierków itp to ok ale zero nic nawet dziękuje nie było wiecznie jakiś problem.U mnie na sklepie kierownik nie robił kompletnie nic a dodatkowo dochodziły jeszcze polecenia od kierownika lub zastępcy, a łaskawe Panie w du*** miały.Zwolniłam się bo nie dało się pracować w tym sklepie.
7
Madziax 2017-06-04 12:37
Jeśli jesteście taką rzetelną firmą i w każdym mieście reguły zatrudnienia są takie same to dlaczego w Grudziądzu na ulicy Konarskiego pracowały dziewczyny z rodziny?
Może ktoś by się tym zainteresował w końcu i wyciągnął konsekwencje,bo niby na rozmowach kwalifikacyjnych jest tak dosadnie to ujęte,że członkowie rodziny nie mogą pracować w sklepie a tu proszę jakieś wyjątki od reguły.
Była pracownica.
3
była pracownica 2 2017-06-05 21:00
Nie tylko w tym mieście są zatrudnione osoby z rodziny znam 2 miasta (jedno województwo) gdzie zatrudnione są osoby z rodziny.A to normalne że na rozmowie wszystko pięknie wygląda, a jak już jest się pracownikiem KiKa to dopiero wychodzi ile obowiązków ma zwykły sprzedawca .
3
Wkurzona 2017-06-06 09:07
Jak chcecie zebym w moje dni wolne odbierala telefony od kika to moze odrazu dajcie nam tel.sluzbowe.nie mam obowiazku odbierac od was mojego prywatnego telefonu w dzien wolny! Co moze mam z urlopu zrezygnowac zeby postac za kasa!hahahaha! Jak man dzien wolny to dla mnie was nie ma! I niech sie pali i wali niech bzl stanie za kasa.to nie moja broszka! A papiery nich robia kierownicy za to im placa!
11
Nigdywiecej 2017-06-06 10:39
Firma to ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym nawet o wodę ciężko dla pracownika, ktory wręcz dusi się w sklepie wraz z klientami z powodu braku klimy.
Wyzysk przez wielkie W!! To chyba jedyna firma, w ktorej za tak śmieszna kasę musisz byc sprzedawcą i kierownikiem, myśleć jak dyrektor i być spostrzegawczym jak rewizor!!! Pracowałam tam 3 lata z nadzieją, że firma wkoncu cos z siebie da. I co zaobszaobserwowalam?!- owszem dała, więcej wytycznych na wczoraj. Nie polecam absolutnie.
12
Sflustrowana 2017-06-06 11:55
A jak napisac wypowiedzenie w trybie natychmiastowym zeby odrazu z tamtad odejsc?
3
Były pracownik 2017-06-06 18:44
żeby odejść z dnia na dzień to ROZWIĄZANIE UMOWY ZA POROZUMIENIEM STRON lub Wypowiedzenie i od razu na zwolnienie iść
5
odpowiedź 2017-06-06 21:04
Spróbuj za porozumieniem stron bez zachowania okresu wypowiedzenia. Wątpię że się zgodzą, powodzenia. Jak długo pracujesz? Poniżej roku to tylko 2 tyg wypowiedzenia. Pamiętaj że okres wypowiedzenia skończy sie po 2 tyg dopiero w sobotę. Np. złożysz 07.06.17 to okres wypowiedzenia minie 24.06.17 w sobote. Miesięczny okres wypowiedzenia to niestety jeśli złożysz 07.06.17 to minie dopiero po upływie całego pełnego miesiąca czyli 31.07.17. Dlatego wypowiedzenia najlepiej składać w piątek przy okresie wypowiedzenia 2 tyg i w przypadku okresu wypowiedzenia trwającego miesiąc ostatniego dnia miesiąca.
3
ktoto30 2017-06-06 21:48
Tez chce odejść ale nie wiem czy jest możliwość rozwiązania umowy za porozumieniem stron? ;(
Już nie pracownik 2017-06-07 13:56
Spróbuj u mnie moja ulubiona kierowniczka nie poszła mi na rękę za porozumieniem,ale to wredne babsko było.Praktycznie na moim 2 tygodniowym wypowiedzeniu to siedziałam na urlopie.Proszę zebyście sprawdzali swoje świadectwa, bo ja miałam podane że mam wymiar urlopu tyle i tyle ,a okazało się że na świadectwie całkiem inaczej miałam .Dzwoniłam do firmy, ale tam cokolwiek załatwić i się dowiedzieć to jest masakra.Nie polecam KIKA jako pracodawcy
5
Byla 2017-06-08 09:16
Mialam to samo z moja...a na swiadectwie cos innego niz w rzeczywistosci.pani w ksiegowosci nie potrafila mi tego wyjasnic motala sie strasznie i przelanczala gdzie indziej.wiec na sam koniec pracy tam, znowu uzeranie sie z nimi i szarpanie o swoje.Nie polecam pracy tam!
4
ldz 2017-06-08 17:08
1. mobbing - zastraszanie, za wszystko ponosi się konsekwencje. "Kierownik" gada godzinami na sklepie ze swoimi znajomymi, chodzi na półtorej godzinne przerwy i ustala jakiś chory system - BYCIE NA KAŻDE ZAWOŁANIE, BO PRZECIEŻ 3/4 ETATU!
2. brak możliwości wzięcia urlopu, który się rzekomo planuje na początku roku - odmowa wydania wniosku urlopowego, gdzie w każdej innej normalnej pracy takie wnioski leżą na korytarzach i można je sobie brać!
3. brak znajomości przepisów KP - czas pracy, "nadgodziny", urlopy, dni wolne, itp.
4. pyskowanie i oskarżanie
5. tworzenie niemiłej atmosfery pracy - nagadywanie głupot na innych, oszczerstwa.
6. wykorzystywanie przerw maxymalnie do 17:00 ! (co to ma w ogóle znaczyć, przy 12 godzinnym systemie pracy?)
7. mszczenie się za rozmowę z BZL.
8. jakim cudem miałam teraz o 30 nadgodzin więcej, a wypłatę dostałam mniejszą niż z poprzednich miesięcy? jak chciałam ewidencję czasu pracy to usłyszałam "TRZEBA BYŁO SOBIE ROBIĆ ZDJĘCIA!"
Jakby ktoś miał adres do głównej siedziby, ale nie tutaj, tylko w Niemczech, to bardzo bym prosiła! Z miłą chęcią napiszę do dyrektora, zróbmy to chociaż dla tych ludzi, którzy jeszcze tam pracują!
12
Awq 2017-06-09 00:20
operator profili KikPolska chyba nie wie co odpowiedziec na prawdziwe zarzuty.;) pewnie maja teraz narade jak naklamac aby wygladalo ze to nieprawda co tu piszemy. Haha. Zaloze sie zaczna za chwile kasowac posty mowiace jak jest naprawde i wstawiac typu jaka to sa super firma, ale do konca pierwszego dnia pracy, bo w drugi ludzie juz sie sami orientuja.
7
deadline 2017-06-09 22:11
Praca w kik najgorsza na swiecie, bzl ciagle wpada robi rewizje, jednego nie zdazysz zrobic juz nastepne do zrobienia. Przerwy do 17 to porazka, bo do konca pracy jeszcze 4 godziny a juz nie mozna skorzystac. Ciagle tylko szybko szybko szybko. Wszystko na wczoraj. Pracuje sie po 11 godz przez 3 dni a jak potem dwa dni wolne to juz zle, najlepiej dzien wolnego bo sie "towarzystwo rozleniwi i wypadnie z obiegu"zapomnial wół jak byl cielakiem, dostawy masakra przyjezdzaly nawet po 18 i nastepnego dnia pretensja ze malo zrobione. Dwie osoby na 400 m sklepie, wszystko ogarnac i y, poukladac wg palety kolorow, podrecznik, okolniki, dkarty, klipsowanie, wywieszanie i codzienne 3 godzinne sprzatanie az do 21ej. Nikomu nie polecam pracy tam, rozmowa kwalifikacyjna super, ale po dwoch tygodniach zderzenie z rzeczywistosciai to inna niz przedstawiano. Ale zdaniem bzl "nikt z kikiem slubu nie bral" wiec w trosce o zdrowie i komfort psychiczny trzeba sie trzymac z daleka!!!!!!
18
Pracownik lepszej firmy 2017-06-13 12:11
To może pracownik odpowie na pytania FAQ:
1. Jakie są warunki zatrudnienia w KIK?
Jest umowa o pracę. Niestety nie ma żadnego dopasowywania grafików, a jak pracujesz na 1/2 czy 3/4 etatu to masz do wyrobienia tyle co cały etat, a na rozmowie było co innego. Liczne bonusy? Czyli zniżka 15% i raz do roku 50% czy 25% i z wyłączeniem np. towaru z gazetki? Jakie jeszcze bonusy? Brak premii, a na Święta kartkę z życzeniami i czekoladki? Wydrukowane na kartce a4 podziękowanie dla Pracowników z okazji 5 lat KIK w Polsce. Najniższa krajowa? Bonusy? Reklamy w tv, radio, otwieracie ciągle nowe sklepy a na podwyżki i premie nie macie?
2. Co mogę zrobić gdy zauważę coś niepokojącego w pracy?
Otóż nic nie możesz zrobić.. Kierownik nie ma pojęcia o zarządzaniu zespołem i rozwiązywaniu konfliktów, a nawet jeszcze je zaostrza. Nierówne traktowanie i zatrudnianie koleżanek.
3. Dlaczego liczba pracowników na zmianie nie jest taka sama we wszystkich sklepach?
„możemy wyznaczyć pewne standardy w zakresie ilości osób w danym zespole czy wymiarze ich godzin pracy” Standardy? 2 osoby na zmianie? BRAWO za takie standardy. Standardem jest że niepełno etatowcy mają tyle godzin co cały etat w każdym kolejnym miesiącu?
4. Czy muszę przejść jakieś badania albo szkolenia, żeby pracować w KiK?
Odnośnie tych szkoleń. To my zawsze szkoliłyśmy nowe dziewczyny, kierowniczka i zastępca nie interesowały się tym.
5. Co muszę zrobić, jeśli chcę zakończyć pracę w KiK? Złożyć wypowiedzenie i uciekać stamtąd jak najszybciej.

A teraz odnośnie zakładki ZALETY pracy w KIK: Jest umowa o pracę, ale nie ma żadnych możliwości rozwoju. Nie ma żadnych szkoleń i nie ma projektów integracyjnych.

Zakładka: NASZ ZESPÓŁ: Odnośnie kierownika i zastępcy: „To także dobre duchy zespołu, czuwające nad pozytywną atmosferą. W zakres obowiązków Kierownika Sklepu wchodzi ustalanie grafików, dbanie o prawidłowy stan i wygląd sklepu, a także wsparcie Sprzedawców w bieżących czynnościach. „ BAJKA! To właśnie one psują atmosferę w sklepie, brak doświadczenia w zarządzaniu zespołem, nierówne traktowanie, wydzwanianie w dni wolne od pracy, brak znajomości KP.

Zakładka KARIERA? W KIK: omijajcie szerokim łukiem.
19
Klient. 2017-06-28 23:48
Witam. Chcialabym pogratulowac sukcesu w sklepie w galerii HIT w Nowym Dworze Mazowieckim!! Widac ze w koncu sklep sie odnalazl. Po takim nieprzyjemnym balaganie ktory panowal na sklepie nastąpiła rewolucja!!! Z chęcią bede teraz robic tam zakupy. Powodzenia!
5
Były 2017-07-04 21:54
Jakie uzeranie? Jest jeszcze coś takiego jak Inspekcja Pracy! Może w końcu ktoś zasugeruje aby bliżej się przypatrzyli?!???
2
Byly z-ca 2017-07-05 19:52
2400 brutto -tragedia...
2
Wkurzona 2017-07-05 21:21
U nas juz byli i co...nic! Zamiecione pod dywan.Wszystko zostalo po staremu.
2
KiK POLSKA 2017-07-10 10:49 [pracodawca]
Szanowni Uczestnicy Forum,

zapraszamy do zapoznania się z zakładką FAQ, gdzie teraz możecie się dowiedzieć więcej o organizacji czasu pracy i planowaniu urlopów wypoczynkowych w KiK, a także o wielu innych, istotnych kwestiach.
2
Jestem na nie 2017-07-15 11:20
Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą . Oni nie szanują pracownika , jak nikt im do pracy nie przyjdzie to splajtują albo wreszcie docenią pracownika! Te wszystkie opinie o czymś świadczą. Nie warto podpisywać z nimi żadnej umowy.
11
Róża 2017-07-16 11:30
Pamiętam jak otwierali we Włocławku i zdziwieni byli,że mało ludzi do pracy,że nikt tam nie chce przyjść, chociaż podobno ciężko tam o prace, to mało kto się odważył użerać dzięki naszym wpisom, także są efekty, piszmy śmiało, może coś się zmieni, albo ktoś chociaż nie wpakuje się w to wyczerpujące psychicznie i fizycznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W naszych KIKach jak narazie jedyne co się zmienia to dziewczyny, jak mają tylko możliwość, albo mogą pozwolić sb na chwilowe bezrobocie to odchodzą ;)
10
Nigdy wiecej 2017-07-17 16:53
Nikt tam nie chce robic i dziewczyny sciagaja z innych sklepow kik do pomocy.otwieraja sklepy jeden za drugim a nie ma kto tam pracowac.a dziewczyny robia ponad swoje etaty do pomocy w innych sklepach.to co tam sie wyrabia to jest niedorzeczne.odetchnelam z ulga jak sie stamtad zwolnilam.nigdy wiecej nie dam sie tak wykorzystywac.
12
Sroka 2017-07-18 18:00
Marnie w tym kiku...nadgodziny za 3 miesiace-jak nie jesteś potrzebna to ci nie wypłaca tylko oddadzą w godzinach;mnóstwo obowiązków nawet dla zwyklego sprzedawcy zatrudnionego na pół etatu;wymagania dla dwóch osob jak na jeden olbrzymi sklep zbyt wygorowane-dostawy masakra (klienci wiecznie niezadowoleni ze dostawy przyjmowane na sklepach-a gdzie mamy iść z tym paletami???na parking?!)używanie i morderca z klientami-oczywiście ze nie wszystkimi ale wyklocanie się o reklamowke za 20 groszy to już przesada-piszcie lub dzwonce do wspaniałej dyrekcji kika niech wam zrobi torby za darmo albo wcale nie przychodzcie-nam na klientach za 4 złote nie zalezy)jak nie masz fajnej ekipy w sklepie to non stoper obgadywanie jedna drugiej a potem ta druga trzeciej i powstają na sklepie takie parodie ze szok....zero zaplecza socjalnego;zero szkoleń itp...niby dwa razy do roku zakupy za 50%ale tylko twoj rozmiar a i tak przeważnie nic nie ma...rozumiem taki zakup raz na 2 miesiące ale 2 razy do roku???normalny zakup pracowniczy 15%taniej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cie poprostu czegóż chcieć więcej? !he he...a gifty na swieta to już przesada-czekoladki adwentowe i karta z życzeniami do oprawianie na pamiatke-zero premii ani grosza na swieta...nawet durny kik bon za 20 zlotych....pisać by dużo ale ręką boli...
11
Były 2017-07-22 11:28
Powiem tak, pracowałam wszystko było ok żadnej uwagi do mojej pracy wręcz przeciwnie....zwolnili... miałam druga umowę na czas określony która za niedługo miała się skończyć....nawet nie podali powodu zwolnienia bo mają takie prawo przy tej umowie.... Potraktowali jak śmiecia chociaż siedziałam ponad normę aby wszystko zawsze było na 100% lubiłam swoją pracę ale firma do bani,jedynie ludzie byli ok. Tylko zarządzający chyba trochę zakompleksiony i ta od finansów cichociemna niby miła, a jednak nie do końca szczera w stosunku do swoich kolegów i koleżanek z pracy. Przynajmniej sprawial takie wrażenie. Taki tchórz że nawet przy zwalnianiu posłużył się innymi. Byłam załamana popadlam w depresję poczucie totalnej niesprawiedliwości, patrząc jak inne osoby obok Ciebie podchodzą do pracy....ale teraz mogę tylko podziękować. Znalazłam nowa prace. Po niedługim czasie awansowałam jestem doceniana i firma stara się o szkolenia i rozwój pracowników którzy są zaangażowani w pracy. Dziewczyny uciekajcie z tej pracy....wszędzie jest ciężko w nowej też pracuję ponad normę. Tyram. Chociaż obiecywalam sobie, ze juz tak nie będzie, ale widać taki głupi charakter, ale przynajmniej są fajne premie, dodatki, bony i możliwość rozwoju. UCIEKAJCIE Z KIKA. Pozdrawiam serdecznie!
4
KiK POLSKA 2017-07-24 12:34 [pracodawca]
Drodzy Uczestnicy Forum,

w zakładce FAQ już teraz możecie znaleźć informacje o tym, jak Wasze pomysły i uwagi dotyczące różnych obszarów działalności firmy mogą wpłynąć na kształt KiK.
Zapraszamy do lektury!
Zostaw swoją opinię o KiK POLSKA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KiK POLSKA